Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UNDERCOVER. GeenStijl.TV gaat eten bij NRC

Serieus waar. In zijn vorige leven was GeenStijlTV-verslaggever Tom Staal kok. En niet zomaar een kok. Chef-kok Tom stond achter de kachels in de primera division van het culi-koken. Zo werkte Tom (opgeleid in de befaamde Belgische hotelschool Spijker) ondermeer in de restaurants Zür Tant (Keulen, D), Les Petit Pays Bas (Parijs, F), Noordland (Hoogstraten, B) en La belle epoque (Utrecht, NL). Als er iemand is die verbrand paard van een eerlijke ribeye kan onderscheiden dan is het Tom wel. Enter NRC Handelsblad. Het avondblaadje van de Vlaamse schraalhans Peter Vandermeersch (foto) opende deze week het restaurant café in het nagelnieuwe NRC-gebouw aan het Rokin. En dus stuurden we Tom & cameraman Nick stiekem uit eten bij Chez Peter. Om eens lekker undercover te klootwijken en te johannesvandammen. Te genieten van de steak wijnberg, de Pêche Margrietoostveen en de tintelende chateau Koelewijn bij de gegrillde fokke&sukke met pepersaus. Kosten: 100 euro. Maar dan heb je ook wat. Oberrr! Er zit een haar in HET FILMPJE.

Reaguursels

Inloggen

Wat een treurig afzeikfilmpje... Overigens heb ik weleens bij NRC in Rotterdam gegeten, en het was niet fantastisch. Net zo flauw als Tom's gevoel voor humor.

andalucia | 07-03-13 | 13:41

En nu weten we eindelijk waarom het NRC naar A'dam vertrok, bolle Youp wilde wel gratis happen maar niet reizen.

Febofiel | 07-03-13 | 12:44

En dan heb je dat eten afgekraakt, al dan niet terecht want ik was er niet bij, en dan ga je naar de Mc en (nog erger) KFC. Dat zegt dan weer genoeg over de smaak van Tom. Ik denk echt dat ik dat NRC restaurant eens moet gaan checken!

Mr. Krinkle | 07-03-13 | 12:07

Nou, als je de cheeseburgers bij Febo wel te vreten vindt, is er ook iets goed mis met je.

NulKommaNul | 07-03-13 | 10:38

Wat een rare tongval heeft die serveerster met die vette pens. Die komt niet uit Amsterdam zeker.
Verder een bedroevend herkenbare ervaring in een Nederlandse eettent. Er zijn goede zaken, maar dat zijn dan meteen weer van die eredivisietenten. Ik wil in een eenvoudige vreetschuur voor een doordeweeks bedrag een beetje fatsoenlijk voer, lekkere wijn en bediening die gewoon bedient. Dat wil zeggen: bediening die zorgt dat het eten voor je staat als je honger hebt, die het zelf doorheeft als je klaar bent en zorgt dat de zooi dan weg is, zorgt dat de glazen vol blijven en vooral naast je staat in het zeldzame geval dat ze nodig is. Bediening die gedienstig is, kortom. Man, wat een horken in Nederlandse restaurants.

Dmitri Dmitrievitsj | 07-03-13 | 00:22

Een beetje suffig allemaal, een beetje een spruitjesgeur in het restaurant van de scherpslijpers, ons kent ons gaat het worden natuurlijk, ja een Amsterdamse hype!

lanexxx | 06-03-13 | 23:20

borrelnoot | 06-03-13 | 17:40 |
Ik zie geen schokkende bedragen op het bonnetje. Jij wel? Wel een leuke opsomming. Rokin Amsterdam, daar betaal je wat meer huur dan naast de snelweg.

kicktherabbit | 06-03-13 | 23:15


Die Tom moet er wel bij vertellen dat ie voor 3 tientjes heeft liggen zuipen. Dus de prijs voor het eten is niet meer dan 70 eurootjes. Dat je daar niks voor krijgt in A'dam is wel bekend.

seasicksteve | 06-03-13 | 23:12

De prijs is niks van te zeggen. Niet duur.

kicktherabbit | 06-03-13 | 23:12

Teveel komkommersalade op?
lijkt hier wel komkommertijd.
Hopelijk hebben ze wel op een stoel gezeten tijdens het knagen en niet op een.... (inderdaad ja)

Yabadabedoe | 06-03-13 | 21:57

@borrelnoot :
Vergeleken met de rest van de Amsterdamse restaurants is het niet veel.
Absurd hoog als je het gaat vergelijken met Nederlandse dorpjes of het buitenland, dan staan we zeker op een lijn.
Ik ga binnenkort weer in Frankrijk werken en dan is kwaliteit een stuk hoger en de prijs (ongelooflijk ) laag.

Vergeet dan niet dat restauranthouders in Frankrijk tweemaal per dag hun gehele menu kunnen serveren i.p.v. 1x in Nederland.

blamage_fr | 06-03-13 | 21:30

Gelukkig hoef je als horecagelegenheid in Nederland geen kwaliteit te bieden om te overleven. Middelmatig fantasieloos vreten, amateuristische bediening, mensen betalen er graag de hoofdprijs voor.

caspert79 | 06-03-13 | 20:57

Te saai om uit te kijken ... maar wat een voorspelbaar gezeur van die Tom Staal.

appelboor | 06-03-13 | 20:50

Ik heb voor 30 euro al voer op mn bord gehad dat er stukken beter uitzag, over de smaak kan ik natuurlijk op afstand niet oordelen. maar tyf es op met dat in olijfolie verzopen voer.

BozeHenk | 06-03-13 | 20:47

[email protected] "Krant en restaurant smaken exact hetzelfde." Hoezo terechte zouteloze kritiek.

hader | 06-03-13 | 19:55

Slappe columns van Renske. Ah, heerlijk.

Vryth | 06-03-13 | 19:29

Je gaat toch niet voor je lol eten in een restaurant van een krant. Ik zie het al voor me. Kom schat, vanavond ga ik je eens lekker verwennen. Eerst eten in het NRC restaurant, daarna de bios en het Grand Cafe in (en daarna neuken, maar dat zeg je niet tegen een dame)
Dat laatste... dat gaat er niet van komen. Letterlijk.

Jim Lovell | 06-03-13 | 19:07

Bakito ...... 18.04
*tegel inlijsten gaat*

rechtvaardigerechter | 06-03-13 | 19:00

Wat een triest filmpje dit.

KoenNijmegen | 06-03-13 | 18:59

Hoeveel mensen heeft GS in dienst trouwens.
Kijk al deze nrc hippies eens - www.nrc.nl/inbeeld/files/2012/12/DEF_i...

GS probeert dan ook al jaren contact te leggen met haar/zijn lezers. Je kunt met een paar honderd man miljoenen mensen gaan onderwijzen a la NRC.. Of je kunt je ertussen begeven.

de grote Anti | 06-03-13 | 18:58

Je kan beter naar het echte NRC gaan: www.nieuwrotterdamscafe.nl/ In het oude NRC pand aan de Witte de Withstraat tegenover het beroemde journalistencafé De Schouw.

Rwpo | 06-03-13 | 18:55

Kan ik niet voor GS wat tentjes gaan beoordelen?
Koken is mijn hobby en ik kan heel goed proeven.
Te beginnen op de stations, daar komt iedereen.

Terpen-tijn | 06-03-13 | 18:52

@pius | 06-03-13 | 18:09
Hahah, het is ook niet niks, zo'n duur servies. LOL

Jim Lovell | 06-03-13 | 18:50

Vermakelijk item, zo ken ik je weer Tom! Zie die vent zo nu en dan op Utrecht CS lopen, heeft ie net als ik geen rijbewijs?

Snelle Jeroen | 06-03-13 | 18:48

Maar een krant die een restaurant begint... wat een arremoede.
Schei toch uit. zorg voor goede journalisten, zorg voor kritische stukken, lever kwaliteit, investeer in onderzoeksjournalistiek. Maar ga geen hapjes verkopen.
Schoenmaker hou je bij je leest.

Van Duyvenbode | 06-03-13 | 18:48

Het idee is best wel leuk>> elke week een ander restaurant en dan hier de recensie plaatsen.
Want ik hecht alleen waarde aan smaaktesten, internet is daarvoor niet (meer) te vertrouwen>> teveel trollen en censuur.

Terpen-tijn | 06-03-13 | 18:42

Oja, tom staal.. Als je de febo lekker vind moet je toch echt eens in therapie. Onder dwang van vrienden jaaaaren geleden wel vaker s'nachts langs de febo gegaan, maar dat is echt het putje qua kwaliteit. Ooit zo'n febo-burger ontleed? Het zijn kleine schijfjes varken en joost mag weten wat op elkaar geplakt. Rubber met wat uien en groene dingetjes erussen.

de grote Anti | 06-03-13 | 18:40

Saai en inhoudsloos filmpje, 01:43 uitgezet.

1+1 | 06-03-13 | 18:38

Jasses, Peroni, het vieste bier van Italie.

Waffa Nkulo | 06-03-13 | 18:29

@Snuur | 06-03-13 | 18:09
Ja, maar als je kort haar hebt en er ligt een lang haar op je bord.. Dus die stelling gaat niet altijd op.

@borrelnoot | 06-03-13 | 18:09
Zo ken ik een leuke argentijn ergens in nederland.. Geen bemoeienis, perfect vlees en mooie blonde jongedames die aan komen rennen als je je hand opsteekt. Het kan dus wel, maar waarom moet dat dan weer toevallig een argentijn zijn.. hmm.

de grote Anti | 06-03-13 | 18:21

Tom zou het Basta team eens moeten naapen, dan scoor je echt.
Op GS en in de media.

Terpen-tijn | 06-03-13 | 18:12

Wat meer is, pauperig en moeilijk doen over het eten maar WEL normaLITER zeggen. Sukkel.

SausMaster | 06-03-13 | 18:11

Een haar het is niet jouw haar want jij hebt langer haar... En hoe denk je dat het zo lang komt meneer Tom? Haar valt af en toe uit en groeit dan weer aan. Iedereen heeft een varieteit aan verschillende lengtes haar op zn hoofd... Behalve kale mensen.

Snuur | 06-03-13 | 18:09

@Eurotokkie | 06-03-13 | 18:07

Ja dat wel. Eentje die ik niet kon dragen toendertijd.

Maar godzijdank bestonden er uitkeringen.

pius | 06-03-13 | 18:09

@Niks-neem | 06-03-13 | 18:00
Het kan daar idd ook voor over de EUR 50,- p.p. Klopt helemaal. Wel vind ik het overall gewoon beter in Duitsland. Zowel prijs/kwaliteit verhouding als personeel. Ik hou er van wanneer ik uit eten ben om (en dit klinkt heel wijverig) een beetje in de watten te worden gelegd. Vriendelijkheid en vooral attend personeel vind ik erg belangrijk. En daar schort het in NL erg vaak aan vind ik. Bediening is vaak kortaf, ongeïnteresseerd, vergeet details (nee, ik wil geen slagroom op mijn desert, en wat ligt er gvd op als ik het krijg, juist) enz enz. Dat maak ik in Duitsland toch verdomd zelden mee.

borrelnoot | 06-03-13 | 18:09

@damnschreeuwer | 06-03-13 | 18:05
Dan kost daar een glas wijn zeker 0.75 € Ik zeg proost.
Maar ik ga nu maar eens aan een balletje gehakt beginnen.
Verder heb ik er ook geen verstand van.

Niks-neem | 06-03-13 | 18:08

Zou zo leuk zijn om eens undercover te gaan bij die oplichters van astro tv of die sex / datingssites.
Maar dat zal wel nooit gebeuren, het moet wel ludiek blijven.

Terpen-tijn | 06-03-13 | 18:08

Dienstverlening in Nederland is als een openbare Gangbang in Mekka.

Wolha.

pius | 06-03-13 | 18:07

pius | 06-03-13 | 18:03 | + 0 -

Als afwasser heb je een grote verantwoordelijkheid.

Eurotokkie | 06-03-13 | 18:07

Een kosmopolitisch wereldbeeld draagt het beste uit op een plek waar het luxueus vertoeven is zonder bezoekers die de utopie verstoren.
Aangezien Derk Sauer hier een hand in heeft verwacht ik binnenkort op z'n minst een KGB-cocktail of standrechtelijk gefusilleerde dissidenten-stoofpot.

Not Muhammad | 06-03-13 | 18:06

Niks-neem | 06-03-13 | 18:00 |
dan kom je in het verkeerde gebied (ga eens wat verder oostelijk). Hier eet ik 3x per week voor minder dan 15 euro in prima restaurants. inclusief drank.

damnschreeuwer | 06-03-13 | 18:05

NederlaNders zijn onbeschofte gasten, uitzonderingen als ik en @rechtvaardigerechter daargelaten off course.

Bakito | 06-03-13 | 18:04

"Chataux du Jus" hahaha

runderlap | 06-03-13 | 18:03

Ik ben ook Kok geweest. Nou ja afwasser dan. Maar werd ontslagen nadat een ruzie met Clown Bassie. Om zijn uitermate a-pedagogische benadering.

Of het moeten mijn gebrek aan logica en inzicht zijn geweest. Dat kan ook.

Ieder zijn vak natuurlijk.

pius | 06-03-13 | 18:03

De volgende keer maar weer naar de Mac.

Eurotokkie | 06-03-13 | 18:03

Waanzinnig kinderachtig. Idd @ Meh: pauperig, dat is het woord dat ik zocht.

SausMaster | 06-03-13 | 18:03

Pauperig hoor, lekker hautain tegen het personeel zwammen. Zij hebben ook echt invloed op de kwaliteit.

Meh | 06-03-13 | 18:02

@borrelnoot | 06-03-13 | 17:50
Nu wil het feit dat ik zeer geregeld in Duitsland ben en er daar dus ook eet.
Het kan best voor 65€, maar over de 100 is ook geen probleem. En dat is dan niet in een exorbitant restaurant.
Goed stuk vlees, goede wijn. Voor 65€ heb je inderdaad een goede raum schnittzel voor twee. Niet dat ik daar de voorkeur aan geef, maar het kan.

Niks-neem | 06-03-13 | 18:00

Heerlijk! Graag meer restaurant recensies svp! Ook erg leuk om ze eens in video vorm te zien, ipv een pre historische column oid in een tijdschrift, dit is veel leuker!

Avant | 06-03-13 | 17:59

ja ja... een soort bijlage eten

duitse herder | 06-03-13 | 17:51

@Niks-neem | 06-03-13 | 17:45
Nee was niet bij een Imbiss. Ergens in Münster bij een 'normaal' restaurant. Zag er keurig uit, vriendelijke bediening (is in NL ook vaak een probleem), gastvrij, kwalitatief zeer goed eten. Gewoon goed totaalplaatje.

borrelnoot | 06-03-13 | 17:50

@Symmachus | 06-03-13 | 16:55
Oef, net filmpje zitten kijken en het is dus WEL duur, voor een veredelde snackbar. TOAST onder je Angus-paardenbiefstuk.... ieuwwwww!

Symmachus | 06-03-13 | 17:49

Wat ik mis is dat hij na afloop alles uitkotst.

Lijkt me wel top in een NRC-restaurant. Verloren krant, dooie boom, leeft nog in de jaren '80.
Al zou je niet moeten kotsen, dan kun je altijd nog even je vinger in je keel steken en vervolgens de rekening niet betalen.

Wat ook goed werkt, maar dat is geheim, is dat je een paar kakkerlakken meeneemt naar een restaurant en tijdens het dessert die beesten door het eten moffelt. Doorgaans kom je dan zonder betaling weg.
Hee, wel geheim hè!

Itzamná | 06-03-13 | 17:49

@borrelnoot | 06-03-13 | 17:40
Dat was zeker bij een Imbiss?

Niks-neem | 06-03-13 | 17:45

Dit zijn echt wel journalistieke hoogstandjes! wahaaa

Troost J.E. | 06-03-13 | 17:44

@blamage_fr | 06-03-13 | 17:33
EUR 100,- is niet duur voor met 2 personen eten? Hoe durf je het te zeggen? Dat is wel duur, zeker voor wat ik daar op het bord zag liggen.
Ter vergelijk: vorige week in Duitsland met 2 personen heerlijk gegeten voor EUR 65,- met 2 personen. Voor-, hoofd- en nagerecht met een wijntje erbij. Zo kan het ook. En dat zag er beter uit/smaakte beter dan die vette zooi die Staal op zijn bord had liggen.

borrelnoot | 06-03-13 | 17:40

@de grote Anti | 06-03-13 | 17:30

Jummie.

pius | 06-03-13 | 17:39

Goed volk eet niet. Dat spaart voedsel uit voor arme landen.

Jaap de Paap | 06-03-13 | 17:38

En wanneer gaat het GeenStijl-restaurant open? Stijlloos vreten uit troggen, liters bier, topless serveersters, goede muziek etc etc. Ik zie het wel zitten. Van zo'n pakweg Bakito hoef je geen tafelmanieren te verwachten..

brutus68 | 06-03-13 | 17:37

Tsja, dit filmpje staat zo'n beetje symbool voor het gemiddelde restaurant in NL.
Duur, matig tot slecht eten, flut bediening ("bent u uitgegeten?...).
Zelf kook ik het beter en als ik uit eten wil ga ik wel naar Duitsland.

borrelnoot | 06-03-13 | 17:35

@Donar_Thor | 06-03-13 | 17:28
GVD moet je het wel goed zeggen, AB+Abine maakt het browsen zo fijn.

Donar_Thor | 06-03-13 | 17:35

Ik hoor alleen gawagawagawah. Wanneer leert die Staal eens normaal praten. Wel weer lekker goedkoop van de telegraaf om een collegakrant proberen af te maken. Kudtjournaille op zijn best.

hölzenbein | 06-03-13 | 17:35

Twee man eten plus wijn erbij en daar 100 euro voor vragen is niet veel.
Leek me wel een interessant concept voor geenstijl; restaurant recensies.
Totdat ik deze onzin bekeek, man man man wat een triest puberaal gedrag aan die tafel.
Puur zeiken om het zeiken en lekker de bediening schofferen.
Niet gek dat hij eindigt in Amerikaanse pijptenten , dan hoor je daar ook met je tokkie gedrag.
Jammer geenstijl , hoopte op iets meer niveau dan deze Amerikaanse platheid.

blamage_fr | 06-03-13 | 17:33

@Osdorpertje | 06-03-13 | 17:16
Als men het verschil niet eens proeft tussen paard en rund of schaap en varken dan verdienen ze niet beter.
De enkele keer dat ik shoarma haal bij onze ab is het 100% goed schapenvlees. Standaard. Zal ook met de locatie te maken hebben en trots in het werk.

Maarja, restaurants.. hmm, ik zal eerlijk toegeven dat ik er niet erg vaak kom. Juist vanwege de kleine haute cuisine NRC hapjes die vaak niet goed bereid zijn of gewoon te elitair overkomen. En dan nog de 'fijnproevers' met wie je de zaal moet delen *kuch*
Dan maar een lekkere zelfgemaakte bbq steak sandwich.
www.youtube.com/watch?v=55a2Gckr8R4

de grote Anti | 06-03-13 | 17:30

@miko | 06-03-13 | 17:14

yeah. tell him.

pius | 06-03-13 | 17:29

geh geh.

pius | 06-03-13 | 17:29

Waar gaat dit nou over? Potje bashen kan iedereen. Next.

bernd1 | 06-03-13 | 17:28

@Graaf van Egmont | 06-03-13 | 17:11
En hoe godsgruwelijkteringvaak moet het nog voorgekauwd worden dat daar extensions voor op de markt zijn, die dat probleem voor u oplost. Graties. DNT+Abine browst fijn en het liefst op Iron-browser. Maar weet je wat.. gewoon verder met IE en Office man man. Oja NRC is kut net als zoveel andere, maar wel een guitig filmpje.

Donar_Thor | 06-03-13 | 17:28

@Ingeniero de Montes | 06-03-13 | 17:08
Dat bepaal ik wel als ik de prijzen op de kaart zie.
Op het moment dat men een aparte wijnkaart heeft verwacht ik wel goede en kundige bediening.

miko | 06-03-13 | 17:24

GVD zand in 6 blaadjes spinazie? Mij zullen ze daar nooit zien - en ik heb in wat slechte tenten gegeten. Trouwens die krant is inmiddels ook links ruk. Dat zand past goed bij de islam haatbaarden die ze zo knuffelen.

funkyd | 06-03-13 | 17:23

God oh God wat een drama, alles moet helemaal door gebrand worden, Het NRC gevoel! een krant word een merk, dadelijk NRC kleren, NRC scholen en een NRC gated community om met allemaal leuke gelijkdenkende NRC clones in te NRCen. Voor diegene die dit weer heeft bedacht: youtu.be/gDW_Hj2K0wo

Bertus Brulbroek | 06-03-13 | 17:22

@zeg maar jansen | 06-03-13 | 17:10
Meneer staal is een clochard, das ook frans.

miko | 06-03-13 | 17:22

Ik mag toch aannemen dat Tom dat etentje uit eigen zak betaald heeft?

Graaf van Egmont | 06-03-13 | 17:22

Hebben ze Eric Corton al ontslagen ?
(De man die met baardgroei voor kazen begon!)

Einde van de Domheid | 06-03-13 | 17:22

Als ik ober was zou ik bij zo'n irritante gast zeker een keer over z'n angus beef spugen

Eric Blair | 06-03-13 | 17:19

NRC, goede krant. Vooral de zaterdag editie.
Daar kan geen online journalistiek tegenop..

Albasalix | 06-03-13 | 17:19

Wat een gezeik man. Maak eens een keer interessante filmpjes vent!

Mannenbrein | 06-03-13 | 17:18

Toch wel wat vlees meegenomen voor DNA analyse? De lekkerste biefstuk van Amsterdam bleek al sinds 1948 van het paard te zijn. En als je tegenwoordig shoarma wilt die niet van varkensvlees is gemaakt moet je er speciaal om vragen.

Osdorpertje | 06-03-13 | 17:16

Flink hoor beetje de bediening lopen treiteren.

Uw Verzekeringsadvis | 06-03-13 | 17:14

Tom,
Dat broodje onder je steak is de moderne variant van het broodbord.
Kasteel heren aten vroeger ook hun vlees van een plat brood. Dat ging dan naar de horigen, die konden dan iets eten wat op vlees leek.
Dus de volgende keer die 'tosti' in je tas mieteren en aan zo een zwerver bij het station geven als ze weer om een eurie vragen.

miko | 06-03-13 | 17:14

@zeg maar jansen | 06-03-13 | 17:10
Aha. Die hebben de ballen niet om met verstand van zaken eens met een echte kok te praten.
Ik had het kunnen weten. Hij is van het journaille en denkt gelijk over verstand van te hebben.
Ik zie hem graag eens in mijn favo restaurant. Kijken of ie daar ook durft te ranten. Als je ook maar iets niet aanstaat (wat de reden ookis) komt het opperhoofd uit de keuken en test allereerst je kennis van de geserveerde producten en gaat de discussie aan. Dat laat ie niet over aan de bediening.

Niks-neem | 06-03-13 | 17:13

Ik mis het 'Wat zullen we drinken, zeven dagen lang...''

Daalder | 06-03-13 | 17:11

Ik klik nooit filmpjes aan die eerst vooraf worden gegaan door reclame. Stop daar nou eens mee.

Graaf van Egmont | 06-03-13 | 17:11

Niks-neem | 06-03-13 | 17:08 Mijnheer Staal is journaille. Dat is ook een Frans woord.

zeg maar jansen | 06-03-13 | 17:10

Tom moet reportages maken.
Presenteren is duidelijk net even iets te hoog voor hem.
Los daarvan is de NRC al geruime tijd geen slijpsteen voor de geest meer.
Wanneer een krant een restaurant "nodig" heeft dan weet je het wel.
NRC, eens de trots van Nederland, nu het speeltje van durfinvesteerders en linkse rakkers.
Eeuwig zonde.

Spokoynoy Nochi | 06-03-13 | 17:09

Binnenkort, topkok Tom Staal bij DWDD. Dan graag op basis van laxeermiddel.

Watapatja | 06-03-13 | 17:09

Ludiek jongens, erg leuk. Maar het lijkt er meer op dat jullie jaloers zijn dat jullie conculega's van de dodebomenpers een eigen eetgelegenheid hebben.
Ik vind het doorgaans erg onvolwassen om zo bijdehand (en soms onbeschoft) tegen een serveerster te doen.
Typisch zo iets waar ik me aan kan storen wanneer ik op vakantie in de nabijheid van een stel Nederlanders zit die zo grappig proberen te zijn.

Ingeniero de Montes | 06-03-13 | 17:08

Als die Mijnheer Staal nu echt een vent en culinair specialist is/was, had hij de chef kok eens aan tafel moeten vragen en zijn beklag doen.
Wat een over het paard getilde drol.

Niks-neem | 06-03-13 | 17:08

Nou Tom,
Een keertje rustig aangedaan met de drank.
Als het eten zo beroerd zou zijn geweest weet ik zeker dat jij het met liters alcohol had weggespoeld.
Ik wel in ieder geval, maar jij zeker.

BedrijfsTijgerT | 06-03-13 | 17:06


Dat je die Powjanneke aan DWDD verpatst, betekend nog niet dat je in ruil dat culinaire geneuzel hoeft over te nemen

Tom 'Dessertwijntje' (vh. Balls of) Staal

cucaracha | 06-03-13 | 17:06

mhm, dus wel boter. Ricotta in deeg met boter.....

Bluebook | 06-03-13 | 17:05

Black Angus was toch een racepaard?

rara | 06-03-13 | 17:05

Fatale vraag: "Zijn jullie uitgegeten?".

zeg maar jansen | 06-03-13 | 17:04

Lijkt me tijd voor nog zo'n recensie met Tom Staal nice!

SharpEye | 06-03-13 | 17:04

@Mark Smith | 06-03-13 | 16:59 : Je bent mij net voor +1
Ik veeg mijn reet nog niet eens af met die linkse kudtkrant, laat staan dat ik er zou gaan eten.

Mazzeltov | 06-03-13 | 17:02

Wat een zure lul.

Niks-neem | 06-03-13 | 17:02

Echt zo'n entourage voor het eetgroepje van Tom Schalkwijk.

TunaTown | 06-03-13 | 17:01

Gegrilde Fokke en Sukke.

Dat wordt morgen even kijken naar het antwoord van Geleijnse en van Tol.

zeg maar jansen | 06-03-13 | 17:01

"Les Petit Pays Bas (Parijs, F),"
Gewoon een snackbar á la Broodje Amsterdam in Benidorm dus.

Mark Smith | 06-03-13 | 17:01

Tom gaat steeds meer op Pauly D lijken!

gyan007 | 06-03-13 | 17:01

Vadsige bediening met flinke onderbuik..

yamahaha | 06-03-13 | 17:00

De NRC is (bijna) dood, dus zoeken ze nieuwe manieren van geld vergaren. Gaan ze maar koken.

BekiekUtMoar | 06-03-13 | 17:00

Typisch weer het verborgen, gewoon maar ondertussen elitair, dedain wat "ons soort mensen" van het NRC kenmerkt. En Vandermeersch is daar weer de overtreffende exponent van.

Mark Smith | 06-03-13 | 16:59

Toast of brood onder vlees is heel gebruikelijk in landen als Portugal. Om het vocht met albumine op te zuigen. Meer crisis krijg je het niet. Heel actueel van NRC.

blinde kip | 06-03-13 | 16:59

Johannes van Staal?
Maagzuur is het resultaat.

Simon de Danser | 06-03-13 | 16:58

Tom goes bluescreen :D. Dat 1e gerechtje leek prima. Spinazi moeten ze dan beter wassen maar de 'boter' lijkt me olijfolie.

Bluebook | 06-03-13 | 16:57

Tom lijkt me een kei in gerechten waar je bier in verwerkt.

blinde kip | 06-03-13 | 16:56

Vind het nou niet dat je zegt van duur. Flesje goede wijn, voorgerechten erbij en alles. En de cava kregen ze graties.

Symmachus | 06-03-13 | 16:55

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken