achtergrond

Geenstijl

Berry TV heerscht!

Tot aan het gaatje...Veel sportliefhebbers koesteren nog altijd warme gevoelens voor Berry van Aerle. Deze oud-topper van PSV was wars van sterallures. Zelfs na de beëindiging van zijn voetballoopbaan bleef Berry gewoon Berry en werd postbode. Een verademing in vergelijking met al die omhoog gevallen dribbelaartjes van tegenwoordig. Onze SlamDunk! zag dit weekend Berry verschijnen op PSV TV en is sindsdien helemaal om. Wij ook trouwens...SlamDunk! ziet het Brabantse licht! !

Help, ik heb het Brabantse licht gezien! Jarenlang verdrong ik mijn kennelijk latente liefde voor PSV, maar de parel van Eindhoven heeft alsnog mijn hart gestolen. Hoe dat opeens komt? Niet door de 4-1 overwinning op NEC dit weekeinde en ook niet door het feit dat de club eindelijk heeft overwinterd in de Champions League. Nee, de schellen zijn mij van de ogen gevallen door een oud-speler. Wat zeg ik: een oud-topper! Met befaamde rushes en noeste arbeid droeg hij zijn steentje bij aan het grootste Nederlandse voetbalsucces ooit. Bikkelhard was hij als het moest en daarom zat hij in de selectie die in 1988 Europees Kampioen werd.

Voor iedereen van 'boven de rivieren'; natuurlijk heb ik het over Berry van Aerle. De goedlachse rechtsback die na zijn carriere gewoon weer postbode in Helmond werd en uitgroeide tot een cultfiguur. Tijdens carnaval (het in de randstad totaal onbegrepen feest) is hij natuurlijk ‘Prins Berry d’n Urste’. En anno 2005 heeft hij natuurlijk ook een website!

Zijn generatiegenoten hebben allemaal - weinig origineel - voor het trainersvak gekozen bij clubs als Ajax, Barcelona, Feyenoord. Maar onze Berry legde de lat hoog en is inmiddels supporterscoördinator bij PSV. Maar tegenwoordig presenteert hij ook PSV TV en juist dat programma deed mij beseffen dat je ook van die club kunt houden.

Heerlijk eenvoudig en ontwapenend opent Berry deuren bij PSV die voor andere gesloten blijven. Het televisieprogramma 'Berry op d’n Herdgang' is bedacht door mediaduizendpoot, radiogoeroe en creatief meesterbrein Eddy Janssen maar dat is een detail. N’ons Berry 'maakt' de show.

De uitzending is gemaakt voor op de grote schermen in het stadion en wordt uitgezonden voor de wedstrijd, maar de show staat nu al online! Onnavolgbaar is Berry's benadering van Mark van Bommel, John de Jong, verzorger Mart van den Heuvel en zijn rondgang door de keuken op muziek van The Pink Panter. "Vroegah kreg’n wie un cognacje, das nu nie mer." Die 4 minuut 16 is écht tekort. Berry Rules Big Time! Beste John de Mol, dit is een voorzet voor open doel. Ik weet dat je alleen op zondag voetbal wil uitzenden en de vrijdag en zaterdag gaat terug verpatsen aan de NOS, maaruh Berry kan ook op zondagavond hoor! Het biljarten kan daar zo voor worden verzet...

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.