achtergrond

Geenstijl

In Almere zijn ze gek geworden

Ik ga het niet allemaal herhalen, dus even een samenvatting: buscontroleurs pakken zaterdag een beruchte 19-jarige zwartrijder op die in Almere voor de zoveelste keer lachend voor niets wil reizen. Er ontstaat een kleine worsteling waarbij een controleur wellicht, ik herhaal wellicht, iets te hard doorduwt en het crimineeltje raakt bewusteloos. Even later duiken er wat Almeerse veldwachters op de buscontroleurs, om ze zonder pardon het cachot in slepen. Even later blijkt bij onderzoek dat het boefje ook nog eens voorzien was van wat buit van een straatroof even eerder. UPDATE: De controleur is weer vrij, alleen is dit niet zonder slag of stoot gegaan...

Een van de controleurs zit al vijf dagen in een cel en de hufter van een Officier van Justitie wilde daar in eerste instantie maar even 30 dagen van maken. Een wijze rechter vond dat onzin en wilde de man 'heenzenden' maar daar ging de idioot van het Openbaar Ministerie niet mee akkoord en tekende beroep aan.

Nee, in Almere zijn ze echt gek geworden. Daar zit een burgemeester die vooral wil stralen in het gezelschap van bouwfraudeurs en tweederangs artiesten. Annemarie Jorritsma is de koningin van de poenpenose en de held van plebs en ander ongedierte.

Bij iedere opening staat het onzalige schepsel op de eerste rij en is uitgegroeid tot de nationale wethouder Hekking. Almere is al jarenlang een broednest van uit Amsterdam gevluchte criminelen. Conducteurs en buschauffeurs rijden met gevaar voor eigen leven door het betondorp in de polder waar ik zelfs nog niet dood gevonden zou willen worden. Ja, de politie heeft uiteraard extreem veel laserkanonnen om de hardwerkende burger het zuur verdiende geld uit de zak te kloppen, maar faalt als het om misdaadbestrijding gaat.

Vergeleken bij het traject Lelystad – Amsterdam is de Zoetermeerlijn een pretlijntje. Bovendien neemt in heel Nederland het geweld in het openbaar vervoer hand over hand toe.

Nu is de praktijk al heel lang dat een 19-jarige straatrover na een arrestatie sneller buiten staat dan dat een slachtoffer zijn aangifte heeft kunnen doen. De Officier van Justitie van Lelystad seponeert tientallen zaken per jaar, maar wil nu blijkbaar tot zijn schouder een bruine arm halen bij zijn grote baas, de steeds engere Piet Hein Donner. Dus zit de buscontroleur nog steeds achter de tralies. Een compliment aan zijn werkgever, Connexxion, die het zojuist in een vlammend persbericht opnam voor het personeelslid. Let wel: De controleur is buitengewoon opsporingsbevoegd, dus een strafblad heeft hij niet.

Het busbedrijf is terecht zeer bezorgd. Natuurlijk wordt er lijfelijk geweld gebruikt als een crimineeltje wordt opgepakt, maar de gevolgen van dit incident kunnen zijn dat een controleur maar besluit om niks meer te doen. Want de wereldvreemde hufters op het Openbaar Ministerie kunnen je zomaar opsluiten. Welke controleur zal nu nog zijn nek uitsteken en het vervoer iets veiliger maken...

Wie brengt hier nou de rechtstaat in gevaar? Een buscontroleur die zijn werk doet of een van de pot gerukte Officier van Justitie? Ik weet het antwoord wel. Hier in het zuiden van India, Madras om exact te zijn, zou de bus-man de held van de week zijn. Maar in Nederland ga je achter de tralies. Brrr...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.