achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Yo yo yo, tsjek die negert!

Yo Yo Tsjek die MerrieWij van GeenStijl hebben een zwak voor negerts. Negers zijn kewl, groot en rocken en bouncen in heerschende Bling Bling videoclips. Negers zijn ook grootse basketballers, hardlopers en sinds kort ook schaatsers. Wij hadden nog één vooroordeel: negers en racefietsen gaan echt niet samen. Precies, zo dacht ons aller Reinout Oelemans, maar dat levert wel hele mooie televisie op. Geen mooier vermaak dan leedvermaak. Alles voor de kijkcijfers. SlamDunk! legt Arnie even over de knie. YoYo, check die column...Cool Runnings II "Arnie en de negerts"

Arnie was een fan van de film Cool Runnings! De hoofdrolspeler (eind jaren '80) in de zuigende zeepserie is de Disney-klassieker met John Candy en vier rasta negerts die proberen te bobsleeën, nog niet vergeten.

Integendeel. Blonde Arnie is een volwassen Reinout geworden, heeft twee kids en doet het keurig twee maal in de week met Daniëlle Overgaag. Maar Arnie heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware mediatycoon. Zijn bedrijf Eyeworks veroverde de Televisierring met "De Bauers" en scoorde in België met het lachwekkende "Boer Zkt vrouw".

Sinds deze week probeert Arnie bij onze zuiderburen te scoren met het programma 'Allez allez Zimbabwe'. Cool Runnings in een nieuw jasje. Voormalig wielerkampioen Roger De Vlaeminck meldde zich een paar weken geleden in de rol van John Candy in Zimbabwe. Hij zette willekeurig een paar negerts op een fiets. Het parcours was van de ene boom naar de andere boom en de snelste vijf mochten mee naar België. Daar gaan ze de edele sport van het veldrijden onder de knie krijgen.

De 'gelukkigen' zijn Abel, Tsjabalala, Brighton, Jackson en Gordon. Deze boys krijgen een spoedcursus veldrijden, of liever een spoedcursus België. Nou moet dat laatste meevallen voor ze, want België is natuurlijk ook een ontwikkelingsland. Ze slapen bij gastgezinnen, eten Vlaamsche friet, drinken een Leffe, etc

Maar het fietsen is lastiger. De negers hadden nog nooit een fiets gezien en moeten er dan ook nog eens mee door modder, zand, regen en misschien zelfs sneeuw. En sneeuw hebben ze natuurlijk ook nog nooit gezien. Ooooohhhh. Lachwekkende televisie, want overal zijn Arnies camera's in opdracht van de commerciële zender VTM. VTM is niet in Nederland te ontvangen.

"Allez, een neger op een fiets!" Het zuigende programma is de internationale wielerbond een doorn in het oog. Deze onzin staat haaks op initiatieven om het wielrennen in Afrika te promoten, zoals de Ronde van Senegal en de Ronde van Burkina Faso. Want natuurlijk wil de UCI graag dat ze in de rimboe gaan fietsen, maar dat bereik je niet door vijf verkleumde negerts bij een wedstrijdje in Aalter-Lotenhulle te laten uitlachen. De Vlaeminck (oud-wereldkampioen) doet het voorkomen alsof hij werkelijk ontwikkelingswerk doet, maar het is hem vooral te doen om de bom euri die hij van Arnie krijgt. Het grote doel is het WK in januari, maar dat is natuurlijk een lachertje. Maar het TV-succes vergoedt kennelijk alles. Wij hebben de Tokkies, in België hebben ze nu de Negers. Hoeveel kraaltjes en spiegeltjes zou het Arnie hebben gekost?

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.