achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Dichten voor het vaderland II

Goed heren, hier de uitslag van dichten voor het vaderland. Want onze jongens zitten natuurlijk niet te wachten op Playboys of live optredens van paaldanseressen. Nee, de soldaten in Irak smachten om gedichten van het thuisfront, vraag Balkenende maar. Dus hier de drie winnende dichtsels om ze daar in Irak door de kerst heen te helpen. Auteurs, geeft uw adres even door, dat kan per mail, maar ook door 084-8348496 te bellen en uw gedicht voor te dragen. Teergevoelig als we zijn, zetten we uw voordracht vervolgens online. Vergeet niet een keuze te maken uit de shop.
Eerste prijs:we zagen de huls vallen

Schieten voor de vrede, een huls valt tinkelend op de grond. Een kogel afgeketst, bezorgt een open wond.

Vrolijk Kerstfeest soldaat, doch is dit niet wat je verwachte. Je mag wel met Kerst naar huis terug, maar dit keer als verdachte...

auteur: ZekersJa

Tweede prijs:krachtig

terwijl de militairen dromen, met een stijf lid in de hand, over hoe gesluierden door hen werden genomen, in dit godverlaten land.

dan schieten zij tesamen, hun melkwitte vocht, nauwkeurig gericht, over jan-peters kerstgedicht.

auteur: Zaad

Derde prijs: oudhollands hard werk

In Den Haeg spreeckt men als nooit tevooren "Hoort!" klinkt daer, "Hoort mijn roep!" Dominee Balk'nende laet het de menschen hooren: de huid'ge normen en waerden zijn gelijk poep.

Verandert! Weest nobel en Gristelijk goed! Laet alkander in eeren en in den waerden Weest behulpzaam, toont respect en moed OOK tegen de mooren met scooters en baerden!

Tulbanden, gewaaden met wijden snit en knoestige handen rood van't bloet Zij moeten ingreeren tot kaaskoppen wit Maer m'neer Balk'nende! Hoor ik dat goed?

U verloochent uw roots niet uijteraerd: U doet uw plicht: 't Is een Grist'lijke waerd' Uw normen en waerden moeten snel rechtvaerdt Wat weegt uw "goeds" als u niet op kruistocht vaert?

Maer ho zegt eens even Balk'nende vriend! Waerom durft u niet te geven wat een mensch verdient? U stuurt uw soldaten ten strijde in 't Midden-Oost Maer ontneemt hen hun wapen, hun eenige troost!

En daar de Leenheer zijn ermano verliest Trekt u uw kruijsvaerders weldra terug U vreest 't ergste: gezichtsverlies En daerom zult u verbranden meenig brug

U werpt uw gezicht af, dat is meer dan verlies U dorst niet te nemen d'eerste steen ter hand U staat liever achter; daar wordt u niet vies En kunt u vluchten bij moord of bij brand

Heer Balk, luistert en neem van mij aen U, Neerlander, behoort niet bij die strijd U bent niet heldhaftig, u kunt het niet aen Uw Gristlijke inborst hoe zeer ook ten spijt

Ook uw normen en waerden zijn leuk bedoeld Maer nimmer heeft het volk der Laage Landen zich zoo laag gevoeld

auteur:Oersoep

Eervolle vermelding:stijlloos

Voor jou geen vallende vlokken maar mortieren Geen diner maar surrogaatkerst in de bunker met z'n vieren Omringd door duizend martelaren die je haten als de pest je vriendin neukt met een ander, zaadplamuur is wat jou rest Geen telefoon, geen vriend wil weten wat je overdag beleeft Slechts je broodheer, bewust van je aanstondse overlijden, die je god meegeeft Je bent zo goed als dood, je beseft het je maar niet Het thuisfront heeft het prima naar de zin, want jij bent er immers niet!

auteur:mediapik

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.