Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bijstandsmoeders: 2000 euro netto per maand

Een bijstandsmoeder met twee puberkinderen. Casht maandelijks 1083 euro uitkering. Plus 297 euro huurtoeslag. Plus 72 euro zorgtoeslag. Plus 148 euro kindgebonden budget. Plus 79 euro alleenstaande ouderkorting. Plus 60 euro bijzonder kinderbijstand. Plus 168 euro kindertoeslag. Opgeteld is dat 1907 euro, en metplus gemeentelijke regelingen (zoals kwijtschelding van rioolbelasting en afvalstoffenheffing) ontvangt ze netto meer dan 2000 euro. Dat is een mooi modaal inkomen. Genoeg om twee pubers op te voeden? Ja hoor, zeker als je weet dat ze geen minuut hoeft te werken voor al dat geld. En wat leert Nederland uit dit voorbeeldje uit de column van Annemarie van Gaal in het Financieel Dagblad? 1. Dat zo'n bijstandsmoeder van z'n lang zal ze op staatskosten leven geen Echt Werk gaat zoeken omdat de kans op een hoger maandelijks netto inkomen dan ze nu heeft bijzonder klein is, en ze dan ineens zal moeten werken voor dat bedrag. En 2. Dat we een wildgroeiende toeslagbureaucratie opgetuigd hebben, vooral voor mensen die zelf economisch onrendabel zijn, waar een communistisch land stinkend jaloers op mag zijn. Oh, en tante Annemarie. Nog bedankt voor de credits voor dit bijstandstopic (2013) op DasKapital.
Update: Na de breek een reactie van minister Asscher. Asscher reageert op Twitter met een mysterieus plaatje. Hallo, bron, linkje? Geeft daarmee overigens impliciet toe ook niet tevreden te zijn met de huidige situatie. Waarom anders hervormen, hmm?

Reaguursels

Inloggen

Ik zie dat er dubbelingen zitten in dit verhaal. Iedereen met kinderen onder de 16 krijgt kinderbijslag, dat zijn standaardbedragen. Ook ouders die 2 ton per jaar verdienen krijgen datzelfde bedrag aan kinderbijslag, maar daar hoor je niks over... Als bijstandsouders het krijgen is het wel ineens 'fout'? Huurtoeslag krijgt iedere huurder die ervoor in aanmerking komt, op basis van huurberekening/inkomen als dat bedrag een bepaalde grens overschrijdt.
GEEN STIJL - hoewel jalousie en mensenhaat van de bovenstaande afdruppelt.

GEEN STIJL - hoe makkelijk en snel mensen een vals verhaal (die niet eens waar is) en een verhaal die ene doelgroep foutief neerzet als waarheid aanneemt en gebruikt om narigheid in eigen ziel tentoon te stellen.

Wat Marja schreef is 100% waar maar daar kwamen veel opmerkingen op:
"Minima die werken krijgen ook huurtoeslag en zorgtoeslag. Dit soort algemene toeslagen kun je tegen elkaar wegstrepen. Een bijstandsuitkering voor een alleenstaande is 1083, dat is geen vetpot. Deze discussie gaat in feite alleen maar over het extra geld dat voor _kinderen_ bestemd is. De vraag is dus, wat wil onze samenleving investeren in kinderen: hun sociale milieu, ontwikkeling, gezondheid, huisvesting, scholing. Daar moet de discussie m.i. over gaan."

ben benieuwd hoeveel geld mevr van Gaal krijgt (of opdrachtjes, TV programma's, en andere voordeeltjes) voor haar promo-pep-talk.

anonime denker | 26-09-14 | 10:54

Mijn vrouw werkt 27 uur per week. Sociaal-pedagogisch. Minus de kinderopvang houden we daar netto nog 800 euro aan over.

du Roi Soleil | 25-09-14 | 22:51

Wat een ellende allemaal in NL

Ben net klaar met studeren en me eerste loon binnen. 4600 bruto per maand. Inkomensbelasting is 6.77% plus beetje verzekeren enz. Hou ik 3100 netto per maand over en is me huur en zorg betaald.

Wat doen jullie nog in NL?

chipset | 25-09-14 | 17:37

proefballon van mevr Van Gaal???
alleenstaand ouder heffingskorting + alimentatie = worden 100% op de uitkering gekort. Diverse toeslagen die zij noemt bestaan niet, of zijn helemaal niet aan de orde bij een overgrote dele van door haar schadelijk beschreven doelgroep. Woonkostentoeslag en kinderbijslag zijn toegankelijk en worden uitgekeerd ook aan ene groot dele van werkenden. Kortom: mevr Van Gaal gebruikt (opzettelijk?) een verkeerd rekensommetje om bijstand ouders te benadelen. (gratie?) Propaganda voor impopulaire beleid van Den Haag?

nadat zij ca 20 van ca 75.000 alleenstaande ouders in bijstand zonder succes geprobeerd heeft te bemiddelen voert mevr van Gaal goedkope propaganda met rekensommetjes die gewoonweg NIET JUIST ZIJN. Blijkbaar heeft zij goed leren schrijven (en publieke opinie manipuleren) maar met rekenen ging het minder goed. Wal jammer dat zij dan wel probeert te rekenen en dan met als doel een gehele doelgroep zwart te maken. nota bene een doelgroep die geen mogelijkheden heeft om zich tegen een succesvolle mediavrouw te weren.

een Dhr Ascher? Nou, hij heeft besloten dat alleenstaande ouders per 1 januari geen kinderen meer hebben, ofwel krijgen de alleenstaand ouders evenveel als kinderloze. Daarbij heeft hij "VERGETEN"(of niet ???) dat gemeente al het volledige kinderalimentatie in eigen zak steekt. Korten van alimentatie zolang de bijstand ouders meer kregen was nog OK (ook omdat er ook ouders zonder alimentatie waren). Straks gaan alimentatieplichtige vaders gemeentekas subsidiëren terwijl de rechter het geld voor hun kinderen bestemd heeft. Kinderen van bijstandsmoeders moeten vanaf hun 5de gewoonweg aan het werk , desnoods in verzorging als ZZP-er zal de volgende uitspraak zijn...

anonime denker | 25-09-14 | 12:57
-weggejorist-
Lagging | 25-09-14 | 00:27

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:56
En natuurlijk ligt het niet aan jezelf? Managers ontslaan niet zomaar iemand en als je op staande voet ontslagen wordt kun je naar de rechter stappen.

JoranVanderdood | 24-09-14 | 23:09

PS alimentatie wordt ingehouden door de sociale dienst

Marja5835 | 24-09-14 | 22:17

Ik zie dat er dubbelingen zitten in dit verhaal. Iedereen met kinderen onder de 16 krijgt kinderbijslag, dat zijn standaardbedragen. Ook ouders die 2 ton per jaar verdienen krijgen datzelfde bedrag aan kinderbijslag, maar daar hoor je niks over... Als bijstandsouders het krijgen is het wel ineens 'fout'? Huurtoeslag krijgt iedere huurder die ervoor in aanmerking komt, op basis van huurberekening/inkomen als dat bedrag een bepaalde grens overschrijdt. Minima die werken krijgen ook huurtoeslag en zorgtoeslag. Dit soort algemene toeslagen kun je tegen elkaar wegstrepen. Een bijstandsuitkering voor een alleenstaande is 1083, dat is geen vetpot. Deze discussie gaat in feite alleen maar over het extra geld dat voor _kinderen_ bestemd is. De vraag is dus, wat wil onze samenleving investeren in kinderen: hun sociale milieu, ontwikkeling, gezondheid, huisvesting, scholing. Daar moet de discussie m.i. over gaan.

Marja5835 | 24-09-14 | 22:13

Vergeet de vrijstelling gemeentelijke belastingen incl hondenbelasting niet. Verder 23,- per jaar tegemoetkoming huisvuilzakken, sportabonnement kinderen, PC bij het gaan naar de brugklas etc etc ect! Respect voor de werkende alleenstaande moeders!

T. Peters4963 | 24-09-14 | 18:39

Het was net een topic op 2vandaag. Annemarie met een bijstandsmoeder van 6 kinderen. *terugkijktip*
.
Moraal: verslaggever: Dus u krijgt ruim 1900 per maand? Bijstandsmoeder: Nee, ik krijg maar 1700 per maand.
Wordt Annemarie gevraagd: Zij vergeet de kinderbijslag, ze krijgt 2300 netto per maand.
.
Vraag verslaggever: Hoe kan men u aan het werk krijgen. Antwoord: Ja..... dat weet ik niet.

Atlantis-95 | 24-09-14 | 18:36

@wallie100 | 24-09-14 | 14:48 "De werkende moeten de handophouders uit kotsen sociaal isoleren..... maar wat doen we...... niks. Op wie heeft u gestemd????"
.
Goede vraag. Een groeiende meerderheid is (in)direct afhankelijk van de overheid, van politici tot en met bijstandsmoeders. Die zullen altijd stemmen voor meer verdeling van de revenuen van uw inspanningen. De productieve medemens wacht dus een onvermijdelijk en droevig lot, want "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch".

ben kokhals | 24-09-14 | 16:52

@Pieleke | 23-09-14 | 14:47
@Badderbeest! | 23-09-14 | 14:57
De HRA is geen cadeautje, maar een compensatie voor het huurwardeforfait: de eigenaar betaalt een deel van de huurwaarde van de woning aan de Staat. Een soort koopwoning-straf. Maar sls het onroerend goed nog niet is afbetaald, dus nog niet volledig eigendom is, mag de rente van de lening voor die woning van dat forfait worden afgetrokken.

ben kokhals | 24-09-14 | 16:33

Het maakt niets uit op wie je hebt gestemd, maar laten we maar zeggen dat het niet heeft geholpen.
Er zou een beweging moeten komen die mensen oproept niet meer te stemmen. Uit protest tegen het zinloze stemmen.

@ed | 24-09-14 | 15:59

Is niet te geloven. Maar we doen er geen fuck aan. Algemeen geaccepteerd toch. Een vangnet prima.... maar dit de hemel. Feitje: hele volksstammen zijn op papier uit elkaar, postadres en handjes ophouden. De werkende moeten de handophouders uit kotsen sociaal isoleren..... maar wat doen we...... niks. Op wie heeft u gestemd????

wallie100 | 24-09-14 | 14:48

En ik bedoel natuurlijk ook dat werken te weinig loont.
Maar dat kan ook niet want de collectieve uitgaven zijn te groot en dat moet wel opgehoest worden. Als er niets verandert in die uitgaven, kan het nooit anders worden. Ook het wijzigen van een belastingstelsel, maar tegelijkertijd wel het budget proberen in stand te houden (btw verhoging etc.) gaat dus geen beter plaatje opleveren.

@ed | 24-09-14 | 13:32

Weet je wat zo jammer is: de politiek verandert toch nooit!
Het is een illusie om te denken dat je stem uitbrengen op denkbeelden van politici zin heeft. Als zij gekozen zijn, weten ze het allemaal beter en telt de burger niet meer. Nadat de politieke carriere is uitgewerkt, komt vaak een lucratieve functie in zicht. Gaat dus vooral om "IK". Dat wetende: niet boos zijn over valse beloftes etc., niet waarmaken van beloofde banen etc., want je weet het van te voren al dat er niets van terecht komt.
Er zou een heel makkelijke manier (poll) moeten komen om over elk onderwerp handtekeningen/stemmen te verzamelen. Zo kan iedereen effectief zijn stem laten horen en kunnen politici er niet meer onderuit, want 1 keer per 3/4 jaar stemmen haalt niets uit.
Vandaar al die uitwassen die in Den Haag gecreeerd zijn en zorgvuldig in stand gehouden, totdat ineens iedereen gaat vinden dat het anders moet. Ook dat zal echter weer tot ineffectieve compromissen leiden. Het wordt echt nooit meer beter of goedkoper!

@ed | 24-09-14 | 13:27

Fijn al dat oordelen over mensen die je niet kent, waarvan je de reden niet weet dat ze in de bijstand zitten. Die berekening klopt niet helemaal, staan dingen dubbel in. Het komt over of vrouwen bewust kinderen nemen voor bijstand, sorry hoor en dan lees ik kut koters? Nee dan ben je van een lekker niveau als je zo spreekt. Ga maar een half jaar leven van 700 met 2 kinderen en een tas boodschappen wekelijks, nee niet van de voedselbank maar van iemand
die ziet dat het echt geen vet pot is. Merk kleding? Tweedehands misschien. Maar goed oordelen achter je pc is lekker makkelijker

blondie71 | 24-09-14 | 12:48

Werken is een straf hier in Nederland en word niet beloond want criminelen krijgen als straf ook werk.

mente aperta | 24-09-14 | 12:19

Na aftrek van vaste lasten hou ik op dit moment van de WWB genoeg over om van te eten. Tandpasta is al een luxe. Kleding is iets waar ik van droom. Lijkt mij erg sterk dat dit magisch rekenvoorbeeld ook echt kan voorkomen in de praktijk.

Rest In Privacy | 24-09-14 | 11:38

Zo ik werk 40 uur per week hiervoor. Mijn baan staat op de tocht na 15 jaar trouwe dienst. Waar maak ik me eigenlijk druk om? Hopelijk word ik gedwongen ontslagen.

Big Papi | 24-09-14 | 10:50

@Ik kom met alle toeslagen op ongeveer 1.700 netto per maand.<br />
Daar gaat af huur, energie, water, verzekeringen, internet
totaal ruim 900 euro, resteert ongeveer 800 euro voor kleding en boodschappen.<br />
POEPOE.<br />
024 | 23-09-14 | 14:43<br />
-----------------------------<br />
Wij werken met twee personen (Ik zelfstandige, zij deeltijd), netto een 3300 per maand. Daar gaat af hypotheek, gas/licht, verzekeringen, auto (anders komen we niet op het werk), zorg, AOV (ja ik moet echt mijn eigen ziektewet betalen). Houden we ongeveer 800 over voor kleding en boodschappen. POEPOE.<br />
Ik gun iedereen het beste, maar als je als werkend gezin minder over houdt dan een bijstandsmoeder, dan is er iets niet helemaal in de haak met het huidige systeem. Oh, we gaan eigenlijk nooit op vakantie, want daar is geen geld voor... En dagjes uit/weekendjes weg zitten er ook niet in. Erachter komen dat hard werken je bijstandsniveau welvaart oplevert motiveert niet echt. En wees godverdomme dankbaar voor mensen die werken. Zij voorzien je in je welvaart!

Eagle_Eye | 24-09-14 | 10:39

Ik wil ook wel bijstandsmoeder worden, waar kan ik me aanmelden... Het klopt helaas wel dat sommige mensen/gezinnen het beter hebben met een uitkering dan hun buren die allemaal hard werken. Lekker een uitkering en tegelijk een huis in het buitenland. Beetje zwartwerken enz. en overal roepen dat ze het zo zwaar hebben. We zijn knettergek hier in dit land, wat een achterlijk gedoe!

JSD75 | 24-09-14 | 10:08

Als we met kwijtschelding gaan rekenen ben ik ook wel benieuwd hoeveel van Gaal gratis krijgt van de staat via de hypotheekrenteaftrek.
Die stinksnol.

lompe smurf | 24-09-14 | 09:09

Heb je die Annemarie weleens aan de slag gezien bij 'dubbeltje op zijn kant'? Dan heb je echt geen vertrouwen meer in haar reken-kunsten hoor.
Zo zou *iedereen* van de kandidaten 80 euro besparen via sloopdecrisis.

Haar hele shtick is arme mensen belachelijk maken en daarvoor worden manipulatie en regelrechte leugens niet geschuwd.
En de stijllozen trappen er met open ogen in, want tja, ze zegt wat mensen willen horen he.

******** | 24-09-14 | 03:24

weet uit bronnen dat leven met een uitkering zeker geen rozen leven is, inleveren elke cent, en ken ze op armoedegrens. dus wel wat over vertrokken.

westcoast | 24-09-14 | 02:55

Ben 68 en 50 jaar gewerkt als ik de drie jaar duale opleiding op de Ondergrondse Vakschool er bij tel. De echte studies heb ik naast een volledige baan met slechts studiekostenaftrek gedaan.
Desalniettemin voel ik als ik 's morgens rond 10 uur met mijn hond langs werkende mensen kom zoiets als schaamte. Dit ondanks dat ik ook nu nog met plezier gratis bijles geef.
Ik denk dat deze in mijn generatie en mijn etnische gemeenschap ;-) vrij algemeen aanwezige mentale eigenschap/ongemak langzaam verdwijnt.

WirMachenMusik | 24-09-14 | 01:52

Mijn respect en meelij voor de mesnen die dit mogenlijk maken (moi incl)

Verbelgd | 24-09-14 | 01:25

Laat de mensen die een uitkering genieten, gewoon wat doen voor degenen die werken... bijv: tuinonderhoud (mensen die werken hebben daar vaak minder tijd voor, ook al investeren ze daarin miss best vaak veel), ramen lapen etc... Met behoud van uitkering, zijn dan ook niet de verkeerste klusjes. IIg geen slavernij klusjes

ansi | 24-09-14 | 01:17

Het gaat trouwens uiteraard ook verder, ook mensen in de WAO die misbruik maken van uitkering (arbeidsongeschikt zijn en zwart bijwerken). Wie betaalt ervoor... degenen die werken

ansi | 24-09-14 | 01:12

Wordt het dan geen tijd, om als alleenstaande werkende moeders/ vaders iets van ons te laten horen. Ik klaag net zo hard, allang... enkel met klagen kom je niet ver.

ansi | 24-09-14 | 01:01

Dagjes weg zijn erg in trek via het pgb deze dagen, vind het echt schandalig wat er in die wereld allemaal gebeurd.

* | 24-09-14 | 00:55

Precies, belachelijk gedoe. Ik ben alleenstaande moeder, werk 32 uur p week en ontvang echt geen € 2000,00.Geen recht op toeslagen zoals in de bijstand en gewoon bikkelen met pgb's, naast mijn baan. Simpelweg om te overleven en nee... geen alimentatie ook. Ook een fijne bijeenkomst, dat je een aantal alleenstaande moeders kent die een uitkering ontvangen en zwart bij werken (tijd is er immers voor...). Vakanties, dagjes weg ach ja je zegt het maar en het kan... helaas bij mij en velen waarschijnlijk niet.

ansi | 24-09-14 | 00:48

Ik mis de alimentatie in de berekening. Alleenstaande moeders lopen alleen maar te klagen, want te druk en te weinig geld, tussen hun oren ja, anders waren ze ook niet alleenstaand geweest.

* | 24-09-14 | 00:27

Veertig K bruto zonder files, zonder diploma, zonder duf kantoor, zonder naargeestige superieuren. Mèt stemrecht, zodat deze regelingen nog verder kunnen worden geoptimaliseerd. Over aanzuigende werking gesproken. Wie in Nederland nog gaat werken is gek.

j.m.de graaff | 24-09-14 | 00:21

@Harry40823960 | 23-09-14 | 23:44
Je mist mijn punt.

carramba | 24-09-14 | 00:19

Bijstand is ondertussen dus geen optie meer maar een must ?

onhandige harry | 24-09-14 | 00:17

carramba | 23-09-14 | 19:58

Vogels hebben geen economie dumbass. Economie draait op kennis en arbeid. Geen kinderen geen economie, geen samenleving, geen cultuur. Dat is de reden waarom een samenleving z'n kinderen moet koesteren. Het is je investering in de toekomst. Dus ook wanneer later je bejaarde reet afgeveegd moet worden.

Harry40823960 | 23-09-14 | 23:44

Grappig om dit te lezen.Wetende dat ik als alimentatie betalende vader al jaren op bijstandsniveau me staande probeer te houden.Kan alleen in Nederland.Zelfde verhaal als criminelen met een enkelband naar huis sturen ivm bezuinigingen.Waar moet dit heen.Diep triest.

intriest | 23-09-14 | 23:23

waarom een werkweek van minstens 40 uur als er andere opties zijn, voor een kleine 200 euro minder Note to me:

Zwanger raken
ontslag nemen
relatie uitmaken
uitkering aanvragen
toeslag aanvragen
nog meer toeslag aanvragen
er is vast nog meer toeslag voor iemand zoals ik, dus nog meer toeslag aanvragen.
roepen dat het leven zwaar is en mezelf inschrijven bij de voedselbank.

zwanger raken van weet ik veel wie en weer van voor af aan beginnen.

zucht

truusch | 23-09-14 | 22:55

k-o-t-s !!!

Bernard Couperus | 23-09-14 | 22:53

Ah, op Joop.nl proberen ze dit nu te weerleggen. Als je het artikel leest (en de commentaren van mensen onder het artikel) dan kun je alleen maar tot de conclusie komen dat mevrouw van Gaal gewoon gelijk heeft:
www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/28...

WestAndSmithson | 23-09-14 | 22:52

Bijstandsmoeder houdt netto hetzelfde over als ik.
Jammer dat ik 40 uur per week werk, bestuurder ben van 3 vrijwilligersorganisaties (reiskosten krijg ik vergoed, verder uiteraard niks) en van de overheid helemaal niks hoef te verwachten qua toeslagen en dergelijke.

Ben ik gelukkig? Ja. Ik zou zelf niet anders willen leven dan dat ik nu doe.
Ben ik ontevreden over de gang van zaken? Enigszins.
Gun ik iedereen het allerbeste? Natuurlijk.
Leef ikzelf zuinig? Ja.
Vind ik dat het anders moet? JA! Dit motiveert de Nederlander niet om zijn eigen geluk af te dwingen. Van gratis geld is nog nooit iemand beter geworden.

Geile Markeerstift | 23-09-14 | 22:49

@masterbe

Langdurigheidstoeslag is na 5 jaar bijstand

kwijtschelding gemeentelijke belastingen is voor iedereen op of rond het minimum.. net als de toeslagen

ikke2014 | 23-09-14 | 21:25

Of iemand nu wel of niet werkt vind ik niet eens het meest relevante, men moet eens stoppen met kinderbijslag, kindgerelateerde subsidies etc. Je kiest voor een kind of niet en je kiest er voor als je een kind kunt onderhouden. Hier in Nederland lijkt het gvd de omgekeerde wereld. Ik neem een kind, omdat ik het dan beter krijg, wat een ridicule onzin. Met moet eens stoppen met het is zielig voor de kindjes. Nee kind of geen kind zou niet ter zaken mogen doen n dan zijn er nog uitzonderingen en schrijnende situaties, maar hier in Nederland krijgen alleen de domme lamlullen die niks kunnen en niks willen onderhand nog kinderen omdat het lonend is. Als deze eigenschappen erfelijk zijn moet je eens kijken hoe de samenleving over 10 generaties er uitziet.

kaketoe1 | 23-09-14 | 21:25

De enige manier om die waanzin te stoppen: Stop met werken en ga ook de bijstand in. Als het de overheid te duur wordt, grijpt men pas in.

lulleficatie | 23-09-14 | 21:21

Guttegut, en ik maar denken dat ik na 32 jaar zelfstudie,hard werken,keihard naar boven likken en naar beneden trappen etc, een leuk pensioentje had opgebouwd in het hoger management bij Zijner Majesteits koninklijke Nederlandse Spoorwegen.
Met een vagijn ben je zonder werken toch beter af......

gamlakuk | 23-09-14 | 21:19

@De waard zijn gast | 23-09-14 | 14:14


Voor de disclaimer die elders door reageerder Godsammekraken is geintroduceerd - waarvoor dank, Godsamme.


scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/...

omanders | 23-09-14 | 21:13

@Heeft Plaatsgevonden | 23-09-14 | 20:50
Zo is het. Het lijkt wel of iedereen oogkleppen op heeft.

carramba | 23-09-14 | 20:58

*alsnog twee pubers gaat baren*

Waar komt vooral die 4700,- pleuro vandaan als je vijf dagen per week werkt? Ik werk vijf dagen, maar dat is bij lange na niet reëel. De huidige situatie komt veel meer in de buurt; naar beneden bijgesteld dan, want het is net aan.

Claudia M. | 23-09-14 | 20:55

Is er misschien een reaguurder die @paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25 aan een baan kan/wil helpen? Dank u!

Mauguio | 23-09-14 | 20:51

Het modale inkomen in Nederland is dit jaar netto ongeveer 1730 euro per maand, exclusief vakantietoeslag (1866 inclusief).
Meer dan de helft van de mensen in Nederland heeft *minder* te besteden dan modaal. Dus klagen dat het zo moeilijk is om rond te komen van 2000 euro netto, dat gaat 'em niet worden.

Iemand met een modaal inkomen krijgt bijna geen toeslagen meer. Alle inkomens en uitkeringen die lager zijn krijgen dat wel, die worden (als je alle regelingen waar je recht op hebt goed weet te gebruiken) opgekrikt tot bijna hetzelfde niveau, of in sommige gevallen zelfs hoger. Een soort hypernivellering dus eigenlijk.

Het verschil tussen werken tegen het minimumloon en werken voor een modaal salaris is ongeveer de prijs van een pakje sigaretten per dag.

Heeft Plaatsgevonden | 23-09-14 | 20:50

Oh, in Amsterdam vinden ze dit nog lang niet genoeg.
Gratis openbaar vervoer, gratis lidmaatschap van sportverenigingen, gratis giftcards van voor kleding, enzovoorts. Nu komt het mooiste...

De SP-wethouder heeft voorgesteld om de inkomensgrens nog eventjes op te hogen zodat de werkende Amsterdammers kunnen opdraaien voor een nog grotere groep van "arme" Amsterdammers.

Ruahepu | 23-09-14 | 20:47

Die berekening is bullshit. Netto mijn reet.

Verzuimer | 23-09-14 | 20:46

Vraag me af of dit wel klopt, de huursubsidie wordt bij de uitkering opgetrokken. Maar wordt de renteaftrek (wat ook een vorm van subsidie is) op een hypotheek ook bij het inkomen opgeteld?

Angelica | 23-09-14 | 20:34

Eigenlijk is het van de zotte en heel onnatuurlijk om voor andermans kinderen te moeten betalen. Als je kinderen wil prima, zorg dan dat je een nestje kan bouwen en voldoende wormpjes kan vinden, en de kindertjes leert vliegen en kwetteren.

carramba | 23-09-14 | 19:58

Dit nieuws weten ze in Turkije en Marokko al jaren ,maar onze media loopt liever te kwijlen met de linkse politiek ,dan dat ze met de juiste cijfers naar buiten komen.

fleurtje | 23-09-14 | 19:53

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25

1700? Dat is netto? Weet je dat het minimumloon net geen 1500 euro is? Bruto. Dat er legio mensen voor dat pisbedrag werken?
.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het klote voor je dat je geen werk kunt vinden, maar ga ergens anders klagen. Het is te zot voor woorden dat je als werkloze netto meer inkomen hebt dan iemand die werkt. Daarmee is elke prikkel om te gaan werken weg en is het vaak lucratiever om op de bank te blijven zitten. Dat is in dit land het probleem en dat is wat Annemarie duidelijk probeert te maken.

Iets waar ik het overigens helemaal mee eens ben. Deze hele systematiek met uitkeringen en toeslagen is er niet op gericht flink te motiveren om weer te gaan werken. Een uitkering moet betekenen dat je op een houtje bijt en luxe kun je je veroorloven als je werkt. Een inkomen is de beloning voor wat je doet, niet voor wat je niet doet.

Pikkestrijder | 23-09-14 | 19:49

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25
Ik verdien misschien 500 euro meer in de maand maar dat geld gaat ook weer op aan reiskosten verder krijg ik geen enkele toeslag en moet ieder jaar meer betalen.

voldemort | 23-09-14 | 19:38

Dit krijg je ervan wanneer je politici een land laat leiden.

appeltjesgroeneweide | 23-09-14 | 19:32

Met zulke lage lasten zou je eigenlijk een huurkostenboete van +/- E500 p/m moeten betalen aan de belastingdienst...

Hufter | 23-09-14 | 19:09

boven = onder

Hufter | 23-09-14 | 19:03

Dat is dus (netto) marginaal boven levensstandaard van Jan(lul) Modaal die zich de touwtyfus werkt....
Iedere dag opnieuw.

Hufter | 23-09-14 | 19:02

Hoe is het mogelijk weet ik tenminste waar ik voor werk, fijn. Nobel streven het vergroten van de onderklasse.

carramba | 23-09-14 | 18:55

+ Langdurigheidstoeslag
+ Vakantiegeld
+ Sporschool of vereniging voor de kids
+ Gratis Wasmachine
+ Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Masterbe | 23-09-14 | 18:37

@XaaD666 | 23-09-14 | 17:57
Hoezo vreemd? Misschien werken ze in de nachtdienst of in weekends of op flexibele basis of in deeltijd of zijn eigen baas of met pensioen of werkzaam in andere tijdszone etc.

ukuppes | 23-09-14 | 18:36

Ik benijd al die mensen met hun gratis geld niet. Het zal niet eenvoudig zijn zo een overbodig leven te leiden/lijden.

Rest In Privacy | 23-09-14 | 18:34

@ 6:30 opstaan? fulltime werken en nog geen 400,- overhouden? en ook nog een huurflat? Misschien tijd voor een andere baan?
Harry40823960 | 23-09-14 | 17:14

Waarschijnlijk eerder tijd voor een andere woning. Geen recht op goedkopere woning impliceert dat hij boven de sociale huurgrens uitkomt (iets van 34k oid); dus er moet ergens een hoge uitgavenpost tegenover staan om maar 400 netto over te houden.
Ik verdien 3x niks (~26 k per jaar) maar hou nog wel 1000 euro netto over per maand na aftrek vaste lasten. Woning via anti leegstand is ideaal als je nog geen woning wil/kan kopen.

daft stiyjle | 23-09-14 | 18:23

Japannert | 23-09-14 | 18:10
Vergeef hen; ze weten niet beter ;-)

Kloof2012 | 23-09-14 | 18:12

@XaaD666 | 23-09-14 | 17:57 Ach, ik lees 's avonds en op vrije dagen ook m'n werk e-mail en geef geregeld hele vrije weekenden op voor werk. De duidelijke scheiding tussen werk en vrije tijd bestaat in veel banen niet meer echt.

Japannert | 23-09-14 | 18:10

Het probleem is niet dat de bijstand zo hoog is, maar dat de rest van de lonen zo laag is. Er wordt genoeg winst gemaakt om hogere salarissen te betalen, maar dat gebeurt niet. Het verschil tussen arm en modaal is echt minimaal in Nederland. Mensen die er hard voor werken zouden beter betaald moeten worden.

Japannert | 23-09-14 | 18:08

Een HBO'er met 10 jaar ervaring heeft zoiets. Het gaat inderdaad om de prikkel die er niet is. De menselijke soort wordt ook steeds dommer en luier aangezien dit soort genoeg tijd heeft om zich te vermenigvuldigen. Mensen die echt een probleem hebben moeten geholpen worden maar het vangnet is een hangmat geworden. En het is onrechtvaardig. Er is genoeg werk, stel het gewoon verplicht. Ik kom genoeg graffiti tegen dat me irriteert

Han Jammer | 23-09-14 | 18:07

XaaD666 | 23-09-14 | 17:57
ambtenaren

duitse herder | 23-09-14 | 18:03

Ik kom tot de conclusie dat hier meer dan 240 mensen op reageren op een werkdag tussen 14:00 en 18:00.
Vreemd.

XaaD666 | 23-09-14 | 17:57

Wat wil je later worden kind? Bijstandsmoeder,heb je het prima voor mekaar.Ook wel goed de alimentatie fixen en je hebt jarenlang plezier van z,on 2600 netto per maand en daar hoef je niets voor te doen dan lekker lachen.

extrasaus | 23-09-14 | 17:56

Basisinkomen voor iedereen. Ben je van al die toeslagenmeuk af en loont werken wel

deministerpresident | 23-09-14 | 17:49

@Ricardoolden | 23-09-14 | 14:39
Hulde voor je doorzettingsvermogen, het wordt vast allemaal beter.

99Z28 | 23-09-14 | 17:38

Alleen losers gaan nog werken in dit land. Of helden. De rest is minder dan peop.

funkyd | 23-09-14 | 17:38

Leuk schoppen tegen de Bijstand, maar iemand met minimumloon vangt net zo goed al die toeslagen. Daardoor gaat de bijstandsmoeder met die twee pubers er dus in de huidige situatie ook nog eens €150 per maand op vooruit en heeft dan met haar minimumloontje net zoveel netto te besteden als iemand met €45.000 bruto per jaar. En dan komt die "sociaal denkende" meneer nog even met grafiekjes dat moeders er nog veel meer op vooruit zou moeten gaan, terwijl degene die daadwerkelijk dat inkomen geniet op z'n arbeidskorting wordt gepakt en dus netto juist minder gaat overhouden. Helemaal gek geworden met z'n `ik heb lekkers voor iedereen` geneuzel - de roe d'r over! En het is nog beter voor het milieu ook als dat volk van hun gat komt, want die MOE-landers verstoken behoorlijk wat brandstof (CO2!) met hun regelmatige ritjes naar huis.

Pierre Tombal | 23-09-14 | 17:26

Het zijn dieven. En de overheid is dom bezig.

Zieke mensen maar dan die echt ziek zijn en niet kunnen werken, moeten we natuurlijk helpen met redelijke uitkering.

Maar profiteurs en luie uitvreters moeten een schop onder hun luie reedt krijgen. Wie gezond is en niet wilt werken, moet dan lucht gaan happen. En nee, ga niet zeggen dat er geen werk is, er is zat werk, ga lekker schoonmaken, dat is ook werk, want uiteindelijk wil je eten dan moet je ook zelf je brood verdienen.

Wonderful-Life | 23-09-14 | 17:20

Jillian19722 | 23-09-14 | 17:10

6:30 opstaan? fulltime werken en nog geen 400,- overhouden? en ook nog een huurflat? Misschien tijd voor een andere baan?

Harry40823960 | 23-09-14 | 17:14

www.theguardian.com/world/2014/jan/27/...

"Take the Danes, for instance. True, they claim to be the happiest people in the world, but why no mention of the fact they are second only to Iceland when it comes to consuming anti- depressants?"

Gelukkig my ass. Die Denen spelen vals.

Harry40823960 | 23-09-14 | 17:11

Hier schrijft iemand:
Ik kom met alle toeslagen op ongeveer 1.700 netto per maand.Daar gaat af huur, energie, water, verzekeringen, internet totaal ruim 900 euro, resteert ongeveer 800 euro voor kleding en boodschappen. Dat lukt hoor, ik kom nooit te kort en ik klaag niet, maar het is beslist geen vetpot.

Allemachtig, Geen vetpot???
Ik met mijn HBO opleiding en fulltime baan hou echt geen 800 euro over per maand voor kleding en boodschappen, nog niet de helft hou ik over. Zit ik ook nog voor in een huurflat. Verdien net te weinig om iets fatsoenlijks te kopen en goedkoper huren mag niet van min.Bos.

Nederland is echt ziek wat het beleid betreft!
Vraag me steeds vaker af waarom ik nog elke morgen om 06.30 opsta. Kan mijn dag ook wel leuker besteden.

Jillian19722 | 23-09-14 | 17:10

U bent nog steeds ongenuanceerd.
duitse herder | 23-09-14 | 17:03

Dat kan.

Harry40823960 | 23-09-14 | 17:08

Voor de miljoenste keer: stop toeslagen en subsidies, nu! 2000 euro netto op kosten van anderen om op je luie reet te zitten, dat kan alleen in socialistisch Nederland. STOP het parasiteren op anderen, stop de subsidies en toeslagen en verlaag de uitkeringen, nu! Het trekt bovendien de verkeerde buitenlanders aan: immigratieramp.

lekker wijf | 23-09-14 | 17:05

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:59
U bent nog steeds ongenuanceerd.

duitse herder | 23-09-14 | 17:03

Ach dat eeuwige gezanik over dat we het hier zo slecht doen. BAM! nos.nl...
We staan toch maar mooi derde op de lijst van rijkste landen. Geen Singapore of Denemarken te bekennen.
Optelsommetje | 23-09-14 | 16:56

Fat cats zijn we. Zeikende fat cats.

Harry40823960 | 23-09-14 | 17:00

U praat heel ongenuanceerd... benzine is geen bv geen 1,71 maar 1,51 p liter
duitse herder | 23-09-14 | 16:57

Bij de deense Tango misschien niet, maar bij de nederlandse Tango is de benzine ook goedkoper.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:59

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:46
U praat heel ongenuanceerd... benzine is geen bv geen 1,71 maar 1,51 p liter

duitse herder | 23-09-14 | 16:57

Ach dat eeuwige gezanik over dat we het hier zo slecht doen. BAM! nos.nl/artikel/701719-nederland-op-dri...
We staan toch maar mooi derde op de lijst van rijkste landen. Geen Singapore of Denemarken te bekennen.

Optelsommetje | 23-09-14 | 16:56

Werk sinds kort in Singapore. Je betaalt hier ca 10% belasting. Die 40% die ik extra in NL betaal gaat hier in eigen zak ipv in de zakken van bijstandsmoeders, asielzoekers, subsidiesponzen en allerhande andere uitvreters en graaiers
En die BMW rijders hier? Ik weet dat ze er zelf voor gewerkt hebben en gun het ze van harte
BASinnic | 23-09-14 | 16:28

"MODERN DAY SLAVERY IN SINGAPORE: WORKERS PAID ONLY $1.50 AN HOUR"
therealsingapore.com/content/modern-da...

Op deze manier kunnen we in NL ook allemaal in BMW's rond rijden. Belastingen kunnen dan ook fors omlaag.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:49

En een litertje Euro95 € 1,710. Goedkoper ja, maar nog steeds duur.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:46

duitse herder | 23-09-14 | 16:39
Belastingen zijn ook in DK flink. denemarken.placement.nl/default.aspx?m.... Daarnaast zijn ook in DK auto's duur door extra belastingen. Het is dus niet een groot happy feest in DK.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:44

-weggejorist-

bahnhof zoo | 23-09-14 | 16:39

Echt... emigreren loont.
Dit huis heb je met een beetje praten voor 190.000-200.000 euro, incl zwembad en zonnepanelen en eigen waterbron, 1,7 ha grond.http://www.dinejendomsmaegler.dk/koeb/sagsvisning/?mglid=2130&sagsnr=496-7372 (even op de pijltjes drukken op de foto, 10 seconden wachten)
In betaal nu 0,54 % hypotheekrente, bruto! Ik verwacht gelet de rentestanden dat ik volgend jaar 0,35% bruto betaal.
Het inkomen is hier 20-30% hoger dan in NL, zelfde baan en zelfde uren. Geen premie ziektekostenverzekering en E.R.
En geheel gratis beschaafde mensen.

duitse herder | 23-09-14 | 16:39

MIjn buurman verdient €1650,- bruto voor een 38 urige werkweek, krijgt ong €70,- huurtoeslag en €58,- zorgtoeslag, en betaald nog eens €100,- alimentatie. Hij is gek dat die werkt....

LoenJWT | 23-09-14 | 16:38

*oefent op het spellen van planetary-dysphoria*

hallevvezool | 23-09-14 | 16:38

De B. moedertjes gaan er volgend jaar weer op vooruit, op naar 2x modaal.

Ali Nee | 23-09-14 | 16:37

sarcasme is u vreemd?
Ben_online NL | 23-09-14 | 16:34

Nee, maar lastig in te schatten met zulk uiteenlopende vogels. *sarcasme* helpt.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:36

@ ikke2014 | 23-09-14 | 15:42

Even snel wat geklikt op autotrack, er staan momenteel 1.106 autos te koop die meer dan 15.000 (!!) euro kosten en 10 jaar of ouder zijn. Lijkt me dus best mogelijk om een dikke bak te rijden met de huidige regels.

__dictatuur | 23-09-14 | 16:36

appels met appels a.j.b. Wat betaal je in Singapore aan ziektekostenverzekering? Eigen bijdrage? Wat betaal je aan onderwijs? Het kan prima zijn dat de inkomstenbelasting lager ligt, maar of je betaalt het op een andere manier of er zijn vanuit de overheid geen voorzieningen (en dan betaal je dit dus zelf indien nodig).

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:35

@Harry40823960 | 23-09-14 |
sarcasme is u vreemd?

Ben_online NL | 23-09-14 | 16:34

Tja wat een aannames en oordelen hier.... alimentatie en alleenstaande ouderkorting word met je bijstand verrekend!!!
Uwv zet je in de bijstand omdat er geen werk is de gemeente wil je er weer uit!
De mensen zijn niet fout het hele politieke systeem moet op de shop.

tita | 23-09-14 | 16:33

New Quacka | 23-09-14 | 16:25
Om nog maar te zwijgen van heel veel kindjes in dit soort mileus die PDD/NOS, ADD, ADHD en weet ik wat nog meer hebben. We gooien er als maatschappij een rugzakje met geld tegenaan, hetgeen niet het totale gebrek aan opvoeding kan verbloemen, maar het houdt weer een kudde -agogen van de straat die deze kinderen volstrekt non-wetenschappelijk diagnosticeren, en ze verder "behandelen" en volduwen met medicatie. Járenlang. Het mag immers wat kosten.

Kloof2012 | 23-09-14 | 16:32

Volgens Asscher ga je er dus 391 euro per maand er op vooruit als je gaat werken (na de hervormingen). Kunnen we niet beter 391 euro van de toeslagen afhalen als je niet gaat werken? Mag ook een onsje meer zijn trouwens.

__dictatuur | 23-09-14 | 16:31

Werk sinds kort in Singapore. Je betaalt hier ca 10% belasting. Die 40% die ik extra in NL betaal gaat hier in eigen zak ipv in de zakken van bijstandsmoeders, asielzoekers, subsidiesponzen en allerhande andere uitvreters en graaiers
En die BMW rijders hier? Ik weet dat ze er zelf voor gewerkt hebben en gun het ze van harte

BASinnic | 23-09-14 | 16:28

Wanneer komt er eens een partij die op komt voor mensen met een modaal inkomen? De gewone arbeider zeg maar...
Weg met al die oneerlijke toeslagen.

Toeslagen kunnen een manier zijn om te laag inkomen te compenseren, prima, maar zorg er dan voor dat meer gaan werken blijft lonen. Dat kan door de toeslag geleidelijk af te bouwen. Welke toeslagen/subsidie is nu nodig? Huursubsidie kan nodig zijn, of wel regel dat woningcorporaties maar een maximaal percentage van iemands inkomen kunnen krijgen. Iemand met 1000 euro inkomen kan geen 800 euro huur betalen. Dus waarom zouden we dan mensen eerst extra geld gaan geven, zodat ze wel die hoge huur kunnen betalen? Kinderbijslag is een manier om mensen met kinderen te steunen -> kinderen werken niet en dus hebben mensen extra kosten. Maar waarom zouden we voor 6 kinderen kinderbijslag moeten geven? Er bestaat anti-conceptie....

New Quacka | 23-09-14 | 16:25

@j.cohen

ja een pakje condooms zijn goedkoper

straatkat | 23-09-14 | 16:23

@j.cohen

ja een pakje condooms zijn goedkoper

straatkat | 23-09-14 | 16:23

@duitse herder | 23-09-14 | 16:04
Wat een totaal wereldvreemd figuur is het toch, meneer de stedeling ontdekt de natuur hoor op zijn oude dag, want hij vond vroeger tuinieren iets burgerlijks.. Wat een bosmongool.

pluk-87 | 23-09-14 | 16:23

peers | 23-09-14 | 16:19
Je mist het punt waar het hier over gaat: het totaal ontbreken van énige financiële prikkel om weer aan het werk te gaan. Natuurlijk vind ik niet dat Paul direct naar een schilderswijk oid moet verhuizen. Ik vind wel dat 'ie alles in het werk moet stellen om aan de slag te komen. En daar twijfel ik aan; gezien een huidige riante positie van 1700 euro netto. Er zijn banen genoeg; die schuiven echter geen 1700 euro netto. En daar gaat het hier eigenlijk echt om.

Kloof2012 | 23-09-14 | 16:22

loser | 23-09-14 | 16:01
... te laag opgeleidt, te hoog opgeleidt...
Of je sollicitatiebrief staat vol taalfouten

peers | 23-09-14 | 16:22

Opvallend trouwens hoeveel onderbuik drap hier opborrelt, terwijl de meeste reaguurders voorbij gaan aan de conclusie in het artikel.
Liever haat en pijlen richten op luie-alleenstaande-moeders-in-de-bijstand-die-zielige-mannen-beroven-van-hun-zuur-verdiende-centjes-en-vreselijke-tokkie-uitvreters-hebben dan een inhoudelijke reactie op de belastingstelsel dat blijkbaar aan enige aanpassingen toe is. Ratio is ver te zoeken. Blijkbaar zat ik er niet ver naast met m'n eerdere opmerking over persoonlijk trauma, dat sommigen hier blijkbaar hebben.

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:22

geloof mij als je chronisch ziek word in nederland tijdens je studie (rechten/hiv positief met veel bijwerkingen van medicijnen) dan krijg je een simpele bijstandsuitkering van 850 euro netto en kom daar maar eens van rond..met een eigen risico van 360 euro met veel medicijnen die niet vergoed worden..

j.cohen | 23-09-14 | 16:20

paul de vries9779
Als ik jou was zou ik niet meer reageren en de reacties niet meer lezen. Blijkbaar kent men hier het verschil niet tussen vet een wijf dat nooit in haar leven een poot heeft uitgestoken en iemand die na 30 jaar werken op straat geschopt wordt. Ook die laatste heeft het blijkbaar verdiend om te verhuizen naar een plek waar niemand wil wonen (lees achterstandswijk) en op een houtje te bijten. Aan de rest, ik hoop dat je het mag meemaken om met 2 kinderen in de bijstand te zitten na jaren trouwe dienst, kijken of je dan ook vindt dat je teveel geld krijgt.

peers | 23-09-14 | 16:19

@jaap932057795966

niet zeiken had ze maar een ander vak moeten kiezen je moet kinderen niet aanvallen door wat hun ouwelui doen lutser

straatkat | 23-09-14 | 16:17

@ paul de vries9779

Kunt u zich voorstellen dat uw klaagzang over oude meubels, kleding en matrassen op mij een averechtse werking heeft, in de wetenschap dat u voor nietsdoen hetzelfde bedrag in uw schoot geworpen krijgt als waar ik hard voor moet werken?

Ik heb geen inzage in uw uitgavenpatroon, maar als u van €2000 netto moeilijk rond kunt komen, ligt dat toch echt aan uzelf. Ik kom er namelijk prima rond van, en inclusief verschillende dure hobbies en een huishuur die €200 hoger ligt dan de uwe.

the sable guy | 23-09-14 | 16:16

Tering... Ik denk dat ik ook maar ga stoppen met werken. Hand ophouden is veel lucratiever zo blijkt!

WhoNeedsWho | 23-09-14 | 16:15

Badderbeest! | 23-09-14 | 14:57
Nee, deze reactie (Badderbeest! | 23-09-14 | 14:48) is een expressie van een verlichte geest -Facepalm-

Pieleke | 23-09-14 | 16:15

en mijn dochter van 29 kan voor netto 1750 ( zonder ook maar een enkele toeslag) de kindderen van die bijstandsmoeder proberen les te geven en sociaal gedrag proberen aan te leren.

jaap932057795966 | 23-09-14 | 16:08

Ja, want als je op dit moment werkloos wordt kun je het wel schudden. Ook met jouw diplomaatjes want die tellen niet meer omdat je te oud bent,of geen opleiding hebt gevolgd die op to date is.

seasicksteve | 23-09-14 | 16:05

Vreemd, mijn zus zit met 1 kind in de bijstand en heeft dat bij lange na niet.. t is wel zo dat als ze gaat werken voor 8,80 per uur bruto, ze er +/-40 euro per maand op achteruit gaat door wegvallen kwijtschelding.

Rest In Privacy | 23-09-14 | 16:04

"Vader, moeder, kind waarvan één ouder werkt leveren in. Werkeloosheid wordt dus nog steeds beloond. Ben benieuwd wat de VVD hiervoor heeft ingewisseld.
doskabouter | 23-09-14 | 15:45"
Wie zegt dat die andere ouder een uitkering vangt? Wie ben jij om te bepalen dat beide ouders moeten werken, terwijl dat huishouden geen uitkering aanvraagt en prima rond komt van 1 salaris?!

Harry40823960 | 23-09-14 | 16:02

Enkele jaren geleden was al bekend dat je met een uitkering en alle mogelijke toeslagen een beter inkomen hebt dan dat je gaat werken tegen het minimum loon. En zo rolt het Nederland van deze regering en de premier van alle Nederlanders.

Therapietje | 23-09-14 | 16:01

Tja, aan de andere kant is dit wel het resultaat dat al die managers om de aandeelhouders tevreden te houden, al het werkvolk eruit dondert. En degenen die overblijven mogen zich helemaal de tering werken voor ook nog inleveren van loon. Gevolg dat er steeds meer mensen voor een hongerloontje mogen komen werken. En als je dan uiteindelijk wordt uitgenodigd voor een baan, dan ben je uiteindelijk niet geschikt want je past niet in het geschetste profiel, te weinig ervaring, geen relevante ervaring, te laag opgeleidt, te hoog opgeleidt of nog een paar andere onzinredenen. Die mensen moeten toch ook eten. Dus voordat iedereen loopt te kankeren: toch vreemd dat de beloning op werken zo is uitgeholt dat het loont om thuis te zitten met een uitkering dan te gaan werken. Maar daar hoor je niemand over. Zullen wij nog meer aan loonmatiging doen, tenzij je in het midden of hoger kader zit.

loser | 23-09-14 | 16:01

Ach, zo ken ik er ook nog 1. Zit de hele dag te freubelen, bhuddabeeldjes maken u kent het wel, 2 koters en een alleenstaande woning in Groningen. Werkelijk ALLES wordt betaald. Tot aan de fiets voor dochterlief aan toe, terwijl mevrouw koffielurkend zit te feesboeken de hele dag. En oh wee als je daar commentaar op hebt, oh wee... Want ze heeft het al zo moeilijk. Terwijl ze geen kut uitvoert Wij zijn ( ooit vrienden) gebrouilleerd inmiddels. Gelukkig maar.

bello | 23-09-14 | 16:00

Stond vorige week bij een telefoon winkel naast 2 Somalische assiel (geluks) zoelkers uit ter Apel, zware gouden ketting rond hun nek goed gekleed dikke klok om de pols, welke een telefoon stonden uit te zoeken waar ik me nog wel even voor bedenk, maar ze gingen rap over de toonbank voor cash poen, ra,ra, krentenbrood. Twee vermoedens mijnerzijds, 1 of ze zitten in de kost bij jullie bijstandsmoeder of 2 het zijn geslaagde ex piraten. Ik denk het tweede

williamrightfoot | 23-09-14 | 16:00

"Ik hoorde dat vrouwen bewust kinderen krijgen en dan gaan scheiden voor al het geld dat ze dan krijgen
Ben_online NL | 23-09-14 | 15:58"
Zo, zo, jij verkeert in welingelichte kringen!

Harry40823960 | 23-09-14 | 15:59

"Scheiden loont in dit domme land en 60% houdt er weer een verborgen vriendje op na, lees NOG een extra uitkering.
Allemaal rijk zei Koot al.
grindbak | 23-09-14 | 15:53"
Persoonlijk trauma of zo? Kon je je vrouw niet happy houden?

Harry40823960 | 23-09-14 | 15:58

Ik hoorde dat vrouwen bewust kinderen krijgen en dan gaan scheiden voor al het geld dat ze dan krijgen

Ben_online NL | 23-09-14 | 15:58

fuck dubbele post

Centauri3 | 23-09-14 | 15:57

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25
Je klaagt wel. En je vergeet dat je het wel héééééél bont moet hebben gemaakt bij de overheid om zonder wachtgeld direct de bijstand in geschopt te worden.
Ga aan het werk, man. Heb je nog nooit gedaan, want ambtenaar.

Kloof2012 | 23-09-14 | 15:57

Ik vertel al enkele jaren dat door middel van het toeslagenstelsel iedereen tussen bijstand en Eur 3500 bruto in principe van iedere euro extra maar 30 cent over houdt. Of 70% belasting betaalt.
Maar niemand die dat serieus neemt.
Reken het zelf maar eens na.

ZwarteKater | 23-09-14 | 15:57

dus wie is hier er nou rijker van? mmmh?
Centauri3 | 23-09-14 | 15:56

een bijstandsmoeder mag aprox: 125 euri per maand bijverdienen

Centauri3 | 23-09-14 | 15:57

dus wie is hier er nou rijker van? mmmh?
Centauri3 | 23-09-14 | 15:56

een bijstandsmoeder mag aprox: 125 euri per maand bijverdienen

Centauri3 | 23-09-14 | 15:56

"Ik zat destijds als beginnend HBO'er ruim onder dit bedrag!
Phil Mycavity | 23-09-14 | 15:04"

Dan heb je slecht onderhandeld...

Harry40823960 | 23-09-14 | 15:56

Heau ... en wacht we zijn er nog niet.

verdien je een euri per maand teveel dan verlies je het recht op huursubsidie ...

dus wie is hier er nou rijker van? mmmh?

Centauri3 | 23-09-14 | 15:56

@seasicksteve | 23-09-14 | 15:48
Euh, ben werkloos geweest. welgeteld 4 maanden, in deze 4 maanden een 3 tal certificaten gehaald voor 150 eur per stuk (windows 2003). baan aangenomen op de helpdesk en nu al weer 12 jaar in deze richting (nu Senior systeembeheerder)
.
en dat met een VMBO opleiding en altijd in de bouw gewerkt.
had je nog wat?

GekkeDave | 23-09-14 | 15:55

Geef je ze buiten dat wat de overheid voor je regelt ook nog 100 euro zakgeld p/maand. Kunnen ze persoonlijk weg zetten, in bijvoorbeeld wiet of p0rn.

No Mames | 23-09-14 | 15:55

Het zijn zonder twijfel niet altijd de leukste baantjes. Maar een korte zoektocht op internet geeft aan dat er genoeg banen zijn. Zo zag ik dat je poelier in loondienst kan worden, een baan waar ook een CAO voor geldt. 38 uur per week. Ervaring niet vereist.
.
@ paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:00
.
Ik weet niet of het iets voor u is. Maar het is eerlijk werk.

El Rico Grande | 23-09-14 | 15:54

Scheiden loont in dit domme land en 60% houdt er weer een verborgen vriendje op na, lees NOG een extra uitkering.
Allemaal rijk zei Koot al.

grindbak | 23-09-14 | 15:53

.. en ineens weet je 't weer heel zeker, 't zijn allemaal:

smirmoff | 23-09-14 | 15:52

Het idee dat je recht op geld hebt moeten we simpelweg vanaf. Je hebt recht op een goed leven, en dat kan de overheid voor je regelen in deze, zonder cash over te maken.

Dat is als je het walhalla Holland op de lange termijn betaalbaar wilt houden.

No Mames | 23-09-14 | 15:51

ukuppes | 23-09-14 | 15:38

Precies, het is goed dat je niet wilt werken, maar moet je ook niet je hand ophouden en geld ontvangen wat door anderen is verdiend.. Als ik zie hoeveel belasting er afgevloeid wordt, tranen in mn ogen..

En dan koop ik een biertje met 21% BTW, daar ook nog accijns erbij.. Stel dat ik dan in het weekend drugs zou willen gebruiken - wat ik overigens niet doe - dan mag dat natuurlijk niet van de overheid, want zij weten wat goed voor ons is..

Daarna overlijdt er onverwachts een familielid, kom maar op met dat geld, inleveren bij de overheid..

En wat daar dan mee gedaan zou kunnen worden... Nee, het wordt aan de Paul de vries9779' in deze maatschappij gegeven...

En het dan nog niet als vetpot zien, helemaal in de war...

Als dat geld je recht is, wat is je plicht dan, want veel doe je er niet voor...

NogSteedsNiet | 23-09-14 | 15:50

Ik snap al die ophef niet. Dat was in de tijden van Den Uyl ook al zo. Mensen met een uitkering rekenden eerst uit welk voordeel werken had, maar als dat betekende 60 gulden meer per maand netto, kwamen ze echt niet om 7 uur hun nest uit. En Joop wilde er niet echt een heksenjacht van maken. Dat was te stigmatiserend.

Graaf van Egmont | 23-09-14 | 15:49

+10

"Van Gaal heeft vast gelijk, budgettair gesproken.
Een detail echter: waar zijn die banen voor deze vrouwen? In die beroepen die Van Gaal noemt?
Ziekenverzorgsters worden massaal wegbezuinigd / ver-zzp'd, receptionistes worden weggeautomatiseerd en een kapsterstekort is er bij mijn weten ook niet."

Harry40823960 | 23-09-14 | 15:49

Gewoon lekker met bonnen gaan werken. Huur, gas en elektra rechtstreeks laten cashen bij de overheid. Abonnement voor telefoon en andere zaken ook via de overheid regelen.
Leven ze er prima van, meer stimulans om wat te gaan doen, en ze komen niet in de schuldsanering.

Het is allang geen schande meer om een uitkering te trekken dan wel in de bijstand te lopen. Dus bonnen overleggen is niet direct een ramp. Overigens staan er waarschijnlijk nog 5 in de rij met bonnen.

No Mames | 23-09-14 | 15:49

ach dit speelde 20 jaar geleden ook dus nieuw is het niet moet ik er wel bij zeggen als je werkt en onder een bepaald bedrag verdient je ook je toeslagen krijgt en zit je boven een bepaald bedrag je naar de klote kan lopen.het moraal van het verhaal is werken a 20 24 uur in de week je toeslagen innen en dan heb je net zoveel als je buurman die 40 uur werkt klinkt logisch toch?

straatkat | 23-09-14 | 15:48

@Gekke Dave

Dan hoop ik dat ij ook een keer werkloos wordt. Ik heb ook in die situatie gezeten en dan dat is kut. Alleen mensen die niet weten hoe het is om werkloos te zijn reageren zo dom als jij.

seasicksteve | 23-09-14 | 15:48

En gratis sportclub want zielug!

Tjemig | 23-09-14 | 15:47

Vader, moeder, kind waarvan één ouder werkt leveren in. Werkeloosheid wordt dus nog steeds beloond. Ben benieuwd wat de VVD hiervoor heeft ingewisseld.

doskabouter | 23-09-14 | 15:45

Ik ben er helemaal niet voor dat mensen die niet kunnen werken om wat voor reden dan ook in een finacieel gat vallen, maar dit is wel het andere uiterste.

OpperGek | 23-09-14 | 15:42

Alimentatie zwart lukt je niet. .de gemeente eist dat je alimentatie vraagt. .hoe meer hoe beter. .
vakantie geld is nodig om bijvoorbeeld de kinderen mee op schoolreis of kamp te laten gaan. .en anders wel om de koelkast of wasmachine te vervangen.
Ik lees ook over een bijstandsmoeder met een dure vette auto onder haar kont. .ook onmogelijk. .want daar zijn regels aan verbonden. .auto mag niet jonger dan 10 jaar zijn..

ikke2014 | 23-09-14 | 15:42

dan draai je 4 vrijwilligersbanen om je kroost bij te brengen dat vroeg opstaan -soms- loont.
Centauri3 | 23-09-14 | 15:37

de prijs om 5 euri per dagdeel te mogen vangen is hoog.
Zonder med.danwel psychische indicaatie mag je niet met de participatiesamenleven meedoen.

godverdomme ken toch je regels dame van Gaal.

intrisieke waarden, zelfbeschikkingsrecht en een stigma waar je je leven lang niet meer vanaf komt is je deel

dank u lief holland
afz. de bijstandsmoeders

Centauri3 | 23-09-14 | 15:41

Wat me opvalt aan mensen met een uitkering is het slachtofferschap en totale gebrek aan innovatie, zo zwak. Wordt zzper, schoonmaker, doe een bbl zorgopleiding of andere bbl opleiding, ga akkoord met een salaris van 8 euro per uur of verhuis naar een gebied of land waar wel werk is. Honderden dingen die je kan doen er is gewoon geen reden om niet te werken. Handje ophouden en jezelf nog zielig vinden ook, ben je toch echt het spoor bijster.

ukuppes | 23-09-14 | 15:38

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25

Fak jou joh, als je zit te zeiken dat je "maar" €800 gratis geld per maand hebt om te vreten en kleding kopen (je vaste lasten zijn er nl al af) dan moet je wat mij betreft echt snel een paar jaartjes echte armoede leren kennen, zeikwijf dat je bent.

Copycrauw | 23-09-14 | 15:38

zelfs uitkeringstrekkenden dragen loonbelastingen af ... ja u leest het goed.
van die 1700 betaald men rond de 600 aan loonbelasting adrachten ...
950 vastelasten. dan houd je rond 250 over om van te eten te badderen en af en toe een nieuwe onderbroek. een Kappertje een stukje mascara en de maandverbanden tellen ook mee.
dan draai je 4 vrijwilligersbanen om je kroost bij te brengen dat vroeg opstaan -soms- loont.

Centauri3 | 23-09-14 | 15:37

Wat betreft Harry21 is het gewoon niet eerlijk:

- 40 uur werken = rond de 2000 euro modaal....
- 0,0 uur werken = rond de 2000 euro modaal (en dus geen zak uitvoeren).

Dat is toch belachelijk? Als je er goed over na denkt.

harry21 | 23-09-14 | 15:33

hoeveel kost een afgestuderende [gediplomeerde] dochter of zoon? en hoeveel zijn de baten voor de samenleving van een goed opgevoedde koter? ... mmmh?

ik wil graag een ziek zwak en gemankeerde isis jongeren adopteren hoor. Geef me 6 dagen in een hutje op de hei en ik maak er een vredelievende weldenken westerse burger van.

Nou wie biedT ..!!!

stelletje klunzen

Centauri3 | 23-09-14 | 15:31

@Parel van het Zuiden

Ik stem voornamelijk Dierenpoes (bij de laatste kamer-verkiezingen echter voor de eerste keer SP), dus gelukkig valt het wel mee.

Probleem bij links is dat ze bepaalde mensen teveel als slachtoffer zien, en bij rechts dat iedereen zijn eigen boontjes wel kan doppen (wat vaak zo is maar helaas niet altijd). Zolang politieke partijen veelal belangenbehartigers blijven van hun specifieke achterban heb ik weinig vertrouwen in de politiek.

Ik ben zeker voor eerlijkheid, maar parasitair gedrag valt daar wat mij betreft niet onder..

Spinazi | 23-09-14 | 15:28

@Bert.H | 23-09-14 | 15:14
Denk je? De PVDA blijft noordafrikaanse stemmers importeren en het zal enkel alleen maar verslechteren. dan maar NSBer, zolang je iig niet met de Politie praat vind ik het goed.

GekkeDave | 23-09-14 | 15:27

AbleArcher13 | 23-09-14 | 15:10
Eens. Dat is het enige wrange aan dit verhaal.

Igor Putkin | 23-09-14 | 15:26

Der ganz normale Wahnsinn.

Rampstad | 23-09-14 | 15:25

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:56
jaja, altijd maar wijzen naar de ander... hopelijk worden het straks voedsel, woon en kleding bonnen en mag je de hele dag in de rij hiervoor staan.

dat zal je leren.

GekkeDave | 23-09-14 | 15:25

Feynman | 23-09-14 | 15:10
Zelfde ongelijkheid ervaar ik ook. Voor iets meer netto met een leasebak ben ik 40 uur per week aan het werk. Het staat tot geen verhouding. Datgene wat je als reactie geeft komt slecht tot niet naar voren in het artikel. Mijn bron is datgene wat GeenStijl beschrijft en een half screenshot van een deel van de column van Annemarie van Gaal (FD betaalmuur?). De kennis of het uit (haar) praktijk is niet af te leiden. Mocht die insteek bedoeld zijn, dan had dat geduid kunnen worden.

Atlantis-95 | 23-09-14 | 15:24

@Update,
Dat is ook echt het enige gunstige plaatje die Asscher kan laten zien. De minimumloners krijgen er 10% bij. Dit plaatje krijg je alleen als je per 1 januari of 31 december een nieuwe baan krijgt. Anders krijg je een negatief effect dat toeslagen over een jaarinkomen uitgereikt worden, zonder rekening te houden met maandelijkse fluctuatie.

Het is ook dom om te denken dat mensen vanuit een langdurige uitkering gelijk 4 of 5 dagen aan het werk komen. Mensen worden gezocht voor de flexibele schil, onregelmatige uren, meestal drie dagen of minder. Een maatregel die er leuk uitziet voor die enkele nieuwe fulltimers is zinloos in de massa.

Daarbovenop natuurlijk even niet roepen waar deze afbeelding uitkomt, zodat de gewone man dat niet zelf na kan rekenen en inziet.

Feynman | 23-09-14 | 15:22

Le Roi | 23-09-14 | 14:43

Bekende situatie welke je niet zo even oplost. Maar ik begrijp dat je wel wat kunt.

Bij deze wat sites om je op te oriënteren.

emigratie.startpagina.nl/
www.klm.com/

No Mames | 23-09-14 | 15:21

Ik weet ook wel hoe veel bijstanders in de problemen komen.
Die roken, drinken, hebben een auto, twee of meer dure phone-abo's en eisen dure kleren te kunnen dragen etc.

Als je je levensstijl niet wilt aanpassen, gaat het mis.
Ik koop mijn ondergoed en veel andere zaken netjes bij de Action, fiets me suf voor de aanbiedingen bij AH en Plus (Lidl en Aldi zijn niet goedkoop, in tegenstelling tot wat velen denken) en doe járen met mijn jas en schoenen.

Natuurlijk wil ik weer zo leven als vóór mijn ontslag, maar dat zit er nu niet in en daar leg ik me bij neer.

Eerlijk zou het zijn als je 30 jaar hard gewerkt hebt en daarom meer bijstand krijgt dan de moedertjes die nog nooit een steek gewerkt hebben.

Nog eerlijker was het geweest als die t****lijder van mijn chef mij niet had genaaid waardoor ik er uit vloog. Dát is onrecht mensen, écht onrecht.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:20

Ik ken zelf 2 bijstand moeders.

Komen allebei beter rond dan ik, wonen groter enz enz.

Ik verdien 3300 bruto per maand.
Betaal keurig de IB-schuld terug, dus houd netto minder over dan de bijstand moeders.

Had ik maar voor de bijstand gekozen, die stond niet in het lijstje van 'wat wil jij later worden?'

dovenpot | 23-09-14 | 15:19

Harry21 staat elke ochtend om 5:50 op. Om 6:15 met de auto richting fabriek, en daar woest laswerk verichten.

Casht maandelijks 1800 euro NETTO salaris. Geen huurtoeslag. Geen zorgtoeslag. Geen kindgebonden budget. Geen alleenstaande ouderkorting. Geen bijzonder kinderbijstand. Geen euro kindertoeslag. Opgeteld is dat gewoon 1800 euro, en daar gaat de rioolbelasting en afvalstoffenheffing, huur, reiskosten, verzekering, auto, gas, water, licht, schoolkosten voor 2 kinderen en vreten vanaf. Ow, en de oppas betalen omdat de kids &#347; ochtends wel naar school moeten worden gebracht.

Harry heeft het slechter dan Miep in de bijstand. Nouja, gelukkig maak ik nog iets moois met mijn handen.

harry21 | 23-09-14 | 15:19

@ukuppes | 23-09-14 | 15:16
Hulde! Op vrouwen als U ben ik trots.

AbleArcher13 | 23-09-14 | 15:18

Ben 18 jaar lang een werkende alleenstaande moeder geweest. Kan prima werken en een gezin in je uppie daar zijn genoeg voorbeelden van. Heb veel uitkeringstrekkende moeders gezien en allemaal zeikerig, zwak en lui. En altijd verontwaardiging dat je geen luizenmoeder op school kan zijn omdat je moet werken. Of niet mee kan met een schooluitje. Koketteren met armoe terwijl ze alle tijd hebben voor koopjesjacht en meer te besteden hebben dan de gemiddelde werker. Voedselbonnen moeten ze krijgen en een paar euro zakgeld.

ukuppes | 23-09-14 | 15:16

Le Roi | 23-09-14 | 15:04

Zoals ik al aangaf, ik heb geen luxe. Meubels zijn 10 jaar of ouder. Mijn matras is kapot en al 13 jaar oud en dat met rugklachten. Ik klaag niet, ik slaap toch wel.
Geen auto, alleen een oude fiets. Een platte TV, van mijn vader gekregen. Een computer waar velen de neus voor zouden ophalen en een mobieltje van jaren oud. Prima, ik heb het en dat is goed zo.

Verder kost mijn huis EUR 600 en dat is heel goedkoop in mijn regio. De meeste eengezinswoningen kosten EUR 700 of meer en een oud stinkflatje uit 1970 kost hier EUR 550 of zelfs meer.
Daar zit dus iets ernstig mis zou ik zeggen.

Ik heb alleen spaarlampen, brand weinig de kachel en doe veel aan energiebesparing. Desondanks met drie pubers toch ruim 200 euro per maand kwijt aan energie en water, mede door de bespottelijke energiebelasting.

Maar nogmaals : ik klaag niet. Ik heb te eten, een huis, kleren, TV, internet, prima zo. De vette jaren, toen ik nog
60.000 + per jaar verdiende, zijn voorbij. Mijn huwelijk ook en dat is wel lekker rustig zo. Nu nog werk vinden, hoeft niet eens hoog betaald, en ik zing het wel uit tot mijn pensioen.

Wat zou het overigens voor harde werkers die ik hier lees voor voordelen opleveren als bijstandstrekkers worden gekort en onder een brug moeten wonen ? Voelt u zich als harde werker dan ineens een stuk beter ? Of denkt u écht dat die paar miljard bijstand een groot verschil voor uw netto-salaris zouden maken ? Nogal naïef !

paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:16

Ze gaat komende jaren nog meer 'verdienen' als die lokale dieven de lokale belastingen met 200 euro moeten gaan verhogen door al dat gegok met hun grondposities. Dan krijgt ze ineens een inkomen van 2200 euro de bofferd.

Watching the Wheels | 23-09-14 | 15:14

@GekkeDave | 23-09-14 | 15:02
Kan ik uiteraard doen maar ik ben geen lid van de NSB, al zou ik ze al te graag verlinken. Aan de andere kant heb ik zo iets van jij zit hier straks nog in je huurkrot tussen de paupers en wij zijn weg. En er komt toch een dag zij gepakt gaan worden aangezien zij alles op internet gooien qua aankopen e.d. Geduld is een schone zaak!

Bert.H | 23-09-14 | 15:14

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:30
Ik snap je punt. Jouw situatie is ook anders.
Maar er zijn ook veel bijstandsmoeders die een wat minder aansprekend verhaal hebben, en blijkbaar is men overtuigd van de noodzaak om hen middels bijstand en alle kortingen/toeslagen een modaal inkomen te geven. Dat is een hele dikke middelvinger naar in feite het gehele gedeelte van de beroepsbevolking dat minder verdient - terwijl zij toch echt 40 uur werken.
Jij hebt toevallig 30 jaar gewerkt. Ik ken bijstandsmoeders die van hun 17e tot hun 21e bij de AH slagerij hebben gewerkt, en daarna twee keer 'vergeten de pil te slikken', vervolgens jarenlang thuis zitten. Ik vind het om te kotsen dat deze mensen 2000 netto per maand opstrijken. Deze vetpot, want dat is het dus ECHT WEL, komt voor rekening van de maatschappij.
Als je in de bijstand zit, dan moet je gewoon heel bescheiden leven. Punt uit. De bijstand van papa centrale staat dient om absolute armoede te voorkomen, niet om kansloze werkloze bijstandmamas op 2000 euro netto per maand te trakteren. Oprotten!

Snelle Jeroen | 23-09-14 | 15:13

paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:09
U liet eerder weten géén 2000 netto in de maand te ontvangen. Toch wel dus, man man wat een droevenis voor menig werkend persoon.

Betadine | 23-09-14 | 15:12

waarom hebben dan zoveel bijstandsmoeders het zo moeilijk ?

beste annemarie ga zelf maar eens in die molen zitten kom je d'r wel achter dat het toch niet zo goed is ..

ik word ziek van dit soort verhalen.
mama moet maar zien dat ze rond komt en papa kan gaan feesten en grote cadeaus kopen voor de kids.

gentle_giant_58 | 23-09-14 | 15:12

Ik zou dr doen hoor

P. Peeer | 23-09-14 | 15:12

duitse herder
Ik las net dat veel Denen er wat bijverdienen door buitenlanders massaal seks te laten hebben met hun dieren. Dat had ik nou niet van die Denen gedacht... Mss ook een paard in de stal staan?
www.welt.de/vermischtes/article1322155...

milky bar | 23-09-14 | 15:11

Atlantis-95 | 23-09-14 | 15:00
Annemarie van Gaal heeft geen schuldsanerings of persoonlijke administratie praktijk. Ze verhuurt zichzelf als spreker, schrijft boeken over het huishoudboekje en past die toe in bijvoorbeeld dubbeltje op zijn kant.

Wat DasKapitaal netjes beschrijft als voorbeeld berekeningen omdat het nu eenmaal netjes zaken geanonimiseerd te beschouwen. Annemarie neemt voorbeelden uit de Dubbeltje uit zijn kant serie, en vult dat aan met andere wat fictievere figuren. Aangezien zij geen praktijk heeft, volgens haar eigen website en CV, gaat het hier dus niet om voorbeelden uit haar niet bestaande praktijk.

Waar ik van baal, is dat er alleen een bepaalde verontwaardiging ontstaat over het totaalbedrag, maar niet om de idiote fraudegevoelige arbeidsintensieve manier van verstrekken, of het marginale verschil met iemand die vier dagen in de week zijn bed uit komt om te werken. Pas als op alle drie de vlakken stevige vooruitgang wordt geboekt, wordt voor een hele groep mensen pas duidelijk dat het loont om te werken.

Mahatma | 23-09-14 | 15:04
Iemand die een lening verstrekt zonder het inkomen van de lener te kennen valt buiten de bancaire zorgplicht. Dan ben je het geld vooraf kwijt. Is helaas weer een wet die zelfs in de DSB affaire niet gehandhaafd werd.

Feynman | 23-09-14 | 15:10

Ik ken 2 bijstandsmoeders en die hebben bakken met geld over. Not. Het is kommer en kwel, ze hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.
Wel moeten we van dat geldrondpomptoeslagensysteem af.

AbleArcher13 | 23-09-14 | 15:10

Ik zal mijn inkomen voorrekenen.
Bijstand EUR 1.084. ALleenstaande ouderkorting EUR 79, is al gekort op de bijstanduitkering.
Huurtoeslag EUR 297 (kale huur bruto EUR 615)
Zorgtoeslag EUR 72
Kindgebonden budget EUR 170

Totaal per maand EUR 1.702
Vakantiegeld per jaar ca EUR 700
Kinderbijslag per kwartaal EUR 550
Minimabudget voor mij EUR 200
Minimabudget voor de kinderen EUR 600

Extraatjes dus per maand EUR 308.
TOtaal dus per maand EUR 1702 + 308 = EUR 2.010 netto.

Moeders die alimentatie krijgen, krijgen minder uitkering omdat dit volledig met de bijstand wordt verrekend.

Nogmaals : de lasten omlaag of de lonen omhoog, zijn de enige opties zonder een nieuw lompenproletariaat te kweken.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:09

DerUnterMensch | 23-09-14 | 14:29

Klopt, was ene Walki............ kan hem/haar nergens meer vinden.
Was op/in : www.Vrijheid van Spreken.org

gebochelde | 23-09-14 | 15:08

@Parel van het Zuiden | 23-09-14 | 15:02
Elk volk krijgt de leiders die het verdient... maar ik heb dit echt niet verdiend, ik maak wel elke keer ewen foto van mijn stemgedrag zodat ik mijn kinderen later kan laten zien dat ik er wel wat aan wilde doen.

GekkeDave | 23-09-14 | 15:08

duitse herder | 23-09-14 | 15:05

Maar je nieuwe thuisland is wel compleet vergeven van de windmolens en hier is dat niet het geval. Oh wacht...

eerstneukendanpraten | 23-09-14 | 15:08

@wakker worden | 23-09-14 | 14:50
ja en daarom geven veel vaders het zwart aan de moeder, want anders eisen ze nog meer.

GekkeDave | 23-09-14 | 15:06

-weggejorist-

duitse herder | 23-09-14 | 15:06

-weggejorist-

duitse herder | 23-09-14 | 15:05

@deoudererijperevrouw | 23-09-14 | 14:52
Zullen we samen een biertje delen?

necrosis | 23-09-14 | 15:05

Geinig dat er een optelsom wordt gemaakt van bedragen die doorgaans bij de werkende mens buiten het netto salaris wordt gehouden. Net zoals het feit dat een kindgebonden budget bestemd is om zorg in te kopen die deze kinderen kennelijk nodig hebben.

Opportunistisch rekenen, heet dat...

Baron Wilhelmus | 23-09-14 | 15:04

Feynman | 23-09-14 | 14:58
Die wet gaat niet ver genoeg omdat die het enkel achteraf regelt. Het gaat er mij om dat een bijstandstrekker niet in de schulden kán komen. Gewoon door bij het BKR een registratie te geven zodra iemand in de bijstand zit. Iemand die dan een lening wil geven toets bij het BKR en ziet dan dat het een bijstandstrekker is. Wordt er dan toch een lening gegeven dan is het het probleem van de geldverstrekker.

Mahatma | 23-09-14 | 15:04

@ paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:00
.
Waar woont u?

El Rico Grande | 23-09-14 | 15:04

Ik blijf bij mijn stelling en het interesseert me geen reedt niet wie er dan allemaal onder de "armoedegrens" komen. Maar de meetlat voor instanties voor welke uitkering- of subsidie dan ook zou ten alle tijden moeten zijn dat je NOOIT over meer geld kan beschikken als je niks uitvoert, dan de laagst betaalde werkende Nederlander. Moet je eens kijken hoeveel er dan ineens wel hun klauwen uit kunnen steken. 2000 euro per maand is echt compleet te gek voor woorden. Ik zat destijds als beginnend HBO'er ruim onder dit bedrag!

Phil Mycavity | 23-09-14 | 15:04

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:54
Het probleem is dat veel werklozen een huurwoning van minimaal 600 per maand, stookkosten van 200 per maand en andere luxe vanzelfsprekend zijn gaan vinden en als primaire levensbehoefte zien. Veel werklozen realiseren zich niet tot nauwelijks hoe goed ze het wel niet hebben in Nederland. Iemand zijnde die regelmatig in het buitenland komt en veel reist heb ik al meer dan vaak gezien in welke shit mensen die per abuis hun baan verliezen (of überhaupt nooit aan de bak hebben gekund) in het buitenland terecht komen.
.
Nederlanders, en dan in het bijzonder werklozen, hebben een luxe- en statusprobleem. Want wat moeten mensen wel niet van je denken als je geen leuke auto, nieuwste telefoon en koters die in merkkleding rondlopen hebt?

Le Roi | 23-09-14 | 15:04

kke2014 | 23-09-14 | 15:02
Plus dat kindertoeslag en kindgebonden budget hetzelfde is.

Igor Putkin | 23-09-14 | 15:03

@wakker worden | 23-09-14 | 14:50
Dan moet je die alimentatie natuurlijk wel opgeven, iets wat een hoop mensen uiteraard niet doen.
Je spreekt met je ex-partner gewoon af dat alles 'zwart' betaald wordt, kost 'de betalende' minder en 'de ontvangende' zwijgt als het graf.
Maar ik sta vannacht wel weer op om 1:00 om taxpoet te genereren........

necrosis | 23-09-14 | 15:03

Leuk he. en zo iemand heeft ook gewoon stemrecht. 3x raden of ze een partij gaat stemmen die haar uitkeringen wil verhogen of juist wil verlagen.....

God Zelf | 23-09-14 | 15:03

Ha.... miljoenen staan klaar uit alle delen van de Weareld om hier naar toe te komen...
Ruimte maken we door huren onbetaalbaar te maken voor NEDERLANDERS en door NEDERLANDSE ouderen te laten betalen voor de instroom.

meneer Q | 23-09-14 | 15:03

@Spinazi | 23-09-14 | 14:58

Zo lang u, en helaas velen met u, blijven linksmensen blijft dit zo. Zie het als een consequentie van uw eigen stemgedrag. Wel zo eerlijk. Daar zijn linksmensen toch zo van, dat eerlijk?

Parel van het Zuiden | 23-09-14 | 15:02

@Bert.H | 23-09-14 | 14:45
Gewoon naam en toenaam op internet gooien. Misschien een schandpaal site opbouwen. :-D

GekkeDave | 23-09-14 | 15:02

Veel mensen hier hebben de klok horen luiden en weten niet waar de klepel hangt.. of nooit naar school geweest om te leren rekenen. .
want... in wat voor huis moet je wonen om ongeveer 300 euro huurtoeslag te krijgen?
Nog nooit gehoord van extra kinderbijstand...
79 euroalleenstaande ouderkorting wordt in mindering gebracht op een uitkering... zo ook de alimentatie van de kinderen. ..
reken dan maar even opnieuw. ..
knap als je dan nog aan de 2000 euro komt!

ikke2014 | 23-09-14 | 15:02

Als je in de bijstand zit dan word je toch (voor nop) te werk gesteld?
Dus wat is het probleem?

ProAsfalt | 23-09-14 | 15:00

Wel jammer dat Annemarie na een (vermoedelijk) correcte optelsom helemaal de verkeerde conclusie trekt: "Ik pleit er niet voor om bijstandsmoeders te korten.". Het is het één of het ander.

Per saldo duw je mensen de afgrond in door ze zo te financieren. In het geval van de bijstandsmoeder is de schade nog te overzien. In het geval van de laagopgeleide allochtoon leidt dit tot verveling, afkeer van de maatschappij die hem financiert, en erger.

De oplossing is simpel: keer de hulp aan mensen die dat nodig hebben alleen in natura uit (ik heb het niet over de AOW). Te beginnen met een opvanghuis. Op basis van het NL paspoort kan iedereen hierin een kamer met een bed en een maaltijd krijgen. De minimale basis om te overleven en veiligheid te bieden.

Groot bijkomend voordeel is dat belastingen substantieel omlaag kunnen zodat ondernemers weer geld hebben om te investeren. Zodat we meer kunnen produceren en werk creëren.

LoewieTrompet | 23-09-14 | 15:00

@024 | 23-09-14 | 14:43
800 euro is in marocco een behoorlijke poet geld, en laten we eerlijk zijn. daar gaat het meeste heen ;)

GekkeDave | 23-09-14 | 15:00

Feynman | 23-09-14 | 14:49
"Volgens mij staat centraal dat Annamarie weer eens andermans wijn in nieuwe zakken staat te venten. Dan is het drie keer dezelfde modus operandi."
.
Dat punt wordt dan zeer slecht gemaakt binnen het artikel, pas in de laatste afsluitende zinnen. Het aangehaalde artikel van DasKapital uit 2013 zijn voorbeeld berekeningen en deze is een voorbeeld uit de echte wereld. Zij stelt daarbij - of doet het voorkomen - dat dit 19 vergelijkbare voorbeelden uit haar praktijk zijn.

Atlantis-95 | 23-09-14 | 15:00

Ik wil graag ruilen met werkenden ! Vandaag nog ! Ik word gék van thuiszitten en verder geen enkele intellectuele uitdaging te hebben ! Ik kan me niet voorstellen dat mensen vrijwillig in de bijstand gaan zitten. Ik wil werken, ook tegen minimumloon, niet alleen voor het geld, maar ook omdat ik nu afstomp en geen tokkie ben die lekker op zn kont bier zit te zuipen en chips zit te vreten (vrij naar Pim Fortuyn).

Helaas hier alleen vijandige reacties en onbegrip én een probleem met begrijpend lezen.

Overigens viel ik bij mijn ontslag terug van EUR 60.000 per jaar naar een bijstanduitkering van bruto ca EUR 17.000 per jaar. Ja, ik heb dus heel veel reden tot klagen en boosheid, maar daar heb ik me allang overheen gezet. Onrecht bestaat, zo heb ik ondervonden. Nu weer opkrabbelen en werken tot mijn ABP pensioen ingaat.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 15:00

Mahatma | 23-09-14 | 14:49
Wat mij stoort is dat uitkeringstrekkers aan het einde van de maand regelmatig meer in hun portemonnee aantreffen dan iemand die een paar dagen voor minimumloon werkt en aan die arbeid beperkte kosten heeft.

Die wet is eral. WSNP.

kibambam | 23-09-14 | 14:50
De grap is het aantal moeders in die situatie die een formuliertje verkeerd invult en daarom een paar duizend euro misloopt. Het hele complexe circus is om die reden, om die fouten opgetuigd.

eerstneukendanpraten | 23-09-14 | 14:54
Ja het is een verneukte vergelijkingssite. Jammer dat de AFM daar nog niet volledig tegen optreedt.

Feynman | 23-09-14 | 14:58

Ik ben redelijk links (u weet wel Linksmensch), maar hier wordt ik echt s-p-u-u-g-m-i-s-s-e-l-i-j-k van. Ik heb ook een kennis die dik in de 50 is en in zijn leven 3 weken(!) heeft gewerkt. De tyfus.

Spinazi | 23-09-14 | 14:58

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:54
.
U zou ook kleiner kunnen wonen. Ik ken genoeg mensen met een baan die netto minder overhouden dan u. Die mensen hebben geen € 800 per maand voor eten etc.

El Rico Grande | 23-09-14 | 14:57

Pieleke | 23-09-14 | 14:47
-
HRA is geen subsidie op werkenden maar een subsidie op banken. Als je dat niet (wilt) inzie(n/t) ben je te dom om te poepen.

Badderbeest! | 23-09-14 | 14:57

Best wel een VOC mentaliteit, anderen voor je laten werken.

__dictatuur | 23-09-14 | 14:57

roze_bril | 23-09-14 | 14:31

Wel lezen graag ! IK wil gisteren uit de bijstand ! Nergens werk te vinden, ik solliciteer tientallen keren per week. Allemaal banen met eisen waar geen hond aan kan voldoen.

Ik kwam overigens direct in de bijstand omdat ik voor straf ontslagen werd. Beschuldigt door mijn rat-manager van iets waar ik me onmogelijk tegen wist te verdedigen. Een super smerig spel.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:56

Ik hou zo'n fucking 700 euro over per maand Netto na alle vaste lasten en die 700 euro gaan vervolgens op aan eten/drinken en benzine.

En ik werk 40 tot soms wel 60 u per week.

Met wat mazzel is het een rustig maandje waarop ik 100 of 200 eu opzij kan zetten naar de spaarrekening.

LangeTijdGeleden | 23-09-14 | 14:55

vidamax | 23-09-14 | 14:44
Wanneer iets bij ze is 'afgesneden' dan hebben ze de rekeningen niet betaald. Wanneer ze op een doorgezakte bank zitten dan hebben ze vast een andere 'hobby' zoals gokken, drinken, drugs etc.

Deze mensen zouden onder gezag van de overheid moeten komen en alleen nog wat zakgeld mogen krijgen. De rest van het geld beheert de overheid.

Mahatma | 23-09-14 | 14:55

@Mahatma | 23-09-14 | 14:30
En dat in acht houdende en wetende dat er 3000 gelukszoekers per week bijkomen om alles voor te kunnen blijven betalen ben ik van mening dat dit land zal zinken. heel diep zinken.

GekkeDave | 23-09-14 | 14:55

Het ergst aan dit verhaal is dat de toeslagen in het leven zijn geroepen omdat huur en zorg anders onbetaalbaar is geworden door die vuile graaiers bij woningcorporaties en zorgverzekeraars.

Igor Putkin | 23-09-14 | 14:55

Feynman | 23-09-14 | 14:40

Sloop de crisis = Nederlandse Energie Maatschappij. U weet wel, die lui die oude omaatjes opbellen en zodra ze op een vraag 'ja' hebben gezegd zitten ze aan een contract met de NEM vast.

eerstneukendanpraten | 23-09-14 | 14:54

Jullie vergeten dus waarom dit alles zo is scheefgegroeid.
Die hoge uitkeringen en toeslagen zijn nodig omdat de huren, zorgpremie en energiekosten compleet de pan uitrijzen.
Een gemiddelde huurwoning zit al snel aan de 600 euro.
Met alleen die uitkering van EUR 1.000 redt je het dus niet, want je energie komt er bij (al snel 180 tot 200 per maand), je ziektekosten verzekering (rond de 120 euro voor een alleenstaande ouder met pluspakket), water, verzekeringen etc.

Gevolg : er is huurtoeslag nodig, zorgtoeslag en kindgebonden budget voor de hoge schoolkosten.

Er zijn maar twee opties :
1. De vaste lasten fors omlaag
2. De inkomens van werkenden fors omhoog.

In geval 1 kunnen de uitkeringen omlaag en houden de werkenden meer over. In geval 2 wordt het weer lonend om te werken.

Het verlagen van uitkeringen is géén optie, omdat dan duizenden op straat belanden, ook degenen die niet lui of uitvreterig zijn.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:54

Ik ben voor ACTIE! maar ik heb het vandaag helaas te druk met werken en ik ben blij dat als ik thuis kom, ik even niks heb..


Glas plas bleef zoals het was

RigouReus | 23-09-14 | 14:54

God zei dank. Als ik straks mijn huur niet meer kan betalen kan ik altijd nog stoppen met werken.

Expert Homo | 23-09-14 | 14:53

Alleenstaanden zonder kinderen komen er bekaaid vanaf. Geen toeslagen of kwijtschelding.

deoudererijperevrouw | 23-09-14 | 14:52

Er moet gewoon eens een belastingstaking worden georganiseerd. Waarom gebeurt dat niet?

Willem VanDer Decken | 23-09-14 | 14:50

Allimentatie wordt van je bijstandsuitkering afgetrokken, voor diegene die dat nog niet wisten en wel oordelen.

wakker worden | 23-09-14 | 14:50

Le Roi | 23-09-14 | 14:43
- Met interesse gelezen. Het kan allemaal omdat jij en anderen het toelaten. Als morgen de hele beroepsbevolking minus ambtenaren één week staakt, zul je eens zien wat dat voor gevolgen heeft. En wat je dan kunt bereiken.

milky bar | 23-09-14 | 14:50

@Feyman
Mevrouw van Gaal (+veel) maakt alleen (opnieuw) duidelijk dat een moeder in de bijstand een tsunami van toeslagen/subsidies over zich krijgt waardoor het opnieuw gaan werken zeer onrealistisch wordt...

kibambam | 23-09-14 | 14:50

Fuckers.... ik betaal een kale huur van 1100,- en de zelfde woning even verderop van de werkloze buurvrouw kost haar maar 250,- (huurtoeslagen, sociale huur). Ik werk me de tering (50+ uren) om 2000 netto over te houden p.m. (zzp-er). Tegen over mij zit een heel blok huizen sociale huur, zonder uitzondering allemaal werkloos, zitten de hele dag wat te genieten van het zonnetje. Het is zo scheef getrokken en het frustreert zo enorm. Als ik eens een dagje vrij heb en naar de super moet zijn het altijd hetzelfde soort onrendabelen wat ik zie niksen de hele dag, en karren vol troep aan het inslaan zijn bij de lokale super.

de Botte Bijl | 23-09-14 | 14:50

Begin ook allemaal maar eens uit te rekenen wat al die stumpers bij al die overheidsinstaties die over die toeslagen gaan ook nog eens kosten.

een basisinkomen is niet zo'n gekke gedachte, dan zou deze vrouw geen enkele bijzondere toelsag krijgen, geen geld naar nutteloze bureaucratische rondpomp instanties hoeven en zou mevrouw gewoon een schone 800 + (2 * 300) = 1400 netto in de maand ontvangen

nikkipikki | 23-09-14 | 14:49

Het verklaart mij wel een paar zaken. Ik werk en rijd in een oud bak uit 2002. Heb geen smartphone en koop geen merkkleding (wil ik trouwens ook niet).

En dan heb ik niet slecht. Wel weinig tijd... voorde kost werken, ouders helpen, vrijwilligerswerk daarnaast ook nog eens. Huis moet ook nog aan geklust worden.

Maar ik in mijn omgeving een paar mensen die nog nooit hebben gewerkt in hele leuke auto's rondrijden. Altijd vrolijk en uitgerust, leuk stappen met vrienden... woningstichting zorgt voor de huurwoning... geen zorgen. Leuke spulletjes, leuke dingen doen.

En ik me maar afvragen 'waar doen ze het van?'

Wel, van mijn belastingcenten. Maar waar blijft het bedankje...?

Statler en Waldorf | 23-09-14 | 14:49

aardappelninja | 23-09-14 | 14:33
Als er iets anders te doen was: helemaal mee eens. Maar moeten ze dan weer anderen verdringen van een toch al krappe arbeidsmarkt?

Djong | 23-09-14 | 14:49

Atlantis-95 | 23-09-14 | 14:45
Volgens mij staat centraal dat Annamarie weer eens andermans wijn in nieuwe zakken staat te venten. Dan is het drie keer dezelfde modus operandi.

Feynman | 23-09-14 | 14:49

Feynman | 23-09-14 | 14:40
Dat Annemarie haar format wil pluggen, kan mij niet zoveel schelen. Die commercial van sloopdecrisis.nl is tenenkrommend slecht.

Wat mij wel stoort, is dat uitkeringstrekkers denken 'recht te hebben' op iets. Het sociaal stelsel is ooit bedacht als vangnet voor mensen die echt niet anders kunnen. Er is iets fundamenteels verkeerd in de denkwijze van uitkeringstrekkers.

Ik begrijp daarnaast werkelijk niet hoe iemand in die in de bijstand zit een lening kan krijgen of iets op afbetaling kan kopen. Dan vraag je om problemen dus wanneer de bijstandtrekker niet meer kan betalen, moet de schuld worden kwijtgescholden. Dat kan met een hele simpele wet.

Mahatma | 23-09-14 | 14:49

@Dizzydent

Verwijtbaar ontslag (en dus geen WW) is een rekbaar begrip. En een ratachtige manager (zijn er anderen dan?) zorgt er wel voor.

Voor de rest diep triest.
En daarom werd ik zo pissig dat de regering weer het idee had om aan de rechten van de bestaande werkenden te beknibbelen onder het motto "prikkelen om weer snel aan het werk te gaan" terwijl de echte bankzitter totaal geen stimulans krijgt om te werken.

Ik verdien als alleenstaande netjes modaal met een (goedkoop) gekocht huis destijds maar blijf respect hebben voor de mensen die met gezin op het minimumloon werken en voor alle subsidies net buiten de boot vallen.. laat staan dat ze niet genaait worden door een huurverhoging want teveel inkomsten.

Dikke advertentie voor Nederland... alle asielzoekers en MOE landers weten niet hoe snel ze hun familie kunnen bereiken om toch maar ook te komen... gratis geld en nog wat zwart bijverdienen met wat kut klusjes.

Gaat Nederland niet justitieel naar de klote dan is het wel deze financiele bende aan potjes en subsidies.

nobody@home | 23-09-14 | 14:48

Plus het recht om een "sociale" huurwoning te mogen huren die sowieso al onder de kostprijs wordt verhuurd, plus de gebruikelijke 15 uurtjes per week zwart schoonmaken, plus graties eten van de voedselbank enzovoorts enzovoorts.

Badderbeest! | 23-09-14 | 14:48

necrosis | 23-09-14 | 14:36
Oh fuck, je hebt gelijk, dat zou ik moeten weten.
1700 bruto is inderdaad zo'n beetje het maandsalaris van een goede cassière met 10 funktiejaren.
Die bijstandsmoeder schrikt zich een hoedje als die gaat solliciteren.

Cuyahoga | 23-09-14 | 14:48

@Mahatma | 23-09-14 | 14:34
Ok dan. Dank

Ben al dik 10 jaar pleite uit Nederland dus al die toeslagen die er in die tijd bij verzonnen zijn, daar ontgaat me de betekenis nog wel eens van.

Ikdus | 23-09-14 | 14:47

Die reacties hier! Te voorspelbaar. De zakkenvullende uitkeringstrekkers tegen de kromliggende werkenden. Wij zijn even vergeten dat wij ik weet niet hoeveel belastingvoordeel (hypotheek) en toeslagen (kunnen) krijgen. Als je je overigens hierdoor niet aangesproken voelt dan ben je een alleenstaande rukker ergens in een sociale pauperflat. En voor diegene die dan maar gaan stoppen met werken: succes, je gaat een prettig en welvarend leven tegemoet.. mhoahaha!

Pieleke | 23-09-14 | 14:47

Don't hate the player, hate the game.

YMMMV | 23-09-14 | 14:47

Feynman | 23-09-14 | 14:40

Jij snapt hem...
Dat viel ook al op TV op.
Dit artikel is enkel een promotie stunt.

beware_reageert | 23-09-14 | 14:46

Ik verdien al 24 maanden - 900 euro.
Hmmm, niet zo leuk dat ondernemen.

Kaas de Vies | 23-09-14 | 14:46

@Feynman | 23-09-14 | 14:40
Volgens mij staat binnen dit artikel alleen centraal wat een bijstandsmoeder netto ontvangt en eventueel hoe dat zich verhoud t.o.v. een werkende die zich genaaid voelt. Op moment Annemarie van Gaal feitelijk gelijk heeft, dan staat de stelling ondanks van wat je van de persoon vind. (Dat wil niet zeggen dat ook ik de nodige bedenkingen heb met o.a. sloopdecrisis en een dubbeltje op zijn kant)

Atlantis-95 | 23-09-14 | 14:45

Zo doet mijn buurmeisje dat dus. Ze is rond 24 jaar heeft 4 kinderen tussen de 0 en de 6 jaar. Zit de hele dag thuis heeft een enorme tv lopen met de duurste kleding rond en rijdt een dikke wagen. Heeft een werkende vriend maar staat daar niet ingeschreven, dus naast de subsidies vangt ze ook nog zijn salaris. Ik haat dit soort mensen echt. Helemaal als ik bedenk dat ik en mijn vrouw iedere dag netjes naar ons werk toe gaan en zondag de enige dag is die wij samen hebben. Maar nog eventjes geduld over 2 maanden lachen wij hun uit dan zitten wij in een nette wijk tussen mooie huizen en werkende mensen :)

Bert.H | 23-09-14 | 14:45

de meeste bijstandsmoeders die ik ken. zijn te vies om aan te pakken en hebben geen geld om er knap bij te lopen, bankstel wat doorgezakt is afgesneden van internet telefoon en tv.
hun kinderen lopen meestal in afgedankte zooi

bijstandsmoeders zijn rijk :-D
ik heb me echt vergist

vidamax | 23-09-14 | 14:44

Wat er netto ontvangen wordt is dan nog niet het enige. Voorrang op huurwoningen (vooral nieuwbouw, want voor minder doen ze het tegenwoordig niet), extraatjes via de gemeente/organisaties (sportvergoeding voor kind, vergoeding om 'sociaal' mee te kunnen in omgeving) et cetera. Er bestaat in lijn met de voedselbank ook een vakantiebank, die vakanties uitdeelt aan deze personen (Ja, echt waar).

Armoede bestaat ook niet in Nederland. Oneerlijkheid en nivellering des te meer.

MrRealistic | 23-09-14 | 14:43

Ik irriteer me hier al jaren aan; ik heb als midden-twintiger een leuke carrière en dito baan opgebouwd in de loop der jaren. Met een inkomen van tussen de 3 en de 4K bruto per maand (IT), waar netto uiteindelijk zo'n 2400 van over blijft, heb ik zeer zeker niet te klagen. Toch blijft er naarmate ik meer verdien in verhouding steeds minder over. Op toeslagen, subsidies en een heleboel andere potjes heb ik geen aanspraak, ik betaal steeds meer belasting, ik moet verplicht een woning huren in het duurdere/particuliere segment want anders ben ik scheefwonend, en over het beetje kapitaal dat ik opbouw moet ik ook nog eens belasting (vermogensrendementsheffing) betalen. Mocht ik halsoverkop werkloos worden dan mag ik eerst mijn eigen kapitaal gaan opsnoepen voordat ik door de overheid gesteund word.

Maar een familielid dat de 30 al jaren gepasseerd is en al in geen jaren gewerkt heeft, heeft het écht niet veel slechter dan mij. Integendeel. Haar appartement, dat weliswaar niet zo modern is als dat van mij, is wel maar liefst anderhalf keer zo groot en kost ruim 200 per maand minder aan huur. Daar bovenop krijgt ze huursubsidie, heeft ze natuurlijk ook al 2 kinderen uitgepoept waar ze voor vangt, krijgt ze vrijstelling van gemeentelijke heffingen en heeft ze verder de hele godganse dag de tijd om leuke dingen te doen. Ze heeft uiteraard een iPhone 6 met dik abonnement terwijl ik nog met een 4S rondloop, heeft een grotere TV dan ik met daarbij nog een abo op HBO, en ga zo maar door. Haar Facebook puilt dagelijks uit van terrasfoto's en uitjes die ze heeft. En ik ben inclusief reistijd minimaal zo'n 50 uren per week van huis af, heb een verantwoordelijke functie waardoor ik ook in de avonduurtjes wel eens aan het werk ben.

Het staat gewoon niet in verhouding met elkaar. Ik vind het geen wonder dat zo veel werklozen absoluut niet aan het werk willen. Met uitzondering van enkele lui die echt pech hebben en niet kunnen werken, hebben de meeste werklozen een luizenleventje waarbij ze zich nergens druk over hoeven maken.

Le Roi | 23-09-14 | 14:43

Kijk Didi, Spekman, Van Bommel en co. toch eens dolenthousiast staan klappen! Het is net alsof ze in een socialistische heilstaat leven! Op zich jammer van die stoorfactor dat al deze rijkdom in werkelijkheid door een paar hardwerkende idioten moet worden opgebracht, maar ja, daar zijn het dan ook idioten voor. Daar moet je gewoon niet te veel bij stilstaan, vindt Bolletje Vettrui. Het werkt en daar gaat het om. Hulde, heilstaat Nederland!

milky bar | 23-09-14 | 14:43

@Ik kom met alle toeslagen op ongeveer 1.700 netto per maand.
Daar gaat af huur, energie, water, verzekeringen, internet
totaal ruim 900 euro, resteert ongeveer 800 euro voor kleding en boodschappen.

POEPOE.

024 | 23-09-14 | 14:43

@Ricardoolden | 23-09-14 |
40 wat per week?
Uren kan het niet zijn lijkt me. Het minimumloon is hoger en dit forum is alleen voor mensen van boven de 30 jaar.

Braxator | 23-09-14 | 14:42

En die ene dame die wilde werken zat in de schuldsanering. Hoezo, cliché.

Mahatma | 23-09-14 | 14:42

Alles wat stinkt komt open te liggen. :-) Aanpakken die handel.

Hypno2050 | 23-09-14 | 14:41

Die Annemarie van Gaal zit vooral haar eigen sloopdecrisis.nl te pluggen terwijl oudere alternatieven zoals gaslicht.com en andere initiatieven van de voormalige puber Ben Woldring veel goedkoper zijn. Over een AFAS budgetcoach software voor mensen die gewoon een schrift en een pen nodig hebben.

Lekker een beetje met het vingertje wijzen naar normale mensen die proberen met werken hun rekeningen te betalen, maar gevangen zijn in een dermate complex financieel systeem dat ze er niet uitkomen. Een bijstandsmoeder of minimumloonwerker is immers geen administrateur of fiscalist.

Die Annemarie is bezig voor haar eigen hypotheek over de ruggen van mensen die iets minder intellectueel bedeeld zijn.

Feynman | 23-09-14 | 14:40

40 per week voor een hongerloontje van 900 euro, misschien moet ik ook maar koters nemen en de dag door brengen op de zetel met een blik Schultenbräu.

Ricardoolden | 23-09-14 | 14:39

En als mevrouw wel gaat werken loopt iedereen te zeiken dat er niemand is om de kinderen op te voeden.

P.A. van der Werff | 23-09-14 | 14:39

Per week he 40 uur, Paul de Vries, dat is dus 160 uur per maand minimaal voor 300 euro, reken maar uit.
Ruilen?!

Dibe | 23-09-14 | 14:38

Ik heb wel eens uitgerekend dat ik ongeveer 6 personen in de bijstand onderhoud van de door mij betaalde belasting. Gelukkig eten ze 's avonds aan tafel niet fysiek mee.

bdn01 | 23-09-14 | 14:38

Ik ben geen vrouw, maar daar kan ik wat aan veranderen, 2 kinderen importeren kan ook. Waar kun je deze sollicitatieformulieren krijgen?

Vloberto | 23-09-14 | 14:37

nee export van kinder en huurtoeslag .. kijk daar is naar.
en begin is te stoppen met belastinggeld naar kinderen te smijten .. waarom eigenlijk moet een ander bijdragen aan jou kinderwens ??

(c)ZWITSUL | 23-09-14 | 14:37

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25
man ik werk 40 uur voor 300 euro meer, wat zeik je nou.
Ik kan ook mn baan kwijtraken.
Dan heb ik er zo 30 jaar werken opzitten voor 300 kuteuros per maand.

Dibe | 23-09-14 | 14:36

En dan blijkt uit onderzoek dat NL bij de top vier rijkste landen bestaat, ja, als je alles zou mogen houden als werkende ja. Had liever gehad dat we niet 'rijk' waren, had je ook al die gelukzoekers hier niet.

Sergeant_Peper | 23-09-14 | 14:36

1. van geslacht veranderen
2. nummertje trekken op schiphol en kind afhalen
3. bijstand aanvragen

Veel makkelijker kan het niet, oké minister-president worden, vul je je zakken nog meer met niets doen.

Boris die Sauertopf | 23-09-14 | 14:36

@Cuyahoga | 23-09-14 | 14:26
1700 netto bij de Plus?
Dat verdient de bedrijfsleider/ster waarschijnlijk niet eens....

necrosis | 23-09-14 | 14:36

Ikdus | 23-09-14 | 14:28
Euh... zorgtoeslag is een tegemoetkoming voor de kosten van de zorgverzekering.

Mahatma | 23-09-14 | 14:34

Djong | 23-09-14 | 14:16 | | Reageer+
Ze kunnen ook wat anders doen natuurlijk. Geldt voor iedereen. Wellicht niet voor 2K netto per maand, maar wel met dat fijne gevoel dat je iets gedaan hebt voor je centen.

aardappelninja | 23-09-14 | 14:33

We leven in een compleet idioot land waar veel dingen zwaar uit de hand zijn gelopen. Ik gun niemand pure armoede maar wanneer je als bijstand moeder een dusdanig inkomen hebt dan ga je natuurlijk nooit meer werken. Dat is toch zo ontzettend krom in dit land. Er zijn vele vrouwen die 36 uur werken per week voor behoorlijk minder netto geld. En die betalen dus veel belasting zodat deze dame rustig met haar kindertjes op de bank kan zitten met een goed inkomen. Totale scheef groei.

Toetsiemonster | 23-09-14 | 14:32

Die toeslagen ruif is een feest. Zelfs mens met een fulltime baan krijgen een paar honderd euro in de maand toegestopt. Daar mag van mij heel hard het mes in.

3Xniks | 23-09-14 | 14:32

En het mooie is dat naast alle uitkeringen ze ook gewoon een actief (en passief) stemrecht hebben waarbij de uitgebrachte stem evenveel waarde heeft als de stem van iemand die wel iets toevoegd aan het BNP. Zolang dat zo blijft en de linkse politieke clubjes afhankelijk zijn van deze stemmen voor hun succes gaat er echt niets veranderen. Ergo... zo langzamerhand wordt het tijd elders te gaan wonen.

Braxator | 23-09-14 | 14:32

@ paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25
Gewerkt bij de overheid? Dan is je uitkering dus alleen maar verlaagd.

Willem VanDer Decken | 23-09-14 | 14:32

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25
Onzin! Je krijgt alles gratis, je moet gewoon dankbaar zijn aan de rest die het nu ook voor jou ophoesten, net als de mensen die profiteerden van jou afgedragen belastingen en niet zeuren!

tattooboer | 23-09-14 | 14:32

@paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25

resteert ongeveer 800 euro voor kleding en boodschappen.

Bedankt dat je deze onrechtvaardigheid tov de werkende mens nogmaals benadrukt. Ruk voor je, maar geen enkel mens hoort met niks doen 800 euro per maand over te houden.

Snackbar van Allah | 23-09-14 | 14:32

-weggejorist-

Jetstream | 23-09-14 | 14:32

Moet ik godverdomme nog twee jaar in de WW zitten voordat ik hier recht op heb als bijstandvader. Fuckin hell. Heb vandaag geen zin meer om te werken.

Dima Beeline | 23-09-14 | 14:31

en ook nog alle schuld aan een ander geven.

roze_bril | 23-09-14 | 14:31

@paul de vries9779

Precies. En vooral in je ellende blijven zwelgen. Waarom wil je pas over 5 jaar uit de bijstand zijn? Dit is toch een lachertje. Omdat dan de echte armoede er aan komt. Nou, ik vind je heel zielig. Nee, niet op die manier. Wat een stumper.

roze_bril | 23-09-14 | 14:31

Ik heb dus als fulltime bijstandsvader geen geld voor telefoons hoor. Ik heb een oud gsm-etje uit 2002 en dat werkt goed. Verder heeft mijn oudste en smartphone maar die betaalt ie zelf van zijn stufi.

Nogmaals, ik kan er van leven, maar ik heb geen auto, geen vakanties, geen duur flatscreen, een simpele, oudere PC en
verder geen enkele luxe. Dat komt wel weer als ik werk heb of straks mijn pensioen krijg.

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:30

Cuyahoga | 23-09-14 | 14:26

De dames die bij mijn Plus achter de kassa zitten krijgen dat bruto want met 18 ben je al weer te oud en mag je optiefen.

eerstneukendanpraten | 23-09-14 | 14:30

Roemer:
"Maar het is zielig om mensen te dwingen om te werken!!1!

En er zijn helemaal geen banen voor deze dames met die hoge werkloosheid!!1!"

Mahatma | 23-09-14 | 14:30

Volgens mij heeft dit rekensommetje een jaartje of wat geleden ook al op GeenStijl gestaan en in tegenstelling tot de persoon in het artikel zeg ik wel dat we er op moeten korten.

Sowieso roep ik al jaren dat we alleen een vlaktaks moeten hebben en verder totaal niets inkomensafhankelijk. Dat betekend dus dat in dit geval dat alle andere toeslagen en kwijtscheldingen (buiten de kinderbijslag) komen te vervallen.

En dan vraag ik me nog af of het al dan niet te veel is. Dat kan ik nu echter moeilijk bepalen en dat is het hele probleem. Uitkeringen zijn bedragen en dan komen wat jankende mensen op TV en moet het weer ineens omhoog. Een uitkering moet zijn gebaseerd op producten en nergens anders op. Wat heeft iemand nodig en wat kosten die producten.

DerUnterMensch | 23-09-14 | 14:29

Dit artikel is al 2 jaar oud ofzo. Neemt natuurlijk niet weg dat het van de zotte is. En nog steeds zeiken die bijstandsmoeders dat ze geen geld hebben om te roken!

Acid_Nightmare | 23-09-14 | 14:29

Echt niet normaal..... Emma; Emma Werken

jij trouwe sok | 23-09-14 | 14:29

De Nederlandse overheid is onder de bezielende leiding van VVD, PvdA, CDA, D66, CU, en GL in dertig jaar tijd volledig out of control geraakt. Subsidies, toeslagen, heffingen, onuitvoerbare wetten, overbodige en niet handhaafbare regels.
.
Inmiddels verzaakt de overheid op kerntaken als veiligheid, defensie, onderwijs en explosief groeiende in zaken waar de overheid helemaal niets te zoeken heeft. Zitten de burelen van alle drie de machten vol met incompetente baantjesjagers uit diezelfde partijen. Dit land kan niet heel veel meer hebben.
.
Of de fatsoenlijke stemmers daar eens notie van zouden willen nemen?

Parel van het Zuiden | 23-09-14 | 14:29

Das Kapital-topic is van december 2013. Is geen nieuws dus.

ps. Ze is de luiervergoeding vergeten.

Jos Tiebent | 23-09-14 | 14:29

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25

Serieus, met alle respect: hoe kan je als ambtenaar DIRECT de bijstand in (dus kennelijk zonder WW)?

Dizzydent | 23-09-14 | 14:29

Dat is wel lekker voor Priscilla en vooral als Henry de pillenboer soms nog wat toestopt voor kindje Shurangelo.

pluk-87 | 23-09-14 | 14:28

€72 zorgtoeslag?
Toeslag om voor je eigen jong te zorgen?

Ach, weet je tenminste meteen waarom je pensioensgerechtigde leeftijd ieder jaar met een maandje omhoog gaat.

Ikdus | 23-09-14 | 14:28

Schandalig weinig voor dit zogenaamde beschaafde land. Ik ben voor een basisloon van 3500 euro netto voor iedereen. Hoe anders kunnen de mensenrechten van een nieuwe iphone 6 en onbespoten superfruit sapjes en 3 duurzame vakanties per jaar schuldenvrij gefinancierd worden.

Bertus Brulbroek | 23-09-14 | 14:26

Heau, heau mensen, jullie weten zeker niet wat 3 I- en/of Smartphones per maand kosten?
Inclusief bundels en belminuten en ansjovis en shit.
En een flatscreen met abonnement op Netflix, Eredivisie en HBO is ook niet echt goedkoop.
En twee keer per jaar op vakantie om 'er even helemaal uit te zijn', ik geef het je te doen hoor van 2000 in de maand.
Hoe moet zo'n mens dat betalen als ze bij de Plus achter de kassa zit voor 1700 netto?

Cuyahoga | 23-09-14 | 14:26

ach annemarie, sinds zij vertelde dat ze Masaru Emoto serieus nam neem ik haar niet serieus meer.

Satria | 23-09-14 | 14:26

Jullie vergeten één ding. Zodra de jongste 18 wordt, is het gedaan met het feest. Dan duikelt de uitkering fors omlaag en krijg je minder zorgtoeslag, geen kindgebonden budget en minder huurtoeslag. Dan begint de échte armoede pas goed.

Ik ben bijstandvader met pubers, fulltime alleenstaand. Ik wil dolgraag werken, maar dat lukt voor geen meter, ook al door ellendige gewrichtsklachten waardoor ik vaak niet kan doen wat ik wil. Ondanks dat probeer ik alles om aan werk te komen en wil ik alles doen wat ik redelijkerwijs kan. Omdat de bijstand geen vetpot is. 2.000 euro per maand ? Dat haal ik niet hoor.
Ik kom met alle toeslagen op ongeveer 1.700 netto per maand.
Daar gaat af huur, energie, water, verzekeringen, internet
totaal ruim 900 euro, resteert ongeveer 800 euro voor kleding en boodschappen. DAt lukt hoor, ik kom nooit te kort en ik klaag niet, maar het is beslist geen vetpot.

Ik wil werken omdat ik altijd gewerkt heb (ruim 30 jaar !!!)
maar door een rat-achtige manager buitengedonderd ben bij de overheid en direct naar de bijstand kon.
Ik wil ook vóór de jongste 18 wordt (over 5 jaar) uit de bijstand zijn, want dan komt de echte armoede er aan en dat wil ik onder geen beding. Ik moet dan tot mijn 65e, want dan krijg ik weer een enorme inkomensboost door mijn ABP pensioen dat gelukkig bij mijn ontslag grotendeels opgebouwd was.

Maar goed, lekker stemming maken tegen bijstandstrekkers. Echte VVD mentaliteit. Het is ellende. Het is armoede en het is heel mentaal dodelijk, voor althans wel !

paul de vries9779 | 23-09-14 | 14:25

Dan nog even de uitkering van cokedealer pappa derbij en nu begrijp je waarom ze in BMW rijden en alles van LV en Versace hebben. Werkse! (kneus)

tattooboer | 23-09-14 | 14:24

Grappig, een gemiddeld persoon met HBO/WO opleiding moet daar, zeker in het begin van zijn carriere, 40 uur voor werken.
Mensen die laaggeschoold werk doen gaan dit in de meeste gevallen nooit halen.
Maar als je een kind of twee bij elkaar geneukt hebt kun je gewoon op de bank zitten wachten op je leuke modaal+ salaris. Geen wonder dat de werkloosheid niet daalt. Ze zou wel gek zijn om te gaan werken.

panadol | 23-09-14 | 14:23

Gelukkig wordt de VAR verklaring binnenkort wel aangepakt, pffff .....

Der Schnitzeljäger | 23-09-14 | 14:23

ennuu Bijstandsvaders

Zegg | 23-09-14 | 14:22

Volgens mij zijn de inkomsten van de (zwarte) bijbaantjes van de puberkinderen ook niet meegeteld.
En wat te denken van vrijstelling van waterschapsbelasting.
En deelde SP in Groningen geen gratis pc's uit aan bijstandsgerechtigden (eerste levensbehoefte, aldus SP!).
Overigens hebben gemeentes nog veel meer potjes met gratis geld.

necrosis | 23-09-14 | 14:22

Waar kan ik solliciteren voor bijstandsmoeder?

psychonaut | 23-09-14 | 14:22

Alleenstaande ouderkorting, hoe verzinnen ze het... echt.
Die kun je dan mooi besteden aan contactadvertenties.

Dibe | 23-09-14 | 14:20

Ahhhhh zielugggg....

NACademicus | 23-09-14 | 14:20

En vergeet de kinderalimentatie ook niet!

illumneussie | 23-09-14 | 14:20

Ok dan zeg ik het wel: Het leven van een bijstandsmoeder is een vetpot.

roze_bril | 23-09-14 | 14:19

Zolang ze al die vrije tijd maar besteedt aan het juist opvoeden van d'r koters vind ik het goed, scheelt de maatschappij later weer geld.

sko | 23-09-14 | 14:19

dus 2K netto met bepaalde kwijtgescholden kosten...

Dus als ik een vrouw was, naar de spermabank ging om 2 kutkoters te creëren, kan ik modaal leven zonder ook maar 1 vinger uit te steken?

Als Bonus moet je eerst een man vinden die je financieel even uit kleed voor de lekker extra alimentatie p/m.

Helaas ben ik een blanke man zonder enige beperking om te werken, dus betaal ik de hoofdprijs in elke belasting bedenkbaar en moet ik m'n bek houden en dood neer vallen zsm. Bedankt overheid! Werken loont dus niet meer.

LangeTijdGeleden | 23-09-14 | 14:19

Nou, leuk hoor, staat in een krant, geenstijl geeft er wat aandacht aan. en morgen is iedereen het weer vergeten en gaat het gewoon door zoals het nu ook gaat.

AmericanDad | 23-09-14 | 14:17

Toch zal 'bijstandsmoeder' nog decennialang door links worden opgevoerd als zieligste bestaansvorm in de Lage Landen, lang leve de fact-free politics van de Marxisten. Tegen de tijd dat het aardgas op is in Nederland, is er weer hoop op rationele politiek.

Zware Guy | 23-09-14 | 14:16

Van Gaal heeft vast gelijk, budgettair gesproken.
Een detail echter: waar zijn die banen voor deze vrouwen? In die beroepen die Van Gaal noemt?
Ziekenverzorgsters worden massaal wegbezuinigd / ver-zzp'd, receptionistes worden weggeautomatiseerd en een kapsterstekort is er bij mijn weten ook niet.

Djong | 23-09-14 | 14:16

Dus voor die €300+ extra per maand ben ik per dag 2+ uur aan het reizen en betaal de volle mep voor mn lasten en (verplichte) verzekeringen terwijl Mvr Uitkerings Spons geen arbeid hoeft te verrichten? Juist... En ook in Huize Grover zijn er Mini Grovers.

Super Grover | 23-09-14 | 14:16

Nederland is een knettergek land geworden, ik denk dat over de hele wereld geen voorbeeld te vinden is waar je de werkenden onder aan de ladder ziet staan, en de niet werkenden bovenaan. Als het niet zo godvergeten triest was, was het hilarisch!

lanexx | 23-09-14 | 14:15

Het gemene angeltje zit'm in het feit dat het gros van die uitkeringen opgesoupeerd wordt door gelukszoekers die uit donker Afrika hier naar binnen gesmokkeld worden. Daar zitten de echte non-valeurs tussen. Niet Sjaan op de hoek die weduwe is geworden als gevolg van een bedrijfsongeval of Miep die in de staak is gelaten door haar zuipende lamlul.

Conan de Rabarber | 23-09-14 | 14:15

-weggejorist-

tikmuts1955 | 23-09-14 | 14:15

Ik geloog dat ik maar stop met werken. Vervroegde ACW lijkt me prima

tikmuts1955 | 23-09-14 | 14:15

@Snackbar van Allah | 23-09-14 | 14:13

En niet alleen als het moet...

Cummie de Swappert | 23-09-14 | 14:14

Annemarie bijna altijd +1

024 | 23-09-14 | 14:14

omanders | 23-09-14 | 14:10
Artikeltje helemaal lezen is ook een kunst hè!
Afijn,
alleenstaande moeders hebben het echt niet verkeerd, of ze nu een part-time baan hebben of een uitkering. Alimentatie is de slagroom op de cake.

De waard zijn gast | 23-09-14 | 14:14

Dat kan alleen in Nederland. Want voor 2000,- netto moet je zeker ongeveer 3300,- bruto verdienen of circa 40.000,- per jaar.

Bespottelijk. !!

waarzeggertje | 23-09-14 | 14:14

En ook nog eens het vakantiegeld vergeten mee te rekenen!

SvennusMax | 23-09-14 | 14:14

Lekker.... dan werk ik dus 40 uur per week voor 300 euro meer en dan heb ik ook nog de kosten voor 1 extra gezinslid erbij, plus 4 honden, 3 katten, 5 fretten en 10 kippen.
En wellicht mag ik met al mn levende have niet eens de atoomkelder in indien nodig en zit de bijstandsmoeder dan al veilig binnen.
Ik begin vast met het zelf graven van of ons familiegraf c.q. schuilkelder.

Dibe | 23-09-14 | 14:14

@omanders: LOL! En hoe triest en waar ook waarschijnlijk.

rman | 23-09-14 | 14:14

-weggejorist-

Snackbar van Allah | 23-09-14 | 14:13

Emancipatie. HAH!

Bluebook | 23-09-14 | 14:12

En naar de Appie hoeven ze ook amper want ze krijgen alle A-merken wekelijks in een doos van de voedselbank.
Mijn respect gaat uit naar die mensen die wel voor een minimumloon elke ochtend om 6 uur opstaan.

sinar2 | 23-09-14 | 14:12

Ze zijn de alimentatie erbij vergeten op te tellen.

omanders | 23-09-14 | 14:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl