achtergrond

Geenstijl

Anti-racisme afdeling Raad van Europa wil Nederlandse politiek en media muilkorven

De Raad van Europa (beter bekend als corrupte bende uitvreters) heeft grote mond over media & politiek

Nu dit weer. Een stel ongekozen en ongecontroleerde ambtenaren in Straatsburg heeft een rapport geschreven over racisme en discriminatie in Nederland en wat blijkt? Nederland is rassies en dat is allemaal de schuld van Thierry, Geertje Wilders en de media (en een beetje van Stef Blok). De European Commission against Racism and Intolerance (ECRI) van de Raad van Europa haalt als ij-zer-sterk voorbeeld van het walgelijke xenofobe en islamofobe klimaat in Nederland de Mohammed Cartoon Wedstrijd van Geert Wilders aan. Ergens in een voetnoot is te lezen dat die is afgeblazen vanwege doodsbedreigingen. Nergens in een voetnoot is te lezen van wie die doodsbedreigingen afkomstig waren. Uiteraard is het boerkaverbod ook ontzettend stigmatiserend voor zielige moslims die alleen maar het gezicht van hun vrouw willen bedekken. Hele rapport DAARRR

Als oplossing stelt de ECRI voor dat de Tweede Kamer en de regering zorgen voor "codes of conduct that prohibit hate speech and provide for suspension and other sanctions for breach of their provisions". Voor de media moet een actieplan komen "to tackle routines and reflexes that have stigmatising effects on groups such as Muslims, Black people and Roma and to ensure balanced reporting on issues relating to such groups". Een frontale aanval op de vrijheid van meningsuiting in het algemeen en op de vrije pers en het vrije politieke debat in het bijzonder dus. 

Gelukkig is de reactie van de Nederlandse regering (highlights na de breek) ook gepubliceerd. Die zegt: krijg maar lekker de tyfus met je enge vrijheidsbeperking, Raad van Europa. Minder gelukkig: de regering kondigt aan dat er vanaf september 2020 strengere regels tegen haatzaaivideos komen. Kunnen we binnenkort al die leuke islamfilmpjes niet meer kijken!

Politiek moet bek houden

Politiek moet bek houden

Media moeten bek houden

Media moeten bek houden

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Er staat weer eens iets racistisch in Trouw

Moeten we nou wachten tot blanke mensen een minderheid in eigen land zijn voordat we dit soort citaten racisme kunnen noemen?

@Van Rossem | 10-09-23 | 13:10 | 542 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.