achtergrond

Geenstijl

"Awa is een psychopatische narcist"

Vandaag staat Awa Pannenkoek terecht. De zaak zal nog tot een uur of vijf vanmiddag duren, dus dan weten we ook wat het O.M. gaat eisen. Maar een ding is uit de zaak al duidelijk naar voren te komen: meneer is niet in zes jaar -de maximale tijd voor jeugddetentie- te fixen. Sterker nog, volgens het psychiatrische rapport is Awa "Een psychopatische narcist die zeer behandelingsresistent is". Dus lang opsluiten en niet meer vrij laten is de beste oplossing. De experts stelden ook hun vragen bij de Awa-rap die we afgelopen zomer opduikelden: "Hij betuigt dan wel spijt, maar die rap is vooral zeer narcistisch en niet serieus te nemen als echte spijt." Awa zelf had voor de gelegenheid een kekke witte trui aangetrokken en een brilletje opgezet om een paar IQ-puntjes intelligenter over te komen. UPDATE: De eis is 1,5 jaar gevangenisstraf plus TBS volgens het volwassenenrecht. Toen de rechter meldde dat de borsten van het slachtoffer mogelijk geamputeerd moesten worden vanwege de brandwonden zei Awa tegen de rechter: "Dat is dan haar eigen schuld"... Uiteraard bedreigde Awa de psychiater toen hij inzage gaf in zijn rapport.

Maar ondanks de bril viel Awa snel door de mand. Awa verklaarde het in de brand steken van het meisje namelijk als het resultaat van lange relatieproblemen. Pas toen de rechter in Jip en Janneke taal ging uitleggen dat 'een jongen en een meisje een relatie dan verbreken', leek er heel even een lichtje te branden.

Ook de verklaring van zijn advocaat dat hij een oorlogsverleden heeft als verzachtende omstandigheid is ongegrond: experts hebben daar naar gezocht, maar in het geheel niets gevonden.

Over het feit dat hij zijn twee ex-vriendinnen de gehele zomer mishandelde en uiteindelijk in de fik stak zei hij: "Ik heb er wel spijt van, maar ik sloeg niet lang en hard, en bovendien had ze wel straf verdiend."

De rechtbank had als speciale eis gesteld dat belangstellenden boven de 18 moesten zijn en een geldig legitimatiebewijs moesten hebben. Dit om zijn vrienden buiten de zaal te houden. Dat is gelukt, buiten staan twee pliesies om iedereen te controleren.

Awa is volgens de onderzoekers -letterlijk- een gozert die extreem snel op zijn korte pik is getrapt en daarop extreem heftig reageert.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.