achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hiphoppend Nederland zit niet te wachten op ex-moslim die rapt over ongelovig zijn

Een soort Lale Gül maar dan met minder haar

De GeenStijl Muziekredactie signaleert: het debuutalbum van rapper Aziz Hathot. Toepasselijk getiteld 'Kafir'. "Kafir of kafier (Arabisch) is de aanduiding voor een ongelovige door moslims. In een meer bredere betekenis betekent kafirhij die het bestaan van God ontkent, een atheïst dus."

Hathot beschrijft het album als zijn coming out als ex-moslim. Via hiphop-platform Rapnieuwstv op Instagram deed Aziz een poging zijn debuut te pluggen bij de doelgroep, maar hij stuitte op talloze haatreacties. Zo was daar NPO-lieveling Ystijd die schreef "Dit is dus wat ze bedoelen met een psychose" en allerhande verwijzingen naar de "dag des oordeels" waarop Hathot wel anders zal piepen. Niet heel verrassend en vooral niet lief.

Daarom breken wij graag een lans voor deze seculiere rappert. We pretenderen heus niet de grootste rapkenners te zijn, maar voor een debuutalbum zitten er best toffe tracks en rake barz (ofzeau) tussen. Het lef waarmee Aziz Hathot alle haram-roepers van zich afschudt maakt wat ons betreft elke muzikale op- of aanmerking meer dan goed. Kafir is een banger, een parel voor het vrije woord. 

We wensen Aziz Hathot een carriére vol kapotte heilige huisjes. En zoals hijzelf in deze "excuusvideo" rapt, "schijt aan de halalpolice".

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Lees. Eddy Terstall & de Vastberaden Rebellenclub

Zeldzaam. Twee mensen die redelijke dingen zeggen. Op links, in Vrij Nederland. WAT IS DEZE TOVENARIJ?

@Van Rossem | 12-08-18 | 13:03 | 0 reacties

Wat Wierd zegt. En Eddy ook

Telegraaf & Volkskrant samen op barricade voor een Vrij Nederland

@Pritt Stift | 18-05-18 | 09:01 | 0 reacties

Rapnieuws! Zingende BiZa-ambtenaren van Ollongren rappen over diversiteit

Er gaat weleens wat fout met de ICT’s bij de overheid. Omdat alles wordt gefinancierd met gemeenschapsgeld heeft het verder geen gevolgen voor de verantwoordelijken.

@Van Rossem | 19-11-17 | 14:14 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.