achtergrond

Geenstijl

Nederlands product: De Eierbal

eierbal100.jpgNu de islamisering, aziatisering, mexicanisering en amerikanisering verwoestend hebben toegeslagen in het assortiment van de vaderlandse snackbars vragen wij uw aandacht voor een oerhollandsch product: De eierbal. Noem ons maar weer nationalistisch. Maar de etnomane Nederlandse snackindustrie is met de uitverkiezing van de Filippijnse kippenlollies (snackmenu 2008!) knettergek geworden. Daarom pleiten wij van GeenStijl Culinair voor nationaal eerherstel van deze goudeerlijke Hollandse snack. De eierbal is een allersmakelijkst frituuravontuur voor de liefhebber van de betere vette bek. Een eierbal is een gepaneerde klont kruidige ragout met daarin een gekookt ei. Klinkt goor, maar het is net als met vagina's; je moet het leren eten. Veel Nederlanders zijn onbekend met de Eierbal. Verklaarbaar, want de biotoop van de Eierbal is gelegen in het noordelijk en oostelijk deel van Nederland. In het verleden is al eens gepoogd de Eierbal een groter platform te geven. Check Dagblad van Noord'n oet 2005. Meer dan 300 comments van Eierbal Afficionados. Maar het heeft niet echt geholpen. Ook de speciale Eierbal Hyves die in 2006 van start ging, is op sterven na dood. Natuurlijk is De Eierbal heel goed zelf te maken. Maar dan is het geen snack meer. Immers, snacks zijn door anderen vervaardigde snelvoedsels, die voor een grijpstuiver te verkrijgen zijn. Ter zake nu. Bij deze verklaren wij de Eierballen Weken op GeenStijl voor geopend. We roepen reaguurders uit noordoostelijke gewesten op om snackadresjes te plempen waar de betere Eierbal te krijgen is. Lobbyen wij ondertussen met Cora van Mora. U hoort nog van ons.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.