achtergrond

Geenstijl

Denk niet zwart wit

Bukt u even?Het blijft een wereldreiziger, onze inmiddels alom gerespecteerde StarF*cker. Nu zit hij weer in Japan. Nagano om precies te zijn. Dat neemt niet weg dat hij de afgelopen dagen het nieuws niet in de gaten heeft gehouden. Want wereldreiziger of niet, wereldvreemd is hij in ieder geval zeker niet. En natuurlijk heeft ook hij zo zijn gedachten over de gruwelijke schietpartij op het Haagse Terracollege. "Die Murat mogen ze wat mij betreft levenslang opbergen, maar mij staat ook het primaire geschreeuw van al te rechts gehalte tegen. Bij het het lezen van alle comments op de moord bekroop mij wel eens het gevoel dat er op denken hier op GeenStijl straf staat..."StarF*cker: Denk niet zwart wit...

Ik geef toe: de gevreesde Sake zo uit de kruik smaakte fantastisch. Maar vannacht in het verre Nagano moest ik ineens denken aan de laffe moord op die conrector in Den Haag. Een meer dan fenomenale Japanse zangeres zong in de plaatselijke jazzclub vol overgave ?Imagine? van John Lennon. Japanners en Nederlanders legden de armen om elkaar schouders en brulden daar in het verre Nagano het protestlied mee. Stel je voor dat er geen hemel zou zijn? Nederland was op dat moment ver weg, maar ook zo dichtbij.

Ik haatte ineens al die primaire reacties die los kwamen na die meer dan schofterige schietpartij op nota-bene een middelbare school. Die Murat mogen ze wat mij betreft levenslang opbergen, maar mij staat ook het primaire geschreeuw van al te rechts gehalte tegen. Bij het het lezen van alle comments op de moord bekroop mij wel eens het gevoel dat er op denken hier op GeenStijl straf staat.

Natuurlijk is het goed dat we in Nederland het beestje tegenwoordig bij het naampje mogen noemen. Natuurlijk zijn er veel kut-Marokkanen, maar lieden als Michiel Smit en zijn aanhangers mogen wat wat mij betreft in hetzelfde model heropvoedingskamp als de moslimcrimineeltjes. Het fascisme de wereld uit; om te beginnen in Rotterdam!

Laten we nou gewoon eens ophouden met verbaal zinloos geweld op weblogs. Niet iedere moslim is een kut-Marokkaan of Turk, maar aan de andere kant pleit ik voor een genadeloze aanpak van jonge crimineeltjes die wel met justitie in aanraking komen. Die Murat en zijn demonstrerende vriendjes moeten niet in zo?n gesubsidieerde jeugdgevangenis met al te zorgzame therapeuten, maar dienen per onmiddellijk voor een aantal jaren te worden opgeborgen in een werkkamp met prikkeldraad ergens achter Ter Apel. Nu er binnenkort nogal wat militairen op straat komen, lijkt me de bewaking alvast geen probleem. Het gespuis zou in barakken mogen slapen en verder onder de krijgstucht vallen. Zo doen ze dat hier in Japan ook en het schijnt te werken.

Ik wil duidelijkheid. Er zijn goede en slechte Nederlanders, Turken Antillianen en Marokkanen, maar ik walg soms van het simpele gekrijs op ondermeer deze weblog. Aan de andere kant moet je misdadigers steviger aanpakken. Die balans moet terug en niet iedere Turk of Marokkaan is genetisch bepaald een crimineel. Laten we de ?goeien? als keurige medelanders in ons midden opnemen en de crimineeltjes de knoet laten voelen. Zo schep je duidelijkheid, want eigenlijk walg ik nog meer van al die neo-fascistjes die het allemaal zo goed weten. Ik lees ze ook op Geen Stijl: van die onderbuikdenkers, die vermoedelijk in de jaren ?30 achter een stumper als Anton Mussert en zijn NSB aan zouden lopen en nu in de 21e eeuw hun hersenloos gebral onder het mom van vrijheid van meningsuiting te pas en te onpas kunnen spuien. Meestal losers die worstelen met een seksuele identiteitscrisis of een chronisch afsterven van hersencellen.

Ik condoleer vanaf deze plaats vanuit Japan de familie van de doodgeschoten conrector Van Wieren. Wens Murat en zijn maten buitengewone strenge straffen toe en roep alle GeenStijl-ers op niet net zo primair te reageren als die Murat. Ga ik nu Imagine van John Lennon maar downloaden...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.