Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OXI met rente: Jan Kees de Jager over Griekenland

Griekenland is failliet maar weigert verder te bezuinigen. De bakermat van de democratie heeft vanavond met een overtuigend OXI de middelvinger opgestoken naar nieuwe bezuinigingseisen, en daarmee naar de hele eurozone, de dictatortjes van de Europese Unie en alle Europese belastingbetalers. Maar wat had Jan Kees de Jager (CDA) de kiezer in mei 2010 ook weer beloofd, toen de Kamer instemde met Nederlandse belastingmiljarden voor de Grieken? Dit: "Ongeveer drie keer de rente die we zelf betalen, krijgen we terug van Griekenland. Als Griekenland voldoet aan alle voorwaarden, kunnen we op die manier borgen dat alles terugkomt, omdat dan de terugbetaalcapaciteit van Griekenland is verzekerd." Twee maanden eerder, maart 2010, schreef GeenStijl dit: "De vraag is alleen of het gat überhaupt nog wel te dichten is." Mag u zelf bepalen wie er vijf jaar later gelijk heeft gekregen. Uitslagen 00u10: 95,22 procent geteld; 62,49 procent opkomst; 61,32 procent OXI. Typisch eurokritische uitslag dus. laatstestandgriekenland.png Tsipras 22u47: De eerste Europese leider die vanavond iets zinnigs zegt: 'Democratie heeft gewonnen'. EU persbericht 23u12: Een nietszeggend kattenbelletje (pdf): "The European Commission takes note of and respects the result of the referendum in Greece.”
EuroGruppenFuhrer 00u03: "This result is very regrettable for the future of Greece." Nou, daar is niks verdijsselbloemd aan.
Grieken vieren het feest van de ontkenning in Athene.

Reaguursels

Inloggen

Dit heet liegen met een stalen gezicht. Voor het hekje ermee.

sjaap.marok | 06-07-15 | 12:58

We hadden Dijselbloem met z'n garanties dat er geen naheffing zou komen. We hadden een de Jager met zn garanties dat al het geld terug komt. We hadden lui als Zalm die ons tegen beter weten in ons en de grieken de Euro in geloodsd hebben.

Wanneer gaan we deze mensen persoonlijk aansprakelijk stellen?
Het wordt tijd dat we het schavot weer gaan invoeren voor al deze politici die willens en wetens de boel bij elkaar liegen; precies zoals Juncker al zei: Zodra het spannend wordt; moet je liegen.

Wat mij betreft is het tijd dat er (letterlijk) koppen gaan rollen.

Sudbina | 06-07-15 | 12:31

Wat ook nog leuk is: de propagandistische peiling uitslagen a la Maurice de Hond hebben niet gewerkt.
Waarvan Acte.

De Grieken zijn dus intelligenter dan al die opgebutste strategische VVD Stemmers waardoor wij nog in de shit zitten.

Lichtstadfan | 06-07-15 | 12:13

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:40
Griekenland is trouwens niet geholpen. Haar oude schuldeisers zijn geholpen, samen met de Amerikaanse banken die niet hoeven uitkeren op hun credit default swaps.

Als je dus wilt redeneren uit het ongerede, zal je die optie eerst moeten overwegen. Zijn de waardeloze private investeringen in de Griekse publieke sector niet via vriendjespolitiek getransformeerd naar harde euro`s?

Het is heel goed mogelijk dat direct na deze transactie het spel eigenlijk al voorbij was, en het geld terugkrijgen voor de belastingbetaler nooit de ambitie is geweest.

Dat Austerity niet werkt zei Yanis al in 1993, over de poging daartoe in de periode 1989 tot 1991. www.youtube.com/watch?v=lyNMZxyVVpA&a... Toen faalde dit beleid op dezelfde manier.

Feynman | 06-07-15 | 12:11

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:33
Dat bedrag lag in 2009 op 20 miljard euro. "In 2009, Swiss brokerage Helvea, estimated Greek holdings in Swiss banks at around 19.7 billion euros ($26.6 billion), 99 per cent of which was undeclared." www.cnbc.com/id/101387931

Februari 2014: The deal proposed by the Greek government would see its tax revenue from Swiss bank accounts rise by four-to-six billion euros ($5.4-$8.1 billion), according to reports in the Greek media.

De voorloper van de hele zichtbare bankrun op straat, is de digitale bankrun van Griekenland naar Zwitserland. Daardoor is het onjuist om al het geld in Zwitserland 100% als zwart geld vanuit zwart inkomen te zien. Ook normale bedrijven en particulieren zijn gevlucht.

Wat verder nog interessant is, is dat Griekenland onder supervisie van de Troika dit dossier in de afgelopen zeven jaar nog niet gesloten heeft, terwijl Engeland dit wel rond kreeg tegen betere voorwaarden.

Widmer-Schlumpf said Greece's request to receive taxes for past funds was outdated – despite Switzerland having struck an arrangement to that effect with the U.K.

"We should be moving towards a different direction," Widmer-Schlumpf said. However, Stournaras insisted: "We would like to have a similar model to the British one."

Bron: www.cnbc.com/id/101387931

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:40
Dat het geld onder het Griekse volk is, hoeft nog niet te betekenen dat de Griekse staat enig recht op dat geld heeft. Vooral niet omdat dit Griekse geld vooral eigendom is van Grieken en bedrijven die zijn geëmigreerd om elders te blijven ondernemen.

Vergelijkbaar is de onmogelijkheid om belasting te heffen op internationale rederijen. Die belasting kan je verzinnen, er komt een andere flag of convenience op het achtersteven en er zal nooit een euro geïnd worden. Nederland heeft een hele zuid-as, belastingvrije royalty's en "rulings" om dergelijke belastingontduiking te legaliseren. Het is daarom ronduit walgelijk dat Dijsselbloem met droge ogen de Grieken sommeert een probleem op te lossen, waarbij én geen oplossing bestaat, én onder zijn andere pet actief wordt tegengewerkt.

Dat Spanje, Ierland, Italië en Portugal wel functioneren is omdat daar wel financiële en fiscale zekerheid is. Ondernemers kunnen daar calculeren hoeveel belasting ze de komende tien jaar verschuldigd zijn en dan een bedrijf wel starten of instandhouden. Daar is geen continue berichtgeving over revolutionaire hervormingen die bewezen averechts werken.

Aan die basale voorwaarde van een betrouwbare overheid wordt in Griekenland al zeven jaar op geen enkele manier voldaan, iets wat je terugziet in een daling van duurzame investeringen van 95% en bijbehorende werkeloosheid.

Natuurlijk is belastingontduiking een probleem, maar door de Troika depressie is de economie met 30% gedaald. Nogmaals, iets wat in Spanje, Ierland, Italië en Portugal niet gebeurd is, dus niet hoeft en de reden waarom die vier landen nog kunnen proberen hun schulden te betalen.

Bij een daling van 30% economie, daalt de verschuldigde belasting nog harder in een progressief stelsel. De belastingontduiking is in Griekenland gehalveerd, door belasting in zijn algemeenheid te halveren.

Klinkt leuk hoor, belastingontduiking, Grieken die hun pensioen eerder laten ingaan (maar daarmee wel halveren omdat ze arbeidsongeschikt of werkeloos zijn) en algehele luiheid. Maar uit de cijfers blijkt gewoon dat de echte problemen ruim tien keer zo groot zijn en hele verklaarbare oorzaken hebben. Ik let liever op de bal.

Feynman | 06-07-15 | 12:01

Feynman | 06-07-15 | 11
Botom line is, en dat is al lang bekend en een economische wetmatigheid, het geld dat Griekenland nodig heeft om er boven op te komen is er. Het is zwart, niet geind, of wordt niet geheven, maar het geld zit in die economie.
En dat is nl ook de reden dat Griekenland geholpen is. je denkt toch echt niet dat banken ( die ondanks politici wel berekeningen maken en verantwoording aan aandeelhouders moeten afleggen, geld steken in een project zonder zeker te zijn dat dat geld terugkomt of dat er colleteral is?
Tenslotte: warom zou het in Ierland, Portugal en Spanje wel werken en in Griekenland niet? Die Grieken moeten allleen nog wennen aan het idee dat gratis geld niet bestaat en dat geld dat je uitgeeft ergens verdient moet zijn.

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:40

@Feynman | 06-07-15 | 11:
Volgens de Grieken staat er nogal wat geld in Zwitserland. Dat geld is deels zwart want ze praten iver een inkeerregeling tegen eenmalig 21% afdracht. De hoogte van dat bedrag ligt tussen de 100 en 1000 miljard euro, volgens zowel de grieken als de Zwitsers.

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:33

Waartegen hebben die Grieken nu gestemd? Snappen ze dat wel?
.
Ze hebben nl tegen een voorstel gestemd dat nu niet meer geldig is. Kan ook niet eens meer geldig worden omdat het volgende voorstel nog zwaardere maatregelen zal hebben wegens verloren tijd.
.
En ik hoop dat de eu nu een referendum houdt over het wel/niet verder onderhandelen met de Grieken. Verplicht af laten kicken die onrendabele geldjunkies

Deus Absurdia | 06-07-15 | 11:25

Madame Poitiers | 06-07-15 | 11:13
Leuk al die informatie uit eerste hand. Jammer dat jouw informatie niet klopt met het totaal daadwerkelijk afgedragen bedrag.

Niet investeren in Griekenland is sinds de onzekerheid van 2008 volledig logisch verklaarbaar vanuit de aangeboden situatie. Niet investeren is een gevolg van wel vooruitdenken. Niet vice versa. Innoveren kan je ook niet, als fiscale en financiële regels onbekend zijn. Als dagelijks regels kunnen veranderen, gaan mensen dagelijks alleen maar overleven.

Nogmaals, je komt geeneens met een schatting van die belastingontduiking. Je hebt het gevoel dat het veel is, weigert mij te vertellen hoeveel in jouw mening en weigert het al helemaal in verhouding te zetten tegen de belasting die wel geïnd wordt.

Als jij al aantoonbaar niet de moeite neemt om je eigen woorden op waarde te schatten, waarom moet ik het dan doen, en waarom vind je dat je mening die je zelf niet met feiten onderbouwt of confronteert meer zijn dan onderbuikgevoelens?

Feynman | 06-07-15 | 11:23

Groot gelijk die Grieken. Hoogervorst en de rest van die mafklappers die "architekt" waren van dat onding zijn de schuldigen.

sjaaktafel | 06-07-15 | 11:17

Feynman | 06-07-15 | 10:35
Nee ik heb het belasting ontduiken niet van TV. Ik heb in dat land gewoond, ik heb het met eigen ogen gezien, en met mij de Grieken in Griekenland. Ik heb sommigen horen grinniken over dat belasting ontduiken, anderen horen verzuchten dat hun land naar de Filistijnen gaat op deze manier, en dat de overheid geen enkele poging doet dit te veranderen.
.
Ik heb het gebrek aan vooruitblikken en samenwerken niet van TV, dat zijn feiten die je leert als je jaren in een land woont en daar jarenlang gesprekken over voert met mensen en naar hun gesprekken luistert.
Werknemers die wanhopig worden omdat er niet wordt geïnvesteerd, omdat er niet innovatief wordt gedacht, omdat er niet vooruit wordt gedacht.
En je hoort ontwikkelde, intelligente Grieken die hun wenkbrauwen fronsen bij de instelling van de bulk van hun landgenoten, fijne mensen die zich zorgen maken dat daardoor een fatsoenlijk werkend systeem niet van de grond komt en dat de helft van de economie zwart geld is.
.
Fuck een eind op met je onderbuikgevoelens.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 11:13

Madame Poitiers | 06-07-15 | 10:19
Hoeveel % BBP belastingontduiking heeft Griekenland echt last van? Je weet het geeneens. Eindeloos herhaalt op TV, dus ik neem het je geeneens kwalijk. Feit is dat door een 30% daling van BBP, er meer dan 30% belasting geeneens ontdoken hoeft te worden. (progressief stelsel)

Griekenland int nu ongeveer 40% BBP belasting. Dat is minder dan de 50% hier, maar in Griekenland heb je een half pensioen en geen bijstand, werkeloosheidsuitkeringen of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Als ik de Nederlandse cijfers corrigeer voor dat ontbrekende stuk volksverzekeringen betalen Grieken nu in verhouding meer belasting dan wij.

Bedrijven betalen EU breed belasting vooral achteraf. Met 30% daling economie zijn die bedrijven er niet meer. Of het bedrijf is er nog net, maar er zit geen geld meer in. Of de particulier heeft wel een belastingvordering, maar geen inkomen. Dat is geen belastingontduiking, maar betalingsonmacht.

Zelfde geldt voor je onderbuik gelul over efficiëntie en vooruitdenken. Dat Grieken niet meer investeren laat zien dat ze UITSTEKEND vooruitdenken. Dat ze emigreren om hier geld te verdienen... Dat ze een bankrun starten ook. De feiten kloppen niet met uw fictie.

Als er iemand niet vooruit denkt dan is het de Troika, die denkt dat een domme bezuiniging en hervorming een beperkt effect op de economie heeft. Die denken dat je zonder visie een economie kunt kaalslaan, vergelijkbare maatregelen in het vooruitzicht stelt en dan nog denkt dat er Griekse werkgevers zijn die nog ergens iets gaan proberen.

Feynman | 06-07-15 | 10:35

Feynman | 06-07-15 | 10:01
Grieken zijn niet inferieur. Maar ze zijn niet goed in vooruitdenken ('Entaxi, avrio!'), ze ontduiken de belasting en ze zijn vaak niet efficiënt omdat ze niet goed kunnen samenwerken.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 10:19

Muxje | 06-07-15 | 01:08
Staatsschuld was geen euro hoger geweest, doordat niemand die euro uitgeleend had.

Griekenland heeft zelfs na zeven jaar depressie een hoger BBP per capita dan Portugal en Zuid Italië. Stond op gelijke voet met Spanje. En stond dat gedurende decennia.

Ierland heeft een betere BBP per capita, maar ook een higher cost of living, dit geeft een economisch systeem met een vergelijkbare koopkracht. Plus een deel van het Ierse BBP volgt uit internationale belastingontduiking, iets wat langs de reële economie gaat. Het geld wat Apple daar langs de fiscus heen trekt, wordt nauwelijks uitgegeven in Ierland.

Grieken zijn niet een inferieur menselijk ras of zo.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:11
In de periode 2008 - 2015 is er geen enkele hervorming of bezuiniging gelaten of gedaan zonder volledig te zijn afgedwongen door de Troika. Anders een maand later geen geld voor oudere schuldeisers. Borgen noemt de Jager dat, mij doet het denken aan The Borg. Resistance is futile. Griekenland heeft zichzelf niet bestuurd.

Griekenland kan je dan wel verantwoordelijk houden voor hoe goed ze het uitgevoerd hebben en de fraude door eerdere regeringen, maar niet voor het macro-economische effect van dit Troika beleid. Het IMF en haar vorige chef hebben al hun excuses gemaakt voor hun foute inschattingen.

Bij deze werkeloosheid en depressie maakt het totaal niet meer uit hoe je als staat hervormt. Iemand zal toch echt eerst werk moeten hebben, voordat die belasting kan ontduiken, voordat door betere controles meer belasting kan worden opgehaald.

Laten we beginnen met de Griekse staat laten defaulten zonder reddingen. Maar tegelijkertijd een bancair systeem maken waar het Griekse volk verder mee kan. Niet door geld over te maken aan Griekse banken, maar die Griekse banken te veilen aan Europese systeembanken. Of Europese banken de Griekse markt op te schoppen.

Dan hoeven de Europese belastingbetaler geen reddingen uit te voeren. Hoeft Europa en Griekenland niet eindeloos te onderhandelen. Waarbij ieder resultaat meer onzekerheid de markt op gooit, dan iets weet te redden. Is er in Griekenland duidelijkheid in welk fiscale en juridische klimaat er gehandeld kan worden.

De politieke onrust is vele malen groter geworden als het originele financiële probleem.

Feynman | 06-07-15 | 10:01

Jan Kees voor het tribunaal hij heeft ons voorgelogen,alle miljarden die we met rente zouden terug krijgen zijn foetsie en dan mag hij blij zijn dat hij niet in China berecht moet worden ,want een nekschot is daar de standaard straf als je zoiets flikt.

blauwe zander | 06-07-15 | 09:52

Ben gek op sprookjes.... ze leefden nog lang en vrij nukkig....

1,2,tja,tja,tja | 06-07-15 | 09:34

Petje af voor Varoufakis. Hij is gewoon te slim om te blijven. Als speltheoreticus weet hij maar al te goed dat hij dit spel niet kan winnen, dus nu de tegenstander alle kaarten in de hand heeft. Als gerenommeerd wetenschapper, wil hij zijn reputatie niet op het spel zetten... nu alle ellende op de Grieken af komt. Velen zullen hem beschuldigen van lafheid, maar hij is niet laf. In het licht van de onvermijdelijke nederlaag vechten alleen fanatici verder. Bij een voorzichtige terugtocht kan hij wachten op een betere kans op succes.

ecologiste | 06-07-15 | 09:11

Wat een ongelooflijk dom en onnozel volk. Dit geeft nog maar eens aan waarom het in de afgelopen jaren zo fout is gegaan daar. Ze hebben daar geen enkel idee wat ze te wachten staat. Ik zie een burgeroorlog aankomen als de regering bij gebrek aan nieuw geld nog grotere bezuinigingen aankondigt dan de EG wenste, terwijl de inflatie gierend uit de klauwen loopt. Veel succes Grieken. Je kan het niet eens een Pyrrhusoverwinning noemen, maar meer kiezen voor je eigen doodstraf.

Toverkol | 06-07-15 | 09:08

De SP bejubelt de democratische processen in Griekenland en de solidariteit in de EU maar over een referendum in Nederland over een deal met de Grieken hoor ik ze toch niet.

Simon_GS | 06-07-15 | 08:56

@Madame Poitiers | 06-07-15 | 08:38
Ik durf te voorspellen dat Tsipras binnenkort aftreedt onder druk van de bevolking die tegen lege pinautomaten en schappen in de winkels zit aan te staren.
En dan?
Gouden Dageraad?
Opnieuw Pasok?
Of een ouderwets kolonelsregime?

necrosis | 06-07-15 | 08:52

Zeau, lekker geslapen. Fris perspectief. Ik neem aan dat we vandaag met de rechtsvervolging van politici die ons de Euro ingelogen hebben beginnen? En dan die politici die bleven voortliegen en ons het ESM in rommelden?
.
De balans op makend, de Nederlandse politiek heeft een grote schuld aan het volk en het wordt tijd dat zij die gaan betalen. Goeieschiks of kwaaieschiks.

Parel van het Zuiden | 06-07-15 | 08:51

@FrankVeer | 05-07-15 | 23:56
Denk je dat dat, net als nu met de Fyra en Ton Elias zijn commissietje, ook maar ene drol uit zal gaan maken?
pruimzuur | 06-07-15 | 00:02

Nee, ik heb geen enkele fiducie in het parlementaire enquête-systeem an sich, maar ik wil graag dat ie met z'n bolle vetklep pontificaal in het nieuws komt. Gezichtsverlies is voor dit soort mensen vaak veel erger dan wat voor straf dan ook.

FrankVeer | 06-07-15 | 08:46

@Normpje | 06-07-15 | 08:18
Link?

Botte Hork | 06-07-15 | 08:44

Een referendum en een minister die opstapt, 2 dingen die wij niet hebben.
En dan brullen dat de Grieken het verkeerd doen?

gentle giant | 06-07-15 | 08:43

Ha de grieken stemmen néé, dan ook geen geld meer die kant op, zonder fatsoenlijk plan geen munten, eens kijken of die keuze de juiste blijkt te zijn.

TheStef | 06-07-15 | 08:42

Jan Kees de Jager, óók CDA, de partij die alsmaar weer groeit en gegarandeerd in het volgende kabinet zit, alsof er niks gebeurd is.
Hoeveel kabinetten Balkenende ook al weer ??

Danbolig | 06-07-15 | 08:39

The day after.
Leuk is om terug in de tijd te gaan en alle eurofielen en het staatsslaafse journaille de totale ineenstorting voorspellen bij een Grexit.Nog leuker is om te zien dat reaguurders dit in 2011 al zagen aankomen.Het aller-aller-leukste is dat internet nooit liegt en bedriegt.

Halve Duitser | 06-07-15 | 08:39

necrosis | 06-07-15 | 08:18
Het OXI feest doet me aan de Arabische Lente denken. Hoera opstand, maar wat er verder moest gebeuren wisten ze niet, en de keukenkastjes bleven leeg.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 08:38

Het opstappen van Variofocus is de volgende stap in het chantageproces.
.
Waarom laten 500 miljoen Europeanen zich zo in de maling nemen door 10 miljoen Souflaki vreters?
.
Moet je ze zien juichen als er GEEN geld in de automaat gepropt wordt.
.
Doe nog effe 100 miljard en als je dan ook gelijk 100 miljard kwijtscheld lullen we nergens meer over.

Alt | 06-07-15 | 08:29

@Watmoetikhiertypen? | 06-07-15 | 08:24
Ik ga pas juichen als de buitenlandse spaartegoeden van de duizend rijkste Grieken wordt afgeroomd!

necrosis | 06-07-15 | 08:28

1-0 voor griekenland

jitro | 06-07-15 | 08:28

Joehoe! Wakker worden.

Varoufakis is opgestapt.
Jullie moeten juichen.

Watmoetikhiertypen? | 06-07-15 | 08:24

De Volkskrant erkent royaal dat Geert de hele tijd wijze woorden heeft gesproken. Dat we dat nog mee mogen maken.

Normpje | 06-07-15 | 08:18

@Dutch_Holland | 06-07-15 | 08:12
Dat voedseltekort komt er sneller dan je denkt.
Men haalt het maximaal haalbare uit de pinautomaten en gaat waarschijnlijk op grote schaal hamsteren.
Voedsel, medicijnen, benzine.....

necrosis | 06-07-15 | 08:18

Er zou eigenlijk een flink voedsel tekort moeten komen, dan weten de mensen weer wat echt belangrijk is.
En dat zijn niet de banken, politici of Apple.

Dutch_Holland | 06-07-15 | 08:12

@gerben48: de Tweede Kamer heeft jaarlijks 17 weken "reces"...... Het heet reces omdat ze in uiterste gevallen teruggeroepen kunnen worden. tel daarbij op dat er maandag en vrijdag niet gedebatteerd wordt (immers, in de middeleeuwen moesten ze te paard uit alle windstreken komen en terug gaan en die traditie wordt in stand gehouden) en je ziet dat het in feite een luizenbaantje is!

Thorolf | 06-07-15 | 08:07

@Thorolf | 06-07-15 | 07:59
Voorlopig moet Griekenland uiterlijk 20 juli 2,8 miljard terugbetalen.
De EU heeft dus een uitstekend middel om de onderhandelingen twee weken op te rekken.
Tegen die tijd hebben hun banken geen geld meer en zijn de winkels leeg.
Ik ben trouwens benieuwd hoeveel mensen hun vakantie naar Griekenland omboeken of annuleren.....

necrosis | 06-07-15 | 08:06

@gerben48 | 06-07-15 | 07:57
Voorlopig heeft Dijsselbloem nog geen reces, hij mag nog een paar keer aantreden bij de Eurogroep.
Eens kijken hoe hij de huidige stand van zaken gaat verdijsselbloemen......

necrosis | 06-07-15 | 08:01

Ik moet zo lachen om Mark Rutte. Serieus gezicht, deftige taal, maar ik heb het idee dat hij het niet begrijpt. Lachje maar weglaten, dat vindt 'ie wel een goed idee.
Wat een leider heeft ons land!

Oerkoendoe | 06-07-15 | 07:59

De grootste zorg van regenten als Dijsselbloem en Juncker is niet Griekenland, het Griekse volk of u of mij! Het is dat nu blijkt dat de EU en Euro weldegelijk omkeerbaar blijken te zijn. Ik verklap u vast dat het nu Griekenland is dat eisen gaat stellen om erbij te blijven. En Dijsselbloen gaat u en mij vervolgens vertellen dat de EU gedachte het heeft gewonnen van de democratie. Schulden worden kwijtgescholden, afbetaling van leningen gaan op de lange baan en u en ik gaan dat allemaal betalen.
Bij de weg........ ook de NL economie blijft maar kwakkelen en onze MinFin heeft geen tijd voor NL en woont inmiddels in Brussel. Vreemd toch?
Grieken..... gefeliciteerd! Democratie heeft bij jullie een kans gekregen en heeft het gewonnen van de EU dictatuur!

Thorolf | 06-07-15 | 07:59

het is ook zo leuk dat ze het iedere keer over reces hebben in plaats van vakantie.Vakantie klinkt niet lekker omdat het een bekent begrip is voor niets doen en dat is reces niet. Verder kun je dus vaker reces nemen dan vakantie. zo hard werken ze dus niet.Alhoewel ze dat zelf wel zeggen.

gerben48 | 06-07-15 | 07:57

@Vogelbeest | 06-07-15 | 07:42
Dan zijn er twee opties:
1-Shell koopt de vergunningen voor een flink bedrag en wordt later 'onteigend' door een nieuwe Griekse regering.
2-Rusland koopt de vergunningen en trekt de Griekse bodem leeg zonder Griekenland te laten meedelen in de winst.

necrosis | 06-07-15 | 07:53

Ik neem aan dat alle landen die veel geld in de aartsluie grieken hebben gestoken nu het land mogen leeghalen ter compensatie? En aangezien de nederlander veruit het meest heeft betaald hebben wij eerste keus. Ik heb altijd al zo een oude griekse zuil in de tuin willen hebben.

sinar2 | 06-07-15 | 07:53

kun je achteraf zien wat een lulhannessen het zijn.

gerben48 | 06-07-15 | 07:52

Het wordt een beetje te gek allemaal, die spelletjes.

De boven ons gestelden runnen banken, landen en landenclubjes, gaan ongecontroleerd hun ongebreidelde gang en doen dat compleet zonder een mandaat van het volk.

Het volk mag om de paar jaar een vakje rood maken, vervolgens vooral zijn bek houden en alles betalen.

Willianus Wortelus | 06-07-15 | 07:47

@necrosis | 06-07-15 | 06:14 Geld heb je niet nodig voor de exploitatie van olie en gas. Je kan de vergunningen verhuren aan de oliemaatschappijen en daar ee bijzonder vet bedrag voor vragen.

Vogelbeest | 06-07-15 | 07:42

Nog even en de Grieken ontdekken dat de EU lidstaten hun ingezetenen vrije vestiging biedt, en NL klaar staat met gratis Miele's en uitkeringen.

Voordat we het weten wordt het hier dringen tussen de Dobberneger en de Luie Griek.
Niet dat ik daar verder van opkijk, ons land is namelijk knettergek.

Botte Hork | 06-07-15 | 07:41

Jan Kees laat zich tegenwoordig hard nemen door zijn steward, en lacht iedereen uit.
pollodepiemel | 05-07-15

Ook op zijn Grieks neem ik aan?

langzullenweleven | 06-07-15 | 07:40

Ik walg van dat kleine land dat als een zwart gat alle fatsoen wegzuigt uit Europa, dat leent en wil blijven lenen zonder de intentie te hebben ooit terug te betalen. Ik walg van die roversbende, dat dievenvolk. Weg met die Grieken, oprotten.

langzullenweleven | 06-07-15 | 07:30

@miko | 05-07-15 | 23:13


Banken hadden er geen schuld aan. Er werd door de bankencrisis enorm geijverd voor veilige beleggingsmiddelen. Voor banken, want dat wilden we met z'n allen: Betere en veiligere dekkingsgraad. Maar voor een groot deel ook door pensioenfindsen. En wat waren dan die veiligere beleggingsmiddelen? Staatsobligaties. De rest is duidelijk.

omanders | 06-07-15 | 07:26

@necrosis | 06-07-15 | 07:02
Ik verwacht dan ook, zoals jij al eerder aangaf, dat de rest van de EU hun poot gaat stijf houden. Als ze daar straks ontwaken uit hun Ouzo roes, en met een kloppende kater zonder geld, en met niet werkende pinautomaten tegen lege winkelschappen aanlopen zal de nuchterheid inslaan. Gok ik.

Nu is het Brussel en de regeringslijders om ze lang genoeg te laten spartelen totdat de pleuris daar uitbreekt. Maar aan de andere kant, ik zie die enge Tsipras nog wel wat trucjes uit de kast trekken.

Feit is dat niemand weet hoe dit gaat aflopen. De goorheid van banken en politiek kent geen grenzen. Maar we gaan het wel merken.
Zorg voor genoeg bier en chips in huis de komende weken.

Ik verheug me iig al op een kamer debat tussen Wilders en bijvoorbeeld Rutte of Pechtold. Twee Eurofielen wiens sprookje nu toch wel bewezen aan diggelen gaat.

Benieuwd met wat voor spastische leugens ze nu weer op de proppen komen.
Hoe gelijk Wilders het ook had, en keer op keer weer heeft ten aanzien van Griekenland, dit moet door de Eurofiel worden gedownplayed.
Kan nog lachen worden.

Botte Hork | 06-07-15 | 07:23

Bedankt gewone Griek. Nu die geldkraan rap dicht. De banken saneren is even vervelend en kost je wellicht wat geld. Maar dat maakt de lagere pensioenleeftijd en weinig belasting betalen weer goed. Dat geld mag je houden. Ik wist al vanaf dag 1 dat het een gift was.

Repetitive Beats | 06-07-15 | 07:17

@Botte Hork | 06-07-15 | 06:49
Als je Griekenland uit het Schengenakkoord trapt, kunnen ze de doorvoer van migranten wel vergeten.
Overigens zal Griekenland ze eerst een verblijfsvergunning moeten geven aangezien het land waar ze aanspoelen daar verantwoordelijk voor is.
Asielzoekers die zonder verblijfsvergunning via Griekenland naar andere landen willen, mag je gezien de spelregels van de EU gewoon weer terugschoppen naar Souvlakiestan.


necrosis | 06-07-15 | 07:02

Veel schrijvers in dit topic roepen dat ze nooit tegen de eu gestemd hebben, maar tegen de nieuwe grondwet.
U schijnt allen niet te begrijpen dat die nieuwe grondwet nodig was om uberhaupt met elkaar samen te gaan werken, anders was er niets geweest als pressie middel.

Daarom durf ik wel te zeggen dat ik ook tegen de eu heb gestemd, in ieder geval tegen de huidige.

De huidige eu is er 1 waar de lobbyisten de dienst uitmaken, en dus het grootkapitaal, dat is nooit goed.
De huidige eu is niet alleen ondemocratisch maar als bestuursorgaan ook nog eens veel en veel te duur, de landen hebben er een extra laag bestuursleden bijgekregen die zwaar betaald moet worden, te zot voor woorden.

Ook in vele andere opzichten is er veel verkeerd in de huidige eu, bijvoorbeeld, de "rijke" landen moeten te veel bijdragen om de boel draaiende te houden, daar gaan op lange duur zelfs de 'rijke' landen aan stuk.

Afijn, ik denk dat de meesten het wel snappen hier.

Flipus | 06-07-15 | 06:51

@necrosis | 06-07-15 | 06:43
Is ook een denkbaar (horror) scenario. Verder kan Griekenland uit 'wraak' de poort met -asielzoekers- gelukszoekers en terroristen wagenwijd open zetten.
Ze staan sterk, en iedereen weet het. Ze hadden vanaf de invoering al niet mee mogen doen. Maar ja, nu komen we weer uit bij het grote criminele geld.

Goldman Sachs. En als je weet wat die aan foute klandizie hebben..

Wie betaald bepaald is een gezegde.

Botte Hork | 06-07-15 | 06:49

Europa zal verenigd worden door het afschudden van haar bankenparasieten...
Nadat de banken eerst proberen een oorlog te veroorzaken... deze keer lukt het niet meer, want de hele wereld kijkt mee.

baard van troje | 06-07-15 | 06:47

Goodmorning deze dame 58 jaar moet toch om 7 uur op haar werk zijn.Voor mij geen vroegtijdig pensioen.
Het zal vandaag wel storm lopen aan reactie,s.Kan alleen maar zeggen of die grieken nu nee of ja hadden gestemd het voor de Griekse regering geen f.ck had uitgemaakt .Er is en blijft maar een de winnaar en dat is Griekenland.
Er is door het Griekse volk met 62% nee gestemd.En toch wil Tsipras verder onderhandelen met de EU met andere woorden dit referendum was puur machtsbedrog en de griekse bevolking is daar in getrapt.
Hij denkt hiermee te bereiken dat alle miljarden aan steun word kwijtgescholden en vanaf morgen nog maar eens eventjes door de EU een paar miljarden word overgemaakt richting de Griekse regering en niet het arme gedeelte van Griekenland .Van bezuinigingen is totaal geen spraken onze rijke Grieken moeten we kost wat kost beschermen en die Griekse plattelands boeren lopen jullie niet zo te zeuren verbouw je eigen groente zorg dat je een geit/schaap/koe in de stal heb staan en als er straks nog wat centjes overblijven dan misschien HEEL misschien dat we namens de Griekse regering wat overgebleven centjes richting jullie sturen ,maar alvast bedank voor jullie steun .IK Tsipras en al mijn collega,s gaan ons hard opstellen tegen de EU en zeg de EU nee ja dan geliefd volk gaan we over naar onze vriend Poetin,en ja dan word de Euro omgezet naar de Roebel.
Maar dat zijn zorgen voor later Wij zijn ervan overtuigd dat onze EU-partners met de billen bloot gaan en diep ja heeeeel diep gaan buigen.

brilletje1 | 06-07-15 | 06:46

Het woord van 2015:

Verdijsselbloemen.

Prachtig.

houtvlot | 06-07-15 | 06:44

@Botte Hork | 06-07-15 | 06:38
Ik zou het listiger vinden als hun buren van Schurkije voedsel en andere hulpgoederen naar Griekenland stuurt.
Tenslotte wil Putin helemaal geen lid worden van de EU, en ik wil Schurkije er niet bij!

necrosis | 06-07-15 | 06:43

@necrosis | 06-07-15 | 06:37
Dat is wat ik ook hoop. Maar het balletje kan nu heel raar gaan rollen.
Hier zijn belangen in het spel waarvan wij de omvang niet eens kunnen verzinnen.
Al is onze fantasie nog zo groot.

Regeringen zijn ook maar een 'tool' van een klein groepje extreem rijken die wereldwijd de dienst uitmaken. Ik ken hun agenda niet.

Botte Hork | 06-07-15 | 06:42

@necrosis | 06-07-15 | 06:35
En military bases, op het vaste land en met een vloot op de Middellandse Zee.
Gezellig.. Koffie?

Botte Hork | 06-07-15 | 06:38

@Botte Hork | 06-07-15 | 06:31
Brussel moet niet toegeven, laat die Grieken maar een paar weken sudderen.
Grote kans dat de Griekse bevolking het aftreden van Tsipras eist als het geld op is en de winkels leeg.

necrosis | 06-07-15 | 06:37

@Botte Hork | 06-07-15 | 06:25
En wat als Griekenland met Rusland in zee gaat?
Als Putin besluit om geld te lenen aan Griekenland, zal hij onderpand (olie en gasvelden) eisen.
Bovendien is Putin niet de persoon die genoegen neemt met 'afschrijvingen'.

necrosis | 06-07-15 | 06:35

@necrosis | 06-07-15 | 06:14
En verder, als Brussel toegeeft aan de eisen van Griekenland, denk bijvoorbeeld aan een fors deel kwijtschelding van de schuld, en versoepeling van de bezuinigings maatregelen, wat denk je dat de andere noodlijdende landen zoals Portugal, Spanje en Italië willen? Sneeuwbal effect gaat dit worden. Zeer gevaarlijk dit.

Botte Hork | 06-07-15 | 06:31

@necrosis | 06-07-15 | 06:14
Mogguh,

Ben bang dat er weer een vrolijke foto van Tsipras met Putin opduikt.
Die Grieken hebben Brussel bij hun kloten. Op die manier persen ze nog meer geld af. Dit spelletje gaat nu pas serieus worden. Dat geld waren we allang kwijt, dat wist elke leek al vanaf het begin. De fascisten in Brussel staan met hun rug tegen de muur nu. Op zich is dat wel goed, maar wat niemand wil is dat Griekenland daadwerkelijk met Rusland in zee gaat. Ik ook niet.
Dit hele -Ein-Volk-Ein-Reich- EU project moffelt ons op termijn een (burger) oorlog in.

Volslagen getikt.

Botte Hork | 06-07-15 | 06:25

@Botte Hork | 06-07-15 | 06:09
Ik ben benieuwd wat de EU nu gaat doen.
Geen steun geven betekend failliete Griekse banken binnen een week en lege schappen in de winkels binnen twee weken.
Overigens schijnt Griekenland heel wat olie en gas in eigen bodem te hebben zitten.
Helaas hebben ze ook geen geld voor exploitatie.

necrosis | 06-07-15 | 06:14

@kindapaas | 06-07-15 | 05:54
Als Griekenland belasting zou innen zoals Nederland dat doet, hadden ze om te beginnen geen steun nodig.
In mijn linkje spreekt men over zo'n 560 miljard (!) wat geparkeerd is op Zwitserse en andere banken.
Geld waar weinig tot geen belasting over is betaald.
Hef daar (laten we zeggen) 30% belasting over en je hebt als regering ineens een klein 170 miljard aan inkomsten.
Dat vinden die Griekse miljardairs niet leuk, maar waarom zou ik indirect hun rijkdom moeten blijven bekostigen?
Ongezien de typhus voor Tsipras.

necrosis | 06-07-15 | 06:10

Flipus | 06-07-15 | 05:37

Geen cent meer naar de Grieken hoor ik landverrader Rutte nog roepen tijdens zijn campagne. En zie hoe bedrogen de -NSB- VVD kiezer is uitgekomen.
Witte boorden criminelen. Allemaal.

Botte Hork | 06-07-15 | 06:09

necrosis | 06-07-15 | 05:29
Op macro niveau is dat juist. Echter niet iedereen heeft toegang tot zijn evenredig deel hiervan. Onteigening is mogelijk en ook al eerder toegepast zowel over links als over rechts. In beide gevallen gaf ook dat slechts tijdelijke verlichting. Mijn punt is echter dat de EU nu gedwongen wordt kleur te bekennen, namelijk wie helpen we als eerst: de groepen met het felbegeerde zieligheidspredikaat of diegenen die "zelf" hebben gekozen voor hun situatie.

kindapaas | 06-07-15 | 05:54

Griekenland kon zijn eigen schulden in 2005 al onmogelijk terug betalen, dat zou alleen door een wonder lukken. Dus eigenlijk is iedereen die nadien nog geld aan dat land uitleende is zelf schuld.

Flipus | 06-07-15 | 05:37

Oxi, en zelfs de allergrootste vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon...
.
i.imgur.com/m02lhDJ.jpg

davimore | 06-07-15 | 05:32

@kindapaas | 06-07-15 | 05:24
Het totale bezit van alle grieken bij elkaar is groter dan schuld aan ECB en IMF.
Ik post het nog maar eens, omdat het nu wel heel erg ontopic is:
verhuisjegeld.nl/2012/02/15/griekenlan...

necrosis | 06-07-15 | 05:29

De EU solidariteitstest :

In Griekenland bevinden zich:
1 noodlijdende vluchtelingen
2 noodlijdende Grieken

Onder te verdelen voor het gemak in kinderen en volwassenen.

De test: Wie gaan we het eerst helpen met noodhulp en hoe lang?

Ik neem al waar dat er voor Griekse kinderen wellicht aan voedselhulp wordt gedacht. Dus niet voor Griekse volwassenen.

kindapaas | 06-07-15 | 05:24

@TM | 06-07-15 | 03:35
Het is simpel. De EU was een loan shark voor Griekenland. Met Duitsland en Nederland als onderpand. GS is en was niet tegen Griekenland, maar tegen de EU. Het is de EU die Griekenland min of meer dwong tot lenen, en Duitsland en Nederland die de rekening moesten gaan betalen. En Griekenland wil niet meer gedwongen worden om de Duitse banken overeind te houden. Het is niet zo moeilijk.
De EU is the bad guy. Bruxelles fucked it up. En de Griekse bevolking blaast thans de loan shark op. En dat is mooi. Want loan sharks deugen niet, hoe hoog de schuld ook is die ze uit hebben staan en ook al is Griekenland een wanbetaler.
Capiche?

Stormageddon | 06-07-15 | 04:05

Ik snap GS niet meer; eerst was het 'niks lenen aan de Grieken want ze betalen toch niet terug' en nu de EU zegt 'betalen kreng' zijn de Grieken opeens de helden...
*My heads hurt*
TM | 06-07-15 | 03:35
-
Omdat we DIT al aan zagen komen, duh. Nu zijn we zover dat we graag de EU in elkaar zien donderen, en dit helpt.

Sergeant_Peper | 06-07-15 | 03:49

Democracy SCHMemocracy. Wat heeft dat te maken met je schulden terug proberen te betalen?

Ik snap GS niet meer; eerst was het 'niks lenen aan de Grieken want ze betalen toch niet terug' en nu de EU zegt 'betalen kreng' zijn de Grieken opeens de helden...

*My heads hurt*

TM | 06-07-15 | 03:35

@pruimzuur | 06-07-15 | 02:32
Limbabwe? Die van nepotisme en corruptie aan elkaar hangende gouvernementslanden? Waar mensen als Joske van Rey, Menneke Weekers en Franske Timmermans omhoog kunnen vallen vanwege vriendjes en hun financiële bijdragen?
Dat is nu juist het businessmodel dat tot de EU en eurocraten heeft geleid. Dank je feestelijk. Limburg moet maar samengaan met de Belgische naamgenoot en de Duitse Kreisgemeinden die hetzelfde bestuursmodel wenselijk achten. In de Noordelijke provincies kijken we daar een beetje op neer. No offense.

Stormageddon | 06-07-15 | 03:29

De macht van het volk is wat politici angst aanjaagt. Ostracisme herleeft weer om de macht van de EU in te dammen.

INH.30CL | 06-07-15 | 02:50

@Godsammekraken | 05-07-15 | 22:26
Dat we het geld kwijt zijn wist ieder weldenkend mens al vanaf dag een (1).
Het geld doet er ook niet meer toe. Dat verlies moeten we maar accepteren.
Wat mij meer zorgen baart is dat de fascisten in Brussel met -Mein-Kampf- hun Eurofiele 'Blue-Print' onder de arm, in hun oneindige -wijsheid- domheid, belust op pure macht en eigen gewin, alleen maar verdeeldheid zaaien onder de bevolking.
Iets wat uiteindelijk kan ontaarden in een (burger) oorlog.
We gaan ingewikkelde tijden tegemoet.
Weet je wie ook dit soort megalomane plannen had?

De EEG was prima, en had genoeg potentie om van Europa een sterk economisch en militair continent te maken. De Europese burger is de lul. Allemaal. Slechts een uitermate klein, maar walgelijk rijk stukje elite vond het niet genoeg. De wereld staat in brand.
Europa staat aan de vooravond om ook in de hens te gaan.

Knettergek die Eurofielen. Bedankt stelletje gewetenloze üntermenschen.

Botte Hork | 06-07-15 | 02:36

@Stormageddon | 06-07-15 | 01:29
LOL! Dan draag ik Limboland voor - indien we meemogen uiteraard.

pruimzuur | 06-07-15 | 02:32

Agora, From democracy to the market, door Yorgos Avgeropoulos www.agorathedoc.com/ verklaart een hoop. Te zien via VOD of hier te zien op Al Jazeera: www.aljazeera.com/programmes/specialse...
Is Griekenland de voorbode voor een sociaal putteke in Europa ?
Zijn het de Grieken die zich in de afgrond storten of behoeden zij ons voor een veel grotere chaos die gaat ontstaan zodra de neoliberalen hun zin krijgen ?
Barbertje moet hangen voor beslissingen die in het verleden zijn genomen, maar wie is barbertje ?
Indien barbertje de Griekse bevolking vertegenwoordigt zijn we er op sociaal vlak binnenkort allemaal aan voor de moeite. Dan volgt de sociale afgrond via uniformering van belastingstelsels en sociale zekerheid op het laagst mogelijke, neoliberaal te verantwoorden, niveau.
Dan geven we toe aan die 1% of zelfs die 0.01% die onze welvaart bezitten. Er is genoeg voor iedereen, maar de koek is oneerlijk verdeeld !
"Hoe durven ze" roept Peter Mertens.

suffie63 | 06-07-15 | 02:19

-weggejorist-

miko | 06-07-15 | 02:19

@Stormageddon en
@CoJoNes | 06-07-15 | 01:21
Wat gaan we nu krijgen? revolutie? Afscheidingsbewegingen? net nu we zo cultuurverrijkt worden? je weet niet wat jullie gaan missen!
*huisnegertje over zijn bolleke aait*

miko | 06-07-15 | 02:19

Wanneer komt Jan Roos eigenlijk in actie? Zou leuk zijn als hij morgenvroeg meteen bij Dijsselbloem op de stoep staat met de roze plopkap: heeeeeeeeeeeeeeeeeeey Dijssie!

pruimzuur | 06-07-15 | 02:06

@pruimzuur | 06-07-15 | 01:35
De gewone Discovery Channel (en NatGeo ook) zuigt apenballen, maar Discovery Science en Discovery World hebben een prima programmering. Kijk ik graag naar.
En ja, ik heb ook Apple-TV (en dergelijke boxjes) al overwogen. Nou ja, niks is ideaal, ik kijk en vergelijk nog wel even deze maand. Als ik maar van Ziggo verlost wordt.

Stormageddon | 06-07-15 | 01:54

@CoJoNes | 06-07-15 | 01:34
Ik denk ook niet dat het hard zal gaan met de euro, het ging me er meer om dat dit (en die keldering) wel mooi afstraalt op Greet. Het zal daarentegen voor Europa wel een turbulente tweede helft van het jaar gaan worden vreesch ik. Er wordt steeds meer aan de deur geklopt door onze vrienden van de profeet, en het is binnen Europa een grote teringzooi die ook maar blijft toenemen. *plop dan maar*

pruimzuur | 06-07-15 | 01:47

@de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:32

Dat klopt... Het maakt niet uit waar je op stemt. Alle partijen laten de Euro-critische burger vallen. Dan rest niet veel anders dan een paardenmiddel... Maar ook daarvoor geldt helaas dat het lastig is om mensen mee te krijgen.

T. Rammel(l)an(d)t | 06-07-15 | 01:43

We wisten toen al dat Jan Kees De Rente loog, maar nu is het bewezen, waarom komt zo iemand daarmee weg?

PollekePot | 06-07-15 | 01:41

de honden blaffen 01:32... juist, maar in nederland is democratie hheel ver te zoeken,een keer in de vier jaar mag je een hokje aankruisen en verder .... hou je mond.referendum 2005 europese grondwet weet je nog.......

Rest In Privacy | 06-07-15 | 01:40

@AntiSoof | 06-07-15 | 01:21
Zolang hij niet (gedwongen) naar TLC kijkt of de NOS gelooft, dan moet het wel snor zitten met de beste man denk ik.

pruimzuur | 06-07-15 | 01:39

@Stormageddon | 06-07-15 | 01:18
Ik kan het me goed voorstellen. Ik ben ook nog geen ideaal gleufdier tegengekomen die mijn TV-haatpassie beamen kan, dus af en toe moet je wel. En ik snap het ook wel, gewoon een beetje bankhangen, niet te moeilijk allemaal. Het is gewoon dat de programmatuur zo gruwelijk is. Ik denk dat de dag dat Discovery Channel zo verpauperd is, de dag is dat ik de hoop echt heb opgegeven. Laat staan alle reclames waar mijn brein niks anders tegen kan doen dan afkraken, en me ergeren aan herhalingen. Gewoon een goed gevuld media center met internet toegang op de TV aansluiten en die propagandastekker eruit trekken ;)

pruimzuur | 06-07-15 | 01:35

@pruimzuur | 06-07-15 | 01:24
En die beurzen ook niet. Futures staan nu op de -3% en AEX en DAX zullen met maximaal 1,5% verlies sluiten. Maak je geen zorgen, de banken en de ECB hebben geen enkel belang bij crashes.
En vergeet niet, de lucht die er bij gepompt wordt is gratis.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:34

T. Rammel(l)an(d)t | 06-07-15 | 01:23
Met de huidige politieke constellatie in Nederland krijg je geen meerheid voor een referendum.
Ze kijken wel uit...

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:32

@pruimzuur | 06-07-15 | 01:24
Maar die euro gaat niet kelderen, er komt een nieuwe QE aan door de ECB, deze week nog. Alles om de schone schijn hoog te houden.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:30

@CoJoNes | 06-07-15 | 01:21
Drenthe doet mee. And while we're at it: een groot deel van Ost-Friesland zal er ook wel voor te porren zijn.

Stormageddon | 06-07-15 | 01:29

Over een paar uur klappen de Europeesche beurzen onderuit,(-5%) en zal de Pleuro nog verder dalen in waarde. Merkel zal haar verlies moeten nemen,mede onder druk van Hollande welke zich al jaren lang niet comformeerd aan de dictaten (3%)van de EU maffia.
De Fransen blijven maar hoop zien in de onderhandelingen omdat ze weten dat ze zelf ook snel aan de beurt zijn als de Grieken en andere Zuid europese middelmaat zich blijven roeren.
De Grieken krijgen een schuldvermindering en wat cosmetische regels opgelegd waardoor (voor de Buhne),
lees:de Noord europese landen,zich tevreden gesteld voelen. De Noord Europese belastingbetaler gaat dit
onherroepelijk voelen in de portomonee. Voor U geen
800,- Euro lastenverlichting,maar via omwegen een lastenverhoging om de Europese natte Droom in leven te houden.

caesar63 | 06-07-15 | 01:29

@de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:22
En dat zou Plato ook gezegd hebben!

AntiSoof | 06-07-15 | 01:26

@CoJoNes | 06-07-15 | 01:19
Tja... Maar analyseren van deze 'realiteit', daar word ik niet voor betaald. Das een soort hobby van me. En dat zei ik ook, stomp het volk af met hebzuchtige niemendalletjes enzo.

AntiSoof | 06-07-15 | 01:25

Bladieblaba 01;19 ... Referendum in nederland??? wij leven niet in griekenland.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 01:25

@Muxje | 06-07-15 | 00:59
Als de euro keldert krijgt Greet wederom gelijk, stappen we misschien eens uit de EU en de euro, en dan hebben we het zelf weer voor het zeggen. Jagen we eerst die EU-aangestuurde roversbende uit vak K weg, en daarna al die voetbalsupporters uit Den Haag en de supporters van de supporters uiteraard ook. Zoiets zou een mooi begin zijn voor Nederland. De helft van de Europa is zelf te zwak om zich veel druk te maken om Griekenland lijkt me.

pruimzuur | 06-07-15 | 01:24

Zouden wij eens moeten doen.... met een bankrun een referendum afdwingen.

T. Rammel(l)an(d)t | 06-07-15 | 01:23

Stormageddon | 06-07-15 | 01:18
Daarbij komt het verstandig is om van de standpunten van de vijand kennis te nemen.
Tenminste, dat zegt SungTzu.

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:22

Het wordt echt hoogtijd voor de soevereine staat Groningen. Nu hebben we het momentum mee.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:21

@pruimzuur | 06-07-15 | 01:11
Hij is nogal gewend aan al dat leugen en bedrog en infantielmakend gedrocht. Dus reddeloos.

AntiSoof | 06-07-15 | 01:21

Graag een referendum over de keuze of nog 1 Nederlandse euro naar Griekenland gaat.
Bovendien wil in aanspraak maken op ons onderpand. 1 Grieks eiland zonder Grieken om vakantie te vieren.

Bladiebladie | 06-07-15 | 01:19

@AntiSoof | 06-07-15 | 01:15
Nee, ik denk dat je dat te romantisch ziet. Als je weet dat het gemiddeld IQ in Nederland op 100 zit en de mensen die jij kent zo rond de 120 en hoger zitten, dan weet je dat macht vooral kan ontstaan door domheid.

Gooi de Staatsomroep in die mix en stomp het volk nog verder af, dan weet je dat je als machtshebber gebeiteld zit.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:19

Tsipras en varoufakis tonen ruggegraat in tegen stelling tot onze rubberen rutte en dijsie.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 01:18

@pruimzuur | 06-07-15 | 01:11
Ja, ik kan ook wel BBC3&4, Syfy, HBO, Discovery Science en dergelijke online kijken zondermet TV abo, maar ik vind het voor het gemak toch wel fijn dat ik ook gewoon de TV kan aanzetten. Call me old fashioned.
"Nodig" heb ik het niet, ik wil wel gewoon dat die shit het doet als ik er een duur abonnementje voor heb.

Stormageddon | 06-07-15 | 01:18

@Heloise | 06-07-15 | 00:59
Sodeknetters, waar heb ik een hele krat aan verdiend? *Beleefd bedanken doet vanwege het gesleep ;) maar wel eentje meedrinken doet!*

pruimzuur | 06-07-15 | 01:16

@-=PyP=- | 06-07-15 | 01:08
'Oeps.... Oja, dat hadden we al gehad en werkte ook niet.'
En zo maken en houden we de mensen dom. Omdat AH gecorrumpeerd was zou 'zijn' ideaal dus ook niet kunnen werken.
Dát is nou net de clou. Breng in een slecht daglicht het goede voor de gewone mens zodat ze in verwarring raken.
Psychologische doortraptheid is wat de macht kenmerkt.

AntiSoof | 06-07-15 | 01:15

-=PyP=- | 06-07-15 | 01:08
Als je nou dat socialistische eens doorstreept?

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:14

Wie kan deze Gordiaanse knoop nog ontvlechten?
Wie er beter zijn geworden van het Griekse en andere drama's dat zijn de banken.
Gaat het goed met de banken dan strijken ze de winsten op.
Gaat het slecht met de banken dan strijken ze de winsten op met behulp van de belastingbetaler.
Het is altijd win/win voor de banken, is het niet Dijsselbloem.

Jan Dribbel | 06-07-15 | 01:13

@Feynman | 06-07-15 | 00:55
Debiel beleid door wie dan precies?
De Eu in 2000? De Eu in 2011? De Grieken in de tussenliggende periode? Het IMF? BIS?
Uiteindelijk is er één hoofdverantwoordelijk.

CoJoNes | 06-07-15 | 01:11

@Stormageddon | 06-07-15 | 01:04
Oooh, gelukkig mijd ik TV als de pest. *wijwater over dat ding heen strooien doet. Klinkt wel zuur als je daar voor betaalt maar niet ontvangt, of gewoon veel ander gezeik mee hebt. Maar internet is het enige dat ik nodig heb :).

pruimzuur | 06-07-15 | 01:11

@Frankasd | 06-07-15 | 00:12
Zes min een is nul zei oud Premier Evertsz ooit.

miko | 06-07-15 | 01:09

@Stormageddon | 06-07-15 | 01:04
Gewoon wegdoen dat imbeciele gedrocht van een televisie is nog mooier in mijn simpele leefwereld. Gewoon, donderstraalt op met je infantiele immorele gezeik, jij televisie. Je bent geen televisie, je bent micro-ego-dommakende-visie. Bah. Ik ben blij dat ik dat kreng niet meer heb.

AntiSoof | 06-07-15 | 01:09

@Feynman 00:55: Debiel beleid zowel van de kant van de trojka als van de Griekse regeringen. In vergelijking met die andere probleemlanden had Griekenland wel de minst ontwikkelde economie. Je kan dat echt niet vergelijken met een land als Italië of Ierland. De trojka heeft zeker niet geholpen, maar ik vraag me echt af of ze er zonder die maatregelen wel bovenop zouden zijn gekomen. Mijn gok: de economie zou er een stuk beter voorstaan, maar de staatsschuld en het overheidstekort zouden fors hoger zijn. Oftewel: nog meer groei met geleend geld. Dat is in tijden van crisis of herstel geen slechte zaak, mits het met mate gebeurt, maar in het geval van Griekenland was het daar te laat voor.

Muxje | 06-07-15 | 01:08

Ik denk dat we behoefte hebben aan een Nationaal Socialistische leider die oog heeft voor nationale belangen.
Oeps.... Oja, dat hadden we al gehad en werkte ook niet.

-=PyP=- | 06-07-15 | 01:08

Bij weldenkend Europa is het draagvlak voor Brussel inmiddels tot onder de 1% gekelderd.
Incompetent en ongeloofwaardig zooitje.

michello | 06-07-15 | 01:06

@krijgdetiefusmaar | 06-07-15 | 00:16
De tiefus krijgen? :) Nee, alle gekheid terzijde, misschien dat ik zometeen tijdens het schijten eens ga contempleren, en me beseffen dat ondanks ik een sneu edoch goed leventje heb, er (oudere) Grieken zijn die het een heel stuk slechter hebben dan ikzelf. En ik voorzie dat er ook wel een aardig handjevol ouderen de komende tijd, weken na hun dood, eenzaam aangetroffen zullen worden. Want geen geld en eten en eenzaam zonder verzorging, zoals dat hier in Nederland ook wel eens gebeurt, alleen dan net iets frequenter. En dan zal ik onderhand wel moeten vegen... Je moet ergens beginnen!

pruimzuur | 06-07-15 | 01:05

@pruimzuur | 06-07-15 | 00:58
Als jij een Philips TV hebt: blijf weg van Ziggo. HD zenders werken niet meer. Verbinding is ongeveer de helft van wat beloofd wordt (up en down). Nou ja, er is meer, maar het is gewoon kudt. Met peren. En ander fruit.

Stormageddon | 06-07-15 | 01:04

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:01
Als "excuus voor" moet daar nog tussen.

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:03

2Stormageddon | 06-07-15 | 01:00
De Jager na zo veel jaar afknallen, lukt nooit, het verleden heeft alle (opportunistische) opties, het heden alleen het verleden.

Heloise | 06-07-15 | 01:03

Dag, ons geld.
[x] ONGESCHIKT
Dag, regering.

michello | 06-07-15 | 01:01

De EU zal nu Griekenland als zondebok gaan gebruiken voor het falende beleid.

de honden blaffen... | 06-07-15 | 01:01

Nieuwsuur doet net alsof een uittreden uit de euro door Griekenland alleen voor de Fransen onmogelijk is. Nou beste charlatanen. Er is helemaal niets geregeld over een eventueel aantreden, dus dat is voor niemand mogelijk, niet alleen Frankrijk.

Feynman | 06-07-15 | 01:01

@Muxje | 06-07-15 | 00:59
ik ben niet bang, t gebeurt gewoon, omdat het niet anders kan. Hek erom ook meteen.

Heloise | 06-07-15 | 01:01

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:45
Daar verschillen we niet van mening. Ik vind ook dat alle bestuurders hoofdelijk aansprakelijk zouden moeten zijn voor falend bestuur. Dat zou ze in elk geval nopen voorzichtiger te zijn met besluitvorming.
Nochtans is een veel groter democratisch tekort het ontbreken van een opt-out regeling voor tegenstemmers, maar ook dat is een ander verhaal.

Stormageddon | 06-07-15 | 01:00

pruimzuur | 06-07-15 | 00:48
kratje voor jou ;)
.
@Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:49
ja ik deel mn lichaam en ziel alleen met een Appolonian body and mind van hoge kwaliteit en die zegt t zelfde als jij.

Heloise | 06-07-15 | 00:59

@tipo 00:42: De bronnen zijn nogal twijfelachtig (en op zerohedge heb ik het nooit heel erg gehad), maar als de Grieken inderdaad euro's gaan drukken, dan laat het wel aardig zien wat voor soort tokkies daar aan de macht gekomen zijn. Populistische grootsprekers die niet bang zijn om op ramkoers te sturen... ook al zinken ze daarmee ook hun eigen bootje. Ik ben benieuwd hoe Europa daar trouwens mee om zal gaan, en welke maatregelen er genomen gaan worden om te zorgen dat de Grieken de euro niet naar de bodem drukken. Ik ben alleen bang dat er zo een schier onlijmbare breuk tussen Griekenland en de rest van Europa zal ontstaan.

Muxje | 06-07-15 | 00:59

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:55
KPN is NOT bad in my opinion. Nuf said.

AntiSoof | 06-07-15 | 00:59

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:55
Het is toch hopelijk niet de verbinding wat kudt is toch? Ik besef me net dat ik binnenkort ook Ziggo krijg :/

pruimzuur | 06-07-15 | 00:58

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:51
Ok! Als jij het beter weet. Ik had het trouwens over Amerika, maar als jij het beter weet... Die spoorlijnen lijken mij ook lijnen naar de onderwereld, dus dat klopt dan ook weer wel.
Maar 'Enfin, de corporatie als rechtspersoon is een problematisch dingetje.' lijkt mij recht in de ROOS.

AntiSoof | 06-07-15 | 00:57

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:55
Zusterpartij van de PvdA, moet ik er nog meer over zeggen?

de honden blaffen... | 06-07-15 | 00:57

de honden blaffen... | 06-07-15 | 00:50
Ja. De magische woorden waren toen "working for the government". Dat was het streven. Een vriend die voor RET werkte (publieke omroepen) verzuchtte wel eens dat er 's morgens 2 of 3 mensen waren terwijl er 65 op de payroll stonden.
En mensen waren trots op zulke banen, want het betekende veel inkomen en je hoefde er weinig tot niets voor te doen.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:55

@pruimzuur | 06-07-15 | 00:43
Ook weer zo. Nou ja, als ik deze zomer maar bij Ziggo weg ben. Ik heb er wel weer genoeg ellende mee beleefd.

Stormageddon | 06-07-15 | 00:55

bakoenin | 06-07-15 | 00:32
De EU heeft altijd al een Transfer unie gehad. Altijd al netto betalers en ontvangers. Met dat probleem ging het vrij goed.

Waar het iets minder ging is dat leden ongecontroleerd konden lenen, en bij private instellingen de indruk was ontstaan dat die leningen Europees gegarandeerd waren. Een klein probleempje wat simpel had kunnen worden opgelost door de Griekse staat voor de start van een eventuele bankrun direct te laten defaulten in 2008.

Private investeerders leren dan zelf na te denken en accepteren de pijn. Alle Europeanen zien dat een lidstaat slechts een instelling is die in betalingsonmacht kan zijn, zonder allerlei ongewenste neveneffecten naar haar eigen economie. Bedrijven en banken blijven open, terwijl de staat haar rekeningen en staatsschuld gedeeltelijk nakomt.

Vervelend, maar levert absoluut geen 30% daling BBP, 25% werkeloosheid en 50% jeugdwerkeloosheid. Iedereen directe duidelijkheid, dus geen reden investeringen uit te stellen. Een faillissement zoals het al eeuwen fantastisch functioneert om zwakke kapitalistische delen in een weekend te saneren.

Het probleem is niet zo zeer dat die consequenties niet gedragen worden, erger nog, het ESM, EFSF en dergelijke werden opgericht om de consequenties te accepteren. Probleem is dat na het opvangen van de ene consequentie de vrij markt direct de volgende voorschoteld.

Het EU is wat dat betreft een beetje een dom schip. Er zitten geen schotten in, zodat bij het eerste lekke deel, gelijk het hele ding als de Titanic naar de bodem gaat.

De Griekse staatsschuld kwam als een lijk uit de kast na de verkiezingen rond 2008. Dit probleem raakt alleen houders van die staatsschulden. De nieuwe regering meldde dat netjes en ging gelijk in betalingsonmacht. Dit probleem raakt ook bedrijven die leveren aan de staat.

Vanuit de EU kwamen reddingspakketten, met eisen voor hervormingen en bezuinigingen. Nu worden niet alleen investeerders en bedrijven getroffen, maar ook arbeiders, gepensioneerden en dergelijke. Na zeven jaar onzekerheid en gebrek aan visie en een totaal gebrek aan licht aan het einde van de tunnel start de bevolking een bankrun die lukt en dus ook de bancaire sector omvalt.

Rode draad in dit relaas is dat een volkomen voorspelbaar proces zeven jaar lang als een konijnenplaag door het Griekse bestel mag knagen totdat de dijken instorten, terwijl het allemaal maar met twee konijnen zeven jaar geleden begonnen is.

Muxje | 06-07-15 | 00:45
Die informatie is onjuist. De groei van Griekenland liep in lijn met de andere vier Europese landen die harde groei met staatsschuld aan het financieren waren. Daar heb ik nog een column over gewijd. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/...

Griekenland is de enige die onder de vleugels van de Troika gedwongen werd tot bezuinigingen en domme hervormingen en is de enige in problemen. Het had het slechtste debt to GDP ratio, maar dat is an sich geen reden voor totale economische malaise, zeker niet als er door idiote reddingen geeneens een liquiditeitsprobleem is. Dan is de Griekse depressie alleen te verklaren aan debiel beleid.

Feynman | 06-07-15 | 00:55

@tipo | 06-07-15 | 00:42
Het woord 'bail-in' gaf me even een mindfuck, het zou zo satire uit South Park kunnen zijn.

pruimzuur | 06-07-15 | 00:54

De munten van Jan Kees zijn toch keurig met rente teruggekomen? Bij de Nederlandde banken, en geruild tegen ECB papier waar wij als belastingbetaler dan weer aanhangen? Dat gebrek aan nuance hier ook altijd...

Irukandji_NL | 06-07-15 | 00:52

Tja had Merkel toch gelijk met haar uitspraak in 2010:

"Mr. Papandreou says that when he asked German Chancellor Angela Merkel for gentler conditions in 2010, she replied that the aid program had to hurt. "We want to make sure nobody else will want this," Ms. Merkel told him."
- www.wsj.com/articles/SB100014240527023...
-
En of het pijn doet gezien de huidige situatie.

Dr. Frambozenjam | 06-07-15 | 00:51

@AntiSoof | 06-07-15 | 00:43
Dat is onzin. Het is begonnen bij de spoorwegen. Waarom? Omdat daar nogal wat financiële risico's werden gelopen. Spoorwegen werden aangelegd met certificaten (een soort crowdfunding avant la lettre), maar omdat geen van de initiatiefnemers aansprakelijk wilde zijn voor een eventueel verliesgevende lijn moest de overheid, als die een ontsluiting van het land wilde, ook toestaan dat de corporatie de aansprakelijkheid overnam. Hetgeen weer leidde tot allerhande paulianeuze faillissementsfraude en dergelijke. Enfin, de corporatie als rechtspersoon is een problematisch dingetje.

Stormageddon | 06-07-15 | 00:51

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:43
Was dat in de tijd dat PASOK de scepter zwaaide?

de honden blaffen... | 06-07-15 | 00:50

Heloise | 06-07-15 | 00:46
Ik ken een paar topanalisten in NL die toch altijd redelijk op de begripvolle flank zitten, maar wat de Grieken betreft nu hun hoofd schudden. Dat vond ik een opmerkelijke reactie.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:49

Draghi was trouwens in dienst van Goldman Sachs toen ze die Grieken de EU in gefrommeld hebben. Need I say more?

CoJoNes | 06-07-15 | 00:48

@Heloise | 06-07-15 | 00:37
Hou op, ik moet binnenkort aan de bak op de arbeidsmarkt voor zover die er voor mij is in de regio waar ik ga wonen. Managers... Biertje dan maar? ;)

pruimzuur | 06-07-15 | 00:48

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:43
De praktijk, ik ken alleen deze verhalen indirect, maar ze stroken met de jouwe.

Heloise | 06-07-15 | 00:46

Overigens is JanKees de Jager in het filmpje een buikspreekpop, alleen de poppenspeler is niet in beeld.

de honden blaffen... | 06-07-15 | 00:45

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:37
Ok, eens. Mijn punt is vooral dat voor iedereen met ook maar een greintje rechtvaardigheidsgevoel een Jan Kees de J, Gerrit Z., Wim K, Jan Peter B. Jeroen D. en Mark R. levenslang achter de tralies zouden moeten wegen miljardenfraude en uiteindelijk zelfs faillissmentsfraude. Daarnaast denk ik dat deze mannen persoonlijk aansprakelijk zijn voor honderden doden door zelfmoord, waar hun beleid de aanzet toe heeft gegeven.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:45

@Feynman 23:49: Kom nou toch. Griekenland maakte er voor de crisis ook al een potje van, qua publieke en private schulden. En kijk dan niet zozeer hoe die schulden zich verhouden tot andere landen, maar hoe ze zich in de tijd ontwikkelen. Dat Griekenland in de crisis harder op de bek is gegaan dan andere eurolanden komt dan ook slechts deels door de maatregelen van de trojka; de meeste andere landen kregen ook een pakketje austerity voor de kiezen, wijzelf incluis. Wat ik zie is dat de trojka een rare mix van zeer goede en zeer slechte maatregelen nam, en ik betwist niet dat ze met name de nadruk op de slechte maatregelen legden. Ik heb het idee dat de trojka eerder uit politieke dan economische motieven handelde. Maar doe nu niet alsof de gehele malaise in dat land aan de trojka te wijten is.

Muxje | 06-07-15 | 00:45

CoJoNes | 06-07-15 | 00:38
De EU
They vote rats as comrades, with only four dissenters: "the three dogs, and the cat, who was afterwards discovered to have voted on both sides."
En de Grieken zijn de kat hier.. de ratten bepalen. het 'democratische ideaal'

Heloise | 06-07-15 | 00:44

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:28
Als je alleen maar iets moet afsluiten zou dat natuurlijk ook gewoon online kunnen, en anders kun je altijd een licht enerverend babbeltje maken met zo'n verkoptert. Ik neem toch aan dat het je niet veel boeit dat de Jager bij KPN zit? Beetje hetzelfde als Eurlings met KLM.

pruimzuur | 06-07-15 | 00:43

Feynman | 06-07-15 | 00:30
I don't. Maar de Grieken hebben problemen. Er is een Griekse traditie van slecht beheer en weergave van staatsfinanciën, buitensporig lenen, een falend belastingsysteem en politieke corruptie. En er zijn veel Grieken die eraan meedoen, en omdat ik daar jaren heb gewoond weet ik dat. Waarmee ik niet suggereer dat mijn kennis groter is dan de jouwe, maar dat ik veel praktijkvoorbeelden heb ter illustratie van wat goed en slecht is aan Gr.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:43

Mooi. De Grieken uit de Euro. Graag! Hoeven we tenminste geen miljarden meer te storten. Wat al gestort is, daar kunnen we toch naar fluiten. Enne... binnenkort heeft Griekenland vast een nieuwe nationale munt: de Roebel.

Reykjavik | 06-07-15 | 00:43

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:37
Die 'fout' zou met de afschaffing van de slavernij te maken hebben, las ik ergens op het Net. Zo zouden bedrijven opeens ook een menselijke status gekregen hebben. En dat is de verdoemenis van de mensheid!

AntiSoof | 06-07-15 | 00:43

Varoufakis overweegt nu een bail-in van Griekse banken met een haircut van 30%, waarvoor Cyprus als blauwdruk gold.

Tevens overweegt Varoufakis zelf briefjes van 20 Euro te gaan drukken als de ECB de ELA-kraan dicht blijft houden en er geen ESM-geld komt.

Die diefstal en valsemunterij zijn overigens volkomen legaal volgens Varoufakis: www.zerohedge.com/news/2015-07-05/gree...

Mocht Varoefakis dat ook werkelijk gaan doen, dan ligt het einde van de Euro als eenheidsmunt eerder in het verschiet, dan een Grexit. Sterker nog: Dan verlaat iedereen en zijn bankier de Euro, behalve Griekenland.

tipo | 06-07-15 | 00:42

CoJoNes | 06-07-15 | 00:32
BTW op verbouwingen bij particulieren weer van 6 naar 21% per 1 juli, tsakka...

de honden blaffen... | 06-07-15 | 00:42

@Ommezwaai | 05-07-15 | 23:55
Weet ik. Maar het kan toch niet anders dan dat de Eurofiele partijen zich nu wel in hele moeilijke bochten moeten wringen om leugens uit het (recente) verleden recht te lullen? Wilders heeft weer eens totaal gelijk gehad. Dat valt door de wegkijkers toch niet meer te ontkennen. Hoe groot de leugencapaciteit van onze Kukident MP ook is. In ieder geval *plop! * op dat die valse rotgrijns eindelijk eens van die misdadige kop mag verdwijnen. En op naar de 0 zetels uiteraard.

Botte Hork | 06-07-15 | 00:42

Mooie reportage:
Agora: The Greek financial crisis aje.io/2cx6

suffie63 | 06-07-15 | 00:41

De Fyra kostte 11 miljard, dus waar hebben we het eigenlijk over? O ja, de btw gaat omhoog, politie wordt kwalitatief uiterst terughoudend betaald, net als leraren. Postbodes en pakjesbezorgers worden netjes onder het minimumloon betaald, want geen uurloon maar per poststuk/pakje betaald, dus halen ze nooit minimumloon, hoe hard ze ook rennen of racen. O ja, er moet op Koeltoer worden bezuinigd, hup weer orkestje weg, scheelt weer 2 miljoen. Komt er ook een referendum of Nederland terug naar de gulden mag of of Europeanen Griekenland nog wel in de Euro willen houden?

IndoFortuyn | 06-07-15 | 00:41

@Heloise | 06-07-15 | 00:35
Alleen op papier niet.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:38

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:35
doet me toch goed dat te horen ;)

Heloise | 06-07-15 | 00:38

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:24
Oh ja, maar dat is uiteindelijk een ander probleem. Dat komt neer op het probleem van de corporatie als rechtspersoon. Dat is de grootste weeffout in de code civil. Enfin, voert te ver, maar het probleem van het ontwijken van de hoofdelijke aansprakelijkheid geldt zowel privaatrechtelijke rechtspersonen als publiekrechtelijke rechtspersonen, zoals overheden (die bottom line, ook privaatrechtelijke rechtspersonen zijn - het ministerie van financiën is een corporatie, en vertegenwoordigt als zodanig de gehele staat).

Het probleem van hoofdelijke verantwoordelijkheid bij overheden zou in een democratische rechtstaat "in principe" afgedekt moeten worden door het lichaam dat de legitimiteit verschaft: het parlement, de staten, of gemeenteraad die zijn gekozen. Zonder die legitimiteit moet een minister weg, en met die legitimiteit moeten de kiezers hun vertegenwoordigers afstraffen. Dat laatste gebeurt nooit... En dat komt weer door de politieke partijen, die de falende parlementariërs altijd wel weer in een baantje dumpen.
Enfin... Clusterfuck. Jij weet.

Stormageddon | 06-07-15 | 00:37

@pruimzuur | 06-07-15 | 00:35
daarom hebben we toch 'managers' uitgevonden ;)

Heloise | 06-07-15 | 00:37

Ik hoop wel eens dat die politici er voor aan eeuw of twee de brui aan geven. Kan dát nou niet eens? Wég met regeringen? Gewoon omdat er niets meer nog slechter geregeld hoeft te worden? Wij willen gewoon leven. Wij hebben jullie 'hulp' niet meer nodig. Met dank.

AntiSoof | 06-07-15 | 00:36

@bakoenin | 06-07-15 | 00:32
Wij zijn géén federatie...!!

Heloise | 06-07-15 | 00:35

@Heloise | 06-07-15 | 00:34
Welkom. Optimistische realisten bestaan simpelweg niet.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:35

@Heloise | 06-07-15 | 00:26
Zolang er geen ingenieurs bij Infrastructuur zitten, geen doktoren bij Volksgezondheid, professoren bij Onderwijs zitten, etc. beschouw ik ze wel als aardig incompetent. Schoenmaker, blijf bij je leest!

pruimzuur | 06-07-15 | 00:35

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:30
helaas denk ik dat dat zo is, als er de ruimte is, zal er altijd iemand zijn die dit benut.
Maar okay, ik ben geen optimist.
Ik wil wel, maar ik kan t niet.

Heloise | 06-07-15 | 00:34

Mike Oxlong 00;19. ben ik niet met je eens,Merkel zal dit moeten pikken,en voor de duidelijkheid,ze gooien griekenland niet uit EU en de Euro want dat zal het einde zijn van de Maffia EU.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 00:33

Is die anale verkrachting door Jan Kees werkelijk alweer vijf jaar geleden? Ik riep toen al dat we dat geld nooit meer terug kregen, toen zeiden veel mensen me dat ik gek was...

BozeHenk | 06-07-15 | 00:33

futures AEX staan op -3.33%, DAX op -3,14%
Hoppa!

CoJoNes | 06-07-15 | 00:32

Feynman | 06-07-15 | 00:10
De consequentie van die zo begeerde federatieve staat EU betekent ook dat je binnen die federatie altijd zwakke broeders (noem het maar provincies) zult hebben. En de rijke provincies dragen de lasten van die arme provincies.
Zo gaat dat in ieder land, en de EU voorstanders zien Europa als een land. In Amerika is het heel normaal dat de sterke staten voor de zwakkere betalen.
Dus als men echt zo voor een politieke en economische federatie is dan zou het sieren om daar ook de consequenties van te dragen.
Dat mis ik in het hele verhaal.
EU voorstanders zijn juist de grootste voorstanders van knoet en gesel om zwakkere staten een beleid op te dringen.
Daarmee slaan ze zelf barsten in de fundamenten van hun eigen federatieve droom.
Persoonlijk heb ik nooit iets gezien in die EU en al helemaal niet in de Euro omdat een strak monetair keurslijf niet werkt voor landen die zo verschillend zijn.
En natuurlijk om dat democratie ver te zoeken is binnen die EU.
Het zal niet gebeuren maar ik hoop dat dit het begin van het einde is van een zeer onzalig experiment van naïeve wensdenkers.

bakoenin | 06-07-15 | 00:32

Feynman | 06-07-15 | 00:10

"Een half jaar onderhandelingen of we het huis met benzine of kerosine of een mengsel daarvan willen afbranden."
-
Prachtig verwoord. Niets aan toe te voegen.
-
Wat vind je dan van investeren in de Griekse economie met het geleend geld in plaats van bezuinigen? Was dit een betere optie geweest?

Dr. Frambozenjam | 06-07-15 | 00:31

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:11
Wahahahaha, precies ik ook! Ik koop altijd een straatje!! Dan 'win' ik altijd wat!

miko | 06-07-15 | 00:30

Als dat geouwehoer 3 jaar korter was geweest ,was :
NL minder kwijt geweest en hadden de grieken minder schuld gehad.
ouwehoeren kost dus geld maar de EU wil ALTIJD (zorgvuldig zijn noemen ze dat) ouwehoeren.daarbij politici moeten maar 2 dingen doen.
1. zorgen voor de veiligheid van haar burgers
2. de welvaart bewaken
dus niet kletsen over zaken die niet op te lossen zijn

pejoar | 06-07-15 | 00:30

@Heloise | 06-07-15 | 00:26
Alleen als je incompetent bent gebruik je die ruimte. En laten we voorop stellen dat iedereen die in de politiek gaat een opportunist en idealist is die via repressie andere mensen wil dwingen in zijn ideaal. Dat is natuurlijk voorwaarde nummer 1 en maakt iedere politicus intrinsiek onbetrouwbaar en gewelddadig.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:30

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:19
Nee.

Oh en gooi even niet Griekenland, de Griekse staat, Griekse bedrijven, Griekse particulieren op 1 hoop. En als je toch bezig bent, liever niet de verschillende klassen binnen die particulieren op 1 hoop.

Dan ga je namelijk zien waarom dit soort dingen Europa breed misgaan. Ook in Nederland.

Feynman | 06-07-15 | 00:30

Mike Oxlong | 06-07-15 | 00:19
Frau Merkel heeft niets te ´pikken´. In deze zaak.

chicago river | 06-07-15 | 00:28

@pruimzuur | 06-07-15 | 00:22
Ja, maar ik moet echt weg bij Ziggo. Want dat is kudt geworden. Dat was het al toen het @home verving, maar het is thans echt heel kudt geworden.
Enfin, ik zoek wel wat anders.

Stormageddon | 06-07-15 | 00:28

@omanders | 05-07-15 | 23:21
Waar het me om ging is dat ze in Griekenland wel eens een washdown van kapitaal kunnen gebruiken.

miko | 06-07-15 | 00:27

Feynman | 06-07-15 | 00:10
Straight to the point.

kneuterzak | 06-07-15 | 00:26

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:24
maar zijn ze dan incompetent of gebruiken ze gewoon de hun geschonken ruimte?

Heloise | 06-07-15 | 00:26

Ik ben wat blij dat wij hier in een dictatuur leven.
Dat zelfstandig nadenken zoals de Grieken doen moeten we helemaal niet willen...

rick13 | 06-07-15 | 00:24

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:08
Sorry, oneens. Als Jan Kees de J. had geweten dat hij hoofdelijk aansprakelijk zou zijn geweest voor de beslissingen die hij nam, dan zou hij zijn eigen incompetentie verantwoordelijker hebben ingeschat. Dus, hele korte afslag, dan zou Jan Kees de J zich nooit hebben kunnen verschuilen achter zijn incompetentie en het volledig ontbreken van bestuurlijke verantwoordelijkheid.

Mijn conclusie, die hout snijdt bij zowel Jan Kees de J. als bij Jeroen D., is dat dit soort incompetente mannetjes nooit zulke verstrekkende beslissingen zouden nemen als ze achteraf hoofdelijk aansprakelijk gesteld zouden kunnen worden.

Volgende vraag zou dan zijn: Maar wie wil dan nog minister worden?
Mijn antwoord: Iedereen die geen beslissingen wil nemen waar de consequenties die transparant van zijn. En bij twijfel, een referendum. Het is zo eenvoudig als je dan per se een parlementaire democratie wilt/

CoJoNes | 06-07-15 | 00:24

De EU is een soort Schilderswijk geworden. Al dat geroep om eer, respect en waardigheid uit de knoflookportieken van degenen die alleen maar miljarden euro's binnen harken... je kunt er echt niet mee door gaan.
Eens houdt het op. Nu aub.

Heloise | 06-07-15 | 00:24

Vrindje Staal is op Radio 1 via de webcam te zien, misschien komt het Griekse onderwerp nog aan bod: www.radio1.nl/popup/webcam

Alweer pappie ? | 06-07-15 | 00:23

@Stormageddon | 06-07-15 | 00:01
Ik ben vandaag nog in een KPN winkel geweest, met iemand mee een leasetoestel inleveren. Er waren slechts twee personeelsleden aanwezig, die beide met twee stelletjes stonden te praten. Na ruim een half uur nog niet eens erkend te zijn door iemand van het personeel, ultieme domheid aan hebben moeten horen van mensen die hun kinderen niet in het gareel kunnen houden (want nieuwe telefoon en abonnement is belangrijker), heb ik uit verveling maar overal schermen vettig gemaakt met mijn zweetklauwen, kabeltjes zo ver mogelijk uit de muur getrokken, zelfs potentiele klanten ontmoedigd om de winkel in te komen omdat de wachttijd zo gruwelijk lang was - wat tot drie keer toe ook nog gelukt was! - maar het mocht allemaal niet baten...
.
Toen we eindelijk aan de beurt waren was de klantenservice ook nog eens ruk. Enfin, u weet al genoeg denk ik.

pruimzuur | 06-07-15 | 00:22

miko | 06-07-15 | 00:19
Ik ben iets minder somber gestemd, maar dat kan ook komen omdat ik vind dat we het ten opzichte van andere landen - zeker buiten het westen - niet zo verkeerd doen.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:22

Hopelijk het begin van het einde van de EUSSR. Terug naar een EEG met een gemeenschappelijke munt voor Noordelijke landen.

Dizzydent | 06-07-15 | 00:20

@Mike Oxlong | 06-07-15 | 00:19
Haar rattenvangertje Schulz heeft ze al geld geboden.

Heloise | 06-07-15 | 00:20

Tsipras geeft zojuist in zijn pre-overwinningsspeech aan graag in de EU en Eurozone te willen blijven. Met Euro.
Een ander scenario is ook zelfmoord voor Griekenland.
Wie denkt dat dit referendum iets anders was dan louter poppenkast voor de bühne heeft een gaatje in zijn hoofd.
Ik vrees alleen dat Tsipras en de Grieken zwaar gaan boeten voor deze stunt. Frau Merkel pikt dit niet.
En terecht.

Mike Oxlong | 06-07-15 | 00:19

Feynman | 06-07-15 | 00:12
Goldman Sachs hielp Griekenland boven hun stand te leven. Bedoel je te zeggen dat de Grieken in dezen geheel vrijuit gaan?

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:19

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:07
Tja in de toekomst wel.
Maar ik ken er veel die met hun zestig of zelfs eerder gestopt zijn. met mooie regelingen indertijd.


@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:48
Meer geld maken? Ook onze overheid krijgt het voor elkaar om keer op keer de lasten te verhogen en word het beter?
Tja rondpompen kun je het.
Grote mega projecten, veel te dure geluidsbarrières, falende it projectjes,en wie verdiend daar aan?
De meisjes en jongens die de projecten uitvoeren? Niet echt, die staan namelijk voor een normaal salaris op de rol.
Het zijn uiteindelijk ze big boyz en de regenten die zich te hoge vergoedingen toedienen voor marginaal werk. We gaan steeds meer naar reaganomics toe. Een hele rijke top, maar het geld druipt niet naar beneden. Belasting is diefstal dus ontduiken daarvan kan geen misdaad zijn.

miko | 06-07-15 | 00:19

Hier nu 27+. Heerlijk weer om te kontneuqen. De groenten uit Benidorm.
*griekse vriendin lief aankijkt*

bolkebeer | 06-07-15 | 00:17

Oh jongens en meisjes ik ben boos, maar wat kan ik doen? Wat kunnen jullie doen?

krijgdetiefusmaar | 06-07-15 | 00:16

Stormageddon | 06-07-15 | 00:11
Hard gelach (pun intended).

chicago river | 06-07-15 | 00:14

Wedden dat ze nu een panieksprong gaan maken om Griekenland erbij te houden?
Ze zijn als de dood dat Griekenland omrolt richting Rusland.
Linksom of rechtsom... we zijn genaaid.
Met de EU, met de Euro, met de toevoeging van corrupte landen , alleen maar om een superstaat op te richten met Merkel aan het hoofd.
Met de miljarden die we kwijt zijn.
Om over de enorme instroom van gelukszoekers en enge haatbaarden maar niet te spreken.
Laat de EU maar afzinkenn... ik ben het zat.

Schietmijmaarlek | 06-07-15 | 00:14

@stresstosteron | 06-07-15 | 00:04
ja gewoon kiezen voor handel, ontwikkeling, wetenschap ipv gedeelde cultuur, achterlijk geografisch belemmerende onzin. Daar hebben we deze ellende aan te danken; geografie, omdat we toevallig vast zitten aan die snertlandjes. Al dat uitbreiden leidt tot ellende, eens kom je je grens tegen en die zit m in miljarden die dan over die grens moeten naar Kostas , Breanainn en Fabio.

Heloise | 06-07-15 | 00:14

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:00
Daar weet hij ook zelf alles vanaf, van der Steur = VVD = fraude en corruptie = wanbeleid, en concurrentie wordt niet geduld want de zakken zijn nog niet genoeg gevuld! De politiek wil het blijkbaar zelf niet bij zichzelf aanpakken, en het sterkste wapen wat we als burger hebben om ze aan te pakken is een WOB, maar daar gaan ze met de middelvingerkleurige pen doorheen om hun sporen uit te wissen indien nodig.
.
En aangezien - maar waarom? - er vrijwel geen enkele klokkenluiders in/uit de Nederlandse politiek zijn, is het lastig om zo'n wanpraktijken aan te kaarten... Nouja, GS met de SVB leaks had laatst wel een mooie reeks klokkenluiders, maar dat zwakt nou ook al een beetje af, en het mag wel wat meer Snowden-esque-achtige proporties hebben.

pruimzuur | 06-07-15 | 00:12

Burgers van Nederland sorry in plaats van 1000€ erbij willen we graag 1000€ hebben om de euro te redden,

Putin en alle rechts-radicale anti eu partijen gaan hier enorm van groeien.
1 uit de euro zal einde euro worden.

Frankasd | 06-07-15 | 00:12

@Madame Poitiers 00:03
Griekenland zit enkel in de EU en de EMU als geschiedkundige mascotte. Het is een politiek besluit van geschiedenisleraren geweest. De boekhouding van Griekenland heeft er nooit toe gedaan en doet er nu ook niet toe voor Euro-politici. Als dat wel het geval was geweest, dan was Griekenland nooit in de EU en EMU gekomen. Dan was zij er in 2008 uitgesodemietert. of in de afgelopen 7 jaar daarna. Is allemaal niet gebeurd, omdat de economie en boekhouding van Griekenland nooit een argument is geweest bij geen enkele EU of Eurotop, tot op de dag van vandaag.

Ik verbaas me dus over uw verbazing. Want dat weet toch iedereen?

tipo | 06-07-15 | 00:11

@miko | 06-07-15 | 00:05
Ik heb in maart een pensioenoverzicht gekregen. Ik krijg het pas op m'n 67e. Maar ik ben niet echt van plan om tot die tijd door te werken. Ik ben eigenlijk van plan om voor die tijd de lotto te winnen (inclusief jackpot).

Stormageddon | 06-07-15 | 00:11

tipo | 06-07-15 | 00:00
Whoa. Dat van die pensioenen is een interessante. Zijn dat soort dingen niet afgedicht? Dan geldt dat opheffen van de soevereiniteit toch voor de pensioenen in alle EU landen?

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:11

Dr. Frambozenjam | 05-07-15 | 23:55
Mooiste was dat de voorstellen vanuit Griekenland en Troika eind juni 2015 in grote lijnen gelijk waren aan januari 2015.

Zelfs Griekse voorstellen die voor de Troika een no brainer zijn, zoals grassroot level fiscale nieuwe controles, en een inkeerprogramma voor zwart spaargeld in Zwitserland werden geweigerd. Daaraan kan je al zien dat de ziekte die blijkt uit jouw bron, er een half jaar geweest is.

De NOS meldt nu dat er nee is gestemd tegen bezuinigingen. Maar er is automatisch ook tegen een onwerkbare oplossingen, verdere voorspelbare recessie effecten en verdere wanbetaling gestemd. Niet mijn bescheiden mening, maar net zeven jaar in real life aangetoond door het gewoon te doen.

Want dat is echt het grootste probleem, of je nu het Troika voorstel neemt, of het Griekse voorstel of ieder compromis ertussen... ... GEEN gaat economische groei, werkgelegenheid en aflossingen opleveren. Een half jaar onderhandelingen of we het huis met benzine of kerosine of een mengsel daarvan willen afbranden.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:03
Boeken zijn niet vervalst. Griekenland heeft bij GoldmanSachs wat transacties gedaan en die netjes gemeld. www.youtube.com/watch?v=07-hA9DW-Po

Feynman | 06-07-15 | 00:10

@Desmoulins | 06-07-15 | 00:09

Jeetje, kan, lul.

Desmoulins | 06-07-15 | 00:09

Hier kan Geert goed mee scoren. Beetje verandering van spijs doet eten.

Mark_D_NL | 06-07-15 | 00:09

Helois 23;53 had ook gekund,maar daar ging dit referendum niet over.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 00:09

Nitwit in 't veld kent alleen maar hetzelfde riedeltje herhalen...

@SophieintVeld

''Regardless of outcome: it is clear the governance structures of the Eurozone are inadequate. Political union necessary''

Tijd voor de grote schoonmaak. Te beginnen met bovenstaande EU-psychopaat.

Desmoulins | 06-07-15 | 00:09

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:54
Postbusfirma,s waar Nederland aan meehelpt om de belastingen te ontwijken? Staan 14 Griekse bedrijven ingeschreven. Laat staan dat belastingontwijking door grote multinationals wereldwijd vertegenwoordigd zijn. Een overzicht van vermogende banken pbs.twimg.com/media/CJKVPvDWoAAL4su.j... die Griekenland makkelijk zouden kunnen helpen, in plaats daarvan draait de belastingbetaler op.

Dr. Frambozenjam | 06-07-15 | 00:08

@CoJoNes | 06-07-15 | 00:00
Incompetentie is niet per definitie fraude. Het is veelal domheid. Kost wel heel veel geld, dat geef ik toe.
Wat dat betreft zou de rijksoverheid aan dezelfde regels gebonden moeten zijn als diezelfde rijksoverheid aan gemeenten en provincies oplegt: sluitende begrotingen overleggen en niet mogen lenen op de kapitaalmarkt. Maar de nitwits op landelijk niveau denken ten onrechte dat ze slimmer zijn dan de nitwits op provinciaal en gemeentelijk niveau. (Het omgekeerde is vaak het geval - juist door die regels.)

Stormageddon | 06-07-15 | 00:08

EN-DAAR-GAAN-WE-WEER.

Modderen, prutsen, pappen, nathouden, geld wegsmijten, niets oplossen. Jaar. Na. Jaar. Na. Jaar.

Ik las dat de EU-regenten (lees: nietsnuttende, pratende-maar-niets-oplossende klootzakken en teringlijers) deze uitslag zullen respecteren.

Aha...

Dus als ik met een groep mensen een bank beroof, ik hou daarna een stemming onderling en daar komt uit dat we het geld niet terug willen betalen, dan wordt dat GERESPECTEERD door die bank of door justitie?

Wat een kolerebende. On-ge-loof-lijk.

Realism Is All | 06-07-15 | 00:07

@miko | 06-07-15 | 00:05
*steekt vinger op*
Ik ben 45 maar ik zal wel moeten.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:07

@Patatter | 05-07-15 | 23:38
Hoeveel Nederlanders ken je die tot hun 65 werken? En hoeveel en je er die doorwerken na hun pensionering?

miko | 06-07-15 | 00:05

@FrankVeer | 05-07-15 | 23:56
Dit omdat al die vorige parlementaire enquetes zo goed geholpen hebben?

Godsammekraken | 06-07-15 | 00:04

Ik reken mijn euro's nog steeds om in guldens. Bij mijn laatste calculatie is een euro 10 cent in florijnen waard. Wat zijn we erop achteruit gegaan medelanders.
Het Europese project moet snel stoppen. Geen gedeelde cultuur, geen gedeelde taal. Elkaar in het verderf jagen is wat er gebeurd. Hulde voor Griekenland om zich zo uit te spreken. Heeft niks met links of rechts te maken maar met common sense.

stresstosteron | 06-07-15 | 00:04

Mijn voorstel zou dan ook zijn, dat zowel in ondernemingen als bij de overheid dezelfde bestuurlijke aansprakelijkheid zou gelden.
Als volksvertegenwoordigers daar tegen zouden zijn, geeft dat meteen feilloos hin intenties en scrupules aan.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:04

Feynman | 05-07-15 | 23:49
Ik heb geen onderbuikgevoelens, ik spreek op basis van mijn gesprekken met mijn Griekse vrienden, onder wie journalisten, IT-ers, artsen, kunstenaars, musici, architecten.
Waaronder dus ook het probleem dat Griekenland zelf amper iets produceert en boven hun stand leeft. Heb je dara de kiosken met de luxe bladen gezien? Alsof je in een rijk westers land zit, wat ze dus niet zijn.
De Grieken tekenden in 1981 voor de EU en Mitsotakis' handtekening leverde forse steunfondsen op van vele tientallen miljarden. De Grieken brachten daarmee hun zaak niet op orde en ontvingen in de jaren negentig brandbrieven uit Brussel dat ze subiet schoon schip moesten maken - ik weet niet waar jouw info over die gezonde private sector vandaan komt?
Het blijft mij namelijk verbazen dat de Grieken op basis van die serieuze aanmaningen niet scherper zijn gecontroleerd en met vervalste boeken de eurozone konden betreden.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 00:03

@FrankVeer | 05-07-15 | 23:56
Denk je dat dat, net als nu met de Fyra en Ton Elias zijn commissietje, ook maar ene drol uit zal gaan maken?

pruimzuur | 06-07-15 | 00:02

Zolang er geen hordes 'gepakte' belastingbetalers of "geripte' pensionado's op het binnenhof staan zeg ik geld genoeg om ook de Grieken weer een Menswaardig bestaan te geven.
Vandaag kwam er via Griekenland ons weer een stukje democratie terug.
Dank jullie Grieken.

gebrokenvleugel | 06-07-15 | 00:02

@Stormageddon | 05-07-15 | 23:56
gadverdamme... nou dan zitten wij ook vast, hoe dan ook, ik hoop dat Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en Ierland eruit stappen en we verder gaan met.. Japan, Zwitserland, alle Scandinaviërs en Alaska ;)
Voor mij geen Zuid-Europeanen meer aub, al dat gejank over dignity, honor and respect in de vorm van euro's ben ik zat.
Maar ik reageer gewoon met de onderbuik hoor, ik weet het, ik doe me niet beter voor dan ik ben.

Heloise | 06-07-15 | 00:02

@Botte Hork | 05-07-15 | 23:54
Gofferdomme... Ik wil net bij Ziggo vandaan (wegens ontzettend kudt sinds de fusie met UPC) en bij KPN vanwege *ahem-kuch* "gratis" HBO en integraasie met een mobiel abo. Wat mot ik nou dan?

Stormageddon | 06-07-15 | 00:01

@FrankVeer | 05-07-15 | 23:56
De ironie wil dat van der Steur een week geleden voorstelde om bestuurders harder te kunnen aanpakken op eventueel wanbeleid. In een onderneming dus... niet bij de overheid. Ik denk serieus dat de faillissementsfraude in ondernemingen nog geen fractie is van de fraude die de incompetentie van ambtelijke bestuurders is veroorzaakt.
Misschien 1% en dan rond ik naar boven af.

CoJoNes | 06-07-15 | 00:00

@CoJoNes 23:44
De eisen die de Troika aan Griekenland oplegde, en waarvan men vantevoren allemaal wist dat die tot een ineenkrimping van Griekenlan zou leiden, is een Nederlandse binnenlandse aangelegenheid, gek genoeg.

Want alles wat de Troika Griekenland oplegt, zal ook aan Nederland opgelegd worden. Als de Grieken bijvoorbeeld niet meer soeverein over hun pensioenen mogen beslissen, dan Nederland ook niet meer. En dat is de jackpot voor Juncker en consorten.

Bovendien is het toejuichen van een referendum zowel in NL als in Griekenland geen bemoeienis met buitenlandse aangelegenheden.

tipo | 06-07-15 | 00:00

Fantastisch om te zien dat de Griekse burger niet is gezwicht voor de gore dreiging en bangmakerij uit Brussel. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ze zouden stemmen met een 'ja' om de pinautomaten weer op gang te brengen.
Als een bevolking dit durft, dan moet je haast wel de conclusie trekken dat er heel andere zaken spelen. En ik denk dat dit vrijheid en onafhankelijkheid zijn. Iets de Brussel wil uitbannen. Iets dat onze bevolking wel roept, maar niet durft (en dus vervolgens vindt dat andere landen het ook niet moeten doen, door ook nog eens het 'beste jongetje van de klas' van de EU te willen zijn). Daarom hulde voor de Grieken. Gestemd met het hart.
/
PS: Elke PVV stemmer zou hier fantastisch blij mee moeten zijn. In Griekenland weten ze wel hoe je met de EU maffia moet omgaan (vooral voor het Griekse eigen belang).
/
PS2: Ondanks het 'nee' gaat het waarschijnlijk gewoon een ander soort 'ja' worden..... maar daar heeft de bevolking niets mee te maken.

Lafayette | 05-07-15 | 23:59

dinsdag komt er een EU top,gokje van deze leek,het einde van Dijselbloem is in zicht.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:58

Jan Kees is niet meer te pakken. Wel alle partijen die ons in de Europese nachtmerrie gestort hebben. Denk hieraan in het stemhokje.
Godsammekraken | 05-07-15 | 22:26

Ik zou toch graag willen zien dat JKdJ met z'n vette klep voor een parlementaire commissie moet verschijnen om dit debacle uit te leggen. Hij had er indertijd ook geen problemen mee om een hoop leugens te vertellen. Mag ie nu nog eens komen aanschuiven om de waarheid te vertellen.

FrankVeer | 05-07-15 | 23:56

@Heloise | 05-07-15 | 23:53
Nee, dat had niet gekund. Het verdrag van Lissabon staat niet toe dat een lidstaat door een referendum de Unie verlaat. Catch 22.

Stormageddon | 05-07-15 | 23:56

Feynman | 05-07-15 | 23:32

Hier een officiële document van Tsipras aan Juncker: s.kathimerini.gr/resources/article-fil... Tsipras doet een laatste uiterste handreiking op 22 juni jongstleden aan de Troika. Het laaghartig antwoord van de Troika is dat Griekenland begint te bewegen. De IMF verwacht van de Grieken Hardere bezuinigingen. Hoe kan een uitgeknepen land nog meer bezuinigen? Door het IMF is de Bbp van Griekenland met 30% gedaald. En het IMF verwacht een terugbetaling uit een Grieks overschot> Tsipras verwoord in dit document ook dat de meest armoedige Grieken ontzien moeten worden. Redelijk fair dat hij het voor de werklozen en armoedigste Griek opneemt. En dat uit zich in een OXI

Dr. Frambozenjam | 05-07-15 | 23:55

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:50
Heuj!

pruimzuur | 05-07-15 | 23:55

Botte Hork | 05-07-15 | 23:51
U weet dat politici niet meer met terugwerkende kracht op hun beslissingen uit het verleden kunnen worden afgerekend?
In ieder ander beroep kan dit gewoon wel.
Het wordt de politieke paupertjes dan ook wel erg gemakkelijk gemaakt om maar wat aan te klooien..

Ommezwaai | 05-07-15 | 23:55

@boefje_III | 05-07-15 | 23:02
Precies! Iedereen weg bij KPN. Gewoon om een duidelijk signaal af te geven.
@ Stijlloze redactie, topic waardig lijkt mij.

Botte Hork | 05-07-15 | 23:54

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:44
Strategisch inzicht versus een oogklep mentaliteit.

Hahaha, ga zo door

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:54

miko | 05-07-15 | 23:44
.
O, en het is natuurlijk echt slecht zoals de steenrijke Griekse miljardairs buiten schot worden gehouden.
In Nederland en Duitsland zijn anderhalve eeuw geleden de rijken gedwongen door de overheid om hun geld af te staan en daarmee het land een oppepper te geven. Dat heeft gewerkt. Dat hadden de diverse Griekse overheden natuurlijk allang moeten doen, maar die laten de rijken vrij en in ruil daarvoor kan de premier met zijn hele familie een privévliegtuig boeken voor een pepeerduur verjaarsfeestje in New York. Want dat soort dingen doen Griekse premiers ook - dat zou hier niet kunnen, en terecht.
Ik zat laatst in een chique tent, en de eigenaar wees me op een Griekse reder die goed was voor 17 miljard. Dat vind ik dus ontoelaatbaar, dat die man zijn 17 miljard kan houden terwijl de Duitse arbeider moet betalen voor de Grieken.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:54

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:48
er is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit een overheid geweest die van belastinggeld meer geld heeft weten maken. Dat kan ook helemaal niet volgens wiskundige wetmatigheden, dus uw opmerking getuigt van een subcentaal IQ.

Geld dat er is kan nooit meer waard worden door het eerst te ontwaarden door er een kostenopslag in de vorm van een duurbetaalde bestuurslaag overheen te flikkeren. Ik weet het, dit is pittige shit als uw moeilijkste keuzes in het leven bestaan uit een watergolf of een coupe soleil. Maar denk er eens rustig over na, het zou uw wereldbeeld op schokkende wijze kunnen veranderen.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:54

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:44
Ik ga zoeken :) Zoiets moest het zijn inderdaad maar daar ging naast de korte-ei-mindfuck wel meer mis.

pruimzuur | 05-07-15 | 23:54

@Jee-dee | 05-07-15 | 23:52
en dan niet direct een exit referendum vragen voor de EU, dat is pas slap.
Had toch ook gekund?

Heloise | 05-07-15 | 23:53

Zo'n nietszeggend antwoord van de EU verhult de totaalpaniek en de grote gaten in het zinkende schip EU.
Tijd voor de reddingssloep genaamd HMS E.E.G.

Oktoberfest | 05-07-15 | 23:53

@mark_d ik geef de Griek geen ongelijk 69 euro pinnen links of rechtsom zal de gewone man daar bloeden. Allemaal te danken aan politieke leiders. Ook huidige Griekse regering is niet beter dan jaren geleden. Onze politieke leiders verleden en heden zijn niet beter. Geen van die mannen hebben ons belang in zicht. Kan alleen zeggen zo zei het dan ook zeggen ieder voor zich en succes ermee!

d8hetniet | 05-07-15 | 23:52

Griekenland de bakermat van de democratie,en dat hebben ze nog steeds hoog in het vaandel staan,en terecht,in nederland is een referendum TABOE.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:52

@Patatter | 05-07-15 | 23:38
Wij betalen sowieso. Linksom of rechtsom zolang de euro en de EU bestaan. Ook als de Grieken "Ja" hadden gezegd dan had jij de portemonnee mogen trekken. Niet voor de Grieken, die zien niks van die centen maar gaan er dan juist fors op achteruit. Waar komt dat geld dan terecht. Bij de banken die niet failliet mogen gaan en bij de banken die niet failliet kunnen gaan (de nationale banken, inclusief ECB. - Vandaar dat gejank van Noud Wellink vanavond op de staatszender).
Je begrijpt niet wat er aan de hand is en wat de kern van het probleem is. Hint: Dat zijn niet de Grieken en dat is niet de Griekse regering.

Stormageddon | 05-07-15 | 23:51

@Halve Duitser | 05-07-15 | 22:59
Hoop dat er op zeer korte termijn een nieuw debat tussen Wilders en
die -NSB-ers- VVD-ers gevoerd gaat worden. Of met die enge Pechtold.
@ alle wegmetons! partijen, hoe gaan jullie dit nog recht lullen?

Al dat geld dat door de Nederlandse belastingbetaler de bodemloze put Griekenland in is gepompt, had ons zorgstelsel, het onderwijs en tal van zaken een menswaardig bestaan kunnen geven.

Eigenlijk is de uitslag van het Griekse referendum genoeg reden om per direct nieuwe verkiezingen uit te schrijven in Nederland. Weg met die oplichters kliek. Raus! So fort!

Hoe dan ook, er komen een hoop bier en chips debatten aan!

Botte Hork | 05-07-15 | 23:51

@pruimzuur | 05-07-15 | 23:46
Proost!

CoJoNes | 05-07-15 | 23:50

De uitkomst is nee maar Griekenland blijft gewoon in de EU denk ik. Eruit betekent gigantisch gezichtsverlies voor de EU en Griekenland zal gelijk aankloppen bij Putin.

je suis bier | 05-07-15 | 23:50

Eigenlijk wel tenenkrommend om te zien, de Grieken die een feestje vieren, waarmee ze feitelijk willen zeggen dat de geldverstrekkers (wij dus) een wijting kunnen krijgen.
Wij Nederlanders mogen mede hierdoor maar liefst twee jaar langer doorwerken, tenzij je een leuke job in de ambtenarij hebt, dan weer niet.
.
Van de poen die gestort is richting de echoput genaamd Griekenland, hebben vele banken en onwelriekende personen geprofiteerd. Ofwel, men is aan het hoeren en snoeren geslagen.

Ommezwaai | 05-07-15 | 23:49

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:37
Grieken kregen niet een dood of gladiolen houding door de nieuwe maatregelen. Dan hadden we dit referendum in 2009 moeten zien. Ze kregen die houding na een miljoen werkelozen zonder uitkering, 30% val in economie, de helft van de jeugd werkeloos. Een kwart van de arbeiders werkloos. Dan is dood of gladiolen pas hard merkbaar in je portemonnee en toen pas kwam die tijdens de verkiezingen van januari naar boven.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:37
Dan reduceert u het probleem net zo infantiel als de Troika, de NOS en Griekenland zelf wie er een toontje lager moet zingen. Dat er een partij moet winnen ten koste van de andere. Het gaat hier niet om een potje voetbal.

De Troika en de Jager dachten langdurig gewonnen te hebben en die winst zelfs geborgd te hebben bij een Griekse regering die betrouwbaar genoeg was om een fraude op te biechten. Punt was alleen, hoewel ze hun hervormingen door een strot wisten te duwen, die hervormingen zelf te dom waren om geld op te leveren.

Die route liep dood. Dat hebben we net zeven jaar lang aangetoond. Je kan alleen geld verdienen MET elkaar, in plaats VAN elkaar. Dit spel gaat eindigen met twee winnaars die out of de box een winstgevend model gaan neerzetten wat niets te maken heeft met austerity. Of we gaan eindigen met twee verliezers.

Griekenland heeft voor deze ellende twintig jaar lang keurig laten zien sterke economische groei in de private sector te kunnen realiseren. Dan moet je wel duidelijke regels hebben, geen toekomstige maatregelen boven de markt en een werkend betalingssysteem. Dat zegt mij meer dan jouw onderbuik gevoelens.

Feynman | 05-07-15 | 23:49

miko | 05-07-15 | 23:44
Dat vind ik te kort door de bocht. Maar idd, die Griekse regering deugt al heel lang niet. Een overheid moet van belastinggeld meer geld weten te maken, en als de helft van het geld in de Griekse economie zwart is, kun je weinig aan onderwijs, innovatie, ontwikkeling uitgeven, die op den duur rendabel moeten worden.
Bij ons worden ook fouten gemaakt, maar overheidsprojecten zijn vaak projecten waarbij ons belastinggeld via medewerkers etc weer terug de maatschappij in vloeit. En hopelijk zijn dat dan projecten die iets opleveren. Wat dat betreft gaat dat hier niet zo heel slecht, hoor.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:48

@ Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:43
persoonlijk kan ik er geen traan om laten als ze de EU uitgaan. Vind het prima en van mij part nemen ze heel Zuideuropa mee.
We moeten gewoon selectief zijn en niet gebonden aan geografische grenzen, maar ja, zo werkt het niet, alsof we door de geografie gedwongen zijn met al die zuiderlingen samen te werken, ik weet wel betere opties..

Heloise | 05-07-15 | 23:48

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:38
Probeer eens iets anders, zwakte bod die vinger!

miko | 05-07-15 | 23:48

@ Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:43
persoonlijk kan ik er geen traan om laten als ze de EU uitgaan. Vind het prima en van mij part nemen ze heel Zuideuropa mee.
We moeten gewoon selectief zijn en niet gebonden aan geografische grenzen, maar ja, zo werkt het niet, alsof we door de geografie gedwongen zijn met al die zuiderlingen samen te werken, ik weet wel betere opties..

Heloise | 05-07-15 | 23:47

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:15
Mijn onderontwikkelde vrienden in Athene voelen zich vooral bestolen. Lijkt me overduidelijk dat die voor strijd kiezen ipv zich over leveren aan de EUSSR.

Mark_D_NL | 05-07-15 | 23:47

Geld bestaat niet. Dat is slechts een boekhoudkundige truc ter smeerolie. Volkswil die is echter wel reëel en dat laten de Grieken toch weer mooi zien. Grieken zijn krijgers en Nederlanders zijn slappe horken. De Nederlandse volkswil? Die bestaat helemaal niet. Omkoopbaar en corrupt cultuurloos schorem dat we zijn. Jeroen Dijselbloem, daar moet je trots op zijn. Echt een stoere man die de wereld verder helpt. NOT.

stresstosteron | 05-07-15 | 23:47

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:35
Omdat ik zo gruwelijk moest lachen mag je een ijskoud pintje uit mijn koelkast komen ophalen!

pruimzuur | 05-07-15 | 23:46

@tipo | 05-07-15 | 23:41
Dit verbaast me tipo. Ik ken je namelijk al wat langer. Waarom voel je die noodzaak om je te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden uit eigenbelang?

Los van het feit dat ik die Griekse burgeroorlog niet zie komen, vind ik vooral dat we ons daar verre van moeten houden. Net zoals in Mali, Afghanistan, Irak of waar dan ook.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:44

pruimzuur | 05-07-15 | 23:42
Voorbarige reactie, zie mijn 23:43.
En ik weet niet wat grijnse is. Greintje?

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:44

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:25
Ik kan me wel voorstellen dat ze niet willen als de top van de politiek en bedrijfsleven zich buitensporig verrijkt.
Ze hebben groot gelijk om belasting te ontduiken. Zoude we in Nederland ook eens wat meer moeten doen in plaats van alles aan de staat te geven die er de zoveelste commissie lulmaarraak een te hoge vergoeding geven om iets achteraf te constateren.
Waarom denk je dat overheidsprojecten altijd te duur zijn????

miko | 05-07-15 | 23:44

Dat Oxi , dat komt door de warmte en de Ramadan .

edelweiss | 05-07-15 | 23:44

Mensen, u moet allemaal niet zeiken. U wenst toch zo graag een rechtsstaat waarin politici vrijelijk over uw geld en vrijheid kunnen beschikken? Wel, gefeliciteerd. Uw politici hebben u verkocht aan een vreemde mogendheid, dringen u een systeem van valsemunterij op en uw heeft maar te gehoorzamen. En gehoorzamen zult u. Net als de Griek.
.
Leuk, die nee, maar die was gebaseerd op het huidige pakket van soevereiniteitsroof dat de EU voorstelde. En net zoals de Europese Grondwet ineens werd gepresenteerd als iets heel anders toen ze ineens het Verdrag van Lissabon heette (maar hetzelfde was), zal er ook nu door de Griekse Staat een pakket worden door geramd in opdracht van de EU dat net een paar procent anders is.
.
Er is geen overwinning voor de democratie. Democratie heeft gewoon weer eens aangetoond dat het een kasverrot systeem is dat van iedereen verliezer maakt, behalve van de houders van staatsmacht.
.
Blijven stemmen mensen. Gewoon blijven stemmen... Zucht.

De Libertariër | 05-07-15 | 23:43

@Heloise | 05-07-15 | 23:38
Zucht, blijf jij maar in fr, met je nwe nick.

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:43

Heloise | 05-07-15 | 23:39
Het is niet zozeer de argwaan, alswel dat Grieken slecht kunnen samenwerken. Er wordt veel en hard gewerkt, maar niet efficiënt, en dat heeft deels met die eigenwijsheid te maken. Ze maken er zelf grappen over: met twee Grieken in één zaak zijn er twee de baas.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:43

Go Griekenland jammer dat mijn belasting g centjes naar klaplopers gaat. Mijn centjes zijn alleen bedoeld voor anderen die hard werken niet voor landlopers... Oeps mijn regering bestaat alleen maar uit deze snelle jongens .. Niks willen doen maar wel willen profiteren.. Ga eens echt werken.. Jammer dat politiek niet meer weet wat hard werken is.. Zeer jammer

d8hetniet | 05-07-15 | 23:42

De Winnetou-doctrine is van toepassing op Griekenland.

De Winnetou-doctrine komt hierop neer:

Te laat, te laat, sprak Winnetou
het zaad is al naar binnen toe

Vervang nu *zaad* door *geld* en *naar binnen toe* door *verdwenen*.

Voila.

Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 23:42

Patatter | 05-07-15 | 23:38
ja en daar juicht bijna heel GS om, lijkt het onderhand.. heel vreemd. Want er is echt geen referendum geweest over in of uit de EU, er komen nog heel wat (communistische) politieke spelletjes over ons allen heen en dat bejubelen ze hier als 'democratie'

Heloise | 05-07-15 | 23:42

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:25
Ondanks dat je als een van de weinige reaguurders persoonlijke ervaring met het land en de inwoners hebt, weet je nog geen grijnse nuance aan te brengen in je schetsing van de situatie. Dat zal je mening dan wel zijn, maar als je niet kan inzien dat niet elke Griekse burger lui is, niet elke Griekse agent corrupt is, niet elke Griek eurofiel is en ga zo maar door... Alsof je Nederlanders aan kan spreken op het feit dat we in de EU zitten, importvolk-problemen hebben etc. Maar u zult wel heel Griekenland gezien en ontmoet hebben.
.
Ik vraag me af waarom ik dit uberhaupt neerplemp en sluit me aan bij de laatste zin van CoJoNes hieronder.

pruimzuur | 05-07-15 | 23:42

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:38
Tsja... armoede vind je overal. Van Griekenland tot in de GS panelen.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:42

Als we toch mogen opscheppen:
In 2011 schreef ik:
"Als een politieke partij het aandurft om een motie in te dienen voor een Nederlands referendum (desnoods met een Tweede Tijdelijke Referendumwet) over de twee principiële keuzes die openstaan:

- a - 'vlucht vooruit':
Invoering Fiscale Unie of Europese Monetaire Geldpers, doorgaan met verstrekken van leningen aan de PIGGS, definitief loslaten Verdrag van Maastricht, ECB als belastingkantoor of geldpers.

- b - 'stapje terug': Herkapitalisatie ECB in noodgevallen met Nederlands belastinggeld na uittreding defaulted natiestaten, onmiddelijk stoppen met verstrekken van verdere leningen aan PIIGS, in oude staat herstellen
van Stabiliteitspact en Verdrag van Maastricht (max. 3% begrotingstekort, max. 60% Schuld/BBP, no-bail-out-clausule etc), ECB als onafhankelijke toezichthouder.

Dat geeft het allemaal tenminste nog enige legitimiteit.

Met zo een referendum kunnen we uit de impasse geraken, waarin Eurocraten de lijnen uitzetten tegen de wil van het Nederlandse, maar ook het Griekse volk in.

Als er geen brede politieke consensus in Griekenland komt - en daar ziet het naar uit - dan kan Griekenland ook een referendum houden. 92% van de Grieken heeft in geen enkele politieke partij vertrouwen, zo bleek uit een poll uit de Griekse krant: www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles...

Dat is een recept voor een Griekse burgeroorlog, die voorkomen moet worden, want dat kost ook ons meer dan een Grieks default+drachme en beschadigt de democratische idealen in Europa.

www.dagelijksestandaard.nl/2011/06/een...

tipo | 05-07-15 | 23:41

Jan Kees het financiele wonderkind.

We gaan de dorpsdrugsverslaafde twee ton lenen, maar doen dat in partjes tegen een rente van 8% en zo borgen wij de terugbetaling. Want van het geleende geld mag hij de rente gaan betalen...

Fucking nitwit en CDA oplichter.

guurderdanguur | 05-07-15 | 23:39

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:37
exact, het is daar een corrupte rotzooi en de Grieken vertrouwen elkaar niet eens meer.

Heloise | 05-07-15 | 23:39

communisten als Poetin, Tsiprias en Variofocus als hun nieuwe helden te omarmen.
bdn01 | 05-07-15 | 22:35
Je kan veel zeggen, maar Putin een communist noemen slaat echt als een tang op een varken.

Oblast | 05-07-15 | 23:39

Ze zeggen NEE. Dus moeten wij gaan betalen zodat ze daar allemaal met 50 met pensioen kunnen? Ik dacht het niet. Weg met de nepbanen, pensioen naar 67 net als hier en dan praten we verder.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:38

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:27
Heb ik al gedaan, is de basis van een inferieure discussietechniek die zelfs de grootste reaguurders heeft doen falen. PrutserTs.

Winnen de grieken al,ik gun het ze van harte als fascist omdat het een erg genetisch homogeen weerbarstig volkje is. Als ze het niet redden op hun eilandjes, zou ik er een groot voorstander van zijn om de grieken bed, bad en brood aan te bieden in Amsterdam. Daar kan die puist alleen maar beter van worden.

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:38

CoJoNes | 05-07-15 | 23:35
*middelvinger*

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:38

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:35
Je kunt nog snel naar Griekenland verhuizen hoor, ik zou t maar gauw doen.

Heloise | 05-07-15 | 23:38

@Lewis| 05-07-15 | 23:21
Jep. En nu is het te laat.

Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 23:37

Feynman | 05-07-15 | 23:32
Ik zeg niet dat de Grieken niet naar de kroeg mogen: ik geef aan hoe het daar gaat, dat de agenten via smeergeld profiteren van dergelijke maatregelen.
Het is simpelweg niet makkelijk om in Griekenland iets te verbeteren/veranderen. Dan krijgen Grieken een 'dood of de gladiolen'-houding - zie vandaag, met hun OXI. En hun feestje.
Ik zie wel heil in wat @p3xxx | 05-07-15 | 23:30 zegt. Eerst Mad Max Fury Road toestanden laten ontstaan, hoe cru het ook is, om de Grieken aan het verstand te brengen wat er hier voor ze op het spel staat, en zich als volwassen EU burgers te gaan gedragen.
Ofwel: toontje lager zingen, die Hellenen.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:37

@Anoguurder | 05-07-15 | 22:53
Ja bij KPN. Een oude Moloch in telco land. Totaal niet relevant meer. Gewoon een onderneming wat nog wat mensen aan het werk houdt en zorgt dat flapdrollen zoals dikke keesie kunnen blijven graaien uit een zinkend schip. Want echt iets beters kunnen ze niet. Graaien totdat het op is.

Mark_D_NL | 05-07-15 | 23:37

@Bad Karma | 05-07-15 | 22:59
Ach en het zag er ooit zo mooi uit! Dat verenigd Europa.
Grieks geboren ,Franse leidjes en uitkomen voor Luxemburg!!
www.youtube.com/watch?v=Ka89ORFu_Tc

miko | 05-07-15 | 23:35

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:31
Omdat u dat graag wilt? Dit is geentijl, doos. Hier worden dingen anders besproken dan bij uw kapper tijdens het watergolven.
Geen Griek wilde die olympische spelen, geen Griek wilde die vligevelden. Het is etatistisch tuig als u dat de de corruptie en geïnstitutionaliseerde mafia faciliteert. Dus, nogmaals, nog een inhoudelijke reactie of blijft u liever anoniem genieten van uw natte appeltaart aan de gezellige verjaardagstafel?

CoJoNes | 05-07-15 | 23:35

Even terug in de tijd mense... Wat zei Nigel Farage in 2009?
www.youtube.com/watch?v=5DlVFKBwbuU

En wat zegt onze Timmerfrans in 2015 opeens...?
www.telegraph.co.uk/news/politics/nige...

Nog meer voortschrijdend inzicht? Ja hoor...
blendle.com/i/de-volkskrant/waarom-ge... (blendle link alert)
Zelfs de fokking Volkskrant geeft Wilders gelijk. Dat is nieuws. De inhoud van het uitstekende stuk van Yvonne Hofs is evenwel niks nieuws, dit werd vóór 2002 bij de invoering van die rottige munt al gezegd en geschreven. Maar toen moesten de feiten wijken voor het schone ideaal dat de Europese Unie heet. (Een ideaal dat niet zo schoon is en helemaal niet zo ideaal, maar dat terzijde). Geert Wilders was toen niet degene die het zei en schreef, sterker nog: als VVD parlementariër stemde hij voor de eenheidsmunt. Maar goed... Van voortschrijdend inzicht mag Geert Wilders ook wel eens last hebben.

Farage roept het al zolang hij in het Europarlement zit tegen zijn collega's dat deze munt gedoemd is, met vrijwel exact dezelfde argumenten.
Luisteren? Welnee. Dergelijke incorrecte gedachten moeten worden kaltgestellt. Farage en Wilders zijn immers halve fascisten, racisten en extreem-rechtse populisten. En daar moet je niet naar luisteren. Dan wordt het oorlog en gaat het licht uit. Of zoiets.

Terwijl juist het levensgevaarlijke Euro-experiment de Grieken tot wanhoop en een grote wig tussen EU-lidstaten drijft, de Unie helemaal geen Unie blijkt en de ongekozen bestuurders wijzen op het gevaar voor de de democratie door het Griekse referendum te veroordelen. Is dat die ideale Unie? Die Unie die voor altijd oorlog op het Europees continent zou voorkomen? Het lijkt er eerder op dat die Unie eerder de oorzaak zal zijn van een nieuwe Europese oorlog, met de Euro als aanleiding en het afwikkelen van de Griekse schuld als vlam in de pan. Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen, maar ik vrees van niet.

Stormageddon | 05-07-15 | 23:34

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:25
Die Kogsi van Europeanen die jouw vrienden voorstellen hebben ze net zeven jaar gehad. Die kwamen vervolgens met voorstellen die het in eigen land nooit gehaald hebben. Met het mes op de keel werd het experiment toch gestart. Helft van de jeugd werkeloos, kwart van de volwassen en 30% BBP weg.

Daar kan je wel tegenover zetten dat de kroeg te lang openblijft, maar dan ben je er gewoon nog niet. De Grieken wegzetten als mensen die niet willen werken lukt ook niet. Dan zou de andere 70% BBP ook verdwenen moeten zijn. Plus dat een kroeg in Nederland ook niet op tijd dichtgaat.

Feynman | 05-07-15 | 23:32

CoJoNes | 05-07-15 | 23:30
Hou je gemak.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:31

Vroeger als een land zijn schulden niet voldeed aan andere landen, werd er een legertje verzameld door een aantal landen en werd het geld gehaald. Inclusief de rente en de kosten van het leger.

Tegenwoordig sturen we geen leger meer maar diplomaten, maar het is niet zo dat bij de status van wanbetaler de schulden zullen zijn afgeschreven.

Scenario 1 Griekenland blijft Euro houden:

De ECB zal besluiten geen geld meer te geven voor de Griekse banken, waarna die banken binnen een paar dagen zullen omvallen, waardoor de ECB zal eigenaar worden van obligatieleningen van Griekenland (dit was onderpand). Niemand zal Griekenland een lening geven, waardoor ze niets kunnen importeren.

Het dagelijks leven zal binnen 14 dagen geheel tot stilstand komen. Levensmiddelen en medicijnen kunnen op korte termijn door een groot aantal burgers niet meer worden betaalt. Wat krijg je dan armoede, chaos en rellen. Tevens zullen op alle Griekse bezittingen die in het buitenland zijn beslag worden gelegd, denk hierbij aan kunst.

Scenario 2 Griekenland krijgt eigen munt:

De schuld in Euro's naar het buitenland blijft gewoon staan. De nieuwe valuta wordt alleen in Griekenland geaccepteerd. Niemand zal Griekenland een lening geven, waardoor ze niets kunnen importeren.
Aangezien Griekenland zeer afhankelijk is van het buitenland moeten ze vrijwel alles importen, zoals voedsel en medicijnen.
De benzine die nu nog niet schaars is zal worden gehamsterd en zeer binnenkort vanzelf schaars worden.
Levensmiddelen en medicijnen kunnen op korte termijn niet meer worden geleverd. Het dagelijks leven zal binnen 28 dagen geheel tot stilstand komen gevolgd door armoede, chaos en rellen. Tevens zullen op alle Griekse bezittingen die in het buitenland zijn beslag worden gelegd.

Wat moet nu de EU doen?

Voorlopig niets. Het is het domste om snel te reageren. Naar mate de tijd verstrekt zal de situatie in Griekenland in zeer korte tijd enorm verslechteren, waarna de Grieken op hun knietjes terugkomen. Wel moeten de EU en Griekenland de Wereldbank, experts van de op het gebied van schuldsanering en hervormingen, in de hand nemen.
Welk scenario er gekozen wordt: Griekenland zal, om onder de status van wanbetaler uit te komen, met acceptabele voorstellen moeten komen naar de schuldeisers, waaronder EU, ECB, IMF en bedrijven. Deels zal het bestaan uit over het deels kwijtschelden van schulden.

Ook zal de EU geld moeten vrijmaken voor armoedebestrijding in Griekenland.

p3xxx | 05-07-15 | 23:30

CoJoNes | 05-07-15 | 23:19
Dat belastinggeld hadden ze bijvoorbeeld nodig om het vliegveld te bouwen. Of de Olympische Spelen te faciliteren. De Grieken kwamen er niet meer uit - uiteindelijk zijn beide door de Duitsers afgewikkeld en die hebben dat ook voor de Grieken betaald.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:30

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:28
Wat is dat nou weer voor zeldzame kutreactie?
Doe niet zo raar? Geen argumenten verder, madame pedanterie? Houd gewoon uw muil of dien me van repliek, dit soort slappe bullshit voegt helemaal niks toe.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:30

@ Melfs | 05-07-15 | 22:53
Inderdaad, oppakken en berechten.
Artikel 93, Wetboek van strafrecht:

De buren riepen hier al:

Dijsselbloem : levenslang , meerdere keren gelogen, 1 x fors want we zouden geen naheffing krijgen;

De Jager (die Dikke): slechts 30 jaar, die vindt het veel te "fijn" in de lik!

Tee Of Cup | 05-07-15 | 23:29

CoJoNes | 05-07-15 | 23:19
Doe niet zo raar.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:28

omanders | 05-07-15 | 23:21

"Heb jij nog nooit van de Grote Sprong Voorwaarts gehoord?"

Ik wel! Uit het bedrijfsleven! En dan met name uit mond van reorganiserende managers die meenden dat het bedrijf aan de rand van de afgrond stond.

Bad Karma | 05-07-15 | 23:27

Het is al wonderbaarlijk dat dit referendum niet is gesaboteerd door de EU. Dat is an sich al reden voor een Feestje. Het is de EU met al hun propaganda praat en druk, niet gelukt om dit referendum te verstoren of te beïnvloeden. (En wat is die Dijsselbloem zwak ik zijn presentatie. Straalt nauwelijks gezag of betrouwbaarheid uit.)

Mark_D_NL | 05-07-15 | 23:27

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:21
Juist.

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:27

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:25
precies

Heloise | 05-07-15 | 23:27

@vander F | 05-07-15 | 23:24
LOL
Schopenhauer, zullen we het daar op afmaken?

CoJoNes | 05-07-15 | 23:27

Het volgende pak geld dat naar Griekenland gaat zal "humanitaire hulp" heten. Dat is bedoeld om de komende twee weken door te komen( de tijd die ze nodig hebben om te beseffen dat het eurotijdperk voorbij is) Daarna is pakweg 100 miljard nodig om de nieuwe drachme in te voeren.

brughslurph | 05-07-15 | 23:27

Bezuinigingen? Lastenverzwaring! Is er ooit een land geweest dat eerst naar de eigen uitgave keek? Eerst de burgermans leegknijpen...

BeunDeHaas | 05-07-15 | 23:25

Feynman | 05-07-15 | 23:19
Grieken zelf willen niet, en de overheid heeft niet de kennis om een effectief inningssysteem af te dwingen.
Op een gegeven moment moest er bijvoorbeeld iets gedaan worden aan de slaperige werknemers, die te lang in de kroeg hingen. Voortaan moest alles om 1 uur uiterlijk dicht zijn door de week. Wat niet hoefde, want de dienstdoende agenten vingen steekpenningen als ze tenten en clubs controleerden en Griekenland kon doorfeesten.
Toen ik daar woonde, heb ik met eigen ogen gezien dat alles dicht ging als de belastinginspecteurs langskwamen. Die vertrokken vrijwel onverrichter zake en dan was iedereen er weer een jaar vanaf.
Alle Grieken stonden erbij en keken ernaar. Ze hebben er allemaal aan meegewerkt. En nu staan ze te jubelen op Syntachma Square over hun OXI, terwijl ze honderden miljarden hebben gekregen van ons belastinggeld.
.
Ik ben klaar met die lui.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:25

GVD SHOPENHAUER

tijd om naar bed te gaan.

vander F | 05-07-15 | 23:24

@Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:19
-w

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:23

@vanderF
Ik vrees ook dat ze er gewoon in blijven, maar een mens mag hopen...
En als ze er in blijven gaan er gewoon weer tientallen miljarden naartoe.
Om te beginnen.

Lewis | 05-07-15 | 23:23

@Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 22:35
Ben bang dat dit het ultieme bewijs is dat hier NOOIT (meer) een referendum gaat komen.

Botte Hork | 05-07-15 | 23:23

Jan Kees, CDA'er en homo. Dan neem je het niet zo nauw met de regeltjes.

LimbabweFC | 05-07-15 | 23:22

@Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:19
Dit is geen shock and awe, laat staan Schoppenhauer.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:21

@miko | 05-07-15 | 22:51


"Als je de gemiddelde levensstandaard van de doorsnee chinees ziet van het feodale China voor de revolutie van Mao. Ja,dan is het voor China beter geweest."


WTF? Heb jij nog nooit van de Grote Sprong Voorwaarts gehoord? Het Maoisme is *zelfs* in het licht van die feodale levensstandaard een ramp geweest.

omanders | 05-07-15 | 23:21

Hulde voor de Grieken. Een trots volk dat keihard de middelvinger durft op te steken tegen de regentenkliek in Brussel. Die Grieken hebben nog trots, de ruggegraatloze Nederlander niet; die laten zich liever beliegen bedriegen en bestelen door dat zooitje regenten in Den Haag en Brussel.

griffin peterson | 05-07-15 | 23:21

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:17 ,
maar goed, er is nog geen sprake van een Grexit,
wel benieuwd wat de beurzen gaan doen straks.
Benieuwd hoe men dit mondiaal gaat zien.

vander F | 05-07-15 | 23:21

@Lewis L
Geen idee, ik zeg toch: ' hadden ze veel eerder moeten doen'?

Lewis | 05-07-15 | 23:21

Alsje gewoon bedenkt hoe rijk, gelukkig, welvarend en 'welzijnd' we hadden kunnen zijn, als we nooit in deze ellendige EU waren gestapt, en geen treinladingen kanslozen van een bepaalde religie hadden binnengehaald.

Eigenlijk is dat heel erg. Politici zouden het beste voor hun kiezers moeten bewerkstelligen. In Nederland doen ze om een of andere reden al een jaar of 50 het tegendeel.

En ze komen er nog mee weg ook.

Dick Luyenlomp | 05-07-15 | 23:20

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:13
Nee, je verwart het met reduceren. Tailormade shock and awe tegen Schopenhauwer amateurs, dat is pas gaaf!

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:19

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:15
Met andere woorden... als mensen het verdommen om beroofd te worden door een belastingdienst dan beschikt het over een 3e wereldmentaliteit? Als je je niet overgeeft aan repressie ben je dus onderontwikkeld/

U is een intens ziek mens en niet meer te redden voor rede, ben ik bang.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:19

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:15
Yanis stelde in January al voor touristen en andere mystery guests de bonnetjes stroom op de werkvloer te controleren. Dat plan is afgeschoten. Nooit serieus besproken, heeft ook niet de laatste ronde van voorstellen gehaald. Iets wat mij verbaasde, aangezien toerisme in Griekenland een kwart van de private sector is.

Feynman | 05-07-15 | 23:19

Deze uitslag betekent: EU ga terug in je hok, wij zitten als bevolking niet te wachten op zich zelf aangestelde instituties welke bevolkingen hun wil gaan opleggen zonder democratische legitimiteit. Of te wel hier moet de EU haar conclusies uit trekken. Wat betreft de schulden van Griekenland, er wordt momenteel een programma uitgevoerd om staats obligaties op te kopen van Europese banken. De banken krijgen hierdoor in totaliteit een injectie van 1,1 biljoen. Hierdoor verwaterd de waarde van de Euro en wat de bevolking weer kan ophoesten (duurdere import producten, wel beter voor de export). Zet dat eens tegenover de 240 miljard van de schulden welke Griekenland heeft. Is dus allemaal zeer betrekkelijk. Wat er vandaag bereikt is, is het begin van het einde van de Euro en de EU! Een heugelijke mijlpaal.

Toetsiemonster | 05-07-15 | 23:18

@Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:15 ,
ik hoorde idd iets dergelijks van een Griekse vriendin

vander F | 05-07-15 | 23:17

@vander F | 05-07-15 | 23:13 @Desmoulins | 05-07-15 | 23:11
Dat dit referendum eindelijk de doos van Pandora heeft geopend in de EU lijkt met buiten kijf te staan. De vraag is nu niet eens zozeer welk land een groot begrotingstekort of staatsschuld heeft, maar welk land financiele instellingen heeft die geen klappen kunnen verdragen die nu gaan volgen. Italië is er wat dat betreft het enstigst aan toe. Daar staan namelijk al 7 jaar minsten 3 banken op omvallen.
Een Grexit is de genadeklap.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:17

Dat wil ik ook. Vrijheid en democratie maar dan echt. Ik heb in 2005 met een ruime meerderheid van het volk TEGEN gestemd. Ik voel me verraden door een laffe incompetente politieke (schijn)elite.

frisenfruitig | 05-07-15 | 23:17

Tsipras speelt hoog pokerspel. Europa moet nu kiezen, zegt Europa nee tegen Griekenland dan wordt het grexit, gaat Europa alsnog onderhandelen dan spreken Hollande en de zuidelijke landen ook een woordje mee en kan Dijsselbloem wel inpakken. Dus zo dom zijn die Grieken niet.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:16

Angela Merkel zag het VIER jaar geleden al aankomen:

Discussing the Greek financial crisis with her personal assistant on 11 October, German Chancellor Angela Merkel professed to be at a loss as to which option--another haircut or a transfer union--would be best for addressing the situation. (The term "haircut" refers to the losses that private investors would incur on the current net value of their Greek bond holdings.) Merkel's fear was that Athens would be unable to overcome its problems even with an additional haircut, since it would not be able to handle the remaining debt. Furthermore, she doubted that sending financial experts to Greece would be of much help in bringing the financial system there under control. Within the German cabinet, Finance Minister Wolfgang Schnaeuble alone continued to strongly back another haircut, despite Merkel's efforts to rein him in, while France and European Commission President Jose Manuel Barroso were seen to be in favor of a gentler approach. European Central Bank President Jean-Claude Trichet was solidly opposed, with IMF Managing Director Christine Lagarde described as undecided on the issue. Finally, Merkel believed that action must be taken to enact a Financial Transaction Tax (FTT); doing so next year, she assessed, would be a major step toward achieving some balance in relief for banks. In that regard, the Germans thought that pressure could be brought to bear on the U.S. and British governments to help bring about an FTT. www.wikileaks.org/nsa-germany/interce...

De onofficiële leider van de Troika heeft dus nooit in haar EIGEN afbraak beleid geloofd. Evenals IMF hoofd Lagarda.

Feynman | 05-07-15 | 23:16

@Lewis | 05-07-15 | 23:11
Welke harde eis heeft geldschieter Jan Kees de JaXer (griekse spelling) ook alweer gesteld toen hij ons geld uitleende?
*benieuwd is*

Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 23:15

Feynman | 05-07-15 | 23:04
De Grieken zijn er zelf bij. Mijn erg ontwikkelde vrienden in Athene hebben een hard hoofd in de Europa-fähigkeit van hun landgenoten, dat zeggen zij zelf.
In de horeca zijn bijvoorbeeld voortaan bonnen verplicht. Maar de mensen hebben er lak aan. Ze doen het niet. Het systeem werkt niet omdat het niet wordt afgedwongen door een effectieve belastingdienst.
Het land heeft een derdewereldmentaliteit en is corrupt.
Mijn vrienden vinden dat Griekenland bestuurd zou moeten worden door een kongsi van Britten, Duitsers en Nederlanders, om orde op zaken te stellen.
Dan zouden we moeten beginnen met al het contante geld afschaffen en overal pinautomaten installeren. En geen geld geven aan die corrupte regering, maar uitsluitend geld geven dat direct in projecten wordt geïnvesteerd die de werkgelegenheid bevorderen.
In West Europa worden de Grieken verkeerd ingeschat. Grieken willen allemaal de baas zijn, samenwerking is niks, vooruitdenken doen ze niet, investeringen ook niet, de emancipatie laat te wensen over. Hun toch al schamele IT-business wordt volledig uitgeroeid door grote westerse IT bedrijven die zich razendsnel ontwikkelen, bijvoorbeeld.
Grieken kunnen dit niet zelf. Die hebben niet alleen geld nodig, maar ook sterke mensen, expertise, innovatie.
Griekenland moet geannexeerd worden. Of losgeknipt en ze bekijken het maar. Maar dit doorknoeien en dat geknoei door ons laten betalen, is geen optie meer.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:15

@dobberfries | 05-07-15 | 22:38
Nana Moeskoeri.

Mark_D_NL | 05-07-15 | 23:14

@Lewis | 05-07-15 | 23:11 ,
nope, ze blijven doodkalm in de EU en Euro,
tja, en toen...?

vander F | 05-07-15 | 23:14

Dat hele Griekenland verhaal is achteraf geleuter en wanneer je kijkt naar de toekomst voor ons als Nederlanders denk ik niet dat er veel verandert. Iedereen stemt weer links en die draaikolk in de begroting blijft.

Het enige dat echt verfrissend en probleemoplossend kan worden, nadat de stank weg is getrokken, is een oorlog. Geen burgeroorlog, want burgers kunnen niets behalve zeiken en de krant lezen.

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:13

@Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:08
Neh, is geen kwestie van goed, is een kwestie van deductie. Zou je ook eens moeten doen, is namelijk keigaaf en hufterproof.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:13

@omanders | 05-07-15 | 22:48
Ja,deels wel.

miko | 05-07-15 | 23:13

Zoals in de Oudheid Griekenland al voorop liep in Europa, lopen ze dat nu ook. Weg met de EU, terug naar de EEG!

Old_Spice | 05-07-15 | 23:13

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:06,
ik denk Spanje, maar Italie zou idd beter zijn.
Want dan ist es slussch mit die ganze sache,
als een 2% land al zo'n drama kan veroorzaken..

vander F | 05-07-15 | 23:13

Ge kregen ze dur nognie uit hoe graog duhut ok zou willuh.

Tizzum | 05-07-15 | 23:13

1. De EU zuigt.
2. Griekenland heeft vele jaren boven zijn stand geleefd en gretig vele miljarden binnengehaald.
Die twee zaken doen niets aan elkaar af. Ik zal blij zijn als er geen cent meer van ons geld naar dat land gesluisd hoeft te worden. Vind ik het leuk als de machthebbers van de EU een hak wordt gezet? Tuurlijk. Maar ik ben vooral blij met dit nee omdat ik hoop dat Griekenland dan toch echt de euro vaarwel zegt.
En dat geldschieters harde eisen willen stelllen aan nieuwe leningen is hun goed recht, is prima en hadden ze véél eerder moeten doen.

Lewis | 05-07-15 | 23:11

Desmoulins | 05-07-15 | 23:11

maRcheren.

Desmoulins | 05-07-15 | 23:11

De leiders van de grote Europese landen moeten bij elkaar komen en onder ogen zien dat de EU een mislukking is. Merkel in Duitsland moet eerst terzijde worden geschoven, deze vrouw is uitgespeeld. Al hangbuiken in Brussel moeten een nieuw baantje krijgen, en genoegen nemen met een fractie van het huidige salaris. Misschien kunnen ze in het onderwijs wat doen, als concierge of secretaresse, niet als leraar uiteraard.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:11

Wie stemt er hier eigenlijk CDA?

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:11

CoJoNes | 05-07-15 | 23:06

Ik 4 jaar geleden tijdens een Europees project in Slovenie. Werd mij niet in dank afgenomen...
Zelfs nu blijft men blind, doof en stom voor de realiteit.
Het conformistische maar zeer nodige voetvolk blijft door macheren richting de EU-afgrond.

Desmoulins | 05-07-15 | 23:11

-weggejorist-

Melfs | 05-07-15 | 23:10

Vogelbeest | 05-07-15 | 22:57

www.bbc.com/news/world-europe-16834815...

Het begon al eerder hoor. Griekenland zou en moest in de EU, in eerste instantie om geo politieke redenen (recent toegegeven door Nelie SK).

Griekse hebben nog nooit zoveel belasting geind sinds dat Siriza aan de macht is. Siriza is ook al maanden juridisch bezig om de belastingwetgeving zo aan te passen dat ook de ruim duizend rijkste Grieken een normale hoeveelhedi belasting gaat betalen.

Iets wat door de pro EUroscistische partijen voor Syriza altijd is vermeden om aan te pakken.

Dop in Osaka | 05-07-15 | 23:09

Ik wil graag dat fragment van 'Met rente' nog eens terugzien. Iemand een link?

shibalnom | 05-07-15 | 23:09

@Halve Duitser | 05-07-15 | 22:59
Die 2 waren aan elkaar gewaagd, even een mooie trip down memory lane. Wilders + heel veel !

Handsomeboy | 05-07-15 | 23:09

@CoJoNes | 05-07-15 | 23:06
Jij bent echt goed!! Maar die ballen moeten natuurlijk leeg en eigenpijperij help. Lullo!

Ongeblustekalk | 05-07-15 | 23:08

Muxje | 05-07-15 | 22:35

Een verenigd Europa is een hersenspinsel van megalomane gekken. Het kan nooit werken en zal nooit werken. Tekentafelidealen die voorbij de meest basale principes gaan.

Desmoulins | 05-07-15 | 23:07

Fantastische uitslag. Zal qua geloofwaardigheid heel lastig worden om de bocht te nemen naar kwijtschelding van de Griekse schulden. Bovendien zullen Spanje, Portugal en Ierland dit niet pikken. De 1e stapjes naar ontmanteling van de EU zijn dus gezet. Wat een gruwel is dit geweest!

Arnold9638 | 05-07-15 | 23:07

@omanders | 05-07-15 | 22:48
Zeg ik niet. Met de eerste crisis bedoel ik de kredietcrisis. Die is door een piramidespel van de banken veroorzaakt. De tweede crisis is de Europese staatsschuldencrisis. Griekenland heeft schulden gemaakt, en de EU heeft die schulden opgekocht van de de schuldeisers - grotendeels banken.

Professor Superhirn | 05-07-15 | 23:07

Olie, gas en goud schijnen rijkelijk voorhanden te zijn in Griekenland.
Dus als de wiedeweerga exploiteren.
Als ze daar al niet mee bezig zijn.

Rest In Privacy | 05-07-15 | 23:07

Is Jan Kees de Jager een leugenaar ?
( ) ja ( ) nee
Is Mark Rutte een leugenaar?
( ) ja ( ) nee
Is Jeroen Dijsselbloem een leugenaar?
( ) ja ( ) nee
Is Gerrit Zalm een leugenaar ?
( ) ja ( ) nee
Maakt het een reet uit wat u ervan vindt?
( ) nee ( ) nee

Rijole | 05-07-15 | 23:06

Zonder te poeha wil ik eraan herinneren dat ik dit scenario 5 jaar geleden heb voorspeld. In diezelfde voorspelling heb ik gezegd dat Italië de volgende zal zijn.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:06

@ Melfs | 05-07-15 | 22:53

Inderdaad, oppakken en berechten.

Artikel 93, Wetboek van strafrecht:

De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

T. Rammel(l)an(d)t | 05-07-15 | 23:05

Je moet kijken of die man, Jan-Kees, niet strafrechtelijk vervolgd moet worden.

Hij heeft bewust gelogen. En elk miljard is vele mensenlevens waard. Een zwaar misdrijf.

Bart_Geenstijl | 05-07-15 | 23:04

De NOS-NTR meldde in Nieuwsuur de conclusie dat er door de Troika en Griekenland nooit serieus onderhandeld is. De Griekse Yanis was in een overwinningsroes en de Europeanen zaten met de hakken in het zand.

Dat is heel vreemd omdat de afgelopen jaren van bezuinigen en hervormingen economisch veel slechter hebben uitgepakt dan door het IMF verwacht. Zo veel slechter dat de nuttige effecten van dit beleid nooit het daglicht hebben gezien.

Dat staat sinds dinsdag in een mooi rapportje, maar is al jaren zichtbaar in iedere grafiek en iedere Griekse straat. De "redding" door de Troika bleek de Grieken dieper in het graf te helpen dan de Amerikaanse grote Depressie.

Ik zou een discussie kunnen houden waar dit probleem ontstaan is. Vingerwijzen naar ontbrekende Duitse herstelbetalingen of de kwijtschelding van Duitse staatsschulden door Griekenland.

Maar dat vind ik niet zo boeiend. Problemen zijn er altijd. Oplossingen een stuk minder. Het probleem van bovenmatige staatsschulden, wanbetalingen en begrotingstekorten is een Westers probleem. Vetzucht van de staat. Griekenland is het voorwoord, niet het boek.

De Troika had zonder gezichtsverlies van haar eigen gelijk kunnen afstappen en komen tot hervormingen die wel economisch herstel opleveren, samen met nieuw strafrecht en controles om eindelijk zwart geld boven tafel te krijgen. Vijf jaar aankloten afsluiten met een succesje.

Griekenland had kunnen tekenen bij het kruisje. Nog meer leningen, nog meer binnenlandse afbraak, nog meer onzekerheid, nog meer uitstel van investeringen en herstel. Volkomen zinloos. Het zou een makkelijk sociaal wenselijk antwoord geweest zijn, zonder dat Grieken weer werk kregen, of schuldeisers hun geld.

Een land weer winstgevend maken is meer dan kwijtschelden van schulden. Meer dan hervormingen die pensioenen weer halveren. Meer dan havens tijdens de crisis voor een appel en ei verpatsen, zodat de laatste onderpanden tegen executiewaarde verdwijnen, terwijl anderen uiteindelijk achterblijven met de restschuld.

Terwijl Nieuwsuur alleen maar Nout Wellink blijft bestoken met marginale scenario`s en als-dan vragen om de bevestiging te hengelen dat er ook een hypothetische situatie bestaat zonder euro, worden belangrijkere vragen niet gesteld.

Welke ideeën en akkoorden hebben wel zin voor herstel en afbetalingen? Hoe krijgen we zo veel mogelijk geld terug? Welke delen van het beleid hebben niet gewerkt? Welke averechts? Evalueer de afgelopen zes jaar ellende, in plaats van ongefundeerde speculaties van de toekomst.

Er is mij slechts 1 ding duidelijk. Griekenland verliest, Europa verliest en terwijl die twee honden vechten om het been, vertrekt werkgelegenheid, productie en winst naar de derde hond. Een Aziatisch schoothondje.

Feynman | 05-07-15 | 23:04

@ZKH EénOog: probleem is dat je in Nederland stemt op partijen en niet op standpunten. Elke partij heeft zijn sterke en zwakke punten. Ik vermoed namelijk dat over dit topic maar weinig verdeeldheid heerst onder de Nederlandse bevolking en dat maar weinig mensen het goed vinden dat belastinggeld naar Griekenland. Daarbij denk ik overigens niet dat het goed zou zijn om politiek helemaal aan de burger over te laten hoewel hedendaagse politici ook niet laten zien dat ze het zoveel beter doen.

gast128 | 05-07-15 | 23:02

miss moet v Leeuwen morgen even met de camera gaan rellen bij het hoofdkantoor v KPN waar die leugenachtige dikzak is beloond met een baantje.

liever nog een strafzaak, en handelen conform de 'pluk ze' wetgeving, mjah, witteboordencriminaliteit wordt zelden als crimineel gezien.

blijft er wellicht nog 1 optie ovr: stemmen met de voetjes, zolang chubby JKdJ zijn baantje bij KPN heeft, massaal alle abo's opzeggen

boefje_III | 05-07-15 | 23:02

-weggejorist-

Dutchman909 | 05-07-15 | 23:02

@ZKH EénOog | 05-07-15 | 22:35


@Muxje | 05-07-15 | 22:41

Democratie is niet zaligmakend. Als democratie boven vrijheid gaat is een dictatuur van de middelmatigheid het gevolg.

Godsammekraken | 05-07-15 | 23:01

"De democratie heeft gewonnen" is een zinnige uitspraak na een referendum? Is gewoon een platitude. Het ligt er gewoon aan wat er met de uitslag gedaan wordt.

roze_bril | 05-07-15 | 23:01

Met alle respect voor Bart, is een nee tegen de Europese Grondwet niet te vergelijken met deze 'Oxi' in Griekenland. Laf Nederland had nooit Oxi gestemp, simpelweg omdat de Staatsomroep 60% wel had overtuigd dat het slecht zou zijn voor de rotterdamse haven en onze moederneukende export.

De Grieken zijn dapper, het is bijna aanmatigend om het laffe Nederlandse stemvolk gelijk te schakelen aan deze helden.

CoJoNes | 05-07-15 | 23:01

Ik vind het gewoon jammer voor Nana Mouskoerie..

sokkenpluisje | 05-07-15 | 23:00

Vogelbeest | 05-07-15 | 22:57
Nee. De Grieken hebben bewust gelogen over hun financiële huishouding om zichzelf de eurozone in te krijgen, zodat wij gedwongen zouden zijn hun janboel te financieren. Ze hebben hulp van Goldman Sachs gekregen.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 23:00

wilt u nog meer Nederlands Belastinggeld sturen naar Griekenland?
( ) ja
(X) nee
Rijole | 05-07-15 | 22:58

henkvaningrid | 05-07-15 | 22:59

@Repetitive Beats | 05-07-15 Hoezo zal Griekenland floreren? Dat hebben ze al 2000 jaar niet meer gedaan.
Het zal vast wel wat beter gaan dan nu, maar ze gaan toch echt niet werken hoor.

Vogelbeest | 05-07-15 | 22:59

Mooi. Weg met die Grieken. Mijn hele leven lang heeft mijn vader me gemarteld met die schele Griekse heks. En nu al dit gezeik. Ik kan geen Griek meer horen of zien...

youtu.be/aFikNzlEUy4?t=5m49s

Bad Karma | 05-07-15 | 22:59

wilt u nog meer Nederlands Belastinggeld sturen naar Griekenland?

( ) ja
( ) nee

Rijole | 05-07-15 | 22:58

Die grieken kunnne niet terugbetalen, want ze innen geen belasting. Maar Godman Sachs heeft de grieken de euro ingelogen. Die hebben wel geld.
UBS heeft ooit alle vermogende Amerikaanse klanten moeten opgeven aan de IRS, óf ze raakten hun bankvergunning in de USA kwijt.
Wij kunnen ook gewoon de staatsschuld van Griekenland gaan halen bij Goldman Sachs, en zo niet mogen ze hun bankvergunning voor Europa inleveren.
Iedereen blij. Behalve Goldman Sachs dan, maar dat zijn toch een stel bloedzuigers.

Vogelbeest | 05-07-15 | 22:57

doskabouter | 05-07-15 | 22:51
Is het heus?
Ik zie mensen feestvieren die al vanaf 1981 op onze zak teren, belasting ontduiken, niet investeren, niet vooruitdenken, een economie in stand houden die voor de helft uit zwart geld bestaat - ze werken er allemaal aan mee - en die nu menen dat de West Europeanen opnieuw voor ze moeten betalen.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 22:56

We hadden jááááren geleden al gelijk toen we massaal NEE zeiden tegen die fascistenzooi EU.
Maar ja, daar scheten ze allemaal op in de polletiek.
Ze dienen slechts nog hun eigen portemonnee.

Dé Kolleté | 05-07-15 | 22:56

Triest voor Jan Lul met de pet daar want geen pensioen enzo..... voor de rest de typhus met die Grieken en die geestelijk gehandicapten in Brussel, sterf EU sterf !!

We moeten sterke bondgenoten zoeken in het oosten: Rusland, China, India etc etc. terug naar oranje blanje bleu !

En import-tuig dat zich niet kan gedragen in b.v. 'n zwembad want: ramadan, warmte, werkeloosheid een enkeltje richting IS-land, op-typhen a.u.b.

DANK U !

Onze man in Mockba | 05-07-15 | 22:56

Hoezee. Gelukkig is de Griek niet helemaal gek. Ruk dat infuus er uit snel. Griekenland zal floreren. Er dat is waar de EU bang voor is.

Repetitive Beats | 05-07-15 | 22:55

Z`n CDA maatje Samaras heeft intussen de eer aan zichzelf gehouden en is afgetreden.
Zou Schulz en Dijsselbloem sieren als zij dezelfde conclusie zouden trekken.

suffie63 | 05-07-15 | 22:54

*733 miljoen Europeanen.

PleurAllemaalMaarOp | 05-07-15 | 22:54

In nederland worden referenda gewoon ongeldig verklaard als de uitkomst onze regenten niet bevalt.

Maar ja, wij hebben dan ook een schijndemocratie.

Vogelbeest | 05-07-15 | 22:54

Jan kees is de tweede kamer niets verantwoord meer. Die zit inmiddels met een riant salaris bij de KPN top op dit moment.

Anoguurder | 05-07-15 | 22:53

Wat mij betreft gaan alle leugenaars van toen en nu uit de 2e kamer NU de gevangenis in!
Om te kotsen

Melfs | 05-07-15 | 22:53

Democracy can't be blackmailed, hahaha!
Nee, maar de gehele EU wel; en meneer probeert nu ook moraal te blackmailen.

De tyfus. De grieken die Nee stemmen is democratisch voor de grieken, maar niet voor de andere honderden miljoenen Europeanen.
Laat ze lekker de tering krijgen. Stel parasieten.

Liroy | 05-07-15 | 22:53

@Botte Hork | 05-07-15 | 22:50
Dan weet ik wel waar JAnKees zijn laatste centjes stopt.
Dan heeft hij nog een beetje plezier als hij zijn laatste centjes kwijtraakt.

miko | 05-07-15 | 22:53

Volgens Bildzeitung reist Merkel morgen naar Hollande om te overleggen en is er dinsdag een Top van de EU. Herr Schulz heeft in een talkshow gezegd dat er zelfs aan voedselhulp voor Griekse kinderen gedacht moet worden zo verslechterd de situatie.
Ook lijkt de ECB niet bereid Griekse banken verder van noodcrediet te willen voorzien.

mierus | 05-07-15 | 22:52

Het feesten voor de terugkeer naar de hangmat is in volle gang. 11 miljoen Grieken lachen Europa vol in het gezicht uit. Wat een pokkenlijders.

PleurAllemaalMaarOp | 05-07-15 | 22:52

@Dirk III 22:47: Omdat we door mee te werken wel allemaal mooie Europese posten binnenslepen. Staatsmannen als Dijsselbloem en anderen op invloedrijke internationale posities levert ons als land tal van voordelen op, zoals:
[...]
Nou ja, het levert veel op. Invloed! We hebben dan invloed en er wordt naar ons geluisterd, zodat ons land keer op keer sterk de onderhandelingen ingaat en met goede resultaten wegkomt. Kijk maar naar:
[...]
Ehm, geloof me nu maar, het is goed voor ons land!

Muxje | 05-07-15 | 22:51

Madame Poitiers | 05-07-15 | 22:46

Vrijheid en problemen zijn twee verschillende dingen.

doskabouter | 05-07-15 | 22:51

@omanders | 05-07-15 | 22:44
Als je de gemiddelde levensstandaard van de doorsnee chinees ziet van het feodale China voor de revolutie van Mao. Ja,dan is het voor China beter geweest.
Maar er zijn betere systemen dan het communisme.
Maar het buitensporig verrijken van enkel Griekse 'ondernemers' kun je ook moeilijk vrije markt noemen.
Maar goed, de Grieken moeten zelf maar eens kijken waar het probleem zit maar ik zou zeggen dat er wel een paar mooie ruïnes van Villa's en bankgebouwen toegevoegd kunnen worden aan de rest van de Griekse bouwvallen.

miko | 05-07-15 | 22:51

@bdn01 | 05-07-15 | 22:35

Zodra het schengen verdrag niet meer geldig is hebben we hier geen werkeloosheid van 1.000.000 man meer. Alle jeugd uit het zuiden en oosten komt hier werken wat resulteert in dat een Nederlander van 22 alweer te oud is voor veel baantjes. Maar ligt totaal niet aan de EU hoor al die werkelozen...

Bac | 05-07-15 | 22:51

@miko | 05-07-15 | 22:24
Die vetzak moet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor zijn misdaden tegen het complete Nederlandse volk. En alles afpakken. ALLES.

Botte Hork | 05-07-15 | 22:50

Wat hebben we toch een fantastische politieke elite.
En wat een knappe koppen allemaal.
Tijd voor een Topoverleg. Nr. 2.118.

Piet Karbiet | 05-07-15 | 22:50

Mooi nu in de rest van europa nog een "oxi actie" en dan kunnen we weer (langzaam) zeggen 'witter dan wit kan niet'.

voedselbankier | 05-07-15 | 22:48

@Professor Superhirn | 05-07-15 | 22:42


Hoe hebben de banken de Griekse crisis veroorzaakt?

omanders | 05-07-15 | 22:48

Waarom doen we ook niet gewoon zoals Griekenland bij elke naheffing? Gewoon dikke vinger.
Maar helaas hebben we een kabinet met een achterbaksheid en de ruggengraat van een kwal.

Dirk III | 05-07-15 | 22:47

@sennholz | 05-07-15 | 22:43
Daarom,stem NIET!

miko | 05-07-15 | 22:47

We hadden al onraad moeten ruiken toen bekend werd Jan Kees van de Griekse beginselen is. Toen was er duidelijk al stront aan de knikker. Maar ja...

Stormageddon | 05-07-15 | 22:46

Ik zie tot mijn verbijstering dat de Grieken dus echt feest aan het vieren zijn op dit moment. Onbegrijpelijk.

Madame Poitiers | 05-07-15 | 22:46

Landverrader Rutte zit momenteel zwaar gefrustreerd met een blanco cheque klaar die hij niet kan versturen.

Botte Hork | 05-07-15 | 22:46

Nout Wellink is ook zo'n heel eng mannetje. Wat die net zei over een referendum deed mijn klompen spontaan breken.
Mijn God!

miereneukert | 05-07-15 | 22:45

Je zou toch gaan denken dat linksdragende alleswetende vingerwapperende vertellers zo langzaam maar zeker in gaan zien dat dat guurrechtse opportunistische roze blogje keer op keer (op keer!) bijna profetisch de waarheid ziet, ver voordat bij diezelfde morele verhevenen enige realiteiszin doorbreekt?
.
Tip voor de grachtengorgelende meelezers, D66'ers, priusrijders en volkertfans; het zou handig zijn als u zo langzaam maar zeker wakker wordt. Dat scheelt ons domrechtse arbeidertjes een hoop centjes financieel gezien. Bonusplus, ons land gaat er minder (minder minder) van kapotdeaud. En het scheelt u de schaamte van het steeds weer moeten zeggen 'met de kennis van nu, hadden we dat niet moeten doen'.

vaas klaak | 05-07-15 | 22:45

@sennholz | 05-07-15 | 22:43
Gekkie. *stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 22:44

@miko | 05-07-15 | 22:37


Ga eens kijken in China of Maoisme daar zo goed voor is.

omanders | 05-07-15 | 22:44

Hoe kunnen we jan kees nog scheren met pek en veren?

Prutsert3368 | 05-07-15 | 22:44

In NL zijn de referenda van een ander type hebben de democraten in Den Haag besloten. Namelijk het type "negeer het klootjesvolk".
Dus welk referendum er ook zal komen, ik doe er niet aan mee tenzij de uitslag bindend is.
Wat hebben we toch een slechte regering potverdriedubbeltjesnogantoezeg.
En de Jager... zak erin.

Dirk III | 05-07-15 | 22:44

@Tergender | 05-07-15 | 22:38
stemmen is dan ook meer een ritueel waarbij je het volk wijsmaakt dat ze wat in de melk te brokkelen hebben.

sennholz | 05-07-15 | 22:43

Nu dan, wie gaat het referendum in NL op zetten? "moet er nog meer geld naar Griekenland ja of nee?"

Te gek voor woorden dat er al voorzichtig gesproken is over toenadering en herstart van de gesprekken door Hollande en Merkel...

Als je dus gewoon een dikke vinger naar de belasting, de staat en de EU opsteekt win je!!!

ox | 05-07-15 | 22:43

Nout Wellink op Nieuwsuur: "Ik vind dit geen overwinning van de democratie. En ik denk dat als we ook in Nederland alles in de vorm van referenda aan het volk zouden voorleggen er nooit een regeling getroffen zal kunnen worden met Griekenland."

Kortom, u moet uw bek houden minderwaardige kudtburger. Het miljardenspel van de EU heurt u over te laten aan bankierstypes zoals Nout Wellink. U weet wel, die lui die de eerste crisis hebben veroorzaakt, en hun gaten in de tweede crisis hebben gevuld door Griekse schulden af te schuiven op nationale overheden (lees: de belastingbetaler).

In 1789 werd je om zulk zonnekoninggedrag het schavot ophesen en met je kop onder de guillotine gelegd.

Professor Superhirn | 05-07-15 | 22:42

Koekej van eigen deeg voor de Grieken: onmiddellijk een volksreferendum voor West-Europa: willen wij nog meer betalen aan die corrupte, belasting ontduikende Grieken?
O Ja
O Nee

Madame Poitiers | 05-07-15 | 22:42

Slechts 61,8% opkomst... Dus een krappe 40% vond het niet de moeite waard om een stem uit te brengen? Bizar.

DutchMountain | 05-07-15 | 22:41

Weg met de vlek "Griekenland" Vanish OXI action.

wolffman | 05-07-15 | 22:41

Griekenland gaat uit de euro, en we gaan met z'n allen weer gewoon tot de orde van de dag. Een grexit gaan we hier niet eens merken, in Griekenland daarentegen...

Diabhal | 05-07-15 | 22:41

@ZKH EénOog 22:35: Als 80% van de burgers stemt om de overige 20% op de trein naar het oosten te zetten, dan zou ik niet willen de zeggen dat "de burger gewoon krijgt waar men voor gestemd heeft". Het probleem is niet alleen het stemgedrag, maar het systeem dat een overdracht van soevereiniteit en verregaande ingrepen in ons persoonlijk leven mogelijk maakt. Om de democratie houdbaar te maken is het nodig om ook echt een democratie te hebben, maar het is essentieel om haar mandaat te beperken. Zowel op Europees als nationaal niveau is die begrenzing er niet.

Muxje | 05-07-15 | 22:41

Reykjavik | 05-07-15 | 22:36
In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.

Franklin D. Roosevelt

tripledutch | 05-07-15 | 22:40

Weg met heel den Haag.

de democrator | 05-07-15 | 22:39

@de honden blaffen... | 05-07-15 | 22:35
Euh,.... dat was van begin aan het probleem?

miko | 05-07-15 | 22:38

Demis Roussos , what else..

dobberfries | 05-07-15 | 22:38

Nout Wellink net op npo 2: " geen overwinning democratie, als we overal referenda over zouden houden hebben we ook geen oplossing voor Griekenland."

Tergender | 05-07-15 | 22:38

@omanders | 05-07-15 | 22:28
Griekenland is anders een van de landen waar ze wel eens een maoisten regime kunnen gebruiken.
De rijkdom is volgens mij nergens in het westen zo slecht verdeeld als in Griekenland. En nee, dat komt niet omdat metselmarakis en timmerdapoulis te lui zijn en met hun 50 stoppen.

miko | 05-07-15 | 22:37

Weg met rente! Weg met graaiers! En ook weg met Europa (in de huidige vorm als bankenunie)!

Karin5 | 05-07-15 | 22:36

Wat mij al die tijd al in hoge mate irriteert is dat alle deskundigen buiten Den Haag -en ja, ook GeenStijl- vanaf aanvang Griekse ellende onderstreepten dat noodleningen nooit meer terugbetaald zullen worden, domweg omdat de Griekse put veel dieper is dan Den Haag wil begrijpen. En dat ze daar in Den Haag dan -na voor de vorm enig debat- vrolijk fluitend instemmen met keer op keer miljardenstortingen aan Griekenland, een land waar corruptie en belastingontduiking al tientallen jaren een soort van nationale volkssport is. Mede waardoor dat land in de financiële ellende terecht is gekomen. Onbegrijpelijk hand;en in Den Haag: als een blind paard een de EU-leidraad de financiële afgrond in rennen... U en ik draaien daar dus voor op. Op alle fronten. Haagje, bedankt maar weer...

Reykjavik | 05-07-15 | 22:36

-weggejorist-

Osdorpertje | 05-07-15 | 22:36

@Godsammekraken | 05-07-15 | 22:26

Je hebt helemaal gelijk, maar je lult tegen dovemansoren. De laatste verkiezingen heeft 70% van het gepeupel gestemd op partijen die op de vooravond nog vertelden dat ze Brussel meer macht wilden geven.

Het is sneu dat de klagende minderheid hier er de dupe wordt, maar de schrale troost is dat het gros van de Nederlandse burger gewoon gaat krijgen waar het voor gestemd heeft, en dus wat het verdient.

ZKH EénOog | 05-07-15 | 22:35

Benieuwd hoe dit als een sneeuwbal effect gaat werken op Portugal, Spanje en Italië.
En waar zit die vette zultkop J.K. de Jager ondergedoken? Tijd voor pek & veren.

Botte Hork | 05-07-15 | 22:35

Ik ben benieuwd hoe negatief Griekenland weggezet gaat worden in de media en door de NL/EU polikliek. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat er ook maar iets het volk gaat opvallen. Want de Grieken hebben de schuld en Dijsselbloem heeft schone handen, natuurlijk.

Mark_D_NL | 05-07-15 | 22:35

Als de Griekse schulden onhoudbaar blijken te zijn, heeft men hen te veel geleend.

de honden blaffen... | 05-07-15 | 22:35

@omanders 22:28: Goed gezegd. Ik heb destijds ook "nee" gestemd, niet omdat ik tegen een verenigd Europa of zelfs de euro ben, maar wel vanwege de manier waarop de EU staats(on)kundig is ingericht. De EU is niet een unie voor haar burgers maar voor haar bestuurders, en dat blijkt ook wel uit die grondwet.

Muxje | 05-07-15 | 22:35

get him to the greek!

Hè Bah | 05-07-15 | 22:35

En nu een referendum in Nederland, goeddoemme!

Lewis Lewinsky | 05-07-15 | 22:35

ik,was alleen maar tegen de grondwet, niet tegen de EU. Het is beangstigend dat onze gefrustreerden, losers, en onrendabelen de schuld van hun eigen falen steeds bij de EU leggen in plaats van bij zichzelf. Ze willen hierbij zelfs zo ver gaan om communisten als Poetin, Tsiprias en Variofocus als hun nieuwe helden te omarmen.

bdn01 | 05-07-15 | 22:35

Nout Wellink zit weer te snabbelen bij de NOS op 2.

toetanchamon | 05-07-15 | 22:34

Gewoon ons geld met rente claimen bij Goldman Sachs, de leugenbankiers.

Fijnstoffer | 05-07-15 | 22:34

Terug naar de EEG. En de gulden.

vraagstaart | 05-07-15 | 22:33

Eu is alleen te redden met nieuwe commissie. Eurozone en euro blijft alleen overeind als Griekenland een €-doorstart krijgt, er zal dan ook kunstmatig werk en investeringen naar griekenland moeten. Dit is een hele lange weg.

Andere manier is de € opdoeken en ook een nieuwe commissie. Eentje die wel een democratische fundering heeft vanuit de souverein blijvende landen.

Hopelijk zorgt dit griekse referendum ook voor de terugkeer van de democratie in Nl (en Brussel).

Het woord naheffing willen we nooit meer horen en de Dijsselbloempjes moeten het fiscale repressiemiddel (nu middels de €) begraven.

Tee Of Cup | 05-07-15 | 22:33

@HaagseSkieldah | 05-07-15 | 22:29
Juist nu gaan. Lijkt me leuk en leerzaam. Ik ga asap.

Mark_D_NL | 05-07-15 | 22:32

@Godsammekraken | 05-07-15 | 22:26
Vandaag is de Europese lont aangestoken en dat in het land wat onze democratie heeft gebracht. Griekenland is slechts de lont.

toetanchamon | 05-07-15 | 22:31

Jan Kees laat zich tegenwoordig hard nemen door zijn steward, en lacht iedereen uit.

pollodepiemel | 05-07-15 | 22:31

-Ein-Volk-Ein-Reich- De EU... Een spel met alleen maar verliezers.

Botte Hork | 05-07-15 | 22:30

-weggejorist-

Dutchman909 | 05-07-15 | 22:29

Ik wou zo graag een weekendje Griekenland doen volgende week, ik wacht nog maar even..

HaagseSkieldah | 05-07-15 | 22:29

61% was tegen de grondwet van de EU, niet tegen de EU zelf... maar goed, lekker pretentieus weer...

De waard zijn gast | 05-07-15 | 22:29

Ja ja, van Rossem. Ik ben ook een van die neestemmers geweest. Maar niet vanwege hetfeit dat ik tegen de EU was, maar vanwege de voorgelegde - en inmiddels via het verdrag van Madrid geratificeerde - grondwet van de EU.


Een heropleving van dit continent gaat niet gebeuren zonder vereniging. Het is dus niet zozeer de Unie als wel hoe die is ingericht waar het om ging.


Verder hebben de Grieken voor een zootje links-extremisten en Maoisten gestemd. Altijd leuk om te zien hoe GS die omarmt.

omanders | 05-07-15 | 22:28

Helaas hebben de Eurocraten niet zoveel op met volksraadplegingen. Zou het Europese leger al de aanval ingezet hebben op Tzazikistan? Kunnen de Grieken zich mooi verdedigen metde tanks die ze van ons -gekocht- gekregen hebben.

Godsammekraken | 05-07-15 | 22:28

Jan Kees is niet meer te pakken. Wel alle partijen die ons in de Europese nachtmerrie gestort hebben. Denk hieraan in het stemhokje.

Godsammekraken | 05-07-15 | 22:26

Jan Kees heeft ons indertijd keihard Grieks genomen.

miko | 05-07-15 | 22:24

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl