achtergrond

Geenstijl

Pullend het weekend door...

Traktorpullen, het is en blijft een raar fenomeen. De afgelopen weken heeft Nico jullie op GeenStijl enigszins wegwijs proberen te maken in de ruige pullwereld. SBS was zo enthousiast dat ze direct besloten de rechten te kopen voor 60 uur pullen op de Nederlandse televisie. Volgens Nico haalt het het niet bij de sfeer in een stadion zelf, maar hij heeft een paar tips de stemming thuis wat te verhogen wanneer de pk-monsters over je beeldbuis voorbij spuiten...



Nico doet verslag...

Het is natuurlijk zo dat je dus nooit echt qua beleving in de buurt komt van het echte wedstrijdgebeuren in de Grote Pullklasse maar toch wil ik hierbij Vincent Duinland bedanken, die de mensen bij SBS 6 zover kreeg om ieder jaar contractueel zestig uur traktorpulling uit te laten zenden en dan is het jammer dat we tegenover het programma Dier en Zo zitten waardoor er om half vijf veel mensen overschakelden om te kijken hoe je een blinde eend verzorgt. Maar goed dat moet groeien.

Wat dan wel gek is, is dat ik dan wel thuis een soort van truckerssfeer had gemaakt, met mijn poten op tafel en soms wat schreeuwen, dan kwam het en beetje in de buurt. Bijvoorbeeld toen de zes tact dieselpullers met doorgelusde cilinders heel mooi in een cirkel midden op dat terrein stonden toen riep ik vanmiddag heel hard CONCENTRISCHE PULL, want ik weet niet beter, maar als een hele hal dat schreeuwt en iedereen met zijn T-shirt boven zijn hoofd zwaait is toch mooier maar verder niet zeuren.

Maar goed, het was toch een sensatie om good old Danny Cheesenut Dankinson weer eens op een Nederlands toernooi te zien, zeker na die vechtpartij van vorig jaar met de Oostenrijker Walter Kalzbach “Tollmacher” Brandenburg, die nu weer voorzichtig mag zwaaien van de dokter. Een heel aardige dokter trouwens, Dr. Baffelheim, bekend van zijn onderzoek naar dinges enzo van dat het weer goed komt qua genezen. Cheesenut trok alle registers open en het was dan ook geen wonder dat een staande ovatie zijn deel was. Op zestien wielen met grote overmacht op je sidewinder kant van de kleine pullbocht rijden en dan toch kunnen domineren dat is echt iets voor die kolerelijer van een Cheesepull.

Verder heel goed weerwerk van David Vaalberg, de sympathieke dove Belg, die precies op tijd het gaatje dicht reed voor Team Croky Cheese & Onion er in konden duiken. Een straight pull dus en dat werd overrijden en toen opeens die spanning in de zaal en bij mij thuis ook waardoor ik heel hard SPANNING riep wat ik jammer vond want ik had liever iets anders geroepen, bijvoorbeeld OP DE MUTS maar je kan niet alles hebben. Wat er dus gebeurde was dat de Duitse Zwitser Luppi Biedelfeld het nodig vond om zijn eikeltjesact weer te doen maar als je dat een keer gezien hebt weet je het wel, dat die gedroogde paddestoel van zaad na een klein tikje met zijn nagel op de grond valt en dat hij zegt: nog iemand zin in vis met een korstje.

Werd volledig de tiefus geschopt, want er kijken toch kinderen en toen was het tijd voor de finale waar we allemaal klaar voor waren maar die wordt volgende week uitgezonden in verband met cliffhanger wat weer jargon is voor een spannend eind. Speciale vermelding voor Bill Ransom die zijn vrouw had meegenomen wat ook wel eens gezegd mag worden. Dat was het. Allemaal de tiefus.


nico dijkshoorn

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.