achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ook het Meldpunt zit nu achter ons aan

Nog iets te melden over GeenStijl?Uit de mailbox: "Geachte beheer, Mijn naam is César Heukeshoven, van het Meldpunt Discriminatie Internet. Ik schrijf U naar aanleiding van een melding. (...) Het gaat om de volgende zin: Om daarna natuurlijk weer scooters te stelen, laptops te verhandelen en weerloze vrouwtjes te beroven. Hier wordt gesteld dat 'de Marokkanen' zich bezig houden met dit soort 'activiteiten'. Dit is stigmatiserend en strafbaar in Nederland, daarom wil ik U bij deze verzoeken om de zin zo spoedig mogelijk te verwijderen." Geachte heer Heukeshoven. We kunnen, willen en hoeven niet aan uw verzoek te voldoen, aangezien er niks mis is met de door u aangehaalde opmerking. De door ons satirisch - om maar eens een actuele term te gebruiken - beschreven criminele activiteiten werden namelijk specifiek toegeschreven aan de zogenaamde kut-Marokkaantjes. En die hebben deze naam nu eenmaal niet voor niets gekregen...
UPDATE 1: De gevolgen voor onze reactie zijn overigens niet mis. "Indien niet binnen 48 uur aan ons verzoek wordt voldaan, dan zal aangifte worden gedaan bij de politie." Hemeltjelief, toch niet wéér de pliesie?!?
UPDATE 2: Fantastisch, dat zou wel eens een verplicht sabbatical kunnen worden, zo lezen we op de site van Het Meldpunt: "Openbaarmaking/verspreiding van discriminerend materiaal is in Nederland strafbaar met maximaal 1 jaar gevangenisstraf."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.