achtergrond

Geenstijl

Niet zwichten voor hooligans

Tot aan het gaatje...Net als we bij GeenStijl niet zwichten voor terreur moeten we ook niets hebben van hooligans die het nodig vinden spelers van de tegenpartij af te tuigen. Sterker nog, opsluiten die gasten of het probleem zichzelf laten oplossen in een weilandje nabij Beverwijk. Onze sportcolumnist SlamDunk! is dan ook woedend op de omhoog gevallen Amsterdamse wethouder Van der Horst, die onmiddellijk na de matpartij liet weten dat Ajax een eventuele huldiging op het Leidseplein wel uit z’n hoofd kon zetten. Alsof of de spelers iets kunnen doen aan het wangedrag van die paar hersenlozen.Huldiging moét op het Leidseplein!

Altijd is hij in het buitenland, zelden hoor of zie je iets van hem, maar nu staat hij natuurlijk weer vooraan. De schijnheiligste onder de schijnheiligen, De Zonnekoning van de Kuip, de enige dakdekker die geld teveel heeft: Jorien van den Herik. De Feyenoordvoorzitter hekelt alles en iedereen. De rellen na het beloftenduel Ajax – Feyenoord zijn allemaal de schuld van Ajax, de KNVB en de gemeente Amsterdam. Dit inkoppertje kon De Zonnekoning met zijn bruine kaalkop natuurlijk niet missen. Alsof de Rotterdamse aanhang nooit eens de fout ingaat, alsof rond de Kuip altijd alles op rolletjes loopt.

De poppenkastpop van de KNVB (het grijze warhoofd met trillende onderlip heet Henk Kesler en is vermoedelijk directeur) reageerde furieus op de woorden van De Zonnekoning. Maar uit onverwachte hoek kreeg Feyenoords Vorst toch nog steun. Mark van der Horst zag zijn kans schoon en nam de voorzet op zijn beurt vol op de pantoffel. “Er komt voor straf geen huldiging op het Leidseplein. Not in my town!” Burgemeester Cohen licht zijn hielen een weekje en de jonge loco-burgemeester grijpt zijn moment-of-fame. Op zich lovenswaardig dat een bestuurder nu eens honderdduizend euri gemeenschapsgeld in zijn zak houdt. We zijn bij GS natuurlijk wel anders gewend. Maar de argumentatie klopt niet.

Ajax moet natuurlijk wél gewoon gehuldigd worden op het Leidseplein, wanneer het binnenkort de kampioenschaal omhoog mag tillen. Net zo goed als je niet moet toegeven aan terrorisme, moet je niet toegeven aan de veertig randdebielen die het deze week verziekten. Natuurlijk verdiende het allemaal geen schoonheidsprijs. Vierduizend toeschouwers waren er op sportpark De Toekomst, een handvol stewards en tien pliesies. Terwijl het toch over Ajax-Feyenoord gaat. Maar als je met die schaal niet naar het Leidseplein gaat dat geef je die mongeaulen een wapen. Als er in het vervolg iets op het programma staat waar ze geen trek in hebben dan weten ze dat een relletje voldoende is om het af te blazen. Deze idioten hebben namelijk absoluut geen hart voor de club.

Kennelijk denken de heren bestuurders in Amsterdam, Zeist en Rotterdam nog steeds dat het hier om voetbalsupporters gaat. Wat een onzin, dit is al jaren niet meer zo. Het zijn Lonsdale-laafjes en Kaalkop-kindjes die ‘los’ willen! De voetbalwedstrijd biedt alleen een podium voor deze hersenloze idioten. Er zijn bij wedstrijden – zeker bij het beladen Ajax-Feyenoord – twee duidelijk kampen en dat is zelfs na twintig bReEzAhS en een hand pillen nog overzichtelijk.

De echte Harde Kern, zoals we die in de jaren tachtig en negentig kenden die had nog regels. De belangrijkste: supporters vechten alleen tegen elkaar. Sinds het internet en het mobieltje hun intrede hebben gedaan in de samenleving is dat makkelijker geworden. Je zoekt een weiland langs de snelweg bij Beverwijk, je belt de andere partij en knokken maar. Prima en niks mis mee. Als ze elkaar overhoop willen steken dan doen ze dat maar, alleen zeg niet dat het iets met voetbal te maken heeft. Daar kan die nieuwe generatie oncontroleerbare tyfuskoters nog wat van leren. Die kunnen elkaar toch ook bellen? Ga lekker in de Flevopolder matten of zo. Ik weet ook nog een leuk caravanvrijstaatje in Maastricht. Spreek fijn ergens af waar niemand last van jullie heeft. Lekker zoals de Romeinen: hard tegen hard en tot de dood erop volgt. Maar die huldiging moét doorgaan omdat er vele tienduizenden wél hart voor de club hebben!

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.