achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ajax bukt voor Co

"Co Adriaanse é o eleito para o FC Porto 2005". De Portugese sportkrant A Bola twijfelt niet en in een slim één-tweetje lifte De Telegraaf gisteren mee: Co Adriaanse gaat naar FC Porto. Ruim drie maanden na de aankondiging van zijn vertrek bij AZ heeft Co dus eindelijk zijn droomclub. Porto is Champions-Leaguewinnaar en vele malen lands- en bekerkampioen, maar dit seizoen gaat het wat minder. President Pinto da Costa belandde in zijn zoektocht naar een trainer met visie en vooral strakke discipline dus in Alkmaar. Pinto ziet in Co de nieuwe José Mourinho, die stijlloze coach die met het bij elkaar gekochte Chelsea dit seizoen de Champions League gaat winnen.


Co van harte! Want het mag duidelijk zijn dat ik het fantastisch vind. FC Porto , da’s nog eens wat anders dat PEC, Den Haag, Willen II, AZ en Ajax. Uitgerekend nu AZ het door blessures in de competitie lastig heeft, komt dit nieuws naar buiten. Hopelijk trekt Co publiekelijk nog even een lange neus naar Arie en de andere zakkenvullers op het rood-witte pluche van de Arena die hem eruit gooiden. De persconferentie vanavond lijkt mij daar prima voor geschikt. Eerst even ten koste van Villarreal de halve finale van de UEFA-cup halen en dan apetrots achter de tafel gaan zitten en zeggen: "Het klopt, ik ga voor drie jaar naar Porto. Ik ga vier keer zoveel verdienen als Frits Barend. AZ alvast bedankt en Ajax krijg lekker ongezien de tyfus! Om vervolgens de Amsterdammers nog even te sarren door het beoogde Hoofd Opleidingen Jan Olde Riekerink mee te nemen naar Portugal als assistent.

Als ik niet A Bola gelezen had, dan had ik eerlijk gezegd getwijfeld aan het bericht in de Wakkere Krant. De kleurrijke voetbalverslaggever Henk Evenblij schiet wel vaker losjes uit de heup met nieuws en niet zelden blijken het losse flodders te zijn. Maar de grootste teleurstelling was toch wel de fantasieloze kop "Porto strikt Adriaanse" boven zijn verhaal. Evenblij staat bekend om zijn legendarische (soms tenenkrommende, maar altijd opvallende) koppen. Het pakkende "Arievederci" na het ontslag van Arie Haan bij Feyenoord is een bekend voorbeeld. Over AZ en Adriaanse schreef hij in december "WinterConing". Misschien heeft het gebrek aan inspiratie te maken met het feit dat Adriaanse liever niet meer met Evenblij (en ook andere krantenverslaggevers) praat. De strenge schoolmeester vindt dat de kranten veel te negatief berichten over AZ nu het even iets minder gaat. Interviews met televisie en radio doet hij tegenwoordig zelfs bewust buiten gehoorsafstand van Evenblij en consorten. Zou Co hebben vermoed dat Evenblij zijn deal met Porto op het spoor was?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.