achtergrond

Geenstijl

ChristenUnie: "meer sport, minder drank, minder sex"

Jezus, tijdens het ontstaan van onze wereld, zo'n 6200 jaar geleden Grappig hoe de ChristenUnie zich nu, met de presentatie van het nieuwe verkiezingsprogramma (bezuinigingen: 16 miljard), wil voordoen als een semi-socialistische progressieve club. Boetes naar inkomen, extra aandacht voor zorg, dansen om de meiboom met medelanders en veel fietsen en wandelen door Gods schepping. Jezus was een hippie, u weet tog. Er staan echter ook veel kleine lettertjes in het CU-programma (pdf). Die lettertjes vormen regeltjes en met die regeltjes wil de CU uw leven zoveel mogelijk gaan beheersen. Leest u even mee in de bloemlezing? Een verbod op alcohol voor je achttiende. Strafbaar stellen van alcohol drinken voor je achttiende. Horeca reguleren via Vroeg-op-Stap principe: om 17:00 uur beginnen met ranja, om 22:30 uur weer thuis. Aandacht voor "relatie, liefde en trouw" (lol, wut?) in de lessen seksuele voorlichting. Meer aandacht aan het voorkomen van internetverslaving. Verplicht begrenzen van concerten en MP3's tegen gehoorschade. En ook ditmaal zal de CU weer alles op alles zetten om abortus en euthanasie te verbieden. Uitzichtloos lijden en creperen is nog altijd een hot item in de hemelse gewesten. Gelukkig heeft de ChristenUnie ook humor, althans wij gaan er van uit dat volgende citaten als satire zijn bedoeld:
"Sport is een praktische manier om, zoals de Bijbel ons ook aanmoedigt, respectvol met elkaar te leren omgaan. Sport verbroedert, geeft spelvreugden, haalt jongeren vanachter de beeldbuis vandaan, houdt ouderen fit en is een mooie manier om je van God gegeven talenten te ontwikkelen. Waarde aan het vormgeven van breedtesport. Ze geeft jong en oud, mensen met allerlei verschillende culturele en religieuze achtergronden de gelegenheid samen te spelen. Ze integreert." Dat wordt dus hinkelen en spijkerpoepen met bontkraagjes. Ook niet onaardig: "Ten behoeve van klachtenbemiddeling en ongevraagd advies verdient de aanstelling van
 een ombudsman voor iedere omroep aanbeveling". Fantastisch! 28 Guikjes Roethof in Nederland. Doen CU, doen! Er is vast wel iemand die ombudsman van PowNed wil worden. Anyway, als u alle kleine lettertjes uit het CU-programma achterstevoren uitspreekt hoort u: "ChristenUnie stemmen, daarom niet". Amen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.