achtergrond

Geenstijl

Zeister Boskabouters tellen hun eikels

Tot aan het gaatje...Vanochtend een telefoontje van onze undercover sportheld Slamdunk. Hij had wat dringends op zijn lever over die boskabouters daar in de Zeister bossen. Juist ja, de KNVB. Bijna alle topsporters en trainers roken namelijk, ook op de reservebank, maar dat mag het publiek nu niet meer zien. Daarnaast wil de KNVB uiteraard niet dokken voor pliesieoptreden, want die miljoenen van John de Mol moeten natuurlijk aan andere 'nuttige zaken' besteed worden. Henk Kesler, ga eens even vrij staan en buk diep.Zijn ze helemaal van de pot gerukt in Zeist? De miljoenen van John de Mol stijgen de KNVB nu al naar het hoofd. De voetbalbobo's gaan nu ook in Nederland het roken op de reservebank expliciet verbieden.

De UEFA had het al eerder verboden. Bovendien mag een trainer ook geen peukje meer opsteken in televisieprogramma's. Weer een orgasme voor onze Pinokkio Prins. Wat een schijnheiligheid! Het gros van de profvoetballers, coaches en trainers rookt. En niet zo weinig ook, maar dat mag niemand zien natuurlijk. "Roken en sport gaan niet samen", bralt KNVB-opperhoofd Kesler. Lekker belangrijk. Er gebeuren wel ergere dingen in de stadions die niet samen gaan met sport, maar ja die zijn een stuk lastiger op te lossen natuurlijk. Een rookverbod was een makkelijke kans voor open doel gisteren op de bobo-vergadering.

En de openbare orde "blijft van de politie" aldus de laffe bond. "Doorberekening van politiekosten is niet acceptabel". Dus de veertig miljoen van De Mol verdwijnt in de zakken van bond en clubs en de miljoenen euri voor de veiligheid worden natuurlijk opgehoest door de belastingbetalers.

Nee, dan de Grote Verboden onzinnige spreekkorenlijst. Daar moeten we een paar weken op wachten. De diverse werkgroepen hebben nóg meer tijd nodig om 'een nadere studie' doen. Zo pleitte oud-scheidsrechter Derks er openlijk voor om hi ha hondenlul uit cultuur-historisch oogpunt niet op de lijst te zetten. Het vergrootte vroegah natuurlijk de spierspanning in zijn toch al te strakke broekje. Over welke ziektes en verwensingen er wél op komen is niet gesproken.

Toch zowaar ook nog goed nieuws uit de Zeister bossen. De staanplaatsen komen weer langzaam terug! Yes! Oprotten met die altijd veel te harde plastic kuipstoeltjes. Nooit meer na drie kwartier met een dooie reet op jacht naar koffie. Nee, gewoon lekker staan zoals het hoort. Met een walmend sigaretje en een sjaaltje om op een koude zaterdagavond of zondagmiddag. Dan lijkt het alweer bijna op vroegah, nu alleen nog oprotten met die zuigende play-offs.

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.