achtergrond

Geenstijl

"Docenten en studenten" @UvA_Amsterdam kondigen twee nieuwe demonstraties aan om 14:30, "eisen vertrek bestuur"

Ideeën hebben gevolgen

Je breekt de boel af. Trekt stenen eruit. Werpt barricades op langs alle bruggen. Langs het water. Hekwerk steel je. Maakt er één grote t*ringbende van. Schade ervan ga je zelf niet betalen. Je blijft, na vele verzoeken om te vertrekken. En dán vragen om compensatie. Gotspe.

Image
1.1K
Reply

Hoi en welkom op het dakterras van het geschiedenis > tragedie > farce-flatgebouw. Wat willen 'ze' nu weer? "Studenten en docenten hebben voor vanmiddag twee demonstraties aangekondigd bij het Roeterseiland (...). De docenten willen volgens een bericht dat in appgroepen rondgaat hun onvrede uiten over het UvA-bestuur en eisen hun vertrek."

Volgens de 'organisatie' begint er om 14:30 een 'solidariteitsprotest' voor de ingang van het hoofdgebouw op Roeterseiland. En om 16:00 houden UvA-docenten een protest om het aftreden van het UvA-bestuur te eisen.

""Sluit u bij ons aan om ervoor te zorgen dat het UvA-bestuur weet dat de gebeurtenissen van gisteravond misdadig zijn en dat zij moeten aftreden", zo staat er in de oproep. "Veel docenten zijn woedend', reageert docent sociologie Sam Hamer op de aangekondigde staking. Volgens de UvA-docent is het 'verschrikkelijk' dat de studenten zo zijn aangepakt door de politie. "Het is ongelofelijk dat het college van bestuur achter zulk gewelddadig politieoptreden staat.""

Docenten sociologie, waar zou je land zijn zonder. Maar goed, dit krijg je dus als extreemlinkse vormingskampen zichzelf 'sociale wetenschap' mogen noemen.
UPDATE 15u52: Livestream bij de T.

Maar waarom eis je het aftreden van een bestuur dat - met iets meer decorum - nagenoeg volledig achter je staat?

"Frambo"

Ja die docenten kennen we

Wantrouw elke faculteit sociale wetenschap, maar bovenal Amsterdamse.

Image
Saskia Bonjour
Saskia Bonjour
@SaskiaBonjour

Mijn universiteit heeft de ME laten inzetten tegen haar eigen studenten. Ik heb even geen woorden.

776
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Beelden: IDF-pantsereenheden veroveren Gazaanse zijde Egyptische Rafah-grensovergang

Nou, dat ging soepel, na de breek zelfs koffie en een boekje op een Namer APC. Het liveblog van gisteravond ziet u hier terug.

@Spartacus | 07-05-24 | 09:04 | 215 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.