Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

MINPRES RUTTE: 'IK BREEK WEER EEN BELOFTE'

Hoppa. Daar gaat weer een verkiezingsbelofte. Het Griekse capitulatieverdrag dat na 182 uur vergaderen is bereikt, houdt in dat er 80 miljard noodsteun in de Egeïsche Zee wordt gekieperd. Het Nederlandse aandeel zal ongeveer 5,7 miljard euro zijn. Ook al had Rutte in 2012 beloofd: "Geen cent meer naar de Grieken!" Jammer. Toch wel. Dus die 5 miljard belastingverlaging op arbeid die de VVD vorige maand zo trots aankondigde, kan weer geschrapt worden. Of we hebben vanaf morgen hogere accijns op benzine, btw naar 30% op boter, kaas en eieren, en een verdubbeling van de tarieven op alle snelheidsboetes. De Griek moet ook vreten, tenslotte. En Europese idealen mogen wat alles kosten.
ROFLOL: Akkoord is "goed nieuws voor de Griekse bevolking en voor de stabiliteit in Europa", aldus de keiharde rechtse neocon Didi Samsom.
De Tekst: Het democratie vergassende Duitse wurgcontract staat hierrr (pdf).
Tijd voor meer democratie in Europa... #GeenPeil media_xll_7865718.jpg

Reaguursels

Inloggen

Dit geld komt uit een potje van Europa. Nederland hoeft dus geen extra geld in te brengen. Het heeft daarom ook geen gevolgen voor de NL'se begroting.

jeffreeze | 14-07-15 | 07:19

Verkiezingsbeloftes stellen met de invoering van de EUSSR steeds minder voor. Immers Brussel (lees Duitsland en Frankrijk) bepalen wat er moet gebeuren.
We geven onze soevereiniteit weg. En 'politici' kunnen dan makkelijk wegkomen met het breken van beloftes.Zo van : "Het moet (helaas) van de EUSSR".

Gemeen Mosje | 13-07-15 | 21:03

Libertarisme zal -voor sommigen helaas- nooit het niveau van de borreltafel ontstijgen. Het blijft echter wel altijd leuk om er vrijblijvend en virtueel over te babbelen.
Verlicht despotisme is de oplossing. Een sterke leider met veel macht, die boven de partijen staat.
Democratie zoals wij en de Grieken die nu ervaren is slechts een speeltje van egoisten.
Wij stevenen af op een eurevolutie. Er zijn eenvoudigweg teveel controversiele onderwerpen die zich binnen het bereik van de EUSSR afspelen. Met de visie en karakters van de huidige leiders zullen deze zeer problematische onderwerpen NOOIT worden opgelost.
En een goed verlicht despoot geeft na een periode van zijn heerschappij de democratie weer terug. Kan zelfs bij wet worden vastgelegd.
Je zou het ook een milde zuivering kunnen noemen. En dat is altijd beter dan een revolutie........

pennestront | 13-07-15 | 19:55

@donjon, @tweetybird. Lezen is ook een vak. Ik zeg dus in mijn tweede deel dat ik het inhoudelijk het een heel verkeerde beslissing vind.

gast128 | 13-07-15 | 19:26

Ci Ty33
.
Dat lijkt mij een feitelijk juiste opsomming. Het gaat alleen mis bij het trekken van de conclusies. Als ik hier op Geenstijl 200 van de welopgeide en in politiek geinteresseerde reaguurders zou vragen uit te leggen wat libertarisme is, dan kunnen er misschien uitleggen waar het libertarisme voor staat. Kunt u nagaan hoe dit buiten Geenstijl is... Het is dan ook niet dat men schrikt van de ideologie of bang is dat het tot ontsporing zal leiden, neen, men weet simpelweg niet waar de filosofie voor staat.
.
Ook heeft u gelijk dat een groot deel van de libertariers verschillend denken over hoe orde en veiligheid te handhaven. Er zijn minarchisten die denken dat een kleine overheid noodzaak is en anarcho kapitalisten als ik die denken dat een schender van recht geen bewaker van recht kan zijn...
.
Bottomline is in ieder geval dat ieder mens (minarchist, anarchist of fascistoide PVV'er) van de Staat der Nederlanden af zal moeten om zijn of haar ideale samenleving te stichten of zelfs ook maar iets dat daar vaag bij in de buurt komt.
Dat zijn de feiten. U zult het zelf moeten doen.
.
En dan helpt het niet mee om alternatieven af te schieten zonder ze volledig doorgrond te hebben.... Het libertarisme is namelijk de enige politieke filosofie die communisten de vrijheid biedt om communistische samenlevingen te stichten, Christenen de vrijheid biedt Christelijke maatschappijen te stichten en -bijvoorbeeld- PVV'ers de mogelijkheid om islam en EU vrije samenlevingen te stichten. DE libertarische samenleving bestaat niet. Ze kan alles zijn wat vrije mensen kunnen bedenken en organiseren.
.
Het enige alternatief voor zelf uw leven bepalen en beschikken over eigendommen is dat een ander dit voor u doet en over uw eigendommen beschikt. Dat dit laatste buitengewoon onverstandig is heeft de Staat der Nederlanden intussen toch wel bewezen, me dunkt.

De Libertariër | 13-07-15 | 19:14

Het is zeer confronterend om te zien hoe de EUSSR zijn eigen baantjes van heden en die in de toekomst min of meer heeft veiliggesteld.
WIE kopen die voormalige Griekse staatsbedrijven? De maffia, internationale concerns? Wie zijn daarvan de directeuren en commissarissen? Toevallig leden van het eu-old-boys-network?
Gaat het dan net zo goed worden als bijvoorbeeld bij ons de NS of de voormalige PTT?
Duidelijk is ook te zien dat de EUSSR geen ene moer geeft om de Griekse bevolking. Juncker en zijn fellowdrinkebroers hebben hun ware gezicht laten zien:
Fuck de kiezer.
Fuck de belastingbetaler.
Fuck democratie.
Leve het eigenbelang.
Dat kan ons dus op termijn ook te wachten staan als het de policorruptelingen in brussel dat zo uitkomt.
Het wordt tijd om onze egocraten in 070 blijvend naar huis, of beter nog naar Griekenland, te sturen. Want ook wij zullen ooit op deze wijze worden geofferd voor het eigenbelang van deze vrinden.
Dit is geen akkoord met een gouden handdruk, maar een veel te dure hobby die op afbetaling is gekocht.
De EUSSR heeft kleur bekend en zijn ware, hebberige, vette gezicht laten zien.

pennestront | 13-07-15 | 18:57

De Libertariër | 13-07-15 | 14:05
Het Libertarisme bestaat in de VS als meer dan 100 jaar, maar heeft geen solide ideologie kunnen formuleren. De succesjes van die Ron Paul zijn ook helemaal niet gebaseerd op het Libertarisme, maar uit het cherry picken uit het her en der in de maatschappij heersende ideaal dat er niet te veel overheid behoort te zijn. Idem dito in ons land. De Libertarische gespreksgroepen bestaan al 50 jaar, de Libertarische Partij bestaat inmiddels bijna 25 jaar, en met de verkiezingen scoort u vijfhonderdste van een procent. De mensen zien nl dat utopische ideologieën niet werken en sterker nog meestal ontsporen, zoals communisme, socialisme, Eu-federalisme enz. En u kunt wel denken dat in uw Utopia de mensen grenzen zullen willen trekken, er zijn plenty Libertariërs die dat een ideologische faut pas vinden. De meeste Libertariërs zijn anders dan u stelt voor open grenzen zie bv libertarian.nl/wp/2004/12/open-grenzen... en www.vrijspreker.nl/wp/2015/04/open-gre... Als u met een stelletje gelijkgezinden op een onbewoond eiland zou aanspoelen zou het best een tijdje kunnen werken, netzo als in die studentencommunes in Nijmegen in de zeventiger jaren. Die lui waren de risee van politiek Nederland.

Ci Ty33 | 13-07-15 | 18:36

Mooi akkoord. De griekse infrastructuur en de grote bedrijven kunnen voor een prikkie worden opgekocht door westeuropese bedrijven (dat is het doel van die hervormingen en privatiseringen) en dankzij de financiële steun kan Griekenland zijn rente blijven betalen, wat weer goed is voor de westeuropese banken. Alleen de gewone Griek wordt genaaid, maar dat werd-ie ook altijd al door z'n eigen regering.

jeandubois | 13-07-15 | 18:14

Eurexit ! Gulden terug !

Alweer pappie ? | 13-07-15 | 17:39

@telelezer | 13-07-15 | 12:57
+VEEL!

michello | 13-07-15 | 16:56

Man, wat een drama. Ik heb schoongenoeg van die schijt-EU...

wiener mit pommes | 13-07-15 | 16:16

Moedeloos word je van onze regering. Durft nooit een standpunt in te nemen en er aan te houden. Het zal ook nooit veranderen, want minimaal één van de drie blijft in de coalitie zitten.

Strongbow | 13-07-15 | 16:16

Regeren is negeren.
Wijsheid volgens opperclown MP.

pennestront | 13-07-15 | 16:00

De Libertariër | 13-07-15 | 15:33
Wij gaan er niet uitkomen, verschillende denkwijzen. Ik blijf erbij wat u wilt is nu niet mogelijk. De trein dendert door en het enige wat we kunnen doen en moeten doen is stemmen. Het liefste met naam en toenaam vanuit je huis met digid of zoiets. En alle grote ingrijpende wetten en voorstellen middels referenda ook digitaal besluiten. Dat zou mooi zijn. Democratie put sang.

JeWeetToch!? | 13-07-15 | 15:57

Eerst moet het Griekse parlement er nog over stemmen, dan pas is het zeker.

Zyprexa20mg | 13-07-15 | 15:51

Het woord rutten en rutteren kan nu toch gewoon als woord van het jaar ingevoerd worden voor leugen en leugenaar

Toontje-lager | 13-07-15 | 15:50

JeWeetToch!? 15:11
.
Ziet u? U verzint enkel vragen om aan te tonen dat iets niet mogelijk is (om uw oude geloofssyteem in stand te houden) in plaats van zelf even na te denken over oplossingen...
.
Zo zegt u dat ik geen collectieve voorzieningen wil en schakelt u dit automatisch gelijk met het niet helpen van een kankerpatient. Dit waar mensen natuurlijk ook zonder overheid gewoon een verzekering tegen ziektekosten kunnen afsluiten.... De overheid is ook maar verzekeraar. Dat soort diensten kunnen een bedrijf of vereniging natuurlijk ook gewoon bieden.

Ook stelt u de vraag wat er met rotte appels gaat gebeuren, waar ik u net vertelde dat mensen een sociaal contract kunnen afsluiten waar al dat soort zaken in geregeld worden. Gewoon regels die nodig zijn en regels die voor iedereen gelden. Dat had u toch zelf ook wel kunnen bedenken?
.
Zoals u ook had kunnen bedenken dat de regels van het sociale contract bepaalt worden door de stichters van een nieuwe samenleving. Die stichters hebben het recht omdat de grond privaat eigendom is en een iedere die tot de samenleving wil toetreden zal de regels moeten onderschrijven. Hoe ingewikkeld is dit? Als u lid wordt van een tennisvereniging gaat u ook akkoord met de regels die bestonden. Weigert u dan mag u geen lid worden. Breekt u de regels dan wordt u geroyeerd.
.
Ziet u? U (non) denkt enkel in termen van 'kan niet' in plaats van te denken in termen van 'hoe zou het wel kunnen'...?
.
En de reden waarom u dit doet is omdat u bang bent. Bang om buiten uw eigen geloofssyteem te denken. U blijft veel liever gewoon onderdaan in de ijdele hoop dat iemand anders (Wilders) ooit iets VOOR U op gaat lossen, in plaats van ZELF iets op te willen lossen.
.
Dit waar u WEET dat Wilders in geen 1000 jaar aan de macht gaat komen en nog in geen 10.000 jaar ooit in meerderheid voor 8 jaar in Eerste en Tweede Kamer zal hebben die nodig is om Nederland uit de EU te halen.... U blijft dus liever gewoon slaaf van de Staat met een op magisch denken gestaafde rationalisatie dan uberhaupt zelfs ook maar NA TE DENKEN over een werkelijk alternatief....
.
Er is geen oplossing via deze overheid. En u weet het....

De Libertariër | 13-07-15 | 15:33

De Libertariër | 13-07-15 | 14:46
Ik wil er best wel over nadenken maar kom elke keer tot de conclusie dat zulks onmogelijk is. Een paar kleine voorbeelden:U wilt geen collectieve sociale voorzieningen. Wat als een van uw sociale medebewoners kanker krijgt maar de kosten van de behandeling niet kan betalen? Wat gaan u en uw medebewoners doen met rotte appels die er niet goed tussen passen(want die gaan er gegarandeerd zijn)? Met de hooivork verjagen? En wie beslist dat? En sociale contracten? Wie gaat de regels bepalen? Moet daar misschien over gestemd worden? Hahah dat zou mooi zijn als we u dan alsnog aan het stemmen krijgen. Ik vind het een mooie gedachte hoor van u maar daar zal het helaas bij blijven. Missch staat er ooit nog een 2e pim op, tot dan maar op Wilders stemmen.

JeWeetToch!? | 13-07-15 | 15:11

Mijn broek kan niet meer verder afzakken aangaande de EU en al die gore ondemocratische spelletjes over de rug van het volk. Te ziek voor woorden hoe de EU elite nu probeert over te komen als de redders van Griekenland terwijl zij hoofdschuldig zijn dit hele gedoe. De Euro zelf is niet democratisch tot stand gekomen, de EU lidstaten die we nu hebben zijn niet democratisch tot stand gekomen en het geld dat wij mogen ophoesten om het speeltje van de elite in stand te houden (EU luchtkasteel) is niet democratisch tot stand gekomen. Wij leven niet in een democratie.

XaleX_2 | 13-07-15 | 15:00

Hoongelach, middelvinger (oh nee, niet fatsoenlijk), hoofdschudden, leugenaar, leugenaar!! roepen, Spandoek: belofte maakt schuld. Tweeten: Sodemieter toch op Rutmans met je mooie praatjes en je VVD.

Rien7847 | 13-07-15 | 14:57

Na de steun van 86 miljard, komt er volgend jaar een nieuwe ronde, voor minstens 100 miljard.
Griekenland = bankroet, en kan die 366 miljard schuld allang niet meer betalen.
280 + 86 = 366
graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/...

Raider Twix | 13-07-15 | 14:55

The_Challenger | 13-07-15 | 12:43
Hou jezelf als PVV fanboy toch niet voor de gek. Het vorige kabinet Rutte I was een VVD, CDA én PVV kabinet dus moet je de PVV daar ook op afrekenen. Anders is het wel erg makkelijk om te roepen dat je vrijwel alles steunt op integratie na en dan geen enkele verantwoording hoeft af te leggen voor "het kabinet waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt" zoals Wilders het noemde. Hij stond maar wat te glunderen naast Rutte en Verhagen toen het regeerakkoord werd gepresenteerd wat ze samen hebben opgesteld. Het staat allemaal zwart op wit wat de PVV steunde, of ze nu ministers hebben geleverd of niet.

kicktherabbit | 13-07-15 | 14:54

Laat me raden. Nadat het geld is overgemaakt "valt" de griekse regering. Gevolg nieuwe verkiezingen. Uiteraard zal de nieuwe coalitie niet nalaten om de genomen beslissingen terug te draaien.
Weer 80 miljard weggepist en geen spat opgeschoten met de hervormingen.

Andersdenkend | 13-07-15 | 14:52

geenstijl, wat willen jullie nu?
Eenerzijds zeiken jullie Rutte af omdat we geld uitlenen, anderzijds is Duitsland de boeman vanwege de voorwaarden.

Wat zou je dan voorstellen? Geld uitlenen zonder voorwaarden en de Grieken het lekker laten verbrassen? Of een grexit dus al het uitgeleende geld weg?

Ir. Wilhelmus | 13-07-15 | 14:51

@JeWeetToch!? 14:16
.
Zolang het gros van de Nederlanders zoals u ook maar weigert om uberhaupt over een alternatief voor de huidige overheid na te denken (in welke vorm dan ook) dan wordt het een lastig verhaal ja. Wanneer mensen echter in termen van mogelijkheden(!!) beginnen te denken in plaats van in onmogelijkheden (om aan oude geloofssystemen vast te houden) dan is er echt wel een oplossing denkbaar hoor...
.
Zo ziet u direct al een onoverkomelijk obstakel in de het nemen van beslissingen, waar dit met vrijwillig overeengekomen sociale contracten allemaal heel makkelijk in te voeren is. De private eigenaren bepalen de regels en wetten binnen een nieuwe onafhankelijke samenleving en als u wil toetreden gaat u vrijwillig een contract aan. Zomaar een optie uit duizenden waar u niet eens over gedacht heeft omdat u er niet over WIL nadenken...
.
r04drunn3r 14:34 heef dan ook gelijk denk ik. De meeste mensen zijn DOODSBANG voor eigen verantwoordelijkheid en zijn liever overzichtelijk SLAAF dan uberhaupt ook maar na te hoeven denken over iets simpels als hoe beslissingen te nemen zonder overheid...

De Libertariër | 13-07-15 | 14:46

petities.nl vul de petities in.

Geen eurocent naar griekenland, Rutte eruit, nieuwe verkiezingen, Nexit!

Nederland: "Ik stond erbij en ik keek erna" mentaliteit. Dit raakt ons nog harder dan die paar percent belasting verhoging of loonsverlaging. Ik kijk naar de truckers, politiepetten, docenten en andere vakbonden die regelmatig protesteren om dingen die niet opwegen tegen wat er nu gebeurd. Tijd om wakker te worden mensen, tijd om te protesteren!

Geld wat naar ouderezorg kon gaan, geld dat aan de toekomst voor onze volgende generaties moest bouwen gaat nu naar Griekenland.

Loempo | 13-07-15 | 14:43

"Zo simpel is het" Inderdaad zo simpel is het, maar zou het niet moeten zijn. En ook niet vrijblijvend. Opkrassen met je faalkabinet.

doskabouter | 13-07-15 | 14:35

Het is zorgwekkend hoe het Vierde Rijk zich langzaam ontvouwt, terwijl iedereen toekijkt en het laat gebeuren. Zometeen staat de Deutsche Bank aan het roer van Europa.

TegenBeterWetenIn | 13-07-15 | 14:34

@De Libertariër,
De meeste mensen zijn doodsbang om hun eigen keuzen te maken. Ze kijken liever naar een veel te grote overheid die keuzen voor ze maakt.

r04drunn3r | 13-07-15 | 14:34

Ach ja. Next maar weer.

tweetybird | 13-07-15 | 14:31

De Libertariër | 13-07-15 | 14:05
Beste Libertariër u gaat dan dus samen met uw medebewoners(waarvan? van de ik ben een vrij mens van vlees en bloed staat?)beslissingen nemen. Ik probeer dat voor me te zien. Denkt u nu echt dat dat mogelijk is? Tot hoeveel mensen zou dit mogelijk zijn? Want bij 10 of meer wordt dat al vrij lastig. U wilt in een sprookje leven. Dit sprookje gaat u helaas niet meemaken zoals ook uw kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen niet. Dus toch maar stemmen.

JeWeetToch!? | 13-07-15 | 14:26

@Boer Kini 13:50
.
Uiteraard maak ik gebruik van services en diensten waar ik voor betaald heb, zelfs als het services en diensten zijn waar ik helemaal niet om gevraagd heb.... Als de maffia u een pistool op uw hoofd zet en uw geld steelt dan zou u natuurlijk al helemaal gek zijn wanneer u de dienst 'bescherming' van diezelfde maffia ook nog eens zou verwerpen... Een overheid doet precies hetzelfde. Ze dwingt me te betalen voor een weg bijvoorbeeld. Moet ik dan niet over die weg rijden omdat ik niet om die weg gevraagd heb en er helemaal niet voor wil betalen? Dat lijkt me de wereld op zijn kop....
.
En ook u haalt twee dingen door elkaar. Geen democratie willen is niet noodzakelijk hetzelfde als iemand iets 'ontzeggen'. Ook zonder democratie zijn collectieve voorzieningen mogelijk tenslotte.... Dat grijs niet groen is, wil niet zeggen dat er geen blauw, wit, rood en een miljoen andere kleuren zijn. Ik pleit dan ook eigenlijk voor niets anders dan het recht op ontzeggen terug brengen naar waar het hoort: niet bij de staat maar bij het individu.

De Libertariër | 13-07-15 | 14:16

@Ci Ty33 13:37
.
Er bestaat niet zoiets als 'een gratis studidkans'. Er is een rekening en die rekening dient betaalt te worden. Nu betaalt de burger verplicht voor de studie van anderen of u dit nu wil of niet... Verder had ik gehoopt dat u begrepen zou hebben dat ik niet tegen een collectieve onderwijsvoorziening ben! Een libertarier is enkel tegen een verplichte(!) collectivistische onderwijsvoorziening waarbij de Staat burgers dwingt om te betalen voor dit systeem. Wat mij betreft staat het u vrij om een systeem op te zetten hoor of zelfs een systeem waarin mensen vrijwillig instemmen met het verplicht afstaan van een deel van het inkomen voor collectieve voorzieningen! Libertarisme staat voor vrijheid. Dus ook voor vrijwillig kiezen.
.
En libertarisme staat helemaal niet voor open grenzen. Hoe komt u bij die nonsens? Libertarisme staat voor de vrijheid om de keuze voor open of gesloten grenzen over te laten aan woongemeenschappen! Persoonlijk zou ik enkel willen wonen in een monoculturele gemeenschap met potdichte grenzen.
.
Het is juist uw onderdanige houding jegens de staat die o.a. massa immigratie mogelijk maakte. U wil zo graag een staat die beslist over grenzen en uw leefomgeving? Accepteer dan ook dat diezelfde staat er voor heeft gekozen om dit land te overspoelen met culturele barbaren... Was de woonplaats waar u woonde libertarisch en konden de inwoners hier zelf beslissingen over nemen dan had uw woongemeenschap er waarschijnlijk heel anders uutgezien, nietwaar?
.
Libertarisme staat niet voor open OF gesloten grenzen. Libertarisme staat voor ZELF kunnen beslissen (met uw mede inwoners) of u open of gesloten grenzen wenst, in plaats van dit door een overheid aan u op te laten dringen (zelfs tegen de volkswil in)...
.
Maar wat zijn uw oplossingen? Hoe gaat een ander het allemaal beter voor u maken? En op welke magische wijze gaat dit gebeuren? U heeft mijn aandacht. Ik luister.

De Libertariër | 13-07-15 | 14:05

Fijnstoffer | 13-07-15 | 10:01

Ter aanvulling
- elke uitgeprocedeerde asielzoeker het land uit.

Banno22 | 13-07-15 | 14:00

@limburgsfrietje-met2 | 13-07-15 | 11:07
Ik hoor de laarzen met stalen neuzen van Joris al aankomen.
Ik zou maar hard gaan rennen, als ik jou was.
*zwaait*

necrosis | 13-07-15 | 13:57

Omdat ik als kind van 6 jaar oud zo goed kon knikkeren, had ik al mijn zakgeld omgezet in knikkers. Maar opeens keerde het tij, ik verloor keer op keer. Ik had niks meer. Toen ben ik knikkers gaan lenen bij mijn vriendjes, maar die verloor ik ook. Uiteindelijk had ik geen geld, knikkers en vriendjes meer.
Zo werkt dat bij mensjes van 6 jaar oud, die snappen dat: genoeg is genoeg. Misschien dat de (bij gebrek aan gewicht) omhooggevallen heren uit Brussel eens moeten gaan knikkeren met kinderen van 6, dat zou een enorme positieve impuls kunnen geven aan de welvaart van de EU. Maar ik vrees dat ze dan weer gaan valsspelen.

Overigens, dat mega leugenaar Rutte aanwezig was bij het EU overleg is volstrekt logisch. Rutte, de man met het grote economische inzicht. Dat moet een gigantische verademing zijn geweest.
Hij heeft de crisis in Griekenland een positieve draai weten te geven door iedereen in dat land te adviseren een nieuwe auto te kopen.
Heeft in NL ook wonderen gedaan.............

Banno22 | 13-07-15 | 13:53

De Libertariër | 13-07-15 | 13:28
Ik neem aan dat je in de tussentijd wel volop gebruik hebt gemaakt van de vruchten van de democratie en de staat. Die je dan aan anderen ontzegt.

Boer Kini | 13-07-15 | 13:50

Alle toeristen gratis eten en drinken in Griekenland, Griekse overheid betaalt. Griekse schonen doen gratis dansje in restaurants voor dank oe wel.

Brabant hier | 13-07-15 | 13:50

Massaal aangifte doen tegen Rutte. Hij wist dat dit ging gebeuren en heeft het gebruikt om stemmen te krijgen, zo simpel is dat.

Slim bekeken | 13-07-15 | 13:39

De Libertariër | 13-07-15 | 13:14
Dat de staat is inderdaad vaak het probleem is en niet de oplossing, wil niet zeggen dat individuele mensen en het collectief er altijd beter op worden als ieder zijn eigen studie moet betalen.
Juist door gratis studiekansen te creëren kunnen onontdekte talenten zich ontwikkelen en daar spint ieder garen bij, zowel individueel als collectief, zoals we in de naoorlogse decennia hebben gezien. Helaas is dat Libertarisme van u op veel fronten allang gerealiseerd nl open grenzen. En dus moest ons onderwijs in plaats van nagenoeg gratis ,betalend worden, omdat we natuurlijk niet zo gek zijn als de Belgen die van hun universiteiten en scholen een luilekkerland hebben gemaakt voor buitenlanders, die daar nagenoeg gratis onderwijs genieten, betaald door de Belgische belastingbetaler.

Ci Ty33 | 13-07-15 | 13:37

Geef Duitsland maar weer de schuld. Een Grexit, zoals de Duitsers voorstelden, is (gecombineerd met afschrijving van de totale schuld) de enige optie. Maar Frankrijk, het land dat zelf ook niet alle afspraken over de euro nakomt, moest koste wat kost de Grieken binnenboord houden. En dus zit er niks anders op om opnieuw een lening te verstrekken aan een nagenoeg failliet land. De zekerheden die Griekenland moet geven zijn slechts een doekje voor het bloeden. Uiteindelijk draait het toch op een afschrijving van de totale schuld uit.

Angelica | 13-07-15 | 13:37

20 jaar geleden was ik een beschaafde middenklasser. No more. Er woelen nu gedachten door mijn machtige schedel die ik lang gelden voor schandelijk had gehouden. Nu leeft slechts de wens om de linkse Europese en Nederlandse elites uit het zich te 'verwijderen' met wat voor middelen dan ook. Het was geloof ik een 19-de eeuwer die de gedenkwaardige woorden sprak: "In een gezonde samenleving vloeit af en toe bloed door de straten".

Boer Kini | 13-07-15 | 13:34

Rutte komt na verkiezingen niet meer in het verhaal van de volksvertegenwoordiging voor na deze beloftebreuk van de VVD leugenaar.Des te meer reden voor Wilders om zich zorgen te maken om het vege lijf lijkt mij.
Ik vermoed dat de kogel deze keer van links en rechts gaat komen,als we uit mogen gaan van de uitspraak van Juncker die er op neerkomen dat de democratische parlementen geen invloed hebben op wat Brussel(Duitsland)beslist.

deraderendraaien | 13-07-15 | 13:31

@NB-Stb 13:02
.
Maar hoe gaat u uw overheid er van overtuigen de macht af te staan?
.
Ziet u dan niet dat het een catch 22 situatie is? Om meer democratie te krijgen moet u diezelfde overheid die om voor haar moverende redenen de democratie driest inperkte ervan zien te overtuigen u de vrijheid terug te geven. U vraagt vrijheid aan een vrijheidsontnemer avant la lettre!!
.
U krijgt geen vrijheid. Hoe hard u ook protesteert. No matter op wie u ook stemt. Vrijheid zult u moeten nemen. En dan nooit meer weggeven. Het systeem is niet van binnenuit te veranderen!!
.
Democratie werkt niet! At best komt het neer op twee wolven en een schaap die stemmen over wat er vanavond op het menu staat, waarbij een verkiezing niets anders dan een vooruitgeschoven veiling van toekomstig gestolen bezit vormt. En in haar huidige vorm komt het neer op niets anders dan enkel kunnen stemmen op zeven poppen die voor 90 procent hetzelfde willen, waarbij gehoorzamen uw enige optie is...
.
Een nieuw systeem is nodig en om daar te komen moet het huidige compleet verworpen worden. Stemmen betekent primair niets anders dan instemmen met geregeerd worden, en daarmee bestolen en onderdrukt te worden.
.
We moeten naar een systeem waarin geen mens een ander mens de wil op kan leggen....
.

De Libertariër | 13-07-15 | 13:28

Iedereen klagen en haten op Rutte en de VVD maar wanneer er weer verkiezingen zijn komt de VVD met Rutte heel toevallig weer als grootste uit...

Er zal nooit niks veranderen aan dit land en haar idiote eurofiele overheid.

Stormtrüper | 13-07-15 | 13:26

L'histoire se repète: Merkel c.s. op weg naar Neurenberg 2.0.
Voor de derde keer stort de Duitse grootheidswaan de rest van Europa in het ongeluk. Want omdat Duitsland zich in 1989 zo graag wilde verenigen met het communistenvolk in de DDR, werd Duitsland ingekapseld in het cocon van de Euro. Helaas blijkt het een koekoeksjong dat de rest van Europa vaak letterlijk doet verhongeren en berooft van onze democratie.

Ci Ty33 | 13-07-15 | 13:15

@von Amsberg | 13-07-15 | 12:10
De ellende lijkt met de dag te groeien.
En het erge aan deze zaak is dat de gewone burger,de jan lul met de pet al überhaupt geen idee heeft hoe zijn pensioen in elkaar zit,laat staan dat dit verhaal helder bij hen zal binnenkomen.En wat je zegt,wanneer gaat de burger richting binnenhof voor een opstand tot we weer normaal kunnen leven zonder inmenging van buitenaf.
De bonden lijken ook al een lucratief geheim convenant gesloten te hebben met de overheid hier en in Brussel,want ook die blijven doodstil.

deraderendraaien | 13-07-15 | 13:14

@sterke koffie 12:36
.
Ook massale protesten zullen niets oplossen. Zie Griekenland. De houders van staatsmacht vegen er hun derrière mee af. Ook u gelooft in de illusie dat er een oplossing via politieke wegen bestaat. Die is er niet. De enige oplossing is geheel afkomen van de overheid.
.
Overigens vind ik het niet meer dan normaal dat u zelf uw studie betaalt en daar geld voor leent. De notie dat een ander uw studie maar even voor u moet betalen vind ik een morele gruwel. U heeft geen recht op geld van een ander. Sterker, u zou in mijn beleving dan ook heel blij moeten zijn met het gegeven dat iemand bereid is u geld te lenen zodat u kunt studeren! De gruwel zit er dan ook niet in dat de Staat u dit van burgers gestolen geld leent (tegen uitzonderlijk gunstige condities), maar dat de Staat geen alternatieven toe staat (concurrentie op de private markt) en uw opleiding als belangrijkste uitgangspunt heeft om zinloze dingen te leren (informatie reproduceren) en vooral om logisch en consequent redeneren onmogelijk te maken... Studenten betalen hun eigen mentale gevangenis en KUNNEN niet eens kiezen voor fatsoenlijk onderwijs.
.
De overheid is het probleem. Niet de oplossing. We moeten compleet af van deze overheid en deze vervangen door een moreler en beter functionerend instituut dat werkelijk de belangen dient van diegenen die haar betalen. U en ik.
.

De Libertariër | 13-07-15 | 13:14

Rutte noemde als verzachtende omstandigheid dat
"ALLE" landen een beroep kunnen doen op dat fonds
uh... dus naast dat Griekenland nu 86 miljard krijgt
zet Rutte de deur wagenwijd open voor "alle" andere landen ?
en dat soort beloftes is "verzachtend" ??

Berthe | 13-07-15 | 13:12

@De Libertariër | 13-07-15 | 12:57
Natuurlijk ben ik me er bewust van dat ook ik een slaaf van het systeem ben. Daarom is het verstandiger sommige oplossingen voor me te houden.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 13:10

griekenland €40.000 schuld per griek 12000000 inwoners.
rutten breekt alle beloftes.
wanneer krijgen we verkiezingen.

soledad | 13-07-15 | 13:05

De Libertariër | 13-07-15 | 10:52
Ik ben het bijna geheel met u eens echter uw mening over de stem deel ik niet, niet stemmen betekent dictatuur, anarchie of een uit geloof voortkomende rechtstaat.
Ik ben nog steeds van mening dat democratie werkt indien het volk tussentijds bindende inspraak heeft, mijn verwijt naar dit regering stelsel is dat juist dit ontbreekt waardoor oplichters en bedriegers welke inmiddels geen meerderheid aan steun vanuit het volk hebben het 'recht' hebben te regeren.
Overigens ben ik verwonderd over de ophef , daar rutte van af het begin van deze ambtsperiode het complete verkiezingsprogramma in de prullenbak heeft gegooid, hij is wat mij betreft al jaren een oplichter en leugenaar.

NB-Stb | 13-07-15 | 13:02

De EU is pure diefstal van de burger. Wij moeten bezuinigen om landen die er een potje van maken geld toe te stoppen. Straks roven ze onze pensioenen. Tot alles op is en de EU wegens oorlog uiteen valt. De verantwoordelijken zitten dan al lang met een dikgevulde bankrekening op een veilige en mooie plek.

The real McCoy | 13-07-15 | 12:59

@VerenigingVanDieven 12:30
.
Dat is correct. Verschil tussen u en mij is alleen dat ik me bewust ben van mijn slavenpositie, geen slaaf meer wens te zijn, niet meer stem op meesters uit het slavernij systeem, ik nadenk over werkelijke oplossingen (secessie) waar u lethargisch uw positie als slaaf heeft geaccepteerd, biddend dat er hopelijk iemand (Wilders) langs komt die u zal bevrijden...

De Libertariër | 13-07-15 | 12:57

Iceland, Switzerland and Norway all enjoy the perks of the European market without the burden of the EU. So come on out - the water's lovely--
www.telegraph.co.uk/news/general-elect...

Mark_D_NL | 13-07-15 | 12:57

@ "je suis biere" (11:05) De grote Griekse haven van Athene (Piraeus) wordt verkocht aan CHINA. Daar was de vorige Griekse (landverraders)regering op bevel van Brussel al over in onderhandeling.
Juist DAT was een van de zaken die deze nieuwe Griekse regering wilde voorkomen.
Maar ja, het financeel terrorisme van de megalomane Brusselse dictatorsclub overwint (alweer).
-
Wat velen niet weten omdat het door Den Haag zoveel mogelijk uit de publiciteit wordt gehouden: Grote delen van onze Rottersdanmse haven zijn op bevel van Brussel al voor een appel en een ei verpatst aan Chinese staatsbedrijven, maar dat wordt zorgvuldig verzwegen!

Door de staat gesteunde scheepvaartgroepen als het Chinese Cosco willen controle over de manier waarop hun schepen worden gelost en geladen. Dat kan alleen maar als ze aandeelhouder worden in de haventerminals. (Aldus NRC.nl) www.nrc.nl/nieuws/2010/12/31/china-kri...
-
Zoals we dus zien heeft Brussel (gretig geassisteerd hun handlangers Rutte, Balkenende, Pechtold, Samsom en de bekende vele anderen) Nederland niets dan goeds(kuch) gebracht: o.a. het ver onder de prijs verkwanselen van onze havens, armoe voor onze oudjes, zieken en gehandicapten, steeds noodzakelijker wordende voedselbanken, door armoe veroorzaakte scheidingen en zelfmoorden, huisuitzettingen; maar vooral wagenwijd open grenzen met als gevolg goedkope Oost Europeanen die onze laagbetaalde banen inpikken, Oost Europese criminele bendes, Turkse en Marokkaanse criminele bendes, Marokkaanse straat-ellendelingen en loverboys; boten, boten en nog meer boten vol "maritiem gehandicapten" die ons komen uitvreten, ons kapotwerken tot 70 of tot we eerder doodvallen om Griekenland en ook de rest van Oost- en Zuid Europa te onderhouden, jaarlijks vele miljarden aan Brussel als “abonnementsgeld” op de EU, met daarbij als gratis bonus onze Nederlandse soevereiniteit, hetgeen ons tot een provincietje van het “Gross Deutsche Vierte Reich” heeft gemaakt..
-
Dus mensen, vooral niet op Wilders stemmen hoor, dan verandert er niets, en dat is toch kennelijk wat we allemaal willen, nietwaar..?
-

telelezer | 13-07-15 | 12:57

De klemmende vraag die dit alles oplevert is of de kiezer zichzelf wederom naait bij de eerstvolgende verkiezingen. Want we lijden hier aan collectieve Alzheimer rond verkiezingstijd... dat is al zo vaak gebleken.En onze kinderen krijgen de rekening voor dit gigantische gokspel.

bamsal | 13-07-15 | 12:55

Ja,ja, Europa biedt alleen maar voordelen mensen. Hoe voelt dat straks op vakantie gaan en neit meer hoeven betalen in lastige gulden maar in euro's. Ohhh wat fijn.... kraaide de MSM. Het is toch ook wel een teken aan de wand als een volk zich zo infantiel en makkelijk de euro is ingerommeld. Maar gelukkig hebben we een zeer kritische pers die tot het gaatje gaat. Ahum. Gelukkig zijn er politici die Nederlandse belangen beschermen en roepen. ' geen cent meer naar Griekenland'.

sterke koffie | 13-07-15 | 12:54

@kicktherabbit 12:22
.
U maakt een denkfout. 'Geen Staat' wil niet automatisch zeggen 'anarchie'. Zelf gruwel ik bij de gedachte van een anarchistische samenleving. Ik geloof zelf juist in een krachtige rechtsorde! Het verschil zit in hem in de macht die die rechtsorde heeft. Ik geloof dat een rechtsorde niet meer macht dan een individu mag hebben. Een rechtsorde zou geen andere taak dan justitie, ordehandhaving en defensie moeten hebben. Een private rechtsorde dus.
.
Ik geloof juist wel in 100 procent marktwerking. De markt knapt uiteraard juist wel wegen op wanneer hier vraag vanuit de markt voor bestaat. Dat betekent tenslotte dat er mensen graag vrijwillig betalen voor de dienst en er dus winst behaald kan worden. Hetzelfde gaat op voor wetenschappelijk onderzoek. Daar waar vraag naar bestaat zal een partij aanbod proberen te regelen.... Laissez faire.
.
Ik geloof dus in een vrij Nederland dat zal gaan bestaan uit verschillende onafhankelijke samenlevingen. Er zullen samenlevingen ontstaan zoals u die graag ziet (met een overheid) en samenlevingen zoals ik die graag zie (geen overheid maar een private rechtsorde)... U lijkt er een karikatuur van te willen maken, maar zo spannend is het allemaal niet hoor. Ook in mijn ideale samenleving bestaat gewoon justitie, politie en defensie. Het zullen alleen private partijen (bedrijven) zijn die de diensten bieden en deze bedrijven zullen in MIJN ideale samenleving moeten presteren om betaalt te worden. En uiteraard betalen mensen graag vrijwillig voor bescherming. Ook in een vrije samenleving zonder overheid. Niet meer dan logisch...
.
Het verschil tussen u en mij zit dan ook in twee zaken. Ten eerste realiseert u zich niet dat de huidige overheid u niet de overheid zal geven die u graag wenst te zien, waar ik me er juist zeer bewust van ben dat ook u uw zin niet zult krijgen tenzij u zich eerst zal afscheiden van Nederland om een nieuwe samenleving te stichten. Ten tweede gun ik u uw geprefereerde vorm van samenleving wel, maar gunt u mij de mijne niet aangezien u mij gevangen wenst te houden binnen de door u geprefereerde rechtsstaat...

De Libertariër | 13-07-15 | 12:53

"Wat Geert Wilders aan z'n kiezers belooft kan hij toch niet waarmaken" aldus de gevestigde politieke elite...

michello | 13-07-15 | 12:47

@kicktherabbit | 13-07-15 | 12:15

Kabinet PVV? Welke PVV-ministers waren er dan? En zijn die paar ingevoerde wetten niet direct geschrapt om het lente-akkoord toch voor elkaar te krijgen?

The_Challenger | 13-07-15 | 12:43

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:30
Nee je bent niet vrij als belastingbetaler. Hier wonen betekent belasting betalen. maar daar kies je voor, dus geen slaaf.

sterke koffie | 13-07-15 | 12:43

@kicktherabbit | 13-07-15 | 11:33

Die Drachme zal zijn eigen waarde krijgen waardoor de economie daar weer zal aantrekken. Door de, voor de Grieken, veel te dure euro zorgt ervoor dat er bijna geen export meer is en dat het toerisme niet aantrekt. Waarom dacht je dat die zuid-europese landen vroegen een munt hadden die in veel gevallen nog geen eurocent waard was? Omdat ze konden en moesten devalueren.

Het woord fuseren stond dan ook ''. We hebben het over een BNP in de Euro(Europese UNIE)en niet over de VS. We hebben toch ook zogenaamd een markt van bijna 500 miljoen inwoners? Jij valt dus in het rijtje niet willen begrijpen.

De enorme crisis van 2008 hebben we voornamelijk te danken aan politici zoals Wim Kok en Bill clinton. Zij wilden namelijk dat ook de arme mensen een huis konden kopen. Sinds die tijd kon je 5x je jaarinkomen lenen ipv 3x. Mede mogelijk gemaakt door de politici, zonder hun hadden de banken dit nooit kunnen doen.
De waarheid is dat de kleine landen zijn overgeleverd aan de macht van 2 landen. Namelijk Frankrijk en Duitsland. en de rest mag ja en amen zeggen.

The_Challenger | 13-07-15 | 12:39

von Amsberg | 13-07-15 | 12:10
Die opstand zal nooit komen. Alleen als kabeltv het ineens niet meer doet. Het gepeupel slaapt en het kan ze niks interesseren zo lang ze een bord te vreten en wat entertainment op tv hebben. Zelfs al dit gedoe is eigenlijk best vermakelijk en voelt als een soap.

deministerpresident | 13-07-15 | 12:38

De Libertariër | 13-07-15 | 12:11
Uw opmerking snijdt hout. Deze niet aflatende rooftocht onder de Nederlandse belastingbetalers en Nederlands kapitaal zal alleen stoppen bij een groot volksprotest. Wie denkt dat dat een verkiezing hier een einde aan zal maken houdt zichzelf voor de gek. Onze parlementariers gooien alle bevoegdheden en ons geld overboord naar Brussel ten kostte van onze sociale voorzieningen. Neem de studiefinanciering. Onderwijs is de motor van economie . Maar daar is de studiefinanciering compleet afgebroken en vervangen door een leenstelsel waarin je een torenhoge schuld kunt opbowuen die je in 35 jaar mag terugbetalen. mede aangejaagd door D'66, de zogenaamde studentenpartij. Waar halen ze het lef vandaan om onze jeugd te verhypoteciseren. De studerende jeugd van nu is straks 35 jaar betaalslaaf van de staat. In vroeger tijden heette dit lijfeigene. Feodale tijden komen terug. Maar komt er protest?

sterke koffie | 13-07-15 | 12:36

@De Libertariër | 13-07-15 | 12:24
Bent u vrij? Nee hè? U bent net zo'n slaaf als wij allen. Wedden dat u uw belasting al betaald heeft?

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:30

Uit de EURO.... nu (met Nederland)!

Dirk III | 13-07-15 | 12:28

@De Libertariër | 13-07-15 | 11:24
Ik zie trouwens nog een behoorlijke misser in uw betoog: "Was er geen stemmer dan was er geen staat". Noord Korea? Om maar een voorbeeld te noemen.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:26

@doskabouter | 13-07-15 | 12:20
Ach welnee, het maakt allemaal geen fuck uit wat, en of we stemmen..

Slipsnifter | 13-07-15 | 12:25

@VVD 12:13
.
Ik geloof u niet. U zegt zelf in uw eigen woorden dan u niets doet totdat uw leven in het geding is en uw enige hoop en oplossing bestaan er uit dat een ander (de politicus Wilders) de problemen voor u op gaat lossen, wat natuurlijk in geen 1000 jaar gaat gebeuren. Als dat geen lethargie is (waar uw toekomst en die van vrienden, familie en kinderen op het spel staan) dan weet ik niet wat dan wel lethargisch zou zijn....
.
Nu voert u weer de rationalisering op dat de kaarten na de val van de Euro opnieuw geschud gaan worden. Weer een externe oplossing waar u op gaat WACHTEN waarna op magische wijze kennelijk alles beter zal worden.
.
Ziet u? U zoekt louter oplossingen in externe factoren (droomscenario's). Luchtfietserij. Dit waar de oplossing in de eerste plaats bij UZELF ligt. Een oplossing die bestaat uit in de eerste plaats niet langer een slaaf/afhankelijke van externe factoren te willen zijn, maar een onafhankelijk mens dat verdomme ZELF wel even bepaalt met wie hij samen woont, zijn bezit en vruchten van arbeid deelt en de regels in de samenleving bepaalt...
.
U wil niet vrij zijn. Ik hoef u niet te kennen om dit te weten. Uw eigen woorden vertellen het hele verhaal.

De Libertariër | 13-07-15 | 12:24

De Libertariër | 13-07-15 | 12:11
Ik geloof niet in een land zonder staat. Ik geloof niet in anarchie. Daar zit bij ons het verschil. De markt kan niet alle problemen oplossen. De markt gaat geen wegen opknappen, de markt gaat geen geld uitgeven aan politie inzet in arme wijken waar die inzet het hardste nodig is, de markt gaat geen wetenschappelijk onderzoek doen naar zaken die niet meteen geld opleveren. Ik ben absoluut voor minder overheidsbemoeienis en daarmee meer bezuinigingen en lagere lasten maar ik ben niet voor het afschaffen van de overheid en het lot van onze samenleving leggen in een clubje dat op dat moment op welke manier dan ook de macht weet te grijpen.
Hoe zie jij je Nederland voor je? Een groot hek om Wassenaar met scherpschutters en plunderingen in Osdorp? Ik kan me namelijk nog een verhaal van jou herinneren waarin je beweert dat ook de politie/veiligheid prima door het volk zelf geregeld kan worden.

kicktherabbit | 13-07-15 | 12:22

Niet meer stemmen en de politiek negeren is wellicht een betere oplossing als steeds weer in de misleidende verhalen trappen. Het volk heeft de macht.

doskabouter | 13-07-15 | 12:20

Het woord "tax" komt maar één keer voor in het akkoord:
"By 15 July: the streamlining of the VAT system and the broadening of the tax base to increase revenue".
In TWEE dagen een hervorming van BTW en meer belasting innen? Hahahahahahaha.
- snik -

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 12:18

Toppie. Wederom 4 miljard (!) 0031-Euries in de bodemloze put die Griekenland heet. Geweldig. NOT! Ben nu wel heul benieuwd naar welk baantje #Rutte in de EU zit te hengelen...

Reykjavik | 13-07-15 | 12:16

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:08
Lol. Ik denk dat je even uit je Geenstijl cocon moet stappen. En maak Wilders niet groter dan hij is want is er in 15 jaar nu echt zoveel veranderd? Nee joh. Ook het kabinet VVD-CDA-PVV waar Wilders voor 90% een aandeel in had modderde lekker door. Pas sinds Rutte II zijn er dingen drastisch gaan veranderen maar de vraag is of die veranderingen goed zijn.

kicktherabbit | 13-07-15 | 12:15

@De Libertariër | 13-07-15 | 12:04
U kent mij duidelijk niet. Ik ben verre van lethargisch. Het verstandigste wat ik iedereen kan aanraden is om zich voor te bereiden op de val van de euro. Dan worden de kaarten opnieuw geschud. Zorg dus voor voldoende goud, zilver, levensmiddelen en wapens.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:13

@De Libertariër | 13-07-15 | 12:04
Alle Libertarier minnetjes gevers. lees hem eens echt goed. Jullie zijn "allemaal" slaven die weer hopen op de volgende messias, die alles voor jullie oplost. Die gedachte, dat een ander jouw problemen oplost. Is net zo verwerpelijk als de immigranten die alleen maar hun hand ophouden en racisme als enige nederlands woord kennen.
--
Ik kan het niet altijd eens zijn met de Libertarier, maar hij heeft een heel goed punt dat de meeste NL-ers zich keer op keer voor de gek laten houden en het lekker vinden om vrijwillig onderdrukt te worden. Vandaar kiezen jullie keer op keer voor dezelfe partijen...

Mark_D_NL | 13-07-15 | 12:11

@kicktherabbit 11:48
.
Waar u en VerenigingVanDieven exact gelijk in zijn is dat u beiden gelooft in een illusionaire oplossing. Natuurlijk zal Wilders nooit aan de macht komen, maar u denkt toch niet werkelijk dat u de huidige politici zover kunt krijgen een directe democratie in te voeren?? Diezelfde politici die zelfs raadgevende referenda weigeren??
.
Ook u doet aan zelfbedrog. U krijgt geen directe democratie al wacht u tot Sint Juttemis. U zult iets moeten DOEN. En als u iets wil DOEN dan is het enige dat u kunt doen u afscheiden van de Staat om te krijgen wat u wil en waar u recht op heeft: leven naar uw eigen inzicht.

De Libertariër | 13-07-15 | 12:11

Waarom breekt er nog steeds geen opstand uit ?

Het wanbeheer van Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs met Nederlands pensioengeld van het ABP en Pensioenfonds Vervoer blijkt veel groter dan gedacht. Dat blijkt uit juridische documenten die door omroep MAX naar boven zijn gehaald en deze week te zien zijn in twee documentaires met de naam 'Zwarte Zwanen'.
Het ABP daagde Goldman in 2012 voor de rechter wegens misleidende informatie over rommelhypotheken die Nederlands' grootste pensioenfonds tussen 2005 en 2007 van de Amerikaanse zakenbank kocht. De zaak werd twee jaar terug geschikt, waarbij Goldman geheimhouding bedong over zowel het bedrag en aard van de aanklacht.

Uit rechtbankstukken blijkt dat het ABP Goldman ook van fraude en wanbeheer beschuldigde. Bovendien werden acht hoge zakenbankiers persoonlijk aangeklaagd, waaronder Goldman's chef van de hypotheekafdeling Daniel Sparks. ,,Als gevolg van de valse verklaringen en verzwijgingen kocht eiser (Het ABP) certificaten die veel risicovoller waren dan voorgespiegeld," valt in de aanklacht te lezen. ,,Vanwege de slechte kwaliteit van de certificaten, heeft het ABP substantiële verliezen geleden."

Geheimhouding
Opzettelijk tekortschieten en fraude is ook de aanklacht van het Pensioenfonds Vervoer, dat 5,4 miljard euro liet beheren door Goldman. Het fonds leed t/m 2009 een slordige €250 miljoen schade omdat Goldman speculeerde op de prijsdaling van door de bank zelf verkochte financiële producten. Ook voerde de bank de uitdrukkelijke instructie van het pensioenfonds Vervoer om te investeren in risicovolle obligaties met een hoog rendement ver onder de maat uit. Ook hier werd geheimhouding afgesproken.

De rommelhypotheken leidden in 2008 tot een huizenbubbel en financiële crisis in de VS, die vervolgens ook ons land keihard trof. Goldman wordt als één van de boosdoeners gezien, net als andere grote zakenbanken. De bank is miljarden dollars kwijt via meerdere schikkingen.

Zowel het ABP als Pensioenfonds Vervoer deed geen aangifte van strafbare feiten bij Justitie. Volgens het ABP is dat 'niet gebruikelijk' in de pensioenwereld, zegt het fonds tegen MAX. Volgens het ABP is de relatie met Goldman, die alle beschuldigingen altijd heeft ontkend, door de schikking weer genormaliseerd. Ook minister Dijsselbloem (Financiën) heeft Goldman weer in de armen gesloten. De zakenbank is in de race om de beursgang van ABN Amro te begeleiden.

Grote bedragen
Onduidelijk is hoeveel schade het ABP door Goldman leed en voor hoeveel werd geschikt. Maar het gaat om grote bedragen. In het ABP-jaarverslag over 2013 staat echter een bedrag van 1,056 miljard onder 'overige baten' vermeld. Dat zou (een deel van) het geschikte bedrag kunnen zijn.

Deel I 'Schatrijk van uw pensioenpremie' van Zwarte Zwanen wordt maandagavond uitgezonden, het tweede deel 'De perverse prikkels blijven' dinsdagavond. De reeks is een vervolg op een eerdere docu 'Zwarte Zwanen: gokken met uw pensioenpremie' die Grimbergen in 2013 over de pensioenwereld maakte. ,,Daar is zoveel materiaal blijven liggen dat we nu verder zijn gaan spitten."

De pensioensector is bezorgd over de documentaires. Volgens koepelorganisatie Pensioenfederatie is 'de reputatie van de hele sector in het geding'. De belangenclub verzoekt pensioenfondsen alle contacten met Grimbergen te melden. De journalist en maker zelf is niet onder de indruk. ,,Helaas is openheid nog steeds ver te zoeken in de pensioenwereld. Interview-verzoeken worden vrijwel allemaal categorisch geweigerd. Het besef dat gewerkt wordt met geld van Nederlandse werknemers is ver te zoeken, verantwoordelijkheid wordt niet genomen."

Bron AD

von Amsberg | 13-07-15 | 12:10

@kicktherabbit | 13-07-15 | 11:48
Wilders heeft al heel wat bereikt, onder andere het bespreekbaar maken van sommige zaken. Dat heeft andere partijen gedwongen deze zaken niet meer te negeren.

Nu nog een goede democratische controle, ik heb namelijk een bijzonder sterk vermoeden dat meer dan de helft van de PVV-stemmen 'verdwijnen'.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 12:08

Fijnstoffer | 13-07-15 | 10:01
Riep u?

Dr. Oplul | 13-07-15 | 12:06

@VereniginVanDieven 11:44
.
Zeer waarschijnlijk zal de overheid met geweld reageren op secessie. Wel het laatste dat een overheid wil is zeggenschap over grondgebied en de mensen die op het grondgebied verliezen. Wanneer burgers zich dus afscheiden om hun leven naar eigen inzichten in vrijheid te leven dan zal de Staat hier ongetwijfeld zeer agressief op reageren. Mogelijk zal ze mij ook opsluiten voor de 'misdaad' van het in vrijheid willen leven. Echter, dit zou u juist alles moeten zeggen over de wenselijkheid van de aanwezigheid van een overheid in de eerste plaats, nietwaar? En niet zozeer over het verdedigende geweld dat nodig is om de agressor van het lijf te slaan... Verdedigend geweld is niets mis mee...
.
Ah. U laat zich dus compleet beroven en onderdrukken door uw overheid, biddende dat Geert Wilders het ooit op magische wijze beter voor u zal maken... Zolang uw leven niet in het geding is vindt u het wel best. Dit waar u weet dat Wilders nooit aan de macht zal komen, en u ook weet dat Wilders twee volle kabinetsperiodes met absolute meerderheid in zowel Eerste als Tweede Kamer nodig zal hebben om u uit de EU te redden.. Good luck with that.
.
En dat is dus precies wat ik bedoel met de totale lethargie waar ik eerder over sprak. U denkt niet na over alternatieven (zoals secessie), maar verkiest het verlamd aan de zijlijn staan in volslagen zelfbedrog dat Wilders (een ander) het misschien wel voor u oplost. Dit waar de EU en Staat der Nederlanden meer en meer van uw bezit stelen en uw vrijheid ontnemen. Het is de mentaliteit van een slaaf. U gehoorzaamt, doet niets en ondergaat lijdzaam, hopende dat iemand u ooit van de meester met zweep zal verlossen...
.
U bent niet klaar voor vrijheid. Sterker, u wil niet eens vrij zijn en bent blijkbaar pas bereid werkelijk iets te doen wanneer uw leven in het geding is.... Precies hoe uw overheid het graag ziet.
.
U heeft niet alleen geen oplossing, maar bedriegt uwzelf bovendien ook nog eens met de rationalisering dat Wilders het misschien ooit wel eens voor u gaat oplossen. Het zegt alles over uw state of mind. En om die reden voorspel ik u dat u zelfs niet in opstand zult komen wanneer uw leven in het geding zou zijn. U houdt kennelijk niet genoeg van uw leven om er in de eerste plaats zelf de ultieme zeggenschap over te hebben...

De Libertariër | 13-07-15 | 12:04

Verrassend weer..... dit kon iedere mongool dus van verre aan zien komen.
Bukken maar weer mensen, de komende jaren, of blijf maar gewoon gebukt staan, dat is makkelijker voor iedereen.
En bij de volgende verkiezingen weer gewoon PvdA, D66 of VVD stemmen hoor, maar dat komt wel goed, dat heb ik alle vertrouwen in.

Slipsnifter | 13-07-15 | 12:04

@gast128 | 13-07-15 | 11:11
Het siert Rutte dat hij er niet omheen draait,....

Nou wat siert hem dat.Het gaat ook maar over 4 miljard. Er zijn tijden dat ik dat niet in mijn broekzak heb hoor. Trutte ook niet maar hij doet wel net alsof. Probleem daarbij wel is dat wat hij denkt dat in zijn broekzak zit eigenlijk van ons is. En Trutte doet alsof hij fooi geeft van ons geld in het griekse restaurant. Heb ik je al eens gezegd dat Trutte een weglachende kudt pinnokio is. Ja dat heb ik gezegd alleen heb jij daar schijnbaar overheen gekeken.

tweetybird | 13-07-15 | 12:02

Er is hoogverraad, landverraad en langzaam verraad.
-
Mark pleegt het laatste, met kenmerken van het eerste:
-
nl.wikipedia.org/wiki/Hoogverraad
-
UIT de EU, nu het nog kan!

bisbisbis | 13-07-15 | 12:01

kan de keren dat de vvd zijn kiezers heeft belazerd niet meer tellen. waarom leren mensen het nou niet. ik ben het ook heel vaak eens met de vvd in tijden van verkiezingen. maar dat komt puur doordat ze gewoon veel tijd steken in uitzoeken wat ze moeten zeggen. na de verkiezingen gaan ze gewoon weer op de knieen om hun corporate vriendjes naar behoeven klaar te pijpen.

trenthopper | 13-07-15 | 11:57

@(c)ZWITSUL | 13-07-15 | 11:51
Is dit wat men bedoelt als men het heeft over "een transparante overheid"?

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 11:56

Duitsland had natuurlijk nog ergens nog een stapeltje papieren liggen met iets van Versailles 1919 erop en daar het een en ander aan namen veranderd....

Snautzie | 13-07-15 | 11:55

O wat zijn we heden blij
alles verraden alles verraden

Toontje-lager | 13-07-15 | 11:53

doskabouter | 13-07-15 | 11:45 Beste samenvatting tot nu toe .

ja,diedus! | 13-07-15 | 11:51

doskabouter | 13-07-15 | 11:45
Ik denk dat ze graag met ons zouden ruilen.

kicktherabbit | 13-07-15 | 11:51

@MarcS | 13-07-15 | 10:41
Zie mijn reactie uit vorige topic:

Het Grieks referendum is dus volledig genegeerd.
Zoals gebruikelijk in een -dictatuur- fop democratie. Olé.
Botte Hork | 13-07-15 | 09:17 |

Dus nee. Maar dat neemt niet weg dat het de hoogste tijd voor landverrader Rutte en zijn criminele organisatie is om op te tiefen. Dit schreeuwt gewoon om nieuwe verkiezingen. Slechter dan het beste kabinet vóór WOIII gaat het in ieder geval niet worden.

Botte Hork | 13-07-15 | 11:50

Het lijkt of pipo de clown een vooruitziende serie was met bekende uitspraken zoals Sapperdeflap,Pipooo, koeieeee!,dat zijn toch van de gekke & dag vogels, dag bloemen, dag kinderen... en dag geld . Veel geld . Belastinggeld .Gemeenschapsgeld.Geld voor de volgende generatie's. Geld van de oudere generatie's. Geld van de mensen in Nederland en van niemand anders !

ja,diedus! | 13-07-15 | 11:50

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 11:44
Je hoop op een politicus richten. Lol. Wilders is de oudste rot in de kamer, die gaat helemaal niks veranderen.
Ik zie toch echt liever een aanpassing van het systeem en dat kan tegenwoordig. Niet dat systeem van De Libertariër btw. Meer (directe) democratie, veel meer transparantie, meer inspraak van burgers. Politici moeten bang zijn voor hun burgers en niet andersom zoals nu het geval is.

kicktherabbit | 13-07-15 | 11:48

Nou Grieken, jullie worden Nederlanders. Hard werken, weinig verdienen en bijna alles afstaan aan de regering die het vervolgens weer doorstort naar de banken en wat er overblijft is voor de vluchtelingen. Als dat geen goed nieuws meer is weet ik het ook niet meer.

doskabouter | 13-07-15 | 11:45

Na Merkel kunnen ze die reclame bij de opel wel schappen. Een Duitser maakt geen grapjes. Nou toch wel. Wel hele slechte grappen ,maar toch.

tweetybird | 13-07-15 | 11:44

@De Libertariër | 13-07-15 | 11:24
Wat denkt u dat er gaat gebeuren als u uw secessie in de praktijk probeert te brengen? De overheid lacht om uw onafhankelijkheidsverklaring, de ME knuppelt uw medestanders neer, en uzelf, als aanstichter, verdwijnt de rest van uw korte leven in een gesloten psychiatrische inrichting.

Zolang ik niet naar het leven gestaan word, zal ik mijn hoop op Wilders richten. Zowel, dan is geweld de enige resterende optie.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 11:44

Nog even en mijn oma moet niet alleen een week met een luier doen , maar aan het einde van de week mag ze hem nog opeten ook .

ja,diedus! | 13-07-15 | 11:43

En toch blijft iedereen gewoon weer op Rutte stemmen.. Maargoed, er is nu een tussen deal, Griekenland moet iets leveren in pakweg 3 dagen wat ze de afgelopen jaren niet konden... Ik hou het voorlopig op een Grexit wat voor alle partijen het beste en het goedkoopst is...

KlopKlop | 13-07-15 | 11:42

@toetanchamon | 13-07-15 | 11:34
Tuurlijk is het 'niet gebruikelijk' om aangifte te doen. Dan komt het in de pers en je vrinden moeten dan misschien boeten. Het is één grote inteeltkliek, de ene hand wast de andere. Kijk heel erg uit naar die MAX documentaires.
Over MAX gesproken: ik kijk heel erg uit naar MAD MAX achtige taferelen, want dat is de enige manier om dit te stoppen.

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 11:41

@Muggenmepper | 13-07-15 | 09:52
Sarcasm! +1

Botte Hork | 13-07-15 | 11:40

Rutte doet me denken aan de nationaal socialistisch beweging. Deutschland Deutschland über alles......

nomo | 13-07-15 | 11:40

donjon | 13-07-15 | 11:32

Tuurlijk joh , je hebt helemaal gelijk. Hij doet het alleen wel gelijk weer door het te maskeren met een nieuwe leugen. Dat het voor ons als burger vooralsnog geen consequenties heeft. Nou doe het maar weer andersom en je weet dat wij dus grof gaan dokken. Het is een pinnokio en het blijft een pinnokio. U bent schijnbaar van dat blinde stemvee. Die maar op leugenaars blijft stemmen. In de van Dalen noemen ze dat SM

tweetybird | 13-07-15 | 11:37

Bij deze maar eens een Grieks eiland opeisen Kos lijk me wel wat.

dwar | 13-07-15 | 11:35

@Dhr. de Wit | 13-07-15 | 11:17
Tenenkrommend verhaal, met hun 'niet gebruikelijk'! Hier kan ik zo enorm boos om worden!

toetanchamon | 13-07-15 | 11:34

Als de Duitsers nu eens van hun fouten leren, gaan ze deze keer voor kwantiteit in plaats kwaliteit.
Al snap ik dat een Pzkw 6 de enige tank is die Merkels dikke onneukbare (niet mijn woorden) trolle lichaam kan dragen.

r04drunn3r | 13-07-15 | 11:33

The_Challenger | 13-07-15 | 11:22
Hoeveel denk je dat die Drachme waard is wanneer we onze handen compleet van Griekenland aftrekken? Helemaal niks. Als ik een Griek was dan had ik bij een mogelijke terugkeer naar de Drachme werkelijk al mijn geld van de bank getrokken en daar bitcoins, goud of wat dan ook van gekocht.
.
The_Challenger | 13-07-15 | 11:22
'Als je bijvoorbeeld 10K pp als bnp hebt en je gaat 'fuseren' met een land wat 5k pp als bnp heeft het gemiddelde bnp pp in die economische zone naar beneden gaat. Dat is ook de reden dat we als land sinds 2002 eigenlijk geen economische groei hebben gezien.'
.
Zo werkt het natuurlijk niet ;-) We zijn nooit gefuseerd met Griekenland en economieën zijn grensoverschrijdend. Met of zonder EU. Als het nu in de VS weer super slecht gaat dan gaat het hier ook binnen no-time weer slecht. Zag je ook bij Lehmann Brothers. De enorme crisis van 2008 was er ook zonder EU geweest alleen praten we nu intensief met elkaar ipv dat ieder land z'n ding doet en we aan elkaar zijn overgeleverd.

kicktherabbit | 13-07-15 | 11:33

Hoezo moet hij een verkiezingsbelofte breken? Hij kon toch gewoon 'nee' zeggen?!

sjoost | 13-07-15 | 11:32

@gast128 | 13-07-15 | 11:11
Het siert Rutte dat hij er niet omheen draait,....
.
____
.
Kijk dat beoogt Roette dus.
Dat mensen dit accepteren, doordat hij toegeeft.
De prijs voor dit accepteren zal weer
veel ellende zijn omdat dit nog meer bezuinigingen betekent.

Rest In Privacy | 13-07-15 | 11:32

Fijn, maar ja we wisten toch al dat het een toneelstuk was. Tsja 4 miljard naar grieken van ons. Want je dacht toch niet dat trutte dat uit eigen zak betaald. Dus van die 5 miljard lastenverlichting is nog maar 1 miljard over. Effe rekenen en inplaats dat het lastenverlichting wordt,wordt het dus lastenverzwaring. Dat zal toch ergens gehaald worden. Iets zegt mij dat dat niet bij de rijken gehaald wordt maar bij de minima,de oudjes en de gewone werknemer met modaal. Ach ja Trutte strooit met geld. Ons geld. Nog effe en we zijn er slechter aan toe als de grieken. Ik weet nu een griekse boer die zich helemaal kapot lacht om die sukkels in de EU. Ons dus. En geef hem eens ongelijk. Ze kunnen daar weer wat borden stukgooien. Op naar de volgende problemen. Een griekenland die alles aan zijn laars lapt als die 80 miljard weer op is en er opnieuw toneel gespeeld moet worden en er gedreigd wordt met een grexit. Ik denk dat die grieken na die 80 miljard gaan voor het dubbele. En ik heb zo het vermoeden dat er nog wat landen bijkomen zoals spanje,portugal en noem maar op. Om hun hand op te houden.Een nee kan niet want. Raar dat die disselbloem toch gelijk die afdracht overgemaakt heeft vorig jaar,terwijl als hij het niet gedaan had het ons juist geld oplevert. Dat kun je zien met de grieken. Alles doen wat verboten is en je wordt beloont. Het beste jongetje uit de klas zijn en je wordt gestraft. Die engelse lachen zich nu nog de lul uit de broek dat wij die afdracht en meer al betaald hebben. Ik zeg disselbloem uit die EU top en uit het kabinet. Weg ermee en opgerot. Tsja en van Trutte wist je dat het een pinnokio is. Heb daar al zat voor gewaarschuwd. Nee fijn die pvvda. Ik zeg bij verkiezingen massaal afstraffen en massaal sp en pvv stemmen met eventueel een dierenpartij. Dan kan er nog iets uitrollen. Die roemer praten we om dat het belang van het redden van het land beter is. En dat dat kan door samen met de pvv rn dierenpartij een kabinet te vormen. Die pvvd666 hebben we nu wel gezien. Leugenaars.

tweetybird | 13-07-15 | 11:29

Kappen met die munt! Hoe sneller hoe beter! Accepteer dat je kutproject gefaald heeft, neem je verlies en ga door met positievere zaken.
MAar neeeee, het NWO hobbyproject moet koste wat kost overeind gehouden worden. Nou boys & girls, het gaat nog een shitload meer geld kosten dan de 82~86 miljard van bailout 3 voor Griekenland. Wat denk je dat Portugal, Spanje, Italië en Frankrijk nog nodig gaan hebben als Griekenland me 2% EU BBP al honderden miljarden nodig had?
Dit kan maar op een paar manieren aflopen; fout en goed fout.

beschuitfluiter | 13-07-15 | 11:27

@kicktherabbit | 13-07-15 | 10:37

Dat je zelf in die leugens blijft geloven is het ergste.
De lening zelf komt niet op de begroting te staan, maar ook wij zullen die lening een keer af moeten betalen dus komt ie een paar begrotingen later wanneer de lening betaalt wordt. Vanaf dat moment gaan de bejaarden NOG minder douchen en komen er nog meer voedselbanken bij.
Was er geen PVDA'r die als verkiezingsbelofte had dat de voedselbanken niet meer nodig zouden zijn? oh ja. Hij vond 26.000 gezichten belangrijker.

The_Challenger | 13-07-15 | 11:26

@VerenigingVanDieven 11:07
.
Ik doe het niet alleen voorkomen alsof u de Staat der Nederlanden legitimeert door te stemmen, het IS ook echt zo. Was er geen stemmer dan was er geen staat. Zo simpel is het.
.
En ja. Ik denk dat de boel er zowel op lange als korte termijn beter op zal worden door niet te stemmen. Op korte termijn omdat u zichzelf in de spiegel kunt aankijken en kunt zeggen dat u niet langer een slaaf van politici wenst te zijn. Op lange termijn omdat de staat gedelegimeert kan worden wanneer er genoeg niet meer stemmen. Waar u in ieder geval zeker van kunt zijn is dat als u stemt dat het sowieso niets gaat oplossen. Niet op de lange of korte termijn.
.
Secessie is goed mogelijk zonder geweld. Als de Staat der Nederlanden de onafhankelijkheidsverklaring gewoon accepteert zoals ze zou moeten dan komt er ook geen geweld. Geweld komt pas wanneer de Staat aanvallend geweld zou gaan toepassen, waarop met defensief geweld gereageerd zou moeten worden. En met verdedigend geweld is niets mis... Dus ja: Secessie is een oplossing. Massaal niet stemmen ook. En meer oplossingen zijn er ook niet.
.
Maar wat zijn uw oplossingen eigenlijk? Ik wed dat het er op neer komt dat u lethargisch gaat afwachten totdat een politicus het op magische wijze allemaal voor u gaat oplossen. Nietwaar? Ik hoor graag wat uw oplossing is...

De Libertariër | 13-07-15 | 11:24

Staan van Baalen en Verhofstad al ergens op een Grieks plein te roepen?

hebbuh | 13-07-15 | 11:24

@kicktherabbit | 13-07-15 | 10:24

We hebben ze al 28 miljard geleend in het verleden die ze niet terugbetalen. En nu wil jij ze 80 miljard lenen om nog enige invloed op die 28 miljard te hebben. Over drie jaar staan ze weer te bedelen. Moeten we ze dan 150 miljard lenen om nog enige invloed op die niet betaalde 108 miljard te hebben?

Stoppen na die 28 miljard was de enige juiste oplossing om nog iets terug te zien. De herinvoering van de Drachme dus.

Sommige mensen schijnen het niet te snappen of willen het niet snappen omdat hun onderbuik spreekt.

Als je bijvoorbeeld 10K pp als bnp hebt en je gaat 'fuseren' met een land wat 5k pp als bnp heeft het gemiddelde bnp pp in die economische zone naar beneden gaat. Dat is ook de reden dat we als land sinds 2002 eigenlijk geen economische groei hebben gezien.

The_Challenger | 13-07-15 | 11:22

nu begrijp je ook waarom de PvdA naar de NUL zetels zal gaan.. kompleet van het padje af

(c)ZWITSUL | 13-07-15 | 11:20

De historicus Rutte met kennis van nu...., de onderste boven. Ik denk meneer Rutte een burgeroorlog in Griekenland dat gaat er gebeuren. Eens kijken wat u dan zegt.

franck7020 | 13-07-15 | 11:19

@Rutte @Samson: Wanneer krijgen we een tweede anus van de overheid aangemeten? We worden nu zo vaak en hard anaal genomen dat we echt een tweede nodig hebben om jullie te kunnen faciliteren.

Verwilder(s)t Niet | 13-07-15 | 11:18

@toetanchamon | 13-07-15 | 11:10
Heb ook geld in ABP zitten. Langzamerhand begin ik te begrijpen hoe mensen "verward" raken, alhoewel ik niet verward ben maar goed begin in te zien hoe wij burgers een speelbal zijn van politiek en grootbanken.

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 11:17

Goed, Grieken kregen hun 'ja' en 'nee' referendum. Waar blijft ons referendum om te beslissen of we die 5 miljard(van de totale 80) daar naar toe weg willen pissen of dit liever aan defensie, zorg of scholing uitgeven?

Nachtgebroed | 13-07-15 | 11:13

Als de grieken straks 23% btw moeten betalen kan Rutte altijd zeggen, 'kijk als de grieken het kunnen kunnen wij het toch zeker ook,.... die 23% (of meer) btw betalen' voor alles.
Dan gaat hij nog meer Roette in ons eten gooien.
.
En nu allemaal:
www.youtube.com/watch?v=x1YDpXNZ3CI

Rest In Privacy | 13-07-15 | 11:13

Valt wel mee toch? Die 1000 eypo worden gewoon direct naar de Grieken overgemaakt. Scheelt ons weer een beetje administratief kutwerk dus een bedankje zou meer op z'n plaats zijn. Stelletje zuurpruimen!

aardappelninja | 13-07-15 | 11:11

Het siert Rutte dat hij er niet omheen draait, maar ik ben niet blij dat er alsnog weer geld gaat naar Griekenland. Wat is er veranderd dat de Grieken nu wel doen wat ze beloven tov vorige keren?

gast128 | 13-07-15 | 11:11

O/t omdat het iedereen aangaat.
"Zowel het ABP als Pensioenfonds Vervoer deed geen aangifte van strafbare feiten bij Justitie. Volgens het ABP is dat 'niet gebruikelijk' in de pensioenwereld, zegt het fonds tegen MAX. Volgens het ABP is de relatie met Goldman, die alle beschuldigingen altijd heeft ontkend, door de schikking weer genormaliseerd. Ook minister Dijsselbloem (Financiën) heeft Goldman weer in de armen gesloten. De zakenbank is in de race om de beursgang van ABN Amro te begeleiden. " www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/...

toetanchamon | 13-07-15 | 11:10

Eigenlijk zijn we volgens de nederlandse wet allemaal strafbaar, wanneer we nog langer bewust meewerken aan een bewezen corrupt en crimineel systeem.

baard van troje | 13-07-15 | 11:10

Ga denk ik maar verhuizen naar Griekenland. Je hoeft er immers geen belasting te betalen en hoeft ook niet bang te zijn dat er deurwaarders aanbellen. Zo wel, dan koop je die gewoon af voor weinig.

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 11:10

De volgende belofte die die Rutte gaat maken en gaat nakomen, is een potje vaseline voor iedereen.

je suis bier | 13-07-15 | 11:10

@WellusNietus | 13-07-15 | 11:05
Jij houd wel van het betere acteerwerk begrijp ik.

Mark_D_NL | 13-07-15 | 11:08

@Van Duyvenbode | 13-07-15 | 11:03
We waren Melkvee, dat af en toe moch grazen. Nu zitten we opgesloten in megastallen.

Mark_D_NL | 13-07-15 | 11:08

@De Libertariër | 13-07-15 | 10:52
U doet het voorkomen of wij de boel legitimeren door te stemmen; denkt u nu echt dat de boel er beter op wordt door niet te stemmen? Heeft u, behalve geweld, überhaupt wel een oplossing? En kom nu niet met die secessie, die komt er niet zonder geweld.

VerenigingVanDieven | 13-07-15 | 11:07

-weggejorist en opgerot-

limburgsfrietje-met2 | 13-07-15 | 11:07

Gewoon toegeven, dan hoeft hij het ook niet te ontkennen, en kan hij er (weer) mee wegkomen.

Rest In Privacy | 13-07-15 | 11:07

Misschien gaat hij ooit eens de belofte breken dat hij zijn beloftes gaat breken?

telelezer | 13-07-15 | 11:06

Ik kijk met smart uit naar de volgende verkiezingen....

WellusNietus | 13-07-15 | 11:05

De Brusselse bedrijfspoedel Rutte breekt een belofte..? Wie had dat nou toch kunnen denken..?!

telelezer | 13-07-15 | 11:05

keizeradmiraal4 | 13-07-15 | 11:03
Ik hoop op Rusland die een paar havens koopt. Puur om de EU een hak te zetten.

je suis bier | 13-07-15 | 11:05

De 1% zijn aan het winnen.

Muggenmepper | 13-07-15 | 11:04

@witchmaster
Voor de rest gaat Griekenland sowieso in de uitverkoop, alles moet en zal geprivatiseerd worden want dat helpt! China kan zo wel heel goedkoop een stukje Europa innemen.

keizeradmiraal4 | 13-07-15 | 11:03

Het werd mij echt even zwart voor de ogen. We zijn gewoon melkvee geworden.

Rest In Privacy | 13-07-15 | 11:03

De enige die hiermee winnen zijn de banken en de kapitaalkrachtige die staatseigendommen voor een prikkie kunnen kopen.

je suis bier | 13-07-15 | 11:01

Rutte : "Dit is helaas weer een bewijs dat de kiezer mij in de kern niet kan vertrouwen"

taxhond | 13-07-15 | 11:01

Griekenland de 17e deelstaat van Duitsland: Nieder-Griechenland

Mark_D_NL | 13-07-15 | 11:00

Ik heb werkelijk geen rooie cent om dit jaar op vakantie te kunnen, zelfs niet naar zo'n goedkoop land als Griekenland. Treurig om te zien dat de reden (belasting) wél richting Griekenland gaat. Die parasitaire houding van de Grieken en de slappe knieën van onze regering maken MIJN vakantiedroom in ieder geval kapot. Thanks!

ZwengelMeister | 13-07-15 | 10:58

@Russ Meyer | 13-07-15 | 10:52
zonder hoop zijn we helemaal verloren , lees de plemp eens goed tussen de regels
.....................................................
inmiddels reageer de beer:
Griekenland lonkt naar miljarden Gazprom
Het bezoek van topman Miller van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom aan de Griekse premier Tsipras en zijn minister van energie Lafazanis heeft voor zover bekend geen concrete toezeggingen opgeleverd.
"Een deal met Gazprom zou een aanzienlijk voordeel opleveren", zei Lafazanis na afloop, zonder in details te treden. Naar verluidt spreken beide partijen over Griekse deelname aan "Turkish Stream", een nieuwe pijplijn om Russisch gas buiten Oekraïne om naar Europa te transporteren.
Rusland zou volgens geruchten bereid zou zijn de Grieken vast tot 5 miljard aan toekomstige opbrengsten te betalen, waarmee de ergste financiële nood gelenigd zou zijn. Maar daarover werd gisteren niets bekend gemaakt.

witchmaster | 13-07-15 | 10:57

Zolang Rutte die belofte over 1000 euro maar miet breekt....

je suis bier | 13-07-15 | 10:57

Wanneer stopt de grootste roof aller tijden? Ik betwijfel of men in NL beseft dat de pensioen gelden next zijn...

Mark_D_NL | 13-07-15 | 10:56

@kicktherabbit | 13-07-15 | 10:37
kom kom, een beetje vertrouwen in de MP hè. Als hij zoiets belooft dan komt hij zijn belofte echt wel na hoor. Deze keer kon hij er echt niets aan doen maar normaal gesproken komen politici altijd hun beloftes na.
Gelukkig krijgen we straks de rente van de vorige lening aan Griekenland nog, dus ik kan nog wel eventjes wachten op de 1000,- van Rutte.

Haatgenerator | 13-07-15 | 10:55

Driekwart van de Nederland wil niet dat er nog 1 cent naar de Grieken gaat. Maar wij hebben daar niets meer over te zeggen. We moeten onze bek houden en de vieze luiers van oma verschonen omdat er geen geld is voor zorg. Maar de Grieken moeten eten. Ik haat Rutte en ik wil uit de EU. De EU gaat ten koste van onze welvaart en het wordt alleen maar erger. Rutte zou onze belangen moeten behartigen maar in plaats daarvan stort hij ons verder de ellende in. De EU is alleen lucratief voor een heel klein groepje corrupte EU bestuurders. Het belang van het volk telt al lang niet meer, alleen ons geld moeten ze hebben.

The real McCoy | 13-07-15 | 10:55

Gisteren gevonden in een tegel: "Beware of Greeks Bearing Bonds", een stuk uit 2010 o.a. over hoe verrot Griekenland is als het aankomt op belasting.
www.vanityfair.com/news/2010/10/greeks...

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 10:55

4 miljard het aandeel van Nederland?
Good grief, hoeveel hebben we in totaal al niet aan deze hele EU joke afgedragen. Voor 4 miljard zouden we heel wat zorg kunnen verlenen toch Mark? En van het kleingeld had je die andere verkiezingsbelofte kunnen nakomen...1000 Euro toch? Het Nederlandse volk wordt totaal van het eigen vermogen beroofd door dit godvergeten EU gedrocht.
De hele politiek is voor geen meter meer te vertrouwen, en als we al buigen nu omdat Merkel niet wil afgaan en daarom politiek wordt bedreven op basis van persoonlijk gewin en verlies is het een troosteloze zaak.
Griekenland eruit was een eenmalige kostprijs geweest nu maar het gedoe wordt alleen maar erger omdat de Griken waarschijnlijk toch niet aan de voorwaarden kunnen of willen voldoen en dan slingert het hele circus weer op gang maar ik ben bang dat het dan meer nare gevolgen zal hebben.
Er komt toch echt een punt dat de gewone burger het niet langer zal pikken en wat betreft hier in Nederland.. het zootje wat zich hier regering noemt zijn volksverlakkers, uitzuigers, graaiers,leugenaars en hypocrieten.

Wout Strooizout | 13-07-15 | 10:54

@witchmaster | 13-07-15 | 10:48
Allemaal voor de Buhne. Er zijn weer wat baantjes beloofd. Dus die 4 Miljard zit al in een mooi doosje. Woensdag komt de strik eromheen. En donderdag wordt deze knielend afgeleverd bij de Grieken.

Mark_D_NL | 13-07-15 | 10:52

@kippevlees | 13-07-15 | 10:10

Ah, dit kabinet is mede aan u te danken?
Willems en wetens, toch op de VVD stemmen dan nu niet janken!

MarcS | 13-07-15 | 10:52

We zeuren weer even en straks gaan we weer vrolijk verder. Dat is de NL burger tegenwoordig.
Straks allemaal vrolijk weer VVD stemmen. NL burger leert schijnbaar niet of is sadomasochist.

Waakvlam | 13-07-15 | 10:52

witchmaster | 13-07-15 | 10:48
Fractiediscipline;
Fractiediscipline staat haaks op het principe van stemmen zonder last, in de Grondwet verankerd, dat volksvertegenwoordigers zich niet mogen laten opdragen in een stemming een bepaald standpunt in te nemen.

Fracties zijn een schapenkooi anno 2015.

Russ Meyer | 13-07-15 | 10:52

Lexus01 10:42
.
Rutte heeft geen 'ja' gezegd maar acteert dat hij er uberhaupt nog een stem over heeft...
.
De realiteit is dat hij die stem al niet meer heeft sinds hij instemde met het ESM verdrag, waarmee de beslissingsbevoegdheid hier over ligt bij de (ongekozen) Europese Commissie en de (juridisch onaantastbare) bestuurders van dit orgaan.
.
ESM komt er op neer dat letterlijk ieder bedrag bij de Nederlandse Staat opgeëist kan worden waarna dit bedrag simpelweg betaalt dient te worden zonder enige vorm van democratisch proces of beroepsmogelijkheden.
.
U zou Rutte moeten herkennen voor wat hij is: een sociopathisch beroepsleugenaar.
.
Na Griekenland volgen Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk. En u mag raden hoe zulks zal gaan verlopen voor het enige land in de EU dat werkelijk gespaard heeft voor pensioenen (1000 miljard) wanneer deze landen gered mogen gaan worden...
.
U doet het allemaal zelf mensen. Door te stemmen. Hij die geregeerd wil worden zal geregeerd worden ook. Stemmers hebben wqt mij betreft dan ook geen enkele grond om nu te zeiken of klagen over wat de regeringsleiders over hen afroepen...

De Libertariër | 13-07-15 | 10:52

Rusland overweegt om zeer binnenkort te beginnen met rechtstreekse energieleveranties aan Griekenland.
.
En dat wordt betaald met door de EU beschikbaar gemaakt geld.

Dus rechtstreeks geld vanuit Brussel naar Putin


Alt | 13-07-15 | 10:51

Aantoonbaar wanbeleid, kiezersbedrog, ondemocratisch handelen, en al die andere onregelmatigheden die nog niet benoemd zijn en waarschijnlijk naast de filmrolletjes van Srebrenica zijn opgeborgen.......
Aftreden en zsm nieuwe verkiezingen.
Ook: zooitje parlementair ongeregeld terugroepen van het onverdiende, 10 weken lange zomerreces om alle affaires en leugens de revue te laten passeren en daarvoor verantwoording af te leggen.

pennestront | 13-07-15 | 10:50

4 miljard Nederlands geld godverdomme!! Onze ouderen kunnen wel een weekje langer in hun luier zitten. Ik vraag me af wat er gebeurd als Griekenland hun beloftes weer niet nakomen. Gaat de EU dat een militaire interventie houden?

je suis bier | 13-07-15 | 10:49

Opsodemieteren dan maar en neem je linkse vriendjes mee in je val.

Dima Beeline | 13-07-15 | 10:48

Kabinet stemt woensdag
De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over het akkoord dat de eurolanden maandag hebben bereikt met Griekenland. Het is de tweede keer dat de Kamer deze zomer van reces terugkeert om over Griekenland te praten. Voor het debat stuurt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën nog een brief naar de Kamer over de laatste ontwikkelingen. Het overleg van de Kamercommissies Financiën en Europese Zaken met Dijsselbloem staat gepland voor 13.30 uur tot 16.30 uur.

Het wonder der wonderen heeeeeeel heeeeeel heeeeel misschien dat een verdwaalde Kamerlid per ongeluk op eens ballen blijkt te hebben

witchmaster | 13-07-15 | 10:48

michello | 13-07-15 | 10:30
Niemand betaalt extra.
De trein van 5 miljard stopt niet op dit station en rijd gelijk door naar Griekenland.

GateKeeperNL | 13-07-15 | 10:47

Een beroepsleugenaar dat is deze jongen.En de rest van zijn bende evenzo.En altijd zichzelf uitlachen dat stoort mij nog het meest,daar hebben zijn kornuiten allemaal een handje van!

Pempy Boludo | 13-07-15 | 10:46

@Triple2K8 | 13-07-15 | 10:27
Net €0,13 overgeboekt van ING naar RABO. Op mijn Ohra rekening zojuist 25,01 gezet en weer teruggezet.

meneer der meneren | 13-07-15 | 10:45

Tja, wilders wordt toch wel heeel aantrekkelijk nu.

helaas nederlander | 13-07-15 | 10:43

Lovende berichten uit Griekenland
.
.
.

Griekse politici en media reageren furieus op het akkoord met Griekenland. De houding van met name Duitsland, maar ook de overige eurolanden en instanties werd veelvuldig vergeleken met het Nazi-regime en de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme.

"Griekenland wordt gewaterboard door de Europese leiders", zei een woordvoerder van de regeringscoalitie tegen tv-zender ANT1. Hij beschuldigde Duitsland er van Europa voor de derde keer in een eeuw in stukken te scheuren. De rechtse krant Demokratia maakte het wel heel bont en kopte 'Griekenland in Auschwitz'. Meer gematigde bladen, zoals de grote krant Ta Nea, hielden het op 'Gordiaanse knoop'.

Alt | 13-07-15 | 10:43

Nou, na de 4 die dus in griekenland gepompt wordt hoop ik dat ze die laatste miljard gewoon in onze staatsschuld stoppen.. Weinig anders dat er mee te doen valt..

Ik had het niet eens zo erg gevonden om de grieksebevolking te helpen, het zijn mensen die wel hard hebben gewerkt. Maar met dit pakket is het geen hulp, de grieksebevolking zal er niets beter van worden en de vooruitzichten zijn ook gewoon bar slecht.. :(

Dhr. Flesjes | 13-07-15 | 10:43

Sinds afgelopen nacht is dus de transfer-unie dus definitief een feit. Wat zal de PvdA blij zijn: nivelleren op landen nivo; dat is een feestje meer, dan is EEN groot festival! Uit de Euro; liever vandaag nog dan morgen!

hxl | 13-07-15 | 10:43

@Balsaq | 13-07-15 | 09:52
Bukken? Ik ben inmiddels zo uitgewoond dat je het kan doen zonder dat ik het door heb of ik nu sta, lig, buk of op mijn knietjes zit. Achteraf denk ik dan wel, dat ik niet meer zo zwaar moet ontlasten, dat dan weer wel.

MarcS | 13-07-15 | 10:42

Rutte, (Filmpje)3de steunpakket, Daar ben ik tegen!
En vervolgens zegt Rutte gewoon, ja!
Dat die vent zich nog durft te vertonen?
Walgelijk!

Lexus01 | 13-07-15 | 10:42

Waar is VVD-er Igor om te vertellen dat dit een goede deal is geweest?

eerstneukendanpraten | 13-07-15 | 10:42

Waarom krijg ik zo sterk het idee dat ze daar in die 2e kamer grotendeels aan het overleggen zijn hoe ze de burger nog verder de kast op kunnen jagen? Alsof ze fappen op de boze reacties en haat hun kant op terwijl ze seksverslaafde zijn ofzo..
Het zal mij niks verbazen als er ooit bij een verwarde man iets knapt en dat er iemand die deze chaos veroorzaakt het loodje legt.. ze solliciteren er in ieder geval wel naar lijkt het. Voor de meelezende IP-opvrager. Nee ik ben niet verward.

Mertom | 13-07-15 | 10:41

Geert zei het al , heel Nederland wist het al,die lange gebrilde grijnzende vrijgezelle leugenaar gaat overstag,maar komt nooit uit de kast. PVV stemmen dombo`s anders gaat je landje nog verder naar de verdommenis.

gelukzoeker | 13-07-15 | 10:41

Jullie krijgen het allemaal terug. Met rente!

deministerpresident | 13-07-15 | 10:41

@Botte Hork | 13-07-15 | 09:51
En dan? Jij denkt volgens mij nog steeds dat Rutte, ons kabinet of de oppositie ook maar iets in de melk te brokkelen hebben?

Wordt het niet eens tijd om te erkennen dat de democratie dood is en dat Brussel bepaald als ware het een dictator?

MarcS | 13-07-15 | 10:41

ach jongens emigreer toch als het allemaal zo verrot is

Michovich | 13-07-15 | 10:40

Ik wil niet heel veel zeggen, maar iedere reaguurder die in 2012 VVD heeft lopen stemmen heeft geen recht van spreken om nu hier te lopen zeiken. Moet je maar niet zo'n goedgelovig schaap zijn. Hoeveel zetels hadden ze ook alweer bij de uitslag? Al die Nederlanders hebben dit gewoon gewild. Hopelijk zijn de oogjes nu een keer open?

OpperGek | 13-07-15 | 10:40

In ieder geval eerlijk, dat spreekt toch voor hem. Aan de andere kant geeft hij daarmee toe dat we helemaal niks maar dan ook niks te zeggen hebben, de EU bepaald en NL betaald. De VVDPVDA moet zo hard oprotten.

Bokito ergo sum | 13-07-15 | 10:39

Rutte en consorten moeten in het cachot vanwege, landverraad.
En het bewust te gronde brengen van een gezond land. Eigenlijk zouden we massaal in volksopstand moeten komen, want het werkt wel kijk maar naar die luie grieken. Ik moet werken tot met 69 terwijl de fetasukkels al op hun 55 lekker vakantie vieren.
HEEL DEN HAAG en vooral D66 VVD CDA en PvdA ga je godverdomme kapot schamen eikels.

DanBilzerian | 13-07-15 | 10:38

Haatgenerator | 13-07-15 | 10:34
Als die €1000 per persoon waar zou zijn dan zou je dit in de begroting terug moeten zien. Dus nee, die 1000 euro zou niet in gevaar zijn gekomen als die er zou zijn geweest. En er zal ook geen bejaarde minder douchen en geen voedselbank bij komen.

kicktherabbit | 13-07-15 | 10:37

Nederland exportland.
Van belastinggeld.

Klier van Bartholin | 13-07-15 | 10:35

@gentle giant | 13-07-15 | 10:33
Zolang het in die leugenachtige muil van Rutte is zeg ik: No Problem, let it explode....

Verwilder(s)t Niet | 13-07-15 | 10:35

Xirdalan 10:17

Buitengewoon verstandig. Uw Libertarier slaat zijn koopkracht al jaren niet meer op in Euro's. Niet alleen het risico op een totale implosie van de Euro is een belangrijk argument, maar misschien nog wel belangrijker is het argument dat overheden toegang tot uw koopkracht kunnen ontnemen (pin limieten) en zelfs gewoon kunnen invorderen (zie Cyprus). Dit uiteraard nog los bezien van de koopkracht die politici en hun criminele partners genaamd banken van u stelen met iedere euro die bijgedrukt wordt (inflatie).
.
Overheden -de onze niet in het minst- zijn buitengewoon notoir onbetrouwbare handelspartners voor burgers gebleken met hun opgedrongen criminele monopolygeld systeem. Slimme burgers kiezen er dan ook voor om hun koopkracht op zijn minst voor een groot deel in iets anders dan geld op te slaan. Bijkomend voordeel is dat iedere Euro die u uit het systeem trekt door er een asset voor te kopen een Euro is die grotendeels vernietigt wordt, als ook dat goud zeer lastig te traceren is voor belasting 'diensten'.
.
Wat zal de Griek die een paar maanden geleden zijn Euro's inwisselde voor goud momenteel erg blij zijn met die beslissing...

De Libertariër | 13-07-15 | 10:34

De 1000,- per persoon die je ons beloofd hebt komt nu toch niet in gevaar, Mark?

Haatgenerator | 13-07-15 | 10:34

@lulleficatie | 13-07-15 | 10:32
Sie versprechen sich: dan kriegt ihr den totalitaren Euro

Verwilder(s)t Niet | 13-07-15 | 10:33

0% steun onder de bevolking, (behalve de incrowd) dit gaat uiteindelijk in gezichten exploderen.

gentle giant | 13-07-15 | 10:33

Alt | 13-07-15 | 10:28
Nee zeker niet alles, ik hoopte daarom ook dat in ruil voor het steunen een flink deel werd kwijtgescholden zodat de lasten van de Grieken enorm zouden dalen, we op zijn minst iets terug zouden krijgen en de Grieken meer lucht zouden krijgen. Daarom is het ook zo belangrijk dat het breed gedragen wordt door het Griekse parlement. Anders incasseren ze het geld, klapt de regering en begint het gezever weer opnieuw. Al kan het niet linkser dan het nu al is.

Maar eerlijk is eerlijk, die hervormingen die vanuit Europa worden geëist zijn niet zo heel raar. Nu er nog voor zorgen dat ook de rijke Grieken belasting gaan betalen want vreemd genoeg gebeurd dat nog steeds niet.

kicktherabbit | 13-07-15 | 10:33

Wollt ihr den totalen Euro, dann kriegt ihr den totalen Euro!

lulleficatie | 13-07-15 | 10:32

Tja, als je kruipt voor de grootgraaiers-oranje belangen elite dan moet je gewoon keihard liegen anders krijg je nooit een lintje en een baantje meer.
En het volk mag stemmen, maar als eerder aangegeven
als stemmen iets zou veranderen dan was het allang verboden.

rechtsdwalendeautist | 13-07-15 | 10:32

"We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back."

Aldus fascist JC Juncker!

Xirdalan | 13-07-15 | 10:31

Zo wederom een 90 miljard reddings injectie voor de europese banken. Dat is wat er gebeurd. Waarbij de directeurtjes en managers, vrienden van de top in de eu. Wederom een mega bonus gaan incasseren. Tja goeie cijfertjes he! Van onze belasting centjes.... Soort witwas praktijk op het hoogste niveau.

ikdenkwat | 13-07-15 | 10:31

Ik betaal geen cent extra, Didi & Rutte.
Betaal het deze keer maar uit jullie eigen zakken!

michello | 13-07-15 | 10:30

Wat zijn die Rutte en Dijsselbloem toch een ongelofelijk stel arrogante hypocriete eikels, met een enorme plaat voor de kop!
Rutte: "De Grieken moeten niet met een flut verhaal komen"! antwoord; De Grieken hadden en hebben helemaal geen verhaal, willen niets en gaan zeker niet betalen!
Dijsselbloem: "Het probleem is het vertrouwen"! antwoord; Dat is correct, maar waarom was er plotseling wel vertrouwen? Ik vind dat deze 2 marionetten met pek en veren zouden moeten weggejaagd!
Dit schandaal is weer een extra reden om op Geert te stemmen.

Lexus01 | 13-07-15 | 10:30

There can be no democratic choice against the European treaties
--- Juncker

Quizvraag: Welke van de onderstaande beweringen is niet waar:
Rutte = liegen
Tweede kamer = ondemocratisch (vrije artsenkeuze, referendum grondwet)
Islam = godsdienst van vrede
Den Haag heeft een sharia driehoek.
Nederlanders worden uitgeperst als citroenen
Nederlanders worden gedemoniseerd en gediscrimineerd

Verwilder(s)t Niet | 13-07-15 | 10:29

kicktherabbit | 13-07-15 | 10:24

Heb jij dan nog hoop dat er bij ons leven dit bedrag terug komt?

We praten al volop over kwijtschelding dus dat bedrag zijn we in ieder geval kwijt.

Beter nu je verlies nemen ipv er nog meer inpompen wat je OOK kwijt raakt.

Heus terug betalen kunnen een willen ze niet.
Zie filmpje in de vorige posting
TSIPRAS CAPITULEERT, GRATIS GELD VOOR GRIEK

Alt | 13-07-15 | 10:28

Ik duik hier 1000 km onder Madrid mijn nest maar weer in...

eerstneukendanpraten | 13-07-15 | 10:28

Hr. J. Ceasar | 13-07-15 | 10:11
Maar dat gaat niet gebeuren. Europa heeft veel te veel historie en onderscheidende culturen. In theorie zou het inderdaad zo moeten zijn dat de 'rijken' de 'armen' helpen (zoals in de 'verenigde' staten). Maar ja, het blijft hier ons en zij, noord en zuid. Dit overkomen we niet in de eerstvolgende decennia of zelf eeuw. Dus dat federale Europa zal er niet snel komen (gelukkig maar), alleen de heren politici proberen dit wel te forceren door steeds meer te centraliseren in Brussel. De geschiedenis zal leren dat dit simpelweg gaat falen. De EU burgers zijn niet een volk en willen dat ook niet zijn. Je kunt daar niet tegen opvechten als overheid.

Pieleke | 13-07-15 | 10:28

En over een jaar hebben de hangmatgrieken weer 80 miljard nodig. En daarna weer en weer.
Er zal tot in de eeuwigheid een continue gigantische geldstroom vanuit Noord-Europa richting de knoflooklanden blijven gaan.

sinar2 | 13-07-15 | 10:28

De Grieken zeiden duidelijk NEE tegen een pakket maatregelen wat lichter was dan dit pakket.
Wat is een referendum (de echte stem van het volk) waard in deze Oligachie van Brussel ?

Lichtstadfan | 13-07-15 | 10:28

En 10 jaar terug stemde NL met 61% tegen verdere uitbreiding van de EU.

Apollo | 13-07-15 | 10:27

Wat als we nu allemaal ons geld van de bank halen
Of is dat strafbaar?
Geen geld van mij naar griekenland :)

Triple2K8 | 13-07-15 | 10:27

@meneer Q | 13-07-15 | 10:22
Met dank aan iedereen die door de jaren heen hard hebben gewerkt om Nederland welvarend te maken. Het wordt ons in no time afgepakt.

Maria.1 | 13-07-15 | 10:26

Handen af van hypotheekrenteaftrek
1000€ voor elke nederlander
Onderste steen boven mh17
Geen extra geld naar griekenland
Geen overdracht macht naar de eu

70 jaar geleden schopte we het derde reich en hun aanhangers de tyfus in.

Nu kunnen we alleen maar met pin betalen

Triple2K8 | 13-07-15 | 10:25

Het enige wat wij zien is een tijdelijke verschuiving van posities, maar je ziet ze altijd weer terugkomen in het centrum van de macht, ( zie Paul Rosenmöller en Roger van Boxtel )het onderling verdelen van de meest lucratieve banen maakt ze allemaal meervoudig miljonair.
@von Amsberg | 13-07-15 | 10:1

Het is dan ook niets anders dan de vroegere adel.
Een elite club die met een mond spreekt en ten koste van alles en iedereen de eigen macht wil behouden/vergroten.

Willem van Rood | 13-07-15 | 10:24

Alt | 13-07-15 | 10:13
Ik heb de Grieken natuurlijk liever erin als eruit. Ik heb graag nog enige invloed op mijn enorme miljardenlening dan dat ik het land om laat vallen, mijn geld kwijt ben, alle Grieken hun geld kwijt zijn, er niks veranderd en bijvoorbeeld Poetin zijn invloed uit gaat breiden. Had alleen gehoopt dat de maatregelen wat vriendelijker voor de bevolking zouden zijn en ze wat meer tijd zouden krijgen. Maar goed, sommige mensen presteren juist goed onder druk.

kicktherabbit | 13-07-15 | 10:24

Wij kunnen dat makkelijk betalen aan de Grieken en toekomstige aangesloten EU-pauperlanden:
+ stoppen HRA-aftrek
+ extra BTW-verhoging
+ hogere huren
+ hogere wegenbelasting
+ verlaging pensioenen
+ verdubbeling eigen bijdrage
+ verdubbeling verkeersboetes en zwartrijden
+ water-, riool-, energie-, milieu- en woonbelastingen flink verhogen.
Het EU-ideaal: alle EU-lidstaten financieel en economisch gelijkgetrokken = iedereen even arm/rijk.

meneer Q | 13-07-15 | 10:22

Tsipras heeft de Europese TALIBAN (zoals we genoemd worden) verslagen

Alt | 13-07-15 | 10:20

‘Grieken hebben geen plicht tot terugbetaling, maar ook geen recht op financiële hulp’ - ‘Waarschuwingen voor ernstige gevolgen van een Grexit zijn theater en paniekzaaierij’
xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/R...

Snowy2000 | 13-07-15 | 10:20

Als Rutte zijn belofte breekt kan hij wat mij betreft in Brussel blijven!
De Grieken gaan denk ik niet akkoord met deze wurgdeal en uitlevering aan Duitsland. Dit betekent voor GR onderwerping! Daarom zou ik als ik een Griek was kiezen voor zelfstandigheid, eigen koers met eigen munt. Wordt ook niet makkelijk maar lijkt mij de minste van de 2 kwaden. Daarbij komt dat ik als ik een Griek was het dan liever zelf zou oplossen dan mij onder de curatele van de EU (Duitsland) te stellen of me te onderwerpen aan Duitsland voor een aalmoes.
Kom op Grieken geef die opgestoken vinger van Varouvakis aan Duitsland en de EU kliek die jullie soevereiniteit afpakt! Vecht voor je land en zelfstandigheid en weiger te leven van zgn liefdadigheid waarvoor ze nog dankbaarheid verwachten ook. Als jullie op deze deal ingaan dan heeft de EU (Duitsland) alles en jullie niets meer! Maar betaal uiteindelijk wel netjes je schulden terug ook al duurt dat wat langer.

johnelec | 13-07-15 | 10:18

en ze liegen gewoon verder... geen enkele euro komt terug

coolgen | 13-07-15 | 10:18

Zo, weer 2 jaar de tijd om verder te gaan om mijn spaarrekening (0,8% rente!) leeg te ruimen en er goud voor te kopen. Vroeg of laat implodeert die hele EUSSR met bijbehorende €uro!

Xirdalan | 13-07-15 | 10:17

limburgsfrietje-met | 13-07-15 | 10:13

je bent een 0'tje vergeten.. je zou zo in de regering kunnen. 400.000.000,00 of 4.000.000.000,00 het verschil op papier is slechts een 0 in het echt is het verschil per burger in Nederland wat groter heleaas.

de-erfen-holland | 13-07-15 | 10:17

Dit bevestigd in alle toonaarden de eurodictatuur en het opschortten van de democratie. Ook in dit land. Met juncker als nieuwe AH, slechts swastika en het uniform ontbreekt.

Mr.Red | 13-07-15 | 10:16

Politieke monsters,

Het enige wat ons als burgers nog rest is fysiek ingrijpen en hun macht en bevoegdheden te ontnemen, deze mensen zijn het niet waard om onze natie te leiden.

Dit land verdient beter er dient een commissie te worden samengesteld van wijze mannen en vrouwen die het functioneren van onze schijndemocratie tegen het licht houdt en gelijktijdig de grondwet aanpast welke voor deze tijd vele gebreken vertoont. Volgens mij zijn er voldoende personen aanwezig om het proces naar herstel te begeleiden. Mensen met grote menselijke kennis, wijsheid en inlevingsvermogen, en die de processen die ons land naar de rand van pure armoede leidt te stoppen.

Het enige wat wij zien is een tijdelijke verschuiving van posities, maar je ziet ze altijd weer terugkomen in het centrum van de macht, ( zie Paul Rosenmöller en Roger van Boxtel )het onderling verdelen van de meest lucratieve banen maakt ze allemaal meervoudig miljonair zodat ze later hun einde kunnen slijten in particulieren verpleeghuizen, ver weg van de plebs.

Persoonlijk zou ik nog verschillende pagina's vol kunnen schrijven over het verraad en onrecht wat deze mensen ons aandoen maar het deert ze toch niet en voelen zich onaantastbaar vandaar het fysieke ingrijpen, zij zullen nooit vrijwillig hun macht afstaan.

Dit is voor mij de uitkomst van jaren zoveel mogelijk objectief hun handelen te observeren en als autochtone bewoner te beoordelen, dat is mijn recht als belastingbetaler want tenslotte faciliteer ik via belasting hun handelen en daar moet eenieder meer zeggenschap over hebben d.m.v. referendums.

Er bestaat in Nederland geen democratie, na het stemmen komen allerlij obschure politieke clubjes bij elkaar en bedisselen de meest smerige constucties om ons te knechten, maar de kiezer krijgt niet waarvoor hij gestemd heeft en hier begint het verraad aan de kiezer. De partijen in de tweede cq eerste kamer zijn de leveranciers van waterdragers en lobyisten in dienst van de multinationals en bankwezen zij zijn er niet voor u belang maar dienen andere belangen waar ze later voor beloont worden.

von Amsberg | 13-07-15 | 10:16

Je zult maar een VVD stemmert zijn.. dat moet wel penibel, precair en bovenal wrang voor je zijn.

Boris die Sauertopf | 13-07-15 | 10:16

Zo even uitstel van executie, tot over 2 jaar.

kneuterzak | 13-07-15 | 10:15

Ach ja, Rubberen Rutte.
Dan te bedenken dat ik het ooit nog in die man heb zien zitten. En in de Nederlandse politiek in het algemeen.
Dit kon je natuurlijk van mijlenver zien aankomen.

Lewis | 13-07-15 | 10:14

Dus in noodpakket 1+2 bij elkaar opgeteld is er per hoofd van de griekse bevolking ongeveer 18000 euro in Griekenland gestopt. (Sinds 2010)

Nu komt daar nog even 7272 euro's per hoofd van die bevolking bij... dat betekent dat aangezien het ook van alle andere EU burgers ge-eist word dat we dat geld bij elkaar leggen dat ik vind dat we elke griek vanaf nu verantwoordelijk kunnen houden voor een persoonlijke schuld van: 25272 euro.

Dit is echt werkelijk het failliet van Europa, want die hervormingen zullen waarschijnlijk over een periode van 40 jaar ofzo doorgevoerd moeten worden de EU kennende. Zodat iedereen kan zeggen: Oh... wat een zwaar pakket aan hervormingen!

de-erfen-holland | 13-07-15 | 10:14

De heer Rutte is net als die houten pop wat moet die neus lang zijn van Rutte .van dat gelieg.

gerrit5042 | 13-07-15 | 10:14

En woensdag valt de Griekse regering en gaan we weer opnieuw beginnen

Ik wil een REFERENDUM in de EURO LANDEN

Wie wil de GRieken eruit?

ikke ikke ikke

Alt | 13-07-15 | 10:13

De Grieken driedubbel genaaid, de rest van Europa sowieso genaaid. Hoe lang houden onze 'politici' dit nog vol?

Buggert | 13-07-15 | 10:13

-weggejorist-

babbeltruck | 13-07-15 | 10:13

-weggejorist en opgerot-

limburgsfrietje-met | 13-07-15 | 10:13

-weggejorist-

limburgsfrietje-met | 13-07-15 | 10:12

Nu kan een aantal reaguurders wel klagen dat bij de volgende verkiezingen weer veelvuldig op VVD, D66 etc. gestemd wordt, maar bekijk het eens van een andere kant.

Het merendeel van de kiezers werkt zich te barsten en kijkt s'avonds braaf naar de NPO.

Daar zit het probleem. Onze nieuwsvoorziening moet drastisch op de schop.

kwark001 | 13-07-15 | 10:12

VVD en PvdA kunnen vergeten dat ik ooit op ze stem!
Hm, was ik toch al niet van plan...

MAD1950 | 13-07-15 | 10:12

Wat een onzin, iedereen die het hier over geld heeft, begrijpt totaal niet wat er hier mis gaat. Het gaat mis omdat wij in Griekenland niet kunnen bepalen wat er met het geld gebeurt. Dit is een politiek probleem en zonder afbouwen van politieke structuren zoals we die nu hebben kunnen we dit niet oplossen. Over 10 jaar hebben we hetzelfde probleem (misschien met een ander land) in een andere verpakking.

We moeten het hebben, willen we 1 land Europa of niet? Als dat zo is dan moet de huidige EU, Europese commisie etc afgebouwd worden. Er moet een senaat, president en huis van afgevaardigde komen. En ik wil gvd.. eens kunnen stemmen op de mensen die er over gaan, en niet op de lakeien die indirect misschien een briefje kunnen neerleggen bij de mensen in de baantjes carrousel.
.
Weg met de Europese commissie, en bouw eens aan een echt duurzame oplossing voor ons continent. Rusland / China en Amerika kunnen dit toch ook (elk op hun eigen manier).

Hr. J. Ceasar | 13-07-15 | 10:11

Geen cent.... ok........ vooruit 4 Miljard.

Rutte. Je bent een liegebeest.

harry21 | 13-07-15 | 10:11

Als God iets belooft hij komt zijn belofte altijd na maar mensen kun je niet op vertrouwen.

Jezusismijnheer | 13-07-15 | 10:11

Martinspire | 13-07-15 | 09:54
Dit komt idd bovenop de staatsschuld en gaat niet ten koste van de begroting. De reden waarom we in dit land moeten bezuinigen is omdat we structureel jaar in jaar uit miljarden teveel uitgeven. Incidentele uitgaven, ook al gaat het om 80 miljard, veranderen daar niks aan.

kicktherabbit | 13-07-15 | 10:11

Heil Rutte, Heil Schulz, Heil Juncker, Heil Tusk, Heil Verhofstadt!

Sieg HEIL voor de antidemocratische en totalitaire kolos namens de EUSSR! All your base are belong to us.

De volgende stap: TTIP en een verdere escalatie in de nieuwe (koude)oorlog met Rusland zodat de EUSSR, NATO en de VS verder kunnen uitbreiden richting Krim, Georgië en Oekraïne. Wat een fascistenclub die EU!

Xirdalan | 13-07-15 | 10:10

-weggejorist-

kippevlees | 13-07-15 | 10:10

Wederom heeft Geert Wilders gelijk gekregen.

Hector30 | 13-07-15 | 10:09

-weggejorist-

doehetlekkerzelf | 13-07-15 | 10:09

Project X feestje op het Binnenhof vanmiddag na werktijd?

TegenBeterWetenIn | 13-07-15 | 10:08

Al die vreselijke vooruitzichten die van Rossem noemt,zouden een opstand uitlokken.We moeten zeker nog te rade bij de Grieken en gaan tenslotte nog op ze lijken.(en dat gaat ook niet zonder lijken).

dolfi | 13-07-15 | 10:08

Maria.1 | 13-07-15 | 10:05
De leugenaars Regeren, het volk betaald het gelach.

Snowy2000 | 13-07-15 | 10:07

Mark Rutte, na zijn geschiedenisstudie 10 jaar bij Unilever bij personeelszaken gewerkt. En wij ons maar afvragen waar het verkeerd is gegaan met Mark. Je bent een ruggegraatloze, liegende, Nederland verkwanselende prutser!

pibasso | 13-07-15 | 10:07

@pieter adriaan3022 | 13-07-15 | 10:05
Hij is een keer eerlijk, omdat hij niet anders meer kan nu!

Maria.1 | 13-07-15 | 10:07

De extra donatie aan de Grieken heeft geen invloed op de Nederlandse begroting aldus Rutte.

Maria.1 | 13-07-15 | 10:05

"Het is gebeurd met de eurozone"
Hoe langer ‘onze’ politici wachten met dit te erkennen en daar naar te handelen, des te harder zal voor het gewone volk de klap zijn als de instorting eenmaal een voldongen feit is, en instorten zal die verrekte E.U. rekenen daar maar op.

Snowy2000 | 13-07-15 | 10:05

Ach ja en Rutte blijft gewoon zitten en de VVD krijgt er bij de volgende verkiezingen weer zetels bij.
Slap volk zijn we.

Willem van Rood | 13-07-15 | 10:05

laten we eerst maar eens kijken of de grieken er mee akkoord gaan, dat is sowieso nog maar de vraag.
en ten minste is Rutte voor een keer eerlijk over zijn verkiezingsbeloftes.

pieter adriaan3022 | 13-07-15 | 10:05

Dus politiek gaat over: beloven wat je gaat doen, maar doordat je datgene gaat doen waarvan je had beloofd niet te gaan doen, je niet kunt doen wat je had beloofd.

guppie50 | 13-07-15 | 10:05

Onze staatsschuld is verdubbeld sinds de Euro.
Trekt u allen even de portemonnee, want onze 150 "Volksvertegenwoordigers" kunnen de schuld niet alleen afbetalen.
DING FLOF BIPS = APOCALYPS

michello | 13-07-15 | 10:04

Ondertussen blijven de meeste mensen op de VVD stemmen.
Blijkbaar vinden "wij" het goed. Of we laten "ons" manipuleren door de media.

Kamervraag | 13-07-15 | 10:04

hahahahaha en als de verkiezingen er zijn is de VVD + D666 weer de grootste , en daarna weer 4 jaar janken en zeiken op geensteil . nl wat een slappe bevolking hier totaal geen ruggengraat

witchmaster | 13-07-15 | 10:04

Machtig interessant allemaal, maar op dit moment worden er 10 mensen gegijzeld door gewapende mannen in een Primark in Parijs.

www.itv.com/news/update/2015-07-13/gun...

MorbideBloemist | 13-07-15 | 10:04

Rutte heeft geen enkel moeite met zijn list en bedrog, schaamte kent deze incompetente MP niet, hij weet als geen ander dat vele Nederlanders de zelfde eigenschappen hebben.

caralho | 13-07-15 | 10:02

Hoe een land met een staatsschuld van bijna 500 miljard met geld gaan slingeren?

wakkere_nederlander | 13-07-15 | 10:02

Dit kabinet moet vallen.

Brainder | 13-07-15 | 10:02

Rutte (VVD):
"We krijgen het geld met rente terug.
Allemaal 1000 euro erbij.
Geen geld meer naar de Grieken.
De onderste MH17-steen komt boven.
De islam is een mooie godsdienst"
.
Wat een droplul.

Fijnstoffer | 13-07-15 | 10:01

De eu brengt alleen Maar ellende en verlies.
Stoppen nu!

republikein72 | 13-07-15 | 10:01

Zijn wij lijfeigenen of zo?
michello | 13-07-15 | 09:59
Ja.

Kapitein Stijlvol | 13-07-15 | 10:01

-weggejorist-

De Lopende Lintworm | 13-07-15 | 10:00

In een eerste reactie zegt PVV-leider Geert Wilders over het bereikte akkoord: „Opnieuw miljarden naar Griekenland. Belofte Rutte blijkt niets waard. Hier bezuinigen en daar uitdelen.”

witchmaster | 13-07-15 | 10:00

Daar kan Mark ook niets aan doen.
Het is ten slotte de kiezer die heeft gekozen voor een Europa dat de Nationale politiek buiten spel zet.
Lees: Duitsland de baas laat spelen in Europa.

jemagookniksmeer | 13-07-15 | 10:00

Ik vind het niet normaal. Zijn wij lijfeigenen of zo?
Wat gebeurt er met onze vrijheid?
Wat is er aan de hand met het concept "volksvertegenwoordiging?"
Wie vertegenwoordigen onze jaknikkende politici eigenlijk? De banken? De belangen van andere landen? Zichzelf?
Wiens belangen dienen onze volksvertegenwoordigers?
Moet het niet zo zijn dat onze volksvertegenwoordigers moeten proberen om Nederland het beste land voor de burgers te maken? Wat is er toch allemaal in godsnaam aan de hand??

michello | 13-07-15 | 09:59

wat een klote regering vol leugenaars hebben we toch.
Zelfs Putin is nog beter en eerlijker.

republikein72 | 13-07-15 | 09:59

Delen door 1 miljoen maakt de som wel makkelijker

omineuze omnipotent | 13-07-15 | 09:57

Rutte is verslaafd aan het breken van verkiezingsbeloften.

Botte Hork | 13-07-15 | 09:57

Was het maar 235 balsaq.
U deelt door alle Nederlanders. Maar er zijn slechts ongeveer 1 miljoen Nederlanders die alles betalen.

omineuze omnipotent | 13-07-15 | 09:56

We krijgen alles terug! Met rente!

Rotisseur | 13-07-15 | 09:55

Logisch toch dat we gewoon weer betalen, de kruiers op station Athene die 65.000 eypo per jaar verdienen willen ook gewoon hun salaris ontvangen.

Dhr. de Wit | 13-07-15 | 09:55

In plaats van €1000 ontvangen, inleveren! Lekker hoor.

paul199021 | 13-07-15 | 09:55

Simpel, aftreden dan!

HaagseSkieldah | 13-07-15 | 09:54

A. Geef 'de Griek' niet de schuld, maar de het Griekse systeem en de Westeuropese smeerlappen die zelf zijn begonnen geld in deze bodemloze put te storten, al vanaf 2003.

B. De EU heeft geen Europees ideaal. Het is een bedrijf. Al die praatjes over eenheid, cultuur en geschiedenis zijn om ons Europese burgers zoet te houden. Uiteindelijk worden we geplayed door banken en bedrijven die Europa gewoon als een geldmachine zien. Tot het op is. Dan gaan ze Azië kaalvreten.

Boer in 020 | 13-07-15 | 09:54

In principe hoeft dit niet tot lastenverhoging te lijden. Het is een lening, geen permanente uitgave. Pas als ze niet terug gaan betalen, dan moeten we lappen ja. Wat overigens wel een grote kans is, maar dat terzijde.

Martinspire | 13-07-15 | 09:54

Blijft bijzonder hoe je als bedrijf aangepakt kan worden om misleidende reclame, zelfs als verzekeraar boetes moet betalen bij een verkeerde voorstelling van zaken, maar als politicus ongestraft het *tegengestelde* kan uitvoeren van wat je je kiezers beloofde.

Geenstijlfiguur | 13-07-15 | 09:54

Politici zijn Beroepsleugenaars.
Opportunistische lieden die enkel aan hun eigen welzijn denken.

waarzeggertje | 13-07-15 | 09:54

En de consequenties van het niet nakomen van verkiezingsbeloftes zijn.... roffel.... NIETS!

mrvandale | 13-07-15 | 09:53

Referendum NU!

Rest In Privacy | 13-07-15 | 09:53

Er wordt maandelijks 90 miljard geld gecreëerd door de ECB. Zet dat 1 maand in voor de Grieken, en geen land hoeft de belastingen te verhogen. Gewoon de rekening voor die 90 miljard verscheuren.

lulleficatie | 13-07-15 | 09:52

Europa, brengt ons armoede en onenigheid. Maar we leveren in ruil daarvoor wel onze democratie in.

Muggenmepper | 13-07-15 | 09:52

Dat is dan EUR 235,- p.p.

Of u even wilt bukken.

Balsaq | 13-07-15 | 09:52

Er word wederom miljarden belastinggeld gegooid in de bodemloze Griekse financiële put.

Thatcher: There is no such thing as public money
www.youtube.com/watch?feature=player_...

Hector30 | 13-07-15 | 09:52

Ik had dit jaar nog zo graag op vakantie willen gaan naar Griekenland. Maar het zit er niet aan.
Ach ja mijn belastinggeld gaat in ieder geval wel naar het zonnige zuiden.

wakkere_nederlander | 13-07-15 | 09:52

Aftreden. Per direct. Genoeg is genoeg. Raus!

Botte Hork | 13-07-15 | 09:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl