achtergrond

Geenstijl

SlamDunk zoekt dé sportbabe van Nederland

Tot aan het gaatje...Het is weer zondagavond, hoogste tijd voor onze SlamDunk! Onze sportcolumnist is naarstig op zoek naar een echte Nederlandse sportbabe. Gewoon een lekker wijf dus, waarvoor je naar het stadion gaat, aan de televisie zit gekluisterd of zelfs posters van boven je bed hebt hangen. SlamDunk! neemt het lijstje met nationale sportsters even met jullie door...



Welke sportster zie jij het liefst in de Playboy?

Sportweek is een zwaar zuigend blad dat vooral zijn best doet om beroemde voetballers een pak veren in de kont te steken. Toch blader ik er wekelijks doorheen (beroepsdeformatie) en mijn aandacht valt al een tijdje op een steeds terugkerende rubriek met Olympische sporters. Alle sporters wordt steeds de vraag gesteld: "Welke sporter moet er voor Athene 2004 in de Playboy staan?"

Een goede vraag en eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Hebben we in Nederland wel echte sportbabes? En wat zijn daarvoor eigenlijk de kwalificaties? In een topic deze week op GS werd gesproken over een atlete uit de kleren ging op www.sportmeiden.nl en werd ontslagen. Maar bij een snelle check op die site blijkt het om onbetekenende meisjes te gaan die een beetje sporten. Nee, echt Sportbabes met een hoofdletter S die zoek ik! Al is het maar om Sportweek en Playboy een handje te helpen met een GOEDE keuze. Want in het verleden stonden natuurlijk al eens atletes-met-blote-pruim in Playboy. Maar echt warm kreeg je het niet van tafeltennister Bettine Vriesekoop, hardloopster Stella Jongmans en schaatster Tonny de Jong.

Een Sportbabe moet mooi zijn, een puike uitstraling hebben en op internationaal niveau topsport bedrijven. Na een snel ‘rondje langs de velden’ kom je al snel bij schaatsen. Marianne Timmer (mooi, lief, groot kampioene) komt wellicht nog het meest in aanmerking voor het predikaat Sportbabe. De door collega StarF*cker bewierookte Gretha Smit heeft zonder twijfel de mooiste ogen van allemaal, maar is absoluut geen babe.

Bij de onvermijdelijke Annamarie Thomas dringt zich een nieuwe kwalificatie op. Een onbekend (misschien zelfs wat mysterieus) privé-leven is een absolute pré. Thomas is een door het complete mannelijk deel van de schaatswereld afgelikte boterham die (in navolging van Timmer) haar heil nu zoekt bij profvoetballers. Ze heeft afgelopen seizoen meer voetballers gescoord (Gerald Sibon, John de Jong, etc) dan wedstrijden gewonnen. Nee dus.

In de categorie grote kampioenen komen Leontien van Moorsel en Inge de Bruijn weer pure schoonheid te kort. Hoewel Van Moorsel met sympathie en uitstraling een hoop goed maakt. Verder is het rijtje ‘onbekend maakt onbemind’ heel lang. Squashtopper Vanessa Atkinson bijvoorbeeld en ook de wielerzusjes Beltman mogen er zijn, net als de beachvolleybalsters Rebekka Kadijk en Marrit Leenstra. In het hockey lopen natuurlijk babes als Fatimo de Moreira de Melo rond en wat te denken van snowboardster Nicolien Sauerbreij. Stuk voor stuk mooie sportdames die in hun sport aan de wereldtop horen, maar wie kent ze?

Dat geldt ook voor mijn favoriete: Mountainbikester Corine Dorland. Zij heeft absoluut alles om dé Sportbabe van Nederland te worden. Een gouden medaille in Athene en succes is verzekerd. Maar laat ze nou uitgerekend nu sportief in een dip zitten en daardoor vermoedelijk kwalificatie mislopen. Balen! Als troost dan maar in een blootblad? Tot die tijd is deze foto in een reclamecampagne van Sportweek de mooiste kiek van haar.

Nee, het is niet verwonderlijk dat de domeinnaam www.sportbabes.nl te koop staat. Topsport in Nederland is voor 99 procent een mannelijke aangelegenheid. Ons kikkerland is te klein voor échte sportbabes. Voorbeelden over de grens: Duitsland is in de ban Anni Friesinger en Franziska von Almsik, Italië ligt aan de voeten van volleybalster Maurizia Cacciatori. De Zweden smelten voor een hoogspringster: Kajsa Bergqvist.

In de States zijn Anna Kournikova, de zusjes Williams en Laila Ali (dochter van) enorm hot. Rising star is de 20-jarige Slowaakse Daniela Hantuchova (tennis). Hier blijft de vraag wie is of wordt dé Sportbabe van Nederland?

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.