Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU: "Wij willen meer politieke islam in Europa"

Mogherini100100.pngNatuurlijk, je bent EU chef MinBuza en je wilt wat. Een obligaat lezingbabbeltje hier, een stijf federaal moraliserend praatje daar. Da's allemaal prima, en aangezien de EU helemaal niet afhankelijk is van wat het volk van ze denkt, kan het wegkomen met holle frasen over inclusiviteit, eenheid in verscheidenheid en meer van zulks. Een EU chef hoeft dus geen wezenlijke dingen te zeggen om iets een waardige EU-speech te maken. Maar EU Buitenlandfeldwebel Federica Mogherini De Verhevene deed dit wel (PDF). Ze steekt, zelfs voor EU-begrippen, scherp van wal: "Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe's history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe's present and future.". Vervolgens beschrijft ze al de EU al Godwinnend mooier dan de hele GS-redactie tezamen zou kunnen doen, zij het wel zonder dit zelf door te hebben: "Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else." Daarna nog een paar obligate alinea's over dat de islam juist een slachtoffer is van IS, en niet de bron, om vervolgens met deze bepaald ongure concluderende noot te eindigen: "For this reason I am not afraid to say that political Islam should be part of the picture. Religion plays a role in politics – not always for good, not always for bad." Dit is een beetje als een AIDS-patiënt willen genezen door hem dan maar vol te spuiten met syfilis en chlamydia en wat schaamluizen op z'n bos los te laten. De Europese Unie, die gaat nog eens heel groot worden.

Reaguursels

Inloggen

En ze zeiden dat Anders Breivik gestoord was...

Stormtrüper | 08-07-15 | 15:11

Niet kunnen inzien dat er miljoenen christenen dood zijn om europa te maken wat het nu is gweorden, als men was gefaald had men de Islamieten neit verdrongen van twee kanten spanje en griekenland. Dan zou men nu onder dat bewind staan; kijk wat het heeft bereikt in het midden oosten en men ziet het is een nutteloos volk dat alleen dankzij westerse invloed nog een beetje fatsoenlijk kan leven.

Wanneer je top mensen hebt in het joodse volk wat zegt de witte man moet dood, de witte man bestaat over 50 jaar niet meer mede dankzij islam dan weet je hoe laat het is.

"Het witte ras is een kanker op deze aarde"
- Susan Sontag
"Als jij een blanke man bent verdien jij het niet om te leven"
- Noel Ignatiev
Er zijn waslijsten van dit soort uitspraken, niemand wordt vervolgt voor racisme of haat zaaien. Maar zodra je over de joden iets hatelijk zegt ben je natuurlijk een antisemiet, terwijl zelfs enige vormen van kritiek inmiddels al zo worden bestempeld.

Zowel joden als islam horen in Nederland niet thuis, hoe erg de politieke correctie multi culti fuckers het ook willen, joden zijn hier in de jaren 1500 naar toegekomen, nadat wij er voor hadden gezorgd dat zij Isreal konden stichten met de crusades die 500+ jaar hebben geduurd. Men denkt dat men de nationalistische en monarchie en republieken haar gedachtegoed kan verdringen en verwijderen door een EU te creeéren die niet eens democratisch is, noch waar het volk amper tot geen inbreng in heeft. Simpelweg men leeft in een ivoren toren, in wijken waar geen moslims te bekennen zijn. Men is de weg verloren en staat compleet los van realiteit en haar burgers.

Inmiddels leven wij in een maatschappij waar fop studies die gebaseerd zijn op geen enkel bewijs als waarheid door onze politici worden genomen.

Kijk naar Italie, waar ze kinderen van onder de 8 verplicht de kleding van het andere geslacht moeten dragen enkele dagen in het jaar, want dit zou zogenaamd begrip en verdraagzaamheid voor mensen met geslacht identiteit creëren. Wat men werkelijk doet is onze samenleving ontsporen tevens creëert het juist problemen bij kinderen.

Ik ben een agnost en ik geloof in de wetenschap. Wij zullen naar een oorlog gaan en allen die zich voor deze afbraak van onze maatschappij hebben uitgesproken zullen zowel zij als hun nazaten publiekelijk worden opgehangen dan wel worden afgeslacht.

Europese kruistocht #8 komt er aan, ditmaal wordt er geen onderscheidt meer gemaakt, vrees niet.

sickstyle | 07-07-15 | 23:54

De islam is een systeem welke verwijderd dient te worden uit de Westerse samenleving. Er is helaas geen andere lange-termijn oplossing die hout snijdt. Ik wil dit graag onderbouwen.
-
Vaak hoor je het argument van de vele liefhebbende en burgerlijke gematigde moslims, waar niemand last van heeft. Het is mijns inziens een non-argument om te stellen dat er genoeg islam-aanhangers zijn, die wel vredelievend zijn, én dat er daarom niets aan de hand is; of dat het louter een probleem is van extremisme. Nee, het is een probleem van de islam en alléén van de islam. De islam is een 'set of rules' waarvan de letterlijke betekenis onderwerping is. Totale onderwerping aan Allah en Mohammed op levensbeschouwelijk vlak, juridisch vlak én politiek vlak. Alles wordt geraakt door de islam. Feit is dat het merendeel van de moslims slechts interesse hebben voor het levensbeschouwelijke aspect van de islam en niet gewelddadig zijn. Helaas blijkt uit meer dan genoeg onderzoeken dat 'gematigde' moslims het niet vervelend vinden, als het Westerse land waarin ze leven meer 'islam-vriendelijk' wordt. Met andere woorden: rekening houdt met de wensen van de islam, en segregatie van bevolkingsgroepen. Je ziet nu al hoeveel ellende en frustraties dit veroorzaakt. Nu al, zelfs met een laag percentage ‘gematigde’ moslims. De wensen (en vaak eisen) van de islam leidt tot een forse aanpassing in de levenswijze van de westerse inwoner en complete aanpassing van de levenssfeer in woonwijken. We kunnen hier een hele waslijst aan voorbeelden opnoemen, we kennen ze inmiddels allemaal wel.
-
Omdat de islam - vanuit het algehele uitgangspunt van onderwerping - niet alleen levensbeschouwelijke aspecten kent, maar ook vooral politieke en juridische (sharia) aspecten, kan men niet meer spreken van een religie an-sich. Voeg daarbij het feit hoe weinig weinig tolerantie er is voor andere religies (onderzoek in Turkije toont aan dat bijna geen enkele moslim naast een christen/jood wenst te wonen) en/of afvalligen (eufemistisch uitgedrukt), dan kan je alleen maar concluderen dat het gaat om een veroveringsstrategie. Een veroveringsstrategie waarbij religieuze aspecten gebruikt worden als middel om kritiek af te zwakken.
-
Gematigde moslims houden zich bezig met de levensbeschouwelijke aspecten van de islam, en de radicale/extremistische moslims met de doorvoering van het totalitaire systeem op juridisch en politiek niveau; dit gebeurt door middel van agressieve demonstraties (rekening houdend, of misbruik makend van de vrijheid van meningsuiting), en grof geweld/terreur. Omdat het doel van de radicale/extremistische moslim het laten slagen van de islam is, zal je daarom ook bar weinig kritiek horen vanuit de meeste ‘gematigde' moslims. En als je al kritiek hoort, dan is het vaak een geconditioneerde variant ("Een mens doden mag niet, maar de profeet beledigen mag ook niet.”)
-
Kortom, willen we de klok terugdraaien dan moeten we als meerderheid laten zien waar de Westerse samenleving voor staat. Je kan niet denken, of beargumenteren dat de islam wel gaat verlichten; dat er een liberale versie van de islam verschijnt. Dit is een dermate gevaarlijk experiment, waar de geschiedenis ons geleerd heeft dat de uitkomst van een dergelijk experiment altijd ongewenst is. Waarom nu dan wel? Waarom denkt de linkse elite dat wij het wel voor elkaar zullen krijgen? We zijn het experiment aangegaan, maar de tussenresultaten wijzen allemaal in de richting van mijn stelling: islam is een totalitaire ideologie en is niet inpasbaar, en zal nooit inpasbaar zijn in de Westerse samenleving. Het argument van ‘gematigde' moslims is een non-argument; gematigde moslims zijn de voedingsbodem voor de islam als systeem, waarbij de radicale/extremistische moslims als katalysator fungeert.

Kolbjorn Varmann | 07-07-15 | 21:43

santadomenica | 07-07-15 | 19:57 Als islamkritiek verboden wordt. En als dat werkelijk zou gebeuren, dan leven we in een nieuw soort ‘Bezetting’. En het is dan nog maar te hopen dat er later een Dr. L. de Jong zal zijn, die er de geschiedenis van schrijft.

Benedict Broere | 07-07-15 | 20:29

wanneer komen we erachter dat we echt het paard van Troje hebben binnen gehaald.

santadomenica | 07-07-15 | 19:57

Robert Spencer: “For even though she says, “Daʼesh [ISIS] is Islam’s worst enemy in today’s world,” she has no plan to distinguish its many, many thousands of adherents among Muslims in Europe from those who reject it. And so she and her ilk are heading Europe toward a future of chaos and bloodshed.”
www.jihadwatch.org/2015/07/european-un...

Benedict Broere | 07-07-15 | 18:54

In Nederland en andere omringende landen beginnen we het zo langzamerhand door te krijgen(Nederland misschien wel voorop na Fortuyn en Wilders). In de rest van Europa zijn ze nog niet zo ver helaas..

henkdekanarie | 07-07-15 | 17:47

Benedict broere 17;02
ik vind mij geheel en al aan uw zijde.
In het heersende tijdsbestek zijn er twee entiteiten die baat hebben bij een voortgaande immigratie.Deze immigratie behelst voornamelijk mensen uit islamitische landen. Het grootkapitaal is de ene. Immers, hoe meer immigranten, hoe meer inwoners en hoe meer consumenten. En de tweede entiteit is de godsdienst. In dit geval de islam, immers hoe meer immigranten uit islamitisch gebied hoe meer gelovigen. Deze nieuwkomers, veelal laaggeschoold zien hun houvast in de islam ,zijn een makkelijke prooi en zullen eenmaal hier ( d.w.z. hun verblijfspapieren op zak) veelal hun moslimidentiteit gaan herbevestigen. Voeg daaraan toe de enorme lobby van mensen die baat hebben bij een niet ophoudende stroom nieuwkomers/vluchtelingen ( asieladvocatuur, Vluchtelingenwerk etc ). De politiek heeft een gewillig oor hiervoor. Men denke aan iemand als dhr. Voordewind ( CU) die vanuit onnozel christelijk denken honderden verzoeken richt aan de bewindslieden om asiel- afwijzingen door de rechter te heroverwegen. Voor al deze mensen is 17.1 miljoen inwoners in ons land nog lang niet genoeg kennelijk. Een land als Denemarken, anderhalf keer zo groot als Nederland met amper 6 miljoen mensen, gooit het roer al om wat betreft immigratie en grenscontroles. Kom er hier maar eens om.

Jan Boule | 07-07-15 | 17:30

Jan Boule | 07-07-15 | 15:18 Je vraagt je weleens af of politiek correcte goedmensen eigenlijk wel beseffen wat er op het spel staat. Wat voor een drang tot terreur & destructie bezig is te groeien, midden onder ons en mede door toedoen van hen als politiek correcte goedmensen, en die zo gretig elk beetje islamkritiek demoniseren en de islam zèlf mooipraten. In de vorige eeuw waren er vele intellectuelen die wisten van de massale moordpartijen in hun favoriete heilstaten, maar die daarover zwegen. Als eenmaal de jihad in vol bedrijf is overal in de Westerse wereld, en als de straten zich vullen met onthoofde lijken en met vrouwen en kinderen voor het leven getraumatiseerd, dan zullen die goedmensen wel zeggen dat ze het allemaal niet hebben geweten.
www.youtube.com/watch?v=e1Btc9qMALg

Benedict Broere | 07-07-15 | 17:02

Peter_K | 07-07-15 | 14:25 Ja, ik denk ook dat dat heel moeilijk zal zijn. Maar tot voor kort was bijvoorbeeld de attaturk-modernisering behoorlijk op weg om van Turkije een modern land te maken, met een zich ontwikkelende industrie en wetenschap en moderne rechtsstaat, enzovoort. Het probleem is de hersenspoeling. Als het lukt de infrastructuur van islamitische hersenspoeling af te breken, dan is er al veel gewonnen. Eigenlijk hebben we te maken met een massapsychose, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Japan tijdens WOII. Dat was niet te stuiten. Totdat uiteindelijk teneinde raad de bommen vielen, en er bij wijze van shocktherapie (hoe verschrikkelijk ook) de Japanse psyche uit z’n waan ontwaakte. Die islamitische gekte, we zien nu alleen nog maar het begin ervan, en er komt nog veel meer. Belangrijk is te weten hoe de moslimpsyche in elkaar steekt. Interessant in deze is bijvoorbeeld het volgende gesprek tussen de islamexpert Robert Spencer en de psycholoog Nicolai Sennels, die studie heeft gemaakt van gedetineerden met een islamitische achtergrond. www.youtube.com/watch?v=XasKz9axKrc

Benedict Broere | 07-07-15 | 15:27

benedict broere div
Geschiedenis wordt ook ( zelfs) in Frankrijk herschreven
Aldaar is er grote ophef aangaande het Mémorial van Poitiers waar Karel Martel, de grootvader van Karel de Grote de Saracenen versloeg en aldus de islam in de 8e eeuw buiten frankrijk hield.De Saracenen krijgen een ereplek op de toeristische info en de islamitische vorst wordt als 'pieux"( vroom ) en oprecht eafficheerd. Martel wordt weggezet als een boerenhufter en zulks onder Europese subsidie van de site.B
Bebaarde moslims staan schaterlachend op de foto's bij het Mémorial. (riposte laïque : mémorial de Poitiers). Een eeuw eerder , 628-629 AD namen de moslims de stad Khaybar in. Een welvarende joodse stad ten noorden van Medina. De joodse mannen werden geliquideerd en de vrouwen en meisjes werden ( seks-) slavinnen. Nu in de straten van de Franse steden wordt bij moslim 'bijeenkomsten" geschreeuwd ; "Khaybar ya Yahoud" ofwel : Joden gedenk Khaybar", met andere woorden ooit krijgen we jullie weer te pakken. De EU , de moslim-immigratielobby , ( asieladvocatuur) en clubs als The Rights Forum van inmiddels erevoorzitter van Agt, werken deze tendensen in de hand.
Stuttorum numerus infinitus est. Het aantal idioten onder ons , is oneindig.

Jan Boule | 07-07-15 | 15:18

Voor moslims: Stel je voor dat er vanaf morgen geen islam meer is. Als of het nooit bestaan heeft.

Voor atheïsten: Stel je voor dat vanaf morgen alles islam is.

Juist.

Aantastelijk | 07-07-15 | 14:54

Stante pede kaalscheren dat wijf en niet nadat ...

BadLieutenant | 07-07-15 | 14:48

@Benedict Broere | 07-07-15 | 11:00
Interessant verhaal, alleen dat laatste punt gaat dan dus nooit meer lukken.

Peter_K | 07-07-15 | 14:25

Mevrouw heeft wat van de Islam geleerd, maar kennelijk nog niet dat vrouwen in de Islam hun grote mond moeten houden en doen wat ze gezegd wordt.
Blijkbaar is de tweede wereldoorlog nog stééds hèt ijkpunt voor heel ons minderheden beleid. Kan iemand onze elitaire kliek eens aan het verstand brengen dat die oorlog al 70 jaar geleden afgelopen is? En als je die oorlog er tòch per sé met de haren bij wil slepen, lijken de moslims eerder de nieuwe nazi’s dan de nieuwe joden te zijn. Ook de gematigde moslims lijken nog het meest op de gematigde nazi’s: ze ma(a)k(t)en niet het verschil.
Waarom laat ze het woord voeren namens de moslims niet gewoon aan de moslims zelf over? Om een of andere reden doen ze dat niet, terwijl ze dat wel kunnen getuige de herrie als hun profeet beledigd wordt.
Moslims een open gemeenschap? Laat mij niet lachen. De enige manier om deel uit te maken van die gemeenschap is door jezelf te bekeren tot de Islam.
Wij moeten naar “Inclusiveness”: de oplossing ligt weer eens aan de autochtone kant om hen aan werk te helpen.
Mijn ouders leefden ook al tijdens de tweede wereldoorlog. Die gingen niet op de loop maar bleven gewoon in hun land wonen. Waarom zou dat niet mogelijk zijn voor de stroom die nu op ons afkomt? Let wel: ze spreken grotendeels Arabisch, en de Arabische wereld is immens groot en tevens immens rijk. Er is geen enkele rationele reden dat zij hierheen zouden moeten komen.

Peter_K | 07-07-15 | 14:20

Basic Dimension | 06-07-15 | 22:57 Ik heb wat doorgeklikt in uw denkwereld. U lijkt een beelddenker die een bepaald mechanisme heeft gezien en die dat nu probeert te communiceren naar een mogelijk bestaande geïnteresseerde. Maar met dit soort concepten ontkom je er niet aan om een en ander te presenteren in een goed leesbare tekst en met het liefst flink wat noten erbij die verwijzen naar wetenschappelijk onderzoek of naar op z’n minst grootheden in de canon van het denken. Dus mijn tip: probeer heel uw filosofie weer te geven in een tekst van pakweg 5000 woorden, en in een tekst van 1000 woorden, en in een van 100 woorden. En heb daarbij steeds helder voor geest een persoon aan wie u uw denken uitlegt.

Benedict Broere | 07-07-15 | 12:33

Het meest opvallende hieraan is dat er geen woord over in de MSM vermeld wordt.

PrinsesStoepje | 07-07-15 | 12:20

De wereld is zoveel beter af zonder religie.

Grolo | 07-07-15 | 12:12

Even los van de Islam. Dit gaat toch rechtstreeks in tegen het principe van de scheiding Der machten of niet? Lijkt me aanleiding voor een onmiddellijke ontzetting uit haar functie!

ikhaatnicknames | 07-07-15 | 11:56

en het dan nog raar vinden dat er mensen als een Breivik op staan om dit gedachtengoed bij de bron te elimineren...
man man man

CtrlAltDel | 07-07-15 | 11:30

Gevaarlijke vrouw. Rijp voor een enkele reis naar het kalifaat om nooit meer terug te keren.

miss error | 07-07-15 | 11:25

@Vageling | 07-07-15 | 00:44
*soevereine

Man man man, teveel gezopen weer.

@Vageling | 07-07-15 | 01:04
*Palestina
*samenleving
*moeten
*zooitje

*Zucht*, ja tenenkrommend.

Vageling | 07-07-15 | 11:20

Kwaadaardig wijf. De oude Romeinen hadden een passende straf voor zo'n smerige heks: een speciaal hiervoor getrainde giraf...

VerenigingVanDieven | 07-07-15 | 11:09

Scenario komende eeuw:
• Er komt meer islam vanwege hoge geboortecijfers, polygamie, immigratie en vluchtelingen;
• Het wordt steeds moeilijker om aanslagen te voorkomen en dus gaan er aanslagen lukken; in uitgaanscentra, op markten, in kerken, stadions; overal waar men denkt maximale aantallen doden en gewonden te realiseren;
• Ook verschijnen er steeds meer nogozônes in de EU, gebieden waar de sharia heerst en waar niet-moslims niet meer durven te komen, behalve dan onder zware politiebescherming;
• Vanuit de islam verschijnt er een steeds arroganter en dwingender stem tot aanpassen van de niet-islam aan de islam, aanpassingen betreffende eten, gescheiden zwemmen, onderwijs (geen Holocaust, geen evolutietheorie, geen deugdelijke geschiedenisles, enzovoort), moskeebouw, geldverkeer, grote woningen (polygamie), enzovoort.
• De economie zal wegvallen in een duurzame crisis, miljoenen mensen zullen verarmen, er zullen tentenkampen verschijnen en rondtrekkende bendes en vreselijke ziekten; de Europese wereld zal wegzinken in een barbarij die het in meer dan 1500 jaar niet gezien heeft;
• Het politiek correcte goedpraten van de islam (islam is religie van de vrede) wordt steeds meer onderkend als moreel verwerpelijk; politici zullen zich afvragen hoe men ooit zo dom heeft kunnen zijn om een bestaansvorm die overduidelijk in doctrine, geschiedenis en daden vijandig is jegens de moderne open samenleving, zo massaal en in zo korte tijd binnen te halen;
• Mensen worden bang, steeds meer mensen, mensen die de grote middenmoot vormen van het electoraat, en er ontstaat druk om het geweld van de islam in te tomen;
• Poltiek in de trant van Wilders en Marine Le Pen zal een steeds grotere stem krijgen; en er zal steeds meer vraag komen om het toepassen van maatregelen die maken dat het islamgevaar bedwongen wordt, omdat de islam anders waarschijnlijk heel de Europese cultuur zal slopen.
• Die maatregelen zullen er in bestaan bijvoorbeeld dat voortaan alle kinderen geleerd wordt te denken en vragen te stellen, en ook dat er deugdelijk geschiedenisonderwijs komt, en dat moslims gestimuleerd wordt terug te keren naar de islamitische wereld waar zij vandaan kwamen, dat van moslims geëist wordt dat zij de moderne rechtsstaat en de universele mensenrechten onderschrijven, dat er openlijk gesproken wordt over de historische herkomst van de islam, dat de islamitische infrastructuur binnen aanvaardbare proporties wordt gehouden (geen megamoskeeën, geen eigen parallelwereld), enzovoort.

Benedict Broere | 07-07-15 | 11:00

BenBinnen | 06-07-15 | 22:52
Met ook nog één groot verschil: onder de nazi's werden ook nieuwe dingen ontwikkeld en uitgevoerd. Snelwegen, hoogwaardige technologie. Onder de Islam is niets van de grond gekomen, slechts moord en vernietiging.

KlunsJohannus | 07-07-15 | 10:57

Scheiding van kerk en staat is zoooo 1900

Rest In Privacy | 07-07-15 | 10:48

@Hans Hillen | 07-07-15 | 01:14
@redactie, zie de reactie van Hans Hillen, die heeft iets interessants opgediept.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 10:19

@Toine Tussenbeen | 07-07-15 | 03:53
Had zelf ook moeite met de slaap vatten, was helemaal opgefokt en lag maar te malen.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 10:17

BenBinnen | 06-07-15 | 21:50|||Een goed stuk waar niets aan toe te voegen valt. Jammer dat het wijze woorden in de lucht blijven. Ik heb niet het idee dat Alexander P., Jozias van A. en bovengenoemde Italiaanse vrouw zich er ook maar iets van aan zullen trekken.
Er moet een reden zijn dat de Europese politiek en kapitalistische elite Europa willen islamiseren. Welke dat is ben ik blijkens niet slim genoeg voor.

LogicaOverwintAlles | 07-07-15 | 10:00

Weet je wat ik krijg van dat soort praat? Jeuk aan m'n naad!

The Unjorisable | 07-07-15 | 09:53

Duizenden "vluchtelingen" arriveren dagelijks in Europa en zijn bijna allemaal moslim. Christenen worden immers overboord gegooid voordat ze Europa bereiken.
Lupuslupus | 07-07-15 | 09:07
.
Dat vind ik ook zo griezelig. Waar blijven alle christelijke vluchtelingen? Ik neem maar aan dat alle mensensmokkelaars ook moslims zijn en dat de christelijke geen kans maken op vluchten en/of vermoord worden. Maar ook dat mag niet duidelijk worden van onze elite.

Hans Hillen | 07-07-15 | 09:50

Gelukkig kan je alleen d666/eurofielen/eurocraten/ep-ers op dit soort flagrant wereldvreemde uitspraken betrappen.

Die behoor ook niet serieus te nemen, maar goedlachs met een aai over de bol een fikse trap onder hun derrière te geven. Het weet niet beter, 'de ziekte van Pechtold' doet het meest agressieve carcinoom bekend onder medici kinderlijk verbleken.

* naar Sophie in 't veld zwaait *

Guy Fawkes | 07-07-15 | 09:49

Knettergek

alusion | 07-07-15 | 09:46

Federica Mogherini = knettergek.
Islam is sinds het bestaat: je wordt moslim of je kop gaat er af.
Dit was, is en wordt nooit deel van de EU en Europa.
WO4 komt eerst. Die gaan we dan gewoon intern in de EU hierover beginnen.

Raider Twix | 07-07-15 | 09:41

BenBinnen | 06-07-15 | 21:50
====
Als Lagonda dat allemaal werkelijk meent, is het net zo'n achterlijk wijf als die Mogherini.

malang | 07-07-15 | 09:27

Deze vrouw hoort in een afgesloten afdeling, veeg schoon de EU parlement en zet terug de oude orde hoe het hoort.

ildiko | 07-07-15 | 09:26

Emigreren naar Rusland of Amerika, staatsburger worden en hopen dat zij dit continent helemaal plat bombarderen.

Gadver, wat kots ik op dit soort wegrelativerende k8nk3rmutsen die handjes schudden met terroristen.

Snackbar van Allah | 07-07-15 | 09:25

Dat soort idiote, gevaarlijke wijven werden een halve eeuw geleden kaalgeschoren als straf voor hun geheul met de vijand. Walgelijk, walgelijk type!

The Green*Machine | 07-07-15 | 09:22

Ik kan goddomme geen 3 seconden GS overslaan en ik lees dit! Dit ultiem onnozole gansje zo moeten weten dat haar electoraal mandaat nul komma nul is, dat zij louter een uitvoerende rol heeft en dat ze haar persoonlijke mening beter kan bewaren voor haar breiclub.

Zeddegeizot | 07-07-15 | 09:20

Als het nou de ene mens was die zoiets achterlijks zei, hadden we er schouderophalend aan voorbij gegaan. Maar het is een hele ideologie, de ideologie van de multikul. Een heleboel mensen denken daadwerkelijk zoals deze vrouw. En daaronder niet de minsten. Zitten in machtsposities. En dat maakt het allemaal gevaarlijk, laten we maar gewoon zeggen: levensbedreigend. Het is de ideologie van de heersende policor(rupte) klasse.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 09:19

De politieke islam heeft helemaal geen flikker met democratie. Democratie is ONZE BASIS, en islam wil democratie bestrijden. Moem bijv 1, ja slechts 1 democratisch islamitisch land, met een democratie zoals WIJ die kennen. Die is er niet! Klaar .........
Islam mag van mij verboden worden, liever vandaag dan morgen.
Betalen wij allemaal heel veel geld aan de EU om zulke volslagen idioten hun mening aan te horen ?

Anjin Mohammed | 07-07-15 | 09:18

Er bestaat in de menswetenschappen - deze mevrouw heeft politicologie "gestudeerd", net als Sunny Bergman - een theorie genaamd "queer theory". Dat is een theorie dat geslacht een sociale constructie is, dat geheel naar believe aan te passen is.


Wat ik nou zo apart vind is dat deze mevrouw klaarblijkelijk de geschiedenis van Europa net zozeer een sociale constructie vind die naar believe is aan te passen. Een beetje zoals Nederland inmiddels door de Marokkanen is bevrijd.


Wat wordt het volgende? Wordt straks zwaartekracht ook een social constructie en springt men massaal uit het raam?

omanders | 07-07-15 | 09:16

"Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else."

Inclusief islam
Willen ze overigens nogsteeds

niemand specifiek | 07-07-15 | 09:13

Iedereen in de gordijnen om de uitspraken van dit stuk verdriet maar het is natuurlijk niets nieuws. Sinds de 1e moslims - door de werkgevers - naar Nederland gehaald werden en mochten blijven, gezinshereniging aan de orde kwam, is de islamisering van ons land èn Europa een feit geworden. Vanwege de grote aantallen (nu al 50 miljoen Mohammedanen in Europa), zal het alleen nog sneller gaan. Duizenden "vluchtelingen" arriveren dagelijks in Europa en zijn bijna allemaal moslim. Christenen worden immers overboord gegooid voordat ze Europa bereiken.
Op een vreedzame manier is dit niet meer terug te draaien.
.
Ik las hier op het forum een kreet als "Wilders moet hier iets mee doen". Tja, dat doet hij al 10 jaar en krijgt als dank heel vaak het commentaar "die kan het alleen maar over de islam hebben". Voor Wilders heeft de islam bestrijden inderdaad en terecht prioriteit. En dat zou ons *aller* prioriteit moeten zijn!
Nederland uit de EU, grenzen dicht, geen moskee er meer bij en iedere crimineel met een dubbel paspoort het land uit, samen met de hele familie. Twee keer met de politie in aanraking en je zit in het vliegtuig op weg naar je "roots".
.
Een andere "vreedzame" oplossing is er niet.

Lupuslupus | 07-07-15 | 09:07

"my favourite rabbi" quote Cameron! (hij bedoelde iemand anders) www.youtube.com/watch?v=l72PPBCgN5E
Een goed overzicht van de moderne politiek en haar motieven.

nuff said | 07-07-15 | 09:04

@Sven Hoek | 06-07-15 | 21:57
Het is andersom, stort de wereld in chaos en er komt oorlog. De elite verdient aan de oorlog, door de wapenindustrie. Zelf zitten ze natuurlijk op een veilige plek.

Tostiman | 07-07-15 | 08:53

@wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:43
Je vraagt je af waar de mannen met de witte jassen blijven! Als zij niet krankzinnig is wie dan nog wel. We worden door onze leiders verraden, maar we gaan nog steeds niet de barricades op.
Stap voor stap worden we weer slaven gemaakt van de heersende klasse. Nog even en we hebben WO3. Hopelijk herinneren we ons de verraders die dan in de schuilkelders zitten.

Tostiman | 07-07-15 | 08:51

Met een omweg reageer ik on topic:
Wat hebben linkse wetenschappers proberen te ontkennen middels gebrek aan wetenschappelijk bewijs:
'de volksaard'. Het is het meest krachtige wapen dat ons onderling bindt. Niemand weet precies wat het is en iedere autochtoon heeft er toch last van; het is het eeuwenlang doorgeven van apart specifieke reacties op gebeurtenissen met een gemeenschappelijk karakter. Dat is wat dood moet van de socialisten, en van eigenlijk alles met een ideologie/theologie. Het is de homogeniteit, verbondenheid dat afgeslacht moet worden. Volksaard als ideologie daarentegen is ook gevaarlijk en iedere 'stilstaande' omschrijving is belachelijk.
Kortom, het mooiste dat wij als Nederlanders bezitten moet vermoord worden om iets anders te laten leven. En zo heeft ieder ander Europees land zn specifieke aanvallen op het eigene. Als de herkenning van gedeeltes Nederland niet meer opgevat wordt als eigen, dan is de aanval geslaagd. Niemand zal zich meer veilig voelen. De boeren op het land zullen de laatste zijn met culturele cohesie omdat daar incompetentie moeilijk overeind blijft. Valt het iemand op, dat de politiek geen enkel toekomstbeeld schetst? Dat de bewegingen van vandaag ergens naar moeten leiden? Dat is ze geraden, want anders zou het hele land furieus opstaan. De opmerking van deze Italiaanse, is op te vatten als een verspreking in de tijd. Het is een sociaal anachronisme. Zoiets als flyers met de tekst: 'stem op sluierzones in overwegend islamitische wijken'.
Kijk nog eens naar de debatten van Pim fortuin op youtube en je hebt onmiddellijk door dat sociale acceptatie door herhaling DE truc, het glijmiddel is om gedeeltes van de volksaard te breken. De agerende politici van toen tegen Fortuin zijn met de ogen van nu belachelijk, en zoveel jaren zijn niet verstreken.
Er spoelt bewust, onbewust, een enorme dosis drogerende werking uit de psychedelische vergezichten van onze politici waar zij fatsoen en waarden in zien.
Als kleine kinderen vragen wij ons af wij die lui zijn en waarom doen zij zoals zij doen? Het sociale contract met de staat loopt ten einde. De shariah loopt al door onze straten en ze krijgen een ijsje mee van de staat.

Zoltan | 07-07-15 | 08:45

Zie het probleem al bij het eerste aanzicht.Keihard tamponeren dat moslim dwaasgeil kijkende griezel wijf,ze kan best nog een beetje stommer lullen als ze iets beter haar best doet,maar ze moet er even bij opgang worden gebracht.Haar kleverig brainweefsel moet eerst door een halal staafmixer worden bewerkt van onderaf.

gelukzoeker | 07-07-15 | 08:44

Van haar wiki: "Mogherini studeerde politicologie aan de Sapienza-universiteit in Rome waar ze afstudeerde op een scriptie over de relatie tussen religie en politiek binnen de islam"

Hoe is het mogelijk dat zo'n iemand zoveel te zeggen krijgt in een westerse beschaving?

hoofdleeg | 07-07-15 | 08:43

nsb ers van karakter die dit voorstaan.

pedro300 | 07-07-15 | 08:31

Ik heb hier serieus even wakker van gelegen. Ik doe geen stukjes van Mogherini meer voor het slapen gaan.
malang | 07-07-15 | 08:28
.
Ik heb er serieus een traan van woede om gelaten ... het is toch te gek voor woorden.

Hans Hillen | 07-07-15 | 08:30

De EU autocraat Mogherini beschrijft zichzelf en haar eurofiele soort met te stellen: "Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else."
ben kokhals | 07-07-15 | 03:43
.
Wat mij zo enorm bevreemdt is dat mevrouw Mogherini en haar club niet zien dat zij zelf ook tot deze groep behoren. 'Imposing their own ideology' ... ze doen gvd niet anders.

Hans Hillen | 07-07-15 | 08:29

Ik heb hier serieus even wakker van gelegen. Ik doe geen stukjes van Mogherini meer voor het slapen gaan.

malang | 07-07-15 | 08:28

Waarom is die gevaarlijke stoephoer niet onmiddelijk gevierendeeld na deze waanzin? Sorry hoor maar ik kan niet anders meer,ook mijn geduld en incasserings vermogenis niet totaal onbeperkt.

gelukzoeker | 07-07-15 | 08:28

Kan er aub voor ons ook een referendum komen? EU ja of nee? Wat een lijperds lopen daar rond in dat kudt Brussel zeg!

Waakvlam | 07-07-15 | 08:23

De middeleeuwen gaan nog eens heel groot worden in de 21ste eeuw.

noorderling | 07-07-15 | 08:22

Knettergek gevaarlijk stom wijf dat de glazen van haar sexegenoten van de toekomst alvast ingooit. Iets met preventief ruimen.

Fijnstoffer | 07-07-15 | 08:11

Oo' log!

hallevvezool | 07-07-15 | 08:03

Ergens in italie wordt een patiënt uit een psychiatrische inrichting vermist.

P.redgleuf | 07-07-15 | 07:30

Even focussen op dat wat écht belangrijk is: in de eind musical van groep 8 dit jaar komt een groepje relaxte Jamaicanen voor. Deze worden gespeeld door blanke en donkere kindjes. Dat is toch racistisch?
Quincy, let je wel even op??!11!

Ben Adam | 07-07-15 | 07:11

Ik ben toch meer van een seculier overheidsorgaan. Christendom, Islam en het grote spaghettimonster hebben niets te zoeken bij onze overheid.

PureYak | 07-07-15 | 07:07

Zij en onder meer schulz denken er zo over. Het verlichte christelijke relativisme laat zich verenigen met het islamitische absolutisme. Nooit.... ook al heweren zwak begaafde eu spokesman / spokeswoman anders. Zij bevredigen alleen hun superieure gemoedstoestand. Dat is gevaarlijk. Wie roept dat eu meisje ter verantwoording??

nukkie | 07-07-15 | 06:43

Jippie | 07-07-15 | 01:18

Doe wat ze nooit verwachten: stem op de vijand. Pluis de lijsten na op kansloze allochtone kandidaten en stem daar op. Vroeg of laat moeten die dan zich gaan waarmaken onder ieders wakend oog. Mijns inziens het risiko waard, erger dan met de huidige volksvertegenwoordiging kan het niet meer worden immers.

kindapaas | 07-07-15 | 06:31

Dwangbuis en opsluiten. Graag refrendrum voor nl uittreden uit eu. Wel samenwerken maar niet deze bullshit.

franck7020 | 07-07-15 | 06:22

Het kan haast niet anders zijn dan dat dit mokkel zich omhooggeneukt heeft tot de positie van buitenlandfeldwebel der EU.
Verstand heeft ze niet,is zelfs niet in staat haar "eigen speech" te begrijpen en is er met open ogen ingetuind,want heeft een legertje speechschrijvers met islamitische achtergrond voor zich werken op haar buitenland afdeling.
Speechschrijvers zijn zeer waarschijnlijk HBO kutjes met kopvot en criminele broertjes.

swassannuf | 07-07-15 | 05:47

ik zou ook gelijk de sharia invoeren

coolgen | 07-07-15 | 05:36

Ach ja.. zolang je maar 'gewoon' betaald wordt en zelf niet de (rap-groeiende) foute buurten hoeft te betreden.

Vanaf 1:30 'De geestelijke toestand van de Gutmensch'
www.youtube.com/watch?v=80qR7LvF8b8

Dendert Door | 07-07-15 | 05:08

Wat een dom kudtwijf, of zeg ik nu iets verkeerd?

Baronwater | 07-07-15 | 04:27

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:56
Ik kan van zoveel onrecht niet slapen.

Toine Tussenbeen | 07-07-15 | 03:53

Wat een eng wijf, weg ermee.

PollekePot | 07-07-15 | 03:53

De EU autocraat Mogherini beschrijft zichzelf en haar eurofiele soort met te stellen: "Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else."
Reden temeer om die EU asap en compleet op te heffen. Deze keer zijn er alleen geen geallieerden om ons daarmee te helpen.

ben kokhals | 07-07-15 | 03:43

-weggejorist-

Toine Tussenbeen | 07-07-15 | 03:21

@INH.30CL | 07-07-15 | 03:12
Ha! De dikke man. Thx.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 03:16

@Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 03:09
Dan hecht ik meer waarde aan de woorden van deze man! youtu.be/MxqAEMdVQeQ

INH.30CL | 07-07-15 | 03:12

Wouter Bos, kinderen, was de pvda-leider die Nederland wilde islamiseren en 50 miljard over de balk smeet om een failliete bank op te kopen. De man die Nederland arm heeft gemaakt.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 03:12

Nog meer pinguins in de straat.
ISIS in de straten van Rome.
Boko-haram in Toscane.
De droom van Timmermans komt uit.
Juncker geeft Al-Quaida-terroristen een dikke zoen.
Onze toekomst: de EU-burocraten spoelen de toekomst door het riool.
Pechtold kijkt toe en ziet dat het goed is.

Jan Dribbel | 07-07-15 | 03:01

@Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:44
Hehe.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:47

@kindapaas | 07-07-15 | 02:44
Als je een link wil plempen: die begint met http.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:46

@Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:35
Een paardenhoofd, naar goed Siciliaans gebruik.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:44

Islam is het logische antwoord op bevolkingsplanning bij oprakende natuurlijke voorraden en apocalyptische toekomstvooruitzichten.

Wat is al geprobeerd om de groei en vooruitgang van Europa te waarborgen:

-Slavernij (van lijfeigenschap naar industrie arbeider)
-Kolonialisme (asymmetrische handel)
-Agrarische technieken (schaalvergroting, collectivisiering, gentechnologie)
-Emigratie (Australie, Zuid Afrika, Canada)

De techniek kan Europa niet meer redden zoals de laatste eeuwen is gedaan, de rek is er uit.

Ik raad iedereen aan om ¨Praktischer Idealismus" eens goed te lezen, het is al eerder genoemd door een aantal geenstijlers in andere draadjes. Ook het verguisde en wat ontoegankelijke "Der Mythus des 20. Jahrhunderts" bevat een aantal interessante Islam en EU-integratie observaties. Ook Kalergi wordt in dit boek genoemd overigens.

Het is geen leeskost voor zelfovertuigde beterweters, u bent vast gewaarschuwd.

Te vinden op archive.org

kindapaas | 07-07-15 | 02:44

@Hans Hillen | 07-07-15 | 02:26
Kan toch niet anders dat dit nog een staartje krijgt. Deze halfie is "EU chef MinBuza". Kan mij niet voorstellen dat de meerderheid hier in meegaat. Er zitten gelukkig ook nog "niet-progressieve" partijen in het EU parlement, al zijn ze dun gezaaid.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:43

Wat een ACHTERLIJK wijf. "It holds a place in Europe's history, " Ja, INDERDAAD achterlijke mongol! Ga maar eens nalezen hoe de heren hebben huisgehouden, wat een slachtingen zijn aangericht, de slavendrijvers die blanke slaven kwamen halen.

Soms wil je dat je een tijdmachine had en dan kon je haar zo naar het Iberisch schiereiland sturen, zo'n 1200 jaar geleden.

EnNouJijWeer | 07-07-15 | 02:42

@wakkere_nederlander | 07-07-15 | 02:03
Vooral het machteloze gevoel maakt mij helemaal gek. Ben van nature helemaal niet zo vechtjas maar van dit soort berichten krijg ik echt ontzettend jeuk.
Verzet is inderdaad nodig, alleen dit forum is niet de juiste plek om dat te organiseren vanwege IP-NSB en linksdragende jopen. We zouden ook niet willen dat GeenStijl, het laatste bastion van vrijheid in Nederland, kalltgesteld wordt. Kom ik nog op terug.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:41

@Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:20
Paardenstaartje?

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:35

Raar mens, die Federica Mussolini.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:32

Duidelijk een haatprediker die elke toegang tot NL ontzegt moet worden! Weg met dat kudtvolk en knippen/scheren wanneer het nog kan.

INH.30CL | 07-07-15 | 02:31

Dit gaat nog een staartje krijgen.
Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:20
.
Waarom denk je dat dit nog een staartje gaat krijgen? Ik hoop het hoor. Maar waar baseer je dat op?

Hans Hillen | 07-07-15 | 02:26

@wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:51
Wat deze mevrouw zegt druist in tegen alle principes waar we sinds WW2 keihard voor gevochten hebben. Zoiets zou inderdaad strafbaar moeten zijn naast dat ze heel snel moet maken dat ze wegkomt. Dit gaat nog een staartje krijgen.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:20

@Hans Hillen | 07-07-15 | 01:35
Als je uitrekent wat de islam de EU totaal kost per jaar dan kom je volgens mij op een schandalig schrikbarend hoog bedrag uit. Naast dit soort enge fascistische technocratische hobbyclubjes wordt er een hoop geld verbrand aan integratieprojecten, psychische hulp aan slachtoffers van de oorlogen in naam van de islam, opvang van vluchtelingen en ga zo maar door.
De draad over dit EU hersenspinsel is wat mij betreft de apotheose. Aktie. NU!

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 02:17

"De vraag „of God de onderdanen die door tyrannie worden onderdrukt, geen ander middel toestaat dan gebed en geduld" wordt met een duidelijk neen beantwoord. Er zijn „andere gerechtvaardigde middelen". Die middelen zijn er omdat de overheid regeert ten nutte van het volk en bovendien het vertrouwen en de instemming van het volk moet genieten."
Uit 1580, door Theodorus Beza. Dat de overheid regeert ten nutte van het volk en het vertrouwen en instemming van het volk moet genieten .... geheel terzijde geschoven door de EU. De EU is er voor de EU. Het is despotisme, all over again. In de 21ste eeuw. Niets geleerd.

Hans Hillen | 07-07-15 | 02:16

Jawel, nu de grieken eruit dreigen te piepen hebben we hordes mosselmannen nodig volgens de EU. Het is toch een instituut met louter lapschwanzen..

wiedergutmachungssch | 07-07-15 | 02:15

Als er iets is dat niet in Europa thuishoort, dan is het wel de islam.
**verbied islam**

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 02:10

Het nieuwe facisme..

Blobber_NL | 07-07-15 | 02:04

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:05

Al ben ik geen meisje, heb ik geen rood haar, is mijn voornaam niet Hannie en mijn achternaam niet Schaft en leef ik niet in de jaren 40 van de vorige eeuw.
Toch wil ik in het verzet en ben bereid mijn leven er voor te geven.
Een grotere dreiging dan weleer hangt boven ons hoofd.
De NSB was destijds slechts een kleine oppositiepartij want elke Nederlander had een gezonde aversie tegen de fascistische nazi's.

De NSB van nu is MAINSTREAM en de bezetter (ISLAM) is bloeddorstiger dan ooit.

Ik ben er klaar voor/mee!

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 02:03

@Professor Superhirn | 06-07-15 | 21:41
Super.
Laat de waarheid horen.
Let the WIKI wars begin!
Ik doe mee.

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:53

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:59
'Op een dag barst de bom. Bij mij, en vele anderen.'

Hetgeen wat deze domme, foute en fascistische vrouw zegt is aantoonbaar abject en misdadig en derhalve regelrecht strafbaar.
Ik ga er van uit dat zij na deze uitspraak niet lang haar functie zal mogen uitoefenen.

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:51

@President Babboe Bab | 06-07-15 | 21:36
'Stil word je daarvan. Dat er mensen zijn op zulke posities die dit werkelijk denken..'

En er mee wegkomen....!

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:45

@Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:32
"Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe"'

Dit is hoogverraad van internationale klasse!
Ik heb zelfs A. Hitler nooit zo'n gewelddadige woorden horen uitspreken.
Fascistischer wordt het niet.
Zo'n wijf moet je bij d'r haren naar een oorlogstribunaal slepen.

wakkere_nederlander | 07-07-15 | 01:43

Had willen zeggen dat ik verbaasd ben, maar neen. Hopen dat de redactie dit verder oppikt.
Dhr. de Wit | 07-07-15 | 01:24
.
Ik hoop het ook meneer De Wit. Het is toch niet te geloven dat HIER onze nabetalingen naar toe gaan. Ik wil niet meebetalen aan die onzin. Gvd, de EU doet werkelijk NIETS zinnigs met al dat geld dat ze ons afpakken/van ons afpersen. Het kan toch niet dat hier EU-geld voor bedoeld is. Laat die linkse Europese clubjes hun eigen hobbys financieren. De aangesloten politieke partijen hebben toch zelf budget. Jesus Christ. Ik hoop inderdaad dat de redactie dit uitzoekt.

Hans Hillen | 07-07-15 | 01:35

@Hans Hillen | 07-07-15 | 01:14
Had willen zeggen dat ik verbaasd ben, maar neen. Hopen dat de redactie dit verder oppikt.

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 01:24

@Jippie | 07-07-15 | 01:18
Briljant plan. Niet meer stemmen. Geniaal! Oliebol.

Lewis Lewinsky | 07-07-15 | 01:22

@FlamingPie | 07-07-15 | 01:00
Volgens mij is het voor een groot deel indoctrinatie. Links claimt al decennia de moraal en weldenkendheid. Rechts of liever: rationeel, wordt tegelijkertijd al decennialang als racistisch, slecht, verdacht, dom, xenofoob, kleinburgerlijk etc. geframed. Zelfstandige denkers die opgewassen zijn tegen die frame ... die zijn in de minderheid hoor. De meeste mensen willen bij de weldenkende elite horen. En als je dan ook ziet hoeveel geld er om gaat in de linkse propagandamachine en hoeveel mensen ze met behulp van cadeautjes en baantjes aan zich weten te binden ... vergis je niet. Het wrange is dat wij ook nog voor die cadeautjes betalen. Nu ik die door ons gefinancierde Foundation for European Progressive Studies weer heb ontdekt, ben ik weer helemaal woedend.

Hans Hillen | 07-07-15 | 01:20

Altijd al geweten. Van elke dag pasta, tomaten en kaas eten wordt je blijvend stapelgek. De Spanjolen hebben er godverdomme 7 eeuwen over gedaan (Reconquista) om de Islam het Iberisch schiereiland af te jagen. Komt Federica de zaak wel eens eventjes terugdraaien omdat mevrouw een proefschriftje heeft geschreven over religie en politiek binnen de islam. Helemaal ongeneeslijk geschift die tante.

Rien7847 | 07-07-15 | 01:20

Ik ben zwaar anti dit soort idioten in de EU. Ik ben ook liberaal georiënteerd (niet nep liberaal dus). Waar kan ik in Nederland dan op stemmen als ik niet wil stemmen op zo'n links populistische idioot als Geert Wilders? Niet meer stemmen dus :-(

Jippie | 07-07-15 | 01:18

Winston Churchill schreef al in 1899 (!) in zijn boek "The River War":
"How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live."
clockworkconservative.wordpress.com/2...

Wat mij betreft wil ik nu ook wel eens horen van onze volksvertegenwoordigers wat zij nu eigenlijk vinden van het standpunt van deze trien. Eigenlijk weet ik het antwoord al...

Dhr. de Wit | 07-07-15 | 01:15

Zie net dat Diederik Samson er ook was. Dat hele evenement is georganiseerd door 'Foundation for European Progressive Studies' (FEPS). En wat lezen we op pagina 82 van hun Jaarrapport 2014: FEPS is co-funded by the European Parliament on an annual basis since September 2008, which means that 85% of
its total yearly budget comes from an annual grant from the European Parliament. For the year 2014 FEPS was allocated a total provisional budget grant of 3.631.406,00 €, of which the European Parliament grant represents 3.086.695,00 €
.
Ruim 3 miljoen Euro via het Europarlement. We mogen dus zelf betalen voor onze eigen indoctrinatie. Zelfs hun propaganda-bijeenkomstjes betalen die rot-socialisten niet zelf. Het is toch niet te geloven. Wij willen die mensen niet, ze zijn niet gekozen - maar we betalen voor hun uitjes én voor onze eigen gedachtenmanipulatie. Zie hier hun jaarverslag en zie dat Herr Gruppenfuhrer Schultz ook een belangrijke speler is in dit geheel. Zum super kotzen. www.feps-europe.eu/assets/c7615ddc-557...

Hans Hillen | 07-07-15 | 01:14

Ga er maar vanuit dat er nog veel meer islam komt in Europa en dat het enorme spanningen zal geven, overgaand in een toestand dat de geheime diensten het nauwelijk meer lukt om aanslagen bijtijds te voorkomen, zodat aanslagen daadwerkelijk gaan lukken. Wat dus betekent dat je hoort bijvoorbeeld dat iemand zich heeft opgeblazen op een houseparty en dat er tientallen doden zijn te betreuren en honderden gewonden. En dat je zo eens in de week of enkele weken hoort van dergelijke aanslagen, zoals het heel normaal zal worden dat je in bepaalde delen van je land beter maar niet komt, omdat zelfs de politie daar niet durft te komen, en brandweer en ambulance daar alleen naar binnen gaan onder zware politiebegeleiding. En als dit dan zo enige jaren gaande is, dan pas lijkt het mij te verwachten dat de grote middenmoot van het electoraat onder dit alles zo angstig wordt, dat de stemmen op een gegeven moment massaal richting politici gaan in de trant van Wilders en Marine Le Pen. En daarna is de kans groot dat de islam verboden wordt, omdat het een te groot gevaar is voor de samenleving, omdat het te destructief, agressief, intolerant, irrationeel en mensvijandig is om daarmee te kunnen samenleven. Misschien dat alleen een zwaar gepacificeerde en zich overduidelijk aan universele mensenrechten conformerende islam kans maakt om nog getolereerd te worden. Hoewel het mij overduidelijk lijkt dat de islam op dit moment zeer ijverig bezig is met het ontwikkelen van een zeer slechte reputatie bij een steeds groter deel van de mensheid. Zodat het mij niets zou verbazen als dit deel van de mensheid er aan gaat werken dat heel de islam definitief geschiedenis wordt.

Benedict Broere | 07-07-15 | 01:06

@Kudtkip | 07-07-15 | 00:03
Als u toch op TPO komt is het filmpje waar de IS de pineut is ook opgevallen.

nieuws.tpo.nl/2015/07/01/video-jaish-a...

En vooral zeggen dat het niks met de Islam te maken heeft. Hier bleren zij nog Palastina. Houd zeer snel op want IS heeft Hamas al de oorlog verklaard.

beforeitsnews.com/opinion-conservative...

Zolang zij te druk bezig zijn de oppermoslim uit te hangen daar geeft het ons tijd om de tumors uit de NL samenkeving te verstoten. Mieten wij ook over een zkoutje linkse lijken, ach er is een prijs.

Vageling | 07-07-15 | 01:04

Oh en ze kan naast Tarik in de cel gaan zitten voor 'waanbeelden'

Uitvindert | 07-07-15 | 01:01

@LangeTijdGeleden | 07-07-15 | 00:53

Wat zijn dan niet-religieuze politici? In de regel staat de partij-ideologie danwel partijkader boven alles bij een politicus/politica. Dogma en wensdenken overheersen het wereldbeeld.
.
Klinkt nogal religieus nietwaar?

Parel van het Zuiden | 07-07-15 | 01:00

Maar dan blijft de vraag... waarom doen de politiek en (bijna) alle media mee... waarom zijn we zo gretig positief jegens de Islam. Ik bedenk een paar opties: a. bang om te discrimineren ( iedereen zo'n beetje), b. oprecht overtuigd van het mooie van de Islam, zoooo interessant ( GroenLinks, D66), c. Angst voor de Islam, laten we maar doen wat ze willen, dan valt het straks misschien nog mee ( bijna iedereen), d. Angst dat de oliekraan dichtgaat en onze belangen in het MO worden geschaad (VVD, D66, CDA) en e, het meest zwarte scenario: de vijand van mijn vijand is mijn vriend: de haat tegen Israel (SP, GroenLinks, PVDA). Welke zal het zijn of is het van alles een beetje? Tijd voor een nieuwe partij misschien?

FlamingPie | 07-07-15 | 01:00

En toen zei opeens 90% nee tegen de eu.
Mevrouw is wereldvreemd, maar dat zou ik ook zijn als ik zo lang in brussel zat...

Uitvindert | 07-07-15 | 01:00

Ze klinkt als een zweede politica muts die het niet helemaal op een rij heeft staan in der hoofd.

ER MOET JUIST MINDER RELIGIE KOMEN IN POLITIEK.

Religieuze politici maken geen objectieve neutrale keuzes, ze zijn eenzijdig en kiezen alleen maar voor het volk waar zij zelf 'bij horen'. DIT is óók wat altijd al in de geschiedenis zich heeft getoond.

En wat een godwin ook weer, manmanman.

LangeTijdGeleden | 07-07-15 | 00:53

Dit schrijven de organisatoren van de conferentie waar mevrouw Mogherini sprak. "Alienation, populism, xenophobia and disenchantment within our democracies have been festering for decades and reactionary right wing elements have emerged to target Muslims in particular and to create discord within European societies. Progressives in Europe need to take the lead in preventing reactionary forces from encroaching on the mainstream of public opinion. “Call to Europe V” will look at the variety of influences - local, foreign as well as global - at play to better understand the dynamics we face."
.
Stel je inderdaad toch eens voor dat mensen iets anders te horen krijgen dan de 'progressieve mening', stel je toch eens voor dat mensen zelf na gaan denken. Deze propaganda en oproep om het volk te beinvloeden is toch walgelijk? Stel je de verontwaardiging eens voor als er een conferentie werd georganiseerd door exact de tegengestelde partijen met exact de tegengestelde doelen. Dan wordt meteen Hitler weer van stal gehaald en vliegen de Godwins, de Jaberi's en Nzume's je om de oren. Hoe kan het toch dat links altijd dit soort 'hoe zet ik andersdenkenden in een kwaad daglicht' evenementen kan organiseren zonder dat die evenementen uit elkaar geslagen worden? Hoe kan dat?! En waarom kan rechts of beter: rationeel, dat niet??? En weet je wie er ook was: Fatima ELATIK, former Chairwoman of Amsterdam-­East district,Dutch Politician. Nou, dan is het dus écht wel een verdacht evenement. Gadverdamme. En wie heeft dit betaald? Ik neem aan de EU met ons geld. www.calltoeurope.eu/assets/207bd922-75...

Hans Hillen | 07-07-15 | 00:52

/sarcasme aan/
Zij die muts nou dat Sharia en Kalifaat een plek hebben in ons EU soevreigne landen die seculier zijn? Zij voldoet wel aan het Mo profiel. Blond, dom en naïef, waar Mo het liefste van snoept.
/sarcasme uit/

Mens, stront komt uit de anus. Bij u uit de mond. Duidelijk genoeg?

Vageling | 07-07-15 | 00:44

Welk vluchtelingen/immigrantenprobleem? Het past precies in het plaatje!
Maria.1 | 07-07-15 | 00:25
.
Daar ben ik ook bang voor.

Hans Hillen | 07-07-15 | 00:40

@krijgdetiefusmaar | 07-07-15 | 00:38
Teken dan de petitie en verspreid hem!

Maria.1 | 07-07-15 | 00:39

Mooi! Wij willen dat niet!

krijgdetiefusmaar | 07-07-15 | 00:38

Meer exoten in Europa: het gaat altijd mis.
Of het nu over planten, dieren of mensachtigen gaat.
Ze veroorzaken altijd plagen.

Jan Dribbel | 07-07-15 | 00:37

Dit soort politici zorgen ervoor dat Europa opnieuw gewapender hand moet worden bevrijd.
.
Ik ben er klaar voor. Op naar de wederopbouw!

Parel van het Zuiden | 07-07-15 | 00:36

Enige wat die isam in Eurpa voortbrengt is ellende,heeft nooit wat anders gedaan.
Daarom ook,sterf trut,sterf samen met je islam.

Roger-Rabbit | 07-07-15 | 00:32

@Hans Hillen | 07-07-15 | 00:19
Welk vluchtelingen/immigrantenprobleem? Het past precies in het plaatje!

Maria.1 | 07-07-15 | 00:25

de elite denkt nog immer dat de vergrijzing door mekka's kan worden opgelost. Maar de opbrengst van deze badgasten weegt niet op tegen de baten. En de baten zijn op dit moment zwaar negatief, waarom moet een simpele ziel dit duidelijk maken?!?!

Bill Cosby | 07-07-15 | 00:23

Merkel zei het ook al: "Moslims horen in Deutschland", terwijl het grootste deel van de Duitse bevolking daar niet mee eens is.
meneer Q | 07-07-15 | 00:15
.
Wat de bevolking vindt, maakt al zeker een jaar of 25 steeds minder uit. We hebben een EU-dictatoriaal-monster geschapen, waar we nooit meer afkomen. Nooit meer. Alleen met bloedvergieten, ben ik bang.

Hans Hillen | 07-07-15 | 00:20

@Joris,
Kunt u mij uitleggen waarom een onschuldig bedoeld en weloverwogen item wordt weggejorist?
Toine Tussenbeen | 06-07-15 | 22:42

Toine Tussenbeen | 07-07-15 | 00:19

Heeft de EU al iets gedaan aan of besloten over het vluchtelingen/immigrantenprobleem? Niks horen we erover, NIKS. In plaats van zich daarover te buigen, staat mevrouw Mogherini de Islam te propageren. Op een conferentie met de naam "ISLAM IN EUROPE" www.calltoeurope.eu/en/ Ik word hier zo kwaad én verdrietig van.

Hans Hillen | 07-07-15 | 00:19

Moeten ze van de ISIS nog niet een dingetje rechtzetten ergens bij Srebrenica dan?

Fruitvliegje | 07-07-15 | 00:18

Nou Wilders, ik hoop dat u gebruik gaat maken in de komende campagnes, om deze waanzin een halt toe te roepen.
Merkel zei het ook al: "Moslims horen in Deutschland", terwijl het grootste deel van de Duitse bevolking daar niet mee eens is.

meneer Q | 07-07-15 | 00:15

Een grotere vijand dan deze incestueuze uitverkoop heb je niet nodig.
Kijk naar de geschiedenis en huiver. Er is geen land ooit waar het volk met de komst van islam meer welvaart en vrede heeft bereikt. Het tegengestelde is waar; er zijn alleen maar doemscenario's mogelijk. Oorlog, armoede, aftakelende beschaving en onderdrukking.

Antitheïst | 07-07-15 | 00:14

Ach...... hoe zat het ook alweer?
Je wilt een hele grote woestijn vol met stammen bij elkaar brengen. .... ze hebben allemaal ruzie met elkaar, hoe los je dat op?
Je probeert de bloedlijn van de ene stam te mixen met de andere.. ... maar nee hoor dat lukt niet.
Dan kom je op een eureka moment met het gekje idee om kinderen uit Europa te ontvoeren, ze Arabisch op te voeden en als oud genoeg ziinde deel uit te laten maken van de bloedlijnen die er toe doen. .... zo is in een notendop de gehele islam wereld vormgegeven zoals wij dat nu kennen. .... dus ach bloed gaat waar het vandaan komt.
Hans was je er nog maar om dit te duiden...

Dachthetal | 07-07-15 | 00:12

Vanuit islamitisch perspectief is dit de 'dar al harb', aangezien de jihad in goed te voorspellen stadia werkt. Kun je er bijna je op klok gelijk zetten, om te weten wanneer het volgende stadium zal aanbreken. Vijf voor twaalf of zoiets.. Ik kan me ook niet voorstellen dat wanneer de wal het schip keert, wij in oorlog zijn dus. (nu ligt het wel aan de islam) Dit goed voor deze ideologie zal aflopen. Het is alleen een vraag ten koste van wat en wie...

nuff said | 07-07-15 | 00:04

Die is aardig de weg kwijt. Wij lachen wel eens om Donald Trump of Sarah Palin, maar hier hebben we ook van dit soort figuren. Weliswaar aan de andere kant van het spectrum, maar niettemin even schadelijk.

Het probleem is dat deze mensen daadwerkelijk macht hebben.

Statler en Waldorf | 07-07-15 | 00:04

Staatsgevaarlijk en wereld bedreigend, deze Federica Mogherini.

nieuws.tpo.nl/2015/07/04/video-isis-ex...
Deze vid verklaart waarom IS nog eventjes niet het Amfitheater van Palmyra kapot verruïneerde - er moest nog 'opgetreden'.

Geheel naar de westerse traditie uit de Romeinse oudheid om er goed voor publiek te zien allerlei gevechten van moord te aanschouwen.

Dit typeert de achterstand én achterlijkheid van deze islamieten.
Zo niet van alle moslims.
Jazeker, dat durf ik zomaar te beweren.

De gradatie waarmee een moslim Allah vereert laat mij intussen koud.
Gematigd, beetje strenger?
Gaat heen en keer nimmer terug.

En ik beloof hierbij nooit (meer) een land te bezoeken waar deze zogenaamde god z'n volgelingen alle vernietiging laat aanrichten die haaks staan op het leven.

Oja, en Federica Mogherini is volledig rijp om naar zo'n Allah-kudtland te verkas-dobberen.
*zwaai zwaai and never goodbye*

Kudtkip | 07-07-15 | 00:03

@Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:32
Maak je niet dik. Het is maar vrouwenspraak. Die zijn flink van het potje en hebben uiteindelijk toch niks te vertelen.

Rest In Privacy | 07-07-15 | 00:03

Martinspire | 06-07-15 | 23:40
Alle pogingen tot het opzetten van een serieuze moslimpartij zijn tot nu toe gesneuveld omdat ze elkaar de tent uitvochten.

Harry Turtle | 07-07-15 | 00:01

Het grappige is ook nu weer dat wij ons hier een beetje zitten op te winden over dit wief, maar dat 99% van de bevolking ook dit nooit te zien krijgt.
Want dit soort kritische geluiden hoor je in geen enkele reguliere media.
Het grootste deel van dit land zal het ook allemaal een zorg zijn, al staat er straks op iedere staathoek een moskeet.

Slipsnifter | 07-07-15 | 00:00

Ach er is toch de scheiding tussen staat en... Oh wacht, moskee.

Andiamo | 06-07-15 | 23:59

Politieke islam is een pleonasme. Islam is altijd politiek. Islam is een allesomvattend systeem met als doel totale controle over het leven van iedereen, overal en altijd.

Andreas B. | 06-07-15 | 23:57

ik vermoed dat mevrouw HEUL veul arabische oliedollars heeft gecasht voordat ze dit ging zeggen. Vergis je niet, de arabieren zitten vuistdiep in de EU! Alles is geoorloofd om de vijand van binnenuit kapot te maken, nietwaar?

prakkie | 06-07-15 | 23:57

Wanneer er nu eens naar het geheel van al dit soort berichten gekeken wordt en niet naar de los staande nieuwtjes; moet het kwartje toch eindelijk eens beginnen te vallen lijkt me. Alles wordt geregiseerd; bewust vluchtelingen stromen op gang brengen, bewust crises veroorzaken; bewust haatzaaien door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten;bewust niet ingrijpen waar het makkelijk kan, bewust de bevolking financieel leegtrekken enz, enz. We worden bespeeld als een viool. Dat is allang geen conspiracy theorie maar realiteit. www.telegraph.co.uk/men/thinking-man/1...

pfffft! | 06-07-15 | 23:51

Zieke geest

Tipped Relic | 06-07-15 | 23:51

We krijgen een EU door de strot geduwd die uitsluitend nog in het belang is van de grote corporaties. De grote jongens willen af van 'individualisme' ten gunste van de volgzaamheid van cultureel relativisme / collectivisme / marxisme / islam. Allemaal kristalhelder uitgelegd in: Hidden Influence: The Rise of Collectivism.
Quootje: "... Never is 'effort' of 'personal responsibility' given any credit for ones circumstances in the polically correct dogma of Cultural Marxism. Instead 'class', 'race', 'gender' and 'sexual orientation' are given to be the only real determinators. ..."
www.youtube.com/watch?v=ALtJoILN3ks

Aristotalloss | 06-07-15 | 23:49

ik begin eigenlijk ook een beetje de hoop te verliezen voor dit continent ...

sparrow | 06-07-15 | 23:47

-weggejorist-

DaRealSwag | 06-07-15 | 23:46

@Vindefin | 06-07-15 | 23:42
Exact. En zonder dat gedachtengoed zouden ze ook geen "leiders" zijn.

Slipsnifter | 06-07-15 | 23:45

Dit is het gedachtengoed van vrijwel al onze 'leiders' in Europa. Zo, en nu lekker slapen allemaal. Er wordt goed over ons gewaakt.

Vindefin | 06-07-15 | 23:42

Helemaal van de pot gerukt deze madam natuurlijk.

Enige waar ik haar gelijk in geef is dat de (gematigde) moslim wel ondervertegenwoordigd is. Tenminste, als je kijkt naar de statistieken van woonachtig in Nederland vs hoeveel er in de (hogere) politiek zitten. Weliswaar ben ik er zelf ook op tegen, maar democratisch gezien, zijn ze ondervertegenwoordigd. Ik wil mensen hun stem niet ontnemen, ook al kan ik het er nooit mee eens zijn. Net als dat ze recht hebben op een moskee, hebben ze recht op volksvertegenwoordiging.

Martinspire | 06-07-15 | 23:40

Verdomt goed verhaal en maakt een hoop duidelijk, voor de geïnteresseerde onder ons. Tipje van de sluier, heel veel Hans van Balen. Wordt leuk bij de kop "Er broeit iets".
curiales.nl/2015/06/11/staatsgreep/

Link naar het ANP met CV. www.politiekemonitor.nl/9353000/1/j9vv...
Opvallend vond ik zijn Nevenfuncties, één daarvan is: fellow 21st Century Trust, Salzburg Global Seminar, Londen/Salzburg, vanaf september 1988
website www.21stcenturytrust.org/index.html

Maar wat er uitsprong voor mij, Hans de opruier, de Katalysator van rellen is zijn erelid Koninklijke Leidsche Studenten Vereeniging tot Vrijwillige Oefening in den Wapenhandel "Pro Patria"
nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Utr...

toetanchamon | 06-07-15 | 23:40

Het lijkt me dat de Euro PVV fracte hier wat mee moet doen. Doen ze tenminste iets voor hun geld in dat diepe zwarte geld hongerige gat met de naam Brussel.

Mark_D_NL | 06-07-15 | 23:40

Dit gaat helemaal de verkeerde kant op.
Ik blijf mooi bij mijn plannen, mijn opleiding doen en dan zo gauw mogelijk naar de VS.

dineontitan | 06-07-15 | 23:38

Kan niet wachten op het commentaar van Pat Condell over deze mevrouw.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 23:37

Slavernij, anti-semitisme, heksenverbranding, inquisitie, fascisme
Ook onlosmakend verbonden met de geschiedenis van Europa
Maar misschien (ook) niet zo'n goed idee dat anno nu de politiek in te jubelen

Zoishetdanookwelweer | 06-07-15 | 23:37

Dit soort dingen werd toch ooit weggezet als een hoax? En nu gaat notabene een EC commissielid, ergo een EU minister, dit soort dingen roepen? En het is niet eens een foutje of een ongelukkige uitspraak, ze is hierop afgestudeerd.
'Mogherini studeerde politicologie aan de Sapienza-universiteit in Rome waar ze afstudeerde op een scriptie over de relatie tussen religie en politiek binnen de islam.' nl.m.wikipedia.org/wiki/Federica_Mogh...

seven | 06-07-15 | 23:35

Basic Dimension | 06-07-15 | 22:57 Volgens mij is tegenwoordig Iain McGilchrist de interessantste auteur om te lezen als het gaat om het duiden van de Westerse cultuur en de ontwikkeling ervan. www.youtube.com/watch?v=tN1Vn_H68p4

Benedict Broere | 06-07-15 | 23:30

Dumpen die handel. Liefst boven Palmyra.

Wolly | 06-07-15 | 23:26

Benedict Broere | 06-07-15 | 22:47

Het lijkt wel het toonbeeld van oikofobie.

Graaf Kinterslaas | 06-07-15 | 23:25

Geld en religie moeten verre van politiek blijven. Dit is gewoon echt heel slecht nieuws. Om te janken.

Claude_Vieaul | 06-07-15 | 23:23

Met stomheid geslagen en verbijsterd over zo veel domheid. Een zootje ongeregeld daar in Brussel. Maar ja. Die volle zakken voelen goed. Kunnen ze lekker en lui van leven.

frisenfruitig | 06-07-15 | 23:17

Is dat halalwijf nou helemaal van haar pot gerukt?
Het werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken.
Er is niets boven de islam, dat denken ze. Komt rotzooi van. Kan je lang wachten, kan je kort wachten.

www.youtube.com/watch?v=5jxaUWtjaHE

Melfs | 06-07-15 | 23:17

Aan iedereen die nu los gaat op dat wijf: ze zegt duidelijk "Wij willen meer politieke islam".
Ze spreekt gewoon namens de EU, en het verbaast me totaal niet, want wat de plannen van de EU zijn kunnen we al jaren aanschouwen.

Slipsnifter | 06-07-15 | 23:16

nuff said | 06-07-15 | 23:08
Lumpen

nuff said | 06-07-15 | 23:14

@donjon | 06-07-15 | 23:02
ja dat is de ellende, de generatie van haar ouders... en zij is zich nergens van bewust, dat zegt ook wat over die ouders...
Ze is links, waarschijnlijk zeer gekant tegen het katholicisme doch islamitische zielenherders omarmt ze zélfs in de politiek.. zo'n vrouw verloor zichzelf al bij haar geboorte, zit geen logica in.

Heloise | 06-07-15 | 23:14

Mogherini is een absolute griezel. Een zwaar neurotische MPS-stoornis dame die een volstrekt abject gedachtengoed koestert. Een griezelige tante, met een verbijsterende bak invloed in de Italiaanse politiek.
-
Absurd dat dit stuk vreten de EU mag vertegenwoordigen in (o.a.) Rusland en in het Midden Oosten. Catherine Ashton was een minkukel, Mogherini is een accident waiting to happen.

bisbisbis | 06-07-15 | 23:10

Islamistisch 'lumplenproletariat' klaar voor de revolutie/jihad.

nuff said | 06-07-15 | 23:08

Islam is een broeinest voor extremistisch tuig als een vochtige muur een broeinest is voor schimmel.
Om die reden hou ik mijn muren altijd droog.

Mouth Of The South | 06-07-15 | 23:08

-weggejorist-

blauwe zander | 06-07-15 | 23:07

@BenBinnen | 06-07-15 | 22:58
Nou nou, ook binnen Nederland hebben wij heel veel landverraders, dus met of zonder EU, Europa heeft helaas zoveel sukkels en landverraders, dat het slechts kwestie van tijd is en heel Europa gaat definitief naar de klote.

Wonderful-Life | 06-07-15 | 23:07

Dat mens heeft het zo te zien niet allemaal op een rijtje...

wiener mit pommes | 06-07-15 | 23:04

-weggejorist-

hallofreen | 06-07-15 | 23:02

Bij flink aanzwengelende EU-kritiek kan je altijd nog pro-EU stemvee importeren.

Harry Turtle | 06-07-15 | 23:02

De gesneuvelde soldaten in WOII draaien zich om in hun graf.
Botte Hork | 06-07-15 | 21:35
.
________
.

En deze ook.
Als die köt haar zin krijgt zijn ook deze mensen allemaal voor niks gestorven:
.
www.youtube.com/watch?v=ntt3wy-L8Ok

Rest In Privacy | 06-07-15 | 23:02

Keerf II | 06-07-15 | 22:57
Het probleem is dat de Islam zich niet aangepast aan het westen maar dat het westen zich aangepast aan de Islam , en dit al ruim 45 jaar.

Eurotokkie | 06-07-15 | 23:01

Ze beschouwt Europa, net als die andere opportunisten, dus als een grote proeftuin om experimenten op los te laten.

roze_bril | 06-07-15 | 23:00

De weg effenen voor Turkije ??? Overigens een walgelijke vertoning zo'n beetje synoniem aan brussel.

NB-Stb | 06-07-15 | 23:00

Ahh wat lief, weer zon linkse hippie met een vertekend wereld beeld. Geloof en politiek horen niet bij elkaar. Geloof is irrationeel, politiek is rationeel. De islam is naar eigen zeggen het enige en laatste woord van god. Hoe kun je daar nou mee in discussie gaan over politiek? Ze vinden dat ze zelf gelijk hebben.

Laten we vooral niet buigen! Alsjeblieft hou op met dit soort rare hersenspinsels. Zo komen we nooit van geloof af.

Banaanie | 06-07-15 | 22:59

@Wonderful-Life | 06-07-15 | 22:57

Herstel: de EU is een zinkend schip. Laat je niet meeslepen in de newspeak.

BenBinnen | 06-07-15 | 22:58

polt | 06-07-15 | 22:11
dat betekend dat de dieren langzaam moeten doodbloeden. 'Halal' heet dat.

--sql error-- | 06-07-15 | 22:58

Dacht dat pak hem beet de laatste 1000 jaar van onze geschiedenis overtuigend aantonen dat de Islam niet bij ons hoort. De islam heeft ons niets te bieden behalve angst, onderdrukking, achterlijkheid en smerig eten. Wij hebben in Europa een parasiet binnengelaten die onze vrijheden aanvreet onder het mom van godsdienstvrijheid. Ik voel mezelf een Europeaan maar als ik deze mevrouw hoor hoop ik dat we snel uit de EU stappen.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 22:57

Dat zei ik toch altijd en zeg ik het nog steeds. Europa is een zinkend schip.

Wonderful-Life | 06-07-15 | 22:57

Benedict Broere | 06-07-15 | 22:47
Benedict, ik dacht dat het Spartacus was die de rol van de Verlichting een paar weken geleden ter sprake bracht. U bent nogal onderlegd in geschiedenis. Is het niet zo dat deze vrouw juist Vrijheid Gelijkheid en Broederschap in extremis uitdraagt?

De Verlichting zal de Westerse cultuur in duisternis hullen.

(47) The Curse of Enlightenment

sexualreligion.blogspot.nl/2015/06/47-...

Basic Dimension | 06-07-15 | 22:57

-weggejorist-

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:56

Muts. Vervang "islam" eens door "fascism", lees de zin terug, en denk dan nog eens een keer heel goed na over wat je zegt.

Muxje | 06-07-15 | 22:55

BenBinnen | 06-07-15 | 22:52
Heute Europa und morgen die ganze welt.

Eurotokkie | 06-07-15 | 22:55

Volgens mij is die brabbelkut een neukertje van die totaal-maloot v. Baalen.

ja,diedus! | 06-07-15 | 22:53

@guurderdanguur | 06-07-15 | 22:45

Adolf H. had grote bewondering voor de mufti van Jerusalem.

duckduckgo.com/?q=hitler+mufti&ia...

Verder is de islam zeer vergelijkbaar met het nazisme:

- übermensch/untermensch-principe
- blut und boden principe
- vergaand collectivisme, het individu telt niet
- propageren van genocide
- mengt zich in alle facetten van het leven
- fascistisch van aard
- zeer absolutistisch

BenBinnen | 06-07-15 | 22:52

@Benedict Broere | 06-07-15 | 22:47
"Het is voorspelbaar dat het op velen overkomt alsof Koning Willem Alexander plotseling in zijn kersttoespraak zegt dat de Cosa Nostra voortaan integraal deel is is van het landsbestuur."
De Cosa Nostra is niks vergeleken met "onze" regering..

Slipsnifter | 06-07-15 | 22:52

DAT is dus de werkelijke agenda van de EU..! Ik hoop dat ze een keer goed inelkaar wordt geslagen door een moslim om de gewoonlijke redenen: omdat ze verkeerd naar hem kijkt of zo brutaal is om hem aan te durven spreken, of weigert haar handtasje af te geven als ze wordt overvallen. Dan leert ze het wel. Of juist het tegengestelde, want ik vermoed dat ze zwaar masochostisch is, want anders kraam je dat soort schandelijke landverraad aan je eigen westerse cultuur niet uit.
-
Maar nog steeds luisteren we niet naar Wilders want die is immers een racist, volksmenner, populist, haatzaaier, xenofoob, nazi, fascist, enz enz...

telelezer | 06-07-15 | 22:50

Ik denk dat ze zelfs bereid is om een hoofddoek te dragen als dit nodig is .

Eurotokkie | 06-07-15 | 22:50

Wie heeft de macht om deze politica op te laten pakken voor hoogverraad? En als niemand die macht heeft, waarom komt het volk verdomd nog aan toe niet in opstand. Zijn al die doden voor niets gevallen tijdens de veldslagen om de moslims in het verleden uit Spanje en de rest van Europa te flikkeren? Vies vuil smerig tering kutwijf.

Chiefmate | 06-07-15 | 22:50

Dit soort politici zijn ontzettend gevaarlijk voor onze democratie en Europese cultuur. Doodeng, geschift, misdadig. Wat doet zo'n dom wicht op zo'n vooraanstaande positie? Ik verbaas me meer en meer over de schaamteloze baantjesmachine die EU heet. Dat iemand met het intellectuele vermogen van een ezel op zo'n plek kan zitten en betrokken is hij belangrijke beslissingen. Kotsziek word je ervan. Weg met de EU!

KlunsJohannus | 06-07-15 | 22:50

Remember Poitiers (732)
Remember Vienna (1529)
Remember Malta (1565)
Remember Vienna (1683)
...
Van de tussenliggende jaren tot nu vullen jullie zelf maar in.

Direct Alpha | 06-07-15 | 22:49

Dat mens is echt knettergek

protonplof | 06-07-15 | 22:48

Levensgevaarlijke idioot!

Mega Mindie 2 | 06-07-15 | 22:48

Het is voorspelbaar dat het op velen overkomt alsof Koning Willem Alexander plotseling in zijn kersttoespraak zegt dat de Cosa Nostra voortaan integraal deel is is van het landsbestuur. En dan te bedenken dat Obama, Cameron en Merkel soortgelijke uitspraken doen. Het is een raadsel wat hier speelt eigenlijk. De historicus Jared Diamond heeft een dik boek gewijd (Ondergang) aan hoe culturen zelfmoord plegen. Het heeft over het algemeen te maken met hardnekkig ontkennen van werkelijkheid door de heersende elites. En het gewone volk wordt simpelweg meegesleurd in de algemene ineenstorting.

Benedict Broere | 06-07-15 | 22:47

Maria.1 | 06-07-15 | 22:23

Geloof me, ik zou niets liever willen en zou veel meer willen doen. Deze waanzin moet stoppen.
Eerst maar eens die petitie tekenen.

druipsmurf | 06-07-15 | 22:46

Nein!

Nie wieder die duits-islamistische waanzin.

guurderdanguur | 06-07-15 | 22:45

nederland uit de EU lees links kalifaat brussel

coolgen | 06-07-15 | 22:44

Eng.

Sliptong | 06-07-15 | 22:44

226 Jaar na dato..

RobberenRukkie | 06-07-15 | 22:43

-weggejorist-

Toine Tussenbeen | 06-07-15 | 22:42

“political Islam should be part of the picture”

Dat is niet “best” schokkend, dat is buitengewoon schokkend. Je moet zo langzamerhand vrezen dat dit soort lieden ons letterlijk in het verderf gaan storten.

Wim Denkbaar | 06-07-15 | 22:41

Dwaalspoor | 06-07-15 | 22:37
Gevaarlijker dan de Islam zijn mensen die het gevaar van de Islam niet zien.

Eurotokkie | 06-07-15 | 22:41

Dat wijf is krankzinnig!

telelezer | 06-07-15 | 22:41

Weer zo'n masochistisch raarwijf met een Stockholm-syndroom. Er zit een groot verschil tussen tolereren en verheerlijken. Een gast mag best welkom zijn in je land, maar ga niet doen alsof de gastheer moet worden zoals de gast, omdat de gast er zogenaamd altijd al geweest is. Islam is een relatief nieuwe invloed in het westen, en niet zo gek veel geleden had je nog de reconquista, jihads, de kruistochten, etc.
Gaan lopen roepen dat olie en water ineens wel mengen als je er meer olie bij giet is bullshit.

Vage_eddie | 06-07-15 | 22:40

@Ars Vivendi | 06-07-15 | 22:32
Ja, niet van wakker liggen, het is haar natte droom maar de nachtmerrie voor verreweg de meesten en de politieke islam, die zie ik hier niet komen, daar zit echt geen vrouw op te wachten. :)

Heloise | 06-07-15 | 22:40

@Ars Vivendi | 06-07-15 | 22:32
Ik heb de hele dag GS nog niet bekeken. En net doe ik dat, krijg je dit weer..... Blij dat ze het melden, wil m'n kop niet in het zand steken, maar voor mijn moraal, gesteldheid en nachtrust is het idd niet goed. Wat een idioten zitten er toch in de politiek...... Ze doen echt niks goeds voor de bevolking, lokaal niet, in NL niet, in de EU niet..... Lamzakken zijn het.....

figuur | 06-07-15 | 22:39

"Er is, zoals professor Huntington eind jaren negentig al stelde, sprake van een botsing der beschavingen. De vrijheid van het individu, de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie, maar ook de gelijkwaardigheid van man en vrouw, homo en hetero en de scheiding tussen kerk en staat. Het zijn zaken die binnen de islam niet of slechts gemankeerd voorkomen.

Deze botsing vormt ook een kwestie voor de meerderheid van gematigde moslimgelovigen, die deze terreurdaden eveneens verafschuwen maar tegelijkertijd geconfronteerd worden met het islamitisch-theologisch fundament.

Gelukkig zijn de meeste moslims in staat deze botsende ideeën te verenigen door bepaalde passages in de Koran buiten hun levensbeschouwing te laten of anders te interpreteren. Echter, er zijn er ook die dit niet kunnen of willen. Zij vervallen in een statisch en zevende eeuws wereldbeeld. En dit uit zich in extremisme en ziekelijk geweld, onder meer in de straten van de Westerse wereld.

Wat het Westen nu moet doen is, zoals Karl Popper ooit schreef, de vrije en open samenleving verdedigen door intolerant te zijn tegen de intoleranten.Sluit extremistische moskeeën, zet imams die oproepen tot geweld het land uit, voer administratieve detentie in, zorg dat jihadisten die vertrekken richting Syrië of Irak of andere brandhaarden hun verblijfsrecht in Nederland voor altijd verliezen, pak eindelijk de financiering van islamitische organisaties door buitenlandse mogendheden en instellingen aan, zet de marechaussee in op ‘gevoelige’ plekken en investeer fors in onze veiligheids- en inlichtingendiensten.

Ten slotte, en dat is primair, dienen wij door te gaan met onze vrije manier van leven en het optimaal benutten van onze vrije beschavingsgeest. Vrijheid en niets anders is immers de grootste bedreiging voor het islamitisch extremisme."

drs. J.J. van Klaveren

En daar wil ik aan toevoegen: er is geen gematigde islam: www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article...

BenBinnen | 06-07-15 | 22:38

Wtf! Welk geschiedenisboek heeft zij gelezen? Hoezo kunnen deze mensen blijven zitten? Ik wil minder geloof in de EU. En als er dan perse een geloof geknuffeld moet worden, doe dan de christenen maar. Die hebben vele honderden jaren geleden de boel overgenomen. Niet de islam.. Daar hebben we tevens de middeleeuwen aan te danken. In het Engels ook wel the dark ages genoemd. Als de islam hier ooit aan de macht komt, zullen het de darker ages worden.

Dwaalspoor | 06-07-15 | 22:37

Misschien zorgt de politieke Islam binnen de EU er wel voor dat vrouwen zoals Federica Mogherini geen spreekrecht meer krijgen .

Eurotokkie | 06-07-15 | 22:33

Als dit het laatste topic is...
Slecht voor mijn nachtrust!

Ars Vivendi | 06-07-15 | 22:32

Deze "vrouw " dient zeer hinderlijk te worden gevolgd.

fuckje | 06-07-15 | 22:32

Heeft ze de beelden niet gezien van die koelbloedige moord door de is-jeugd bij Palmyra. Dat is de ware Islam die dan Europa binnenkomt. Dit moet stoppen. Misschien kunnen ze hier ook een referendum houden of we in of uit de EU moeten stappen. Ik weet het wel.

dubbelq | 06-07-15 | 22:31

Wat is er toch mis met die gasten? Griekenland: Toelaten tegen heug en meug.

Resultaat: Griekenland failliet, mensen hebben niks meer te vreten. Enorme financiele strop voor noordelijke landen.

Oekranie: Kom er gezellig bij (en plofzak ging op een podium staan juichen).

Resultaat: Oekranie ligt in puin, halve oorlog met Rusland.

Grenzen: Alle grenzen moeten open. Hoera, iedereen moet overal in Europa kunnen werken.

Resultaat: Rovende bendes, die naieve overheden leegtrekken. Een enorm probleem voor de transport sector met illegalen, die in vrachtwagens kruipen.

En straks?

Islam: Kom er bij, hoera, jullie krijgen Europese subsidies om jullie gedachtengoed te verspreiden.

Resultaat: Europa is geinfesteerd met de jihad, einde van de westerse beschaving.

decadent degeneraat | 06-07-15 | 22:31

Dus de wetenschappers in het "Westen" zijn in staat om een marslander met succes op een exacte locatie te laten landen op een andere planeet in ons zonnestelsel.
En wat doen de "westerse" politici ondertussen? Een ideologie die de Wetenschap op alle gebieden beledigd alle ruimte geven zodat we binnen nu en een eeuw weer in de schoolboekjes leren dat Allah de maan in twee stukken had gebroken en daarna weer gelijmd en dat de zon om de aarde draait.
Te zot voor woorden deze ontwikkeling.
"Vroeger dachten ze dat het goed was kerk en staat gescheiden te houden maar we zijn gelukkig nu zo ver om te weten dat er niets boven de politieke islam gaat." Arggg, even met het hoofd op de tafel bonken hoor.

Dirk III | 06-07-15 | 22:31

Ja als ze hulp krijgt van binnenuit dan kan de Islam zich hier gewoon politiek nestelen.

Eurotokkie | 06-07-15 | 22:30

wat een rare vrouw, ze wil terug naar de middeleeuwen, omdat ze vergeet dat juist het humanisme bij de EU zoals deze nu is hoort, ze lijkt een eeuwtje of 4, 5 over geslagen te hebben.
Nog even en we moeten godvruchtigheid en geloofsijver waarderen inclusief de daarmee onlosmakelijk verbonden religieuze agressie, omdat de islam hier een 'plek' heeft ' nu en in de toekomst' .
Zou zo maar zo kunnen zijn, ze vergeet alleen dat daarmee nog iets samenhangt; de onvermijdelijke burgeroorlog die erop gericht zal zijn alle moslims weg te jagen of , beter, uit te roeien, incl alle verraders zoals zijzelf.

Heloise | 06-07-15 | 22:28

Moslima in spijkerbroek?

StijlvolRechts | 06-07-15 | 22:28

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:08
Goed plan, ik ben voor.

toetanchamon | 06-07-15 | 22:28

Er is en was in intentie niks, maar dan ook helemaal niks, wat van, voor of door de islam is in Europa. Ik wil graag terug naar die intentie.

De waard zijn gast | 06-07-15 | 22:27

@Mark_D_NL | 06-07-15 | 22:25

Nou ja, bijna net zo veel als Emile.

QBert | 06-07-15 | 22:27

"Politiek is lam". De spatie was weggevallen. Niks Islam, gewoon een typo.

Fark Mutte | 06-07-15 | 22:26

Ik denk dat ik vrijwel alles al heb gezegd wat betreft de islam wat niet tot een ip-verzoek leidt.

"Met dank aan de naïeve wereldverbeteraars die al decennia mensen met een compleet andere belevingswereld, cultuur en religie dit land binnenhalen, in de dogmatische veronderstelling dat alle mensen gelijk zijn en dat iedere tegenvaller te wijten is aan achterstelling, gebrek aan herverdeling, racisme en xenofobie. De westerse Gutmensch die overloopt van de neiging alle kwaad in de wereld aan blanke, westerse mannen toe te schrijven en de nobele taak op zich heeft genomen om de pure, onbedorven wildeman met dialoog en subsidie om te vormen tot een modern lid van de samenleving. Want ondanks alle kwaad waar de blanke, westerse man verantwoordelijk voor zou zijn heeft deze Gutmensch nog één onafgemaakte taak: de wereld verbeteren door een betere mens te scheppen. Wat in de voormalige Sowjet-Unie en in nazi-Duitsland niet is gelukt probeert zij gewoon opnieuw. Een mens die vrij is van hebzucht, eigenbelang en alle andere kwalen die ons verweten worden.

Het multiculturele project is gefaald en niet te zuinig ook. Maar in plaats van de brokstukken nu bij elkaar te rapen en de koers aan te passen volhardt zijn in haar streven naar zelfloosheid en nihilisme en steunt daarbij per definitie de minderheid. Ook als deze aantoonbaar de westerse democratie en onze leefwijze veracht. Ook als de kranten en internet vol staan met misdaden tegen de menselijkheid. Ook als Nederland vroeg of laat geen vrij land meer is. Want er is niets erger dan toe te moeten geven dat het project mislukt is.

"Wir haben es nicht gewusst." Maar ik wel. De namen van deze verraders staan genoteerd. Ons land is weggegeven en de rekening volgt. Vroeg of laat."

En ... fuck de EU:

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/...

BenBinnen | 06-07-15 | 22:26

Geschiedenis van islam in Europa:
-In Spanje en Portugal heeft de Islam met geweld de boel bezet tot in de 17e eeuw.
-De Ottomanen kwamen met paard en zwaard de Islam brengen tot aan de poorten van Wenen. Gelukkig weer teruggedrongen, maar in de Balkan wonen nog veel moslims.
-Vanaf de jaren 60 hebben we ongelimiteerd Islamitische gastarbeiders naar Europa gehaald.
-Ook is het overgrote deel van de vluchtelingen die naar Europa komen moslim.
Dat is de enige geschiedenis van Islam in Europa. Islam heeft in die tijd helemaal niets goeds naar Europa gebracht. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika is het Christendom en het Jodendom helemaal uitgeroeid door de Islam. Dat moeten we niet laten gebeuren in Europa. Islam werkt gewoon niet in een niet Islamitische staat, Islam zal blijven botsen met westerse vrijheden. We zien allemaal wat er nu gaande is in het seculiere Turkije. Indonesie is ook in rap tempo aan het Islamiseren. De Schilderswijk is niet rustig als er geen moskeewacht rondloopt.
Ik vraag me af wat mevrouw Mogherini precies bedoelt met de plek van de politieke Islam in Europa.

Duifmans | 06-07-15 | 22:26

Wat een debiel. Zou het wellicht een gevalletje generatie overschrijdend stockholmsyndroom zijn. Dat dr oma in WOII tijdens de mocro massaverkrachtingen in italië zo vol gepompt is met haatzaad dat kleindochter dr nog last van heeft?
.
Enige positieve wat je hier uit kun halen is dat dit soort volksverlakkers zich op enig moment zullen moeten verantwoorden voor het wegkijken en heulen met massamoordenaars. Zal nog een paar decennia duren, maar ooit komt ze in het strafbankje. En dan heeft ze nog mazzel dat het dan geen sharia rechtspraak betreft.

vaas klaak | 06-07-15 | 22:26

Er zijn drie niveau's islamisten, zoals 3 acrobaten die op elkaars nek staan:
1: de 'aardige nette' groep die met iedereen op kan schieten en die de basis is voor de tweede groep en aan deze tweede groep coulance en support levert
2: de groep die 'betere' moslim is met strengere regels en 'hogere' standaards. Deze groep is de basis voor de derde groep die coulance en moreel support levert voor de derde groep
3: de groep waar het allemaal om te doen is: de koppensneller
Zonder groep 1 en groep 2 zou groep 3 niet bestaan

holtordevrschrkklke | 06-07-15 | 22:25

Wel een verademing dat dit onder de aandacht wordt gebracht, dank daarvoor Spartacus. Anderzijds is het triest dat een andere scribent bij GS het nodig vind om met een tirade van Godwins het toch al weinige fysieke verzet tegen daadwerkelijke islamisering te linken aan nazi's en andere verschrikkingen uit WW2. Naar mijn idee staan juist deze figuren als deze Italiaanse mevrouw of een mevrouw Malmström, met een dergelijk socialistisch gedachtengoed en de wens voor een vierde rijk veel dichter bij een welbekende dictator uit Duitsland..

Gaul Shaarad | 06-07-15 | 22:25

Oliedollars aan het werk.

tattooboer | 06-07-15 | 22:25

OXI toch.

Wolly | 06-07-15 | 22:24

@ZKH EénOog | 06-07-15 | 22:16
Niet zo gek dat ze zich gedragen als Borg en kleden als Tusken Raiders, ze lezen dagelijks hun science-fictie boekje genaamd "de Koran".

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:23

Islam moet zo ver mogelijk WEG blijven uit de politiek

De Waterdrager | 06-07-15 | 22:23

@druipsmurf | 06-07-15 | 22:20
Dan wordt het nu toch hoog tijd dat we ons gaan verenigen en deze waanzin stoppen!

Maria.1 | 06-07-15 | 22:23

druipsmurf | 06-07-15 | 22:20
'sardine' moet zijn 'strijd'. Autocorrect-foutje

druipsmurf | 06-07-15 | 22:23

Zei ze zes maanden na Charlie Hebdo (7 jan 2015)

IQmin100 | 06-07-15 | 22:22

-weggejorist-

Maria.1 | 06-07-15 | 22:22

@Mouth Of The South | 06-07-15 | 22:16

Klopt. En daar is honderden jaren aan vrijdenkers, recalcitranten en relativeerders voor nodig geweest. Bovendien geeft het christendom nog enige opening voor beschouwing, onderzoek en relativering. Precies zoals Lagonda beschrijft.

BenBinnen | 06-07-15 | 22:21

Totaal geschift, deze dame.

klanker | 06-07-15 | 22:20

Als men denkt dat hier geen Europese strategie achter zit, dan komt men bedrogen uit. Hier is ècht over nagedacht en dit IS wat ze willen.

Herinnert iemand zich de vrijheids- en afhankelijkheid sardine van Catalonië nog?.. Tot in de jaren 90 hoorde je hier nog wat van. Nu niet of nauwelijks meer.
Waarom?.. Nou, dat is niet zo moeilijk want hier is een geijkte tactiek toegepast door de Spaanse regering: Zorg dat een bevolking minder homogeen wordt en men zal minder snel een gezamenlijke vuist maken en een eigen 'wil'krijgen.
In Spanje hebben ze dat geregeld door het bevorderen van interne immigratie zodat er meer Spanjaarden van elders in Catalonië gingen wonen.

De EU doet nu hetzelfde: dat is de reden dat ze gráág zien dat homogene bevolkingssamenstellingen verdwijnen.

druipsmurf | 06-07-15 | 22:20

Nu snap ik de D'66 kretologie ook ineens een stuk beter; 'Eigenlijk bent u een Europeaan'.

RobberenRukkie | 06-07-15 | 22:20

Mevrouw Federica Mogherini, u is de weg kwijt... Nee, mevrouw, islam is géén onderdeel van de Europese cultuur. Dat hier moslims wonen, geen probleem, mits ze zich integreren en niet met IS-vlaggetjes lopen te zwaaien. Er wonen ook Europeanen in moslimlanden. Maar betekent dat dan dat de cultuur van hun Europese land van herkomst daar ook onderdeel van de landsculturen uitmaakt? Neen. Dus omgekeerd is dat ook niet het geval.

Reykjavik | 06-07-15 | 22:19

De EU is niet meer van deze tijd, schijnt altijd een goed argument te zijn. Niet meer van deze tijd zijn, kent u die uitdrukking?

Latrinalia | 06-07-15 | 22:18

Nu ben ik er helemaal van overtuigd dat we HEEL SNEL moeten stoppen met dat hele EU gebeuren. Wat een nachtmerrie wordt dat met dit soort engnekken aan de macht.

J. Jarig | 06-07-15 | 22:18

BenBinnen | 06-07-15 |
Het verschil is dat onze christenen 99% sullige goedzakken zijn. Kijk maar eens op de EO jongerendag, waar blije christengekkies de hele dag dansen zonder iemand te intimideren. Het moskeevolk daarentegen loopt uitdagend rond te hangen en springt gelijk in de verdediging als ze ook maar denken dat een ongelovige het waagt een al of niet spottende blik op hun te werpen.

Mouth Of The South | 06-07-15 | 22:16

Wat een smerige, lage en narcistische opmerking van die vrouw, ze zou eigenlijk zelf een ''islam experience'' moeten ondergaan in gebieden waar er ''politieke islam'' is, kijken hoe ze praat als ze persoonlijk al het mensenleed van vrouwen in die regionen mee heeft gemaakt.

hitchslap2.0 | 06-07-15 | 22:16

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:14

Qua idealistische kant de Borg.
Qua gedrag en mode doen ze me vaak meer aan de Tusken Raiders (Star Wars) denken.

ZKH EénOog | 06-07-15 | 22:16

Zal wel een stiekeme bekeerling zijn, een moslima. Anders verzin je zoiets niet.

PowPow | 06-07-15 | 22:14

@StijlvolRechts | 06-07-15 | 22:08
Ik moet bij islam aan the Borg uit Star Trek denken, "resistance is futile, you will be assimilated".

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:14

We hebben het goeddoemme al moeilijk genoeg met de christelijke politiek, die verknallen beetje bij beetje ook de boel hier,
dan gaat deze zwatelende afgezant van de sharia nog eens
de politieke islam hier naartoe lullen, je kunt niet iets verkopen of weggeven dat NIET van jou is EU muts
je kunt het proberen maar het blijft diefstal.

Berthe | 06-07-15 | 22:13

Mevrouw steek even uw armen door deze mooie jas, dan doen wij de gespen achterop dicht en brengen u naar Hotel Insania voor een all inclusive verblijf.

Fark Mutte | 06-07-15 | 22:13

Van de pot gerukt.

Klier van Bartholin | 06-07-15 | 22:12

Toch wel knap dat ze daar in Brussel van alles kunnen verzinnen, behalve dan waar de Europeanen op zitten te wachten.

Wat doen we nog met dat duurbetaalde ongekozen onnodige zaakje...

ter Horst | 06-07-15 | 22:12

Ze proberen er in de EU iets doorheen de rammen waar de honden geen brood van lusten in een tijdsbestek zo kort dat ze het zelf nog kunnen meemaken terwijl de landen en culturen in Europa eeuwen hebben gehad om zich te vormen tot wat ze nu zijn.
Dat is een recept voor een ramp zal maar zeggen.

Dirk III | 06-07-15 | 22:12

Het is een schande dat dit mens op deze positie zit. Deze positie zou niet moeten bestaan, omdat de hele EU niet zou moeten bestaan. En als ze echt geloof in wat ze zegt, neemt ze een enkeltje naar Mosul en laat ze zich uitwonen door haar geliefde isis-strijders.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 22:12

Wat is trouwens "islamitisch eten"? Ik ken wel Italiaans eten. Of bedoelt ze het "dieet" van geen varkensvlees en alcohol? Maar geen speciale gerechten ofzo. Ja, wel Marokkaanse, Indonesische, Irakese gerechten enzo. Maar dat wordt ook door niet-moslims gegeten.

polt | 06-07-15 | 22:11

Ze ontwikkelt zich razendsnel als een echte Mussert!
God bewaar me, ben niet gelovig maar ga toch maar bidden voor de ontmanteling van de EU!

lanexx | 06-07-15 | 22:11

Houellebecq is er niks bij.

RobberenRukkie | 06-07-15 | 22:10

Om te janken. Is er iemand die uit kan leggen waarom de Europese politiek zo veel van moslimknuffelen houdt?
Slimkees | 06-07-15 | 21:36
Het is maar een theorie maar als er veel chaos en kutzooi in europa is kan europa veel makkelijker wetten maken om meer macht te krijgen.
Net als dat mensen denken dat de VS het volk bang maakt om er zo terreur wetten doorheen te drukken om die vervolgens op eigen burgers toe te passen.
Het is een mogelijkheid.

AmericanDad | 06-07-15 | 22:10

Al die negatieve gevoelens van mensen hier die ik goed begrijk maakt me wel droevig.
Mijn kleine bijdrage dat ik kak op de islam zal hopelijk het leed wat verzachten.

Sterkte.

soxs | 06-07-15 | 22:10

"It holds a place in Europe's history"

Mevrouw moet haar geschiedenisboek nog eens nalezen.
De geschiedenis gaat zich helaas weer herhalen.

QBert | 06-07-15 | 22:10

een Italiaanse die een totalitair systeem wel ziet zitten... waarom verbaast me dit nou niet? Domme doos.

--sql error-- | 06-07-15 | 22:10

Geschift wijf! Geef haar snel een boerka en kameel...

Europa wordt geregeerd door idioten!

MRF2739 | 06-07-15 | 22:09

Tijd voor een totaal verbod op alle geloven en een schop onder de reet van EU chef MinBuza .

Real Dutch Meat | 06-07-15 | 22:09

Ik moet ineens aan star wars denken. The evil empire!

StijlvolRechts | 06-07-15 | 22:08

Wat een vreselijk mens is dat. NEEN , wij willen dat NIET. En het kan ons geen lor schelen wat dat wijf wil. Het is nu zo'n beetje genoeg met die vervloekte EU!!!

langzullenweleven | 06-07-15 | 22:08

Was getekend, de oliestaten. Of ze is compleet debiel. Misschien draait ze bij op het moment nadat ze besneden is.

realiteits.waanzin | 06-07-15 | 22:08

@toetanchamon | 06-07-15 | 22:03
Graag, hoe sneller hoe beter. Laten we afspreken om t-shirts aan te trekken met onze reaguurdersnaam.
Op de voorkant: "Dhr. de Wit, GeenStijl". Op de achterkant: "Rot Een Sop".

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:08

Ik weet even niet wat ik moet zeggen....

Nilfisk | 06-07-15 | 22:07

Compleet geschift. Jammer dat de folie a deux is geschrapt in de DSM 5, maar misschien kunnen ze in editie 6 folie a beaucoup de EU opnemen. Want het is echt een collectieve gekte.

Bamberger Reiter | 06-07-15 | 22:07

Ik zie trouwens meer heil in het toelaten van peniskokers in het straatbeeld dan meer islampolitiek afkeurend geneuzel over te korte rokjes en allahuakbar een weelderige haardos.

polt | 06-07-15 | 22:05

Er wordt de burgers niets gevraagd, het wordt er gewoon ingeramd.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 22:05

@Professor Superhirn | 06-07-15 | 21:54
De soevereiniteit die we langzaam verliezen zit het meest dwars. Deze volslagen gestoorde mevrouw bewijst dat meer weer eens. Geld hebben we zelf geen zeggenschap meer over. Vluchtelingen hebben we zelf geen zeggenschap meer over. En dan nu ook geen zeggenschap of de islam wel of niet welkom is in de EU? Over mijn LIJK. Letterlijk en figuurlijk!

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 22:05

@mister niet scherp | 06-07-15 | 21:53
Ik denk dat er veel Noord-Europeanen zijn die de Noorman in zich horen brullen na het gezever van deze levensgevaarlijke Italiaanse islamofiel.

Feit is dat het met Europa behoorlijk crescendo is gegaan nadat de Arabieren van het continent verjaagd waren. Dat kun je van de Arabische wereld bepaald niet zeggen. Er is dus behalve alle ellende die de islam heden ten dage met zich naar Europa brengt een goede historische reden om de Arabisch-islamitische cultuur buiten de deur te houden.

Professor Superhirn | 06-07-15 | 22:04

Kerk en staat gescheiden houden is een must om niet te verworden of vervallen tot ALLE landen in de zandbak.
Iets anders verkondigen is een mes in de rug van de vooruitgang.

Dirk III | 06-07-15 | 22:04

@lulleficatie | 06-07-15 | 21:59

Daar past de Kameel van Mekka dan mooi naast, toch?

ZKH EénOog | 06-07-15 | 22:03

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:59
Kijk er naar uit u te ontmoeten tegen die tijd. Ik kom naast je staan ;)

toetanchamon | 06-07-15 | 22:03

Ik wil minder rozijnen en meer noten in mijn elitehaver van de AH. Tering.... Wat is dat een zak gebakken zak. En hoewel ik dit serieus meen, kan het ook metaforisch worden opgevat.

polt | 06-07-15 | 22:03

Morgen wordt ze teruggefloten door hele EU commissie. Vast.

Heinzz | 06-07-15 | 22:02

De EU wordt straks helemaal eng als ieders privacy binnen Europa moet wijken vanwege 'onze' veiligheid.
Maar wacht!.. dat is al het geval. Onze democratische inspraak dan?.. O'jee.. ook al niets meer waard. Het is inmiddels een schijndemocratie geworden.

Maar, gelukkig en een hèle geruststelling: er zijn nog steeds geen robo-agenten en robo-militairen ontwikkeld die geen last hebben van 'misplaatst' lands-eer en een geweten en die dus zomaar op burgers afgestuurd kunnen worden. Ook vanwege onze 'algemene veiligheid'. Dat is pas over 10 à 15 jaar het geval.

Deze EU wordt met de dag enger.

druipsmurf | 06-07-15 | 22:02

Werkelijk waar... die EU fantasten hebben alle realiteit uit het oog verloren.
EU is the evil empire..
Als ze niet evil zijn, dan zijn ze op zn minst naiever dan een puberend muisje met syndroom van down tussen hongerige straatkatten!

iustus | 06-07-15 | 22:02

"Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else."
Inderdaad heeft de geschiedenis ons kunnen leren dat het dan fout gaat... dus of je ff wilt opbokken met je nattewijvengezeik !

nemeton | 06-07-15 | 22:01

Zou dit stuk stront zonder eigen identiteit en verziekt zelfbeeld niet een moeder hebben die zich op dit moment kapot schaamt voor wat ze heeft gebaard?
Deze gore islam-pijpster verziekt de droom van mijn en uw kinderen met haar vertroebelde blik op een giftige ideologie die onze kinderen letterlijk de kop kan kosten.
En dat loopt dan rond in Brussel van gemeenschapsgeld waar de meest islamieten nooit hebben bijgedragen.
Het is klaar! over en uit! genoeg is genoeg! Ga lekker de hoer spelen in een zandbak in Arabië!

deraderendraaien | 06-07-15 | 22:01

wat is het Europese woord voor NSB??

miko | 06-07-15 | 22:01

Die is helemaal van het platje af.

Dirk III | 06-07-15 | 22:00

Werkelijk de weg kwijt, niet toerekeningsvatbaar meer

Bokito ergo sum | 06-07-15 | 22:00

Wat betreft Islam bukken kunnen grieken de EU nog een hoop leren. Dat dan weer wel.

Werkforens | 06-07-15 | 21:59

En het paard van Troje was echt een geschenk, een heel mooi geschenk.

lulleficatie | 06-07-15 | 21:59

Mag ik dit een mafkeezerin noemen?

Het is wel ernstig als zo'n drijfwijf dit serieus meent.

Drijfwijf= Vrouw die uit dwingelandijse gewoonte een bizar standpunt kostte wat kost over het voetlicht wil brengen.

De Nijllatten Nemen | 06-07-15 | 21:59

@toetanchamon | 06-07-15 | 21:54
Elke dag die voortschrijdt stijgt mijn woede. Dag in, dag uit. Tot vervelens toe. Krijg er hoofdpijn en hoge bloeddruk van, zonder gein. Alles waar wij in Nederland voor staan (en ik zeg expliciet niet Europa), gaat naar de ratsjmodee. Op een dag barst de bom. Bij mij, en vele anderen.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:59

Ik zeg dikke vinger in der zure pruim!

StijlvolRechts | 06-07-15 | 21:58

Jups... die wegkijkers verkopen onze normen en waarden
en daarnaast de zwaarbevochten vrijheid en de plek
van onze komende generaties, wat deze dhimmies verkopen komt nooit meer terug, nu niet en over 200 jaar in de toekomst niet ... weg = weg.. en voorgoed !

Berthe | 06-07-15 | 21:58

Overal waar de Islam heerst, heerst ogenschijnlijk de dood. Dat willen toch niemand. Waarom zo verkrampt ruimte blijven geven aan een ideologie van geweld en onderdrukking. Welk mechanisme maakt ons nauwelijks in staat het kwaad te verjagen?

Reaaalist | 06-07-15 | 21:58

It's Official: Federica Mogherini is volledig van de pot gerukt

Tobi | 06-07-15 | 21:57

@The walking bob | 06-07-15 | 21:37
Eet smakelijk, want zo denken veel eurocraten toch echt. Ze willen niet inzien hoe Europa er uit zal zien als de zuivere islam de overhand krijgt.

MaisNon | 06-07-15 | 21:57

-weggejorist-

Sven Hoek | 06-07-15 | 21:57

Met dank aan de linkse universiteiten waar dit gedicteerd wordt.

PrinsesStoepje | 06-07-15 | 21:56

Hoe waar is gezegde, dat het vaak de lichtgewichten zijn die vanzelf boven komen drijven, niet gehinderd door enige mate van kennis van zaken of inzicht.
Deze dame is daar een fraai voorbeeld van. Dank je wel, Italië!
Of is ze misschien weggepromoveerd? Gebeurt ook wel eens..... voorbeelden te over.
Poitiers, Wenen, Czestochowa, wat zullen de soldaten die ons trachtten te behoeden voor de Islamitische barbarij zich omdraaien in hun graven bij het vernemen van de levensgevaarlijke onzin die deze dame heeft uitgekraamd.
Uw scibent krijgt steeds meer de neiging radicaal te gaan stemmen bij de volgende verkiezingen. Liever minder inkomen in een veilige wereld, dan gekneveld in het armageddon van een door de Islam beheerste wereld!

L.E. Raar | 06-07-15 | 21:55

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Wat mij betreft is die tijd van gaan nu wel een keer aangebroken.

Nee, we gaan niet verder terug naar de middeleeuwen.

X. | 06-07-15 | 21:54

Ik hoop van harte dat ze dit niet echt met haar volle verstand heeft gezegd. In 1683 is bij Wenen voorkomen dat de Islam vast onderdeel werd van de Europese normen en waarden. In die tijd had men problemen met de Ottomaanse overheersing en heeft men hier iets aan gedaan. Anno nu is de dominante cultuur nog altijd niet de Islamitische en zo moet dat blijven. Ieder zijn plekje op aarde met wederzijds respect.

devil13 | 06-07-15 | 21:54

Beetje het type van Ella Vogelaar maar dan helaas nog "knettergekker".

lijdensweg | 06-07-15 | 21:54

Relax allemaal, komt tijd komt raad. We hebben ons nog nooit lang laten overheersen, ook nu zal de wal het schip keren.

MarcS | 06-07-15 | 21:54

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:43
Ik herken het gevoel maar al te goed. Wanneer houdt dit op?? Hoe krijgen we dit soort lui zo snel mogelijk weg??
Ik hoop echt dat het hele Griekenlandverhaal de ondergang zal inluiden van de EU en dat circus in Brussel en Straatsburg. Terug naar een collectief van Europese natiestaten met zo min mogelijk handelsbarrières en maximale soevereiniteit, en een NAVO die haar territoriale wateren beschermt tegen indringers. En boven alles: de-islamisering. Islam voegt, zoals u terecht opmerkt, niets dan ellende toe aan ons mooie stukje van de wereld. Het is een ongewenste ideologie, niet veel anders dan hardcore communisme of de nazileer.

Professor Superhirn | 06-07-15 | 21:54

@Andersdenkend | 06-07-15 | 21:51
Exact! Scheiding van kerk en staat. En zo hoort het!

Maria.1 | 06-07-15 | 21:54

"Throughout our European history, many have tried to unify our continent by imposing their own power, their own ideology, their own identity against the identity of someone else."

Kijkt die mevrouw wel eens in de spiegel?

Muggenmepper | 06-07-15 | 21:54

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:46
Het maakt mij niet uit hoever we terug gaan in de tijd, maar aan deze politiek Romeinse/Duitse onzin mag snel een eind komen.

toetanchamon | 06-07-15 | 21:54

Dat wijf is knettergek! Minder islam in Europa! Minder minder minder!!!!! Weg met die kut EU!!

griffin peterson | 06-07-15 | 21:53

the revolution will NOT be televised ... mag niet

(c)ZWITSUL | 06-07-15 | 21:53

Professor Superhirn | 06-07-15 | 21:41

Dat kan je vergeten. In Zuid-Italie is die opstand er nooit geweest. Zeker Sicilie kijkt met veel plezier terug naar de Arabische overheersing.
.
Veel zaken daar hebben een Arabische achtergrond: Dialecten, eten, gewoontes, architectuur.
.
Arabieren verdwenen door de invasie vna de Noormannen.

mister niet scherp | 06-07-15 | 21:53

Het is toch om te huilen dat dit soort mensen onze vrijheden zo maar kunnen verkwanselen zonder dat ze het zelf door heeft......

Hobbykip | 06-07-15 | 21:52

Ik hoop dat ze weet wat er met de gebroeders De Witt is gebeurd,zal wel niet ze is geen Nederlandse.....
Rutte ,Pechtold ,Samson,von Aartsen,Meulenbelt.....
VPRO,Publieke omroep,progressief Nederland bergt u!

van frustenstein | 06-07-15 | 21:52

Ik ben niet verbaasd. Democratie vindt de EU maar vervelend, Islamvolk doet dat toch veel beter?

je postbode | 06-07-15 | 21:52

De EU dient per direct te worden ontmanteld.
Het is een parasitaire organisatie die niets bijdraagt.
Ze moeten allemaal uit hun kantoren worden verjaagd en de straat op worden geschopt. Dit wijf ook.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:51

Religie hoort helemaal niet in de politiek thuis, alsmede in de overheid. Zodra je dat toestaat zijn heel veel mensen op de eerste plaats gelovig en daarna pas ambtenaar/ politicus. De gevolgen zien we dagelijks.

Andersdenkend | 06-07-15 | 21:51

Het zegt toch al genoeg dat mevrouw aangeeft dat de Islam het slachtoffer is van IS.... ze verdraaien de boel.
.
In Amerika zijn de Dukes of Hazzard taboe. Dit vanwege een mafkees die moorden heeft gepleegd en vooraf foto's heeft geknipt met een vlag. Dit heeft natuurlijk wel alles met die vlag te maken!

LimbabweFC | 06-07-15 | 21:51

We leven onder een dictatuur van liegende idioten. Deze niet zo slim kijkende mevrouw schudde ook al handjes met de ayatollahs over een "nucleair akkoord". Die perzen liggen nu nog dubbel.

PrinsesStoepje | 06-07-15 | 21:51

Ik kan het niet beter formuleren dan Lagonda:

"Toch gek. Als iemand zegt dat-ie christen is, dan wordt daar in het Westen in de regel nogal lacherig over gedaan. Want fanatieke christenen, tsja, die zijn natuurlijk een beetje de weg kwijt.

En ik weet niet hoe het met u zit, maar als ik te maken krijg met iemand die zichzelf blijmoedig als christen aan mij bekent, dan slaat het in mijn hoofd in elk geval groot alarm. Het is namelijk goed mogelijk dat er iemand tegenover me staat die zich bij monde van zijn God de grootste impertinenties en onverdraagzaamheid denkt te kunnen veroorloven. Iemand die er niet voor terugdeinst anderen die zijn visie niet delen te brandmerken en te veroordelen. Iemand die gelooft dat alle machten van hemel en aarde hem toe zullen komen, maar gaat schreeuwen om respect zodra hij de wind van voren krijgt. Iemand met een zwakke geest, die bezweken is voor de totalitaire verleiding. Iemand die meent gelijk te hebben. Een moraalsadist. Oppassen dus voor mensen die zich christen noemen.

Maar waarom willen we er maar niet aan dat dit DUS OOK voor de meeste moslims geldt? En moslims zijn niet als de gemoedelijke gelegenheidskatholieken die alleen met Kerst naar de kerk gaan. Zelfverklaarde moslims nemen, net als zelfverklaarde christenen, hun geloof nog bloedserieus.

De verklaring "Ik ben een moslim", is dus nagenoeg analoog aan "Ik ben een christen". Beide religies wenden een bovennatuurlijke kennis voor van het hiernamaals en de wil van het Opperwezen. Beide religies claimen alleenrecht op het absolute gelijk en dulden geen tegenspraak. Beide religies dienen, zoals iedere geloofsovertuiging, als alibi voor het ego, basis onder het bestaan en bezwering van de radeloze angst die ons om het hart slaat als het heelal ons met huiveringwekkende leegte aanstaart.

Er is echter een verschil; wij vinden het ongepast om de spottende weerzin die in het Westen voor christenen bestaat ook op moslims te richten. Christenen zijn onschadelijk gemaakt en teruggedreven naar hun reservaten en dorpjes, en elke poging van christenen zich ideologisch met het leven van anderen te bemoeien, wordt met hoongelach begroet, en hardhandig de kop ingedrukt dit is vanaf de jaren 60 haast een automatisme geworden. Maar mensen die zichzelf moslim noemen, daar durven we niet om te lachen.

De ideologische strijd tussen het westen en de Islam, woedt al honderden jaren onverminderd voort. Inmiddels is het westen grotendeels verschoven van christelijke naar meer seculiere principes, maar dat heeft de vijandige houding van de islam ten opzichte van het westen niet verminderd; er blijft sprake van een ideologische strijd, die over de hele wereld wordt beslecht. Waarom wagen wij te denken dat deze voortdurende storm aan ons land voorbij zal trekken? De oorsprong hiervoor is te vinden bij de idealisten van de sixties, die in hun ijdelheid dachten dat ze de pioniers van de tolerantie waren, omdat zij meenden dat zíj het waren die, met hun op niets gebaseerde recalcitrantie, het christendom in Nederland succesvol hebben bestreden. Uiteraard is dit een dwaling; de onttakeling van het christendom heeft honderden jaren in beslag genomen, en daar zijn grotere geesten voor nodig geweest dan, bijvoorbeeld, de denkers achter Provo. Het zijn de hippies geweest die nog eens hebben nagetrapt toen het christendom al in het stof lag. Maar ja, je kunt maar vinden dat je daarom heel wat teweeg hebt gebracht.

Inmiddels zijn we 50 jaar verder, en hebben de babyboomers het verslagen christendom nog eens stevig door de postmoderne gehaktmolen getrokken; gestript, gelijkenpikt, en teruggebracht tot veilige en simplistische iconen, die naar believen van stal gehaald kunnen worden om te bespotten of artistiek te recyclen, met "Jesus Christ Superstar" als een van de tragische hoogtepunten. Omdat we deze grondige ideologische kaalslag zien als kroonstuk op de secularisatie, wagen we het te denken dat de islam op dezelfde wijze ook geëmancipeerd kan worden. Dus niet door haar te bespotten of te bekritiseren of te bestrijden (die fase zijn we zelf immers ontgroeid), maar door doodleuk te proberen haar binnen een halve generatie in een cultuurrelativistisch kader te proppen. Met andere woorden: richting de islam beginnen we dus met een behandeling waar we in geval van het christendom mee geëindigd zijn. Dat gaat dus niet werken; moslims hebben nog lang niet de staat van uitgebluste lankmoedigheid bereikt van waaruit christenen met lede ogen toekijken hoe hun geloof verder gedemonteerd wordt.

Dankzij de relativistische denkcultuur van de laatste 50 jaar zijn we niet meer gewend zijn aan religieus fanatisme. Sterker nog; ons zijn de mogelijkheden ontnomen om dit soort zeloterie überhaupt te herkennen. Daardoor wordt er veel te gemakkelijk over integratie gedacht. Er zijn lieden die oprecht menen dat de multiculturele samenleving voltooid is zodra Sinterklaas en het Suikerfeest op een en dezelfde dag vallen. Zo werkt het niet natuurlijk. Vijftig jaren van wankel in stand gehouden als tolerantie vermomde onverschilligheid moet het opnemen tegen 1500 jaar islamitisch absolutisme - vergeet dat dus maar. Wij onderkennen de lange adem van een religie niet meer, en daar komt bij dat de islam niet de erosie heeft gekend waaronder het christendom vanaf de verlichting heeft geleden.

En dát is nou onze grote blinde vlek: we zijn het blijkbaar niet meer gewend om koortsige profetentaal in onze taal waar te nemen. Wij weten niet meer hoe rechtlijnig en dor een religie kan zijn. Alles is toch altijd immers leuk? Al dat cabaret, en typetjes en driedubbele bodems, daar hebben we het toch altijd mee kunnen redden?

Een integratie tussen de huidige waarden van het Westen, en die van de islam, is onmogelijk. Als je alle mitsen en maren wegsnijdt, is dat wat je overhoudt; twee onverenigbare grootheden. Relativisme versus absolutisme, en daar is niet en nooit overeenstemming in te brengen. Dat is als twee magneten die je met dezelfde polen op elkaar probeert te duwen; iets dat alleen lukt met vereende krachten en nooit een houdbare situatie zal opleveren. Er is ook nauwelijks sprake van integratie. Ja, oppervlakkige gebruiken worden overgenomen, maar het diepe denken blijft onwesters. Religieus absolutisme laat zich niet verdunnen, ook niet een beetje. De meeste moslims zijn ook helemaal niet in integratie of democratie geïnteresseerd. Waarom zouden ze hun eigen waarden teniet doen, als ze hier alle ruimte krijgen ze te handhaven? Waarom zou je gaan stemmen als de regels uit je eigen cultuur toch belangrijker zijn, en je hier alle mogelijkheden krijgt deze te belijden? Als het puntje bij het paaltje komt, zal iedere moslim zich beroepen op zijn eigen cultuur, en kiezen voor zijn eigen achterban."

De EU speelt een gevaarlijk spel, over uw en mijn rug.

BenBinnen | 06-07-15 | 21:50

@Patje2011 | 06-07-15 | 21:42
Ze zien hoe alles en iedereen door de islam onderdrukt wordt; niks mag, je moet in een strak keurslijf. Dat lijkt de EU bobo's ook wel wat.

Maria.1 | 06-07-15 | 21:50

Soms vraag ik mij af of we in de Matrix zitten en iemand het islamvirus heeft geupload, want de politiek is zo onwerkelijk bezig dat je bijna aan jezelf gaat twijfelen.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:50

Mogheri deed deze uitspraken daags na de aanslag in Tunsië. Dat maakt het nog veel ernstiger. Deze vrouw heeft haar ziel, net als IS, aan de duivel verkocht.

Rheia | 06-07-15 | 21:50

Ik vind de EU nu wel heel erg eng aan het worden. Anders gaat ze even zonder hoofddoekje in Caïro rondrennen. Misschien geneest ze dan.

nietverdervertellen | 06-07-15 | 21:50

@ZKH EénOog | 06-07-15 | 21:38

Pijnlijk maar hoogstwaarschijnlijk waar.

Slimkees | 06-07-15 | 21:50

-weggejorist-

Wachtmeester R | 06-07-15 | 21:50

Dit is best wel heel gevaarlijk.

Komputernurt | 06-07-15 | 21:49

Eigenlijk schrik ik hier best van...

number668 | 06-07-15 | 21:49

Die hele EU wordt de ondergang van het Avondland en de politieke unie (en die komt er!) zal de nekslag zijn. Alles voor is niets geweest.

atheïstisch stemvee | 06-07-15 | 21:48

Waar zijn de polen als je ze nodig hebt, vooral Jan Sobeki zoals die het deed bij Wenen.
Politieke islam, of welke andere vorm dan ook hebben we niet nodig, we kunnen prima zonder, en vooral zonder het opgedrongen te krijgen door mensen die denken dat ze het beter weten omdat ze nooit zelf problemen gehad hebben met wat de islam werkelijk is, een alles verslindend virus wat niks anders dan zichzelf achterlaat.
Voor de islam bestond niks, naast de islam bestaat niks en na de islam komt niks. Dat is de doctrine van die haatclub en wat mij betreft mag daar morgen een eind aan komen.

Dezenaamhier | 06-07-15 | 21:48

Nog een reden waarom de normale burger uit de EU wil.

Maria.1 | 06-07-15 | 21:48

@toetanchamon | 06-07-15 | 21:43
Wereldvreemd en op stupide na naïef is het eerste wat in mij opkomt als ik mevrouw hoor oreren.

carramba | 06-07-15 | 21:47

Dat mens is gvd helemaal van het padje...

Graaf Kinterslaas | 06-07-15 | 21:47

ik dan vinden ze het gek dat vb in Gouda de mensen genoeg hebben van nieuwe haatpaleizen voor 1500 IS fans in je wijkje.. je NEDERLANDSE wijkje

(c)ZWITSUL | 06-07-15 | 21:47

@toetanchamon | 06-07-15 | 21:43
Die laten zich liever vervoeren door burgers gesponsorde privé-chauffeurs en willen alleen maar voor hen gunstig gekleurde knipselmapjes lezen.
14 juli 1789 gaat zich binnenkort herhalen als het zo doorgaat.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:46

@Berthe | 06-07-15 | 21:45
Nope..
Dat kost je de kop.

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:46

Nou ja, ze doen in ieder geval niet geheimzinnig over hun bedoelingen.

Slipsnifter | 06-07-15 | 21:46

Trouwens, zet maar 50 mlrd op de kop van die Federica Mogherini. Op te halen in Griekenland, met rente.

Mastermattie | 06-07-15 | 21:46

De meesten daar zijn juist op de vlucht voor de "politieke" islam
overigens is er ook zoiets als "politiek" Catholisisme in de Arabische wereld denkbaar ?

Berthe | 06-07-15 | 21:45

Maar heeft het Christendom dan een plaats in de EU politiek? Nee he?

buitenstebuiten | 06-07-15 | 21:45

Welja, politieke islam, daarna sharia wetgeving.
Het wordt tijd dat de fransen de guillotines weer uit het vet halen. Wat een gestoorde volgevreten stel imbecielen bijelkaar.

Henk de Vries2074 | 06-07-15 | 21:44

Iedereen die de islam wil opdringen aan de EU mogen ze van mij opruimen, De islam is niet`s anders dan haat en nog meer haat, de islam behoort helemaal niet in Europa,en de mensen in Brussel die dit allemaal goed staan te praten, zijn het niet waard om namens iedereen te spreken, en zitten compleet op de verkeerde plek.
Europa heeft toch al geen eensgezinde politieke mening, geen ruggengraat, en zo kun je nog wel even doorgaan.
Europa is een project gedoemd om te mislukken, en het kan naar mijn mening niet snel genoeg gaan.

Free will | 06-07-15 | 21:44

Europa als een groot Sbrenica. Volslagen gestoord wijf.

postmodernismisdead | 06-07-15 | 21:44

@Desmoulins | 06-07-15 | 21:40
"Doodenge vrouw die al sinds haar studententijd een ongezonde interesse/voorliefde koestert voor islamitisch tuig(politieke islam)"
Ze voldoet dus volledig aan het beoogde profiel voor EU-politicus.

Slipsnifter | 06-07-15 | 21:44

Idd, heeft dit mens wel eens van de Verlichting gehoord? We moeten goddomme dat overdoen? Net zo gek als die Schultz, die met op de achtergrond Saudische salafi's voor het EU parlement verkondigde dat mohammedcartoons niet getekend mogen worden. EU kon toen al gerekend worden als een perifeer gebied van de islamofascistische M-O.

afikoman | 06-07-15 | 21:43

Deze technocratische mevrouw moet eens wat cijfers raadplegen over wat de islam toevoegt aan Europa.
Misdaadcijfers. Uitkeringscijfers. Eerwraakcijfers. Verkrachtingscijfers.
Totaal, volslagen, helemaal, volledig van het padje. Heb bijna geen woorden om het te beschrijven.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:43

Yup, we're fucked...

MrsRobinson | 06-07-15 | 21:43

Federica Mogherini: nog nooit van gehoord ! Ze is afgestudeerd op de relatie tussen politiek en religie binnen de i-slm. Ze komt uit de linkse politieke hoek.

Tee Of Cup | 06-07-15 | 21:43

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:39
Dat tuig in Brussel heeft geen idee wat er zich buiten op straat zich afspeelt.

toetanchamon | 06-07-15 | 21:43

Laten we die EU direct afschaffen, die corrupte bende van plunderaars moeten we niet. De EU moet weg, en snel een beetje.
Ontsla per direct alle EU-politici en ambtenaren. Stuur ze allemaal naar huis! Weg ermee!

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:42

Gatverdamme, en wat "verdient" zo'n klotewijf eigenlijk?
Ik heb ooit ook wel vaak ontzettend stom geluld maar er nog nooit een cent mee verdiend.

ZZP-er | 06-07-15 | 21:42

Wat is er aan de hand in de wereld? Is er gewoon wereldwijd afgesproken dat de Islam doorgevoerd gaat worden overal?

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:42

WTF?!..... geen woorden voor dit..... Ga eens snel terug uw dwangbuis in aub!

figuur | 06-07-15 | 21:42

Federica Mogherini:
"The youngest foreign minister in Italy’s republican history has been attacked for her politics (too left-wing), her views on Ukraine (too pro-Russian), her CV (too thin) and even the writing style on her blog (too naïve)."
Dat was gezegd in 2014 en blijkt ook nu wel weer. Bij het (too naïve) voeg ook maar political dumb is as dumb does toe. Lichtgewicht persoon die weinig begrijpt van de wereld.
Quoted source:
www.politico.eu/article/federica-moghe...

Wout Strooizout | 06-07-15 | 21:41

Misschien dan maar eens beginnen om groepen welke tegen meer islam zijn niet meer direct als Nazi's neer te zetten (Hé Quid?)
Spreek je uit tegen deze totalitaire ideologie en je bent racist maar ga met IS vlaggen uitlopen en je krijgt een sticker in je schrift (en een ijsje)
De baard van Troje is al lang binnen en om met Pim te spreken "Het is inmiddels 12 uur geweest"

Mastermattie | 06-07-15 | 21:41

"I shall be even more clear on that: the very idea of a clash of civilisations is at odds with the most basic values of our European Union – let alone with reality."
Ok, dus volgens de EU is de islam niet in strijd met het vrije Westen. Ok, kunnen de oogkleppen weer op.
WAT DAN over de aanslagen in Parijs? In Brussel? In Kopenhagen? In Amsterdam? In Madrid? In Londen? Allemaal moslims tegen ons.
Domme teef.

En nu is het genoeg! | 06-07-15 | 21:41

Zo gek als een deur.

carramba | 06-07-15 | 21:41

@ZKH EénOog | 06-07-15 | 21:38
Goed gezien,, mevrouw zit op dit moment met Iran om de tafel in Wenen. Ja over die plaats kunnen we grapjes maken ;) twitter.com/FedericaMog

toetanchamon | 06-07-15 | 21:41

"Islam belongs in Europe."
Nee, achterlijke muts. Heel Europa heeft al meer dan duizend jaar gevochten om de islam vooral BUITEN Europa te houden.
Poitiers.
Wenen.
Ongelooflijk dat zo iemand op zo'n hoge post zit. Het is de overtreffende trap van landverraad: continentverraad. En Federica Mogherini geeft het een gezicht.
*nieuwe wikipediapagina maken gaat*

Professor Superhirn | 06-07-15 | 21:41

De Verlichting is overduidelijk aan haar voorbij gegaan.
Of nooit opgelet tijdens politicologie.

leo de pejo | 06-07-15 | 21:41

"Political Islam part of the picture"
Goed idee, nemen we de IS variant of de Erdogan variant of de variant van de verlichte vorst van Marokko, of die van Iran, of Hezbullah, of Hamas, of gaan we voor een mix?
Als ik post wat ik hiervan vind word ik geperma-banned én krijg ik de pliesies achter me aan.

orca | 06-07-15 | 21:40

Er komt helemaal NIETS goeds uit bestuurlijk Europa.
Net als wat er in komt, ook niets goeds.
Alsjeblieft Brussel tart mij nog meer ik begin het bijkans lekker te vinden.
Al die klappen op mijn intellect.

diddley2 | 06-07-15 | 21:40

Laat haar eens een paar dagen in een kort rokje in de Schilderwijk stage gaan lopen, zonder politiebescherming uiteraard. Kijken of ze dan nog zo overtuigd is.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:39

Inmiddels wil de EU veel, heel veel. Maar laten we realistisch blijven, hoelang zal de EU nog bestaan en waar vluchten zij die er verantwoordelijk voor zijn naar toe.
Dat is iets wat mij meer bezig houd.

toetanchamon | 06-07-15 | 21:39

Morgen piept ze dat ze het allemaal niet zo bedoeld had en klaar.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 21:39

@Slimkees | 06-07-15 | 21:36

't Zijn marionetten van de wapen- en oliehandelaars.

ZKH EénOog | 06-07-15 | 21:38

@appeltjesgroen | 06-07-15 | 21:36
Ze verwoordt toch echt de EU-gedachte.
EU staat voor socialisme, communisme en islam.

Slipsnifter | 06-07-15 | 21:38

Dit is best schokkend

Gen. Maximus | 06-07-15 | 21:38

Over een parallelle samenleving gesproken. Totaal van de realiteit los gezongen.

atheïstisch stemvee | 06-07-15 | 21:38

Ze is een Italiaanse, als daar geen omkoping aan te pas is geweest dan vreet ik mijn schoen op, geen weldenkend (lees westers) mens kan deze uitspraken zelf verzinnen.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:37

"Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe...."

Nein! Nein! Nein!

Botte Hork | 06-07-15 | 21:37

"Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe"
Goh, het verleden wees toch iedere keer anders uit..

Slipsnifter | 06-07-15 | 21:37

Is een prachtige PVV commercial.

Winston1 | 06-07-15 | 21:37

Compleet de weg kwijt dit groenlinks vrouwtje. Vanavond woelt ze eens met haar vingers door flinke bos voorbipshaar en denkt: "Wat ben ik toch een progressief out-of-the-box-denkend Goedmensch.

appeltjesgroen | 06-07-15 | 21:36

Kiezen voor de EU is kiezen voor de islam.

Slipsnifter | 06-07-15 | 21:36

Dat mens is volslagen van EU-pot gerukt. Denk je dat het niet erger kan, krijg je dit!..

druipsmurf | 06-07-15 | 21:36

Volgens mij beschrijft de geschiedenis ook meerdere malen hoe onze voorouders het er niet zo mee eens waren dat de islam in Europa thuis hoort.

Sterker, ze hebben zelfs negen roof en plundertochten gehouden om ze Jeruzalem weer uit te knikkeren.

ZKH EénOog | 06-07-15 | 21:36

Om te janken. Is er iemand die uit kan leggen waarom de Europese politiek zo veel van moslimknuffelen houdt?

Slimkees | 06-07-15 | 21:36

Stil word je daarvan. Dat er mensen zijn op zulke posities die dit werkelijk denken..

President Babboe Bab | 06-07-15 | 21:36

Ik wil klagen bij haar baas.

accijnstoerist | 06-07-15 | 21:35

Gewoon geen kinderen nemen. Dat is het beste medicijn tegen deze tumor, want het is toch al uitgezaaid.

SchijtAan | 06-07-15 | 21:35

Mede door 1400 jaar inteelt blinkt de islam uit in achterlijkheid. Dat past inderdaad bij de geschiedenis van de leiding van de EU, maar niet bij Europa zelf.

Ko Ranzig | 06-07-15 | 21:35

Als ik dit zo lees dan komt Turkije heel snel bij de EU.

lady blabla | 06-07-15 | 21:35

Het afglijden van Europa naar niveau Afrika begint nu wel echt in een stroomversnelling te raken. Man man man... Arme komende generaties. De gesneuvelde soldaten in WOII draaien zich om in hun graf.

Botte Hork | 06-07-15 | 21:35

Lolwut? Doe die mevrouw eens een chemische dwangbuis toedienen, ze is duidelijk verward. Of ze heeft te veel met lichtbruine klabanii gespeeld, zoals die van Arafat, dat kan ook.
www.ilgiornale.it/sites/default/files/...

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:34

Dit wijf dat kronkelt voor de islam als een meervoudig besmette varietee-snol mag als eerste mee afgerekend worden als het megalomane Europa-project onder zijn eigen gewicht in elkaar gestort is.

Godsammekraken | 06-07-15 | 21:34

De ene is nog lijper dan de ander daar ,hoe lang laten we ons nog dicteren door dat stelletje malloten.

fleurtje | 06-07-15 | 21:34

Leuk verhaaltje.... Maar moet er niet bestuurd worden in Brussel ? Speech waar niemand op zit te wachten....

Kris | 06-07-15 | 21:32

Bij "Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe" sloegen bij mij de stoppen al door..
Werkelijk ?
NEE.

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl