Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gemeente 030 verneukt kleine ondernemers

wapenvanvladivostok.jpg Utrecht, het Vladivostok aan de Vecht, bereikt aan de hand van Ella Vogelaars reïntegratiebureau Fourstar een nieuw dieptepunt. Eerst even opfrissen: Fourstar is het scriptieverbiedende onderduikadres voor op een zijspoor gerangeerde PvdA-ministers die niets kunnen maar toch naam, faam & poen willen oogsten en daarom een complete zieligemensenindustrie op stoom houden. Wat is er nu weer aan de hand in onrendabelenland? In 2007 startte de gemeente Utrecht samen met (onder andere) Fourstar met het project 'Leerwerk Aanpak Openbare Ruimte', om jongeren van 18 tot 27 jaar zonder diploma de arbeidsmarkt op te helpen. Leren bestraten, lassen, metselen en schilderen door prachtwijken op te knappen: win-win en een nobel project. Maar blijkbaar zijn er geen tokkiebuurten meer die opgeknapt moeten worden in 030, want een kuchende man in een regenjas laat ons weten dat de gemeente de diensten van de projectdeelnemers nu aan particuliere verenigingen aanbiedt en daarvoor tarieven rekent die op ongeveer VIJFTIEN PROCENT van de marktprijzen liggen. Kartelvorming, monopolisme, concurrentievervalsing: economologische krachttermen schieten te kort om deze misdadige praktijken te omschrijven. Het is het oud-linkse spelletje van zieligen zielig houden en er ondertussen voor zorgen dat de eerlijke, hardwerkende Nederlander ook niet rijker kan worden. Dit is de kloof kunstmatig klein houden door onrendabele werklozen het werk van ondernemers, zelfstandigen en kleine bedrijfjes af te pakken en de werklozen voor hun arbeid het minimumloon betalen uit allerhande gemeentelijke subsidiepotjes die de Vogelaars van deze wereld dondersgoed weten te vinden creëren. Zó werkt socialisme in 0031. 'Het moet eerlijker' in de praktijk.

Reaguursels

Inloggen

@honderddagen | 08-06-11 | 11:14
.
Je praat onzin.
Zijn tarieven waren niet te hoog.
Die ondernemer is daarbovenop zowat om zeep geholpen met z'n door hem zelf betaalde belastinggeld.
Luitjes al jou tikken niet goed.
Waarschijnlijk zit je zelf in een uitkering en vindt dit volledig normaal?
Bedrijven slopen dmv door die bedrijven betaald belastinggeld is en blijft niet normaal.

NO MORE TEA FOR ME! | 08-06-11 | 19:51

Wat zal die volkomen incapabele gesjeesde PVDA ex minister Vogelaar zelf opstrijken?
Nu ze door haar sociale vriendjes in 030 aan een gesubsidieerd bedrijfje is geholpen?

Nu weet ik waarom deze regering meent dat de gemeenten het met heel wat minder centjes in de toekomst moeten doen!
Men doet met al dat geld volkomen verkeerde dingen.

Niet alleen worden hardwerkende ondernemers oneigenlijk beconcurreerd.
Maar ook ”het ons kent ons gehalte” is weer groot bij de linkse kerk, gezien Vogelaar, die natuurlijk een kapitaal aan salaris in haar eigen socialistische boezem steekt.

Maxim2503 | 08-06-11 | 11:52

NO MORE TEA FOR ME! | 08-06-11 | 10:01

Nee, want die hoge prijzen van meneer zorgt ervoor dat de rest van het dorp erop achteruit gaat. Dat die werkelozen nu in een lesauto zitten is ook voordelig voor de rest van de bevolking. Je gaat als landwerker toch ook niet klagen dat een traktor je werk in pikt? Iedereen gaat erop vooruit behalve jezelf. Dan moet je je ook afvragen of je positie wel houdbaar is.

honderddagen | 08-06-11 | 11:14

@honderddagen | 08-06-11 | 09:41
.
Moet ik dit als grappig opvatten?
Stuk shit.

NO MORE TEA FOR ME! | 08-06-11 | 10:01

@ NO MORE TEA FOR ME

Dan had die vriend zijn prijzen lager moeten maken.

honderddagen | 08-06-11 | 09:41

Hadden de bedrijven deze jongeren maar in dienst moeten nemen.

honderddagen | 08-06-11 | 09:39

@Deus Absurdia | 07-06-11 | 23:55
Je zou maar een kleine zelfstandige zijn, en met noeste arbeid in pakweg twintig jaar een rendabel zaakje hebben opgebouwd. Dan is het toch een hard gelach als je buurman zijn opleiding en startkapitaal kado krijgt. En vervolgens via via jouw opdrachtgevers benadert om jouw werk voor een fractie van de prijs te gaan doen.
Dan verschuif je dus het probleem!
Verder ga je nogal kort door de bocht, het meeste reaguurvolk zit op muffe kantoren in een nietszeggend baantje in de tijd van de baas stiekum op GeenStijl te reageren... een beetje zoals jij.

Dagelijkse Dosis | 08-06-11 | 08:55

Middels valse concurrentie ten koste van mensen die wel hun nek hebben uitgestoken en als ZZP-er aan de slag zijn gegaan, gaat Fourstar nog even verder met feesten. Op het personeelsuitje van deze eerlijke organisatie kwam de directie aanrijden in Ferrari en Bentley. Het zegt genoeg over deze vrinden van PvdA-burgemeesters. Bijna in alle gemeenten die een burgervader van PvdA huize in huis hebben, kreeg Fourstar een lucratieve voet aan de grond. En dat hen dat geen windeieren heeft gelegd moge duidelijk zijn. Het "granieten bestand" zouden ze uit de bijstand helpen, maar die opdracht verloren ze al snel uit het oog, omdat zelf-verrijking bij deze salon-socialisten in het bloed zit!

Dagelijkse Dosis | 08-06-11 | 08:47

@Deus Absurdia | 07-06-11 | 23:55 |
.
Wat een absurde reactie.
.
Dat NL BV faut bezig is heeft een kameraad van me aan den lijve ondervonden.
Zijn vader richtte met bloed zweet en tranen een rijschool op die uiteindelijk succesvol werd.
Na 30 jaar ploeteren werkten er 75 man, hadden ze een wagenpark om u tegen te zeggen.
Ongeveer 5 jaar geleden begon de overheid hier met een "project"... het terug dringen van de werkloosheid.
Mensen met langdurig een uitkering kregen van belastinggeld een opleiding tot rijinstructeur betaald.
Ook kregen zij hulp bij aanschaf van een lesauto.
(ook belastinggelden uiteraard)
Niemand wist er wat van, het enige dat op viel was het plotse enorme aantal eenmans rijschoolhouders.
De rijschool van mijn kameraad kwam daardoor in zwaar weer want de kleintjes hanteerden veel lagere tarieven dan hij die zijn instructeurs moest betalen en zijn wagenpark moest aflossen etc.
De klanten gingen voor hun eigen beurs, 25Euro tegen 40 Euro.
zijn bedrijf kwam in gigantisch zwaar weer hierdoor.
Hij heeft nu nog maar 8 leswagens, 7 instructeurs.
Alle vrachtwagens, bussen, aanhangers, motoren, enz enz is hij allemaal kwijt geraakt.
De ontslagen instructeurs konden nergens anders aan de slag omdat het ook elders in de branche geen bedrijven waren die hen aan namen.
Op zichzelf beginnen was voor hen ook geen optie, want geen subsidie.
Mijn kameraad heeft met zelfmoordplannen rondgelopen door alle ellende die hem is aangedaan door zogenaamde linkse dogooder-politici.
(lees vuil stink socialistentuig)
Alles alles alles is ie kwijt.
De banken interesseerden het geen reedt, die wilden keihard centen zien elke maand.
Zijn vrouw is weggelopen door alle stress.
.
En zo zijn er nog duizenden en duizenden gevallen waar de overheid kapot maakt waar ze aan komt.
De meesten die kapot gaan weten vaak niet eens waarom ze kapot gingen.
De overheid moet kappen met sturen en ruineren van de vrije markt.
NL is echt een socialistische heilstaat.
Ik haat dit land.

NO MORE TEA FOR ME! | 08-06-11 | 01:07

Het is dezelfde non discussie als het gesponsorde biertje van de sportkantine tegenover die van de uitbater van een cafe even verderop.
Als je er gebruik van kan maken hoor je er niemand meer over.

75% van die reaguurtokkies hier zijn zelf onrendabele, opvretende niksnutten, zonder enige vorm van middelbaar onderwijs. Bek houden en eerst zelf werken en belasting betalen, dan je pas druk maken over dit soort non issues.

Deus Absurdia | 07-06-11 | 23:55

Wie in Utrecht wordt er nou eigenlijk niet door de gemeente Utrecht geneuqt? Oh, ja...: de criminele allochtoon. Die heeft nog nooit zeep voor Bubba op hoeven rapen. Die mag echter wel op de thee komen bij Aleid Wolfsen. Hmmm verdacht.

doenormaal! | 07-06-11 | 22:37

OK, de EHEC is dus een biologisch wapen gemaakt om mensen te vermoorden. De vraag is dan wie heeft de EHEC gemaakt en hem (per ongeluk?) losgelaten?

Ik denk dan aan terroristen en/of de pharmaceutische industrie.

IJStengel | 07-06-11 | 20:31

Het is al idioot dat men in Nederland überhaubt het woord socialisme durft uit te spreken zonder met je ogen te knipperen.
Socialisme is een destructieve staatsvorm die uiteindelijk armoede voor iedereen brengt.
Dat is keer op keer bewezen in de praktijk. Daar waar bij een puur kapitalistische samenleving meer mensen profijt hebben zie je bij socialisme meer mensen arm. Vergelijk Europa met Amerika. Amerika heeft ongeveer 30 miljoen mensen die onder de armoede grens leeft en Europa rond de 75 miljoen. Bijna allemaal door toedoen van socialistische staatsvormen.
Daarbij jaagt Nederland zonder het in de gaten te hebben hun talent al jaren de grens over. Wie echt wat kan blijft niet in Nederland wonen en werken. Waarom zou je? Als ondernemer word je afgestraft en als middelmaat en niets kunner beloont.
Natuurlijk stemmen niets kunners links. Pure zelf bescherming. DAT zijn pas de graaiers en niet de hard werkende ondernemers.
Nederland heeft nog een paar generaties nodig om af te komen van de kinderachtige politiek die men in dat land voert.
Linkse partijen die willen regeren met idealen van een puber en een gigantisch netwerk van angstmakers om zo de Nederlandse burger maar bewust te blijven maken van de noodzaak van dit kinderachtige linkse gepruts.
Ik woon zelf niet meer in NL en schrik elke keer weer als ik er ben hoe bang de burgers daar zijn gemaakt voor Moslims, armoede, zorg en allemaal andere flauwekul waar niemand mee bezig moet zijn.
En nee, het is niet Wilders en de zijnen die mensen bang maken voor Moslims, het zijn juist de linkse mensen die doodsbang zijn voor deze groep en zich gedragen als een stelletje slappe kontkruipers in de hoop dat ze niets gaat overkomen.

Lompe Loel | 07-06-11 | 19:47

Van Rossem heeft gelijk: de kloof tussen de onrendabelen en de elitaire bovenklasse moet groter worden!

Melk met klonten | 07-06-11 | 19:46

Als u rijk wilt worden moet u een kansje wagen in de USA. Daar zijn de mogelijkheden die u zoekt. In Nederland zal dat nooit lukken. Vergeefse moeite. Succes,waarde gelukszoeker!

lichtpunt | 07-06-11 | 19:04

@René from the Café | 07-06-11 | 17:28

appels met peren vergelijken. Zwartwerkers worden namelijk niet gesubsidieerd door de overheid, maar plukken gewoon de vruchten van hun arbeid en zijn ook nog productief.

Pakzooi | 07-06-11 | 18:41

Maar wie wil in hemelsnaam een kansenjongere uitnodigen om je tuinpad te laten vernaggelen? Ooit eens een dergelijke loodgieter over de vloer gehad, in dienst van een bedrijf met een degelijke naam. Eens, maar nooit weer. Communicatie verliep niet optimaal.

Petrus de Rewa | 07-06-11 | 18:25

@ZwarteDag | 07-06-11 | 17:18
Kan zijn, maar als de gemeente die panden moet laten schilderen, waren het toch voorheen ook niet de ambtenaren die dat deden, maar professionele schildersbedrijven?

Ari Gold | 07-06-11 | 18:23

@ ErikErik | 07-06-11 | 17:38 | + 0 -
Maar dan woon je dus ook wel goedkoop, aangezien de grond van de gemeente is?

SleezerBret | 07-06-11 | 18:20

En dit allemaal in het kader van het bevorderen van het sociale Nederland, zucht.

mrazura | 07-06-11 | 18:19

ErikErik | 07-06-11 | 17:38 Het gaat om de loonkosten, de materiaalkosten zijn apart en niet gesubsidieerd.

Jij moet kijken of je niet ergens subsidie los kan peuteren voor het onderhouden van een beeldbepalend pand.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 18:05

ja maar, Jamaar .... Ja maar!

Als ik niet werk kan ik geen extra 'gratiesch internots benaderen danwel c.q. genieten!

Centauri | 07-06-11 | 17:58

Jahaa, zo herken ik de PvdA gemeente weer!

funkyd | 07-06-11 | 17:42

Ik ben heeeeel zielig, heb een huis uit 1906 (lees veel te schilderen hout) Op de eerste etage vinden tussen de lakens zeer regelmatig sportwedstrijden plaats. Mijn vrienden lopen te pas en onpas de deur plat voor een biertje. Ben ik nou ook een sportkantine?? Mijn verf bladdert namelijk. 15 procent van de kosten dekt nog niet eens de prijs van de verf. Dus zelf doen is duurder. Gaarne reactie????

ErikErik | 07-06-11 | 17:38

-weggejorist-

Self Swindler | 07-06-11 | 17:28

Ja @van Rossum, en die spotgoedkope zwartwerkende Oostblokkers die hier werken is ook de schuld van links zeker?

René from the Café | 07-06-11 | 17:28

Milton Friedman | 07-06-11 | 17:24 Als ik een schildersbedrijfje had in Utrecht vonden ze morgenochtend m'n stopverf in de deursloten bij Fourstar.

En bij het gemeentehuis.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 17:28

NONDEJU. Je zal maar een klein schildersbedrijf hebben en iedere maand, geen minuut te laat want anders volgt meteen een boete, netjes de loonbelasting, omzetbelasting, energiebelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, verpakkingsbelasting, milieubelasting, CO2 heffing, accijnzen, rioolbelasting, WOZ belasting, etc. etc, afdragen. Dan nog de premies voor WW, pensioen, AWBZ, AOW, Wajong, en andere Vogelaar zieligheidsprojecten. Ook nog een groot deel van je omzet inleveren voor verplicht volstrekt overbodige bureaucratie en 'keurmerken'. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je personeel. EN DAN DIT, dezelfde roverheid komt je beconcurreren voor 15% van je tarief!

Milton Friedman | 07-06-11 | 17:24

Je moet trouwens als schilder (of aannemer) niet per ongeluk een zoon op voetbal hebben zitten want dan verlangt de vereniging vaak dat je uit clubliefde vooor een zacht prijsje (vergelijkbaar met de 15% hier) de hele buitenboel komt doen.

Dreverhaven | 07-06-11 | 17:23

Hoor Hoor,men komt er langzaam maar zeker achter dat het socialisme allang daud is in Nederland.Althans er zijn nog steeds optimisten die daar anders over denken en trouw iedere maand de regenten van de FNV van een donatie voorzien.Dat dan weer wel.

Ari-anus | 07-06-11 | 17:20

De tijd dat eerste elftal spelers of vaders van jeugdspelers op zaterdag het sportcomplex opknapten (en moeders de kleedkamers schoonmaakten) is al lang voorbij. Voor sportverenigingen (die vaak de commerciele tarieven niet kunnen betalen) is dit een goed alternatief.

Dreverhaven | 07-06-11 | 17:18

Leest iemand nog wel goed hier?
De sportclub faciliteiten zijn eigendom van de gemeente en worden tegen een zacht prijsje verhuurd aan de sportclubs. Nu vraagt de gemeente om een bijdrage in de onderhoudskosten van 15% bij het onderhouden van gemeente eigendom. Dat is toch geen oneerlijke concurrentie? Een schildersbedrijf huurt toch ook geen schilders in om hun eigen pand te laten schilderen?
Het wordt pas wat anders als de gemeente dit commercieel gaat aanbieden, dat zou oneerlijke concurrentie zijn (en verboden overigens).

ZwarteDag | 07-06-11 | 17:18

Grote kans dat die kuchende man in een regenjas uit het stadhuis zelf komt. Want ik zou het knap vinden een brief met deze aanhef bij een sportvereniging terechtkomt:
«Naam»
«Straatnaam» «Huisnummer»
«Postcode» «Plaats»

Ruudje | 07-06-11 | 17:16

Llinksch en 'Other People's Money' ... een never ending story of fail, fuckup, fraude, & friends
'
En de arbeiders (ja, dat zijn mensen die werken -in de echte economie- ja) maar geld blijven verstrekken...
'
Hoe lang gaat dit nog door?

Rest In Privacy | 07-06-11 | 17:13

Dit zie ik liever dan zoals de rest van Nederland die voor een appel en een ei zwart oost Europeanen in huren voor al die woning renovaties. Nederlandse bouwondernemingen zijn door dit vrije Europees verkeer kapot gemaakt.

Bertus Brulbroek | 07-06-11 | 17:12

DutchEmperor | 07-06-11 | 17:02
"inhuurt"? Die uitkeringstrekkers gaan graties en voor niets iemands baan uitvoeren. Wat gaat die ander dan doen? Een uitkering aanvragen? Begrijp me goed, ik vind het prima wanneer mensen wat nuttigs uitvoeren voor hun geld, maar dit is weer eens een gevalletje "het is ook nooit goed voor henk en ingrid".

Dan is het utrechtse concept nog beter: daar worden de diensten aan een beperkt aantal afnemers aangeboden, en is er een trade-off voor kwaliteit en snelheid vs kosten. Wil je alles vlot en goed geregeld hebben: huur dan een prof in. Ben je een vereniging, heb je niet veel te besteden, huur dan vaklui in opleiding in. Bedrijven kunnen er uiteindelijk blij mee zijn, want er komen meer goed geschoolde vaklui op de markt.

God Wint Altijd | 07-06-11 | 17:10

-weggejorist-

PIS-Alchimis | 07-06-11 | 17:09

Ik vind dat Aleid Wolfsen zondermeer recht heeft op een cursus bestraten.

SjiekDeFriemel | 07-06-11 | 17:07

Reinaert | 07-06-11 | 16:59
jij goed in vrijemarktdenken? dat weet je dan goed te verbergen. Goed, je hoeft er niet mee te koop te lopen, natuurlijk.

God Wint Altijd | 07-06-11 | 17:05

"Om jongeren toch deze leerplek te bieden zijn de Gemeente Utrecht, SCN en Vereniging Sport Utrecht op het idee gekomen om onderhoudswerk dat blijft liggen bij
sportverenigingen door deze leerlingen in opleiding te laten uitvoeren."

LOL, als je leerling in opleiding bent heb je echt nog een lange weg te gaan!

Nabbelaer | 07-06-11 | 17:04

@God wint altijd

Een gemeente die voor zijn eigen onderhoudswerkzaamheden uitkeringstrekkers inhuurt, daar kan ik toch niet mee zitten. Het is hun recht. Het wordt pas anders wanneer de gemeente met de diensten van deze "gratis" werknemers naar bedrijven gaat en daarmee de markt stukmaakt.

DutchEmperor | 07-06-11 | 17:02

Onder druk van het huidige rechtse schrikbewind klitten de rooien samen op de hun nog resterende bolwerken, zoals Utrecht, Amsterdam en Groningen.

AlfredvonSchlieffen | 07-06-11 | 17:01

@God Wint Altijd | 07-06-11 | 16:52

Ik ben best goed qua vrijemarktdenken heur.

Jij bent nog niet zo goed in het tussenderegelsdoorlezen?

Geeft niets. Komt nog wel. Reaguren kun je leren ;-)

Reinaert | 07-06-11 | 16:59

En zo creeer je stemvee

aderkalkballenbroek | 07-06-11 | 16:56

SleezerBret | 07-06-11 | 16:55 En hoeveel zijn er?

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:55

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:50
noem mij een gemeente waarbij het groen-onderhoud niet allang uitbesteed wordt.

dat popi-plannetje uit purmerend komt op hetzelfde neer, maar de rechtsmens leest "uitkeringstrekker", en dan is ie al snel blij als ze een hak gezet worden. Uiteindelijk komt het neer op broodroof voor de aannemer die geen gebruik kan maken van graties schoffelaars.

God Wint Altijd | 07-06-11 | 16:55

PvdA, wij graaien uit de schatkist voor een socialer en beter Nederland.

Richard Nixon | 07-06-11 | 16:55

Maar dit gaat maar over maximaal 10 SPORTverenigingen? Toch? Niet dat het eerlijk is, maar om nou van een grootschaligheid te spreken...

SleezerBret | 07-06-11 | 16:55

DutchEmperor | 07-06-11 | 16:47 Je ziet zo dat het niet kan gaan werken. Als ze de ondernemers kapot maken, waar moeten die kansenkinderen dan gaan werken ná hun opleiding?

Het is gewoon niet de bedoeling dat ze ergens aan het werk komen, de zieligheidsindustrie moet ook in stand gehouden worden namelijk.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:52

Reinaert | 07-06-11 | 16:36
dat kan dus niet allebei, he?

of ze leveren slecht werk, maar dan zullen ze ook wel minder vaak ingehuurd worden. Of ze leveren goedkoop werk, en drukken daarmee de aannemers uit de markt.

Valt niet mee he, dat vrije-markt denken?

God Wint Altijd | 07-06-11 | 16:52

@zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:49

Was sarcastisch bedoeld, en als je verder leest is mijn punt dat ze het geld wel weer op een andere manier bij de sport club weer weg halen.

Idontgiveafunk | 07-06-11 | 16:51

Lang leven het socialisme. Hardwerkende bedrijven kapotconcurreren met gejat geld. Ik word regelmatig voor gek versleten als ik zeg dat we in een socialistisch land leven, maar toch is het zo.

artbrut | 07-06-11 | 16:51

God Wint Altijd | 07-06-11 | 16:49 In dienst van de gemeentelijke plantsoenendienst is daar ook niks op tegen.

En dat is het verschil. De gemeente Utrecht begeeft zich in de wereld van de kleine ondernemer.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:50

Idontgiveafunk | 07-06-11 | 16:46 Niets mis mee? Dacht jij dat kleinbedrijfjes het geld ook zo tegen de dijken aan het klotsen hebben?

Jij bent geen ondernemer, anders piepte je wel anders.

Vandaag de schilders, morgen de installateurs.

En op een dag zitten ze in mijn handel. De tering met ze.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:49

Goh, en op pownews vind een wethouder uit Purmerend dat het schoffelen mooi gedaan kan worden door uitkeringstrekkers. Wat is het verschil met dit concept? ik weet het niet, maar de reaguurder vind het dan ineens een prachtig idee.

God Wint Altijd | 07-06-11 | 16:49

Dus ze helpen mensen aan het werk door ondernemers kapot te maken. Dit is totaal niet logisch.

DutchEmperor | 07-06-11 | 16:47

Toch niets mis mee, uitzendbureau van de staat met 85% korting op kosten, wie wil dat nou niet?

Kunnen ze daarna de huur voor de sport verenigingen omhoog gooien, ze hebben dan toch weer een potje over.

Idontgiveafunk | 07-06-11 | 16:46

@zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:44

Dat zeg ik: volgeboekt. Maar wel handig met scherven.

Vroegâh, dan.

Reinaert | 07-06-11 | 16:45

@Reinaert | 07-06-11 | 16:43

NuchterE Pool, that is. Geen typspelvauten maken, drol!

Reinaert | 07-06-11 | 16:44

Reinaert | 07-06-11 | 16:43 Jan slaapt al een jaar of vier bij de vissen.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:44

@blinde kip | 07-06-11 | 16:36

Als je een Pool iets dergelijks laat doen zónder drank in z'n kanaal heb je achteraf dus pas écht problemen.

Tenzij je van abstracte kunst houdt en zo, van scherven die geen geluk brengen. Dan mot je een nuchter Pool (jawel, contradictio in terminis) of Jan Wolkers nemen.

Alhoewel die laatste kennelijk nogal volgeboekt is.

Reinaert | 07-06-11 | 16:43

James Lastig | 07-06-11 | 16:41 Belastingbetaalstaking. Je ziet aan Griekenland dat het kan binnen de EU.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:42

Erich Honecker zou trots zijn.
Veel plezier nog in NeeDDRland. Ik betaal er niet meer aan mee.

James Lastig | 07-06-11 | 16:41

Kunnen ze niet leren schilderen bij Aleid op z'n voorgevel?

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:41

Ze kunnen ook in het westland komkommers plukken.

Terpetijnzeikert | 07-06-11 | 16:41

Doe mij maar een Poolse loodgieter Frits.

Conan de Rabarber | 07-06-11 | 16:40

Zoek_ook | 07-06-11 | 16:34 Je leest niet goed. Ze worden 85% goedkoper te werk gesteld.

Daar kan geen fatsoenlijke schilder tegenop concurreren.

Aan de andere kant kun je dan ook geen fatsoenlijk werk verwachten.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:37

De markt en de wereld verneuken middels jongeren die nog nooit werkschoenen aan hun verwende poten hebben gehad en die intentie eigenlijk ook helegaar niet hebben.

En daarmee dus de niet al te getalenteerde schilder brodeloos maken. En je hoeft echt geen Godwin te heten om te weten wat dáár vervolgens van kan komen.

Toch?

Reinaert | 07-06-11 | 16:36

Dankzij de VVD klussen Polen hier de nodige badkamertegeltjes aan elkaar. Met een slok drank op.

blinde kip | 07-06-11 | 16:36

Gisteren kondigte Purmerend aan , om bijstand mensen te verplichten om in de groenvoorziening te werken.
Bij weigering, korting op hun uitkering.

Is toch precies hetzelfde. Is gewoon weer links de schuld geven voor wat rechts wil gaan uitvoeren.

gladstoned66 | 07-06-11 | 16:35

Uitkeringsgerechtigde een 15% goedkoper gedwongen te werk stellen? Interessant businessmodel van de PvdA. Benieuwd wie hier de zakken zit te vullen.

Zoek_ook | 07-06-11 | 16:34

@Kaas de Vies | 07-06-11 | 16:22 |

Toen ik nog in Overvecht woonde kende de pliesie mij bij voornaam wegens de vele aangiftes die ik gedaan had. De enige aangifte waar ooit iets mee gedaan werd was degene die TEGEN mij was toen ik na het zoveelste dreigement/belediging/intimidatie van een groepje kansenjongeren mijn handen niet meer thuis kon houden.

daarbij... ken aardig wat mensen die überhaupt geen aangifte durven te doen...

overVecht | 07-06-11 | 16:34

Simpel op te lossen: Er zijn veel bedrijven en bedrijfjes die adverteren in het blaadje van de sportvereniging of adverteren op zo'n plank langs de zijlijn.

Sommigen doen aan shirtsponsoring.

Allemaal intrekken wanneer je een schilder of onderhoudsbedrijf hebt.

En er bij zeggen dat het dááraan ligt.

Kijken of de sportverenigingen dan nog zo happig zijn op die ongeschoolde klungels.

Want sponsorcontracten gaan doorgaans langer mee dan de verf die die prachtjongeren op je boeiboorden smeren.

zeg maar jansen | 07-06-11 | 16:33

Sociaal is zo makkelijk, ik geen geld, dus jij ook geen geld. Jij wel geld, dus ik ook geld (wil er allen zo min mogelijk voor doen.)

Het DaanMannetje | 07-06-11 | 16:32

Helaas werkt het zo in de (geestelijke) gezondheidszorg, de sociale werkplaatsen, bij de reïntegratiebureaus óók.

Such is life, and it gets sucher every day!

Boris Poepnagel | 07-06-11 | 16:32

Bril-fokking-jant. Als we die hardwerkende middenklasse dan niet via draconische belastingen de nek om kunnen wringen, dan maar via broodroof.

Maar verpauperen zullen ze, anders krijgen we de socialistische heilstaat ("iedereen arm behalve het Partijbestuur") natuurlijk nooit van de grond.

Tuig.

vraagstaart | 07-06-11 | 16:31

Prima artikel over hoe het PVDA regime in 030 niet alleen Henk en Ingrid belazerd maar ook de bazen van Henk Ingrid.
Met recht kan gesteld worden dat de PVDA leeft van onrendabelen en elitaire salon socialisten.
Ga zo door PVDA u krijgt NL nog wel kapot.....

(zonder fouten)

DeGezalfde | 07-06-11 | 16:31

Wat zouden we zonder een prachtig initiatief als Fourstar moeten ? Die ondernemers moeten niet zeuren en vooral veel belasting betalen. *zucht*

Perry Vogelbekdier | 07-06-11 | 16:30

Prima artikel of hoe het PVDA regime in 030 niet alleen Henk en Ingrid belazerd maar ook de bazen van Henk Ingrid.

Met recht kan gesteld worden dat de PVDA leeft van onrendabelen en elitaire salon socialisten.

Ga zo door PVDA u krijgt NL nog wel kapot.....

DeGezalfde | 07-06-11 | 16:30

Aan de vecht is het nog wel te doen in 030... over daarentegen is het één grote ramp.

/seth modus off

overVecht | 07-06-11 | 16:29

Walgelijk mooi stukkie, v Rossum. Maar tis nog maar een schijntje wat Gemeente 020 verneukt. Duidelijk is wel dat dit type Socialisme gewoonweg failliet is en ze zich suf graaien voor 't grollen van generaties nazaten. Gatverdamme, heb toch zo de pestpleurishekel aan dit soort schurken gekregen.

Zoek_ook | 07-06-11 | 16:29

Kunnen we dat restant pvda-ers geen nekschot geven?

joemiejas | 07-06-11 | 16:28

Dat kan allemaal maar, en Jan met de Pet betaalt het allemaal zonder te morren. Hoe lang nog?

jasser | 07-06-11 | 16:27

Kaas de Vies | 07-06-11 | 16:24
*biedt zich aan*

plastic zakje | 07-06-11 | 16:26

Dit speelt helaas niet alleen in Utrecht..

Ook al hebben we nu een `liberaal` kabinet, als ondernemer merk ik dat we aan alle kanten in de weg worden gezeten door de staat of hieraan gelieerde instanties..

Echt om te kotsen dat juist de ultieme losers der samenleving (ambtenaren) hun hand mogen ophouden bij de mensen die er wat van willen maken.

Absoluut niet waar | 07-06-11 | 16:26

Vijftien procent van de reguliere marktprijs? Ik ga meteen zo'n prachtjongere als huishoudhulp inhuren. Twee euro per uur of zo?

Gootbalkoning | 07-06-11 | 16:25

Pa Cartwright | 07-06-11 | 16:22 | + 0 -

Ja maar dit is een zeer geraffineerde vorm van socialisme, waarin het m.b.v. soepsidie wordt vermomd als kapitalisme. Only in Holland

Gen. Maximus | 07-06-11 | 16:24

@plastic zakje | 07-06-11 | 16:23 | + 0 -
Mag ik even een plastic zakje?

Kaas de Vies | 07-06-11 | 16:24

Kaas de Vies | 07-06-11 | 16:22
Utrecht is exemplarisch voor de hele Nederlandse overheid.

plastic zakje | 07-06-11 | 16:23

"Zó werkt socialisme in Nederland."

Inderdaad. Maar zó werkt socialisme nu eenmaal. Niet louter in Nederland.
Anders zouden we evenwel geen socialisme meer kunnen noemen, wel?

Pa Cartwright | 07-06-11 | 16:22

Geen achterstallige tokkiebuurten meer? Wat dachten ze van het Centraal Station?

Student_zonder_cent | 07-06-11 | 16:22

Wat gaat er eigenlijk WEL goed in Utrecht. Het is 1 corrupte regenten-kliek daar. Kan een Utrechtenaar dit ons uitleggen waarom hier niets aan gedaan wordt?

Kaas de Vies | 07-06-11 | 16:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen