Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vrouwe Justitia blijkt halfblinde hoer met PVV-haat

"D66-rechters" Deze schertsende term leest u hier al jaren op de GeenStijl. Van die befdruiloren die dronken kindertjesdoodrijders 140 uur taakstraf geven, criminele kutmarokkanen wijf, werk & woning en Pim-vermoorders 12 jaar all inclusive. En het is geeneens een scherts, het is bittere werkelijkheid. Rechters zijn echt waar 100% stuk voor stuk pijprokende, NRC-lezende mantelpakkende Reservaat-bewoners met een KCO-abonnement en een wijn-arrangement. Gisteravond in het interviewprogramma Kijken in de Ziel bleek dat rechters er ook nog eens een hoogstdubieuze ballotage-mores op nahouden. PVV = NO GO. NEERSCHIETEN BIJ DE GRENS. LEKKER LATEN VERZUIPEN. Jawel, serieus echt waar. Aspirant-rechters met Partij voor de Vrijheid-sympathieën kunnen het simpelweg vergeten bij de rechterlijke macht, wegens een regelrecht Berufsverbot. Kortom: mensen zijn dus af en toe wel illegaal en uitsluiten is dan de normaalste zaak van de wereld. Goh, waar hebben we dat eerder gehoord...

Reaguursels

Inloggen

Het meest wereldvreemde volk, een dedain en eigendunk van jewelste, en dan natuurlijk op de NTR, onder ook zo'n idioot.
www.youtube.com/watch?v=lv0AjDCx5V0

De Laureaat | 26-08-15 | 15:58

Overigens doet niet alleen vrouwe Justitia aan PVV-haat. Bij de VPRO kunnen ze er ook wat van. Een week of wat geleden was er op een zondagmiddag bij de VPRO een programma over mensen met de naam Kees Brouwer (ca 250 stuks) variërend in leeftijden tussen 65 en 75 jaar en uit alle rangen en standen van de samenleving. De programma-maker (Kees Brouwer) had ze allemaal geïnterviewd en werd door een dame ondervraagd over zijn bevindingen. Kees Brouwer was tot de conclusie gekomen dat het veelal toffe kerels waren, die hun sporen hadden verdiend in de maatschappij met werken voor zichzelf en voor anderen. De ondervraagster "ja maar hoe kan dat nou, als er zoveel in deze groep op de PVV stemmen.(Kennelijk was ook de politieke voorkeur onderzocht) De in deze vraag besloten vooronderstelling spreekt m.i. boekdelen. Het programma is nog steeds te zien; ik weet enkel niet of de hierboven vermelde vraag er nog in staat; het lijkt me zelfs voor een omroep als de VPRO te genant voor woorden.

oliebolletje123 | 26-08-15 | 10:45

In de meeste mediacommentaren wordt veel nadruk gelegd op de gemiddeld lage opleiding van de PVV'er/sters. Wat hierbij (maar al te graag)vergeten wordt, is het feit dat de gemiddelde PVV'er/ster meestal van gevorderde leeftijd is en dus niet diezelfde mogelijkheden tot studie heeft gehad, als de jongere generaties; als hij/zij al een hogere opleiding heeft gehad, was dat meestal via het zogen. "stapelen" en dan in eigen tijd cq. de avonduren; iets dat natuurlijk veel moeilijker is. Wel heeft hij in alle gevallen mogen meebetalen aan de studies van de jongere generaties.
Ik denk dan ook dat jawor36 binnen zekere grenzen gelijk heeft, maar een nuancering zoals hierboven is dan ook op zijn plaats.

oliebolletje123 | 26-08-15 | 10:23

Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 18:27

Mijn stukje is helaas kapotgecensureerd door GS, dus kan hem niet teruglezen, maar ik geloof je graag.

Ik zei niet dat PVV-ers dom zijn. Ik zei dat het PVV electoraat grotendeels uit laagopgeleiden bestaat. Dat kan ik wel aantonen, maar google het aub even zelf.

jawor36 | 26-08-15 | 09:25

@Makemyday
God wat ben jij een mongool joh. Ga lekker op de site van Donald Duck zitten roepen hoe stom Zwarte Magica is ofzo.

Waldkorn | 26-08-15 | 08:32

-weggejorist-

postbus51 | 26-08-15 | 06:11

Ik zie een nieuw TV progama ..... De wazige rechter !

Zo dus u heeft last van de penis van de buurman die nogal eens tegen u huis staat te swaffelen lees ik hier....
Maar mag ik eerst even u politieke voorkeur weten ? Dan kunnen we verder met dit lastige verhaal.
PVV ZEGT U ! Oei dit werkt niet echt in u voordeel.
Ik snap nu ook gelijk u buurman ..
Ik stel voor dat u het er nog eens over heeft met u buurman, onder het genot van een bakje koffie, waarbij u gelijk even u excuus aanbied .
Dan is deze zaak wat mij betreft gesloten..

Ja ja lieve flatscreen kindertjes oogjes dicht en snaveltjes toe slaap lekker !!?

postbus51 | 26-08-15 | 06:11

Oh mijn God... Ik wist het, maar ontkende het... Ik bedoel, ik als PVV stemmer gaf "het" (lees: de rechtstaat) nog de voordeel van de twijfel, maar deze GutMensch duwt mij over de lijn der illusie... Hij is een gevaar voor de samenleving; politieke voorkeur mee laten wegen in rechtspraak; welk een walgelijke vertoning. Zum Kotzen... Is deze man "rechter"? Meneer "vindt" nogal wat, terwijl meneer de rechter niets moet "vinden", meneer dient "recht" te spreken. Walgelijk. X Ongeschikt. Hoe ver kan iemand van de werkelijkheid staan? Dit land is kapot!

Jodelahiti | 26-08-15 | 00:59

Dus je overtuiging is wel reden om mensen ergens van uit te sluiten meneer de rechter? Pvv-er mogen geen rechter worden of bij het OM werken..? Mogen Islam overtuigden dan ook buiten nederland gehouden worden? Of is dat dan opeens wel weer discriminatie? -waarvoor vervolging op volgt-

Verbelgd | 25-08-15 | 22:09

-weggejorist-

Crypto Knight | 25-08-15 | 22:02

Hilarisch, “ik vind dat het respect voor de rechtstaat gewoon in het geding is en het gevaar dat die onderuit gaat.”

Geniaal!! Door dat te zeggen bewijst meneer dat dat volledig terecht is! Tevens bewijst hij hiermee dat er dus flinke hervormingen nodig zijn en het dus goed is als de huidige variant onderuit gaat. Iets wat natuurlijk een geheel legitiem standpunt is. Je mag rechter zijn, maar vinden dat het huidige rechtssysteem fouten bevat... Bijvoorbeeld dat er geselecteerd wordt op politieke voorkeur en dat rechters zich onterecht en rechts ongeldig (want Trias Politica) het maken van wetten door middel van duiding geven aan wetten, heeft toegeëigend.

Als ik het zo hoor geeft het mij ernstig te denken of deze man niet op de verkeerde functie zit en zelfs een gevaar voor een fatsoenlijke rechtstaat is. Met mensen als deze meneer op zulke posities verliest de rechtstaat zijn respect.

DerUnterMensch | 25-08-15 | 21:31

Een hele grote groep mensen die hier al generaties lang wonen die hebben een schijthekel aan een bepaald volk wat tegen alles staat wat die oorspronkelijke bewoners generatie op generatie heeft opgebouwd en voor heeft gevochten. Waarom moeten die achterlijke barbaren dan nog steeds in grote getallen naar Nederland verscheept worden? Aan wie of wat moeten we onszelf bewijzen? We zijn moslims totaal niets verschuldigd. Helemaal niemand is de islam iets verschuldigd.

Ansjo | 25-08-15 | 20:53

Rechter Elianne van Rens denkt dat straf als afschrikking niet werkt.
Zij ziet nooit verdachten die nagedacht hebben over hun daad.

Wat een onnozele uitspraak voor een rechter: Want de mensen die wel gevoelig zijn voor Generale Preventie komen niet bij rechter Elianne van Rens voor het hekje.
.
Iedereen heeft wel een paar mensen die hem of haar ernstig benadeeld hebben en daar nooit voor gestraft zijn.
.
Ik ken wel een paar mensen waar ik er geen traan om zal laten als zij van een hoge trap vallen en verdwijnen in een kist van 6 plankjes.
Dat ik die mensen geen duwtje geef daar boven aan de trap is omdat ik niét de gevangenis in wil.
www.npo.nl/kijken-in-de-ziel-rechters/...

Generale Preventie
Het voorkomen van het plegen van misdaden bij potentiële delinquenten.
Een van de doelstellingen van het strafrecht.
.
Speciale Preventie.
Het voorkomen van recidive bij iemand die met justitie in aanraking is geweest.
Een van de doelstellingen van het strafrecht.

Ella | 25-08-15 | 20:49

Hij vindt dat SGP lidmaatschap wel moet kunnen maar in den Haag heeft een sollicitatiecommissie al eens bezwaar gemaakt tegen het SGP lidmaatschap van een aspirant rechter en deze afgewezen. Moet je voor de lol eens kijken wat de antecedenten zijn van de mensen uit die commissies. het is één en al Volkskrant publiek.

down | 25-08-15 | 20:41

@ Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 18:14

Ach nog al zo een, zieligerd dat je bent. Ik had het over mensen die ondanks een handicap zich toch ver kunnen ontwikkelen en niet specifiek over deze man. En over dat miserabele leven van je: dat zegt meer over jou dan over mij.

homerlover | 25-08-15 | 19:37

-weggejorist-

Nederland Herrijst | 25-08-15 | 19:26

Er zijn 3 problemen in Nederland. 1 natuurlijk de grote getallen aan moslims. 2 de idiote gedachte dat een klein stukje grond meerdere culturen kan bevatte. Een cultuur is iets wat een groep mensen ontwikkeld die daar al duizend jaar aan generaties wonen. Eskimo's gaan ook geen iglo's bouwen in Afrika als ze daar heen zouden verhuizen. 3 de indoctrinatie van hippie links kabouter geitenwollensok blank Nederland die vindt omdat de slavernij en de holocaust is gebeurd automatisch betekent dat een blanke nooit meer kritiek mag hebben op mensen met een kleurtje. Want blanke mensen zijn slecht en ieder ander is zielig. Wat gewoon keiharde racisme is naar blanke mensen toe natuurlijk.

Moslims zijn degene die zichzelf tussen de slavernij en holocaust hebben gemanouvreerd met kijk ons eens wij zijn ook zielig! Rasies! Rasies! Moslims en de islam is alleen maar afbraak. Honderden jaren hebben wij er over gedaan om los te komen van de kerk. Gelijke rechten voor vrouwen. Dat homo's een normaal leven kunnen leiden. Dat wordt zomaar even allemaal de prullenbak ingesodemieterd want de moslim is een aanhanger van een geloof. En oh jee oh jee niet blank en westers dus daar moet je respect voor hebben anders ben je rasies! Rasies! Terwijl moslims bij geboorte al met racisme ingepeperd worden. Joden moeten dood. Homo's moeten dood. Vrouwen zijn minderwaardig. De moslim is hier juist hetgene waar je fel tegen zou moeten zijn. Wat eigenlijk gewoon verboden moet worden.

Ansjo | 25-08-15 | 19:21

Een SGP rechter is zo mogelijk nog verwerpelijker, die respecteren vrouwen(rechten) niet, lijden aan godsdienstwaanzin en ik zou daar als die hard atheïst niet graag aan het hekje staan.

faz | 25-08-15 | 19:02

Hij bekent hier eigenlijk mee dat een rechter een zakelijke en een prive mening niet gescheiden kan houden.Dus dat het proces tegen Wilders en uitspraak tegen Wilders weleens politiek gemotiveerd kan zijn.Het rechtssysteem biedt hier volgens hem onvoldoende waarborgen toe.Of wil meneer gewoonweg discrimineren?

arlen | 25-08-15 | 19:00

WOW! Over nuance gesproken. Objectief kunnen kijken/ denken. Hij bepaalt wat en wie dat is? Hij zegt dus net wat hij aspirant PVV stemmende rechters verwijt... uitsluiting. Heerlijk gebrek aan zelfinzicht van deze knul.

Tevens ontbreekt het meneer nogal aan de meest basale psychologische kennis. Objectiviteit bestaat niet en wij allen, juist allen, kleuren onze perceptie aan de hand van groeperingen waar we wel of niet bij horen. Simpele ingroup-outgroup processen die onze attitudes en percepties sturen. Veelal onbewust en dat maakt het moeilijk grijpbaar voor de meeste mensen, zeker in combinatie met een gebrekkige introspectie.

Baruch de Spinazie | 25-08-15 | 18:56

Die man is blind m.i. daardoor het gedraai van zijn ogen, buiten dat mogen ze hem meteen achter de vuilniswagen laten lopen of ergens anders waar hij geen kwaad kan.
Leraren passen deze strategie overigens ook toe naar leerlingen en de ouders van leerlingen.

hier openen | 25-08-15 | 18:40

Raar. Hoe verenigt hij dat met zijn uitlatingen in het NRC?
_____

Vrouwe Justitia oordeelt met een blinddoek, zonder aanzien des persoons. Maar Hermans moet zich als ieder ander wapenen tegen vooroordelen. „Ik zie geen huidskleur, maar ik weet de achternaam van een verdachte en hoor accenten.” Marokkaanse verdachten, zegt hij, zijn als groep heel eenvormig. „Als je ziet hoe die op zitting verschijnen. Het is zo’n eenheidsworst. Allemaal een onverschillige houding. Allemaal ontkennen, ook bij een overdaad aan bewijs.” Hermans merkt soms „een geïrriteerde houding” bij zichzelf en probeert dan „niet te snel” te denken: „Ik ben er wel klaar mee.” Want een ontkenning kan kloppen. www.nrcreader.nl/artikel/2734/rechter-...

exnihilo | 25-08-15 | 18:30

jawor36 | 25-08-15 | 13:28

Heb je zelf wel door hoeveel taalkundige blunders je maakt in jouw geschreven stukje? Lees het nog eens goed door en zie dat jouw onderwijs (D66) nou niet al te best is geweest.

En onderbouw eens waar je het vandaan haalt dat een PVV-sympathisant dom zou zijn!!

Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 18:27

Het ergste vind hij....... dat de PVV groepen uitsluit........... zegt hij die PVVers en PVV-stemmers uitsluit. Toen de PVV nog niet bestond stemden die mensen ergens anders op en waren ze helemaal toppie maar als ze op de PVV stemmen is het zorgelijk. Het zijn dezelfde mensen. I rest my case meneer de uitsluiter. De pot verwijt de ketel... De PVDA staat ook voor bepaalde walgelijke zaken, net als elke andere partij, maar laten we vooral de misstanden van de gevestigde partijen niet benoemen. Het gaat zo lekker en goed in NL de afgelopen jaren he ?

Rest In Privacy | 25-08-15 | 18:25

homerlover | 25-08-15 | 17:46

@ makemyday! | 25-08-15 | 08:44

Toch heb ik meer respect voor iemand die met zo'n handicap zo ver is gekomen als voor jou met je eigen bedrijf en gescheld.

Nou homerlover dat jij respect voor zulk een rechter hebt zegt ongelofelijk veel over jou. Maar eens zul je het licht zien en dan constateren dat het te laat is voor je. Succes met je miserabel leven.

Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 18:14

zo, heb binnenkort gesprek met zo'n pannekoek. Duidelijk is wel dat dit soort mensen echt helemaal wereldvreemd zijn en van mij moslim mogen worden. Zijn rechtstaat is de mijne niet!

fred9879 | 25-08-15 | 18:09

-weggejorist-

Mo het varken | 25-08-15 | 18:05

-weggejorist en opgerot-

meneer de uil 12 | 25-08-15 | 18:03

Ik vindt het hele idee om rechters op tv te laten brallen onzinnig en snap niet dat er rechters bereidt waren mee te doen aan dit kijkcijferkanon. Bizar.

Zookrates | 25-08-15 | 17:57

@ makemyday! | 25-08-15 | 08:44

Toch heb ik meer respect voor iemand die met zo'n handicap zo ver is gekomen als voor jou met je eigen bedrijf en gescheld.

homerlover | 25-08-15 | 17:46

@Reaaalist | 25-08-15 | 16:20
Welke aanpassing? Artikel 1 van de Grondwet luidt:
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Uitgebreider kan bijna niet.

Guido | 25-08-15 | 17:36

Mooi. De politiek werd al niet meer serieus genomen, en dat beetje respect/ontzag wat er nog voor rechters was is nu ook verdampt.
Alleen maar goed.
Komt de dag van de grote maatschappelijke afrekening voor dit soort nazistische policors nog wat sneller dichtbij.
Het volk, de onderbuik, wint namelijk altijd.
Of je nu een maakbaarheidszombie bent of niet.
Ga zo door, beschuitlul van een rechter........

pennestront | 25-08-15 | 17:15

Een echte Multiculti-Tokkie, op-en-top politiek-emotioneel (in)correct, zijig, ogenschijnlijk zelfverzekerd, maar diep down inside een ietsiepietsie onzeker hoe hij het impliciete argument van de interviewer body moest geven, dat je "een stemmer op een toegestane, dus politiek democratische partij niet mag uitsluiten van bepaalde (zeer goed betaalde) beroepen". Als een heilige sloot hij zijn ogen, wekte daarmee de indruk achterin zijn bewustzijn naar de juiste woorden te zoeken, maar vermeed daarmee ook, uit ongemak, de aanblik van zijn ondervrager. Ik wachtte met smart op diens weerwoord: "Maar dat lijkt verdacht veel op het uitsluiten van Joden van alle openbare functies in de middeleeuwen, van de meeste ambachten en gilden in 1632 en van alle ambtelijke en publieke functies in november 1940.
Helaas die terloopse opmerking kwam niet.
Jammer. Ik had deze discriminerende schoft graag zien zweten.

Thomas333 | 25-08-15 | 16:45

Degene die de rechten van anderen schendt dient aangepakt te worden volgens de wet en niet volgens persoonlijke, politieke of religieuze opvattingen.
Deze arrogante klootzak lapt het rechtssysteem dat ie dient te vertegenwoordigen volledig aan zijn laars en schendt hiermee indirect de rechten van anderen en begaat volgens datzelfde rechtssysteem dus een misdaad.

PG4161 | 25-08-15 | 16:39

Reaaalist | 25-08-15 | 16:20
Het probleem van jouw terechte wens is dat je voor een grondwetswijziging opnieuw afhankelijk bent van hetzelfde corrupte mechanisme wat je wil aanpakken: het onderscheid maken op basis van politieke kleur. Gaat dus nooit lukken.

klön | 25-08-15 | 16:36

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 16:34


En simplistische oplossingen en loze kreten als oplossing voor ingewikkelde problemen zien.... tja... dat is gewoon niet zo'n enorme aanbeveling als je voor een baan solliciteert waar je wordt betaald om moeilijke problemen op te lossen.
Nick da Prick | 25-08-15 | 14:53

Even voor de goede orde: ingewikkelde problemen zijn er niet, ingewikkelde problemen worden bedacht bij oplossingen waarmee je facturen naar burgers kan sturen, ingewikkelde problemen kom je dus meestal tegen in bureaucratische omgevingen.

Tee Of Cup | 25-08-15 | 16:32

Nick da Prick | 25-08-15 | 16:15
Doorvragen, uitleg gepast, het mag uiteraard maar..
Man wat lul jij krom! Een Pvv-stem is een regelrechte afwijzing. Wat begrijp je niet daaraan?

klön | 25-08-15 | 16:24

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 16:23

Als het grote onderscheid is dat onderscheid maken op religie niet mag, en op politieke kleur wel. Dan zou ik graag een aanpassing in de grondwet zien.
Mijn ethiek staat het nmlk niet toe recht toe te vertrouwen aan eenieder die zich inlaat met een voor mij totaal onbekende hogere macht.

Reaaalist | 25-08-15 | 16:20

ben kokhals | 25-08-15 | 15:41

Het is geen waardeoordeel, niets mis met PVV-ers. Prima functie dat de PVV de onderkant van de samenleving een stem geeft. Sterker nog, uitstekend, heel belangrijk dat die wordt gehoord. Maar het is geen partij van intellectuelen (hoeveel kunstenaars, hoogleraren, musici, etc. denk jij dat PVV stemmen). Het is de partij van de gewone NLer die zich in de steek gelaten voelt. Perfect.

Keer het eens om. Stel jij zit in de sollicitatiecommissie van een organisatie die de Formule 1 naar NL probeert te halen (of bijvoorbeeld Shell). En een sollicitant vertelt trots dat hij GroenLinks stemt.

Het lijkt mij dat je dan wel even doorvraagt. Het hoeft geen probleem te zijn, iedereen zijn voorkeur. Maar er valt wel iets uit te leggen lijkt mij.

Zo is het dus ook met rechters. Het PVV geluid is dat rechters softe D66-ers zijn. Is het dan gek om door te vragen als een sollicitant zegt PVV te stemmen? Het mag uiteraard, maar een uitleg lijkt mij gepast.

Overigens is het een nogal zinloze hypothetische discussie. Tijdens een sollicitatieprocedure zal politieke voorkeur nooit maar dan ook nooit gevraagd worden.

Nick da Prick | 25-08-15 | 16:15

Ik vind het sowieso raar dat ambtenaren lid mogen zijn van een politieke partij en mogen stemmen.

Stormageddon | 25-08-15 | 16:07

Geautomatiseerde rechtspraak, ik had er altijd mijn bedenkingen bij. Maar na het zien van bovenstaand filmpje ben ik helemaal om.

Rest In Privacy | 25-08-15 | 16:07

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 16:01

@Dutch_Holland | 25-08-15 | 10:20
Het is al belachelijk genoeg dat rechters een politieke kleur hebben. Dat is natuurlijk niet acceptabel. Maar dat is hoe Nederland rolt. Iedere benoeming in NL is politiek gekleurd. En nooit op kwaliteit of ervaring...

Mark_D_NL | 25-08-15 | 15:51

@Nick da Prick | 25-08-15 | 15:07 "Maar je kunt niet ontkennen dat de gemiddelde PVV-er nu eenmaal geen boekenwurm is die een probleem van alle kanten benadert en dan op basis van alle relevante omstandigheden uitspraak doet."
.
Wat is dit nu weer voor quatsch. Waar baseer jij dit stupide gewauwel op?

ben kokhals | 25-08-15 | 15:41

Wie is deze oetlul en waar is hij rechter?

FCDenBosch | 25-08-15 | 15:40

In de 70-er jaren van de vorige eeuw, heb ik rechten gestudeerd aan de UvA (Oudemanhuispoort-A'dam). Na het kandidaats en toen de afstudeerscriptie éénmaal in zicht begon te komen, moest ik met grote regelmaat een bezoek aan de faculteitsbibliotheek brengen voor literatuuronderzoek. Bij mijn eerste bezoek verzocht de bibliotecaris me vriendelijk doch dringend mijn colbert en actetas bij hem achter te laten. Op mijn vragende blik merkte hij op: "er wordt hier gestolen als de raven, mijnheer". Ik schrok daar nogal van, want ik kom uit een dorp in de "Bible-belt" en het verschil tussen "mijn en dijn", wordt je daar met de paplepel ingegoten. Dat toekomstige rechters, advokaten en hoge politieofficieren hun handen niet kunnen thuishouden, wou er aanvankelijk bij mij niet in. Bij latere bezoeken bleek me dat er ondanks deze maatregelen, nog steeds een groot aantal boeken verdween. Geeft te denken.

oliebolletje123 | 25-08-15 | 15:26

Zozo... Die wat morsige figuur in dat filmpje zit ijskoud mensen te discrimineren op basis van politieke gezindheid, veegt heel artikel 1 van tafel en verwijt dan anderen de rechtsstaat niet helemaal te snappen. Is deze wazige hippie werkelijk een rechter of zo? Mocht dat zo zijn, dan is deze man het laatste restje vertrouwen in justitie aan het wegbikken. Het lijkt me dan van groot belang voor de minister om die man op te sporen en met veel poeha uit justitie weg te bonjouren.
PS: Misschien hoog tijd om rechters te beoordelen (functionering) en de (hoofd)officieren van justite en presidenten van de rechtbanken verkiesbaar te maken. Trek maar open, dat bastion.

ben kokhals | 25-08-15 | 15:19

@Nick da Prick | 25-08-15 | 15:07

Wat een wartaal. Niet onderbouwde aannames en woorden in de mond leggen maken het nog niet waar.
Wat ik wel uit jouw warrige tekst kan opmaken is dat jij precies dat doet waar je de PVV van beschuldigd.

QBert | 25-08-15 | 15:12

QBert | 25-08-15 | 14:56

Lieve QBert, niet boos worden. Het zegt niets over je kwaliteit als mens als je PVV stemt. En er zijn heel veel banen en mogelijkheden voor de PVV-er.

Maar je kunt niet ontkennen dat de gemiddelde PVV-er nu eenmaal geen boekenwurm is die een probleem van alle kanten benadert en dan op basis van alle relevante omstandigheden uitspraak doet.

En dat is nu juist wel wat wij van rechters verwachten. Dat ze alle stukken lezen, de feiten in het rechtskader plaatsen en op basis daarvan dan vonnis wijzen.

Nu kunt u als - neem ik aan - PVV stemmer van mening zijn dat rechters niet zo moeten zeuren en gewoon vonnis moeten wijzen zoals u dat zou doen. Zo moeilijk is het niet. En ik denk dat uw grote leider Wilders het daar helemaal mee eens is. DIe meent immers ook dat rechters die te laag straffen ontslagen moeten worden (volgens wie te laag?).

En dat is precies wat de lieve jongen in het filpje zegt. Dat het nogal een bedreiging is voor onze rechtstaat zoals wij die nu hebben als de PVV aan de macht komt.

En dat is het verwarrende van het geheel. De partij die het hardst roept voor de echte NLer op te komen, dat is de partij die voor dat echte Nederland de grootste bedreiging vormt.

Nick da Prick | 25-08-15 | 15:07

@Nick da Prick | 25-08-15 | 14:53

Ja, want dat kan natuurlijk niet hè, een simpele oplossing voor een ingewikkeld probleem.
Dat bestaaaat gewoon niet.
Het beste zoeken we net zolang totdat we de ingewikkeldste en duurste oplossing hebben gevonden.

QBert | 25-08-15 | 14:56

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 14:55

Het is misschien niet leuk om te horen, maar op elke (ja elke) fucking functie in NL waarvoor WO denkniveau nodig is (advocaat, high-end consultant, trainee bij multinational, rechter, arts, etc) vormt het een enorme 'contraindicatie voor geschiktheid' als he PVV stemt.

Heeft niets met democratie te maken maar met het feit dat je kennelijk simpele oplossingen voor zoete koek slikt als je PVV stemt.

En simplistische oplossingen en loze kreten als oplossing voor ingewikkelde problemen zien.... tja... dat is gewoon niet zo'n enorme aanbeveling als je voor een baan solliciteert waar je wordt betaald om moeilijke problemen op te lossen.

Nick da Prick | 25-08-15 | 14:53

@eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:45
Sterker nog: Andrée van Es en Ina Brouwer mochten Maximama, toen nog toekomstig koningin, helpen vertrouwd maken met de Nederlandse samenleving.

Guido | 25-08-15 | 14:51

De uitvoerende macht legt verantwoording af aan de wetgevende macht. De wetgevende macht legt verantwoording af aan het volk.
Aan wie legt de wetgevende macht verantwoording af?

quantumcollider | 25-08-15 | 14:41

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 14:33

Goed dat zo'n meneer het eens unverfrohren zegt. Mensen met PVV sympathieën worden niet toegelaten binnen de kring van altijd gelijkhebbende D66'ers en aanverwante aanjagers van de politiek correcte doctrine. Natuurlijk geen nieuws maar wel een bevestiging die nu vastgelegd is. Niet dat het iets uitmaakt. Partijdigheid is van alle tijden. In Nederland geldt progressiviteit - in feite een verkeerde benaming, beter zou zijn de term 'cultuurontluistering' te gebruiken - als werktuig en middel waarmee carrière gemaakt kan worden. Ben je iemand die juist voor behoud van eigen cultuur en waarden pleit, dan sta je erbuiten. Dan behoor je niet tot de elitaire 'ons kent ons' kliek die nu al bijna vijftig jaar hier de dienst uitmaakt.

Willibald von Klúúúk | 25-08-15 | 14:30

-weggejorist-

Piet Hein Döner | 25-08-15 | 14:23

pennestront | 25-08-15 | 11:53
Goed stukje. Misschien je naam eens omdopen in pennevrucht?
Volgens deze rechter zijn PVV'ers niet zuiver of te vertrouwen. Een rechter moet de wet toetsen zonder oordeel des persoons. Dat dit conflicten geeft in de rechtspraak is begrijpelijk, want een rechter is van vlees en bloed. Ook rechters hebben hun opvattingen. Maar je mening beste rechter. Die hou je lekker thuis. Dat heet trias politica.

sterke koffie | 25-08-15 | 14:19

@nonpissatinventum | 25-08-15 | 11:05
Ja, als het zo bekijkt....
Wat ik bedoel is dat hij aanneemt (daar zit het 'em) dat iemand niet geschikt is als rechter als hij Pvv stemt. Net als jij aanneemt dat er enkel op Pvv gestemd wordt om hun islam/immigratie standpunt. Ik zeg niet dat dat niet waar is, maar ik zeg ook niet dat het waar is.
-
In de hele serie komt naar voren dat ze maatwerk willen leveren. Het hele verhaal echt willen weten, vóór dat ze een uitspraak doen. Waarom dan zo'n generaliserende uitspraak en bevooroordeeld denken bij de selectie van nieuwe rechters? Klopt niet met alles wat in de andere afleveringen gezegd is.

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 14:09

tek | 25-08-15 | 09:03
Inderdaad, daar maak je nog best wel eens kans mee. Gelukkig kom ik niet zo vaak (nog nooit) voor de rechter (erh, als verdachte dan zeg maar). Maar dat die pik nu een probleem heeft als iemand op die tour gaat, zoveel mag wel duidelijk zijn: wraken die handel.

liggend_streepje | 25-08-15 | 14:09

Zoals gezegd, kan bij een rechtszitting met deze man, onmiddellijk wraking plaatsvinden.(D66-Volksgerichtshof) Wat een ongelooflijk domme man, totaal ongeschikt voor het vak en net zo "partijdig" als de beruchte Roland Freisler.

mevr.Kribo | 25-08-15 | 13:53

Ik heb deze serie bijna helemaal gezien en vond over het algemeen de dames en heren rechters bijzonder integer en genuanceerd overkomen. Ik ben er ook van overtuigd dat onzorgvuldige wetgeving van opportunistische politici een veel grotere bedreiging vormt voor de rechtsstaat dan af en toe een rechterlijke uitspraak die geen recht doet aan het 'gesundendes volksempfinden'. Dit is wel een beetje 'cherry picking'.

Voorburg | 25-08-15 | 13:51

jawor36 | 25-08-15 | 13:28

Ik stem PVV en kan u vertellen dat uw stukje van een zeer laag allooi van uw kant getuigt.

JIP! | 25-08-15 | 13:35

Tuurlijk zegt deze man dat... hij is immers opgegroeid (en opgeleid) in de jaren 90, toen hele volksstammen werden blootgesteld aan D66 en GroenLinks propaganda. Politiek correct was toen nog de trend.
Tegenwoordig is het al veel normaler om in een kroeg te zeggen dat je PVV stemt, en met de huidige vluchtelingen stroom en EU/euro onzin wordt het nog meer mainstream om dit te zeggen. Met andere woorden dit soort rechters zullen zeker uitsterven.

thewonderer | 25-08-15 | 13:34

En dan hebben sommige mensen kritiek op Rusland . . .

QBert | 25-08-15 | 13:32

Al dat genuanceer van de rechtelijke macht is 1 van de voedingsbodems van het cultuurrelativisme geweest. Daden en criminele activiteiten tegen onze cultuur zijn altijd gebagataliseerd.

We hebben rechters nodig die gewoon glashard de grenzen van onze cultuur bewaken en preventief beschermen. De rechters moeten onze cultuur recht doen, het is idd sterk de vraag of de huidige rechters nog wakker geschut kunnen worden .......

Tee Of Cup | 25-08-15 | 13:30

Die vent is volledig van Lotje getikt.
Alsof hij mag bepalen welk gedachtegoed wel door de beugel kan welk gedachtegoed niet.
Een fascistische uitspraak is het.
En zo'n figuur spreekt dan recht?
Typisch Nederland.

Klier van Bartholin | 25-08-15 | 13:29

Wie is deze gast dan? Wat is de context van dit filmpje? Waarom krijg ik alleen een filmpje met een gast zonder naam die wat lult zonder enkele context?

De Eierbal | 25-08-15 | 13:28

Thunderbird | 25-08-15 | 09:38

Makker, google eens op demografie politieke partijen Nederland en open eens een linkje hier en daar. Natuurlijk zullen er vast hoogopgeleide PVV stemmers zijn, maar dan moet je toch echt een heel stuk beter gaan zoeken dan onder - ik noem eens wat - D66 stemmers. Je kan er lang en kort over praten, maar een belachelijk groot deel van de PVV stemmers is echt heel erg dom en heeft geen idee hoe de wereld in elkaar steekt. Ik weet hoe arrogant, uit de hoogte en elitair dat klinkt, maar ik vrees dat het wel de realiteit is. Ik zou het graag anders zien...

Je schrijft "Mach ik even lachen" trouwens niet correct in dezelfde zin waarin je mij dom noemt. Ik hoop dat dat een grapje is, al begrijp ik die humor dan niet.

jawor36 | 25-08-15 | 13:28

@ Nightmarokkaan: Mensen steunen bepaalde partijen om uiteenlopende redenen. In de meeste gevallen zijn ze het niet 100% met die partij eens, maar genoeg om er op te stemmen. Dat mag eenieder voor zichzelf uitmaken.
Als iemand PVV stem vanwege bepaalde elementen in het programma van de PVV, dan betekent dat niet automatisch dat de kritische houding van de PVV jegens de Nederlandse rechterlijke macht door die persoon gedeeld wordt. Het an best zijn dat die persoon enkel PVV stemt vanwege de kritische houding jegens de EU, bijvoorbeeld.
Er zijn ook rechters die in hun studententijd deel uitmaakten van actiegroepen die riepen "jullie rechtsstaat is de onze niet". Dat moet kunnen, als die mensen maar laten blijken in hun persoonlijke gedrag tijdens hun professionele leven de loyaliteit en integriteit te hebben die past bij een lid van de rechterlijke macht. Dat geldt voor een PVV'er en voor een oud-PSP'er, om maar wat te noemen.

JoopRe | 25-08-15 | 13:25

De uitkomst van immigratie-arresten en non discriminatie-arresten van Europese Hof van de Rechten van de Mens zijn bloedbaden.
Het gevaar dat welzijn en welvaart in Nederland bedreigd is inmiddels de rechtstaat zelf.
Dat voelt deze rechter ook wel aan en dan vlucht hij in zogenaamde hogere idealen aan de vooravond dat Nederland in het teken zal staan van bloedige aanslagen.

adhd-je | 25-08-15 | 13:24

Nightmarokaan | 25-08-15 | 13:14

Zoals de gemiddelde PVV'er Geert Wilders wel 'snapt'. Laat onverlet dat rechters 'groepen mensen' niet weg mógen zetten.
... maar u 'snapt' dat kennelijk wel.

JIP! | 25-08-15 | 13:23

@JoopRe | 25-08-15 | 12:48

Laat ik dat vooral vooropstellen: iedereen heeft recht op een rechterlijke functie, ook een PVV'er, zoals jij dat noemt. In dat verband is het dan ook best wel onhandig van Coen Verbraak om de vraag zo te stellen. Het gaat altijd om het individu en als dat individu PVV stemt, zegt dat inderdaad niks over de gehele persoon. Behalve dan dat ie zich blijkbaar ook kan vinden in de talloze ongenuanceerde uitspraken van die partij. Zoals bijvoorbeeld die waarin Geert Wilders de rechterlijke macht diskwalificeert en wegzet als D66-rechters. Dus ik snap die meneer in dat interview wel, hoor.

Nightmarokaan | 25-08-15 | 13:14

Wat vooral duidelijk wordt uit de ontboezemingen van deze rechters is dat je eigenlijk gewoon aan de goden overgeleverd bent als je in het verdachtenbankje zit. Het kan alle kanten opgaan. Het is maar net welke rechter(s) je treft.
Als ik mocht kiezen, ging ik voor mevrouw Dubois, het weekhartige moedertype.

VanBukkem | 25-08-15 | 13:11

@QBert | 25-08-15 | 09:20

:-)

Jarre Tell | 25-08-15 | 13:11

Meneer de rechter oordeelt nu dat ik als rechts stemmer (vvd/pvv) niet genuanceerd kan nadenken en vindt hij mij potentieel gevaar.... Raar dat een rechter zoiets zegt over een zon grote groep mensen. Meneer de rechter heeft zijn mond voorbij gepraat.

Schepvogel | 25-08-15 | 13:10

Meneer de rechter oordeelt nu dat ik als rechts stemmer (vvd/pvv) niet genuanceerd kan nadenken en vindt hij mij potentieel gevaar.... Raar dat een rechter zoiets zegt over een zon grote groep mensen. Meneer de rechter heeft zijn mond voorbij gepraat.

Schepvogel | 25-08-15 | 13:08

Wie is deze man? Hij moet echt even met z'n neus in z'n eigen stront geduwd worden.
Anders leert ie het nooit.

P5ycH0 | 25-08-15 | 13:03

Ze die man eens een uurtje of twee met zijn brave werkhond bij de tramhalte op het Hobbemaplein en hij zal (ongezien) een andere mening krijgen.

Tjemig | 25-08-15 | 13:01

@ Nightmarokaan: Het tragische is dat het grondbeginsel van onze rechtstaat is dat ie ieder individu beoordeelt op zijn of haar gedrag, en niet op vooroordelen. Als het inderdaad zo is dat een PVV'er niet genuanceerd kan nadenken, dan is dat enkel relevant wanneer je dat bij een bepaalde sollicitant kunt opmerken (niet wanneer je al bij voorbaar bij die persoon naar zoiets op zoek bent). Als die persoon PVV'er is, maar op geen enkele wijze laat blijken ongenuanceerd te zijn, dan heeft hij of zij er recht op in aanmerking te komen.

JoopRe | 25-08-15 | 12:48

Je zou maar verdachte zijn en deze rechter krijgt weet van je politieke voorkeur. Dan ben je nog niet jarig!

Ieder mens heeft vooroordelen. Het is nu juist de kunst van het vak als rechter om deze vooroordelen te onderdrukken. Ik denk dat mijnheer de rechter deze kunst niet meester is.

O natuurlijk, zijn uitspraak houdt verband met de interne sollicitatieprocedure. Dat is heel iets anders dan rechtspreken. Een rechter heeft toch ook recht op zijn ongezouten mening, zolang deze mening zijn werk niet doorkruist en niet zorgt voor de schijn van onpartijdigheid.

Het ophouden van de schijn vindt deze rechter maar niks. Hij is tenminste wel eerlijk. Dat is ook wat waard.

lordhadesch | 25-08-15 | 12:45

Zie deze man niet de rechters Europese Hof van Justitie vervolgen voor hun aandeel in de moordpartijen op autochtonen en joodse doelen, voortkomend uit immigratie-arresten en non-discriminatie-arresten. Nog los van het feit dat die arresten vaak aantoonbare inhoudelijke apekool zijn. Vervolging als politiek middel om weg te komen met een ideologisch drama.

adhd-je | 25-08-15 | 12:45

Wat veel reaguurders weer eens over het hoofd zien, is dat er een verschil is tussen je kunnen vinden in de standpunten van de PVV en PVV stemmen. Iemand die bijvoorbeeld tegen Europa is en tegelijkertijd niet zo heel slim, zal makkelijk PVV stemmen. Iemand die tegen Europa is en wat slimmer, zal zich realiseren dat de PVV een niet-constructieve te veel naar populisme neigende roeptoeterpartij is. Een partij die helaas niks gedaan zal krijgen (en dat in het verleden als gedoogpartij ook al bewezen heeft). Dus dat de eerste reactie van deze meneer (let op: deze meneer, niet de gehele rechterlijke macht) afwijzend is, lijkt me logisch: van een rechter mag je wel wat meer verwachten.

Nightmarokaan | 25-08-15 | 12:41

Als je dergelijke rechters hebt ben je als land reddeloos verloren. Wat een ongelooflijke hufter door zo te discrimineren.
Wilders krijgt in ieder geval geen eerlijk proces met dergelijk links gebroed.

FucktheSystem | 25-08-15 | 12:31

RIP Trias Politica. Elk vooroordeel dat je -los van elke politieke voorkeur of affiliatie zou hebben- tegen de rechtspraak mocht koesteren, wordt door dit exemplaar bevestigd. De juridische grondslag die de nationaal-socialistische vrederechtspraak in WO2 meekreeg, stemt in dit verband tot nadenken: /Godwin mode ON/ Berechting van alle misdrijven en overtredingen die "den politieken vrede binnen de volksgemeenschap in gevaar brengen of de hoogste politieke belangen van de volksgemeenschap raken of uit politieke beweegredenen zijn begaan, en voorts van de strafbare feiten, welke met zodanige misdrijven of overtredingen door deelneming of samenloop verband houden." /Godwin mode OFF/
Het heeft er alle schijn van dat deze grondslag door deze man wordt gehuldigd, immers, privé heeft hij zijn oordeel over de PVV blijkbaar al klaar en is bereid om er beroepshalve naar te handelen. Politieke diversiteit, lijkt in deze sector net zo populair als de EO bij IS. Ik nodig de rechtspraak (M/V) dan ook van harte uit om hier als beroepsgroep weerwoord op te geven.

Suske | 25-08-15 | 12:31

PVV'ers dienen massaal aangifte van discriminatie te doen!!

JIP! | 25-08-15 | 12:28

Wat een enorme drol.

krem | 25-08-15 | 12:27

@pomtiedom | 25-08-15 | 09:30

Ok: "het zijn van een moslim is een grote contraindicatie om rechter te kunnen worden. Het wereldbeeld van de moslim in zijn algemeenheid valt niet te rijmen met de kijk op de westerse samenleving waarin de rechter dient te functioneren."

Even tellen hoeveel seconden er voor nodig zijn dat als iemand dit in MSM zegt, bijvoorbeeld in een programma als bovenstaande, voordat de wereld in brand staat. Letterlijk. En er VN commissies in het leven worden geroepen om te kijken of we als land niet discriminerend en racistisch bezig zijn.

Maar vervang moslim door pvv'er , een identieke gelijke vrije keuze, dan mag het godverdomme blijkbaar!

peterdh | 25-08-15 | 12:25

Hier op de werkplek is zelfs de BAAS voor PVV omdat die het zat is om zoveel af te dragen naar klote EU en de gelukszoekers. En linkse stemmers hebben het op het bedrijf heel moeilijk.

DanBilzerian | 25-08-15 | 12:23

De man discrimineert dat het een lieve lust is.
En het meest trieste is, dat hij het zelf, binnen zijn politiek-correcte coconnetje, niet eens in de gaten heeft.
Bah! Wat een enge man!

JIP! | 25-08-15 | 12:22

De leukste vraag komt helaas niet in dit stukje voor. In het overigens kudt vraaggesprek vroeg de vraagsteller opeens: Hoe kijkt U daar tegen aan ? WhoeaaaaH stond dat op de autocue ??? Of was het een ingegeven grap ?
Wie zal het zeggen. Triest blijven deze rechterlijke ontboezemingen wel.

Lichtstadfan | 25-08-15 | 12:21

@jawor36 | 25-08-15 | 09:13
"Kan het ook iets te maken hebben met het feit dat hoogopgeleiden (= rechtenstudenten) geen PVV stemmen omdat ze niet volkomen achterlijk zijn?"
Rechtenstudenten hoogopgeleid? Tijd niet meer zo geheaddesked :-)De meest bravo vwo-trutjes gaan Rechten studeren of Psychologie als ze totaal niet weten wat ze willen c.q. kunnen. Rechten is min of meer een hbo-studie/cursus waarbij je vooral veel in je hoofd moet kunnen stampen. Het staat aan de onderkant van de academische apenrots. Tel daarbij op het overwegend linkse journaille dan is de cirkel rond. Er is spraken van een 'linkse hefboom'.Best gevaarlijk eigenlijk dat onze samenleving door linkse parvenu's wordt bestuurd c.q. beïnvloed.

Edmund Burke | 25-08-15 | 12:21

De combinatie van de stigmatiserende politieke denkbeelden en de polariserende wijze waarop die voor het voetlicht word gebracht, tezamen met de grote politieke oververtegenwoordiging van D66 binnen het rechtswezen, zijn ondemocratisch.

hovawart | 25-08-15 | 12:19

Deze man is op schaamteloze wijze aan het discrimineren. Zo iemand zou geen rechter moeten zijn.
De argumenten die hij gebruikt lijken redelijk, maar de fout is dat hij die dan bij voorbaat op ene hele groep mede-burgers toepast. Als je nu zegt "iemand die niet genuanceerd kan denken, kan geen rechter worden", dan kan ik mij daar iets bij voorstellen. Maar als je zegt "PVV'ers kunnen in de regel niet genuanceerd denken en mogen daarom geen rechter worden", dan ben je net zo bezig als iemand die zegt "negers zijn nu eenmaal lui en kan ik daarom niet in dienst nemen"; schaamteloze discriminatie.
Opmerkelijk is ook dat hij SP'ers net zo vooringenomen wel allemaal als genuanceerd beschouwd. We weten toch dat er in die sfeer nogal wat Hamas-fans zijn? Zou je bij die lui dan niet ook moeten kijken of ze wel genuanceerd kunnen denken?

JoopRe | 25-08-15 | 12:17

Ik werd echt woendend toen ik het gisteravond hoorde. De SGP was geen probleem voor meneer, haha die zien man en vrouw niet eens als gelijk aan elkaar.

centre pompidoe | 25-08-15 | 12:12

Dat we hier gewoon bij staan kijken is echt niet te geloven. Dit is ondemocratische regenten dictatuur. He snotneus; wie denk je wel niet die je bent?

Masturwasbeert | 25-08-15 | 12:11

Hij ziet liever een theocraat als rechter, dan een democraat met een mening die hem niet bevalt. Dat geeft toch behoorlijk te denken.

De Psychiater | 25-08-15 | 12:09

-weggejorist-

Agrajag | 25-08-15 | 12:04

Deze verdachte zou die Shirin Milani wel even doen trouwens, zo tussen de verhoren door.

VanBukkem | 25-08-15 | 11:58


Nog maar een keertje dan:

Kan een van de verlichte en hoogopgeleide anti-PVV geesten mij even bijpraten op welke punten de PVV anti-rechtsstaat, danwel anti-democratisch is?
Casamalakka | 25-08-15 | 11:00

klön | 25-08-15 | 11:57

Het blijkt dat het niet onverstandig is om ook al crimineel je politieke voorkeur door te laten schemeren bij deze rechters, hou in ieder geval goed verborgen dat je PVV sympathisant bent .
Man man, wat een tijden en wat een land ....

Castor12 | 25-08-15 | 11:55

Dat de politiek een cordon sanitaire rond de PVV heeft aangelegd is bekend.
Maar dat de magistratuur dit c.s. gewoon klakkeloos overneemt is stap 2 in het omvormingsproces naar een linkse dictatuur, conform het beleid van de EUSSR.
De Trias Politica (waarop onze staatsvorm en wetgeving GRONDWETTELIJK is gebaseerd wordt gemaxhalve als irrelevant ter zijde geschoven.
Nog even, de TP onderscheidt:
De wetgevende macht (parlement)
De uitvoerende macht (politie)
De rechterlijke macht (rechters)
Noot: de rechterlijke macht heeft slechts als taak feiten en onwetmatigheden te toetsen aan de wet. Politieke voorkeuren mogen hier geen rol bij spelen(!).
Parlement en rechters hebben zich al boven de Grondwet geplaatst en de politieboboos ook al min of meer. Want bang voor hun baantje. Slechts van de politieman/vrouw valt nog enige hoop te verwachten in dit perverse trio.
Wij zijn verworden tot voorgeprogrammeerd stem- en betaalvee.
Misschien is het verstandig met 100.000 man en vrouw eens een beetje mild te gaan rellen op het Binnenhof, de bakermat van de voorgeprogrammeerde dictatuur.
Daar eens afspreken met 100.000 man? Spreektijd in de TK afdwingen en eisen dat policor24 alles integraal uitzendt? Stemmen helpt helaas niet. Reaguren slechts marginaal. Een zichtbare vuist maken helpt wel. In een later stadium de policor landverraders voor het hekje van de rechtbank zetten ook. En na 100.000 Binnenhoffers durft geen enkele lafhartige D666-magistraat als straf 100 uur schoffelen uit te delen.
Nooit vergeten: de overheid is er voor ons; niet omgekeerd.
Vorrlopig maar eerst:
GeenPeil.nl

pennestront | 25-08-15 | 11:53

Iedere (top)crimineel hoopt bij een rechtzaak met een D66 rechter te maken te krijgen. Lage straffen, grote kans op (onaangekondigd) weekendverlof en voornamelijk het manco om empathie te hebben voor de werkelijke slachtoffers.

Fratello | 25-08-15 | 11:48

GS en rechters verhouden zich tot elkaar als pinguïns en walvissen. Ze leven wel in dezelfde oceaan maar hebben verder niets gemeenschappelijks.

Koos Knak | 25-08-15 | 11:48

Toch maar even de uitzending vluchtig bekeken. Hij was de enige en sprak meer voor zichzelf. Daarnaast geloof ik best dat er wat meer eng nekken ronddwalen met dezelfde opvatting. Kwam er een beetje uit naar voren dat het voornamelijk D66, PvdA & VVD is. Wel komisch hoe enkele zich zelf schuldig maken aan delicten. Lijken net mensen, oh wacht dat was de opzet ook van dit programma.

Vageling | 25-08-15 | 11:43

@Moi2 | 25-08-15 | 10:35
N.S.B. wordt in de nieuwe spelling geschreven als D'66

Mastermattie | 25-08-15 | 11:41

Dat verklaart meteen dat GreenPeace & Co het ook voor het zeggen hebben in dit land.

ProAsfalt | 25-08-15 | 11:40

Fappier | 25-08-15 | 11:24
De geschiedenis zal het uitwijzen, maar ik denk dat je gelijk hebt!

lanexx | 25-08-15 | 11:40

Graag deze man non actief. Week lang opsluiten en alleen dit filmpje laten draaien. SGP mag wel schei toch uit. Scheiding van Kerk en Staat, Rechterlijke macht scheiding van politiek en godsdienst.

franck7020 | 25-08-15 | 11:35

Hiermee geeft de hufter impliciet aan dat hij politiek bedrijven als rechter normaal vind. Hij zal een rechtse wet dus ook niet graag in gebruik nemen en aangezien we duidelijk ervaren dat de rechtspraak te soft is en linkse trekken vertoont wordt het tijd voor de bezem.
Daar zijn ze bang voor. Wie gaat er nu eens toezien dat recht gesproken wordt.

Das Sjaak | 25-08-15 | 11:33

Een rechter die voluit het 'minder, minder, minder' steunt is zijn ambt niet waard. Was, hoezeer het me ook spijt want PVV-stemmer, stap te ver van Wilders. Verder, D'66-ers, die zouden in het kader van hun resocialisatie verplicht hun intrede moeten nemen in penitentiare inrichtingen alwaar hun woongenot wordt aangevuld met qat kauwende, uitgeprocedeerde Somaliërs. De tering, wat zijn die lui de weg kwijt.

RobberenRukkie | 25-08-15 | 11:33

Misschien nuttig deze rechter zijn verleden van uitspraken en veroordelingen eens na te gaan, hier klopt duidelijk iets niet.

gebrokenvleugel | 25-08-15 | 11:32

Hieruit kan je ook concluderen dat als Bram Moszkowicz dhr. Wilders niet zo vurig had verdedigd, hij waarschijnlijk nu nog advocaat zou zijn geweest.

Fappier | 25-08-15 | 11:24

Als de burger vind dat uitspraak groen gekleurd is mogen we onze bek houden omdat de rechtspraak niet gekleurd is en nu hoor ik dat de ene kleur de andere niet is. Ik val van mijn stoel ik ben boos en verontwaardigd. Kunnen twee personen op een scooter evem uitzoeken waar deze rechter oversteken doet.

Das Sjaak | 25-08-15 | 11:24

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 10:09
Ik weet dat de rechter geacht wordt alleen de wet te volgen die in Den Haag bedacht is.
Maar als je naar het proces van Wilders kijkt dan zie je dat er rechters zijn die hun persoonlijke mening/indoctrinatie teveel mee laten tellen. (het zijn ook maar mensen)
Had Moszkowicz geen succesvolle wraking gedaan dan was Wilders absoluut ten onrechte veroordeeld geweest en had hij zijn politieke loopbaan aan de wilgen kunnen hangen.
-
Dus rechters/justitie hebben wel degelijk (grote) invloed op de politiek en samenleving.
Ik zou, als PVV stemmer, absoluut niet door deze man berecht willen worden want ik weet zeker dat ik geen eerlijk proces zal krijgen.
Deze man heeft héél duidelijk laten zien zijn politieke voorkeur mee te laten tellen.

Moi2 | 25-08-15 | 11:18

@eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:39
'En een naar zweet stinkende pinguïn in een burka met kijkgat van 15x3 cm, dat mag dan zeker weer wel?'

Rechter duivelsoog spreekt namens Allah: ja!

wakkere_nederlander | 25-08-15 | 11:18

Maar lid zijn van een zeer ondemocratische club als de EU vindt deze meneer dan weer niet zo erg. Hoe geloofwaardig....

Overigens vind ik de PVV in alle opzichten veel democratischer dan de meeste andere politieke partijen, waar een hele kleine groep de dienst uitmaakt voor een hele grote groep.

guttegutte | 25-08-15 | 11:11

Op mijn voorlaatste stageplaats kwam ik de eerste dag binnen met terwijl geenstijl open stond op een PC. Goed gevoel somehow, bleek terecht.

FatEx | 25-08-15 | 11:09

@GifKikkert | 25-08-15 | 09:37
Opvallend dat je anders wel de moeite neemt om te reageren op een reaguursel dat volgens jou geen inhoudelijke bijdrage levert.

Jij hebt het over rechters die volgens jou alleen objectief kunnen kijken als ze geen aanhanger zijn van "radicale" partijen aan de linker- of rechterzijde van het politieke spectrum. Maar, zoals Graaf Monte Cristo ook opmerkt, wie bepaalt wat radicaal is? Volgens jou zijn D66 of de PvdA dus geen radicale partijen. Maar als ik kijk naar de schade die deze partijen hebben aangericht met het botweg implementeren van hun ideaal van de maakbare multiculturele samenleving, en als je kijkt naar de absurde vergoelijking door rechters (van een overduidelijke links-socialistische signatuur) van sommige wandaden van allochtone criminelen wiens veroordeling een ongewenste erkenning zou zijn van de mislukking van de multiculturele maakbare samenleving, dan noem ik de PvdA en D66 eerder radicaal dan een PVV. Radicale politieke opvattingen van rechters kunnen zich ook manifesteren in het opzettelijk mild bestraffen of vrijspreken van personen wiens misdaden door de heersende politieke ideologie liever onder het tapijt worden geschoven.

Hypothetische misstanden veroorzaakt door niet-bestaande PVV-rechters zijn een non-issue. Dit in tegenstelling tot het probleem bij de rechterlijke macht dat doorgaans wordt aangeduid met de term 'D66 rechter.'

Professor Superhirn | 25-08-15 | 11:06

-weggejorist-

nonpissatinventum | 25-08-15 | 11:05

Maak je bij onterechte veroordelingen altijd bekend als PVV stemmer, je schadevergoeding zal vertienvoudigen.

gebrokenvleugel | 25-08-15 | 11:04

@QBert | 25-08-15 | 10:53
Deze rechter heeft dus de wet overtreden door iemand uit te sluiten vanwege zijn politieke gezindheid. Ik zeg, ontslaan!

Dhr. de Wit | 25-08-15 | 11:04

De vraag mag niet gesteld worden en al zou hij beantwoord worden niet mee mogen wegen. Wat een schande dat we zo groepen uitsluiten.

Das Sjaak | 25-08-15 | 11:03

@QBert 10:53
Artikel 1 van de Grondwet is wel een problematische stelling, omdat het geen antwoord geeft op de vraag of je discriminatie met discriminatie mag bestrijden.

Als moslims vanwege de islam vrouwen, homo's en joden discrimineren, mag je dan een politieke partij oprichten om maatregelen tegen die moslims voor te stellen om islamitische discriminatie in te dammen?

Artikel 1 geeft daar geen antwoord op.

tipo | 25-08-15 | 11:03

Vraag me echt af waarom er een blind iemand rechter kan worden lijkt me toch van belang dat je minimaal zowel dader als slachtoffer kunt zien. Voor de rest begrijpt hij helemaal niets van deze wereld..

equal to condell | 25-08-15 | 11:02

Kan een van de verlichte en hoogopgeleide anti-PVV geesten mij even bijpraten op welke punten de PVV anti-rechtsstaat, danwel anti-democratisch is?

Casamalakka | 25-08-15 | 11:00

Wat een vooringenomen griezel is dit zeg. Die moet op staande voet ontslagen worden! Iedereen met PVV sympathieën die hem treft in de rechtbank moet deze man onmiddellijk wraken. Die kan nooit eerlijk recht spreken.

van gummigalgen | 25-08-15 | 10:59

Mooi programma.
Overigens zijn ze niet allemaal compleet wereldvreemd, die rechters. Bijvoorbeeld die mr. Frank Visser [7min20sec uitzending 24 aug] die gewoon ronduit toegeeft dat *de* *overheid* *niet* *per* *se* *het* *beste* *met* *jou* (de burger) *voorheeft*. Iets wat wij reaguurders overigens al langer wisten, maar wat er blijkbaar maar niet in wil gaan bij die 'ik heb niks te verbergen'-types.
VanBukkem | 25-08-15 | 09:34

@VanBukkem: Frank Visser studeerde rechten aan de VU in Amsterdam. Ook daar werd rechtenstudenten (net als in Rotterdam overigens) al vroeg geleerd om kritisch naar de overheid te kijken. De overheid als Leviathan, een zevenkoppig monster. Prof. Ter Heide (Rotterdam) deed in die jaren al de mooie uitspraak: "De overheid is een schoft met een hoge hoed op".

datdantochweerwel | 25-08-15 | 10:54

Hoop eng groenlinks volk zit hier de laatste tijd zeg.
Mensen die het geen enkel probleem vinden dat een rechter artikel 1 van de grondwet naast zich neerlegt.

Artikel 1 Grondwet biedt een belangrijke basis voor de bestrijding van discriminatie. In dit artikel staat namelijk het gelijkheidsbeginsel en het discriminatieverbod geformuleerd. Het artikel geeft aan dat gelijke gevallen gelijk behandeld dienen te worden (gelijkheidsbeginsel) en dat discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, **politieke gezindheid**, ras, geslacht of op welke grond dan ook niet is toegestaan (discriminatieverbod). Het gelijkheidsbeginsel en het verbod van discriminatie zijn een van de meest fundamentele beginselen van onze rechtsorde.1 In het hierna volgende stuk zal uiteengezet worden wat de betekenis is van artikel 1 Grondwet. Voorts zal worden uiteengezet wie een beroep kan doen op dit artikel en op welke wijze dit kan gebeuren.

QBert | 25-08-15 | 10:53

@nonpissatinventum | 25-08-15 | 10:46
Dan nog moet je naar het individu kijken. Als je op een partij stemt betekent het niet automatisch dat je het eens bent met ALLE uitspraken en standpunten van die partij.
-
Deze man maakt de fout dat hij een heleboel mensen afserveert omdat ze bij een clubje horen. Hij als rechter zou moeten weten dat je naar het individu moet kijken. Dat wordt ook continu uitgesproken in deze serie als het om verdachten gaat. Dat hij kritiek heeft op de Pvv is geen issue wat mij betreft. Waarom zou dat niet mogen?

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 10:52

Wat is ons land in en in kapot zeg. Een rechter die niet de Nederlandse wet volgt, maar volledig naar eigen inzicht z'n eigen persoonlijke draai geeft aan wat correct is in Nederland. Het zou voldoende moeten zijn om hem per direct uit het ambt te zetten. Hij gaat volledig voorbij aan de grondbeginselen van zijn positie.
De blinddoek van vrouwe Justitia moet aantonen dat er recht wordt gesproken zonder aanzien des persoons - daar is deze meneer, ironisch genoeg, niet toe in staat.

LaPetite | 25-08-15 | 10:52

Deze anti-democraat moet onmiddellijk ontslagen worden.

gebrokenvleugel | 25-08-15 | 10:51

Volgens mij heeft ie drank en drugs.

mindless | 25-08-15 | 10:51

@nonpissatinventum 10:46
D66, PvdA en VVD verhouden zich ook niet goed tot de rechtsstaat. Moeten D66-ers, PvdA-ers en VVD-ers dan ook een berufsverbot krijgen?

tipo | 25-08-15 | 10:50

PVV'ers zullen de geschiedenisboeken ingaan als helden, als mensen met een visie. Zij zagen wél de bloeddorstige expansiedrift van de islam. Zij zagen wél hoe de EU alles kapot maakte waar jarenlang voor gevochten was.
En het leuke is. Steeds meer mensen kiezen voor de PVV. Logisch, als je land en cultuur je lief is.
De PVV is de enige partij die zegt waar het op staat. En dat wordt niet in dank afgenomen door de elite want dan zijn ze straks hun baantje kwijt.
En rechters zoals deze lamlul laten zich voor het elite-karretje spannen voor de agenda van een handjevol landverraders.

Dhr. de Wit | 25-08-15 | 10:49

Kijken in de ziel, als de ziel van onze rechtstaat zich niet kan bevrijden van politieke voorkeur, kan deze nooit geblinddoekt streven naar waarheidszin.

hovawart | 25-08-15 | 10:49

@gz 10:41
D66, PvdA en VVD nemen ook hele ondemocratische standpunten in. Moeten D66-ers, PvdA-ers en VVD-ers dan ook een berufsverbot krijgen?

tipo | 25-08-15 | 10:48

@Mark_D_NL | 25-08-15 | 10:00

Zolang ik zelf nog geen week in een luier hoef rond te rennen gaat het goed! ;)

Padre Pio | 25-08-15 | 10:47

-weggejorist-

nonpissatinventum | 25-08-15 | 10:46

Deze rechter heeft gelijk, de PVV is een hele ondemocratische partij, neemt ook deze standpunten in, zijn niet onafhankelijk.

gz | 25-08-15 | 10:41

@Mark_D_NL | 25-08-15 | 10:00
U zult toch toe moeten geven met steeds meer gelukzoekers aan het staatsinfuus de werkende burgers dit gewoon een keer niet meer op kunnen brengen.

De overheid sloopt alles wat opgebouwd is om maar aan de financiële verplichtingen van de multicul te kunnen voldoen.

Of vind u het wel acceptabel dat:
- 80% van de ouderen in de financiële problemen terechtkomen
- Bejaarden in een weekendluier moeten zitten
- Mensen jaren lang op een lijst voor een sociale huurwoning staan terwijl import massaal voorrang krijgt
- Agenten welke hun werk willen doen worden tegengewerkt door de rechterlijke- en politieke macht
- Defensie niet meer in staat is om dit land (indien nodig) te verdedigen
- Den Haag alle macht overdraagt naar Brussel

Mastermattie | 25-08-15 | 10:40

Het zicht op de werkelijkheid zijn ze compleet kwijt, dat is duidelijk.
Mijn buurman (van buitenlandse afkomst) was zo boos toen in een rechtszaak aan de Marokkaanse daders(!!) werd gevraagd door de rechter hoe de reis was, of ze dorst hadden (water gebracht) en meet van die koetjes en kalfjes. Ondertussen werd er geen woord met de slachtoffers van deze kansparels gesproken. Zelfs geen blik in hun richting.
De meeste rechters zijn gewoon compleet mesjogge.

Dirk III | 25-08-15 | 10:40

@GifKikkert | 25-08-15 | 09:08

Ah nog een dompie. Je doet net of de wet niet veranderlijk is. Ken je de uitspraak van Donner nog? Als er een meerderheid voor is. Dan zal dat ook gebeuren en in de wet worden vastgelegd. U denkt dat alleen PvdA , D 66 en Groenlinks objectief zijn. Waarom? Omdat u in feite denkt dat u moreel superieur bent. Dat is de kern van het probleem hier en van deze rechter.

roze_bril | 25-08-15 | 10:40

Op het voetstuk geplaatste idealist 'Joop van riessen" is hier een goed voorbeeld van. Youtube "Wilders mollen" en u ziet hoe idealistisch Nederland denkt haar nieuwe samenleving te moeten bouwen. Nederland is er kennelijk klaar voor.... Kritiek wordt beloond met een kogel... Leven de democratie , lang leven Holland.

Dutchmen32 | 25-08-15 | 10:40

Deze rechter heeft zichzelf voor het karretje van de linkse elite laten spannen in ruil voor een baantje.
Hoe denk je anders dat een BLIND persoon rechter kan worden? Het is van de zotte! Hoe is het mogelijk dat iemand die niks kan zien recht kan spreken? Je moet bewijs kunnen zien, in de bakkes van verdachten kunnen kijken, de mimiek van slachtoffers aanzien.
Hij zit daar alleen maar omdat hij "zielig" is.
En dat is precies waar ons land van naar de klote gaat, zieligheid. BAH!

Dhr. de Wit | 25-08-15 | 10:39

Heeft de PVV deze rechter al aangeklaagd ?

QBert | 25-08-15 | 10:39

Zoals de rechters continu in de serie zeiden: rechtspraak is maatwerk. Je niet laten lijden door vooroordelen. Het individu staat terecht, niet een groep.
-
Dus ook de selectie van nieuwe rechters lijkt mij maatwerk, toch? Jammer dat deze rechter zich blind staart (hihi, hij is écht blind, hihi...) op het label Pvv en daarmee niet meer het onderscheid tussen een groep en het individu maakt. Rechter onwaardig wat mij betreft.

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 10:37

Ach ja.... en als je dan GS opbelt met terugbelverzoek om notabene zwart op wit te laten zien hoe verrot het er aan toe kan gaan bij de rechterlijke macht hoor je niks en DAAROM ligt het nu bij twee andere journalisten GS.

corni | 25-08-15 | 10:36

Alles mag gezegd worden over de PVV en zijn kiezers.
Maar dat is al vanaf Hans Maat.
Toen moest je je helemaal diep schamen als je op deze partij stemde.
Hoe hij en zijn vrouw behandeld zijn, ook bij de brand waarbij zijn vrouw haar been verloor.
Tenenkrommend en zo laag, door de media, de moraal ridders en de gutmenschen.
De compassie en correctheid werkt bij hun maar 1 kant op.
De verkeerde kant.
Wij zitten op de rokende puinhopen doordat dit soort mensen de overhand hebben in Nederland.
Dit is het klimaat wat heerst in Nederland en dat zie ik niet snel veranderen.
Als het ooit veranderd is het al veel te laat.

animalia | 25-08-15 | 10:36

Ok, maar met de rechterlijke macht stopt het niet. Als er dan uiteindelijk een straf is gegeven dan krijg je hierna de Dienst Justiele Zaken die volledig ongecontroleerd hun eigen ding kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld een VIJFvoudige cafemoordenaar verlof geven om, je gelooft het niet, een eigen gezin en familieleven op te bouwen.

BASinnic | 25-08-15 | 10:35

Is die vent echt rechter? Ongelofelijk dit, zeg. Zijn rechters niet ook gebonden aan artikel 1 van de grondwet?

Nietvoordekat | 25-08-15 | 10:35

Uw Psychiater | 25-08-15 | 10:32
NSB was in die tijd ook legaal.

Moi2 | 25-08-15 | 10:35

Onze Nederlandse rechters zijn echt helemaal van het padje af. Ik wordt al twintig jaar gestalkt door een drank n drugsverslaafde ex-vrouw. Telfoonterreur, vernielingen aan het huis en auto, mijn vrouw en kinderen die lastiggevallen worden, ik ben al een paar maal aangevallen door maffiosi vrienden van haar en dan nog eens de 47 onbenullige rechtszaken die zij tegen mij aangespannen heeft voor geld van mij te verkrijgen omdat ze te lui is om te gaan werken. Zij krijgt gratis rechtshulp omdat ze in de bijstand zit en ik de hardwerkende Nederlander krijgt geen rechtshulp. En een advocaat kost al gauw 200 euro per uur. Reken uit na 47 onbenullige rechtszaken hoeveel ik al kwijt ben en het einde is nog niet in zicht. Na honderd meldingen van stalking bij de politie (en de politie weet dat het leven van mij en mijn gezin in gevaar is) deed het OM nog niks. Dus heb ik dan mijn ex-vrouw maar zelf voor de rechter gedaagd voor stalking. In de hoop dat ze veroordeeld zou worden en het zou stoppen. Kosten: 3700 euro voor een straat verbod dat ze niet kreeg. Ishet slachtoffer was de dade want ik werkte, had een mooi huis en had geld. Zij was zielig. Onze rechters zijnenthalve helemaal knettergek.. Zij haten de hardwerkende Nederlander. Weg met die hap.

Zezijngekinbrussel | 25-08-15 | 10:34

Kun je een rechter weigeren? Ik zou als PVV stemmer niet door deze man veroordeeld willen worden.

Duifmans | 25-08-15 | 10:33

D66, de gelegaliseerde NSB.

Uw Psychiater | 25-08-15 | 10:32

@Chow | 25-08-15 | 09:48
Ik zie dat probleem wel.
Een rechter hoort een zaak te toetsen aan de wet. Ongeacht de politieke voorkeur van de rechter, zou er een soortgelijk vonnis uitgesproken moeten bij verschillende rechters. Deze man geeft openlijk toe bevooroordeeld te zijn, dit zal dus meespelen bij vonnissen welke hij uitspreekt.

Mastermattie | 25-08-15 | 10:32

Hermans heeft zich waarschijnlijk niet gerealiseerd dat hij door deze boude uitspraken een hoop toekomstige wrakingsverzoeken over zichzelf heeft afgeroepen.

datdantochweerwel | 25-08-15 | 10:30

-weggejorist-

Xirdalan | 25-08-15 | 10:29

Wat matigt deze man zich aan zeg! Hautain gaan zitten zwetsen over "contra-indicatie" etc. En dát moet dan onze onafhankelijke, onbevooroordeelde rechterlijke macht voorstellen, zum kotzen! Je kunt het eens zijn met Wilders of niet, de man is wél democratisch gekozen door 1,5 miljoen mensen. En helaas krijgt hij tot nu toe op alle fronten die hij aankaart gelijk. Je hoef er het nieuws maar op na te slaan. Ik zou zeggen, komt u eens een tijdje in mijn achterbuurt eh prachtwijk wonen en zie voor uzelf hoe gewéldig die Multikul uitpakt. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar mee. Even voor de goede orde, ik ben zelf een half bloed indiaan en ook ik wordt door bepaalde groepen niet gepruimd want Haram. Ik begin steeds beter te begrijpen hoe mijn Lakota familie zich voelde en nog steeds voelt. We worden verschoppelingen in eigen land, straks nog de reservaten erbij, dan zitten we op het niveau van mijn familie minus de prachtige Prairie. Wat verlang ik terug naar de hooch(klein soort caravan) op die heuveltop op mijn familie's terrein....

@Professor Superhirn: Plus veel!

Sjefke7807 | 25-08-15 | 10:29

Hoe bedoel je objectief... ahum, dit had hij natuurlijk nooit mogen zeggen...
Vandaar dat hij al niet uit z'n woorden kwam en hem het antwoord aangereikt moest worden. Wat een slaperd.......

Straight ahead | 25-08-15 | 10:29

Het is nogal stom van hem om dit te zeggen daarmee bewijst hij zijn incompetentie. Dus vervangen.

J.Slavink | 25-08-15 | 10:29

@thefonz 10:15
Een PVV-stemmer die rechter is, zal in gelijke gevallen een moelander dezelfde straf geven als een Nederlander.

Net zo als een SP-stemmer die rechter is, in gelijke gevallen een rijkaard even veel straf zal geven als een armoedzaaier.

Net zo als een D66-stemmer die rechter is, in gelijke gevallen een PVV-stemmer evenveel straf zal geven als een D66 -stemmer.

Althans, zo zou het moeten werken en als het niet zo werkt, dan ligt het in ieder geval niet aan PVV-rechters, want die komen blijkbaar niet eens door de D66-ballotage.

tipo | 25-08-15 | 10:28

@thefonz | 25-08-15 | 10:15
Het feit dat iemand PVV stemt wil ook niet zeggen dat diegene het eens is met ALLE standpunten. Je kiest gewoon hetgeen dat het beste bij jouw voorkeuren aansluit.
Iemand daarom op voorhand ongeschikt verklaren vanwege politieke voorkeur (overigens bij wet verboden) is dan ook ronduit belachelijk.

En zoals meer reaguurders hierboven al aangeven, vervang PVV'ers voor moskeegangers en de complete media stort zich over je uit.

Mastermattie | 25-08-15 | 10:27

@thefonz | 25-08-15 | 10:15
Dat neemt niet weg dat de rechter precies hetzelfde doet. Hij gaat er van uit dat iedereen die PVV stemt er dezelfde denkbeelden op na houdt.

MogeWijEveOvergeve | 25-08-15 | 10:27

Wisten we inderdaad al langer. Kan het me zelfs ook nog wel enigzins voorstellen, aangezien het merendeel van je klanten als rechter zijnde uit de 'minder' categorie komt. Echter vind ik het dan wel weer hypocriet dat een SP rechter wel weer mag. Je moet er niet aan denken dat je onverhoopt voor het hekje staat en je per ongeluk meer dan 100K pj binnentikt. Een rechter is een mens, met gevoel, en elke rechter dient een onafhankelijke, rationele uitspraak te doen. Als je dat niet kunt moet je geen rechter worden. Politieke voorkeur staat daar mijns inziens volledig los van. Deze meneer is dus een drol.

krabbegat | 25-08-15 | 10:26

Oproep aan alle pestkoppen. Scheidt uit met pesten, want dit krijg je ervan!

ET007 | 25-08-15 | 10:24

@Ik snap er niks van! | 25-08-15 | 10:10
Kijk anders de hele serie eens.

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 10:24

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 10:18
F#ckingAwesome | 25-08-15 | 10:09
Kletskoek.
Rechters hebben zeer veel ruimte om de strafmaat te bepalen.
Er bestaat namelijk zoiets als de letter en de geest van de wet.

Klier van Bartholin | 25-08-15 | 10:23

thefonz | 25-08-15 | 10:15

Jij maakt nu exact dezelfde fout als die flapdrol. Er zijn heelveel mensen binnen die PVV groep die afstand doen van de moelanders meldpunt. Die bijvoorbeeld PVV stemmen omdat er meer geld moet naar bejaardenzorg, er een kritisch geluid is over de EU etc. Het gaat niet om politieke voorkeur want dat is totaal niet relevant op individueel niveau. Klip en klaar.

zevensprong | 25-08-15 | 10:23

En wij moeten er nu nog op vertrouwen dat wanneer de rechterlijke macht Wilders veroordeelt dat zij objectief zijn??
Dat ze bevooroordeeld zijn was al lang duidelijk, anders waren ze Wilders niet gaan vervolgen om een 'minder' uitspraak, omdat dat om te beginnen als een absurditeit is.
Heel Nederland is inmiddels voor minder, een paar debielen bij de NPO, in de linkse kerk, bij D66 en de rechterlijke macht uitgezonderd. Een veroordeling help hen niet bepaald in hun populariteit.
Overigens kan de advocaat van Wilders de rechter nu gaan wraken of zelfs aanklagen. Kan nog heel interessant worden.

Thunderbird | 25-08-15 | 10:21

@Mark_D_NL | 25-08-15 | 10:00

En omgekeerd geldt dat niet dan? Als een linkse rechter die tegen alles wat met kapitalistisch te maken heeft, jouw zaak behandeld? Bijvoorbeeld een agrariër die een Megastal wil bouwen?

Dutch_Holland | 25-08-15 | 10:20

Wat thefonz | 25-08-15 | 10:15 zegt!

fleischer | 25-08-15 | 10:19

@Makemyday! | 25-08-15 | 08:44
Neen.
Hij is blind. Als in letterlijk niet kunnen zien.

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 10:19

@adhd-je | 25-08-15 | 09:40
Is dat niet waar "de thuisblijver" zijn "studie" deed?

Mastermattie | 25-08-15 | 10:19

thefonz,

ja in die zin diskwalificeert deze man zichzelf wel. Dealsniettemin hoop ik dat veel lezers hier zich realiseren dat ze het oordeel over goed en fout niet in de rechtspraak maar in de wetgeving moeten zoeken.

Klootzakken die doorrijden na een scooteraanrijding te grazen nemen doe je via het binnenhof, niet via de rechtbank.

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 10:18

Maar als je links stemt, is het niet van invloed volgens hem. Ja, dat zien we dagelijks, hoe dat de rechtspraak totaal niet beinvloed. *kuch*
Het hele linkse wereldbeeld van iedereen is zielig is allang tot de rechtspraak doorgedrongen. Maar dat is allemaal bon ton, maar zodra je rechts stemt ben je een gevaar voor de rechtspraak. Dan kun je niet meer objectief zijn.
Want links is compleet objectief en zijn supermensen *kuch*.
Bah wat wordt ik misselijk van het politieke klimaat in nederland.

Cultuur.Barbaar | 25-08-15 | 10:18

Thunderbird | 25-08-15 | 10:09

Waarom niet gelijk ook schedels meten?

Chow | 25-08-15 | 10:18

Democratie in het geding? je verplicht immigranten op te nemen die van plan zijn om je joodse smaldeel te vermoorden en te verjagen en uiteindelijk met aanslagen op alle autochtonen ons zo veel angst aanjagen dat we islamiseren. Sorry, maar een regime met zulke regels verplicht is zelf misdadig.

adhd-je | 25-08-15 | 10:18

Een SP lid is geen probleem aldus de rechter. Sta je daar als huisbaas omdat een paar stinkers je huis hebben ingenomen.
Zie het dan nog maar eens terug te krijgen

Zwiebert | 25-08-15 | 10:17

@pomtiedom | 25-08-15 | 09:30

Doen we het anders.
Stel je voor:
Ik heb een bedrijf en neem geen moslims aan. Want ben ook aanhanger van democratie en moslims zijn niet democratisch.

Moslim ben je uit vrije wil. Discutabel, maar je kan er van af als je wil.

Dus vervang PVV door "moslim" en inderdaad, de hele wereld fikt af.

Ikdus | 25-08-15 | 10:17

Vrijheid,democratie,objectief vs macht en poen,de d66er rechter zit vol tegenstellingen en is niet objectief en weet dat macht en geld wint.

poetsnoet | 25-08-15 | 10:16

@Wijze Uil | 25-08-15 | 09:49
"De flapdrol" kijkt naar de eigenschappen die nodig zijn voor het beroep van rechter. Uiteraard zijn PVV-ers ook een groep, maar ze zijn alleen een groep omdat ze overeenkomstige denkbeelden hebben. Zo zullen ze overlast van moelanders anders beoordelen dan overlast van Nederlanders, want waarom zou je anders een meldpunt moelanders oprichten, en niet gewoon een meldpunt overlast. Op het moment dat je mensen als individuen gaat zien maak je geen onderdeel meer uit van de groep PVV-ers, en laat dat nou net een eigenschap zijn die essentieel is voor het beroep van rechter.

thefonz | 25-08-15 | 10:15

@VanBukkem | 25-08-15 | 09:34
Klopt, was/is een mooie serie.
En betreft Frank Visser; die heeft mijn sympathie. Eerlijk en oprecht. Over de gehele serie heb ik geen enkele uitspraak van hem kunnen ontdekken waar ik het niet mee eens was of waar hij geen goede argumentatie bij had. Bij die andere rechters heb ik zo af en toe met gefronste wenkbrauwen zitten kijken/luisteren....

Helemaal bij deze man, meerdere malen gefronste wenkbrauwen. Met deze uitspraak als "hoogtepunt". Overigens vond een andere rechter het geen enkel probleem, een PVV stemmende rechter.

Hof van Tuinslang | 25-08-15 | 10:14

@Le Roi | 25-08-15 | 09:50
Alpha's (Emotioneel) vs Beta's (Rationeel)
IT is gerelateerd aan wiskunde en wetenschap daar zitten dus veel Beta's en is dus meer sprake van rationeel denken in plaats van emoties. www.rijnlandmodel.nl/achtergrond/socio... .

Mastermattie | 25-08-15 | 10:14

@eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:45

Lulletje Rosenmuller wil ook niets liever dan hen die het niet met hem eens zijn afslachten.
Dat is namelijk modus operandi van extreem links teringvolk.
Als het met argumenten niet te winnen is, is afslachten een geoorloofd middel.
Zie maar wat er met Pim gebeurde doen links wel heel erg in het nauw kwam en hoe Volkert door dat volk op handen wordt gedragen.

En onderschat Rosenmuller alsjeblieft niet. Heeft ook haast de grootste haven ter werled naar de ondergang geholpen ten slotte. Dus hij kan wel wat.

Ikdus | 25-08-15 | 10:13

@le pantalon | 25-08-15 | 09:21
Ok, dan is nu het moment voor hen om dat te laten zien en de rechterlijke macht aan te klagen voor discriminatie.

Thunderbird | 25-08-15 | 10:11

Zolang PVV-erts art. 1 GW willen schrappen, lijkt het me geheel terecht wat deze rechter zegt.

Gualtiero | 25-08-15 | 10:10

De huidige rechters kijken dus naar de persoon (de dader) en niet naar de feiten die deze heeft begaan!!! (???)

Ik snap er niks van! | 25-08-15 | 10:10

Genoeg reden om deze rechter voor iedere zaak te laten wraken. Hij is immers niet objectief.

double punch | 25-08-15 | 10:10

@LangeTijdGeleden | 25-08-15 | 09:24
Het is niet zo merkwaardig. Ik denk dat wanneer we het IQ gaan meten van mensen die PVV haters zijn, dit we eens veel lager zou kunnen liggen dan dat van de gemiddelde PVV stemmer. En degenen die dan toch een wat hoger IQ hebben, haten de PVV omdat ze daarmee kunnen scoren. Deze mensen zijn moreel ziek. Hoe dan ook, als je tegen de PVV bent is er eigenlijk iets mis met je.

Thunderbird | 25-08-15 | 10:09

Hier kan je zien dat de Nederlandse rechtsspraak door en door verrot is. De D66 rechters stemmen alleen maar voor mensen die hetzelfde geloof aanhangen. En gevaarlijk ook want een zo groot deel van de Nederlanders buiten de samenleving plaatsen maakt ze extremer.

i-Wonder | 25-08-15 | 10:09

Onbevooroordeeld en objectief kunnen oordelen, ongeacht ras, geloof, huidskleur, geslacht, politieke voorkeur, afkomst, maar de interviews geven een duidelijk beeld dat zelfs het rechtswezen in Nederland geen onafhankelijke rechtspraak kan bieden aan verdachten, het heeft de schijn van partijdigheid.

hovawart | 25-08-15 | 10:09

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56
Ook PVV moet zich gewoon aan onze wetten houden en ik zie ook niet waar de PVV de wet breekt.
Wat ik wel zie is dat de PVV met zeer aantoonbare argumenten waarschuwt voor grote gevaren voor Nederland, onze cultuur, onze welvaart en onze toekomst.

Moi2 | 25-08-15 | 09:22

Dat ben ik allemaal volledig met je eens. Ik vind net als jij dat in onze samenleving op dit moment meningen die door veel mensen als 'rechts' bestempeld worden monddood gemaakt worden.

Dat maakt alleen niet dat deze rechter geen punt heeft wanneer hij aangeeft dat een stem voor PVV geen positieve indicator is voor geschiktheid als rechter.

Veel lezers hier hebben denk ik de verkeerde veronderstelling dat een rechter veel invloed heeft in dit land. Dat is niet zo. Een rechter past toe wat een politicus verzint, en kan alleen met de strafmaat nog wat schipperen. Maar die ruimte wordt boven alles gebruikt om de balans over vergelijkbare zaken heen te bewaren. Rechters denken primair aan een goede balans tussen uitspraken, en pas veel later aan wat wij als gerechtigheid zouden bestempelen.

Dat is ook juist, want als rechter ga je niet over gerechtigheid volgens die definitie. Daar gaan onze politici over, die de wetten maken. Een rechter kan niet weigeren recht te spreken, en is gehouden wetten uit te voeren, of die nu in conflict zijn met wat redelijk is of niet.

De oorzaak van alles waar je als PVV stemmer ongelukkig over bent zit daarom in den haag, en niet in de rechtbank. Met je meningen over wat rechtvaardig is heb je dus ook niets te zoeken in het ambt van de rechter.

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 10:09

-weggejorist-

Nederland Herrijst | 25-08-15 | 10:09

@Godsammekraken | 25-08-15 | 08:39
Je zult bij de universiteiten moeten beginnen. De Frankfurter Schule in hoofdzaak, is schuldig aan de vorming van zijn waanbeelden. De grondslag is anti-Europees. Dit is inmiddels een breed westers gedragen paradigma, dat nu bijna universeel het rationele denken ondermijnd. Waarschijnlijk heb je hier al over gehoord, als niet, is dit een leuke docu.--https://www.youtube.com/watch?v=tz8pzG02oxU -- Hier worden de motieven, veroorzakers en de gevolgen goed weergegeven en onderbouwd.

nuff said | 25-08-15 | 10:08

Discriminatie in optima forma. Moeten er geen Kamervragen gesteld worden? Of mag dit zo maar?

double punch | 25-08-15 | 10:08

@GifKikkert | 25-08-15 | 09:45
Nee, wat er in dat stuk staat, is dat NL rechters in sommige gevallen uitspraak doen welke overeenkomen met de shariawetgeving, ook wanneer deze niet stroken met de Nederlandse wet.

Mastermattie | 25-08-15 | 10:07

Deze man beweert dus; Als je PVV stemt, dat je niet genuanceerd naar bepaalde bevolkingsgroepen kan kijken! ....... Hoe genuanceerd is dat???!!!............ oké!!!

Ik snap er niks van! | 25-08-15 | 10:06

Uitsluiten van de PVV is niet ets wat alleen de rechterlijke macht doet, maar waar de gehele elite zich mee bezig houdt.
Ooit een PVV'er in een politiek benoemde functie zoals burgemeester gezien?
.
Nederland is gewoon niet zo'n democratisch land, we hebben erg weinig te kiezen. En dat bevalt de elite best zo.

Peter_K | 25-08-15 | 10:06

@dutchdj | 25-08-15 | 09:49

Ik heb ook wel eens PVV gestemd. Zonder schuimbekken. Laten we eens afspreken. Mag u zelf bepalen of ik een tokkie ben. Misschien wel. Ik denk het echter van niet. Ik zal eens wat rondvraag doen.
.
Maar zeg eens. U bent zo slim, intelligent, kosmopolitisch enzo. Wat is er nou zo bijzonder intelligent aan het stemmen op politieke partijen die er bewezen een potje van maken, en stelselmatig liegen over hun intenties?
.
Noem me vreemd maar ik vind dat nogal dom. De volgende keer doen ze het heus anders, ofzo? Doet me denken aan een Nederlands gezegde over ezels. Dieren die over het algemeen symbool staan voor, u raadt het al dom.
.
Ik weet niet of u het zelf doorheeft hoor, maar man, man, man wat kunt u uit uw nek kletsen zeg.

Parel van het Zuiden | 25-08-15 | 10:05

Wat ik vaak mis in de journalistiek is dat ik het nu juist zo interessant zou vinden met deze man vervolgens in discussie te gaan door te vragen, Oh ja? WAAROM denkt u dan dat PVV-stemmers geen zicht hebben op de feiten? EN dan niet stoppen als hij vervolgens met een non-argument komt aanzetten. Nee, doorvragen! Net zo lang tot hij verstrikt raakt in zijn eigen bullshit en misschien een klein beetje wakker wordt.

suvois | 25-08-15 | 10:03

Ik hoop dat Dion Graus rechter wordt.

double punch | 25-08-15 | 10:03

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 09:50
Lamlul Paul Rosenmöller was ook voorzitter van het ´Convenant Gezond Gewicht´ dat pleitte voor het sluiten van snackbars rond scholen. Waar bemoeit die kwast zich mee. Als mijn kind op een school zit in de buurt van een snackbar zorg IK ervoor of mijn kind daar wel of niet een frietje mag bestellen.

chicago river | 25-08-15 | 10:03

Aj, ik hoor het nu pas.. tenenkrommend. Is deze man al ontslagen? Als je zo op de TV je uitspreekt ben je zo overduidelijk niet geschikt voor je functie.
Off/Onn topic: Hoeveel PVV burgemeesters zijn er eigenlijk?

diek | 25-08-15 | 10:03

Ik heb me eerder ten hoogste verbaast over een rechter die aan het woord was in een slecht NPO programma "Bureau Royakkers" (of zoiets).
Het ging over het nut van straf. De rechter zei onomwonden dat ze nu zo ver waren dat ze de kennis hadden dat straffen geen zin heeft.
Liever een taakstrafje dan 30 jaar zitten was de conclusie. Tenenkrommend.

Dirk III | 25-08-15 | 10:02

Maar mensen. Hebben jullie net zoals ik allemaal een vrije dag? Het is nogal druk in de panelen..

Chow | 25-08-15 | 10:02

To the point schrijfsels van een hoop reaguurders. Chapeau! Wees blij dat je elkaar begrijpt! Eenheid maakt macht!

fleischer | 25-08-15 | 10:01

@dutchdj | 25-08-15 | 09:49
- Nederland voor de Nederlanders.
- Vol = Vol
- Per direct stoppen met de opvang van asielzoekers
- Grenzen Dicht, potdicht
- Illegalen zonder goed verhaal uitzetten
- Kiezen voor 1 paspoort
- Sterfhuis beleid voor de Islam in Nederland
- Uit de EU, ASAP.
..........

Mark_D_NL | 25-08-15 | 10:00

@Dan maar zo! | 25-08-15 | 08:48

Dan zou ik dat nog steeds vinden. Genuanceerd blijven denken, je zei het al.

Nightmarokaan | 25-08-15 | 09:58

Door een uitspraak te doen over een politieke stroming is deze rechter al niet meer geloofwaardig.
Mocht u ooit voor het hekje komen bij deze man als PVV stemmer dan kunt u met dit filmpje aantonen dat de man bevooroordeeld is.

MogeWijEveOvergeve | 25-08-15 | 09:56

Verbijsterend. En niet zo zeer dat hij de PVV-stemmer als een halve gestoorde crimineel neerzet, maar meer dat deze man dus ook ECHT gelooft wat hij zegt.

suvois | 25-08-15 | 09:55

@Strange Glue | 25-08-15 | 09:41

Het zogenaamde "midden" houdt er inmiddels veel extremere denkbeelden op na als de uiterste flanken. Ze handelt er ook na. Ze pusht voor volledige marginalisatie van de autochtone bevolking, breekt de Nederlandse natiestaat en verzorgingsstaat af, sluit delen van onze bevolking uit, versnelt de massa-immigratie, neemt verregaande maatregelen om privacy totaal uit de wereld te helpen, slaat oorlogstaal uit richting Rusland, en laat F16's moslims bombarderen.
.
Nogal extreem allemaal. Kan de fatsoenlijke stemmer allemaal wel fatsoenlijk en salonfahig vinden. Dat maakt het niet minder extreem.
.
Overigens kunt u links/rechts denken achter u laten. Er is slechts wij (relatief weerloze burgers) en zij (extremistische elite die niet bang is macht te misbruiken). Weten wij ons niet te verenigen zullen zij ons ons burgerschap en alle rechten die daarbij horen afnemen en ons tot horigen reduceren. Met het buiten democratische controle brengen van fundamentele beslissingen via de EU is de eerste stap al gezet.
.
Slaap zacht.

Parel van het Zuiden | 25-08-15 | 09:54

dutchdj | 25-08-15 | 09:49
Nou, vertel ons eens wat die "bepaalde punten" dan zijn.
PVV Tokkies zijn immers te dom om ze zelf te vinden....

Moi2 | 25-08-15 | 09:54

Reuze verstandig om zo een groot gedeelte van het electoraat uit te sluiten en zo te vernederen. Gaat helemaal goed komen hoor.

Arnold9638 | 25-08-15 | 09:54

Hij vond zich wel streetwice en onpartijdig!!!

Pempy Boludo | 25-08-15 | 09:53

En nu weet ik het zeker. Volgende keer stem ik PVV.

wadrianusgg | 25-08-15 | 09:53

Schaamteloos. Hup PVV!

Mark_D_NL | 25-08-15 | 09:52

We kunnen natuurlijk ook lijstjes maken van mensen van de rechtstaat die we graag vervolgd hebben en die we graag in de gevangenis zien zitten. Piet Hein Donner op nummer 1 op dat lijstje als de man die er in diverse functies de absolute hoofdverantwoordelijke is voor het terubrengen van antisemitisme op straat. En voor de introductie voor Jihad in het dagelijks leven van Nederlanders.

adhd-je | 25-08-15 | 09:50

@Mastermattie | 25-08-15 | 09:45
Hier ook een IT`er, en inderdaad is het gros van mijn collega's politiek nogal (guur)rechtsgeoriënteerd. De 'linksen' zitten vooral in het management en 'de consultancy'. Hoe ironisch eigenlijk.

Le Roi | 25-08-15 | 09:50

chicago river | 25-08-15 | 09:32

Dank! Kan het bloed van die linkse uitvreter trouwens wel drinken. Meneer Rosemöller was ook nog een tijd voorzitter van een clubje voor intergratie van vrouwelijke minderheden (kopvodvrouwen) waar Maxima ook lid van was. Dat betaalde naar ik me heug een 50k Euri voor maar liefst één dag in de week 'werk' maar meneer kwam alleen maar opdagen bij vergaderingen wanneer Maxima ook acte de présence gaf en anders liet hij mooi verstek gaan, de laplul! Maar met de nieuwe Parteiführer Jesse Klaver heeft GroenLinks een goede navolger van zijn denkbeelden.

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 09:50

Hij heeft wel degelijk een punt dat de PVV een gevaar is voor de rechtsstaat, zeker als het om bepaalde punten gaat die in het verkiezingsprogramma staan, maar de gemiddelde PVV tokkie hoort alleen 'stop de Islam!' en staat al te schuimbekken om naar het stemhokje te gaan.

dutchdj | 25-08-15 | 09:49

@thefonz | 25-08-15 | 09:44
Een rechter moet onbevooroordeeld kunnen kijken naar individuen die voor hem verschijnen. Als je mensen niet als individu kunt zien maar alleen als onderdeel van een groep - iemand alleen kunt zien als PVV'er bijvoorbeeld - dan ben je inderdaad niet geschikt voor het beroep van rechter...
De flapdrol heeft niet eens in de gaten dat hij zelf ook mensen op een grote hoop gooit en ze daarop op voorhand al veroordeelt...

Wijze Uil | 25-08-15 | 09:49

@QBert | 25-08-15 | 09:20
Op Twitter

Mastermattie | 25-08-15 | 09:49

Ach ben vanuit Spanje door Frankrijk naar huis gereden. Schat nog zo 3 a 4 maanden. Dan stemmen de rechters ook pvv.

ikdenkwat | 25-08-15 | 09:48

Ik heb maar de moeite genomen om de hele uitzending alsnog te bekijken en deze man spreekt op persoonlijke titel. De rechter voor hem heeft een totaal andere mening. En uiteraard zijn rechters allemaal ook gewoon mensen met een eigen mening. Zie dus het probleem niet zo.

Chow | 25-08-15 | 09:48

Met deze uitspraak in de hand kun je iedere rechtbank wraken tijdens een proces tegen Wilders. De zaak is onmogelijk geworden hierdoor.

PowPow | 25-08-15 | 09:47

@DerWaarheid4 | 25-08-15 | 09:14
Bij gebrek aan beter, zullen we maar zeggen.

Mastermattie | 25-08-15 | 09:47

Ik had deze lupdup DIRECT ONTSLAGEN!
Die lul wil je niet als onafhankelijk rechter want die snapt niet eens artikel 1 van de grondwet!

rdoetjes | 25-08-15 | 09:47

-weggejorist-

Nederland Herrijst | 25-08-15 | 09:46

@100pct Testosteron 09:41
Voor elke rechter geldt dat die toetst aan wetten, die de rechter zelf liever anders had gezien. Geen enkele rechter is het per se met alle wetten of met de hele grondwet eens. In zijn functie zal een rechter a-politiek moeten zijn. Een PVV-stemmer kan natuurlijk net zo goed a-politiek zijn in zijn vak als welke stemmer van welke partij dan ook.

Het is een foute aanname, dat PVV-stemmers niet a-politiek zouden kunnen handelen en alle andere stemmers wel. Die aanname gaat regelrecht tegen Artikel 1 van de Grondwet in.

tipo | 25-08-15 | 09:46

@Mastermattie | 25-08-15 | 09:39
Dat is geen onderdeel van de rechtstaat. Je ontloopt je strafvervolging niet als je jezelf óók door een shariarechtbank laat berechten. Dat mensen uit een bepaalde groep vinden dat ze zelf ook recht mogen spreken, en dat anderen zich daaraan willen onderwerpen is hun zaak (zolang het past binnen de algemeen geldende regels van het strafrecht. Je moet deze shariashit dan ook zien als een informele tuchtrechtspraak die je kunt vergelijken met de KNVB die straffen oplegt voor voetbalovertredingen. Als je niet op voetbal zit maak je je daar toch ook geen zorgen over?) Het staat volledig los van waar we het hier over hebben.

GifKikkert | 25-08-15 | 09:45

Die mafkees is narcolepticus!

Wijze Uil | 25-08-15 | 09:45

@Le Roi | 25-08-15 | 09:34
Bij mij op werk kom ik er ook gewoon voor uit. Gewoon serieuze gesprekken, vooral op basic van actualiteit.
Voor de mensen welke daar nog moeite mee hebben, het zal je verbazen hoeveel collega's er hetzelfde over denken.
Opmerkelijk is dat, vooral in de IT, de mensen toch wat rechtser georiënteerd zijn.

Mastermattie | 25-08-15 | 09:45

Een rechter moet onbevooroordeeld kunnen kijken naar de individuen die voor hem verschijnen. Als je mensen niet als individu kunt zien maar alleen als onderdeel van een groep, zoals bij de PVV gebruikelijk is (minder minder Marokkanen, meldpunt moelanders, en ga zo maar door) dan ben je inderdaad niet geschikt voor het beroep van rechter.

thefonz | 25-08-15 | 09:44

In het land der blinden is eenoog koning. Hahaha... dat is dan bij deze bevestigd. Zijn er al Kamervragen gesteld?

PowPow | 25-08-15 | 09:44

Toen ik het zag waren mijn ogen zo groot als schoteltjes en mijn mond viel zo ver open dat er een mango door naar binnen kon worden geschoven. Er zijn maar 3 rechters in deze docu-interview-reeks waarvan ik denk ja: dat zijn goede analytische rechters die objectief naar zaken kunnen kijken. En die clown in dit filmpje mag wat mij betreft zijn functie opgeven. Ik ben geen PVV stemmer, allesbehalve, maar zo kort door de bocht hij gaat dan laat ook maar zitten. Geen redding meer mogelijk. En toch maak ik me zorgen, als dit ongeveer de beste rechters van het land zijn, hoe zijn al die anderen dan?

zevensprong | 25-08-15 | 09:43

En dat moet dan door voor het "intelligentere" deel van onze bevolking. Mensen die vinden dat de PVV uitsluit (nog geen daad gezien trouwens) en daarom PVV stemmers, sympathisanten of iemand die het waagt te vinden dat de PV ergens een punt heeft, uitsluiten. Neuh, logica hoor. Grote denkers daar.
.
Zorgelijker is natuurlijk dat het ronduit illegaal is. Onze rechterlijke macht ontplooit dus criminele activiteiten, schendt de wet, handelt onrechtmatig. Wat een fatsoen.
.
En daar moet je je als burger dan nog iets aan gelegen laten qua rechtspraak? Geef mijn portie maar aan fikkie. Het is mensenrecht om illegitieme instituten te verwerpen.
.
De Nederlandse rechtspraak is geinstitutionaliseerd onrecht.

Parel van het Zuiden | 25-08-15 | 09:43

Geert Wilders, volkomen geradicaliseerd maar staat als hoogste in de peilingen, het blijft een lastig dingetje.
Ik snap deze man wel, we mogen blij zijn met onze democratie en rechtstaat, maar we moeten oppassen voor allerlei extremen, van zowel rechts als links

Strange Glue | 25-08-15 | 09:41

Rechter heeft volkomen gelijk. De PVV heeft anti-democratische standpunten, die ze ook uitdragen, heeft standpunten die lijnrecht tegen onze grondwet ingaan.
Hoe kun je als rechter onbevooroordeeld een juridisch oordeel vellen, als je zelf feitelijk vindt dat de juridische basis voor je oordeel weg zou moeten vallen?
Dat kan dus in mijn optiek niet.
Zolang een partij (of beweging) de rechtsstaat respecteert kan iedereen die hier lid van is, rechter worden, ongeacht het politieke spectrum waarin deze partij zich begeeft.

100pct Testosteron | 25-08-15 | 09:41

Eigenlijk zegt deze man dat Wilders straks veroordeeld wordt.

i-Wonder | 25-08-15 | 09:41

Is al jaren bekend dat 85% van de pinquins achter de tafels die "recht" moeten spreken uit de linkse kerk komt. 1 van de redenen waarom dit land naar de bliksem gaat. Als er 2 mocro's een oudere meneer doodrijden als ze op de vlucht zijn voor de politie(na de zoveelste overval) worden ze vrijgelaten omdat men niet kan bewijzen wie er de scooter bestuurde. Zolang je ze niet meteen levenslang vastzet, en de grote familie's het land uit trapt wordt het echt niet beter.

Holland Olee | 25-08-15 | 09:40

Wilders vervolgen mag. Maar laten we het dan even over de rechtstaat in rechtsgebied Den Haag hebben. Den Haag is in 20 jaar tijd een volledig antisemitisch gebied geworden waar keppeltjes van Zotermeer tot Schilderswijk, Leiden en alle plekken daar tussenin NO Go zijn. In Den Haag worden as we speak verschillende kerken beveiligd met cameratoezicht en zijn er opleidingen om aanslagen tijdens diensten te voorkomen. Dus dat wat betreft de vrijheid van religie in Denm Haag. Daarnaast is de afdeling rechtsfilosofie van de Universiteit van Leiden een bewaakt ford uit angst voor aanslagen op islamcritici. Protesterende autochtone Hagenaars zijn er massaal vertrokken de afgelopen 30 jaar maar dat kon de hoeders van de rechstaat met hun rechtstatelijke wind van haat alleen maar goed doen. Weg met burgers die niet willen meedoen aan de universele mensideologie.

adhd-je | 25-08-15 | 09:40

@jawor36 | 25-08-15 | 09:13
Ah, daar hebben we dus die arrogante kortzichtigheid van de rechterlijke macht tentoongespreid. Dank. Want PVV stemmers kunnen nooit hoog opgeleiden zijn. Mach ik even lachen om uw schrijnende domheid.

Thunderbird | 25-08-15 | 09:38

Waarom straffen voor incest en verkrachting zo laag zijn, dat is veel interessanter!

Einde van de Domheid | 25-08-15 | 09:38

-weggejorist-

Einde van de Domheid | 25-08-15 | 09:37

Jeugdrechters zijn nog vele malen erger. Dat zijn voornamelijk ex-directeuren jeugdzorg. Compleet bevooroordeeld en totaal niet in staat tot onafhankelijke rechtsspraak.
De trias politica is natuurlijk lachwekkend want rechters zijn gewoon ambtenaren. En wiens brood men eet, diens woord men preekt.

watergeus | 25-08-15 | 09:37

@Professor Superhirn | 25-08-15 | 09:35
Rechters. Het gaat hier om rechters. Je hoeft niet het halve PVV programma op te sommen als je on topic geen inhoudelijke bijdrage weet te leveren.

GifKikkert | 25-08-15 | 09:37

Mastermattie | 25-08-15 | 09:26
Daar heb je 100% gelijk in.

kicktherabbit | 25-08-15 | 09:36

Dat een D66-rechter dus bevooroordeeld zou zijn als de verdachte PVV zou stemmen, is bij deze bevestigd.

Andiamo | 25-08-15 | 09:36

@GifKikkert | 25-08-15 | 09:08
Weet je wat pas een radicale gedachte is? Dat je als machthebber driekwart van het inkomen van je onderdanen afpakt en het vervolgens blijft spenderen aan een evident geflopte 'maakbare multiculturele samenleving', waarbij je en passant iedereen die kritiek heeft op deze gang van zaken wegzet als populistisch, extreem rechts, of als "buitengewoon minderwaardig mens" (dixit Marcel van Dam, o.a. voormalig PvdA-minister en VARA-voorzitter). En waarbij je de landsverdediging en de ordehandhaving stapsgewijs ontmantelt, want in het zieke radicale wereldbeeld van de linkse politiek zijn er geen andere bedreigingen voor de maakbare samenleving dan alleen de populisten en de extreemrechtsen.

Professor Superhirn | 25-08-15 | 09:35

Hoe kan hij nou onafhankelijk zijn als je een mens beoordeeld op zijn stemgedrag?

TouchSmart | 25-08-15 | 09:34

Dit is overigens wel een mooi voorbeeld waarom juryrechtspraak beter kan zijn.

Mastermattie | 25-08-15 | 09:34

@Lupuslupus | 25-08-15 | 09:12
Ik kom er op mijn werk wel gewoon voor uit; en bij mij zitten heel wat lui die met een gouden pamper zijn geboren, uit zo'n typische keurige familie en (villa)wijk komen, naar keurige roomblanke scholen zijn gegaan en D66/VVD stemmen. En wat betreft de Islam? Dat is helemaal niet zo eng joh, want ze hebben allemaal enkele Syrische/Marokkaanse/Turkse/Tunesische vrienden en vriendinnen die moslim en dat zijn hartstikke normale mensen joh. Ja, ik krijg rare blikken als ik zeg dat ik PVV stem, maar ik ga héél graag de discussie inhoudelijk met ze aan. Het is wel vaak alsof ik, ondanks dat ik de nuchterheid en redelijkheid zelve ben (en hier ook zo te boek sta), tegen een muur aan het praten ben. Diezelfde collega's hebben nou eenmaal een bepaald wereldbeeld en hun overtuigingen zijn het absolute gelijk natuurlijk.
.
Nu kan ik heel goed met diezelfde collega's opschieten en heb ik ze graag, daar niet van. Maar op het moment dat ze de problemen met onder andere de Islam gaan zitten downplayen, verzoek ik ze altijd om eens een islamitische asielzoeker in huis te nemen (ze hebben toch plek zet in hun kasten van huizen) of om eens een tijdje in een volkswijk te gaan wonen. Er zal ooit een moment komen dat ook dit soort mensen, die momenteel nog ver weg staan van alle problemen en geneugten die de multiculturele samenleving en vooral de Islam met zich meebrengen, geconfronteerd worden met de problemen die mensen als u en ik al lang erkennen. Maar waarschijnlijk is het dan al te laat en kunnen we Nederland in de uitverkoop zetten...
.
Enfin, kom gewoon uit voor je politieke keuze, MITS je het fatsoenlijk kunt beargumenteren natuurlijk. Wellicht open je ook nog eens de ogen van iemand.

Le Roi | 25-08-15 | 09:34

Volgens mij is het de bedoeling dat Justitia blind is, masr dat terzijde.

zwikkie | 25-08-15 | 09:34

Mooi programma.
Overigens zijn ze niet allemaal compleet wereldvreemd, die rechters. Bijvoorbeeld die mr. Frank Visser [7min20sec uitzending 24 aug] die gewoon ronduit toegeeft dat *de* *overheid* *niet* *per* *se* *het* *beste* *met* *jou* (de burger) *voorheeft*. Iets wat wij reaguurders overigens al langer wisten, maar wat er blijkbaar maar niet in wil gaan bij die 'ik heb niks te verbergen'-types.

VanBukkem | 25-08-15 | 09:34

En dan geeneens in de gaten hebben dat hij op dat moment exact hetzelfde doet als hetgeen hij in het zelfde betoog de PVV verwijt...

Wijze Uil | 25-08-15 | 09:33

@necrosis 09:02
Die man is zo slim dat hij woorden kent waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Het is waarschijnlijk een zelfverzonnen verhaspeling van complicatie (een probleem) en predicatie (een vermanende leerrede). Het PVV-gedachtengoed is volgens hem een problematische leerstelling in de rechtsstaat. Het uitsluiten van bepaalde politieke denkbeelden in de rechterlijke macht is dat in ieder geval. Zeker als dat op basis van selectieve blindheid en zelfverzonnen definities gebeurt.

tipo | 25-08-15 | 09:33

WaarDeWindWaait | 25-08-15 | 09:21
Wat zijn 'rechten papieren'?
Als hoogopgeleide PVV-stemmer ben ik niet zo thuis in het stemvee-gepeupel-dialect, excuses daarvoor.

Cuyahoga | 25-08-15 | 09:33

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:45
Goede link. ´Van bloedrood naar GroenLinks.´ Een bizarre partij met agressieve ex-CPN´ers die het partijbed moeten delen met nota bene ex-pacifisten (PSP). In dat bed liggen er dan ook nog groene gristelijken tussen. Hoe krijg je het voor elkaar als ´partij´.

Maar gigant Jesse Klaver zal die stekker vast wel goed gaan inpluggen- in hun groene stekkerdoos. Oh ironie.

chicago river | 25-08-15 | 09:32

^ en terecht uiteraard

GifKikkert | 25-08-15 | 09:32

Deze rechter heeft geen idee wat de islam inhoud. Zij willen sharia, geen Nederlandse rechtsstaat. Deze man is onwaardig een rechter genoemd te worden omdat hij de wet waar hij over rechtspreekt niet respecteert en verdedigd.

nerugaer | 25-08-15 | 09:32

@Mastermattie | 25-08-15 | 09:28
We hebben het hier over de Nederlandse rechtstaat, niet over de wens van een moslim om shariarechtbanken in te stellen. Overigens; als iemand tijdens zijn sollicitatie als rechter zegt dat ie wel wat voelt voor shariarechtspraak dan wordt ie niet uitgenodigd voor een volgend gesprek.

GifKikkert | 25-08-15 | 09:32

ik wist wel dat rechters erg waren,maar zo erg neen
maar nu kan altijd deze rechter wraken als je voor de PVV bent

jopie1 | 25-08-15 | 09:31

Vervang het word "PVV'er" eens door "Marokkaan" en de hele wereld staat in de brand.
Waakvlam | 25-08-15 | 08:46
Saillant verschil: Marokkaan ben je bij geboorte (meestal) en blijf je ook, zelfs als je dat niet (meer) wil. "PVV'er zijn" kies je in alle vrijheid zelf voor en kun je ook weer veranderen. Discriminatie is enkel van toepassing om wat mensen zijn, niet hun keuzes.
.
Zo is het geen discriminatie als een winkeleigenaar iemand die een penis op zijn/haar voorhoofd getatoeëerd heeft staan niet aanneemt als verkoper. Iemand afwijzen die een wijnvlek, brandwond, moedervlek, etc. heeft, toevallig in de vorm van een penis is dan weer wel discriminerend (hoewel begrijpelijk dat de winkeleigenaar liever iemand anders wil).

pomtiedom | 25-08-15 | 09:30

Sebastiaan Hermans (de rechter uit het filmpje) is zo goed als blind. Dat wetende vind ik de kop van het artikel niet heel erg elegant.
www.nrcreader.nl/artikel/2734/rechter-...

Rest In Privacy | 25-08-15 | 09:30

m.i. een onaanvaardbaar maken van onderscheid op grond van politieke voorkeur = discriminatie! Discriminatie dus, binnen het apparaat van de rechterlijke macht! Waarvan akte ! Daarnaast is het standpunt dat door deze meneer wordt uitgedragen in hoge mate demagogie bedrijven (via de NPO)! Onafhankelijke rechtspraak . . . hoezo!

krelus | 25-08-15 | 09:30

dat is de reinste discriminatie. Wie doet ff aangifte tegen deze éénogige meneer die duidelijk dingen niet helder ziet.

deluiegriek | 25-08-15 | 09:30

@peterdh | 25-08-15 | 09:28
verlieds == vernietigd (ik maak te veel tiepvouten te laatste tijd)

peterdh | 25-08-15 | 09:30

Gadverdamme! Wat een smerig voorbeeld van onvrijheid. Nederland is geen vrij land, Nederland is een dictatuur, een totalitaire staat. Je mag alleen meedoen als je in de policor mal past, andere ideeën of politieke voorkeuren zijn kennelijk dusdanig dreigend voor de heersende macht dat een cordon sanitaire moet worden ingesteld.
Het onderstreept dat de rechterlijke macht dus niet onafhankelijk is. De rechterlijke macht controleert de wetgevende macht niet, de wetgevende macht controleert de rechterlijke macht. De man lijkt zijn woorden uiterst zorgvuldig te kiezen. Ik vrees dat hij de aanstellingscommissie voor rechters naar de mond praat.
Dat hij het woord democratie nog in de mond durft te nemen, hier vielen er op dat moment een kruis van de muur en een Maria beeldje om.

Bah bah bah!

ratelaar | 25-08-15 | 09:30

Wij ervaren deze rechtstaat niet langer als een democratische rechtstaat. Wat kan sneuvelen is het rechtstaatsidee van deze man en zijn ideologische bondgenoten. Maar wat krijgen we er voor terug door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens opzij te schuiven? Controle over immigratie en de mogelijkheid om gevaarlijke mensen te verwijderen uit Europa. De mogelijkheid om een welvaartsmodel op peil te houden door moslims weg te sturen en passende immigranten daarvoor te zoeken. Het enige dat instort is het geloof van deze man en zijn kliek.

adhd-je | 25-08-15 | 09:29

@lanexx | 25-08-15 | 09:17
Lief bedoeld advies (waarvoor dank !) maar ik werk al lang niet meer omdat ik al enige jaren 65plusser ben.
En afgezien daarvan, het was echt een hele leuke baan omdat ik werk en privé heel goed kon scheiden. 5 uur is 5 uur en dan was ik weg en richtte mijn hele aandacht op privé.
.
Die instelling heb ik van mijn vader, hij heeft het *45* jaar uitgehouden in zijn baan waarvan hij zei: "ik heb al die jaren moeten samenwerken met lieden die ik nóóit als vrienden of zelfs maar als kennissen zou hebben uitgekozen....".

Hij is al in 1989 overleden maar denk nog vaak aan zijn woorden.

Lupuslupus | 25-08-15 | 09:29

@basbadjas | 25-08-15 | 08:40

Deze man moet uit zijn functie ontzet worden, simpelweg omdat hij een bedrijging vormt voor de democratie (= vrije keuze van opvatting over dingen) en daarmee de rechtsstaat. Aangezien hij blijkbaar rechter is, verlieds hij deze dus van binnenuit en is simpelweg het kankergezwel dat moet worden weggesneden omdat de patient anders doorrot....

Maar ik zal wel niet genuanceerd kunnen denken en een plaat voor mn kop hebben. Toch?

Soms is het goed om zaken even zwartwit te stellen. Nuance kan altijd nog ingebracht worden, maar als je al begint met nuance heb je veel kans dat het uiteindelijke standpunt vertroebeld en verpolderd tot een onwerkbaar iets. Zie huidige staat van het land.

peterdh | 25-08-15 | 09:28

@F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56
"Wat deze rechter(?aanname) hier zegt is dat hij er niet van overtuigd is dat de PVV de rechtsstaat met alle 'checks & balances' zoals die daarin verankerd zijn zal respecteren."
Er wordt vaak net gedaan of 'de rechtstaat' iets statisch en absoluut is, terwijl onze wetten (als gestolde moraal van onze samenleving) natuurlijk altijd onderhevig zijn aan verandering. Honderdvijftig jaar geleden was iemand die tegen kinderarbeid agiteerde een extremist die onze rechtstaat niet "respecteerde", nu is dat een PVV-er. Misschien wijst de PVV wel naar de rechtstaat van onze toekomst, waarin normale, werkende autochtonen weer een stem krijgen, en wordt de last van de 68-ers afgeworpen.

Zware Guy | 25-08-15 | 09:28

@niemandhier | 25-08-15 | 09:10

Zeg maar wat de pvv doet; anders behandelen omdat je bang bent.

Skunk57 | 25-08-15 | 09:28

Voor de mensen die deze rechter van drugsgebruik betichten, een kleine mededeling.
Dit is Sebastiaan Hermans hij heeft een visueel handicap en is vrijwel blind.

Haloef | 25-08-15 | 09:28

GifKikkert | 25-08-15 | 09:26
Schaakmat!

MasterMind99 | 25-08-15 | 09:27

le pantalon | 25-08-15 | 09:21
Ik hoop van ganse harte dat je gelijk hebt en dat deze man een uitzondering is en niet de norm.
Maar wat ik door de jaren gezien/gelezen heb denk ik dat er best veel van dit soort multiculti geïndoctrineerde "rechters" binnen onze rechtsmacht zijn.

Moi2 | 25-08-15 | 09:27

QBert | 25-08-15 | 09:20

Die was op zoek naar nog meer te vondeling gelegde AK-47's bij hem in het naburige park.

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 09:27

Kan iemand even een onderzoekje naar de onafhankelijkheid van deze man instellen?
Is nogal cruciaal gezien zijn functie...

seconda | 25-08-15 | 09:26

Nou je het zegt... als je terugdenkt aan wie er van je eindexamenklas rechten is gaan studeren wordt alles duideljjk. Dat waren de pestkoppen die snel klaar wilden zijn met de studie, de jochies die niet zo goed konden leren, en de trutmeisjes die nog geen vriendje hadden. Verknipt vanaf het begin. En voor zover er nog een spoor van normaliteit was waar te nemen zijn ze bedrijfsjurist geworden - ook al zo'n glorieuze positie.

spuitje11 | 25-08-15 | 09:26

"ze" vormen met elkaar ook een soort Vrijmetselaars clubjes waarin ze naast hun werk voor Justitie allerlei linkse liefdadigheid verrichten,
niks mis met liefdadigheid maar deze PvdA clubjes hebben zo wel via de achterdeur invloed op zo'n Rechter.
Er bestaan lijsten met organisaties waar rechters banden mee hebben en daar kun je soms heel erg ongerust om worden, je kunt nooit zeker weten of zo'n wereldvreemde figuur e.e.a. wel gescheiden kan houden.

Berthe | 25-08-15 | 09:26

necrosis | 25-08-15 | 09:19
Als ik een voorbeeld geef van de invloed van groepsbinding op de objectiviteit, en jij reageert daar heel fel op omdat je je aangevallen voelt vanwege je binding met een bepaalde groep, dan bevestig je daarmee dus mijn punt. Dank hiervoor!

@Professor Superhirn | 25-08-15 | 09:21
Maar er is toch ook niemand die stelt dat radicale moslims dan maar rechter moeten worden?

GifKikkert | 25-08-15 | 09:26

@kicktherabbit | 25-08-15 | 09:17
Het rijmt gewoon niet dat een waxinelichtje tegen een koets aangooien zwaarder weegt dan 35(!) keer je rijbewijs inleveren en vervolgens alsnog iemand in beschonken toestand doodrijden.

Mastermattie | 25-08-15 | 09:26

Links rechtenstudentje, linkse advocaat, zichzelf gutmensch vindende rechter.
Hoe linkser hoe rechter.

Rest In Privacy | 25-08-15 | 09:25

@jawor36 | 25-08-15 | 09:13
Je bent sowieso achterlijk als je stemt

zonder_moeite | 25-08-15 | 09:25

Met elk woord breekt hij de democratie en de rechtsstaat af. Wat een hersenloze.

deEerlijkeLeugenaar | 25-08-15 | 09:24

@WaarDeWindWaait | 25-08-15 | 09:21
Dan toch vreemd dat de PVV (naar onderzoek) net onder de VVD het hoogste percentage hoge IQ stemmers heeft. (Nu is dit geloof ik uit 2012, maar kan nog relevant zijn).

Daarom vind ik uw statement uiterst merkwaardig.

LangeTijdGeleden | 25-08-15 | 09:24

jawor36 | 25-08-15 | 09:13
Ja, en als ze niet volkomen achterlijk zijn, laten ze zich niet de wet voorschrijven hoe te denken.
Helaas gebeurt dit ook met journalisten, niet genoeg kritisch denkende mensen, zijn te volgzaam om het baantje, geen eigen denkwijze, geen durf. Zo worden mensen gekneed en gevormd tot slaven van de beroeps groep. Vrij zijn ze geenszins!

lanexx | 25-08-15 | 09:24

Dus deze rechter zal PVV-ers zwaarder veroordelen om de maatschappij te beschermen. Deze man verdient zelf een extreem pittige straf.

Dizzydent | 25-08-15 | 09:24

Wat een begin van de dag.
Een intelligente man die gewoon zegt waar het op staat.
Moet kunnen, niets om je over op te winden.
Pvv (ja, wel hoofdletter aan begin van zin) doet weer mee als ze zich normaal gaat gedragen.

Skunk57 | 25-08-15 | 09:24

Tja, deze rechter is overduidelijk links en dus een fascist. De Heilige Linkse Kerk duldt geen andere wereldvisie dan de hare, want dat zou hun naïeve kijk op de mensheid teveel verstoren.

Digital Refugee | 25-08-15 | 09:23

Haha.. wat een fucking arrogantie. Alsof D'66 wel even kan bepalen wat 'voldoende genuanceerd' is in Nederland. Ga eens heel gauw dood cryptofascist.

mindless | 25-08-15 | 09:23

Het minder minder minder in de Bierkeller klint nog lang na. Nog heel lang, en terecht!
Wilders is een koning in het zichzelf buitenspel zetten en daar vervolgens verongelijkt over zijn tezamen met zijn immer mokkende electoraat en ghostwriters.

MasterMind99 | 25-08-15 | 09:23

De man is bang omdat de rechtstaat zelf het probleem is geworden en hij nu hoogpriester is van een ideologie die het zo verkeerd heeft gehad - verbod op immigratieselectie bij de grens- geen moslims het land in- en dat de gevolgen daarvan zijn dat conform de politieke islam nu moord en slachtpartijen tegen de autochtone bevolking worden georganiseerd. Blame it on him- is dan makkelijker.

adhd-je | 25-08-15 | 09:23

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56
Ook PVV moet zich gewoon aan onze wetten houden en ik zie ook niet waar de PVV de wet breekt.
Wat ik wel zie is dat de PVV met zeer aantoonbare argumenten waarschuwt voor grote gevaren voor Nederland, onze cultuur, onze welvaart en onze toekomst.
Als deze argumenten niet zouden kloppen stonden ze allang voor de rechter en zouden ze dit keer wel veroordeeld worden...
Speciale strafvermindering voor doodrijden van blanken voor allochtonen vanwege "schaamtecultuur" vind ik al veel ernstiger dat wat PVV ooit gedaan heeft.
-
Wat deze man wil is dat iedereen die niet zijn overtuiging deelt monddood gemaakt wordt
Precies zoals in de 30'er jaren iedereen die voor de Nazi's waarschuwde het zwijgen werd opgelegd.
Het waren dit soort mensen die het Hitler mogelijk maakte om aan de macht te komen.

Moi2 | 25-08-15 | 09:22

De PVV heeft als beweging geen moorden op hun geweten en zal dat ook nooit doen.
Het socialisme heeft vele miljoenen dodelijke slachtoffers veroorzaakt op de hak gezeten door de islam.

Dat is niet mijn mening dat is een feit!

Deze 'rechter' mag wat mij betreft op staande voet ontslagen worden vanwege het niet begrijpen van regel 1 van justitie: onpartijdigheid!

Woedend ben ik!

wakkere_nederlander | 25-08-15 | 09:22

Beetje jammer dat er één fragment selectief uitgelicht wordt en dat daarmee alle rechters anti-PVV worden genoemd. Dat zes rechters hiervoor zeggen de politieke voorkeur van hun collegae geen probleem te vinden (inclusief PVV sympathie waarbij zelfs de suggestie wordt gewekt dat er rechters zijn die zelf PVV stemmen), is even niet handig voor dit topic en wordt derhalve buiten beschouwing gelaten. Dat ook de rechterlijke macht niet gevrijwaard hoeft te zijn van kritiek staat buiten kijf, maar het medium dat met succes de eenzijdige belichting van zaken in traditionele media aan de kaak stelt moet er zelf niet vergelijkbare berichtgeving op nahouden.

le pantalon | 25-08-15 | 09:21

Ik heb al lange tijd geen vertrouwen meer in de rechtstraat. Soms gaat het nog weleens goed. Maar dit: Man man man.... De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet. Heb je dan een plaat voor je kop????

lillendvleesch | 25-08-15 | 09:21

-weggejorist-

WaarDeWindWaait | 25-08-15 | 09:21

@GifKikkert | 25-08-15 | 08:57
Je zit af te geven op een totaal verzonnen scenario. Want óf er zijn geen PVV-rechters, of ze zijn er wel en dan doen ze gewoon prima hun werk en klaagt niemand erover.

Dit in tegenstelling tot het geweld en dreiging van de islam waar we in Nederland al een flink aantal jaren mee te maken hebben. Dat is keiharde realiteit. Theo van Gogh. Wilders die al bijna elf jaar 24/7 ondergedoken moet leven (langer dan Anne Frank, mind you). Moslims die oproepen om de sharia in te voeren, inclusief lijf- en doodstraffen op zaken als overspel en homoseksualiteit. Maar Gikfkikkert maakt zich liever zorgen over ojee wat als stel je eens voor dat we straks een rechter van de peeveevee hebben! Ik denk dat dat wel onder de noemer 'ongefundeerd links gejank' kan worden gebracht.

Professor Superhirn | 25-08-15 | 09:21

GifKikkert | 25-08-15 | 09:08

Wie bepaalt eigenlijk wat radicaal is? U ? Ik persoonlijk vind dat U radicaal doorgeslagen bent. Mag ik dit zeggen? Ja ik mag dit zeggen.

Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 09:20

@ ecologiste | 25-08-15 | 09:16
.
PATS BOEM!

fleischer | 25-08-15 | 09:20

Sowieso heerst er in het academische wereldje een heel eng taboe sfeertje rond afwijkende conservatief-rechtse meningen; mensen die voor zulke meningen durven uit te komen worden buitengesloten en zullen zo mogelijk uit de organisatie gewerkt worden.

Panos88 | 25-08-15 | 09:20

@eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 09:18
Waar was Geert eigenlijk toen het gebeurde ?

QBert | 25-08-15 | 09:20

Duidelijke zaak. Rechters discrimineren op grond van politieke overtuiging en dat mag niet. Aanklagen die hap. Internationaal aanpakken!

Thunderbird | 25-08-15 | 09:20

@GifKikkert | 25-08-15 | 09:09
Zal ik wat persberichten over IS copy/ pasten?
Dat zeggen ze niet, dat doen ze gewoon in opdracht van hun maangodje.

necrosis | 25-08-15 | 09:19

In Duitsland is alweer een sporthal waar asielzoeker bed, bad en brood zouden krijgen afgebrand. De brandweer denkt aan brandstichting dus zal het wel weer een xenofobe, laag opgeleide PVV-tokkie zijn geweest, of niet dan?

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 09:18

Lupuslupus | 25-08-15 | 09:12
Je bent gegijzeld en monddood gemaakt in deze baan, ga iets anders zoeken, je stikt anders de moord om hier in te blijven!

lanexx | 25-08-15 | 09:17

Roland Freisler is niet dood, hij leeft. Hij werd zelfs geïnterviewd.

Morgenhout | 25-08-15 | 09:17

carel5014 | 25-08-15 | 08:56
Het verschil tussen jou en een rechter is dat haatgevoelens bij rechters slechts een bescheiden rol spelen in het bepalen van de strafmaat. Een langere gevangenisstraf betekent niet automatisch een veiligere samenleving en de beste oplossing voor alle partijen. Daarnaast straffen Nederlandse rechters helemaal niet zo slap. Alleen de excessen die moeilijk uit te leggen zijn en goed zijn voor de onderbuik halen de Telegraaf en Hart van Nederland. Daarom is dat programma Kijken in de Ziel ook zo goed. Een rechter doet zo'n 2 miljoen uitspraken per jaar, daarvan wordt slechts 2% ergens gepubliceerd een nog véééél kleiner percentage haalt echt de media. Dat zijn de verhalen die krantjes verkopen en daarop baseer jij waarschijnlijk je indruk van onze rechtspraak. De resultaten van onze rechtspraak zijn gewoon goed, natuurlijk kan het altijd beter maar ik zou met geen enkel land willen ruilen op dit gebied. De overgrote meerderheid van de 'klanten' van de rechtspraak is ook tevreden, meer dan 80% uit mijn hoofd.

kicktherabbit | 25-08-15 | 09:17

Rechtspraak in NL: dure Volvo' s en BMW' s. En het zijn gewoon rechtenstudentjes. Ze weten geen klap behalve dan de regeltjes.
En daarom mogen ze kapitalen verdienen en oprechte mensen vernielen.
Rechters in NL = verraders eigen volk. Maar die rechters zijn dus een eigen volk van zichzelf. Aliens die ons als het de overheid uitkomt verneuquen met behulp van ondoorzichtige regeltjes die dan weer wel en dan weer niet gelden.
En vooral vrouwelijke rechters die zijn het ergste. Ze doen alles om hun baantje te krijgen en te houden. Onschuldigen worden door hun gewoon kapotstuk gemaakt als ze een telefoontje van hogerhand krijgen. Gewone mensen met hart en verstand en vrijheid zijn bij deze lieden altijd de klos want "ongeleide projectielen".

ecologiste | 25-08-15 | 09:16

@Berbaar | 25-08-15 | 08:49
Één van deze:

Frans Bauduin,
Martien Diemer,
Jan Moors,
Jurjen Bade,
Wendy Vierveijzer,
Frank Visser,
Jacqueline Dubois,
Elianne van Rens,
Sandra Schreuder,
Shirin Milani,
Rinus Otte,
Sebastiaan Hermans.

En dan vallen de vrouwen en de rijdende rechter (Frank Visser) al af.
Bron: www.ntr.nl/Kijken-in-de-Ziel/55/detail...

Mastermattie | 25-08-15 | 09:15

@Godsammekraken | 25-08-15 | 08:39
'Alle reden voor herziening van hun positie.'

Inderdaad tijd SCHOON SCHIP van het gehele justitiële apparaat!
De PVV is 'Het Verzet' tegen de Europese en islamitische bezetter. En daar mag je geen sympathieën voor hebben als rechter?
Dit land heeft ebola!

wakkere_nederlander | 25-08-15 | 09:14

Dus een realistische blik op de wereld bellemert mij om een baan te krijgen?

Mr_Pikibelly | 25-08-15 | 09:14

Uiteindelijk komt de PVV wel ooit een keer aan de macht. Niet omdat ze zo goed zijn, maar omdat de mensen de huidige partijen zat worden.

DerWaarheid4 | 25-08-15 | 09:14

Haha "SGP wel PVV niet". SGP heeft heel veel agendapunten hetzelfde als PVV. Hell, zelfs de SP heeft zelfs heel wat overeenkomsten maar dan meer met de fluwelen handschoenen aan.

MAAR ALS JE PVV STEMT MAG JE NIET.

Wat ik dus niet snap, want een échte objectieve rechter stemt NIET. Die heeft de plicht z'n stemrecht niet te gebruiken om objectiviteit tegen te gaan. In dit interview zegt deze persoon eigenlijk dat vooraf aan elke hoorzitting de verdediging mag vragen op welke partij de rechter stemt en daar van misbruik maken. Gezien t feit dat de rechters dat zelf ook doen schijnbaar.

LangeTijdGeleden | 25-08-15 | 09:13

Wat is een conpredicatie?
tipo | 25-08-15 | 08:54
Probeer 'contra-indicatie' eens.

roest1g | 25-08-15 | 09:13

-weggejorist-

jawor36 | 25-08-15 | 09:13

In mijn laatste werkkring was de directeur een groenlinkser. Ja echt horror om dat gezeik aan te moeten horen. Maar goed, ik kwam daar om te werken dus heb nooit gezegd dat ik al vele jaren PVV stem en mij ook echt helemaal nooit in de politieke discussies gemengd die vooral tijdens verkiezingen oplaaiden. Ik stond gewoon te boek als anti-politiek.
Kijk wanneer het om "brood op de plank" gaat, moet je keuzes maken en je afvragen "schiet ik er iets mee op, heb ik er voordeel aan als ik mij bekend maak als PVV-stemmer". Antwoord: nee, natuurlijk niet, je brengt jezelf door dat te doen - in die omgeving - grote schade toe. M.a.w.: je bent binnen no-time je baan kwijt: wie een hond wil slaan kan altijd wel een stok vinden. Want wie niet de groenlinksers van heel dichtbij heeft meegemaakt, heeft m.i. geen idee hoe erg de PVV daar wordt gehaat. Daar zijn de kamerdebatten kinderspel bij.

Lupuslupus | 25-08-15 | 09:12

Je kan veel zeggen, maar hij is wel gewoon eerlijk. Wel een beetje hypocriet, mensen anders behandelen omdat je bang bent omdat ze mensen anders zouden behandelen.

niemandhier | 25-08-15 | 09:10

De rechter meent dat het stemmen op de PVV betekent dat je er een bepaald gedachtengoed op na houdt dat niet verenigbaar is met de rechtsstaat. En hoewel de rechter zich met die gedachte schuldig maakt aan hetzelfde gebrek aan nuance als hij de PVV'er toedicht, zit er wel degelijk iets in die denklijn. De rechterlijke macht moet inderdaad geen dwarsdoorsnede van de maatschappij zijn, maar genuanceerd en objectief kunnen optreden.

Echter: precies dezelfde redenatie gaat op voor moslims. Wie de islam belijdt onderschrijft een gedachtengoed dat niet met de rechtsstaat verenigbaar is. Maar omdat het daar om religie gaat in plaats van een mening is het uiten van deze denklijn in dit geval opeens niet meer ok. Dusdanig niet ok dat je dus geen rechter meer mag worden als je het toch uitspreekt.

Muxje | 25-08-15 | 09:10

De Deense PVV (dansk folkeparti) heeft er voor gezorgd dat de grenzen voor 'asielzoekers' dicht zijn. Iedereen hier blij minus een handjevol burgerhaters.

duitse herder | 25-08-15 | 09:10

Het zijn stuk voor stuk slimme mensen maar ze begeven zich in een elitair wereldje dat vooral uit gelijkgestemden bestaat, enkele uitzonderingen daargelaten.

Panos88 | 25-08-15 | 09:09

En omgekeerd als je als ondernemer bij een rechtzaak, een D66 of erger Groen Links rechter krijgt met geitenwollensokken? Zoals de CO2 rechter laatst.

Dutch_Holland | 25-08-15 | 09:09

Zit deze idioot aan de drugs?

Johan1377 | 25-08-15 | 09:09

@F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56
En degenen die de macht in handen hebben zullen deze nooit zonder slag of stoot weggeven, zelfs niet aan een politieke partij die op puur democratische wijze de grootste van het land is geworden. Op het moment dat ze de macht dreigen kwijt te raken blijkt de linkse gutmensch tot de meest smerige laster in staat - zie de demonisering en de daaropvolgende moord van Fortuyn, en ook bovenstaand filmpje.

Ook vandaag walmt de stank van het cordon sanitaire ons reeds tegemoet. Ik vind dat een veel ernstiger zaak dan een partijleider die, ondanks een door de linkse kerk aangezwengeld showproces, nooit op strafbare uitlatingen is betrapt.

Professor Superhirn | 25-08-15 | 09:09

@necrosis | 25-08-15 | 09:06
Waar heb je me dat horen zeggen?

GifKikkert | 25-08-15 | 09:09

Daarom: Gekozen rechters !

knutsel | 25-08-15 | 09:08

De man met deze kromme opvattingen is: Sebastiaan Hermans

stafpilot | 25-08-15 | 09:08

roze_bril | 25-08-15 | 09:02
Waarschijnlijk ongeveer hetzelfde als bij de PVV, en daarom zijn aanhangers van deze partijen dus óók, en terecht, zwaar ondervertegenwoordigd in de rechtspraak. Rechters zijn, als ze al politiek geëngageerd zijn, geen aanhanger van radicale partijen aan zowel de linker als de rechter kant van het spectrum omdat dat ze dan hun beroep minder goed uit kunnen oefenen. Anders gezegd; mensen die aanhanger zijn van radicale partijen hebben meer moeite om objectief te kijken naar een verdachte en zijn dus minder geschikt als rechter.

GifKikkert | 25-08-15 | 09:08

Liggen er al voorgedrukte aangifte formulieren tegen deze meneer klaar bij de politiebureaus ?

QBert | 25-08-15 | 09:07

Dit soort (rechters) kan al 35! jaar ongelimiteerd zijn gang gaan dus kunt u wel nagaan hoever dit inmiddels geïnfiltreerd is. De hele rechterlijke macht is door en door verrot door deze lieden.

mom van avezaath | 25-08-15 | 09:07

Als een PVV-stemmer voor het hekje staat kun je deze rechter dus wraken. Gaat nog wat worden , u is D66 rechter ? Dan ga ik u wraken i.v.m aantoonbare partijdigheid en voor ingenomenheid.

ja,diedus! | 25-08-15 | 09:06

De politiek en aan diens tiet zuigende media doen hun uiterste best om zo veel mogelijk (s)linkse propagande de wereld in te slingeren, de bestaande kliekjes op het pluche te houden en de PVV en diens stemmers neer te zetten als tweederangs burgers die niet meer objectief kunnen denken, in hun vrije tijd neonazi zijn, tokkies zijn en zo racistisch als de pest denken en doen. Ieder zijn (politieke) meug, maar mensen die anno augustus 2015 nog steeds denken dat de Islam geen politieke/ideologische agenda heeft en meent dat wij maar zorgeloos hordes vreemdelingen/vluchtelingen deze kant op kunnen halen, zijn wereldvreemd. En het is niet gek dat deze linkse salonsocialisten nog steeds oogkleppen ophebben; immers komen zij uit keurige gezinnen wonend in keurige roomblanke wijken waar ze (nog) niet de geneugten van de multiculturele samenleving hebben kunnen meemaken. Deze mensen zouden verplicht een islamitische asielzoeker in huis moeten nemen en/of eens een tijdje in een Vogelaarswijk moeten vertoeven, kijken of ze dan nog steeds zo gemakzuchtig roeptoeteren hoe racistisch al dat 'PVV stemvee' wel niet is...

Le Roi | 25-08-15 | 09:06

GifKikkert | 25-08-15 | 08:57
Ik geloof dat niet. Ik denk dat in Nederland iedereen die weldenkend is en rechter kan worden, ongeacht achtergrond, gewoon een genuanceerd vonnis zal uitspreken. Er is zelfs wel eens onderzocht door proefpersonen in de rechtbank een uitspraak te laten doen na afloop van een zaak en dan blijkt dat de straffen niet zo verschillen als bij een rechter. Iets roepen en iets uitvoeren zijn 2 verschillende dingen! Ik denk juist dat het misschien goed is om tegenpolen te hebben, juist om een te reflecteren of alle wetten wel goed worden uitgevoerd.

deministerpresident | 25-08-15 | 09:06

@GifKikkert | 25-08-15 | 08:57
PVVérs onthoofden geen mensen op basis van een sprookjesboek!

necrosis | 25-08-15 | 09:06

@ Wachtmeester R | 25-08-15 | 08:54
.
Order out of Chaos?
Je bent toch hopelijk niet helemaal van de pot gepleurd?
Verstandige mensen die dan ruïnes opbouwen?
Kan je je dat zelf voorstellen?
Met alle respect hoor....

fleischer | 25-08-15 | 09:05

Rechters horen onbevooroordeeld te zijn. Deze man moet ontslagen worden.

Hibiscus | 25-08-15 | 09:04

De paradox: een groep afwijzen omdat deze (schijnbaar) andere groepen afwijst. Deze Brabantse arrogante malloot verdient een berufsverbot.

Dizzydent | 25-08-15 | 09:04

Wordt deze flapdrol nog berispt of anderszins terecht gewezen? Dat mis ik in dit verhaal.

dubbert | 25-08-15 | 09:04

-weggejorist-

Graaf Monte Cristo | 25-08-15 | 09:03

Dit klinkt als iemand die pleit voor "berufsverbote" .. waar ken ik dat nog van..

Laten we hem een koekje van eigen deeg geven op juridische basis:
Een ieder die bij deze rechter dient te verschijnen kan het beste zeggen , dat hij/zij PVV stemt. Op dat moment laat je je advocaat zg wrakingsbeginsel uitvoeren op basis van wat deze rechter heeft gemeld in het interview. Wraking mag worden toegepast indien de rechter kan worden beticht van vooringenomenheid. Iedere goede advocaat kent de procedure van "de rechter wraken"

Op deze manier heeft deze rechter dus een beroepsverbot voor zichzelf afgekondigd en past perfect in ons rechtsysteem.

tek | 25-08-15 | 09:03

Overigens is het ook niet bijzonder genuanceerd om de complete rechterlijke macht te veroordelen op de uitspraak van een enkele persoon.

His Lordship | 25-08-15 | 09:03

Dit zegt wel heel veel over de rechterlijke macht in dit land. Voor deze man past alleen nog ontslag met een stoffige voetafdruk op het achterwerk. Een proces tegen Wilders ziet er opeens heel anders uit.
Een bananenland zou zich nog schamen voor dit soort figuren die recht moeten spreken.

Therapietje | 25-08-15 | 09:03

Deze D66 rechter politiseert het vak van rechter. Deze man minacht de burger en de democratie.

i-Wonder | 25-08-15 | 09:02

@#F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56

"Die angst kan ik me goed voorstellen" Daar is jouw hele flinterdun betoog op gebaseerd. Man, als de SP (bezit) of SGP (gelijkheid vrouwen) aan de macht komt. Wat denk je dan wat er gebeurd? Dompie.

roze_bril | 25-08-15 | 09:02

Ik heb rechten gestudeerd maar werk nu in de gezondheidszorg. Inderdaad handen aan het bed. Verdient een stuk minder maar ik heb er wel veel meer voldoening van.
Zeker het strafrecht is door en door verrot. Advocaten die optreden als plaatsvervangende rechter, met de bijbehorende belangenverstrengelingen, ons kent ons mentaliteit en, inderdaad, benoeming voor het leven. Ook enige zelfreflectie is menig rechter vreemd, een misser toegeven is er absoluut niet bij!

Nee, ons rechtssysteem is niet iets om trots op te zijn, in een dictatuur is het nog beter geregeld, bij wijze van spreken dan.

Karmabakker | 25-08-15 | 09:01

@tipo | 25-08-15 | 08:54 Een hangend oog?

Zwitsallevengevoel | 25-08-15 | 09:01

Klopt wel wat hij zegt. Rare partij de PVV, altijd interne ruzie, rare types, amateuristisch.

gz | 25-08-15 | 09:01

Wat een domme lul, zonder enig inzicht in iets anders dan zijn eigen omgeving. Links = religie , geen mening.

GerMonster | 25-08-15 | 09:00

-weggejorist-

Von_Flokkenstoffen | 25-08-15 | 09:00

Ik ben werkelijk geschokt. Zo schaamteloos uit de kast komen..

wadrianusgg | 25-08-15 | 08:58

De man moest eens kijken hoeveel tolerantie moslims in een willekeurig islamitisch land voor andere religies heeft.
Kennelijk vindt deze man het proberen tegen te houden dat deze afschuwelijke intolerantie ook in NL vaste voet aan de grond krijgt niet wenselijk.
-
Hoezeer deze man ook zijn rol van "diep nadenkende filosoof" speelt, dit soort indoctrinatie lukt alleen bij mensen die niet zelf na kunnen denken.

Moi2 | 25-08-15 | 08:57

-weggejorist-

GifKikkert | 25-08-15 | 08:57

Even uitweidende op mijn plempsel hierboven: luister eens naar het werkelijke argument dat hij brengt, en bedenk daarbij wie hij is en wat zijn overtuiging moet zijn gezien zijn rol in de samenleving.

Wat deze rechter(?aanname) hier zegt is dat hij er niet van overtuigd is dat de PVV de rechtsstaat met alle 'checks & balances' zoals die daarin verankerd zijn zal respecteren.

Ik kan me die angst goed voorstellen, en stem daarom ook nooit PVV. En dat zeg ik als voorstander van een grondige herziening van onze rechtsstaat én van ons democratisch stelsel. Als voorstander van een grondige schoonmaak onder onze politieke elite, en als zwaar ontevreden burger. Maar wel één die niet gelooft in dom rancuneus gezever op rechters, aangezien rechters vaak ook geen ene fuck te vertellen hebben over wie ze wel en niet veroordelen.

In een rammelend systeem is NOOIT één (f)actor het probleem. En kortzichtige stupiditeiten als een hoofddoekverbod, het verbieden van de koran, het dichtgooien van grenzen of het uitsluiten van eerste generatie immigranten van burgerrechten zullen nooit een oplossing zijn voor onze rammelende systemen.
Het zijn simplistische maatregelen die een symptoom bestrijden en helemaal niets oplossen. En in tegenstelling tot velen ziet deze man dat, geoefend als hij is om zaken in hun verband te beoordelen en niet 'on face value'.

En mensen bedenk wel: systemen als ons rechtssysteem zijn een product van enkele honderden jaren maatschappelijke evolutie. Die vang je niet in oneliners.

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:56

Het gaat gebeuren dat er meer en meer eigen rechter gespeeld gaat worden net zoals met de gebroeders de Wit is gebeurd en met Johan van Oldebarnrveld... en dat waren nog de goeden.... zoals Nogel Farage al zei: ze komen je halen en uit jullie ivoren torens trekken en jullie ophangen als je zo doorgaat.

carel5014 | 25-08-15 | 08:56

ja als je in je 99% blanke vinexwijk woont kun je dit soort dingen zeggen en gewoon rustig in slaap vallen met de overtuiging dat als de wereld maar iets meer als jou zou denken dat dan alle problemen de wereld uit zijn.

en kun je het deze man kwalijk nemen? we worden allemaal sinds be basisschool al gehersenspoeld met de multicul droom.en als je dan daarna woont tussen enkel blanken in je ivoren toren, je leest alleen maar nrc, en de mensen met wie je omgaat hebben ook last van exact dezelde illusssies dan ga je inderdaad zulke rare onzin uitkramen als meneer in het filmpje.

Feit blijft dat de mens extreem vatbaar is voor hallucinatie en misleiding. deze man is net zo misleid als een haatbaard uit de bergen. die doet/zegt ook gewoon de dingen die hij als klein kind heeft meegekregen, hij zegt ze niet omdat ze logisch zijn al zal de beste man in het filmpje dat natuurlijk niet kunnen/willen inzien. al zijn vrienden/kennissen denken immers ook zo..

trenthopper | 25-08-15 | 08:56

Dit soort mensen moet NL eerst nog even helemaal de vernieling inhelpen en daarna mogen verstandige mensen het weer opbouwen.

Wachtmeester R | 25-08-15 | 08:54

Wat is een conpredicatie?

tipo | 25-08-15 | 08:54

Wéér een voorbeeld van het FEIT dat Nederland reddeloos verloren is!

F1802 | 25-08-15 | 08:53

Een rechter hoort zich aan de wet te houden , wat is dan het probleem als iemand prive PVV of wat dan ook stemt ? Rare weigerambtenaar die rechter.

ja,diedus! | 25-08-15 | 08:53

Heel triest, maar is het nieuws?
Dit wist toch iedereen.

Zathras | 25-08-15 | 08:53

-weggejorist-

Mark van Dam | 25-08-15 | 08:52

@Piet Karbiet | 25-08-15 | 08:42
Ja, maar met moeite. De PVV verloochenen om een baan te krijgen, nou ja als het moet dan moet het. Welk vakje iemand in het stemhokje rood maakt gaat niemand iets aan. Het is natuurlijk wel heel erg dat dit nodig "kan" zijn.
.
Wat het filmpje betreft, het grote manco is natuurlijk dat de interviewer - in bijna alle gevallen, zo ook hier - gewoon waardeloos is omdat hij niet zegt dat de geïnterviewde met zijn uitsluiten van de PVV van hetzelfde laken een pak is. Zeker ook bang voor z'n baantje.

Lupuslupus | 25-08-15 | 08:52

Vanwege dit soort dwaze rechters en de gevolgen van hun opmerkelijke uitspraken voor de Nederlandse samenleving, ben ik inmiddels al geëmigreerd.

kommabijmebinnen | 25-08-15 | 08:52

@J.R. Thorbecke | 25-08-15 | 08:44
.
Correct. Van de wijkagenten sympathiseert wel een fors deel met de PVV en de Leefbaren. Maar die staan dan ook met de voeten in de woestijnklei.

Piet Karbiet | 25-08-15 | 08:52

Objectiviteit en respect voor de rechtstaat. Hij heeft het over zichzelf.

roze_bril | 25-08-15 | 08:51

'Over de vraag of die persoon voldoende genuanceerd en objectief onafhankelijk naar zaken te kijken.' Of om het met Herman Finkers te zeggen: 'wat ik zo vervelend vind aan Fransen, en dan vooral Fransen met een een snor: die zijn zo bevooroordeeld.

His Lordship | 25-08-15 | 08:51

Ik zeg altijd en overal dat ik D66 stem. Eenmaal in het stemhokje is er niemand die over mijn schouder meekijkt. Toch?

Rest In Privacy | 25-08-15 | 08:51

Wel zo eerlijk, helaas niet slim. De SGP met hun vrouwen buiten bestuursfuncties houden zijn actief aan het discrimineren, zijn daarvoor veroordeeld! en die sluiten dus geen groepen uit. En hoewel de PVV aardig wat neo facisten als sympatisant heeft is de partij cq Wilders (een en dezelfde) nog niet veroordeeld voor discriminatie hoewel dat niet aan de inzet van politie en OM gelegen heeft. Dit doet je wel twijfelen of Wilders nog een eerlijk proces kan krijgen bij een dergelijke vooringenomenheid.

bijna_raak | 25-08-15 | 08:51

"Ja, dat geeft mij ernstig te denken."

Viezerik! Als er iets verrot is in dit land dan is het wel de vreselijk corrupt verrotte rechterlijke macht die mensen al sinds jaar en dag gevangen houdt. Zeg, meneer de rechtert, wat betekent Zapitis Dimiutio en welke wet schaft het af? Waarom hebben mensen en personen verschillende rechten en plichten, hmm? Waarom komen er binnen ons rechtssysteem geen mensen voor maar alleen personen? Waarom kan ik me in Nederland niet beroepen om mensenrecht? Als ik negen van de tien mensen vraag of ze als mens ter wereld komen waarom dan zegt de juridische wereld dan dat ik als 'natuurlijk persoon' ter wereld kom terwijl iedereen zegt dat ie als mens geboren wordt. Het rechterlijke systeem is het meest walgelijke systeem ooit ontworpen en we zijn er als mensen in gevangen. Gevangen als belastingslaven en die rat uit het filmpje weet dat als geen ander! De deken, mijn plassert. Met een deken dek je iets toe en dit is jullie geheimpje. De verschillen tussen mens en persoon. Libertarier for life!

Bad Karma | 25-08-15 | 08:51

Goeie interviewer!

Rest In Privacy | 25-08-15 | 08:51

gote moet natuurlijk grote zijn.

Sadomassochristus | 25-08-15 | 08:50

".... dat de PVV bepaalde dingen uitdraagt die niet meer democratisch zijn..." Dus bepalen degene die de toekomstige rechters aanstellen dat een PVV (of welke partij dan ook) kiezer geen rechter mag worden??!!

DÁT is dan wel democratisch??????

We leven als slaven van de banken in een zeer beperkte vrijheid en weinig tolerant land terwijl we roepen een vrij en tolerant volk te zijn?? Knap hoor van de media om het merendeel van de mensen dit zo te laten ervaren terwijl het tegendeel de werkelijkheid is.

Slaap zacht medelanders

rowe | 25-08-15 | 08:50

Even een theorie: deze meneer is van jongs af aan gepest (om zijn oog of zo) en neemt nu wraak op de samenleving. Daders vrijspreken of laag straffen en slachtoffers veroordelen voor buitenproportioneel geweld tegen de arme zielige daders.

eerlijke joop | 25-08-15 | 08:50

En toch heeft hij gelijk. Natuurlijk, de PVV heeft zo nu en dan een punt. En ze hebben een signaleringsfunctie. Alleen het is rechtsstatelijk wel kantje boord. Niks bijzonders dus.

Gräf&Stift | 25-08-15 | 08:50

De trias politica is verloren gegaan. D66 hoeft niet te regeren omdat de partij via de rechterlijke macht wetgevend bezig is en zelfstandig uitmaakt wie, waarvoor en hoe zwaar gestraft wordt. D66 stuurt de samenleving en dat gebeurt net zo ondemocratisch als, pak 'em beet, de EU. Dat verklaart waarom D66 zo dol is op de EU. Er is een groter verband in de afbraak van de samenleving. Geenpeil.nl, mensen.

31 November | 25-08-15 | 08:50

We zijn echt al in het stadium waar ze er gewoon voor uit komen. Nog even en je word opgepakt. Bizar gewoon.

jip_86 | 25-08-15 | 08:49

-weggejorist-

Berbaar | 25-08-15 | 08:49

IS-terroristen vinden zichzelf ook vrijheidstrijders, net als Tanja en de FARC of de fascistische acties van de AFA. Dat er onschuldige slachtoffers vallen is in het belang van het gote geheel, als zij maar hun zin krijgen.

Sadomassochristus | 25-08-15 | 08:48

@Nightmarokaan | 25-08-15 | 08:44
Heel goed! Genuanceerd blijven denken! Maar wat als je PVV stemmer zou vervangen door moskeeganger?

Dan maar zo! | 25-08-15 | 08:48

Dit wisten we allang. De rechterlijke macht is tegen ons, en wil de multi-culti-ellende aan ons opdringen.

En nu is het genoeg! | 25-08-15 | 08:48

Schaamteloos stuk onbenul!
En dat vertegenwoordigt dan de rechtstaat Nederland.

Verder trouwens een prima programma wat al eerder aantoonde dat rechters absoluut niet onpartijdig en onbevooroordeeld rechtspreken.

imp.caes.avg. | 25-08-15 | 08:48

Ach ja...... Aleid Wolfsen was ook rechter, wat hij allenaal uitgevreten heeft is geschiedenis.

Mastermattie | 25-08-15 | 08:48

Deze man moet direct ontslagen worden !!!!!!!!!!!!

CFCR | 25-08-15 | 08:47

Overigens kreeg de Pim-vermoorder 18 jaar maar mocht hij wegens 'goed gedrag' na iets minder dan 12 jaar zijn cel verlaten.
Iets wat nooit gebeurd was als IK rechter was geweest!
En hoe zit het met het 'cold case' team op de moord op Chris van de Werken?
nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Chris_...

necrosis | 25-08-15 | 08:47

Het respect voor de rechtspraak komt al in het geding als iemands voorkeur voor een politieke partij iets uitmaakt.
Deze beste man spreekt zichzelf tegen en daarbij heeft hij ook nog de uitstraling van een aardappel!
Geen wonder dat het Recht in Nederigland voor een autochtoon ver te zoeken is!

eva43138890 | 25-08-15 | 08:47

De rechters van nu waren de studenten uit de 90'er jaren die toen tot het absurde toe politiek correct pro-multiculti werden geïndoctrineerd.
Hoe zwakker men mentaal in zijn schoenen staat hoe makkelijker men geïndoctrineerd kan worden.
Zorgwekkend dat deze multiculti indoctrinatie juist bij deze mensen zo "geslaagd" is.

Moi2 | 25-08-15 | 08:47

Volgens mij heeft die man een ernstige ziekte.

kwark001 | 25-08-15 | 08:46

Dit is gewoon pure discriminatie en moet aangepakt worden. Interviewer zegt het goed: "PVV is gewoon een toegestane en democratische partij".
Die moraalridder heeft er gewoon lekker schijt aan.
Vervang het word "PVV'er" eens door "Marokkaan" en de hele wereld staat in de brand.

Waakvlam | 25-08-15 | 08:46

Je kunt rustig constateren dat de overheid an sich (Pun intended) een status aparte heeft verworven tov 'de maatschappij'.
Een "de maatschappij, dat ben jíj... ". Met daaraan toegevoegd: " hahaha dus niet wíj!!!1!"

hfakker | 25-08-15 | 08:46

Ik vind het veel kwalijker dat iemand die sympathiseert met een beweging als Lichtend Pad of Rode Khmer van de Nederlandse staatsruif zit te vreten en geen klein beetje ook: luxetlibertasnederland.blogspot.nl/201...

Mensen, lees eens de laatste paar zinnen van mijn linkje, daar rijzen de haren toch van te berge?

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:45

Dus:De PVV kan niet genuanceerd denken over groepen mensen en daarom kan die groep mensen niet bij mij aan de bak. Het zou pas echt ironisch worden als meneer zelf rechter zou zijn...

Dan maar zo! | 25-08-15 | 08:45

De link tussen de uitspraken van deze éne meneer ("Ja, dat geeft mij ernstig te denken", "vind ik wel", "dan heb je voor mij...") en de gehele beroepsgroep ontgaat mij. Kort door de bocht heet dat.

Nightmarokaan | 25-08-15 | 08:44

En dit mot godverdomme de onafhankelijke rechter uithangen? Dit soort helpt ons land naar de klote! Walgelijk.

eerlijke joop | 25-08-15 | 08:44

Kijk naar die ogen van die mafketel!!
Alsof ik hem aan zou nemen in mijn bedrijf!
Zit hij aan de dope ofzo?

Makemyday! | 25-08-15 | 08:44

@Piet Karbiet | 25-08-15 | 08:42
Op menig werkplek durven mensen er niet voor uit te komen dat ze sympathie voor PVV hebben.

Rest In Privacy | 25-08-15 | 08:44

De politiek is verrot
De rechterlijke macht is verror
De moraal is verror

Tijd voor een verandering, als het even kan dit jaar nog!

Mastermattie | 25-08-15 | 08:44

Leugentje om eigen bestwil...

fleischer | 25-08-15 | 08:44

Wereldvreemde mensen verdienen Syrische buren, ik heb ze 15 jaar geleden al gehad op de flat en dat is leuk joh...

InfidelRevolution | 25-08-15 | 08:44

Neemt niet weg dat het weer een prachtige serie was.

philia | 25-08-15 | 08:43

Als PVV sympathisant zeg je dus voortaan dat je links-liberaal stemt.

Piet Karbiet | 25-08-15 | 08:42

Wij zijn gewoon verplicht om te vechten totdat we economisch, fysiek en mentaal compleet uitgeput zijn. Dan kan overal een streep door, en kunnen we weer opnieuw beginnen.

wolf_r | 25-08-15 | 08:42

@Godsammekraken | 25-08-15 | 08:39
Dus vanwege mijn stem op Fleur zal ik nooit rechter kunnen worden....
*niet eerlijk*

necrosis | 25-08-15 | 08:42

Deze man denkt langer na over één antwoord dan jij over hele stukjes pritt

F#ckingAwesome | 25-08-15 | 08:40

Die laatste zin... Deze man heeft uiteindelijk dezelfde opvattingen als menig PVV'er. Heb je dan een plaat voor je kop of wat. Reddeloos verloren.

basbadjas | 25-08-15 | 08:40

Zo die weet zeker dat hij een baan voor het leven heeft of wat??
.
OH wacht dat heeft hij al.

fifi23 | 25-08-15 | 08:40

Deze man ziet niet goed hoe de wereld in elkaar zit.
Is ook niet zo gek als je ogen steeds dichtvallen.

rietpetiet | 25-08-15 | 08:39

Dat onze rechters alles behalve onafhankelijk zijn en een flink gepolitiseerde kliek vormen was me al duidelijk. Deze meneer is er ook volstrekt schaamteloos over. Alle reden voor herziening van hun positie.

Godsammekraken | 25-08-15 | 08:39

En een naar zweet stinkende pinguïn in een burka met kijkgat van 15x3 cm, dat mag dan zeker weer wel?

eerstneukendanpraten | 25-08-15 | 08:39

@Pritt
Criminele kutmarokkanen en werk?
Serieus?

necrosis | 25-08-15 | 08:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen