achtergrond

Geenstijl

Racebak van de Kneet kopen?

He psst, wil jij mijn auto kopen?Zelf legt Gerrie Knetemann al weer een paar weken gezellig een kaartje met Dré en Theo, maar voor minder dan 8000 euri scheur jij morgen in zijn auto. Natuurlijk De Kneet heeft hem zelf niet meer nodig, maar het is wel opmerkelijk dat de bolide, een vette Jaguar XJ Sport, wordt verkocht als "de auto van...". De racebak staat namelijk als zodanig te koop. En de biedingen lopen al op tot 7200 euri. Schandalig vind ik het dat twee maanden na zijn dood op deze manier zijn wagen wordt verpatst. Een sportman onwaardig. Nog zuigender is de toegevoegde tekst: "een gedeelte van de opbrengst zal naar een goed doel gaan". Verpats die roestbak toch gewoon aan een handelaar of zo!


Als Jos Verstappen ooit zijn laatste grindbak is ingereden, dan kan ik mij voorstellen dat idiote fans het boeiend vinden om de auto van Jos te kopen. Die fans zijn de laatste jaren toch al hersendood genoeg geweest om maar steeds in zijn rentree te geloven. Bovendien is hij coureur (althans dat vindt hijzelf). Maar de auto van Knetemann? De fiets van Knetemann, dat lijkt mij logischer. En dan niet het nieuwerwetse barrel waarop hij dagelijks naar de bakker in Krommenie reed, maar gewoon zo’n stalen Raleigh uit de 80’s. Het monster waarop hij in een imposante sprint de Italiaan Moser versloeg en wereldkampioen werd.

What’s next? De barkruk van Hazes? De hondjes van Pim? De fiets van Theo? De diverse koopjessites staan altijd vol met geldzoekers die massaal hun tweedehands Hazes en Van Gogh-prullaria aanbieden. Lekkere Hollandse Lijkenpikkerij! Maar dan gaat het om boeken, films en CD’s. De te koop aangeboden auto van een fantastische overleden wielerkampioen slaat toch alles. Dit gebeurt bij al jarenlang dode popsterren als Elvis, maar toch niet bij een wielerheld uit de Hollandse klei. Rest de vraag wie op dit onzinnige idee is gekomen. Denkt deze 'vriend van de familie' werkelijk dat de wagen meer opbrengt omdat De Kneet erin heeft rondgescheurd? Weten de Kneets vrouw en kinderen van de debiele advertentie?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.