achtergrond

Geenstijl

Je bent nu op GeenStijl 21.0

StarF*cker doet Maij en de Volkskrant

Bukt u even?Onze StarF*cker verblijft weer eens in het buitenland. In de Alpen om precies te zijn, net als 200.000 andere Nederlandse wintersporters op dit moment. Vanwege een gebroken pols tikt hij nog steeds met één linkervinger, maar ook nu heeft dat hem er niet van weerhouden nog eens terug te kijken op de gebeurtenissen van afgelopen week. Op zijn kenmerkende wijze rekent hij af met de Volkskrant en met Hester Maij, die volgens StarF*cker nu echt moet ophouden "om als een poedel met blaasproblemen haar achterpoot op te tillen en over onze favoriete weblog heen te zeiken."Nederland is de weg kwijt...

Het is heerlijk in het Zuidduitse Inzell. De zon brandt aan de blauwe hemel en ik drink gluhwein met de-vrouw-met-wie-ik-oud-wil-worden. Mijn gebroken arm is nog even een probleem, maar in gezelschap van mijn favoriete vrouw is zelfs een nietszeggende schaats World Cup te overleven. Hoewel: we genieten opnieuw van de Amerikaan Chad Hedrick en zien een ontketende Gerard van Velde onderuit gaan. Een perfect decor om eens met scherp te schieten op twee Nederlanders die zo weerzinwekkend opportunistisch en ambitieus zijn dat zo langzamerhand de vraag mag worden gesteld wie dit olijke tweetal gaat remmen. In de eerste plaats Hester Maij, wethouder te Amsterdam en verantwoordelijk voor de brokkenmakers van de parkeervergunningen. Deze dame is minimaal net zo streberig als die vreselijke moeder van haar die het voor elkaar kreeg dat bij haar vertrek uit het Europees Parlement er werkelijk niemand was die iets aardigs kon melden over deze azijnkoningin.

Hanja Maij-Weggen is het meest vreselijke dat de Nederlandse politiek ooit opgeleverd heeft en haar dochter lijkt ook aardig die kant op te gaan. Deze wereldvreemde juf, met volgens mij melkblanke billen, verstond het om onze GS-ers hackers te noemen, omdat de parkeermaffia alle digitale deuren wijd open had gezet. Oh, wat was het dametje boos. Met hoge stem kirde ze over normen en waarden.

Nou, beste lezers, de normen en waarden van het gezin Maij zijn het lezen zeker waard. Als lid van het Europese Parlement had moeder Hanja de beschikking over een leuk budget. Dat gemeenschapsgeld werd bij de Maij’s vrolijk rond gecentrifugeerd, want de beide dochters waren in dienst als secretaresse en medewerkster. En moeders met haar zure bekkie maar Europees declareren. Dus laat ze nou ophouden om als een poedel met blaasproblemen haar achterpoot op te tillen en over onze favoriete weblog heen te zeiken.

En dan Pieter Broertjes. Ambitieus hoofdredacteur van de Volkskrant, dat dagelijkse stuk bedrukt toiletpapier dat ooit door een protestzanger zo fraai werd neergezet als een kutkrant. Hare Majesteit heeft er een lakei bij. De zoon van een boezemvriend van Prins Bernhard maakte vorige week zaterdag nederig een volle pagina vrij om de allerminst onomstreden prins B. gelegenheid te geven zijn straatje schoon te vegen. De prins wist zogezegd van de prins geen kwaad. Prima allemaal, maar eerder was dit linkse vod ook al bezig om via een goed geregisseerde actie Mabel Wisse Smit te rehabiliteren.

En dan heb ik het nog niet over hun royalty verslaggever Jan Hoedeman die als voorzitter van, what ever will be, een club van koninklijk huis-verslaggevers samen met de RVD bepaalt wie er wel en niet bij koninklijke feestjes mogen zijn. Dus blijven Business Nieuwsradio, Peter van der Vorst van RTL 4 en de roddelbladen buiten als de kleine Amalia wordt aangemeld bij de gemeente Den Haag.

En ondertussen heeft in het brave vaderland de georganiseerde misdaad het voor elkaar gekregen dat een kundige officier van justitie als Koos Plooi zich niet meer met zware criminaliteit hoeft te bemoeien. Bedankt politiek en mr. De Wijkerslooth die werkelijk niet door hebben hoe je de maffia aanpakt...

Vind je het gek dat ik me dus niet kan opwinden over een demonstratie van de AEL in Amsterdam als we zelf van het brave vaderland zo’n puinhoop maken … Gelukkig is er de-vrouw-met-wie-ik-oud-wil-worden. We gaan de sneeuw in. Leuke dingen doen...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.