achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Stivoro: onterechte verwarring over stoppers

En jawel, daar is dan toch eindelijk de verklaring van Stivoro over de dubieuze cijfers rondom het aantal rokers dat is gestopt per 1 januari. Jammer alleen dat dit in allerijl uitgedane persbericht nog mistiger is dan we al van dit obscure subsidieclubje gewend zijn. Zo wordt gesteld dat GeenStijl zich heeft blindgestaard op de bezoekersstatistieken en dat het getal van 953.753 voornamelijk is gebaseerd op NIPO-onderzoek. Ja, sure! Ten eerste rekent het NIPO niet tot 3 cijfers achter de komma, maar veel belangrijker nog: er wordt wederom glashard gelogen. Want het was Stivoro dat bij monde van directeur Trudy Prins, herhaalde malen heeft verklaard dat "meer dan 100.000 mensen" zich via de website hebben geregistreerd. Een verklaring waarom er dan slechts 9849 profielen zijn aangemaakt, blijft echter onbeantwoord. Jammer. Ook het verzoek van Planet Multimedia om het complete onderzoek waarop Stivoro zich zegt te baseren online te zetten, is tot op heden niet ingewilligd. Mistig. En wie door de bomen het bos nog kan zien, luistert even naar het uitermate verhelderende interview met Trudy Prins.
UPDATE 1: Uiteraard werden we zo langzamerhand benieuwd naar de effecten die de miljoenen kostende campagnes van Stivoro de afgelopen jaren hadden. Het lijkt logisch dat dergelijke zaken - als een soort verantwoording - in het jaarverslag van de club staan. Wie op de site van Stivoro naar de pagina met jaarverslagen gaat, komt echter bedrogen uit: de laatst beschikbare versie dateert van 1997.
UPDATE 2: Grappig: de partner van Trudy Prins werkt of werkte bij het Agrotechnologisch Onderzoeksinstituut ATO-DLO en deed daar onderzoek naar de mogelijkheid de vezels uit hennep te gebruiken voor de productie van papier. Kortom: wéér mag er niet gerookt worden! Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt overigens dat de wetenschapper er ook nog de eenmanszaak Socor op nahoudt, die als bedrijfsomschrijving "In- en verkoop van bloemen, planten en overige producten" heeft. Ehm... toch geen planten voor 'de productie van papier'?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.