Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fiscus gaat 100% meekijken met ANPR-cams

trajectcotnrolesdifuhskjfhs.GIFEind september schreef Opa Ivo aan de Kamer dat het 'technisch en administratief haalbaar is' om gegevens van ANPR kentekencamera's van de Nationale Politie 'breder in te zetten'. De brief was zo geschreven dat het leek alsof die uitbreiding nog moest gebeuren. Dat was weer eens een eeh creatieve eeh kijk op eehh de Haagse eeh werkelijkheid van de seniele ouwe schoft: een maand eerder was er al een convenant getekend (pdf) tussen de politie en de Belastingdienst. Daarin staat dat de Belastingdienst 'medegebruik' mag maken van 'bij de Politie in gebruik zijnde ANPR-camera's op de hoofdverkeersassen', maar ook dat de Belastingdienst dat medegebruik uit mag breiden tot 'overige ANPR-camera's die tot het ANPR-netwerk van de Politie behoren'. ALLEMAAL, dus. Heel fideel van de Politie, dat de Belastingdienst zomaar in de kentekengegevens van alle Nederlandse burgers mag grasduinen. Zeker omdat de politie die gegevens eigenlijk niet eens mag opslaan & bewaren, volgens een wet die ze zelf al jarenlang overtreden. En in tegenstelling tot automobilisten die drie kilometer te hard hebben gereden, hoeft de Belastingdienst niet eens administratiekosten aan de politie te betalen voor het gebruik van hun stasi-cams. Nog meer fidele collegialiteit, waardoor de overheid straks nog makkelijker achter de portier van de argeloze automobilist kan komen. We vroegen bij de Nationale Politie en de Belastingdienst naar de implicaties voor de privacy. Hun reactie, in koor: "Privacy? Hahaha LOL!" Waarvan akte. (h/t)

Reaguursels

Inloggen

Bijtelling is gewoon onzin, stelletje struikrover zijn het. Gewoon zorgen dat je bespaart op al je kosten je wegenbelasting en je verzekering check bv www.goedkoopsteautoverzekering.com/

Predator999 | 22-10-14 | 15:35

@Skinkie | 22-10-14 | 01:35
Ik rijd privé en betaal mijn bijtelling, maar onder protest want ik ben het er niet mee eens. De schoorsteen van de overheid moet ook roken, dat is duidelijk. En belastinggeld moet over de balk geflikkerd worden, daar is ook geen discussie over.

Dat is irrelevant voor het punt dat ik probeerde te maken, namelijk dat het de overheid geen schrale garnaal aangaat wat u doet en wanneer u dat doet.

Dat de overheid een systeem in het leven roept dat een vervoermiddel als beloning classificeert met als enige doel om u meer belasting af te troggelen is tot daar aan toe. Dat u dat accepteert is uw keuze en daarover valt te discussiëren. Maar dat de overheid nu registreert waar u bent en wanneer is een regelrechte aanval op uw en eenieders privacy.

Als u echt gelooft dat dit een oplossing is om De Ander In Het Gareel Te Houden heeft de overheid u precies waar ze u hebben wil. U denkt dat u vrij bent, maar u bent een gevangene. En hier is de afsluiter, werkelijk hilarisch: U bent elkaars cipier.

More Than Happy | 22-10-14 | 13:02

Een grote schande dat de gegevens ueberhaupt bewaard worden. En idd nu even 'voor de buhne' beweren dat men 'in principe' bij deze gegvens kan. Maw: er wordt al dagelijks grof misbruik van gemaakt. Dit topic verzamelt niet zoveel commentaren, dat komt omdat vele van bovenstaande reaguursels eigenlijk alles al zeggen. Maar daarmee is de schande niet minder groot!

Faragefan | 22-10-14 | 12:20

Kunnen ze de leaserijders die misbruik maken van de 500km regeling beter opsporen. Daar heeft niemand bezwaar tegen toch? Maar dit zat er aan te komen met al die camera's. Dit is nog maar het begin. Let maar op als de verzekeraars en andere gemeentelijke diensten toegang krijgen tot de camera's.

Duracell | 22-10-14 | 11:26

Als de juten lekker onvoorzichtig zijn met onze privacy, dan lijkt het me ook een mooie voor GeenStijl om net zo onvoorzichtig te zijn met de privacy van de betreffende ambtenaren.

Rest In Privacy | 22-10-14 | 11:12

@Atlas Shruggs 10 | 22-10-14 | 09:54

@Koettoerk | 22-10-14 | 03:07

People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both.- Benjamin Fanklin

AsEl | 22-10-14 | 10:06

Koettoerk | 22-10-14 | 03:07
Elke nieuwe verplichting van de overheid is voor u boven alle twijfel verheven, want het is de overheid.
Vandaag is het een camera, vorige keer was het een nieuwe Grondwet, daarna kwamen nieuwe regels omtrent de stofzuiger, olijfolie, begroting, lampen, uitstoot, handelsstickers, en duizenden andere details van het leven en straks dus ook elke beweging die we maken.
En voor elk van die duizenden nieuwe regeltjes geldt dat u voldoet aan al die regeltjes.
Tot natuurlijk het moment dat ook u niet meer het perfect geregistreerde law abiding leven leidt.
U komt nooit uw huis uit, onderneemt niks, presteert niks en komt niemand tegen. Dus u heeft makkelijk praten.
Pas indien u ooit eens NEE zult moeten zeggen tegen een ambtenaar want u wilde gewoon eens doen wat U wilde doen ipv wat ZIJ willen dat u doet, dan zult u in aanraking komen met de werkelijkheid.
En dan heeft u recht van spreken. Op dit moment bent u stekeblind voor het feit dat Nederland een nieuwe DDR is geworden. Zoals zovelen.

Atlas Shruggs 10 | 22-10-14 | 09:54

@Koettoerk,

Ik denk dat jij voldoende geïndoctrineerd bent door de NL dan wel Europese volksvertegenwoordigers.

Dat er nagenoeg geen rechtszaak tegen de overheid zijn moet niet genoeg zeggen over dat ze het goed doen maar juist opgevat worden als dat er als burger niks tegen te doen is.
Als jij een baan hebt en jij wil de overheid op het matje roepen dan kan je daar rustig vanuit gaan dat je leven compleet overhoop gegooid zal worden.
Voorbeelden van klokkenluiders die totaal aan de grond zitten omdat zij voor rechtvaardigheid waren zijn er voldoende langskomen om je duidelijk te maken wat het betekend als je een rechtszaak tegen de overheid begint!

Dan neem ik je even mee naar het referendum van de overheid inzake de EU.
Het volk koos daar voor een NEE, de overheid zet met het geld wat u en ik betalen juristen aan het werk om uit te zoeken of het referendum omzeilt kan worden.
Zij vinden een weg en voeren alsnog de EU grondwet in.
Als jij dit een normale gang van zaken vind in een democratie dan kan ik maar 1 ding concluderen, jij bent net zo gevaarlijk als de overheid.

Dat jij niet wilt inzien dat de dictatuur zoals deze in China heerst ook hier langzaam aan opgebouwd word kan ik niet veel meer aan doen dan je met voorbeelden confronteren.
Ik zeg niet dat we in dezelfde omstandigheden komen te leven maar ik zeg dat onze samenleving steeds meer gecontroleerd en gereguleerd word door de overheid wat bij definitie een dictatuur is.
Mijn leven hoeft niet uitgestippeld te worden, als ik een prijs te hoog vind dan koop ik het niet, als ik een product ongezond vind dan koop ik het niet en als ik dood wil dan wil ik dood en wil ik zeker niet dat een ander voor mij gaat bepalen of ik wel voldoende lijd om dood te mogen gaan.
Ik weet niet waar jouw drempel ligt om in te gaan zien dat je in een samenleving leeft die totaal gecontroleerd en gereguleerd word door de overheid, maar jij wil misschien ook instemmen met nieuwe flesjes olijfolie op tafel in de restaurants bij iedere nieuwe klant, uiteraard bepaald door de overheid.

Ik heb altijd geleerd om problemen aan te pakken bij de wortel, om het daadwerkelijke probleem op te lossen.
Wat er bij de overheid gebeurt is dat ze de gevolgen en symptomen gaan aanpakken en iedere keer op zo'n manier dat dit ten gunste van de overheid is.
Camera toezicht om uw en mijn leefomgeving veiliger te maken, ik kan je zeggen dat ik mij steeds onveiliger en bespied voel in deze samenleving waar op iedere hoek een camera hangt die door de overheid tegen u en mij gebruikt kunnen worden.
Hoeveel beelden van kopschoppers hebben we al via die camera's langs zien komen?
Maar is daar het fenomeen kopschoppen mee uitgebannen, nee!?
Het is een schijnveiligheid maar intussen heeft de overheid wel de mogelijkheid om een wet te maken die ze de mogelijkheid geeft om die beelden ook voor andere zaken te gaan inzetten.
Niets zal onbesproken blijven, zo nu dus ook de camera's van de politie die door de belastingdienst gebruikt mogen gaan worden om in te snuffelen.
Volgens mij moesten die beelden binnen zoveel uur gewist worden i.v.m. privacy regels, maar kennelijk komt dit het dictatorschap van de overheid niet goed uit en word gewoon de wet aangepast zonder dat jij of ik daar iets over te zeggen hebben.

Dat jij deze gedachte hebt en kan vasthouden komt alleen maar omdat de bevolking voldoende middelen hebben om deze overheid in stand te houden, want als het moment komt dat er geen geld meer is dan zal de overheid onherroepelijk in elkaar donderen en zal jij volledig op jezelf aangewezen zijn en dan kan jij fluiten naar het sociale opvang apparaat van de overheid.
Ik wil mensen bewust maken dat de overheid bestaat uit mensen die er allemaal zitten omdat ze geld nodig hebben voor levensonderhoud. Wat zij daarvoor doen maakt velen niet uit, zelfs hun eigen familie zullen ze aanpakken om hun maandsalaris op te strijken is mij keihard duidelijk geworden nadat ik dit met eigen ogen heb mogen aanschouwen.

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten op het moment dat de overheid de grip kwijt raakt op mij en de samenleving en ik weer als een vrij mens kan leven in een samenleving waarin ik niet iedereen hoef te wantrouwen en om me heen hoef te kijken of er geen camera op mij gericht staat omdat een of andere medewerker het nodig vind om mij op beeld te zetten omdat dit zijn werk is.

Maar de samenleving begint al aardig te scheuren en te kraken de laatste jaren, politiek gezien gaat het erg slecht met Nederland, er zit geen vooruitgang meer in sterker nog we gaan op dit moment achteruit.
Het is een heel nobel streven dat je een onbezorgd levensklimaat wil creëren voor een volk maar je kan daar volledig in doorslaan.
Nederland is wel degelijk een dictatuur aan het worden, het is alleen wachten tot de rode lijn gepasseerd word en het volk in opstand raakt, voor mij is duidelijk dat de vraag niet meer gesteld hoeft te worden of het zover komt maar dat de vraag zal zijn wanneer het zover zal zijn!?

Beste Koettoerk, ik wil je alleen meegeven:"leer je vrijheid waarderen".

pickalilly | 22-10-14 | 09:26

@Koettoerk | 22-10-14 | 00:26
Naïeve types als u werken al dat fascisme in de hand,... en bedankt!

AsEl | 22-10-14 | 09:01

@ZZP-er | 21-10-14 | 20:47
Onze democratie is allang een politiestaat. Democratie is het principe van 10 mensen waarvan er 9 besluiten de 10e te bestelen. Dan is het netjes democratisch besloten en opeens geen diefstal.

God Zelf | 22-10-14 | 08:54

Opstelten (a.k.a. Koettoerk) is ook druk aan het reaguren zo te zien.

Xirdalan | 22-10-14 | 08:51

Maar waag het een BOA te filmen id tram, want dan zul je wat beleven KUDTBURGER

AsEl | 22-10-14 | 08:46

@Koettoerk | 22-10-14 | 03:07
In 1938 had men ook blindelings vertrouwen in de mens en overheid. We waren ontwikkeld en beschaafd enz.

Rust zacht in deze "religievrije" samenleving met "kritische" media en "integere" overheid. Vergeet wel hoe Nederland in 30 jaar tijd gigantisch is veranderd, anders blijf je woelen.

Stir Glenfarclas II | 22-10-14 | 06:52

@Mr. Happy | 21-10-14 | 22:01
Welnee. Er groeien nu generaties op die het volkomen normaal vinden dat je continu gevolgd en gecontroleerd en betutteld wordt. Binnenkort worden brandmelders in huis verplicht. Handig wanneer roken en blowen compleet verboden worden. Over tien jaar zijn het 'slimme' melders die geluid kunnen vastleggen en doorgeven, net als in de auto. Gewoon omdat het kan. In de supermarkt kijken camera's dan of je alcohol koopt. En hoe vaak en hoeveel. Het ministerie van Gesundheit en Veiligheid houdt dan dossiers bij. Van je PC, tablet of smartphone weet je dat er screenshots gemaakt worden, algoritmes bepalen of het ministerie van Welbevinden en Veiligheid mannetjes moet inschakelen. Nare meningen moet je niet willen, anonimiteit uit den boze. In elke straat houden BOA-swarmbots toezicht om te kijken of de tuin bijvoorbeeld wel netjes is. Wie zich na 00:00 op straat bevindt ipv in bed wordt extra gevolgd. En op TV hebben bejaarde Pauws en van Nieuwkerks het over sex voor het huwelijk, of dat nog van 'deze tijd' is. 'Nee' zegt 60% op standpunt.nl, want dat is in thuisland Afrika en Azie ook niet normaal. Welkom in Utopia.

Stir Glenfarclas II | 22-10-14 | 06:04

Sieg HEIL voor Opstelten en zijn PVVDA kornuiten die geloven in de religie van "de Maakbare Samenleving!" Camera's op iedere hoe van een straat, terwijl échte criminelen vrij spel hebben.

En de domme naïeve gebrainwashte Nederlanders stonden er bij en keken er na, want "goed voor milieu/criminaliteit/multiculti.*"

* doorhalen wat niet van toepassing is, meerdere antwoorden mogelijk.

Xirdalan | 22-10-14 | 04:05

@MoreThanHappy
Vindt u het niet zwak dat u een 20 minuten durend relaas van Ted nodig hebt om uw punt te maken. Kunt u zelf niet in eigen woorden uitdrukken met argumenten waarom u meent dat deze camera's zo gevaarlijk of ongewenst zijn. Het lijkt er zelfs op dat u het gebrek aan kunde van de overheid om op de juiste manier belastinggeld te spenderen als reden aanvoert om belasting te mogen ontduiken. Als u daar moeite mee heeft kunt u beter een boom opzetten over het belastingsysteem dat niet deugt.

U trekt verder de globale privacy-discussie als een deken over mijn simpele stelling dat netjes belasting en boetes betalen in dit land een vrij probleemloos leven bezorgt. Het belasting systeem is niets anders dan collectieve loyaliteit, een pot waar we met z'n allen iets instorten waarbij er altijd een aantal zijn die teveel zuipen van deze pot. Toch kun je naar de staat van ons land kijkend concluderen dat het gros van deze loyaliteitspot niet zo heel slecht besteed wordt, we zijn immers het gros van andere landen voorbij qua welvaart en welzijn, ver vooruit zelfs. Er gaat nog genoeg mis en geld verloren, maar het kan veel slechter.

Ik heb het TED stuk volledig gezien en zelfs nog de transcript nagelezen. Het maakt weinig indruk en biedt weinig nieuws wat ik al dan niet wist. Ik heb de zaak Snowden intensief gevolgd, en deze privacy discussie tig keer gevoerd. Het komt telkens een beetje op hetzelfde neer met mensen zoals u, die eigenlijk niet goed uit hun woorden komen wat hun nou eigenlijk dwarszit met betrekking tot Big Brother. Ik weet wel hoe dat komt. Men is een beetje in de war als het aankomt op nuchter analyseren. Men gooit namelijk teveel landen op een hoop in deze discussie, terwijl daar nou net de crux zit.

Als ik in bv categorie Rusland of China zou wonen, of bananenrepublieken, zou ik me juist wel heel druk kunnen maken over camera's, daar is immers kritiek op overheid van heel andere orde qua gevolgen. En ik ben vrij kritisch op alles en iedereen. Dat zou op termijn tot problematische taferelen kunnen leiden in die landen voor mij. Daar is de overheid onderhand corrupter, fouter en crimineler dan onze georganiseerde misdaad. Daar kun je de kerkers ingegooid worden voor een fout liedje over een president. Of de kop gaat eraf voor kritiek op geloof. In dat soort idiote landen ben je met big brother in de aap gelogeerd. Dán wordt het pas écht een probleem dat een camerasysteem je overal volgt, door een gestoorde overheid of geflipte ambtenaar die totaal niet deugt en jou dwars kan zitten omdat die een persoonlijk probleem met jou heeft.

Als jij in dit land een hele kritische bewoner bent die zijn belasting betaalt, zijn boetes betaald en geen doehetzelf bommetjes fabriceert, dan is de gemiddelde raam-ambtenaar helemaal niet geïnteresseerd in jouw leven. U is dan simpelweg te saai en oninteressant. Als u van plan bent deze regering omver te werpen dan kunnen ze wellicht wel weer iets met uw privacygevoelige voetdruk die u hier achtergelaten heeft. Maar ik dacht dat wij een democratisch systeem bedacht hebben voor veranderingen in de overheid. Daar hoef je geen coupe voor te plegen.

Wellicht dat de rijkere mensen zich wel wat drukker kunnen maken rondom deze privacy poespas, want het geheim achter de rijkdom van bepaalde bedrijven of personen is dan weer wel spionagegevoelig alsmede hun gedrag, persoonlijke e-mail of communicatie verkeer. Rijkdom trekt altijd kinnesinne aan.

Ik ben echter zo'n totaal oninteressant persoon voor de overheid, ik verdien heel lekker, ik betaal daarom veel belasting, ik betaal mijn boetes, en verderest heb ik een heel mooi leven als ik het vergelijk met 95% van de aardbolbewoners.

En nou kun jij wel weer komen met argumenten dat russische, chinese of middenoostelijke toestanden hier ook kunnen ontstaan qua overheid, en dan zeg ik jou meteen: bijna onmogelijk wegens onze mondige cultuur en het gebrek aan macht van religie hier. De media is, ondanks het oppervlakkige niveau, tevens te ontwikkeld qua transparantie en kritiek kunnen geven op alles en iedereen, functioneert redelijk overheids-controlerend, en dus is het een utopie dat hier chinese toestanden qua overheid zullen ontstaan.

Het zeer gering aantal rechtzaken tegen de overheid mbt misbruik van privacy gevoelige gegevens zegt eigenlijk al genoeg. Maar gaat u vooral door samen met velen hier, met het wikkelen van aluminiumfolie om alles en iedereen wat uw privacy-angsten triggert. En maakt u uzelf vooral wijs dat u een wijsheid bezit omtrent deze materie met het posten van vrijwel nietszeggende Ted-speeches.

Koettoerk | 22-10-14 | 03:07

@More Than Happy. Maar het argument van Koettoerk staat nog steeds. Als u uw leasebak gebruikt voor prive, dan hebben we met z'n allen afgesproken dat, dat een onderdeel wordt van uw inkomen. Waarom zouden wij belasting en bpm moeten betalen terwijl anderen cadeautjes krijgen? Dat geldt wat mij betreft ook voor fraude met faillissementen en uitkeringen. Ik heb genoeg te verbergen, maar fiscaal wil ik een wit blaadje blijven. Het gaat in deze context dus niet om om privacy aan/uit, maar om: waarom staat de auto waar u van volhoudt dat het exclusief voor zakelijk gebruik is op zondag bij de Ikea? En wat is het probleem precies van gewoon vertellen dat u ook prive rijdt? Als u dat gewoon zou doen slaat Belastingdienst uw kenteken niet eens op, want: doelbinding.

Skinkie | 22-10-14 | 01:35

@Koettoerk | 22-10-14 | 00:26
Privacy is een groot goed dat nooit ondergeschikt mag worden gesteld aan de belastingdrift van onze overheid. Dat onze overheid niet met geld kan omgaan wil nog niet zeggen dat dit gebrek hen het recht verschaft om onze privacy te grabbel te gooien.

Ik zou hier even kennis van nemen (indien gewenst kan de video worden voorzien van ondertiteling): www.ted.com/talks/glenn_greenwald_why_...

Het is goed mogelijk dat u het daarna nog steeds niet zo goed begrijpt. Bedenkt u dan dat in tegenstelling tot uzelf, anderen wel prijs stellen op hun privacy.

More Than Happy | 22-10-14 | 01:17

Er zijn al behoorlijk wat criminelen gepakt met deze camera's. Overvallers in vluchtauto's bv. Bij allerlei criminele activiteiten worden achteraf de beelden opgevraagd. Daar is een speciale unit per grotere gemeente voor in de weer qua opslag en het terugkijken van. Heb zelf al eens wegens een aanrijding beelden van wegcamera's opgevraagd, hier kun je zelf niet aankomen, maar als je een plausibel verhaal neerlegt bij de lokale oom bronsnor dan mag hij die beelden wel opvragen en inkijken voor jou. Die beelden kunnen vervolgens wel gebruikt worden voor een rechtszaak.

Wat is nou het werkelijke probleem. Dat oom Fiscus erachter komt dat je je leasebak teveel privé gebruikt? Dan moet je maar de bijtelling betalen. Ik hoor allemaal van die slappe verhalen van 'ja maar ik ben een keer aangehouden door kentekenscanners, omdat boetes openstonden!'. Ja betaal de boetes dan.

Koettoerk | 22-10-14 | 00:26

SyntaxError | 21-10-14 | 22:26
Mijn dokter zei ook dat ik maar wat fantaseerde.
Hij kon niet geloven dat ik net daadwerkelijk dat gesprek met de belasting ambtenaar had gehad over bij welke winkel ik wat had gekocht en waarom.
Dit gaat automatisch door tot de meest intieme details omdat je anders een boete krijgt, die ratten mogen altijd de bewijslast omkeren.
Dus straks moet je bewijzen dat die vrouw naast je in de auto je geen dienst verleende, dus om onder de boete uit te komen zul je moeten verklaren dat je vreemdging. Hetzelfde als dat nu ouderen soms na 50 jaar huwelijk gedwongen moeten scheiden om onder boetes uit te komen, krijgen we straks een scheidingsgolf door allerlei verkeerde interpretaties door de belasting ambtenaren.
Dit zal echt krankzinnige vormen aannemen en als Erich Honecker nog zou leven, zou hij acuut emigreren naar Nederland.

Atlas Shruggs 10 | 22-10-14 | 00:11

Blankwerkers. Jezus, t is al laat

RoBD=Skullfucker | 21-10-14 | 23:38

Welkom in de financiële dictatuur.

doskabouter | 21-10-14 | 23:38

Elke methode waarmee de overheid akelige zwartwerkers (edit: niet bankwerkers) en oneigenlijk gebruik van de auto van de zaak aanpakt juich ik van harte toe.
Mijn uitkering moet toch ergens van betaald worden?

RoBD=Skullfucker | 21-10-14 | 23:37

Waar is de "pro" partij eigenlijk?
Kunnen we hier de Russen of Isis niet de schuld van geven op een of andere manier?
Kunnen we de verdragen die dit mogelijk maken niet op een of andere manier toejuigen omdat het goed is voor onze veiligheid?
Waar zijn de EU trollen in deze draad?
...
Best belangrijk nieuws toch?

SyntaxError | 21-10-14 | 23:36

Het begint steeds meer op de veertigere jaren te lijken.

restman | 21-10-14 | 23:34

Is de overheid een legale misdadiger ?

restman | 21-10-14 | 23:32

Geen probleem toch? We hebben toch zeker niks te verbergen?

1337haxxor | 21-10-14 | 23:28

-weggejorist-

Neukende | 21-10-14 | 23:27

IK slaap ook goed zonder de kut overheid

restman | 21-10-14 | 23:17

Gestapo, Stasi, KGB, Isis etc ze zijn overal

restman | 21-10-14 | 23:17

Dit kon je van tevoren zien aankomen. De ultieme geile droom van elke ambtenaar. Nu nog de gedachtenpolitie.

Rest In Privacy | 21-10-14 | 23:11

Moedeloos, teleurgesteld mijn bedje maar weer op zoeken. Hopelijk blijkt het morgen een nachtmerrie en laag ik al te dromen toen ik dit bericht las. Zal toch wel?

Moet ..... Slapen .......
1 Stasi, 2 Stasi, 3 Stasi ........

MarcS | 21-10-14 | 23:11

@bisbisbis | 21-10-14 | 22:43
:P

SyntaxError | 21-10-14 | 23:10

Politiek is niet te vertrouwen. Die rommel is al gekocht van de wegenbelasting. Wegenbelasting waarvan de wegen gebouwd en beheerd zou moeten worden. Die onlangs blijkbaar al leeggegraaid bleek voordat reparaties van de vorige winter nog uitgevoerd waren voor de komende winter.
Bij de overheid moeten ze eens een flinke trap onder hun hol krijgen. We moeten hun rekenigen blijven betalen terwijl ze bijna overal een puinzooi van maken.
De overheid was er voor ons, maar we zijn een nummertje waar geld vandaan te halen is.
Liegen, gedraai en de waarheid naar de hand zetten, dat is wat we van de heren kunnen leren. Uw geld zal tegen u gebruikt worden lijkt het credo..

Verbelgd | 21-10-14 | 23:09

Ik kan me anders nog heeeel goed herinneren dat dat expliciet uitgesloten werd toen die camera's geplaatst werden. Alleen voor trajectcontroles, niet opslaan, en niemand anders toegang. Je bent tien jaar verder en zie waar we staan. De overheid is het meest onbetrouwbare sujet in onze 'samen'leving.

marcoplarco | 21-10-14 | 23:02

@SyntaxError | 21-10-14 | 21:21
-
Niet trollen, alstublieft. Het staat u slecht.

bisbisbis | 21-10-14 | 22:43

Was de politie niet je beste vriend?
bosmaloot | 21-10-14 | 22:24
jup . en dat wil ik graag zo houden.

newray | 21-10-14 | 22:28

@Atlas Shruggs 10 | 21-10-14 | 21:35
Een paar jaar geleden werd ik ook altijd zo boos.
De dokter zei dat ik geen nieuws meer moest lezen .. dat hielp wel.
Tegenwoordig zit ik aan de Oxazepam .. dat werkt ook prima .. ik geef nergens geen fuck meer om :D
Ff serieus, het gaat helemaal nergens meer over wat bemoeizucht betreft .. knappe politicus die kan aantonen dat wij daar ooit voor gekozen hebben.
Of hebben ze ons misleid? Valse beloften mischien?
*ff een oxa pakken .. m'n bloed begint te koken.

SyntaxError | 21-10-14 | 22:26

Was de politie niet je beste vriend?

bosmaloot | 21-10-14 | 22:24

Niet echt nieuws aangezien de belastingdienst deze gegevens al gebruikt sinds de uitrol van ANPR camera's.
Met medeweten en uitdrukkelijke goedkeuring van justitie, OM, de minister en de rechtspraak, en ondanks ontkenning van de toenmalige minister op kamervragen van de SP.
De rechtsstaat hebben we al lang geleden weggegeven. Het duurt alleen even voor het bezinkt.

jemagookniksmeer | 21-10-14 | 22:21

Maar komt er iemand in opstand tegen deze volksverneukerij? Neuh, we gaan massaal Messi kijken. Die speelt bij een - met uw gedoneerd geld- Spaanse club. Met sponsor Qatar op de borst. 2 x woordwaarde.

Piet Karbiet | 21-10-14 | 22:21

@ Alexander Pechkop | 21-10-14 | 22:09
Nee, in een dictatuur worden geweldsmisdrijven doorgaans wel aangepakt

ZonderNaam | 21-10-14 | 22:16

Dit is werkelijk waar gvd ook echt het enige dat perfect werkt. Het bespioneren en financieel uitkleden van de (BLANKE NEDERLANDSE) burger werkt perfect!
in alle andere gevallen kan de overheid totaal geen veiligheid meer geven; ouderen worden overvallen en kompleet in elkaar geslagen, en andere criminaliteit heeft de overheid TOTAAL niet meer in de hand. Hoe lang accepteren wij dit nog. Ze zijn er allemaal om ons te dienen. Het lijkt hier gvd wel een dictatuur.

Alexander Pechkop | 21-10-14 | 22:09

Kaartes is camera's. Stop de klok. Nogal gevalletje jetlag hier.

Mesmer | 21-10-14 | 22:02

Ik vond het al opvallend hoe gelaten iedereen doet over al die camera's langs de weg. En hoe die camera's netjes met rust worden gelaten.
Dat zou wel eens kunnen veranderen.

Mr. Happy | 21-10-14 | 22:01

Iemand een app die mij vertelt waar de kaartjes staan? Realtime google maps dingetje? Ik rij liever om met duite brandstof dan dat ik op die wegen nog een wiel laat draaien.

Mesmer | 21-10-14 | 21:59

Wat een ziek land is dit aan het worden... Ik weet dat er nog veel ziekere landen zijn op de wereld met oorlog en zonder vrijheid, maar dat is vaak niet 'vrijwillig' zo gekomen. Hier wel, we laten dit simpelweg toe dat we ONSZELF zo behandelen.

Ik spreek niet van burger tegen overheid omdat we hier allemaal zelf voor kiezen. Voor een overheid die maar een doel heeft en dat is geld, zoveel mogelijk geld halen. Niet verdienen want dat kunnen ze niet. Nee halen.En van ons, de burger, die in de eerste plaats op deze mensen stemt en we dit als makke lammetjes accepteren.

sauruss | 21-10-14 | 21:57

De scheidslijnen tussen belastingdienst en politie waren toch al lang vervaagd

ZonderNaam | 21-10-14 | 21:56

eerstneukendanpraten | 21-10-14 | 21:34
1 9 8 4

Feynman | 21-10-14 | 21:37

Zwartwerken, zwartrijden, zwartkijken, zwartgeld.... Piet is straks het hele jaar zwart.

Ik was in Haren | 21-10-14 | 21:35

Vuile smerige DDR Stasi praktijken, het wordt steeds normaler in de Gestapostaat der Nederlanden.
Het misbruik van deze gegevens zal straks niet meer te filmen zijn.
Nu al gebruikt de fiscus alle gegevens die maar voorhanden zijn voor controle van de meest intieme details van belastingplichtigen. Zoals navraag van aankoopdetails op je prive bankafschriften.
Straks moet je elk ritje verantwoorden, inclusief welke vrouw daar naast je zat en waarom je naar haar huis ging, hoe lang je daar bleef en wat je deed.
Het zijn vuile ratten en dit is echt van de ratten besnuffeld.
Criminelen gaan nog altijd vrijuit en de normale belastingplichtige is de klos, WAT EEN KUTLAND.

Atlas Shruggs 10 | 21-10-14 | 21:35

Feynman | 21-10-14 | 20:47


Geheime Morse-code?


eerstneukendanpraten | 21-10-14 | 21:34

U wilde de VVD, de partij voor de ondernemers en liberalen. U koos er massaal voor. En nu nog geloven mensen dat de VVD iets met vrijheid en ondernemers te maken heeft...

Moonwarrior | 21-10-14 | 21:32

De politie als verlengstuk van de Belastingdienst, tegen de gewone burger durven ze wel.

smdyasc | 21-10-14 | 21:31

Ja ja, ze motten wat verzinnen om miljarden uit de kontzak van Nl ers te trekken, hoe moet men anders de miljarden aan kosten van de 5 e colonne te financieren.

Uw Verzekeringsadvis | 21-10-14 | 21:23

De reclame "de auto geeft je vrijheid" wordt door Den Haag hoe langer hoe meer ontkracht.

Enkel alles met een kenteken wil en kan men in NL aanpakken, want het levert geld op. Daarom was Den Haag ook zo voor de invoering van de OV shitkaart: nu kon men ook de nukubu zonder auto overal volgen.

Anonieme kaart?? Hahahahaha, nukubu! 1 keer pinnen en je kaart wordt via je bankrekening aan jou gekoppeld.

Big Brother voor de nukubu. Voor (Moelandse) criminelen en terroristen is justitie te bang en/of te dom. "Privacy, he?!" Wórdt er eindelijk zo'n kl**tzak gepakt, spreekt een D66 rechter hem wel vrij want "zielug/ privacy/ onrechtmatig / discriminaaz / ... "

De Pluk-ze wetgeving is alleen voor de normale nukubu een succes. Slimmere / gewelddadiger criminelen lachen er om.

klimgek | 21-10-14 | 21:23

in koor: "Privacy? Hahaha LOL!"

foxmean | 21-10-14 | 21:23

@bisbisbis | 21-10-14 | 21:16
U suggereert dat we de cameras het zichtveld zouden kunnen ontnemen en zodoende de camera nazis kunnen ontwapenen?

SyntaxError | 21-10-14 | 21:21

Op Schiphol al eens aangehouden wegens paar honderd euro boetes. Ik wist in mijn naiviteit niet dat dit routine is. Moest meteen betalen of naar Leeuwarden, wou alleen een weekje op vakantie. Voelde me een crimineel. Gelukkig genoeg geld bij me.

Temazepam60milligram | 21-10-14 | 21:20

Een keer per maand ga ik met mijn Buuf naar Duitsland, boodschappen doen en tanken. Boven de grens hangt een batterij camera's.
Ik heb de gewoonte om even te zwaaien naar de NSA en consorten. Maar het liefste zou ik mijn middelvinger laten zien. Ik vraag me echter af of ik dan á la Nekschot een arrestatieteam voor m'n neus krijg wegens belediging ofzo.

Rest In Privacy | 21-10-14 | 21:17

@Van Rossem je vergeet dat de politie ze redelijk snel moet wissen en de Belastingdienst ze zeven jaar kan bewaren :) Handig als er weer eens auto's worden gestolen. OM belt de Belastingdienst voor de data... dat gaat nog eens BigDataDienst heten.

Skinkie | 21-10-14 | 21:17

Hoe gezellig digitaal, electronisch en nummerplaatherkennend het allemaal ook moge zijn:
-
Camera's hebben een lens. En die lens moet een zichtveld hebben.
-

bisbisbis | 21-10-14 | 21:16

Als de Stasi deze techniek dertig jaar geleden had toegepast, dan was het hier nu uit den boze. Dan werd iedereen die het idee opperde om ANPR-camera's boven de snelweg te hangen met de grond gelijk gemaakt. En nog wel door de linkse kerk ook. Dus dan hoefden wij reaguurders alleen maar achterover te leunen.

VanBukkem | 21-10-14 | 21:11

Ik heb geen kenteken :D
Maar ff serieus .. zo gaat alles op het moment toch.
Denk maar niet dat je binnenkort nog ergens kan komen zonder dat je geregistreerd word. Mischien mag het allemaal (nog) niet, maar wetten kun je altijd aanpassen blijkbaar.
3 juli 2014:
www.rijksoverheid.nl/documenten-en-pub...
Meer over bevoegdheden enzo:
webwereld.nl/beveiliging/79404-aivd-mi...
informatiebeveiliging.nl/nieuws/wetsv...
www.google.nl/search?q=joint+sigint+c...
--
Als ik illegaal een liedje download ben ik toch geen cybercrimineel .. toch .. Opa Ivo ? .. ?

SyntaxError | 21-10-14 | 21:11

-weggejorist-

Maximus Warp | 21-10-14 | 21:07

Ooit schreef ik hier ergens dat er nog een tijd komt dat Nederlanders van een (virtueel) oormerk zullen worden voorzien, in het kader van een efficiëntere bewaking van het vee op de belastingboerderij die Nederland heet.

Dat was sarcastisch bedoeld. Helaas heeft de realiteit mijn sarcasme met hoge snelheid rechts ingehaald. Een totalitaire dictatuur, bestuurd vanuit Brussel, heeft uw leven in haar greep op een manier waar Orwell en Huxley in hun zwartste nachtmerries nog niet aan hadden kunnen denken.

Hoewel ongetwijfeld iedere toetsaanslag die u en ik doen inmiddels óók wordt gevolgd door diegenen die ons tegen onszelf beschermen (maar niet tegen terroristen uiteraard) neem ik toch het risico maar om te melden dat het hoog tijd wordt voor een revolutie.

Inmiddels wordt er vanuit het zwarte busje met die vele antennes aan de overkant van de straat naar me gezwaaid dat het nu wel genoeg is geweest.

vraagstaart | 21-10-14 | 21:06

Zweten slaaf, niet zeuren. Kruip voor je meesters, de koning, het godje, en zijn agenten. Kruip!

tattooboer | 21-10-14 | 21:05

Opa Opstelten is van de Volkspartij voor VRIJHEID en democratie. Dus heel logisch dat hij meehelpt aan het verneuken van de privacy en aan het uitmelken van de burgers. Wat een kutpartij is die VVD toch geworden.

Fijnstoffer | 21-10-14 | 21:05

Jorisss beschermt mijn privacy... thnx + eindeloos..

newray | 21-10-14 | 21:03

Een paar oostblokkentekenplaten erop,bij aanhouding doen of je ze niet verstaat.Dat doen die oostbloktruckers ook en rijden maar.

van stampij | 21-10-14 | 21:01

@Graaf van Egmont | 21-10-14 | 20:47
Het begrip veiligheid heeft bij de overheid alleen maar met geld en het afpersen van burgers te maken. Criminelen die mensen afpersen werken op een zelfde wijzen. Jij wil blijven leven? Koop je veiligheid maar af. Een paas politici en wat top ambtenaren hebben het land in hun greep.

toetanchamon | 21-10-14 | 20:59

Mooi man... Dus na het misbruik van het kentekenparkeren, dat nog harder om zich heenslaat dan Ebola qua spreidingssnelheid, komt nu het misbruik van ANPR gegevens erbij. En iedereen pikt het.

Ben ik ff blij dat ik nog geen kenteken nodig heb op mijn fiets..

ZKH EénOog | 21-10-14 | 20:58

Als je 1 stap iets te veel naar links doet dan ben je direct de sjaak in dit land. Dan mag je gelijk betalen. Niet snel genoeg betalen? 100 procent boete er over heen.
Het slaat helemaal door in dit land.

Artwido | 21-10-14 | 20:57

Zat erin. Big brother in realiteit. Krijgen we straks al die discussies weer met de belastingdienst. Hele kilometeradministratie afgewezen vanwege een prive rit die er niet tussen zat. Of die er wel in stond, maar niet geregistreerd is door de camera's. Ik ga maar weer eens mijn brommer afstoffen.

Regelbaut | 21-10-14 | 20:53

gaat Geenstijl aangifte doen en dit tot aan het Europees hof aanvechten of wat?

--sql error-- | 21-10-14 | 20:48

.
.........
........
....

Feynman | 21-10-14 | 20:47

Er zit toch een adder onder het gras waarmee juristen eens kunnen gaan stoeien:
3.1 Het verzamelen, vastleggen en bewaren van de camerabeelden door de Belastingdienst
vindt plaats in het kader van de heffing en invordering van rijksbelastingen. De bevoegdheid van
de Belastingdienst om camerabeelden te gebruiken, is gebaseerd op art. 11 van de Algemene
wet inzake rijksbelastingen, dat wil zeggen de autonomie van de inspecteur om op basis van de
hem ter beschikking staande feiten/waarnemingen een aanslag op te leggen.

De politie heeft toestemming om met een bepaald doel kentekens te registreren. Dat doel zal waarschijnlijk veiligheid op de wegen zijn. Maar er zal ook geregeld moeten zijn in die wet dat de politie die registratie mag delen voor andere doeleinden dan waarvoor ze bestemd is. Is dat wel geregeld?
Hetzelfde geldt voor de inspecteur van belastingen die autonoom mag gaan heffen op basis van wat hij weet. Maar wat hij weet en hoe hij daar aan komt zal toch ergens in een wetje geregeld moeten zijn. Of niet?
Een convenant zegt dus helemaal niks over de wetmatigheid van dit alles.

Graaf van Egmont | 21-10-14 | 20:47

Wat is straks nog het verschil tussen een democratie en een politiestaat?

ZZP-er | 21-10-14 | 20:47

fleurtje | 21-10-14 | 20:38

Maar ja, op het moment dat ze in Berlijn die muur afbraken wisten we niet wat we nu weten...
Damn, wat zijn we bij de neus genomen.

Bad Karma | 21-10-14 | 20:46

Er komt nog wel een tijd dat het Europees hof recht van de mens zal ingrijpen voor ons, zij weten natuurlijk ook dat 70% van de ict projecten faalt bij onze overheid. Oh wacht....

toetanchamon | 21-10-14 | 20:43

Ok dan, is er hier iemand aanwezig die nog wat hoogwerkers heeft staan? Dan sla ik wel wat zwarte spuitbussen in. Wie doet er mee met de intocht van Sinterklaas?
Dan gaan we in het mom van de zwarte pieten discussie alle lenzen op die haatpalen zwart spuiten.

Rest In Privacy | 21-10-14 | 20:42

echte (maar wel valse) kentekenplaten, rechtsstreeks af-fabriek (officiële fabrikant); wat zou je daar voor kunnen vragen ?

FW Ta-183 Huckebein | 21-10-14 | 20:41

@tweetybird | 21-10-14 | 20:40

Dan wel graag de Hubble...

ZKH EénOog | 21-10-14 | 20:40

Ik hoop eigenlijk dat ze bij die opstelten ook zo'n camera inbrengen. Zeg maar op een plek waar de zon nooit schijnt. Want als er iemand toezicht nodig heeft is het wel die demente gek met selectieve dementie.

tweetybird | 21-10-14 | 20:40

Leuker kunnen we het niet maken,
wel gemakkelijker voor ons (Om u te naaien)

Wijze uit het Oosten | 21-10-14 | 20:39

De politie mag de gegevens niet bewaren, volgen s de wet. Dus geeft ze de gegevens aan de belastingdienst, die mag of moet zelfs de gegevens vijf jaar bewaren. Dus als daarna de politie iets wil nakijken kan ze die gegevens opvragen bij de belastingdienst. een win win situatie zou ik zeggen...

wiza | 21-10-14 | 20:38

Leuker kunnen we het niet maken, duurt niet zo lang meer,hangen ze een camera in je huis.
Oost Duitsland heeft ons er bij gekregen, en niet andersom .

fleurtje | 21-10-14 | 20:38

Mede mogelijk gemaakt door de snelwegschutter. Die net zo snel weer weg was, als die kwam.

gladstoned66 | 21-10-14 | 20:38

En het wordt natuurlijk allemaal gebracht in het kader van de strijd tegen terrorisme. Oh, dan kan ik daar vrede mee hebben.

Graaf van Egmont | 21-10-14 | 20:38

Het is nu wachten op uitwisseling met andere landen, zodat de belastingdienst kan zien naar welk land jij je geld wegsluist.

Ik was in Haren | 21-10-14 | 20:36

Die spioneerkastjes van het rekeningrijden zijn het niet geworden, dus dan maar zo.

Muggenmepper | 21-10-14 | 20:36

de burger wil graag
MINDER MINDER MINDER
De overheid wil graag
MEER MEER MEER

En de overheid luistert

minder rechten meer plichten
minder veiligheid meer administratieve sancties
minder privacy meer jihadstrijders
minder vrijheid van meningsuiting meer religie
minder welvaart meer lasten

Ga zo maar door

Ik ga aangifte doen tegen mezelf

Kaas de Vies | 21-10-14 | 20:34

Misbruik van door derden oneigenlijk opgeslagen data, hoe noem je zo iets?

ZKH EénOog | 21-10-14 | 20:34

Ik snap het wel, de 500-1000 nieuwe Nederlanders die hier iedere week door mensensmokkelaars worden gedumpt moeten ook eten.

eerstneukendanpraten | 21-10-14 | 20:32

Rijden met valse platen loont.
Je wordt toch nooit staande gehouden.

Kaas de Vies | 21-10-14 | 20:32

Netjes betalen, de overheid waakt er over,... sorry, de overheid waakt over u.

miko | 21-10-14 | 20:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl