Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TELEVAAG BOOS OP MARX RUTTE

boemboemboemboem.jpg De dag na de dag ervoor en de storm is nog niet gaan liggen. Het water staat Marx Rutte aan de lippen. Tientallen teleurgestelde opzeggingen overspoelen de VVD. Karl fucking Marx op de voorpagina van de Televaag. Een tsunami aan boze lezersbrieven (pdf) bereikt de Basisweg. Prominente VVD-leden lopen leeg in de Volkskrant. Online duiken zorgpremietooltjes op waar de calculerende Hollander zich aan vast kan klampen. Stef Blok watertrappelt in oneliners aan de achterban. De doorgaans zo onverschrokken Henk Kamp verdrinkt voor de camera van PowNews. De superstorm bereikt langzaam een hoogtepunt. Meer dan 5000 boze bovenmodalen, en tellende, blijven beuken op het huis van de liberalen, maar formateur Rutte heeft snel hogere grond opgezocht in de luwte van het torentje.

Reaguursels

Inloggen

Iemand met een bijstandsuitkering kan zich straks voor een paar tientjes bij verzekeren. 1 middagje zwart bijklussen en je bent gratis op en top bijverzekerd voor €100 in de maand. Iemand die minimaal 40 uur in de week werkt, 47 weken per jaar moet € 500,00 betalen voor alleen het basisparket.dit plan is de natte droom voor iedere PvdA-er en SP-er. Her invoer van het ziekenfonds, waarbij niet de dik betalende particulier verzekerden een streepje voor hebben bij de behandeling in ruil voor hun veel hogere bijdragen, maar diegenen die niets bijdragen.
En als dikke bonus kent dit ziekenfonds 2.0 ook nog eens een door dit plan compleet zinloos geworden tussenlaag van verzekeraars. Hierdoor worden de kosten voor de hogere inkomens extra hoog en de besturen en RvC's van die clubs zitten ook steevast barstensvol met dik betaalde oud politici. Het kostje van Asscher en Samsom is dus gekocht.

7anPau1 | 01-11-12 | 22:51

Gazelletje
Het klopt wat je zegt, maar dat werd gelimiteerd door het maximale tarief IB gekdend voor de betreffende schijf. Het maximale totaal aan premies en belastingen stond zo vast. Nu worden zogenaamde de belastingtarieven verlaagd, met 3%, maar de premie voor de ziektekosten zitten niet meer bij de prijs in zeg maar. Dus van die 7% krijg je maximaal 3% terug. Dus wordt je voor 4% genaaid. Daar komt bij dat die zogenaamde IB verlaging ook nog eens wordt gepresenteerd als compensatie voor het beperken van de HRA. Dat is dus ook al gelogen, want die belastingverlaging is dus zelfs niet genoeg om de inkomensafhankelijke zorgpremie te compenseren.

Wiegel en de Telegraaf hebben dus volkomen gelijk. Dit is een nivileringsslag die zijn weerga niet kent. Ruim 100.000 gezinnen tussen de 1,5 x en 4x modaal gaan er de komende 10 jaar jaarlijks op achteruit in koopkracht en niet zo 'n beetje ook. Dit terwijl deze groep de motor van de samenleving is, de groep die het grootste deel van de uitkeringen, ouderenzorg, ambtenaren salarissen verdient en de en passant ook nog kinderen goed opvoedt, geen overlast verzorgd en vrijwillerswerk doet. Je hoeft geen nobelprijs voor de economie gewonnen te hebben om te bedenken wat dif zal betekenen voor de gehele Nederlandse economie.
En dan over een eerlijke verdeling van de crisis. De mensen waar we het over hebben dragen al 50 jaar de zwaarste lasten. Velen mopperen wel eens, maar zijn best voor een eerlijke lasten verdeling waarbij zij een sociaal vangnet in stand houden. Nederland is bijna het meest genivileerde land ter wereld en dat wordt breed gedragen, ook door de hogere middeninkomens. Maar wat is er eerlijk aan deze plannen? Iemand die € 70.000,00 per jaar verdient, verdient bruto 6x zoveel als iemand op bijstandniveau. Netto is dat echtef maar 3x zoveel. Wat is er eerlijk aan dat diegene vervolgens 20x - twintig keer - zoveel moet betalen voor dezelfde zorg?

7anPau1 | 01-11-12 | 22:41

Wat een gezeur. De zorgpremie is al jaren inkomensafhankelijk, alleen is de grens nu opgetrokken tot 70.000 euro. Al die mensen die roepen dat ze voorheen maar 1100-1200 euro per jaar betaalden hebben al heeeeeeeeeel lang hun loonstrookje al niet meer bekeken. Daar staat al jaren een post 'premie ZVW' op, zijnde premie Zorgverzekeringswet, zo'n 7% van het brutoloon. Ze betalen dus al jaren meer dan die 100 euro per maand.

Gazelletje | 01-11-12 | 19:29

En toch vind ik het van Marx Rutte hardstikke goed dat de BTW op een Theaterkaartje laag is gebleven!

Tis nie waar! | 01-11-12 | 19:28

De PVDA heeft haar achterban beschermd. en de VVD heeft haar achterban beschermd (De drie keer modaal en hoger betaald immers minder inkomsten belasting.) Het feit dat de middenklasse nu gepakt word heeft ze aan zich zelf te danken.

Bovendien word de soep niet zo heet gegetan als ze word opgediend. Er is nog een dik jaar om via allerlei constructies de boel glad te strijken. Vergeet niet dat een WW straks maar 12 maanden duurt en daarna mag de werkeloze zijn huis met overwaarde verkopen om er van te leven.

boomchirurg | 01-11-12 | 17:51

@demensis | 01-11-12 | 16:20
Even los van wat Bruno Alaska schrijft; vind je niet dat de wat jij noemt rijken al lang de "wat minder gelukkigen" helpen? En dat genoeg op een gegeven moment genoeg is? Van geluk is doorgaans overigens maar voor een klein stukje sprake hoor. Grotendeels van hard werken. Risico's nemen. Keuzes maken. Fouten maken en daarvan leren.

Dat ik veel belasting betaal; soit. Prima. Waar ik problemen mee heb is dat ik straks voor één en hetzelfde product meer dan 20 x zoveel betaal als iemand voor wiens inkomen ik óók al betaal en zich nog een keertje omdraait als ik weer naar mijn werk rijd.

Kloof2012 | 01-11-12 | 17:40

@demensis | 01-11-12 | 16:20 |

Mooi zo'n punt, het blijft alleen een onzinverhaal. Die rijken moeten namelijk helemaal niet betalen voor jou. Die rijken en jij betalen voor fuck-ups van banken en een overheid die niet ingreep en zelf belastinggeld door onkunde en inefficiëntie liet verdampen. Daar staat jouw persoonlijke afgunst los van. Daar staat wel of geen geluk los van. Dat heeft te maken met wanprestaties van overheid, banken, pensioenfondsen. Jij laat je door een overheid wijsmaken dat die rekening moet worden betaald door een andere burger van wie zijn persoonlijke financiële situatie jou niet aanstaat, je laat je dat wijsmaken door een overheid die verantwoordelijk is voor dit probleem, dat niet zij maar de burger hiervoor moet opdraaien. Het zal allemaal wel.

Bruno Alaska | 01-11-12 | 17:17


en al die VVD stemmers zich maar druk maken over het kwartje van Kok dat nu teruggegeven moest worden.. proestttt...

kwartjevankok | 01-11-12 | 17:06

Ik vind dat jullie niet zo moeten janken. Vind het helemaal niet erg dat de gelukkigere in het leven(de rijken) en beetje moeten inkorten, om zo de wat minder gelukkigere in het leven de (net op de grens of eronder) te gaan helpen. Ik zie elke keer als ik in zo een rijkelui buurt ben, 3 dikke auto's en een huis van boven de miljoen, met zijn bakkes en een houding van 'zie wat ik heb en jij niet'. Dus ik denk ook niet zo erg is, zoals de televaag hier suggereert. Wel vind ik dat ze goed moeten onderzoeken wie ervan 'snoept' en wie niet. Dat is mijn enige punt van twijfel. Tja dan heb je ook nog ons, 'de middenklasse', maja die worden continue genaaid, dus ja niets nieuws onder de zon....

Buiten dit hele tegeltje, wij hebben deze mensen op die plaatsen laten zitten door te stemmen. Die 'strategische' stemmers moeten al helemaal niet huilie-huilie gaan doen.. want die wisten zodra politici worden verkozen er niets terecht zal komen van hun 'beloftes'... punt.

demensis | 01-11-12 | 16:20

Dat Marx Rutte doet aan kiezersbedrog, bleek al uit het ESM en het Kunduz-akkoord. Marx Rutte beloofde voor verkiezingen van 9 juni belastingverlaging, een kleinere overheid, hypotheekrenteaftrek stond als een huis en er gaat geen geld meer naar Griekenland.

En kijk eens wat Marx Rutte nu gedaan heeft (Kunduz-akkoord + huidig akkoord)
- verhoogde BTW
- verhoogde accijnzen
- verhoogde assuratiebelasting
- aanpak van de HRA, ook voor bestaande bevallen
- nieuwe generaal pardon (door socialisten ook graag "kinderpardon" genoemd
- miljarden euro's onvoorwaardelijke steun aan Zuid-Europese banken, waarvan wij dus zeker weten dat dat geld nooit meer terugkomt
- inkomensafhankelijke zorgpremies: bijstandstrekkerd betalen 20 euro zorgpremie terwijl voor de hardwerkende man de zorgpremie veel meer wordt
- en nog veel meer ellende

markwiering | 01-11-12 | 16:19

Ik ben niet erg onder de indruk. Duizenden boze brieven van mensen die alleen bang zijn voor hun eigen hachje (wat hun goed recht is) stelt natuurlijk niet zoveel voor.

Het bizarre vind ik dat hun woede wordt gericht op een partij die een compromis gesloten heeft, zonder boos te zijn op de reden waarom dit compromis gesloten is: het Nederlands "democratisch" bestel. We zijn nu eenmaal geen Amerika of Engeland waar 1 partij zijn volledige verkiezingsprogramma kan uitvoeren in de regering.

Had het anders gekund met deze hopeloos verdeelde verkiezingsuitslag (ruwweg 50-50 links rechts verdeeld over 12 partijen)? Nee. Of je moet een maandenlange formatie met 5-6 partijen aan tafel willen en dan een compromis krijgen waar ook niemand blij mee is. Laffe compromissen horen bij het politieke bestel in Nederland.

De realiteit van het politieke landschap in dit land, gecombineerd met het politieke bestel betekent dat Rutte twee keuzes had: of vasthouden aan belangrijke punten (en dus kiezen voor de oppositie, want dan gaan PvdA, SP, D'66 en GL formeren) of inleveren en dan maar voor de macht gaan.

Het probleem zit niet in het draaien of compromissen sluiten zelf, maar de reden waarom dat moet. Als mensen zich nou boos zouden maken op de brakke en verrotte staatsinrichting die het noodzakelijk maakt dat niemand z'n zin krijgt (nog even afgezien van de vraag of dat wel tot besluitvorming leidt waar deze boze briefschrijvers zich in kunnen vinden), dan kan er wat veranderen. Maar zolang ze zich alleen maar richten op een partij is het verspilde moeite.

Stormageddon | 01-11-12 | 15:42

Chapeau voor de Telegraaf. Rutte is te veel een pleaser om voor zijn eigen achterban te vechten.

frisenfruitig | 01-11-12 | 15:31

Eerst was ik boos, toen verontwaardig. En nu ga ik eens even lekker aan de zijlijn zitten en kijken hoe dit afloopt. Want het zal wel weer mee vallen. Of ik wen gewoon snel aan veranderingen. :)

ludy.v | 01-11-12 | 15:16

@diekale | 01-11-12 | 09:30
Dat filmpje van die 1000 euro is allang in de Orwellian memory hole geplemt.

Onze geliefde leider heeft altijd gezegd dat we 1000 euro meer moeten gaan bijdragen
De hypotheekrenteaftrek heeft nooit bestaan
De BTW is verlaagd naar 21%

Oorlog is vrede
vrijheid is slavernij
onwetendheid is kracht

JoranVanderdood | 01-11-12 | 15:04

Mensen die nu al zeggen dat Rutte een Marx is doen me denken aan Obama. Toen hij zijn zorgplan verkondigde zeiden de republiekeinen al "OMFG COMMUNISME STALNISME MAOSTALINMARXLENIN", terwijl we allemaal weten dat Obama gvd centrum is in Nederlands politiek gebied, en dus centrum-links in Amerika. Maar nu komt het, als je kijkt inhoudelijk wat communisme is dan zit Rutte er zo gigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaantisch ver van af, ik vind het ronduit belachelijk dat mensen Rutte vergelijken met een Marxist(Marx zelf namelijk). Kom op mensen jullie weten toch wel beter man, Rutte zou in een Marxistische samenleving nummer 1 klassevijand zijn. Valt me erg tegen van de Telegraaf, maarja Telegraaf is natuurlijk geen kwaliteitskrant, maar dat mensen in deze comments ook nog eens denken dat "Marx Rutte" een communist is, alsjeblieft zeg, ga ff ideologieën bestuderen, dan kan je wel duidelijk het verschil tussen communisme en kapitalisme(dus OOK sociaal democratie). Enige die nog een beetje dicht bij Marxisme komt is de SP.

Bull3tPr00f | 01-11-12 | 14:43

Dit net even naar de oplichter Mark Rutte gestuurd. Wat is hardwerkend nederland genaaid door die man!!!!!!!!!!!

Beste VVD
Ik (toezichthouder) en mijn vrouw (IC verpleegkundige) werken allebei heel hard (40 uur per week en vaak nog meer) Ik wil Nederland ook graag uit de crisis helpen. Alleen leg ik de prikkels iets anders dan uw "grote" leider de heer Rutte.

We doen ons best om ons kind het beste te geven. Om dit te beschermen tegen socialistische roofridders en luilakken hebben wij beide VVD gestemd.
U begrijpt al... DIT IS DE LAATSTE KEER GEWEEST. als alle plannen van meneer den Uijl ... eeh sorry Mark Rutte doorgaan betekent dit volgens de laatste berekeningen dat we met de inkomenafhankelijke zorgpremie (2*480), (geen toesalg kinderopvang 200) en beperking hypotheek rente aftrek (100) en dan nog een beetje teruggave (lees sigaar uit eigen doos) :

Per Maand EUR 1000 euro meer kwijt zijn. Wij kunnen dit als gezin niet dragen. Heb ik daarvoor op uw partij gestemd? NOOIT meer. Ik voel me zo verraden en verkocht. Alle liberale principes waar ik en ik dacht ook Mark Rutte voor stond zijn vergooid. SCHAAM U.

Ik ben gelukkig niet de enige. Iedereen om mij heen inclusief de eigen partijleden vinden dit niet acceptabel.

Gevolg: Ik ga minder werken, mijn vrouw gaat denk ik stoppen met werken (waarom je bed uitkomen als je als je als luie nederlander alles vergoed krijgt) en ons kind zal door opa en oma meer worden opgevoed. lees: ik ga dus veel minder belasting betalen.

Ik kan het niet geloven. Sorry maar u bent mij kwijt. Volgende keer dan maar WIlders, D66 of zelfs overweeg ik het CDA

Markt Rutte ; BEDANKT

Jan211392345270 | 01-11-12 | 14:42

Ik heb me nog niet zo in de details verdiept. Maar wat ik ervan opgevangen heb, heeft dat 'bruggen bouwen' betrekking op bruggen van enerzijds uitkeringtrekkers, allochtonen en zwartwerkers (hier en Zuid-Europa) en anderzijds de 70k-plussers en vermogenden. En dat over de rug van degenen die belastingtechnisch controleerbaar tussen 40k en 70k verdienen.
Dat verwondert me niet. Ik verwachtte het.

WirMachenMusik | 01-11-12 | 14:30

kale samson in maatpak heeft rutten helemaal betoverd
als hij voor elke verkiezing leugen een kanker gezwel kreeg,was hij nu al terminaal.
dit is een te grote steen in de vvd vijver de vissen spoelen de wal op.
rutten likt zijn vingers niet meer af hij vreet ze op

soledad | 01-11-12 | 14:10

Een rood plofrutje leggen

Iwmac | 01-11-12 | 14:03

@Khold | 01-11-12 | 13:02
Omdat er in de nederlandse "democratie" alleen te kiezen is uit socialisme, communisme en nog meer socialisme.
In een land als Zwitserland werkt het stukken beter, is ook een vele malen prettiger land inmiddels.

Slipsnifter | 01-11-12 | 13:36

@ Khold | 01-11-12 | 13:00 |
Ik ben ook niet tegen het principe dat hen die meer hebben ook meer mogen betalen.
Het moet alleen niet zo een verschil creëren dat het werken bijna bestraft wordt en het werkloos thuis zitten beloond wordt. men zou juist gestimuleerd moeten worden te gaan werken, iets wat ik in deze kabinetsplannen niet terug zie.
Iemand die, zoals Hendrix aangeeft, leeft heeft daar ook zijn / haar best voor gedaan. Ik heb daarom ook niets tegen een gezin waar de mensen het iets beter hebben. Maar het voorbeeld van bijvoorbeeld iPhones, iPad of bepaalde sportclubs of hobby's zeggen weinig over inkomsten. Ken mensen die genoeg geld hebben en de koters "gewoon" op voetbal zitten, maar ook een gezin dat het kind iets leuks gunt en meer geld besteed en de dochter balletlessen volgt.

Super Grover | 01-11-12 | 13:31

Khold | 01-11-12 | 13:00
Noem mij daar dan eens 3 voorbeelden van, dat de lagere inkomens de lul waren en de hogere de dans ontsprongen.

Kloof2012 | 01-11-12 | 13:16

Deze gaat Rutte zo hard om zijn oren krijgen. Dit kabinet klapt binnen een jaar vanzelf en dan wordt ie zelf electoraal gedecimeerd. Dit soort streken vergeet men namelijk niet. TK verkiezingen januari 2014: VVD, 3 zetels, Marx my words.

NACademicus | 01-11-12 | 13:02

Slipsnifter | 01-11-12 | 12:48
Iedere bevolking krijgt wat hij verdient. Een democratie is toch niets anders dan een dictatuur van de meerderheid.

Khold | 01-11-12 | 13:02

@Super Grover | 01-11-12 | 12:54
Zelfs met de huidige nivellering hebben deze personen nog MEER te besteden dan de lage inkomens. De lage inkomens daarentegen zijn bij ieder kabinet tot deze de dupe geworden. Nu worden ze eens echt ontzien en word eens gesneden in de hogere inkomens die vaker de dans zijn ontsprongen.

Khold | 01-11-12 | 13:00

@sterke koffie | 01-11-12 | 12:36
Hey, normaal gesproken hoor je mij totaal niet. Het is dat ik de krant opensloeg en de ene middeninkomen tragedie na de andere las. Ik geef eerlijk toe dat ik het niet breed heb, maar ik neem er genoegen mee. De midden en hoge inkomens die hebben het breed, die kunnen zich extra leuke dingen veroorloven waar een groot aantal Nederlanders alleen maar van kan dromen. Nu dat een beetje in gevaar komt, krijsen ze en huilen ze alles bij elkaar. Men doet ook alsof dit voor de rest van hun leven doorgaat, maar volgend jaar kan het zo anders zijn met de nieuwe begroting.

Khold | 01-11-12 | 12:55

@ Hendrix | 01-11-12 | 12:44 |
Dus als je een goed betaalde baan hebt, waar je voor hebt geleerd of wel keihard hebt gewerkt, mag je daar niet de vruchten van plukken?
Ik ken zat mensen met inkomsten onder de 70 K met iPhones die ook vuurwerk afsteken. Wat ik zeiken vind is de afgunst jegens hen die het iets beter hebben. En dan bedoel ik niet die aso's die tonnen krijgen voor een jaar niet werken (www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/1...) maar mensen die hard werken, lange dagen maken om zo het gezin iets beters te kunnen geven en daar snoeihard voor worden gestraft. Ik bespeur een jaloers reaguurdertje dat GRAAG 70.000 zou willen verdienen en dan rustiger kunnen leven.

Super Grover | 01-11-12 | 12:54

De schuld ligt niet bij de VVD stemmers, maar bij de PvdA stemmers.
Het is een weeffout denk ik. Ik denk ook dat hij gaat worden opgelost, anders zou dit nooit de media gehaald hebben en hadden we er pas achteraf achter gekomen.
Rood stemmen en remmen doe je uit angst!

lustkapper | 01-11-12 | 12:51

Andre Kuipers zei het gisteren op tv, wees blij dat je hier woont, op de meeste plaatsen op deze aardkloot is het zoveel slechter. Laat je niet opnaaien door de Televaag en vrinden...

ITEACHYOU | 01-11-12 | 12:48

Het zal de VVD een rotzorg zijn, de gewone burger wordt toch steeds irrelevanter in deze dictatuur..

Slipsnifter | 01-11-12 | 12:48

JorisWorstNightmare | 01-11-12 | 10:53
ik vind je al erg dom dat je dat allemaal op zijn blauwe ogen geloofde, maar na het lezen van je plempsel is het pas echt tot me doorgedrongen

ITEACHYOU | 01-11-12 | 12:45

Ja stook de boel maar weer lekker op. De schaapjes volgen wel en de papagaaien krijsen wel.

Smalhout | 01-11-12 | 12:45

Prima akkoord!!! Zoonlief zit op hockey, dochter trekt haar balletschoentjes aan en her en der liggen iphones en ipads in de woonkamer. Dat soort gezinnen moeten nu extra premie betalen, en maar klagen, maar met oud en nieuw wel voor honderden euro's vuurwerk afsteken, dat dan weer wel. Trouwens ik heb zelf een baan maar verdien geen 70k, wie wel trouwens.

Hendrix | 01-11-12 | 12:44

Khold | 01-11-12 | 12:28
Ik mag misschien klagen, maar vergeleken bij jouw commentaar ben ik nog redelijk optimistisch :)

sterke koffie | 01-11-12 | 12:36

Sterf Rutte, sterf. Leugenaar.
JorisWorstNightmare | 01-11-12 | 10:53
Dat stoort me ook het meeste. Die man liegt werkelijk alles bij elkaar.

En nu is het genoeg! | 01-11-12 | 12:35

@kloof2012
Voor de AOW spaar je inderdaad niet, maar voor dat extra pensioen bovenop de AOW nu juist wel. Dat de dekkingsgraad van de pensioenfondsen nu niet toereikend is heeft heel andere oorzaken dan te weinig sparen. Bijvoorbeeld lagere pensioenpremies voor werkgevers om de loonkosten te drukken, het ontnemen van bedragen aan het pensioenfonds door de overheid, verplichte onrendabele investeringen en een lage rentestand (waar de overheid dan weer van profiteert).
De babyboomgeneratie heeft de AOW betaald voor de ouderen van hun generatie, maar ook de ouderen van de generatie daarvoor. Je kunt dn moeilijk volhouden dat er te weinig AOW wordt betaald door de babyboomgeneratie. En tenslotte: met die cadeautjes viel het erg mee. Ik had geen studiebeurs, geen kinderopvang, grote klassen en als ambtenaar een relatief laag salaris, vergeleken met leeftijdgenoten. Geen kortingspas voor mijn kinderen, hoge studieverplichting voor mijn kinderen enz. Het enige grote voordeel leek de verkoop van mijn destijds aangeschafte huis. De overwaarde is inmiddels gedaald met € 40.000 tot € 80.000. Mijn vooruitzicht is hoge zorglasten, verlaagd pensioen en blijvende kosten aan een onverkoopbaar huis.

Prof. Dr. Smegmaat | 01-11-12 | 12:34

Khold | 01-11-12 | 12:23
Ik betaal momenteel 120 euro per maand aan zorgverzekering. Dat zou naar 482 euro gaan. Da;s een vrij forse stijging. En alleen omdat ik dat best zou kunnen missen? Wie bepaalt dat dan?

Moeten we misschien terug naar het oude ziekenfonds/particulier systeem?

Kloof2012 | 01-11-12 | 12:32

@glen | 01-11-12 | 12:18
Dus ik moet ook veel meer betalen voor mijn potje pindakaas dan iemand in de bijstand?

Kloof2012 | 01-11-12 | 12:28

@de beer van de meer | 01-11-12 | 12:11
Geef eerlijk toe dat bij de laatste verkiezingen de partij programma's vaak op hetzelfde neerkwam. Bijna iedere partij loopt gelijk met een ander op misschien een paar details na.
Als er een partijen zouden zijn die totaal uniek waren zou ik met mijn hart stemmen, maar met de laatste verkiezingen kon je stemmen op stront, pis, kots, menstruele afscheiding en snot. Allemaal apart en tegelijkertijd hetzelfde vieze meuk.

Khold | 01-11-12 | 12:28

m@rkus | 01-11-12 | 11:55
Wat is er nog over van die verzorgingsstaat dan? De overheid heeft zich op belangrijke terreinen teruggetrokken. Terreinen die de moeite waard waren om collectief te regelen en ze waren goed geregeld. Totdat er een paar gekken in de jaren '90 begonnen te roepen dat privatisering de oplossing was. Want, oh ironie, alles zou goedkoper worden. Dat was het mantra. Alles zou goedkoper worden, want marktwerking.
.
Dan stel ik bij deze maar even de vraag. Is alles goedkoper geworden?

sterke koffie | 01-11-12 | 12:24

Zojuist gegeven statement van RTL:

"Wij van RTL betreuren het besluit van het komend kabinet Rutte om de aangekondigde maatregelen door te voeren.
Hierop hebben wij besloten om in 2013 2 uur per dag en in 2014 6 uur per dag extra zendtijd vrij te maken voor "Uitstel van executie" en "Dubbeltje op zijn kant" Daar wij hebben gemerkt dat de aanmeldingen voor onze programma's aanzienlijk zijn toegenomen sinds de bekendmaking van deze plannen en verwachten wij dat deze in de toekomst ook te zullen zien toenemen.
Hierdoor zal per eerder genoemde datum, "uitzending gemist" worden omgedoopt tot "executie gemist"
Namens alle RTL medewerkers betuigen wij onze steun aan een ieder in deze zware tijd.

John "ik koop nog een villa" de Mol

Super Grover | 01-11-12 | 12:23

m@rkus | 01-11-12 | 12:10
Als iemand al in eerste instantie een huis of hypotheek van 7ton kan hebben vind ik het nog niet zo erg voor diegene dat hij op jaarbasis 135 euro minder krijgt. Het hele idee achter de aftrek was om mensen door te duwen naar koopwoningen. Daar is massaal misbruik van gemaakt. Zoiets bestaat ook alleen in Nederland. Hoe lager de hypotheek hoe minder last je ervan ook hebt, neem ik aan.

Kloof2012 | 01-11-12 | 12:10
Nou als ik het goed begrijp is de basis premie 1280 euro per jaar. Dit is wat iedereen betaald. Of je nu rijk of arm bent, jong of oud. Het punt van mij is dat ik verplicht ben met mijn lage inkomen evenveel te betalen als iemand die modaal of boven modaal verdient. Niemand heeft hier keuze in. Mijn lasten daarentegen zijn per maand dan groter dan van iemand die meer verdient terwijl die best een grotere bijdrage kan leveren. Zelfs met de toeslag worden mijn lasten zwaarder, en voor de overheid moeilijker want steeds meer mensen nemen die toeslag dat het uiteindelijk niet betaalbaar word.

Khold | 01-11-12 | 12:23

@kloof2012/12.10
hetzelfde betalen in absolute bedragen is niet hetzelfde als hetzelfde betalen in relatieve bedragen... persoonlijk vind ik het in absolute bedragen toch relatief oneerlijk

glen | 01-11-12 | 12:18

Ik draai mij om in mijn Londense graftombe, ik was voor het bevrijden van de arbeidende klasse, niet voor het afslachten hier van.

KarelMarks | 01-11-12 | 12:18

ik krijg het donkerbruine vermoeden dat men(de allerrijksten + hun politieke vrinden) dit zorgplan verzonnen heeft om de solidariteit tussen onder-en middenklasse nog verder te ondermijnen zodat we niet als 1 man opstaan tegen het Haagse:verdeel en heers
*paranoia-modus uit*

glen | 01-11-12 | 12:15

strategisch stemmen is voor de domme medemens en dat is maar weer gebleken..
je moet stemmen wat je wel wilt en niet strategisch omdat je een ander niet aan de macht wilt..
pvda en vvd hebben er nu een keer de vruchten van geplukt maar vvd gaat op de derdegraads brandblaren zitten...

de beer van de meer | 01-11-12 | 12:11

@sterke koffie | 01-11-12 | 11:58
Kleuter, ik heb geen uitkering. Ik werk ook voor mijn centen en vaak nog meer uren dan die middeninkomens waar jij het over hebt. En neen ik noem dat niet solidair. Een groot verdiener mag verhoudingsgewijs meer bijdrage aan de maatschappij leveren dan iemand die het niet kan. Neuhhh, ik betaal zeker geen belasting. Ik leef in luilekkerland, terwijl meneer middeninkomen lekker op vakantie gaat met de familie soms 2 keer, in een kast van een huis woont dat hij eigenlijk niet kan betalen, in grote auto rijd die uiteraard veel benzine slurpt en lekker een pensioentje kan opbouwen.
Uiteraard mag ik niet klagen, want de lage inkomens mogen blij zijn dat ze leven. Neen wanneer de lage inkomens gaan klagen dan zijn wij lui, ongeschoold, minderwaardig en hebben het recht niet. Terwijl wanneer midden en hoge inkomens gaan klagen is er alle begrip voor en worden ze over hun bolletje geaaid. Dit is een goed plan dat eindelijk eens wat eieren gaat breken in plaats van dat doorsappelen dat we voorheen deden.

Khold | 01-11-12 | 12:11

@Khold | 01-11-12 | 12:00
Wat is er precies niet eerlijk aan het feit dat iedereen hetzelfde betaalt voor hetzelfde product?

Kloof2012 | 01-11-12 | 12:10

Khold | 01-11-12 | 11:52 |

Hoeveel schade iemand heeft met een hypotheek van 7 ton, hangt af van de rente die hij betaalt. Als iemand een huis van 7 ton heeft, daar een volledige hypotheek op heeft, kost dat aan rente tegen bijvoorbeeld 4%, 28000 per jaar. Als je daar een half % minder van mag aftrekken van de belasting, kom je op 135 euro per jaar minder.

m@rkus | 01-11-12 | 12:10

"Eerlijk" is een eufemisme geworden voor: "jij moet meer betalen!"

Die zorg kan best hervormd worden, al zal het niet makkelijk worden. En dat betekent misschien ook wat impopulaire maatregelen tegen premiebetalers (dat de premie stijgt; soit), verzekeraars, patienten en zorginstellingen. Nu wordt domweg de rekening gelegd bij 2 x modaal en daarboven. Qua daadwerkelijke efficiency/hervorming: glas, plas, enz.

Kloof2012 | 01-11-12 | 12:08

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:47

Nou ja goed : ' blijkbaar hebben ze niet genoeg opzij gelegd' en ' ze stonden erbij en keken ernaar' , interpreteer ik als verwijt.

Zorgkosten, pensioenkassen, hra, aardgas.. het staat allemaal vrij ver buiten de invloedssfeer van de gemiddelde Nederlander.

Dus ja, wat je zegt.. de uitgaven van de overheid.

Bruno Alaska | 01-11-12 | 12:01

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:53
En wat te denken van al die naar de apotheek teruggebrachte medicijnen. Die nog keurig in de verpakking zitten en waarvan de houdbaarheidsdatum nog in orde is, die *moeten* vernietigd worden terwijl ze nog gewoon gebruikt kunnen worden.

He pik | 01-11-12 | 12:00

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:53 |

Klopt. Maar hoe zorg je er voor dat de zorg zuinig gaat worden? Hoe doe je dat als de wijze waarop die hele zorg is opgezet, niet uitgaat van drukken van de uitgaven en kostenbewustzijn maar van efficiencydrang op personeelsvlak en winstmaximalisatie op organisatieniveau?

m@rkus | 01-11-12 | 12:00

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:53
Daar ben ik het mee eens over de zorg, maar de huidige regeling dat iedereen dezelfde basis betaald is in het totale plaatje niet eerlijk te noemen. Ik ben van mening dat het hele gedoe met de PRIVATE sector gewoon bullshit is. Men spreekt over marktwerking en concurrentie, maar jarenlang bleven de kosten stijgen. Voor het eerst aankomend jaar blijven er een paar gelijk terwijl het eigen risico stijgt. Men spreekt hier van een succes en prijst de hemel dat concurrentie werkt. Ik heb juist altijd het sterke gevoel gehad dat ze samen onderhandelen wie stijgt en wie niet, en dan handjeklap erover doen. Hetzelfde met de benzine prijzen en energie prijzen.

Khold | 01-11-12 | 12:00

Khold | 01-11-12 | 11:40
Je noemt mensen die 40 uur per week werken en daarvan 40% tot 50% inkomstenbelasting in de staatskas gooien niet solidair? Zeikerds? Wees eens wat aardiger tegen mensen die jouw uitkering mogelijk maken.

sterke koffie | 01-11-12 | 11:58

sterke koffie | 01-11-12 | 11:50 |

Eens. Ik zeg ook niet dat het makkelijk is, maar willen we echt die verzorgingsstaat willen blijven houden, plus ook nog eens 16 miljard bezuinigen om sterker uit de crisis te komen, zullen mensen dat voelen. Ik voel dat omdat ik op zoek moet naar een nieuwe baan, de werkenden voelen dat omdat ze ook minder overhouden... Allemaal niet leuk, maar wel de realiteit. En geloof me: het wordt nog erger.

m@rkus | 01-11-12 | 11:55

m@rkus | 01-11-12 | 11:43
Eens; de zorg is te duur geworden. Maar dat los je niet op door er, gelijk een toerist in de Trevi-fontein, maar meer geld bij te flikkeren.
Er zijn heel veel maatregelen te verzinnen om de zorgkosten te drukken. Een paar simpele en redelijk eenvoudig door te voeren voorbeelden? Wij menen recht te hebben op een piksplinternieuwe rollator of scootmobiel. Terwijl er pakhuizen volstaan met prima tweedehandsspul. Een kennis heeft een zalfje nodig voor zijn voeten. Een beetje maar, misschien 1 tube per maand. Die zou hij zelf moeten betalen. Heeft hij drie van die tubes nodig wordt het "chronisch" genoemd, en wordt het vergoed door de verzekering. Mag jij raden hoeveel ongebruikte tubes er worden weggeflikkerd daar?

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:53

Tis de crissis he, die moet betaald gaan worden. Anders had je anti europees moeten stemmen. Nu halen ze gewoon het laatste geld op wat er in nl nog is. Minder dan twee keer modaal is simpelweg al blut dus daar hoef je het niet te gaan zoeken. Het maakt helemaal niets uit wat je stemt tenzij je echt een partij hebt die uit europa wilt maar die zijn er niet

Samtari | 01-11-12 | 11:53

@m@rkus | 01-11-12 | 11:49
Argumentum ad hominem. Te moeilijk met mij in discussie te gaan. Geen argumenten tegen mijn punten. Dus je kan niks zinnigs bedenken, omdat ik wellicht gelijk heb, dan ga je maar op de man spelen?
Knulletje, kom met argumenten of laat je uit deze discussie.

Khold | 01-11-12 | 11:52

Van X5 naar lijn 5 wordt steeds leuker.

* | 01-11-12 | 11:52

m@rkus | 01-11-12 | 11:14
Als er gepraat wordt over brutobedragen op jaarbasis dan zit de vakantietoeslag er altijd bij in. Bruto is het hele salaris inclusief de social benefits zoals vakantietoeslag. Maar goed ik wil niet miezemuizen over een 100 euro meer of minder. Laten we het op netto 2400 houden bij een salaris van 50k. Dan is het huishoudboekje zo afgesteld. Dat er 2000 uit is gevlogen voordat er geld overblijft voor de extra dingen die het leven leuk maken.
.
1000 euro woonlasten is niet fors. Het is de realiteit. En dankzij Europa mag je vanaf een 33k salaris geen beroep meer doen op de woningcorporaties maar wordt je de vrij marktsector opgeduwd. Daar beginnen de bedragen bij 800 euro per maand, maar dan moet je genoegen nemen met een uitgewoond krot langs een spoorlijn. Wil je een serieus huis dan beginnen de bedragen bij 1000 euro. Een hypotheek van gemiddeld 3 ton is niet excesief maar modaal. Daar rust vaak een nettobetaling van 1000 euro op. Tenzij je het geluk hebt gehad een woning te bemachtigen voordat de euro werd ingevoerd. Die hebben lage woonlasten.
.
Maar waar het op neer komt is dat dit gladde koppel in Den Haag doet als 50 tot 70 k salarissen makkelijk een hap van 300 tot 500 euro netto kan worden uitgenomend. Dat je een grootverdiener bent die niet moet zeuren en over de brug komen. Ik geloof ook dat veel mensen in de 50- tot 70k inkomens het kunnen betalen. Alleen zal het laatste restje besteedbaar inkomen er finaal uit worden geperst. De auto moet de deur uit. Wat minder vaak naar de Appie, maar naar de Aldi. De vraag rijst al snel waarom je nog moet gaan werken als je op hetzelfde niveau moet leven als iemand met een uitkering.
.

sterke koffie | 01-11-12 | 11:50

Neen dan heb je de middeninkomens die roepen dat ze anders voor hun kinderen niet hun studie kunnen betalen. NOU EN!? Dan gaan die kinderen het toch zelf betalen. Daarvoor hebben het sociaal leenstelsel, EN als ze die 25 euro per maand aan zorgkosten niet kunnen betalen dan is dat hun eigen schuld en is er iets goed mis met hun ethiek. Naast studeren kan je ook 1 dag of avond in de week werken. Aan het einde van de maand hou je genoeg over om die premie te betalen.

Khold | 01-11-12 | 11:49

Khold | 01-11-12 | 11:44 |

Ga jij eens je schoolgeld terugeisen?

m@rkus | 01-11-12 | 11:49

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:48 | + 0 -
Ik imiteer een collega van me, Sokrates.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:49

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:42
Hahaha, maar dát ben ik absoluut met je eens! Als ik Wiki mag geloven ging bv in 2009 een kwart van de baten (52 MILJARD euro) naar Sociale Zekerheid.
Dat er landen zijn die slimmer omgaan met olie- dan wel aardgasbaten ben ik met je eens, maar ik dacht dat je vraag was; wat gebeurt er met de aardgasbaten.

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:48

@Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:42 | + 0 -
Nee, want ik zeg eerder dat we niet naar de ouderen moeten kijken, ik zeg alleen dat ze te weinig opzij hebben gelegd.

Ik wil dat we de uitgaven van de overheid eens flink onder handen nemen.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:47

Marx Rutte voert alleen opdrachten van hogerhand uit, dat is goed voor zijn latere carriere, en die van zijn andere VVD/PvdA/CDA/D66/GL 'vrinden'. Als hij en zijn partij ergens schijt aan hebben is het aan de belastingbetalers. Het Stalinistische CPB 'rekent' de ene leugen na de andere 'door' met die achterlijke 'koopkrachtplaatjes'. De Staatsomroep verkoopt deze leugens dan op een wijze waarop zelfs Joseph Goebbels (minister van Propaganda) jaloers zou zijn. Goebbels had ook op bijlange na niet het budget van Hitler gekregen wat 'onze' publieke omroep en andere Staatsmedia krijgen.

Piet van Schwaffelen | 01-11-12 | 11:47

En dan nog iets over die hypotheekrenteaftrek. Waar zeiken die mensen over? Als je een huis van 7 TON hebt dan ga je er ACHT euro op achteruit per JAAR. Iemand met een huis van rond de 2 ton gaat dit pas merken na 20 JAAR. 8 euro op jaarbasis is toch niks als je een kast van een huis ter waarde van 700000 euro kan betalen?

Khold | 01-11-12 | 11:44

menen = mensen

m@rkus | 01-11-12 | 11:43

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:33 |

Alle werkenden in dit land dragen bij aan de verzorgingsstaat. Dat klopt. En de hogere inkomens meer dan de lagere. Klopt. Dat heet solidairiteit. Klopt. Maar feit is dat de zorgkosten ge-explodeerd zijn de afgelopen tijden. Veel meer dan berekend was. Omdat menen langer leven, en meer en duurdere zorg krijgen. Dan kun je er niet omheen dat die bijdrage dus te weinig was. Er is gerekend met te positieve rekenmodellen en die miljarden die in de jaren '90 gejat zijn om mooi weer mee te spelen, hadden niet gejat mogen worden. Maar dan nog: er zijn TEVEEL mensen die TEVEEL en TE DURE zorg nodig hebben. Dat is een probleem. En dat probleem kun je niet oplossen door het af te wentelen op de volgende generaties.

m@rkus | 01-11-12 | 11:43

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:24 |

Wat leggen wij opzij voor toekomstige gebeurtenissen en wat zien wij aankomen? Onze blik in de toekomst is vrij beperkt, dat was hij toen ook.. Voor de gemiddelde pensionado dan. Wie zat er wel of niet aan de knoppen en wie draait er nu voor op? Een oudere van nu extra belasten vind ik net zo rechtvaardig als een rijkere van nu extra belasten. Het daar halen omdat daar het geld zit, zij te weinig hebben betaald? Dat zeggen ze ook over iemand die nu veel verdient, die heeft ook te weinig betaald.. maar dat is dan niet eerlijk.

Welke invloed heb je nu zelf ? Op de uitgaven in de zorg? Op je aow? Opbouw van je pensioen en voor volgende generaties? Als er over 35 jaar weer een crisis komt leggen ze die rekening dan ook maar weer bij mij, want deze is achteraf niet goed opgelost? Door mij?

Ergens verschuif je nu zelf de kosten ook, niet van arm naar rijk, maar naar ouderen.

Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:42

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:37 | + 0 -
Nee, want er zijn heel erg veel uitgaven die onzinnig zijn.

Kijk eens naar het Noorse model, wordt veel beter omgegaan met hun olie-baten.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:42

No Mames | 01-11-12 | 10:17
Dat betekent dus dat we ons moeten laten chanteren door veelverdieners, omdat ze anders dreigen het land te verlaten ? Dat hoor je al jaren. In de jaren 80 hadden we een belastingtarief van 72 % voor de hoogste inkomens. Toch bleven de meeste grootverdieners lekker hier, zelfs meneer Heineken !

Weet je waarom ? Die landen die jij noemt, met 15 % belasting, zijn armoelanden, met een nog veel ergere criminaliteit als hier, een instabiele overheid, weinig tot geen goede voorzieningen, slechte bevoorrading van winkels en andere noodzakelijke producten. En als het misgaat met je daar is er geen enkele vorm van sociale zekerheid.
Daarom blijven de meeste grootverdieners toch liever in Nederland, omdat je toch maar nooit weet wat je nog eens nodig kunt hebben en dat vindt je dan hier wel en daar niet.
Daarnaast heeft niet iedereen zin om zijn sociale leven en familie achter zich te laten, zeker niet als er kinderen in het spel zijn.

Het gechanteer met de vertrekdreiging moet afgelopen zijn. Daardoor betalen nu mensen met lage en modale inkomens de rekening van asociale grootverdieners, die zelfs bij een stevige zorgbijdrage nog geen vakantie minder hoeven te vieren.

paul de vries9779 | 01-11-12 | 11:41

Godmiljaar wat een ZEIKERDS hebben we hier in Nederland. Jarenlang werd er van de lage inkomens geplukt. Dan werd dit gekort, dan werd dat afgeschaft. Terwijl de rijken rijker werden, bleven de armere gelijk of werden armer. Nu eindelijke word er eens goed die groepen gelijk getrokken, is het WEER niet goed.

Die mensen 2x modaal hebben gaan een beetje lopen zeiken dat ze eens wat meer moeten betalen. Die verdienen tegen de 70.000 euro aan. Ik wilde dat ik dat had, maar ik kom niet eens aan het modale. NEEN dan heb je die rat Pechtold, die loopt te roepen dat de armere worden ontzien. Nou mag het eens een keer. Van een kale kip kan je niet plukken. Ik leef een sober bestaan. Ik rook niet, heb geen auto, leef in een huurhuis, en ben de laatste 5 jaar niet op vakantie gegaan. Ik klaag niet, maar nu hoor je die tering middeninkomens zeiken dat ze hun pensioen moeten missen, hypotheekrenteaftrek moeten missen, en meer geld moeten betalen voor de zorgpremie allemaal omdat ze meer geld verdienen.

Het zijn gewoon een stelletje kinderen die alleen maar roepen 'tis van MIJ'. Egoïsten, zonder enig gevoel van solidariteit.

Khold | 01-11-12 | 11:40

-weggejorist-

landlopertje | 01-11-12 | 11:38

Of je nou links of rechts wordt genaaid maakt niet uit. 1 ding is zeker er zal wat moeten gebeuren in dit land. Zelf ben ik pvv stemmer maar werd niet blij van wilders tijdens debat, onderuit hangend spelend met een elastiekje, ja daar scoor je niet mee. De andere oppositie partijen (partijtjes)deden het niet veel beter, wel allemaal een grote bek maar ook geen oplossingen die hout snijden. En je wil dat er niet genivelleerd wordt? Nee dan was het zeker goed gekomen met de SP in een regering.
Samson en rutte stralen iig daadkracht uit (ik had nooit verwacht dat er een tijd zou komen dat ik Samson een veer in z'n reet zou stoppen, maar wat moet, moet).
Elke andere coalitie had ons geld gekost, misschien niet op korte termijn maar wel op langere termijn.

nightwish | 01-11-12 | 11:37

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:24
Er wordt inderdaad een keer gepiept. De mensen die het hier betreft staan doorgaans niet direct als een stel malloten met rode petjes op het Malieveld te blèren, maar er zit een grens aan de bereidheid tot solidariteit.

Aardgas; dat gaat al járen naar het potje Algemene Middelen, waar wij allen baat bij hebben. Ook jij.

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:37

Macht corrumpeert, da's niets nieuws. Rutte heeft daar nogal last van, blijkt. Ik krijg bij de man steeds meer het idee dat hem er alles aan gelegen is premier te zijn van dit land. Rest is slechts bijzaak. Slappe knietjes in Brussel, slappe knietjes tijdens onderhandelingen met Samsom.
Na paspop Balkenende was alles een verademing maar met deze immorele ja-knikker ben ik inmiddels klaar.

Ad Fundum | 01-11-12 | 11:37

Ik vind het prima. Mijn stem op de PvdA heeft toch geholpen... ik mag lekker minder gaan betalen, lach mij nu al de ballen uit de broek. Als ze nu ook nog eens goederen en andere diensten op niveau brengen dan blijf ik tot 2016 doorgaan met lachen. Dat dit land er aan kapot gaat... tja, niet mijn probleem. Mijn bankrekening komt toch op de eerste plaats. Muahahaha

Eduard-Khil | 01-11-12 | 11:37

-weggejorist-

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:33

m@rkus | 01-11-12 | 11:23
Maar dat raakt wellicht de kern; wie ben jij om te bepalen of ze die 5 of 10% wel of niet zullen missen??
Dit zijn mensen die hun hele leven al solidair zijn geweest met de zwakkeren, en al heel hun leven belasting hebben betaald. Ze worden niet gesteund door de overheid; zij steunen nog steeds de overheid door nog steeds middels belastingen bij te dragen voor alle zwakkeren in NL. Dat de percentages wat lager zijn; soit; genoeg is immers genoeg. En 50% pensioen over je laatste salaris? Wellicht dat je een eind komt als je AOW er bij optelt en heel je leven redelijk constant hebt verdiend, maar met alleen pensioen ga je dat niet redden, denk ik.

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:33

Als je dat krankzinnige bedrag van 16 miljard eventjes wilt innen krijg vooral weerstand als je bepaalde groepen meer gaat belasten dan ander.Vooral middengroepen worden dus verarmd,terwijl die relatief wel meer invloed hebben op het economische klimaat. De rijksten,die echter de meeste invloed hebben,zijn niet getrouwd aan dit land en ook niet aan de euro-zone. Kortom de nivellering-actie van Samsom is voorlopig geslaagd: Gedeelde smart is halve smart.Typisch dat de BTW/accijns-verhoging minder weerstand ontmoet dan de inkomen-afhankelijke zorg-premie.Maar ja het laatste is ook een "schock and awe" strategie en onrecht,want gezondheid geldt voor iedereen als cruciaal.Democratie raakt dus steeds verder achterop tot dictatuur van de genivelleerde massa op komt dagen : De EUSSR kleeft ons aan tot het bittere uitzichtloze eind.Er zal nog maar één kunst overblijven: Tijd kopen.

Dolphi | 01-11-12 | 11:31

sterke koffie | 01-11-12 | 11:00
ik zit in hetzelfde schuitje, dus weet precies waar het over gaat. wie zegt me dat het niet gewoon "gespin" is? Klap m er hoog in, breng wat enge bedragen naar buiten, vervolgens halveren we de ellende en wordt het geslikt als zoete koek....... Ook Rutte en Samsom begrijpen wel dat een multimiljonair die renteniert, en dus geen inkomen heeft, in de laagste categorie terecht zou komen met dit plan.

ITEACHYOU | 01-11-12 | 11:26

Dat zorgplan daar zit een psychologisch effect aan dat is ontstaan door het 'uitruilen' van plannen tussen PVDA/VVD waarbij hogere premie is uitgeruild voor verlaging IB. Doordat de zorgverzekeraar de premie helemaal niet mag innen op basis van inkomen. Hierdoor lijkt het alsof je een torenhoge premie gaat betalen maar in de praktijk ga je aan de verzekeraar straks een vrij lage premie betalen. De rest reken je af met de fiscus nadat rekening is gehouden met nieuwe IB-schalen, HRA-aftrek, arbeidskorting, etc. Dus over het totaalplaatje bezien is die ophef over sec de zorgpremie nogal overdreven omdat je die in de praktijk helemaal niet betaalt. Neemt niet weg dat het schandalig is dat de totale lastendruk nu genivelleerd is van echt hoge naar midden-inkomens.

JanPaparazzi22 | 01-11-12 | 11:25

Die 21% is gemiddeld.

m@rkus | 01-11-12 | 11:25

@Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:17 | + 0 -
Niet tijdig de zorgkosten ingeschat en de premies verhoofd of hierin verdisconteerd
Pensioenkassen werden leeggehaald en premies verlaagd
Hypotheekrente-aftrek altijd met hand en tand verdedigd
En zo zijn er wel meer dingen.

Ik zeg niet dat ze er direct schuldig aan zijn maar ze hebben deze dingen wel laten gebeuren. Ze stonden erbij en keken ernaar.

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:19 | + 0 -
Ik ben het er mee eens dat mijn stelling te kort door de bocht is, maar mijn gevoel zegt dat er nu te erg gepiept wordt.

@beide

Waar zijn de baten van ons aardgas?
Juist financieel wanbeleid dus, veel is verkwist in te ruime sociale vangnetten, zieligheidsindustrie en import.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:24

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:08 | en Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:12 |

Het gaat dan niet om hoge percentages (5 of 10% zullen ze heus niet missen. Het gaat om de groep die naast AOW ook nog meer dan pak-em-beet 400 euro pensioen heeft. Waar ze nu maar 21% over aftikken. Die generatie heeft lage huren, afbetaalde huizen en geld. WAAROM hebben ze dan nog zoveel steun van de overheid nodig?

Belastingen na je 65e:

Over de eerste 18.000 euro betaalt u 33 procent belasting en dat wordt 15,1 procent na uw 65e
Over de 15.000 euro daarboven betaalt u nu 41,95 procent en dat is na uw 65e 24,05 procent.

Als je dus een pensioentje hebt van 50% van je huidige jaarsalaris, en dat salaris is nu 30K, ontvang je netto veel meer dan dat je al ontving. Bovenop de AOW! Voor de rest van je leven.

m@rkus | 01-11-12 | 11:23

Rutte gaat nu het land in om verder tegen ons te liegen zou z,n moeder hem zo opgevoed hebben?

Freek6720 | 01-11-12 | 11:21

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:13
Maar dat gaat dan op voor álle ouderen; dus de AOW. Niet pensionado's alleen; zij hebben misschien wel gewoon verstandig geleefd en de juiste keuzes gemaakt/risico's genomen/zichzelf dingen ontzegd. En die kado's waar je aan refereert; dat is een sigaar uit eigen doos; ze werkten er immers zelf voor?

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:19

@Eshek | 01-11-12 | 11:14 | + 0 -
Nee, want als kiezer had jij moeten weten bij het geven van je mandaat dat politici niet te vertrouwen zijn.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:17

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:13

Waar hebben ze dan te weinig gespaard?

Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:17

sterke koffie | 01-11-12 | 11:00 |

Je stelt nu dat iemand met 50K 42% betaalt over alles. En dat klopt niet. Iemand met 50K bruto, krijgt ongeveer 2450 netto per maand, en dus ook zo'n 2200 vakantiegeld...
En als je stelt dat die persoon alleen woont, en dan 1000 euro per maand aan woonlasten heeft, is dat fiks, maar heeft die persoon in zijn eentje ook een leuke woning. Dan hou je dus 400 euri per maand over voor kleren, abo en andere leuke dingen... Het is gen vetpot, maar ja: het is dan ook een middeninkomen he!
De middeninkomens die samenwonen of getrouwd zijn, hebben dan nog eens veel minder vaste lasten, en kunnen daar prima van leven.

m@rkus | 01-11-12 | 11:14

Ik vraag me af of je Rutte dan voor de rechter kan slepen voor bedrog of zo.

Eshek | 01-11-12 | 11:14

@Kloof2012 | 01-11-12 | 11:08 | + 0 -
Dat is waar, maar in hun leven hebben ze zichzelf ook leuke cadeautjes gegeven. Blijkbaar hebben ze niet genoeg opzij gelegd om alle toekomstige kosten te dekken, en moet dit door alle generaties worden gedaan. Je kan hier inderdaad vraagtekens bij zetten of dit eerlijk is.

Trouwens, waar is de gasbel voor mijn generatie?

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:13

Alle tactische VVD stemmers zijn LOSERS!

Terpetijnzeikert | 01-11-12 | 11:12

@m@rkus | 01-11-12 | 11:03

Ware het niet dat die zogenaamde welvarende pensionado's meestal gewoon met hun werk en kinderen en andere triviale dingen bezig waren en geloofden dat zij gewoon spaarden voor hun pensioen. Dat geloof hadden zij namelijk, in de overheid. De overheid die het wel aan zag komen, de overheid die bepaalde, die uitstelde, belastinggeld over de balk gooide, misbruikte, inefficiënte geldverslindende systemen liet doormodderen. De rekening van een falende overheid hoort niet bij de betaler, die hoort bij degene die verkeerd heeft uitgegeven.

Bruno Alaska | 01-11-12 | 11:12

@m@arkus: welvarende pensionados? Die hebben daar hun hele leven hard voor gewerkt hoor. Misschien zelfs wat gespaard om leuke dingen van te doen als ze met pensioen zijn. Zet dat even af tegen de mensen die weinig hebben gewerkt, elke euro direct over de balk hebben gesmeten aan Schultenbrau, postorderbedrijf of wat dan ook. Vind je het dan terecht om die welvarende pensioengenieters nog een keertje extra te pakken, buiten alle belastingen die ze in hun leven al betaald hebben, nog een keertje hoger te fiscaleren?

Kloof2012 | 01-11-12 | 11:08

@Muxje | 01-11-12 | 11:03 | + 0 -
Sorry, ik ga altijd in mijn verhaal van individueel over op algemene tendens. Komt omdat ik te langzaam denk en te snel type, of zoiets.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:07

@m@rkus | 01-11-12 | 11:03 | + -1 -
Kan altijd nog. We moeten eerst de overheidsuitgave op orde krijgen. Ben het wel met je eens dat die generatie eigenlijk te weinig heeft gespaard, maar laten we het even voor lief nemen. Pick your fights wisely.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 11:06

@Muxje | 01-11-12 | 10:26
Inderdaad, een PvdA-accoord.
De overheid blijft natuurlijk lekker vet en dik, en de werkenden moeten bloeden.
In het hele accoord, op wat kleine puntjes na, is het allemaal: belastingverhoging, extra lasten voor de burgers.

En nu is het genoeg! | 01-11-12 | 11:06

@Kaas de Vies 10:57: Ik constateer dat feit alleen maar. Waar heb ik het eerlijk genoemd?

Muxje | 01-11-12 | 11:03

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:54 |

Klopt. En daarom pleit ik ook om als noodmaatregel de welvarende pensionado's dus hoger te fiscaliseren. Zij hebben dus hun hele leven te weinig gespaard voor de kosten van hun oude dag. Zowel voor de kosten van de AOW als voor de kosten van hun zorg. En dat konden ze 40 jaar geleden al zien aankomen. De AOW-premie die de werkenden betalen is niet genoeg voor een extra levensverwachting van meer dan 10 jaar. Niet omdat het eerlijk is, maar omdat zij het geld hebben.

m@rkus | 01-11-12 | 11:03

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:14
Je schermt met brutobedragen vriend. Als iemand die 50k bruto netto zou ontvangen dan heb je een punt. Maar je krijgt niet bruto. Je krijgt netto. Enig idee hoeveel er overblijft van 50k brutosalaris netto per maand?
.
Reken maar even mee
Als je daar 2200 netto per maand van overhoudt dan doe je het goed. En komen hier de uitgaven. 1000 huur/hypotheek 200 euro energie. auto om op het werk te komen 300 euro, boodschappen 300 euro per maand. verzekeringen 100 euro, gemeentelijke heffing 50 euro per maand, provinciale heffing en waterschap 50 euro per maand, Euhhh waar ben ik gebleven. Zo nu is er al 2000 euro uitgegeven. Heb je nog 200 euro over om kleren van te kopen, sportabonnement een keer vakantie want van altijd werken moet ook eens een keer druk van de ketel. Het is maar te hopen dat je geen kinderen hebt want dan ben je helemaal de sigaar.
.
Reken maar vriend. 50k stelt geen bal meer voor, maar volgens de heren ben je een grootverdiener en mag je dubbelhard over de knie worden gelegd. Met een extra premiebetaling van 300 euro per maand.

sterke koffie | 01-11-12 | 11:00

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:06

Dit is eigenlijk wel waar het om draait en wat iedereen die denkt dat het 'eerlijker en socialer' is, eens in zijn oren zou moeten knopen. De kosten veroorzaakt door een falende overheid blijven te hoog en worden hoger, de rekening ligt bij de burger en door daar een beetje in te schuiven van 'arm' naar 'rijk' wordt het zogenaamd eerlijker verdeeld.

Nee, Dus. Die kosten zijn te hoog, bij welke belastingbetaler die rekening ook wordt neergepleurt, die hoort daar niet. Kan je als calimero zitten roepen dat de rekening naar de 'rijken' moet in plaats van naar jou maar die rekening moet naar geen enkele burger. De overheid moet hervormen, kosten besparen. Niet extra of anders innen.

Bruno Alaska | 01-11-12 | 10:58

@Muxje | 01-11-12 | 10:56 | + 0 -
De lastenverzwaringen zijn niet te vermijden omdat ze NOOIT bezuinigen. En dat vind jij eerlijk?

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:57

Ha lachen! Veel VVD stemmers waanden zich ten onrechte vvd-er. Kon je natuurlijk ook voor de verkiezingen zeggen maar daar luisterde niemand naar. Geeft niet, ervaren is ook een manier van leren.

Vanaf 2008 spreekt men van crises. Iedereen had het er over, niemand merkte het eigenlijk echt. Nu moet er echt ingeleverd gaan worden en brult men moord en brand.

Ik vraag me wel eens af hoe het kon dat ik in '89 dertien gulden eigen bijdrage betaalde. Dat was het, en ik werd ook geholpen bij de tandarts, ziekenhuis en huisarts. Dus zeg maar zes Euro. All in. Dat is intussen twee-en-twintig keer zo duur geworden voor minder.

Misschien geen drie traumaheli's sturen als mijn buurmeisje een schaafplek heeft opgelopen met buitenspelen? Effectievere zorg scheelt al een boel. Salarisen nog eens tegen het licht houden ook. En de medicijnbranche eens aan banden leggen. Verdienen willen ze toch wel, dus het kan echt voor minder.

En als laatste. Waar is dat sociale Nederland gebleven? In daden dus? Natuurlijk vinden we een ziekte erg. Maar het mag ons geen geld kosten, toch? Dat houden we liever voor ons zelf. Laat die andere groep (ongeacht welke) maar voor de kosten opdraaien. Nee, je krijgt de regering die je verdient. Schitterend!

Mark van Leeuwen | 01-11-12 | 10:56

@JanPaparazzi22 10:40: Tja, of de alternatieven beter zijn is inderdaad nog maar de vraag. Maar het lijkt me toch sterk dat dit accoord het best haalbare voor de VVD is. Ik moet weer denken aan het Kunduz-accoord: allemaal linkse dingen met voor de VVD de 3%-norm en wat snoepjes tegen de pijn bij de achterban. De VVD heeft hier echt de bal laten vallen.

Overigens zouden de alternatieven misschien wel beter zijn geweest. De lastenverzwaringen zijn bijna niet te vermijden, maar een andere coalitie zou misschien gewoon de twee hoogste schijven hebben opgehoogd. Dat heeft een paar belangrijke voordelen: de pijn wordt veel gelijkmatiger over de hoge inkomens verdeeld, maar nog veel belangrijker is dat zo'n tariefsverhoging buitengewoon eenvoudig is terug te draaien als de financieen weer een beetje op orde zijn. Terugdraaien van deze wijziging in het zorgstelsel daarentegen is buitengewoon moeilijk, zowel politiek als organisatorisch. Dat gaat nooit gebeuren.

Muxje | 01-11-12 | 10:56

@m@rkus | 01-11-12 | 10:52 | + 0 -
Goed in jouw casus niet. Maar sommige inkomensgroepen worden lokale belastingen kwijt gescholden, maar uiteindelijk moet wel de rekening betaald worden. Dat is ook een vorm van nivelering.

ipv rekening delen door alle inwoners gemeente
wordt de som
rekening delen door (alle inwoners - de kwijtgescholdene)

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:54

Ik was altijd trouw VVD-stemmer. Het gaat me te ver om deze marxistische draai de partij als geheel aan te rekenen.
Echter, zo lang Rutte actief is in de politiek, kan de VVD mijn stem definitief vergeten.
Enne... 'we kunnen de mensen in het land uitleggen', en 'onderdeel van een heel pakket...': mijn rug op met die leugens!

Laitning | 01-11-12 | 10:53

VVD heeft de boel op een achterbakse tyfusmanier belazerd. Eigenlijk had ik al beter moeten weten na het Kontneukaccoord, waar Rutte de belasting verhoogde, de reiskosten ging belasten en meer linkse maatregelen ineens steunde. Maar de SP was geen optie, dus strategisch VVD gestemd. En wat krijgen we? Nog ergere maatregelen dan de SP voorstond. HRA? Aangepakt. Belasting? Scherp stijgende curve. €1000 voor elke werkende? Heb ik dat gezegd? En tot slot klaplopers stimuleren met douceurtjes die gejat worden van de mensen die wél werken. Sterf Rutte, sterf. Leugenaar.

JorisWorstNightmare | 01-11-12 | 10:53

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:48 |

Klopt, de 52% is nog hoger. Welke cadeautjes? Ik ben bovenmodaal, krijg dus geen cadeautjes anders dan de HRA en km-vergoeding.

m@rkus | 01-11-12 | 10:52

Marx dankzij de Telegraaf. Eigen schuld, next !

niks mis mee | 01-11-12 | 10:50

sterke koffie | 01-11-12 | 10:45 |

De grote verspillers zijn de zorg en sociale zekerheid (AOW en zo).

Ga daar dus op korten?

m@rkus | 01-11-12 | 10:49

@m@rkus | 01-11-12 | 10:42 | + 0 -
Vergeet ook niet dat heel erg veel "cadeautjes" van de staat komen te vervallen en je dus gewoon wel mag betalen.

Maar je berekening klopt volgens mij niet.
www.homefinance.nl/hypotheek/informati...

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:48

Tja en dan allemaal omdat meneer Wilders zo nodig ff dwars moest gaan liggen maand of 6 geleden. Die moet nu ook z'n klep maar eens houden.

Andersom dag | 01-11-12 | 10:45

Als de overheid al niet uit kan met huidige grote som aan belastingen die het ophaalt in de maatschappij, dan vraag ik mij ernstig af of het systeem wel klopt. Die paar extra miljard die de overheid uitknijpt zullen het systeem niet verbeteren, vrees ik.

Hoe kan het dat de overheid nadat het zich van zoveel essentiele nutsvoorzieningen heeft teruggetrokken, toch meer geld nodig heeft. Je zou toch zeggen dat het omgekeerde het geval moet zijn. Zorg, studiefinanciering, openbaar vervoer, energie, defensie, overal trekt de overheid zich terug en legt de rekening rechtstreeks bij de burger. En toch heeft diezelfde overheid meer geld nodig???

sterke koffie | 01-11-12 | 10:45

Ik bedoel natuurlijk: @ Kaas de Vries

m@rkus | 01-11-12 | 10:43

@JanPaparazzi22 | 01-11-12 | 10:40 | + 0 -
De instelling van alle politieke partijen is verkeerd. Ze moeten allemaal gewoon eens kappen met lasten verzwaren en structureel in eigen vlees snijden en "luxe" uitgaven even "on hold" zetten.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:43

@m@rkus | 01-11-12 | 10:29 |

Om in de 52%-schaal te vallen, moet je meer verdienen dan 53K per jaar. Dat is meer dan de 45K die ik nu ontvang als alles meezit. En dan ontvang je, terwijl je meer dan 8K meer vangt per jaar, waar je dus meer dan 4k NETTO van over houdt, ook nog eens meer HRA!

Bedoel je deze berekening?

m@rkus | 01-11-12 | 10:42

Niet invoeren deze Robin Hood belasting. Het motto van het regeerakkoord is "Bruggen bouwen". Het enige dat ik zie ontstaan is een kloof die steeds breder en dieper wordt tussen diegene die alle solidariteit in dit land moeten betalen, en hen die daarvan afhankelijk zijn. Er zit een grens aan de bereidwilligheid van sterke schouders om nog meer lasten te betalen. Een verhoging van de ziektekostenpremie van bijna 500% is niet uit te leggen.

Kloof2012 | 01-11-12 | 10:41

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:27 | + 0 -
Maar het doet alleen pijn bij de middeninkomens. De rest gaat er niet op achteruit en er zelfs op vooruit!
Waarom moet Jan modaal opdraaien voor de crisis en blijven bijstandtrekkers en miljonairs buiten schot?? Is dat eerlijk? Ik wil dat iedereen er evenveel op achteruitgaat!

brabandertje | 01-11-12 | 10:41

Momenteel blijven veel echtparen bij elkaar omdat hun huis onverkoopbaar is. Aan de rekenmodellen voor de zorgpremie te zien wordt het vanaf 2014 lucratief om te scheiden, vooral voor babyboomers.

Prof. Dr. Smegmaat | 01-11-12 | 10:41

Niks strategisch gestemd, puur uit liberale overtuiging. Maar dit heeft niks met liberaal te maken, het is echt de laatste keer geweest, zelden zo'n onbeschoft bedrog meegemaakt.

Homer P. Simpson | 01-11-12 | 10:41

@Muxje | 01-11-12 | 10:26 |
Je noemt het klein bier, maar waar zou het alternatief CDA/D66/SP/PVDA het geld moeten gaan halen? CDA/D66 willen namelijk vasthouden aan begrotingsdiscipline dus het geld zal toch ergens vandaan moeten komen:

- Geen bezuiniging OS, want allen principieel tegen.
- Wel kilometerheffing, allen voor
- HRA zwaar beperkt + gebruikt als melkkoe (nu wordt het budgetneutraal beperkt)
- Zorg compromis. Denk dat onder druk CDA/D66 ook nog met een soortgelijk plan zouden instemmen.
- Willen allen investeren in onderwijs en 3 van de 4 zijn tegen sociaal leenstelsel, maar van welk geld dan?
- Geen IB verlaging, SP/PVDA zwaar op tegen.
- Defensie compromis.

Ik denk dat het de facto geen zak uitmaakt omdat het geld maar op één plaats gehaald kan worden. In dat kabinet zou het waarschijnlijk via de HRA en kilometerheffing gehaald worden en nu via de zorgpremie, dat is het verschil. Echter, wel bij dezelfde groep want dat 'rijken' verhaal is een fabeltje omdat er daar maar een paar van zijn.

JanPaparazzi22 | 01-11-12 | 10:40

@ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:36 | + 0 -
Ja dat is een eerlijke analyse van je, omdat ze geld hebben en dus niet omdat het EERLIJKER is om dat van ze af te pakken. Met deze rethoriek moet men ophouden, want het is niet eerlijker dat X die meer verdient niet meer in verhouding meer moet betalen dan Y die minder verdient.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:40

@irma zonderboezem 10:25: Huh? Wegenbelasting en premies voor een autoverzekering zijn niet inkomensafhankelijk, ze hangen hoogstens af van de keuzes die je maakt. Of weet jij iets van het regeeraccoord dat ik niet weet?

Er is overigens best iets voor te zeggen om de zorgpremie inkomensafhankelijk te maken, zeker als je de premie fiscaliseerd. Zoals men zegt: je moet naar het gehele plaatje kijken, waar dan een bepaalde mate van nivellering uit blijkt. Maar afgezien van het feit dat de nivellering in Nederland volslagen uit de hand is gelopen en het wel wat minder mag in plaats van meer, ben ik ook sterk gekant tegen deze vorm van nivellering. Er zijn een paar problemen met de verandering in de zorgpremie:

Ten eerste worden bepaalde groepen veel harder getroffen dan anderen, bijvoorbeeld tweeverdieners of alleenstaanden. De verdeling is onevenwichtig.

Ten tweede is er nu geen enkele druk meer om de zorg zelf eens onder handen te nemen en doelmatiger te maken (let wel: dat is iets anders dan kaasscahven en dingetjes uit het pakket laten vallen). Nu de blokkade van hogere zorgpremies aan de onderkant van het inkomensspectrum is weggevallen kan de premie gewoon weer verder stijgen. Een verdubbeling kan zo worden doorgevoerd als ze wat korting geven aan de hogere inkomens, waardoor ze zo 50-75% extra inkomsten uit die premies hebben. En zonder hervormingen in de zorg zelf gaan ze dat nodig hebben. Dit is nog maar het begin.

Muxje | 01-11-12 | 10:40

Ik durf te wedden dat heel veel mensen, nu ze zelf flink in de portemonnee geraakt worden, zich ineens spontaan een stuk minder druk maken om die bezuiniging op het geld voor arme negertjes, (wat vooral in de zakken van dictators en zieligheidwerkers verdwijnt).

triasenergetica | 01-11-12 | 10:39

Zorgpremietooltje deugt niet. Cel B50 =MIN(B10-B9;B49--B9) bevat een minteken teveel. -- is +, dat levert een 1800 euro te hoge premieberekening RA op.

VWTS | 01-11-12 | 10:39

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:27
linksom of rechtsom, het zijn de werkenden die geld hebben om het te betalen of je dat nu leuk vindt of niet. natuurlijk had men allerlei maatregelen kunnen verzinnen zodat het beter klonk, maar de uiteindelijke rekening zal dan toch bij de werkenden worden neergelegd. de discussie moet anders worden gevoerd. Waarom moet een doktersbezoek van 2 minuten mij 40 euro kosten en zo zijn er plenty voorbeelden

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:36

@ broccolitaart | 01-11-12 | 10:31

ik heb erover nagedacht.. ' KIEZERSBEDROG ! '

(c)ZWITSUL | 01-11-12 | 10:35

allemaal ach en wee roepen , is dat wel nodig? ,http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/31/einde-onduidelijkheid-hier-zijn-de-cijfers-over-de-zorgpremie/

warco | 01-11-12 | 10:35

Muxje | 01-11-12 | 10:26 |

En:

- Meer bezuinigen dan nodig om 'het huishoudboekje op orde te krijgen'
- Belastingschijven omlaag
- kleinere overheid

m@rkus | 01-11-12 | 10:34

@m@rkus | 01-11-12 | 10:29 | + -1 -
Reken het eens uit. Voor dat geld dat je meer verdient hou je dus minder.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:32

Onbegrijpelijk de hetze die o.a. de Telegraaf tegen de VVD voert. Sinds wanneer neemt iemand deze krant serieus.

Iemand roept "kiezersbedrog", en een ontelbaar aantal mensen blaat dit zonder er bij na te denken gewoon na.

Ik zou VVD kiezers er graag op attent willen maken dat de enige andere realistiche meerderheid te vormen was met o.a. de PvdA en de SP en dus zonder de VVD. Een links kabinet waar je helemaal niet op zit te wachten. Tenzij je graag helemáál leeggeplukt wil worden.

Kortom een kabinet met PvdA was en is de enige oplossing. En ja, dan moet je punten inleveren. Dat kan nu eenmaal niet anders. En welke punten dit ook waren geweest, het geblaat zoals er nu heerst zou er altijd zijn geweest.

broccolitaart | 01-11-12 | 10:31

Ik wou dat ik 500 euro per maand moest betalen! Dan viel ik in de hoogste belastingschijf, betaalde ik per saldo minder voor mijn appartement per maand (want kreeg meer HRA), en hield er netto nog fors meer aan over ook! O ja: en mag voor dat extra geld of andere mensen afblaffen, of ze bedriegen of afzetten, of lekker veel uren maken die ik niet bij moeder de vrouw hoef te zijn!

m@rkus | 01-11-12 | 10:29

@lijn5 | 01-11-12 | 10:20 ik vind het niet erg om die hele tweeverdienercultuur met kids de nek om te draaien, wellicht dat een volgende generatie kinderen dan weer een redelijke opvoeding geniet.

* | 01-11-12 | 10:29

Muxje | 01-11-12 | 10:26
Wat in het vat zit verzuurt niet, ken je die uitdrukking?

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:29

Kielhalen, ophangen, guillotine, noem maar op!! Ik zeg: DEMONSTRATIE!!

Eagle_Eye | 01-11-12 | 10:28

@Muxje | 01-11-12 | 10:26 | + 0 -
Korting op ontwikkelnigssamenwerking is gewoon logisch, daar moet je dus deze uitwissel voor maken? Te bizar.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:28

@ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:18 | + 0 -
Het is gewoon een voorbeeld van een manier hoe je anders kan belasten. Waarom moet dit op inkomen?

Je kan ook belasten op inzet, intelligentie, humor, vermogen, levensgeluk, waarom inkomen?

Kaas de Vies | 01-11-12 | 10:27

vast goed | 01-11-12 | 10:05
Juist. Hulde voor het terugbrengen van al dit "leed" tot de juiste proporties.

Zeg maarKaas_Cuevara | 01-11-12 | 10:27

brabandertje | 01-11-12 | 10:19
dat het pijn ging doen wisten we al heel lang.

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:27

@ITEACHYOU 10:14: Mee eens: regeren in Nederland is compromissen sluiten. Rutte zei het ook al. Maar wat ik graag zou willen weten is wat de VVD, als grootste partij, nu precies uit deze onderhandelingen heeft weten te slepen. Ik kan een paart puntjes noemen:
- Korting ontwikkelingshulp
- Huren van scheefwoners gaan omhoog (maar er komt een verhuurdersbelasting, om het laatste beetje particuliere verhuur in Nederland de nek om te draaien)
- Geen kilometerheffing (dat plan was toch al dood)
- Illegaliteit wordt strafbaar (volkomen onuitvoerbaar)
- Fiscale discipline (dat wil zeggen: het begrotingstekort wordt teruggedrongen).

Allemaal klein bier, en hoewel het laatste punt zeker belangrijk is, lijkt het wel of het voor de VVD tot gospel verheven is. Die begrotingsdiscipline wordt dan ook bereikt met keiharde lastenverzwaringen en nivelleren, niet met het verkleinen van de overheid en reorganiseren van de manier waarop we de zaken regelen. Dit is een PvdA-pakket; het enige dat de VVD heeft weten te bereiken is dat we niet bijlenen om nog meer uit te geven. Fijn "compromis"...

Muxje | 01-11-12 | 10:26

Ik moet enigszins lachen om de mensen die opperen dat als de VVD niet de grootste partij zou zijn geworden dat het dan allemaal erger zou zijn geweest. Let goed op: ALS. Het is een veronderstelling die niet hardgemaakt kan worden. Ik durf het volgende te zeggen daarop: als de VVD niet de grootste partij zou zijn geworden was het allemaal veel beter gegaan. Inderdaad, opnieuw een veronderstelling.

HSVOBW | 01-11-12 | 10:25


Muxje | 01-11-12 | 10:15 |
Dan ga jij voor een diagnose toch voortaan naar de AH!
Wegenbelasting is toch ook niet voor iedere auto hetzelfde? Belastingschalen zijn toch ook nit voor iedereen hetzelfde. Premie voor een autoverzekering is toch ook nirt voor iedereen hetzelfde.

irma zonderboezem | 01-11-12 | 10:25

Wat een gezeik om die paar duizend euro van al die bovenmodale verdieners hier. Kan het schelen man. Kwijt raak je je centen toch wel.

Zeg maarKaas_Cuevara | 01-11-12 | 10:24

Begrijp ik nu dat de Pvda en vvd nu met het nieuwe zorgpremiesysteem een aanrechtsubsidie gemaakt hebben (want huisvrouwen zonder inkomen betalen maar 20 euro voor de zorgpremie). Zullen de SGPers wel heel blij mee zijn.

lijn5 | 01-11-12 | 10:20

Ik heb overigens al veel eerder heel hard geroepen dat de VVD alleen voor de echte rijken is en niet voor de MKB'ers. Voor hen die perse blind willen blijven is dit een goeie les geweest. Je kunt beter op SP stemmen, want die laten de echte rijken meebetalen in plaats van een maximum aan zo'n regeling te stellen waardoor de echte lasten in het midden komen te liggen.

* | 01-11-12 | 10:19

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:14 | + -3
Je hebt het over brutobedragen! 50000/jaar BRUTO hou je misschien 2300/maand aan over. Nou nou wat een astronomisch salaris! 200 per maand op 2300 euro is wel bij 10%! En dat doet pijn

brabandertje | 01-11-12 | 10:19

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:15
kaas, ik had je hoog zitten, maar wat is dit nu? ben je nu ook al begonnen met raaskallen?

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:18

Fijnstoffer | 01-11-12 | 09:15
Wat u zegt! En dan verder dat geneuzel inderdaad dat we "samen sterker uit de crisis moeten komen". Hoe zo (en waarom) "sterker"? Hoe zo (en waarom) "samen"? Ik had en heb m'n leventje goed voor mekaar, de juiste beslissingen genomen in het verleden en niet boven m'n stand geleefd. Maar klaarblijkelijk ben ik fout geweest in de oorlog en moet ik bloeden voor mijn, met hard en verstandig werken (!), zelf verdiende welvaart. Die welvaart die ik ook deel en gun aan de mensen die met mij, voor mij zoals u wilt, werken.

de directeur | 01-11-12 | 10:17

Wat een kutkrant, ze voelen kennelijk zichzelf genaaid, hebben pijn in hun sterretje en gebruiken nu een journalistiek platform om hun eigen hachie te redden. De televaag laat haar ware aard maar weer eens zien, journalistiek zijn ze sinds hun aanval zo dood als een pier.

* | 01-11-12 | 10:17

paul de vries9779 | 01-11-12 | 10:05 |

Wedden dat je de techneuten die het elders even gemakkelijk kunnen verdien tegen 15-% belasting niet kunt missen als kiespijn?

Maar dat snapt met jou 80% van het achterlijke NL volk toch niet.

Plenty landen waar je eenvoudig aan een paspoort komt, wanneer je specialist bent of een goed techneut. Daar snappen ze het wel namelijk.

No Mames | 01-11-12 | 10:17


lijn5 | 01-11-12 | 10:11 |
Nee, piloot zou evenveel als ern briefbezorger moeten verdienen

irma zonderboezem | 01-11-12 | 10:16

1) Het is belachelijk om zorgkosten inkomensafhankelijk te maken. Het principe is dat gezonde personen voor zieken moeten betalen en niet dat modale inkomens voor zowel de arme als de rijken moeten betalen.
2) Het is ronduit schandalig dat het bij 70000 afgetopt wordt. Oftewel iemand met 700.000 euro per jaar betaalt net zo veel als iemand met 70.000 per jaar (30000/maand vs 3000/maand)
3)Het is arrogantie en minachting van je modale achterban
4)Nooit meer VVD en PvdA

brabandertje | 01-11-12 | 10:16

@irma zonderboezem 10:06: Waarom is dat raar? Ze krijgen namelijk precies dezelfde zorg. Of moet de piloot voortaan ook maar meer afrekenen voor een halfje bruin en een pak melk bij de Appie?

Muxje | 01-11-12 | 10:15

doskabouter | 01-11-12 | 10:14 | Eikel!

eigeNlijk #sorry redaktie!

doskabouter | 01-11-12 | 10:15

"Wat heb jij gestemd, zwitsal"
necrosis | 01-11-12 | 09:28 |

Sensitive billendoekjes heb ik gestemd (plakken alleen een beetje aan de zakhaartjes maar is een indicatie om weer te scheren).

En wat heb jij gestemd dooie?

hölzenbein | 01-11-12 | 10:15

Wat was nou eigelijk die strategie om op VVD te stemmen?

doskabouter | 01-11-12 | 10:14

wat een gelul over kiezersbedrog en draaien. inherent aan een meerpartijen stelsel. compromissen moeten er worden gesloten en dat weet iedereen dus stop met dat raaskallen svp. media stort zich massaal op de zorgpremie, maar ik hoor niemand over een verlaging van de belastingtarieven ter compensatie of andere maatregelen. bovendien zal het plan echt wel aangepast worden, gezien de reactie van Samsom. mensen maken zich druk, want ze kunnen niet meer twee keer per week gaan uit eten. flikker toch op. heel vreemd, maar opeens komt het in het nieuws dat huisartsen onder zo een verschrikkelijke druk werken..... wellicht dat ze al aan zien komen dat er ook maar eens over hun inkomen moet worden gepraat om de zorg betaalbaar te houden. wees eens reëel, als je 50000-70000 verdient en je kan die 200 euro per maand extra niet betalen, dan heb je al die tijd op te grote voet geleefd.

ITEACHYOU | 01-11-12 | 10:14

Het moet eerst nog doorgerekend worden er is nog niets zwart op wit , maar boos worden is altijd een makkelijke emotie dus ga jullie gang, en doe maar veel Babyboomers in je stukje , dat is heel populair.
Als het werkelijk zo verschrikkelijk gaat worden is hier een goede raad : Ga gewoon één keertje ( van de drie keer ) niet skieen dat scheelt ook weer kans op coma.

Minus Richels | 01-11-12 | 10:13

Belasting op pensioenuitkeringen verhogen. Klaar.

da5id | 01-11-12 | 10:11

@irma zonderboezem | 01-11-12 | 10:06 Waarom te gek voor woorden dat een piloot en een briefbezorger evenveel zorgpremie betalen? Ze betalen toch ook hetzelfde voor een auto? Of vind je werkelijk dat een briefbezorger evenveel moet verdienen als een piloot?

lijn5 | 01-11-12 | 10:11

niks mis mee | 01-11-12 | 09:59 |
Werkzaam in de techniek, internationaal. Ik leg 80 uur/week in me vak. dat brengt me bij de hoogste zorg premie. Noem je mij een zakkenvuller, of werk ik gewoon hard? Ik heb zelfs de optie tot 80 uur/week er bovenop, omdat een ieder het verdomt in de techniek te werken. Overigens de reden waarom de NL met 10 jaar stil staat, maar dat terzijde. Zoals ik al zei, ik hoop dat met mij, elk hardwerkende Nederland optyft uit de NL. Opdat de rotzooi zo snel mogelijk een vervallen Zuid-Europees karakter aanneemt, een stukje één groot Europa, gedoneert bij hardwerkend Nederland zeg maar, voelen die Zuid-Europeanen zich gelijk een beetje thuis hier.

No Mames | 01-11-12 | 10:07

Ik ben ook zuur van Mark zijn beslissingen om het zo te gaan doen. Ik heb alleen niet de illusie dat andere partijen het beter zouden hebben gedaan.denken jullie echt dat een PVDA, SP coalitie het leueker zou hebben gemaakt voor modaal en daarboven? Die hadden die groep helemaal leeggezogen. Ergens klopt het wel dat de rijken meer gaan betalen. Het is toch te gek voor woorden dat een piloot met 3 kinderen net zoveel voor de zorg betaalt als een postbode met 3 kinderen ( ik noem maar ff wat) .
En een andere oplossing is nirt meer zo lang doorbehandelen bij patienten die niet meer te redden zijn. Of ge je nog ee nieuwe heup ztten in iemand van 87? Maar die kant wil niemand op helaas.

irma zonderboezem | 01-11-12 | 10:06

GOede zaak dat deze enge neoliberale kapitalistenpartij nu door de leider zelf kapot wordt gemaakt. Eindelijk !
Overigens is het volkomen terecht dat bovenmodalen eindelijk eens meer premie gaan betalen in plaats van voor een koopje (amoper 100 euro pppm), waarbij de zorgkosten worden afgewenteld op de schatkist (zorgtoeslag) en modalen.

Wat erg zeg, als je 70.000+ verdient en in plaats van de luizige 1,7 % per maand ga je 8 % betalen. Het werd eens tijd ook ! Wat echter fout is, is om de grens bij 70.000 te leggen. Waarom moet iemand van 150.000 niet meer betalen ? Die betaalt nu
0.8 % per jaar van zijn inkomen aan zorgpremies en zal straks amper 4 % betalen. Buitengewoon oneerlijk.

Opvallend overigens dat al die borreltafel-harde-werkers eerst hun bek vol hadden over het aanpakken van uitkeringstrekkers en mimima en nu zelf gillen als magere speenvarkens dat ze wat meer moeten gaan missen van hun zorg- en villasubsidies.
Komop zeg ! Het feest heeft lang genoeg geduurd !
En wie zo asociaaal is om vanwege een paar procent meer premie en een klein beetje minder villasubsidie het land te verlaten, kunnen we missen als kiespijn !
Bah. !
Ik zie het niemand doen, maar dat terzijde.....

paul de vries9779 | 01-11-12 | 10:05

Iemand enig idee hoe hard de Baby Boomers (uiteraard met trui gedrapeerd over hun schouders en kekke ronde brilletje) aan worden gepakt die hun dik gevulde portemonnees leegstorten aan de Spaanse costa's? Jarenlang van alle leuke regelingen mogen genieten, alle welvaart opgezogen, niet gedacht aan de generaties na hen en nu zwaargevuld al hun centen uitgeven in alle economieën behalve die van Nederland.

harry poster | 01-11-12 | 10:05

Allemaal jankerts die roepen dat er bezuinigd moet worden, maar niet thuis geven als ze de rekening gepresenteerd krijgen.
De kost gaat voor de baat uit: nadat mensen meer bewust worden van de kosten van zorg, ontstaat het draagvlak om keuzes te maken over de kwaliteit of de organisatie van de zorg.

En als ik de meest complete rekentools (zorg, IB, hypotheek, ZZP-belastingregels) goed volg, is het effect voor mij (2 verdieners, 3 kinderen) een paar honderd tot duizend euro per jaar. Dat is 25% van de kosten van 1 week wintersport. Dus komend jaar niet skieën, dan kan het (als het meezit) de drie jaar daarna weer wel. Pijnlijk hoor.

vast goed | 01-11-12 | 10:05

@henkojenko | 01-11-12 | 09:59
Ik ben al blij als een huisarts thuis komt.

Ing. eslapen | 01-11-12 | 10:02

Ja Mark.. dat heb je er nou van,als je jezelf door een activist laat enteren. Dan roept Wilders in de kamer dat Marx er weer is, en neemt de telegraaf dat over door jou Marx te gaan noemen, en ze hebben nog gelijk ook. Shame on you!

deraderendraaien | 01-11-12 | 10:02

@hfakker | 01-11-12 | 09:54 | + 0 -
Neemt niet weg dat je het besturen van een land beter niet aan datzelfde volk over kan laten, ik mag toch hopen dat de LPF en PVV ons dat wel geleerd hebben.

HerhalingGemist | 01-11-12 | 10:00

Oh gut, de zakkenvullers zijn aan de beurt.

niks mis mee | 01-11-12 | 09:59

Voor het geld dat ik voor mijn ziektekostenverzekering ga betalen verwacht ik een kingsize bed, 3 flatscreens, waarvan één in de badkamer (met turkse stoomcabine), gordijnen openen en sluiten via de afstandbediening, suite met ruim (min. 25 m2) balkon aan zeezijde, highspeed wifi en een dagelijkse massage door een ultrageil verpleegstertje, mét uiteraard een happy ending. Thx Marx!

henkojenko | 01-11-12 | 09:59

Er is sinde een week of zo een aanwas van boomers op GS. Misschien zijn ze wel gecharmeerd van Verhoef, Verhaar en anderen. Het enige dat ze kunnen is -nnetjes plaatsen en zeuren dat ze bijstand hebben georganiseerd. Wel, laat het me voor jullie breken, 'jullie hadden geen bijstand moeten regelen, maar het werk met de x-generatie moeten delen'. Dan waren jullie niet zi laveloos rijk, zo hautain en zulke paranoide, vastklampende Scrooges geworden. Ook nu is er nog steeds niets voor de toekomstige zorg en pensioenen geregeld. Maar een cent afstaan, daar moet je wel Henk Krol voor in de touwen gooien!! Slim, want als we daar kritiek op hebben kun je ook nog eens de homo-kaart spelen!

Einde van de Domheid | 01-11-12 | 09:59

Draaien is de politiek niet vreemd. Gewoon 180 graden. Is niet moeilijk. Modaal en hoger betaalt een tientje of twee en iemand op bijstandniveau tikt 480 per maand af. Vooralsnog is deze draai nog niet door het CPB doorgerekend..

lichtpunt | 01-11-12 | 09:58

@hfakker | 01-11-12 | 09:51 | + 0 -
Men heeft dit plan verdraaid (woordgrapje) goed gebracht, het wordt alleen slecht begrepen.
Aangaande je vorige reaguuursel: Dude WTF?? Let eens op je zinsbouw, ik kan er bijna geen speculaas meer van maken.

HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:58

Hmm ik heb dan ook geen VVD gestemd maar ik speel ongeveer gelijk met wat ik nu betaal en vermoed dat dat voor de meeste schreeuwers opgaat

25TaLife | 01-11-12 | 09:57

Rutte naait alleen de midden- en hogere middeninkomens (tot 2x modaal).
De tonnenverdieners maken het zorgkosten nadeel a 2850Eur ruimschoots goed met het 3% IB-voordeel voor alles boven de 68.000Eur.
Het is dus beperkt niveleren.
Vanaf 93.000 (68.000 + 2850/0.03)wordt er dus geDEniveleerd!

Hufter | 01-11-12 | 09:55

Is het echt allemaal zo erg of probeert De Telegraaf met deze berichtgeving zoals gewoonlijk weer nieuws te 'maken'? In 1 Vandaag van gisteren bleek te stemming onder de middeninkomens helemaal niet zo extreem negatief. Maar die pauperkrant van een Telegraaf heeft nog nooit van objectieve berichtgeving gehoord.

mijntweecent | 01-11-12 | 09:55

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:41
Neerkijken op, of neerbuigend doen over 'het volk' heeft nog nooit iets goeds voortgebracht. Hoogstens een lauwe lach tussen de bitterballen en een slok bier door.
Zonder volk valt er immers niets aan te ontstijgen, maar is men zelf volk.
En dat vergeten er te veel.

hfakker | 01-11-12 | 09:54

Onderhandelen volgens Rutte:
1. Alles weggeven.
2. Blijven lachen.

Zeddegeizot | 01-11-12 | 09:54

Wat overigens volledig buiten alle discussie blijft naast het idiote zorgplan is dat dit akkoord werkelijk op geen enkele manier een visie brengt hoe Nederland weer op koers te krijgen.
De bullshit van de 1e dag over hoe knap het is dat ze eindelijk heilige huisjes zoals de hypotheekrenteaftrek aanpakken is zum kotzen. Hiermee hervorm je helemaal niets. Wat ga je doen om die huizenmarkt weer op gang te krijgen? Wat ga je doen om de koopkracht op termijn te herstellen? Hoe voorkom je dat het aantal werklozen en faillissementen niet nog verder oploopt? Waar is de visie op vastgoed en ontwikkeling van gebieden - de gehele vastgoedmarkt; woningen, kantoren, winkels etc. staat in brand!
Wat doe je om de zorg EFFICIENTER te maken, niets....
Nee hoor, gewoon lekker geld ophalen bij werkend Nederland, zodat binnenkort ook zij niets meer te besteden hebben en het hele land afglijdt naar niveautje Zuid-Europa. Dat past ons goed, want wij hebben namelijk net zo veel corrupte ambtenaren..... iemand daar nog iets over gehoord in het akkoord? Corruptiebestrijding en bestuur van overheid en semi-publieke instellingen?
De onbenulligheid wordt bij iedere verkiezing helaas alleen maar groter.

Dikkie_Dik | 01-11-12 | 09:52

En wat da5id | 01-11-12 | 09:48 zegt!

Einde van de Domheid | 01-11-12 | 09:52

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:41
Dat van dat begrijpend lezen goed kunnen neem ik voor de vorm maar aan.
Maar, mits je dat kunt, waarom is om welke kenbare reden @Roger Kaputnik | 01-11-12 | 09:01 dan zo bovengeplaatst en in welke zin correleert dit tot wat hij allemaal (vgs mij weinig samenhangend) schrijft, dan wel dit topic?
Mij komt het wat elitairistisch over.

hfakker | 01-11-12 | 09:51

Wij hebben een goed en goedkoop zorgstelsel. We worden gemiddeld 80 jaar. VVDers (evenmin als PvdA boomers) moeten gewoon niet zeuren. Je kan best veel maar niet alles met een 0-budget oplossen. Hier de loftuiting van CNN op ons goedkope en effectieve zorgstelsel. www.youtube.com/watch?v=DHeZJS4K6J0 Komop boomers, het is niet altijd feest!

Einde van de Domheid | 01-11-12 | 09:51

de Telegraaf, mede verantwoordelijk voor het 'succes' van Marx Rutte, nu eindelijk het licht gezien.. ?

(c)ZWITSUL | 01-11-12 | 09:50

Namens hardwerkend en PVV stemmend Nederland, aanvaard ik de excuses van de VDD stemmers die hierom vragen. Volgende keer weer Greet stemmen a.u.b.

funkyd | 01-11-12 | 09:49

Goed Plan! Laten we de zorgpremie betaald door met name de werkenden flink verhogen zodat alle babyboomers ook nog een goed uiteinde hebben. Top!
Na de hiep hiep hoera jaren 60, de gratis studie, de goedkope huizen, de gratis vermogenswinsten nu ook nog zich in de watten laten leggen door de volgende generaties!! Onwaarschijnlijk. Laat ze maar lekker zelf dokken voor de zorg.

da5id | 01-11-12 | 09:48

@Reinaert | 01-11-12 | 09:45
Gewoon nog een tandje erbij zetten.
Auto te oud, laat die nieuwe of 2e hands maar zitten.

Plus wat ook kan helpen is je geld, wat er van over is, veilig in eigen huis opbergen.

Ing. eslapen | 01-11-12 | 09:47

De massa krijgt altijd de politici die ze verdient.

Waarbenik? | 01-11-12 | 09:46

vlak voor de val van het kabinet balkenende I is het alleen maar merde met de vvd.

ganzo | 01-11-12 | 09:46

vlak voor de val van het kabinet balkenende I is het alleen maar merde met de vvd.

ganzo | 01-11-12 | 09:46

@Ing. eslapen | 01-11-12 | 09:41

De burgerij houdt de hand al op de knip en dat zal met deze vooruitzichten alleen maar erger worden: daar heb je je kopersstaking al! Hoef je niets voor te doen, de regering roept dat doodleuk over zichzelf af.

Reinaert | 01-11-12 | 09:45

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:39
Voor ons (compagnon en ik) was het op dit moment nog niet interessant om over te stappen op een BV. We zijn in 2010 gestart en zitten nog net onder het kantelpunt waarop een BV totaal gezien voordeliger/verstandiger is.

Wellicht dat de huidige plannen deze situatie gaat veranderen.

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:45

Er zit een foutje in de hyperlink voor de 'boze lezersbrieven'. Even die '3' op het einde van de link weghalen en hij werkt ;-) (www.geenstijl.nl/archives/images/onder...)

stephane hofman1438 | 01-11-12 | 09:44

Dr. Plofkop | 01-11-12 | 09:36 |
Nee hoor ik hoef dat niet op te brengen.
Nooit een hypotheek of lening gehad, ik heb geen deel aan deze crisis, en verdom het ook om er voor in de bres te springen. Trouwens, ik verdom überhaupt te betalen voor het kudt volk dat ik dagelijks om me heen zie, maar dat is een ander verhaal.

No Mames | 01-11-12 | 09:43

Ook ik heb gezondigd
#doet 1000x op het bord schrijven; ik stem nooit meer vvd#

Dikkie_Dik | 01-11-12 | 09:43

@Steilloos ten onder
Als werkende denk ik dat je dan bij de SP moet zijn.

Nietvoordekat | 01-11-12 | 09:43

Rutte en Samsom zijn zo machtsgeil, die laten de storm over zich heenrazen en hebben dan in een dagje een reshuffle voor mekaar.

Schoorsteenveger | 01-11-12 | 09:42

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:35
VVD Trolololoooo alert?

Als t allemaal meevalt heeft men dit 'plan' wel 'verdraaid' (woordgrapje, sorry) slecht gebracht!

hfakker | 01-11-12 | 09:42

Samson tegen Rutte: I've got the brains, you've got the balls Let's make lots of money... haha

wwwbattle | 01-11-12 | 09:41

@Reinaert | 01-11-12 | 09:39
Een oplossing is de kopersstaking.
Nauwelijks BTW opbrengsten plus meer mensen richting WW.
Dat zal ze leren in Den Haag.

Ing. eslapen | 01-11-12 | 09:41

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:15 | + -2 -

Ik word echt moe van dat linkse gezeik. 70.000 euro BRUTO is niet hetzelfde als NETTO. In Nederland val je met 70.000 euro (bruto) al lang in het hoogste belastingtarief, je mag dan blij zijn als je de helft daarvan daadwerkelijk gestort krijgt. Dat komt dan neer op niet heel veel meer dan 3000 euro per maand, waar wel heel veel harder voor gewerkt moet worden. Vervolgens moet je overal zelf voor betalen omdat subsidies voor de lagere inkomens zijn. Denk aan sportclubs, muziekles, computers, etc. Je hebt ook verplichte hogere maandlasten omdat scheefwonen niet mag. etc. etc. etc.

Max_Zorin | 01-11-12 | 09:41

@hfakker | 01-11-12 | 09:34 | + 0 -
Begrijpend lezen is nochtans een van mijn sterke punten.
Hij plaatste zich vrij terecht boven 'het volk'.
'Het volk' heeft namelijk geen idee waar ze over praten, verder dan 'het is hunnie schuld' komen ze niet.

HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:41

Deze jongen wordt niet oud, zijnde een Nederlander. Die zorg regeling erdoor == pleite. En ik hoop met mij, elk andere hardwerkende Nederlander. Laat Nederland maar een vervallen hoek in de EU worden, waar enkel nog gezogen, gesnoven en gerookt wordt.

No Mames | 01-11-12 | 09:40

@Dr. Plofkop | 01-11-12 | 09:36
Te koop lopen met je problemen getuigt niet van een sterk karakter. Doe er wat aan, zou ik zeggen.

Steilloos ten Onder | 01-11-12 | 09:39

Godverdomme!

Bertus Betonsloper | 01-11-12 | 09:39

@Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:37 | + 0 -
In de BV structuur kan je ook veel makkelijk pensioen opbouwen. Je kan uiteindelijk zelfs jouw pensioen b.v. je een hypotheek geven. Alhoewel ik niet zeker meer ben dat dit nog kan, met die AFM enzo. Lange tijd geleden voor mij allemaal.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:39

@Prins Fontainebleau | 01-11-12 | 09:26

Dat er bezuinigd moet worden is evident. Dat het juist op déze manier gebeurt is dat echter niet: er wordt geld weggehaald bij het werkende smaldeel van onze samenleving in plaats van dat men zelfs maar *probeert* te bezuinigen op het geldverslindende *monster* dat zorg heet.

Bezuinigen? Prima! Maar begin dan bij het wegslopen van alle overbodige managementlagen, schaf overbodige en dwangmatige administratie en registratie van alles wat los en vast zit af en zet de beschikbare middelen efficiënt in. Dat gebeurt allemaal *niet*: men laat de papieren tijgers ongemoeid, men laat de burgerij bloeden.

Ik wil in tijden van crisis best mijn steentje bijdragen maar dan eis ik ook dat de overheid z'n eigen stal uitmest en óók haar stinkende best doet om zuinig te zijn op *ons* belastinggeld.

Maar nee, het geld wordt nog steeds door de wijd openstaande ramen naar buiten gesodemieterd. Bezuinigen? Alleen in de broekzak van de werkende burger!

Reinaert | 01-11-12 | 09:39

Ik niet namelijk.

Bertus Betonsloper | 01-11-12 | 09:38

Dr. Plofkop | 01-11-12 | 09:36 |
.
Heb jij die crisis veroorzaakt?

Bertus Betonsloper | 01-11-12 | 09:38

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:22
Het gevolg van dit soort (in mijn ogen onrechtvaardige) besluiten zetten mij er inderdaad toe aan om nog meer de grenzen op te zoeken van de wet- en regelgeving.

Doordat ik in de zakelijke dienstverlening actief ben met, relatief gezien, zeer weinig kosten is het voor mij lastiger om met kostenposten te schuiven. De Flex BV zou inderdaad een optie kunnen zijn. Dat ga ik de komende periode maar eens goed uitzoeken. Eerst maar eens kijken hoe de plannen er daadwerkelijk uit gaan zien. Zoals ik gisteren ook al aangaf, eerst maar eens zien of de 1e kamer deze plannen goedkeurt.

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:37

De VVD is niet de partij voor de loonslaaf/zelfstandige met een inkomen tot een 1,5 a 2 ton, maar is er voor de gunstige sneaky onder de pet te houden regeltjes, achterkamer kleine lettertjes, handjeklaps en deals voor de grote bedrijven.

penis-aqua-rosA | 01-11-12 | 09:37

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:35 | + 0 -
Je gaat er op achteruit, maar er wordt gezegd dat dit men meer moet betalen door de crisis. Dat argument wordt dus aangedragen, terwijl het totale zorgbudget gelijk blijft.

Het zijn allemaal gelegenheidsargumenten, net als dat IB naar beneden gaat, die verlaging van IB moet meerdere voorstellen compenseren, dat is onmogelijk.

Maar in het politieke speelveld is nu het moment om met gestrekt been in te gaan, niet als de stukken voor ondertekening op de tafel liggen.

Dat je dat niet weet en beseft, je onderhandelt als Mark Rutte. Je hebt zeker geen oprijlaan maar een brug voor de deur (of rotonde).

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:37

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:35 Dan moet je in een net briefje aan de belastingdienst laten weten dat ze aan de verkeerde staldeur kloppen.

Werkpaarden geven geen melk.

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:36

Waar bemoeit die bomenslopert zich mee. Objectiviteit is ver te zoeken bij deze sensatietabloid. De democratisch gekozen regering regeert het land en niet Paul Jansen met zijn dikke maatje Sjuul. Overigens kunnen we met zijn allen heel hard janken; we zullen de rekening van de crisis toch echt zelf op moeten brengen. En o ja, ik behoor zelf tot de groep die in absolute getallen het hardst geraakt gaat worden.

Dr. Plofkop | 01-11-12 | 09:36

@Nietvoordekat | 01-11-12 | 09:34
Ik kies voor een peuk in m'n bek en een vuurpeloton. Welke partij kan mij dat beloven?

Steilloos ten Onder | 01-11-12 | 09:36

Wel zeiken over de minnetjes, maar zwijgen over de plusjes.
Dat heet dus stemmingmakerij !

exkoppijn | 01-11-12 | 09:36

Bier en chips klaar gezet voor een nieuwe episode van poppenkast NL.

spooked | 01-11-12 | 09:35

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:30 En de ontslagversoepeling.

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:35

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:30 | + 0 -
Heus wel visionair...
Maar wacht nou eerst even het complete pakket aan maatregelen af. Dat je er op achteruitgaat lijkt me duidelijk, maar ja het geld is op dus dan moet er gedokt worden. Maar iedereen staat te krijsen alsof ze vanaf morgen dakloos zijn.... dat zal nogal meevallen denk ik.

HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:35

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:20 | + 1
Iedere echte ondernemer zou het liefst de winst uit zijn onderneming (als die er al is) willen investeren in innovatie. Echter meer dan 50% van de winst wordt opgeëist door de fiscus. Zo kom je geen centimeter vooruit want het geld dat over blijft zal moeten fungeren als buffer voor onvoorziene financiële kosten (zoals bijv. fiscale naheffingen)
En de banken investeren ook al helemaal niets meer.
Het ondernemersklimaat in Nederland wordt al maar slechter.
De overheid behandelt ons als melkkoe terwijl wij het paard zijn die de kar voorttrekt.

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:35

Natuurlijk zijn we pissig op de VVD hierom maar onthoud wel dat dit natuurlijk geen VVD plan is. De VVD heeft echter verzuimt dit tegen te houden.
De wortel van het plan ligt bij de PvdA, zij komen ongeschonden uit de strijd maar zijn wel het echte kwaad.
Ben benieuwd welke maatregel Mark heeft uitgeruild hiervoor...

CaesarSalad | 01-11-12 | 09:35

@iedereen die zegt dat we deze partijen zelf gekozen hebben: dat klopt. We mochten zelf beslissen op wat voor manier we ter dood veroordeeld werden. Wat een keuze hadden we toch de laatste verkiezingen.

Nietvoordekat | 01-11-12 | 09:34

We gaan met z'n allen strategisch stemmen!! Ha ha ha!!
Genaaid waar je bij staat!!

jan2806 | 01-11-12 | 09:34

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:28
Mmmm wordt eens rustig wakker, niet teveel suiker in je koffie...
Mijn reactie op een reaguurder die neerbuigend zich boven t volk plaatst heb je duidelijk niet begrepen, nog het persiflerend karakter van de woorden, die jij duur noemt.
Raar ding eigenlijk, woorden 'duur' noemen...
Maar als het betekent dat jij 'goedkoop uit je nek lult'... Helemaal mee eens!

hfakker | 01-11-12 | 09:34

@Katte Nut | 01-11-12 | 08:58
Nee hoor, ik heb geen VVD gestempt.

Steilloos ten Onder | 01-11-12 | 09:34

Te koop aangeboden: originele stem op de PVV met datum 12-9-12. Niet voor huilie huilies.

Twee Jeetjes | 01-11-12 | 09:34

Heerlijk wakker worden dit.
De zure krampachtigen zijn nu helemaal aan het schuimbekken.
CumGranoSalis | 01-11-12 | 09:11

Ach, ik heb zo eens zitten rekenen, mevrouw Fack verdient modaal, ik als sappelende zzp'er halfmodaal, zorg uit de AWBZ voor een van de twee kinderen, oldtimer (zomewrauto, max 1.000 km p.j.) in de schuur, scheefwonend in een huurhuis omdat onze wijk opeens hip is. Wij kunnen er met deze maatregelen zomaar 400 euro in de maand op achteruit gaan. Dat is een halvering van ons vrij besteedbaar inkomen.
Probeer dan maar eens niet zuur krampachtig te worden.

Uriël Fack | 01-11-12 | 09:33

diekale | 01-11-12 | 09:30 Duizend euro inleveren? Reken maar op drieduizend.

Het is namelijk duizend euro per inwoner en niet elke inwoner werkt. Je moet ook de baby's en schoolgaande jeugd meetellen. Eén derde van de bevolking is werkend en belastingbetaler. Ongeveer.

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:33

HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:28 | + 0 -
LOL Tokkiegraaf

zooishettoch | 01-11-12 | 09:33

Er is helaas geen andere alternatief, als het aan mij ligt, ik stem graag op de Amerikaanse Republikeinen, die zijn de echte liberalen, de Nederlandse VVD wordt in Amerika als een Socialistische partij beschouwd, alleen hier in dit luilekkerland wordt de VVD een liberale partij genoemd, maar kan je dan nagaan hoe dom en socialistisch de Nederlandse burgers zijn.

Maar goed, als ik weer moet stemmen, dan wordt toch ook weer VVD, want er is helaas in dit land geen betere alternatief, alle andere partijen zijn nog kudter, ik hoop dat er in Nederland een nieuwe partij ontstaat vergelijkbaar met de Amerikaanse Republikeinen, dan pas ga ik de VVD verlaten.

Aan de andere kant, dit land is coalitieland, dus het hele systeem hier is ook wat anders dan in de VS, dus of de Nederlandse Republikeinen hier ooit net als in Amerika aan de macht kunnen komen is weer zeer de vraag.

Eerlijk gezegd, als ik rijk was, zou ik graag in de USA willen gaan wonen, dit land is een paradijs vooral voor luie flikkerds, nietsnutten, mislukkelingen en criminelen, jammer maar helaas.

Freedom4 Ever | 01-11-12 | 09:32

@ZSU-23-4 | 01-11-12 | 09:26
Ik zou die laatste zin even herzien.....

necrosis | 01-11-12 | 09:31

In mijn optiek is Rutte niet geschikt voor deze rol. Zijn blinde volgzaamheid in EU kringen en slappe knieën bij Samsom geeft hem een brevet van onvermogen. Ik denk dat Kamp een betere onderhandelaar was geweest.

lanexxx | 01-11-12 | 09:31

@HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:28 | + 0 -
Ik voorspel dat die zorgpremie een afleidingsmanouvre is voor de verkorting van de WW.

Het voorstel van de zorgpremie zal afgezwakt worden, en de oppositie heeft haar overwinning. WW gaat gewoon door, met dank aan de domme vakbonden.

Zo werkt het, of jij moet een groot visionair zijn natuurlijk, maar ik denk het niet.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:30

Kan een slimme jongen (sorry, ben daar zelf niet handig in) een filmpje maken met daarin Mark die iedere werkende Nederlander €1000,- belooft met daarachteraan geplakt een filmpje waarin gemeld wordt dat je €1000,- in moet leveren...?
En dat dan s.v.p. op Dumpert plempen.

diekale | 01-11-12 | 09:30

Nu niet janken ( zelf voor de meerderheid van deze partijen gekozen ), bukken en je blauw betalen.

The Russian | 01-11-12 | 09:29

Balkenende was zo ellendig nog niet *zelfs J.K. Rawling niet meer terug kent met haar laatste plempsel*

hfakker | 01-11-12 | 09:29

hfakker | 01-11-12 | 09:22 | + 0 -
Zozo, heb je wat dure woorden opgezocht in de Van Dale??!!
Het is toch zo, gaan we ons nu druk maken over wat de Tokkiegraaf en al z'n infantiele reaguurders te melden hebben...???

Wacht nou eerst eens even af wat Rutje 2 in de praktijk allemaal gaat brengen, dan kun je daarna gaan huilie huilie als dat nodig is. (ik voorspel dat het allemaal best mee gaat vallen)

HerhalingGemist | 01-11-12 | 09:28

ZSU-23-4 | 01-11-12 | 09:26 |
Bij de armen natuurlijk harder aankomt.

ZSU-23-4 | 01-11-12 | 09:28

@Iedere hand ophoudende droplul die het hier heeft over 'zielige jankerts': als de 40-70k inkomensgroep niet meer rond kan komen door de onevenredige lastenverzwaringen lig jij binnen no time te creperen in de goot... lutser.

Bertus Betonsloper | 01-11-12 | 09:28

@hölzenbein | 01-11-12 | 09:18
Wat heb jij gestemd, zwitsal?

necrosis | 01-11-12 | 09:28

@Da Luke | 01-11-12 | 09:20
Mooie criteria voor stemrecht. Een paar historische vragen (Wie is Karl Marx? Wie is Balthasar Gerards?) een taaltoets (Spreek de volgende namen uit: 's Hertogenbosch, 's Gravenhage, Scheveningen) en een Rorshach test waarbij ieder antwoord anders dan 'inktvlek' automatisch tot het intrekken van stemrecht leidt.

dlseth_ | 01-11-12 | 09:27

@Prins Fontainebleau | 01-11-12 | 09:26
Het heilig huisje "Ambtenaren legioen" blijft wel in stand.

Ing. eslapen | 01-11-12 | 09:27

Blij dat ik D66 gestemd heb!

Vincent_B | 01-11-12 | 09:27

Volkskrant medewerker (journalist kun je hem nu eenmaal niet noemen) Jan "Waterboarding" Hoedeman loopt helemaal leeg op Twitter. De man blijft in elke hoedanigheid een gevaar voor de democratie.

Morgenhout | 01-11-12 | 09:27

@blinde kip | 01-11-12 | 09:25 | + 0 -
Je geeft wat, en ze nemen nog wat.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:26

@rara | 01-11-12 | 09:18
Huh? Waaruit laat ik blijken dat ik dan denk? Ben het geloof in de politiek al een jaar of twee verloren.

harry poster | 01-11-12 | 09:26

Wat ik toch mis is het totaalplaatje, iedereen staart zich maar blind op de zorgpremie. Wel eigenaardig dat de armeren er wel op vooruit lijken te gaan, maar de werkenden niet.
Anderszijds, als bovenmodaal verdienende skip je dan toch gewoon je boot/vette SUV/4jaarlijkse vakantie/botoxjaarlijkse behandeling/dure hoerenbezoek etc. Het is wel zo dat honderd Euro minder harder aankomt bij de armen dan bij de rijken.

ZSU-23-4 | 01-11-12 | 09:26

Als De Telegraaf met dit soort koppen komt, dan weet je dat het regeerakkoord zo slecht nog niet is. Wat een stel aanstellers daar op de redactie. En wat was het alternatief van De Telegraaf dan geweest met deze verkiezingsuitslag? Eindeloos je poot stijf houden als VVD zijnde met een ellenlange formatie en waterige compromissen als gevolg?

Werkende Nederlander de klos? Flikker op man, Televaag. Er moet 16 miljard bezuinigd worden, dus iedereen moet inleveren. Eindelijk eens een kabinet dat heilige huisjes omver durft te schoppen en het landsbelang laat voorgaan op het partijbelang. Woningmarkt op de schop, arbeidsmarkt eindelijk hervormd. Niks mis mee.

Prins Fontainebleau | 01-11-12 | 09:26

@Muxje | 01-11-12 | 09:23
En het "geven en nemen" van Stef Blok werkt maar een kant op.

blinde kip | 01-11-12 | 09:25

@Fijnstoffer | 01-11-12 | 09:15 |
+1 Ik heb lang gedacht dat hij echt bereid was vast te houden aan zijn koers maar blijkbaar geldt dat verhaal dat hij in Brussel met alle winden meewaait ook hier in Nederland. Hij had veel beter de bal naar Samsom en zijn vriendje Spekman kunnen kaatsen en ze lekker met die SP een onmogelijke coalitie met Pechtold laten vormen. Als het niet was gelukt hadden ze op de knieën terug mogen komen. Andere optie was geweest dat hij met het verhaal van Samsom van minder bezuinigen was meegegaan en zo een hele dikke middelvinger naar Brussel had opgestoken.

JanPaparazzi22 | 01-11-12 | 09:25

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:15
Voor de belastingdienst een inkomen van 70k is iets anders dan 70k op mijn rekening hebben.

Het is in mijn ogen onterecht dat iemand boven de 70k inkomen 24x zoveel moet betalen dan iemand die werkeloos thuis zit. Persoonlijk ben ik absoluut bereid om meer te betalen dan iemand die minder kan missen. Alleen zijn de verhoudingen momenteel compleet zoek.

En vergeet overigens niet dat er ook al een inkomensafhankelijke bijdrage bestaat. 7,1 % van al het inkomen (tot zo`n 51.000) wordt al geïnd. Daar nog een keer deze aanzienlijke verhoging vind ik gewoon to much.

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:25

En wéér had Wilders gelijk toen hij zei: "Een stem op de VVD is een stem op de PvdA".

Koninging Beatricks | 01-11-12 | 09:25

"TELEGRAAF VOERT HETZE TEGEN RUTTE"
eventueel met als onderkop:
"70K plussers op hun pik getrapt"

Goldberg | 01-11-12 | 09:24

Ach gewoon in 2014 de bijstand in gaan.
Dat is toch wat Kabinet Bukken I wil.

Ing. eslapen | 01-11-12 | 09:24

@blinde kip 09:17: "Samen" is politieke code voor "jij".

Muxje | 01-11-12 | 09:23

Dat Rutte al z'n mooie verkiezingsbeloften nooit waar zou kunnen gaan maken was natuurlijk al gedurende de campagne zo klaar als een klontje, de - met name door de media aangewakkerde - 'tweestrijd' met aanvankelijk de SP en opeens, als een duveltje uit een doosje, de PvdA (geweldige spin overigens!) heeft bij veel mensen de gedachte aangewakkerd om dan maar strategisch te gaan stemmen.

Op het eind van de campagne was het óf Rutte óf Samsom, de overige partijen stonden publicitair buiten spel of stonden schreeuwend aan de zijlijn. En ziedaar: het grote wonder is geschied: nu zitten we met Rutte én Samsom.

En nu zitten we op de blaren. Smachtend naar nieuwe verkiezingen, smachtend naar bijltjesdag, want dat Rutte de eerstvolgende verkiezingen geen partijleider meer zal zijn staat als een totempaal boven water!

Reinaert | 01-11-12 | 09:23

@Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:20 | + 0 -
Maak veel reserveringen
Maak veel herinvesteringen
Alle kosten in de v.o.f (deel woonhuis is kantoor neem ik naam? naar rato als kosten opvoeren)

En omzetten naar de flex b.v., indien fiscaal aantrekkelijk. Wel zorgen dat je niet te veel uitkeert in de flex b.v. want dan loop je aansprakelijkheidsrisico. Hou je ratio's goed in de gaten.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:22

Liever dit soort volksopwinding dan stakende schoonmakers, docenten en verpleegsters.

rara | 01-11-12 | 09:22

@Roger Kaputnik | 01-11-12 | 09:01
De Hagenees wist wel helder zijn idee te verwoorden.
Dat is jou in je plempsel bepaald niet gelukt...
Wat bedóel je nu te zeggen?
Dat je jezelf meer, hoger, toevoegender acht dan 'het volk'?
En exact wat bracht jij dusver de maatschappij ("... dat ben jij!") om zo pregnant je te stipuleren?
Of ben je een parvenu die plagt mee te doen met de grote jongens?

hfakker | 01-11-12 | 09:22

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:09 |
De huidige politiek zal nooit bezuinigen door te herstructureren of te hervormen. Lastenverzwaring is het enige dat ze kennen.
Voor echte politieke vernieuwing is een nieuwe partij nodig.
En nieuwe partijen zijn verboden in extreem Marxistisch Иederland.

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:22

Dit kabinet kon wel eens de geschiedenis ingaan als "Afpersers 1".

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:22

,,Het totale effect is maar min 0,6 procent voor mensen vanaf een ton en plus 0,2 procent voor mensen met een laag inkomen'', zo spreekt de Rutte.

dugo | 01-11-12 | 09:22

@harry poster | 01-11-12 | 09:13
Daar heeft Marx ook een plan voor:
Door rood licht rijden=>
Bijstand: €5
Modaal: €1500
BakEllendenorm en hoger: €1.000.000
[/sarcasmemodus]

necrosis | 01-11-12 | 09:21

En maar volhouden dat de geldpers niet aanstaat.

Terwijl we de persdruk heel goed voelen allemaal. We worden uitgeperst.

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:21

Dat heeft Rutte behoorlijk slecht uitonderhandeld terwijl de VVD toch de grootste is. Hij staat hoog in mijn top drie van slechtste MPs ooit en dat wil wat zeggen. Wat een lightweight.

zooishettoch | 01-11-12 | 09:20

Het is wel duidelijk dat Mark Rutte niet kan onderhandelen, dit verklaart ook al die bizarre EU-giften en regelgevings-decreten die we de afgelopen 2 jaar hebben mogen aanschouwen.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:20

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:13
En daarbij het volgende opgeteld; ik ben zelfstandig ondernemer en heb een VOF. Dat betekent dat ik loonbelasting mag afdragen over de winst, wat gezien wordt als salaris. Maar ik ben bezig een bedrijf op te bouwen en keer dus uiteraard niet al mijn winst uit, maar behoud een buffer zodat ik met eigen vermogen op een later moment kan investeren.

Dan zijn er dus 2 scenario`s; meer winst uitkeren wat betekent dat ik minder kan investeren óf een aanzienlijk mindere koopkracht.

Het is zo makkelijk over een ander concluderen dat diegene toch geld genoeg heeft, terwijl de praktijk er een stuk anders uit kan zien.

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:20

Mooi ook dat onder deze kop, in dit lettertype, even kort staat uitgelegd wie Karl Marx was. Als je eerst dit lettertype gebruikt om je mening te profileren en daarna een kolommetje nodig hebt om uit te leggen wie Karl Marx was, dan zegt dat wel weer iets over het niveau van de gemiddelde Telegraaf-lezert. Sterker nog, als je een uitleg nodig hebt bij wie Karl Marx was, dan is het eigenlijk al gênant dat je 1x in de vier jaar een hokje aan mag kruisen over iets waar de ballen vanaf weet. Lijkt me redelijke politieke basiskennis.

Da Luke | 01-11-12 | 09:20

vind het overigens een prima plan (na berekening te hebben gedaan bij RTLZ)

maraboe | 01-11-12 | 09:19

Soms ben je de boom, soms ben je de hond.

zeg maar jansen | 01-11-12 | 09:19

@blinde kip | 01-11-12 | 09:17 | + 0 -
'samen de crisis moet betalen'

En ze hebben ook nog even het speelveld vergroot, niet alleen de crisis van Nederland moeten wij betalen maar ook nog die van de eurozone.

Het nadeel van schaalvergroting is dat de risico's ook meegroeien, maar dat wordt al jaren vergeten.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:19

@necrosis | 01-11-12 | 09:11
De PO is nog een slag erger dan de Telegraaf maar dat doet niets af aan de vuige manipulatie van dit krantje.
En dan nu de vermoorde onschuld spelen net alsof
meneer Paradijs en co dit niet aan hadden zien komen.

Je mag en moet zeker boos zijn op Rutte maar de Telegraaf maakt zich volstrekt ongeloofwaardig door de van twitter gestolen "Marx Rutte" spin over te nemen.
Maar het verkoopt lekker en alles voor de aandacht/omzet.

irriducibili79 | 01-11-12 | 09:19

Telegraaf = populisme in dienst van de elite. Wisten we toch al lang?

Goldberg | 01-11-12 | 09:19

ben wel benieuwd hoe ze dit gaan peilen voor ondernemers, daar kan het inkomen behoorlijk schommelen jaarlijks

maraboe | 01-11-12 | 09:18

@harry poster | 01-11-12 | 09:05
en vooral ook denken dat [$partij_van_uw_keuze] je belangen gaat behartigen.

FTFY.

rara | 01-11-12 | 09:18

VVDers wouden bezuinigen (maar niet op zich zelf natuurlijk) en nu doen ze huilie huilie wanneer het ook hun centjes betreft bij de bezuinigingen. Hypocriete lutserts !!!

Zuur hé stelletje jankerTs??

hölzenbein | 01-11-12 | 09:18

Wat is dat toch altijd dat men 'samen de crisis moet betalen'? Ik moet helemaal niks. Ik heb niet bijgedragen aan de problemen en met mij velen anderen ook niet. Juist dat het mogelijk wordt gemaakt dat schulden van een ander gedragen moeten worden door een collectief zorgt ervoor dat men steeds meer risico's neemt. Waarom denk je dat de EU zo groot moet worden. Spelen met geld is leuk als je er heel veel van hebt. En dan zijn er altijd wel een paar geïndoctrineerde burgers die zeggen dat we het met elkaar moeten oplossen. Ga eens kijken waar al dat geld blijft en doe daar eens wat aan. Waarom worden de bestuurders van de zorgverzekeraars niet zwaar gekort. Genoeg onderknuppels die hun taak zouden willen overnemen voor een ton en het net zo goed doen.

Trouwens, Stef Blok (VVD) gaat er op vooruit met de nieuwe plannen. Je verwacht het niet.

blinde kip | 01-11-12 | 09:17

@Kaas de Vies 09:09: "Jullie zijn geen bruggen aan het bouwen, maar rotondes, en maar rondjes blijven rijden op dezelfde weg." Fantastisch, die houden we er in.

Muxje | 01-11-12 | 09:16

@yespur | 01-11-12 | 08:57
Het is bijna Sinterklaas, vandaar de chocoladeletters.

rara | 01-11-12 | 09:16

nog een maandje dan mag Rutte vertellen hoeveel geld er wordt afgeschreven en nog extra naar griekenland moet gaan.
dan zal deze sukkel toch wel eens een keer camera schuw worden en niet meer in een spiegel durven te kijken.

anders wordt hij wel het toonbeeld van de politiek dichter naar de burger brengen.
de VVD heeft niet de komende 4 maar zeker 20 jaar nodig om Rutte/Samson te doen vergeten.

ideologische liberale conservatieve partij????

mijn aars doet geweldig pijn en dat gaat zeker 10 jaar duren.

S.Hole | 01-11-12 | 09:15

Dat komt er nu van als je zaken doet met Wouter Bos aan tafel. Die weet wat falen, bedriegen en backstabben is.
ABN-AMRO voor tien miljard te veel gekocht.
Verkiezingsbelofte: hij zou een referendum eisen als de weggestemde EU-grondwet niet zou wijzigen. Die wijzigde niet, maar meneer duwde ons die grondwet toch door de strot.
Ella Vogelaar was even op de Antillen, en meneertje Onfatsoen regelde, met diverse partijprominenten dat ze maar moest oprotten.
Als Minister van Financiën zag hij de crisis niet aankomen, en al spoedig in dat hij zich onmogelijk had gemaakt en schoof Job Cohen naar voren. Zelf zou hij in de keuken voor zijn gezin gaan zorgen. Weer een leugen. Al snel had hij weer een te goed betaalde baan.
Mark Rutte heeft met zijn secondanten aangetoond dat hij niet bestand is tegen zo'n PvdA-boevenbende. We hadden het trouwens kunnen weten. Als Rutte in de EU-vergaderingen is geweest, begrijpt hij dikwijls niet goed waar het om gaat. Hij zat er bij het begrip over een noodsteunpakket doodleuk 50 miljard naast. En als hij in Brussel is geweest, blijkt hij blindelings Merkel te volgen.
Rutte is een mooiprater, een kiezersbedrieger en een domme eurofiel. Hij kan prachtige generieke verhalen ophangen (zie zijn tranentrekkende anti-socialisme lezing), maar in de politieke praktijk maakt hij er een puinhoop van. De VVD doet er goed aan hem te bedwingen. Vervangen zou beter zijn. Hij is al diverse malen gewogen en veel te licht bevonden.

Fijnstoffer | 01-11-12 | 09:15

actie-demonstratiekrant de Telegraaf heeft wel een lekkere geschiedenis (40-45). Eigenlijk zijn ze geen spaan veranderd.Objectief proberen te zijn is al te veel gevraagd

mooilid | 01-11-12 | 09:15

Wat een gelul. Omdat jij het niet hebt moet iedereen die het wél heeft maar dokken?

Solidair ben jij zeg.
Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:10 | + 0 - :

70K op je rekening en dan klagen dat je iets meer moet bijdragen omdat de lagere inkomens het niet kunnen, dat is pas solidair!
Uw defenitie van solidair is niet de mijne!

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:15

@[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:07 | + 2 -
Waarom is dat eerlijk? Die hele gedachtegang is te gek voor woorden.

Gisteren had pius het plan geopperd dat mensen die meer verdienen zich helemaal niet meer met de zorgverzekering mee mogen doen, en dat zelf moeten betalen. Natuurlijk wel voor hun zorgpremie betalen.

Hou er nou gewoon mee op. Dat is niet eerlijk, nooit niet, never niet.

Waarom is geld altijd de gemene deler bij die socialisten, laten we eens een ander voorbeeld nemen waar we alle kosten op kunnen verdelen.

Domme mensen zijn duurder voor de staat dan slimme mensen. Dus dan maken we een IQ-afhankelijke zorgpremie.

IQ kleinder dan 100 betalen 150%
IQ gelijk aan 100 betalen 100%
en IQ hoger dan 100 betalen 50%

Maar nu zal er geroepen worden, dat is niet eerlijk want daar kunnen de mensen niets aan doen.

Goed punt, maar ik kan er ook niets aan doen dat ik het normaal vind om te werken en dat ik door een bepaalde intelligentie meer geld verdien.

Wat steeds wordt vergeten is dat die rijkaards, die ontzettende klote snobs van 70.000 euro per jaar, ook al meer belasting afdragen. Ga het eens uitrekenen, luie flikkers.

Zo, ik ga weer lekker in bad zitten, want dat levert mij meer op.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:15

Had dan ook op de Libertarische Partij gestemd!

Diemeisje | 01-11-12 | 09:14

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:06 | Schijnt dat die mongolen ook nog eens een keer er vanuit zijn gegaan dat de btw-inkomsten gelijk blijven. Wat ze niet snappen is dat mensen minder kunnen kopen als ze minder geld hebben.

Bokito ergo sum | 01-11-12 | 09:14

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:07 | + 0
Als je zelfstandige ondernemer bent weet je nooit hoeveel je per jaar verdient. Dat weet je pas na ieder boekjaar. Het leven van een ondernemer zit dus vol onzekerheden zeker tijdens een crisis. En als je dan tijdens zo'n crisis ook nog eens een pakket lastenverzwaringen om je oren krijgt van nota bene de VVD waar je op hebt gestemd dan voel je je goed genaaid.

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:13

Het gaat nog eens geld kosten om te mogen werken. Ben ik blij dat ik dit keer niet op de VVD gestemd heb. Dat was omdat de VVD het illegaal downloaden wil verbieden. Maar vanwege het regeerakkoord ben ik dubbel zo blij dat ik niet op de VVD heb gestemd. Stem op VVD was dit keer een stem op links... brrrrrr

VincentTheSaint | 01-11-12 | 09:13

Ze moeten niet de zorg maar boetes inkomensafhankelijk maken. Boetes zijn er om mensen te 'straffen' voor iets wat niet mag volgens de wet. Iemand die ongewild in de bijstand zit en 100 euro moet betalen wordt veel harder gestraft dan iemand die 180.000 per jaar verdient en er hartelijk om lacht.

harry poster | 01-11-12 | 09:13

waarom is iedereen toch tegen die aardige Mark aan het vitten?? Hij heeft dat echt niet alleen gedaan, er was waarschijnlijk een hele horde rekenmeesters van de vvd bij betrokken. Het is gvd allemaal toneelspel, er is al met Roemert en Co afgesproken dat ze het tegenhouden. Het is kiezersbedrog. Al die tweedekamer klojo's zitten na het toneelstukje wat men debat noemt gewoon in de kroeg te dobbelen over hoe we de kiezer (doorgehaald:)voorlichten, oplichten en uitpersen.

John Doorzon | 01-11-12 | 09:13

Ik zou zeggen: wees blij als je hier nog over kunt mopperen. Als ex prettig verdienende zzper.

vetkleppert | 01-11-12 | 09:12

Heerlijk wakker worden dit.
De zure krampachtigen zijn nu helemaal aan het schuimbekken.

CumGranoSalis | 01-11-12 | 09:11

@irriducibili79 | 01-11-12 | 09:05
Zonder de Telegraaf, maar met de niet-aflatende steun van de PO, had PvdA 90% van de stemmen gekregen.
Was je dan gelukkiger geweest?

necrosis | 01-11-12 | 09:11

Wat een gezever allemaal. De rekening moet betaald worden anders wordt Nederland een tweede Griekenland maar dan zonder prettig klimaat. Guur op guur zeg maar. Het enige wat ik me écht afvraag is wanneer de bevolking eens van positieve ontwikkelingen mag meeprofiteren zodra de "crises" voorbij zijn.

Sliptong | 01-11-12 | 09:10

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:07
Wat een gelul. Omdat jij het niet hebt moet iedereen die het wél heeft maar dokken?

Solidair ben jij zeg.

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:10

Die chocoladeletters gebruiken ze bij de Bildzeitung en Berlingske Tidene i e d e r e dag - al een jaartje of zestig...

azoturie | 01-11-12 | 09:10

Maar niemand hoor ik over het trotsverwijfde loopje van Samsom. De billen aan elkaar, een hand in de broekzak en neusje in de lucht. Als een kind dat voor het eerst voor mamma naar de groenteboer mag.

Normpje | 01-11-12 | 09:09

Het is overigens triest dat mensen die meer dan 70.000 per jaar verdienen nu ineens buikpijn hebben van een verhoging van de zorgpremie

maraboe | 01-11-12 | 09:09

Geachte regering.

GA NOU VERDOMME EENS BEZUINIGEN EN HERSTRUCTUREN.

Jullie zijn geen bruggen aan het bouwen, maar rotondes, en maar rondjes blijven rijden op dezelfde weg. Af en toe een hand uit steken om toevallige passanten in de zak te graaien.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:09

Mooi ook dat als 2 personen 35.000 pp verdienen, zij erop vooruit gaan. Als 1 persoon kostwinner is en 70000 verdient gaat hij/zij er bijn 5000,00 op achteruit. Wel mooi doordacht plan............

Jane3715 | 01-11-12 | 09:08

MAARRRRR.... wij komen gelukkig wel sterker uit de crisis.

azoturie | 01-11-12 | 09:08

Volgens Gerri Eickhof waren de mensen in Oud Zuid toch heel gelukkig dat ze nu eindelijk eens door Rutte werden genaaid.

Angelica | 01-11-12 | 09:08

de vvd afdeling Schijndel (type rib kort broek, wat gezet en sigaarrokend u kent ze wel) had er ook buikpijn gekregen vannacht! LOL

maraboe | 01-11-12 | 09:08

@Absoluut niet waar : Laten we blij zijn dat GL niet samen is gegaan met de PvdA!

WellusNietus | 01-11-12 | 09:07

Dat wisten de VVD stemmers van te voren. Maar ja ze zijn zo dom als krentenbrood. Lutserts. En een topic met caps-lock te beginnen helpt daar ook niet meer.

hölzenbein | 01-11-12 | 09:07

Waarom schreeuwt iedereen moord en brand?
Of verdient iedereen in dit land 70K behalve ik?
Met 70K op je bankrekening moet je gewoon je muil houden en dokken!

[x] Ongeschikt | 01-11-12 | 09:07

Als ik geen VVD gestemd had was PvDA wellicht de grootste geworden. Die hadden hier me letterlijk op de stoep uitgekleed. Kortom, de PvDA stemmer is hier schuldig aan.

Oeloeboeloe | 01-11-12 | 09:07

@Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:06 | + 0 -
Verdeeld. ArgH!

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:07

Schijnt dat de VVD ook enkele Ad Koppejan's en Kathleen Ferrier's in de gelederen heeft maar die zwijgen als het graf en knikken keurig ja.. bah bah!

Waarom bekent hij geen kleur en gooit dit achterlijke plan dat toch nooit een meerderheid in de Eerste Kamer heeft alsnog van tafel? Qua begroting maakt het niks uit. Hij moet eisen dat Samsom maar akkoord gaat en hem anders ongezien de tyfus en veel succes wensen met het vormen van een kabinet met SP/D66 en CDA. Dan mogen Roemert en kereltje Pechtold met de billen bloot, ik kijk er nu al naar uit.

JanPaparazzi22 | 01-11-12 | 09:07

Ach ja er werd al mee geschermd tijdens de verkiezingen.
'Een stem op de PVV is een stem op de PvdA' en dat soort dreigementen.
Maar het komt hier op neer:
Tijdens verkiezingstijd is een stem op welke partij dan ook een stem op de PvdA.

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:07

Het leuke is dat dit de economie helemaal niet helpt. De kosten van de zorg blijven gelijk het wordt alleen anders verdeelt. Dus bepaalde mensen gaan er in koopkracht op vooruit en anderen op achteruit.

Mijn tips voor de komende jaar

Long Schultenbrau
Short diamanten

Zelf geen posities.

Kaas de Vies | 01-11-12 | 09:06

Nietvoordekat | 01-11-12 | 08:58 | We zijn niet boos, alleen een beetje teleurgesteld

Bokito ergo sum | 01-11-12 | 09:06

Ik vroeg me al af wanneer het moment kwam dat ook "het onafhankelijke" geenstijl ingezet ging worden voor de politiek agenda van de TMG group.

ox | 01-11-12 | 09:06

Geweldig stuk. Ik heb ooit een SOPN'er horen zeggen dat hun het beste van communisme en kapitalisme samenvoegen. Ik verklaarde hem, terecht, voor gek. Maar zie hier.. Marx Rutte is het gelukt. Walgelijk.

MVG, een PVV'er

keizerkoningadmiraal | 01-11-12 | 09:05

De Telegraaf, is dat niet dat propagandablaadje dat mede verantwoordelijk is voor de zege van de VVD.

irriducibili79 | 01-11-12 | 09:05

@Katte Nut | 01-11-12 | 08:58
Ja precies... en vooral ook denken dat de VVD je belangen gaat behartigen. Terwijl dat alleen opgaat voor de uberrijken (die ook hier weer volledig buiten schot blijven). Zie ook hier. Niet voor Jan Modaal met de aangeleerde hete aardappel in de keel die DENKT dat hij tot de rijkeren van NL behoort.

harry poster | 01-11-12 | 09:05

Ik vond capslockday al een hel maar dit slaat werkelijk alles.

wakkere_nederlander | 01-11-12 | 09:05

Ik moest ineens aan het live-debat denken, wie stond als eerste aan de interruptie microfoon?
Wie riep er als eerste 'kiezersbedrog'?
*opteert voor kabinet Agema I*

necrosis | 01-11-12 | 09:04

Moet die tegel van Van Rossem niet weggejorist?
Of is het weer caps-lock day?!?

hölzenbein | 01-11-12 | 09:04

Op naar de nul zetels. Nooit gedacht dat ze die nog eens voor hun kiezen kregen. Snoeihard en zonder glijmiddel, ook daarom stem je VVD. Un-be-lie-va-ble, dat ze zo hun ware aard laten zien. En met het overlijden van de VVD is elke ratio in de nl-politiek voorgoed verdwenen. Die van 'te voet en te paard', zouden ze daar ooit wel eens van gehoord hebben, onze vergadertijgers die een vrijstelling kregen voor dat moeilijke vak 'introductie tot de economie, met veel leuke gekleurde plaatjes'. Op de moedermavo. Het is gebeurd met dit land. De VVD laat zijn ware aard zien, de PVV is een doorgeprikte luchtballon, en die koekwauzen van de libertarische partij zijn van elke realiteitszin verschoond gebleven (nog los van dat ze ook die eerder genoemde vrijstelling gekregen hebben). Zo, klaar. Blub.

FlonVabbergasted | 01-11-12 | 09:03

We kunnen gelukkig nog asiel aanvragen in Oeganda

Botte Hork | 01-11-12 | 09:03

Ook mijn nederige excuses voor mijn VVD stem. Maar anderzijds, hoe had het eruit gezien als PvdA de grootste zou zijn en dus nóg meer invloed op het akkoord zou hebben?

Absoluut niet waar | 01-11-12 | 09:03

Middelmatigen der Nederlanden verenigt u en roept boe!

Born to Luts! | 01-11-12 | 09:02

Kamp deed een keiharde Vogelaar voor de camera. Gaat hij nu ook met wachtgeld?

Stroopdoos | 01-11-12 | 09:02

* ben blij dat ik geen VVD heb gestemd *
Alles liever dan te stemmen op leugenaar-Rutte.

En nu is het genoeg! | 01-11-12 | 09:01

En nu hebben we plotseling interesse in wat de Telegraaf te melden heeft??? De SBS6 onder de oude media. Media met een overduidelijke politieke kleur lees ik niet en zal ik nooit lezen. Ben niet geïnteresseerd in andermans mening, laat mij die zelf vormen n.a.v. wat ik lees en zie.

harry poster | 01-11-12 | 09:01

VVD-woordvoerders halen de blauwe potjes Nivella uit de kast. Lekker inmasseren.

ChillBill | 01-11-12 | 09:01

Het strategisch stemvee heeft zich in eigen voet geschoten.

Opportunisme leidt lang niet altijd tot resultaat, waarvan akte! Uithuilen, op de blaren zitten en je blauw betalen zijn de logische consequenties.

En wachten op nieuwe verkiezingen. Uiteraard.

Reinaert | 01-11-12 | 09:01

Mja telegraaf volk, het verbaast mij dat ze de weg naar het stemhokje hebben kunnen vinden, ALS ze al hebben gestemd. Ik herinner mij nog steeds de dag dat Fortuyn werd vermoord, een tokkie Hagenees schreeuwde in de camera: Zu hebbu de democrasie vermeaurd !. De stakker wist waarschijnlijk niet eens wat het woord democratie inhield. Dat volk dus.

Roger Kaputnik | 01-11-12 | 09:01

Mooi, dus een zelfstandige gaat er Eur 5000,= op achteruit.
Fijn, VVD, bedankt!
Fuckers.

En nu is het genoeg! | 01-11-12 | 09:00

*lacht alle 'strategische' VVD-stemmers heel hard uit*

Aktivist | 01-11-12 | 08:59

De achterban had met een beetje hindsight dit ook aan kunnen zien komen en dus eerder aan de noodrem kunnen trekken in plaats van het gebruikelijke "Kerel jij regelt dat wel even voor ons!" af te wachten.

Ranja Drinker | 01-11-12 | 08:59

Nietvoordekat | 01-11-12 | 08:58
Rondje over het plein met pek en veren, en we vergeven je

Botte Hork | 01-11-12 | 08:59

En terecht.

DerUnterMensch | 01-11-12 | 08:59

Allemaal Boehoe maar wel VVD stemmen.

Katte Nut | 01-11-12 | 08:58

Nederland, het spijt me dat ik VVD gestemd heb. Godverdomme zeg, hoe kapot wil je dit land hebben?

Nietvoordekat | 01-11-12 | 08:58

Wat hadden ze verwacht dan

Bokito ergo sum | 01-11-12 | 08:58

Kon je toch verwachten als je VVD stemde..

vincent uit groninge | 01-11-12 | 08:57

Zo.. dat is een groot lettertype!

yespur | 01-11-12 | 08:57

Strategisch stemmen.. Dat doen we nog een keer.

Botte Hork | 01-11-12 | 08:56

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken