Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Marokkaanse vlag op 4 Mei. Een grof schandaal

Ja, verdomd. Daar was-ie weer. De Marokkaanse vlag op een Nederlandse Dodenherdenking op 4 mei 2014. Utrecht ditmaal. Schandalig. Totaal ongepast. Een belediging voor Onze Jongens die door De Mof werden kapotgeschoten op de Grebbeberg en elders in het land. Er was wat ophef over de Marokkaanse vlag op de Twitters. Maar verder bleef het stil. Geen Kamervragen van onderwijs-partij D66, die "kennis" zo prominent in het programma heeft staan. Geen getalenteerde amateurhistorici als Geert Mak en Thomas von der Dunk die prompt in den pen klommen. Geen reactie van het NIOD, dat zo dapper de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden in den Tweeden Wereldoorlog bewaakt. (Dit Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie debunkte het verhaal over de glorieuze strijd van Marokkanen al in 2008, maar anno 2014 hielden ze langer dan 2 minuten de klep.) De mythe over het aantal Marokkaanse tankdivisies (elk jaar komen er een paar bij) dat moedig stand hield tegenover de Duitsche bezetter in Zeeland, blijft hardnekkig woekeren. Terwijl het allemaal uit een Marokkaanse duim gezogen gelul in de ruimte is. Geen Marokkaan heeft ook maar 1 schot gelost om NL te verdedigen tegen Het Nazi Schwein danwel vooraan gemarcheerd bij de bevrijding. De idee dat Marokkanen ook maar iets met het Nederland in 1940-1945 van doen hebben gehad is een ziekelijk ingestoken multiculti hoax van de Linkse FatsoensPolizei en de DeugGestapo. U wordt categorisch voorgelogen, van uw eigen geld nog wel. Er is destijds in 2004 nota bene subsidie verstrekt om dit volstrekt idiote onware verhaal in het collectieve geheugen van Nederland te seeden ende geschiedvervalsen. Daarom vandaag in GeenBlendle het artikel uit 2010 van HP/deTijd dat de hoax destijds haarfijn uitzocht. Klik hierrr: Marokkanen vochten niet in Zeeland (pdf) voor gratis, en er wordt geen 25 cents van uw rekening afgeschreven. Mind you. Het volstrekt idiote en bij elkaar gelogen lespakket over Marokkanen in NL ten tijde van WOII wordt nog steeds aangeboden aan de schooljeugd. Lesmateriaal & DVD. Bah. Een volk dat voor Marokkaanse oorlogshoaxers zwicht, dan dooft het licht.

Reaguursels

Inloggen

is dit wel de Marokkaanse vlag? Ik zie geen varkenskop..

bigoks2531 | 08-05-14 | 18:52

Het verhaal naar Marokkaanse soldaten die betrokken waren bij de bevrijding van Europa was in eerste instantie goed bedoeld om die kutmarokaantjes die voetbalde met de dodenherdenkingskrans op de Dam in Amsterdam in 2003 weer bij de les te krijgen. Iets wat overigens goed gelukt is.
.
Echter, dat verhaal is een eigen leven gaan lij(ei)den.
.
www.geenstijl.nl/archives/images/Marok...
.
Foutje in dat artikel. De hype is begonnen in 2004 en niet in 2005. Een mooi verhaal verkracht - altijd weer en overal.

Rest In Privacy | 07-05-14 | 17:26

Maarrr.... Mogen we ook Duitsers herdenken die aan de bevrijding van Nederland deelnamen? Of is dat 80 jaar na dato nog steeds een brug te ver voor alle wanneer-het-toevallig-zo-uitkomt Deutschland-Hasser?

Het concept van het in stand houden van Duitslandhaat is inmiddels toch wel wat achterhaald dacht ik.

frummel | 07-05-14 | 16:10

Waar zijn de vlaggen van de geallieerde landen? Amerika, Engeland, Rusland of van de Nederlandse koloniën? Waarom alleen die van Marokko?

Henk Daalder | 07-05-14 | 13:56

@Salah-dine. In Israël leefden Marokkanen?! Ben je niet in de war met Arabieren?
@copywriter. Nergens zeg ik dat alleen de Nederlandse gevallenen herdacht moeten worden op 4 mei. Dat is wel erg kort door de bocht. Alle gevallenen voor Nederland uit WOII worden herdacht op deze nationale herdenkingsdag, dus ook de Canadese soldaten, de Engelse soldaten en de Poolse soldaten. Als er ook Marokkaanse soldaten gevallen zijn, dan die ook, maar dat is mij niet bekend (waarmee ik niet zeg dat het niet zo is) en uiteraard de Joodse slachtoffers, verzetsstrijders en overige oorlogsslachtoffers. Nakba heeft NIETS met Nederland te maken en werd bij mijn weten altijd op 19 mei gevierd. Waarom moet dat zo nodig op 4 mei; onze nationale dodenherdenking?!

Maria.1 | 07-05-14 | 13:33

Eigenlijk te gek voor woorden
-
We gedenken de Nederlandse slachtoffers van een bezetting door een socialistische arbeiderspartij en uitgerekend een stad onder bestuur van een socialistische arbeiderspartij hangt volkomen zinloos de vlag uit van een volk dat naar eigen zeggen hier de islam wil installeren.
-
Smerige PvdA landverraders!

Moi | 07-05-14 | 11:15

Maria.1 | 07-05-14 | 09:35
Wat moeten we dan precies herdenken op 4 mei?
Moeten we alleen maar de doden herdenken die de Ned. nationaliteit hebben en op NL. grondgebied zijn gestorven?
Dan heb je gelijk al een probleem. Wat denk je van die NL. piloten die in mei 1940 naar Engeland zijn gevlucht en op Engelse boden zijn gesneuveld? Die vallen buiten de boot. En al die mensen die in Duitse en Poolse vernietigingskampen zijn gestorven vallen dan ook buiten de boot.
En wat denk je van al die Nederlanders die in Nederlands Indie zijn gestorven. Oh wacht... nu krijg je problemen met de 'roode gestaalde kaders' van de linkse kerk. Ned. Indie is natuurlijk bah en vies want kolonialisme dus uitbuiting dus slavernij dus Zwarte Piet dus Quincy Gario dus 'moeten we niet willen met z'n allen'. Die vuige oud-kolonialen willen we er op 4 mei toch echt niet bij hebben dus hebben we op 7 augustus een aparte dodenherdenking speciaal voor hen, wel ergens achteraf natuurlijk, het liefst uit het zicht van de camera's.
Kortom Maria we moeten hier in dit land nu maar eens gaan nadenken over wat we op 4 mei wel of niet willen herdenken.

copywriter | 07-05-14 | 11:05

Dat er hier gepraat word over Hollands glorie of Hollands elite. Denk ik bij mezelf. Waar zijn de helden dan als er iemand word mishandeld op straat. Zie geen NL-er helpen. Alleen toekijken.
Daarnaast lacht de hele wereld NL uit om zijn gaynalisering (nieuw woord, spoedig in de van Dale) en steeds meer rechts-sprekende politiek.
Denk niet dat er met die attitude een oorlog gewonnen kan worden.
"Hoor de Russische beer brullen".

Waarschijnlijk snappen de meeste ook niet waarom er een Marokkaanse vlag is gehesen. Dat zal ik dan haarfijn uitleggen aan de onnozele en onwetende mensen die dat niet weten.
Als eerste, wat vele niet weten is dat er miljoenen joden van Marokkaanse komaf zijn. Alleen al in Israël wonen er meer dan 1 miljoen Marokkanen. Dat is wel meer 18 procent van de Israëlische bevolking (
nl.m.wikipedia.org/wiki/Marokkanen).
Ten tweede de Marokkanen hebben degelijk meegevochten in de WOII. Voor die gene die dat niet weten. Hieronder een stuk over de Marokkaanse betrokkenheid in de WOII die geschreven is door Hans Massilink.......

MAAR DE MAROKKANEN VOCHTEN DOOR,

Nadat de Nederlanders de strijd tegen de Duitsers al hadden opgegeven in mei 1940, verdedigden Marokkaanse militairen in Zeeland nog hun stellingen. Het is een weinig bekende geschiedenis. Mohamed Achahboun probeert daar verandering in te brengen.

Hij zal het nooit meer vergeten, dat moment in 1985. Mohamed Achahboun was voor het eerst met een busje met een aantal Marokkaanse landgenoten naar het Zeeuwse Kapelle (bij Goes) gegaan. Om daar op het Franse Militaire Ereveld de graven te bezoeken van 19 Marokkanen die in 1940 in Zeeland gesneuveld waren in de strijd tegen de Duitse invasiemacht. Een daar aanwezige Marokkaanse vrouw begon plotseling te schreeuwen en viel flauw toen zij de delegatie zag komen. Nog nooit had zij bij het graf van haar gesneuvelde man een Marokkaanse bezoeker gezien. Vanaf 1951 kwam zij elk jaar op 4 mei in alle stilte naar Kapelle, vaak met haar zoon, om de grafzerk met de halve maan te bezoeken. Voor het eerst was daar die confrontatie met landgenoten.

Het voorval raakte niet alleen de vrouw, maar ook Mohamed Achahboun. ,,Ik was zeer emotioneel. Dit moet ik vasthouden, dacht ik. Het stimuleert mij nog steeds om zoveel mogelijk mensen te vertellen dat Marokkanen in Nederland hebben gevochten om de Duitse aanvalsmacht tegen te houden. Heel veel mensen weten dat niet.'' Voorzover bekend, staat in de Nederlandse geschiedenisboekjes niet vermeld dat 3 Marokkaanse divisies onder Frans opperbevel in 1939 en 1940 in het noorden van Frankrijk bij Duinkerken en aan de Belgische kust tot aan beide kanten van de monding van de Schelde gelegerd waren om daar met hun lichte bewapening de nazi-overmacht tegen te houden.

De vergeten geschiedenis van de Marokkanen loopt als een leidraad door Mohamed Achahbouns 'Nederlandse' leven. Hij kwam in 1970 als 19-jarige naar de kassen in het Westland. Daar werkte hij aanvankelijk als een illegale gastarbeider, maar vijf jaar later kreeg hij een legale status, en in 1982 haalde hij zijn gezin naar Nederland. Achahboun leerde al snel de Nederlandse taal, ook al waren er in die tijd nog geen lessen burgerschapskunde. Vooral de dagelijks gesprekken met het gastgezin waar hij verbleef maakten hem snel vertrouwd met het Nederlands.

In Marokko had hij al met mensen gesproken die in Europa hadden gevochten. Hij had daar heldenverhalen gehoord en begrepen dat er duizenden Marokkanen gesneuveld waren in de Tweede Wereldoorlog in de strijd tegen de Duitsers. In Nederland bleef dat gegeven hem achtervolgen. Hij ging op zoek naar de rudimenten van de Marokkaanse geschiedenis in Nederland. ,,Het is heel belangrijk voor Marokkanen in Nederland dat ze weten dat ook hier een deel van hun geschiedenis ligt, dat ze wortels in Nederland hebben, dat ze ook tegen de Duitsers hebben gevochten. Zelfs in de Tachtigjarige Oorlog waren de Nederlanders en Marokkanen bondgenoten tegen de Spanjaarden. Wij zijn geen vreemden voor elkaar, zo blijkt uit de geschiedenis.''

Mohamed Achahboun adviseert tegenwoordig bewonersgroepen voor de Stichting Boog in Den Haag en doet veel vrijwilligerswerk. In zijn eensgezinswoning in het kassendorp Wateringen (grenzend aan Den Haag) vertelt hij bewogen hoe die geschiedenis hem bezighoudt. Komende zaterdag houdt hij op uitnodiging van het Landelijk Bureau ter bestrijding van rassendiscriminatie (LBR) een lezing in de Rotterdamse Laurenskerk over de 'Marokkanen in de Tweede wereldoorlog. Zondag 4 mei gaat hij zoals ieder jaar weer met een groep mensen naar het Zeeuwse Kapelle om daar de gesneuvelde Marokkaanse broeders te gedenken.

Achahboun: ,,Ik wil dat Nederland een soort vaderland voor mij en mijn landgenoten wordt. Lang heb ik gedacht dat ik weer zou terugkeren naar Marokko, maar dat is niet reëel. Ik heb hier mijn kinderen, en kleinkinderen. Ik heb nooit een begin in Nederland gehad en ik zal denk ik ook geen einde hier hebben, en in een kist weer terugkeren naar mijn geboorteland. Maar het is belangrijk om hier een erkenning te krijgen, een eigen islamitische begraafplaats bijvoorbeeld. En ik probeer al tijden hier in Den Haag een monument tot stand te brengen dat herinnert aan de Marokkanen die voor Nederland gestreden hebben.''

De rol van de Marokkanen in de Tweede Wereldoorlog is verdoezeld volgens Achahboun. Meer dan 110.000 Marokkanen hebben tegen de Duitsers gevochten, daarvan zouden er naar schatting 70.000 zijn omgekomen, zegt Achahboun. Samen met Tunesiërs en Algerijnen maakten zij deel uit van het Franse leger. Slechts de hoogste officieren van de onderdelen waar de Noord-Afrikanen vochten, waren Frans. Marokko was een Frans protectoraat onder leiding van sultan Mohammed V. Veel Marokkanen wilden wel in Europa vechten om daar geld te verdienen. Vooral in de strijd in de bergen waren zij zeer bekwaam. Achahboun: ,,In Italië werd een speciale eenheid van 70.000 Marokkaanse militairen ingezet. Deze goums waren gespecialiseerd in de strijd in de bergen. Zij hebben op 17 juni 1944 bij Monte Cassino in Italië een beslissende doorbraak tegen de Duitsers bereikt en de beroemde Gustav-linie doorbroken. Daarna konden Amerikanen en Canadezen Rome bevrijden. (De Arabische strijders werden angstvallig weggehouden bij de bevrijding van de heilige stad, red.) De Duitse bevelhebber in Italië, veldmaarschalk Albert Kesselring, was later in zijn memoires vol lof over het effectieve optreden van de Marokkanen in het bergachtige terrein. Hij vond dat het tactische niveau gunstig afstak tegenover het methodische en daardoor voorspelbare optreden van de Britten en Amerikanen.

,,Generaal De Gaulle heeft op 20 juni 1945 sultan Mohammed V in Parijs een speciale onderscheiding gegeven en de Marokkanen geprezen'', zegt Achahboun. ,,Hij bedankte het dappere Marokkaanse volk voor de trouw, loyaliteit en bloedige offers die zij hebben gebracht bij de verovering van de Monte Cassino.''

In 1939 en 1940 waren volgens Achahboun 30.000 Marokkanen in het noorden van Frankrijk tot in Zeeland gelegerd. Ze kregen in 1940 zware luchtaanvallen van de Duitsers te verwerken en werden verdreven. Tot in Walcheren zaten de lichtbewapende Marokkanen, om daar de toegang tot de haven van Antwerpen te beschermen. ,,Ze leverden in Zeeland man tot man gevechten, bij Kapelle werd een massagraf van 63 Marokkanen ontdekt. De 19 die geïdentificeerd konden worden, werden in Kapelle begraven. De anderen werden weggevoerd en kregen elders een graf'', vertelt Mohamed Achahboun. Toen heel Nederland na de invasie van 10 mei 1940 al overrompeld was door de Duitsers, verdedigden zij op 17 mei nog de laatste stellingen op Zuid-Beveland.

Achahboun heeft zelf een Marokkaanse oorlogsveteraan, een zekere sergeant Ben Daoud, leren kennen die daar had gevochten. Die vertelde hem dat twaalf van zijn vrienden in Zeeland om het leven waren gekomen, acht werden er krijgsgevangen gemaakt door de Duitsers, veertien Marokkanen wisten te ontkomen. Zij hadden zich ontkleed en waren in het water van de Westerschelde gedoken en zwemmend gevlucht. Ze werden in Zeeuws-Vlaanderen door een Nederlander opgevangen, doken onder en vertrokken enkele dagen later naar België en van daar verder naar Frankrijk.

Sergeant Daoud heeft volgens Achaboun hele goede herinneringen overgehouden aan de Nederlanders die hem destijds geholpen hebben. Hij slaagde erin Marokko te bereiken en ging in 1943 opnieuw naar Europa om daar voor de geallieerden te vechten. Met zijn eenheid trok hij door Italië, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Mohammed Achahboun zoekt al jaren erkenning voor de Marokkanen in Nederland. ,,We moeten elkaar beter leren kennen. Weet u dat Marokko in de Tweede Wereldoorlog ook erg veel voor de Joden heeft gedaan. Vanaf 1941 had het pro-Duitse Franse Vichy-regime veel in de melk te brokkelen in Marokko. Desondanks is er geen enkele Jood uit Marokko weggevoerd, integendeel, veel Joden uit Europa zijn naar Marokko gevlucht en hebben daar onderdak gekregen. De Marokkaanse Joden in Israël hebben uit eerbied voor Mohammed V zelfs een bos in Israël naar hem vernoemd.''

Achahboun: ,,Het is belangrijk dat de beeldvorming verandert, dat we bindingselementen zoeken, niet steeds naar de negatieve kanten van elkaar kijken. We moeten weten wat we voor elkaar hebben betekend en wat we nu voor elkaar kunnen doen. De geschiedenis kan daarbij een handje helpen.

Hoop de meeste hiermee duidelijk te maken dat het een herdenking is voor vele bevolkingsgroepen in de hele wereld en niet alleen de nl'ers en de "geallieerden".

V-peace (we need it).........

Salah-dine | 07-05-14 | 10:53

Maria.1 | 07-05-14 | 09:35
Was die Nakba bijeenkomst daadwerkelijk een provocatie? Of was het toevallig 4 mei (een vrije dag). Katholieken (die ook vaak als anti-semitisch worden beschouwd) hadden ook hun missen. En bovendien: een documentaire over het Anne Frank-huis liet zien dat veel mensen die "in de rij stonden" voor het Anne Frank-huis en zeiden dat ook zij zich identificeerden met Anne doordat zij (als Tibetaan die zucht onder het Chinese juk, of als Koerd die zucht onder het Iraanse of Irakese juk) zich ook onderdrukt voelden. Waarom zou dat als Palestijn niet mogen, als je je onderdrukt voelt door bezetter Israel. Het Joodse volk staat los van Israel. Het zou racistisch zijn om het op 1 hoop te gooien. Echt provoceren is het als je uitgerekend om 20.01 uur iets doet....

TB2318 | 07-05-14 | 09:56

@copywriter. Ik wil ook niks afdoen aan het feit dat er Marokkanen bij de geallieerden zaten her en der. Maar het gaat nu om de Nederlandse dodenherdenking. In die context kan ik me niet voorstellen waarom de Marokkaanse vlag gehezen moet worden en dat perse op die dag ook de Nakba herdacht moet worden. Dat is pure provocatie.

Maria.1 | 07-05-14 | 09:35

ca12nag3 | 07-05-14 | 08:27
Franse archieven zou ik maar met een korreltje zout nemen. Fransozen staan niet voor niets bekend om hun 'slag'.
Nadat het Franse 7e leger had geprobeerd om de haven van Atwerpen en de Schelde te behouden voor de gealieerden hebben de Duitsers enkele duizenden krijgsgevangenen gemaakt waaronder veel Noord-Afrikanen. De etnische Fransozen werden overgebracht naar reguliere krijgsgevangenkampen in Duitsland. De Frans koloniale gevangenen werden vastgehouden op Zuid-Beveland. Ze hadden daar een redelijke mate van bewegingsvrijheid en stonden op vriendelijke voet met de plaatselijke bevolking (heel anders dan nu) In de tweede helft van de oorlog zijn zij op transport gezet richting Duitsland. Wat er van hen geworden is weten we niet. In de reguliere krijgsgevangenkampen zijn zij nooit aangekomen. Waarschijnlijk werden ze door de Nazi's beschouwd als 'unter menschen' en zijn ze in de vernietigingskampen terecht gekomen. Daar zullen ongetwijfeld ook Marokkanen bij geweest zijn.
.
Hoewel Noord-Afrikanen in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder geen aandeel hebben gehad bij de bevrijding van Nederland zijn zij aan gealieerde zijde wel degelijk aktief geweest rond de Middellandse Zee, zoals in Noord-Afrika tegen Rommel, de invasie van Sicilie, Monte Casino. En alweer, daar zullen ongetwijfeld ook Marokkanen bij geweest zijn.
.
De geschiedenis is nooit of zwart of wit.

copywriter | 07-05-14 | 09:15

Logisch toch het is de vlag van de nieuwe bezetters... domme tata's

pinkelotje | 07-05-14 | 09:03

Nog een kwestie:
Weliswaar zijn die Marokkaanse graven in Zeeland niet van Marokkanen die hebben gevochten voor Nederland. Ze zijn immers vanuit Duinkerken aangespoeld. Feit blijft wel dat ze deel uitmaakten van de geallieerden.
Er zijn in Nederland ook graven van Engelse, Amerikaanse en Canadese graven van piloten die hun missie hadden uitgevoerd in Duitsland en boven Nederland zijn neergeschoten. Ook deze geallieerde militairen hebben dus ook geen deel uitgemaakt van de (directe) bevrijding van Nederland. En daar bestaan ook gewoon (terecht vindt iedereen) graven voor. Wat is het verschil tussen die Marokkaanse aangespoelde graven en die Engelse neergevallen piloten. Ze hebben allebei niet deelgenomen aan gevechten in Nederland.

TB2318 | 07-05-14 | 08:59

@Bezorgde_Burger | 07-05-14 | 00:34
In 1948 werd de staat Israel opgericht en gingen veel Pro-Israelische Joden naar Israel. De doorsnee Marokkaan is weliswaar niet anti-semitisch, maar wellicht anti-bezetter-Israel. Maar we hadden het over WO II. Daar waar Frankrijk (Vichy, Pétain) welwillend stond tegen het nieuwe nazi-regime verzette Marokko zich tegen de anti-semitische maatregelen van moederland Frankrijk.
Cassablanca was zelfs een oord waar in 1943 de geallieerden de plannen maakten voor een invasie in Europa.
Zie:
www.bevrijdingintercultureel.nl/bi/ill...
We zien 3 belangrijke geallieerde leiders: Mohammed V, Roosevelt en Churchill.
Of lees anders:
www.bevrijdingintercultureel.nl/bi/mar...
voor de nodige nuance.
Marokkanen helemaal ophemelen slaat nergens op. Maar ze helemaal neerhalen, slaat ook helemaal nergens op. En: misdragingen en oorlogsmisdaden zijn ook door andere geallieerden begaan.

TB2318 | 07-05-14 | 08:49

Plop! | 07-05-14 | 00:02
Het is vrij simpel het gaat om mensen die voor Nederland zijn gestorven en/of op Nederlandse bodem. En voor marokkanen is dat niet het geval.
Er zijn tal van soldaten aangespoeld na duinkerken en ook het Frans archief spreekt tegen dat marokkanen in nederland gestationeerd zaten. En die hebben er geen belang bij om dat te verbergen.
Waar men in nederland goed is is leugens om bestwil met alle gevolgen van dien.

ca12nag3 | 07-05-14 | 08:27

@LangeMocro. (bijna) iedereen weet dat de Canadezen een hele grote rol hebben gespeeld bij de bevrijding. Maar ik vrees dat over een aantal jaar de kinderen op school leren dat Marokko een belangrijkere rol heeft gespeeld. Net zoals 4 mei gekaapt wordt door de moslims.

Maria.1 | 07-05-14 | 07:31

Dr. Goebbels zou jaloers zijn......

Uylenspieghel | 07-05-14 | 07:26

Het Franse leger heeft nooit een aandeel gehad in de verdediging van Nederland in de mei dagen van 1940.
De Franse troepen in Zeeland hadden maar één doel en dat was de verdediging van de haven van Antwerpen met haar toegang (Westerschelde).
Antwerpen was de enige grote strategisch belangrijke haven tussen Frankrijk en Engeland, de haven van Rotterdam had men (Frankrijk en Engeland) vóór de inval in Nederland al opgegeven en werd als onverdedigbaar beschouwd.
Het Franse opperbevel zette voor de verdediging van Antwerpen hoofdzakelijk koloniale troepen in, de eigen elite eenheden hielden ze natuurlijk voor de verdediging van hun thuisland.

copywriter | 07-05-14 | 05:24

@TB2318 | 06-05-14 | 14:05

"De Joden hebben in Marokko altijd een veilig heenkomen gevonden."

Hoeveel woonden er voor 1948 en hoeveel wonen er nu? Goedpratert.

Bezorgde_Burger | 07-05-14 | 00:34

@Vrije Nator | 06-05-14 | 13:58

Die informatie aan Tuinier doorgeven, zal wel niet helpen. In ieder geval kan hij zich dan later niet beroepen op "Ich habe es nicht gewusst".

Bezorgde_Burger | 07-05-14 | 00:30

Plop! | 07-05-14 | 00:02
In 1948 woonden er 270.000 joden in Marokko.
In 2008 nog maar 3000.
Tel uit je winst...

de honden blaffen... | 07-05-14 | 00:28

@Brou Is Back | 06-05-14 | 13:54

@wimutrecht op wiki zoeken moet: Stockholmsyndroom!

Bezorgde_Burger | 07-05-14 | 00:26

Marokko heeft zich in de tweede wereldoorlog solidair verklaard met Frankrijk. Is een feit. Duizenden Marokkanen hebben onder Franse vlag gevochten. Is ook een feit. Los van de vraag of er Marokkanen zijn gesneuveld in Nederland denk ik dat zij ook een plaatsje hebben verdiend aan de herdenkingstafel.
De opmerkingen die ik hier op deze site zie stemmen me weinig hoopvol op de toekomst. Dat Marokkanen deelnemen aan de herdenking betekent dat zij zich deel voelen van de Nederlandse samenleving. En ss dat niet juist wat al die rechts-radicalen hier verwachten?
En laten we het vooral niet hebben over de glansrol van de gemiddelde Nederlandse politieagent, spoorwegbeambte, rechter, advocaa en gemeenteambtenaar tijdens de oorlog.

Plop! | 07-05-14 | 00:02

@Hans Gruber | 06-05-14 | 11:14

Wat nog schandelijker is dat men er al herhaaldelijk op gewezen is dat dit verzonnen is en nog altijd aangeboden en als lesmateriaal in gebruik is.

Bezorgde_Burger | 06-05-14 | 23:45

@ikdenkwat | 06-05-14 | 11:12

Citaat uit link onderaan pagina:

"Gebaseerd op lezingen van Mohamed Achahboun en Herman Obdeijn over Marokkanen in de Tweede Wereldoorlog. Lezing georganiseerd door LBR in het Verzetsmuseum Amsterdam, november 2003."

Lees maar eens eerst de link naar deze PDF www.geenstijl.nl/archives/images/Marok... waarnaar wordt verwezen in het artikel. Het is en blijft een schande, maar wie verwacht nu wat anders van een verzetsmuseum in Amsterdam.

Bezorgde_Burger | 06-05-14 | 23:40

En de EU vlag dan?

Thorolf | 06-05-14 | 23:36

"It's a bloody shame".

de honden blaffen... | 06-05-14 | 23:35

@CoffeePatch | 06-05-14 | 11:04

Marokkaan opleiding geschiedenis: ik hou niet van werken. Say no more, say no more! Jan zet ze wel op hun plek, doet dat in ieder geval wel goed.

Bezorgde_Burger | 06-05-14 | 23:04

@Papapanzer | 06-05-14 | 10:48

Stempt VVD voor de betere PvdA maatschappij. Bedankt van Zanen voor dit schrijnend verraad aan de gevallenen en de slachtoffers.

Bezorgde_Burger | 06-05-14 | 22:46

CoffeePatch | 06-05-14 | 11:20
Maar de koning van Marokko stond aan de geallieerde kant. Ik begrijp niet wat je met deze algemeen bekende feiten wilt aantonen in deze context.
Maar ik vraag me ook af of 19 gesneuvelde marokkanen die vlag rechtvaardigen. Van mij mag ieder land dat militair heeft bijgedragen aan de bevrijding van Nederland daar een vlag hebben.

gutgutgut | 06-05-14 | 22:30

Ik ben bang dat als er niet snel wat verandert in dit kleute land, dat we dat vod steeds vaker gaan zien,mischien in de toekomst wel op het binnenhof.
Een voordeel als het zover is zien we onze politieke landveraders dan niet meer.

Steenrijk | 06-05-14 | 22:22

Menig Nederlandse soldaat en verzetsstrijder uit de 2e wereldoorlog zal zich omdraaien in het graf wetende het leven te hebben gegeven mede voor de vlag van een Noord Afrikaans land.

hank_nozemans | 06-05-14 | 22:17

Tikkie Terug | 06-05-14 | 11:15
De foto in de link is van de groot moefti van Jeruzalem, een vriendje van de nazi's. Wat heeft die met marokkanen te maken?
Of ben jij er zo een die denkt dat Istanbul in Marokko ligt.

gutgutgut | 06-05-14 | 22:15

Waren er dan helemaal geen dode Marokkanen in NL gedurende WOII? Zeker wel. Bij de evacuatie van Duinkerken naar Engeland waren ook Franse troepen betrokken. Daarbij was een eenheid (niet vechtende) verzorgende troepen, die uit Franse Marokkanen bestond.
Op de vlucht kwamen zij jammerlijk in de golven om en 4 daarvan spoelden later in Zeeland aan.
Helaas zonder heldendaden te verrichten.

HdK | 06-05-14 | 20:31

@Vrije Nator, dat was een reactie op iemand. Mijn inhoudelijke reactie (ontopic betreft de vlag) was dit:
.. Er hoort geen Marokkaanse vlag te hangen, ook geen Franse, Engelse, enz. Misschien dat de Canadese er hangt omdat de Canadezen een enorm aandeel hadden in de bevrijding, weet ik niet meer en zoek ik niet op. Zelfs bij het zien van de Israëlische vlag moest ik even nadenken. Het joodse volk heeft enorm geleden en is gedeporteerd met Nederlandse hulp. Hun leed is ongekend en niet te bevatten, zij hebben naar verhouding zonder twijfel het meest geleden. Om die reden snap ik dat de vlag van de enige joodse staat er hangt. Goed, over de Marokkaanse vlag. Zulke dingen moet je niet doen. Hijs een Nederlandse vlag, eventueel een Israelische erbij en that's it..."

en @maria.1, als je goed leest, lees je dat ik een rol van de Canadezen bij de bevrijding onderken. Ik heb het over hoe groot hun aandeel was. Je kan het alleen maar hebben over hoe groot die rol is als je die rol onderkent. Het kan ook dat de bewuste plaats bevrijd is door een groepje Canadezen en daarom de Canadese vlag wordt gehesen. Ik weet niet eens of het een Canadese vlag is en dat doet er niet toe voor het punt.

LangeMocro | 06-05-14 | 20:27

@LangeMocro | 06-05-14 | 17:32
Ook voor jou geldt: Het gaat in deze discussie niet over de vrouwen die door de Russen verkracht zijn. Of over het feit dat Fransen eigenlijk even erg zo niet erger waren in het begaan van naoorlogse misdaden als de Duitsers. Het gaat hier om de discussie waarom er een fucking Marokkaanse vlag heeft gehangen bij de Dodenherdenking van 4 mei. Ik snap de Nederlandse vlag. De Israëlische vlag ook. Is onlogisch aangezien de staat Israël pas in 1948 ontstaan is, maar goed, als je toch een vlag wilt hebben die de Joden symboliseert c.q. representeert dan is deze vlag wel ok. Amerikaanse, Britse, Canadese vlaggen snap ik ook. Poolse en Franse vlaggen wat minder, maar die zouden er eventueel ook mogen hangen. Maar een motherfucking Marokkaanse vlag heeft er geen zak te zoeken. Als Marokko geen kolonie van Frankrijk was geweest destijds waren zij echt niet uit de goedheid van hun hart komen strijden voor het welzijn van Europa. Zelfs Frankrijk kwam hier alleen maar om hun eigen belangen te beschermen. Serieus, als we elk kneuterlandje gaan eren wat ook maar een bakje koffie voor Nederlanders heeft gezet in 40-45 kunnen we heel Den Haag volhangen met vlaggen.

Vrije Nator | 06-05-14 | 18:59

@LangeMocro | 06-05-14 | 17:32 . Zo, je weet er kennelijk veel van. Maar dat de Canadezen ons bevrijd hebben, dat wist je dan weer niet. Hm.

Maria.1 | 06-05-14 | 18:56

Onderdeel van Plaststerk's sociaal democratische (neofascistische) ethnocide agenda: over 10 jaar wordt er helemaal geen Nederlandse Vlag meer gestreken

G. Raayer | 06-05-14 | 18:56

Ze hebben wel meegevochten met de geallieerde..

Harde Kopkaas | 06-05-14 | 18:44

Wie heeft die vlag daar dan op gehesen ?
De landverrader .

XaaD666 | 06-05-14 | 18:38

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 10:53
En de Poolse.
zuurkool | 06-05-14 | 10:59

Vergeet Brabant niet. Daar heeft het Poolse leger ook veel gevochten en ons bevrijd van den mof ;). Het Poolse leger in WW2 is wat het minst gewaardeerde leger geweest. Ze worden veel en veel te weinig genoemd, terwijl hun deelname erg belangrijk is geweest en in sommige gevallen doorslaggevend (Monte
Casino, Fallaise). Het was het grootste leger binnen de geallieerden van een bezette natie. Het was groter dan het Vrije Franse leger. Die gasten hebben overal gevochten voor de vrijheid van anderen maar velen hebben hun land nooit meer terug gezien. De personen die wel terug zijn gegaan, werden in Polen opgepakt, want gevochten met de westerse geallieerden... mocht niet.

Dat hun vlag dan niet wappert in Utrecht, oké, ze hebben die stad niet bevrijd. Maar waarom dan wel een vlag van een natie die helemaal niets bevrijd heeft in NL en in het meest gunstige geval met een handjevol soldaten op ons grondgebied heeft gestreden is mij volkomen een raadsel.

Baruch de Spinazie | 06-05-14 | 18:16

Italie kent de film Ciociara met Sofia Loren, Spanje de film Libertarias met Ana Belen.
In beide films is te zien hoe Marrokaanse soldaten resp. in dienst van Frankrijk en Spanje vrouwen verkrachten en erger. Ze kregen slecht betaald en daarom werd hun gedrag gerechtvaardigd.
Laffe daden begaan door militairen op burgers.
De regulares van de Spaanse fascist Franco en de gaumiers van de Franse collaborateur Pétain. Het is maar dat u het weet.

ecologiste | 06-05-14 | 18:12

Godsgeklaagd dat deze vlag werd gehesen! Alles trekken deze figuren naar zich toe - en wij geven eraan toe. Beide misselijkmakend!
Mijn ouders hebben zeer geleden in de oorlog (wie niet?) en het met geluk overleefd, zeer velen hebben dat geluk niet gehad.
Deze herinneringen mogen niet gekaapt worden!

L.E. Raar | 06-05-14 | 17:52

eenTurk | 06-05-14 | 17:36
Van welk leger waren ze?
Was het het Marokkaans leger? Nee, het was het Franse leger. Vlaggen zijn gebonden aan een natie. Aan nationaliteit is indirect.

swift1.6 | 06-05-14 | 17:44

swift1.6 | 06-05-14 | 17:32

Dan zijn het opeens wel Fransen, hou toch op man.

eenTurk | 06-05-14 | 17:36

Het is waar er waren Marokkaanse divisies.
het probleem was alleen dat deze divisies niet vochten maar de bevrijde bevolking bestal en verkrachtte en vermoorde.

wollah zoek maar op.. google is je vriend.. vriend.

oafc | 06-05-14 | 17:33

Kapelle liggen 24 Franse personen met een arabische namen.
chickenlover | 06-05-14 | 17:26
.
kort samengevat, Fransen dus.
Dat ze aangeven dat het moslims zijn, prima, dat is ook zo met andere religies. Maar religie staat op zich los van nationaliteit.

swift1.6 | 06-05-14 | 17:32

@vanhetvarken, je weet ook dat honderdduizenden tot miljoenen Duitse vrouwen tijdens de 'bevrijding' in Duitsland verkracht zijn? Sommige wel 60 of 70x? Het zijn beestachtige daden, maar om te doen alsof het 'de Marokkanen' waren is bogus. De frogs (Franse soldaten) hadden sowieso een lossere reputatie betreft verkrachtingen. Franse soldaten verkrachtten bijvoorbeeld vrouwen waarvan ze dachten dat die Duitsgezind waren tijdens de opmars van Duiters. Don't believe me? Look it up. De Fransen lijken wat dat betreft op de Russen; kunnen heel bruut zijn. Hebben ook gifgas op dorpen in Noord Afrika gedumpt toen de kleurmenschen gingen zeuren om onafhankelijkheid. Hoe dan ook, ik geloof ook dat Marokkaanse soldaten heel bruut waren, maar die miljoenen die verkracht zijn in Duitsland was geen Marokkaan bij betrokken. En zo een knaap uit een kolonie draait sowieso sneller door, ze zijn jaren zonder vrouwen en constant in dienst van hun koloniale overheersers. Ze konden niet aan een vrouw komen, want die was er niet. Ze werden minderwaardig geacht, dan mogen ze niet als geallieerden aanpappen met Europese vrouwen en hun eigen vrouwen zijn er niet. Wat denk je dat die seksueel gefrustreerde folks doen als je ze achter vijandelijke linies los laat? Ik heb wel een idee hoor. Zou me ook niks verbazen als de commandanten er van wisten maar de andere kant op keken. Dat ze orders kregen moraal te breken en de commandanten donders goed wisten van verkrachtingen, maar pretendeerden het niet te weten of dat ze er "zogenaamd" wat tegen deden.

LangeMocro | 06-05-14 | 17:32

Wat <gentle giant | 06-05-14 | 11:09 > al schrijft. Maar als je één buitenlandse vlag ophangt, dan moet je ook consequent zijn en ook de vlag van de VS, UK, Australië, Nieuw Zeeland, Canada enz ophangen.

Exilium | 06-05-14 | 17:32

In Kapelle liggen 24 Franse personen met een arabische namen. Van deze 24 waren er 17 verdronken in 1940.

Toelichting bij 24 namen

De heer J.A. Hey (Hengelo) heeft op persoonlijk initiatief in de jaren 1970-2000 onderzoek gedaan naar in Nederland begraven militairen met een niet-Nederlandse nationaliteit, onder wie de Franse militairen uit de jaren 1940-1945. Op basis van zijn gegevens, de informatie op de graven en aanvulling door onder meer Ad van den Oord, komen we tot de volgende analyse.

24 namen met en zonder graven, met en zonder monument
Op de door Hey samengestelde lijst staan 595 namen van Franse militairen; 24 van hen zijn leden van Noord-Afrikaanse eenheden of moslim. Er zijn overigens ook andere nationaliteiten vertegenwoordigd, zoals de Poolse.
Veel Franse gevallenen, en 22 van de voornamelijk Noord-Afrikaanse groep, zijn na de oorlog definitief begraven in Kapelle (Zuid-Beveland) op de Franse Militaire begraafplaats. De lichamen van de meeste Franse militairen zijn na de oorlog echter niet in Kapelle gebleven of daarheen gebracht, maar naar Frankrijk teruggevoerd. Er blijven 229 graven over, waaronder ruim honderd met het opschrift 'non identifé', niet geïdentificeerd. Daaronder kunnen ook Noord-Afrikanen en/of moslims zijn.

Op het door de Nederlandse vereniging 'Souvenir Français' in mei 1950 onthulde monument te Kapelle staan, in goudkleurige letters, bijna 600 toen bekende namen van gesneuvelde militairen. Het onderzoek van Hey toonde aan dat er dubbele namen bij staan, terwijl andere namen ontbreken.
Van de Noord-Afrikaanse groep ontbreken vier namen op het monument: de twee Marokkaanse tirailleurs (7e RTM) Hassan ben Abdallah en El Achir ben Bouali, Messaoud ben Ahmed en kwartiermeester Elie Benazech. Hun graven zijn wel in Kapelle. Van twee anderen wordt de naam vermeld, maar zijn de graven niet in Kapelle. Salch ben Ski ligt begraven op het oorlogskerkhof 'Vredenhof' in Schiermonnikoog, dat al tijdens de Eerste Wereldoorlog werd opgericht. Van Brahamin ben Mohamed is het graf op het strand van Castricum nog tijdens het jaar 1940 in zee verdwenen.

Van de in totaal 24 geïdentificeerde Noord-Afrikaanse en Arabische militairen die in Nederlandse grond begraven zijn, staan aldus twintig namen, soms met een iets andere schrijfwijze, op het monument vermeld. 19 Als groep bij elkaar onder een halve maan en het niet geheel juiste opschrift Algériens - Marocains. 1 Naam, die van krijgsgevangene Weddiden, aan het eind van de tweede Franse groep; hij was vermoedelijk Fransman. 22 Personen hebben hun graf in Kapelle, 1 in Schiermonnikoog, 1 in zee.

Marokkaans, Algerijns, Syrisch, niet-moslim, onbekend

Van de 24 Franse militairen met Arabische namen, zijn er vermoedelijk 13 van Marokkaanse, 2 van Algerijnse en 1 van Syrische origine. De acht anderen kunnen nog niet nader worden geïdentificeerd.
Zeven personen behoorden tot het regiment van Marokkaanse tirailleurs (RTM): Moktar ben Djilati (sergeant 4e regiment), Mohamed ben Abdel Kader (korporaal en chef 3e reg.), Hassen ben Abdalla (7e), Ahmed ben Abdelkacem (263e), El Achir ben Bouali (7e), Mohamed ben Brahim (7e), Abouad ben Cherki (7e). Zij zijn allen begraven in het tweede islamitische vak (H). Twee andere militairen liggen elders. De Fransman Weddiden behoorde tot een ander Marokkaans regiment (Régiment Marocain 11e FA - Forces Auxilliaires); zijn graf is in het Franse vak C. Volgens de lijst van de begraafplaats 'Vredenburg' in Schiermonnikoog behoorde ook Salch ben Ski tot een Marokkaans regiment (STR Maroc). Deze negen zijn dus hoogstwaarschijnlijk van Marokkaanse origine.
Twee personen behoorden tot het Régiment Tirailleurs Algériens (RTA): Haddadi Hamou, met een Algerijnse geboorteplaats (11e) en Amour Dilmi (13e). De laatste is begraven in het eerste islamitische vak, A.
In vak A zijn ook de andere vijf slachtoffers begraven van wie het legeronderdeel bekend is: Mohamed ben Abdesselem (Régiment Infanterie, Maroc), de Syrische parachutist Ibrahim Asem (3e RCP), Larbi ben Bouassa (Régiment Infanterie), Ben Allal Ben Kessou (64e Régiment d'Artillerie Africaine) en Ahmed Ben Korchi (31e Génie). Van Ben Kessou is een Marokkaanse geboorteplaats bekend: Zimour Caid (1920). Van Larbi ben Bouassa doet de naam vermoeden dat hij Marokkaan was. Dat geldt ook voor Mohamed ben Dahan. Van deze groep waren dus vermoedelijk vier personen Marokkaans.
Van de acht overigen, Messaoud ben Ahmed, Mohamed ben Ali Ahmed, Elie Benazech, Ahmed Ben Korchi, Ahmed ben Laski, Abdel Malek, Brahamin ben Mohamed en Husein Mohamed is de origine nog onbekend. Ben Ali Ahmed, ben Laski en ben Mohamed liggen begraven in vak H, waar alle Marokkaanse tirailleurs liggen.
Van twee van deze groep zijn militaire bijzonderheden bekend: Mohamed ben Ali Ahmed was sergeant. Elie Benazech, begraven in het Franse vak D, had de functie van Maréchal de Logis (kwartiermeester).
Weddiden en Elie Benazech hebben een kruis op hun graf. Elie Benazech was katholiek. Volgens Sami Kespi van de Stichting Maimon zijn velen van de 24 militairen oorspronkelijk (12e tot 15e eeuw) van joodse origine.

Verdronken, krijgsgevangen, gewond/ziek, gesneuveld

Zeventien van de 24 Noord-Afrikaanse en Arabische militairen zijn in de loop van juli en augustus 1940 aangespoeld op de Nederlandse kust, vooral op de Waddeneilanden, maar ook in Zeeland, Zuid- en Noord-Holland (zie kaartje). Het betrof militairen die betrokken waren bij de evacuatie van rond 200.000 Engelse en 140.000 Franse troepen uit Boulogne, Calais en vooral Duinkerken naar het Engelse Dover. De 'Operatie Dynamo', vanuit Duinkerken, vond officieel plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940. De geallieerde troepen waren ingesloten door de Duitsers en werden, met hun schepen, bestookt door vliegtuigen (de 'Luftwaffe') en soms de kustbatterij. De Britse marine schat het aantal gesneuvelden bij deze evacuatie op 8100 Britten en 1300 anderen. Vanwege de relatief lage verliezen vanuit een militair hopeloze situatie, sprak met al gauw over 'het wonder van Duinkerken'.
Van de 848 schepen die aan de evacuatie deelnamen, werden er 72 door de nazi's tot zinken gebracht. Daarnaast gingen 163 meest kleine vaartuigjes in de golven verloren. Zeker 8 Franse schepen werden uitgeschakeld: Duitse jachtbommenwerpers bombardeerden op 21 mei bij Duinkerken destroyer 'Adroit'', op 23 mei bij Boulogne de 'Orage' en bij Malo-les-Bains de 'Jaguar'. Op 24 mei werd destroyer 'Chacal' bij Cap d'Alprecht door een kustbatterij getroffen en op 30 mei bij Nieuwpoort de 'Bourrasque'. Op 31 mei en 1 juni brachten Duitse vliegtuigen voor Duinkerken de 'Sirocco' en de 'Foudroyant' tot zinken. Daarnaast liep het vrachtschip 'Douasien' met duizenden opvarenden op 28 mei bij Duinkerken op een magnetische mijn.
Eén militair, de Marokkaan Weddiden, werd in juni 1940 bij Gorkum in de rivier gevonden; hij was vermoedelijk als krijgsgevangene uit België aan boord van het binnenvaartschip Rhenus, dat op weg naar Duitsland bij Willemstad op een mijn liep.
De zes overige Noord-Afrikaanse gesneuvelden stierven op het land. Drie van hen in de zomer van 1940 in een ziekenhuis te Maastricht, waarheen zij als gewonde krijgsgevangenen uit België of Noord-Frankrijk waren overgebracht: de Algerijn Amour Dilmi (juni), de Marokkaan Ben Allal ben Kessou (september) en de heer Husein Mohamed (juni). Een ander vond zijn graf al op 22 mei 1940 om vermoedelijk dezelfde reden in Schoondijke (Zeeuws-Vlaanderen): kwartiermeester Elie Benazech. De Algerijn Haddadi Hamou tenslotte was krijgsgevangene in Amersfoort en stierf daar op 1 oktober 1943.

Eén militair sneuvelde later in de oorlog. De Syrische parachutist Ibrahim Asem kwam in april 1945 om het leven bij Assen. Het 2e en 3e regiment Chasseurs Parachutistes was bij de bevrijding van Noord Nederland achter de Duitse linies afgesprongen. Het maakte onderdeel uit van de Engelse SAS, Special Air Service. Hun vaandel kreeg na de oorlog de Nederlandse militaire onderscheiding de Bronzen Leeuw, voor bewezen dapperheid.

chickenlover | 06-05-14 | 17:26

Gaz21 | 06-05-14 | 10:45
geschiedvervalsing is een heel andere zaak.

swift1.6 | 06-05-14 | 17:20

Veel bijdragen en veel interessante bijdragen. Wat mij betreft symboliseert die Marokkaanse vlag het landverraad anno 2014. Eurabia is in volle gang en je krijgt er koude rillingen bij dat de gutmenschengemeenschap hier het hardst aan meedoet. Want laten we wel wezen, de goed geïntegreerde, nuchtere Marokkaan beseft toch donders goed dat die vlag hier niks te zoeken heeft. Die wordt nl. warm om het hart als Oranje straks aantreedt tegen Spanje en de Hollandse driekleur ziet wapperen. Dat hij het jammer vindt dat Khalid Boulahrouz er niet bij is, vind ik dan weer volstrekt logisch. Maar vraag mij niet hoeveel goed geïntegreerde, nuchtere Marokkanen dit land precies telt...

milky bar | 06-05-14 | 17:20

Mark van Leeuwen | 06-05-14 | 10:42
ik durf te wedden dat er meer (zowel procentueel als absoluut) Duitsers waren die (ook in Nederland) de nazi's probeerden te saboteren (en joden hielpen onderduiken) dan Marokkanen.

swift1.6 | 06-05-14 | 17:19

Er hoort maar één vlag halfstok, die van Nederland. En als er Marokanen die uit respect en betrokkenheid mee doen, prima, maar dan wel met de Nederlandse vlag.

Zijn we nou helemaal van de pot gerukt in dit kutland, dan nog liever een Duits vlag half stok, gvd!

Tjemig | 06-05-14 | 17:00

dit is ernstig schandalig pure walging om de vlag van een dit land te tomen op 4 mei Utrecht schaam je diep en ja minder minder en minder .

rukkieduck | 06-05-14 | 16:44

vanhetvarken | 06-05-14

Verbluffende gebeurtenis. Zoiets kun je alleen maar doen als je je minstens zo hoog voelt als de Übermensch. Prestatie van formaat van deze Marokkaanse helden soldaten. Zum kotzen.

ecologiste | 06-05-14 | 16:28

Het is elk jaar gelazer! Laat de regering nauwkeurig omschrijven over het wat en hoe, basta.
En anders er maar mee stoppen. Met dit gedoe, beledig je de gevallenen!

josef1952 | 06-05-14 | 16:17

Dan staat je verstand stil.

Neehè | 06-05-14 | 16:03

Het meest volledige verslag over wat er die vier dagen in mei allemaal is gebeurt kun je vinden op www.waroverholland.nl/
.
Deze 3 hoofdstukken geven een goed beeld van de Franse "bijdrage".
.
www.waroverholland.nl/index.php?page=p...
www.waroverholland.nl/index.php?page=f...
www.waroverholland.nl/index.php?page=p...
.
Een "bijdrage" die zich kenmerkt door typische Franse incompetentie. De Franse troepen die de Mariniers moesten helpen met het verdedigen van de zuid-flank van Rotterdam waren de eersten om de benen te nemen toen de Duitsers er aan kwamen. Ook in Zeeland ging het niet veel beter.

copywriter | 06-05-14 | 15:09

Bij goede journalistiek hoort ook feitenduiding.
M.a.w. WIE is er verantwoordelijk voor deze actie?
Welke,met een aan zekerheidgrenzende waarschijnlijkheid BLANKE van Nederlandschen Bloede Melkboerenhondehaar gemeenteambtenaren,hebben dit bedacht?
Heeft nieuwe (VVD) burgemeester Jan van Zanen toestemming gegeven?
Welke belangengroepering(en) heeft/hebben zoveel MACHT dat blijkbaar geen enkele gezagsdrager hiertegen optreedt?

En waar zijn diegenen die zichzelf zien als de ENIGEN die er in dit land Het Juiste Goede Geweten op na houden?
Freek de Jonge,Joup van 't Hek,Theo Maassen,Hans Teeuwen,Claudia de Breij,Tommie Wieringa,Alexander Pechtold,Sophie in 't Veld,Hans Spekman,Diederik Samsom,Victoria Koblenko,Jan Mulder. Etcetera,etcetera.

Graag enige duiding van uw redactie.

Terpentijn | 06-05-14 | 15:07

-weggejorist-

Rien7847 | 06-05-14 | 14:59

Daar had een Poolse vlag moeten hangen.

Rien7847 | 06-05-14 | 14:58

honkslag
Kan waar zijn mede door hun uitgesproken gedrag in de bevrijde gebieden. Maar of ze met verdedeing of bevrijding van Nederland een rol hebben gespeeld blijkt niet waar te zijn. de begraven personen zijn of aangespeld of als krijgsgevangene in zeeland door de duitsers gevangen genomen en daar gestorven.
Er zijn miljoenen russische soldaten gesneuveld bij de bevrijding van Europa en ik zie nergens een russische vlag!

jaap932057795966 | 06-05-14 | 14:57

-weggejorist-

New Order | 06-05-14 | 14:51

Ik vind het vrij normaal dat in een wijk met veel Marokkanen ook een Marokkaanse vlag hangt bij een herdenking over oorlogsslachtoffers.
.
Ik maak me pas druk als er een NSB vlag hangt in Duindorp omdat ook zij hun gevallenen willen herdenken.

Deus Absurdia | 06-05-14 | 14:47

-weggejorist-

New Order | 06-05-14 | 14:45

Martinspire | 06-05-14 | 11:11
Ieren stonden aan de verkeerde kant in de oorlog hoor, vanwege hun haat voor Engeland...
Iedere Ier die het in zijn hoofd haalde tegen de Nazis te gaan vechten, werd bij terugkeer door hun volk uitgescheten.
www.telegraph.co.uk/news/uknews/defenc...

Vuurwezel | 06-05-14 | 14:43

Vast ter nagedachtenis aan die twee gesneuvelden in Deurne.

Toontje-lager | 06-05-14 | 14:23

Van de pot gerukt.

De Anaalprofeet | 06-05-14 | 14:20

brou is back 13:40
de Fransen hebben inderdaad zoals u zegt de Goumiers, Marokkaanse soldaten ingezet om te beginnen in Tunesië 1942. De Duitsers waren als de dood voor de Goums vanwege hun "sourire de Kabyle" , de glimlach van Kabyllië. Ze sneden nl.de Duitsers die ze krijgsgevangen namen van oor tot oor open.De problemen begonnen pas echt in Sycilië. De Goums zagen de meisjes en vrouwen als " butin de guerre" oorlogsbuit en verkrachtten hen bij honderden. Siciliaanse mannen die ze pakken kregen sneden bij hen de genitaliën af en stopten die bij de Marokkanen in de mond.In Montegrande en Capizza zijn bijna alle vrouwen verkracht. Dit was ook het geval nadat de Goums door de Gustavlinie trokken en in Toscane hetzelfde uithaalden. Zo ook in april 1945 in het Duitse Freudenstadt waar 600 meisjes en vrouwen zijn verkracht en mishandeld door leden van het Goums regiment. Hoewel ze op het slagveld dapper waren zat het geallieerde opperbevel behoorlijk hiermee in hun maag en enkele tientallen Marokkanen zijn in de oorlog standrechtelijk voor het vuurpeloton gekomen. Bron o.a. : AgoraVox

Jan Boule | 06-05-14 | 14:05

Even de nuance…..

In Zuid-Europa vochten 77.000 Marokkaanse soldaten mee.
De directe bijdrage aan de NL bevrijding is inderdaad zeer gering.
Die vlag is inderdaad vreemd. Je plaatst ook geen Sowjet/Russische vlag.
Maar de bijdrage aan de Europese bevrijding wel degeljk aanwezig.
De Joden hebben in Marokko altijd een veilig heenkomen gevonden.
De sultan van Marokko stelde de Joodse Marokkanen Joden gelijk met de overige Marokkanen
De Marokkanen verantwoordelijk houden voor een treffen tussen de Moefti uit Jeruzalem en Hitler slaat nergens op.

TB2318 | 06-05-14 | 14:05

Vrije Nator | 06-05-14 | 13:58

Mooi om te horen !

Indianaskywalker | 06-05-14 | 14:04

@Indianaskywalker | 06-05-14 | 13:47
Klopt. In mei 1940 waren er Fransozen in Zeeland, MAAR ik heb opgezocht welke divisies dat waren en deze waren allemaal blank Frans.

Vrije Nator | 06-05-14 | 13:58

@Russ Meyer | 06-05-14 | 13:43
Precies, dat van die Duitse vlag schoot mij ook door het hoofd, maar zo ver wilde ik nog niet eens gaan (hoe zat het met de Elzas in die tijd?). Die @wimutrecht begrijp ik wel, die woont midden tussen de Mocro's (Utrecht is, net als Amersfoort en Gouda, een verloren stad) en houdt ze liever te vriend...

Brou Is Back | 06-05-14 | 13:54

Wat een achterlijk artikel

BozeKanarie | 06-05-14 | 13:51

Marokko was een kolonie van Frankrijk, en die Mocro's die mee zouden hebben gedaan waren gewoon dienstplichtige Fransen. Maar ik zie geen Franse vlag wapperen, of een Canadese, of een Amerikaanse of Britse. En waarschijnlijk waren er bij die legers vele dienstplichtigen uit talloze andere kolonieën (Algerije, India, etc., nu zelfstandig, waarvan ook geen vlag wappert tijdens dodenherdenking.
.
De enige verklaring voor dit schijnheilige gevlag is de bend-over-forwards-houding van de linkse lafbekken die alles doen om de Mocro's te vriend te houden. Bah! Appeasement van de Linkse Mocro-knuffelkliek, dat is het, niet anders.

Brou Is Back | 06-05-14 | 13:49

waldorf stadler | 06-05-14 | 13:23

Het is zo.
Fransen hebben gevochten in Zeeland en het is niet uitgesloten dat er daarbij marokkaanse hulptroepen waren (die mochten niet echt vechten werden als inferieur beschouwd en moesten verdedigingswerken graven enzo.)
Maar het is dus niet uitgesloten dat bij de gevechten ook anderhalve marokkaan is omgekomen.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 13:47

wimutrecht | 06-05-14 | 13:18
Flikker toch op met je extreem rechts. Daapse dwaas.
Durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er per saldo meer (overgelopen) Duitsers met de Geallieerden meegevochten hebben of anders betrokken waren, dan Marokkanen.
De Duitse vlag ook maar hijsen op Bevrijdingsdag?
Die Marokkaanse vlag is pure multikul propaganda.
Een ware schande gezien het feit dat veel Marokkanen het over het algemeen het niet zo op Joden hebben. Voorbeelden te over de laatste decennia. In zowel Nederland als de rest van Europa. Hoe komt het denkt u dat in Europa het antisemitisme meer de kop is opgestoken? Niet door de zogenaamde rechts extremistische reaguurders zal ik u vast verklappen.
Minkukel!

Russ Meyer | 06-05-14 | 13:43

Inleiding boek: In het boek ‘Graven in de klei’ kun je kennismaken met een heel onbekend stuk van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zelfs mensen die de oorlog zelf meemaakten, weten niet dat Marokkanen Nederland hebben verdedigd.

Oke Oke.. Manbearpig heeft ons ook geholpen met de bevrijding, maar dat weet ook niemand... Wat een nonsens zeg.

Vladimir316 | 06-05-14 | 13:40

@Russ Meyer | 06-05-14 | 12:59
.
Hebben ze ook, maar het goede nieuws moet gedoseerd worden gebracht, anders raakt het volk in extase. ;-)

Brou Is Back | 06-05-14 | 13:39

zuurkool | 06-05-14 | 10:59
Baruch de Spinazie | 06-05-14 | 11:28

Absoluut, maar die zouden meer hun plek in de buurt van Arnhem vinden. Hangt er vanaf of er een lokale of nationale herdenking zou zijn. (nationale mag er wat mij betreft ook een Poolse komen te hangen)

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 13:29

best man van www.vredeseducatie.nl gemailed dat hij die onze van zn site moet halen. blijft erbij dat het klopt.

-----Original Message-----
From: J.D. Tuinier <xxxx@xs4all.nl>
To: xxxxxx
Sent: Tue, 6 May 2014 11:59
Subject: Re: leugens

Geachte heer,
We halen de informatie niet van de site af.
Ik vermoed dat u niet alle bronnen heeft geraadpleegd.
Er zijn vele betrouwbare Franse bronnen maar ook het NIOD heeft diverse publicaties waarin aangetoond is dat het Franse leger in de meidagen van 1940 actief was in Zeeland en België.
Daar waren soldaten bij uit de Franse koloniën en het protectoraat Marokko.
Een aantal van hen, en enkele soldaten die omkwamen op zee, liggen begraven op de Franse erebegraafplaats in Kapelle.

waldorf stadler | 06-05-14 | 13:23

'Weet ik wel, Ik woon zelf in Abstede, maar 'achterbuurt 'bekt zo lekker.
By the way. Waarom heb je die lelijke kutvlag niet onder razend getier uit die vlaggenstok gerukt?'
Psycheltjes | 06-05-14 | 12:35
====
Uit Abstede, jochie? :-)

Ik mijd die herdenking in Hoograven als de gele koorts, vorig jaar hing er ook al een Marokkaanse vlag. Ik heb geen zin om tijdens een plechtig moment geïrriteerd te worden door leugens en geschiedvervalsing. Het zal wel ingegeven zijn door het hoge aantal tofu-knagende bakfietsmoeders in Hoograven.

malang | 06-05-14 | 13:20

-weggejorist-

Piet van het Padje | 06-05-14 | 13:20

Uhm wimutrecht | 06-05-14 | 13:18, lees het artikel eens af voordat je in je pavlov springt.

Fred Bastiat | 06-05-14 | 13:20

Slecht op de hoogte van de geschiedenis. Misschien moet Geen Stijl eerst eens een bezoek brengen aan het NIOD en daar te horen en te lezen krijgen wat de offers van Marokko zijn geweest en welk verband er is en was met Nederland. Daarnaast kent Utrecht een grote Marokkaanse gemeenschap waarvan leden ook deelnemen aan de herdenking.
Zelfs over deze dag weet extreem rechts nog vuil te spuiten.

wimutrecht | 06-05-14 | 13:18

Der Schnitzeljäger | 06-05-14 | 13:12

Klopt, dat zei ik al eerder.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 13:14

En volgend jaar alle vlaggemasten omzagen zodat er nog maar één staat ....

Der Schnitzeljäger | 06-05-14 | 13:10

De hiervoor verantwoordelijke politicus/politici/ambtsdrager moet onmiddellijk uit zijn of haar functie gezet worden. Wat een schande.
Weg met ons!

L.E. Raar | 06-05-14 | 13:09

De marokkaanse gemeenschap doet er blijkbaar alles aan om de meest verachtte bevolkingsgroep hier in Nederland te worden/blijven. Het houdt maar niet op.

Der Schnitzeljäger | 06-05-14 | 13:08

@awowo | 06-05-14 | 10:59
Hee soepkip, het "ja maar hunnie doen het ook" argument gaat hier niet op. Het gaat hier alleen om de 2e Wereld Oorlog. Eigenlijk gaat dat argument nooit op. Prutser.

Vrije Nator | 06-05-14 | 13:07

honkslag | 06-05-14 | 12:55

Dat klopt, maar niet in Nederland.
En echt vechten deden ze pas bij de slag om Monte cassino.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 13:07

Vooral de achterliggende argumentatie, koest houden van Marokkaanse jeugd die dan niet gaat verstoren, irriteert me. En dan net doen of het Zeeuwse verhaal de reden zou zijn, want niemand mag weten wat de werkelijke reden is van de vlag. Bah. Wel dom om dan alleen de Marokkaanse vlag te gebruiken. Daarmee valt het Zeeland argument al meteen in duigen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de onjuistheid van het Zeeland verhaal.

PPT | 06-05-14 | 13:03

-weggejorist-

Rest In Privacy | 06-05-14 | 12:59

Brou Is Back | 06-05-14 | 12:51
Dadelijk vertel je me nog dat de Oranjes eigenlijk ook Marokkaanse roots hebben ;-)

Russ Meyer | 06-05-14 | 12:59

Naar verluidt waren de Marokkaanse troepen actief voor het Vichy regime. Waarom nou alles hier te lande na 70 (!) jaar vervalsen; vanwege Marokkanen die niet willen deugen?
@LangeMocro 12:20 heeft gelijk, dit stupide gepamper moet ophouden. Dat gepamper en de gevolgen ervan zijn de echte splijtzwammen in deze samenleving.

eastender | 06-05-14 | 12:58

En dat alles om "de boefjes" stil te houden.
Wat een angst.

Kamervraag | 06-05-14 | 12:57

Toen ik op de basisschool zat moest ik van de policor goegemeente ook een liedje zingen dat ik een tante had uit Marokko die zou komen.
Zelfde soort indoctrinatie vanuit overheidswege.

Russ Meyer | 06-05-14 | 12:56

Waar het om gaat dames en heren, is dat in de Tweede Wereldoorlog Marokkanen hebben meegevochten om Europa te bevrijden. Volgens Opbdeijn, de schrijver van het boek ’Geschiedenis van Marokko’, hebben in de eerste fase van de oorlog 30.000 Marokkanen meegevochten. Volgens Klinkert hebben ruim 77.000 Marokkanen aan de tweede fase (periode 1942-1945) meegevochten. Gedurende de tweede fase zijn er tussen 1944-1945 ruim 8.000 Marokkanen gesneuveld in de gevechten in Europa.

honkslag | 06-05-14 | 12:55

Policor geschiedvervalsing, zoals Goebbels in zijn "beste" dagen, om hier in Nederland een Marokkaanse vlag op Bevrijdingsdag te laten wapperen.
Een grof schandaal!

Russ Meyer | 06-05-14 | 12:53

Wisten jullie trouwens al dat Michiel de Ruyter en Piet Hein Marokkanen waren? De hele VOC is in Tanger opgericht en de zaagmolen is een Marokkaanse uitvinding, vandaar dat er in heel Noord-Afrika geen boom meer te bekennen is. Ook de Afsluitdijk en de Deltawerken zijn... precies; je raadt het al, allemaal door Marokkanen gebouwd, want die weten als geen ander hoe je met water om moet gaan.
.
Wij zijn allemaal Marokkanen!

Brou Is Back | 06-05-14 | 12:51

die een krans mochten leggen,
ja,diedus! | 06-05-14 | 12:45

ik zag hetzelfde wat u dacht dat wat u daar zegde

Centauri3 | 06-05-14 | 12:48

ikdenkwat | 06-05-14 | 12:41

Marokkanen verkrachte nonnetjes en ander Italiaanse vrouwen.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 12:47

Dank voor de link naar het HP/De Tijd artikel uit 2010.

Bram8918 | 06-05-14 | 12:47

@Mark van Leeuwen | 06-05-14 | 10:42
Ik denk dat er voor onze bevrijding meer 'goede Duitsers' zijn overleden dan goede Marokkanen, maar ik beken dat dat nattevingerwerk is.

Guido | 06-05-14 | 12:46

Het voorzetje was al gegeven met die 5e colonne van schoolkinderen die een krans mochten leggen,

ja,diedus! | 06-05-14 | 12:45

KoninginWildemina | 06-05-14 | 12:20
Ja want na de tweede wereld oorlog, waren de pro NSB'ers en antisemieten plots verdwenen.

De NVU, aanverwante organisaties en websites als stormfront, zijn een geschenk van de bontkraagjes.
Muziekbandjes zoals de Ruyter Korps zijn populair door bontkraagjes.

Man man man.

Anti Semitisme is nooit weggeweest. Ook religies hebben hier een aandeel in, zowel sommige christelijke stromingen als sommige islamitische stromingen.

Het is er nog steeds en blijkbaar is het nooit gelukt het uit de samenleving te verwijderen. Als het bij de autochtoon na de tweede wereld niet is gelukt.

Hoe denk je anti semitisme uit mensen te krijgen die uit een berg dorp 3 hoog achter komen en hier hun kinderen hebben opgevoed.
# niet realistisch.

# Misschien generatie 5, maar de gemiddelde op het VMBO zitten, tienerjongen uit die cultuur wonende in een krachtwijk , stond niet vooraan toen de hersencellen werden uitgedeeld.

truusch | 06-05-14 | 12:44

Tja, dit is net zo'n hoax als het idee dat Hitler en z'n bende NIETS met het socialisme te maken hadden, maar vooral waren beïnvloed door de rechtse Mussolini; een idee dat de Linkse Kerk redelijk succesvol in ons collectief bewustzijn heeft weten te planten. Kortom: Hitler was rechts en fascist, dus fascisme is een monopolie van rechts, dat willen ze ons laten geloven tenminste.
.
Jammer alleen dat Hitler en z'n Nazi-maatjes toch echt socialisten waren. NSDAP staat voor National-Socialistische Deutsche Arbeiter Partei en in de beroemde Nazi-propagandafilm "Triumf des Willens" marcheren blije arbeiders met de schop in de aanslag achter de soldaten aan; hoe links wil je het hebben. Om het nog maar niet te hebben over de Volkswagen.
.
Nu probeert de Linkse Kerk ons dus aan te smeren dat we bevrijd zijn door Mocro's i.p.v. Canadezen, Amerikanen en Britten. Daar trap ik dus niet in, maar wat nu wel een belangrijke vraag is:
.
Wie bevrijdt ons van de Marokkanen?!

Brou Is Back | 06-05-14 | 12:43

Dit is de mentaliteit van de leugenaar voor geld. Kijk speelt er iemand op straat een goed stukje muziek dan krijgt hij van mij een munt. maar alleen hand ophouden niet. Erger is nog dat ze je iets geven en daarna ineens geld van je willen. Je geeft ze een euro dan willen ze er ineens twee.
Zielig doen en geld vragen, leugens vertellen "ik ben Palestijn en ben hier illegaal hebt u wat geld voor mij" daar wordt ik ziek van.
maar het allerergste vind ik de PvdA en de VARA die allerlei verhalen de wereld insturen om op je emotie in te spelen zodat je geld geeft.
Soort zoekt soort. Deze Mocroaanse welzijsgraaier is het type voorbeeld, kan zo op één hoop met die lulhannes van een burgemeester uit Groningen ja Rehwinkel. Zuigen uit de staatskas. Maar voor gewone mensen geldt dit niet. Doie moeten werken en belasting betalen voorgelogen worden en keihard doorwerken.
Vuilinsman mogen deze zakken voorgoed mee naar de stort opdat ons land niet een puinhoop wordt? bedankt.

ecologiste | 06-05-14 | 12:42

Kransenschoppen loont.

ja,diedus! | 06-05-14 | 12:39

@Rogier Haringpakker | 06-05-14 | 12:21
-
Waffen SS divisie? Spaans Sahara? Klok horen luiden edoch klepel spontaan geëclipseerd? Bedoelt u wellicht de Handschar divisie? Verwart u een SS divisie met het Spaanse vreemdelingenlegioen? Bronnen? Huiswerk doen?

bisbisbis | 06-05-14 | 12:38

@malang | 06-05-14 | 11:49
Weet ik wel, Ik woon zelf in Abstede, maar 'achterbuurt 'bekt zo lekker.
By the way. Waarom heb je die lelijke kutvlag niet onder razend getier uit die vlaggenstok gerukt?

Psycheltjes | 06-05-14 | 12:35

truusch | 06-05-14 | 12:18
Dat er een groep NL-ers heulden met de Duitsers klopt. Dat er in heel Europa al eeuwen antisemitisme voorkwam klopt ook. Maar waarom is dat precies een reden tot geschiedvervalsing?

zuurkool | 06-05-14 | 12:33

LangeMocro | 06-05-14 | 12:22

Dat klopt wel, marokkanen stonden trouwens bekend als het verkrachtingsleger.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 12:33

Hoe racistisch ben je als de afkomst van een dode belangrijk voor je is?
Dood is dood is voer voor wormen en die proeven niet waar het lapje vlees is geboren.

the Jackdawn | 06-05-14 | 12:32

@sjoerdploert. Bij mij in de straat hetzelfde. Al wonen hier ook kinderen uit andere achterlijke landen. Die kinderen werden speciaal voor de gelegenheid voor 20:00 de straat op gestuurd, blijkbaar om de boodschap af te geven dat ze zich afzetten tegen de Nederlandse maatschappij.

The_iron_boar | 06-05-14 | 12:29

Het probleem hier is dat er daadwerkelijk over is nagedacht. Er staan 3 vlaggenmasten en die dienen gevuld. Zou de Nederlandse, de Britse en de Canadese vlag kunnen zijn. Maar ergens op het gemeentehuis is er weer een lafbek dhimmy overstag gegaan om de Marokkaanse vlag daar neer te hangen. Ziek, werkelijk ziek.

Graaf van Egmont | 06-05-14 | 12:26

We hebben 5 marokkaanse kinderen in ons dorp. Tot vorig jaar speelden ze nog leuk mee en aten ze zelfs pannenkoeken bij ons thuis. Nu zijn ze wat ouder en is het treiteren begonnen. Op 4 mei om 20 uur stonden ze hier op straat te joelen. Geloof me, dit wordt nooit wat.

sjoerdploert | 06-05-14 | 12:25

Overigens hebben Marokkanen meegevochten aan Franse zijde, Frankrijk maakte dankbaar gebruik van volk uit haar kolonies. Herinner me ooit gezien te hebben hoe Duitsers daar de spot mee dreven. Dat de Fransen 'kleurlingen' gebruikten in hun leger en hun eigen boontjes niet dopten.

LangeMocro | 06-05-14 | 12:22

Er was overigens wel een Marokkaanse (Spaanse Sahara) Waffen-SS divisie die erg weinig moeite met de visie van Berthold Bloksnor op joden en een stukje oplossing.

Rogier Haringpakker | 06-05-14 | 12:21

Volgend jaar wordt het de piraten-vlag van de YALE Skull and Bones en Russell Trust Association

rmstock | 06-05-14 | 12:20

Ik weet niet waar zulk gedrag vandaan komt, echt niet. Op de lange termijn doe je er mensen van Marokkaanse afkomst ook alleen maar kwaad mee. Er hoort geen Marokkaanse vlag te hangen, ook geen Franse, Engelse, enz. Misschien dat de Canadese er hangt omdat de Canadezen een enorm aandeel hadden in de bevrijding, weet ik niet meer en zoek ik niet op. Zelfs bij het zien van de Israëlische vlag moest ik even nadenken. Het joodse volk heeft enorm geleden en is gedeporteerd met Nederlandse hulp. Hun leed is ongekend en niet te bevatten, zij hebben naar verhouding zonder twijfel het meest geleden. Om die reden snap ik dat de vlag van de enige joodse staat er hangt. Goed, over de Marokkaanse vlag. Zulke dingen moet je niet doen. Hijs een Nederlandse vlag, eventueel een Israelische erbij en that's it. Kap aub met pampers omdoen voor alles wat ooit vanbuiten kwam of het nageslacht daarvan. Ik kan prima mijn eigen luier om doen, ben een volwassen man.

LangeMocro | 06-05-14 | 12:20

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34
"Voor degenen hier die steeds naar anderen wijzen als slechteriken in de tweede wereld oorlog, schaam je!! Nergens werden verhoudingsgewijs meer joden vermoord dan in Nederland. Of waren daar ook de allochtonen verantwoordelijk voor?"
______
1. Die werden niet in Nederland vermoord.
2. Je bent een ongelofelijke hypocriet! Marokkanen zijn ras-antisemieten. Jodenhaters pur sang!
Pretendeer dus niet dat je ook maar íets om het lot van de Joden tijdens de Holocaust geeft!
Dankzij de massa immigratie van met name de Marokkanen, staat antisemitisme anno 2014 weer vol op de kaart in Nederland!
Hypocriete idioot!

KoninginWildemina | 06-05-14 | 12:20

@truusch | 06-05-14 |

Oh gelukkig, je hebt geen kinderen.

roze_bril | 06-05-14 | 12:19

KoninginWildemina | 06-05-14 | 12:10

Het zijn de allochtonen, die het anti semitisme hebben gebracht. Ooit stemde bijna tien procent voor de NSB. Niet NSB'ers konden Joden verraden in ruil voor een vergoeding.

Mijn god zeg, wijzen naar Marokkanen en doen alsof heel Nederland bij het verzet zat.

Kunnen we weer normaal doen.

truusch | 06-05-14 | 12:18

Als ze toch bezig zijn met het vervalsen van de geschiedenis, zie ik nog liever dat ze de Duitse vlag hijsen tijdens de herdenking. Dat Marokkaanse vod is mij nog niet goed genoeg om m'n reet mee af te vegen.

The_iron_boar | 06-05-14 | 12:18

Ik mis de Poolse vlag. Die Marrokaanse mag van mij in de fik.
De Polen hebben ons al vaker geholpen, ook in de 17e eeuw bij Wenen en de jaren 20 tegen de sovjets.

KarelMarks | 06-05-14 | 12:17

Dat zekere bewoners vh Rifgebergte totaal geen respect hebben voor het land en de kultuur waarvan ze nu profiteren, is nu wel overduidelijk bewezen.
Eerder al hebben zij hun disrespect duidelijk gemaakt door op 4 mei met oorlogskransen te gaan voetballen.

In dit land kan alles, als je maar geen autochtone Nederlander bent.

HdK | 06-05-14 | 12:16

@mocro2897. Probeer je ons weer een schuldgevoel aan te praten?! Heel veel Nederlanders hebben de Joden geholpen bijv. door ze te laten onderduiken. Dit was heel gevaarlijk, omdat ze zelf ook doodgeschoten werden als ze ontdekt werden. Schaam jezelf!

Maria.1 | 06-05-14 | 12:16

Marokkanen haten alles wat met Nederland te maken heeft, behalve hun uitkering. Twee minuten stilte? Daar heb ik een Marokkaan nog nooit op betrapt, meestal doen ze juist extra druk hier in de straten... Hollandertje pesten.
Dus wat doen wij... we hangen ook hun vlag op om maar te hopen dat er dan wat fatsoen in hun flikker komt. Vergeefse moeite, de haat zit te diep en de mentaliteit is te verrot.

Afgeschminkte Bassie | 06-05-14 | 12:14

Ik denk dat het hele stadhuis daar in Utrecht nu echt aan psychiatrische hulp moet, zoveel lafheid tonen is ziek. De absurditeit hiervan is schokkend!

lanexx | 06-05-14 | 12:12

@kees1960 | 06-05-14 | 12:03
Yep, ik ben ook om. Zonder Marokkanen hadden we nu 'NiederDeutschland' geheten. Jammer dat die Marokkanen hun kamelen weer mee terug namen anders hadden we nu kamelen als huisdier gehad.

drekzooi | 06-05-14 | 12:10

Snackbar van Allah | 06-05-14 | 11:54

Het is hier fantastisch ;)

Je komt niet echt over als iemand die zijn kind graag op een zwarte school plaatst? Maakt niks uit hoor, zou ik nooit doen. Jaloers vanwege de denkbeeldige roomblanke school waar mijn niet bestaande kinderen op zitten?

truusch | 06-05-14 | 12:10

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34
"Voor degenen hier die steeds naar anderen wijzen als slechteriken in de tweede wereld oorlog, schaam je!! Nergens werden verhoudingsgewijs meer joden vermoord dan in Nederland. Of waren daar ook de allochtonen verantwoordelijk voor?"
______
1. Die werden niet in Nederland vermoord.
2. Je bent een ongelofelijke hypocriet! Marokkanen zijn ras-antisemieten. Jodenhaters pur sang!
Sunds massaimmigratie op gang kwam

KoninginWildemina | 06-05-14 | 12:10

truusch | 06-05-14 | 12:05
Jet, ben jij het?

zuurkool | 06-05-14 | 12:07

Oculus Malus | 06-05-14 | 11:47
Communistische/Stalinistische bedoel je. Orwell was namelijk overtuigd socialist, zelfs na zijn traumatische Spaanse ervaringen.

Bigi Bana Boy | 06-05-14 | 12:06

--sql error-- | 06-05-14 | 11:36
ach gut gut gut gut. Joop,als ze niet voor ons is, zal ze wel tegen ons zijn; Joop.nl de enemy

truusch | 06-05-14 | 12:05

ik heb dat verhaal ook al eens onderzocht. Er schijnt wél een syrier bij een dropping boven nederland geweestte zijn, maar die is doodgevallen.
en er zijn uit Frankrijk naar engeland vluchtende marokkanen bij en schipbreuj verdronken en ergens bij Noord Holland aangespoeld.
dat is zo'n beetje de bijdrage van de marokkaanse soldaten geweest.

Nou woon ik op een plek die nog voorkomt in 'band of brothers' en de oudere mensen in het dorp zweren dat e helemaal geen canadezen en amerikanen zijn geweest, het waren allemaal heldhaftige marokkaanse soldaten die gezeten op kamelen met een kromzwaard de duitse leopard tanks aanvielen

kees1960 | 06-05-14 | 12:03

Ook interessant om te lezen hoe de Fransen de Nederlanders beschouwen als "de verraders, de nazi's van het noorden", omdat de Nederlandse pruts-soldaatjes gillend van angst de linies opgaven zodra ze iets zagen dat in de verte leek op een Duitser. "Een Karremansje-doen" was dus geen nieuwe uitvinding van de NL "strijdkrachten".

Kameroudste | 06-05-14 | 12:02

scuzi ... voor mijn hadden daar: "de ORANJE BLANJE BLEU, Den Belgiesche Leeuwen en het ROOD WIT BLAUW DER NERDERLANDEN, moeten hangen." Wat doen die hollanders toch moeilijk ... man man man man

Centauri3 | 06-05-14 | 12:02

George Orwell had het er in 1948 al over, toen hij 1984 schreef. Ik weet niet of hij had kunnen vermoeden dat enige tijd later zijn voorspelling uit zou komen. Afluisteren tot in de verste hoeken van je huis, geschiedvervalsing..... het oppakken van cartoonisten in Nederland.

El Rico Grande | 06-05-14 | 12:01

En Nederland bevrijd tijdens de oorlog én Nederland opgebouwd na de oorlog.
Niet geheel onbegrijpelijk dat het huidige nageslacht daar nog steeds moe van is en het daarom niet nodig vindt om al te hard te werken.

spanarchist | 06-05-14 | 12:00

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34
`

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten hè...

Dat er Nederlanders fout waren in de oorlog wil niet zeggen dat dit hypocriete gedrag getolereerd hoeft te worden...

13_Kamikaze_13 | 06-05-14 | 11:59

Eigenlijk vindt ik dat de chineze vlag er ook bij had moeten hangen want als je maar goed genoeg zoekt waren er vast ook wel een paar verdwaalde chinezen die zin hadden in een potje vechten.

Doe de duitse vlag er ook maar bij want er waren vast wel een paar duitsers die hier hun familie bezochten en ook met een windbuks geschoten hebben op hun landgenoten.

Ik moet nu ff poepen.

drekzooi | 06-05-14 | 11:59

Moet dit nog verbazing wekken in een land waar het verzet pas groot werd na de oorlog? Met terugwerkende kracht zat zo'n beetje iedereen erin. Ik zie deze types zelfs nu nog dagelijks op TV. Zowel bij de commercielen als bij de Stasi Rundfunk.

padbuffel | 06-05-14 | 11:58

@Mammeloe | 06-05-14 | 11:0
-
Troost u - Fransen leren niet snel en zij namen hun Noord Afrikaanse troepen in de nadagen van de oorlog dan ook vrolijk mee naar de Franse bezettingszone in Zuidwest Duitsland.
-
De vrouwelijke bevolking van Freudenstadt, Stuttgart en Ulm (en in de omgeving van die steden) kan er nog altijd over meepraten. Er werden ettelijke duizenden vrouwen verkracht door 'Tabors', Marokkaaanse bergtroepen.
-
De Fransen werden uiteindelijk wakker, executeerden zestig (!) 'Goumiers' (veelal na een opmerkelijk kort proces) en veroordeelden er tientallen tot 'hard labour' in strafkampen EN ze verplaatsten deze troepen terug naar Frankrijk en vandaar naar Noord Afrika, waarna ze schielijk werden gedemobiliseerd.

bisbisbis | 06-05-14 | 11:56

@ truusch | 06-05-14 | 11:31

Hoi Truusch, hoe is het aan de grachtengordel? Moet je je kindjes niet van een roomblanke school halen?

Snackbar van Allah | 06-05-14 | 11:54

In 40-45 hadden we geen moer aan ze en dat hebben we nu nog steeds niet

Rest In Privacy | 06-05-14 | 11:53

Mocro2897
Hebben we ze vormoord of verkracht?

jaap932057795966 | 06-05-14 | 11:50

'Maar dat 'ze' in Hoograven, een Utrecht achterbuurt, op onze bevrijdingsdag de Marokkaanse vlag hijsen omdat er ten tijde van de bezetting in Zeeland drie mocromaanse lijken zijn aangespoeld die ons wel even zouden hebben komen bevrijden - groteske leugens overigens - daarover hoor je helemaal niemand'.
Psycheltjes | 06-05-14 | 10:58
======
Het is inderdaad een grof schandaal. Ik woon daar op loopafstand vandaan. Maar niet heel Hoograven is een achterbuurt, alleen Nieuw-Hoograven Zuid (ten zuidoosten van 't Goylaan).

malang | 06-05-14 | 11:49

De geschiedenis wordt al lang vervalst als het om onze islamitische cultuurverrijkers gaat.
En om het valselijk voorlichten van kinderen.

Zo wordt in de geschiedenisboekjes op scholen de rol van de kruistochten overbelicht.
Hoewel de kruistochten "slechts" twee eeuwen duurden en pas in 1096 begonnen als een defensieve oorlog, doet men het voorkomen alsof de Arabische veroveringen een soort reactie waren op de kruistochten.
Maar die Arabische veroveringen begonnen al in de 7e eeuw, dus ver voor de kruistochten.Al in de 7e eeuw erfden b.v. Rome en Mallorca aangevallen.
De moord- en veroverzucht van de Arabieren is al 14 eeuwen gaande en ook hedentendage nog steeds actief.

knerf | 06-05-14 | 11:47

Zo werkt de framing in Nederland. We zijn niet ver meer van een socialistische maatschappij zoals George Orwell hem beschreef.

Oculus Malus | 06-05-14 | 11:47

Ach, wat maakt het nog uit welke vlag we ophangen op 4 mei, of op 22 oktober, of 17 november? Nederland is toch al geen land meer, maar een vazalstaat van EU en VS. De domme schapen in dit land begrijpen niet dat de driekleur alleen nog maar de vlag is van het belastingdienst, niet van een onafhankelijk land.

Rest In Privacy | 06-05-14 | 11:46

2 Dagen nadat Hitler gesproken had met de 'Palestijnse' Grootmufti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini (oom van Arafat) over de oplossing van het Jodenprobleem, besloot Hitler alle Joden uit te moorden.

"Was de Holocaust een oorspronkelijk islamitisch idee van de Moefti?" (Oom van latere leider van de Palestijnen, Arafat.):
martienpennings.wordpress.com/2010/01/...

KoninginWildemina | 06-05-14 | 11:46

truusch | 06-05-14 | 11:31
Dan kennie wel latijn gaan lulle, maar kennie ook leze?

Het gaat over de geschiedenisvervalsing over de Marokkanen. Tank divisies? Slag om plek-in-NL waar Marokkanen bij betrokken waren? Verder dan Antwerpen zijn frans-marokkaanse soldaten niet gekomen en toevallg zijn er een stuk of 4 begraven in Zeeland. Waar zijn de duizenden verslagen en verhalen heen over de Marokkaanse verkrachtingen, plunderingen, moorden en onmenselijke acties?
Zelfs Churchill heeft zich hier over uitgesproken, Amerikaanse soldaten waren 'flabbergasted' over het barbaarse gedrag in het bevrijden van Italie.

Zelfs als dat handjevol Marokkaanse verzetsstrijders wel goed hun best hebben gedaan, heeft de meerderheid het recht om een vlag te dragen het kei en keihard verpest. Zelfs geschiedsvervalsing zal dat niet helpen. Maar het zal nog een generatie duren voordat dit als historisch moment zal worden beschouwd. Onze kinderen zullen worden uitgemaakt als Aluhoedjes of Nazis als er over 30 jaar nog steeds wordt gesproken over de "heldhaftige Marokkanen in heel Nederland tijdens de 2e wereld oorlog".

LangeTijdGeleden | 06-05-14 | 11:45

Blijkbaar hebben alleen de Fransen in Zeeland gevochten tegen de Duitsers volgens dat artikel in HP/deTijd. Nederlanders zijn snel gevlucht. Ik was ook al besmet want dacht ook dat Marokkanen in Zeeland gevochten hebben maar blijkbaar zijn ze levenloos aangespoeld.

Simon_GS | 06-05-14 | 11:44

@Hammer-Time | 06-05-14 | 10:47
euh, waarom weggejorrist? Joris een fin?

GekkeDave | 06-05-14 | 11:43

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34
1 Deze mensen werden niet vermoord IN Nederland
2 Ergo, dus ook niet vermoord DOOR Nederlanders
3 Met een klein en dichtbevolkt land met weinig natuur is het gewoon moeilijker onderduiken.
4 Veel vervolgingen waren een gevolg van een betere administratie in Nederland (al een reden om tegen zaken als EPD's en verdere registraties te zijn)
5 Dit is gewoon een ordinaire jij-bak

Rico Tampeloerus | 06-05-14 | 11:43

De vlag van de nieuwe bezetter/agressor.

Kobie | 06-05-14 | 11:43

Broedsel
gentegiant

Totale onzin er heeft tijdens de bezetting geen Marokkaan gevochten in Nederland en zeker niet tijdens de bevrijding!! De lichamen die in Zeeland begraven liggen zijn of aangespoelde lijken of door Duitsers in Frankrijk gevangen genomen marokkaanse strijders die in Zeeland door de duitser zijn gevangengezet en gestorven.

De geschiedvervalsing door een historicus om Marokkanen bij deze herdenking te betrekken is gezien de geschiedenis van Marokko voor en tijdens de 2e wereld een gospe

Het "drama"in Italie zullen we niet nogmaals aanhalen

Wat misschien niet bekend is dat Marokkanen met Franco meevochten en de geschiedenis in Italie zich daar ook heeft voor gedaan

www.amazightimes.com/Marokkaanse-maars...

De vlag van Marokko tijdens de herdenking is een
belediging aan de slachtoffers van het fascisme


jaap932057795966 | 06-05-14 | 11:42

inderdaad Broedsel daar heb je wel een klein puntje

bedankt voor je link dit neem niet WEG dat het Hangen van een marrokaanse vlag tussen die van HOLLAND op deze dag niet echt Gewenst IS !! het is dat Adolf Hitler een stap naar noord Afrika had gezet anders hadden de marrokanen van toen echt geen deelname overwogen om deel te gaan nemen aan deze oorlog zoals USA Bv had gedaan

Hammer-Time | 06-05-14 | 11:41

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34
De meeste joden werden niet in Nederland vermoord.
Google eens op Reynhard Heydrich/ Treblinka II......

necrosis | 06-05-14 | 11:41

Het is toch bezopen dat als je buiten koningsdag, dodenherdeninking of bevreidingsdag om met een NL vlag gezien wordt, je uitgemaakt wordt voor racist en dan als een stel bontkraagjes het in hun harses halen om op NATIONALE dodenherdenking te gaan wapperen met een Marokkaanse vlag de media zwijgen in alle talen...
De hypocriete hufters!

Mastermattie | 06-05-14 | 11:40

Nondeju, laatst naar Najib Amhali geweest, en die vertelde dit verhaal. Nu kom ik zelf uit Kapelle, en mijn opa en oma hebben alles meegemaakt. Toch kende ik het verhaal niet, dus nog even checken bij die ouwetjes en die wisten absoluut niet van Marokkanen in Zeeland tijdens de oorlog. (Volgens Oma was het maar beter geweest als het zo was gebleven, maar zo is oma)
Dit is werkelijk de eerste keer dat ik hoor dat er lespakketen van zijn. *gelijk even oma belt*

H. simpson | 06-05-14 | 11:40

Ik geloof dit niet. Mij is verteld dat we hier zonder Marokkaanse soldaten nu Duits hadden gesproken. Daarnaast is mij verteld dat voornamelijk de Marokkaanse gastarbeiders verantwoordelijk zijn voor de gi-gan-tische welvaart in dit land, door in de jaren '70 moeilijk werk (zoals dozen inpakken) te verrichten waarvoor wij blanke Nederlanders TE LUI waren. Volledig terecht dat we die als beloning toen het importeren van hun complete familie en de garantie van een dubbel paspoort tot in de zoveelste generatie hebben gegeven.
We doen ze eigenlijk nog steeds tekort. Ook onze moderne populaire cultuur zou onmogelijk geweest zijn zonder zangers als Ali B, Yes-R en talloze anderen. En wat te denken van sport (ik noem een Badr Hari)?
Bottomline: Dit land zou niet bestaan zonder Marokkanen! Wanneer fuseren onze koningshuizen?

jeanmondo | 06-05-14 | 11:39

Dit riekt erg naar geschiedvervalsing want Marokko stemde juist oogluikend toe met de bezetter. Zie ook de colloboratie van Marokko met de duitsers in hun eigen land.

De huidige regering mag wel heel goed gaan oppassen nu. Over een paar decennia zal dit kabinet makkelijk van landverraad en ontkenning van historische feiten ten laste gelegd kunnen worden.

Dit staat gelijk aan Holocaust ontkenning. Bedankt, regering, voor het verdere verval van ons kikkerlandje. Jullie worden later nog wel aangepakt!

drekzooi | 06-05-14 | 11:39

Wat is die linkse vlag eigenlijk?

polt | 06-05-14 | 11:39

Dus.... ze pakken je grondgebied af (hele wijken zijn marokkaans bezet gebied, je geld (via uitkeringen en/of de talloze subsisies) of ze stelen het gewoon.
Ze pakken je vrijheid af (sinds de Islamitische moordaanslag op theo v Gogh is de echte openbare vrijheid van meningsuiting dood)
Ze pakken je dochters (loverboys) of schelden ze gewoon uit.
En nu ook nog je geschiedenis.
En volgens vele marokkanen is Nederland opgebouwd door marokkanen na de tweede wereldoorlog.

Indianaskywalker | 06-05-14 | 11:38

@Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34

Nu u het zegt. De Duitse bezetter had er volgens mij ook wel iets mee te maken...

Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 11:38

truusch | 06-05-14 | 11:31

"de gemiddelde reaguurder die online een grote bek heeft, maar een omweg neemt als er een bontkraag gezien wordt."

Hoe weet jij wat de gemiddelde reaguurder doet? Heb je dat uit je duim gezogen of heb je dat op Joop geleerd?
Wat zou de gemiddelde reaguurder dan volgens jou moeten doen als hij een bontkraag ziet?
Meteen erop inhakken?
Wat wil je nou eigenlijk, zure mutsch?

Cuyahoga | 06-05-14 | 11:37

Zoals reeds eerder opgemerkt, de enige bijdrage van de Arabieren aan de westerse cultuur zijn de sprookjes van 1001 Nacht. Daar zijn ze overigens best goed in, sprookjes vertellen.

Polletje Piekhaar | 06-05-14 | 11:37

Hang dan ook ff die overige 190 landen erbij anders krijg je misschien scheve ogen...

Rene7559 | 06-05-14 | 11:37

truusch | 06-05-14 | 11:31
je leest wel erg selectief he?
Misschien dit eens lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate ... diezelfde feestjes hielden ze door half europa. We mogen blij zijn dat ze nooit in NL zijn geweest.

--sql error-- | 06-05-14 | 11:36

-weggejorist en opgerot-

Kazig Stan | 06-05-14 | 11:35

Voor degenen hier die steeds naar anderen wijzen als slechteriken in de tweede wereld oorlog, schaam je!! Nergens werden verhoudingsgewijs meer joden vermoord dan in Nederland. Of waren daar ook de allochtonen verantwoordelijk voor?

Mocro2897 | 06-05-14 | 11:34

-weggejorist-

Harry steijn | 06-05-14 | 11:33

ik lees net dat HP de tijd artikel, maar er wordt daarin melding gemaakt dat de fransen in de knel kwamen doordat de Nederlanders op de vlucht zijn gegaan....

ik stel voor dat de schrijver dat artikel even herziet na het lezen van deze site : www.waroverholland.com

daarin staat te lezen dat de belgen en fransen het vertikten om op onze peel-raamstelling aan te sluiten, en daarom had de nederlandse legertop een terugtrekking naar de vesting holland bevolen. daarnaast de fransen hebben de kans gehad om de Moerdijkbruggen te veroveren... wat ze niet hebben gedaan.

populist87 | 06-05-14 | 11:32

Over de werkelijke rol van Marokkezen in de tweede wereld oorlog is een film gemaakt. Tevens is er een woord aan het Italiaanse woordenboek toegevoegd:

MAROCCHINATE

nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

Vrij vertaald betekent deze term "gemarokkaniseerde vrouw" en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.

Dus om nu te beweren dat Marokkezen geen rol hebben gespeeld in de bevrijding van Europa is een GOTSPE!!!

pillage the village | 06-05-14 | 11:32

Centraal staat eigenlijk de gretigheid waarmee dat flauwekul verhaal kritiekloos geaccepteerd is en werd omgebouwd tot propagandaverhaal.
Wat mij betreft staat het model voor heel veel flauwekulverhalen die door naïef links en christelijk van mocro's worden geaccepteerd en ingezet om de werkelijkheid een schone schijn te geven.

Islamofiel | 06-05-14 | 11:31

-weggejorist-

truusch | 06-05-14 | 11:31

Veel problemen zijn op te lossen met wasbenzine en een aansteker. Ook dit probleem.

De Goedheid Zelve | 06-05-14 | 11:31

CoffeePatch | 06-05-14 | 11:20

Interessant. Dank.
Dit zouden ze op de scholen verplicht moeten onderwijzen.

Tikkie Terug | 06-05-14 | 11:30

Ik geloof dat er genoeg Marokkanen bij de Waffen SS vochten.

Charles de Batz | 06-05-14 | 11:30

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 10:53
En de Poolse.
zuurkool | 06-05-14 | 10:59

Dank voor de aanvulling, u was mij net voor ;)

Baruch de Spinazie | 06-05-14 | 11:28

Maar goed... De geschiedenis wordt dus onder onze kont herschreven door de policoren. Want ja, uitschot praat je naar de mond, die moet je niet willen aanpakken.
.
Ik bezweer u. De dag dat de ethnische tijdbom barst zult u mij niet in de buurt van Marokkanen vinden. Ik ben op jacht naar de verantwoordelijke politici.
.
"because if we cannot save this country, you can be damn sure we'll avenge it.."

Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 11:28

Geschiedvervalsing anno 2014.

Sliptong | 06-05-14 | 11:26

Snel capituleren dus...
happen naar de baas | 06-05-14 | 10:43

Als ik dat verhaal lees over de Nederlandse soldaten in WWII die hun Franse collega's het werk lieten doen, schijnt dat een ingebakken reflex te zijn bij de Nederlanders.

FrankVeer | 06-05-14 | 11:26

Misschien denken die finnen dat ze Finnen zijn?

Number3 | 06-05-14 | 11:25

De geschiedsvervalsing is decennia geleden al begonnen met lulverhalen over de kruistochten: het wegwuiven van de eeuwenlange islamitische agressie, ver voordat de eerste kruistocht werd geïnitieerd. Ze gingen er toen in als zoete koek, want goed te gebruiken om het christendom zwart te maken. De geschiedsvervalsing heeft dus inmiddels een lange voorgeschiedenis. Ze begint nu slechts groteske en lachwekkende vormen aan te nemen.

Angelica | 06-05-14 | 11:25

In een Italiaans synoniem voor massaverkrachting zit het woord 'Marokkaan' verwerkt. Need I say more?

"Marocchinate" is een Italiaans synoniem voor massa-verkrachting. Vrij vertaald betekent deze term "gemarokkaniseerde vrouw" en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.
nl.m.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

KoninginWildemina | 06-05-14 | 11:24

Als je zo trots bent op Marokko, wat heb je dan hier te zoeken?
Ga lekker in die zandbak wapperen met die vlag in plaats van hier een beetje bankhangen en uitkering trekken.

Mastermattie | 06-05-14 | 11:22

Broedsel | 06-05-14 | 10:48
die 'historie' is maar het halve verhaal, hier is de rest:
"The Maroccan, Algerian and Tunesian troops that fought on allied side in WO II where a integrated part of the French army. Everywhere where they were deployed they left a trail of destruction. Everwhere they came most local women between 7 and 85 (in some cases even men) where raiped by their “liberators”, tortured and whole villages where looted. In Monte Cassino under the watchfull eye of captain Juin they held a “victory party” for 50 hours which led to the death of 3500 innocent civilians. From there the colonial troups where stopped at the gates of Rome on the order of the Pope, but through the provence they invaded Germany, where in Freudenstadt 500 women where gathered to be raiped. This was later on repeated in Stuttgart where 2000 women shared the same faith. These “voctory parties” where granted by the French commanders and the regular French army."

Bovendien vochten de Marokkanen onder Spaanse aanvoering tegen de Amerikanen in noord-afrika.

--sql error-- | 06-05-14 | 11:21

@Parel van het Zuiden | 06-05-14 |

Ja, de Polen. Oost-Groningen trouwens ook. Daarbij hebben ze in Arnhem nogal wat vuil werk opgeknapt.

roze_bril | 06-05-14 | 11:21

Tikkie Terug | 06-05-14 | 11:15
Bayerischer Rundfunk explains in detail the cooperation between the Nazis and the Muslim Arab leaders during WW2.
www.youtube.com/watch?v=d51poygEXYU

CoffeePatch | 06-05-14 | 11:20

Nederlanders die aan de kant van de Duitsers voor de Wehrmacht en SS vochten worden niet echt herdacht. Dat waren er best wel veel. Daar schaamt Nederland zich terecht voor. Hier wordt met veel moeite en gedraai, overdrijving en gelieg geprobeerd om Marokko een rol bij de verdediging en bevrijding van Nederland toe te dichten.

Is er weleens gekeken hoeveel Marokkanen aan de kant van de Duitsers hebben gevochten? Zomaar, misschien ook betrokken bij de bezetting en verdediging tegen de geallieerden van Nederland?

TheseDays00 | 06-05-14 | 11:20

necrosis | 06-05-14 | 11:15
Vergeet Market Garden niet.

zuurkool | 06-05-14 | 11:20

ik heb geen mening over de rol van het koninklijk huis in de oorlog.
wel over het 5mei concert.
het lijkt net alsof het concert voor hun is, terwijl het voor ons is.
vorig jaar vroeg willem zelfs nick & simon, ik hoop dat hij dat voortaan uit eigen zak beaald en het feestje ver van de camera's houdt!
(hebben ze gisteren ook dat malle rondvaren gedaan en zwaaien? ik durf niet meer te kijken...)

Einde van de Domheid | 06-05-14 | 11:20

Het wordt tijd dat er nieuwe verzetstrijders opstaan...

number668 | 06-05-14 | 11:20

BekiekUtMoar | 06-05-14 | 11:15
Nee de Fransen onderscheiden de Sultan omdat ze het altijd zo goeie kerel vonden nou goed.

ikdenkwat | 06-05-14 | 11:19

@Martinspire | 06-05-14 | 11:11
Mijn gok is de vlag van Utrecht. Zowel die van de provincie als van de stad zijn rood met wit.

geomario | 06-05-14 | 11:16

@ikdenkwat | 06-05-14 | 11:12
Zie je ook waar dat stuk onzin op gebaseerd is?

BekiekUtMoar | 06-05-14 | 11:15

Martinspire | 06-05-14 | 11:11 er vochten Marokkanen in het Frans-koloniale leger, hebben ze in Italie heel prettige herinneringen aan.

Bokito ergo sum | 06-05-14 | 11:14

Nou vind ik die vlag nog niet eens zo erg, maar het feit dat er daadwerkelijk gesubsidieerd lesmateriaal bestaat over een gefingeerd stukje geschiedenis...

Hans Gruber | 06-05-14 | 11:14

Ik kan weinig met gekleurde flappies langs een stukje om objectief te beoordelen wat voor nationaliteit er hangt. Maar één ding is zeker. Dit is een NATIONALE dag en geen internationale. Dus elk land dat er dan hangt moet opbokken en diegene die verantwoordelijk is voor deze keuze moet zich verantwoorden. Volgend jaar gaat anders de fik erin!

Mr_Pikibelly | 06-05-14 | 11:13

Toen waren er toch nog helemaal geen Marokkanen?

Toen was gelukt nog heel gewoon.

frickY | 06-05-14 | 11:13

@Bigi Bana Boy | 06-05-14 | 11:09

De Polen hebben Breda zelfs op eigen houtje bevrijd.

Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 11:13

Ook dit is mede mogelijk gemaakt door zowel Haagse (kop in 't zand) en Brusselse (iedereen is welkom) politici. Denk daar ook nog even aan als je straks met het rode potlood in je hand staat.

Mastermattie | 06-05-14 | 11:12

Raar dat die vlag wordt gehesen. Al kan ik niet zien wat vlag #3 nou is. Iemand een idee?

In ieder geval had ik een Canadese, Amerikaanse, Engelse, Ierse, Poolse, Belgische of Franse vlag verwacht. Serieus, waarom hangt daar geen Canadese of Amerikaanse vlag? Die gasten zijn van enorm belang geweest? Hell, je kunt zelfs de vlag van de Soviet Unie toevoegen en zelfs China.

Er is trouwens zoveel onduidelijk over de inbreng van Marokko tijdens WO2. Toch denk ik dat er nog wel enkelen zijn geweest die daadwerkelijk hebben meegevochten en zeker van belang zijn geweest. Er izjn wel wat verhalen van. Maar zoek dat eerst uit voordat je meteen de vlag gaat hijsen. In ieder geval hadden ze veel meer kunnen doen imo.

Turkije is trouwens nog fout geweest in de oorlog. Dat je het even weet.

Martinspire | 06-05-14 | 11:11

-weggejorist en opgerot-

Bataaf | 06-05-14 | 11:11

Ik heb dat comité 4 en 5 mei eens een mailtje gedaan, waarom ze nog steeds dit soort propaganda aanbieden die bewezen onwaar is.

BekiekUtMoar | 06-05-14 | 11:10

"De Marokkanen sloten zich toen aan bij de geallieerden en rukten via Frankrijk en Belgie op naar Nederland. In het Zeeuws-Vlaamse Kapelle werd een grote slag geleverd waar duizenden het leven lieten." www.leerwiki.nl/Rol_van_Marokko_tijden...
2 mei een reactie gegeven, niet geplaatst ....

gentle giant | 06-05-14 | 11:09

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 10:53
En de Poolse. Vergeet niet dat die niet alleen bij Arnhem (Driel), maar ook in het zuiden (Capelse Veer, Breda) en niet te vergeten bij de RAF actief zijn geweest.

Bigi Bana Boy | 06-05-14 | 11:09

hoe verzinnen ze het.

bekijket | 06-05-14 | 11:09

Zer zijn een paar lijken aangespoeld dat is alles. In Italie waren ze wel weer actief, heel erg actief.

Bokito ergo sum | 06-05-14 | 11:09

Dus al ik het goed begrijp moe ik op 5 mei ok de M. vlag hijsen.
Wil ik wel even zeker weten moet ik nog een vlaggenmast hebben, gaat weer geld kosten.

Uw Verzekeringsadvis | 06-05-14 | 11:09

Voor de onwetenden:
nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

De Goumiers waren Marokkaanse troepen die deel uitmaakten van het Frans Koloniale leger. In mei 1944 werden deze eenheden als hulptroepen ingezet tegen de Duitse troepen tijdens de slag om Monte Cassino. Op 18 mei 1944 werd door de Geallieerden een doorbraak geforceerd bij Monte Cassino. Die nacht zwermden duizenden Goumiers en andere koloniale troepen uit over de omringende heuvels. Moordend en verkrachtend trokken de soldaten van dorp naar dorp. Mannen die hun dochters en vrouwen probeerden te verdedigen werden ter plaatse doodgeschoten. Meer dan 2000 vrouwen in de leeftijd van 11 tot 86 werden vaak meermalen verkracht.

Vandaag de dag staat in Castro dei Volsci het monument "Mamma Ciociara" ter nagedachtenis aan deze oorlogsmisdaad. In 1960 ontving Sophia Loren een Oscar voor haar rol in de film "La Ciociara" die is gebaseerd op deze gebeurtenissen.

Mammeloe | 06-05-14 | 11:09

Gelukkig heeft dit niet in mijn geschiedenisboeken gestaan en is dit iets van de laatste jaren dat er in geslopen is door de linkse kerk-kliek om Marokkanen een beter beeld te geven.

Ook zie je inderdaad dat het 'verhaal' van Marokkaanse tank divisies steeds groter en heldhaftiger wordt, dat de duim ondertussen niet droog gezogen is... Er zijn een handjevol marokkaanse infanterie divisies geweest, maar nergens in Nederland, alleen maar in Frankrijk.

Tevens moet er bij gezegd worden dat alle Marokkanen die momenteel in nederland zitten geen nakomelingen zijn van de verzetsstrijders in de 2e WO. Die woonden aan de zuid-west kust van Marokko en niet in het rifgebergte.

LangeTijdGeleden | 06-05-14 | 11:08

Was het niet zo dat marokkanen toen ook in Italie waren, die hadden meegevochten met de Amerikanen. En dat de Amerikanen geschokt waren omdat die marokkanen zich nogal barbaars gedroegen tegenover de italiaanse bevolking dmv plunderingen en vrouwen verkrachten? Hoe zat dat ook alweer?

Julia | 06-05-14 | 11:08

Wel, ik heb destijds het verhaal klakkenloos aan- en overgenomen. Daarvoor excuses.
In de Nat Geo dicu's over WOII wordt tegelijkertijd gesproken over de Moefti van Jeruzalem en de Serviers (die Hitlers kant kozen) met verschillende NAFfers die de zijde van de geallieerden kozen. Maar als ze niet in NL hebben gevochten/ zijn omgekomen, dan hoort die vlag er niet. Het is dodenherdenking.

Einde van de Domheid | 06-05-14 | 11:08

-weggejorist en opgerot-

Jan Pietersen | 06-05-14 | 11:08

Leuk voor de Italianen. Daar hebben de Marokkanen als beesten huisgehouden en ontelbare vrouwen verkracht. Sophia Loren kreeg nog een Oscar voor de verfilming.

malin | 06-05-14 | 11:08

@ Als je jong bent denk je al snel dat het vak Geschiedenis nergens toe dient. Naarmate je iets ouder wordt, merk je steeds meer hoe belangrijk waarheidsgetrouwe geschiedschrijving is. Als het islamofascistische tuig dat het WTC in vloog geen jihadstrijders mogen worden genoemd, is dat een veeg teken van een Orwelliaanse brainwash. Als we nog jaren Marokkaanse vlaggen dulden op 4/5 mei evenzeer. Er is in 40-45 geen schot gelost op NL bodem door een Marokkaan. Daar zijn ze pas de afgelopen decennia nadrukkelijk mee bezig. Weet tog?!
LJBrinkhorst | 06-05-14 | 10:57

Helemaal mee eensch!

Apollo | 06-05-14 | 11:07

We hadden van 4/5 mei af moeten blijven. Inmiddels is de dag door alle discussies over wat we precies moeten herdenken/vieren voor mij inmiddels voorgoed verpest. En dan doel ik met name op de slachtoffers die na WOII vielen. 4/5 mei zijn bedoeld voor alle slachtoffers die in WOII vielen binnen de Nederlandse context. Dat onderzocht wordt welke groepen dat betreft vind ik prima, en dus ook de vermeende Marokkaanse inzet, omdat we ook Polen, Canadese, Amerikanen, Franse en Engelse eren. Blijft staan dat ook hun vlaggen niet op onze nationale dagen thuishoren.

Bigi Bana Boy | 06-05-14 | 11:07

@TheLuggs | 06-05-14 | 10:53
Joseph Goebbels himself zou het wat dat betreft niet beter gedaan kunnen hebben. Geschiedvervalsing, dader/slachtofferdenken, racisme en haat van andersdenkenden, een totalitaire fascistische ideologie. Welke ingrediënten wil je nog meer? En op dit moment worden de soldaten voor de definitieve overname van Nederland getraind in Syrië en Irak. Zij zullen de commandanten zijn, en de vele tienduizenden aan ontspoord en gewelddadig riftuig hun voetvolk. Tuig dat hun eer zal willen verdienen aan het afhakken van ledematen en afsnijden van de kelen van het autochtone volk. Een praktijk waarop de afgelopen jaren met gestolen schapen op de balkons achter de schotelantennes al ruimschoots is geoefend.

Te gruwelijk? Ondenkbaar? U vindt dat ik overdrijf? Denkt u dan nog maar even terug aan de gruwelijkheden van 1940-1945. Er zijn nog genoeg mensen in leven die u erover kunnen vertellen.

Het enige wat ik kan zeggen is het volgende. Weet waarop u stemt. En beter houdt de AIVD een lijstje met telefoonnummers bij van al het geteisem, zodat we hun telefoons kunnen blokkeren als de acties beginnen.

Professor Superhirn | 06-05-14 | 11:07

@TheLuggs | 06-05-14 | 10:53

Neen. Het was de EU die licht in de polder bracht, Rotterdam uit de grond stampte, en ons een economie gaf. Zonder die EU zaten we allemaal nog in plaggenhutten. Ik begrijp dat u de Marokkanen in een positief daglicht wil stellen, maar veel meer dan het winnen van de Tweede Wereldoorlog kunt u ze niet toerekenen.
.
Dat is sowieso een prestatie van formaat. Zoals zij de Duitsers de pas afsneden tijdens de Battle of Britain door met stenen de luftwaffe uit de lucht te gooien. De formidabele bestorming van de stranden van Normandië om vervolgens zo snel mogelijk naar Nederland op te rukken. De glorieuze overwinning bij de Slag om Arnhem, Marokkanen laten zich immers niet stoppen door een bruggetje te ver.
.
Kippenvel, al die heldenmoed. Je ziet dat gelukkig ook dikwijls terug bij de nazaten die onze straten verwaardigen met hun aanwezigheid.

Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 11:06

Er zijn naar alle waarschijnlijkheid meer Marokkanen gesneuveld bij een overval op een juwelier in Deurne, dan onder degenen die meehielpen ons land te bevrijden.
#feit

Daarom een bloody disgrace, die vlag, dhimmitude tot de max en geen politicus durft er wat van te zeggen want dan liggen de voorgedrukte aangifteformulieren al weer klaar.

Cuyahoga | 06-05-14 | 11:05

TheLuggs | 06-05-14 | 10:53
Zelfs dat verhaal dat Nederlanders bepaalde baantjes niet meer wilden doen klopt niet. Kijk wat jan Marijnissen daar over zegt www.youtube.com/watch?feature=player_d...

CoffeePatch | 06-05-14 | 11:04

Volgens mij hebben alleen wat Noord Afrikanen zich aangesloten bij de geallieerden in de woestijn. That's it.

Doc Damage | 06-05-14 | 11:03

PvdA geschiedsvervalsing pur sang. Hou daar godverdomme eens mee op. Er zijn geen (max. 10) marokkaanse militairen in Nederland gestorven!!!!!. Dan verdienen de Polen en Canadezen 1000x meer credits. Maar er gaan waarschijnlijk binnenkort Nederlanders sterven omdat jullie de terugkerende jihadstrijders uit Syrie niet de deur wijzen.

ad melkert | 06-05-14 | 11:03

Als ik hier de NL vlag had uitgestoken dan heb ik nu een probleem met de DK mensen hier... je woont hier of niet...
.
Als ik bij de DK dodenherdenking ook mijn NL vlag had uitgestoken dan heb ik nu een probleem met de DK mensen hier... je woont hier of niet.

duitse herder | 06-05-14 | 11:03

@TheLuggs | 06-05-14 | 10:53
Precies. Gewoon een grote fabel dat deze mensen dit land hebben opgebouwd.
Indien dit het geval zou zijn, dan zouden het toch enorme eikels zijn dat ze daarvoor een ander land nodig hebben en ze dit niet in hun eigen land hebben gedaan.

Rico Tampeloerus | 06-05-14 | 11:03

Zeer ongepast! Vast een laffe PvdA actie om de boel een beetje te sussen ...

FapMaster | 06-05-14 | 11:02

Welke idioot is hier de eindverantwoordelijke voor???
Dit staat gelijk aan landverraad. En zo mag degene ter verantwoording worden geroepen. Publiekelijk!

DerHanzel | 06-05-14 | 11:02

De Marokkaanse Marschall hulp verdiend het om ook in het zonnetje te worden gezet.

padbuffel | 06-05-14 | 11:01

Marokkanen haten Joden, net als alle Arabieren/moslims. Het idee dat Marokkanen hebben 'meegevochten' in WOII is alleen geloofwaardig als dat aan de kant van Hitler geweest zou zijn. Net zoals de 'Palestijnse' Grootmufti van Jeruzalem (Amin al-Hoesseini) annex hulpje van Hitler in het Midden Oosten en Bosnië.
nl.m.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesse...

KoninginWildemina | 06-05-14 | 11:01

Een marokkaanse vlag in nederland... de horror.

JIP! | 06-05-14 | 11:00

-weggejorist-

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 06-05-14 | 11:00

Ik zie dat Kaas de Vies reageert op die twitter bericht met het volgende:

Kaas de Vies &#8207;@KaasdeVies 24h
.@Teaumas @ReneDercksen Utrecht = Zeeland? Staat in boek ook de misdaden die ze in Italië hebben gedaan? Of is het niet een objectief boek?

Kaas de Vies reageert hier ook op geenstijl vaak.
En de misdaden van de Nederlanders in de geschiedenis? Ik zie jou vaker reageren met hele onnozele commentaar op dingen die jij van een kant bekijkt. U bent een grote hypocriet!
Is de Marokaanse vlag gepast op 5 mei.... Dat weet ik niet, maar jou comments zijn verre van eerlijk.

awowo | 06-05-14 | 10:59

Ik denk dat een Poolse vlag more appropriate zou zijn geweest en dat is géén hoax!

BadLieutenant | 06-05-14 | 10:59

Izze goed voor die intregratie.
Het gevoel erbij te horen, we moeten allemaal wij worden.

Terpen-tijn | 06-05-14 | 10:59

-weggejorist en opgerot-

Malinois-K9 | 06-05-14 | 10:59

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 10:53
En de Poolse.

zuurkool | 06-05-14 | 10:59

-weggejorist-

Sunabalk | 06-05-14 | 10:58

Sorry. Ik was met onderstaande reaguurding in het vorige topic een beetje (te)voorbarig.

De omegodjes en 'tismewatjes zijn weer niet van de lucht want er is in de krochten van de Neerlandsche politiek een PVVer met plotse vaandelvlucht ontdekt. Chocoladeletterkoppen hier en gunder nog an toe.
Maar dat 'ze' in Hoograven, een Utrecht achterbuurt, op onze bevrijdingsdag de Marokkaanse vlag hijsen omdat er ten tijde van de bezetting in Zeeland drie mocromaanse lijken zijn aangespoeld die ons wel even zouden hebben komen bevrijden - groteske leugens overigens - daarover hoor je helemaal niemand.
Psycheltjes | 06-05-14 | 10:53

Psycheltjes | 06-05-14 | 10:58

En ik lust ook helemaal geen couscous...

eerstneukendanpraten | 06-05-14 | 10:57

Als je jong bent denk je al snel dat het vak Geschiedenis nergens toe dient. Naarmate je iets ouder wordt, merk je steeds meer hoe belangrijk waarheidsgetrouwe geschiedschrijving is. Als het islamofascistische tuig dat het WTC in vloog geen jihadstrijders mogen worden genoemd, is dat een veeg teken van een Orwelliaanse brainwash. Als we nog jaren Marokkaanse vlaggen dulden op 4/5 mei evenzeer. Er is in 40-45 geen schot gelost op NL bodem door een Marokkaan. Daar zijn ze pas de afgelopen decennia nadrukkelijk mee bezig. Weet tog?!

LJBrinkhorst | 06-05-14 | 10:57

Welke malloot heeft daar toestemming voor gegeven ?

niks mis mee | 06-05-14 | 10:57

-weggejorist en opgerot-

poli | 06-05-14 | 10:57

Opstappen met die vlag en die belachelijke multicul! Een Amerikaanse, Canadeze of Britse vlag hier en daar kan nog. Die hebben wel gevochten voor Nederland en zijn hier gesneuveld.

NiceGuysFinishLast | 06-05-14 | 10:56

mocro's vechten alleen in Nederland sinds de afgelopen jaren, en alleen voor persoonlijk gewin.maar toch echt niet in de 2de wereld oorlog!

irma zonderboezem | 06-05-14 | 10:56

@Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 10:52
Ik heb de twee minuten stilte van afgelopen 4 mei gebruikt om de doden te gedenken die zullen vallen als hier definitief de pleuris uitbreekt. Want daar koersen we keihard op af dankzij de zachte heelmeesters in politiek Den Haag (een enkele partij uitgezonderd).

Professor Superhirn | 06-05-14 | 10:55

Waarom dan niet alle vlaggen van de geallieerden?
Daar kan ik wel mee leven.

Terpen-tijn | 06-05-14 | 10:55

Hammer-Time | 06-05-14 | 10:48

Past u een beetje op met de capslock knop? Daar wordt hier geen prijs op gesteld.

Adversary | 06-05-14 | 10:55

Je moet een goed verhaal nooit verknoeien met de waarheid.

Onze regering denkt nu eenmaal op deze manier die zandnegers en rifapen erbij te kunnen houden en het kransenvoetbal te voorkomen.

Over een jaar of 30 zal verhaal luiden dat we zijn bevrijd door het heldhaftige marokaanse volk en dat we oorlog voerden tegen Christelijke bezetters uit Duitsland en Amerika.

Allah akbar!

Dick Luyenlomp | 06-05-14 | 10:54

Maar waarom kijkt iemand hier nog van op... Je hoort al jaren hoe Marokkaanse gastarbeiders eigenhandig de Nederlandse economie uit het slop hebben getrokken. Het waren de pioniers van Nederland, die welvaart gebracht hebben...

We gaan vrolijk voorbij dat de welvaart die we hadden er voor zorgde dat we bepaalde baantjes niet meer wilden doen, en daarvoor wat volk aantrokken uit het buitenland om dat ee paar jaar te komen doen. We weten hoe dat is afgelopen. En toen kregen we plots de mythe hoe Marokkanen nederland opgebouwd hebben...

Nu komt daar de mythe bij hoe Marokko Nederland bevrijd van de duitser. Want nu is het een handvol die gesneuveld zou zijn in zeeland, maar over een tijdje hebben niet de Amerikanen ons bevrijd maar was het MArokko die de grote bevrijder was.

TheLuggs | 06-05-14 | 10:53

De engie vlaggen die er van mij part bij horen te hangen zijn:
Franse, Canadees, Britse & Amerikaanse.

Moskovitz v.d.Duivel | 06-05-14 | 10:53

Marokko, een land met als voornaamste exportproduct uitschot, een natie die haar eigen holocaust in de Westelijke Sahara aan het vormgeven is, koninkrijk dat de ouderwetse knoet nog over haar bevolking legt.
.
Die vlag wappert hier op dodenherdenking. Schaamteloos.

Parel van het Zuiden | 06-05-14 | 10:52

Jammer dat de Marokkaanse gemeenschap niet in staat is tot zelfreflectie, zelfbeheersing, respect tonen voor de geschiedenis, tradities en gebruiken van het gastland, en rationeel handelen. Maar de echte landverraders anno 2014 zijn de autochtone Nederlanders die het constante falen door een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap bagatelliseren, faciliteren en zelfs stimuleren.

Professor Superhirn | 06-05-14 | 10:52

"De Franse soldaten vochten in hun eentje als Leeuwen terwijl Nederlandse soldaten hard wegrenden". Goh, waar hebben we dat vaker gezien? Zit in het Nederlandse beestje.

enkelereisretour | 06-05-14 | 10:50

Een ongekozen koning met een ongekozen burgemeester vieren de bevrijding van het Nederlandse volk van de dictator. Wat een gotspe. En dan Marokkaanse vlag hijsen om de kansenjeugd erbij te betrekken. Nederland op zijn smalst.

i-Wonder | 06-05-14 | 10:49

Wat een schijters daar in Utrecht; geschiedvervalsing om 'de boel bij elkaar te houden'. Wat een laf volk zijn we toch. Er zijn hele discussies of we wel of niet de Duitschers moeten betrekken bij de herdenkingen, terwijl er heel wat marokkanen meevochten bij de mof. Ze stonden daar overigens bekend om hun bruikbare wreedheid..
Ik noem dit Landverraad anno 2014.

Papapanzer | 06-05-14 | 10:48

Gelukkig herkennen we propaganda als we het zien steeds beter. Maar dat het door de strot van het basisonderwijs wordt geduwd is kwalijk. Nog kwalijker is die vlag. Je reinste appeasement.

Adversary | 06-05-14 | 10:48

-weggejorist-

Hammer-Time | 06-05-14 | 10:48

Het wordt tijd dat we onze landsgrenzen gaan verdedigen tegen de Marokkanen. Dit spelletje uitvreterij heeft lang genoeg geduurd.

Snorry! | 06-05-14 | 10:48

We wonen toch in een Federatie van Marokko? Net zoals de Nederlandse Antillen ooit "van ons" was? Ik ben al een aantal jaar in de veronderstelling dat we vanaf 2015 ook verplicht 3 talen op school krijgen: Nederlands, Marokkaans en Engels. Oh nee wacht even… we zijn NEDERLANDS!
Wat de rest ook al aangeeft, en wat de overheid zou móéten aangeven: opbokken met die klotevlag. Trots op je vaderland doe je maar in je eigen tijd, maar niet op bevrijdingsdag. Stelletje idioten.

kanon0503 | 06-05-14 | 10:47

-weggejorist-

Hammer-Time | 06-05-14 | 10:47

niets aan de hand de landverraders staan gewoon vooraan
Minder Minder Minder Oranje elite

rechtsdwalendeautist | 06-05-14 | 10:46

Ach joh, de mense zijn door alle propaganda die er de laatste tijd over hun is uitgestort zo murw geworden dat het allang niet meer boeit. Degenen die het verstand nog niet verloren hebben worden steeds schaarser..

tejootje | 06-05-14 | 10:44

Voornamelijk het wangedrag van Marrokaanse soldaten in Italië was dus noemenswaardig... Het is dus niet iets van alleen deze generatie...

Inhollandstudent | 06-05-14 | 10:43

Je moet blijkbaar iets om te voorkomen dat je kransen worden gepromoveerd tot voetbal.
Snel capituleren dus...

happen naar de baas | 06-05-14 | 10:43

Dan moet je er ook de Duitse vlag bij hangen, want discriminatie.

Mark van Leeuwen | 06-05-14 | 10:42

De hens erin, in die vlag. Opbokken.

Willianus Wortelus | 06-05-14 | 10:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland