Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vier doden bij aanslag Joods Museum Brussel

joodsmuseumbrussel534.jpg ANP27352890-534.jpg lekkerkkjoden.jpg jodendoodhahahaha.jpg

Reaguursels

Inloggen

En buiten alle politieke antwoorden wil ik maar eens benadrukken dat het hier gaat om drie MENSEN die in koele bloede zijn omgebracht. Mij maakt het in deze niet uit wie de dader is of wat zijn bedoelingen waren met deze misselijke actie, dit komt vooral voort uit een falende rechtsstaat. Zeer maar dan ook zeer zwaar straffen dit soort uitwassen. en dan niet alleen de dader maar ook diegene die hebben bijgedragen aan de gestoorde hersenspinsels die dit persoon er toe gebracht hebben deze daad uit te voeren!

daarhebje1punthoofd | 26-05-14 | 07:44

Weer raak in België. Mensen mishandeld voor een synagoge en nota bene 4 neergeschoten in een Joods museum door "Noord-Afrikanen".
Waarom ? Men heeft een ander geloof en afkomst en dat kan natuurlijk niet.

De Linksche Kerk zal gewoon verder gaan met wegkijken en de werkelijkheid en de feiten ontkennen.
De Linksche Kerk zal gewoon verdergaan met hun absurde, van de pot gerukte leugenverhalen en domme propaganda.
De Linksche Kerk zal gewoon doorgaan met het adoreren van terroristen en dictators als een Arafat met zijn "Palestijnen" en het bejubelen van terroristische aanslagen in Israel. Elk kudtfilmpje uit Pallywood wordt uitgebreid getoond in een Hoernaal. Net zoals de laatste die nog eens in de herhalingen werd herhaald vanmorgen.
De Paus is nu samen met een "Palestijnse leider" aan het bidden voor de vrede. Kan het absurder ?

Die "Palestijnse gebieden" bestaan dus uit een Judea en Samaria wat door de Linksche Kerk dan de "Westbank" wordt genoemd, een Gazastrook aan de grens met Egypte en men claimt de helft van de hoofdstad dus. In hun Nieuwspraak heet het dan "bezette gebieden" van Israel.
Alleen bezet dan door wie ? sneue lutsertjes ?

"West Bank (Judea en Samaria) – de periode 1948-1967
De naam West Bank (Westelijke Jordaanoever) bestaat nog niet zo lang. Het is een politiek geografische benaming. Het wordt zo genoemd vanaf 1948 toen Jordanië het gebied bezette. De oorspronkelijke en enige juiste benaming is Judea en Samaria. In dit gedeelte hanteren we echter de naam West Bank omdat het gebied toen nog onder Jordaans bestuur viel en Israël het nog niet bevrijd had. Dat gebeurde pas in 1967."
wetenschap.infonu.nl/diversen/70837-ju...

En daar begint het geziek van de Linksche Kerk/de weg met ons clupjes en hun fellowtravellers de arabiertjes met hun Islam. Het begint al met de innige samenwerking van A.Hitler en de Moefti van Jeruzalem.
Gevolgd door een Joop den Uyl die indertijd veel bewondering koesterde voor de Socialistiesche Arbeitertspartei in Deutsland en er studeerde om de Revolutie van dichtbij te ervaren tot het adoreren van doorgedraaide halvegaren als een Arafat die altijd erg bewonderend sprak over zijn "oom" de Moefti die driftig meewerkte aan de Endlosung der Judenfrage.

said_fred | 26-05-14 | 01:54

@Dandruff | 25-05-14 | 20:06

Grappig ,,, heb even die Mocro discussie gevolgd en dan nu even het volgende .

Mocht er een Gironummer bestaat Steun de Mossad om overal ter wereld Moslim extremisten uit te roeien dan zouden ze aan mij een vaste donateur hebben .

Mocht de telefoon nu gaan en de dit blijkt de Mossad te zijn omdat ze mijn Marok buren verdenken van extremisme en ze aldus via mijn woning in de gaten willen houden dan zijn ze van harte welkom !.

Mocht er een oorlog uitbreken waarbij men een beroep wil doen op iedere man die een wapen vast kan houden om het moslim extremisme te verdelgen , dan ben ik van harte bereid om daar gehoor aan te geven .

Zij willen oorlog een jihad ? , van mij mogen ze deze gerust krijgen echter dan het liefst wel de hele beschaafde wereld tegen de Extremisten . het word eigenlijk eens tijd dat de westerse wereld gaat zien waar het naartoe gaat Poetin heeft mij reeds overtuigd en schaar ik dus onded de goede.

zo nu weer even tot bezinning komen ;-)

Amigo1973 | 25-05-14 | 21:11

@Gugutgut (18:21),

Het doet me deugt dat je deze aanslag veroordeelt.
Maar waarom hebben we het na zo'n moordpartij over de Israëlische veiligheidsmuur?
Geen verwijt naar jou hoor, want anderen zijn hierover begonnen. Maar we hebben het er dus wel over.

Stel dat iemand in Brussel 4 Marokkanen zou hebben doodgeschoten.
Wat voor zieke geesten zouden de discussie dan durven verplaatsen naar de Marokkaanse barrière?
nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaanse_bar...
De langste muur ter wereld, ook bedoeld om terrorisme tegen te gaan, en ook in bezet gebied (de Westelijke Sahara) gebouwd.
Maar net als soortgelijke muurtjes in Irak, Saoedie Arabië, Cyprus en Egypte vinden we die Marokkaanse muur okéé omdat die niet door joden gebouwd is.
Er wordt niet tegen gedemonstreerd; en Marokkanen, Irakezen, Saoedies, Turken en Egyptenaren in Europa hoeven gelukkig niet bang te zijn dat iemand hen of hun kinderen komt vermoorden vanwege een muur heel ver weg.

Maar joden in Europa moeten daar dus wel steeds rekening mee houden; best gek eigenlijk. Zeker omdat Europese joden al heel lang vóór die Israëlische muur werd gebouwd met enige regelmaat slachtoffer werden van Arabische terroristen, die zowel met de "linkse socialisten" van de RAF als met "rechtse socialisten" rond oa neonazi Willi Pohl samenwerkten.
www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/articl...

Jacht maken op twitteraars lijkt me onzinnig, die veranderen hun mening echt niet als je die mening verbiedt. Ik weet liever waar ik mee te maken heb.
De term "haatzaaien" is bovendien veel te onduidelijk; daarmee kan ook inhoudelijke kritiek op bijvoorbeeld steniging verboden worden. Zowel de VN, de EU als het OIC zijn trouwens al druk doende om cartoons, films, boeken, nieuwsberichten, legohuisjes en uitspraken zonder halal-certificaat te verbieden. Op grond van, inderdaad, haatzaaien.
Het lijkt me veel zinniger om een eerlijker discussie te gaan voeren over de vraag in hoeverre import van deze religie een verrijking is voor Europa.

Dandruff | 25-05-14 | 20:06

-weggejorist en opgerot-

Drkildare | 25-05-14 | 19:55

welles of nietes ,ondertussen zijn er gewoon wel 4 onschuldige mensen om gebracht ,naar wat ik lees geëxecuteerd met een nek schot !
Laten we daar nu eens bij stilstaan en als de rook is verdwenen en men kan realistisch denken die schurken die zulke domme reactie op de sociale media gegeven op pakken en zoals in arabie beginnen met zweepslagen / stokslagen tijdens hun duur van hun detentie om daarna ze met pek en veren de grens over te jagen nee dit is geen racisme maar gewoon gezond verstand

witchmaster | 25-05-14 | 18:43

-weggejorist-

captainobvious | 25-05-14 | 18:41

@ Djong

Autist of begrijp je stijlfiguren niet?

FreedomFTW | 25-05-14 | 18:39

Ik mag toch hopen dat een bevriende natie van Oost Mediterane signatuur zonder ruggespraak met onze baasjes even wat onkruid komt wieden. Ze mogen bij mij komen couchsurfen, desgewenst koop ik een tweede koelkast.

Rogier Haringpakker | 25-05-14 | 18:36

Maria.1 | 25-05-14 | 15:21
De muur is op gebied geplaatst dat niet binnen de erkende grenzen van Israël valt.
Lees dit maar even deze press release van het International Court of Justice:

www.icj-cij.org/docket/index.php?pr=71...

De propaganda oorlog die hier gevoerd wordt helpt niet. We moeten nu op terroristenjacht, inbegrepen zulk tuig als die twitteraars hierboven. Haatzaaien is nog altijd verboden.

gutgutgut | 25-05-14 | 18:21

Ik heb een serieuze poging gedaan om met @mocrouitwest een discussie te voeren op basis van argumenten. De manier waarop je naar de conflicten in het midden-oosten kijkt vergt meer dan 1 uitzichtspunt, dus je moet je in de verschillende belanghebbenden kunnen verplaatsen. Wie heeft rechten, de Joodse moeder die haar kinderen beschermt of de Palestijnse vader die zijn kinderen moet opvoeden in een bezet gebied?

We hebben welliswaar verschillende visies over wat de problemen en oplossingen zijn in het midden-oosten maar hij kon mij niet helemaal duidelijk maken wat de discussiepunten en zijn mening waren. Hij begon over anussen en Joden terwijl dat helemaal geen discussiepunten waren.

Zijn laatste reactie kon ik helaas niet lezen omdat deze direct werd weggejorist, maar ik neem aan dat hij in dat bericht zijn excuses aanbood voor zijn taalgebruik en aanmerkingen op bevolkingsgroepen. Ik kijk uit naar het vervolg op onze discussie.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 18:00

De moed zakt je bij tweets als hierboven vermeld in de schoenen.

poepaanmijngaatsie | 25-05-14 | 17:51

en al die Marokkanen die staan te juichen en met ziektes lopen te gooien gelijk het land uit gooien .
zijn we daar ook weer van verlost

Meijde | 25-05-14 | 17:33

Aha de belgische politie zou 14:00 uur de camerabeelden vrijgeven! Nu doen ze dit pas na de sluiting van de stemburo's..... laat me,raden waarom dit is?

liesbeth list | 25-05-14 | 16:51

Als er niet keihard wordt ingegrepen naar de Twitteraars die juichen dat er weer Jodenbloed vloeit in Europa geeft de Nederlandse staat het signaal dat jodenhaat best o.k. is, mits van bi-culturele komaf.
Als je een half jaar geleden twitterde dat je Sinterklaas een leuk kinderfeest vond stond er al bijna een arrestatieteam voor je deur.
Maar dit is blijkbaar allemaal prima. Als je naar Syrië gaat ontvang je bij terugkeer een uitkering, hulpverlening en een huis (waar Nederlanders jarenlang op wachten), als je daarna moordpartijen op Europese Joden toejuicht op Twitter kun je rustig je gang blijven gaan. Bizar.

du Roi Soleil | 25-05-14 | 16:49

Graftak | 25-05-14 | 16:28

Reden dus deze twitteraar op te sporen en GS een bezoekje te laten brengen.. Kunnen we wederom zien waarom zulke personen zichzelf, hun familie, hun ideologie en denkwijze keer op keer diskwalificeren.

Fratello | 25-05-14 | 16:39

FreedomFTW | 25-05-14 | 16:22
Nee, kanker is kanker.
Antisemtisme is antisemitisme.
Dan kunt u er wel isgelijktekentjes tussen onvergelijkbare grootheden gaan plaatsen. Maar daarmee is het nog niet zo.

Djong | 25-05-14 | 16:38

@ Vrije Nator
Jij hebt een andere mening dan ik, dus jij bent stom.

Sterker nog, jij hebt een andere mening dan ik terwijl ik vind dat ik gelijk heb, dus ik ga jou dood maken. Argumenten waarom zijn impliciet overbodig.

Any bloody fool can pull a trigger.

(vrede zij met je Pimmetje, we missen je)

Ursus Maximus | 25-05-14 | 16:29

Stel dat dit drie Moslims / Arabieren waren geweest en waren doodgeschoten, dan was Nederland te klein! Degenen die dan ook nog eens dingen zouden twitteren als "lekker kk moslims vermoord, love naar de dader" zouden meteen van hun bed worden gelicht!
.
Het zijn Joden dus dan mag dat... Maar anders was het land te klein!
.
Na deze schietaanslag zijn er ook nog een paar mensen in Parijs bij een synagoge neergestoken....

Graftak | 25-05-14 | 16:28

"You can't reason with a cancer. You must destroy it."

Antisemitisme is een kanker

FreedomFTW | 25-05-14 | 16:22

@plaszak | 25-05-14 | 16:16
Zucht. Is is weggejorist. Moeite voor niks.
Maar ja wellicht hebben anderen wat aan de link.
Het is de Human development index van 2013.

plaszak | 25-05-14 | 16:20

@mocrouitwest | 25-05-14 | 15:12
Wat een flauwekul. Je roept maar wat.
Israël staat in iedere index keurig, steevast tussen België en Denemarken ingeklemd en het eerste islamitische land wat je tegenkomt is Brunei op plek 30 of zo. Marokko op 130.
issuu.com/undp/docs/hdr_2013_en/11
(tabellen vanaf pagina 144)
Eerst effe checken voordat je wat roept.

plaszak | 25-05-14 | 16:16

Vrije Nator | 25-05-14 | 15:57
Ik vrees dat Volkert van der G. precies dezelfde redenatie gevolgd heeft t.a.v. Fortuyn, in wie hij een nieuwe Hitler meende te herkennen.

Djong | 25-05-14 | 16:04

@Djong | 25-05-14 | 15:20
Ik ben van mening dat er best wat harder gehandeld mag worden als dat de rest van de bevolking helpt. Zoiets zeg ik wel vaker. Soms moet je wel. Ik neem dan even een voorbeeld als Hitler. Paradoxen even buiten beschouwing gelaten zou ik best bereid zijn Hitler om te leggen als ik terug in de tijd kon gaan. Het recht op leven schend je dan, maar met een moord op Hitler bespaar je een hoop gedonder, om het maar even makkelijk te zeggen. Wie zijn kind lief heeft spaart de roede niet.

Vrije Nator | 25-05-14 | 15:57

Neo Nazi's... nog minder stemmen voor extreem rechts. Doei PVV / Vlaams belang.

frck | 25-05-14 | 15:54

@McMarx | 25-05-14 | 09:03
"Natuurlijk was het een antisemitische actie. Waarom anders in een Joods museum?"
Ruzie? Relatiebreuk?

alcor | 25-05-14 | 15:54

Ik zou toch liever in een door Israel gecontroleerd (bezet) gebied leven dan in het Palestijnse gebied of in een andere willekeurige Arabische staat. De Israelische staat is garant voor basisbehoeften, vrijheid en veiligheid. Het IDF is top.

Hamas, en ook Fatah, staan garant voor coruptie, mismanagement, incompetentie en religieuze idioten. Keuzes, keuzes, keuzes.... gelukkig hoeven wij de keuze niet te maken, ver-van-ons-bed-show.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 15:51

Er zijn g*dverdomme 2 Joodse mensen afgeslacht en zo'n Marokkaanse neo-nazi ui Amsterdam west gaat hier lopen slachtoffer-janken over de Palestijnen?
Wat heeft dat ermee te maken?
De Jodenhaat zit bij moslims zo diep, ze houden pas op met janken als alle Joden vernietigd zijn.
Europa kan zijn borst natmaken. Als Hitler nú uit de dood zou opstaan, heeft hij dankzij de moslims, zo een nieuw nazi leger op de been.

KoninginWildemina | 25-05-14 | 15:47

@mocrouitwest | 25-05-14 | 13:58
Ooit een non-moslim in Mekka gezien? Ga niet lopen huilen omdat er alleen joden mogen wonen in die 5 nederzettingen terwijl er zelfs geen enkele niet-moslim in Mekka mag LOPEN. Of is het dan ineens niet meer relevant als het jou zo uit komt?

Vrije Nator | 25-05-14 | 15:43

@Wonderful-Life 15:32. Vooral blijven knuffelen dan veranderen ze misschien nog wel is het devies van onze overheid.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:37

Sorry, driemaal; de server bleef hangen.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:35

-weggejorist-

Maria.1 | 25-05-14 | 15:34

-weggejorist-

Maria.1 | 25-05-14 | 15:34

Nog even voor diegenen die zo'n medelijden met de Palestijnen hebben: de Palestijnen in Gaza leven onder bestuur van Hamas; niet onder bestuur van Israël. Dus richt je woede niet op de verkeerde!

Maria.1 | 25-05-14 | 15:34

Dat die klootzakken op Social Media feest aan het vieren zijn, geeft weer duidelijk aan wie onze vijand is.

Wonderful-Life | 25-05-14 | 15:32

@pedro300 | 25-05-14 | 09:10
Fout de Nazies waren socialistisch en links. eiegnlijk verdien je weer een Zwitsalletje
achter je naam.

Sebnalak | 25-05-14 | 15:29

Nu maar wachten op de reactie vanuit de moskee hierover. Een islamitische Brevik?

kloopindeslootjijook | 25-05-14 | 15:27

-weggejorist-

pluk-87 | 25-05-14 | 15:26

@Mocrouitwest (15:18),

Wie bepaalt dat afwijkend gedrag altijd onwenselijk is?

En hoe ver ga je daarin, nogal wat mensen vertonen afwijkend gedrag; filatelisten, modelbouwers, voet-fetishisten, etc.
Waar ligt de grens, en wie bepaalt dat?
Jij?
Of een boekje van een moorddadige slavenjager die rond het jaar 666 een nieuwe religie bedacht om zijn plundertochten goed te praten?

Dandruff | 25-05-14 | 15:25

@gutgutgut 15:19. Hebben ze de muur verplaatst? Wiens land is het dan volgens jou? Er hebben altijd Joden gewoond al ver voor 1945! Maak nou niet dezelfde fout als velen maken dat de Joden pas tijdens of na WOII naar Israël zijn getrokken.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:21

Vrije Nator | 25-05-14 | 15:15
Aha, er zijn dus 'contreien' waar we de mensenrechten om praktische redenen maar even opschorten?
Dat is ook het excuus van meniog dictator: ja we zijn voor democratie, maar het komt nu even niet uit.

Djong | 25-05-14 | 15:20

Maria.1 | 25-05-14 | 15:14

Ik anti joods? Lees maar terug. Maar ik snap het: reality hurts.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 15:20

Maria.1 | 25-05-14 | 15:11
Jammer dat die muur nu weer op bezet gebied staat.
Iedereen begrijpt dat Israël veiligheid nodig heeft.
Kan dat ook zonder andermans land te gebruiken?

gutgutgut | 25-05-14 | 15:19

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 15:18

@gutgutgut 15:15. *boks*

Maria.1 | 25-05-14 | 15:17

-weggejorist-

Ursus Maximus | 25-05-14 | 15:15

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:46
Weet je waar het woord Palestina vandaan komt?

Uit de grote duim!

rijk | 25-05-14 | 15:15

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:40
Ik sluit me aan bij degenen die vinden dat jij dan zelf ook moet opkrassen uit west.

gutgutgut | 25-05-14 | 15:15

@Djong | 25-05-14 | 12:09
Wat dan nog? In die contreien moet dat wel. Kijk maar eens naar landen in de buurt die dictators hadden. Tuurlijk, er verdwenen mensen in de nacht om nooit meer terug te komen, maar de idioten in die zandbak die wollah roepen functioneren nou eenmaal normaal onder een ijzeren vuist. Irak, Syrië, nu in Egypte. Libië ook.

Vrije Nator | 25-05-14 | 15:15

@mocrouitwest. 15:12. Hoe was het ook weer? Alleen de gebukte is homo, toch?!

Maria.1 | 25-05-14 | 15:15

De dader is een moslim. Anders had de hyper politiek correcte Belgische media wel staan schreeuwen dat het er niet een was geweest.

Willem VanDer Decken | 25-05-14 | 15:14

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:09
Ik heb Bibi zojuist een mailtje gestuurd, dat hij effe moet voortmaken met de genocide, want ik zit nar de slechts uitgevoerde genocide aller tijden te kijken. De bevolking is alleen maar aan het toenemen, ipv aan het afnemen. Wat een schande...

plaszak | 25-05-14 | 15:14

@Stolichnaya. Je kiest voor je geweten? Daarom zo anti Joods, terwijl het Joodse slachtoffers zijn?! Right.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:14

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 15:12

@mocrouitwest. Apartheidspolitiek? Ja, er staat een muur, zodat Palestijnen geen aanslagen op onschuldige burgers kan plegen; gek hè?! Palestijnen vinden werk in Israël o.a. bij de bouw van de kolonies. Palestijnen krijgen water van Israël; let wel: water is schaars in het woestijngebied dus Israël beschikt zelf ook niet altijd over voldoende water. Palestijnen worden geholpen in Israëlische ziekenhuizen. O, o wat een apartheid.
En wat je verder zegt, zal ik maar geen reactie op geven...

Maria.1 | 25-05-14 | 15:11

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:13
Ieder islamitisch land met een sharia wetgeving is per definitie een apartheidsstaat, omdat daar apartheid op basis van geslacht, religie en sexuele geaardheid bij WET is geregeld.
Zullen we nu ook maar eens wat moslims fysiek gaan mishandelen?
Ga je mee?

plaszak | 25-05-14 | 15:11

Maria.1 | 25-05-14 | 15:05

Ik begrijp je passie, maar ik kies voor m'n geweten.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 15:10

mocrouitwest | 25-05-14 | 15:05
naar Joris zwaait!

Djong | 25-05-14 | 15:09

Even later waren ze ook in Frankrijk actief:
www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014...

De overheid kan en mag het signalement van de daders niet vrijgeven omdat het gezworen heeft aan de arabieren bij het ontvangen van hun kolonisten dat zij deze en de islam met hun leven zouden beschermen, anders maatregelen. Om dit te doen werd de term Rascisme bedacht waarmee uitsluitend de blanke autochtoon bedoeld werd om in de wet de blanke zn vrijheid te kunnen afnemen. Racisme/jodenhaat bestaat dus automatisch NIET voor de 'lichtgetinte medelander', daar moet de overheid een ander argument voor verzinnen, lees, als het een blanke was geweest had iedereen zn naam, zn adres en de naam van zn hondje geweten, nu mag niemand ooit iets weten. De MSM heeft nl gezworen dit nooit te vermelden.
Een zegen voor Zimmerfranz derhalve, hij kan nu Israel de schuld geven voor deze acties vanwege de grondbezetting en zn Israelboycot nog es uitbreiden. Feestje weer....

G. Raayer | 25-05-14 | 15:07

@La Bailaora | 25-05-14 | 14:10
Hij is hypocriet om te spreken van discriminatoire huwelijkswetten. Daarmee wordt het homohuwelijk bedoeld. Daarvoor moeten homo's naar Europa, maar een daar gesloten huwelijk wordt in Israël gewoon erkend.
Kom daar maar eens mee in de omliggende landen en Mocronistan.
Bovendien wil Mocrouitwest ook helemaal geen verandering in die situatie van homo's, want moslim.
Maar wel discriminatie! roepen als het om Israël gaat.
Je reinste hypocrisie.

plaszak | 25-05-14 | 15:06

polt | 25-05-14 | 14:59
En helaas hoeft de redactie het niet meer aan te passen :(

polt | 25-05-14 | 15:05

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 15:05

@Stolichnaya. Ah, en die Joden waren geen mensen? Lees eens verder in bovenstaande reacties wat ik schrijf over de inzet van Israël om de vrede te bevorderen; heb geen zin om het te herhalen.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:05

@Ursus Maximus. Het is bekend dat als je geen steekhoudende argumenten hebt, dat je dan gaat schelden en intimideren. Vandaar dat ik ver boven de uitlatingen van mocrouitwest sta :)
@polt 14:59. Er is inmiddels een vierde dode te betreuren.

Maria.1 | 25-05-14 | 15:03

Maria.1 | 25-05-14 | 14:53

Omdat het MENSEN zijn! Ze geloven alleen in een andere god. So fucking what!? En nee, ik stem geen PvdA/GL.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 15:02

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:46
Weet je waar het woord Palestina vandaan komt?

polt | 25-05-14 | 15:02

Btw @redactie titel klopt niet. 3 doden en 1 zwaargewonde.

polt | 25-05-14 | 14:59

@Mocrouitwest (14:46),

"Palestina" was een geografische naam, zoals "Zuid Holland".
Dat maakt Palestijnen of Zuid Hollanders nog geen apart volk.
Er is nooit een Palestijnse staat, munt, koning of cultuur geweest.

Het belangrijkste symbool van de "Palestijnen" is de in Caïro geboren Egyptenaar Yasser Arafat. De pedofiele terrorist die op later leeftijd een nobelprijs kreeg omdat hij gedurende een paar maanden geen aanslagen op burgerdoelen organiseerde. In plaats daarvan bereidde hij een burgeroorlog voor, die hij dankzij Europese en Amerikaanse wapens voor zijn veiligheidsdiensten zou laten escaleren.

Dandruff | 25-05-14 | 14:58

@mocrouitwest Om een situatie te beoordelen moet je je ook kunnen verplaatsen in de situatie van iemand anders. Die Joodse kolonistenvrouw heeft die uzi niet bij zich voor de lol, maar om haar kinderen te beschermen. Probeer je eens te verplaatsen in een kind dat stenen gooit naar de politie. Probeer je eens te verplaatsen in een Europeaan of Amerikaan die het allemaal niets kan schelen wat er in de zandbak gebeurt. Verplaats je in het hoofd van een dictator in een Arabisch land en je zal zien dat het niet eenvoudig is.

Als je dat kan doen krijg je een beter inzicht in de problemen. Als je gaat schelden over hersenen en anussen dan zijn we snel uitgediscussiëerd, dat is niet beleefd.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 14:56

@Stolichnaya. Dan ben je toch een belangrijk detail vergeten; het zijn in dit geval Joden waarop aanslagen gepleegd zijn. Vanwaar dan die pro Palestijnen betogen?

Maria.1 | 25-05-14 | 14:53

@mocrouitwest 14:46. Bron? Tip: met schelden en beledigen krijg je nog geen gelijk; hou daar eens mee op.

Maria.1 | 25-05-14 | 14:49

raskol | 25-05-14 | 14:36

Dat 'jochie' is echt zo niet nodig. Ik heb een sterke zaak en als het om joden ging, was ik voor de joden, nu het om Islamitische Palestijnen gaat, ben ik voor de laatste. Nogmaals, ben geen antisemiet, ben geen moslim(a), ik volg dit al jaren en was pro Israel maar m'n geweten speelde op. : \

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 14:48

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:48

mocrouitwest | 25-05-14
Uw idiote redenatie volgend: hoe is uw familie eigenlijk in west (020?) beland, en waarom zou u eigenlijk niet in zee moeten worden gegooid om terug te zwemmen naar Afrika?

Is niet mijn mening, hoor, maar volgt wel uit uw redenatie.

Oh, en dat dommige lachen in uw plemps, dat kunt u maar beter laten. Staat niet echt snugger.

Djong | 25-05-14 | 14:46

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:46

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:40

En de honderdduizenden joden die tijdens de oorlog in 1948 werden verjaagd uit de Arabische en noord-Afrikaanse wereld? Mogen die gewoon terug naar hun oude huizen? Krijgen ze de bezittingen terug die destijds zijn afgejat?

Oh nee, want die joden zijn opgevangen in Israël en hebben daar een nieuw bestaan kunnen opbouwen. In tegenstelling tot de Arabische vluchtelingen (veelal vertrokken op advies van hun eigen Arabische broeders) die na de oorlog werden opgehokt in kampen om als politiek pressiemiddel gebruikt te worden. Arabieren/moslims en menselijke waarden, het blijft een lastige combinatie...

raskol | 25-05-14 | 14:44

@mocoruitwest. 10% orentiale Joden die in Palestina leefden. Ga eens weg met je onzin man; Joden leven er al sinds mensenheugenis. Er bestond helemaal geen Palestina. Palestijnen is een verzamelnaam van arabieren (zoals in dit topic al eerder is opgemerkt).

Maria.1 | 25-05-14 | 14:43

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:07
Hoezo, hoor je niemand over. Dat was breed en breed uitgemeten in de pers. Ook op GS was daar een heel topic over.

plaszak | 25-05-14 | 14:43

Als het een kaalkopje zou zijn geweest dan hadden ze dat allang bekend gemaakt. Hetzelfde in Frankrijk met die twee Joden die mishandeld werden.

Zzzzooooffff | 25-05-14 | 14:41

De West bank behoorde tot Jordanië. Jordanië wilde het niet terug, dus waarom spreken we steeds over bezet gebied? En dan nog zijn deze daden niet te rechtvaardigen.

Maria.1 | 25-05-14 | 14:41

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 14:37
Lol

polt | 25-05-14 | 14:40

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:40

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:33
Maar waarom mag jij wel een mening hebben over israel (heck, iedereen moet tegenwoordig een mening erover hebben) en een ander niet over Marokko? Kom je uit israel? Heb je familie daar wonen? Denk het niet he?
Hoeft ook niet maar wel frappant dat je israel (en dan vooral de joodse israeliers daar) kiest om je ongezouten mening op los te slaan en je niet richt op andere landen, kwesties, bevolkingsgroepen e.d.
Waar ik bv erg kriebelig van word is het kastensysteem in India, maar daar hoor ik o.a. Marokkanen nauwelijks over.

polt | 25-05-14 | 14:39

@mocrouitwest (14:20),

Je weet niks van mij, maar omdat ik tegen genocide ben beschuldig jij mij ervan dat ik in het Israëlische leger heb gezeten?
Ik kan je verzekeren dat de meeste mensen in Nederland genocide net zo verwerpelijk vinden als ik.

Je hebt misschien wel gelijk dat mensen met een islamitische opvoeding vaak voorstanders zijn van genocide. Dit omdat genocide binnen de islam net zo vanzelfsprekend is als perversie, racisme, slavernij, wreedheid, onrecht en moordlust.
Je vergeet echter dat de meeste Nederlanders niet islamitisch zijn opgevoed.

Dandruff | 25-05-14 | 14:38

polt | 25-05-14 | 14:17

Je hebt echt geen idee wat voor ellende Israel veroorzaakt. Ik moet me nu inhouden, want anders ga ik godwinnen. U bent eng. Heel eng.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 14:37

@Stolichnaya™

Krav maga on my ass? Omdat ik je noem wat je bent, nl. een antisemiet?

Beantwoord nou eens mijn vraag jochie... als je militaire doelen in Israël aanvalt omdat je tegen de 'bezetting' bent, dat kan ik snappen. Aanvallen op Israëlische burgers vind ik al behoorlijk onbegrijpelijk.

Maar WAAROM vind jij het logisch dat joodse doelen wereldwijd doelwit van terreur zijn? Wat heeft een jood die in Frankrijk of België woont te maken met wat Israël doet? Sterker nog, de anti-Israël brigades zouden blij moeten zijn met dat soort joden: ze houden immers geen 'Palestijns gebied' bezet. Maar op een of andere manier koppel jij deze Franse en Belgische burgers aan Israël. Inderdaad, puur en alleen omdat ze 'joods' zijn. Dat is, ik zeg het nog maar een keer, antisemitisme.

Als ik een aanslag op negers in Nederland goedkeur vanwege de misdaden van Mugabe in Zimbabwe, dan ben ik toch ook gewoon een smerige racist?

raskol | 25-05-14 | 14:36

La Bailaora | 25-05-14 | 14:30
Hear, hear!

polt | 25-05-14 | 14:34

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:33

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:20
Jij bent alleen maar oorlogstaal aan het uitslaan, moet je doel niet omdraaien. Ik roep niet dat Arabieren moeten worden uitgeroeid, terwijl jij datgene van Hamas goed vindt. Je hebt geen splinter in je oog, maar een complete balk.

Als de arabieren werkelijk vrede willen, en de joden ook het recht geven op een plekje, dan kan er vrede komen. Iets waar ik wel, maar jij niet, voor bent.

Als de Israelisch zomaar Palestijnen hebben omgebracht, moeten ze zich daarvoor verantwoorden. Dat is namelijk niet goed te praten, net zomin als jou oorlogstaal.

La Bailaora | 25-05-14 | 14:30

@Mocrouitwest (14:13),

Ik wijs niet lukraak.
Ik heb het er over dat je liegt.
Er wonen ruim een miljoen Arabische moslims in Israël die uitstekend behandeld worden.

Dat je niet alleen liegt maar ook extreem hypocriet bent maakt het alleen maar erger. Er is geen Arabier in de Arabische wereld die het beter heeft dan in Israël, en toch doe je alsof jouw racisme niet op haat maar op "mensenrechten" is gebaseerd.

Je zegt net als hamas dat je voor een wereldwijde genocide op alle joden bent, omdat de islam leert dat alleen genocide op alle joden ter wereld kan leiden tot een regime dat zo extreem pervers, wreed en moorddadig is als de islam oplegt.
Dat is onzin; in werkelijkheid zijn de meeste islamitische landen al lang extreem pervers, wreed en moorddadig. Daar is helemaal geen holocaust voor nodig.

Dandruff | 25-05-14 | 14:29

@ mocrouitwest | 25-05-14 | 14:13

Volgens mij heb je nog niet gereageerd op de constatering dat als Israel al een apartheidsstaat is, de buurlanden dat nog veel meer zijn. Waarom dan die opwinding over het kleine kwaad?

HoogToontje | 25-05-14 | 14:28

Ik ben helemaal niet voor religieuze staten, van welk smaakje dan ook. Maar als je naar het midden oosten kijkt, Irak, Iran, Syrië, Egypte, de Saoudis, Jordanië is misschien een uitzondering, Tsjetchenië, Turkijë, VAE, etc. dan is er maar 1 oase van vrijheid en tolerantie in deze woestijn op de landkaart.

Niet perfect maar je moet het minsts slechte kiezen. Een beetje als kiezen tussen een schaap met schurft of een tandeloos paard, of tussen de PvdA en de VVD.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 14:28

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:16
Dat is wat ik bedoel. Roep je ook tuig tegen Marokkanen, die immers westelijk Sahara bezet houden? Of tegen Turkije, die grote gebieden van Armenie heeft ingepikt (eigenlijk heel Turkije, dat was Byzantijns). En he, dan hebben we het nog helemaal niet over het feit dat Israel historisch gewoon joods is en was. De Arabieren bezette nou juist Jeruzalem in de 7e eeuw.

Maar ga vooral door met je ongefundeerde oorlogstaal.

La Bailaora | 25-05-14 | 14:26

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:20

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:16
Ga je ook zo tekeer tegen Libanon?

polt | 25-05-14 | 14:19

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 14:14
En haat heeft u verblind.

polt | 25-05-14 | 14:17

izan99 | 25-05-14 | 14:12
Nee je CNN opmerking is gewoon grappig.

polt | 25-05-14 | 14:16

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:16

Het signalement komt zo. Ik hoop op een lonewolf met psychoses ofzo en geen weldoordachte daad door een antisemiet.

polt | 25-05-14 | 14:15

Het is werkelijk onvoorstelbaar dat men hier er aan voorbij gaat dat Israel duizenden doden op z'n geweten heeft. In geen velden of wegen ook maar haalbaar door een verschrikkelijke aanslag in Brussel. Papas en mamas in Ramallah die hun zonen of dochters naar hun graf hebben gedragen. Zo veel verdriet omdat Israel zich moet verdedigen tegen verzetshelden? Hoe pijnlijk is dat? Ben je pro Israel, dan ben je niet ouder waardig. Je snapt niet waar je voor staat. Schande, schaamte!

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 14:14

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:13

polt | 25-05-14 | 14:05

kan uit je reactie opmaken dat je het totaal niet erg vindt wanneer twee ongewapende palestijnse tieners worden doodgeschoten door de israelische bezettingsmacht, maar wanneer er twee israeli's omkomen in brussel is de wereld te klein en is dit nog erger dan de holocaust. hypocrisie werd er zeker bij jou met de paplepel ingegoten?

izan99 | 25-05-14 | 14:12

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:09
Goed dat je het erkent van Hamas, en ook je dus je ware oorlogszuchtige aard laat zien. In ieder geval zien we dat met mensen als jij vrede ver weg is.

La Bailaora | 25-05-14 | 14:12

@Dandruff | 25-05-14 | 14:08
Het is ook hypocriet omdat Marokko een 'muur' heeft gebouwd in bezet Westelijk Sahara. Daar hoor je ze nooit over.

La Bailaora | 25-05-14 | 14:10

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:01

Juist wel! Israel is een vuist groot,niet veel groter dan een Limburg omgeven door moslimstaten met een gezamelijke oppervlakte en bevolking, meermaals het veelvoud van Europa.
Europese steden zijn overspoeld door islamitische immigranten zonder enig behoud,vooral vanuit deze islamitische groep voor een evenwichtige multiculturele samenleving.Het zijn in mijn optiek juist jullie die met ons en een gezonde dosis zelfkritiek een Europees Israel en een grotere remigratie van islamisme naar Afrika kunnen bewerkstelligen.

Kantana | 25-05-14 | 14:10

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:09

@pedro300 | 25-05-14 | 14:05
Dus sjieten, die anti-soennieten zijn, zijn geen islamieten?

La Bailaora | 25-05-14 | 14:08

@Mocrouitwest (13:52),

Je 10 voorbeeldjes zijn onjuist, irrelevant en hypocriet.
- Onjuist omdat joden en Arabieren in het grootste deel van Israël gewoon door elkaar leven. Dat dat in grensgebieden soms anders ligt heeft alles te maken met decennialang Arabisch terrorisme tegen joodse burgers.
- Irrelevant omdat het de tegenstanders van Israël niet om mensenrechten gaat maar om vernietiging van Israël en de joden.
Arabieren hebben het in Israël beter dan in welk Arabisch land dan ook; jij kunt geen uitzondering noemen.
- Hypocriet omdat de echte apartheid alleen in islamitische landen legaal is. De door Israël aan fatah en hamas overgedragen gebieden worden bijvoorbeeld "ontjood", omdat Arabieren tegen het bestaan van joden zijn. Ondertussen wonen er meer dan een miljoen islamitische Arabieren in Israël.

Informeer je zelf.
Naast het gigantische probleem van echt racisme in alle islamitishe landen (oa tegen Berbers in Marokko en Algerije, Koerden in Turkije en Iran, Afrikanen in Soedan en Libië, etc) kent elk islamitisch land apartheid tegen alle andere religies dan die van de heersende islam. Ook andere islamitische stromingen (zoals alawieten in Turkije en baha'í in Egypte) worden wettelijk achtergesteld.

Dandruff | 25-05-14 | 14:08

izan99 | 25-05-14 | 14:04
Ze hebben recht van spreken nu twee vermoorden Israëlische staatsburgers blijken te zijn. En bovendien: geluiden uit de zandbak en over de zandbak zijn logisch. Het is jammer dat Abbas zijn bek houdt.

polt | 25-05-14 | 14:07

izan99 | 25-05-14 | 14:02
"Zelfs CNN". Guttegut. *pinkt traan weg*

polt | 25-05-14 | 14:05

de nazi waren rechts, want ze waren anticommunist bewijs genoeg toch

pedro300 | 25-05-14 | 14:05

@polt | 25-05-14 | 13:55

Het is mij ook een raadsel waarom de zelfmoord aanslagen van Christenen en Joden op Arabieriërs nooit het nieuws halen.

Pure mediamanipulatie is het.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 14:05

polt | 25-05-14 | 13:55

bibi netanyahu en avigdor lieberman doen op dit moment precies hetzelfde. richt jij nu ook tot hen?

izan99 | 25-05-14 | 14:04

@mocrouitwest | 25-05-14 | 14:01
Israel moet wel, anders worden ze van de kaart geveegd en uitgemoord. Staat immers in het handvest van Hamas.

La Bailaora | 25-05-14 | 14:04

mocrouitwest | 25-05-14 | 13:58 en in gaza ook niet (meer) trouwens. Ook niet in saoedi arabie overigens.

polt | 25-05-14 | 14:03

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 14:01

mocrouitwest | 25-05-14 | 13:58 ik geloof niet dat er 1 jood in Qalqilya woont.

polt | 25-05-14 | 14:00

Na de verkiezingen volgt het signalement, schat ik zo in.

Schietmijmaarlek | 25-05-14 | 13:59

@mocrouitwest

En alle moslimstaten zijn op hun beurt grotere apartheidstaten dan Israel ooit kan zijn.
De oplossing is een Israel in Europa en alle moslims terug naar Afrika;
Wij onze kleine apartheden, zij hun monocultuur en iedereen blij?

Kantana | 25-05-14 | 13:58

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 13:58

Mijn plempsel was ironisch bedoelt hoor. Zodra de Joden beschuldigd worden van alle wereldproblemen dan lijkt mij geen zinnige duscussie meer mogelijk. Dan helpen zelfs atoombommen niet meer.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 13:56

Dandruff | 25-05-14 | 13:52

Nope. it's only Stoli.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:55

Het is me een raadsel waarom bij iedere aanval/aanslag/incident op joodse doelen in de wereld buiten israel, men het conflict in de zandbak er weer bij moet halen. Als er een aanslag plaatsvindt op een Marokkaan wordt toch ook niet de westelijke Sahara erbij betrokken? En bij een Turk toch ook niet Cyprus?
Bleugh. Meten met twee maten. En juist daardoor wordt het beeld zo vertroebeld bij de daders.

polt | 25-05-14 | 13:55

Eurabia..

Slipsnifter | 25-05-14 | 13:55

Ursus Maximus | 25-05-14 | 13:43

Israel heeft een git zwart karma wat nooit goed te praten is. U bent een aanhanger van een moordmachine van honderden zoniet duizenden doden. U moest zich schamen.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:53

@Sto = @Stolichnaya™ (13:34)

Dandruff | 25-05-14 | 13:52

-weggejorist-

mocrouitwest | 25-05-14 | 13:52

@Sto,

Dat er meer Arabieren dan Israëliërs zijn omgekomen in dit conflict heeft vooral te maken met het feit dat de Arabische leiders stelselmatig hun eigen bevolking als menselijke schilden inzetten.
Een oorlogsmisdaad, overigens.
Maar ze zijn er zelfs trots op.
likud.nl/2011/10/burgers-als-menselijk...
Daarnaast mag niet onvermeld blijven dat er nogal wat Arabieren door onderling geweld omkwamen; bij de strijd tussen hamas en fatah bijvoorbeeld maar ook bij talloze kleinere conflicten en mensenrechtenschendingen.

Belangrijkste punt is natuurlijk dat het turven van de slachtoffers niks zegt over wie er nu het moorddadigst is. De 2e wereldoorlog kostte meer Duitsers dan Amerikanen het leven, maar dat betekent niet dat de VS "fout" zaten.
De strijd tussen de tot genocide oproepende Arabische landen en partijen enerzijds en het democratische Israël anderzijds kost meer Arabieren dan Israëliërs het leven. Dat lijkt me geen reden de Israëliërs te verwijten dat ze geen vrede willen sluiten met partijen die naar eigen zeggen de volgende holocaust voorbereiden.

Dandruff | 25-05-14 | 13:50

Aan de discussie hier boven te zien moet ik concluderen dat Europa steeds gelijkenis vertoont met het Midden-Oosten.

de Hever | 25-05-14 | 13:49

@La Bailaora | 25-05-14 | 13:47
Bovenstaande 2 reacties zijn er eigenlijk een. De laatste zin van de eerste reactie hoort bij Stolichnaya 12:49.

La Bailaora | 25-05-14 | 13:48

@raskol | 25-05-14 | 13:11

Volkomen met je eens, veel linkse rakkers zijn gewoon Jodenhaters. Hier hebben we echter een bijzonder exemplaar. Waarschijnlijk vindt hij dat hij 95 jaar eerder geboren had moeten worden..

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 13:47

Om 14u komt er een persconferentie met meer dader info.

croque monsieur | 25-05-14 | 13:47

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:34
Als je niet dit soort reacties wilt, dan moet je niet met dit soort plemps komen:

"dus zijn dit soort daden te verwachten.
@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:49"
Daaruit blijkt dat raskol gelijk heeft, want willekeurige joden in Europa ombrengen is niet goed te praten. Dat je dan later zegt dat je elke moord veroordeelt, klopt niet met je reactie van 12:49. Sterker nog, het is met elkaar in tegenspraak.

La Bailaora | 25-05-14 | 13:47

@Stolichnaya is vergeten te vermelden dat de Joden ook schuldig zijn aan de huidige bankencrisis, de klimaatverandering, de toestand in het middenoosten en de accijnsverhogingen en dat de PvdA in de regering zit en dat mijn vodka op is. Ze proberen al die problemen te verhullen met hun propaganda, schande, affreus!!!

Even een paar kernbommen op dat kleine landje en alle wereldproblemen zijn direct opgelost.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 13:43

Kantana | 25-05-14 | 13:34
Ik was me er niet van bewust dat wij het oneens waren...

Djong | 25-05-14 | 13:40

@Djong (13:20),

Jij noemde Israël fascistoïde.
Jij kunt dat niet toelichten.

Natuurlijk kent elk land minpuntjes en mag elk land daarom bekritiseerd worden. Maar een land stelselmatig fascistisch noemen (zoals de anti-Israëllobby doet) is hele andere koek. Die kwaadaardige laster leidt tot aanslagen zoals hierboven.

Volgens mij heb ik uitgebreid uitgelegd wat er mis is met mensen die wèl tegen de dood van terroristenleider Yassin demonstreren, maar niet tegen de genocide op 300.000 zwarte Soedanezen.
En nog zo'n paar miljoen misstandjes in die regio.
Het gaat die anti-Israëllobby dus overduidelijk niet om mensenrechten.
Waarom gaat het hen dan wel?
Ik houd het op Jodenhaat.
Maar als je een andere verklaring hebt hoor ik het graag.

Dandruff | 25-05-14 | 13:38

raskol | 25-05-14 | 13:26

Als je mij nog een keer een antisemiet noemt ga ik Krav Maga on your ass. Zal elke moord veroordelen, wie waar dan ook. Voor elke Israelische burger hebben 10 Palestijnen tot nu toe het met de dood moeten bekopen. U bent aanhanger van een moordmachine. Bah, vies, eng.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:34

@Djong

Europeanen met kritiek op Israel en Joden projecteren alleen maar hun eigen gigantisch grote onvermogen om met een goede oplossing te komen voor het Joods-Palestijns conflict.
Ik heb moslims niet genoemd in bovenstaande zin en beschouw ze misschien nog minder dan velen van hunzelf als Europeanen.Laat staan dat ze met een vredelievende oplossing komen, goed voor beide partijen.
De toekomstige dans van Europa met theocratie en intolerante monokoeltoer zal zien wie van ons het gelijk aan zijn kant krijgt.

Kantana | 25-05-14 | 13:34

btw, ik hoop dat er nog duizenden aanslagen volgen in het westen, want des te eerder kunnen we de pislam het westen uitknikkeren, want de regering zal dan wel mee moeten werken als het volk het niet meer trekt!

von sokkenstopfen | 25-05-14 | 13:32

Opmerkelijk dat de autoriteiten vandaag direct in media aangeven dat het om een eenmansactie gaat hoewel in Parijs met enkele uren verschil ook bezoekers van een synagoge zijn aangevallen en men nog amper iets over de dader weet.

Simon_GS | 25-05-14 | 13:31

Ik heb één vraag aan moslims, en dan een vraag waar zij geen antwoord op kunnen geven, en dat is de vraag of ze ook maar één positief ding kunnen opnoemen dat hun geloof aan het westen heeft bijgedragen. Één Ding!
En hoe kun je nou trots zijn op een religie die overal dood en verderf zaait? En waar zijn dan nu de moslims om eens openlijk afstand te nemen van dit soort randdebielen die hun geloof op deze manier kapot maken? Zijn er dan geen moslims die zeggen van, ik baal hiervan en daarom wil ik niks meer met de pislam te maken hebben?
En ipv dat de westerse landen miljarden uitgeven in de strijd tegen drugs, zouden ze er nu eens beter aan doen om dat geld en mankracht te gaan besteden aan het opruimen van alle radicale vormen vd pislam in het westen! En de regeringen moeten dan meteen korte metten maken met de pislam in het westen, door er paal en perk aan te stellen, en wel door een wet in het leven te roepen die zegt dat religie een privéaangelegenheid is en geen maatschappelijk plicht, en er derhalve geen rechten of plichten aan mogen worden ontleend, en dat de keuzevrijheid voor de vrijheid van religie gaat, zodat bv een winkelier een kopvod onder z'n personeel kan verbieden! En gedaan met gezeik over gebedsruimtes en halal vreten in (school)kantines, en weg met het kopvodje op school en op het werk, want geloven doe je maar in je eigen tijd, en als je bij een baas werkt, heb je maar het imago van zijn bedrijf uit te stralen, en niet je geloof, onder het mom van, dit bedrijf is ook pislam! En om maar met de woorden van wilders te spreken, genoeg is genoeg! Dit is het westen, hier doe je wat wij willen, staat het je niet aan? Dan oprotten!

von sokkenstopfen | 25-05-14 | 13:28

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:20

Het gaat er me niet om een discussie te winnen (tegen jodenhaters als jij een discussie winnen is ook geen kunst: je bent te dom om met goede argumenten te komen). Maar leg mij nou uit waarom Europese joden (die dus niet in Israël wonen en geen 'Palestijns' gebied bezetten) aangevallen mogen worden vanwege het handelen van de staat Israël?

Antisemitisch vuil als jij heeft helemaal geen behoefte aan argumenten. Jij wilt gewoon alle joden als vijand en legitiem doelwit van geweld en terreur blijven zien.

raskol | 25-05-14 | 13:26

raskol | 25-05-14 | 13:11

Deze discussie ga je niet winnen. Israel staat er niet best voor, ze blokeren elk initiatief tot vrede en dan moet je de consequenties accepteren. Anywhere any place.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:20

Dandruff | 25-05-14 | 13:09
"sommige", "je zou verwachten", "in de praktijk".
U weet hoop ik dat uw betoog met logica geen ene mallemoer te maken heeft, toch? En de cijfers in uw eerdere plemp leggen, ook na uw toelichting, nog steeds niet het begin van een (statistisch / causaal / logisch) verband.
Misschien moet u eens beginnen uw betoog op te schonen van ideologisch beladen en dus niet neutraal te beoordelen termen als "Israëlhater".
Ik ben regelmatig in Israël geweest en het is een land met mooie en minder mooie kanten. Die moet je beiden kunnen benoemen. Dan kun je kritisch zijn, maar dan ben je toch geen hater?

Djong | 25-05-14 | 13:20

Daderbeeld wordt zodirect vrijgegeven. Dit kan vanalles zijn he. Een knettergekke lonewolf die 'niet meer doorheeft' dat ie toeristen in een museum neerknalt, of meer rondom termen der aandikkende lading, zoals Aanslag of Antisemitisch.

Shareholder II | 25-05-14 | 13:20

@Archy Bunker | 25-05-14 | 11:02

Ben goed bekend in België, zat er zelfs lange tijd in een vereniging. Grappig dat ik ook een jager ken met een flambert. Nonkel valt wel mee overigens, denk dat hij iets te opgewonden is geraakt, zodoende mijn advies.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 13:19

@Gutgutgut (12:58),

Je bewijst niks, je weerlegt niks.
Jij roept wat ("Hitler was militaristischer dan andere socialisten"), maar je geeft zelf geen bron. Je eist wel dat anderen met bronnen komen, zodat jij die bronnen kunt negeren.

Kansloos.
Ik ga jouw huiswerk niet doen.
Ik wijs jou op het controleerbare feit dat het militarisme in vrijwel alle socialistische landen vrij ver ging.
Je kunt dat bij je mees of juf navragen. Als die het ook niet weten kun je overwegen om zelf op zoek te gaan naar informatie, iets wat je eigenlijk al had moeten doen voor je deze discussie begon.

Dandruff | 25-05-14 | 13:19

@--sql error-- | 25-05-14 | 10:25
Toch vooral bij regimes die door de een of andere revolutie aan de macht zijn gekomen. Is dat nu iets dat een hele links categorie jarenlang nagestreefd heeft.
Maar inderdaad: iedere revolutionaire ideologie voldoet.

frank87 | 25-05-14 | 13:17

pedro300 | 25-05-14 | 09:10
Haha, oeps sorry. Ja Snorremans was een groot aanganger van het liberaalisme he? Man man man

ikdenkwat | 25-05-14 | 13:14

Maria.1 | 25-05-14 | 13:09

Israel is heer en meester qua propaganda. De enige reden dat het land nog bestaat. Als het een Islamitisch land was geweest, had het 'Westen' het allang kapot gebombardeerd, maar niet dus, dankzij de propaganda.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:14

@La Bailaora | 25-05-14 | 12:04

"Geen oorlogen meer bij het beeindigen van de nationale staten... "

En als we allemaal in de "Umma" leven dan schijnt het ook al eeuwige vrede te worden.Waarom geloof ik daar toch niet in.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 13:12

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:07

Je bent antisemiet als je aanslagen op joodse doelen ver buiten Israël als logisch / begrijpelijk gevolg ziet van een regionaal conflict in het midden-oosten. Want daarmee geef je aan dat alle joden op de hele wereld op één of andere manier mede-verantwoordelijk zijn voor wat Israël doet. Puur en alleen om hun joods-zijn.

raskol | 25-05-14 | 13:11

En wie voorzien de Palestijnen van water: juist Israël. (...) Maria.1 | 25-05-14 | 13:06
Israël geeft Palestijnen 70 uur toegang tot de waterkraan per 10 dagen. U heeft gelijk, het zijn ware weldoeners, die de Palestijnen helemaal niet behandelen als tweederangsburgers.

Djong | 25-05-14 | 13:11

@Stolichnaya. 13:07. Dat is foute propaganda! Heb het filmpje ook gezien; 1 jongen werd neergeschoten; nergens bleek wie de schutter was. Dus laat dit soort propaganda achterwege a.u.b.

Maria.1 | 25-05-14 | 13:09

@Djong (12:51),

Je kunt niet uitleggen wat je fascistoïde vindt aan Israël, begrijp ik.
Wist ik toch.

Dan je punt dat je logica mist.
- Welnu, sommige gematigde Israëlhaters zeggen dat ze voorstander zijn van mensenrechten voor Arabieren.
- Dan zou je verwachten dat ze ook opkomen voor mensenrechten van Arabieren.
- Overal in de regio.
- Maar dus vooral in landen waar de rechten van Arabieren het meest worden geschonden.
- Dus; alle Arabische landen.
- In de praktijk demonstreren ze dus alleen tegen het land waar de Arabieren de meeste rechten hebben.

Over alle minderheden in de Arabische en islamitische wereld heb ik het dan nog niet eens gehad. Ik zou zo gauw geen Israëlhater kunnen noemen die ook ten minste 1 x per jaar kritiek heeft op de stelselmatige achterstelling van vrijwel alle minderheden in de islamitische wereld. Een apartheid die zelfs vrij regelmatig leidt tot moordpartijen, vaak door de overheid gestimuleerd of in ieder geval gedoogd.
Ken jij er één?

Dandruff | 25-05-14 | 13:09

@ HoogToontje | 25-05-14 | 12:07

Binnen iedere gemeenschap zijn regels zoals niet liegen en stelen, elkaars vrouw afnemen of mensen vermoorden. Dat was in de stammenwereld van het steenperk zo, in het Romijnse rijk en is nu nog steeds zo, daar is niets religieus of Christelijks aan.

Het is wel zo dat deze regels gelden BINNEN een gemeenschap, de regels van primitieve culturen voor buiten de gemeenschap/stam zijn over het algemeen iedereen dood maken en eventueel maagden roven.

Dat is denk ik wat we hier zien, de daders komen uit een andere stam en delen de normen en waarden niet van onze groep. En denken dus: Jij van andere stam zijn, ik jou doodmaken. Met luid gejuich van de andere stamgenoten omdat het gelukt is een bejaard echtpaar dood te schieten.

Ik een links brilletje op? Ik probeer door mijn bril realiteit te zien, niet linkse of rechtse propaganda of opinies. Dat zou U ook eens moeten proberen, misschien even uw bril wat poetsen.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 13:08

Ik meen mij te herinneren dat foute cartoonisten uit het bed worden gelicht... ik ga ernaar even hoopvol vanuit dat de bovenstaande twitterende ( absoluut niet medelanders ) een arrestatie team mogen verwachten.

Sophie9985 | 25-05-14 | 13:07

raskol | 25-05-14 | 12:52

Als je zegt dat ik een antisemiet ben, dan zit je er goed naast, haver. Actie is reactie, of nu of tijdens WOII. Afgelopen week knalde IDF weer een paar Palestijnse schoolgaande knapen naar het hiernamaals, daar hoor ik niemand over. De 'meterstand' Israeliers vs. Palestijnen is schrijnend. Leg dat maar eens uit aan de ouders in Ramallah.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 13:07

@gutgutgut | 25-05-14 | 12:59

Moordpartijen zoals in Deir Yassin (soortgelijke misdaden werden ook door Arabieren tegen Joodse doelen gepleegd, ik noem maar het pogrom in Hebron van 1929) waren juist de reden om een verdelingsplan te maken. Dus je punt is?

raskol | 25-05-14 | 13:07

@Djong 13:02. Vergeet niet dat het een woestijngebied is; water is schaars. En wie voorzien de Palestijnen van water: juist Israël. Tenzij zij zelf last van droogte hebben en niets kunnen leveren. Dat wordt dan afgedaan als onwil.

Maria.1 | 25-05-14 | 13:06

videobeelden van de dader worden rond 14 uur vrij gegeven, op het moment dat de meeste stembureaus sluiten ;-)

ikker | 25-05-14 | 13:05

@DebraCadabra | 25-05-14 | 10:44

De verderfelijke overeenkomsten en gemeenschappelijkheid zit in het massale moorden en de ontmenselijking van hun slachtoffers en tegenstanders. Voor de rest kunt U academisch neuzelen over de verschillen in de opzet van hun postzegel clubjes.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 13:03

Maria.1 | 25-05-14 | 13:01
Ja, ook joden.

Djong | 25-05-14 | 13:03

Diep triest voor de slachtoffers en nabestaanden.
Nog triester zijn eigenlijk die weirdos die gelijk op facebook deez moord toejuichen en die leefhoofden die gelijk de politiek en hitler erbij trekken.

wirwars | 25-05-14 | 13:03

Totdat de Israëli's er met hard werken vruchtbare grond van gemaakt hadden. Maar ja, dat lees je bijna nergens; past niet zo goed in het anti-Israël plaatje.
Maria.1 | 25-05-14 | 12:59
Met hard werken en het structureel inpikken van de complete watervoorraad.
Maar ja dat lees je bijna nergens; past niet zo goed in het pro-Israëlplaatje.

Djong | 25-05-14 | 13:02

@Djong. 12:56. Er leefden al lang voor 1945 Joden in Israël.

Maria.1 | 25-05-14 | 13:01

@gutgutgut. 12:54 Tuurlijk. Israëli's hebben ook veel grond gekocht van de toenmalige Arabieren. Waardeloos droge grond; de Arabieren gniffelden erom. Totdat de Israëli's er met hard werken vruchtbare grond van gemaakt hadden. Maar ja, dat lees je bijna nergens; past niet zo goed in het anti-Israël plaatje.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:59

Dandruff | 25-05-14 | 12:55
Jij onderscheidt propaganda niet van werkelijkheid.
Nazi-Duitsland niet militaristischer dan de USSR ?
Quatsch, zoals alles wat je schrijft, zonder vermelding van bronnen.
Bosma, daar houd ik het op.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:58

@gutgutgut | 25-05-14 | 12:54

Okee, inhoudelijk dan: de internationale gemeenschap deed in 1948 het voorstel om het land na het einde van de Britse overheersing te verdelen in een Arabisch en een joods deel. Raad eens wie er niet akkoord ging met dat voorstel en meteen een oorlog startte?

raskol | 25-05-14 | 12:57

Kantana | 25-05-14 | 12:51
Waar ze die staat Israel ook maar hadden kunnen vestigen - en ik begrijp dat daar na 1945 een noodzaak voor was - om die staat uitgerekend in het oude judea te plannen is de grootste historische fout van na WOII geweest. Pure symboolpolitiek waarvoor de hele wereld tot op vandaag een torenhoge prijs betaalt.

Djong | 25-05-14 | 12:56

@Gutgutgut (12:29),

Ik heb het niet over het boek van Bosma.
Ik heb het over controleerbare feiten.

Zoals dat nazi-Duitsland niet militaristischer was dan de DDR, de USSR, Maos China of Saddams Irak.
Jij weerlegt die controleerbare feiten niet.
Jij denkt dat je door "flutboek" te roepen de discussie hebt gewonden.
Dat is gewoon niet waar.

Dandruff | 25-05-14 | 12:55

Maria.1 | 25-05-14 | 12:52
Een mooi voorbeeld van zuivere propaganda:
"Israël kan nooit iets van hen afgepakt hebben".
Daarom is discussiëren met jou zinloos.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:54

Power2All4Ever | 25-05-14 | 12:50
Wat een kletskoek zeg.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:52

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:49

Realist? Nee hoor, je bent gewoon het zoveelste antisemitische stuk stront dat het internet vervuilt. Je bent flink ziek in je kop als je bij het vermoorden van joodse burgers duizenden kilometers bij Israël vandaan zegt dat Israël dat 'aan zichzelf te danken heeft'.

raskol | 25-05-14 | 12:52

@Stolichnaya. Het is duidelijk dat je helemaal niets van de historie van Israël afweet. Palestijnen hebben nooit een eigen land gehad; dus Israël kan nooit iets van hen afgepakt hebben. Lees eens een (geschiedenis)boek en kom dan terug.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:52

Men had na de laatste wereldoorlog beter een Israel gesticht tussen de Eiffel en Frankfurt.De Duitsers hadden gewoon kunnen blijven daar.De enige, werkende biculturele samenleving ooit.
Enkel negatief verschil uit Joodse hoek zouden wat satschotels zijn om Adam Sandler films op te vangen.
Vliegbasis Bitburg had dan als enig verschil de Joodse ster op hun f-15's gehad. Maar die vliegtuigen waren misschien niet nodig geweest als wij en de moslims maar genoeg zelfkritiek hadden gehad.
Maarja Joods land in Europa... dat is dan pas echt een 'admission of guilt' voor notoire jodenhaters en dus niet te handhaven.Dan nog liever die patstelling van nu en lekker zeiken op de Joden van veraf.

Kantana | 25-05-14 | 12:51

Maria.1 | 25-05-14 | 12:50
De laaste bouwplannen op de bezette west-oever zijn ook recenet.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:51

Overigens kan men niet ontkennen dat hooguit 0,8 tot 0,9% van de Israëlhaters geen jodenhater is. Dat blijkt simpelweg uit het feit dat er vaker tegen Israël wordt gedemonstreerd dan tegen alle andere landen ter wereld.
Dandruff | 25-05-14 | 12:45

Wow, statistische acrobatiek van het hoogste niveau. Ik mis iets van causaliteit. Of überhaupt iets van een logisch verband. Simpelweg, zeg maar.

Djong | 25-05-14 | 12:51

Israeliers, Palestijnen...
Het zijn beiden Arabieren, woonde bij elkaar in het verleden totdat het Westen (en dan vooral de Britten) het verpeste.
Maar ja, beiden partijen hadden sowieso al een burger oorlog met elkaar toen.

Power2All4Ever | 25-05-14 | 12:50

@gutgutgut 12:48. De laatste vredesbesprekingen lijken me vrij recent.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:50

gutgutgut | 25-05-14 | 12:44

Waarschijnlijk een roep om aandacht. De impasse tussen Israel en de Palestijnen is never ending, dus zijn dit soort daden te verwachten. Of 'wij' het deden tegen de Duitsers of 'zij' het doen tegen de Israeliers, dat is helaas de werkelijkheid. Israel heeft dit aan zichzelf te danken en dat weten ze maar al te goed. Hoe verschrikkelijk het ook is. En nee, ben geen mocro, ben een realist.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:49

Verder, links-rechts valt niet in 'militarisme' te duiden, maar in de staat (= groep = links) versus individualisme (rechts).
La Bailaora | 25-05-14 | 12:31
Och heden, is het individualisme nu zomaar geannexeerd door rechts?

Djong | 25-05-14 | 12:48

Maria.1 | 25-05-14 | 12:46
Jij wil hier de hele propaganda oorlog die al 70 jaar woedt nog eens overdoen.
Lijkt me tijdverspilling.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:48

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:42

Dat is een leugen, iemand die buiten de militaire dienst valt is op dat moment burger, geen soldaat. Bovendien is een jood die niet in Israël woont vanzelfsprekend nooit een soldaat in het Israëlische leger.

Dus kap met je kulsmoezen dat het gericht targeten van joodse burgers ook wel onder het kopje 'militaire doelen' valt. Het is pure jodenhaat, niets meer of minder.

raskol | 25-05-14 | 12:46

@gutgutgut 12:40. Natuurlijk wil je de discussie niet aan met mij. Geen antwoord op mijn vraag hm.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:46

Ongelofelijk maar waar: Staatsomroep NOS om 12:00 op zondag vermeldt de aanslag niet eens! Joodse doelen in NL worden beveiligd maar de NOS zegt er gewoon niets van. Propaganda ten top. Het gaat slecht met dit land. Eng slecht.

Adversary | 25-05-14 | 12:45

@Djong (12:09),

Wat is er fascistoïde aan Israël?
De vrije verkiezingen?
De vrije media?
De vrijheid van godsdienst?
De vrijheid van meningsuiting?
De onafhankelijke rechters, waar iedereen naar toe mag stappen?
De eerlijke processen, zelfs tegen genocidepredikende terroristen?
De menselijke behandeling van onmenselijke kindermoordenaars, die in de gevangenissen gewoon mogen studeren?
Afschaffing van de doodstraf?

Het zal je verbazen, maar alleen in islamitische en socialistische landen worden deze zaken als fascistoïde gezien. Sterker nog; iedereen die vóór de PvdA-ïsering van het onderwijs les heeft gehad kan je vertellen dat de echte fascisten bijna net zo gewelddadig waren als de vijanden van Israël, waar links het zo graag voor opneemt.

Overigens kan men niet ontkennen dat hooguit 0,8 tot 0,9% van de Israëlhaters geen jodenhater is. Dat blijkt simpelweg uit het feit dat er vaker tegen Israël wordt gedemonstreerd dan tegen alle andere landen ter wereld.

Dandruff | 25-05-14 | 12:45

Volgende week bij de moskee kunnen die Marokkanen echt lachen, vrouwen en kinderen eerst laat de mannen nog maar even gaar koken.

Bababas | 25-05-14 | 12:44

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:37
Noem je deze daad dan geen terreur?
Ben jij een marokko.nl trol?

gutgutgut | 25-05-14 | 12:44

Wat is er schokkend aan het antisemitisme onder de Marokaanse jeugd?
Fopspeen | 25-05-14 | 12:32

Ik vind het totale gebrek aan fatsoen eigenlijk schokkender. Alhoewel niet totaal onverwacht.

TM | 25-05-14 | 12:43

gutgutgut | 25-05-14 | 12:40
Fijn dat je dit onderbelichte punt even maakt.

Djong | 25-05-14 | 12:43

raskol | 25-05-14 | 12:40

Volgens de Israelische wet is elke burger boven de 12 een soldaat. Hoe klote het ook is, het is een feit.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:42

Maria.1 | 25-05-14 | 12:35
Ik wil deze discussie hier helemaal niet voeren en zeker niet met jou.
Wat mij opvalt is DAT deze discussie hier gevoerd wordt.
Dat deze massamoord wordt aangegrepen voor politieke propaganda.
Het woord "links" komt hioerboven 82 keer voor,
maar WAT is het verband met deze misdaad?
Geen, tot nu toe.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:40

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:37

Verzetsmensen uit WO II die Duitse militaire doelen aanvielen vergelijken met terroristen die vooral burgerdoelen kiezen, is schijten op de graven van hen die vielen in de strijd tegen de nazi's. U bent een minderwaardig mens.

raskol | 25-05-14 | 12:40

We prijzen hier allemaal de verzetsdaden tegen de bezetter tijdens WOII, maar als het om Islamieten gaat die Palestina terug willen is het opeens terreur. Iets met 2 maten meten...

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:37

we zullen ons nooit meer zonder verzet naar de slachtbank laten voeren.
raskol | 25-05-14 | 12:26
Gelukkig hebben ze tegenwoordig kernwapens.
en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

Abject | 25-05-14 | 12:36

La Bailaora | 25-05-14 | 12:31
Laten we al jouw voorbeelden dan maar voor het gemak links noemen.
Maar Nazi-Duitsland was rechts.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:36

@gutgutgut 12:32. Israël heeft Palestijnse moordenaars vrijgelaten omwille van de vrede. Dit zeer tegen de wil van veel Israëli's in, omdat deze moordenaars hun familie/vrienden hebben vermoord. En hoe staat het nu met de vredesbesprekingen?

Maria.1 | 25-05-14 | 12:35

@ gutgutgut | 25-05-14 | 12:21

Haushofer was niet 'een of andere nazi ideoloog'. Hij was een gerespecteerd hoogleraar, we spreken hier over begin jaren twintig, de NSDAP en Hitler stelden toen nog niets voor. Dit soort ideeen leefden niet alleen aan de randen van de samenleving, en zijn ook nooit verdwenen. Van mensen die zeggen voor mensenrechten te strijden (zoals de EU doet) mag echter toch wel verwacht worden dat ze niet achter een van de centrale ideeen van de Nazi's staan. Gezien de staat van het onderwijs acht ik het overigens niet onaannemelijk dat ze nog nooit van Haushofer gehoord hebben, net zoals jij duidelijk ook nog nooit van Haushofer gehoord hebt.

HoogToontje | 25-05-14 | 12:35

Maria.1 | 25-05-14 | 12:28
Wat we gaan doen? Tsja, de populaire aanpak op GeenStijl schijnt te zijn: maar weer eens een discussie voeren over de vraag of we de NSDAP nu aan de linkerzijde danwel de rechterzijde van het spectrum moeten indelen.
Wat de opmerkingen van Netanyahu bijdragen aan een oplossing ontgaat me overigens ook.
En wat gaat u er aan doen?

Djong | 25-05-14 | 12:35

@gutgutgut | 25-05-14 | 12:12
En dat zijn grootste vijanden commies waren wil niet zeggen dat hij geen socialist kan zijn. Dat is het domste argument wat ik ooit gelezen heb. Zo strijden binnen islam de soennieten tegen de sjieten, maar dat betekent niet dat beiden geen islamieten zouden zijn, of een van beiden niet. Ze hangen allebei de koran en Mohammed aan.

La Bailaora | 25-05-14 | 12:33

Maria.1 | 25-05-14 | 12:30
It takes two to tango.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:32

@gutgutgut. Israël steunen i.p.v. boycotten en zwart maken.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:32

Wat is er schokkend aan het antisemitisme onder de Marokaanse jeugd? De enige die dat nog niet (willen) weten is de linkse gutmensch en die zal ook zeker hier wel weer een verklaring voor hebben in de trant van: slechte jeugd, niet begrepen, twee culturen, racisme van de witmans, zwarte piet, etc.

Fopspeen | 25-05-14 | 12:32

@gutgutgut | 25-05-14 | 12:12
Of jij vindt dat Hitler loog of niet doet er niet toe. Wat er toe doet is wat ie deed. En dat is precies wat ik en Dandruff hierboven hebben beschreven.

Verder, links-rechts valt niet in 'militarisme' te duiden, maar in de staat (= groep = links) versus individualisme (rechts). Want je bent zeker de grote militaire linkse staten als de USSR, China, Noord Korea en Cuba vergeten? Die waren dus echt vreselijk groot militair gezien, en links.

Kortom, van je argumenten deugt helemaal maar dan ook helemaal niets.

La Bailaora | 25-05-14 | 12:31

Maria.1 | 25-05-14 | 12:28
Nou dan: wat gaan we doen?

gutgutgut | 25-05-14 | 12:31

@gutgutgut. De propaganda oorlog is al jaren aan de gang, maar dan tegen Israël.

Maria.1 | 25-05-14 | 12:30

Dandruff | 25-05-14 | 12:25
Nogmaals, ik heb je dit hierboven al eens gevraagd, zijn jouw fantasieverhaaltjes over de geschiedenis te ondersteunen met serieus historisch onderzoek?
Of komt het allemaal uit een flutboekje van Bosma?

gutgutgut | 25-05-14 | 12:29

De reacties van lichtgetintiërs op met name Twitter spreken boekdelen. Van de koran, welteverstaan.

Le Roi | 25-05-14 | 12:29

@Djong. Ook zijn er twee Joden aangevallen in Frankrijk enkele uren na deze aanslag. Wat gaan we doen: afwachten tot het weer te laat is en dan zeggen "wir haben es nicht gewusst?"

Maria.1 | 25-05-14 | 12:28

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:09
===
Yep, Max Tailleur, hilarische humor.

'En waar kunnen wij nog naar toe vluchten.??'
Archy Bunker | 25-05-14 | 11:10
===
Goede vraag. Wij moeten helemaal niet vluchten, wij hebben al eeuwenlang een eigen land, de Joden pas sinds 1948. Alleen, met linkse politici die de sluizen wagenwijd open zetten, blijft het dweilen met de kraan open.

Update: ondertussen weer een aanslag bij een synagoge ditmaal, nu in Frankrijk.
www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014...

malang | 25-05-14 | 12:27

"Dat neemt niet weg dat Israel een staat is met fascistoide trekjes."

Ze moeten wel. Voor zover mogelijk is Israël democratisch met verregaande vrijheden.

Aan de andere kant heeft Israël een joods karakter dat ze nooit zullen loslaten. En ze weten dat ze van alle kanten worden omgeven door vijanden (= jaloerse en hysterische moslims, in het westen vergezeld door hun bondgenoten van de linkse & policor ratten zoals René Danen en Anja Meulenbelt). Na de holocaust hebben de joden -zeer terecht- één ding gezworen: we zullen ons nooit meer zonder verzet naar de slachtbank laten voeren.

raskol | 25-05-14 | 12:26

Maria.1 | 25-05-14 | 12:17
Is dat jou enige alternatief voor een propaganda oorlog?

gutgutgut | 25-05-14 | 12:26

@Gutgutgut (12:12),

Jij realiseert je niet dat je linkse leugens propageert.
Of doe je dat met opzet?

"Hitler was rechts omdat hij militarist was"...
Kun jij één socialistisch land noemen dat niet militaristisch is?
Dus géén wapenwedloop, géén gigantische militaire parades, en ook géén burgermilities naast een toch al relatief grote leger?

Socialistische partijen zijn altijd de vijand van elke socialistische partij die de macht heeft. Stalin en Mao gingen echt niet anders met concurrerende socialistische partijen om dan Hitler en Saddam.
Dat is het hele idee achter een één partij systeem; dat er maar één partij is. Als je wat meer tijd zou besteden aan je geschiedenisboeken dan aan je scheldwoordenboeken dan had ik dit niet uit hoeven leggen.

Dandruff | 25-05-14 | 12:25

Djong | 25-05-14 | 12:21 was bedoeld voor Maria.1 | 25-05-14 | 12:13

Djong | 25-05-14 | 12:23

HoogToontje | 25-05-14 | 12:18
De gedachte dat je even groot en sterk moet zijn als je tegenstander is niet exclusief toe te schrijven aan een of andere nazi ideoloog.
Dat is goedkope propaganda en stemmingmakerij.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:21

Hij mag alles benoemen.
Net zoals ik mag vinden dat het doen van zo'n uitspraak, terwijl het bloed van de slachtoffers nog niet eens is opgedroogd, een opportunistisch staaltje Israelische staatspropaganda is.

Djong | 25-05-14 | 12:21

@ La Bailaora | 25-05-14 | 11:51

Bij de Eurofielen zie je ook altijd uitgesproken dat men groot en sterk moet zijn, omdat anders de strijd met de krachten van buiten verloren wordt. Dat is het gedachtegoed van Karl Haushofer. Haushofer die, het zal niet verbazen, Ruudje Hess tot zijn studenten mocht rekenen, en Hitler langs die weg de inspiratie voor zijn Lebensraum idee heeft gegeven.

HoogToontje | 25-05-14 | 12:18

@gutgutgut. Wat wil je dan dat we doen; struisvogeltje spelen?

Maria.1 | 25-05-14 | 12:17

Op de staatsradio was de aanslag vanochtend om 10.00 uur al geen nieuws meer. Nee als er in een buitenwijk van Parijs een kansenjongere wordt doodgeschoten door de politie dan worden we dagenlang geinformeerd over wat een lieve jongen het was en wie zijn neefs en ooms waren. Ik hoop dat het in ieder geval de verkiezing in gunstige zin beinvloedt en nee ik geloof niet dat dat de opzet was.

alwayslearning | 25-05-14 | 12:14

Opvallend aan bovenstaande schrijfsels is dat deze massamoord meteen wordt gebruikt als munitie in een propaganda oorlog.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:13

@Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:05

Wat hebben joden in België te maken met het conflict in het midden-oosten? Jij vindt het begrijpelijk dat joden wereldwijd slachtoffer worden van islamitische terreur vanwege een regionaal conflict? Smerig ongedierte ben je dan.

raskol | 25-05-14 | 12:13

@Djong 12:09. Netanyahu heeft gelijk. Steeds meer Joden trekken uit Europa naar Israël vanwege de opkomende Jodenhaat. Waarom mag hij deze feiten niet benoemen?

Maria.1 | 25-05-14 | 12:13

La Bailaora | 25-05-14 | 11:55
Je realiseert je niet dat je Hitler's eigen leugens propageert.
Of doe je dat met opzet?
De reden dat Hitler als rechts wordt gezien is dat hij door en door militarist was
en het woord "socialist" was een façade. De echte socialistische partij was zijn grootste vijand.
Dat je dat nu na al die jaren nog niet snapt.

gutgutgut | 25-05-14 | 12:12

-weggejorist-

Asocialist | 25-05-14 | 12:10

Abject | 25-05-14 | 11:53
Wat nou: "men"?
1 iemand (één!) reageert op Joop en u begint meteen te generaliseren.
Die aanslag is inderdaad abject, wat en wie er ook achterzit.
Maar de reactie van Netanyahu was net zo goed foute boel: de dood van onschuldigen misbruiken voor politieke propaganda van het zuiverste water. Dit is wat Bibi zei: "“Deze moorden zijn het resultaat van constante haat tegen Joden en hun staat.”
Altijd weer die koppeling leggen: Israel = jodendom.
Welnu, ik wijs die koppeling af.
Ik ben tegen antisemitisme, of het nou van kaalkopjes komt of wollah-roepende idioten.
Dat neemt niet weg dat Israel een staat is met fascistoide trekjes.

Djong | 25-05-14 | 12:09

@ Ursus Maximus | 25-05-14 | 11:43

'Christelijke normen en waarden hebben weinig met religie te maken, binnen iedere gemeenschap zijn regels zoals niet liegen en stelen, elkaars vrouw afnemen of mensen vermoorden. Wilt U beweren dat mensen die niet Christelijk zijn deze normen en waarden niet respecteren?'

U had ongetwijfeld een tien van de maatschappijleraar, maar ik moet u iets verklappen: het is niet waar. Niet iedere religie/cultuur leert hetzelfde en stimuleert hetzelfde gedrag. Dat is overigens zeer eenvoudig waar te nemen als u uw linkse brilletje afzet en de werkelijkheid gaat waarnemen zoals die is.

HoogToontje | 25-05-14 | 12:07

@Stolichnaya. Wat hebben zij volgens jou "terug" te eisen dan?

Maria.1 | 25-05-14 | 12:07

@La Bailaora (11:51),

Ik ben het helemaal met je eens. Daarom bekritiseer ik de indeling "links-rechts" waar eindeloos over geouweh**rd kan worden zonder dat iemand wat wijzer wordt. Het zou moeten gaan over makkelijk verifieerbare feiten zoals;
- wie dreigt met geweld,
- wie verheerlijkt geweld,
- wie zet aan tot geweld,
- wie gebruikt geweld.
Naar die maatstaven hebben degenen die zichzelf "links" noemen vandaag de dag aanzienlijk meer uit te leggen dan degenen die zij van nazisme beschuldigen. Ongeacht of zij sommige socialistische moordpartijen uit het verleden "rechts" noemen.

Dandruff | 25-05-14 | 12:07

Géén fucking woord op het NOS-journaal over deze aanslag.

eerstneukendanpraten | 25-05-14 | 12:06

Wel schilderijen terugeisen maar inzien dat de Palestijnen ook wat terug te eisen hebben ho maar. Dan krijg je dit.

Stolichnaya™ | 25-05-14 | 12:05

Hopelijk stuurt de Mossad een paar Kidons naar Brussel om een handje te helpen bij het zoeken naar de daders. En met hen af te rekenen. Of, om Golda Meir te citeren: Zoek ze, vindt ze en maak ze af....

Polletje Piekhaar | 25-05-14 | 12:05

Het NOS-journaal vindt de verkiezingen in ieder geval véél belangrijker. Daarna een item over een fietsongeluk, toen een item over speurhonden voor Panama en nu iets over de Paus. Man man...

eerstneukendanpraten | 25-05-14 | 12:04

@gutgutgut | 25-05-14 | 11:55
Ik geloof niet dat je echt goed oplet wat er oa. in Ukraine gebeurt met het installeren van neo-nazi's gesteund door de EU en het vervolgen van oa. Russen.

Maar ook de NSDAP bepleitte nou eenmaal precies hetzelfde als nu de EU: "... wanneer de staten in Europa zich aaneensluiten, is het met de oorlogen in ons werelddeel uit." zie het stuk Nederlands Nationaal Socialistische Arbeiderspartij. Rede van de heer Kalsbeek.
resources3.kb.nl/010745000/pdf/DDD_010...

Geen oorlogen meer bij het beeindigen van de nationale staten... Gaat een belletje rinkelen? Nationaal betekent in Nationaal Socialisme heel iets anders dan de nationale staat. Het betekent de superstaat.

La Bailaora | 25-05-14 | 12:04

Maria.1 | 25-05-14 | 11:58
Al goed, neem nog een kop koffie, voorkomt vergissingen.

Abject | 25-05-14 | 12:04

@gutgutgut | 25-05-14 | 11:23

De waarheid is moeilijk te verteren als de werkelijke geschiedenis op school is verzwegen en propaganda in het bolletje gepropt. Maar dat maakt de realiteit niet minder waar. Dat dit bij menigeen tot cognitieve dissonantie leidt is dan alleen te verwijten aan de geschiedenis vervalsers.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 12:02

@Abject 11:56. Gedaan. Nogmaals: excuses!

Maria.1 | 25-05-14 | 11:58

Maria: Groot gelijk, het is niet meer dan chantage van de Pallies,die ze op afstand willen houden.Want als we die hier krijg,gaat het echt los,als ze verbindingen aangaan met de mocro,s.

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:58

@Abject. Sorry, je citeerde iemand (dank Dandruff dat je me erop wees). 1.000 x excuses.

Maria.1 | 25-05-14 | 11:57

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:37
Maria.1 | 25-05-14 | 11:39
Wrijf die slaap eens uit de ogen en lees nog eens, ik plaats een quote van de Joop, het gedeelte tussen de " " tekens is niet mijn tekst.

Abject | 25-05-14 | 11:56

La Bailaora | 25-05-14 | 11:51
" ... het verzwelgen van anderen ... We zien hetzelfde nu juist terug in de EU"
Ik zie het meer als samenwerking.

gutgutgut | 25-05-14 | 11:55

@gutgutgut | 25-05-14 | 11:43
Kijk maar wat Ir Mussert, de leider van de NSB daar zelf over zei (linkje heb ik eerder geplempt). En lees Mein Kampf maar. Het klopt wat Dandruff zegt.

@gutgutgut | 25-05-14 | 11:50
nazi betekent nationaal socialist. Wat begrijp jij niet aan het woord socialist?

La Bailaora | 25-05-14 | 11:55

@Kantana 11:52. Juist! En wat doet Europa; financiële steun geven aan de Palestijnen. Onbegrijpelijk!

Maria.1 | 25-05-14 | 11:53

Djong | 25-05-14 | 11:33
Op het feit dat men een bericht over een aanslag op Europese Joden binnen het eerste bericht alweer heeft om weten te buigen naar een beschuldiging tegen Israël kan men niet anders dan concluderen dat we hier te maken hebben met een jodenhater die spijt heeft dat 'ie de oorlog niet actief heeft mee mogen maken.

Abject | 25-05-14 | 11:53

@gutgutgut | 25-05-14 | 11:38

De uitspraken van Netanyahu en Lieberman hierover kunnen nooit te ver gaan, nooit.
Als rechtgeaarde Europeaan moet men zijn geschiedenis kennen;
Een geschiedenis die mede-islamisten en vele euro-farizeeërs nooit kunnen en willen bevatten zelfs als hun biculturele achtertuin door eigen dikke schuld weeral in brand staat:
Israel is de schuld van EUROPA!
Zolang Europa geen blijvende oplossing (geen holocaust voor een keer) heeft voor Israel is elke keiharde kritiek uit joodse hoek meer dan welkom.

Kantana | 25-05-14 | 11:52

@Dandruff | 25-05-14 | 11:10
Over nationalisme en socialisme, dat klopt wel, maar de combinatie is omschreven in een nieuwe 'leer', of stroming zo je wilt, en die streeft wel hele foute dingen na.

Ze zijn wel degelijk socialistisch. Niet alles wat AH deed was dan ook 'fout'. We hebben de socialistische wetten, zoals ziekenfonds en kinderbijslag bv. aan de nazi's te danken. En hij had het 'volkswagen' project, ook zeer socialistisch (iedereen een auto).

Wat zo verschrikkelijk fout was was zijn indeling dat bepaalde bevolkingsgroepen 'beter' zijn dan andere. Zijn nationalisme was niet gestoeld op, zoals zo dom wordt gedacht, op een land en dat beschermen, nee, hij wilde juist een groot Europa. Een soort van EU. Maar dan ook met bepaalde volkeren die meer rechten hebben dan anderen. Onderaan de lijst kwamen joden en zigeuners. Ook de NSB, de Nationaal Socialistische beweging was dus niet nationalistisch, maar pleitte continue voor een 'groot en verenigd' Europa:

Lees maar wat Ir. Mussert er zelf over zei in de historische krant, onder een nieuw Europa (Ir. Mussert spreekt te Amsterdam):
resources3.kb.nl/010745000/pdf/DDD_010...

Conclusie, nazi's waren niet voor het 'beschermen' van de natie staat, maar juist voor het verzwelgen van anderen. Lebensraum is niet voor niets een term die de nazi's bezigden.

We zien hetzelfde nu juist terug in de EU, en bv. bij de neonazi's in Ukraine, die gesteund worden door de EU.

La Bailaora | 25-05-14 | 11:51

@Gugutgut,

Je weerlegt 0 van mijn feiten en argumenten.

Je doet alsof je een discussie kunt winnen door de meeste beledigingen te plaatsen; ik heb jou al vaak uitgelegd dat dat trucje buiten de Joop en aanverwante clubjes niet werkt.

Dandruff | 25-05-14 | 11:50

Israël komt altijd negatief in het nieuws. Dat zij bijvoorbeeld Palestijnen behandelt in Israëlische ziekenhuizen, lezen we bijna nergens. Altijd wordt gesproken over bezet gebied, terwijl dit in werkelijkheid betwist gebied is.

Maria.1 | 25-05-14 | 11:50

snap-u-m-snap-ik-m | 25-05-14 | 10:51
Op die geschiedvervalsende link van u lees ik
"Vandaar dat hedendaags links Hitler een nazi noemt"
Hier wordt zonder enig historisch besef de indruk gewekt dat deze term later bedacht is door socialisten om te verhullen dat Hitler een socialist zou zijn geweest.
Niets is minder waar. De nazi's ook in hun eigen tijd zo genoemd.

gutgutgut | 25-05-14 | 11:50

@Maria1,

Volgens mij citeerde Abject iemand anders, namelijk de enige reactie op dit bloedbad dat op de Joop verscheen.

Dandruff | 25-05-14 | 11:47

@ron78 11:44. En dan mag Netanyahu van Abject niet zeggen dat er opkomende Jodenhaat is.

Maria.1 | 25-05-14 | 11:46

@--sql error-- | 25-05-14 | 10:59

Ik stelde: U gelooft ook in vliegend zaad waardoor maagden zwanger kunnen worden?

Omdat U verwees naar: het kabinet een forse financiële meevaller zou hebben ondanks tegenvallende gasopbrengsten

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:44

Volgens GroenLinks is "Hamas, Hamas, Joden aan het gas!" roepen ook helemaal geen Jodenhaat. Wat een zot idee!

Tiberius | 25-05-14 | 11:43

Dandruff | 25-05-14 | 11:39
heb je ook nog steun voor deze opvattingen in kringen van historici?
Het komt op mij over als geraaskal.
Je schrijft bijvoorbeeld "zijn vriend Stalin". Heb je bewijs dat die twee vrienden waren? Nee, het is je kinderlijke schrijfstijl.

gutgutgut | 25-05-14 | 11:43

@snap-u-m-snap-ik-m | 25-05-14 | 10:51

Dat bedoel ik nou. Uit dat linkje kun je ook opmaken dat mevrouw Thieme van de dierenpartij eigenlijk een verkapte nazi is.

'Weet je wie ook...'.

DebraCadabra | 25-05-14 | 11:43

Volgens mij maakt het niet uit of je door een nazi, communist, revolutionair, katholiek, protestant of islamist vermoord wordt, het effect is hetzelfde.

@du Roi Soleil
Christelijke normen en waarden hebben weinig met religie te maken, binnen iedere gemeenschap zijn regels zoals niet liegen en stelen, elkaars vrouw afnemen of mensen vermoorden. Wilt U beweren dat mensen die niet Christelijk zijn deze normen en waarden niet respecteren?

De Joodse profeet Mozes heeft enkel de regels opgeschreven zodat het duidelijker was voor iedereen hoe men zich moest gedragen, bekend van de 10 geboden.

Mozes was een wijs man, zo heeft hij ook het slachtingsritueel ingevoerd. Toen hij zag hoe men dieren doodde met stokken en stenen vond hij zijn volk maar een stelletje barbaren en heeft toen een ritueel verzonnen waarbij de dieren niet zo veel leiden.

Of deze methode na 3000 jaar nog steeds de beste is is een punt van discussie, religie is imho voor iedere discussie een ongepast argument.

Ursus Maximus | 25-05-14 | 11:43

@Dandruff | 25-05-14 | 11:10
"Wel of geen intimidatie; wel of geen geweld; daar gaat het om."

Dat onderschrijf ik volledig.

Verder denk ik dat de gewelddadigen elke politieke stroming zullen aangrijpen, als het maar in hun voordeel is.

rara | 25-05-14 | 11:41

Hopelijk worden die twitteraars van hun bed gelicht en het land uitgeschopt; walgelijke gastjes.

Maria.1 | 25-05-14 | 11:40

Afschuwelijk dit; heel veel sterkte voor de nabestaanden.
@Abject. Duik eens een goed geschiedenisboek in en leer over Israël voordat je zo'n reactie plaatst! De Palestijnen staan niet onder Israël, maar onder Hamas. "Massale moorden en landroof" slaat ook nergens op.

Maria.1 | 25-05-14 | 11:39

@Gutgutgut (11:04),

De nazi's hebben nooit gestreefd naar een meer "christelijke" maatschappij of wetgeving.
De nazi's streefden naar een socialistische samenleving, en realiseerden daarom allerlei socialistische idealen zoals een betere bescherming van de arbeider; hogere belastingen; de dood van andersdenkenden, genocide op hele bevolkingsgroepen, etc.

Hitler was vooral geïnspireerd door de socialist Mussolini, die op een dag begreep dat het socialisme zoals dat door zijn vriend Lenin werd toegepast tot bloedige burgeroorlogen zou leiden. Vandaar dat Mussolini kwam met een alternatief, het fascisme. Een soort "poldermodel" waarbij de overheid werkgevers en werknemers aan tafel dwong om sociale rust te bewerkstelligen. Wie het daar niet mee eens was kreeg te maken met ongeorganiseerde maar fanatieke knokploegen vergelijkbaar met onze kraakbeweging (zwarthemden).

Dat is de maatschappij die Hitler wilde kopiëren, al neeg hij al snel meer naar het beter georganiseerde geweld zoals zijn vriend Stalin dat toepaste in de USSR.
De spiritualiteit van andere nazi-leiders ging vaak meer richting Germaanse mythologie, en was vaak zelfs heel anti-christelijk vanwege het idee dat het christendom die Germaanse religies had vernietigd. Dat men naar de christelijke Duitse bevolking iets anders suggereerde doet daar niks aan af.

Dandruff | 25-05-14 | 11:39

Abject | 25-05-14 | 11:27
De uitspraken van Netanyahu en Lieberman hierover gaan te ver.
Iedereen die kritiek heeft op Israël is schuldig volgens hen.

ejpress.org/index.php?option=com_conte...

gutgutgut | 25-05-14 | 11:38

Is Frans T. al onderweg naar Israël om onze democratische... ik bedoel handelsbelangen veilig te stellen?

First Contact | 25-05-14 | 11:37

abject:11:27: Wordt tijd dat je je eens verdiept in de geschiedenis. En dan niet die van 1948,maar in die van de 100dn jaren daarvoor,de oude geschiedenis dus. Palestijnen zijn geen volk,maar een samenraapsel van stammen,die ze in Jordanië ook liefst kwijt willen.Zelfs de arabieren de Saoudi,s willen ze niet,die kopen ze gewoon af met wapens en geld.Zet het wel in de juiste context.

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:37

Zucht.
En de marokkaanse jeugd laat weer de zwartste kant zien.
Vinden ze het raar dat veel mensen een hekel begint te krijgen aan die jeugd....

Power2All4Ever | 25-05-14 | 11:36

Abject | 25-05-14 | 11:27
Waar komt toch dat zotte idee vandaan dat kritiek op de staat Israel gelijk zou staan aan jodenhaat?

Djong | 25-05-14 | 11:33

Even de zaak in verhouding:
die twitter commentaar hierboven zijn oneindig veel verschrikkelijker dan dat gezwets over links. ik hoop maar dat da aivd voldoende kennis en middelen heeft om deze duivels snel te vinden en voor de rest van hun leven een arm op de rug te draaien.

gutgutgut | 25-05-14 | 11:32

Bij de Joop sinds 17:33 gisteravond slechts één reactie. (de afwijs-drive-by heeft er 6) Men wacht nagelbijtend af op het signalement van de dader, want als het een moslim is, kunnen ze niet met het vingertje wapperen. Dan zwijgt men in alle talen. Mocht het echter een kaalkopje zijn, dan zal de Jole-Jugend vol op het orgel gaan, en de schuld eindelijk neer leggen bij Wilders en Geenstijl.
En ja, die enige reactie, hoe kan het ook anders, is anti-Israël: " Bernie Whistler, zo 25 mei 2014 09:11 Reageer op Bernie

Bernie Drama. Net als elke moord dat is. En als het 'n daad van terreur betreft is dat zorgelijk.

Wat ik zorgelijker vind is dat Israël-chef Netanyahu het voorval in dit stadium kenmerkt als een uitwas van de (volgens hem) opkomende jodenhaat in Europa. Deze moorddadige anti-arabier zou per meteen door de VN teruggefloten moeten worden.

Pas als Israël een mensenrechten-vriendelijke overheid krijgt die de Palestijnse holocaust (massale moorden en landroof) direct stopt kan ik een Israëlische reactie velen.

Tot dan hebben echte mensen in Brussel zeker wel hun handen vol aan het oplossen van dit drama."
www.joop.nl/wereld/detail/artikel/2707...

Zo zie je maar weer, socialisten en nationaal-socialisten zijn een pot nat waar het jodenhaat betreft. de Joop=Stormfront.

Abject | 25-05-14 | 11:27

...... Ze winnen NOOIT van de joden......
AlsBoter | 25-05-14 | 09:24
Dat klopt. Joden zijn Gods volk, en Hij laat niet gebeuren dat ze uitgeroeid worden.
Anders waren ze er allang niet meer geweest.

MrPan | 25-05-14 | 11:26

Volgens mij is de Mossad op zoek naar 2 gastjes op Twitter. Explosieven verstopt in je fiets, onder je stoeptegel, het kopje thee in de moskee met een dodelijk gifje........

enkelereisretour | 25-05-14 | 11:25

Ik hoop echt , dat de Mossad haar eerder vertoonde kunstje even laat zien en zowel de daders als de hoera roepers met een bezoekje vereerd .

Persoonlijk , zou ik deze jongens en meiden ( die van de Mossad ) op alle mogelijke fronten steunen indien mij dat gevraagd zou worden .

Amigo1973 | 25-05-14 | 11:24

B.B.11:12. Dat van die Arabische boycot is gewoon een ,opzetje, geweest. Balkenende belde jaren geleden ook de halve wereld rond om te zeggen dat Greet niet deugd.Gewoon kleutergedrag van die lui,waarbij in het onderhavige geval in Ned. het effect nu voor een groot gedeelte wegvalt door deze aanslag.

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:23

Hierboven schrijven een hoop gekken over links.
Neem dit stukje proza:
"Paradoxale is dat Links zijn zelf georganiseerde holocaust gekaapt heeft voor pro-multikul propaganda.
du Roi Soleil | 25-05-14 | 09:37"
Zelfs na drie keer lezen is dit geraaskal nog steeds niet te begrijpen.
Zoek hulp, "du Roi Soleil".

gutgutgut | 25-05-14 | 11:23

Wellicht is de dader een van de Syriegangers die "toch geen gevaar zou den vormen"? Ik weet het, hoogst speculatief en misschien niet waar, maar ondenkbaar is het niet.

polt | 25-05-14 | 11:22

ook Marokkanen die het erg vinden, maar wat boeien die he? Gewoon paar koters kopiëren plakken hier das pas journalistiek.

Mozambique | 25-05-14 | 11:20

@me | 25-05-14 | 09:48

Natuurlijk gaat onze aandacht vooral eerst uit naar de slachtoffers en nabestaanden. Het benoemen, analyseren en bespreken hoe meer slachtoffers te voorkomen is dan een goede tweede aandachtspunt.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:20

Een dag voor de nationale verkiezingen in België, geen signalement dader vrijgegeven. Merkwaardige correlatie.

Zyprexa20mg | 25-05-14 | 11:19

@lsimon | 25-05-14 | 09:27

Bedankt voor Uw argumenten en intelligente reactie.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:14

@SicSeb | 25-05-14 | 10:31

Psssstttt, de Saudi's lezen mee. U maakt welbewust onze economie kapot. Denk toch eens na over al die arme mensen die hun baan verliezen. Foei toch!

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:12

@Rara,

Belangrijker dan een nieuwe links-rechts indeling lijkt me een objectievere goed-fout indeling.
Nationalisme of socialisme hoeft niet fout te zijn; racisme en moordpartijen zijn fout.
Momenteel worden geweldloze democraten die af en toe voor de belangen van hun eigen land opkomen als oorlogsmisdadigers weggezet, terwijl mensen die jarenlang achter Stalin en Mao aanliepen vrijuit gaan, en zelfs als "genuanceerd" worden omschreven.

Het kan mij niet schelen of iemand links of rechts is, of moslim of christen of what ever. De grens ligt bij het verdedigen, verheerlijken of gebruiken van geweld. Op een schaal van 0 (geweldloos) naar 10 (barbaars) krijgt de islam dan een stevige 10+, en het socialisme een 7. De PVV en andere vaak als fascisten omschreven partijen krijgen hooguit een 1 voor de moeite.
Wel of geen intimidatie; wel of geen geweld; daar gaat het om.

Nog los van de vraag wie dit geflikt heeft (speculeren heeft geen enkele zin), de reacties van het PvdA-stemvee zijn weer zoals verwacht. Ik verwacht nu ook snel een reactie van links-extremisten zoals de ongekozen EU-bobo lady Ashton die een verband met het bestaan van Israël gaan leggen, net als na die vorige aanslag op joodse peuters in Toulouse.
Maar het èchte grote gevaar komt van de islam-kritische en EU-kritische partijen, schijnt...

Dandruff | 25-05-14 | 11:10

Malang:10-58: En waar kunnen wij nog naar toe vluchten.??

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:10

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:26
Zoveel wartaal in zo weinig zinnen. Jij zet het socialism, de holocaust en het homohuwelijk op 1 lijn. Knettergek.

gutgutgut | 25-05-14 | 11:10

@malang | 25-05-14 | 10:26

Max Tailleur dat was een zeer bekende Joodse moppentapper in 1960/70 in Nederland. In linkse kringen waarschijnlijk beter bekend als Max Terreur.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:09

Eens rekent Israël af... en dat doen ze dan heel goed.

duitse herder | 25-05-14 | 11:08

Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:15
Krijgen we die Bosma kletskoek weer.
Als je dan toch 90 jaar na dato nog steeds de propaganda gelooft kun je ook beweren dat de nazi's christelijk waren:
en.wikipedia.org/wiki/Positive_Christi...

gutgutgut | 25-05-14 | 11:04

@du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:26

"ok het stoken in zaken als het huwelijk, ouderlijk gezag, promoten van homoseksualiteit, promiscuïteit, het aanvallen van de Natie-staat, kortom de hele boel moet kapot. "

Het door U aangehaalde leeft ook zeer sterk in de UKIP beweging en wordt ervaren als een welbewuste tactiek om elke vorm van gemeenschappelijkheid en vertrouwen te elimineren. Met een Godwin: de Hitlerjugend kinderen die hun eigen ouders verraden in het belang van staat en volk (collectief).

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 11:04

B.B.10-58: denk dat dn onkel, u met den flambert,zal komen opzoeken,en even wat zout strooit.

Archy Bunker | 25-05-14 | 11:02

rara | 25-05-14 | 10:56
Zeker!
Nog bedankt!

Onpartijdig | 25-05-14 | 11:01

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:44
nee, hoezo?

--sql error-- | 25-05-14 | 10:59

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:08
Mag jouw rabiate commentaar even samenvatten?
"links, links, links !"

gutgutgut | 25-05-14 | 10:59

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:26

Nonkel, doe eens mayonaise en zout op de frieten en lekker eten. Ga dan op retraite en contemplatie en dan herlezen en met nieuwe goesting herwaarderen.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:58

Niak | 25-05-14 | 10:49
Moslims maken bij voorkeur elkaar af, pas als hun eigen maatjes schaars worden gaan ze over op anderen.

jack and friends | 25-05-14 | 10:57

Mijn medeleven voor de nabestaanden van de slachtoffers. Wat betreft de allochtonen die dit toejuichen, ik hoop dat u uit Nederland wordt gezet. Ga naar Saudi-Arabie (geen joden) of naar je thuisland.

Thoth | 25-05-14 | 10:57

@Onpartijdig | 25-05-14 | 10:54
Ik zei dat je bent wie je bent. Daar heb ik toch gelijk in?

rara | 25-05-14 | 10:56

rara | 25-05-14 | 10:32
Wil je mijn naam niet misbruiken?
;)

Onpartijdig | 25-05-14 | 10:54

Nu weer in Brussel,vorg jaar in een voorstad van Parijs,in Madrid al een aanslag,in Keulen op een synagoge,als ook in berlijn.In Amsterdam worden joden bespuwd en weggepest.In Buenos Aires een ambassade opgeblazen.In Antwerpen diamanthandelaren ovevallen en bedreigd.En maar blijven ontkennen, bliijven ontkennen,blijven ontkennen,ontkennen,ontkennen.

Archy Bunker | 25-05-14 | 10:54

Gelukkig hebben Joden nu wel een plek waar ze naar toe kunnen vluchten: Israël!!

malang | 25-05-14 | 10:51

Verklaard ook meteen waarom moslims voornamelijk joden en christenen om zeep helpen.

Niak | 25-05-14 | 10:49

Toch heel vreemd dat er getuigen zijn maar er geen signalement wordt gegeven aan de media????? Zal het een conflict zijn tussen diamanthandelaren??

Verbale diarree | 25-05-14 | 10:48

@peterdh | 25-05-14 | 09:21

Net zoals de boycot van SA naar NL ook opeens niet meer bestaat. Oh wacht, hij heeft nooit bestaan want dat heeft Rutte zelf verklaart op zijn wekelijks praatje met de pers.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:48

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:26

En u gelooft serieus in God maar dat God's Ex-Engel nummero uno een eigenlijk religie is begonnen die we kennen als de Islam gaat u te ver? Verklaart een hoop jodenhaat. Nog best logisch ook. God kiest een koppig volkje uit (uitdaging is altijd leuker dan iets wat poepsimpel is) om Zijn priesters te worden. Gaat helemaal fout want er komt altijd een hoop narigheid uit welke mens dan ook, ook de joden. God stuurt zijn eigen Zoon. Jodendom 2.0 krijgt zijn vorm en word Christendom genoemd. 600 jaar later valt Satan zijn frank. "God heeft een clubje, nu heeft Zijn Zoon een clubje, waar de neuk is mijn clubje?"

Niak | 25-05-14 | 10:48

@me | 25-05-14 | 10:41
Er is geen balans in de communicatie, want de ontvangende partij ontbreekt in dit geval.

Vandaar: eigenpijperij.

rara | 25-05-14 | 10:46

@--sql error-- | 25-05-14 | 10:19

U gelooft ook in vliegend zaad waardoor maagden zwanger kunnen worden?

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:44

Hoop dat bij figuren als Groenteman eindelijk eens het licht gaat schijnen. Fascisme waart rond in vele gedaanten. Je kunt blind en doof zijn, zelfs als je continu je angsten uitspreekt over het naderende gevaar. Het nieuwe fascisme komt nu in rasse schreden dichterbij, gevoed door eeuwenoude goed gestructureerde en zorgvuldig gekanaliseerde haat.
Vrees dat er nog veel meer onschuldig bloed zal moeten vloeien alvorens ook bij de Gutmensch de schellen van de ogen zullen vallen.

Schoorsteenveger | 25-05-14 | 10:44

Het socialisme van de NSDAP was wel iets anders dan het socialisme dat de Duitse communisten nastreefden: nationaal gericht, met instandhouding van het eigendomsrecht. Heel wat anders dan een wereldrevolutie van het proletariaat en collectief eigendom van alle productiemiddelen.

Hitler werd niet voor niets gesteund door Duitse groot industrielen.

Nazi's links noemen lijkt mij een beetje te kort door de bocht. Ja, er zitten gelijkenissen tussen beide stromingen, met hun enge jeugdorganisaties en massabijeenkomsten.

Maar ach, eugenetica, dat verwerpelijke gedoe van het steriliseren van gehandicapten was in de rest van het Westen ook populair.

Kortom, het is allemaal weer ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken.

DebraCadabra | 25-05-14 | 10:44

@ZwarteKater | 25-05-14 | 10:14
Socialisme in Frankrijk is zo reactionair als de pest, en de reactionairen van de CU zijn op sommige punten (milieu, gezondheidszorg) gewoon links.

We hebben een nieuwe indeling nodig.

rara | 25-05-14 | 10:42

@necrosis | 25-05-14 | 09:14

Ik las dat er twee personen waren, een persoon die de Audi bestuurde en de ander als beul die het moorden deed.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:42

MrWorf | 25-05-14 | 10:13

Ik reageerde op iemand die het Nationaal Socialisme als rechts probeerde weg te zetten.
Ben blij dat we het er over eens zijn dat dat in ieder geval niet als rechts weg te zetten is.
Blijft alleen over het gedeelte waarom het niet links zou zijn.

snap-u-m-snap-ik-m | 25-05-14 | 10:41

@rara | 25-05-14 | 10:25

dank voor de verklaring. edoch is dat slechts een verduidelijking met hedendaagse middelen.

de bevlekking die zou kunnen plaats vinden door het uiten van empathie, kan het collectivisme en collaboratie zonder aanziens des persoons misschien wel positief beïnvloeden. pijpen of gepijpt worden. is beiden even lekker. dat weten we allemaal.

me | 25-05-14 | 10:41

@MrWorf | 25-05-14 | 10:13

Daar is niets ingewikkeld aan de die moorddadige lading hoort daar waar ze historisch te plaatsen is: het marxisme en aanverwante stromingen.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:39

En -God- Alexander Pechtold zag dat het goed was.....

Ven1V1d1V1c1 | 25-05-14 | 10:39

Goh, heeft nog niemand Greet de schuld gegeven?

Grote Joop | 25-05-14 | 10:38

De naam van Adolfies partij bevatte toch echt de naam socialisten. (...)
Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 09:54
What's in a name: was de Deutsche Demokratische Republik democratisch omdat het woord in de naam staat?
Is de Europese Unie daadwerkelijk een unie omdat zij zich zo noemt?
En bestaat er vrijheid binnen de Partij voor de Vrijheid? En is dat eigenlijk wel een partij, zelfs?

Djong | 25-05-14 | 10:35

Als de socialisten nu een nieuwe holocaust plannen, die ongetwijfeld zal worden uitgevoerd door het hiervoor geimporteerde islamitische stemvee, dan zullen zij de waarheid na 30 jaar zó weten te buigen dat Rechts hiervoor verantwoordelijk is.
Waarop Rechts gedemoniseerd zal worden en daarom alle macht weer bij Links kan komen te liggen, zodat de laatste restjes Joods leven uitgeroeid kunnen worden.
Zo draaien die socialisten.

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:35

@--sql error-- | 25-05-14 | 09:33

Marxisme en links staat voor het collectief. Volkswagen en alles waar de Duitse Nationaal Socialisten voor stonden was het collectief. Geen historie vervalsing en definitie vervuiling s.v.p.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:35

Gemeenten ruiken een kans en plaatsen iedere vrijdag uitkerignsgerechtigden in speciale groene uniformpjes voor de moskeeen, want ze vrezen dat zo'n drive by shooting copycats zal triggeren.

(c)ZWITSUL | 25-05-14 | 10:34

In het anne frank huis kun je nog schuilen achter een boekenkast, dat is dan weer een bijkomend voordeel

Premineur | 25-05-14 | 10:33

@Ome Gijs | 25-05-14 | 10:05
Vrij naar van Randwijk: Wil de laatste a.u.b. het licht uitdoen?

paost712 | 25-05-14 | 10:33

Niak | 25-05-14 | 10:18
====
Spijker op den kop.

'U gelooft werkelijk serieus dat Satan de joden haat ?
Dat meent u ?'
Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:26
====
Niet alleen Niak geleauft dat, ik eauk. Sterker: Jodenhaat is satanisch geïnspireerd, en wel om de reden die Niak aangeeft in zijn posting.

malang | 25-05-14 | 10:33

In Brussel lopen wel meer gevaarlijke vijanden van de mensheid rond.

Jan Passant mk2 | 25-05-14 | 10:32

@Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:29
Zolang jij blijft hangen op dat 'rara' zul je nooit echt lezen wat ik schrijf.

Onpartijdig = onpartijdig. Dus erken ik de wandaden van iedereen die wandaden heeft gepleegd. Zowel van links als van rechts.

rara | 25-05-14 | 10:32

Niak | 25-05-14 | 09:25

Hahaha briljant! Lang leve Israël!

Het is te bizar voor woorden dat wij zo rap terug de tijd in zijn gegaan. Naar de situatie die heerste in West Europa, de Balkan, de Karpaten, Rusland, Noord Afrika, het Ottomaanse rijk van 80 - 130 jaar geleden waar de Joodse bevolking moesten leven in angst voor geweld en aanslagen.
Na de Holocaust riep de goegemeente "Nooit meer" maar een aantal decennia later steekt het aloude complot denken dat de Joden alles heersen en controleren weer de kop op.
Het zijn wederom de linksen en de religieuzen die actief op zoek zijn naar Joods bloed. Het goedvolk en de islamofascisten zijn elkaars vrienden en een uiterst gevaarlijke combinatie en wij zullen het merken. Over een aantal decennia horen wij het wéér aan "Nooit meer" terwijl wij nú wisten dat wij er iets tegen hadden moeten doen.
Ik hoop niet dat wij te laat zijn maar ik vrees dat wij onverbiddelijk op weg zijn naar een nieuwe Wereld Oorlog met een nieuwe Holocaust

SicSeb | 25-05-14 | 10:31

De hele linkse kloet doet boe roepen naar wilders om een oude fransman, terwijl diezelfde linkse kloet gezorgd heeft voor het binnenhalen van antisemitistische islamieten.

Premineur | 25-05-14 | 10:30

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:26
Ik lees de reaguursels straks wel. Moet nu gaan stemmen.

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:29

@rara | 25-05-14 | 10:20

Met een "RaRa" en/of "RAF" visie of hoe ziet U een onpartijdige blik? Wist U dat recent de Duitse veiligheidsdienst een ernstige waarschuwing heeft laten horen voor staatsgevaarlijk links-extremistisch geweld?

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:29

kom op alle lieve wel opgevoede lichtgetinte noord afrikaantjes meer meer van die twitter berichten!!
vandaag verkiezingen in belgie, gaat een bepaalde partij daar veel stemmen opleveren!

zundappboer | 25-05-14 | 10:28

@ en ik vraag me af hoe u als katholiek daar over denkt.
Niak | 25-05-14 | 10:18

Als katholiek moet ik zeggen dat het bijna niet anders kan zijn dat er een macht is die telkens weer de kop opsteekt om uit te halen naar Christelijke normen en waarden en de Joden in het bijzonder.
Zo hebben we Hitler gezien met z'n derde Rijk (socialistisch, revolutionair, anti-Joods), Stalin met zijn USSR (socialistisch, revolutionair, anti-Joods) en zitten we nu weer met de EU te kijken.
Ook het onverklaarbare van sommigen om het Christendom voortdurend belachelijk proberen te maken en de islam zo gunstig mogelijk te positioneren kan ik niet bevatten. Wie fluistert ze dat in?
Ook het stoken in zaken als het huwelijk, ouderlijk gezag, promoten van homoseksualiteit, promiscuïteit, het aanvallen van de Natie-staat, kortom de hele boel moet kapot. In ruil voor een onzekere toekomst met horden niet-Christenen in Europa, kapot gemaakte sociale verbanden en zeer veel Jodenhaat. Wie zit daar achter?

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:26

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 09:27
Is Jeaudsche humor, zelfspot, van het bijtende soort, dat dan weer wel. Een beetje hetzelfde als een mevrouw die juichte in Ashdod, toen er een raket vanuit Gaza insloeg bij haar in de straat, bij de overburen (geen slachtoffers overigens). 'Waarom juicht u mevrouw?'. 'Nou, je wint nooit tweemaal de hoofdprijs', was toen haar antwoord.

malang | 25-05-14 | 10:26

Niak | 25-05-14 | 10:18
U gelooft werkelijk serieus dat Satan de joden haat ?
Dat meent u ?
In dat geval denk ik dat mijn opinie als katholiek niet zal verschillen van de opinie van gelijk welke reaguurder.

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:26

Zo hekel aan al die multi culti eikels die denken dat ze het alleen recht op de waarheid hebben, meer heb ik er niet op te zeggen.
RIP voor de nabestaande, en hopelijk komt de mossad ze eigenhandig opzoeken de daders.

DanBilzerian | 25-05-14 | 10:25

frank87 | 25-05-14 | 10:04
dan snap je niet helemaal wat 'links' is. Of eigenlijk helemaal niet.
Wat jij noemt zijn totalitaire, dictatoriale regimes, die vind je over het hele spectrum.
(en je haalt socialisme, communisme en nazisme door elkaar, zo lijkt het)

--sql error-- | 25-05-14 | 10:25

@me | 25-05-14 | 10:09
En deels ook passend binnen een samenleving die emotioneel afhankelijk is van facebook en twitter.

FTFY.

rara | 25-05-14 | 10:25

@Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:31

Een partij die Jodenhaters en ondersteuners van Palestijns geweld als van Bommel en aanverwante geesten niet kan lozen hoort is veel erger als de PVV. Wilders heeft herhaaldelijk ferm afstand genomen van extremisten. Bij links kunnen we daarop wachten tot St. Juttemis, Is ook niet vreemd, RaRa waarom niet?

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:25

-weggejorist-

Ci Ty33 | 25-05-14 | 10:25

Israël lost dit probleem zelf op , ze pakken de dader en iedereen die daar ook maar iets mee te maken heeft en deze zien we nooit meer terug.

Eurotokkie | 25-05-14 | 10:25

Dacht dat joden in onze contreien de moslims zien als bondgenoten in hun strijd om halal/kosher gemartelde dieren. Kennelijk is die liefde niet wederzijds.
Overigens werd aanvankelijk wel een signalement gegeven nl Europees uiterlijk. Maar wellicht betrof dat de man die inmiddels werd aangehouden en weer vrijgelaten omdat hij getuige is.
Om 11 uur is presconf.

Ci Ty33 | 25-05-14 | 10:24

Voor Nederland is het erg jammer dat na WOII, openlijke sympathisanten van het nazisme zoals Joop den Uyl gewoon hun politieke carriere hebben kunnen doorstarten, onder een iets andere vlag. Zie de gevolgen.

Tiberius | 25-05-14 | 10:24

@Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:17
Nee, ik probeer duidelijk te maken dat we ons druk moeten maken over de problemen van vandaag in plaats van ons druk te maken over Hitler en Stalin om de hedendaagse politiek te duiden.

Dat het Lumpenproletariat hier niet meer bestaat hebben we te danken aan onze socialisten en liberalen. Het zou belachelijk zijn om dat te duiden aan de hand van Mussolini of Vileda.

rara | 25-05-14 | 10:23

@ Boer in 020 | 25-05-14 | 09:18 |

"Het grootste gevaar is niet de ziekte, maar de dokter die weigert de patiënt te behandelen."

Dit zinnetje uit uw tegel hoort thuis op een échte tegel, van hoogwaardige kwaliteit Delfts Blauw, met gouden sierletters.

Peter Emile | 25-05-14 | 10:21

Iedereen die nu niet staat te juichen is duidelijk een fascistische islamofoob!

Ursus Maximus | 25-05-14 | 10:21

Goebbels wist het wel te zeggen: "Wir sind Antisemiten, weil wir Sozialisten sind."
De EU is ook een Links, neo-Marxistisch bolwerk. In grond dus anti-semitisch met een drang nach Osten. Zie je allemaal dagelijks terug.

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:20

@Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:14
Mag ik ook gewoon de gehele geschiedenis bekijken in plaats van me blind te staren op de linker- danwel rechtervleugel?

rara | 25-05-14 | 10:20

@Bokito ergo sum | 25-05-14 | 10:11
Volgens mij zijn het de extremisten aan linker- en rechterzijde die het voor de normale mensen verpesten.

Wikipedia staat vol met 'rechtse' en 'linkse' dictators die de politieke theorie misbruikten om hun wangedrag goed te praten.

rara | 25-05-14 | 10:18

@ Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:04

Omvormen? Een zinnetje toegevoegd ... dit is het orgineel:

en.wikipedia.org/wiki/Jewish_humour

Much Jewish humour takes the form of self-deprecating comments on Jewish culture, acting as a shield against antisemitic stereotypes by exploiting them first:

Rabbi Altmann and his secretary were sitting in a coffeehouse in Berlin in 1935. "Herr Altmann," said his secretary, "I notice you're reading Der Stürmer! I can't understand why. A Nazi libel sheet! Are you some kind of masochist, or, God forbid, a self-hating Jew?"
"On the contrary, Frau Epstein. When I used to read the Jewish papers, all I learned about were pogroms, riots in Palestine, and assimilation in America. But now that I read Der Stürmer, I see so much more: that the Jews control all the banks, that we dominate in the arts, and that we're on the verge of taking over the entire world. You know – it makes me feel a whole lot better!"

Hier nog eentje:

After the assassination of Tsar Alexander II of Russia, a government official in Ukraine menacingly addressed the local rabbi, "I suppose you know in full detail who was behind it."
"Ach," the rabbi replied, "I have no idea, but the government's conclusion will be the same as always: they will blame the Jews and the chimneysweeps."
"Why the chimneysweeps?" asked the befuddled official.
"Why the Jews?" responded the rabbi.

Ja, je moet wat als de halve wereld voor een of andere absurde reden je hele volk altijd gehaat heeft en altijd zal haten. Denk daarom dat er zoveel goede absurde joods humor is.

Ik als evangelisch christen zie natuurlijk een andere reden (Satan haat de joden sinds de profetie dat een nakomeling van Eva hem de kop zal vermorzelen en zal ze altijd proberen het leven zo zuur mogelijk te maken daarom dat die ook aan Mohammed is verschenen en de rest is geschiedenis) en ik vraag me af hoe u als katholiek daar over denkt.

Niak | 25-05-14 | 10:18

@rara | 25-05-14 | 09:44

"Volgens mij streven we naar hetzelfde doel met verschillende middelen."

U probeert de werkelijkheid te verdraaien en daar is niets positiefs in te vinden.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:17

Goebbels over de aard van de NSDAP:
"Wir sind Sozialisten, weil für uns die soziale Frage der Notwendigkeit und der Gerechtigkeit und darüber hinaus der staatlichen Existenz unseres Volkes, nicht aber eine Sache billigen Mitleids oder gar beleidigener Sentimentalität ist. Der arbeitende Mensch hat Anspruch auf ein Leben, das seinen Leistungen entspricht, und wir haben nicht die Absicht, für ihn um sein Recht betteln zu gehen. Dass er verantwortlich eingegliedert wird in den staatlichen Organismus, das ist nicht allein für ihn, sondern für die Gesamtheit der Nation eine Existenzfrage"
Samenvatting: Wir sind Sozialisten

du Roi Soleil | 25-05-14 | 10:16

kunnen die lui ook aan de hand van tweets het land uitgeknikkerd worden?

toerbaas | 25-05-14 | 10:16

@brabantboer | 25-05-14 | 10:11

Nou nou wat een taal. Aangetast en direct grof gebekt terugslaan?

Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, voor zover dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.

me | 25-05-14 | 10:15

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:10
Klopt, kan me nog een verhitte Freek de Jonge herinneren op TV die woest was op Marcus' Bakker van de CPN (huidige Groen Links) die hem even fijntjes herinnerde aan het feit dat de Comministen en Nazi's gewoon dikke maatjes waren tot dan.
Er zit ook maar heel weinig verschil tussen beide ideologieën natuurlijk, in elk geval in de uitvoering ervan.

me,myself and IK | 25-05-14 | 10:14

@rara | 25-05-14 | 09:36

"Overigens vind ik deze discussie over de historische correctheid van hedendaagse politieke etiketjes weinig belangrijk omdat ze te veel afleidt van de hedendaagse problemen en oplossingen door naar een verleden te wijzen dat niet meer bestaat maar nog steeds emoties oproept"

Laten we vooral niets van *de vreselijke linkse misdadige geschiedenis* leren daar hebben we niks aan. Rechtse geschiedenis is veeeeel belangrijker!

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:14

@Politicologen:
Er bestaat meer als links of rechts.
Er zijn drie zuilen, met gematigde en extreme vorm.
Links: socialisme - communisme
Rechts: conservatief - reactionair
Midden: liberaal - fascisme

De Nazi's waren derhalve extreem midden, met een neiging naar links.
De PVV is overigens eerder reactionair.

En in Amerika is de PPV overigens links.

ZwarteKater | 25-05-14 | 10:14

En de rifaapjes vertonen weer klassiek gedrag

BozeHenk | 25-05-14 | 10:13

@snap-u-m-snap-ik-m
Nationaal-Socialisme is niet even links of rechts te plaatsen. Het woordje 'Nationaal' heeft nogal wat lading. Bovendien is met name de combinatie met facisme ingewikkeld. Vergelijkingen met SP of PvdA slaan dan ook nergens op m.i.

MrWorf | 25-05-14 | 10:13

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:04
Dus als Niak "Der Sturmer" had vervangen door een Palestijns krantje dan had je de mop wel begrepen?

Dat Dieudonne het joodse lingo misbruikt wil niet zeggen dat mensen antisemieten zijn als ze joods lingo gebruiken.

rara | 25-05-14 | 10:13

Niak | 25-05-14 | 09:48
hier in huis werd gegniffeld om uw humor.

jack and friends | 25-05-14 | 10:13

@brabantboer | 25-05-14 | 10:11
Het debat is nooit echt begonnen toen je de wens uitte om geweld toe te passen.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 10:13

rara | 25-05-14 | 09:42 nee daar lijken ze absoluut niet op, zal ik ook nooit zeggen. Dat is een hoffelijkheid die best aan wat wederkerigheid onderhevig zou moeten kunnen zijn. Geschiedenis is een collectie van geaccepteerde leugens, en linkse intellectuelen kunnen lullen wat ze willen maar ze staan toch echt aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

Bokito ergo sum | 25-05-14 | 10:11

@me

Wat is er facistisch aan het willen uitroeien van een deel van een cultuur die het hier verzieken voor de rest? Moslims die dit niet leuk vinden hebben niets te vrezen hoor.
Jij bent trouwens ook iemand die ze uit de weg mogen ruimen. Door mij meteen als fascist te bestempelen maak je weer heel fijn een eind aan een debat. U mijnheer bent de ware fascist en ik hoop dat een paar berbers u zullen verkrachten en u van uw bezittingen zullen ontnemen.

brabantboer | 25-05-14 | 10:11

ik kan beter nu maar even niks typen....

coolgen | 25-05-14 | 10:10

@rara | 25-05-14 | 09:23

De linkse medemens kon het goed vinden met Hitler tot het moment dat hij de USSR van Stalin aanviel. Pas toen werden ze boos!

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:10

@rara | 25-05-14 | 10:06

Deels. En deels ook passend binnen een samenleving die afhankelijk is van elkaar.
Eigenpijperij is daar iets mis mee?
Als dat bijdraagt aan het verbeteren van een samenleving? Dus bestaat uit balans van pijpen en gepijpt worden?

me | 25-05-14 | 10:09

@Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:01
Veel mensen gaan er van uit dat dit een aanslag vanuit islamistische hoek was, en die mensen zullen hun stem daardoor laten beïnvloeden. De aanslag werkt vooroordeelbevestigend, op dit moment.

rara | 25-05-14 | 10:08

@raskol | 25-05-14 | 09:13

Socialisme is per definitie links, grapjas!

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:08

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:04

Feitelijk zou je de grap van Naik uit z'n context van de typering moeten halen en kunnen plaatsen in elke cultuur die redenen aanvoert om zich boven de ander te stellen.

De ongelijke in deze situatie kan zich dan eigenlijk troosten met de gedachte dat het jaloezie moet zijn op iets waar hijzelf trots op kan wezen.

me | 25-05-14 | 10:07

Twitter, de mossad heeft ze nog nooit zo snel gevonden... die hakbarhaterz

huismerk | 25-05-14 | 10:07

-weggejorist-

me,myself and IK | 25-05-14 | 10:07

@me | 25-05-14 | 09:48
Je medeleven uitspreken naar mensen die je nooit hebt gesproken en nooit zult spreken en die je boodschap waarschijnlijk nooit zullen lezen is een vorm van eigenpijperij.

rara | 25-05-14 | 10:06

pedro300 | 25-05-14 | 09:10

Een grote misvatting dat waren nationaal socialisten dus iets soortgelijks aan de PVDA, dat zijn ook socialisten.
Rechtse partijen zijn nooit socialistisch.
De propaganda machine werkt echter in ons land zo goed dat niemand dit ooit met de socialisten bespreekt en blindelings gelooft dat de nationaal socialisten rechts waren.

snap-u-m-snap-ik-m | 25-05-14 | 10:06

@Skunk57 | 25-05-14 | 09:12

"Mij zie je niet meer in het Anne Frank Huis.

Daar zouden wij dus juist nu massaal naar toe moeten gaan."

Om te leren dat de uitvinders van het moderne terrorisme en massamoord, de Palestijnen zielige slachtoffers zijn?

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:06

De moordenaar(s) zal de langste tijd wel geleefd hebben. De Israëliërs weten wel hoe ze zo'n varkentje moeten wassen.

Boy Cot | 25-05-14 | 10:05

Joden, in de klassieke marxistische leer, behoren niet tot het proletariaat , maar tot de bezittende klasse. Socialisme is impliciet dus al Jodenhaat.

Tiberius | 25-05-14 | 10:05

Hoe vaak zou het in Joodse huiskamers in West-Europa inmiddels gaan over wanneer er geëmigreerd (gevlucht) moet gaan worden voor het te laat is?
Ik vraag me ook af hoe lang het gaat duren voordat in mijn eigen omgeving een onderwerp wordt.

Ome Gijs | 25-05-14 | 10:05

""Waarom wordt het signalement van die gek niet openbaar gemaakt? ""

Omdat dat de EU indoctrinatie show over hoe enorm verlies èèn anti EU partij in Nederland wel niet heeft geleden,want ondanks dat de uitslagen niet bekend mochten worden er toch al dagenlang feest is in de Europese media(voorpagina) over de uitslag,die zogenaamd als definitieve uitslag word vermeld(!) (maar gewoon een exitpoll van de nos is)
Om dan die show te gaan ontsporen met een dader waar juist die anti EU partij voor waarschuwt pas niet zo goed in het ideale indoctrinatie EU plaatje.
Morgen na de verkiezingen heb je meer kans op daderprofiel nu komt het ff nog niet uit ..

Reactie's op twitter zijn dezelfde als je bij de pvda site leest,niets nieuws onder de zon duzzzz

The real Flex | 25-05-14 | 10:04

rara | 25-05-14 | 09:46
Het omvormen van een oude "mop" en er de Brusselse en Palestijnse context bij sleuren vond ik niet bepaald zo geslaagd. Bovendien gebruiken zogezegde "komieken" als Dieudonné dit soort taal om een klimaat te creëren waarin de vooroordelen met de paplepel worden ingegeven. Worden ze daarop aangesproken, dan is het iets dat "van de joden zélf komt".
Als Niak het niet op die manier bedoelde, dan bij deze mijn excuses.
Ik kan u echter wel verzekeren dat heel wat organisatie in België momenteel hard bezig zijn om een anti-joods klimaat te scheppen. Denk hierbij aan NGO's, maar ook vakbonden, en ook de linkse politieke partijen.

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 10:04

@--sql error-- | 25-05-14 | 09:33
De "linkse" regimes hebben er ook een handje van om de "zwakke" elementen te verwijderen. Noord Korea heeft de halve bevolking in kampen zitten. En in de geschiedenis: Stalin, de culturele revolutie.

frank87 | 25-05-14 | 10:04

@brabantboer | 25-05-14 | 10:02

typisch fascisme.

me | 25-05-14 | 10:04

@Professor Pipo | 25-05-14 | 09:53
Maar waarom is niets bekend over de daders? Dit is toch ontzettend vreemd. Wil ze ze de daders niet oppakken, dat getuigen zich melden. Is dit weer zo'n befaamde clusterfuck die we van de Belgische politie gewend zijn. Zo klungelig dat het wel een slecht geregisseerde slapstick film lijkt.

We weten niets over de daders. Maar wij amateur rechercheurs denken graag mee. Gedrag van politie speekt boekdelen en dan ga je kijken wie heeft er motief en mogelijkheid, kom je snel bij bepaalde groepen. 2 kan ik er identificeren, waarvan 1 van die groepen een ervaring in Syrië aan het opdoen is.
Het willen weten, beoordelen en veroordelen zit nu eenmaal in de mens bij schrikbarende aanslagen.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 10:02

Voor de daders bestaat er als ze gepakt zijn maar één gepaste straf: Op het vliegtuig naar Tel Aviv!

VanBukkem | 25-05-14 | 10:02

-weggejorist-

brabantboer | 25-05-14 | 10:02

-weggejorist-

brabantboer | 25-05-14 | 10:02

Nazi 2.0 ik blijf het zeggen

ron78 | 25-05-14 | 10:02

@Niak | 25-05-14 | 09:54
Ik dichtte het briljante gevonden zijn dan ook aan de Joden en jou :-) de combinatie.

Overigens staat mij vrij weinig bij van humor in de bijbel. Maar daar heb ik deze dan ook te lang geleden voor gelezen. Het is doorspekt van absurdistische situaties die lachwekkend zijn. (Kaïn slaat Abel dood, er zijn op dat moment nog 3 mensen (reken maar na). Kaïn vlucht en trouwt met een vrouw)

me | 25-05-14 | 10:01

@rara | 25-05-14 | 09:14

Gelul, dat gebeurt pas als ze het nu al bekende daderprofiel vrijgeven. Het politiek correcte "cordon sanitaire" zal pas opgeheven worden als de stembureaus gesloten zijn.

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 10:01

@Drkildare | 25-05-14 | 09:54
Even gezocht:
twitter.com/cartmangd
En inderdaad: afgeschermd.

necrosis | 25-05-14 | 10:00

polderjihadi komen thuis en ......

gentle_giant_58 | 25-05-14 | 09:57

en wat een tiefusvolk is het toch, die tweets bevestigen keer op keer ... #MINDER !!

(c)ZWITSUL | 25-05-14 | 09:57

My guess.
Deze kogels kwamen niet van links of rechts.
Deze kogels kwamen uit het hart van de islam.
Deze kogels troffen hun doel in het hart van Europa
Leve de 'vooruitgang'.
Alleen naive gekken noemen dit een incident.
www.franklinterhorst.nl/Europa%20onder...

Guiermo | 25-05-14 | 09:56

en vandaag stemmen .. opvallende timing

(c)ZWITSUL | 25-05-14 | 09:55

@me | 25-05-14 | 09:49

Door de joden ja .. niet door mij. Hem heb van de Engelse Wikipedia pagina "Joodse humor" en eventje vertaald naar het Nederland. Vreemd genoeg heb ik geen pagina gevonden met "Marokkaanse humor" en op de pagina "Humor in de Koran" stond alleen maar een plaatje van een afgehaakt hoofd ... en een moslim die lacht als een boer met kiespijn.

Niak | 25-05-14 | 09:54

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:08

De leugen dat de Nazi's zogenaamd rechts waren is erg hardnekkig. De naam van Adolfies partij bevatte toch echt de naam socialisten. Maar zo verzinnen die fantasten ook altijd dat er nog nooit een *echt* marxistische staat was. De massamoorden onder marxistisch bewind moeten volgens hun geclassificeerd worden als experimenten, De ultieme linkse staat is wanneer alle overbodige "vervuilers" opgeruimd zijn die Gaya belasten!

Bezorgde_Burger | 25-05-14 | 09:54

Wat natuurlijk altijd direct opvalt in die tweets, is hoe ongelofelijk dom dit volk is. Grote aanwinst.

Heinzz | 25-05-14 | 09:54

Opvallend hoe men probeert dit zaakje 'klein' te houden.
Europese verkiezingen ??

Der Schnitzeljäger | 25-05-14 | 09:54

Zit me nog steeds af te vragen waarom de slachtoffers wel getoond worden en van de daders 0,0 beeldmateriaal is te vinden. Zelfs geen journalist die een getuige heeft weten te strikken die het signalement kan geven.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:54

-weggejorist-

Drkildare | 25-05-14 | 09:54

Wat jalouzie allemaal niet kan doen met hele bevolkingsgroepen.

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:53

Trieste zaak, maar laten we in godwins naam discussie ff opzouten totdat meer bekend is over die dader(s).
Nu is het enige wat jullie allemaal hier doen pure luchtfietserij. En die reacties van die mocros op Twitter: stupid is as stupid does, that's all.

Professor Pipo | 25-05-14 | 09:53

@Niak | 25-05-14 | 09:48

Meer dan duidelijk. Briljant gevonden , al zeg ik het zelf :)

me | 25-05-14 | 09:49

Zet je klok er maar op dat de overheid “kuch” terroristen nog meer van dit soort aanslagen zal gaan plegen, ze hebben die miljoenen moslims niet voor niets naar binnen gesleept hé. Het is nu wel de bedoeling dat we lekker bang worden gemaakt en tegen elkaar worden opgehitst. Zodat de overheid pas echt los kan gaan op de burgers.
In het mooie EUSSR willen ze natuurlijk ook dolgraag een Homeland security, TSA, Patriot Act, Victory Act en allerlei leuke bevoegdheden om mensen het leven zuur te maken en ze de bek te snoeren. Legaal martelen en zo maar je huis binnen vallen zonder tussenkomst van een rechter en je mag zelfs worden afgemaakt als de overheid jou de stempel terrorist geeft en nee niet alleen moslims maar de aandacht heeft zich nu verschoven naar Amerikaanse patriotten en andere groepen die het nazi regime daar spuugzat zijn.
Ook ligt er nu een voorstel om de vrijheid van meningsuiting af te schaffen, en staan er meer dan 1000 concentratiekampen klaar om flink wat lastige volk op te ruimen. Let maar op binnen een paar jaar hebben wij hier exact hetzelfde.

endofdays | 25-05-14 | 09:48

Oh leuk, de links/rechts discussie...

Al meer dan een eeuw is er maar één échte conservatieve EN koningsgezinde, en dus (extreem)rechtse partij, en dat is de SGP (als je even al die islamitische splinterpartijtjes niet meetelt). En die is bijna verdampt.

De grote partijen zijn allemaal linkse, elkaar bij het stemvee voor rechts uitmakende partijen, omdat ze zich hier of daar van de andere linkse partijen onderscheiden met een eigen 'rechtsgetint' programmapuntje.

ZKH EénOog | 25-05-14 | 09:48

-weggejorist-

Jan1091 | 25-05-14 | 09:48

Fascisten keuren het geweld van een ander af en praten dat van henzelf weer goed.

@Witte Worst, klagen over Kaas de Vies en anderen die niet op de inhoud van het bericht in gaan noch medeleven betuigen, maar zich mee laten voeren in een discussie die mogelijk gaat over op welke partij een dictator (of wie dan) ook nu zou stemmen is volstrekt logisch. Diversiteit in de mens maakt dat we een balans kunnen vinden tussen links en rechts. Sociaal en individueel.

Klaag niet over het ontbreken van hun medeleven terwijl ik het jezelf ook nog niet heb zien doen.

Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden , maar ook naar de mensen als personen die zijn omgekomen en het streven naar harmonie niet meer verder mogen voortzetten.

me | 25-05-14 | 09:48

@rara | 25-05-14 | 09:46

Ik hoop het niet, ik word elke 2 jaar weggejorist en opgerot omdat een joris mijn humor niet snapt. Dacht dat deze wel duidelijk genoeg was ...

Niak | 25-05-14 | 09:48

@Witte Worst | 25-05-14 | 09:41
* legt witte worst op tafel

rara | 25-05-14 | 09:48

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 09:27
Omdat hij joodse humor kent moet hij weggejorist worden, wat is dat nou weer voor antisemitisch gedoe ;)

rara | 25-05-14 | 09:46

Ach kijk naar het programma spoorloos , voor allochtonen/achmetjes ( opsporingverzocht) daar zal die moslim wel voorbijkomen. Tenzij die losers zijn indentiteit niet bekend maken, dat zit er ook dik in.

Wayde | 25-05-14 | 09:46

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:41
Als je denkt dat die associatie van (fatsoenlijk) rechts met nazisme verkeerd is dan moet je ook de link tussen (fatsoenlijk) links en stalinisme afkeuren.

Volgens mij streven we naar hetzelfde doel met verschillende middelen.

rara | 25-05-14 | 09:44

-weggejorist-

AlsBoter | 25-05-14 | 09:43

we horen echt voor morgen, na de verkiezingen, niet waar de dader(s) vandaan komen. Niet dat we dat al niet weten natuurlijk. Het feit dat het nergens vermeld wordt zegt al voldoende.

jan-lul-de-behanger | 25-05-14 | 09:43

@Witte Worst | 25-05-14 | 09:41
LoL, hoi Bakito.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:42

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:41 : men is nu weer gehersenspoeld om de PVV als rechts weg te zetten, terwijl ze een nationaal socialistische koers hebben.

ongelovigehond | 25-05-14 | 09:42

@Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:31
Als moderne socialisten in niets lijken op oude en moderne nazi's dan horen ze toch niet bij dezelfde politieke stroming?

rara | 25-05-14 | 09:42

@rara | 25-05-14 | 09:36
Het geeft aan hoe men dus gehersenspoeld is om het Nazi maar als rechts weg te zetten. Dat moet stoppen en dat gebeurt dus niet, want alles wat niet "correct links" is Nazisme. Dat is al meer dan 50 jaar zo. Gebaseerd op een leugen.
Dat moet stoppen.
Dat stopt als je tegengas geeft.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:41

-weggejorist en opgerot-

Witte Worst | 25-05-14 | 09:41

Gaat Harry van Bommel van de SP binnenkort weer de linkse antisemitische gevoelens aanwakkeren door mee te lopen in een demonstratie van onze licht getinte medelanders?

De Laureaat | 25-05-14 | 09:40

@Nonkel Frituur | 25-05-14 | 09:27

Da's een joodse mop van het type "bijtende spot". Vond hem wel toepasselijk want een van de redenen dat de joden zoveel gehaat worden is nog steeds omdat er zoveel totale randdebielen zijn die in een joods complot geloven. Als je het verschil niet ziet tussen inwoners van Israël, het jood zijn als religie, het jood zijn als etnische afkomst. En dan een paar mensen afschiet in het joods museum in Brussel voor je makkers in Palestina dan ben je gewoon niet helemaal goed in je hoofd. Niet dat dit perse een aanslag van dit type hoeft te zijn maar het ligt wel voor de hand. Er wonnen veel moslims in Brussel. Kans dat er eentje doordraait bestaat natuurlijk. Maar als er eentje doordraait die teveel in de Koran heeft gelezen dan gebeurt zoiets natuurlijk. Zolang de Koran aanbeden word zal er Jodenhaat zijn in de wereld. Ik snap die muur in Israël wel. Al immigreren ze naar de maan, de moslims zullen ze volgen want zonder de joden te haten kunnen ze geen goede moslims zijn.

Niak | 25-05-14 | 09:40

@rara: een medewerker van het museum en een omstander ook vermoorden klinkt in mijn oren niet als een afrekening...

Boer in 020 | 25-05-14 | 09:39

De nazi's waren socialisten vol Jodenhaat en de huidige socialisten zitten ook vol Jodenhaat. Handlangers zijn iedere keer weer de moslims.
Als iemand een kinderfeest viert is het land te klein en op iedere vermeende racistische slak wordt zout gelegd, maar het neerknallen van Joden op klaarlichte dag wordt vergoeielijkt onder het mom van 'Ja, maar gezien de situatie in Israel erg begrijpelijk'
Paradoxale is dat Links zijn zelf georganiseerde holocaust gekaapt heeft voor pro-multikul propaganda.

du Roi Soleil | 25-05-14 | 09:37

@AlsBoter | 25-05-14 | 09:33
Weet je wat Joris doet met hardleerse tiepjes?

necrosis | 25-05-14 | 09:37

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:27
Links gaat uit van het collectief, rechts gaat uit van het individu, over het algemeen. Elke verdere inkleuring is onderhavig aan de corrosie van de tijd, volgens mij. En zelfs deze definitie is niet altijd correct.

Overigens vind ik deze discussie over de historische correctheid van hedendaagse politieke etiketjes weinig belangrijk omdat ze te veel afleidt van de hedendaagse problemen en oplossingen door naar een verleden te wijzen dat niet meer bestaat maar nog steeds emoties oproept. Eigenlijk is deze discussie een grote godwin.

rara | 25-05-14 | 09:36

Triest weer dit!

Padre Pio | 25-05-14 | 09:36

@--sql error-- | 25-05-14 | 09:33
De Marxisten willen onze Nederlandse cultuur vernietigingen.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:36

@AlsBoter | 25-05-14 | 09:33
Ga jij dat nou de hele dag herhalen en dan denken dat het vanzelf gaat?

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:35

-weggejorist-

AlsBoter | 25-05-14 | 09:33

sinar2 | 25-05-14 | 09:18
zo simpel is het niet; een 'grote overheid' is inderdaad links, maar de militaire macht en oorlog zijn geen traditionele linkse standpunten, economische macht naar grote bedrijven is ook niet echt 'links'. Meestal noem je zoiets fascistisch, wat niet echt iets met linkse of rechtse politiek te maken heeft. Dat men het nazisme als extreemrechts ziet is omdat nazi's alle zwakke elementen uit de samenleving wilde elimineren: recht van de sterkste in extreme zin.

--sql error-- | 25-05-14 | 09:33

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:25
Er kan ook een vuil politiek spelletje achterzitten, maar dan zit ik al bijna in de hoek van de aluhoedjes.

Mocht vanavond blijken dat het toch een afrekening was dan heeft rechts wel geprofiteerd, maar op onterechte gronden. Rechts heeft dan een vals mandaat, en komt politiek alleen te staan.

Ben ik paranoïde?

rara | 25-05-14 | 09:32

rara | 25-05-14 | 09:23 ik zie de sp niet als extreem links, hoewel ze best wel wat figuren mogen dumpen. Ik vind het verder wel een sympathiek clubje waar ik absoluut niet vijandig tegenover sta. Maar het is toch een ongemakkelijke waarheid waar je even doorheen moet bijten dat de nazi's helemaal niet extreem-rechts maar extreem-links waren, met de sp heeft dat niks te maken die zijn wel ok.

Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:31

-weggejorist-

AlsBoter | 25-05-14 | 09:30

Er komt binnenkort vanzelfsprekend een stille tocht met lichtgetinte witte ballonnen in de straten van Brussel.

bolkebeer | 25-05-14 | 09:30

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:25
Het achter houden van het dadersignalement is moedwillige manipulatie van de meningsvorming van het volk. Niets nieuws onder de zon.

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:29

Pappie | 25-05-14 | 09:21
Deze lijst ik in en hang ik boven m'n bed:
"Myn gordijnen zijn dicht ik dat is donker ik doe open ik zie licht 😂😂😂"

zelf_bedacht | 25-05-14 | 09:29

Natuurlijk wordt het signalement niet vrijgegeven. Die laffe autochtone Europeanen zetten tenslotte de deur wagenwijd open voor de islam-fascisten. Je mocht eens op het idee komen dat ze hier niet welkom zijn en op een partij willen stemmen die er iets aan wil doen...

Boer in 020 | 25-05-14 | 09:28

ze houden het uit de pers omdat de d66 rechter hem dan 2 week schoffelen geeft , of omdat iedereen dan weer ziet dat het een stelletje moslimse immigranten waren

TheJesseJ | 25-05-14 | 09:28

-weggejorist-

AlsBoter | 25-05-14 | 09:28

Moslims verdedigen hun Jodenhaat door het bestaan van Israel. Maar sinds Joden zich verzet hebben tegen de "profeet" worden ze afstammelingen van apen en varkens genoemd. En welke oprechte Moslim durft te twijfelen aan het woord van de "profeet"?
Voor wie meer wil weten over de constante stroom aan hersenspoeling vanuit de Arabische wereld kan een abonnementop de nieuwsbrief nemen bij www.memritv.org/

nieuwe-haring | 25-05-14 | 09:27

Pff wat een simpele mensjes zijn veel van de reaguurders hierboven. Beetje normaal nadenken en relativeren zit er niet in.

lsimon | 25-05-14 | 09:27

Niak | 25-05-14 | 09:25
U bent pas helemaal gestoord ! Figuren als u verdienen een weggejorist en definitief opgerot.

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 09:27

@rara | 25-05-14 | 09:23
Dat is een framing geweest die na de WO II de overgebleven socialisten nogal goed uitkwam. Kan iemand mij even uitleggen waar Na Zi uit bestaat? Nationaal Liberalen? Nationaal Confessionelen? Nationaal Baghwanen?

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:27

hoe lang blijven we nog wakker worden met dit soort beelden?
Wanneer houden we nou eens fckin op met dit soort reacties te tolereren. Dat vieze tuig weigert uberhaupt nederlands te spreken terwijl ze hun fatwas, kaffer en w/e achterlijks ze allemaal bedenken blijven rondschreeuwen.

TheJesseJ | 25-05-14 | 09:27

Het is heel erg vreemd om het signalement zo lang geheim te houden. Of zien de Belgen dit als daderkennis en houden ze het daarom onder de pet?

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:25

-weggejorist-

Niak | 25-05-14 | 09:25

...... Ze winnen NOOIT van de joden......

AlsBoter | 25-05-14 | 09:24

@Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:15
Volgens de politieke ideeen van de jaren '30 was het nazisme rechts, en het socialisme links. Als je die periode van de geschiedenis beoordeelt aan de hand van hedendaagse criteria dan loop je vast omdat de huidige ideeën mede gebaseerd zijn op 80 jaar ontwikkeling. Zo bestaat het hele Lumpenproletariat waar de socialisten het over hadden niet meer, en werkt de SP tegenwoordig aan het beschermen van de interne arbeidsmarkt.

rara | 25-05-14 | 09:23

"Waarom wordt het signalement van die gek niet openbaar gemaakt?"

Omdat er vandaag in Belgie verkiezingen zijn...

peterdh | 25-05-14 | 09:21

-weggejorist-

AlsBoter | 25-05-14 | 09:20

Zoek de dader maar in extreemlinkse, groene hoek. Een soort Belgische Volkert die over lijken gaat om zogenaamd "extreemrechts" verdacht te kunnen maken, 1 dag voor de verkiezingen.
Met dank aan de (nationaal-)socialisten, die geen enkele moeite gespaard hebben om een sfeer van antisemitisme te creëren en te ondersteunen, tot en met een dreigbrief naar een firma die zaken wil doen met Israël. "Koop niet bij joden" is weer helemaal terug van weggeweest.

Nonkel Frituur | 25-05-14 | 09:20

necrosis | 25-05-14 | 09:14
Bij de berichtgeving rond Theo van Gogh en Pim Fortuyn ook.

Feynman | 25-05-14 | 09:19

@Feynman | 25-05-14 | 09:11

Zonder twijfel komt de dader of daders uit lichtgetintië... mocht dat niet zo zijn dan was dit allang bekend geworden, het hele gebeuren is door beveiligingscamera's gefilmd.

Fatwabuster | 25-05-14 | 09:18

@pedro300 | 25-05-14 | 09:10
Dat is wat ze je op sgool wijsmaken.
Als je objectief naar de punten kijkt waar de nazi's voor stonden dan kan je alleen maar concluderen dat ze extreem links waren.

sinar2 | 25-05-14 | 09:18

Moet je voor de gein eens twitteren dat je het leuk vindt dat er Arabieren worden afgeslacht. Nederland zal te klein zijn. Maar Joden afknallen, dat mag. Morgen, als iedereen klaar is met stemmen op het EP, zal uitkomen dat het een Noord-Afrikaan was. En dan zal een wet worden aangenomen dat islamofobie racisme is. Totaal krankzinnig.

Het grootste gevaar is niet een ziekte, maar een dokter die weigert de patient te behandelen.

Boer in 020 | 25-05-14 | 09:18

Rondom de verkiezingen is alles stil gehouden, ook die tegenvaller voor het volk van 1,6 miljard (1 miljard sociale zekerheid, 600 miljoen zorg). Vandaag is ook uit een zogenaamd onderzoek van Kieskompas. Pure manipulatie van het volk zal hieraan, zo het al een echt onderzoek zou betreffen, aan ten grondslag liggen. De vrijgave van het 'onderzoek' is op zich natuurlijk al manipulatie om de gehersenspoelde wens van sommigen op te leggen aan velen.

De Euro is namelijk geen geld, hij kost geld. Dankzij de Euro duurt de crisis in Nederland zo land, anders waren we er al lang uit geweest!

Wans Horst | 25-05-14 | 09:17

@Skunk57 | 25-05-14 | 09:12
Wel even via internet kaartjes bestellen, want ander moet je een uur in de rij staan en ben je een makkelijk doelwit.

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:16

pedro300 | 25-05-14 | 09:10 neun, de nazi's waren extreem links. Extreem rechts is libertarisme ik denk niet dat je daar een kaalkopje zal vinden.

Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:15

@Feynman | 25-05-14 | 09:11
Volgens de berichten is er maar één dader

necrosis | 25-05-14 | 09:14

@Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:05
Zou zomaar kunnen. Deze aanslag gaat de verkiezingen zwaar beïnvloeden in het voordeel van rechts.

rara | 25-05-14 | 09:14

@pedro300 | 25-05-14 | 09:10

Qua denkbeelden over joden hebben de linker- en rechterkant van het socialisme altijd dicht bij elkaar gestaan.

raskol | 25-05-14 | 09:13

McMarx | 25-05-14 | 09:09

Daar zouden wij dus juist nu massaal naar toe moeten gaan.

Skunk57 | 25-05-14 | 09:12

Hopelijk komt de Mossad even langs bij elke tyfus Mocro die op de sosjal mediaas zijn enthousiasme rondbazuint.

raskol | 25-05-14 | 09:12

Signalement daders wordt verstrekt NA de Europese verkiezingen.

Feynman | 25-05-14 | 09:11

Kansloze actie weer.

bosmaloot | 25-05-14 | 09:10

Sterkte aan de nabestaanden. Wat zijn mensen die kansen en schaamte hebben toch een verrijking van onze cultuur.

Bokito ergo sum | 25-05-14 | 09:10

@kaas de vries , nazi`s waren rechts

pedro300 | 25-05-14 | 09:10

Mij zie je niet meer in het Anne Frank Huis.

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:09

En dan nog afvragen hoe het kan dat mensen opgevoed in een judeo-christelijke omgeving zo'n hekel aan ze hebben.

Vrije Nator | 25-05-14 | 09:09

ratten zijn het die moordenaars ,soldaten van de satan.

pedro300 | 25-05-14 | 09:08

"De aanslag die je wist dat zou komen"?

doedeljantje | 25-05-14 | 09:08

@du Roi Soleil | 25-05-14 | 09:03
Het is voor mij onbegrijpelijk dat links samen met Islam zo openlijk anti Israel/antisemitische sentimenten kan blijven etaleren. De laatste keer dat links zoiets deed krijgen we kort daarna een holocaust. De Moslims waren toen ook 2 handen op 1 buik met links toen.

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:08

-weggejorist-

John Dough | 25-05-14 | 09:07

-weggejorist-

ramon1975 | 25-05-14 | 09:07

In verband met de Europese verkiezingen wordt de identiteit van de dader(s) onder de pet gehouden.

Berkemef | 25-05-14 | 09:07

Meer Marokkanen! Meer, meer, meer!

zelf_bedacht | 25-05-14 | 09:06

Bende van Nijvel weer actief?

Kaas de Vies | 25-05-14 | 09:05

Gadverdamme, smerig tuig wat het ook is. Een garnaal heeft nog meer hersencellen.

mosman | 25-05-14 | 09:03

In het land van de Bende van Nijvel kan eigenlijk iedereen achter de aanslag zitten.

rara | 25-05-14 | 09:03

Natuurlijk was het een antisemitische actie. Waarom anders in een Joods museum?

Rest In Privacy | 25-05-14 | 09:03

Ook in de Nederlandse sociale media hoor je betichtingen aan Israël en "de Joden", dat zij dit 'incident' zouden misbruiken voor propaganda doeleinden.
De omgekeerde wereld. Links en de Islam spannen samen om het Joodse volk zwart te maken en te vernietigen.

du Roi Soleil | 25-05-14 | 09:03

Of het nu een antisemitische aanslag was of niet: onze medelanders staan er weer gekleurd op.

rara | 25-05-14 | 09:02

En je ziet meteen weer wat de marokkaanse gemeenschap er van vind op Twitter.

sinar2 | 25-05-14 | 09:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl