Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Militaire Willemsorde voor majoor Tuinman

Zo. Kantoorklerken, in jullie corporate cubicles met corporate Nespresso's, corporate climate controls en corporate collegaatjes in corporate tietentruitjes. Tijd om te gaan staan. Voor infanterist majoor Gijs Tuinman. Zometeen wordt Tuinman (5 x Tour of Duty Afghanistan, meerdere missies Afrika) door Koning Willy benoemd tot Ridder der Militaire WillemsOrde 4e Klasse. Voor "voortdurend en onder alle omstandigheden heldhaftig, beleidvol en moedig” optreden. FYI: Tuinman gaf al op 21-jarige leeftijd leiding aan een special ops team van het Korps Commandotroepen in Afghanistan. Nu u weer. Dat wij hier in alle vrijheid (nog) Foute Kudtgrapjes over ALLES mogen maken, hebben we te danken aan Mannen als Gijs. (En aan Marco Kroon, die hierrr in een ranzig profiel gematennaaid wordt door die NGO-tuthola van De Volkskrant.) Ere wie ere toekomt. Wij salueren majoor Tuinman. LIVE OP NPO1
ANP-30201987-klein.jpg ANP-30200293-klein.jpg ANP-30200294-klein.jpg ANP-30200422-klein.jpg ANP-30200574-klein.jpg ANP-30200549-klein.jpg ANP-30200621-klein.jpgDragers van de Willems-Orde (VLNR) de Brit Kenneth Mayhew, kapitein Marco Kroon en oud-commando Gijs Tuinman.

Reaguursels

Inloggen

Hoe heette die Nederlandse wandelaar uit Roosendaal ook al weer?

Tilder? Dat was toch die jongen die zonder toestemming van defensie in het voormalige Joegoslavie voor zichzelf was begonnen als scouting?

Hij deed het zo goed als Nederlandse belgische commando; dat ze hem naar de oorlog als nog afschoten.

Wat een militair bedrog joh, hier en in Roosendaal..... maar vooral bij: Defensie Nederland....(NSB Nederland).

Wakker worden, en gewoon onder ogen zien wie je bent als individu en volk.... pianospelers....... pianospelers...... pianospelers..............

richard2636 | 07-12-14 | 23:07

Voor de groot bekken die zichzelf: commando, marinier, en dat soort rare termen;

Jullie commandant in Sebrenica gezien? Jullie spellen toch ook allemaal piano?

Ik zie hier grote verhalen en spraak...... onwijs.

Over hoe je van naar de Noordkaap kan lopen.....

He sukkels; als je als Nederlandse bluf commando of marinier een 9 mm doorgeladen op je voorhoofd krijgt gehouden; wedden dat je het goede voorbeeld van de Nederlandse pianospeler gaat nadoen?

Wat een Nederlanderlandse grootspraak en nep zooi. Kosten moet ik van de sukkels van de Nederlandse defensie en hun nep "warrior" praatjes.....

Hou gewoon je bek.

richard2636 | 07-12-14 | 22:30

Ongelovelijk wat een onzin dit.

Ten eerste zijn de "Nederlandse Commando's" wijd en verbreid beken in de wereld als; de scouting.

Ten tweede enkele Nederlandse wapenfeiten (concrete en controleerbare militaire acties): Nederland had in de laatste wereldoorlog de meeste NSB-ers van geheel Europa.

Ten derde hebben de Nederlands commando's geen concrete en daadwerkelijke wapenfeiten. Sterker nog ze hebben een "nep graf" van niet bestaand gevallen kameraden in Roosendaal waarvoor een Frans vreemdelingen legioen generaal eens respectvol salueerde tijdens een bezoek. Waarop de Nederlanders als echte boeren moesten lachen; want het was de graven waren als grapje bedoeld. Toch sailliant, want als er een leger is die weet wat gevallen kameraden is,en kameraden onder spervuur terughalen (Nee tuinman, dat is zonder Apache ondersteuning) dan ga je toch af als slechte engels aftreksel uit 40/45.

Ten vierde vind ik de daad van Tuinman als soldaat weinig bijzonder. Er zijn legio voorbeelden te vinden van soortegelijke acties (ook gefilmd..), die geeneens worden opgegeven voor een medaille.

Ten vijfde de het motto: We leave no men behind. Dit is het motto van de originele Seals 6 uit de Verenigde Staten. Om precies te zijn: van de heer buitendienst Richard Marcinko.

Concluderend is het Nederlandse imitatie verhaal en gelogen wapenfeit weer een feit.
Nederlanders zijn historisch gezien en geen oorlogsmateriaal en zullen dat ook nooit worden gezien de historie en cultuur.
Om die reden hadden ze al: tulpen uit Turkije, en molens uit Spanje, gejat om wat te lijken en te promoten als Nederlanders... en oja; Delfts blauw? Is Chinees inkt gejat ten tijd vam de VOC. Allemaal "wapenfeiten" die iedereen kan controleren.
Ga over mijn nek van dit soort militaire nep zooi die getuigde van de enige echte "Nederlandse papieren tijgers" c.q. Wanna be's.

richard2636 | 07-12-14 | 20:39

Baret af voor Kroon en Tuinman. Mag die smerige Volkskrant vandaag al z'n leden en lezers verliezen.

Canis Ferox | 05-12-14 | 06:45

@wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:00
e
En dan wordt ie door scribent infanterist genoemd..... des nondeju ne commando jonguh!

lilluke halve hoan | 05-12-14 | 01:44

Proficiat, majoor Tuinman! Proficiat ook aan Uw directe collega's en uw ouders en broer, waardoor U de mens bent geworden die de held kon zijn op het cruciale moment.
Toch zijn er minpuntjes aan deze vertoning. De Militaire Willemsorde werd uitgereikt door een man in een nepuniform met nepmedailles met een nepinsinuatie van eigen militaire moed. Hij staat aan het hoofd van een regering die de fundamentalistische, globale, tegenkrachten waartegen onze legers worden ingezet, financieel ondersteunt. Hij is geen echte koning meer: Hij is ondergeschikt aan de EU die de vernietiging van onze vrijheid vorm geeft; en aan het NL kabinet dat in navolging daarvan ook een politiek aanhangt die de Europese grond opnieuw gaat doordrenken om vrijheid.
Mannen als Tuinman en hun collega's mogen idd wel beter geëerd worden. De verraders onder ons zijn hun 'meerderen'.

eastender | 04-12-14 | 22:27

duitinhetzakje | 04-12-14 | 18:53

Zo, en nu ben je ook nog GS-er voor het leven.

Het ga je goed, duitinhetzakje.
En als je nog in actieve dienst zit: gebruik je hersens en pas op elkaar. Dat is het enige dat ik er van geleerd heb.
Meer is er niet.

Magdatkandat | 04-12-14 | 21:21

@ Pritt Stift, kapitein Kroon is op 3 nov bevorderd tot majoor, dus hij is nu ranggenoot met majoor Tuinman.

trac | 04-12-14 | 19:27

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:03
Wie zich laat opleiden om te moorden op bevel van politici en hun poppenspelers is eerder een gedupeerde sucker dan een held.

Deze Theo van Deursen is wel de meest verachtelijke reaguurder die we in Nederland kennen. Het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat hij in plaats van hersenen, op die plaats gewoon een lege holte heeft zitten.Wel duidelijk is dat deze Theo van Deursen zo'n verachtelijk sujet is dat in donkere tijden meeheult met onderdrukkers. Nee deze Theo van Deursen zal geen mensen doden, maar deze Theo van Deursen zal met liefde en plezier anderen voor hem laten doden. Wel op de achtergrond en heel stiekum. Als we willen kunnen we heel veel lezen over de Theo van Deursen's die we in het verleden moesten meemaken.Bijvoorbeeld uit de periode 1940-1945. Theo van Deursen je zou maar zo heten. Vanavond,Theo van Deursen, zal ik nog even aan je denken als ik je doorspoel.

louperdeloup | 04-12-14 | 19:12

@magdatkandat

Ik krijg het nauwelijks uit m'n strot, maar 't moet gezegd: jij hebt in ieder geval gevoel voor humor..... en dat is geen gemeengoed voor een marinier.

En... je had me tuk; ik liet me stangen.

Kom niet aan het Korps Commandotroepen, want dan heb ik onmiddelijk last van stoom uit m'n oren!
Eens commando, altijd commando!

P.s. vandaar dat wij altijd zoveel mariniers in de opleiding hadden die roemloos ten onder gingen. Ze hadden één ding gemeen: allemaal blaren van dat stukkie wandelen naar de Noordkaap...

duitinhetzakje | 04-12-14 | 18:53

Zoooo, hot topicje, terwijl het toch niet zo moeilijk is lijkt me. Die kerel verdient ons respect omdat telkens weer heeft laten zien dat hij zijn eigen belang ondergeschikt maakte aan het redden van zwakkeren dan hijzelf.

Of íe dat retrospectief aan de goede of verkeerde kant van een smerig conflict deed doet er niet toe: zwakkeren beschermen is altijd goed.

F#ckingAwesome | 04-12-14 | 18:49

duitinhetzakje | 04-12-14 | 17:10

Kort lontje, soldaat. Observeren en registreren, blijven kijken, blijven nadenken en vooral, vóóral: het hoofd koel houden.

Wij propten die hele basisopleiding van jullie in één weekendje. Marsje naar de Noordkaap en zwemmend terug, onder water hè, dus met je hele PSU d'r bij en ondertussen Russich leren.
Wie bij aankomst verzopen was, het cyrillisch alfabet nog niet machtig was of last van blaren had, kreeg van de sergeant een enkeltje Brabant.
Voor de rest begon het dan pas. En weet je, de wereld is best mooi boven de grond. Vind ik nog steeds.

O ja, en blijven lachen, da's het belangrijkste.
Verder ben ik uitermate trots op jou en op jullie.

Magdatkandat | 04-12-14 | 18:30

wat een vieze vieze krant is die VVK toch

(Behind)Doors | 04-12-14 | 17:10

@Magdatkandat

Bedankt voor je toelichting! man, man , man wat bevestig jij weer het gemiddelde LBO niveau wat zo kenmerkend is voor mariniers.
Ik wed dat je de eerste 2 weken van de ECO niet eens doorkomt; in de opleiding ook zo'n jankerd meegemaakt.
Zal nu wel ergens met een rode bies rond lopen paraderen..

Wellicht is het een idee om de baret voortaan in een roze uitvoering bij de baretuitreiking uit te delen? Moet wel een beetje kleuren bij de rode bies natuurlijk!

Houdoe!

duitinhetzakje | 04-12-14 | 17:10

Mijn respect voor dit soort gasten is er niet meer.
Iedereen die meedoet aan dit soort zinloze oorlogen,vraagt om problemen.
Na de inval in Irak moet iedereen met n beetje intelligentie al begrijpen ,dat maar een paar grote jongens alleen maar groter worden van dit soort oorlogen,en verder niemand,de rest wordt alleen maar armer.
Gijs had kunnen weten dat zijn Overheid steelt van Bejaarden om dit soort Bullshit oorlogen en Medailles te financieren.
Het is net als MH17,we hadden daar nooit moeten zijn.
En de Overheid samen met het Propaganda NOS Journaal ,maakt er vervolgens een mooie,onvergetelijke show van,een emotionele,maar toch fijne herinnering.
Show must go on :Queen
www.youtube.com/watch?v=t99KH0TR-J4

Torquemada | 04-12-14 | 16:36

Held. Punt.

_Fly66_ | 04-12-14 | 16:32

Ze pikken er iemand uit en dan heeft het KH ook weer bestaansrecht. Ceremonies voor het gepeupel om de aandacht van de echt belangrijke zaken af te leiden of was WL met z'n speedboot gekomen?

Andersom dag | 04-12-14 | 16:30

Duim tegen de broekrand, iemand die terug gaat onder vuur om een van zijn manschappen terug te halen altijd +100.

luckor | 04-12-14 | 16:27

Tinie | 04-12-14 | 15:09
Koningshuis en kabinet gijzelaar van de Duitsers laten zijn. Dat is inderdaad een goed idee.

Bubsy | 04-12-14 | 15:56

Hoezo moet dat live op tv? Moet het Nederlandse volk ergens op worden voorbereid en past daar militarisme in?

tweekeerrechtsislink | 04-12-14 | 15:53

Mijn neefje heeft trouwens op het Bernardinus in Heerlen zes jaar in dezelfde VWO-klas als Gijs gezeten. En toen al viel Gijs op door eerlijkheid en karaktervastheid.

WirMachenMusik | 04-12-14 | 15:39

duitinhetzakje | 04-12-14 | 12:15

Oi man, haal dat zand uit je ogen: "watje" was bij ons de hoogste pluim die je kon krijgen, hoger kon niet. Ik streek over m'n hart. Toen Ajax een keer de Europacup won, was ik ook blij voor ze.

In mijn tijd gingen we trouwens afbouwen bij de commando's. Beetje kuiltje graven, beetje rummiekuppen, iedere 3 weken een douche. Maakte je een zachte landing in de burgermaatschappij.
Kusjes.

Magdatkandat | 04-12-14 | 15:35

Hans Janmaat, Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Geert Wilders zijn voor mij toch de echte Nederlandse karakterhelden van de afgelopen decennia. Die bovendien belangrijke structurele invloed op de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland hadden en nog hebben. Zeldzaam moedige patriotten die vooraf wisten dat ze tijdens hun leven voornamelijk hoon en demonisering konden verwachten.
En dit zeg ik als overtuigd voorstander van directe democratie en absolute meningsvrijheid, die zich op de politieke links-rechts schaal eerder links, maar dan wel met rechtse accenten, bevindt.

WirMachenMusik | 04-12-14 | 15:26

Qua onderscheidingen haalt hij het niet bij Koning Willem!

hertog2 | 04-12-14 | 15:22

Wat schuift dat zo'n lintje....., ook z'n 650K?

Ali Nee | 04-12-14 | 15:14

De koning (in operette-uniform) verklaarde de begrippen "moed, beleid en trouw". Moest toch even aan zijn overhaaste aftocht bij de damschreeuwer denken en de behandelingvan de waxinelichtwerper. (Dat Oranje in de meidagen van 1940 snel de aftocht blies kan men hem natuurlijk niet kwalijk nemen; dat Maxima een talibantulband droeg evenmin)

Tinie | 04-12-14 | 15:09

Loekiekoch
En dan ook nog eens in een land waar dat vechten niet of nauwelijks zin heeft.

Wat hebben we daar in verweggistan eigenlijk verloren?

mallekater | 04-12-14 | 15:00

*wat strammetjes in de houding springen doet*
Saluut!

kibbesoeb | 04-12-14 | 14:48

Ik zie nou ook die balk bij Kroon op zijn schouder.
Way to go Kroon en Tuinman!

Negeren dat linkse tuig. Dat soort azijn pissers winnen je de oorlog niet.

Bubsy | 04-12-14 | 14:47

Aan de rangonderscheiding tekens op de schouders van Kroon te zien is hij inmiddels tot Majoor bevorderd. Diep respect voor Tuinman en Kroon, als dit soort mannen niet zouden bestaan dan liepen mijn 3 vriendinnen nu zwaar gesluierd door de Kalverstraat.

Baronwater | 04-12-14 | 14:22

Zo te zien heeft GS best wel een grote schare aan lezers die met een militaire loopbaan. Misschien eens iets mee doen? Staatsgreepje of zo...

Abject | 04-12-14 | 13:54

89 Generaals heeft Nederland, Amsterdam heeft meer ambtenaren dan New York en voor politiek gewin wordt iedereen geofferd. Ook dit soort helden, zie voorgaande ontvanger van de Willemsorde.

Zwarte Piet is zwart, helden zijn helden, daar kan een politiek correcte media die in haar eigen maakbare wereld leeft niets aan veranderen.
Kaas de Vies | 04-12-14 | 09:59

Grondig mee eens. Als je leest hoe Marco Kroon willens en wetens wordt stukgemaakt door overheid, media en defensie dan gaan mijn nekharen overeind staan. Maar goed, zij die gaan sterven groeten u ofzoiets..

Koning één oog | 04-12-14 | 13:50
-weggejorist-
loekiekoch | 04-12-14 | 13:46

een held is een held maar wat heeft de dochter van een oorlogsmisdadiger daar mee te maken?

rechtsdwalendeautist | 04-12-14 | 13:33

@rukkieduck

voordat je voortaan jezelf weer achter het toetsenbord hijst, is het wellicht beter dat je de spelling van moeilijke woorden even door Google heen haalt.

ik weet het: medaille is ook een verdraaid moeilijk woord....

en...... probeer positief te blijven denken!

@Tuinman Hulde en respect!!

duitinhetzakje | 04-12-14 | 13:31

@Ratatosk | 04-12-14 | 13:19

Zoals je kunt lezen schrijf ik "een moeder Theresa status" Ik gebruik het hier in overdrachtelijke zin.

Skunk57 | 04-12-14 | 13:24

Skunk57 | 04-12-14 | 13:11
Moeder Theresa was een naar monster met haar sterfhuizen zonder medische hulp, haar zelfverheerlijking en dictator-vriendjes. Een vies beest dat veel ellende heeft aangericht.

Ratatosk | 04-12-14 | 13:19

een medalie voor oorlog voeren nog even en moordenaars krijgen ook een medalie .

rukkieduck | 04-12-14 | 13:16

@MarcS | 04-12-14 | 11:02

Dat is een keuze. Om beroepsmilitairen een moeder Theresa status tot te dichten gaat mij veel te ver.

Skunk57 | 04-12-14 | 13:11

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:09

Ik deel je mening niet, maar ik vind het verwerpelijk dat je weggejorist bent.
Je comment overtreedt geen huisregels.

GS is bij deze toegetreden tot de gedachtenpolitie.

Ballenman | 04-12-14 | 13:09

@MarcS | 04-12-14 | 10:59 - Wat de republiek betreft zijn we het eens. En nee, ik ren geen Iron man, maar ben er vrij zeker van dat ik WimLex eruit ren.

ViagraFalls | 04-12-14 | 12:36

Respect voor majoor Tuinman en kapitein Kroon. Geen respect voor onze politici die militairen voor eigen eer en glorie en niet te vergeten een leuk baantje in onmogelijk posities plaatsen. Geloof dat ik die nog meer minacht dan de sneue trollen hier.

bijna_raak | 04-12-14 | 12:35

Eerbetoon voor een ware held. Hulde!

Hyronimo | 04-12-14 | 12:31

Als de overheid ons iets wil laten geloven kan er van uit gegaan worden dat het niet waar is. Als de Oranjes uit de kast getrokken worden is dat het teken dat het zeker niet de bedoeling is dat het plebs zelf nadenkt. Bij ceremonies als deze wordt de nadruk gelegd op veronderstelde deugd in het werken voor de overheid, waarbij de meest elementaire moraal opzij gezet wordt. Doden en gedood worden voor de cynische leugenaars in Den Haag.
Majoor Tuinman Ridder etc is een tool, een man die zich laat gebruiken voor de sinistere doelen van de Ruttes en de Samsoms van deze wereld. Alle reaguurders die kritiekloos de BS slikken over "onze vrijheid" die wij te danken zouden hebben aan lieden als majoor Tuinman trappen er met open ogen in.

7,62x39 | 04-12-14 | 12:27

Niet verder vertellen, maar tussen dat bijna Noord-Koreaanse lintjes-prikbord van koning kroonkurk, zitten minstens 25 speldjes van de avondvierdaagse......
*gnehe*
necrosis | 04-12-14 | 10:34

Scherp gezien..... U bent ook Commando geweest?

Mijnheer Harmsen | 04-12-14 | 12:26

Commando's altijd + heeel veel kudo's

Diep respect ook voor deze majoor!

* in de houding gaat staan*

Zoals bij het verkrijgen van de Baret:
Mutsen af...... *pet in de lucht gooit* .... Baretten op!!!

Nunc Aut Nunquam!

Mijnheer Harmsen | 04-12-14 | 12:21

reageerbuis | 04-12-14 | 12:10
Dus in Amsterdam worden meer moorden gepleegd, dan in heel Nederland?

Bakito | 04-12-14 | 12:20

@Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:57
Mooi gezegd.... maare wat doet U eigenlijk voor de kost?

reageerbuis | 04-12-14 | 12:17

@Magdatkandat

Alweer een zware dag voor je! Voor de tweede keer een KCT- er en geen visstick op het ere podium voor de hoogste dapperheidsonderscheiding....

Triest dat je zo blijk geeft van je frustratie. Er kan tenslotte maar één Korps het beste zijn.....
En dat is niet gelegerd in Doorn of Rotterdam, maar in het Brabantse Roosendaal!

Zwemmen kunnen ze dan misschien niet altijd even goed, maar er zijn ook weinig brandhaarden op de wereld waar je momenteel zwemmend de overwinning haalt.

Nuncautnunnquam!!!

duitinhetzakje | 04-12-14 | 12:15

@ Kets22 | 04-12-14 | 12:07
.
Ga je dat ook zeggen tegen de brandweerman die je uit je huis sleept, of het ambulancepersoneel dat je hart op gang houdt?

quantumcollider | 04-12-14 | 12:14

@wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:11
Suriname?

reageerbuis | 04-12-14 | 12:13

Ok, leiding geven aan een actie om een gewonde terughalen onder vuur is tegenwoordig al een Willemsorde waard. Dat is behoorlijke inflatie van die orde. Denk dat er de komende maanden dan nog wel enkele tientallen mogen worden uitgereikt aan veteranen van de politionele akties etc.

Ratatosk | 04-12-14 | 12:10

@Bakito | 04-12-14 | 10:14
Je spreekt weer poep. New York 9 meg inwoners, 700 moorden in 2012. Amsterdam 0,85 meg inwoners 150 moorden. Ook in 2012. ff snel gerekend is dat 2x meer.

reageerbuis | 04-12-14 | 12:10

Ik lees artikelen in kranten dat deze man een held tegen wil en dank is. Wat een bullshit hij had toch een keuze om het beroep van soldaat te kiezen. Dan ben je dus geen held tegen wil en dank. Zielige NL propaganda weer.

Kets22 | 04-12-14 | 12:07

Het wachten is natuurlijk op de eerste soldaat I die ook zo`n onderscheiding krijgt.
O, wacht... die krijgt hij nooit.
Dostranamus | 04-12-14 | 11:31
.
Een Militaire Willemsorde krijg je voor moed, BELEID en TROUW. Oftewel, je moet niet alleen dapperheid laten zien, ook goede beslissingen nemen en ondanks zware tegenslagen je opdracht vervullen. Aangezien officieren typisch de leiding hebben maken zij de beslissingen en zijn verantwoordelijk voor het vervullen van de taak. Dus zullen zij typisch in aanmerking komen voor de Willemsorde, en gewone soldaten niet, ongeacht hoe dapper ze zijn.
De Gouden Leeuw is een onderscheiding puur voor dapperheid, en soldaten in Afghanistan hebben die gekregen (en helaas een paar postuum...). Een aantal zijn toen ook publiekelijk uitgereikt.

quantumcollider | 04-12-14 | 12:06

Hulde, dat eerst.

Soms vergeten we de nuance hier een beetje.Ik snap sommige reaguursels die een negatieve verband leggen naar moslims in Nederland dan ook niet zo goed.

Deze geridderde held heeft daar gevochten voor de vrijheid van, noem het, de gewone moslim. Heel veel andere soorten heb je daro niet. Denk nog even terug aan die hele moslim familie die de door de taliban aangevallen politiepost verdedigde. Ook helden, maar ook moslim.

Tjemig | 04-12-14 | 12:05

Fuck muilitairisme, ga eens medailles geven aan mensen die zorgen voor vrede ZONDER wapen gekletter. Zo dat is er uit.

dutchdj | 04-12-14 | 12:02

*qua patet orbis*

Salut!

upgent | 04-12-14 | 11:59

Binnen nu en een half jaar zal Europa in een oorlog zijn, let op mijn woorden!
@ Ben_de_Spuiter | 04-12-14 | 11:38
.
Wellicht heb je gelijk. Dus wees blij dat deze mannen er zijn om je hachje te beschermen. Want het maakt niet uit hoe snel een held op sokken zoals jij wegvlucht, een 7.62x39 van de vijand is toch echt wel sneller.

quantumcollider | 04-12-14 | 11:58

Hij zal ongetwijfeld een topper zijn maar zonder speciale daad heeft dit toch veel weg van politiek bedrijven met medailles.

"Van 2009 tot 2012 was hij beleidsadviseur speciale operaties bij het Ministerie van Defensie in Den Haag. Hierna werd hij als burger consultant bij Deloitte, om in 2013 weer terug te keren naar defensie."

Ratatosk | 04-12-14 | 11:49

Ik ben pacifist, maar je bent een lul als je dit soort mannen geen respect geeft.

Barry Hay | 04-12-14 | 11:47

Een kritisch stuk in de Volkskrant. Ai, dat moeten wij niet willen met zijn allen. Gelukkig heb je altijd nog Geenstijl. Daar waar de Defensie advertenties je om de oren vliegen.

BlitzFlicker | 04-12-14 | 11:45

Dit land heeft nog echte helden. Mooi om te zien. Wij mogen meer trots zijn op Onze jongens. Het leger verdedigd ons land en onze internationale belangen. Waar zijn trouwens de centen om ons leger nog een beetje modern te houden?

nerugaer | 04-12-14 | 11:39

Wat doet Willy in een soldatentenue?

Machoclown | 04-12-14 | 11:39

Dit zijn typisch voorbereidingen voor een aanstaande oorlog. Ook typisch Amerikaans om iemand naar voren te schuiven als zijnde held en de burgers laten geloven dat er goede dingen worden gedaan door deze militairen.

Binnen nu en een half jaar zal Europa in een oorlog zijn, let op mijn woorden!

Ben_de_Spuiter | 04-12-14 | 11:38

Wat een tegenstellingen tijdens deze ceremonie....
Onze ruggegraatloze, dwalende en zwalkende politici. Naast een persoon als Gijs Tuinman...
Ook al nemen ze elkaar op de rug. Nog kunnen onze politici NIET in de schaduw staan van een persoon zoals Gijs Tuinman!
Gaan voor een groter ideaal, met je leven als inzet.

number668 | 04-12-14 | 11:34

Het wachten is natuurlijk op de eerste soldaat I die ook zo`n onderscheiding krijgt.
O, wacht... die krijgt hij nooit.

Dostranamus | 04-12-14 | 11:31

B.R.A.V.O deze man is een echte held. Koester deze nu eens i.p.v allerlei dingen erbij te halen. Ikzelf kan alleen maar heel erg in zijn schaduw gaan staan en heel stilletjes te blijven.

Mogen meerder militaire hier een voorbeeld aannemen.

Bello de Hond | 04-12-14 | 11:21

Wat een belabberd slechte reportage van die NOS hobbiesten. Dat gruwelijke nummer van David Bowie erachteraan, wat een aanfluiting.

legomuis | 04-12-14 | 11:14

Roze baret brengt saluut.... Respect!

Hobbykip | 04-12-14 | 11:11

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:57
Paarlen voor de zwijnen, Theo. Men wil er niet aan.
Helden zijn "hors categorie", belichamen van alles en nog wat aan romantische ideeën over heldendom en heldendaden, en daarmee ontstaat een vertroebeld beeld van wat een held eigenlijk is, waar een held eigenlijk voor staat en in dienst van wie of wat een held eigenlijk zijn leven waagt.
Dat je iemand die voor jou een held is vereert, is tot daar aan toe, dat je die held wilt eren, je gaat je gang maar, maar dat je mét die held het militaristische systeem waarbinnen hij tot zijn heldendaden kwam eveneens gaat verheerlijken gaat mij wat ver. Een held moet een held zijn zonder dat uniform, zonder die pomp and circumstance, zonder die onderscheidingen vooral, en zonder dat verdomde Koningshuis dat hier weer blikkerig mag schitteren.

Schoorsteenveger | 04-12-14 | 11:10

pietvanvliet | 04-12-14 | 10:32
Helemaal mee eens. +1 voor onze militairen. De pacifisten onder ons hebben nog steeds de illusie dat we ons kunnen verschuilen achter onze bondgenoten. Dat is een laffe en zwakke houding. Of zullen we ons dan maar compleet ontwapenen? Doe de knopen van je boord maar vast los dan, dan kan IS beter bij je keel.

Nivelleermarionet | 04-12-14 | 11:08

@Westsider | 04-12-14 | 10:44
Zijn er niet al zo'n 3 "Nederlandse" moslim militairen afgereisd naar Syrie om te vechten voor ISIS? Dat eergevoel zat er dus al niet.

LangeTijdGeleden | 04-12-14 | 11:07

@Igor Putkin | 04-12-14 | 10:50
Plusje voor jou! Geniet ervan.

MarcS | 04-12-14 | 11:07

Mooie vrouw heeft ie

subsidistan | 04-12-14 | 11:07

@eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 11:04
:-)

Ik snap Joris wel en spreek hem ook niet tegen 'joris = lief' maar neemt niet weg dat ik het niet stilzwijgend met hem oneens kan of mag zijn toch?

MarcS | 04-12-14 | 11:07

@Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:57

Het is altijd beter dat je veiligheid (militairen) over laat aan politici dan aan een domme religie.

roze_bril | 04-12-14 | 11:06

@Bakito | 04-12-14 | 10:57
Jouw spellingscontrole is een beetje ziek, hij veranderd mijn woord "baret" in een die jij blijkbaar vaak gebruikt "t oupet".
Wat zal dat raar zijn zeg, een aap zijn met een kaal hoofd. Ik snap die t oupet wel.
**** Grrrrrrr, tot 12 keer veranderd mijn spellingscontrole het woord t oupet in baret.**** Dom ding.

MarcS | 04-12-14 | 11:05

MarcS | 04-12-14 | 10:54

De aanhangers van het 'gebroken geweertje' kunnen door één of andere reden op weinig sympathie van Joris rekenen. Maar wat hij plempte was wel voer voor pittige discussie en daar moeten 'we' het toch van hebben?

eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 11:04

@Skunk57 | 04-12-14 | 10:34
Is nog maar de vraag nietwaar? Die pleister inpakker doet dit echter niet met gevaar voor eigen leven, in tegenstelling tot de majoor.

MarcS | 04-12-14 | 11:02

Marco Kroon is een dappere kerel, prima dat hij de Willemsorde heeft gekregen, maar daarnaast is het gewoon een domme tokkie met verslavingsgedrag. Ik zie niet in het wat het probleem is het met het VK-stukje.

LJBrinkhorst | 04-12-14 | 11:01

@ViagraFalls | 04-12-14 | 10:54
Ik heb liever dat onze koning zich met staatsaangelegenheden bemoeit dan met Iron mannetje spelen. Even buiten het feit dat ik Republikein ben en ons koningshuis overbodig acht.

Bent u in staat om succesvol aan Ironman mee te doen? Zo nee, wie bent u dan dat u anderen de maat neemt? Zo ja, get a life!

MarcS | 04-12-14 | 10:59

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:57
Bakito?! Nee liever niet, die mag je houden.

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:58

@MarcS | 04-12-14 | 10:54
GU's wegen zijn ondoorgrondelijk.

necrosis | 04-12-14 | 10:58

MarcS | 04-12-14 | 10:49
Nou, je begon er zelf over [ " Ik neem ook mijn toupet voor deze man af. " ]

Daarbij snij je een goed punt aan, Zwarte Piet is geen neger, maar hij is zwart vanwege de napalm.

Bakito | 04-12-14 | 10:57

@roze_bril | 04-12-14 | 10:32

Dat onderscheid tussen systeem en uitvoering is toch tamelijk willekeurig, en hoe dan ook inconsistent. Als oorlog de voortzetting van politiek met andere middelen is, dan is een soldaat een politicus met een geweer.

In een democratie valt een krijgsmacht onder bevel van de volksvertegenwoordiging, i.c. de regering. Een lid van die krijgsmacht levert zich dus over aan die regering, met lijf en leden en zelfs met zijn ziel.

Onze regering volgt in militaire aangelegenheden veelal de VS. Een Nederlandse soldaat levert zich dus via de zwakke knieën van onze politici over aan de grillen en belangen van een losgeslagen hegemoon van vreemde bodem.

Dat vereist toch wel een special kind of stupid.

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:57

Respect, die onderscheiding krijg je niet zo maar.... daar moet je veel karakter voor tonen.

miff | 04-12-14 | 10:57

@Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:55
Gefeliciteerd, u krijgt de Orde van Bakito 1e graad. Plak m op je voorhoofd en dan keihard headdesksen, blijft hij heel je leven lang zitten.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:57

Maarrr, wanneer krijgen onze reaguurders een onderscheiding?! We zijn de vergeten helden.

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:55

@eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 10:47
Ik zwaai niet mee, de mening van jansma is niet de mijne maar zijn uitlatingen zijn (wat mij betreft) niet joriswaardig.

MarcS | 04-12-14 | 10:54

@MarcS - De Deense kroonprins heeft de opleiding voor de Deense versie van Navy Seal gevolgd, en deed op z'n 40e aan de iron man mee.
.
Ziet u die bolle dat doen? Ik niet, namelijk.
.
Net klaar met het stukje in de VOlkskrant. Walgelijk afegeven van een paar incapabele stukjesschrijvers op iemand die z'n leven in de waagschaal heeft gesteld. Quid zou er zo bijkunnen daar.

ViagraFalls | 04-12-14 | 10:54

@Igor Putkin | 04-12-14 | 10:50
In Afghanistan hebben ze geen boontjes, daar telen ze papaver....

necrosis | 04-12-14 | 10:53

Werken bij de landmacht, je moet het maar willen....

Temazepam60milligram | 04-12-14 | 10:53

... RESPECT. En zo heurt het! De krijgsmacht in het algemeen verdient veel en veel meer respect en aanzien. Het is zo langzamerhand het afvoerputje van NL geworden. Alles wordt weg bezuinigd, uniformen mogen (tijdelijk?) niet meer worden gedragen in het openbaar worden gedragen, salaris=fooi, politieke steun ver te zoeken etc. Maar straks als "we" "ze" echt een keer ter verdediging van volk en vaderland nodig hebben allemaal lopen zeiken dat de krijgsmacht niet in staat is "ons" te verdedigen...

batavia1 | 04-12-14 | 10:52

@ViagraFalls | 04-12-14 | 10:44
Je kunt van wimlex zeggen wat je wilt, maar hij heeft tenminste wel zijn opleidingen gedaan in de krijgsmacht. De medailles zijn waarschijnlijk niet verdient, maar dat doet niet ter zake.

MarcS | 04-12-14 | 10:52

Ach mensen. deze man krijgt dat lintje omdat volgend jaar die orde 200 jaar bestaat en het zou wel lullig zijn als op het podium bij het defilé alleen de buitenlanders, die zich ons koningshuis noemen, zouden staan.

BBmetR | 04-12-14 | 10:52

-weggejorist-

KirkOlson | 04-12-14 | 10:50

Ondanks dat is deze tijden een leger volstrekt overbodig zou moeten zijn - wat doen we daar in godsnaam in die middeleeuwse zandbakken? Laat elk land lekker zelf zijn eigen boontjes doppen. - verdient deze jongeman respect.
Majoor Tuinman van harte!

Igor Putkin | 04-12-14 | 10:50

Zo, zo, je laten gebruiken door de oliei dustrie om een paar Afghaanse boeren met roestige Kalashnikov's af te knallen maakt je al een held tegenwoordig. Feli anyway, voor de majoor. Vast een geschikte kerel.

mindless | 04-12-14 | 10:50

Gewoon even dik 5 keer Prestigen in RL-Call of Duty.
Daar neem ik saluerend mijn petje voor af.

Linkse Zakkenvuller | 04-12-14 | 10:49

Jezus wat een respectloze reacties hier zeg!
Tuurlijk word die gestuurd door de overheid, tuurlijk 'doet die gewoon zijn werk'

Maar eerlijk is eerlijk als jij je verkooptarget haalt terwijl je ook nog de toetsenbord held aan het uithangen bent word je ook beloond door de baas. Beetje dimmen aub.

paddostoel | 04-12-14 | 10:49

Mooi, effe zwaaien naar zijn kids :)

ViagraFalls | 04-12-14 | 10:49

@Bakito | 04-12-14 | 10:45
Baretten en camouflage, zucht ........ Hoezo denk jij bij mij aan een rode baret trouwens? Is dat de kleur van het effect wat ik op jou, dolle stier, heb? In mijn tijd waren er nog geen rode baretten.

In een combat situatie dragen ze die toch niet domme jongen, dan dragen ze een pietenpak!

MarcS | 04-12-14 | 10:49

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:44
Onze krijgsmacht 'privatiseren'?
Heb je wel eens van Blackwater gehoord?

necrosis | 04-12-14 | 10:48

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:44
Ah okay, je bent fan van communisme en Stalin. Dacht ik al.

Bakito | 04-12-14 | 10:48

@Bakito | 04-12-14 | 10:45
Diversiteitsbeleid bij defensie.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:48

*zwaait naar Jansma*

eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 10:47

Wat je er allemaal voor gedaan heb mag Joost weten, maar gefeliciteerd met je medaille en feestje.

geylegerrit | 04-12-14 | 10:46

MarcS | 04-12-14 | 10:42
Waarom dragen sommige militairen eigenlijk rode baretten? Camouflage?

Bakito | 04-12-14 | 10:45

@ Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:38
Ja, ook moslims kunnen trots zijn op Nederland. Er zitten zelfs moslims in het Nederlandse leger. Maar door bevooroordeelde en immer negatieve mensen als jij zal dat trotse gevoel alleen maar afnemen.

Westsider | 04-12-14 | 10:44

@Bakito | 04-12-14 | 10:36
Nee hoor, daar hebben we gevangenissen voor, jaren lang opsluiten, met water, brood en dwangarbeid, dat levert zelfs meer op, en het is rechtvaardig, want voor je geld moet je werken, ga je stelen omdat je geen gratis geld krijgt, dan ben je een crimineel en criminelen horen in de gevangenis. Afpersers moet je niet belonen, maar vooral straffen. Dus volgens je, als je geen gratis geld krijgt, dan ga je stelen? Wat een stomme logica.

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:44

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:44

Man, man, man. Lexie met z'n medailles en z'n uniformpje lijkt heel wat. Tot er dadelijk iets gebeurt en hij als eerste wegduikt.
.
Opgeblazen bal.
.
Groot respect voor held Tuinman!

ViagraFalls | 04-12-14 | 10:44

Beide heren verdienen de Willemsorde.

Beide toonden zich helden door uiterst bekwaam optreden in het veld. Als uitspraken over drank en sex hier moeten worden meegewogen verliest de orde wat mij betreft zijn waarde en dient het lauter nog als nichterig (sorry heb even geen woord wat dezelfde lading dekt) marketingtool.

Grapevine | 04-12-14 | 10:43

@roze_bril | 04-12-14 | 10:32
Nog steeds had ik toen geen pasklaar antwoord, maar kan leven met uw analyse.

Ik word oud, het torsen met zoveel medailles breekt me op denk ik ;)

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:43

Gehuldigd door Willy... Had Willy er wel zin in, nu mist hij zn broodje bal met majo.

ikdenkwat | 04-12-14 | 10:43

5! Tours of duty, meerdere missies in Afrika. Met recht een persoon die zich in werk zetten met gevaar voor eigen leven voor de democratie. Ja het is een huurmoordenaar, zijn beroep is nu eenmaal moorden voor geld / wedde.
Maar dat is niet altijd negatief!!

Zonder dit soort mensen, zou de wereld er anders uitzien.

Ik neem ook mijn baret voor deze man af.
Keur mogen jullie zelf iets van denken :-)

MarcS | 04-12-14 | 10:42

Felicitaties aan deze man. Knap wat hij heeft gedaan. Maar tieft toch effe op met je amerikaanse kutargumenten: dank zij het leger mogen wij genieten van onze vrijheid. Typisch amerikaanse oorlogspropaganda. Het is trouwens wel typisch dat het leger naar het buitenland wordt gestuurd om voor vrijheid en democratie terwijl hier stap voor stap al onze burgerrechten en vrijheden worden afgenomen ivm veiligheid en terrorisme. Want meer camera's; verplicht internet-activiteiten dumpen in centrale servers; vingerafdrukken in paspoort; koppelen van alle systemen om alle burgers te profileren; gezichtsherkenningscamera's bij OV; 7 jaar reisgegevens via de OV-chipkaart registreerd houden; al onze bankgegevens doorsluizen naar Amerika want terreur etc etc; verplichte identificatie-plicht ...... Moet ik nog door gaan met hoe " vrij" wij zijn hier in Nederland .......

loser | 04-12-14 | 10:42

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:37
Het is geen huur, ze zijn in dienst van de overheid. Nogmaals je hanteert je eigen definities hierdoor is een discussie nogal lastig.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:42

Petje af voor Kroon en Tuinman!
goed artikel, en idd, wat een vuig stuk in de Volkskrant:
o.a.: "Dat Kroon niet meer voldoet aan deze erefunctie, speelt nadrukkelijk mee bij deze overweging, bevestigen diverse politieke en militaire bronnen."
ja, nee, wow, zeg, dat is lekker chic, van die diverse, vooral de militaire bronnen. Poehpoeh.

Hemmenaar7 | 04-12-14 | 10:39

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 |

Ik heb nooit gezegd dat ze niet moorden. Maar dat is niet hun primaire doel en dat van een huurmoordenaar wel. Maar daar gaat u niet op in. Dit is zowel zinloos als kansloos.

roze_bril | 04-12-14 | 10:39


(c)ZWITSUL | 04-12-14 | 10:31

Ik had er anders wel een huwelijkscris voor over om die MILF naast hem eens aan een inwendige temperatuurmeting te onderwerpen.

eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 10:38

En de moslims in dit land zitten nu zeker ook trots naar onze held te kijken?!

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:38

Ik weet niet wat ik erger vind:
Iemand die een ander vermoordt omdat zijn kop hem niet aanstaat of
iemand die een ander vermoordt omdat hij daarvoor betaald wordt.
Hoe dan ook, het is een ambtenaar, en dat is altijd -veel.

jemagookniksmeer | 04-12-14 | 10:38

Eindbaas. Repect.

quantumcollider | 04-12-14 | 10:38

Respect... maar hoort dit niet gewoon bij je werk?

XverderNix | 04-12-14 | 10:37

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:37

U kunt over die acties vinden wat u vinden wilt, maar misschien moest u zich dit eens realiseren: Zonder onze krijgsmacht had de kans erin gezeten dat er binnen tien minuten na uw 'kritische' tegel bij u op de deur gebonsd wordt door een clubje met kalasjnikovs.

Majoor, Kapitein, Bedankt.
pietvanvliet | 04-12-14 | 10:32

ik vergelijk die (ex) militairen wel eens met jehova getuigen .. kompleet gehersenspoeld en jaren later geloven ze hun eigen bullshit nog steeds.

(c)ZWITSUL | 04-12-14 | 10:36

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:32
Van mij mogen de uitkeringen worden afgeschaft.

Maar ga dan niet lopen klagen over de paar miljoen bedelaars, zakkenrollers en tasjesdieven die we er dan bijkrijgen hè.

Bakito | 04-12-14 | 10:36

@Zeg maar Jansma

U heeft volkomen gelijk. Jammer dat een hoop mensen die hier regelmatig kritiek spuien op de overheid meteen in katzwijm vallen voor deze huurmoordenaar. Uniformen erotiseren blijkbaar toch.

KirkOlson | 04-12-14 | 10:34

@Schoorsteenveger | 04-12-14 | 10:28
Niet verder vertellen, maar tussen dat bijna Noord-Koreaanse lintjes-prikbord van koning kroonkurk, zitten minstens 25 speldjes van de avondvierdaagse......
*gnehe*

necrosis | 04-12-14 | 10:34

Fijn voor hem, zal vast goed zijn best hebben gedaan. Het blijft verder niets meer dan een beroepskeuze. Iemand die pleisters in pakt heeft meer levens weten te redden.

Skunk57 | 04-12-14 | 10:34

Diepe, hele diepe buiging voor deze man.

HJDB | 04-12-14 | 10:33

@Zeg maar Jansma
Sinds wanneer is er weer internet in die kraakpanden?

HaatAth3ist | 04-12-14 | 10:33

@Bakito | 04-12-14 | 10:25
Mijn belastinggeld is deels bedoeld voor het leger(De echte vechttroepen zoals majoor Tuinman), maar het geld is helaas gejat, door een andere leger(De luie flikkers leger zogenaamd uitkeringstrekkers).

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:32

- Gaat in de houding staan en salueert. -

IJzervreter | 04-12-14 | 10:32

@Zeg maar Jansma: Als we het hier over een huurmoordenaar zouden hebben gehad, zou hij in ieder geval een stuk beter betaald zijn.
 
En hij had er wel degelijk iets te zoeken: wij hebben hem gestuurd. Ga nou niet lopen zeiken omdat een soldaat doet wat hij moet doen of dat het niet uw oorlog was. Of u dat nou leuk vindt of niet: hij was daar ook in uw naam.
 
U kunt over die acties vinden wat u vinden wilt, maar misschien moest u zich dit eens realiseren: Zonder onze krijgsmacht had de kans erin gezeten dat er binnen tien minuten na uw 'kritische' tegel bij u op de deur gebonsd wordt door een clubje met kalasjnikovs. Een beetje zoals in Afghanistan, zullen we maar zeggen.
 
Een deel van de vrijheid om soldaten de vernieling in te schrijven, wat die bloedzuigers van de Volkskrant met groot plezier schijnen te doen, komt door diezelfde soldaten. Het feit dat die jongens en meiden zich deze bullshit maar laten welgevallen, maakt hen grotere mensen dan ik.
 
Het zou zo leuk zijn als we de mensen die in onze naam kogels vangen een beetje waardering geven als ze thuiskomen.
 
Majoor, Kapitein, Bedankt.

pietvanvliet | 04-12-14 | 10:32

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:26

Ik wel. Want in het eerste gaat het om de uitvoering en de het tweede om het systeem. Je laat je in de luren leggen.

roze_bril | 04-12-14 | 10:32

necrosis | 04-12-14 | 10:29
Jullie willen toch de islam uitroeien? Met je minder minder minder....

Bakito | 04-12-14 | 10:32

@Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:30
Ik kom hier om 'mijn' gelijk te toetsen, niet om op te leggen.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:32

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:27
Ga asjeblief terug naar Joop.nl om daar verder te brallen hoe belangrijk het is dat we in Nederland wel 50 miljoen man in huis kunnen halen via immigratie en dat het goed is voor alles en nog wat.

Simpele definities hangen aan daden die op plekken elders in de wereld tientallen, honderden en zelfs duizenden levens hebben verbeterd/gered omdat 2, 3, 4, of meer groeperingen er bij elkaar in dat land/gebied een zooi van maakten en onschuldige kinderen, vrouwen en mannen afmaakten en mee namen hun hel in valt bij mij nog niet onder 'moordenaar'. Ook schiet je als eervolle militair alleen terug als er op jou gevuurd wordt.

LangeTijdGeleden | 04-12-14 | 10:32

@Zeg maar Jansma |

Wat ben je een enorme sukkel. Een huurmoordenaar huur je in om iemand te vermoorden. Een militair huur je niet in om te vermoorden, maar om gebieden veilig te stellen. Als de taliban zich overgeeft dan worden ze gewoon gevangen genomen. Nogal een verschil niet? Maar ga maar verder met je holle frasen.

roze_bril | 04-12-14 | 10:30

KC: watjes die niet kunnen zwemmen.

Qua Patet Orbis

Magdatkandat | 04-12-14 | 10:30

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:26

Dat is een eerlijke reactie waar ik direct respect voor heb.

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:30

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:25
Ik dacht dat jij er al minstens 4 had....

necrosis | 04-12-14 | 10:30

@Bakito | 04-12-14 | 10:25
Jullie?
Wie stuurt 'ons' leger naar godverloren oorden?

necrosis | 04-12-14 | 10:29

Kaas de Vies | 04-12-14 | 09:59
.
89 Generaals? En dan waarschijnlijk ook nog van het type dat achter hun bureau duikt als je een boterhamzakje laat knallen.

Rest In Privacy | 04-12-14 | 10:28

"Nu u weer."
Valse romantiek. Bevestiging van bestaande machtsstructuren en ideologieën. Verabsoluteren van goed en kwaad. Die jongen zal best een onzettende held zijn, en helden zijn geen kantoorklerken, maar mag ik dan principieel weigenen om nu te gaan salueren en te gaan kwijlen als Koning Oliebol, die zelf bijna voorover valt als hij al die militaire onderscheidingen opgespeld heeft gekregen dat militairistische ritueel gaat voltrekken? Mannen als Gijs zijn mannen als Gijs, die kunnen en willen niet anders, en excelleren wellicht in wat ze kunnen en willen, precies zoals vrouwen als Marietje, whoever she is.

Schoorsteenveger | 04-12-14 | 10:28

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:12
Ik snap het. Ik snap het.
Je bedoelt mensen zoals wij, reaguurders. ;-)

wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:28

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:27

@Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:18
Dat is een mooie analyse waar ik niet direct een antwoord op heb.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:26

@necrosis | 04-12-14 | 10:21
Hennis "Schoeffers-diploma-en-nooit-een-minuut-een-voet-gezet-in-een-niet-staats-bedrijf" Plasschaert doet dan eindelijk waar voor ze gestudeerd heeft.

Ik kan me er nog steeds kwaad om maken dat zo'n tuthola die 12 jaar gestudeerd heeft (voor een fucking secretaresse papiertje!) en geen fuck uitgevoerd heeft op kosten van de staat er via papa connecties is ingerold om mindef te worden.

LangeTijdGeleden | 04-12-14 | 10:26

Heeft defensie een PR boost nodig ofzo?
Kenpachi3763 | 04-12-14 | 10:22

pcies .. 1 grote PR stunt .. afleideen dat volk, live uitzenden, parades, wrakstukken , koningshuis jaarlijkse bulshit ect ect.

(c)ZWITSUL | 04-12-14 | 10:26

@Bakito | 04-12-14 | 10:18
Je kan deze medaille maar 1x krijgen.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:25

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:25

Dat hij leve! Hoezee!, hoezee!, hoezee!
*Petje af*

postmodernismisdead | 04-12-14 | 10:25

necrosis | 04-12-14 | 10:23
Kunnen jullie dat leger niet uit eigen zak betalen, i.p.v. belastinggeld te verspillen?

Bakito | 04-12-14 | 10:25

@Kenpachi3763 | 04-12-14 | 10:22
Nee, defensie heeft een echte MinDef nodig!

necrosis | 04-12-14 | 10:23

Heeft defensie een PR boost nodig ofzo?

Kenpachi3763 | 04-12-14 | 10:22

@Trollen: opbokken
@Tuinman: saluut!

ole guapa | 04-12-14 | 10:22

Maak Majoor Tuinman MinDef!
Die weet tenminste waar hij over praat als het weer over buitenlandse missies gaat.
Hennis gaat maar lekker briefjes typen....

necrosis | 04-12-14 | 10:21

Nathalie Righton, Jan Hoedeman, verwachten jullie van iemand die vecht tegen bermbommenleggers, gasten die zoutzuur over meisjes gieten, zich verkleden als vrouw met bomgordel onder burka fijnbesnaardheid?
How dare you???????

Einde van de Domheid | 04-12-14 | 10:21

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 |

Jawel jawel. Jij hebt deze regering gekozen. Jij bent medeverantwoordelijk.

roze_bril | 04-12-14 | 10:21

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:21

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:11

Politici naïviteit, onbetrouwbaarheid en incompetentie verwijten en in dezelfde plemp iemand ophemelen die blindelings moordt in opdracht van diezelfde politici.

Dan heb je wel meer niet op orde dan alleen je definities.

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:18

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:15
Haha, wat doe je dramatisch vandaag. Had je ook zo'n medallie gewild?

Bakito | 04-12-14 | 10:18

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:18

Is dit ook een defensie advertentie?

Woods | 04-12-14 | 10:18

Serieus diep respect voor deze Majoor Tuinman!
Ik salueer en groet u.

Aan zijn inzet kan een ieder een voorbeeld nemen.

willemke | 04-12-14 | 10:17

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:09
Kop dicht en ga in de houding staan, ui!

necrosis | 04-12-14 | 10:17

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:14
Definitie van moordenaar.

Jouw tandarts heb je zeker ook al aangeklaagd voor zware mishandeling.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:16

@Bakito | 04-12-14 | 10:14
Ambtenaren vermoorden vrijheid.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:15

Onze naïeve politici knuffelen met de vijand en ze blijven maar de islamitische vijand importeren, daarna moeten deze helden de puinzooi gaan opruimen, te triest voor woorden.

Respect voor onze helden, en de middenvinger voor de landverraders.

Wonderful-Life | 04-12-14 | 10:15

Tuinman +1

subsidistan | 04-12-14 | 10:15

-weggejorist-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:14

Kaas de Vies | 04-12-14 | 09:59
In Amsterdam vinden veel en veel minder moorden plaats dan in New York.

Voor wat dat betreft zijn ambtenaren blijkbaar een veel betere oplossing dan militairen.

Bakito | 04-12-14 | 10:14

@Zeg maar Jansma
.
troll Much???

fifi23 | 04-12-14 | 10:14

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:11

Natuurlijk, want zonder mannen als de majoor stond de Taliban nu op onze drempel.

Je kunt ze ook werkelijk alles wijs maken.

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:13

Lekker dat ie aan het knokken is in zandbakken en de bush bush, maar ondertussen moet het land beschermd worden tegen onze eigen politici die Nederland verkwanselen. Revolutie!

Rest In Privacy | 04-12-14 | 10:13

@wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:11
Doelde eigenlijk op helden, helden heb je ook buiten defensie.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:12

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 1

De overheid dat ben jij.

roze_bril | 04-12-14 | 10:11

R.E.S.P.E.C.T.

kapotjeplov | 04-12-14 | 10:11

@Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:09
Je hebt je definities niet op orde.

Jij bent vast ook zo iemand die begrip heeft voor de Talibanner die je verkracht.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:11

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:09
Ga lekker kantklossen joh.

Bintangman | 04-12-14 | 10:11

Repsect!

*met blauwe baret naar groene baret zwaait*

eerstneukendanpraten | 04-12-14 | 10:11

Diep respect!!!
*salueren doet*

DikkeLollie | 04-12-14 | 10:11

Enorm veel respect voor deze kerel. Maar waarom krijgen enkelingen altijd dit soort ordes terwijl ze vaak in Teamverband deze taken uitvoeren? Dat heb ik nooit volledig begrepen. Vind het altijd zo raar, echt zo'n idee van "Ik krijg de hoogste orde en erkenning en jij niet, terwijl we zij aan zij stonden."

LangeTijdGeleden | 04-12-14 | 10:11

@Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:01
Hmmm een regering met louter militairen...
Waar heb ik dat ooit eerder gezien?

wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:11

Respect en gefeliciteerd Rambo! Neem maar een lekkere pikketanus vanavond met held #2 Marco Kroon.

Bintangman | 04-12-14 | 10:10

-weggejorist en opgerot-

Zeg maar Jansma | 04-12-14 | 10:09

Respect en onwijs bedankt. Held!

Sadomassochristus | 04-12-14 | 10:09

Militairen die helden worden door tegen moslims te vechten worden uiteindelijk in de media afgemaakt.

Boven het maaiveld uitsteken wordt in NL sowieso al niet op prijs gesteld, maar als je dat doet tijdens het vechten tegen islamdebielen dan is je toekomst gegarandeerd naar de klote, daar helpt zo'n Willy-orde niks aan.

Als ex-Klu officier salueer ik deze majoor!

James Lastig | 04-12-14 | 10:09

Mmm, met wie willen wij verder? Met majoor Gijs of met sneuneus Theo van Deursen? Grenzeloos respect voor de majoor.

Dayak | 04-12-14 | 10:08

Prima dat die jongen zijn werk goed gedaan heeft.
In Afghanistan bestond dat met name uit het helpen van de Amerikanen met het herstellen van de opiumproductie en tevens de beveiliging van de door de familie Balkenende aan te leggen pijpleiding.
Ik heb liever dat dit soort talenten zich voor het land inzet ipv voor de belangen van anderen. Daar hebben we meer aan.

Guy Veropzoudten | 04-12-14 | 10:07

Het is gewoon zijn werk.

roze_bril | 04-12-14 | 10:06

Screw you Nathalie Righton en Jan Hoedeman.
Nog nooit heb ik in een artikel iets zo uitgebreid en onzinnig gelezen dat geen enkel verband had met het onderwerp als bij jullie!!!!!
Stop met je vak, je kunt het niet!!

Einde van de Domheid | 04-12-14 | 10:06

Heb veel respect voor deze mensen, wat een Held! Ga hier echt even voor zitten vandaag!

Dimitry | 04-12-14 | 10:05

Deze man heeft meer impact dan een JSF. Welkom in het nieuwe slachtveld.

Feynman | 04-12-14 | 10:04

Wie zich laat opleiden om te moorden op bevel van politici en hun poppenspelers is eerder een gedupeerde sucker dan een held.

Theo van Deursen | 04-12-14 | 10:03

Brengt......... GROET!
*salueert*

Respect pik.
Ik zit pas in level 2...

The Gymp | 04-12-14 | 10:03

@wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:00
Zullen we beginnen met 150 + 75? Hopelijk trekken we dan dit land wel vlot.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 10:01

Proficiat aan deze majoor. Helden zijn wat deze natie nodig heeft.

Driewerf Hoezee | 04-12-14 | 10:01

Opeens heb je het. Je wordt -tuinman- commando.
Gefeliciteerd bink. Zoals jij hebben we er nog 15.999.999 van nodig!

wakkere_nederlander | 04-12-14 | 10:00

Binnenkort wordt hij waarschijnlijk door een overijverige Officier van Justitie aangeklaagd wegens het verstoren van de nachtrust van de Afghaanse bijstandsmus tijdens schermutselingen.

Want zo werkt de overheid.

Ik heb respect voor elke soldaat en meer respect voor deze held van Nederland.

Niet alleen voor hun daden maar ook dat ze kunnen leven met de ondankbaarheid van hun overheid en hun meerderen.

89 Generaals heeft Nederland, Amsterdam heeft meer ambtenaren dan New York en voor politiek gewin wordt iedereen geofferd. Ook dit soort helden, zie voorgaande ontvanger van de Willemsorde.

Zwarte Piet is zwart, helden zijn helden, daar kan een politiek correcte media die in haar eigen maakbare wereld leeft niets aan veranderen.

Kaas de Vies | 04-12-14 | 09:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland