achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nieuw trend! Voorrangsziekte van dashcamfilmers

Vandaag willen we het eens hebben over voorrangsziekte. Een zojuist ontdekte hardnekkige aandoening waar sommige dash- en helmetcamfilmers last van krijgen. Dat is als je in het verkeer ALTIJD je voorrang opeist [wat van de wetgever niet mag trouwens]. Want je filmt het lekker toch. Voorrangsziekte is als je onhandige acties van medeweggebruikers uitbuit voor je Youtubekanaal. Door bijvoorbeeld extra gas bij te geven zodat je 100 meter later kan schelden en toeteren. Of exact precies GPS-gesynct 50 km/u gaan rijden omdat dat je recht is, wat er verder ook op je pad gebeurt. We zien het telkens weer. Hierboven een sprekend voorbeeld van de Groningse fietsfundamentalist Dutch Bicycle Cam. Meneer laat in 300 filmpjes Groningen vanaf de elektrische fiets zien. En net zoals zoveel van die kudtcammers en go-pro eikels heeft 'ie er een sport van gemaakt om bij het geringste vermoeden van voorrang vooral even bij te trappen. Check bovenstaand filmpje waarin een blond meisje dat van rechts komt, bewust wordt aangereden en vervolgens vermanend wordt toegesproken. De vraag is echter. Heeft meneer DutchBicycleCam eigenlijk wel gelijk? Dat een rood fietspad *altijd* voorrang heeft, ook al is het fietspad niet rood en komt er verkeer van rechts. Of moet 'ie de voorvork vergoeden? Nog een paar voorbeeldjes van dom 'ik heb gelijk want jij maakt een fout' van dashcamfilmers die zelf de verkeersregels niet naleven, na de leesverder.
Voorbeeld 2: Dutch Bicyclecam geeft geen voorrang aan overstekende voetgangers omdat ie de verkeersregels eigenlijk helemaal niet kent. (in eerste 10-15 seconden van het filmpje)
Voorbeeld 3: Ok, you're not wrong, you are just an asshole.
Voorbeeld 4: Een fanatieke dashcammer. Als wij fanatiek gaan doen zien we een artikel 28 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens: alleen je toeter gebruiken om dreigend gevaar af te wenden. Hier is de bestuurder zelf het dreigende gevaar. Mogelijk ook artikel 8. Gevaarzetting, directe invordering rijbewijs.
Voorbeeld 5: je ziet een paarhonderd meter van tevoren dat een bus onnodig gaat invoegen Maar je houdt het gas er zoveel mogelijk op zodat je een filmpje hebt en je lekker kan schelden én rechts kan inhalen. Mag dat?
Voorbeeld 6: YES, de zoveelste kans om een voetganger aan te rijden met de elektrische driewieler/bakfiets. Vooral niet remmen, gas open en klagen op Youtube.
Voorbeeld 7: Triomfantelijk melden dat bestuurder niet in dode hoek keek. Maar zelf zéér onhandig invoegen. In eerste instantie geen overtreding, wel blijk geven van weinig verkeersinzicht door in drukke situatie op je strepen te gaan staan. Een vrosser had 'm aan de kant gehaald. Deze beelden zijn van MrCrpzz, een van de meest rare dashcam filmers die we tegenkwamen. Ruim 722 filmpjes waarin zo'n 1.500 keer rechts wordt ingehaald. In zijn ogen asociale bestuurders worden door hem bestraft met bumperkleverij, handgebaren, getoeter en wild gewissel van rijstrook. En er dan ook nog over opscheppen op fora. tot slot: dashcamboodschap.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.