achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

War On Obesitas IX: beweeg die reet

waronobesitas100.jpgHet is zo simpel. Zo verdomde simpel. Obesitas is geen welvaartsziekte, het is een luiheidsziekte. En het is geen ziekte. Nogmaals, een ziekte die je kunt 'genezen' door elke dag een uurtje goed te bewegen en je dieet aan te passen is geen ziekte. Obesitas is een teken dat je zo lui bent, dat je liever op een afschuwelijk manier voortijdig dood gaat dan dat je beter gaat bewegen en beter gaat eten. Terwijl het zo ontzettend leuk is om te zorgen dat je een gezond en fit lichaam krijgt of behoudt. Gelooft u niet? Mooi, komen hier vijf sporten die u kunt gaan doen, van gratis en thuis tot en met duur en in de outdoors. Die leuk zijn, zo intensief als u ze zelf maakt en een prima manier om eens niet met een familiezak Bolognese chips achter dat flatscreen reclamebord te kruipen na een dag bureaustoelzitten. Hup. Beweeg die reet. Omdat het goed voor je is.
Workout, crossfit, bootcamp Hoef je het huis niet eens voor te verlaten. Er zijn op internet zat oefeningen en programma's te vinden die u gewoon in uw slaapkamer kunt doen, zodat u elke dag beweegt. Let op, want sommige van die oefeningen kunnen uw rug nog wel eens verkloten als er geen professionele begeleider bij staat om u aanwijzingen te geven. En het is ook handig om een trainer of een groep om je heen te hebben ter motivatie. Dan kom je bij crossfit of een bootcamp. Jup. Kost wat geld. Kost wat meer tijd. Kost wat meer inspanning. Maar je ziet direct resultaat en je weet zeker dat je goed beweegt.
Squash Als je het concept snapt van het met een racket een bal tegen een muur slaan, kun je squashen. Hoef je de officiële regels niet eens te kennen. Gewoon rammen en herhalen. Binnen een half uur bent u afgepeigerd. Leuk voor met een vriend en/of partner.
Hardlopen Hardlopers zijn sympathieke wielrenners. Ze vallen geen medeweggebruikers lastig, bijvoorbeeld. En rijden nooit bejaarden dood. Hardlopen kost je niks en het enige wat je nodig hebt is een omgeving. Hop. Schoentjes aan, de paden in. Zie je gelijk nog eens hoe je directe leefomgeving er uit ziet. Kan ook in groepjes, zodat je in ieder geval met een collectief voor lul loopt. Beetje ouwehoeren over onzin en elkaar proberen over een grens te drukken.
Obstacle runs Obstacle runs zijn de nieuwe festivals: hipsters zijn er massaal te vinden en de sfeer is veel te optimistisch voor een doorgewinterde cynicus. Toch is dit apenkooien voor volwassenen een hilarische manier om jezelf fit te houden. Runs zijn er van vijf tot vijftig kilometer, je moet klauteren, springen, hangen, kruipen, tijgeren, over containers, door banden, de sloot in en de modderberg op. Je voelt je sowieso een Navy SEAL, hoe onbeholpen je zo'n obstacle run ook afloopt. Hoe vaak bent u in uw volwassen leven nou vol overtuiging een sloot in gesprongen? En ter voorbereiding moet je wekelijks hardlopen en workouts doen. Overigens zijn mudruns de ideale sport als je van gemengd douchen houdt nadat je met een zooi lekkere wijven door een paar modderbaden bent geploeterd. Dat u het weet. O ja, er zijn soms ook obstakels die onder stroom staan. OMDAT DAT HILARISCH IS!
Basketball JA NATUURLIJK STAAT BASKETBALL HIER TUSSEN! Wat had je dan verwacht? 'Korfbal voor negers', uiteraard. Maar ook een ideale manier om fit te blijven. Je hebt de druk om op de training te komen omdat je teamgenoten dat verwachten en je bent elke zaterdag sportief onder de pannen. Zonder de regen en psychopathische idioten die je op een voetbalveld treft, en met een atletische sport die op hoge snelheid gespeeld wordt en waarbij je ook nog je intelligentie onder hoge druk moet gebruiken. Kortom, de ideale teamsport.
Voor degene die het zich afvroegen: volgende week volgt voorlopig de laatste reguliere episode van War On Obesitas. Maar geruchten gaan dat er in 2015 diverse specials op het programma staan! War On Obesitas is een initiatief van Stijlloze Lifecoaching met het oog op duurzaamheid van mens en milieu. Voorgaande edities Episode I: GeenStijl strijdt tegen vetzakken Episode II: pak vetzakken hard aan Intermezzo: gezond zaad Episode III: de basics Episode IV: dood aan suiker Episode V: ga sporten Episode VI: fat acceptance Episode VII: obesitas zo duur als oorlog Episode VIII: save the kids!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.