Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Samsom breekt belofte: BTW omhoog op ALLES

samsomliegtalweer534streepjessnor.jpg GSTV gezien gisterenavond? Oh wat zijn ze in Den Haag nerveus over het strikt geheime belastingplan. (Helemaal afkijken om het ware gezicht van dictatortje Zijlstra te zien.) Langzaam wordt duidelijk waarom de oppositie alleen in de achterkamertjes inzage in de plannen kan krijgen: het volk mag nog niet weten dat alles duurder wordt. Want PvdA en VVD willen het lage btw-tarief afschaffen. Op alles, van boodschappen tot verbouwingen en van dierenvoer tot kapsalons, gaat de btw van 6 naar 21 procent. Wie raak je daarmee? Precies, de gezinnen die de PvdA zogenaamd wilde ontzien. Man man man. De economie trekt een kléin beetje aan en Diederik Samsom begint meteen weer verkiezingsbeloftes te verbreken. (Poster opklikken voor inwrijfformaat.) De fractieleiders die zeiden dat het belastingplan openbaar moest, komen vanavond toch stiekem bij elkaar om de potloden te slijpen die ze nodig hebben om te tekenen bij het kruisje. "Unieke" Achterkamertjespolitiek: voortaan wordt u tegen het hoge btw-tarief genaaid. 6/19/21: Oud maar actueel blogje van Matthijs Bouman over de Belasting Toegevoegde Waanzin. Alleen waar '19' staat, is het inmiddels '21'. (Die verhoging zou trouwens ook maar tijdelijk zijn...)

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

peterdegroot | 19-06-15 | 20:17

-weggejorist-

peterdegroot | 19-06-15 | 20:09

1934: de overheid voert de BTW in om de crisis te lijf te gaan. Het is zogenaamd een tijdelijke maatregel.
Staatsschuld: 3 miljard

1969: de Wet Omzetbelasting gaat in. De overheid zegt dat de prijzen slechts licht stijgen, maar de prijzen stijgen enorm.
Staatsschuld: 34 miljard

1991: het kwartje van Kok wordt ingevoerd om de economie op gang te krijgen. Het is zogenaamd een tijdelijke maatregel en het zou zogenaamd worden terugbetaald.
Staatsschuld: 187 miljard

2012: Rutte wil iedereen 1000 euro geven. Rutte geeft uiteindelijk niks, maar wil wel dat iedereen een auto koopt. Samson belooft dat de BTW niet verhoogd wordt. Samson verbreekt die belofte.
Staatsschuld: 436 miljard

2013: VVD ( Erik Ziengs) belooft dat geen verdere BTW-verhogingen meer komen na de stijging van 19% naar 21%. VVD verbreekt die belofte.
Staatsschuld: 443 miljard

2015: totale lening van Nederland aan Griekenland: 12 miljard. Totale lening van Nederland aan Ierland en Portugal: 7 miljard. Totale betaling van Nederland aan andere landen: 5 miljard (IEDER JAAR, onder andere aan Suriname, Palestijnse autoriteit, Kaapverdië, Macedonië en Zambia)
Staatsschuld: 467 miljard
Dat is per Nederlander een schuld van: 28.000
Conclusie: door te stoppen met geld geven aan andere landen is de BTW-verhoging niet nodig.

12ejordan | 18-06-15 | 20:55

dit heet creatief uploaden van de taxpoet. het nivelleringsfeestje gaat gewoon door.. en Samsam heeft niets meer te verliezen die gaat voor zijn eigen winst

fikkieblijf! | 18-06-15 | 10:23

Opzich is het wel goed dat er vrachten immigranten binnenkomen uit testosteron landen. In een toekomst komen politici er niet meer mee weg. Qua Hollanders wel, die naai je op willekeurig welk standje. Enkel een kwestie van de online kritiek niet lezen.

the_hammer | 18-06-15 | 05:50

En weer gaat de Nederlander in z'n spreekwoordelijke reet worden geneukt. Letten we even op?:

- BTW verhoging waardoor de Nederlandse middenstand gruwelijke klappen zal kennen, voornamelijk het MKB in de grensregio's
- Meer geld naar Europa
- Flinke bezuinigingen op de zorg voor ouderen en hulpbehoevenden
- Verhoging van de pensioenleeftijd
- Verhoging van de inkomstenbelasting
- Versobering van de studiebijdrages
- Subsidies voor kansloze 'kunst'beoefenaars en luie uitkeringsbehoevenden
- Subsidie van het UWV voor het volgen van cursussen voor Helderzienden, Paragnosten en Tarot-meesters (WT-Bloody-F????)

Maar:

- Flinke budgetten voor opvang van mensen die hier helemaal niks te zoeken hebben ---> uitgeprocedeerde asielzoekers en smerige handophouders uit het Afrikaans continent en MO
- Investeringen in vervoersmiddelen die helemaal niet rendabel blijken te zijn: Fyra, JSF, HSL
- Miljarden staatssteun aan Zuid-Europese landen die te lui zijn om zelf iets te ondernemen en waar een extreem links schrikbewind met literflessen raki de Noord-Europese belastingbetaler anaal uiteenscheurt
- Doofpotten zo ver als ons blikveld reikt
- Parlementaire geheimhoudingsclausules over MH17, opkomend Jihadisme, declaratiegedrag van provinciale bestuurders en schimmige belastingstelsels
- Parlementaire enquêtes over het al dan niet honoreren van bouwvergunningen voor haat-imam-huisvestende haatpaleizen

Er rest hier nog maar 1 conclusie, wij hebben hier te maken met het smerigste, meest incompetente en compleet labiel doorgeslagen kabinet sinds de invoering van het perkament in 4000 v.cr.

Het zou ons land sieren als we collectief linkse invloeden zouden verbannen uit deze maatschappij en het huidige politieke bestel, met pek, veren, fakkels en gummiknuppels zouden verwijderen uit Den Haag. Tijd voor revolutie, tijd voor een sterk, onafhankelijk Nederland. Vrij van Europese (Brusselse) invloed en op eigen handelsbenen. Opschorten van de volksverlakkers van de PvdA, Pvdd, D66 en GL en kiezen voor het eigenbelang in plaats van het compleet achterhaald socialistisch denken waar elke minderheidsgroepering weeldig van profiteert.

Dat of verhuizen!

PS: En voor diegenen die denken dat ik om welke reden dan ook niet lekker in m'n vel zit of handel uit depressiviteits-impulsen (??!?!?) even dit: Ik zit prima in m'n vel, ben zeer begaan met ONS land, heb een zwerende bloedhekel aan de gesegregeerde politiek van heden ten dage en zou willen dat we eens wat meer ballen toonden in dit lamgeslagen kutland.

PryzmXL | 17-06-15 | 23:20

Iedereen die op minder dan 300 km van de grens woont kan nu goedkoop boodschappen dien in Duitsland. Die omzet verplaatsing naar de Duitse economie verlaagt onze EU afdracht.
.
per week werk je straks 2 dagen voor de loonbelasting, 1 dag voor de BTW, 1 dag voor de gemeente belastingen en energie belasting, en dan nog een paar uur voor jezelf.
.
Of je gaat maar 1 dag in de week (legaal zwart) werken, bijvoorbeeld in je eigen groentetuin.

W_F | 17-06-15 | 20:33

Belasting is diefstal.

ben kokhals | 17-06-15 | 19:29

Grijskijkert 18.00
.
Allereerst stel ik genoegzaam vast dat het u nog steeds niet gelukt is om de libertarische filosofie moreel te ontkrachten. U waagt niet eens een poging. Gelijk heeft u. Het is zinloos. Het morele grondfundament van de libertarische filosofie (het Non Agressie Principe) is tenslotte ook moreel volkomen onfeilbaar, hetgeen de vraag doet rijzen waarom u een dan een wel verotte grondfilosofie prefereert... Het enige alternatief voor het niet mogen schenden van lijf en goed is tenslotte dat er wel lijf en goed mag worden geschonden.... Bizar eigenlijk dat iemand dit als een acceptabel of zelfs wenselijk uitgangspunt in menselijke interactie ziet.
.
U start uw betoog met de verbijsterende veralgemenisering dat 'alles geoorloofd is in het nastreven van totale vrijheid zonder restricties of sancties van een overheid'. Welnu, dat er geen overheid is wil niet zeggen dat er geen regels zijn in een samenleving, noch wil het zeggen dat er geen sancties zijn waar regels overtreden. U maakt hier een klassieke denkfout. Als a niet b is, dan moet het wel g zijn, waar natuurlijk ook nog opties c, d, e en f zijn. Zo hebben libertariers daar uitstekende ideeën over, allemaal gebaseerd op dat moreel superieure grondfundament. C, d, e en f bestaan uit diverse vormen. Zo is er de optie van een totaal geprivatiseerde rechtsorde, maar ook nog de optie waarbij burgers vrijwillig instemmen met onderdanigheid aan een ultieme (rechtsautoriteit). Spijtig dat u zich nooit eens ingelezen heeft in het libertarisme. Dit had u anders geheid geweten. Libertarisme voor Dummies had volstaan.
.
U sluit min of meer af met de mededeling dat u de filosofie libertarisme verwerpt op basis van enkele praktische bezwaren, u niet realiserende dat het niet de filosofie is die u verwerpt met deze praktische bezwaren, maar juist de mogelijke praktische gevolgen... :-)
.
Gevolgen die zijn gebaseerd op irrationele angstbeelden die u kennelijk heeft opgedaan op een website van nota bene KAFKA. LOL...
.
Leest u zich eens in. Uw praktische bezwaren zijn nergens op gebaseerd.

De Libertariër | 17-06-15 | 19:08

Tja mensen, U blijft pro-EU stemmen en daar moeten miljarden heen. Over een naheffing van 1 miljard (jaja, 1000 miljoenen Euro) doen de gevestigde partijen niet moeilijk. Volgens de stemmers op CDA/VVD/PVDA/GL/CU en vooral D66 is er geen geld meer voor de burgers maar onbeperkt geld voor de EU en Brussel. Nou stemmert, je krijgt wat je toekomt. Toedeledokie.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 19:06

Death and taxes

Bladiebladie | 17-06-15 | 18:47

Ze zijn hier echt belasting verslaafd. Laatste eerste hun eigen puinhopen opruimen. Nee, inplaats daarvan, eigen baantjes veiligstellen in Brussel etc. Ze zitten er alleen voor zichzelf...

Misschien niet meer gaan stemmen...
youtu.be/07w9K2XR3f0

Turk182 | 17-06-15 | 18:33

De Libertariër | 17-06-15 | 16:22

Toon mij even waar ik de letterlijke term 'verotte ideologie' bezig in mijn reactive... Niet hè ?!

Het grootste (morele) manco van deze "filosofie"? De opvatting dat (m.u.v geweld) eigenlijk bijna álles geoorloofd is in het najagen van individuele vrijheid, zonder enige vorm van restrictive/regeling of sanctie vanuit een central overheid. De geschiedenis leert ons dat iedereen die vrijheid anders interpreteerd en dat de vrijheid van de één binnen de kortste keren botst/schuurt/conflicteert met de vrijheid van een ander. In de alledaagse omgang met elkaar noemen we zoiets al snel asociaal.
Alleen al om die reden acht ik deze filosofie net zo verwerpelijk en onwenselijk als de verregaande overheid- (of supra-nationale) bemoeienis die we nu door onze strot geduwd krijgen. Uw filosofie als medicijn heeft het reeële gevaar tot serieuse bijwerkingen die minstens (of zelfs nog erger zijn) dan de kwaal zelf. Gelet op het aantal aanhangers komt deze filosofie (of de partij die op deze grondslag operereert) niet verder dan het niveau "utopische luchtfietserij". Leuk om te lezen, zeer zeker niet om serieus te nemen.

Grijskijkert | 17-06-15 | 18:00

Allemaal even staan en begrip hebben voor Samsom!

De man die echt zijn best om ons (de bevolking) keihard en meerdere malen te naaien!

Dennis Tafeltennis | 17-06-15 | 17:52

Kunnen we hier met zn allen wel n potje gaan zitten janken maar waar blijft de opstand? Hoelang laten we de elite nog over ons heen lopen? Wanneer is het nou eens genoeg? Wanneer komen we nu eens eindelijk tot het inzicht dat de grootste vijand van de mens zijn eigen overheid is? Al die "rechten", al die "sociale systemen" die in het verleden met pijn en moeite zijn verworven waren er zonder opstand niet gekomen! De elite eigent zich zoveel mogelijk toe en schuift morrend af en toe s een kruimeltje naar de burger toe. Kapot mogen ze. Waarom gaan we t niet gewoon lekker zelf besturen allemaal?

Plap | 17-06-15 | 17:29

Bestaat er ook zoiets als 'psychosociale leefbelasting'?

Structuurfonz | 17-06-15 | 17:28

Weer bewezen: Uitzuigen en knevelen via de indirecte belasting is dit kabinet wel toevertrouwd. Vooral als gevolg van de zg. strategische stemmers van de vorige keer.Wat een politieke idioten zijn dit volksdeel.Ze geven Haagse machtswellustelingen macht die zich louter tegen hen keert.Bewijs te over : De beurzen zakken in een paar maanden 10 %,de optimistische (lul)verhalen over betere economie worden dagelijks teniet gedaan door ware verhalen over grote toename van werkeloosheid in elke sector.De leugen is snel maar de waarheid achterhaalt haar wel,is een spreuk die de volatiliteit van onze economie dagelijks bewijst.Alles is onzeker geworden,net als het leven van deze bejaarde (68).Ik vraag me alleen af of Montaigne geen gelijk krijgt : Verwissel niet het einde van de wereld met uw komende einde.

dolfi | 17-06-15 | 17:25

Hierbij wil ik de Nederlandse kiezer bedanken

caspert79 | 17-06-15 | 17:17

21 ziet er lelijk uit, waarom ronden ze het niet mooi naar boven af?... gewoon 25% van maken. Motiveert het publiek gelijk naar alternatieven te kijken(internationaal, internet en zwart). Een slimme ondernemer kan bakken met geld verdienen in een overgereguleerde en overbelaste markt.

koter | 17-06-15 | 17:15

Waarom heeft iedereen het hier over SamsoN??? De LUL heet SamsoM!
Met een M op het eind en dus niet een N!!!

kippevlees | 17-06-15 | 17:09

Waarom heeft iedereen het hier over SamsoN??? De LUL heet SamsoM!
Met een M op het eind en dus niet een N!!!

kippevlees | 17-06-15 | 17:09

Tsja na jarenlang het zuur nu komende jaren het zoutzuur.Waren er nog burgers dan die anders hadden verwacht.Die hele politiek is verworden tot pluche plakkerij en een baantjrs machine voor een plekje in de EU elite Club.Want als je daar zit wordt je zelfs gelauwerd voor corrupt zijn en vrijdagmiddag partys van geld van die stomme burgers en hoef je enkel in en uit te klokken en veel geld van burgers te verslinden ten eigen behoefte.Daarvoor u zult nog veel meer geld van u richting brussel zien vertrekken. Disselbloem zijn nominatie loopt niet zo best zeg maar.Dat gaat hij nu in een maand omzetten naar positief voor zichzelf. Moet u radrn hoe hij dat gaat doen. Tsja door ook u laatate geld over te maken. Zwijnen zijn het.Maar ja we zijn helaas ja en anen burgers gewordrn en we laten ons graag in de maling nemen.Hoe ik dat weet. Nou omdat dit kabinet nog steeds zit terwijl het al meer als twee jaar kapot is en we het niet vervangen.Dat terwijl e wasmachine of koelkast als die kapot is gelijk vervangen.Om dat die nodig is voor onze levensbehoefte. Terwijl we de grootslopers van die levensbehoeftes gewoon laten doorgaan. Vreemd volk zijn we toch geworden. Opzichtig genaaid worden en onze kont er naartoe richten.En die Duitsers en belgen maar lachen. Vooral de belgen. Die kunnen nu tenminste zeggen die domme nederlanders.

tweetybird | 17-06-15 | 16:49

@ProsAsfalt 15:54
.
Nou nee. Want dan hou je het probleem dat de overheid (waar de macht berust) op bepaalde gronden eenvoudigweg geen referendum aan haar bevolking voorlegt. En daarmee is het probleem (de aanwezigheid van een ultieme macht) dus niet opgelost, maar wordt ze in stand gehouden, zij het in een marginaal mildere vorm.
.
Die ultieme macht is het probleem. Daar moet je van af. Je kunt niet groep mensen a (politici) het recht van de sterksten geven (hoewel ze meestal wordt opgedrongen) en dan verwachten dat deze mensen niet groep b (staatsonderdanen aka burgers) beginnen te beroven, plunderen en onderdrukken. Het is deze machtspositie die het probleem is (en een overheid een overheid maakt) waar je van af moet.
.
De enige manier om een level playing field voor ALLE mensen te scheppen is door ALLE mensen exact dezelfde rechten en plichten te geven. Het recht op bezit en zelfbeschikking en de plicht om de rechten van anderen niet te schenden.
.
Wanneer je dit als uitgangspunt voor een rechtssysteem neemt is the very existance van een overheid onmogelijk, TENZIJ mensen vrijwillig(!) besluiten afstand te doen van hun rechten.
.
Referenda binnen een systeem waarin de bestuurders van de ultieme macht kunnen weigeren referenda's uit te schrijven over onderwerpen naar arbitraire inzichten zijn een wassen neus.
.
Ultieme macht is het probleem. Neem deze weg en oplossingen komen in zicht.

De Libertariër | 17-06-15 | 16:47

@De Libertariër | 17-06-15 | 16:22 "Hoewel, ook de suggestie dat 'libertariers goede contacten hebben met neo-fascisten' (LOL!)…"
.
Dat lijkt me inderdaad een idiote suggestie. Dat libertariërs "goede contacten" zouden onderhouden met de Verhofstads, Junckers, Timmermansen, Pechtolds, Buma's, Ruttes en Samsoms van deze wereld, om er maar een paar te noemen :)

ben kokhals | 17-06-15 | 16:43

@hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 14:17 "Oplossing voor deze verrotte overheid…"
.
U slaat in dat stukje de spijker op de kop. Koe bij de horens. En daarna mag het van mij met zelfs nog heel wat minder overheid dan Zwitserland heeft, want een overheid in je midden is net zo tricky als een kleptomaan als logé. En de banksters en samenzweerders nog even onteigenen en de zee injagen, alleen dat ontbreekt nog:)

ben kokhals | 17-06-15 | 16:31

Ik durf te wedden dat Arrogander Pechtold van Draai66 een achterkamertjes beloning heeft bedongen voor het inslikken van de PGB motie.
Geen BTW verhoging voor culturele zaken.
Opdat zijn arrogante grachtengordel achterban fijn voor weinig kan genieten van de opera etc.

Banno22 | 17-06-15 | 16:29

Benno22 16:17
bij de eerste de beste Intermarché in Frankrijk betaal je nu €1.45 voor een liter 95 R. In Nederland € 1.65 Dit scheelt zomaar 20 cent per liter ofwel een tientje per tank. Rara hoe kan dat in dezelfde EU en dat op nog geen 250 km verderop.

Jan Boule | 17-06-15 | 16:28

@Grijskijkert 15:52
.
Wat een uiterst vermakelijk stukje! Het is geschreven in exact dezelfde trant als uw stukjes: Een hoop infantiele beeldschetsen (zeurende moeders, motorclubs, sfeer van jongetjes die een jongetjesdroom willen verwezenlijken) en werkelijk niet 1 (!) inhoudelijke argument tegen het morele basisprincipe van het libertarisme... Niet 1!
.
Het lijkt me toch niet zo moeilijk om een 'verotte ideologie' zoals u het noemt dan ook in haar fundament als kasverrot te duiden.
.
Het zou u toch ernstig te denken moeten geven dat de twee (naar mijn inschatting) scholieren die het evenement bezochten het basisfundament van het libertarisme (gevat in het Non Agressie Principe) totaal onbesproken laten en in plaats daarvan enkel vage praktische bezwaren opwerpen en vuige suggestieve non-argumenten in weten te brengen. Vooral de suggestie dat 'Nederlandse libertariers het goed kunnen vinden met Zuid Afrikaanse pro appartheidsclubs' is wellicht wel de meest kenmerkende absurditeit waaraan het niveau van de auteurs van het artikel te lezen valt.
.
Hoewel, ook de suggestie dat 'libertariers goede contacten hebben met neo-fascisten' (LOL!) zou daar wel eens voor in aanmerking kunnen komen.
.
In ieder geval: was ik u dan zou ik me kapot schamen als ik een dergelijk stukje vmbo-niveau proza als werkelijk argument in een discussie zou presenteren om aan te tonen dat het libertarisme niet deugt.
.
Maar begrijpelijk is het wel. Inhoudelijk IS het libertarisme (wat overigens een filosofie is en geen ideologie) tenslotte op morele gronden ook niet de ontkrachten.
.

De Libertariër | 17-06-15 | 16:22

Zou er ook een belasting voor de breedte van een snor in de maak zijn?
Dan vermoed ik dat die meneer op de foto voorkennis heeft.

islammoe | 17-06-15 | 16:20

Voorlopig lees ik nog nergens dat er 150 kamerleden zijn omgekomen bij een terroristische aanslag, dus zal het allemaal wel meevallen.

Zorax | 17-06-15 | 16:19

Kunnen we politici niet gewoon bestalen aan de hand van falen / liegen. Iedere keer dat ze een leugen vertellen 21% van hu salaris afhalen of.
Noemen we dat de leugentax.

Mastermattie | 17-06-15 | 16:17

Hoe hoger het BTW tarief, alcohol-, tabak- en brandstof accijns hoe meer je de laagstbetaalden pakt.
Hun koopkracht is 100% van hun inkomen, meer is er niet. Hoe hoger de heffingen des te harder ze geraakt worden.

Banno22 | 17-06-15 | 16:17

Onze overhead denkt gewoon.... ergens moet het geld toch vandaan komen voor de naheffing 642 miljoen euro aan Brussel. De kosten van alle mislukte projecten zoals de hogesnelheidstrein Fyra +10 miljard, Betuwelijn 4,5 miljard, ICT overheid jaarlijks miljarden, 230 miljoen jaarlijks voor het opnieuw verven van 62 schuiven Oosterschelde werken, extra kosten verbouwing van huis Den Bosch enz. enz. enz….

Gek wordt je ervan als je weer hoort als er weer iets mislukt of onvoorzien moeten betalen en we weer miljarden moeten dokken. Het blijft maar doorgaan.

We krijgen elke week als burger mooie praatjes te horen en als het erop aankomt lijden de heren en dames in de Staten General, provinciehuizen en gemeentes aan collectief geheugenverlies.

Perverse prikkels en mooie praatjes van politici en ambtenaren in de top, heeft ons als burgers van Nederland al veel geld gekost en het blijft maar doorgaan.

Nee, gooi dan de BTW omhoog om de schade af te dekken, want we kunnen het nog wel prima lijden. Na de wijzigingen Zorg, Flexwet, nep ZZP-ers kunnen we dit er nog wel bij hebben. Maar het vertrouwen win je er niet mee, blijf vooral doorgaan tot......

Het centraal planbureau gaf onlangs nog een mooie groei aan.
Zie
www.cpb.nl/kortetermijnramingen
waardoor we als burger en overheid geld over zouden houden, maar `rubsje Dijsselbloem/nooit genoeg´ uit Den Haag wil meer, dus moeten wij maar weer dokken.

Ik ben benieuwd welk mislukt project we straks gaan krijgen of welke financiele gat we moeten gaan dichten. In mijn gevoel is Nederland zo langzamerhand verwordt tot een land waar het recht van de sterkste telt en het ´voetvolk´ de rekening betaald voor de fratsen van het cabinet lieg en bedrieg.

Ik wacht overigens nog steeds op de door Rutte/VVD beloofde 1.000 euro

webmiep | 17-06-15 | 16:15

Er komt een apart BTW tarief voor verkiezingsposters.
Dit tarief wordt getrapt uitgesmeerd over 4 jaar, het 1e jaar betaalt de partij die de poster vertegenwoordigt
25% BTW. Het 2e jaar 50%. Het derde jaar 75%. Voor het 4e jaar (de leugens zijn niet meer te ontkennen), een lumpsum van 5 miljoen Euro BTW.
Partijleden zijn daarvoor hoofdelijk aansprakelijk.
Dit heffingstarief kunnen politieke partijen voorkomen
door zichzelf op te heffen.

Banno22 | 17-06-15 | 16:14

Het wordt steeds interessanter om te gaan verkassen naar een ander (buur)land. in ieder geval zullen de buurlanden hier van gaan profiteren. mijn uitgaven worden in ieder geval voor 90% in het buitenland gedaan als dit door gaat. jammer dan wij Nederlanders dit als makke lammetjes allemaal maar blijven accepteren...

ley007 | 17-06-15 | 16:07

Het wordt steeds interessanter om te baan verkassen naar een ander (buur)land. in ieder geval zullen de buurlanden hier van gaan profiteren. mijn uitgaven worden in ieder geval voor 90% in het buitenland gedaan als dit door gaat. jammer dan wij Nederlanders dit als makke lammetjes allemaal maar blijven accepteren...

ley007 | 17-06-15 | 16:07

@De Libertariër | 17-06-15 | 15:13
Dan kom je uit op het Zwitserse systeem. Wat het volk niet zint, kan bij meerderheid door middel van een correctief binden referendum worden teruggefloten zoals onlangs de verfoeide erfenisbelasting.

ProAsfalt | 17-06-15 | 15:54

De Libertariër | 17-06-15 | 15:19

Mag u gerust vinden. Reaguurders: oorspronkelijk deelnemers aan discussies op retecool.nl. Term is later overgenomen door GS. Heeft u het dus over reaguurders (en op dit forum) dan spreekt u over de menschen alhier.

En over dat ideologische nirwana van u, lees voor de gein dit even:
www.doorbraak.eu/gebladerte/00765p46.h...

Uw ideologie is (op wezenlijke onderdelen) geen haar beter dan de kliek die zich volksvertegenwoordiger/regering/oid noemt.

Grijskijkert | 17-06-15 | 15:52

@kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:33 "... oorspronkelijk was de BTW ingevoerd om inkomstenbelasting af te kunnen schaffen."
.
Nee, de beeteewee is ingevoerd omdat een overbetaalde pennelikker er zijn ego mee kon opleuken (“De BTW voelt als een kind van mij”) en de EEG die rooftax uiteindelijk EEG-breed doorgevoerd wilde zien: www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/a...
Dat was meteen een klap in het gezicht van de economie en werkgelegenheid, en een ruk uit de portemonnee van de arbeiders en middenstanders. Interessant hierbij is de vraag: was de staat dan soms in geldnood ofzo? Welnee. Het was puur graaien om het graaien. Een te verbrassen extraatje. Gewoon, omdat het kon.

ben kokhals | 17-06-15 | 15:43

"PVDA verbreekt belofte".... what's new?

Neehè | 17-06-15 | 15:28

De Libertariër | 17-06-15 | 15:19
" Om deze reden komt u niet verder dan wat totaal onderbouwde suggesties..." Woordje " niet" vergeten?

JayJay | 17-06-15 | 15:26

Mmmm, iets genuanceerder zou het er van afhangen wat er met de inkomstenbelasting gebeurd. Eerste vraag natuurlijk of de veronderstelling juist is (BTW laag naar BTW hoog) maar dan nog. Als dit "gecompenseerd" wordt door significante loon/inkomstenbelasting verlaging dan is het zo gek nog niet. Economen pleiten al langer voor een hogere consumptie belasting (waardoor ook zwart werkers bijdragen) tegen verlaging van belasting op arbeid. [Alleen vertrouw ik bij de regering er niet echt op dat de overeenkomstige verlaging teruggegeven wordt. Die verhoging zal er wel inzitten]

JayJay | 17-06-15 | 15:23

Die snor van Samsom is wel èrg zwart, zou die 'm geverfd hebben?

islammoe | 17-06-15 | 15:20

@Grijskijkert 14:05
.
Mijn exacte woorden waren 'het gros der reaguurders'. Dat u hier in een vlaag van verstandsverbijstering of een gebrek aan vermogen tot begrijpend lezen 'alle reaguurders' van maakt, valt mij uiteraard niet aan te rekenen.
.
Verder valt het vooral op aan uw comment dat u vooral de inhoudelijke juistheid van mijn comments onbesproken laat. Dit doet u ook exact om die reden. Mijn morele en non-ideologische standpunten zijn onfeilbaar en overleven iedere toetssteen der logica. Die van u niet.
.
Om deze reden komt u niet verder dan wat totaal onderbouwde suggesties...

De Libertariër | 17-06-15 | 15:19

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32
.
eh, wat was de vraag ook alweer?

islammoe | 17-06-15 | 15:18

70 jaar geleden gaven ze zo iemand een fiets....

Giant snikkel | 17-06-15 | 15:15

@hurenisvoorpaupers 13:36
.
Goede man, kijkt u nu eens goed naar wat u zegt. Daar is de reflex weer. Nu stelt u weer dat het niet hebben van een overheid gelijk staat aan het niet collectief regelen van zaken. Waarom zou het zonder overheid (groepje mensen met ultieme autoriteit) onmogelijk zijn om dingen samen te regelen? Waarom zou een dorp niet gezamenlijk een brandweerdienst kunnen opzetten zonder dat het ene groepje mensen ultieme autoriteit over het andere groepje mensen heeft...?
.
De reden dat iedere bestuurder in overheidsdienst corrupt lijkt, is omdat nagenoeg iedere bestuurder in overheidsdienst corrupt IS! Nogmaals: een overheid is niets anders dan een groepje mensen met ultieme macht over de rest van de mensen in een gebied. Het is deze machtspositie die er voor zorgt dat niet de meest eerlijke en morele mensen bij de overheid werken, maar juist het soort mens dat zich aangetrokken voelt tot het heersen over andere mensen. Het schuim der aarde. Zie politici.
.
U kunt wel tegen een overheid in deze vorm zijn, maar in welke andere vorm u een overheid ook denkt te kunnen gieten: het primaire probleem (machtspositie) blijft. Er bestaat geen vorm van overheid (per definitie ultiem heerser) die dit kan voorkomen. Daarom moet je overheden ook afschaffen en vervangen door een compleet andere vorm van bestuur waarbij er geen ultieme machtspositie meer is...
.
Het is de enige oplossing!

De Libertariër | 17-06-15 | 15:13

De Taqiyya zit al helemaal in de genen van de PvdA . Je raakt besmeurdt door met wie je omgaat.

ad melkert | 17-06-15 | 15:04

Effectief komt dit neer op een prijsverhoging van dik 14% voor wat nu de lage categorie producten / diensten zijn. Voor elke 7 euro betaal je straks 8.

Dat werkt goed tegen de deflatie. Wellicht kan de rente dan ook eens omhoog zal de gedachte zijn.

Bewustbeschonken | 17-06-15 | 15:03

Voortaan zelf je haar knippen en eBooken download je maar via the Pirate Bay. Wacht...

Bewustbeschonken | 17-06-15 | 15:01

Wanneer gaat geenstijl eens een leuke actie voor de mensen opstarten bij het binnenhof met rene en quid voor op en natuurlijk onze Skip maxim... kom op geenstijl regel eens een demo van woede ....

Maco3key | 17-06-15 | 14:57

Zijn allemaal oplichters geen een uitgezonderd

sapperdeflapus | 17-06-15 | 14:57

En zou worden de overheidstekorten die ontstaan zijn door blunders, wanbeleid, 'het beste jongetje van de klas',incompetentie, etc., etc. weer aangevuld!
Kunnen we weer een Fyra bestellen, enkele JSF's, onze Griekse vrienden een hart onder de riem steken, Brussel's tekorten bijspekken en alle Asielzoekers van B,B,B, huis en haard, Miele en een flatscreen voorzien.
Stelletje KUTKOPPEN !!!

Gaucho29 | 17-06-15 | 14:54

Arbeid wordt goedkoper? Wat een onzin. Arbeid wordt ook gefactureerd, En daar komt nog eens btw bovenop (wat ik nog steeds waanzin vind).

Elmer Fudd | 17-06-15 | 14:51

C. RTL zegt dat ze op hen moeten stemmen of
d. Het is de schuld van Die-Wilders.

Kamervraag | 17-06-15 | 14:33

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

-weggejorist-

Kamervraag | 17-06-15 | 14:32

@prof Nice | 17-06-15 | 12:09
Wel een paar orkaantjes in het begin van het najaar, maar het is het wel waard.

*verhuisplannen naar California maakt* (aardbevingen zijn het waard)

Min-of-meer | 17-06-15 | 14:24

Bakken met geld de asielindustrie in.
Klauwen met geld naar Brussel.
En de duimschroeven op de belastingbetaler verder aandraaien.
Goed bezig.
Klier van Bartholin | 17-06-15 | 10:29

Zelfs mijn linksdraaiende buurvouw begint ook al op deze manier te praten.

dobberfries | 17-06-15 | 14:24

Ik heb sterk het idee dat er over een aantal jaren alleen nog geld verdiend wordt in de diensten, en dan voornamelijk de financiële sector. Hoe is dit systeem in godsnaam voor langere tijd houdbaar?

Het wordt tijd dat we als Nederlanders eens gaan denken aan onze Nederlandse medeburgers. En dan heb ik het over alle inwoners. Dus ophouden met die EU bullshit, uit de euro zodat we onze eigen waarde weer kunnen beïnvloeden. Importheffingen zodat binenlandse productie weer op gang kan komen. Een Nederlandse regering die opkomt voor NEDERLANDERS, niet voor die corrupte teringbende in Brussel, waar ik echt 0,0 voordeel meer van zie.

Maline Genie | 17-06-15 | 14:22

UIteindelijk zijn mensen ook gewoon mensen en dus zal in zo'n geval het huis wel geblust worden.
Vrijwillig.
CoJoNes | 17-06-15 | 14:09

Als ik mijn wijf lekker lig te neuken dan sla ik ook een blusrondje over. Een ander doet het toch wel. Zeg ik later wel dat ik ziek was. Dat werkt toch niet jochie.

Oplossing voor deze verrotte overheid. Koningshuis opdoeken en bezittingen onteigenen( al dan niet met pek en veren, maar mag ook ceremonieel) dat begrijpen ze vast. Volkstribunaal om corrupte agenten, politici, rechters etc te berechten. Onteigening van de gestolen gelden en goederen en deze herverdelen onder de bevolking. Daarna verder met het Zwitserse model. Iedereen gelukkig. Behalve de parasieten natuurlijk, maar die hebben hun geluk al gesouppeerd

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 14:17

Samsom weet gewoon dat zijn BTW-verhoging alleen al in de horeca 55 duizend banen kost, zoals NYFER heeft berekend: www.missethoreca.nl/horeca/nieuws/2015....

Hij geniet van het werkeloos maken van mensen. Vindt hij heerlijk om te doen.

tipo | 17-06-15 | 14:17

Het vertrouwen in de economie is meteen weer gedaald tot onder nul.
Voorlopig maar even niks meer kopen, het spijt me voor de middenstand, maar het is niet anders.

Mr.Q | 17-06-15 | 14:17

Kom, laten we als blankie de oceaan oversteken en naar Patagonie vertrekken of via de noord naar Rusland.
Heb nog plek over in mijn Zodiac, Seagull aangedreven.

dobberfries | 17-06-15 | 14:11

@hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 14:02
UIteindelijk zijn mensen ook gewoon mensen en dus zal in zo'n geval het huis wel geblust worden.
Vrijwillig.

CoJoNes | 17-06-15 | 14:09

De Libertariër | 17-06-15 | 11:19

Ach jee, de arrogantie van een "Verlichte Messias" die de reaguurders (alleen hier of heel NL ??) moreel en ideologisch even de maat neemt. Alle reaguurders die naief zijn ten aanzien van de regering ? Werkelijk ?!

Het staat u uiteraard geheel vrij om de utopie van het libertarische gedachtengoed vanaf de zeepkist de panelen in te orakelen. Wel ironisch dat de LP electoraal. zoals u zelf toegeeft, niets gaat voorstellen. Maar het dédain waarmee u de reaguurders (waar u er notabene zelf ook eentje van bent) hier toespreekt is verder wel herkenbaar: ter linkerzijde van het politieke spectrum hoor je dit soort geluiden wel vaker).

Grijskijkert | 17-06-15 | 14:05

e denkt in cirkels, iedere straat of wijk kan voor een fractie van de kosten zelf een brandweer oprichten. Als je er niet aan mee wilt doen, wordt je huis niet geblust. Kun je de bijdrage niet betalen, dan word je vrijwillig brandweer.
CoJoNes | 17-06-15 | 13:52

Nu maak je me werkelijk aan het lachen? Dan wordt je huis niet geblust. Nee we laten de brand doorloeien zodat de hele straat straks in de fik staat. En als je de bijdrage niet kan betalen en niet bij de brandweer kunt omdat je te oud of gehandicapt bent. Wat dan?

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 14:02

Overigens is ook de libertarier voor een (kleine) overheid in de vorm van een leger, dijkbewaking en rechtspraak. Ik denk dat @delibertarier zich eens zou kunnen inlezen in het anarchokapitalisme.

CoJoNes | 17-06-15 | 13:59

En weer met uitzonderingen... Uniform BTW tarief is op zich een erg goed plan - de hoogte van de BTW is wel iets waar je je over op mag winden. Als de belasting op arbeid met de extra BTW inkomsten wordt herverdeeld vind ik het een erg goed plan zelfs.
knackered | 17-06-15 | 12:49

Nou dat is er geen sprake meer van lastenverlichting he, want je kent ze inmiddels daar in die Ivorentorentjes; roepen dat er lastenverlichting komt, en dan middels een nieuw belastingstelsel slinks eigenlijk de modale burger weer een extra poot uitdraaien.
Ik ben echt wel bereid om de straat op te gaan, maarja we zijn verveeld he, niet verenigbaar meer in dit hopeloze land

gelachewoar | 17-06-15 | 13:55

En weer met uitzonderingen... Uniform BTW tarief is op zich een erg goed plan - de hoogte van de BTW is wel iets waar je je over op mag winden. Als de belasting op arbeid met de extra BTW inkomsten wordt herverdeeld vind ik het een erg goed plan zelfs.
knackered | 17-06-15 | 12:49

Nou dat is er geen sprake meer van lastenverlichting he, want je kent ze inmiddels daar in die Ivorentorentjes; roepen dat er lastenverlichting komt, en dan middels een nieuw belastingstelsel slinks eigenlijk de modale burger weer een extra poot uitdraaien.
Ik ben echt wel bereid om de straat op te gaan, maarja we zijn verveeld he, niet verenigbaar meer in dit hopeloze land

gelachewoar | 17-06-15 | 13:55

Inderdaad, Samsom is een lul en Rutte ook.

PowPow | 17-06-15 | 13:54

KUT.. gaat mijn werk... dan maar weer zoveel mogelijk zwart... iedere ondernemer die nu nog VVD stemt is volledig gestoord...
Riv | 17-06-15 | 13:38

Ik stem al jaren geen VVD meer. En als die 21% BTW weer terug komt, dan moeten ZZP-ers maar eens een tijdje rijkswegen gaan blokkeren. Misschien dat ze dan een keer wakker gaan worden in Den Haag. Goeiendag! Wat ben ik boos!

PowPow | 17-06-15 | 13:53

@hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 13:36
Als je collectief dingen wilt regelen, kan dat altijd op basis van vrijwilligheid en zonder geweld.
Je denkt in cirkels, iedere straat of wijk kan voor een fractie van de kosten zelf een brandweer oprichten. Als je er niet aan mee wilt doen, wordt je huis niet geblust. Kun je de bijdrage niet betalen, dan word je vrijwillig brandweer.

Hetzelfde geldt voor politie en rechtspraak. Zonder overheid zijn rechten simpel: souvereiniteit van het lichaam, recht op bezit en de vruchten van arbeid, vrijheid van woord en schrift.
Misschien zou je je eens moeten verdiepen in het verschil tussen actieve rechten en passieve rechten.

CoJoNes | 17-06-15 | 13:52

Pieter Breydel | 17-06-15 | 13:25
Bravo! Blijkbaar bent u een van de weinigen die dit snapt.

Vigil | 17-06-15 | 13:45

@Riv 13:38
Same here. Je word het gewoon onmogelijk gemaakt om je net wederopgebouwde bedrijfje te continueren als de overheid je al kaal vreet voordat je een beetje vet gekweekt hebt na jaren sappelen. Ik ben woest.

tipo | 17-06-15 | 13:42

KUT.. gaat mijn werk... dan maar weer zoveel mogelijk zwart... iedere ondernemer die nu nog VVD stemt is volledig gestoord...

Riv | 17-06-15 | 13:38

U moet begrijpen dat u geindoctrineerd bent om dit te denken. Ook zonder overheid kan prima een politie, leger en juridisch stelsel worden ingericht!! Een vele malen beter stelsel van defensie, handhaving en recht zelfs, aangezien deze mensen ZONDER overheid gebonden zijn aan dezelfde rechten en plichten als burgers!
De Libertariër | 17-06-15 | 13:26

Tuurlijk, daarom fikte vroeger halve steden af omdat er geen brandweer was. Ziekenhuizen? Dijken? Wegen?

ik ben tegen de overheid in deze vorm. Maar er zullen toch collectief een aantal zaken geregeld moeten worden. Het is niet anders. Maar wat hier in de land gebeurt gaat veel en veel te ver. Het lijkt wel of iedereen in overheidsdienst door en door corrupt is. Ook de rechterlijke macht. Het begint bij het koningshuis, die moeten weg en daarna alle corrupte ambtenaren en politici aanpakken via een tribunaal. Dat is het begin.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 13:36

@DutchMountain 13:35
Ja, het is onvermijdelijk, maar Wiebus ziet geen enkele mogelijkheid voor de overheid om minder uit te geven. Bespottelijk...

tipo | 17-06-15 | 13:36

@tipo | 17-06-15 | 13:24 : Huh? Dus er ligt een Europees arrest, het is onvermijdelijk, maar we verruimen de vrijstelling nu toch/nog niet?

DutchMountain | 17-06-15 | 13:35

Ik denk dat Rutte en VerDijsselbloem afgelopen weekeinde bij de Bilderberg conferentie in Oostenrijk heel wat schouderklopjes hebben gehad van de mede-Bilderbergers voor dit plan.

heteblikzem | 17-06-15 | 13:32

@Hurenisvoorpaupers 13:12
.
Het Romeinse Rijk was volledig gebaseerd op tirannie! U denkt toch niet dat vriendelijk gevraagd is aan de naaste samenlevingen of ze onderdeel wilden worden? Daarnaast zijn alle beschaafde elementen en technische ontwikkelingen NIET bedacht en uitgevoerd door overheidsfunctionarissen maar door BURGERS, waarna de overheid met het idee aan de haal ging. Beschaving ONDANKS een overheid. Niet dankzij. Komt bij dat ook het Romeinse Rijk indonderde door tirannie van de overheid. Weet u hoe? Laat u niets wijsmaken door geschiedenisboeken. Het Romeinse Rijk is ingestort toen men afstapte van de gouden munt en kunstmatig de waarde van geld begon uit te hollen om voldoende (gestolen) koopkracht te hebben voor de perverse oorlogsideetjes van haar staatsopperhoofd... Komt dat u bekend voor?
.
Ook bent gehersenspoeld! Ziet u? Ook u laat de reflex 'geen overheid is chaos en rechteloosheid' zien. U moet begrijpen dat u geindoctrineerd bent om dit te denken. Ook zonder overheid kan prima een politie, leger en juridisch stelsel worden ingericht!! Een vele malen beter stelsel van defensie, handhaving en recht zelfs, aangezien deze mensen ZONDER overheid gebonden zijn aan dezelfde rechten en plichten als burgers!

De Libertariër | 17-06-15 | 13:26

Landverraders, allemaal! Ik begin die Hells Angels in Haarlem ineens te snappen. De motorclubs worden de revolutionaire voorhoede. De gewone man is niet georganiseerd en kan daardoor geen vuist maken. Die clubs wel. Maw. Steun uit pragmatische motieven hun strijd tegen de roverheid. Probeer ondertussen zelf wat meer organsiatie op te zetten. Locale clubjes die plaatselijk rovers persoonlijk aan kunnen pakken, en later samen die grote.

Pieter Breydel | 17-06-15 | 13:25

Gelukkig woon ik in Duitsland en werk ik in NL (en betaal daar dus ook inkomstenbelasting)
BTW verhoging merk ik dus maar minimaal. Verlaging van inkomstenbelasting maximaal.
Win-Win

TweetyV6 | 17-06-15 | 13:24

Breaking:
De btw-vrijstelling voor de exploitatie van sportaccomodaties komt er niet: www.rijksoverheid.nl/documenten-en-pub...

Wiebus: "Ik acht een verruiming van de btw-sportvrijstelling dan ook op termijn onvermijdelijk. Op korte termijn ziet het kabinet binnen de huidige kaders echter geen mogelijkheid om de budgettaire gevolgen hiervan in te passen. Verruiming van de btw- sportvrijstelling kan nu niet aan de orde zijn."

Oproep: Of alle voetballertjes van Nederland morgen op het binnenhof een balletje willen trappen. Komt allen.

tipo | 17-06-15 | 13:24

@Bad Karma | 17-06-15 | 11:15

Ik moest er heel hard om lachen, MAAR U HEEFT WEL GELIJK !

Ja echt ik ben het | 17-06-15 | 13:23

Steeds meer mensen uit bv Zuidoost vertrekken vooral richting België. Alles goedkoper. Uitkeringen hoger.

ristretto | 17-06-15 | 13:20

@Dhr. de Wit | 17-06-15 | 11:21
Dhr de Wit heeft gezond verstand en dus ongeschikt voor de politiek.

Guido | 17-06-15 | 13:18

Zoals gewoonlijk worden de armen weer gestraft. Ga vooral zo door de dag dat wij opstaan en jullie aan een boom ophangen nadert steeds dichterbij.

sickstyle | 17-06-15 | 13:17

Branche-organisaties vinden de btw-verhoging "een dolksteek in de rug." Gepast geweld tegen de regering is dus legitieme zelfverdediging. Komt morgen allen naar het binnenhof.

tipo | 17-06-15 | 13:13

Hoe zat het ook al weer... Zomaar een paar voorbeelden : Iedere arbeider moest een eigen auto kunnen rijden van de PvdA , om vervolgens de lasten hiervan steeds meer omhoog te schroeven. Denk maar aan bijv. het kwartje van Kok ( Dat zou toch tijdelijk zijn ?) Iedere arbeider moest een eigen huis kunnen bezitten, wie is er ook al weer als eerste begonnen om over het afschaffen van de hypotheekrente aftrek te praten ( In eerste instantie alleen voor de duurdere huizen maar iedereen weet waar die weg heen leidt )? Juist ja de PvdA. Er moesten slaapsteden worden gebouwd zoals Almere en Lelystad omdat de mensen uit de grote steden weg moesten om elders te gaan wonen, wie begon ook al weer als eerste over het woon werkverkeer en de problemen daarvan en dat we dichter bij het werk moesten gaan wonen? Juist ja de PvdA! De gezinnen zouden niet nog meer worden gepakt en wat blijkt nu zijn wij de middengroep jan modaal jan met de pet of gewoon Jan Lul zoals we allen zijn gewoon weer de klos. Als makke schapen worden we naar de slachtbank geleid en wij laten het gewoon weer gebeuren want ook dit gaat gewoon door natuurlijk en wie gaat het meeste betalen ? Juist ja wij het klootjesvolk! Als je nu nog steeds lid bent van die club of op ze stemt moet je toch wel echt over een verstandelijke beperking beschikken of niet dan!

romazoba | 17-06-15 | 13:12

En daar waar een overheid is opgericht ontstaat pe rdefinitie op termijn tirannie. Noem mij een land in de geschiedenis van de mensheid waar dit niet zo is geweest... U kunt dit niet.

--

Klopt 100% maar er zijn door overheden wel hoogontwikkelde beschavingen opstaan zoals De Romeinen. Maar ja uiteindelijk wordt het oorlog met onnoemlijk veel leed. En juist dat hadden we toch afgesproken om na 1945 nooit meer te laten gebeuren. We zitten er helaas weer middenin.

De andere kant van de medaille is de tirannie van de sterkste. Ook geen situatie om reikhalzend naar uit te kijken. 20 man met een klashnikov met een paar willekeurige executies heeft zonder overheid een stad als Amsterdam in zijn greep. Moeten we toch niet willen.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 13:12

vind je enkel in Noord Korea.
De Libertariër | 17-06-15 | 12:50

Oh gotd, straks bij de kapper enkel en alleen nog een MR kapsel te krijg?!?

Dr. Blechtrummel | 17-06-15 | 13:10

LOL Zelfs de laatste die-hard PvdA stemmers worden hard anaal genomen door Diederik.

Joop69 | 17-06-15 | 13:10

Hoho dit gaat zomaar niet, hogere btw op water??
Dat is toch een primaire levensbehoefte dacht ik zo.

H2O | 17-06-15 | 13:10

Ruilhandel galore.

baard van troje | 17-06-15 | 13:09

Snowy2000 12:56
.
Die was ik nog even vergeten in mijn lijstje van opsommingen waarmee mensen hun slavenbestaan aan de staat rationaliseren Om vervolgens lethargisch af te wachten en te zien dat er NIETS gebeurt. ''Straks wordt het zo erg dat er echt opstanden komen''.
.
Er komt geen opstand! Nog niet als er 5 miljoen illegalen het land zouden overspoelen. Ain't. Gonna. Happen.
.
Niet zolang de Nederlander niet bewust raakt van zijn bestaan als slaaf van de overheid en daarop verkiest ZELF weer hoogste autoriteit in zijn leven te worden zonder overheid....

De Libertariër | 17-06-15 | 13:09

En de horecamensen kunnen morgen Diederik Samsom en Mark Rutte en het hele parlement op een bierdouche trakteren morgen. Komt allen!

tipo | 17-06-15 | 13:08

Hurenisvoorpaupers 12:56
.
U lijkt over het hoofd te zien dat het de overheid was die de problemen in IJsland veroorzaakte en ook nu weer (na wat schijnstraffen) doorgaat met het opdringen van exact hetzelfde criminele fiat valuta systeem dat de problemen bracht.
.
Overheden werken niet. Hebben ze nooit gedaan ook. Het simpele gegeven wil dat een overheid NIETS anders kan en doet dan stelen en rechten afpakken. Zo is haar aard. Zo is haar natuur. En daar waar een overheid is opgericht ontstaat pe rdefinitie op termijn tirannie. Noem mij een land in de geschiedenis van de mensheid waar dit niet zo is geweest... U kunt dit niet.
.
We the people moeten af van barbaarsheden als overheden. Weg ermee!

De Libertariër | 17-06-15 | 13:05

En alle bouwvakkers kunnen natuurlijk hun metselstenen meenemen naar het torentje morgen. Komt allen.

tipo | 17-06-15 | 13:04

Leuk joh, ze proberen gewoon uit hoe ver ze kunnen gaan voordat ze aan de riek hangen .

Castor12 | 17-06-15 | 13:04

@libertariër: ik zou de pretsigaretten effe laten staan...

O nee, neem er nog maar wat, zometeen is alles helemaal 100% legaal dus onbetaalbaar... ;-)

neufke | 17-06-15 | 13:03

Hoe hoog stijgt het inkomen tov de stijgende kosten.
Het is niet alleen de burger die de dupe is, maar ook de ondernemer. Moet ik nu ook op zaterdag nog voor het tanken nog naar de kapper in Duitsland? Dierenvoer in Duitsland of Belgie kopen? En voor wat: de overheid komt niet met concrete plannen maar vindt het zelf een goed plan.
Wat een bullshit! Ben je Nederlander, ben je gewoon de lul. Niks om trots over te hoeven zijn.

ET007 | 17-06-15 | 13:02

Kunnen alle marktkooplui en boeren morgen hun verrotte fruit, eieren en mest even voor het torentje dumpen. Het betere smijtwerk kan dan van start gaan. Dank u hard werkende medeburgers. Dank u vriendelijk.

tipo | 17-06-15 | 13:01

Kortom... het gaat nog meer lonen om in de buurlanden boodschappen te gaan doen. Dat deed het al voor iedereen die ca. 100 km van de grens woonde, maar die grens schuift dus weer een stukje west- en noordwaarts. Dadelijk komt de BTW-opbrengst alleen nog uit Noord-Holland. Dan woon je dus tussen Leiden en Den Helder (da's al kut), en mag de BTW voor heel Nederland ophoesten (dubbel kut).

Nadeel is wel dat de middenstand in de rest van Nederland kapot gaat... Maar hé, grenseffecten bestaan niet volgens de staatssecretaris. En bovendien kunnen die winkeliers in de bijstand best betaald worden, want er komt toch meer geld binnen. Of zo. In de modellen wel hoor!

Stormageddon | 17-06-15 | 12:59

De Libertariër | 17-06-15 | 12:50
volkomen juist, maar dat gaat wel veranderen als straks 100.000 nieuwe handophouders binnen stromen.

Snowy2000 | 17-06-15 | 12:56

Er komt geen protest. Niets! Wakker worden. Een docielere, meer slaafse en onderdanige bevolking als de Nederlandse vind je enkel in Noord Korea.
De Libertariër | 17-06-15 | 12:50

De totale verrotting begint bij het koningshuis en sijpelt via haar paladijnen naar beneden. Er zijn landen waar de overheid wel werkt. Kijk naar Ijsland die de bloedzuigers ( bankiers) in de cel hebben gedonderd. Ook ik stem niet, widel Wilders kiezen maar zag hem trouw aan de bolle zweren met zijn juntakind. Laat maar, we zijn verloren. Heeft niets met de overheid an sich te maken,

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 12:56

Samsom is eigenlijk een mol vanuit rechts om de PvdA te slopen. Missie "Geslaagd"

deministerpresident | 17-06-15 | 12:52

@edjekaddetje | 17-06-15 | 12:40
Nou, organiseer iets dan. En niet zo'n 'we protesteren tegen alles, omdat we niet precies weten waartegen we moeten protesteren, anglofiel gepruts als Break the system. Volgens mij ontbreekt er organisatie en daadkracht. Trouwens kleine daden van verzet zijn wel mogelijk.

MaisNon | 17-06-15 | 12:50

Sano 12:37
.
Geweldadige protesten? Proest! Hou nou toch op! De Nederlander neemt het bericht lethargisch ter kennisneming aan en gaat geheel onderworpen braaf verder met het zich kapot werken voor anderen (de overheid in het zijzonder), zich vastklampende aan absurde rationaliseringen als 'het volk verdient niet beter', 'we hebben ze zelf gekozen', 'de overheid doet ook wel eens wat nuttigs' of 'de volgende keer stem ik wat anders, dan komt het wel goed'.
.
Er komt geen protest. Niets! Wakker worden. Een docielere, meer slaafse en onderdanige bevolking als de Nederlandse vind je enkel in Noord Korea.

De Libertariër | 17-06-15 | 12:50

En weer met uitzonderingen... Uniform BTW tarief is op zich een erg goed plan - de hoogte van de BTW is wel iets waar je je over op mag winden. Als de belasting op arbeid met de extra BTW inkomsten wordt herverdeeld vind ik het een erg goed plan zelfs.

knackered | 17-06-15 | 12:49

Wedden dat de Nederlander alleen op forums klaagt en niet de straat op gaat dat weten ze in den haag ondertussen ook wel.
edjekaddetje | 17-06-15 | 12:40

Precies, want de Nederlander WIL zo graag een Maakbare Samenleving, en die kost nu eenmaal bakken vol met belastinggeld.

Xirdalan | 17-06-15 | 12:47

Nou, tof, gelukkig woon ik niet ver van de grens en kan daar dus, meer nog dan vroeger, mijn boodschappen , inkopen, kleding, schoenen, witgoed, electronica inslaan, en nog geweldig lekker en goedkoop uit eten ook nog.
Bingo.

mallekater | 17-06-15 | 12:47

-weggejorist-

Sliptong | 17-06-15 | 12:46

@Snowy2000 | 17-06-15 | 12:40
Ja, dit soort reacties helpen ook niks, hè. Elke keer als iemand zegt 'we moeten in actie komen'. Dat weer zo'n zeiksnor zegt; 'nee, wij (Nederlanders) doen dat niet.

MaisNon | 17-06-15 | 12:46

Dakkapel waar we zo hard voor gespaard hebben wordt zo in een keer bijna 700 duurder door alleen de BTW verhoging.
Ik werk er al keihard voor. Wat een teringleiers.

Dirk III | 17-06-15 | 12:42

Willem van Rood | 17-06-15 | 11:15
Inderdaad goed voorbeeld. Ik kan me voorstellen dat de ambtenarij baat heeft bij een minder ingewikkeld systeem, maar schaf dan al die rare uitzonderingen af. Voor mijn part 2 tarieven, een voor essentiële levensmiddelen (voor mensen!) en een voor de rest. Die laatste kan dan gerust omlaag naar zeg 15%. Zoals het voorstel nu schijnt te liggen moet het geld opbrengen. Wat de consument niet overhoudt kan hij niet uitgeven, en op uitgeven draait onze economie. Want we dachten toch niet dat de lastenverlaging op arbeid voor werkenden opwoog tegen de verhoging van de prijzen van de dagelijkse uitgaven?

Synecdoche | 17-06-15 | 12:42

Wedden dat de Nederlander alleen op forums klaagt en niet de straat op gaat dat weten ze in den haag ondertussen ook wel.

edjekaddetje | 17-06-15 | 12:40

EatSleepSlaveRepeat | 17-06-15 | 12:37
Nederlanders en Actie? dacht het toch niet, die vinden alles goed, zolang ze nog maar adem mogen blijven halen.

Snowy2000 | 17-06-15 | 12:40

lagere lasten op arbeid =
 
lagere lonen

EatSleepSlaveRepeat | 17-06-15 | 12:39

Als dit echt zo is, dan moeten we de straat op. Geen gezeik, geen gelul, actie actie actie. Als dit echt zo is.

EatSleepSlaveRepeat | 17-06-15 | 12:37

Volgens mij wil de overheid extreem gewelddadige protesten, want dit is hoe je extreem geweldadige protesten krijgt.
En het excuus ook: Omdat vooral rijken er van profiteren. Ja mn reet.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 12:37

Juncker met zijn grote roversclub in Brussel.

fleurtje | 17-06-15 | 12:33
En zijn de Dependance in Nederland niet te vergeten.

Snowy2000 | 17-06-15 | 12:37

Het wordt tijd voor een "mars op Den Haag".

Deze mensen moeten weg... indien het niet op de normale wijze kan dan maar de confrontatie.

Statler en Waldorf | 17-06-15 | 12:37

Dat kwartje van Kok was ook tijdelijk he, voelu'em

clockandhammergame | 17-06-15 | 12:34

Hurenisvoorpaupers 12:16
.
Ik kan niet zonder overheid, zegt u? Lol! Verklaar u nader...
.
Een dienende overheid is een contradictio in terminis. Om een overheid te zijn dient een groepje mensen ultieme autoriteit op een grondgebied te zijn. Om ultieme autoriteit te zijn, heeft het groepje mensen dat de overheid vormt meer autoriteit nodig dan de mensen die geen autoriteit hebben. Dit kan enkel(!) door mensen rechten af te PAKKEN. En daar waar groepje mensen a meer autoriteit hebben dan groepje mensen b, zal groepje mensen a er primair ALLES aan doen die macht te behouden en uit te breiden.
.
Een schender van recht die tegelijk verdediger van recht moet zijn? Zeg nou zelf. Dat gelooft u toch zeker zelf niet...
.
Ik durf te wedden dat u in uw hele leven letterlijk nog geen minuut heeft nagedacht over een alternatief voor een overheid, maar uw hele leven de overheid als een fact of life heeft gezien, waarbij u enkel(!) gedacht heeft aan mogelijke oplossingen van binnenuit de overheid. Eerlijk zeggen: waar of niet?

De Libertariër | 17-06-15 | 12:34

Heb ik net enkele maanden weer wat klussen binnen met mijn architectenbureau na jarenlang onder het minimumloon te hebben gesappeld tijdens de crisis.

Wat een immense teringlijers zijn de VVD en PvdA ook. Kapot moeten ze, want dat doen ze met mij ook. bah.

tipo | 17-06-15 | 12:34

De Grieken zijn zo gek nog niet, ze komen er zonder Brussel ook wel . Weigeren btw verhogingen en zijn het zat de burgers uit te persen, tot grote schrik van Juncker met zijn grote roversclub in Brussel.

fleurtje | 17-06-15 | 12:33

"De Staat heeft 30 miljard aan pensioenen gestolen! "
----------------------------------
En wanneer krijgen wij een herhaling, nu de Pensionpotter weer boordevol zijn.
www.nujij.nl/algemeen/de-staat-heeft-3...

Snowy2000 | 17-06-15 | 12:32

Er komt een bevolkings-shift aan, en daar is dit kabinet KEIHARD mee bezig. Geen idee hoe het er uit gaat zien, ik verwacht een exodus waar minima geslachtofferd worden om op te hoepelen naar het arme Oostblok, dus zet de treinen maar klaar met al die bruinhemden in Den Haag. Wellicht kan de elite daar een schepje bovenop doen, door een robbertje te gaan vechten met Poetin, dan is het kanonnenvoer alvast dichter bij de plek.

Sweetlakecity | 17-06-15 | 12:32

@kwark001 | 17-06-15 | 11:55
Haags bedrog. Het begrip 'lastenverzwaringen' wordt door de politiek steevast 'bezuinigingen' genoemd.
De meest recente btw verhoging van 19% naar 21% is 'verkocht' als een stijging van 2%. Wat volstrekt onjuist is: de btw is toen concreet met meer dan 10% gestegen.
110,52% x 19% = 21%

Ad Fundum | 17-06-15 | 12:29

Ik geloof dat onze staat nu wel genoeg geroofd heeft!

opsomming wat we nog moeten terug krijgen:
- kwartje van Kok
- 1000 euro door Rutte beloofd
- gepluk uit de pensioenpotten
- nog meer ,vul maar aan...

jaydie | 17-06-15 | 12:28

Ik voel me niet genaaid, heb niet op ze gestemp.

Hooguit voel ik mij gemonkeybuttfucked.

Driewerf Hoezee | 17-06-15 | 12:27

Prima, lagere belasting op arbeid, hogere belasting op consumptie, IN NEDERLAND. Oftewel, ik houd straks netto meer over en haal al mijn boodschappen in Duitsland. So long gayboys.

Old_Spice | 17-06-15 | 12:25

-weggejorist-

Nefret | 17-06-15 | 12:25

OudeNederlander 12:00
.
Hear hear! Of als een groep mensen zich simpelweg besluit af te scheiden van Nederland en een bepaald grondgebied onafhankelijk verklaart. Ook dat is een oplossing.
.
Maar ja. Zie dat een totaal door de Staat geindoctrineerde bevolking maar eens aan het verstand te brengen. Overheden worden simpelweg gezien als fact of life, mede doordat de overheid zichzelf al op hele jonge leeftijd als zodanig presenteert aan kinderen. School. Andere propaganda machines (zoals de publieke omroepen) hebben geen ander doel dan de bevolking te doen blijven geloven dat de staat geweldig is en democratie een waar feest en privilege.
.
De indoctrinatie is zo sluw en weldoordacht dat een gemiddelde Nederlander bij het voorgeschoteld krijgen van het concept 'geen overheid' automatisch het beeld 'chaos' tussen de oren ziet opdoemen. Zeer knap gedaan door de staat. Social en mental engineering werkt. En hoe.
.

De Libertariër | 17-06-15 | 12:25

Overigens wat kun je ook anders verwachten van 'sociaal-democraten' en 'liberalen'?

Rest In Privacy | 17-06-15 | 12:23

En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet, want we hebbben niets meer thuis! Lalalala

ElMatadero | 17-06-15 | 12:23

@dwar | 17-06-15 | 12:19
Tegenwoordig ben ik dan ook heel erg pro-Duits.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 12:22

Alle BTW naar 21 % dat wordt heel veul richting de heimat oftewel voor (bij) alles richt Duitsland. Daar zijn sommige zaken nu al stukken goedkoper en dan helemaal. Binnen een half uurtje in diverse plaatsen met een uitstekend winkel aanbod.
In de grens regio's zullen blij zijn met deze maatregelen (de Duitsers dus) de Nederlandse middenstand die kan zijn boeltje wel gaan sluiten.

dwar | 17-06-15 | 12:19

Dit plan moet wel nog door de Eerste kamer komen, lijkt me. Daar hebben ze zelfs met Dhimmi66 geen meerderheid.

MaisNon | 17-06-15 | 12:18

*zucht* Goed nieuws uit Den Haag, ik kan het mij niet meer herinneren. Terwijl ik dit opschrijf hoor ik spelende kinderen op een schoolplein, onwetend en nog genietend van een onbezonnen leven. Dit terwijl een groot deel van de ouders met tranen in hun ogen aanschouwen hoe Nederland langzaam wordt afgebroken. Steen voor steen..

Dhr. W. Anhoop | 17-06-15 | 12:18

En de halve wereld wil bij ons naar binnen. We zijn nog lang niet arm genoeg.

Ome Gijs | 17-06-15 | 12:18

Realiseer dit: U geeft geen overheid nodig. Een overheid heeft u nodig.. Denk daar maar eens goed over na.
.
De Libertariër | 17-06-15 | 12:06

Je kan niet helemaal zonder overheid. Maar wel een nederige en dienende en geen repressieve. En dat is nu wel. De echte ellende is begonnen met de pasjeswet. Een visum op om de openbare weg te mogen lopen. Het is toch te erg voor woorden als je er over nadenkt. Of ambtenaren van de belastingdienst die je kunnen naaien waardoor je je bedrijf en huis kunt verliezen, of een schofterige boete die oploopt naar een gemiddeld maandinkomen en je wordt gegijzeld als je onmachtig bent om te betalen. Ja letterlijk vast gezet terwijl je boete open blijft staan. En zeg maar niets teveel op ouderavond of jeugdzorg komt je kinderen roven. Ze krijgen je wel klein!

De overheid is een monster het wordt alleen maar erger.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 12:16

Dutchmountain 11:50
.
Nou nee. Ik BEN een vrij en soeverein mens van vlees en bloed. Een begin en eind in zichzelf, by nature de hoogst mogelijke soevereine autoriteit die er kan zijn. Net als u. En ieder ander mens.
.
Dat er een overheid is die illegitiem claimt zeggenschap over mijn lijf en bezit te hebben (ondanks dat ik hier nooit mee ingetemd heb), laat hetgeen u en ik werkelijk zijn (vrije mensen in gijzeling) natuurlijk onverlet.
.

De Libertariër | 17-06-15 | 12:15

Gelukkig gaat het hele zooitje in den haag binnenkort weer ruim 2 maanden op reces. Uitrusten van het hard werken (ha ha). Ze zijn zo moe, ondanks het herfstreces, kerstreces, paasreces, voorjaarsreces. Kabinet hoeft na de zomer helemaal niet meer terug te komen. Ze hebben geen draagvlak dat is toch wel duidelijk.

denoorman | 17-06-15 | 12:14

Een Zoon zegt tegen zijn Vader.. Pa ik wil later als ik groot ben bij de Maffia, vader vraagt bij een Bank of Politiek.

Snowy2000 | 17-06-15 | 12:14

Haha en daar gaat het consumenten vertrouwen, je moet echt je best doen als overheid om elk herstel compleet de nek om te draaien, maar deze doet het zonder enige moeite, chapeau.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 12:11

@Wladimir 1928 | 17-06-15 | 11:37
De grenzen zijn nog open. Zullen we de Duitsers niet weer eens een keer uitnodigen? Mijn oude fiets mogen ze hebben.

upgent | 17-06-15 | 12:11

P.S. Hulp bij emigreren ? Adres bekend bij redactie.
Alleen voor vriendelijke mensen BTW nee weer geen BTW maar By the Way.

prof Nice | 17-06-15 | 12:11

De SENSEI 11:41
.
Natuurlijk niet. Een echte libertarier stemt niet. Stemmen betekent primair instemmen met het onderdaanschap van de Staat der Nederlanden (u legitimeert de Staat met stemmen) en pas secundair stemt u op de gewenste partij.
.
Aangezien geen enkele rechtgeaarde libertarier het in zijn hoofd zal halen mee te werken aan het systeem van roof en onderdrukking van de Staat is de LP gedoemd te falen.

De Libertariër | 17-06-15 | 12:10

doskabouter | 17-06-15 | 10:42 Je noemt het zelf "democratie". De "moet je maar niet op die partijen stemmen" roeperts hebben gelijk, en omdat er niets anders is dan "die partijen", IS er niets om op te stemmen.

Touringcars naar het binnenhof gaan er komen.

hallevvezool | 17-06-15 | 12:10

7 miljard lasten verlichting.
gelijk de burgers terreur wet verhogen
achterbaks regelen in achterkamertjes.
wat een schofterig gedoe.
kapitalist kok was dat niet de uitvinder van deze manier van minderwaardig onderhandelen.
democratie,niveau ddr.
ik hoor nog walter ulbricht ddr maar iedereen had werk
s,avons zaten ze in de kroeg.
er valt niks goed te praten het was dictatuur.
gratis studeren,maar als je dan aan het werk kwam had je een redelijk loon.
ja in het westen kon je meer als het 10 voudige verdienen.
hier komen berichten om het minimum loon af te schaften,waar uitkeringen aan gekoppeld zijn.
ga zo door de vlam slaat vanzelf in de pan

soledad | 17-06-15 | 12:10

Ik ben om. Ik blijf voortaan weg uit Nederland. Was al halfweg, ga nu helemaal weg.
deEerlijkeLeugenaar | 17-06-15 | 12:07

Welcome to the club! ;-)

Xirdalan | 17-06-15 | 12:09

Emigratie papieren nog eens hugt.
BTW NL 21% , Florida 6% (water,medicijnen,diensten 0% !!)
Belasting op bedrijf/inkomstenbelasting NL 52% , FL 10%.
Benzine NL 1,50/1,75 , FL 0,50.
Vriendelijke mensen NL 50% , FL 85%.
Rifapen NL (grote steden) 40% , FL 0%.
Gemiddelde tempartuur NL 12 graden , FL 28 graden.
Zonuren NL per jaar 35,5 , FL 35.500.

prof Nice | 17-06-15 | 12:09

Ik ben om. Ik blijf voortaan weg uit Nederland. Was al halfweg, ga nu helemaal weg.

deEerlijkeLeugenaar | 17-06-15 | 12:07

@hurenisvoorpaupers 11:25
.
Eigenlijk heeft een overheid geen macht. Ze produceert niets. Dat maakt haar per definitie afhankelijk van wat haar geschonken wordt of wat ze rooft. Haar macht berust dus volledig op de geweldsmonopolie en de flinterdunne schijnlegitimiteit die ze ontleent aan het vee dat komt opdraven bij verkiezingen.
.
Realiseer dit: U geeft geen overheid nodig. Een overheid heeft u nodig.. Denk daar maar eens goed over na.
.

De Libertariër | 17-06-15 | 12:06

Ja mensen, de massale instroom van gelukszoekers moet betaald blijven worden.
(GRATIS geld, huurhuis, kinderbijslag, gezondheidszorg aow, etc.)
Maar vooral pvda,cda,d66 en vvd blijven stemmen hoor, dan komt het allemaal helemaal goed.

meneer Q | 17-06-15 | 12:06

-weggejorist-

sypon83 | 17-06-15 | 12:06

Is men er al uit hoe hoog de dobberbelasting gaat worden?

islammoe | 17-06-15 | 12:04

@pennestront | 17-06-15 | 11:53
Geef je groot gelijk. Revoluties beginnen altijd met kleine daden van verzet. HULDE!

Dhr. de Wit | 17-06-15 | 12:04

En WEER zullen we het pikken,... met z'n allen.
.
Eerst pikt Rutte en z'n medeplichtigen het, en dan pikken wij het.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 12:02

@equal to condell | 17-06-15 | 11:11
Die belofte heeft de VVD ook gebroken. Niet alleen de PVDA.

upgent | 17-06-15 | 12:02

Je zal maar PVDA hebben gestemd zeg,kunt u nog wel slapen??
endtotrolling | 17-06-15 | 10:29
_____________________________________________
Wat verwacht je nu eigenlijk ? NATUURLIJK kunnen PVDA stemmers nog slapen ! Als je namelijk zo weinig hersens hebt dat je PVDA stemt, heb je ook niet genoeg hersens om 's nachts wakker te liggen van je fouten.

jipje | 17-06-15 | 12:01

De ene helft van de reaguurders denkt nog steeds dat stemmen dit alles wel oplost en de andere helft gast manieren verzinnen om hier weer omheen te werken.
jammer, al die energie zou ook kunnen worden besteed aan het aanpakken van de oorzaak, namelijk de 2e kamer.
Dit hele probleem is in 1 dag opgelost als er 100.000 mensen naar Den Haag gaan en die hele kliek met pek en veren wegbonjouren.

OudeNederlander | 17-06-15 | 12:00

Soms denk ik wel eens of ze op deze manier van regeren niet aanzetten tot een oorlog? Dit kan toch niet goed blijven gaan. Ik hoop dat ik geen gelijk krijg.

mente aperta | 17-06-15 | 12:00

@je suis bier | 17-06-15 | 11:45
Het is al heel lang een strijd in steden als Enschede, dat gaat niet veranderen. Of mensen nu heel weinig kopen (en de ondergang rekken) of niks meer en een signaal afgeven, maakt voor de ondernemer weinig uit. Als deze trend zich doorzet gaat de middenstand in de grensregio sowieso kapot. Wat de verarmende Nederlandse consument ook doet.

MaisNon | 17-06-15 | 11:59

@leijpeideaud | 17-06-15 | 11:46
Je tuintje bemesten met kunstmest: 21% BTW
Je tuintje bemesten met een dobberneger....

Ing. eslapen | 17-06-15 | 11:59

Het lijkt wel een test hoever men kan gaan voordat het Nederlandse volk werkelijk de hooivorken gaat slijpen.. En wat gebeurt er met het hoge tarief? Naar 23 of 25%? Dan gaan veel kleine zelfstandigen naar de knoppen. 1/5 van je winst inleveren + alle andere belastingen, dan ben je echt een zelfstandige slaaf van de belastingdienst. Lage tarief ook omhoog, je hoeft geen econoom te zijn om te snappen dat dit de economie verder gaat slopen. Hoever kunnen de lasten verhoogd worden voordat de kruik barst? Ergens moet toch een grens zijn?!
Het moet schijnbaar nog erger worden, 500000 gelukszoekers erbij ofzo.
*gaat aandelen Miele kopen*

Gaul Shaarad | 17-06-15 | 11:59

@one hobo | 17-06-15 | 10:58
En geen toerist meer te bekennen.(want te duur). Overal wordt je zwart werk aangeboden. (prima, want wit werk wordt te duur). Winkeliers in de grensstreek (die streek begint dan al vanaf Utrecht) gaan op de fles. (want te duur).
Maar wel extra geld dadelijk voor weer een naheffing voor Brussel. Dat is het belangRIJKSTE!

upgent | 17-06-15 | 11:57

Ad Fundum | 17-06-15 | 11:51

Verklaar u nader.

kwark001 | 17-06-15 | 11:55

Ik kan niet mee geld uit geven dan ik heb dus zal noodgedwongen vaker een Aldi boterham met jam moeten gaan eten en minder naar de keurslager en dat duizenden mensen dus binnenkort geen warme bakker meer, keurslager, groenteboer enz. die zullen allemaal uit het straatbeeld verdwijnen.

mente aperta | 17-06-15 | 11:54

Afspraken gemaakt in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Behalve uiteraard als het ons (graaiers, zakkenvullers en baantjesjagers) goed uitkomt.

Wolly | 17-06-15 | 11:53

Of ALLE btw op arbeid omlaag of omhoog maar geen scheefgroei.
De kappers, fietsenmakers etc. hebben overigens tijdens de toenmalige btw verlaging naar 6% ook de boel bedonderd. De btw ging omlaag en de prijzen bleven gelijk of stegen zelfs. Waardoor hebben die kapperszaken toch zo'n luxe uitstraling gekregen? (Zakkenvullers).
Verhoging van de btw op arbeid, werkt m.i. alleen het zwartwerken in de hand.

Strompie | 17-06-15 | 11:53

de afspraak met mijn uiterst creatieve accountant is al gepland.
De 2 laatste stagiaires met onuitspreekbare achternamen vorige week ook al opgeruimd.
Noem het wraak, maar het is lijfsbehoud.
Voordeel is direct al dat het frisser ruikt hier en prive-spullen liggen gewoon weer in de kantine op tafel.
Net als vroeger.
Volk is ALTIJD!!!! machtiger dan een (corrupte) regering, nooit vergeten...........

pennestront | 17-06-15 | 11:53

Kocht al geen brood meer.
De cake dan ook maar laten staan.

hallevvezool | 17-06-15 | 11:53

""En ondertussen wachten we nog steeds op een sluitend verhaal omtrent de - ook door dit kabinet beloofde - *verlichting* van de belasting op arbeid. In dat opzicht blijft het (wederom) oorverdovend stil.""

Net als die belastingverlichting van vorig jaar zeker.
Zelfde truuk waarschijnlijk.
Toen kreeg iedereen meer omdat de AWBZ premie van 15 naar 9% daalde.
En dat kon omdat bijna alle bejaarden en verzorgingstehuizen stukje bij beetje afgebroken werden.
Sigaar uit eigen doos noemen ze dat.
Het volk, dat zijn wij, dient in opstand te komen om die schurken in Den Haag een lesje te leren.
Maar dat is ijdele hoop met dit laffe en domme volk.
En dat weten zij ook.

Dostranamus | 17-06-15 | 11:52

@Cuyahoga | 17-06-15 | 10:43
klopt wat u schrijft.
Aanvullend: een verhoging van 19% naar 21% is een verhoging van ruim 10%.

Ad Fundum | 17-06-15 | 11:51

Laten we maar hopen dat dit een keer de druppel is die de emmer doet overlopen maar iets zegt me dat nederlanders nog niet arm genoeg zijn daarvoor.

Gaaaap | 17-06-15 | 11:51

@De Libertariër | 17-06-15 | 11:19 :
Mooi betoog, maar bij alles wat jij doet ben je net zo'n slaaf van het systeem als de rest hier. Nur Gedanken sind Frei.

DutchMountain | 17-06-15 | 11:50

U zult bemerken dat het andere uiterste ook niet wenselijk is.
TeeJee | 17-06-15 | 11:44

Ik ben zeker niet voor anarchie, integendeel. Maar hoe de overheid nu omgaat met haar burgers doet mij toch echt denken aan 40/45. Niet in de laatste plaats door de kadaverdiscipline van onze politie. Zeker toen ik ze recentelijk bezig zag op het Maliveld. Dat begint toch echt een beetje op de bruinhemden te lijken zoals ik 11.25 al schreef. Ik word zolangzamerhand toch echt een beetje bang voor onze overheid en haar dienareni. En misschien is dat wel de reden dat de burger niet meer de straat op gaat. Eng!

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:50

In Nederland kromp de autoverkoop met 9,4 procent tot ruim 28.000 auto's.

In landen zoals Polen, Portugal, Slovenië en Tsjechië ging de verkoop flink omhoog, (volgens ACEA).
In Griekenland steeg die maar liefst met 21,6 procent?

mente aperta | 17-06-15 | 11:49

Ach ja daar waarschuwde ik al een tijdje terug voor. Ze brengen het als lastenverlichting en doen zoals bekend het precies andersom. Wie nu nog steeds niet door heeft dat we voor de pvvda het betalende gepeupel zijn die niet moeten zeiken is gek.Doe daar nog een pechtoldje bij en je weet dat je weer grof de portemenee kunt trekken en de broekriem weer aan. Ik zeg Duistland daar komen we. Maar nu allemaal om boodschappen te doen te tanken en om bij het plaatselijke cafe een biertje te doen. Sterker nog duitsland lijf ons maar in.Want we gaan meebetalen aan jullie economie.Het kan toch raar lopen. Dat mag wel duidelijk zijn.Ons kabinet b3staat helaas enkel uit schurken.De rijkste worden weer rijker de rest van het volk kan verotte. Ik zeg op naar 0 zetels voor pvda de vvd en d666,de nieuwe draaideur partij. He pia hoe gaat het,lekkere draaideur kut.Alles voor het pluche en de macht toch.

tweetybird | 17-06-15 | 11:49

Inkomstenbelasting omlaag en BTW omhoog, de gebruiker betaalt. Ik ben voor.

mrfreeze | 17-06-15 | 11:48

ennuh - ik ga weigeren hogere gemeentebelastingen te betalen. Den Haag wil de gemeente ruimte geven om 5 miljard extra aan de inwoners te factureren. Ik ga er lekker mee stoppen, de gemeente mag mijn huis wel verkopen.....

Tee Of Cup | 17-06-15 | 11:47

Vuile dieven ! maar een vluchteling mag gerust 30.000 tot 60.000 per jaar kosten. En zoals ik al eerder zei wie gaat dat betalen, zie hier het resultaat. Wat kots ik hiervan zeg, de portemonnee wordt steeds leger geklopt door deze rovers. Nee het zijn geen struikrovers, deze doen het open en bloot en iedereen staat toe te kijken hoe we het steeds moeilijker krijgen. De vuile rotzakken die het zijn om steeds maar alles duurder te maken en alle voordeeltjes overboord te gooien zodat zij ons geld kunnen besteden voor zaken waar wij het helemaal niet mee eens zijn. Bizar ! Je kan beter bootvluchteling in dit land zijn, dan krijg je een bovengemiddeld salaris die de ondertussen arme werkende burgers mogen betalen. Word hier echt helemaal dwaas van !

leijpeideaud | 17-06-15 | 11:46

MaisNon | 17-06-15 | 11:36
Iedereen die naar Duitsland of België kan en wil gaan moet dat lekker doen. En de middenstand die het zo zwaar heeft in jou stad heeft er 0,0 baat bij als iedereen nu niks meer koopt van het hoge tarief of naar Duitsland of België vertrekt gaat.

je suis bier | 17-06-15 | 11:45

Kom op mensen, snap het nou eens! Die hogere BTW opbrengsten zijn hard nodig: voor Griekenland, Italië, Spanje enz.

De EUSSR is niets anders dan een transferunie, de nivellerende natte droom van de PVVD66A.

Xirdalan | 17-06-15 | 11:45

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 11:42

D66 stemt mee, dus vergeet het maar. Dit komt er gewoon door.

kwark001 | 17-06-15 | 11:44

@hurenisvoorpaupers
Moet u voor de grap eens aan Libertarier vragen wat zijn oplossing is.

U zult bemerken dat het andere uiterste ook niet wenselijk is.

Rest In Privacy | 17-06-15 | 11:44

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:13
getver weer accepteer figuur
nee niets van zeggen
jij stemt vast vvd
bah

Mega Mindie 2 | 17-06-15 | 11:43

...... collecteren voor Brussel.......... we kunnen Den Haag wel afschaffen........... of Brussel. De combinatie Brussel / Den Haag is in ieder geval een dodelijke mix.

Tee Of Cup | 17-06-15 | 11:42

Niet dat je geen gelijk hebt, maar het zou een exploderende partij kunnen zijn als ze nu serieus en actief in de media zouden komen met weldoordachte plannen en de juiste mensen op de juiste plek.

de SENSEI | 17-06-15 | 11:42

Er moeten gewoon meer mensen op Wilders stemmen

drunk | 17-06-15 | 11:42

@Lupuslupus | 17-06-15 | 11:37
www.eerstekamer.nl/fracties
14, hard nodig voor de crematoriumcoalitie.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 11:42

PvdA de bijwagen van de VVD.

Het is nu de tijd om de PvdA op te heffen.
Diederik's taak is volbracht.
De messias,de stemmen ronselaar

hunny | 17-06-15 | 11:42

Dat wordt dus in De en Be inkopen doen en alleen cash kopen in Nederland,zonder btw bon.
Wat een enorme reetharen zijn dat daar in de residentie.

swassannuf | 17-06-15 | 11:42

Gaan er al mensen de straat op ?
Nee hè ?
Dan gebeurt er ook niks.
Het Nederlandse Volk slikt ook dit gewoon weer.
Volgend jaar alles van 21% naar 25% okee ?
Dat rekent ook meteen een stuk makkelijker want: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

QBert | 17-06-15 | 11:41

@ de Libertariër... Right, maar de libertarische partij wil nog niet echt groeien he?

de SENSEI | 17-06-15 | 11:41

Wil je economie stimuleren zul je de btw moeten verlagen... mensen krijgen meer te besteden en geven meer uit. Dat is simpele economie.
Deze verhoging gaat uiteindelijk veel banen kosten....... mijn konijnen gaan de deur uit. Koop dus geen hooi, stro en konijnenvoer meer. Kortom minder inkomsten voor de verkopers. En dat is maar een heel klein voorbeeldje maar op grote schaal gaat t erin hakken.
Stelletje imbecielen daar in Den Haag..... pvda en vvd stemmers; jullie kunnen trots op jezelf zijn.

robdeventer | 17-06-15 | 11:41

Vraag is ook: gaan alle ondernemers die hogere BTW doorberekenen? Bij te hoge prijzen geen interesse in je product (of dat nu voedsel, theater, of knipbeurt is). Accepteer je een kleinere marge, of prijs je jezelf uit de markt?
.
Wat kost die hogere BTW mij nu echt? Niemand...? Exact, niemand die het antwoord heeft.

DutchMountain | 17-06-15 | 11:40

@ doskabouter | 17-06-15 | 11:23
Laat die schelpen alsjeblieft liggen, wordt weer gewoon ouderwets ruilhandel. Jij mijn boekhouding, ik jouw bootkap maken. Jij knipt mijn haar, ik maai jouw gras. Bij wijze van dan.
Mijn opa ruilde met de groenteboer verse groenten voor conserven, hadden ze in de winter ook vreten.
Denk dat mensen heel creatief gaan(of zouden moeten) worden.

Dr. Blechtrummel | 17-06-15 | 11:40

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:34
Als ik en andere mensen de kroegen links laten liggen of de restaurants etc omdat ze te duur worden gaan er weer veel mensen werkeloos worden. Die moeten we dan vervolgens ook weer met z'n allen onderhouden. Dan heb ik liever dat ze aan het werk zijn. Hebben we er ook nog iets aan en kan ik mijn geld naar eigen inzicht uitgeven in plaats van dat de overheid dat bepaalt.

Toetsiemonster | 17-06-15 | 11:39

In Duitse webwinkels zijn bijna alle prijzen exclusief BTW ook al lager dan in Nederland, en in Duitsland heb je daar bovenop slechts 19% BTW. Van oudsher haat ik de Duitsers, maar bijna al mijn inkopen doe ik er inmiddels wel. Ik ga er vanuit dat straks veel meer mensen voor hun eigen portemonnee gaan kiezen. De moffen staan nu al te juichen vanwege dit kabinet.

Wladimir 1928 | 17-06-15 | 11:37

Poster uitprinten voor dartbordformaat

Zeg maar | 17-06-15 | 11:37

@kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 11:34
En hoeveel zetels hebben D66 en GL?

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:37

@je suis bier | 17-06-15 | 11:05
Hoezo? Lijkt me een prima idee om producten met het verhoogde tarief te vermijden, elders te bestellen of in DE/BE te kopen. Een praktische manier van protest. Het kan toch niet zo zijn dat we dit soort acties keer op keer slikken. Het 21% tarief had eigenlijk ook weer verlaagd moeten worden, daar het een tijdelijke maatregel zou zijn. De middenstand in mijn stad heeft het zwaar en er sluiten nog steeds regelmatig winkels, dit domme kabinet verergert het alleen maar.

MaisNon | 17-06-15 | 11:36

Oh... OV wordt dan ook duurder.
Daar zullen bomenknuffelaars van GroenLinks en D66 wel tegen stemmen.
Paniek om niets dus.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 11:34

@Toetsiemonster | 17-06-15 | 11:30
Laat de kroegen links liggen en bouw zelf thuis een feestje met vrienden tegen een fractie van de kosten. Hoe moeilijk kan het zijn.
.

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:34

@LJBrinkhorst | 17-06-15 | 11:20
Dat was cynisch bedoeld. Lagere omzet, lagere winst (of meer verlies), minder belasting betalen. voila.

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:32

je suis bier | 17-06-15 | 11:26
Pilsje zit al op 21%. Je frikandelletje of gehaktballetje wordt wel 14,55% duurder.

Toetsiemonster | 17-06-15 | 11:30

@je suis bier | 17-06-15 | 11:26
uitgaan wordt onbetaalbaar, geen theater, geen muziek, geen kroeg, nog even en we zitten allemaal 24/7 binnen via ali-express ingedroogd voedsel in te kopen en mogen we alleen nog staats-tv kijken, als 'vermaak'.

Dibe | 17-06-15 | 11:29

@DutchMountain | 17-06-15 | 11:24
Moeilijk uit te rekenen. Ga er maar vanuit datbijvoorbeeld je ziektekosten (medicijnen was 6%) en je gemeentelasten ook omhoog gaan (gemeente kunnen geen btw verrekenen).

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:29

oei oei oei..: hier was de vriend van die kale jan klaasen bang voor, te vroeg uitgelekt veel heel veel negatieve berichten in de dooien bomen kranten dus het wordt voor de op... gewoon afschieten DIT WORDT NIET GEPIKT en komt zowie niet door de kamer waar de poppenkast vereniging uit s.gravenhage geen meerderheid meer heeft ,dus het trukje van uber stormbhan fhurer herr rutte gaat niet door

witchmaster | 17-06-15 | 11:28

Omdat er zoveel bukkers in ons (nog wel) land zijn durven die randdebielen,die koekwousen,die wollige wereldvreemden,die Brussellikkers,in de residentie hiermee te komen.
Oh wat mis ik Pim Fortuyn.

swassannuf | 17-06-15 | 11:28

en wie blijft er toch telkens keurig uit beeld, wie sluipt er door de gangen en achterkamertjes ? juist, dat is de gevaarlijkste van het hele stel nml Peggold

(c)ZWITSUL | 17-06-15 | 11:28

We worden genaaid met de broek nog aan....
Ben ik ff blij dat Deutschland hier om de hoek ligt,vuile boeven in Den Haag, manmanman........

sjefdelimbo | 17-06-15 | 11:28

Dit stopt maar op 1 manier - pek en veren.

OudeNederlander | 17-06-15 | 11:26

Pilsje in de kroeg wordt gewoon 15% duurder. Dit wordt dus de ondergang van veel horeca zaken.

je suis bier | 17-06-15 | 11:26

Pro EU gestemd? Niet klagen en afdragen aan de Haagse tollenaars van het EU wingewest der Nederlanden.

Russ Meyer | 17-06-15 | 11:26

Als de Netto salarissen dan ook met 15% (=21-6)omhoog gaan lijkt 't mij geen enkel probleem.
En zo niet, dan denk ik dat 't nu toch echt tijd begint te worden voor Massale Totale Burgerlijke Ongehoorzaamheid.

ArthurAlkmaar | 17-06-15 | 11:26

De Libertariër | 17-06-15 | 11:19

Ik lees jouw stukjes altijd met grote belangstelling want je hebt gelijk. Maar zelfs als de mensen vanuit de Randstad weer naar de boer moeten om hun laatste kostbaarheden te ruilen tegen voedsel, dan nog zal er in dit land niets gebeuren. De overheid is domweg te machtig en ze hebben veel te veel " bruin tuig" in dienst om je te grazen te nemen.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:25

@Febofiel | 17-06-15 | 11:23
Die meevaller is vast al weer op weg naar Brussel.

Dibe | 17-06-15 | 11:24

Maar wat kost de BTW-verhoging je écht? In absolute getallen. 500 euro/jaar, 5000 euro/jaar? Meer? Minder? Iemand? Niemand...?
.
Ik heb goed inzicht in mijn uitgaven, maar als particulier heb ik die niet uitgeplitst naar 0, 6 of 21% BTW. Dus is het gissen naar wat me dit gaat kosten. En dat zal wel een belangrijke overweging zijn geweest van de PVVDA.

DutchMountain | 17-06-15 | 11:24

@louperdeloup | 17-06-15 | 11:20
"We zijn verworden tot slaven."
Is dat kwartje van Kok eindelijk gevallen ;)

Ing. eslapen | 17-06-15 | 11:23

Toch een vraag: de belasting op arbeid gaat omlaag, de BTW omhoog. Wat doen ze dan met die 5 000 000 000 die ze als meevaller zagen?

Febofiel | 17-06-15 | 11:23

Je kunt je bollen beter maar elders gaan telen, laat NL maar verpieteren in 't onkruid, elk bosje bloemen dat die nare politici declareren mogen ze voortaan zelf langs de berm plukken.
Allergische reactie tijdens het plukken? Vreet maar een belastingvrije pissebed, die vind je overal.

Dibe | 17-06-15 | 11:23

Zwart werken gaat het helemaal worden. Tot onze financiele dictators het kontante geld helemaal hebben afgeschaft. Maar dan gaan we gewoon weer met schelpen betalen.

doskabouter | 17-06-15 | 11:23

Inwrijfformaat, die is grappig.
Verder is hier niets grappig aan. Het Grote Uitknijpen gaat maar door.

Lewis | 17-06-15 | 11:22

@Sir EnemA | 17-06-15 | 11:19
Et voila!
Iedereen met een bovenmodaal inkomen moet blij zijn met een riante BTW-verhoging, mits de belasting op inkomsten inderdaad dalen.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 11:21

Ze zouden daar in Den Haag eens in hun eigen vet moeten snijden. De burger blijft geen ezeltje dat maar geld blijft poepen.

ElMatadero | 17-06-15 | 11:21

@Suerte Piet | 17-06-15 | 11:10
Precies wat ik bedoelde. Als wij thuis moeten bezuinigen dan gaan eerst de leuke dingen eruit. Dan maar geen weekendje weg, want je mot toch vreten. Dan maar geen 4G abonnement meer, maar WiFi zoeken als je ergens bent. Wat minder van de auto gebruik maken. Dat is bezuinigen. En dat gaat het volk straks ook doen en heeft tot gevolg dat er op den duur minder belasting binnenkomt. Ergo, dit is inderdaad een verkapte belastingverhoging.

Dhr. de Wit | 17-06-15 | 11:21

Misschien kan iemand Rutte droppen in door ISIS gedomineerd gebied? Rutte maakt toch alles kapot? Dan is hij toch nog ergens goed voor.

appeltjesgroeneweide | 17-06-15 | 11:21

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:12

Tuurlijk, maar de fietsenmaker en de schoenmaker gaan dit gewoon doorberekenen aan hun klanten > minder klandizie > minder omzet > minder inkomsten.

Hee, maar wel een lager IB tarief, joehee!

LJBrinkhorst | 17-06-15 | 11:20

Je zult maar van je AOW moeten rondkomen of van een bijstandsuitkering ! Pure armoede. Nee dan kun je beter een zogenaamde vluchteling zijn tegen een kostprijs van 36000 euro per jaar. Gratis huis, gratis Miele en vrijgesteld van werken.
We zijn verworden tot slaven. Hoe lang wordt dit nog gepikt? Het is duidelijk dat alleen een stem op de PVV ons nog kan verlossen van de politieke kartelvorming want een stem op de PvdA, VVD, D66, CU, GL betekent alleen meer van hetzelfde.

louperdeloup | 17-06-15 | 11:20

Wettelijk:

reclame mag niet misleidend zijn;
een adverteerder mag geen onwaarheden in zijn reclame zetten;
een bedrijf mag geen belangrijke informatie over een product of dienst weglaten;
reclame mag niet in strijd zijn met de goede smaak en het fatsoen.

Bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/besch...

doskabouter | 17-06-15 | 11:20

witchmaster | 17-06-15 | 11:12
.
Toch nog geweldig nieuws vandaag.! Heel hartelijk dank voor uw bericht. MOOI!!!!

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:20

de schoften van de PvdA.. ALLEMAAL ! op naar de NUL zetels.. stelletje rechtse fopliberale volksverraders

(c)ZWITSUL | 17-06-15 | 11:20

-weggejorist-

Joop Sigaar | 17-06-15 | 11:20

Wel goed nieuws is dat de krant ook een stuk duurder wordt.

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:19

Schitterend, al die woede en verontwaardiging! De naïeviteit van de reaguurder ten aanzien van de overheid is amusant en tegelijk aandoenlijk.
.
Werkelijk niet te geloven dat het gros der reaguurders nog altijd redeneert vanuit de stupide premisse 'een overheid is iets goeds en handelt in het belang van de bevolking', waar de bestuurders van de overheid al decennia niets anders doen dan liegen, bedriegen, stelen en onderdrukking in het belang van zichzelf of diezelfde overheid!
.
De gemiddelde reaguurder is als de meest ongelukkige stuk vee van Nederland. Gewillig laat hij zich opsluiten en slaan in ruil voor wat broodkruimels, tegen beter weten in hopende dat de volgende veehouder hem minder zal slaan... Zou het stuk vee zich maar beseffen dat de veehouder hem nodig heeft in plaats van andersom.
.
En zo strompelen we verder naar de volgende verkiezingen, waarna een kabinet van VVD, D66 en CDA de volgende vernielingsslag kan aangaan. Leeggezogen, geplunderd en vreemd genoeg toch weer vol hoop zal de reaguurder bij de volgende verkiezing zijn volgende meesters kiezen in de ijdele hoop minder geslagen te worden.
.
Pas wanneer Nederlanders eens gaan beseffen dat een overheid een criminele organisatie is die per definitie primair vanuit haar eigenbelang handelt, zal er wellicht ooit eens iets gaan veranderen. Voorlopig zal de trein richting Totalitairie vol gas doorstomen en de reaguurder in volle verbazing en uiterste woede blijven fulmineren over de wandaden van de meesters, wachtende op de volgende uithaal met de roede...
.
Uw libertarier zal het geamuseerd gade slaan en niet aflatend blijven wijzen op het enige alternatief dat er is voor het niet zijn van een onderdaan/slaaf: het zijn van een vrij mens dat enkel bestuurd wordt door zichzelf, wellicht eveneens in de eeuwige naïeve hoop verkerende dat de Nederlander het ooit eens zal begrijpen..

De Libertariër | 17-06-15 | 11:19

De dobbernegertax is gelukkig al verwerkt in de verhoging van de Boeven&TerroristenWaardeopslag.
WW 3 komt naar ons toe, deze zomer.

pennestront | 17-06-15 | 11:19

Ik kan er alleen maar om lachen want het geeft aan wat voor een belachelijke mensen wij momenteel in de politiek hebben zitten. Ze laten duidelijk zien dat ze niet capabel zijn om een land te besturen. Ze denken zelf niet na maar voeren uit wat hun ingefluisterd wordt. De lobbyisten hebben de macht want de trekpoppen in Den Haag snappen er geen ene mallemoer van.

Toetsiemonster | 17-06-15 | 11:19

Wat een linkse azijnpisserij allemaal. We wilden toch lastenverlaging? Hier dan. Hard werken loont weer meer. Dat is nu denivelleren. Feestje! Een knaak meer voor een kappersbeurt raakt de onderlaag harder dan de bovenlaag als je 4 procent meer netto krijgt.
En belasting heffen verleggen naar gemeenten is ook prima, kunnen ze concurreren op waar voor je geld. Alleen is dat de doodsteek voor Almere. So be it.

Sir EnemA | 17-06-15 | 11:19

En wat gaan we eraan doen? Niks...
Precies een kabinet en beleid wat dit land van makke bukkende lammetjes verdient...

Uitvindert | 17-06-15 | 11:19

dus ook de pensioengerechtigden want pensioenen worden al nauwelijks geïndexeerd
ProAsfalt | 17-06-15 | 11:04 | | Reageer+ |
0
.
De pensioenen van het ABP zijn al ZEVEN JAAR niet geïndexeerd en 1 jaar daarvan gekort.

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:18

equal to condell | 17-06-15 | 11:11

Ongetwijfeld, en terecht!!1!

Wel is bij nagedacht hoe ze ons sociale stelsel waar ze zich altijd zo hard voor hebben gemaakt nu om zeep helpen door hysterisch te doen over de tienduizenden gelukszoekers en de bbb regeling? Ons sociale systeem is onbetaalbaar en onhoudbaar. Die partij heeft geen harde standpunten of principe's meer.

doskabouter | 17-06-15 | 11:18

Als de werknemer onderaan de streep netto net iets meer overhoudt, kun je er donder op zeggen dat de lonen worden verlaagd. ZZPer zijn was in 1e instantie ook lucratief. Nu hebben ze nauwelijks nog te vreten. Om het over pensioenopbouw, nemen van vakantie en inkomen bij arbeidsongeschiktheid nog maar niet te hebben. Wisseltruc dus! Leuk als je toevallig grootaandeelhouder bent van een multinational, uiterst belabberd als je toevallig deel uitmaakt van de bevolking. De EU fetisjisten moeten toch werkelijk gouden tijden doormaken.

Arnold9638 | 17-06-15 | 11:18

Paniek bij het mkb ..........

BTW-verhoging

'Het is een dolksteek in de rug voor die vele duizenden ondernemers die de crisis hebben overleefd en nu net weer een beetje overeind krabbelen. Absoluut onaanvaardbaar', reageerde MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen. Hij waarschuwt dat het optrekken van het lage btw-tarief naar 21 procent vele duizenden banen gaat kosten

witchmaster | 17-06-15 | 11:17

Geen mens houdt nog iets over binnenkort.
-
Nieuwsbericht anno 2019
De Afrikaanse Unie bekijkt middelen om de grote groepen Europeanen te stoppen die met brakke bootjes de Middellandse Zee oversteken op zoek naar betere levensomstandigheden.

Wout Strooizout | 17-06-15 | 11:17

Goh.
DIe snor staat hem ook nog.

Wolly | 17-06-15 | 11:16

Wanneer laat Greenpeace zeehond Diederik Samsom vrij zwemmen in zee?
Die man is het spoor echt helemaal kwijt.

Raider Twix | 17-06-15 | 11:16

@Harald | 17-06-15 | 11:13
"Verscheuren door de Media" - Dat is onderdeel van een Democratie. Maar ja, ik snap dat u ook gevallen bent voor de Propaganda van het beste kabinet sinds Adam en Eva.

Mark_D_NL | 17-06-15 | 11:15

Diederik Samson, rotte hond! Waarom neem je niet een rol als 'joker' in de volgende Batman film? Er is niemand beter geschikt dan jij. Je liegt, draait, konkelt en met zo'n kutkop hoef je je alleen nog maar te schminken en je sleept een Oscar binnen. Want acteren kun je wel. Hufter!

Bad Karma | 17-06-15 | 11:15

Het plan wordt steeds duidelijker... weg met NL, alles voor EU.
En dat Samson van de PvdA is maakt niets juit: alle andere partijen die hiervoor tekenen zitten er ook vuistdiep in.
Toch knap dat deze kliek NL al minstens 40 jaar een toneelstukje voorhoudt dat er wat te kiezen valt.

OudeNederlander | 17-06-15 | 11:15

@hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:05
BTW op bewakingskosten is toch gewoon zakelijk aftrekbaar?
Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:10

Dat is nou de reden dat ik geen stijl lees, gratis belastingadvies.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:15

Net nu ik een dakkapel wilde laten plaatsen... GodverdeGodver. Het treft me nu al.
Ik kots op de incompetentie van deze regering die fout op fout op fout stapelt.

Dirk III | 17-06-15 | 11:15

Hahahahaha, en wij pikken het allemaal nog ook!!!

Boeken 6% btw
e-boeken 19% btw

Konijnenvoer 6%
Hamstervoer 19%

Parkietenvoer (minimaal 95% granen) 6%
Parkietenvoer (minder dan 95% granen) 19%

Voer voor fazanten die op de boerderij blijven 6%
Voer voor fazanten die later worden vrijgelaten 19%

Spiering voor in de frituur 6%
Spiering als aasvis 19%

Visafval 6%
Visvoer 19%

Kauwgom 6%
Pruimtabak 19%

Gedroogde bloemen 6%
Geverfde bloemen 19%

Bloemboeketten 6%
Bloemstukken 19%
Dit is eigenlijk nog veel ingewikkelder, in één bloemstuk kan de ene tak onder 6%-tarief vallen, de andere onder het 19%-tarief. De belastingdienst heeft zelfs een convenant gesloten met de bloemistenvereniging over deze uiterst belangrijke zaak, inclusief een Kafkaësk rekenvoorbeeld. Lees en huiver.

Vlooiengif voor op de poes 6%
Vlooiengif voor de poezenmand 19%

Pil gegeven door het baasje 6%
Dezelfde pil gegeven door dierenarts 19%

Rollator 6%
Wandelstok 19%

Leren koken op school: 0%
Kookcursus: 19%
Onder professionele begeleiding koken en opeten: 6%

Vloeibaar water: 6%
Bevroren water: 19%

Gedestilleerd water: 6%
Gedemineraliseerd en ontijzerd water: 19%

Aanleggen brandleidingen 6%
Plaatsten brandkraan: 19%

Stro 6%
Zaagsel (voor in de stal): 19%

Kleurboek 6%
Blocnote 19%

Schoolwerkboeken met 32 pagina’s of meer 6%
Schoolwerkboeken met minder dan 32 pagina’s 19%

Reparatie fiets 6%
Reparatie bromfiets 19%

Haarknippen bij mens 6%
Haar knippen bij hond 19%

Schoonmaken binnenkant huis 6%
Schoonmaken buitenkant huis 19%

Leveren gas op de camping 6%
Leveren campinggas 19%

Ongemeubileerde schepen voor de opvang van asielzoekers 19%
Ongemeubileerde zeeschepen voor de opvang van asielzoekers 0%
(nee, dit snap ik ook niet, maar het staat er echt…)

Verkoop door museum van ansichtkaart met afbeelding uit eigen collectie 6%
Verkoop door museum van ansichtkaart met afbeelding uit collectie ander museum 19%

Toegangskaartje voor lezing 6%
Toegangskaartje voor seminar 19%

Pianobegeleiding bij uitvoeringen 6%
Pianobegeleiding bij repetities 19%

Acteur in soap 6%
Zelfde acteur in spelshow 19%

Tochtje met luchtballon 6%
Tochtje met vliegtuig (binnenland) 19%
Tochtje met vliegtuig (buitenland) 0%

Boekhouder bij de boer 6%
Boekhouder bij ander ondernemer 19%
(Ja, ook hier is een convenant over afgesloten)

Vervoer naar veiling in opdracht van boer 6%
Vervoer naar veiling in opdracht van veiling 19%

Willem van Rood | 17-06-15 | 11:15

Ik vind het tijd voor een volgende mail actie!!!!!

baskb | 17-06-15 | 11:15

Foei, ik ben boos!
Mega Mindie 2 | 17-06-15 | 11:11

Maar toch achter de computer blijven mekkeren in plaats van er wat aan te doen. Je zal daarnaast 100% zeker ook strategisch hebben gestemd.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:13

En dit is denk ik precies waarom de regeringspartijen het gehele plan willen presenteren en het niet willen laten verscheuren door de media. De BTW verhogen naar 21% kan prima, als je ergens anders de lasten weer verlaagd.

Harald | 17-06-15 | 11:13

Ik laat het wel weer allemaal zwart doen. De komende maanden eens kijken of er een toename is in het gebruik van contant geld.

Mesmer | 17-06-15 | 11:13

@LJBrinkhorst | 17-06-15 | 11:07
Ik denk dat de inkomstenbelasting voor de fietsen- en schoenmakers zeker wel naar beneden gaat.

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:12

Fijn op deze partijen blijven stemmen jongens. Je ziet wat er van komt. Onbetrouwbare leugenaars hebben we nu in Den Haag zitten. Arrogant ook nog. We worden door die club naar de kloten geholpen.
VVD= Volkspartij Van Dieven
PvdA= Partij van de Asocialen
GADVERDAMME ZEG!!!!!!

van gummigalgen | 17-06-15 | 11:12

ff OFTOPIC excuus hier voor , maar moet het ff neer plempen ...
Klagers Wilders kunnen fluiten naar bijstand

Benadeelde partijen die gezamenlijk deelnemen in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders in de 'minder-Marokkanenzaak' kunnen fluiten naar rechtsbijstand. Dit heeft de Raad voor de Rechtsbijstand besloten.
De Raad wees de aanvragen van betrokken advocaten, die optreden namens tientallen Marokkaanse klagers, onlangs af. De zaak zou niet complex genoeg zijn en klagers zouden bovendien geen rechtstreeks belang hebben, wat een vereiste is voor een zogeheten ‘toevoeging’.
uit de dodebomenkrant van vandaag

witchmaster | 17-06-15 | 11:12

Denk dat nu wel de laatste belofte van de PVDA is gebroken..Op naar de 0 zetels..

equal to condell | 17-06-15 | 11:11

Eén man van dit kabinet zal in ieder geval de geschiedenisboeken ingaan!
De afbreker, de opheffer van het socialisme. Het gedachtegoed uit 1881. Het gedachtegoed wat in de Haagse politiek altijd een duidelijke stem had. Het socialisme van de Partij van de arbeid. Door een klein kut mannetje met een ultra rechtse naam: Diederik Samson en een stel debiele partij aanhangers, voorgezeten door vetklep Spekman!
Schande, een grote schande is het. Moge de geesten van al de oud-socialistische partijleiders hem achtervolgen tot in de hel!
Foei, ik ben boos!

Mega Mindie 2 | 17-06-15 | 11:11

God, wat is politiek Nederland ook één grote fopkud. Volgens mij is totale anarchie nog structureler dan het gelul van de gemiddelde politicus.

JANKEN GEBLAZEN VOOR ARME SLOEBERS ALS IK!

notenboerderij | 17-06-15 | 11:10

Waar hebben ze al dat geld toch voor nodig? Verzorgingsstaat wordt afgebroken, agenten krijgen al jaren geen extra loon, voordeeltjes die we hadden worden afgebouwd. Wat kost een Miele wasmachine trouwens tegenwoordig?

__dictatuur | 17-06-15 | 11:10

@Dhr. de Wit | 17-06-15 | 10:33
Het woord 'bezuinigen' wordt al jarenlang door politici verkracht. Bezuinigen betekent "minder geld uitgeven". Het betekent niet "belastingen verhogen om de bevolking nog meer uit te wringen". Vroeger noemden ze dat 'ombuigen' maar het volk heeft toch niet in de gaten dat het schaamteloos belogen wordt. Nu staan ze op het punt om belastingverhoging belastingverlaging te noemen, er is toch niemand in Nederland die daarover valt.

Suerte Piet | 17-06-15 | 11:10

Bokito ergo sum | 17-06-15 | 11:06
Inderdaad. Het netto inkomen van de werknemer zal gelijk blijven alleen wat de werkgever kwijt is zal minder worden. Dus uiteindelijk verdient de werknemer evenveel als eerst en wordt alles om hem heen duurder.

je suis bier | 17-06-15 | 11:10

De gewone Nederlander waarvan de spaarrekening inmiddels is verdwenen.
upgent | 17-06-15 | 10:48 |
.
Klopt. Heb zojuist de laatste 50€ van mijn spaarrekening naar mijn betaalrekening overgeboekt om de rest van de maand door te komen.

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:10

@hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:05
BTW op bewakingskosten is toch gewoon zakelijk aftrekbaar?

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:10

@XverderNix | 17-06-15 | 11:04
Nieuwste slogan van Samson is dan ook: "Nederland, Dommer & Armer".

Mark_D_NL | 17-06-15 | 11:09

Gelukkig zijn Duitsland en België om de hoek.

ritter vn hüpfburg | 17-06-15 | 11:08

Partij van de Achterbaksigheden en Vereniging Voor Duitenverzamelaars... we hebben het wel getroffen met dit kabinet... Niet alleen Samsom trouwens maakt er een potje van, Rutte van idem dito, met een sterretje. Maar die hoor je niet dezer dagen: manneke Rutte zit weer onder zijn bureau in het Torentje te schuilen en te wachten tot de zoveelste onweersbui voorbij trekt. Goedsammes, wat ben ik dit kabinet beu zeg...

Reykjavik | 17-06-15 | 11:07

Alles gaat naar Brussels want Giechelbek (Rutte) wil daar een baan met hoofdletter B en een G van goudgeld verdienste.
Ga maar jochie maar blijf daar dan en wij eruit. Ik giechel me rot dan

thesmul | 17-06-15 | 11:07

@neufke | 17-06-15 | 11:01
"De Nederlander" bestaat niet volgens Maxima Dan heb je gelijk je antwoord. Nederland als staat en de cultuur wordt stelselmatig de nek omgedraait met als doel de grote Europese Gedachte. Nederlanders bestaan niet meer. Een beetje slimme Nederlander, gaat echt 100% voor zichzelf zorgen en zegt deze verzorgingsstaat vaarwel!

Mark_D_NL | 17-06-15 | 11:07

Schoen- en fietsenmakers, kom er maar in...
Leuk dat je minder IB hoeft te betalen als je omzet significant gaat dalen door hogere prijzen.
Vestzak-broekzak, te betalen door de kleine ondernemer en het 1,5 verdieners huishouden. 2 x modaal en de grote bedrijven gaan hier hoofdzakelijk van profiteren. En sukkelaars die de PvdA dankzij een lagere lastendruk weer aan de slag hoopt te helpen. Wensdenken heet dat Didi. En het gaat niet werken.

Kut kut kut kut kutkabinet!

LJBrinkhorst | 17-06-15 | 11:07

Belasting op arbeid is niet hetzelfde als loonbelasting, bedrijven betalen fors belasting over het brute loon dat ze betalen, wat dan ook weer wordt afgeroomd. Alleen bedrijven hebben hier baat bij, de rest niet. En de baat die bedrijven zal ook wel een fopspeen blijken.

Bokito ergo sum | 17-06-15 | 11:06

Gelukkig woon ik 800 meter van de Duitse grens.
Drogisterij artikelen zijn in Duitsland gewoon 40% goedkoper.

Dutch_Holland | 17-06-15 | 11:06

@Ja echt ik ben het | 17-06-15 | 10:53
Goede analyse!
Het enige wat ze kunnen is giechelen

thesmul | 17-06-15 | 11:05

Las hier ergens boven over zwart geld, wat zwart geld ze gaan het cash geld afschaffen dus kan niks meer zwart!!.We worden gewoon slaven en de overheid kijkt op uw bank mee of u nog meer centjes kan inleveren. Bilderberg zal Rutte wel goed hebben gedaan wij zijn de kweekvijver van de nieuwe wereld orde..

Maco3key | 17-06-15 | 11:05

Dierenvoeding is 21% btw. Of de makro moet me iedere keer naaien met de pedigree pal.

hurenisvoorpaupers | 17-06-15 | 11:05

Bill Cosby | 17-06-15 | 11:00
"Gewoon niks meer kopen." Man man man lekker niveautje weer hoor.

je suis bier | 17-06-15 | 11:05

@kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:45
Huur je toch voor een dagje een bestelbusje samen met buren/vrienden?
Haar knippen? Komt straks een heel leger thuis te zitten die graag komen knippen voor een tientje (want; veel concurentie)etc.
Denk dat de plannen een zegen zijn voor zwartwerkers, en ze werken het nog in de hand ook. Geen enkele garantie voor die extra inkomsten voor de overheid.

Dr. Blechtrummel | 17-06-15 | 11:04

Daar zit meer achter.

Door de flinke BTW verhoging zal de inflatie gigantisch aanwakkeren.
Gelet op het feit dat veel zaken jaarlijks worden geïndexeerd zoals accijnzen, vervloekte huurverhogingen, gemeentelijke belastingen, et cetera, zullen dit soort zaken het jaar daarop ook als een raket omhoog schieten.

Vooral de onroerend goed bonzen zullen dit zien zitten immers heel veel extra huur.

Ondanks de vervloekte toll wat in Duitsland wordt ingevoerd kunnen de Nederlandse supermarkten in de Grensstreek wel inpakken. 6% duitse BTW op voedsel of 21% BTW.
Dit schijnt toch niet waar te zijn want BTW laag blijft kennelijk bestaan voor voedsel alleen geloof ik het niet.

De uitkeringsgerechtigden die zullen finaal worden gepakt door PvdA, dus ook de pensioengerechtigden want pensioenen worden al nauwelijks geïndexeerd en zullen dus ook koopkracht verliezen.

Ik houd echt mijn hart vast. Ik vraag me af waar ze mee bezig zijn daar in Den Haag.

ProAsfalt | 17-06-15 | 11:04

Huh?
Dus we hadden een meevaller en krijgen er een tegenvaller bovenop om nog een meevaller te creëren??
Wat is dit nu weer... zelf betalen voor je eigen meevaller...

Dibe | 17-06-15 | 11:04

Wat
Le Roi | 17-06-15 | 10:39
doskabouter | 17-06-15 | 10:42
zeggen.

Spittertje | 17-06-15 | 11:04

Waarom wordt er zo ingezoomd op Samson en waarom blijft Rutte teveel buiten beeld?

appeltjesgroeneweide | 17-06-15 | 11:04

Boeken zijn in NL al duur, laat staan dat daar nog eens 15% bij op komt.

XverderNix | 17-06-15 | 11:04

Maar het moet nog wel eerst door de kamer , en ik geloof dat men dit er nooit doorheen krijgt , jammer voor hun dat het al is uitgelekt voor men de op- kon trachten te naaien .
slechts een EEN partij zal nooit te nimmer bij het kruisje tekenen en juist deze partij verdient de ondersteuning van ons allen , u weet wel welke als u goed naar het nieuws had gekeken en het hier volgt

witchmaster | 17-06-15 | 11:04


voedingsmiddelen
water
agrarische goederen
geneesmiddelen en hulpmiddelen
kunst, verzamelvoorwerpen en antiek
boeken en periodieken
gas en minerale olie voor de tuinbouw
fietsen repareren
schoeisel en lederwaren repareren
kleding en huishoudlinnen repareren
diensten van kappers
werkzaamheden aan woningen
kampeergelegenheid bieden
logies
cultuur en recreatie
uitvoerende kunstenaars
sport waaronder zwembaden en sauna's
personenvervoer
diensten aan agrariërs
opleveren van goederen, zoals opkweken van planten en opfokken van dieren
verkopen van voedingsmiddelen in de horeca
verhuren, herstellen, onderhouden, aanpassen, passen en gebruiksklaar maken van (medische) hulpmiddelen
uitlenen van boeken en periodieken
vervoer van gas voor de tuinbouw

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 11:02

Ik heb alle commentaren gelezen... en allemaal mooie en grote woorden... maar wanneer gaat 'de Nederlander' eens wat doen? Vooralsnog laten we het maar gebeuren. VVD en PVDA en o.a. vriendje Pechtold weten dat ze na dit kabinet de komende 50 jaar in de oppositie zullen zitten en vergeleken zullen worden met een gekkie met vreemd snorretje uit Duitsland, een jaartje of 70 geleden... zolang we ze nu hun gang laten kunnen ze in hun laatste anderhalf jaar regeren meer kapot maken dan ons lief is...

neufke | 17-06-15 | 11:01

Samson wil zijn laatste zetels kwijt bij Maurice de Hond.
Giechelbekkie (Rutte) blijft schuddebuiken.
Ik? Ik huil om zoveel domheid

thesmul | 17-06-15 | 11:01

De namen in dit kabinet en de namen van alle meelopers die er voor zorgen dat ze dit soort maatregelen kunnen doordrukken moeten niet vergeten worden!

Judgement-day zal vroeg of laat voor deze mensen komen!

BigShow | 17-06-15 | 11:01

@WellusNietus | 17-06-15 | 10:42
Onder uitkeringen wordt ook verstaan de AOW, waarvoor velen 45 jaar of meer premie hebben betaald! En die gunt u dus ook "verlies van koopkracht"?
.
Uitkeringstrekkers (Soc. dienst) worden àltijd gecompenseerd door geen gemeentebelasting (a 500 per jaar) te hoeven betalen, krijgen "langdurigheidstoeslag" = extra geld via de bijzondere bijstand, enz. enz.
.
Behalve de PVV komt geen enkele andere partij op voor de oude(re) Nederlander die dit land heeft OPGEBOUWD!!!

Lupuslupus | 17-06-15 | 11:01

Gewoon niks meer kopen. Eens kijken hoe de overheid haar belastinginkomsten nog op orde gaat krijgen. Overigens, belasting op goederen is niet perse slecht. Maar zet de IB dan op 25% totaal.

Bill Cosby | 17-06-15 | 11:00

Geloof dat ik maar vertrek.
Het weer staat me tegen. (Klimaat verandering?)
Belasting klimaat ook al van slag.
Dus een exit naar Griekenland, als ze daar de
drachme weer invoeren lijkt mij wel wat.

Wolly | 17-06-15 | 11:00

Dit had ik wel verwacht. En eerst nog even bijna quitte spelen met loonbelasting/ BTW, om na een jaar ook de gemeenten meer 'financiële speelruimte' te geven.

Ik vraag me alleen af wat een PvdA'er ziet als hij 's ochtends in de spiegel kijkt...

atheïstisch stemvee | 17-06-15 | 11:00

Lupuslupus | 17-06-15 | 10:54
Belasting op water was verdubbeld als ik me het goed herriner. Ging bij mij maar om een een paar tientjes maar het idee dat ze belasting gewoon verdubbelen gaf mij destijds een raar gevoel.

je suis bier | 17-06-15 | 11:00

Nogmaals, wanneer gaan de ruiten eruit!!!!!

holegeluba | 17-06-15 | 11:00

Dus of ze pakken het af voordat je het in de portemonnaie hebt of ze pakken het af wanneer je jouw centen uitgeeft aan iets. Er is niet echt een groot verschil.
En we vergeten dat het langlopende plan ook is het hoge BTW tarief langzaam naar de 25% te tillen.
Dat zal dan de volgende stap zijn.

Dirk III | 17-06-15 | 10:59

@holegeluba | 17-06-15 | 10:48
Begin met je eigen ruiten??? Nee, ik snap je woede maar het "bestormen van het Torentje" is geen oplossing. Het zal moeten komen van nog meer fouten en domme beslissingen van dit NL kabinet en in Europa. Dus ik denk nog even rustig afwachten.. ze stapelen fout op fout op fout... ;-)

Mark_D_NL | 17-06-15 | 10:59

-weggejorist-

one hobo | 17-06-15 | 10:58

Dus een biertje in de kroeg wordt duurder en in de supermarkt blijft hetzelfde? Een biefstuk is in de supermarkt maar met 6% belast en datzelfde biefstuk in een restaurant met 21%? Leuk land. Iedereen thuis, restaurants en cafe's leeg.

one hobo | 17-06-15 | 10:58

Niemand zou over de eerste 20k inkomen belasting moeten betalen. Dit heeft vele voordelen. Zwartwerken wordt minder interessant. Voor een grote groep met lage inkomens betekend het minder heen en weer schuiven met geld, je kunt allerlei aftrekposten en subsidies afschaffen. En de middeninkomens houden meer geld over. Verder hou je dan een progressief belastingstelsel. Belangrijk is dat je het meer lonend maakt om te werken.

Vervolgens kun je de btw juist verhogen. Mensen hebben meer te besteden door een lagere inkomstenbelasting. Je belast consumeren en beloont arbeid.

Meeroever | 17-06-15 | 10:58

@IngridvanHenk | 17-06-15 | 10:56
Kopersstaking voor alles wat in het hoge tarief valt.

Ing. eslapen | 17-06-15 | 10:58

Tja politiek=kruipen voor de elite.

rechtsdwalendeautist | 17-06-15 | 10:57

Het enige positieve wat ik hier uit kan halen is dat een werknemer nu een groter deel van zijn/haar salaris over heeft en het verschil tussen uitkering en minimum loon hopelijk wel meer merkbaar zal zijn...

Oke... Je mag niks meer doen met je geld want je betaald overal de hoofdprijs voor, maar op je loonstrook ziet het er leuk uit.

a4p | 17-06-15 | 10:57

Ach, is maar een verhoging van 15%. Waar praten we over.

je suis bier | 17-06-15 | 10:57

Ik heb Samson nooit vertrouwd. Het verbaast me niets dat hij z'n achterwerk lapt met de volkomen gelogen verkiezingsposters. Ja, als je de stemmen eenmaal binnen hebt ... dan kan je je electoraat gewoon naaien.
Samson z'n kop, als-ie lacht (wat hij voortdurend doet voor de camera) lijkt net een carnavalsmasker of een schenkkurk.

nomuslims4staphorst | 17-06-15 | 10:56

Volgende kabinet word weer cda,vvd en d66.
word je weer genaaid,zal ook nooit anders worden.

Roger-Rabbit | 17-06-15 | 10:56

Hopeloos deze regering. Maar wat kunnen we hier tegen ondernemen?

IngridvanHenk | 17-06-15 | 10:56

Het Béste -Rovers- kabinet sinds de oorlog
zonder enige twijfel

Tobi | 17-06-15 | 10:55

Is trouwens slechts een verhoging van 250%. Als je het zo bekijkt valt het eigenlijk nog best wel mee.

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 10:55

Ik ben zo kotsziek van deze regering.

Echt ELKE beslissing is de VERKEERDE.

En eenmaal omhoog gaat het NOOIT meer naar beneden.

Dankuwel kanslozen die op deze kanslozen hebben gestemd, jullie moeten wel SM liefhebbers zijn die het fijn vinden tot bloedens toe keihard genaaid te worden.

Dirk III | 17-06-15 | 10:55

@kwark001 | 17-06-15 | 10:39
Nou ik weet niet of u uw waterrekening weleens bekijkt maar op die van mij is het bedrag aan BELASTING hoger dan die van het waterVERBRUIK.

Lupuslupus | 17-06-15 | 10:54

En vergeet ook niet het briljante idee dat de EU ook belasting wil gaan heffen op bedrijven.

de SENSEI | 17-06-15 | 10:54

"Basco! Kom eens bij de baas! Kijk eens wat een mooi kussen."

koeberg | 17-06-15 | 10:54

Na het zuur komt het zoet. 1000 euro voor iedere hardwerkende Nederlander...
stipjes | 17-06-15 | 10:31

Die we dan meteen weer afpakken via de BTW-verhoging.

The_Black_Knight | 17-06-15 | 10:54

@Muxje
Maar Muxje, dit zijn toch de normale gevolgen van een crisis joh. Elk ander kabinet had hetzelfde gedaan hoor!

[/sarcasm]

Rest In Privacy | 17-06-15 | 10:54

.. maar goed. Demonstreren. Maar tegen wie? Deze "volksvertegenwoordigers" zitten schuilen achter een cordon van ambtenaren en wanneer er door het verachte "volk" een petitie wordt aangeboden, dan vegen zijn daar hun horkerige reet mee af. Bij de bespreking daarvan blijven zij massaal weg.

Dit soort regenten is alleen aanspreekbaar (en gevoelig) voor een ruw argument als een guillotine. Jammer dat zij demense dat middel als enig alternatief laten.

Jan Passant mk2 | 17-06-15 | 10:53

Geen btw verhoging zei Samson hahahahaha

Een politicus die zijn eigen kinderen inzet is tot alles in staat.

Bovendien een politicus met een mooie belofte is zoiets als Willem Holleeder die opkomt voor de mensenrechten.

Het enige wat die gluiperds op het netvlies hebben is een mooi baantje voor zichzelf of voor andere politieke onbenullen die voor de rest niets kunnen.

FucktheSystem | 17-06-15 | 10:53

Geen wonder dat ze het PGB-debacle buiten het debat willen houden.

Wat een corrupte smeerzooi. Ik hoop dat ze bij de verkiezingen links en rechts ingehaald worden.

Bewustbeschonken | 17-06-15 | 10:53

Het is weer fraai. Binnenkort wordt gewoon de hele kamer afgeschaft: alleen de fractieleiders zijn genoeg toch? Die andere 135 mensen zitter er alleen maar voor de sier.

frank87 | 17-06-15 | 10:53

Dit beste kabinet ooit schiet weer eens flink in zijn eigen voeten. Ik doe al 2 jaar lang alle boodschappen in Duitsland, tank er ook en breng al mijn postpakketjes daar naar toe. Voor mij verandert er weinig, maar de afstand tot de grens wordt hiermee voor veel mensen verkleind. Het loont al om vanaf 50 km nu naar Duitsland (of natuurlijk Belgie) te gaan om daar je boodschappen etc. te doen. Mensen zijn ook vriendelijker. Oh ja, waar groeit die economie eigenlijk? Ik merk er niets van, zie alleen maar meer en meer leegstand. Of groeit het aantal asielzoekers? Ja dat is het !

Ja echt ik ben het | 17-06-15 | 10:53

@Pimp my Voortuin 10:48: Sprekend. Ik las zelfs "Submit 2015 Brussels" op de achterwand in plaats van "Summit".

Muxje | 17-06-15 | 10:53

Dus ter compensatie van de afschaffing van het lage btw tarief wordt de belasting op arbeid verlaagd.

Grosso Modo schiet je er niks mee op. Die paar grijpstuivers die de belastingslaaf in dit land dus iedere maand denkt over te houden, wordt te niet gedaan omdat het via de afschaffing van het verlaagde btw tarief teniet wordt gedaan.

Dit soort maatregelen zetten geen zoden aan de dijk om de binnenlandse consumptie te bevorderen. Want dat is feitelijk waar het kabinet op uit is.

Veel beter zou zijn om te stoppen met de massa immigratie (kost ons land miljarden), ontwikkelingshulp, geen naheffingen meer betalen. Op deze manier kan het lage btw tarief in stand blijven en de belasting op arbeid tevens omlaag.

Maar het is whisfulthinking dat het 'beste kabinet allertijde' dit überhaupt ook maar in overweging zou nemen.

roverheid | 17-06-15 | 10:52

Fout geenstijl. Nrc meldt: 'Omdat het kabinet de lage btw op primaire levensmiddelen – de boodschappen in de supermarkt – ongemoeid wil laten...'.

Btw op boodschappen blijft dus gewoon 6%.

whitechocolateface | 17-06-15 | 10:52

Fout geenstijl. Nrc meldt: 'Omdat het kabinet de lage btw op primaire levensmiddelen – de boodschappen in de supermarkt – ongemoeid wil laten...'.

Btw op boodschappen blijft dus gewoon 6%.

whitechocolateface | 17-06-15 | 10:51

harry21 doet boodschappen in Duitsland. Kost wel 1 uur heen en 1 uur terug rijden maar de BTW is 19 ipv 21%. Tevens de tank volgooien voor de volgende werkweek.

Dit is een doodsteek voor alle MKB en Horeca/Detailhandel in de grensstreek. Als de BTW in NL nu naar 21% gaat is er een price-gap van 14% tussen een NL supermarkt en een DE supermarkt.

Voor consumenten in de grensstreek is dit een mooi cadeau: Minder IB betalen en lekker voor 7% in DE blijven shoppen.

Goed bezig. NOT.

harry21 | 17-06-15 | 10:51

Leuk grafiekje. Om dit te laten werken kunnen we dus verwachten dat het nivelleringsfeestje straks helemaal project X gaat. Zoals gewoonlijk. Lagere inkomens krijgen compensatie, hogere inkomens hebben er geen last van, en de middeninkomens hebben het nakijken. Om van de ZZP'ers in alle inkomensgroepen nog maar te zwijgen.

Muxje | 17-06-15 | 10:50

14-7-1789

watergeus | 17-06-15 | 10:49

Wanneer gaan de ruiten eruit!!!
Ik kan niet meer, invalide thuis...

holegeluba | 17-06-15 | 10:48

Op naar de 0 zetels!
Goed bezig Samson!

r04drunn3r | 17-06-15 | 10:48

@kwark001 | 17-06-15 | 10:39
En Zuurstof.

Mark_D_NL | 17-06-15 | 10:48

Man man man, ik ga nu werkelijk alle zeilen bijstellen om dit land te verlaten. Dit Nederland herken je gewoon niet meer. Het is in de uitverkoop gedaan aan Brussel. De allochtoon heeft hier een voorkeursbehandeling (over de rug van de Nederlander). Dit land is veel te duur geworden (ook als je werkt). En het heeft politici die er werkelijk niets van kunnen. Keer op keer zijn zij te betrappen op onkunde. onkunde die verstopt moet worden in de achterkamertjes. Alles voor hun eigen gewin. Want zelf doen ze alles om hun toekomstige baan in Brussel veilig te stellen. Want daar wordt hard falen nog beloond. We sturen miljarden euro's de grens over. We bombarderen duizenden kilometers ver weg een woestijn. We stellen duizend militairen beschikbaar om Poetin een druppeltje urine in de broek te laten lopen. We lenen heel veel geld uit en wetende dat dit geld nooit en te nimmer wordt terugbetaald. En de Nederlanders laten ze dit gelag betalen. Let wel.... de gewone Nederlander. De rijken profiteren zoals vanouds gewoon mee. De gewone Nederlander waarvan de spaarrekening inmiddels is verdwenen. Omdat Nederland al te duur was. En nu wordt ie nog duurder! Ik heb totaal geen vertrouwen meer in dat Haagse kliekje, en ik hoop werkelijk dat dit hun Waterloo wordt, en dat er eindelijk eens capabele mensen op dat pluche komen die WEL voor de Nederlanders op dat pluche zitten. Maar dan voor alle Nederlanders!

upgent | 17-06-15 | 10:48

Hmm, de meest onfatsoenlijke Tokkies in dit land zijn toch wel de horken die zich nog "volksvertegenwoordigers" durven noemen.

De met de EU en de islam heulende importeurs van dobbernegers, die "verdeel en heers" hoog in het vaandel dragen en hun functie danken aan vrinden uit datzelfde circuit. Democratie is verworden tot een lijstje. Een lijstje dat door deze figuren onderling wordt opgesteld en waar demense dan de leukst babbelende en lachende sokpop voor Brussel uit mogen kiezen.

Jan Passant mk2 | 17-06-15 | 10:48

@Asmodean | 17-06-15 | 10:36
Denk je dat er iets te sturen valt? VVD en PvdA maken vele valse beloftes en als ze gekozen zijn is hun grootste doel geld aan de EU en ambtenaren te geven.

i-Wonder | 17-06-15 | 10:47

Maar voor dobbernegers is alles, ik herhaal: ALLES gratis.

eerstneukendanpraten | 17-06-15 | 10:47

Samson verbreekt belofte? Hoe kan dat nou? Doet hij anders nooit hoor. Maar ja, het pluche hè?
.
Weer een prachtige sigaar uit eigen doos voor de werknemer en een duwtje in de rug voor de werkgever, die echt niet meer mensen gaat aannemen.
.
De werknemer krijgt er een habbekrats bij maar levert dat weer in door de hoge btw. En BLIJ dat we zijn!
.
De Nederlanders die dicht bij de Duitse of Belgische grens wonen en in die landen hun boodschappen doen en benzine tanken, zijn de enige spekkopers.
.
Alles maar dan ook alles wat ze op het Binnenhof verzinnen, komt uit de koker van Brussel/de multinationals. En alle politieke partijen - behalve PVV en SP (maar die laatste is ook dol op Brussel hoor, vergis u niet) lopen gewillig mee aan het handje van VVD en PvdA. (Voor de Bühne wordt er nog een beetje tegengestribbeld maar door de bocht gáán ze!). Het feit alleen al dat ze in achterkamertjes gaan "overleggen" spreekt boekdelen.
.
"Wie raak je daarmee? Precies, de gezinnen die de PvdA zogenaamd wilde ontzien".

Ja en de ouderen kunnen van deze "beste regering ooit" helemaal het schompes krijgen. Eén voordeel, de luier hoeft nu niet meer 1x per dag verschoond te worden maar 1x in de week. "Van de honger geen ontlasting".

.

Lupuslupus | 17-06-15 | 10:47

@Corwin02 | 17-06-15 | 10:42
aha de stoere 1%. Wat een larie man. "ik heb er geen last van". Als de middenklasse in elkaar stort zul ook jij de gevolgen voelen vriend.

Mark_D_NL | 17-06-15 | 10:47

Is er iemand die werkelijk dacht dat er lasten zouden worden verlicht? Iemand?? Er worden in het beste geval lasten verschoven maar hou gewoon rekening met nieuwe lastenverzwaringen. Valt er wat anders te verwachten van het meest linkse kabinet sinds Joop den Uyl? Gelukkig verdienen we het wel terug door Europa toch Alexander?

Henk J.Pal | 17-06-15 | 10:47

En aan het einde van de rit stemt men weer de VVD + landverraders D666 , wanneer is genoeg genoeg ?
welke gezond en slim iemand kan een opstand regelen ?
de vakbonden zitten tot hun elleboog er in daar hief je niet op te rekenen , zij hebben zich verkocht voor een baan in het vooruit zicht .
is dit niet de bedoeling zoals mijn grootvader zei : haal zoveel mogelijk binnen en zaait twee dracht en het begint er verdomt veel op te lijken

witchmaster | 17-06-15 | 10:47

En hoe gaat de PvdA dat uitleggen aan de eigen achterban? Dus ik mag weer meer gaan betalen omdat iemand met een diploma voor landbouwkunde niet goed kan rekenen en geen sluitende begroting kan maken? Wat een bananenland zeg! Ja, nog meer dobbernegers opvangen! De werkende man betaald gerust 15% meer voor producten. Verhoging naar 21% zal de doodsteek zijn voor veel retailzaken. Ze kunnen echt helemaal niets daar in Den Haag! 'Lastenverlichting' is sowieso een farce! Bij de eindstreep betaal je uiteindelijk altijd meer of speel je net quitte.

Indoneesje | 17-06-15 | 10:47

Waarom allemaal zo negatief!! Als de btw-verhoging doorgaat, wordt het zwarte geld-circuit stukken groter en de economie draait op zwart geld!

Paulaner München | 17-06-15 | 10:46

De middenklasse MOET dood!

80 | 17-06-15 | 10:46

@J. De Hoop Schepper | 17-06-15 | 10:43
Dat komt er een heus wel, maar het is bijna reces en het is verstandig zo lang mogelijk te wachten met aankondigen.

Dhr. de Wit | 17-06-15 | 10:46

Die € 1.000 was toch ex. btw?

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 10:45

mallekater | 17-06-15 | 10:43

Kiesdrempel van 5% is helemaal prima. 5% van 150 is 7,5.

Kunnen we die slaapkamerfiguren eindelijk eens doorzagen.

kwark001 | 17-06-15 | 10:45

@Bad Karma | 17-06-15 | 10:36
Mensen die het je graag vertellen hebben heel vaak een iets andere situatie... dus maak je geen zorgen.

Mark_D_NL | 17-06-15 | 10:45

Hahahahaha, de belastingen gaan nooit omlaag in dit land, never! Waarschijnlijk zijn de zelfmoord percentages onder de target van dit kabinet gezakt, dus weer kunnen die belastingen weer omhoog!
Net maffia, zover uitknijpen dat ze zich net niet van kant maken! Ge-wel-dig!

Happy Atheist | 17-06-15 | 10:45

@miff | 17-06-15 | 10:42
Alleen reaguurders uit de Randstad doen huiliehuilie, omdat brandstof/BTW ratio in de leaserT (500 vrije kilometers) nog net te onvoordelig is om te gaan shoppen in 0032 en 0049.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:45

@WellusNietus | 17-06-15 | 10:42

Op zich is dat een prima gedachte maar dan moet er natuurlijk eerst wél werk zijn - en dat is er vooralsnog niet of althans onvoldoende.

Daarnaast vergeet je alle gehandicapten en gepensioneerden in je plannetje: die kúnnen natuurlijk niet werken al zouden ze nog zo graag willen, maar krijgen vervolgens wél de rekening gepresenteerd.

Reinaert | 17-06-15 | 10:44

"Aandelen gaat kopen in pakketdiensten. Online aankopen in Luxemburg (15% btw) wordt steeds leuker."
@Nebuchednezzar | 17-06-15 | 10:33
Nee hoor, over niet al te lange tijd, waarschijnlijk 2016 al, moet BTW afgedragen worden conform het tarief van het land van de KOPER in plaats van de VERKOPER. Dat is sinds 1 januari 2015 al zo voor 'digitale goederen' (eBooks, Vectoren, Software, etc.) en gaan ze dus ook voor goederen implementeren. Wederom een cadeau`tje van de EU. En zelfs niet-EU landen hebben zich er vanwege handelsverdragen aan te houden, dus vanuit China of de VS meuk bestellen zal niet meer interessant zijn. Sterker nog, je ziet nu al door de veranderingen van eerder dit jaar dat sommige niet-Europese (en vooral de Amerikaanse) webwinkeliers simpelweg niet meer willen verkopen aan Europeanen, want er hangt ook administratief en belastingtechnisch een gigantische overhead aan.

Le Roi | 17-06-15 | 10:44

Zeg Geenstijl, gaan jullie een leuk eventje aanmaken voor een protest?

J. De Hoop Schepper | 17-06-15 | 10:43

-weggejorist-

Dhr. de Wit | 17-06-15 | 10:43

De BTW-verhoging van 2% hebben de maffioso van Ahold en Jumbo volledig op de leveranciers verhaald.
Als ze dat met die van 15% ook gaan doen, wat in de lijn der verwachtingen ligt, betekent dat de doodsteek voor duizenden kleine ondernemers.
Maar goed, we hebben ze in Brussel nu verwend met al die extra miljarden, die gaan er vanuit dat de stroom op gang blijft. En als het niet uit BTW-verhoging komt verzinnen ze wel wat anders, alles voor de EUSSR.
Aan de andere kant, het stemvee wil dit blijkbaar graag, anders zouden ze er niet zelf voor stemmen, toch?

Cuyahoga | 17-06-15 | 10:43

-weggejorist-

Ren je rot | 17-06-15 | 10:43

.... En dat is dan dus verkiezingsbelofte nummer..... was het 20 of 30??.... die door de PvdA wordt gebroken.
Gaat goed zo jongens, volgende week glibberen jullie naar de 6 zetels, onder de aanstaande kiesdrempel van 5 %, die dan hopelijk door de VVD is ingevoerd.

mallekater | 17-06-15 | 10:43

@MarcS | 17-06-15 | 10:40
Ik vind een hogere BTW op alles een prima deal:
a) inkopen en service net over de grens (de 'Rest van Nederland' heeft zijn voordelen)
b) mits lagere inkomstenbelasting (meer op bankrekening)
c) mits geen cadeautjes voor tokkies in de vorm van hogere toeslagen

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:43

Desastreus voor zowel economie als overheidsfinancien.
Dit gaat niets opleveren behalve meer thuiskappers, failliete boekenwinkels en fietswrakken.
Men gaat gewoon meer zwart doen en laten doen. Is onvermijdelijk.
Dit is, overigens, al heel lang een wens van D666.

lustkapper | 17-06-15 | 10:42

Waarom is dit niet strafbaar? Als ik als ondernemer een produkt op de markt breng en een misleidende commercial laat uitzenden heb ik gelijk diverse instanties achter mij aan, krijg ik boete's en dagen bedrogen kopers mij voor de rechter. En dit kan allemaal maar.

De mensen die altijd roepen "moet je maar niet op die partijen stemmen" weten niet wat ze zeggen. In de Nederlandse "democratie" weet je NOOIT wat je uiteindelijk krijgt.

doskabouter | 17-06-15 | 10:42

@Bad Karma | 17-06-15 | 10:36

Kan het ook niet helpen dat mijn vrouw en ik beide een goede betaalde baan hebben.

Je hoeft geen CEO te zijn om er geen pijn van te hebben.

Corwin02 | 17-06-15 | 10:42

Als iedereen nou gewoon alles tegen inkoopsprijs wegdoet schieten die struikrovers er geen ene reet mee op, zo kunnen we ze terugpakken. Dan maar even geen winst.

Texacoballletje | 17-06-15 | 10:42

In Duitsland of Belgie boodschappen doen wordt dus een blijvertje......

miff | 17-06-15 | 10:42

Prima plan mits alle werkenden daadwerkelijk meer krijgen dan de verhoging dan de btw. Dan gaan de uitkeringen kwa koopkracht achteruit, de enige manier om uitkeringtrekkers weer te bewegen om aan het werk te gaan.

WellusNietus | 17-06-15 | 10:42

Nog meer shoppen en tanken in het buitenland.

Pimp my Voortuin | 17-06-15 | 10:42

En we vinden het allemaal prima, volgende keer stemt iedereen weer gewoon VVD en PvdA (of SP). Als je ander beleid wil, moet je echt andere partijen kiezen, dus PVV, PvdD, VNL, SP mensen die echt een andere politiek voorstaan. GL, PvdA, D66, VVD, CDA, CU, SGP allemaal één pot nat.

Nebuchednezzar | 17-06-15 | 10:41

Alle partijen naaien je, helaas niet alleen PVDA.
Zonder al te veel moeite kan je van alle partijen met verantwoordelijkheid de laatste 20 jaar punten vinden die hoog op hun lijst met beloften stonden die zo overboord werden gegooid.

En we vinden het al normaal dat het zo is.
Merkwaardig toch, dat we cynisch worden.

Janloel7282 | 17-06-15 | 10:41

Dat wordt 1 x per maand winkelen in Duitsland. Is wel een stukje rijden, maar als je samen doet met de buurman en met aanhanger dan valt er veel te besparen.

TouchSmart | 17-06-15 | 10:41

Een man een man, een woord een...

Gaat steeds beter | 17-06-15 | 10:41

Hah! Mooi plaatje van Marcel ter Broeke, als ik al 40% van mijn inkomen kwijt ben aan belastingen, mogen meneer en mevrouw Tokkie nog wel wat meer kwijt zijn.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:40

@Asmodean | 17-06-15 | 10:34
Oh? Dus ik krijg minder te besteden en daardoor wordt arbeid goedkoper? Of besteed ik minder, lopen kosten middenstand op, worden spullen duurder, besteed ik minder .......

Man we hebben de afgelopen jaren toch gezien wat verminderde consumenten vertrouwen doet met onze economie? Die goedkopere arbeid is een wassen neus overigens, gewoon meer winst (na afroming door kabinet) voor de ondernemers, die gaan echt hun prijzen niet opeens met 10% verlagen hoor.

MarcS | 17-06-15 | 10:40

Met PRIMAIRE levensmiddelen bedoelen ze natturlijk alleen..................... WATER.

kwark001 | 17-06-15 | 10:39

Elk normaal persoon of bedrijf zorgt dat er niet meer geld wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt. Dat is basis economie, en ergens ook onmogelijk om te verprutsen. Immers, geld dat je niet hebt of dat niet binnenkomt, KUN je ook gewoon niet uitgeven. Tenzij je de overheid bent, en je gewoon zo godsgruwelijk veel uitgeeft dat je alle inkomsten maar zomaar doet verhogen. Immers, zij kunnen en mogen het gewoon.
.
Elke vorm van belasting- en/of lastenverzwaring is dweilen met de kraan open. De overheid moet, net zoals ik dat ook moet doen, maar eens de broekriem strakker gaan aantrekken en de UITGAVEN eens goed onder de loep nemen. Stop eens met MILJARDEN over de balk gooien aan onnozele subsidieclubjes, ontwikkelingshulp, faalprojecten als de Fyra en de JSF, klimaatverbetering (wij zijn al een hartstikke SCHOON land!), overbodige bestuurslagen in de (semi-)overheid, Brussel/de EU, enzovoorts. Dan HOEVEN we allemaal niet eens te bezuinigen.
.
Want met elke nieuwe inkomstenbron, zal de overheid 2 keer zo veel uitgeven dan dat er binnenkomt en is het wachten op de volgende belastingverhoging en/of lastenverzwaring. Op een gegeven moment houdt het gewoon op en breekt de pleuris uit. Een totale reset van ons politieke apparaat is nodig.

Le Roi | 17-06-15 | 10:39

herstel Luxemburg is per 1 jan 2015 17%, toch altijd beter dan de 21% die wij hebben

Nebuchednezzar | 17-06-15 | 10:37

@kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:33
KUT, moest je dat nu weer eens oprakelen? Ik voelde mij al genaaid, door deze nieuwe maatregelen nog erger, maar jij ..... jij rost hem er zonder spuug nog eens heel diep in. :-(

MarcS | 17-06-15 | 10:37

i-Wonder | 17-06-15 | 10:35
Dan kun je tenminste nog een beetje bijsturen welke kant we opgaan met z'n allen. Andere partijen schreeuwen liever vanaf de zijlijn.

Asmodean | 17-06-15 | 10:36

Corwin02 | 17-06-15 | 10:30

Niemand hier doet het pijn. Op GeenStijl reaguren alleen CEO's, mensen met ongelooflijk goed lopende bedrijven en miljonairs. Wonen allemaal in vrijstaande woningen, rijden Audi's, BMW, Volvo en Mercedes. Ik voel me soms zo klein...

Bad Karma | 17-06-15 | 10:36

Tja verbaast mij niet, links om, rechts om, ze naaien je allemaal !

Dennis Tafeltennis | 17-06-15 | 10:36

Ik vind het prima, als dan de inkomstenbelasting flink omlaag gaat.

Trekhaas | 17-06-15 | 10:36

En ik had nog zo de hoop op een flattax van 35% met een belastingvrije voet van 20.000 euro. Naast het huidige verminderen van de hypotheekaftreek (0,5% pj) dit ook gaan doen voor alle toeslagen, en dan in alle gevallen afbouwen naar 0. Alsook voor heffingskortingen, 'bijzondere beloningen' (waar ineens dus dit jaar je meer belasting over mocht betalen), etc.

Maar nee, maak de kapper en de fietsenmaker maar een procentje of 15 duurder. Verschuif 5 miljard aan belastingen naar de gemeenten, zodat je het 42% tarief misschien naar 41,5% kan brengen en houdt de heffingskorting ook maar lekker in stand (misschien zelfs een half procentje erbij!).

De overheid is er niet naar zichzelf overbodig te maken, er moet lekker gestuurd en geknutseld blijven worden.

psychonaut | 17-06-15 | 10:36

Rutte 2 deelt weer eens sigaren-uit-eigen-doos uit. Inkomstenbelasting 5 miljard naar beneden BTW 5 miljard omhoog. Als ik en mijn vriendin die 2x1000 Euri niet hadden hoeven afdragen ten behoeve van Griekenland hadden we dit jaar op vakantie gekund. Naar Griekenland. Maar aan dat kromme beleid wordt niets gedaan. Nee want mag niet van Brussel.

Lichtstadfan | 17-06-15 | 10:36

En toch stemt men de volgende keer weer gewoon VVD en PvdA.

i-Wonder | 17-06-15 | 10:35

@Digitaal Smoelwerk | 17-06-15 | 10:30
Niets is zo permanent als een tijdelijke maatregel.

Ing. eslapen | 17-06-15 | 10:35

Als daar tegenover staat dat arbeid goedkoper wordt, dan lijkt me dat een prima deal.

Asmodean | 17-06-15 | 10:34

Digitaal Smoelwerk | 17-06-15 | 10:30
Net als het kwartje van Kok.

Klier van Bartholin | 17-06-15 | 10:34

Qoute Alle partijen erkennen immers dat het huidige btw-stelsel volledig is dichtgeslibd met honderden uitzonderingen en lage tarieven.

Maak dan alles lager dan 21% ipv bijna alles naar 21%

Apollo | 17-06-15 | 10:34

Voor de reaguurders met gevoel voor historie: oorspronkelijk was de BTW ingevoerd om inkomstenbelasting af te kunnen schaffen.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:33

Aandelen gaat kopen in pakketdiensten. Online aankopen in Luxemburg (15% btw) wordt steeds leuker.

Nebuchednezzar | 17-06-15 | 10:33

vergeet naast het btw dingetje ook niet dat ze gemeenten miljarden minder gaan geven en dan tegen dezelfde gemeenten zeggen 'zie maar hoe je het geld int bij de burger'. Ofterwijl, strakjes driedubbel genaaid. Steeds als je denkt het kan niet erger met het beste kabinet sinds de 2e wereldoorlog vinden ze weer een manier.

niemandhier | 17-06-15 | 10:33

Bezuinigen, OK. Maar dit is geen bezuinigen. Dit is het volk naaien. Laat ze eens wat minder afdragen aan Brussel, minder uitgeven aan ICT faalprojecten, minder uitgeven aan topsalarissen voor semi-ambtenaren in de "zorg" en "sociale" woningbouw, minder uitgeven aan faaltreinen, minder uitgeven aan ontwikkelingshulp, minder uitgeven aan "kunst en cultuur" (lees, subsidie op opera's e.d.). Zomaar wat dingen die deze Jan de Werkende Boerenlul zo uit zijn mouw schudt.

Dhr. de Wit | 17-06-15 | 10:33

Partij van de Afbraak.

centre pompidoe | 17-06-15 | 10:32

"wil het kabinet de ontstane koopkrachtdaling zien te compenseren."

Dus naast huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, ikbenteluiomtewerkentoeslag straks ook BTW-toeslag.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:32

Na het zuur komt het zoet. 1000 euro voor iedere hardwerkende Nederlander...

stipjes | 17-06-15 | 10:31

En ondertussen wachten we nog steeds op een sluitend verhaal omtrent de - ook door dit kabinet beloofde - *verlichting* van de belasting op arbeid. In dat opzicht blijft het (wederom) oorverdovend stil.

Voor wat hoort wat - alleen daar is dit kabinet doof voor.

Reinaert | 17-06-15 | 10:31

Dus hoge btw, hogere verkeersboetes, hogere administratiekosten daarvan, werken tot je 70ste, hypotheekrenteaftrek eraf, assurantiebelasting was ook met 300% verhoogd, hogere accijnzen. Hier mag wel een hele forse lastenverlichting tegenover staan. Welkom in een asocialer Nederland.

stipjes | 17-06-15 | 10:31

Vergeten we voor het gemak even dat 19% het eigenlijke BTW tarief moet zijn. De verhoging naar 21% was een tijdelijke maatregel om het begrotingstekort zo snel mogelijk weg te werken.

Tom_Kroes | 17-06-15 | 10:31

Ik dacht dat die 21% maar een tijdelijke verhoging was, maar zoals we ook al wisten: die 21% gaat nooit meer naar beneden. En jahoor...... de rest wordt ook 21%.
Bedankt R. Overheid !!!

Digitaal Smoelwerk | 17-06-15 | 10:30

Of het nu van links komt of van rechts , de (kleine) burger wordt altijd genaaid.

Dit land drijft op het uitzuigen van zijn burgers om te voorzien in allerlei politieke hobbies en regenten gedrag.

Ach zelf zal het mij allemaal niet zoveel pijn doen maar Jan Modaal mag weer bukken.

Corwin02 | 17-06-15 | 10:30

Hulde! Omhoog met die BTW!
Dan loont het betalen van de Duitse tol straks nog meer.

kapotte_stofzuiger | 17-06-15 | 10:30

Dit is net zoals een manager in ieder bedrijf. Niet te vertrouwen en altijd in zijn eigen belang prediken.

speedy_con33 | 17-06-15 | 10:29

En de cursus "Hoe helpen we een economie zo snel mogelijk naar de afgrond" gaat vrolijk verder.

Je kan de middenstand, en zeker de horeca, in één keer afschrijven.

Schofterig.

zwartzondersuiker | 17-06-15 | 10:29

Nee joh, Samson is gewoon Samson. Achterbaks, leugenachtig, onbetrouwbaar, schijnheilig en incompetent

Mark_D_NL | 17-06-15 | 10:29

Je zal maar PVDA hebben gestemd zeg,kunt u nog wel slapen??

endtotrolling | 17-06-15 | 10:29

VVD breekt belofte: ondernemers staan een groter deel van hun omzet af aan de fiscus door nieuwe btw verhoging

stipjes | 17-06-15 | 10:29

Om te kotsen hoe dit land verraden kan worden door mensen die total geen enkel idee hebben wat er leeft onder de bevolking.

fifi23 | 17-06-15 | 10:29

Bakken met geld de asielindustrie in.
Klauwen met geld naar Brussel.
En de duimschroeven op de belastingbetaler verder aandraaien.
Goed bezig.

Klier van Bartholin | 17-06-15 | 10:29

Nou ja op alles. Niet op primaire levensmiddelen.
En het konijn dat nu te duur wordt om te voeren kun je opeten.

Dorst | 17-06-15 | 10:28

PvdA breekt belofte: BTW omhoog op ALLES

stipjes | 17-06-15 | 10:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl