achtergrond

Geenstijl

GS REPO. Allah akbar, een voorbeeldige demo

Kijk, hier ziet u de internationale yell van Mohammed Inc. door de straten van Amsterdam schallen. De Marnixstraat, om precies te zijn, enkele tientallen meters voor het Leidseplein. Kort hierna zien we de enige wanklank van deze Youth For Palestine Gaza-steunbetuiging: op het Leidseplein wordt een man gearresteerd (foto van Maarten Brante na de breek) en even is de sfeer gespannen. Maar verder gedroegen de sympathisanten van de Palestijnse zaak zich buitengewoon keurig. Luidruchtig en bij vlagen oprecht woedend, maar keurig.
arrestatiedemo.jpgKijk, hier ziet u de arrestatie. Een smetje op een verder nette betoging. Maar GeenStijl, dat afgrijselijke ge-Allah-Akbar dan? En die onheilspellende banieren? haatvlagjochie.jpgZoals deze, eerder al zagen wij dit kereltje die van zijn bekeerlingpapa een jihadvlag in de knuistjes geduwd kreeg, maar ook deze knul moet er aan geloven. Nu gaan wijzeurenhier.nl lezende wijspikken lopen miemelen dat zo'n vlag gewoon de geloofsbelijdenis is, de sahada, en dus helegaar geen jihadsymbool, maar ehm. Neen. Daarom ook dat de organisatie de zwarte banieren verbood, mmh?
Voor de speeches werd er benadrukt dat dit geen religieuze bijeenkomst was, en werd een minuut stilte in acht genomen. Voor de slachtoffers in Gaza, maar ook voor de doden van Vlucht MH17. Een minuut stilte die prompt onderbroken werd met allah akbar-spreekkoren, wat de mijnheer in dit filmpje woedend deed afdruipen. "Dan doen we NIET mee he?" zegt hij. recyclehipsters.jpgHipsters. Waren al pro-Palestina voordat dat de hobby van álle verwende linkse jongeren was. Oh wacht. Nouja ideologie recyclen is vast OOK heel goed voor bepaalde milieus. druktedemo.jpgNa de speeches van onder andere Anja "Gazastrook #inmijnbroekje" Meulenbelt ging de tocht door de stad, en zoals gezegd was dat lawaaiig, soms ietwat provocerend, er werden mensen boos en het blijft potsierlijk om types gehuld in Arafatsjaals tegen terreur te horen ageren maar: wat een viering van vrijheid. kindjeprogaza.jpgSerieus? Serieus. Er werd niet gereld, er waren geen swastikavlaggen. Er waren duizenden overwegend jonge, kwaaie mensen die hun god mochten aanroepen, die een land hier ver vandaan mogen steunen ook al zijn ze allemaal #bornhere, die vreedzaam de openbare ruimte opeisten voor hun recht op vrije meningsuiting. (foto Maarten Brante.) Fleuriszegdrwatvan.pngKijk, deze OudWest-bakfietsfamilie vond het ook niet erg aangenaam, dat geHakbar in hun keurige buujrtje. Floris en Annelinde stemmen altijd heet tolerant D66 moet u weten en dachten dat het niet zo'n vaart zou lopen met de islamisering, En nu galmen de spreekkoren tegen de ramen van hun dubbele benedenhuis, tiswat. Maarja, dit is waar een open, vrije democratie toe leidt. Zoals we al zeiden, er ging niks kapot en dat vonden wij gezien eerdere betogingen in West Europa al uiterst verlicht en beschaafd. Wij hebben betere booslims alsdan Frankrijk. Of, ook een optie, ze waren geschrokken van de berichtgeving over de Gaza-demo in Den Haag, en de ophef over de hakenkruizen aldaar. Mooi hoe vrije media die alle feiten laten zien toch ook helpen om een land gezond te houden, nietwaar?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.