achtergrond

Geenstijl

Twee jaar GeenStijl

welkom in ons universum!Er is er één jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat zijn wij! Ofwel, GeenStijl bestaat vandaag precies twee jaar, dus verwacht weinig actie hier. De redactie zit namelijk aan het bier. Verder willen we niet te lang stil staan bij dit verjaarspartijtje. De vorige keer dat we dat deden ging nog geen week later voor bijna een half jaar de stekker eruit. Maar goed even kort terugblikkend: we hebben een half jaar vakantie gevierd, vreten nu onze eigen chips, maakten in oktober een doorstart en het feest ging weer ouderwets los.
We lieten Nederland kennis maken met de zangkunsten van Awa en ontmaskerden en passant de Ddoskabouters. Laatstgenoemden probeerden daarop GeenStijl definitief op zwart te krijgen, hetgeen resulteerde in een paar honderd uur schoffelen. De wedergeboorte van GeenStijl kortom ging niet geruisloos voorbij. Er gebeurde weer wat op het internet na een half jaar van oorverdovende stilte. Ook de media schrok wakker en wilde plotseling alles weten van het fenomeen weblogs. We zaten aan tafel bij Netwerk en B & W en onder aanvoering van Francisco van Jole werd getracht ons aan te merken als criminele organisatie.

Theo werd omgelegd en we deden live verslag uit het Haagse Laakkwartier, waar agenten zich drukker maakten om de lupa’s (lunchpaketten) dan de mogelijke bommen en granaten. We legden de hand op het Playboy-contract van Georgina en haar Harries, ontmaskerden Ertan en maakten het bReEzAh-volk blij met de hotmail-upgrade. Aan onze actie: loggen voor zielige mensen, hielden we tot verdriet van menigeen taalvirtuoos P. Kouwes over. Ook in tranen was Ali B. die zijn maatje en naamgenoot Ali Bejjati door Germaine C. zag worden plat gereden. Het leverde een mooie bumpersticker op.

Nederland maakte kennis met een typische VMBO-schooldag en kort daarop met GeenStijl, dat zelfs het NOS-journaal haalde wegens een lekkende computert van de marechaussee. Aangekondigd door Sacha de Boer, die zich speciaal voor deze gelegenheid in stijlloos roze had gehuld. We introduceren onze eigen modellen en Hans de kindervriend probeert tevergeefs via zijn rechtshulp GeenStijl op zwart te krijgen. De kaalkopjes vieren ondertussen carnaval, onze stijlloze strip wordt genomineerd en Kane noemt ons tendentieus.
Eind februari domineert GeenStijl, wegens gebrek aan serieuze concurrentie, met tien beeldjes opnieuw de Dutch Bloggies. We zetten links op het verkeerde been, door wat krakers valse info in te fluisteren en het filmpje van de twee opgeschoten studenten in een Ferrari Enzo gaat de hele wereld over. In maart maken we bekend in 2007 een gooi te willen doen naar het pluche. We presenteren onze nieuws portal en D66 en Netwerk vrezen ten onrechte voor een roze invasie.

Wat nog te verwachten? Welnu, zoals bekend streven wij naar absolute wereldheerschappij, dus we hebben nog een lange weg te gaan. Geytenneuqers als Samir Azzouz dan wel Limburgse kaalkopjes zijn nog niet van ons af. Wanneer Den Haag hier niet toe in staat is, doet GeenStijl het wel. Rest ons jullie allemaal te bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar. En voor onze vele vijanden hebben we slechts één boodschap: Ongezien de tiefus! We spreken elkaar voor de kerst.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.