Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Westermoskee: vies geld, jihadisten en corruptie

Westermoskee.jpgJournalist Kameel Rijken publiceert vandaag een boek waarin naar voren komt hoe het mono-culturele Ottomaanse annexatie-project "De Westermoskee" omgeven is door cutthroats, crypto-jihadisten en vies geld. In een mini docu van de mini-PvdA leidt de vader van ginger-turk u rond in de wereld van de Westermoskee. Brave Nederlanders zeggen braaf dat dit mono-culturele overwinningsmausoleum de multiculturaliteit waarborgt. In 1994 kopen Erdo-boys voor 3,3 miljoen euri een lap grond. Ze willen er een moskee bouwen maar platzak. De Rood/Groene gemeenteraad vond dit zielug en kocht de grond in 2005 terug voor 6,1 miljoen euro. Vervolgens krijgen de mini-sultans de grond in erfpacht terug van de gemeente. Dit was dus een cadeautje uit de gemeente-pot van 2,8 miljoen euro. Na de breek een samenvatting van hoe het Ottomaanse Paleis van Vrede volgens Rijken tot stand kwam. Bouwbedrijf Het Oosten wilde ook wat meuk op de grond neer tyften en besloot het project samen met de Sultanz te trekken. Vervolgens wordt de relatie tussen Het Oosten en de Turken zuur, waardoor de Otto's de moskee zelf willen bouwen. Vervolgens wordt het echt maf. De jihadisten constateren dat hun grond inmiddels 12 miljoen euro waard is en denken bovendien dat ze deze grond voor die prijs kunnen verkopen. De deal voor de moskee-bouw in samenwerking met de gemeente zou alleen doorgaan als de bouw voor 2009 zou beginnen. Inmiddels wilden de Turken de moskee niet meer bouwen (want 12 miljoen), dus begonnen Milli Görüs-leden in 2007 zelf bezwaren aan te tekenen tegen de bouw van hun eigen moskee. Van deze bezwaarders blijft er uiteindelijk eentje over: Hakan Mirzaoglu. Aangezien Het Oosten inmiddels al miljoenen in het project had geïnvesteerd boden zij Mirzaoglu tussen de 5 en 10 duizend euro, maar Turk weigerde. Het Oosten schakelde vervolgens een medewerker van het Turkse consulaat in en realiseerde een deal met Mirzaoglu: voor 20.000 euro zou hij zijn bezwaar in trekken. Maar, Mirzaoglu deed dit naar eigen zeggen vooral omdat hij onder zware druk stond van een Turkse crimineel met vervolgingen wegens moord en mishandelingen op zijn naam. De inspanningen lijken tevergeefs; in 2010 stapt Het Oosten, dat na een fusie inmiddels Stadgenoot heet, uit het project. Uiteindelijk wordt de moskee afgebouwd door aannemersbedrijf Pmeijer.

Reaguursels

Inloggen

en dus.... ik blijf erbij, religie is net kanker. Er zit in elk werelddeel wel een tumor

deco | 25-11-14 | 20:58

De islam-ellende komt over ons vanwege de clash van twee soorten waan: de één die zegt dat je met kop-afsnijden het universele paradijs kan stichten, de ene en absolute heilstaat, de planeetomvattende umma, en de ander die zegt dat al dat kop-afsnijden niets maar dan ook niets te maken heeft met de islam, die ‘religie van de vrede’, zo vol van barmhartigheid. Hoe dit te duiden? Cognitieve dissonantie, idiologico schizofrenico, tremendum debilitorum? Het is in ieder geval interessante kost voor historici later. Als er althans historici zullen zijn. Want de islam doet niet aan deugdelijke geschiedschrijving. En ziet alles als één grote zegetocht van de kop-afsnijders.

Benedict Broere | 25-11-14 | 09:58

Hahaha ik lees alwwer over die haatbaarden en fraude en extremisten en dan nog "Domme Mede Nederlanders" die een varkenskop willen halen en dergelijke. Maar...... jammer genoeg gebeurt dat niet, wij, Domme Nederlanders, latene dit gebeuren. Als wij al accepteren dat de polen en andere oostblokkers nog steeds met witte kentekens rond laten rijden en dus geen verzekering en wegenbelasting hier betalen, dat de pensioenen genaaid worden, dat de ziekeverzekeringen ons naaien, day de regering en voorak het koningshuis met hun rijke vriendjes" Bilderberg groep, Shell, Brenninkmeijers, Dreesman enzenz, ons naaien en wij laten dit allemaal toe, nee hoor die haat bidhut komt er gewoon met veel bombarie en zonder problemen

machinist1964 | 25-11-14 | 08:17

G*dT die incompetente F.Bijdendijk van WBV het Oosten/Stadgenoot was gewaarschuwd dat hij verneukt zou worden door turken en hun zaakwaarnemers.Maar de pvda dhimmie wilde niet luisteren.
Wel stond-i voor 218.387,-euro op de loonlijst (bron:huurderskrant lente 2013)
Was pedante gruwel gristen Donner niet bij het slaan van de eerste paal?

kapitein oosterlng | 25-11-14 | 08:03

@Benedict Broere | 24-11-14 | 23:24 "Met ondertussen reeds 270 miljoen vermoordde andersdenkenden, en de verwoesting van diverse culturen."
.
Goede reactie. Zo is het. Eigenlijk heeft het iets van een cultuurversnipperaar. Het zuigt rijke, hoog ontwikkelde kunst- en schoonheid minnende culturen op, en spuugt dan een vormloze primitieve, geestdodende en lelijke monocultuur weer uit. "Tribalism of the worst kind," is het ook genoemd. Kiftige collectivisten lijken het vooral te bekoren vanwege deze uniformerende versnipperaar. Je moet toch wat, als de arbeiders je de rug toekeren.

ben kokhals | 25-11-14 | 02:46

Wat is het verschil tussen een politicus en een struisvogel ?
Niks, er is geen verschil.

jan-met-de-pet | 25-11-14 | 02:26

@Joris Draaksteker | 24-11-14 | 13:50: "Goed idee man, in de homohoofdstad van Europa de grootste homohaattempel van Europa laten bouwen."
.
LOL!
BTW: Minaret gezien? Komen megafoons in. Het gegil is straks tot voorbij het Vondelpark te horen:)

ben kokhals | 25-11-14 | 02:14

Theo van Deursen | 24-11-14 | 22:11
Salmon Rushdie moet beschermd worden. Nog steeds. Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, Robert Spencer, enzovoort, moeten beschermd worden. Heb je nou al Hamed Abdel Samad beluisterd? De man zegt dat de islam sterk fascistische trekken heeft. En ook hij moet beschermd worden. In Europa neemt het aantal moslims toe, het aantal moskeeën neemt toe, het aantal (vanwege islam) nogo-zônes neemt toe, het radicalisme onder moslims neemt toe, de budgetten van geheime diensten nemen toe (om islam-aangedreven aanslagen te verhinderen), de islam-aangedreven criminaliteit neemt toe (o.a. verkrachtings-epiedemieën in de UK en Scandinavië), de islam-aangedreven economie neemt toe (vele vele oliemiljarden), en de bevolking krijgt zo langzamerhand het idee dat dat veelverkondigde ‘religie van de vrede’ wel eens een gevaarlijke mythe kan zijn. In het leven geroepen door mensen die moreel gezien in de war zijn of anderszins in een waan verkeren. Moslims zitten vast in een mentale gevangenis waar zijzelf gedeprimeerd van worden. En als zij daaraan willen ontsnappen, dan moeten zij vrezen vermoord te worden. De islam staat haaks op bijvoorbeeld mensenrechten, moderne rechtsstaat en wetenschap. Islamkritiek is dan een vorm van bevrijden, van mensen ertoe brengen weer mens te worden. De aanhang van Mohammed groeide pas toen hij begon met roven en moorden. En kritici werden altijd steeds direct vermoord. En ongelovigen werden bekeerd onder druk vermoord te worden. En deze nachtmerrie heeft zich zo 14 eeuwen kunnen ontwikkelen. Zodat er nu zo’n anderhalf miljard mensen in deze gevangenis verblijven. Met ondertussen reeds 270 miljoen vermoordde andersdenkenden, en de verwoesting van diverse culturen.

Benedict Broere | 24-11-14 | 23:24

Duidelijk geval van links weggegooid geld, waar onze gelukszoekers zich ongestraft mee blijven verrijken.
Ik kwam vroeger heel vaak op dat terrein, maar toen was het nog van de Riva, oftewel importeur van Opel en Amerikaanse auto's. Het was een goed lopend bedrijf en toen die moskeeplannen kwamen waren ze "opeens" genoodzaakt om de tent te sluiten en naar Zuidoost te verhuizen.

Ronnie L5042 | 24-11-14 | 22:25

@Benedict Broere | 24-11-14 | 21:55

Als een Arabier in Europa vijftig jaar geleden een kritisch boek over de bijbel had kunnen publiceren, was hij met pek en veren verjaagd. Maar dat kon niet eens.

Schrijf als goj een kritisch boek over de tenach en je kunt in Israël ook niet meer veilig over straat. Zelfs de westerse criticasters van het christendom zijn pas relatief recent veilig, en in delen van de VS nog steeds niet.

Veel van die schrijvers die je noemt heb ik gelezen, evenals de koran, in een ver verleden toen ik dacht dat het nuttig was om de vijand te kennen. Inmiddels weet ik dat onze echte vijanden niet in moskeeën en madrassas zitten.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 22:11

Theo van Deursen | 24-11-14 | 20:57
Mij valt het op – bijvoorbeeld – dat mensen die zich kritisch uitlaten over de islam, dat deze mensen niet lang daarna beschermd moeten worden tegen die islam, omdat zij anders vermoord worden. Je kan daarentegen vreselijk kritische boeken schrijven over christendom en jodendom, en er gebeurt helemaal niets. Of ja, wat er gebeurt dat is dat er boeken geschreven worden waarin geprobeerd wordt die kritiek te weerleggen. Verder zijn er enorme verschillen tussen Bijbel en Koran en tussen Westerse cultuur en islamitische cultuur. Dat wordt inmiddels uitgelegd in honderden boeken en websites. En lees dan niet Karen Armstrong, maar lees Hans Jansen bijvoorbeeld, of Wim en Sam van Rooy, of google Robert Spencer, Bill Warner, Robert Reilly, Jonathan Matusitz, enzovoort. Beluister bijvoorbeeld eens een van de vele interviews en lezingen gegeven door Hamed Abdel Samad in Youtube: derstandard.at/2000006383985/Hamed-Abd...

Benedict Broere | 24-11-14 | 21:55

@Theo van Deursen | 24-11-14 | 18:56
Ok, dan wijzigen we de semantiek. Prima, doen we het wat ongenuanceerder.
-
Ga eens met een spandoek op straat demonstreren voor een nieuwe christelijke kruistocht, beste Theo in bijvoorbeeld:
Irak, Iran, Syrie, Libanon, Sudan, Marokko, Algerie, Libië, Saudi-Arabié, Jemen, Qatar, Pakistan, Egypte, Tunesië, Albanië, etc.
-
Vind je dit een belachelijk voorbeeld? Denk dan aan de isis-fanaten in Den Haag. Hier mag je namelijk wel demonstreren.
-
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen...
-
Stelling is: "Beperk het percentage moslims in je land, als je Westerse vrijheden je lief zijn."

Bernard Couperus | 24-11-14 | 21:37

Is het misschien mogelijk om de volgende keer in gewoon Nederlands een artikel te schrijven? Anyway, GroenLinks en PvdA kamerleden en gemeenteraadsleden moeten allemaal verplicht een paal van 20 meter inklimmen. Deze paal is uiteraard ingesmeerd met mosterd en mayonaise. Lekker glibberen met zijn allen. Is ongeveer te vergelijken met de bijdrage die jullie leveren aan de Nederlandse samenleving.

Bernard Couperus | 24-11-14 | 21:20

@Benedict Broere | 24-11-14 | 20:19

Je moet naar de moslims kijken die die specifieke leer volgen. Het is oneerlijk om de acties van sommige moslims te herleiden tot de koran, en die teksten vervolgens naar alle moslims terug te koppelen.

In het geval van bv. joden en christenen doe je dat niet. En geloof me, als je daar 'bepaalde kanalen voor openzet' krijg je ruimschoots genoeg gelegenheid om dezelfde denkfout te maken.

Die angsten die je uitspreekt, over onthoofdingen, massaal religieus geweld etc die hier ook kunnen gebeuren - ik lees het vaak, maar het is gewoon onrealistisch. De westerse beschaving heeft niets te vrezen van de achterhaalde religie van een gemarginaliseerde onderklasse. That's crazy talk.

De (superieure) westerse beschaving, en ook de Nederlandse cultuur, heeft alleen wat te vrezen van de angst daarvoor.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 20:57

Ik heb eens een documentaire gezien van een schilder die in een oorlog heeft gevochten, hij had een idee om een land vol kunst en cultuur te creëren dat zo ongeveer 1000 jaar zou meegaan ofzeau en ook had hij al mooie maquettes gemaakt (die overigens érg mooi waren) maar toen er weer oorlog kwam heeft hij naar zeggen een paar verkeerde beslissingen genomen dus dat is toen niet doorgegaan.

Zag er wel beter uit dan zo'n moskee, dat dan weer wel.

MartinLeuterKingsize | 24-11-14 | 20:21

Theo van Deursen | 24-11-14 | 18:56
Als ik daar bepaalde kanalen voor openzet, dan bereikt mij elke dag een lawine aan informatie over het vele geweld en destructie die uitgaat van mensen die daarbij nadrukkelijk wijzen naar delen van de islamitische leer. En dat maakt dat ik als bewoner van een moderne open samenleving het volste recht heb om die islamitische leer kritisch te bekijken. Temeer daar in de afgelopen decennia steeds meer aanhangers van die betreffende leer in deze moderne open samenleving zijn komen te wonen. Die in niet geringe mate hebben bijgedragen en nog bijdragen aan die lawine aan informatie over het vele geweld en destructie die uitgaat van moslims. Het lijkt mij daarbij niet meer dan moreel vanzelfsprekend om dergelijke dreigingen in beeld te brengen en aan de kaak te stellen. Teneinde te voorkomen dat de orgie van onthoofden en algemeen culturele afbraak ook in onze contreien gaat plaatsvinden.

Benedict Broere | 24-11-14 | 20:19

@Benedict Broere | 24-11-14 | 18:06

Natuurlijk mag je kritiek hebben op de bijbel. Maar de inhoud van die bijbel is (gelukkig) grotendeels niet waar de meeste christenen naar leven. En hetzelfde geldt voor de koran.

Je hebt wel recht moslims te bekritiseren die leven naar een deel van de koran dat intolerant en haatdragend is. Net als christenen met hun bijbel, en joden met hun tenach. Beide doen in intolerantie en haatdragendheid echt niet onder voor de koran.

Wat je niet moet doen is dat boek zelf bekritiseren wanneer je niet tot het geloof behoort. Dat moeten ze zelf doen, zoals wij dat ook hebben moeten leren, en leren verdragen.

Het is niet alleen ongepast en onbeschoft, maar leidt tot haat, angst, en uiteindelijk godsdiensttwisten, historisch de bloedigste en hardnekkigste conflicten die mensheid heeft beleefd.

Wij hebben tachtig jaar oorlog gevoerd om die uit te bannen. Kritiek op de koran is ten diepste in tegenspraak met de Nederlandse tradities en waarden.

Dat van de positie van vrouwen in Arabische landen is natuurlijk waar, en schrijnend, maar betreft een fractie van het totale aantal moslims, en heeft met de Nederlandse moslims al helemaal niets te maken.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 18:56

Hoeveel meer voorbeelden hebben we nodig om te zien dat de islam boven alles staat in dit land? Och ja, is toch maar belastinggeld, ik betaal daar graag aan mee zullen we denken!

Moonwarrior | 24-11-14 | 18:53

Ah, vies geld, jihadisten, corruptie en PvdA gemeentebestuur: vier onzuivere elementen onlosmakelijk verbonden met elkaar.
Huidige D66 gemeentebestuurders sluiten gretig aan. En zeker niet alleen in Amsterdam!

appelvink | 24-11-14 | 18:07

Theo van Deursen | 24-11-14 | 16:53
Wat vindt u? Mag je kritiek hebben op de Bijbel, Mein Kampf, de Bhagavad Gita, Das Kapital, The Wealth of Nations, Atlas Shrugged? Vanwege wat mensen doen op basis van de daarin geconcentreerde ideeën? Waarbij het niet gaat om meneer x of mevrouw y, maar om het grote groepen mensen die bepaald gedrag vertonen, op basis waarzij zijzelf wijzen naar een bepaald achterliggend gedachtengoed. Bijvoorbeeld: Bijbel, Mein Kampf, de Bhagavad Gita, Das Kapital, The Wealth of Nations, Atlas Shrugged.
Trouwens, wat betreft vrouwen… The Arab Human Development Reports maken duidelijk dat het met de positie van de vrouw in de arabisch-islamitische wereld relatief gezien zeer slecht gesteld is. En deze bevindingen worden bevestigd door zeer veel vergelijkbaar onderzoek.

Benedict Broere | 24-11-14 | 18:06

Het Oosten was geen bouwbedrijf maar een woningbouwvereniging die opeens "Stadsgenoot" is gaan heten.
Dhr. Bijdendijk was de dikke deur van die clubs en ik vond dat hij altijd een beetje "fishy" rook.
Hij is nu nog heeeeeeeeel belangrijk.
nl.linkedin.com/pub/frank-bijdendijk/6...

asylumstreetspanker | 24-11-14 | 17:17

En sindsdien heeft Turkije zich ontpopt als een fundamentalistische moslimstaat vol gematigde moslims en hebben we de 5e colonne hier binnengeloodst. Met dank aan velen...

matrixbluepill | 24-11-14 | 17:11

@Benedict Broere | 24-11-14 | 16:34

Het onderscheid tussen een geloofsleer en gelovigen is vals. Een geloof is per definitie datgene waarin de aanhangers ervan geloven.

Wanneer u de leer gelijkstelt aan de geloofspraktijk wordt u zelf fundamentalist. Daarom is het geen wonder dat jullie manieren van argumenteren en discussiëren zo eigenaardig veel op elkaar lijken.

Ik ken genoeg vrouwen die uitstekend weten te leven met hun versie van de islam. U beweert dat dat niet mogelijk is, maar dat is natuurlijk paternalistisch en zelfs aanmatigend. Wederom, net zo paternalistisch en aanmatigend als de radicale imam die zegt dat de versie waarmee die vrouwen kunnen leven de ware niet is.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 16:53

In deze tijd van moslim terreur nog zo,n verschrikkelijke haat tempel neerpoten is ongelofelijk maar waar..

Amsterdam Hustler | 24-11-14 | 16:36

Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:31
Islamkritiek richt zich niet op moslims, maar op de islamitische leer, zoals die vervat is in de Koran en de diverse vormen van uitleg. Islamkritiek richt zich aldus op een ideologie die uitermate intolerant en destructief is jegens anderdenkenden en niet-islamitische cultuur. Daarbij is de islam heel slecht nieuws voor vrouwen bijvoorbeeld, die worden gezien als huisvee, en voor kinderen, die van jongsafaan geïndoctrineerd worden in een wereldvisie vol van irrationaliteit en wij-zij-denken en haat. Islam is beslist niet een religie van de vrede. Er zijn experts die zeggen dat datgene wat IS doet in Syrië, precies datgene is wat islam in de praktijk betekent. Bijvoorbeeld: www.youtube.com/watch?v=snip9ID59Qc
Er zijn trouwens heel wat (ex)moslims die zich willen onttrekken aan de islam en die daarom vluchten naar Europa. Waar zij evenwel stomverbaasd zijn over de demonisering van islamkritiek die zij daar aantreffen. Diezelfde mensen zijn ook zeer verontrust over de groeiende aanwezigheid van de islam in die moderne Europese landen.

Benedict Broere | 24-11-14 | 16:34

Mafkees_Deluxe | 24-11-14 | 13:56

Zeer!!!! Scherp opgemerkt. Pluim voor U

højre vær så venlig | 24-11-14 | 16:31

@goedemorgennederland | 24-11-14 | 16:25

Welnee. Amsterdam lacht nog altijd breeduit. Bijvoorbeeld om wereldvreemde provinciaaltjes die echt denken dat een groot deel van onze stadgenoten de westerse beschaving gaat slopen.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 16:28

Ik kan mij niet voorstellen, dat er iemand bestaat met zo'n bord voor z'n kop als meneer Van Deursen. Maar ja, als iedereen het met elkaar eens is valt er weinig te discussiëren over de islamtopics. Conclusie: Theo is een trol van de GS-redactie.

Ruud Hazes8197 | 24-11-14 | 16:26

Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen.

goedemorgennederland | 24-11-14 | 16:25

@De Nare Varaan | 24-11-14 | 16:10

Ben zelfs links noch progressief, maar ik begrijp dat jullie daarvan helemaal in de war raken, dus laat maar even.

Wat betreft Iran praat u volledig uit uw aars. De moslims zijn niet door linkse partijen aan de macht gebracht. Wel met hulp van Marxistische moslims (ja, die bestaan) en die hebben de eerste maanden ook gewoon meegeregeerd.

Dat redeloze is nu wel een beetje geadstrueerd toch? En die haat weerspreekt u zelf ook niet. So there.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 16:21

Desmoulins | 24-11-14 | 16:11

Al is de ontzetting over deze buitensporige gang van zaken voor sommigen niets anders dan moslimhaat...

Desmoulins | 24-11-14 | 16:13

@ Gazzerop

Is waarschijnlijk al omgerekend. Het niveau betreft dit soort dossiers is sinds het vertrek van Nanninga een stuk minder geworden. Juist cynisme en een dosis humor houden het dragelijk. Al is deze buitensporige gang van zaken voor sommigen niets anders dan moslimhaat. Een dependance van het Turkse ministerie is namelijk zeer gebruikelijk en daardoor absoluut niet ongewenst. Wat zou dit land toch zonder goedvolk, dag Theo, moeten?

Desmoulins | 24-11-14 | 16:11

@Theo van Deursen

redeloze moslimhaat?

Leef jij wel in hetzelfde land en/of tijdperk als de rest van Nederland?

Redeloos?
Het mooie is dat progressief links zo wegloopt met de 'religie van de vrede'
In het voormalige Perzië waren het diezelfde links progressieven die de moslims aan de macht hielpen.
3 x raden wie er als eerste aan de kraanwagen werden opgetakeld nadat de moslims de macht hadden gegrepen?

De Nare Varaan | 24-11-14 | 16:10

Spartacus kneiter ofzo..?

Aantastelijk | 24-11-14 | 16:07

Ik snap hem niet. De gemeente koopt de grond (veel te duur want toch maar belastinggeld en ten bate van moslims) en vervolgens willen de moslims de grond die ze nu in erfpacht hebben nogmaals verkopen?

Barani517 | 24-11-14 | 16:05

-weggejorist-

bft | 24-11-14 | 15:52

Best vooruitstrevend toch, dat de baarden in 1994 al met euro's betaalden?

Zo makkelijk te checken/te voorkomen fout.
Het niveau van GS is echt drastisch zuidwaarts gegaan.

Gazzerop | 24-11-14 | 15:27

eerstneukendanpraten | 24-11-14 | 15:07

Je hebt helemaal gelijk. Het vreedzame islamisme maakt inderdaad een tussenstop in Ankara. Had die nieuwe dienstregeling nog niet gedownload. Excuses, mea culpa, etc.

Magdatkandat | 24-11-14 | 15:21

Goed stuk, matig geschreven.

XHannibalX | 24-11-14 | 15:16

Magdatkandat | 24-11-14 | 14:59

Alles klopt behalve dat die storm en drang baard wordt overgevlogen uit Turkije.

eerstneukendanpraten | 24-11-14 | 15:07

Wat een typisch islamitisch verhaal vol corruptie, algemene ploerterigheid en uitbuiting van terminaal naïef en zwak(zinnig) bestuur.

Jan Passant mk2 | 24-11-14 | 15:05

Snap er geen hout van, maar ergens along the way zijn we 10 miljoen armer geworden en een neo-barokke monstermoskee rijker. Waar mannen en vrouwen, homo's en gehandicapten na het gezamelijke Wilhelmus hand in hand en in alle openheid het gezonde verstand, de universele rechten van de mens en het vrije woord bejubelen onder leiding van een gemoedelijk ingevlogen storm en drang baard uit SA, die je buurman had kunnen zijn, maar het niet is.
En dan dit keer pak 'm beet 2000 voor heel Europa.

Magdatkandat | 24-11-14 | 14:59

*kotst*

eerstneukendanpraten | 24-11-14 | 14:58

@witwas | 24-11-14 | 14:26

Fijn om te horen dat ze zelf ook bijlappen, maar als ze even googlen hoeft dat niet hoor. Er is de Brim-subsidie, de (renteloze!) kerken-nevenfunctie lening, de instandhoudingsdssubsidie, de cultuurfondshypotheek en een heel scala aan gemeentelijke bijdragen die het CDA er door de mjaren heen heeft ingefietst.


Theo van Deursen | 24-11-14 | 14:37

De PVDA betaald graag voor de ondergang van Nederland. Van uw geld. Dat dan weer wel..

StijlvolRechts | 24-11-14 | 14:32

Op voorwaarde dat de imam de 164 oorlogsverzen uit de koran uitdrukkelijk niet reciteert tijdens de diensten mag deze moskee worden gebouwd. Anders is het geen moskee maar een kazerne.

Dr. Frambozenjam | 24-11-14 | 14:29

@Theo van Deursen | 24-11-14 | 14:23 'redeloze moslimhaat' nog wel. U heeft een paar nieuwsberichtjes gemist de afgelopen jaren.

witwas | 24-11-14 | 14:28

@Theo van Deursen | 24-11-14 | 14:06 In ieder geval niet de belastingbetaler. De ene na de ander kerk start een restauratiefonds voor de instandhouding van het gebouw

witwas | 24-11-14 | 14:26

En bedankt PvdA.

Bellabella* | 24-11-14 | 14:24

-weggejorist-

Theo van Deursen | 24-11-14 | 14:23

Pikant detail is dat het gehele complex van de tekentafel komt van een stel franse joden. Het architectenechtpaar Breitman & Breitman.

hhmariavanempel | 24-11-14 | 14:21

gevalletje corruptie (en omkoping?) dus.
Dat lijkt me genoeg reden om alle vergunningen in te trekken en ze van de (erfpacht)grond weg te sturen. Zou dat juridisch mogelijk zijn?

--sql error-- | 24-11-14 | 14:20

-weggejorist-

duitse herder | 24-11-14 | 14:20

Islamieten zijn nergens vies van. Zelfs hun vrouwen niet. Zoals deze 21-jarige nikab draagster die een 16 jarig jongetje tegen zijn zin in wilde doen in haar auto jdlsupport.nl/nj-teacher-with-hijab-se...

LeakyLeak | 24-11-14 | 14:18

Vliegt El-Al tegenwoordig nog op Schiphol?

Ih8yousf | 24-11-14 | 14:16

Het zal allemaal wel, maar kan die Spartacus niet even op een schrijfcursus gestuurd worden? Zelden hier zo'n slecht geschreven stuk tekst gezien. Op de columns van Ebru Umar na dan.

Zijkweif | 24-11-14 | 14:15

De PVDA heeft gewoon verraad gepleegd tegen de joodse gemeenschap door slijmen met de moskee islamieten
DE PVDA heeft dat alleen gedaan voor stemmen van de moslims. Te hebben bij de verkiezingen.

gerrit5042 | 24-11-14 | 14:13

Ga je je toch afvragen waarom Job Cohen een huis van 6 ton in contanten kon betalen.

Bokito ergo sum | 24-11-14 | 14:12

@MarcS | 24-11-14 | 13:57

Beste Marc, wie denk jij dat doorgaans, en al vele jaren, opdraait voor de kosten van onderhoud en restauratie van kerken? De paus?

Theo van Deursen | 24-11-14 | 14:06

Las al wat in de Elsevier. Een transfer van belasting geld naar de intolerante moslimorganisaties die onder regie staan van grote Oppersnor in het nog immer bezette Constantinopel.

Miljoenen project van Cohen; met bakken geld wilde hij een Amsterdamse versie van de Islam crëeren. Verlichte en liberale moslims. (Ja, alsof dat bestaat, verlichte en liberale Turken en Marokkanen wel, maar die geloven niet of nauwelijks.)

Cohen creërde een veelkoppig monster dat als dank voor zijn miljoenen Joden als Cohen aan het gas wenst, vrouwen anoniem thuis achter sluiers en ik keukens wil, en homo's van hoge torens af wil gooien.

Het spreekt voor zich dat PvdA zich een progressieve partij noemt; wat een visie, van Amsterdam een soort middeleeuws themapark maken.

Sternberg | 24-11-14 | 14:04

@ Harkstede! | 24-11-14 | 13:58
Lees nogeens: "De deal voor de moskee-bouw in samenwerking met de gemeente zou alleen doorgaan als de bouw voor 2009 zou beginnen." De redden om de aanvang van de bouw zelf te (laten) vertragen.

TheseDays00 | 24-11-14 | 14:03

@Theo van Deursen | 24-11-14

Kijk eens hoe je zelf praat. Lol, vol vooroordelen en haat. Typische anti-facist die zelf facist is geworden.

roze_bril | 24-11-14 | 14:02

@Mafkees_Deluxe | 24-11-14 | 13:52
Meijer komt van Meier, de huurder of beheerder van een stuk land.

Waarom zoek je naar joodse dingen, ben je een zionistisch complot op het spoor?

rara | 24-11-14 | 14:02

@Harkstede! | 24-11-14 | 13:58
Ze hebben hem dan ook niet verkocht, maar wilden het wel. Terugkopen voor de prijs waarvoor ze hem in eerste instantie hadden gekocht. Vervolgens weer verkopen door die 12.

MarcS | 24-11-14 | 14:01

Ode aan de Gastarbeider:
.

Hij kwam hier armoe en zijn deemoed
omdat een man toch werken moet
Hij nam de schop ter hand
om te werken voor ons vaderland
's Avonds lag hij op bed te huilen
geen Nederlander wou met hem ruilen
Hij liet zijn mooie vrouwen overkomen
ze gaven hem prachtige zonen
eerzaam als hun vaders
studeerden zij en bloeiden in elke
hoek van de samenleving
hun geloof heeft vele sterke punten
waar wij westerlingen in zonde leven
leven zij puur volgens het Woord
van Allah, en zijn woord is vrede
De eerlijke harde werkers van toen
versleten hun ruggen door het beulswerk in den vreemde
zij klagen niet, als een goede gast
zijn zij dankbaar en proberen
niemand tot last te zijn
Dat zij sterven in vrede, de helden van de gastarbeid
Dat hun lichaam moge overgevlogen worden naar hun vaderland
een dag na hun sterven
Bedankt!!

King of the Oneliner | 24-11-14 | 14:00

@Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:55
Ik denk niet dat wij en masse zelfmoord gaan plegen hoor.

MarcS | 24-11-14 | 13:59

@Blatert | 24-11-14 | 13:46
Het gaat niet zo zeer om die 20 ruggen die die Turk geboden heeft gekregen maar wel dat er wat bedreigingen aan te pas kwamen.

Mensen betalen om van bezwaren af te komen is niet echt ongebruikelijk. Ze bedreigen is een ander verhaal.

Ikdus | 24-11-14 | 13:58

Hoe kun je nou grond verkopen voor 12 miljoen als je die in erfpacht hebt? Of mis ik hier iets?

Harkstede! | 24-11-14 | 13:58

roze_bril | 24-11-14 | 13:45
Als Theo van Deursen in Troje had gewoond hadden de Grieken niet eens een paard hoeven te bouwen.
Een keer hoesten en Theo had de poort voor ze opengemaakt.
En ze de sleutel van de munitiekamer en de vrouwenvertrekken gegeven natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

Cuyahoga | 24-11-14 | 13:57

@Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:31
Beste Theo, jij vind niets van het feit dat hier met gemeenschapsgeld wordt gestrooid? Dat het hier de moskee betreft is natuurlijk maar bijzaak, waarom u dit er dan weer specifiek aan de haren erbij sleept is mij een raadsel.

MarcS | 24-11-14 | 13:57

@Cuyahoga | 24-11-14 | 13:53
Islamofobie bestaat niet, een fobie is een ongegronde angst.

Mafkees_Deluxe | 24-11-14 | 13:56

@roze_bril | 24-11-14 | 13:45

Ik vergoelijk niets. Ik heb absoluut geen geduld voor de islam of welke andere abrahamistische geestesrot.

Maar op dit moment verontrusten jullie, militante, intolerante, dogmatische, hatelijke en ja, on-nederlandse zeloten mij toch net iets meer.

Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:55

Moi | 24-11-14 | 13:42
Ik ken iemand met een hoofddoek die TU heeft gedaan.
Dus alle Wilders-fanboys zijn islamofobe racistische tokkies.

Cuyahoga | 24-11-14 | 13:53

Is Meijer niet een Joodse naam? Best wel grappig als het zo is.

Mafkees_Deluxe | 24-11-14 | 13:52

Wat mij betreft is die moskee rijp voor de sloop.
Hoe eerder dat onding uit mijn land wordt verwijderd, hoe beter.Deze moslims kwamen ooit hierheen om alleen maar tijdelijk te werken. Moet je nu eens zien wat er aan de hand is en wat er gebeurt.
Als ze het al zo slecht hadden dat ze hier moesten komen werken, waar komt dan al dat geld vandaan om dit soort protserige paleizen te bouwen ?

vivaldi | 24-11-14 | 13:51

Goed idee man, in de homohoofdstad van Europa de grootste homohaattempel van Europa laten bouwen.

Joris Draaksteker | 24-11-14 | 13:50

@Blatert | 24-11-14 | 13:46

Inderdaad hunnie doen het ook. Overigens is de Islam aen ideologie. Of ga je straks nog beweren dat een hekel hebben aan voetbal ook een hobby is?

roze_bril | 24-11-14 | 13:50

Schijnt ook een bod te zijn geweest van LTO Nederland. De bedoeling was om de oer-Hollandse, maar van oorsprong Turkse, tulp te gaan verbouwen in een mega-kas. Dan zou dat ook meer recht doen aan het lied, Tulpen uit Amsterdam. Nederlandse tuinders blij en club Erdogan erkenning.

Hyronimo | 24-11-14 | 13:48

-weggejorist-

Blatert | 24-11-14 | 13:46

In de moskee (in ieder geval het moskee-complex) zitten vaak kleine bedrijfjes, zoals een kapper, restaurant etc.
Deze worden natuurlijk volledig gerund zonder juiste papieren, juiste Btw-afdrachten en personeelsregistratie en belastingafdracht.
Oftewel: er wordt wat afgerommeld zonder controle.
Want: respect voor de superclan genaamd islam.

King of the Oneliner | 24-11-14 | 13:45

Gelukkig hebben we in dit land nog de Theo van Duursentjs rondlopen die de boel kunnen vergoelijken.

roze_bril | 24-11-14 | 13:45

van mij mag het kapot.

--sql error-- | 24-11-14 | 13:45

Lenin heeft ooit gezegd: "Het kapitalisten zullen ons het touw verkopen waarmee we hun ophangen."

Dit kunnen we naar de huidige situatie vertalen als:
"Het Westen zal de kazernes bouwen van waaruit de Islam hun zal bestrijden."

quantumcollider | 24-11-14 | 13:44

lingo star | 24-11-14 | 13:28
Niet zo thuis in beeldspraak en woordgrappen?

De waard zijn gast | 24-11-14 | 13:44

Toch wel grappig dat een club als Scientology te voor en te zwaard bestreden wordt, terwijl de veel kwaadaardiger islam alle ruimte krijgt.

McPhart | 24-11-14 | 13:43

Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:31
Aha, weer de bekende Multiculti logica.
-
"Mijn ene (virtuele?) Marokkaanse vriend vindt het ook zo erg dus hebben we geen Marokkanen probleem"
Je moet in de linkse politiek gaan.
Daar zoeken ze mensen met dergelijke logica

Moi | 24-11-14 | 13:42

PVV stemmen bij de volgende verkiezing en moskee wordt omgebouwd tot b.v. een hardrockende dancing.
.

Thoth | 24-11-14 | 13:40

Haha, oh man, die multiculturele landverrader in dat filmpje! Triest om te zien hoe erg een mens zichzelf zo zeer kan brainwashen met puur wensdenken...

Xirdalan | 24-11-14 | 13:40

Belastingcenten verjoekelen teneinde megalomane reli-gekkies een haatpaleis te schenken. En Erdogan zag dat het goed was.

Reinaert | 24-11-14 | 13:40

Religie is corruptie, en een enge ziekte.

Antitheïst | 24-11-14 | 13:38

De thee wordt duur betaald.

Rest In Privacy | 24-11-14 | 13:38

Dit stinkt naar PvdA.

watergeus | 24-11-14 | 13:37

Even snel een varkenhoofd regelen en de boel met varkensbloed insmeren, kunnen ze direct op zoek naar een andere locatie.

arikanari | 24-11-14 | 13:37

Amsterdam en projecten altijd faal!

pibasso | 24-11-14 | 13:37

He he, eindelijk weer een islamtopic. Het was al bijna weer weggezakt waarom mijn gemoedelijke buurman, postbode en kassière in de grond van hun wezen en vaak zonder het zelf te weten, militante aanhangers van een beschavingbedreigende religieuze ideologie zijn.
Bring it on boys!

Theo van Deursen | 24-11-14 | 13:31

Ik ga er zeker een keer bidden als hij er staat, dat zal ook wel nodig zijn om Allah over deze corruptie heen te laten kijken voor Zijn gebedshuis.

Ommie de HaatMoker | 24-11-14 | 13:31

Kemal Rijken niet Kameel Rijken.

Rest In Privacy | 24-11-14 | 13:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland