Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Awww. Deurwaarder veilt Zoetermeerse familiekat

lievekleinekat100.jpgIedereen zit zich maar helemaal het lamlazarus de schulden in te lenen, maar terugbetalen HO MAAR! Nou, mensen, dat gaat dus even lekker zomaar niet! Gelukkig zijn er nog koene strijders in deze wereld, zoals deurwaarder Henry Overdevest. Een klasbak. Iemand die zich graag hard maakt voor al die hardwerkende en geldbehoevende bedrijven en belastingdiensten die zitten te zweten om hun welverdiende centjes, terwijl die graffamilies weigeren hun Random Reader te trekken. PAK ZE HENRY OVERDEVEST! Die woorden zijn aan hem wel besteed. Woensdag gaat Henry de kat van een familie in Zoetermeer veilen. De huiskat, ja. Van een familie. Want, zo redeneert Henry, "zo'n kat behoort tot de vermogenspositie van de schuldenaar. Hij kan zomaar honderden euro's opleveren." Motherfuckers willen niet betalen? Dan komt Henry je lievelingskat halen. En waarschijnlijk ook wat meubels, auto's, erfstukken en natuurlijk de lievelingsknuffels van de kinderen. Geen euro's betalen? Dan komt Henry desnoods je fucking aaipoes verkopen. Heeft Henry dan geen enkel medelijden? Nope. "Het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden", aldus Henry tegen Omroep West over woekerkreditbedrijven, de belastingdienst, leenboeren en kopen-op-afbetaling-met-kleine-lettertjes-winkels. "En als we iemands auto veilen, is dat ook sneu. Er ligt een uitspraak van de rechter op tafel, de schuldenaar is veroordeeld om aan de schuldeiser geld te betalen, en als er dan niet vrijwillig betaald wordt, gaan we veilen." Bam. Gerechtigheid zal zegevieren, de wet uitgevoerd en Henry pakt daar een mooie commissie op. Want zo'n lieve aaikat levert toch al snel enkele honderden euro's op voor de schuldeiser. Morgen lekker bieden, jongens! Hoppa, schuldgevoel is voor kleine meisjes en over kleine meisjes gesproken, het is voor Henry jammer dat het illegaal is om kleine meisjes te veilen want die leveren in bepaalde circuits nog veel meer euro's op. MIAUW! Veiling van kat gaat niet meer door, onder andere na protest van de Dierenbescherming. Henry is niet bereikbaar voor commentaar.

Reaguursels

Inloggen

Julia | 11-05-16
Misschien hadden ze die kat al in de tijd dat ze het wel konden betalen.

Iedereen: Ik heb alles goed onderzocht en de mensen zitten in een faillissement. Ik heb het curatorverslag gelezen en niets, helemaal niets wijst richting overbesteding. Wel een gevoelloze concurrent die deze mensen kapot heeft gemaakt. Daarna zijn er veel meer schulden bij gekomen. Het is een afschuwelijk verhaal zoals er duizenden zijn in NL en dat heeft niets te maken met onverantwoorde bestedingen of iets kopen dat je niet kunt betalen.
De deurwaarder weet dit donders goed dus het blijft voor mij een teringhond en ik hoop dat zijn kinderen zichzelf ooit verkopen. Laat deze deurwaarder met z'n dikke zeiljacht maar helemaal naar de andere kant van de wereld zeilen en daar blijven.Die vent spoort echt niet. Ik hoop dat hij hier een hoop last van krijgt.

Vespucci | 11-05-16 | 16:44

Uiteindelijk komt het er op neer; door de welvaart zijn mensen hun eigen huisdieren als echte mensen gaan zien... terwijl... het blijven gewoon toch echt wel dieren. Opvallend dat hier op de site altijd word geschreeuwd dat mensen geen kinderen moeten krijgen wanneer zij het niet kunnen betalen... dat zo ook in het geval moeten met huisdieren... huisdieren kosten nou eenmaal geld. Vooral katten en honden hebben een hoge aaibaarheidsgehalte, maar wat nou als het ging om een hagedis ofzo? Wanneer je huisdieren niet kunt betalen zou je er ook niet aan moeten beginnen en ja wanneer je het niet meer kan betalen zou je ze spijtig genoeg ook weer helaas weg moeten doen.

Julia | 11-05-16 | 12:35

@rickstick 10:14
Lees m'n tegel van 00:35. Misschien goed om te melden dat m'n zus 5 jaar daarvoor ook een raskat kreeg.
Verder zou je in je "o zielige ondernemer verhaal" ook kunnen meenemen dat een zeer grote oorzaak van onbetaalbare schulden is dat ondernemers, banken, kredietverstrekkers zaken leveren die voor de klant onbetaalbaar zijn. Was dat niet ook de oorzaak vd kredietcrisis? Als deze parasieten vooraf zouden controleren of iemand geregistreerd staat, of vooraf (aan)betaling zouden vragen zou er minder ellende zijn. Maar nee, dollartekens en omzet zijn heilig.

RoBD=Skullfucker | 11-05-16 | 10:48

Mooie reacties hier weer. Die mensen maken een hoop schulden en duperen misschien wel een hardwerkende ondernemer of een particuliere huizenverhuurder. Ten einde raad en na meerdere aanmaningen gaat een van die schuldeisers naar de rechter, wat hem waarschijnlijk een hoop geld kost en dan blijkt er vervolgens ook nog praktisch niks in die boedel te zitten, die schuldeiser denkt nog: ach ik krijg in ieder geval nog een halve maand huur vergoed als die kat straks verkocht is, maar nee, de Facebookbrigade mengt zich erin en hij krijgt helemaal niks. Schuldeiser blijft met een dikke schuld zitten en die mensen mogen lekker hun dure raskat houden die ze in de eerste plaats misschien niet eens hadden moeten kopen gezien hun financiële situatie.

rickstick19 | 11-05-16 | 10:14

Henry even bij de haren pakken en de deur even dicht doet ,zodat zijn vervelende kop tussen de deur komt . Sorry deurwaarder ,de deur waaide even dicht ,u moet toch alles weten over deuren ,heeft u zich bezeerd??

fleurtje | 11-05-16 | 09:52

Hoeveel bankdirecteuren zijn van hun aaipoes kwijt geraakt? Precies nul. Volgens mij hadden die wat meer schulden gecreëerd. Henry heeft psychopathische trekjes. Totaal geen gevoel in zijn donder.

Galspuier | 11-05-16 | 09:29

Dr. Vigilante "rijken bestaan vrijwel niet.." Nee inderdaad... het zijn zulke arme sloebers in de Quote 500. En die tegenstelling tussen arm en rijk is verzonnen door links. Rijken hebben altijd hard gewerkt en zijn zo rijk geworden. Inderdaad Dr. Vigilante... Panama Papers laat zien hoe hard er gewerkt is voor iedere euro en hoeveel geld er door de rijken wordt afgedragen. Me dunkt dat er genoeg de schatkist in rolt over de rug van de zwakkeren in dit land. Voor hen is het leven geen belastingparadijs.Er zal best een kern van waarheid in uw verhaal zitten. En niet iedere rijke ontduikt de belasting. Maar een nuance hier en daar kan in uw verhaal geen kwaad. In dit land zijn er steeds meer mensen die in de problemen komen buiten hun schuld om. In de wao raken, partner raakt in ww en de hypotheek kan niet meer betaald worden, de zorgrekeningen ook niet dus dan maar niet met lichamelijke klachten naar de arts... met alle mogelijke gevolgen van dien, Dr. Arrogante...

Opinion1970 | 11-05-16 | 09:15

Kinderen doen het in de vrije verkoop ook goed, meneer Overdevest.
Misschien kent U in Uw naaste omgeving wel een paar gegadigde?

mallekater | 11-05-16 | 07:55

Dr. Vigilante | 10-05-16 | 22:28
"Rijken bestaan niet... verzinsels van links..." okdoei

Ikmaakdehuisregels | 11-05-16 | 02:54

Goed idee om die kat te veilen. Mensen die hun schulden niet terug betalen maar wel nog meer lenen zodat ze hun extreem dure hobby (een kat houden) kunnen onderhouden -1.

Flapuidt | 11-05-16 | 00:40

@Dr. Vigilante 22:28
2013. M'n zus breekt been, scheenbeen versplintert . revalidatie. Complicatie, dystrofie. Na 2 jaar ziekte ontslag. Na 3 jaar 50% afgekeurd. Nieuwe baan kan ze vergeten. Nu 20 uur vrijwilligerswerk per week.
Zus heeft dochter met autisme. Heeft zorgbudget. Wordt beheerd. Beheerder betaalt zorgverzekeraar niet. Die het verhalen op m'n zus. Deurwaarders. Schuldsanering.
Inderdaad, "de armen krijgen het geld met bakken toegeworpen". Ik vind u een zelfingenomen flapdrol. En verder ongezien de .....

RoBD=Skullfucker | 11-05-16 | 00:35

De reden dat een aantal bekenden van mij het geld in beheer hebben. Niet omdat ze niet wilden betalen, maar vanwege opnames in psychiatrische ziekenhuizen, waardoor uiteindelijk de drie herhalingen natuurlijk ook voorbij waren gegaan. Als het eenmaal bij een deurwaarder is, is bezwaar maken praktisch onmogelijk. Erg vervelend, want psychisch ziek zijn is zonder dit soort gedoe al lastig.

Ken het verhaal van deze familie verder niet, maar was blij te lezen dat het niet doorgaat. Had echt even het idee mee te bieden in de hoop dat ik hun de kat terug zou kunnen geven.

Artan83 | 10-05-16 | 23:13

@Watching the Wheels | 10-05-16 | 18:34 & @Ikmaakdehuisregels | 10-05-16 | 18:45

Het verkopen van een huisdier is iets anders dan wreedheden als het verkopen van kinderen als slaven of het wegnemen van organen, die ernstige schendingen van mensenrechten zouden vormen. Gangbaar is dat mensen dierbare bezittingen zonder grote financiële waarde (en dingen als trouwringen) mogen behouden. Op zich zouden huisdieren daar ook onder kunnen vallen, ware het niet dat een kat al snel 35 euro per maand kost (en een grote hond nog meer). Als je schulden moet afbetalen heb je dat geld niet. Als het dier dan toch weg moet kan je het ook wel verkopen. Als we vinden dat het een recht van mensen is om gratis voer te krijgen voor hun huisdieren als ze dat zelf niet meer kunnen betalen moet dat uit algemene middelen worden betaald, niet uit de portemonnee van mensen die toch al het slachtoffer zijn van wanbetalers.

Rijken bestaan vrijwel niet, en de zogenaamde tegenstelling tussen arm en rijk is vooral een verzinsel van links Nederland. Ik weet me nog goed te herinneren dat er bij de laatste verkiezingen een debat was waar de inkomensdefinitie van een rijk huishouden zo laag was vastgesteld dat een gezin bestaande uit een verpleegster en een politieagent al tot de rijken behoorde (en aan het nivelleerfeest mocht deelnemen). Qua inkomen verdient de rijkste 1% ongeveer 150k bruto, wat overeenkomt met een nettosalaris van 6.500 euro. En die mensen maken gemiddeld heel wat meer uren dan Jan modaal. Bovendien moet je hun salaris eigenlijk niet gelijken met dat van de gemiddelde Nederlander, want het zijn vaak ouderen op de top van hun carrière. Ik heb wel eens een onderzoek naar miljonairs gelezen. De overgrote meerderheid van de miljonairs zijn ondernemers die (a) een succesvol bedrijf hebben, en (b) een zuinige levensstijl. Mensen dus die hun geld dankzij hard werken zelf hebben verdient, en bovendien meestal geen pensioen van de zaak hebben. De armen waar jullie het over hebben krijgen daarentegen - zoals al in heel wat topics is aangetoond - het geld daadwerkelijk met bakken tegelijk toegeworpen. Het valt me altijd tegen dat de oorzaken voor het falen van mensen nooit bij die mensen zelf wordt gezocht. Dat terwijl er een sterk verband is tussen inzet en uitkomsten, en je bij de zogenaamde 'armen' ziet dat hun sociaal-maatschappelijke positie sterk is gecorreleerd met allerlei wangedrag. Als je financieel op je eigen benen staat wordt je niet alleen verplicht om te betalen voor dingen waar mensen die niet in hun eigen onderhoud voorzien recht op menen te hebben, je moet je ook nog eens schuldig voelen voor het lot van deze mensen.

Dr. Vigilante | 10-05-16 | 22:28

Het komt wel goed , gewoon stug doorwerken en -zuinig- leven.
Maar kan me door dit gezeur goed voorstellen hoe makkelijk het is
in een financiële klote positie te komen , zonder dat je daar stupide beslissingen voor neemt ( jezelf in de schulden werken door dure aankopen of boven je stand leven )
Eigenlijk is het gek, in een verzorgingsstaat , al ruim 2 jaar niet naar een dokter gaan of tandarts durven bezoeken omdat je niet nog meer schulden wilt maken ( eigen risico ).
Op dat gebied, ja.. vroeger was alles beter.

Maar, waar het me om gaat ( wij redden ons er wel weer uit ) , vergis je niet in mensen die in een deurwaarde situatie belanden.
Ja, er zijn mensen ( zat ) die schulden maken omdat het kan, zoals alles op afbetaling kopen.. Een te duur huis , een dure auto rijden..
Maar er zijn er ook genoeg, die dit allemaal niet hebben gedaan, en toch door domme pech in een behoorlijk zuur pakket terecht komen.
Eigenlijk kan je daar pas echt over oordelen als je de situatie van -die- mensen kent. Op afstand... lastig te zeggen..

Je ziet het ook niet aan de buitenkant, je word erg goed in het verbergen van je eigen problemen. Zelf, geen moeite door te vertellen "sorry ik kom niet naar deze sociale verplichting, ben blut"
Veel mensen , durven dat niet, en proberen de schone schijn hoog te houden.

Ophetgemakhoor | 10-05-16 | 22:03

Of verwacht je soms van (bijvoorbeeld) de Wehkamp dat die eerst een studie gaat doen naar je betalingsverleden, voordat ze die flatscreen bij je komen afleveren? Zou ik toch een beetje raar vinden.
@EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 19:02

Waarom zou dat raar zijn? Waarom zou in dit hypothetische voorbeeld Wehkamp alles risicoloos op de pof mogen verkopen terwijl de kopers nadien het niet eens kunnen betalen?
Natuurlijk hebben de kopers ook een verantwoordelijkheid alleen de verantwoordelijkheid ligt nu volledig bij de kopers tot in de hel. En daar gaat het om: tot in de hel.

Dat schuldeisers alles risicoloos willen doen (maar wel flink wat centjes opstrijken) dat blijkt wel bij Griekenland. Honderden Miljarden uitlenen onder het mom van de rijke Noord-Europese belastingbetalers betalen toch alles terug terwijl je op de klompen kunt aanvoelen dat Griekenland weinig terug kan betalen want ander cultuur, corruptie, noem maar op.

ProAsfalt | 10-05-16 | 21:17

Ik blijf me verbazen over reacties op dit soort berichten... Wat zijn 'dierenliefhebbers' toch doodenge mensen.

Williz | 10-05-16 | 21:11

Ik werk op een bewindvoerderskantoor (daar helpen we vooral mensen met schulden). Wat nu zo typisch is; onze cliënten hebben bijna allemaal 1 -of meerdere- huisdieren die ze zich niet kunnen veroorloven. Het diertje is hiervan de dupe (kosten voer, dierenarts etc.) Waarschijnlijk is dit katje straks beter af...

Maar wat lomp van de deurwaarder... Misschien zijn dit wel mensen die tot voor kort prima voor het beestje konden zorgen.

We weten te weinig over deze situatie om er over te oordelen. Het is voor iedereen verdrietig...

Lief Meisje | 10-05-16 | 20:52

Deze deurwaarder moet eens een flinke elektroshock krijgen om z'n hypothalamus weer te laten functioneren. Wat een eersteklas griezel is dat zeg.

En voor de mensen die zo'n duidelijke mening hebben over schuldenaren is hier beeld. Het huis van de schuldenaren staat te koop. Keurige nette Nederlandse mensen zonder overdreven luxe in het huis. Deze veiling brengt een paar tientjes op. De kinderen zijn de rest van hun leven getraumatiseerd en dit afschuwelijke verhaal gaat de samenleving nog veel meer geld kosten.
Kijk maar eens naar die kinderkamertjes, als je dan niet bijna moet kotsen mis je een paar hersencellen.
www.holland-huis.nl/makelaars/aanbod/k...

Vespucci | 10-05-16 | 20:40

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 18:58
Ik zeg niet dat ze zielig zijn.. maar negen van de tien keer heeft het met iets te maken waar de persoon in kwestie geen ene reet aan kan doen.. (Ja het kan van vandaag op morgen gebeuren) En verder zouden bepaalde mensen gewoon niet kunnen mogen lenen (en precies daar word het meest aan verdiend) Dat de kosten voor een ander omhoog gaan heb je dus meestal aan de financier te danken die te pas en te onpas geld uitleent en er mee weg komt om mensen dan opeens wanbetaler te noemen.. Terwijl ook de financiers genoeg ervaring hebben om te weten waar ze aan begonnen...

Ikmaakdehuisregels | 10-05-16 | 20:35

Ophetgemakhoor | 10-05-16 | 19:41

Heftig zeg... moet er niet aan denken maar zou ook mij kunnen overkomen, sterkte

swaffie | 10-05-16 | 20:33

Agressie tegen de deurwaarder is alleen zinvol bij een huisuitzetting. Daarvoor beland je met een beetje pech voor een x-tal jaar achter de tralies.

Verder kun je door overleg en openheid veel gezeik en kosten besparen en had je een executieverkoop kunnen voorkomen.

Zieke Dichter | 10-05-16 | 20:11

Ophetgemakhoor | 10-05-16 | 19:41
Kan helaas iedereen gebeuren. Sterkte ermee, er is vast ergens licht aan het eind van de tunnel!

Bruine Beer | 10-05-16 | 20:01

@Bruine Beer

Zo ben ik redelijk in de problemen geraakt, van 2 verdieners , zonder schulden naar allebei WW in een maand tijd.
Daarna medisch gelazer, hoewel goed verzekerd voor erg veel geld moeten bijleggen voor de revalidatie en behandelingen .
Doe er dan nog wat stupide pech bij ( cv ketel stuk.. wasmachine pleegt zelfmoord ).. zaken die je toch nodig hebt..
Inmiddels weer werk ( 1 verdiener nu ) , maar is de combinatie vaste lasten en afbetaling aan de verzekering nauwelijks op te brengen.
En zo draai je steeds dieper in de stront.
Ik hou de deurwaarde buiten de deur , maar nét aan..

En dan heb je je niet blut gekocht aan zooi op afbetaling , werk je hard..

En toch, zonder moeite kom je in het rijtje van mensen met een betaling achterstand.

Ophetgemakhoor | 10-05-16 | 19:41

Een kat veilen is echt verschrikkelijk en levert voor het dier en de eigenaren veel stress op. En het levert niets op, de enige die verdient is de deurwaarder, er blijft echt niets over voor de schuldeiser. Zodra die boel geveild is blijven de mensen met niets achter, ze komen dan nog dieper in de problemen. Uiteindelijk moeten er weer nieuwe spullen komen, bijstand, begeleiding en psychiatrische hulp, daklozenopvang etc,etc. Driemaal raden wie dat gaat betalen, wij!

Nietdeminste | 10-05-16 | 19:28

Zo'n deurwaarder neemt echt geen waardeloze asiel-kat in beslag (hoogstens om het diertje te redden van een dierenbeul).
Als dat beest honderden euro waard is dan is dat gewoon een belegging geweest van de bezitters en onderdeel van de inboedel. Van een boer zul je ook zijn koeien in beslag nemen.

******** | 10-05-16 | 19:23

Gisteren op Radar een item waarin naar voren kwam dat bijna een derde van de problematische schulden ontstaat door medische kosten die iemand niet kan dragen en ook niet kan vermijden.

Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. In hetzelfde gezin beide volwassen een medisch probleem. Eigen risico maal 2, dus minstens 750 euro. Eigen bijdrage hier, niet vergoed medicijn daar, behandeling blijkt niet of maar gedeeltelijk vergoed te worden zus en zo. Radar rekende het voor, je kon zo op 11.000 euro zitten.

Ja, de verzekeraar is best bereid een afbetalingsregeling te geven. Maar wel binnen een jaar het hele bedrag betalen. Zit je dan met je huurhuis, schoolgaande kinderen en anderhalf keer minimumloon. Die afbetaling van bijna duizend de maand red je een paar maanden, dan een maand niet. En bij niet nakomen is de hele schuld volledig en direct invorderbaar, ergo, you're fucked.

Bruine Beer | 10-05-16 | 19:03

@ProAsfalt | 10-05-16 | 18:49

Zolang je niet handelingsonbekwaam bent/onder bewind/curatele staat, is iedereen zèlf verantwoordelijk voor zijn financiële handelingen. Het is niet aan de schuldeiser om bij iedere individuele klant na te gaan of hij/zij t.z.t. zijn rekeningen wel gaat betalen. Of verwacht je soms van (bijvoorbeeld) de Wehkamp dat die eerst een studie gaat doen naar je betalingsverleden, voordat ze die flatscreen bij je komen afleveren? Zou ik toch een beetje raar vinden.

Er bestaat toch echt nog zoiets als 'eigen verantwoordelijkheid'. En voor wie die eigen verantwoordelijkheid niet kan dragen, OF door onvoorziene omstandigheden in de problemen is gekomen (want dat bestaat natuurlijk ook nog), zijn er vele instanties die zich inzetten voor mensen met schulden. Vaak nog gratis ook...

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 19:02

@Ikmaakdehuisregels | 10-05-16 | 18:45

Nee, een nier verkopen om van je schulden af te komen is volgens het NL recht (boekje 3 en 6 BW), zoals dat genoemd wordt, een overeenkomst "in strijd met de openbare orde en/of goede zeden", en als zodanig een nietige overeenkomst. Voor de duidelijkheid: dat kan dus NIET.

En hoezo zijn mensen die in de schulden geraken altijd 'zielug'? Ik ken er uit hoofde van mijn vak zàt die gewoon niet kunnen rekenen en het IQ hebben van een pinda, naast uiteraard niet in staat zijn om weerstand te bieden aan de verleidelijkheid van bezittingen. Niet voor niets komen dit soort gasten uiteindelijk vaak onder (beschermings)bewindvoering.

Bedenk ook eventjes dat alle kosten van wanbetalers uiteindelijk worden doorberekend aan klanten die wèl netjes op tijd hun rekeningen voldoen...

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 18:58

@UPI | 10-05-16 | 16:07
Rustig !!
Moet ik straks weer bammetjes smeren...

Wijze uit het Oosten | 10-05-16 | 18:56

@EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 18:46
Het zou die schuldeisers ook sieren om niet te pas en te onpas bij iedereen schulden te laten ontstaan.

ProAsfalt | 10-05-16 | 18:49

Heel jammer, maar volgens het Nederlandse BW is een (huis)dier gewoon een 'zaak', en als die 'zaak' een aanzienlijke geldelijke waarde vertegenwoordigt (wat in geval van een raskat zeker het geval kan zijn), dan kan die 'zaak' naar letter van de wet gewoon door de deurwaarder ter veiling in beslag genomen worden, hoe raar 't ook klinkt.

In de praktijk zullen deurwaarders hier doorgaans vanaf zien - de meeste deurwaarders zijn immers ook maar gewoon mensen met gevoelens.

En in plaats van keihard "SCHANDE!111!!!" te roepen zou men natuurlijk ook eens kunnen stellen dat schuldenaars gewoon hun schuld moeten inlossen. Achterhaald concept, ik snap 't.

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 18:46

@necrosis | 10-05-16 | 14:27
Voor een lekkere poes doe ik ook mee !

Wijze uit het Oosten | 10-05-16 | 18:46

Dr. Vigilante | 10-05-16 | 18:05

Maar met die redenatie zouden ze bijv. ook een nier kunnen veilen ten gunste van een schuld dus... Want ja schulden moeten betaald worden... In deze tijden is er gewoon een te grote kloof tussen "arm" en stinkend rijk..
Een boete of ontslag is voor de ene peanuts en de ander zou zelfs zn beste vriendje (die zonder oordeel tenminste nog gewoon op schoot wil liggen) kwijt moeten raken?

Ikmaakdehuisregels | 10-05-16 | 18:45

@Dr. Vigilante | 10-05-16 | 18:05
Bedoel dat levende wezens geen onderdeel zouden moeten uitmaken van een veiling, zolang er geen hypotheek op zo'n dier rust. Als iemand een paard heeft van 20.000 euro waarde met een lening erop, dan is het misschien anders, maar een kat ... de asiels zitten vol met beesten die op een goed baasje wachten. Dit lijkt vooral plagen van die deurwaarder, dus goed dat ze hem aanpakken.

Watching the Wheels | 10-05-16 | 18:34

Zou ie dan mijn muizen ook kunnen veilen..? Ik heb er hele kuddes van.. Hoort bij de inboedel.. Moet ie ze wel zelf vangen, maar dat lijkt me voor geldwolven geen probleem...

Ikmaakdehuisregels | 10-05-16 | 18:30

Slimme deurwaarder. Vordering opgekocht dus nou zullen ze betalen ook.

WernerT | 10-05-16 | 18:29

@Dr. Vigilante | 10-05-16 | 18:05
En waarom stonden z'n kinderen dan niet op de lijst?

Watching the Wheels | 10-05-16 | 18:19

Policor ten top, dit artikel. Bizar dat men het blijkbaar normaal vindt dat mensen die anderen duperen door rekeningen niet te betalen wel gewoon geld uitgeven aan allerlei luxe zoals huisdieren. Die kat moet sowieso naar een nieuw baasje, en dan is het volkomen logisch om hem gewoon te verkopen. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de verplichtingen die ze zijn aangegaan, niet de schuldeisers namens wie de deurwaarder optreedt. Je kan wel stellen dat mensen het recht hebben om hun huisdier te houden, maar rechten zijn altijd onlosmakelijk verbonden met plichten en in dit geval met de plicht voor de schuldeiser om van een deel van zijn vordering af te zien. We leven helaas in een tijd waarin een steeds grotere groep mensen recht meent te hebben op zaken waarin ze zelf niet willen of kunnen voor zien, terwijl ze van de steeds kleiner wordende groep die nog wel op eigen benen staat wel verwachten die die ervoor opdraaien.

Dr. Vigilante | 10-05-16 | 18:05

"Daarbij doen deurwaarders gewoon hun werk."

Weet je wie ook gewoon hun werk deden?

UPI | 10-05-16 | 17:48

The_iron_boar | 10-05-16 | 14:12
Er is inmiddels wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat mensen die langdurig met schaarste te maken hebben op een andere manier beslissingen nemen dan 'normale' mensen. Voor normale mensen dome beslissingen, maar voor hen die vanwege hoge schulden van dag tot dag of zelfs van uur tot uur leven begrijpelijk. Het IQ van mensen die lang met schaarste te kampen hebben daalt ook daadwerkelijk.

Al met al kun je niet iedereen over een kam scheren, de beoordeling hoe iemand met schulden aan te pakken is m.i. altijd maatwerk. Soms is sanering een redelijke reddingsboei, anderen verdienen dat weer niet.

BlowingBubbles | 10-05-16 | 17:44

Al dat geklaag over deurwaarders en huisdieren, een huisdiertje dat sterft is ook binnen een dagje wel verwerkt hoor. Daarbij doen deurwaarders gewoon hun werk. En die lulletjes die roepen dat de meeste mensen buiten hun schuld in de problemen raken..... BS alert, de meeste schuldenaren zijn gewoon mensen die hun kop in het zand steken in de hoop dat problemen verdwijnen. Mensen die adequaat handelen kunnen altijd wel een regeling treffen of tijdig in een saneringstraject terecht komen, zonder onnodige extra kosten.

Rimmer | 10-05-16 | 17:40

-weggejorist-

SnoopNL | 10-05-16 | 17:39

Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk, schulden moeten betaald worden, maar ergens klopt er iets niet als aan de ene kant zelfs huisdieren geveild worden terwijl aan de andere kant bankdirecteuren en woningbouwverenigingbaasjes, die met gemeenschapsgeld gered moeten worden, enorme gouden handdrukken krijgen.

spanarchist | 10-05-16 | 15:56

Dat zijn twee verschillende zaken die los van elkaar opgelost moeten worden. Je kunt ze niet aan elkaar knopen. Niet betalen (of heel laat betalen)veroorzaakt ook veel leed bij bijvoorbeeld kleine zelfstandigen die daar zelfs zelf failliet door kunnen gaan. Die hebben niets te maken met zakkenvullende Woningcorporatie bestuurders of ander graaituig.

BlowingBubbles | 10-05-16 | 17:39

@The_iron_boar | 10-05-16 | 16:57
Niet iedereen is gezegend met kinderen.
P.S. ik rem niet voor wilde zwijnen.

VerenigingVanDieven | 10-05-16 | 17:25

Ja kut!

Ik wilde net honderd miljoen miljard bieden. (Wel via TOR browser uiteraard)

Pompenkoning | 10-05-16 | 17:25

Ik lig hier helemaal dubbel om die figuren die hier vertellen dat hun kat voor hen gelijk is aan een kind en vervolgens gaan dreigen met tokkiegeweld voor degene die aan hun stinkbeest zit. Hoe fukking achterlijk kun je in vredesnaam zijn? Ik hoop van harte dat de drie katten die ik in mijn leven onder de wielen heb gehad van dit soort zielenpoten waren.
The_iron_boar | 10-05-16 | 16:57

Je bedoelt die ene persoon waar je nu helemaal los op gaat en als meervoud telt? Nee jij bent lekker, het leuk vinden om dieren over te rijden. Doe me dan maar gestoorde kattenvrouwtjes.

Halveneger | 10-05-16 | 17:07

Henry Overdevest , de naam komt me zo bekend voor.
Is die niet eens veroordeeld voor een zedendelict ?
Kan me vergissen, maar de naam komt me zo bekend voor.

Kan het me op zich wel voorstellen, geen mens wat gezien wilt worden met Henry Overdevest als partner.
En zelfs een deurwaarde moet natuurlijk wel eens z'n kwak kwijt..

Ophetgemakhoor | 10-05-16 | 17:03

Ik krijg wat van dat eeuwige medelijden met wanbetalers. Negen van de tien keer zijn dat onverantwoordelijke luchtfietsers met de volwassenheid van een doppinda. Wie zijn post wekenlang ongeopend op tafel laat liggen, krijgt wel eens een aanmaning ja. Of een dwangbevel. En dat kost ook allemaal geld ja. Dit soort financiële dwaallichten zijn mede de oorzaak van belastingen, die opgehoest dienen te worden om ze met een fatsoenlijke schuldhulpverlening nog enigzins binnen de lijntjes te houden.

His Lordship | 10-05-16 | 16:58

Ik lig hier helemaal dubbel om die figuren die hier vertellen dat hun kat voor hen gelijk is aan een kind en vervolgens gaan dreigen met tokkiegeweld voor degene die aan hun stinkbeest zit. Hoe fukking achterlijk kun je in vredesnaam zijn? Ik hoop van harte dat de drie katten die ik in mijn leven onder de wielen heb gehad van dit soort zielenpoten waren.

The_iron_boar | 10-05-16 | 16:57

Gaat niet door, de deurwaarder is zich kapot geschrokken van alle commotie en is uit het zicht verdwenen. Er waren bieders die de kat terug wilden geven.

Implants | 10-05-16 | 16:53

Ik ga even met de onion router een email aan maken en dan met de TOR browser heullll hoog bieden op dat beestje.

Come and get me :D

Pompenkoning | 10-05-16 | 16:52

Die kat loopt gewoon terug naar huis.
Hij kan die schuldenboef beter zijn nieren eruit snijden en verkopen op internet. En zijn netvliezen. En huid van zijn rug en zijn reet. Aan de hoogste bieder in Dubai. Geld is geld. Wat zullen we nou hebben.

squadra | 10-05-16 | 16:45

@Toetsiemonster | 10-05-16 | 15:33
De wens is de vader van de gedachte dat Henry ooit gaat inzien dat het systeem niet helemaal klopt. Daar heeft hij de gevoelige hersencellen niet voor. Heel misschien als hij zelf eens heel diep valt, en dat kan iedereen overkomen, met als gevolg dat zijn huis of auto naar de veiling gaan, gaat er in de verte iets dagen.

miss error | 10-05-16 | 16:35

Mis. Niet m8s. Nog even oefenen met swipen

mereggie | 10-05-16 | 16:27

Schulden + een raskat. Daar gaat het m8s. Niet bij een deurwaarder die er voor de gedupeerden zoveel mogelijk geld uit probeert te trekken.

mereggie | 10-05-16 | 16:26

-weggejorist-

UPI | 10-05-16 | 16:07

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

-weggejorist-

Groffert | 10-05-16 | 16:01

Een scheiding, ziekte, ongeluk, ontslag, faillisement door niet betalende crediteur of onverwachte belastingaanslag, er zijn genoeg redenen om opeens in de schulden te raken, het kan vrijwel iedereen overkomen.
Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk, schulden moeten betaald worden, maar ergens klopt er iets niet als aan de ene kant zelfs huisdieren geveild worden terwijl aan de andere kant bankdirecteuren en woningbouwverenigingbaasjes, die met gemeenschapsgeld gered moeten worden, enorme gouden handdrukken krijgen.

spanarchist | 10-05-16 | 15:56

MRF2739 | 10-05-16 | 15:47

Ook duizend plusjes voor jou!! ++++++++++++++++++++++++++++

subversief | 10-05-16 | 15:55

Als je katten gaat vergelijken met kinderen heb je toch ook echt een klap van de molenwiek gehad. Het is uiteraard sneu voor die mensen, maar betalen hoort helaas ook bij het leven.

Tomeegee | 10-05-16 | 15:54

NLseSlaaf | 10-05-16 | 15:48

Duizend plusjes voor jou!!!!++++++++++++++++++++++

Ik heb er twee.

subversief | 10-05-16 | 15:54

Fijn dat de veiling niet doorgaat. Er lopen toch nog fatsoenlijke mensen rond op deze wereld.

Kennelijk is 't bij Henry Over de Rooie Vest in zijn ziekelijk brein toch geland dat een slechte reputatie slecht is voor business! Had ie dat maar eerder moeten bedenken.

MRF2739 | 10-05-16 | 15:52

Een leuke vraag aan Jetta Klijnsma (PvdA = Partij van dwangArbeid) telt deze dure raskat nu mee voor de vermogenstoets inzake de bijstand of zijn alle kattenrassen vrijgesteld?

ProAsfalt | 10-05-16 | 15:51

Diegene die aangeeft dat huisdieren gewoon een voorwerp zijn wil ik graag vragen of ze het ook normaal gaan vinden als hetzelfde geschied met die kinderen van hun. Mijn katten zijn mijn kinderen en daar blijft iedere fucking nil vanaf. Denk je dat wel te doen dan zul je de gevolgen moeten dragen. Mijn katten zijn mijn kinderen en daar blijf je met je poten vanaf.

NLseSlaaf | 10-05-16 | 15:48

Draak uit Brabant | 10-05-16 | 14:12

Ik ben een goed mens en niet haatdragend, maar zodra mensen aan mijn huisdieren komt, bescherm ik ze als mijn kinderen en dat komt het slechtste in my naar boven: en dat betekent dat ik ze grondig sloop tot op het bot!
Daarna maak ik ze ook financieel kapot, want ik heb de macht en de kanalen!

Henry Over de Vest is gewoon een zielig gefrustreerde mannetje met een kleine piemel die mensen ter compensatie doelbewust vernederd en daar heb ik geen enkele compassie mee! Bedrijven die met deze man zaken doen, staan bij mij op de zwarte lijst.

MRF2739 | 10-05-16 | 15:47

@bArAbAts | 10-05-16 | 15:29
Een kat is luxe?
Wat te te denken van mobiele telefoons?
Die kosten meer per maand, maar schijnen tegenwoordig eerste levensbehoefte te zijn.

necrosis | 10-05-16 | 15:45

Deze deurwaarder heet nog geen Dreverhaven.

glebber | 10-05-16 | 15:43

Henry is een zielig mannetje. Hij heeft weinig hersenen en is daarom het vak in gegaan van deurwaarder. Henry is onderdeel van een systeem waarin de mensen welke een risico nemen door op krediet te leveren dat risico hebben verlegd naar hun afnemers. Dat hebben ze gedaan door het wettelijk in te voeren. Henry is blij met deze wet want op deze manier kan Henry ook wat centjes verdienen en zelfs misschien wel een leuk koopwoninkje wonen en in een lease auto rijden. Henry denkt er niet over na want befehl ist befehl. En dat is vanuit zijn gedachtewereld terecht. Ooit komt er misschien een dag dat ook Henry inziet dat het systeem niet helemaal klopt. Dan zal hij ook denken van: Waarom moeten dingen op krediet geleverd worden, wil je iets hebben dan direct betalen of niet kunnen betalen dan wordt er niet geleverd! Ook zal hij misschien medelijden krijgen met de mensen welke de weerstand van het kopen op krediet niet konden weerstaan en door het niet te kunnen betalen hun hele leven werd geruïneerd door Henry in hoogst eigen persoon. De dag dat Henry dit inzicht krijgt zal waarschijnlijk na zijn pensionering zijn. Tot die tijd zal Henry braaf zijn werkzaamheden blijven uitvoeren want waarschijnlijk heeft hij nog een Hypotheek op zijn woning en is het leasecontract van de nog niet afgelopen.

Toetsiemonster | 10-05-16 | 15:33

Waarom mogen de dochters van mensen met schulden eigenlijk niet verkocht worden? Er zijn genoeg kinderloze paren die graag een blank kind willen adopteren in plaats van een Chineesje of Afrikaantje.
Zo´n openstaande belastingschuld moet tenslotte wel betaald worden, zodat de overheid daar heel veel nuttige zaken van kan bekostigen. Vluchtelingenopvang, wachtgeld, ontwikkelingshulp, moskeëen in Amsterdam, topsalarissen voor Vara-presentatoren, er zijn zo veel projecten die financiering behoeven.

spanarchist | 10-05-16 | 15:31

@necrosis, en alle luxe is gewoon not done als je in de schulden zit.... waarom denk iedereen toch dat het normaal is om in de schulden te zitten... en dan moet je maar netjes aangepakt worden... WHY! tis zeer waarschijnlijk verwijtbaar gedrag waardoor men in deze situatie terecht is gekomen!
.
men spreekt hier niet over scheidingen oid... dus dat hoeft er dan ook niet bijgehaald te worden!

bArAbAts | 10-05-16 | 15:29

Geen medelijden met die deurwaarder, zijn alemaal schoften. Een kat kan kwa gezondheid erg achteruit gaan als hij uit zn lieftevolle gezin word getrokken. We hebben het al vaak gezien dat katten zowel als honden mijlenver kunnen lopen om weer bij de baas te zijn en die dieren kijken niet gauw naar een papiertje.

Schoften zijn het. T'is ook niet de eerste keer dat deurwaarders zo ge-uit worden. Ze staan ervoor bekend.

Blauwe Wafel | 10-05-16 | 15:26

Geen medelijden met die deurwaarder, zijn alemaal schoften. Een kat kan kwa gezondheid erg achteruit gaan als hij uit zn lieftevolle gezin word getrokken. We hebben het al vaak gezien dat katten zowel als honden mijlenver kunnen lopen om weer bij de baas te zijn en die dieren kijken niet gauw naar een papiertje.

Schoften zijn het. T'is ook niet de eerste keer dat deurwaarders zo ge-uit worden. Ze staan ervoor bekend.

Blauwe Wafel | 10-05-16 | 15:26

je zal maar familie zijn van zo'n rat. kutvolk.

UPI | 10-05-16 | 15:25

Dit land gaat naar de verdommenis. We brengen liever 6 ton per jaar naar wachtgeldrover en grootverdiener Kathleen Ferrier en dat moet toch ergens vandaan komen.
Brave borst Overdevest draagt graag zijn steentje bij.

daytripper | 10-05-16 | 15:20

geenidee66 | 10-05-16 | 15:10

Die ophef ten voordele van de deurwaarder valt wel mee. Opkopers, weten al vroeg genoeg over het moment van openbare verkoop. Aan het huis, of bij de ingang van het flatgebouw wordt ook al de mededeling gedaan van de voorgenomen verkoop.

Waar het hier nu om gaat is dat er bezwaar wordt gemaakt om een onschuldige kat van huis en haard te beroven. Voorzethaard wordt al verkocht, het enige wat voor het dier overblijft is zijn baasjes, die hopenlijk goed voor hem/haar blijven zorgen.

subversief | 10-05-16 | 15:19

Adversary | 10-05-16 | 13:36
'rashond is bijna altijd per definitie stuk'
Waar baseert u deze onzin op? Bent u zo'n persoon die letterlijk nergens verstand van heeft en dat hier komt verdoezelen?
Komt overigens ook nog bij dat een rashond niet per definitie duur is. Het is niet zoals bij katten. Een simpele Jack Russel inclusief stamboom is een rashond en kost je een paar honderd euro. Een exclusieve rashond uit een gerenommeerde kennel een paar duizend euro. Dat is het verschil.
Bron: mijn grootouders hebben verschillende hondenrassen gefokt.

Draak uit Brabant | 10-05-16 | 15:17

Sano | 10-05-16 | 14:21
Uhh... Het kan iedereen die het nu allemaal picobello voor elkaar heeft zomaar overkomen dat je van welstand in relatief korte tijd in armoede terecht komt. Doordat je man of vrouw opens wil scheiden bijvoorbeeld en je je huis met verlies moet verkopen, terwijl je toen je samen was de lasten prima kon opbrengen. Of dat je door omstandigheden buiten je zelf om op je 50ste werkloos raakt, niet meer aan de bak komt en na je UWV uitkering opeens in de bijstand komt. Er zijn dus wel wat gradaties.
De omstandigheden van de betrokken schuldenaar werden niet vermeld hier. Ik ben er wel voor om minderjarige meisjes uit bepaalde doelgroepen en vrouwen uit gezinnen die van een uitkering moeten leven verplicht de prikpil krijgen. Dat zou al veel helpen. Evenals voor vrouwen in de asielprocedure.

BlowingBubbles | 10-05-16 | 15:16

@spanarchist | 10-05-16 | 14:33
Ik dacht dat normaal was, maar als je wil mag je wel lafjes tegen me aanschurken hoor. Altijd fijn.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 15:16

Nou de reclame stunt voor deze veiling is een groot succes geworden !

www.omroepwest.nl/nieuws/3148871/Veili...

Kat mag bij de eigenaar blijven en iedereen weet van de veiling.... Telegraaf geenstijl dierenbescherming etc hebben allemaal ophef lopen maken ten voordele van een deurwaarder.

Ik stel voor dat al deze media meneer Henry even een rekening sturen voor de gemaakte kosten van de reclame.

geenidee66 | 10-05-16 | 15:10

Het kan ook zijn dat dee mensen buiten hun schuld in de problemen zitten. Chronische ziekte of ontslag. Niet meteen oordelen. Die deurwaarder is gek. Een kat veilen?

pete1023 | 10-05-16 | 15:09

Die Overdevest heeft natuurlijk helemaal gelijk. Met fatsoen, ethisch en moreel besef of een geweten betaal je geen zeilboot.
Jammer dat de kinderen niet geveild kunnen worden, maar hun speelgoed en kleding kan natuurlijk altijd wat waard zijn.

spanarchist | 10-05-16 | 15:03

@bArAbAts | 10-05-16 | 14:56
Een kat is goedkoper dan een bewoner van een AZC!

necrosis | 10-05-16 | 14:59

subversief | 10-05-16 | 14:54
Zo te zien is hun content beheerder wat traag. Laten we t hopen!

Rest In Privacy | 10-05-16 | 14:57

@PTX, volgens de regels dient er alleen een tafel met stoelen... en een bed..... voor de bewoners achter te blijven.... dus huisdieren mogen gewoon verkocht worden.... en waarom niet... er zijn genoeg mensen die de keuze maken om geen huisdier te nemen vanwege de kosten... waarom zouden deze klaplopers wel een dure kat mogen? en ondertussen dus schulden houden!?

bArAbAts | 10-05-16 | 14:56

Wie wil er nou een volwassen kat op een veiling kopen?

Verder is dit onderdeel van het failliet zijn van een gezin. Pa/Ma heeft verkeerde keuzes gemaakt en kan de schulden niet meer betalen. De schuldeisers willen zoveel mogelijk hun verlies beperken en mogen de hele inboedel (dus inclusief kat) verkopen.

Mahatma | 10-05-16 | 14:55

@PTX | 10-05-16 | 13:30
Het zou helemaal niet absurd zijn geweest, de deurwaarder zou de familie juist een gunst hebben verleend door de kat te veilen.
Zo`n beest kost ze nl alleen maar geld.
Daarom geef ik ook nooit geld aan die gore zwervers met ingevlochten haar en een schurftige hond.

Ben het wel met je eens mbt Panama Papers, aanpakken dat tuig.
Net als wat @ GateKeeperNL | 10-05-16 | 13:31 zegt.

Maya de Blij | 10-05-16 | 14:54

De veiling gaat niet door:
www.omroepwest.nl...
Patje2011 | 10-05-16 | 14:44

Kat staat nog wel op de veilinglijst!!

Misschien morgen alsnog geveild??

subversief | 10-05-16 | 14:54

Vrouwtje Thieme doe eens een wetswijziging. Daar word je voor betaald. Die deurwaarder is een ongelooflijke lul, maar als het mag dan mag het. Huisdieren veilen om een schuld te betalen, het is middeleeuws. Krijgt de kat nu asielzoekerstatus, vanwege traumatische ervaringen in een conflictgebied?

contramien | 10-05-16 | 14:54

wat een onzin artikel weer..... als dit gezin schulden heeft en de rechter heeft bepaald dat ze moeten betalen (wat ze dus niet doen) dan dient alles wat waarde heeft ten gelde gemaakt te worden... ALLES... en idd als er een huispoes van 10 euro rondloopt kost het meer om hem te vielen dan het zou opbrengen.... maar als ze daar een raskat hebben met bijvoorbeeld fokpotentie... dan kan die kat zo maar meer opleveren dan de auto die voor de deur staat.... en dus gewoon verkopen.... wat doe je eigenlijk met zo'n dure kat als je diep in de schulden zit?

bArAbAts | 10-05-16 | 14:52

Ik werk met mensen die financieel aan de afgrond staan. Merendeels in de problemen gekomen buiten hun schuld. Dan is hun huisdier nog vaak het enige wat ze troost biedt. Bij een veiling van huisraad, of huisuitzetting is iedereen in de war, ook omdat het speelgoed van de kinderen verkocht mag worden, nog zo'n bizar iets. Goed dat ik dit weet, dat zelfs een zeilende deurwaarder ook de dieren in de verkoop doet, dit kan ik mijn cliënten hiervan op de hoogte brengen. Zorg dat je huisdier niet in huis is, als de deurwaarder langskomt om je spullen te inventariseren voor een gedwongen verkoop of huisuitzetting. Breng je dieren en het speelgoed van je kinderen ergens onder.

subversief | 10-05-16 | 14:50

@Peter_K | 10-05-16 | 14:46
Dan is/was je werkgever een groot bedrijf.

Uw Verzekeringsadvis | 10-05-16 | 14:50

Hm. Site stuk?
Inhoudcoderingsfout

De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat deze gebruikmaakt van een ongeldige of niet-ondersteunde vorm van compressie.

Neem contact op met de website-eigenaars om ze over dit probleem te informeren.

Kameroudste | 10-05-16 | 14:49

Zoals ik net op PN al plempte; als het was doorgegaan en ik geld had gehad, de kat gekocht en linea recta aan familie terug gegeven. Dit is originele waanzin ten top en de eerste beste die aan mijn katten durft te komen, kon dat nog wel eens op zeer onaangename wijze gaan bezuren!

Claudia M. | 10-05-16 | 14:48

-weggejorist-

Watching the Wheels | 10-05-16 | 14:47

@Uw Verzekeringsadvis | 10-05-16 | 14:24
Niet dus.

Peter_K | 10-05-16 | 14:46

Sano | 10-05-16 | 14:28
Ze zijn vast trots op je in Apeldoorn.

catomar | 10-05-16 | 14:46

Is de Sheba tegenwoordig zo duur, dat mensen eraan failliet gaan.

Dutch_Holland | 10-05-16 | 14:45

Wat zal dat arme dier morgen een stress hebben. Opgesloten in zijn reismand, iedereen mag je oppakken en in je knijpen. Hoop dat die kat flink uithaalt en zijn nagels vooral in die zak van een Henry zet.

Hoe die mensen in de schulden terecht gekomen zijn, weten wij niet, maar wat heeft die kat misdaan, dat het arme dier verkocht moet worden en dan direct uit huis gehaald wordt en godweetwaar terecht komt. Flikker op zeg, met die middeleeuwse praktijken als deurwaarders. Een beschaafd land, moet dit toch niet meer willen.

Hier nog even verdere info omtrent de veiling.

www.veilingdeurwaarder.nl/90824.html?i...

subversief | 10-05-16 | 14:43

>Mensen moeten eens tevreden zijn met wat ze hebben en niet boven hun stand willen leven. Dat zou een hoop deurwaarders hun baan kosten.
>RideFreeOrDie | 10-05-16 | 14:23

Ik ken gevallen van oudere mensen die in de schulden bij hun energiemaatschappij kwamen, omdat ze een lekkende kachel hadden waar ze geen weet van hadden.

Majid | 10-05-16 | 14:40

Nelis SplitBloes | 10-05-16 | 14:37

Schieten ze dan weinig mee op, volgende ronde zal het beestje wel weer mee genomen worden dan toch?

Ik weet gelukkig niet hoe het allemaal werkt :P

Zuurmannetje | 10-05-16 | 14:39

@A3an | 10-05-16 | 14:31
Het helpt, een beetje....
Maar speciaal voor die lamlul/ deurwaarder (pleonasme?) zet ik nog even 'lowlife' van Cryptic Slaughter op!

necrosis | 10-05-16 | 14:39

... en een rijpaard?

fail | 10-05-16 | 14:39

Er is vast wel een Zoetermeerder die de kat koop en het beestje aan de familie teruggeeft.

Overigens vind ik persoonlijk dat ECHTE huisdieren van veilingverkoop gevrijwaard dienen te worden; dan doen ze maar één graties Miele minder.

Nelis SplitBloes | 10-05-16 | 14:37

Zo'n kat is vaak binnen de Henk-en-Ingrid cultuur naast voetbal en Linda de Mol op TV het enige wat die mensen nog hebben om voor te leven.

Zou liever een werkloze schoonzoon hebben dan een die als deurwaarder werkt.

Majid | 10-05-16 | 14:36

@McMarx | 10-05-16 | 14:25
Op 7:00 een 'leuke' huisuitzetting.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 14:34

Sano | 10-05-16 | 14:28
Wauw. Een flinke spaarrekening nog wel. Wat mag jij blij zijn met jezelf. Mag ik je aanraken?

spanarchist | 10-05-16 | 14:33

ehhhhh.

Inhoudcoderingsfout

De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat deze gebruikmaakt van een ongeldige of niet-ondersteunde vorm van compressie.

Neem contact op met de website-eigenaars om ze over dit probleem te informeren.

razwanzel | 10-05-16 | 14:32

Kom maar door met die crowdfunding boys, ik kan nog wel een paar eurootjes missen....

Zuurmannetje | 10-05-16 | 14:31

Ik heb helaas geen kat meer, maar als iemand mijn toenmalige kat in de 'verkoop' had gezet, had ik iets gedaan waardoor zelfs Joris me niet meer had kunnen helpen!
*boos worden doet*
necrosis | 10-05-16 | 14:27
**********
Rustig, rustig, misschien dat ik je hier weer blij mee kan maken. Zet maar op dia afspelen, dat kalmeert ! -)
picasaweb.google.com/1133351986344774...

A3an | 10-05-16 | 14:31

-weggejorist-

53 n.o. | 10-05-16 | 14:29

@RideFreeOrDie | 10-05-16 | 14:23
Idd niet meer uitgeven dan je binnenkrijgt zo moeilijk is het niet. En dan maar een complottheorie verzinnen ipv toegeven dat je dom bezig bent geweest en dan jaloers doen richting mensen zoals ik die een flinke spaarrekening hebben.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 14:28

@Captain Pervert | 10-05-16 | 14:16
Ik doe mee!

necrosis | 10-05-16 | 14:27

Ik heb helaas geen kat meer, maar als iemand mijn toenmalige kat in de 'verkoop' had gezet, had ik iets gedaan waardoor zelfs Joris me niet meer had kunnen helpen!
*boos worden doet*

necrosis | 10-05-16 | 14:27

Iedere jurist weet dat dieren zaken zijn. Een kat is net als een hond, paard of hangbuikzwijntje een vermogensbestanddeel. In tegenstelling tot kleine meisjes. Kleine meisjes zijn rechtssubjecten, ook als je ze als object beschouwt.
Stijlicoon | 10-05-16 | 13:42

Daarin heb je volkomen gelijk in. Want als je een boer bent die houdt van zijn koeien Bertha 21 en Bertha 32, dan mogen ze ook worden ontnomen als hij zijn schulden moet afbetalen. Want hoe zit het dan met mensen die maar 1 jaar van hun huisdier houden? Die zijn er, want die zitten bij mij in de familie. Huisdier gekocht in een opwelling, gepleurd in een buitenkooi na een maand of drie en na een jaar toch weer weggedaan, omdat het verzorgen niks was. Ja, je moet ergens een lijn trekken. De deurwaarder kan wat mij betreft niks worden aangerekend. Er zijn immers genoeg mensen die voor het dier kunnen zorgen. Immers, als je niet voor je kind kunt zorgen, dan komt Jeugdzorg het kind ook van je ontnemen om 't in een pleeggezin op te laten nemen.

Alexander des Burgus | 10-05-16 | 14:25

"Toch denkt de deurwaarder dat het beestje woensdag onder de hamer gaat."
-
Eenmaal....
Andermaal....
-
"Splat!"

elfenstein | 10-05-16 | 14:25

@Peter_K | 10-05-16 | 14:18
Beetje dom, Avero Achmea werkt met adviseurs, de naam daar van staat op je polis, die had dat binnen 2 minuten geregeld.

Uw Verzekeringsadvis | 10-05-16 | 14:24

Wat een gereutel als "Iedereen volladen met schulden, dan houd je het volk mak en volgzaam" of "schuldeisers hebben het aan zichzelf te danken".

Mensen moeten eens tevreden zijn met wat ze hebben en niet boven hun stand willen leven. Dat zou een hoop deurwaarders hun baan kosten.

RideFreeOrDie | 10-05-16 | 14:23

Bijzonder sneu inderdaad als parkeerbeheer zijn €500 niet krijgt wegens foutgeparkeerde auto oid.

Gewinflipt | 10-05-16 | 14:22

Ik ga niet oordelen of deze mensen terecht of onterecht in de problemen zijn gekomen. Dat verteld het verhaal niet.
Ik oordeel wel over die fijne deurwaarder. Wat een sneu figuur moet je zijn om zo te denken. ik hoop werkelijk dat de man zelf ooit door iets heel vervelends in z,n leven in een zelfde situatie terecht zal komen. Iets met karma of zo.
Maar eerlijk gezegd zijn het in het leven altijd de schoften die het het langst volhouden.

memyzelfandai | 10-05-16 | 14:21

Nog altijd 0,0 medelijden met uitekeringstrekkers met kinderen en / of huisdieren.
Had je maar moeten bedenken of je het kon betalen VOORDAT je het nam. Je totale gebrek aan verantwoordelijkheid en financiele planning beetje op anderen afschuiven, jaja...

Rest In Privacy | 10-05-16 | 14:21

Wehkampverslaafde tokkies moet je met hun poes achter het raam zetten totdat ze hun schuld hebben afbetaald.

Gerard Leeflang | 10-05-16 | 14:19

@Captain Pervert | 10-05-16 | 14:16
Goed plan, waar kan ik doneren?

Watching the Wheels | 10-05-16 | 14:19

Ik ben ook eens in aanraking geweest met de deurwaarder.
Ik as depressief en kwam nergens toe. Het hufter-bedrijf waar ik werkzaam was besloot op dat moment om de betalingen van de ziektekostenverzekering bij Avéro Achmea stop te zetten en dat verder aan mijzelf over te laten. Avéro Achmea heeft een volautomatische computer die rekeningen bij de vleet uitstuurt, waar ik geen wijs meer uit kwam. Mensen zijn zoveel als mogelijk wegbezuinigd bij Avéro Achmea, dus met opbellen krijg je niemand te pakken.
Mevrouw de rechter veroordeelde me later omdat ik geen reactie gegeven had. Op haar verzoek had ik die echter schriftelijk gegeven, maar ze had haar e-mail niet gelezen.
Vervolgens krijgt de deurwaarder de macht om bij dat hufter-bedrijf van mij mijn salaris in te houden.
Het geld kan ik allemaal wel missen. Maar ik onthoud wel wie mij deze streek geleverd hebben.
En bepaalde figuren maar klagen over de verhuftering van de samenleving...
Neem bijvoorbeeld het CDA, met hun Kathleen Ferrier die oh zo tegen de PVV was, en dat zijn ze nu nòg bij het CDA. Intussen wel de boel leegvreten, blijkt mevrouw ineens toch niet zo principieel te zijn als het haar eigen uitkering betreft.

Peter_K | 10-05-16 | 14:18

Die man z'n poes?

Watching the Wheels | 10-05-16 | 14:18

Crowdfunden, opkopen die kat en teruggeven aan eigenaar. Met een zak voer erbij. Geenstijl, doe je ding.

Captain Pervert | 10-05-16 | 14:16

@MRF2739 | 10-05-16 | 13:57
Stijlicoon heeft juridisch gezien gewoon gelijk.. Emo Krijsert.
Er zijn zelfs wetten geprobeerd aan te nemen een dier ook een rechtspersoon te laten zijn. Tot die tijd is het gewoon roerend goed.

HouseMaster | 10-05-16 | 14:15

Omroepwest : Toch denkt de deurwaarder dat het beestje woensdag onder de hamer gaat.
Wat mot je nou met zo'n kepot beestje ?

Ikkenoow | 10-05-16 | 14:15

Stuur Henry naar Griekenland, misschien kan een creatief ondernemer als Henry daar nog wel wat halen of gijzelen.

bambi1970 | 10-05-16 | 14:14

@brughslurph | 10-05-16 | 13:40
Verzekeringsmannetjes.

miko | 10-05-16 | 14:13

Slaven behoorden tot de 19e eeuw ook tot het bezit van een familie, en konden bij schulden verkocht worden door een deurwaarder op een veiling. Daar hoorde je niemand over; we zijn watjes geworden die poesjes op een veiling zielig vinden. Waar is de VOC mentaliteit toch gebleven?

lijn5 | 10-05-16 | 14:13

Ik heb jarenlang als schakel gefunctioneerd tussen afdelingen en de afdeling P&O bij een grote organisatie. De teamleiders van de afdelingen konden bij mij verzoeken doen als werknemers problematische schulden hadden waar het werk onder dreigde te lijden. Ik deed dan een verzoek aan P&O en als dat gehonoreerd werd, dan werden er afspraken gemaakt zodat er bijvoorbeeld een voorschot kwam. Meestal ging dat om een voorschot op het vakantiegeld. In de periode dat ik die functie heb vervuld, heb ik geleerd dat schuldhulpverlening niet helpt als de schuldenaars zelf niet keihard getroffen worden. Anders zijn ze het binnen de kortste tijd weer vergeten. En het gaat om veel mensen! Als het bij jou op de werkvloer om minder dan 15% van de collega's gaat, dan valt dat mee. Vaak is een pertinente weigering om over te werken al een goed signaal dat er financieel wat mis gaat. Dan gaat het extra geld immers toch naar de deurwaarder. Geef iemand met duizenden euro's aan lopende Wehkamp-schulden 500 euro en hij koopt er een iPhone voor (met een duur abonnement). Andere mensen kwamen al in juli vragen om een voorschot op het vakantiegeld (dat in mei wordt uitgekeerd) en dan waren ze het jaar erop woedend dat ze geen vakantiegeld kregen. Altijd bleek dat als ze (vaak kort nadat ze uit de shit waren geholpen) even ruimte hadden om te consumeren, ze hun geld direct onverantwoord uitgaven. Ook een persoon meegemaakt die flinke schulden had. Hij vertelde dat dat kwam door zijn ernstig gehandicapte dochtertje, met een heel zielig verhaal erbij. We wisten niet hoe snel we moesten zorgen voor hulp. Toen het kind overleed, kwam er vrijwel direct een spiksplinternieuwe auto. Bleek die te zijn betaald van het restant aan PGB-geld. Hij wist dat op een, voor hem, zeer voordelige manier te schikken, maar ging daarna gewoon door met schulden maken... Ik zal er daarom altijd voor pleiten om mensen met schulden zo hard mogelijk te raken. Als je schulden hebt, dan kunnen je prioriteiten niet liggen bij het houden en onderhouden van een kat. De schuldenaar moet zich maar troosten met het feit dat de kat gaat naar een plek waar deze het beter heeft.

The_iron_boar | 10-05-16 | 14:12

MRF2739 | 10-05-16 | 13:57
Bent u zo iemand die ook de naam van de hond onderaan de kerstkaart schrijft?
Dieren zijn gewoon bezit.
Het is een ander verhaal of dit moreel te verdedigen valt, in het geval van een simpele huiskat. In het geval van een dekhengst of een renpaard van 2 ton wordt dat beest gewoon verkocht.

Draak uit Brabant | 10-05-16 | 14:12

Kijk als je in de schulden zit moet je ook zeker geen huisdier nemen, maar om iemand nou zijn huisdier af te nemen lijkt me voor baas en dier ook niet fijn je haalt dat beest nota bene uit zijn vertrouwde omgeving zonder enige reden.
En een dier is vaak geen bezit maar een companion.

Kami sama | 10-05-16 | 14:09

Nederlanders kunnen vooral in Nederland waar de vluchtelingen alles van voor en achter ingestopt krijgen, ongewild werkeloos worden en kunnen dan niet meer hun lasten betalen, zoals huur, gas water en licht! Voordat ze het beseffen ligt hun hele leven aan gort, en komen er niet meer bovenop! Het wordt dan dweilen met de kraan open want banen liggen zoals we allemaal weten niet voor het oprapen! Er zijn 900 wachtende voor U! Het is moeilijk weer op te krabbelen zoniet onmogelijk!
Daarbovenop, dan zo n deurwaarder die ook nog eens je kat weg wil halen? Om hem te veilen? Dat gaat alle grenzen te buiten! Dit heet maffia praktijken!
Schandalig dit! Die deurwaarder moet zich diep schamen! Laat hem dat maar eens doen in een zigeunerkamp! Wedden dat ie daar niet komt?

Briljante idioot | 10-05-16 | 14:09

Familie van je Quid?
De deurwaarder heeft volkomen gelijk.
Plukken wanneer je niet kan, of wil betalen.
Had je maar niet moeten kopen of zo dom moeten zijn om kleine lettertjes niet te lezen.

Maya de Blij | 10-05-16 | 13:21

Mazzel dat jij weet hoe het precies gegaan is.

Muskatnuss!!! | 10-05-16 | 14:08

Dit gaat wel om een belastingschuld mensen. Het zou zo maar kunnen dat met de opbrengst van die kat weer een zielige, in zijn thuisland vervolgde Turk of Marokkaan, een veilig en welvarend bestaan in Nederland kan worden geboden.

Elessir | 10-05-16 | 14:08

Deurwaarder heeft volkomen gelijk. Al die lenende tokkies denken maar raak te kunnen leven maar rekeningen betalen ho maar. Hoe kun je nu wel een kat hebben maar je rekeningen niet betalen? Dat beest had al lang de deur uit moeten zijn. Mensen die in de schulden zitten worden al genoeg gepamperd in dit land. Zoals een groot filosoof ooit zei; Gewoon betalen, schuiven met dat geld.

Hunter S. Thompson | 10-05-16 | 14:05

Het zal me niet verbazen als deze deurwaarder naast zijn deurwaarderspraktijk ook nog een incassobureau bureau heeft. Twee beroepsgroepen die van de overheid woekerprijzen mogen hanteren en niet worden aangepakt. Maar aan de andere kant wel de schijnheilige zijn als schuldhulpverlener en dan kunnen er ineens wel ineens na 3 of 5 jaar trouw een klein bedrag maandelijks aflossen een groot bedrag worden kwijtgescholden (als ik tenminste goed ben geïnformeerd). Tenminste, als je in aanmerking komt om geholpen te worden.

kweethetooknietbeter | 10-05-16 | 14:03

De deurwaarder verwacht natuurlijk dat vrienden of familie op de kat gaan bieden om hem bij zijn baasje te houden.

henk vintage | 10-05-16 | 14:02

Hey Henry: Is your mother proud of you? Ouwe lijkenpikker!

Ad1617 | 10-05-16 | 14:02

En daarbij komt dat menig deurwaarder zelf een enorme boef is. Opzettelijk verkeerd informeren, onredelijke kosten doorrekenen, tot en met keiharde intimidatie. Er zijn 'goeien' hoor, maar verder net Mocro's, een grote groep verpest het voor de paar goeie.

GKH90 | 10-05-16 | 14:01

Knuffels en ander speelgoed van kinderen en huisdieren veilen zou bij wet verboden moeten worden. Het is harteloos.

Dirk III | 10-05-16 | 14:01

Gerechtsdeurwaarders zijn in het NL systeem parasieten die zich op een schaamteloze manier verrijken over de rug van mensen die A) toch al straatarm zijn en B) vaak niet al te slim zijn - lees: makkelijke prooi zijn van kleine lettertjes. Ze kiezen daarbij voor slachoffers die makkelijk zijn uit te wringen, want de familie Ali die een grote bek opentrekt laat hij met rust want eng.

Lichtpuntje020 | 10-05-16 | 14:01

Deurwaarders zijn bloedhonden. #feit

gentle giant | 10-05-16 | 13:59

Stijlicoon | 10-05-16 | 13:42

Wat een bullshit kraam je uit! Je bent qua ontwikkeling blijven hangen in de infantiele fase.

Huisdieren worden i.e. beschaafde samenleving als gezinsleden beschouwd! En katten zomaar dumpen, daar kunnen ze slecht tegen! De meesten komen er niet meer overheen.

Die Henry Over de Vest is een ziekelijke en gewetenloze psychopaat. Hoop dat het met de zaken zo slecht gaat dat hij ooit id goot of inrichting belandt of hetzelfde met hem overkomt. Dat zijn vrouw of vent hem de straat opschopt en al zijn bezit in beslag neemt!

MRF2739 | 10-05-16 | 13:57

Wat zou ik mij slecht voelen als door mijn financiële handelen mijn kat zijn vertrouwde huisje moet gaan missen. Deze deurwaarder is een hond.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 13:57

Dat schulden betaald moeten worden is een helder verhaal, zo logisch als wat, als de deurwaarder die enorme flatscreen die je op afbetaling hebt meegenomen komt halen is dat veelal je eigen schuld en dus terecht, billen branden en blaren. Maar mocht een deurwaarder het ooit wagen met MN beestjes aam de haal te willen gaan stomp ik z'n gericht tussen zijn oren uit. Er zijn grenzen. #handsofourpoes

GKH90 | 10-05-16 | 13:55

Zit wel goed met die zelfregulering van die toch al nauwelijks onder slecht imago lijdende branche...

pvpb | 10-05-16 | 13:55

Wat een geluxvogel die henry. Hij kan zijn eigen tanden behouden, want ik ben zeer schuldenvrij.
Ik wil die kat wel kopen trouwens, krijgt die familie um gewoon terug!

pennestront | 10-05-16 | 13:54

Ik hoor het Mark nog zeggen, koop die nieuwe auto, koop dat grotere huis, koop dat design bankstel, die lederen stoelen en koop een echte raskat... je weet dat als je schulden oplopen er toch iemand de boel komt taxeren en daarna veilen. Het hele principe van veilen is sowieso een zeer discutabel iets.Het levert nauwelijks een schuldaflossing op en er blijft meestal na de boel leeg geveild te hebben nog een gigantisch schulbedrag over.
Ja, een rashuisdier kost klauwen met geld aan voeding, onderhoud en zorg, want kapitaal.
Was het een huis/tuin en keukenkat geweest zou die niet geveild worden..

fikkieblijf! | 10-05-16 | 13:54

Een deurwaarder is een verouderd instituut, die werken nog met wetten uit de 19e eeuw.
Kijk maar eens naar de teksten die ze gebruiken in hun geschriften. Onleesbaar vaak.
Daarbij hanteren ze vaak een onmenselijke, uit de tijd zijnde farizeeërs tactiek, zonder enig mededogen hangen ze schuldenaren op. En geld en kosten rekenen dat ze kunnen, dat wel.

Een vriendin van mij heeft ooit een klacht ingediend bij het beroepscollege van Koninklijke Gerechtsdeurwaarders in Amsterdam over de nazi praktijk van een Breda's deurwaarderskantoortje.

Daar heeft zij nooit meer iets van gehoord zelfs geen antwoord op haar klacht.
Arrogantie ten top was dat.

Hier is werk aan de winkel voor de politiek.

Deurwaarders? Ze deugen zelf niet.

joost2 | 10-05-16 | 13:53

-weggejorist-

rodejekko | 10-05-16 | 13:53

-weggejorist-

Aatje | 10-05-16 | 13:53

Huisdieren horen bij de familie!
Dit is gewoon emotionele chantage.
Wat een sneu figuur is deze deurwaarde!

Is natuurlijk ook een baantje dat je neemt als je overal uitgekotst bent.

BigShow | 10-05-16 | 13:52

-weggejorist-

53 n.o. | 10-05-16 | 13:52

Los van het effect op de familie waar je de kat weg haald, Katten hebben het vaak niet op verhuizen, die man verdient de wind van voren, misschien wel meer.

niemand specifiek | 10-05-16 | 13:51

En dat allemaal in naam van de koning.

Sjonie01 | 10-05-16 | 13:51

metdedag | 10-05-16 | 13:23

je kan natuurlijk ook gewoon dat tientje betalen....

FW Ta-183 Huckebein | 10-05-16 | 13:50

dat moet dan wel een raskat met stamboom zijn. Wie geeft nou geld uit om een kat te kopen? Die beesten staan met de massa's gratis af te halen op marktplaats.
En tja, schuldeisers. Schuldeisers hebben het vaak ook aan zichzelf te danken, met alle kredieten die ze geven zonder te kijken of iemand het uberhaubt kan betalen. Geen baan, geen geld? Geen probleem. Koop lekker een nieuwe tv, financier een auto en ga lekker op vakantie. Tja, als ik op straat een junk 50 euro leen, moet ik niet verbaasd zijn als ik dat geld niet meer terug krijg.

swift1.6 | 10-05-16 | 13:50

-weggejorist en opgerot-

rodejekko | 10-05-16 | 13:50

Duidelijk een liefhebber van een maatschappij waar (islam)honden boven katten staan, die deurwaarder.

Kapitein Stijlvol | 10-05-16 | 13:49

Wat een walgelijk onmens die deurwaarder.

gatito | 10-05-16 | 13:48

#blijfvanmijnpoes is inmiddels trending.

catomar | 10-05-16 | 13:47

Hij voert wel zijn taak naar behoren uit. In de kluis bij Henry op kantoor ligt geen geld maar zijn sympathie en empathie. De sleutel is al jaren zoek.

Pompenkoning | 10-05-16 | 13:47


De Slag Bij Hollands Veld 1963 De laatste Boeren opstand in Nederland.

www.youtube.com/watch?v=nrKkRXEI83Q

We missen mensen met karakter in Nederland. Zoals Boer Koekoek.

duitse herder | 10-05-16 | 13:46

De belastingdienst heeft het ooit voor elkaar gespeeld dat ik een deurwaarder aan de deur kreeg voor een schuld van f 11,00. Elf gulden. Elf fucking guldens! Voor de jonkies: een euro of vier, vijf.

Ik weet zeker dat het naar mij toe sturen van die deurwaarder (die ik keurig heb betaald en getrakteerd op koffie & cake) de belastingdienst zomaar tien keer zoveel heeft gekost als wat de inning van de schuld opleverde.

Zo spastisch kunnen (overheids)schuldeisers zich gedragen.

Peter Emile | 10-05-16 | 13:45

de manier waarop dit bericht door Quid gebracht wordt, laat bij mij de indruk achter dat het zijn persoonlijke wens is dat we HENRY OVERDEVEST in een negatief daglicht gaan zien. Hetzelfde nieuws had ook heel anders gebracht kunnen worden, waarop hij ineens een held zou zijn. Laat maar eens zien dat je dat kunt Quid !

cabrão | 10-05-16 | 13:45

Ik dacht even "Dit komt van De Speld". Maar nee... het is echt...

LangeTijdGeleden | 10-05-16 | 13:45

Deurwaarders zijn het soort dat in de oorlog de duitsers hielp om joden op te sporen en verzetsstrijders te verklikken.

meneerjan | 10-05-16 | 13:45

@ Tom Hagen | 10-05-16 | 13:37
Iedereen volladen met schulden, dan houd je het volk mak en volgzaam. Want iedereen is bang voor inkomensverlies.
Wat betreft het bepalen van de grens: is er in het (recente) verleden bedrijfsmatig of stelselmatig in privé geld verdiend met in- en verkoop van dieren? Maar eigenlijk zou een stukje gezond verstand en medemenselijkheid te prefereren zijn.

PTX | 10-05-16 | 13:44

Iedere jurist weet dat dieren zaken zijn. Een kat is net als een hond, paard of hangbuikzwijntje een vermogensbestanddeel. In tegenstelling tot kleine meisjes. Kleine meisjes zijn rechtssubjecten, ook als je ze als object beschouwt.

Stijlicoon | 10-05-16 | 13:42

Henry Over de Vest lijkt me een gewetenloze, psychopatische onmens die recht heeft op een psychiater en een spuitje Haldol!

Met deze man moet je geen zaken doen. Hij heeft net zoals de meeste deurwaarders een slechte reputatie die een slaatje proberen te slaan over andermans leed. Niemand, maar ook niemand wilt dat je gehele inboedel geveild wordt, tenzij je net als Henry Over de Vest een imbeciele gewetenloze psychopaatje bent die ook op straat kan slapen.

ik wens Henry Over de Vest de typhus met zijn zaken!

MRF2739 | 10-05-16 | 13:42

Geen schulden kunnen afbetalen maar wel een kat kunnen onderhouden. Prioriteiten, prioriteiten....

Dima Beeline | 10-05-16 | 13:42

Het is helemaal niet de bedoeling dat mensen schulden betalen, schuld moet oplopen. Deurwaarders zijn parasieten.

Bokito ergo sum | 10-05-16 | 13:42

@Nosky | 10-05-16 | 13:36
Tinkebell kan er eventueel een tas van maken...

koosnaam | 10-05-16 | 13:42

Is een soort van pressiemiddel, kat onderbrengen bij familie en zeggen dat hij weggelopen is, zou nog een a4tje voor bij de lantaarnpaal ophangen met vermist. Katten doen dat, en verder die deurwaarder negeren. Is gewoon een lul.

Puupke | 10-05-16 | 13:40

@metdedag Een deurwaarder kan zelf een honorarium vast laten leggen door de rechtbank als er meer dan de standaardwerkzaamheden (stempel zetten) aan vast zitten. Dat kan inderdaad oplopen tot enkele duizenden euro's voor iets marginaals. Het is een door en door zieke wereld waar menselijk leed alleen maar een reden is om je kapot te lachen.

jan-lul-de-behanger | 10-05-16 | 13:40

Als er één beroepsgroep is die ik collectief naar de diepste regionen van de hel wens, dan zijn dat deurwaarders!

brughslurph | 10-05-16 | 13:40

-weggejorist-

Jan de Hoop | 10-05-16 | 13:39

Gezien de rest van de inboedel kan die kat gekgenoeg nog het meest opleveren.

Tja, deurwaarder doet gewoon z'n werk. Het maximaliseren van de winst om zo de bestaande schulden af te kunnen betalen. Of het etisch gewenst is is anders. Een kat is een huisdier van een mens, dat zet je niet even te koop. Koude lul dat het is.

Anoguurder | 10-05-16 | 13:39

Zoetermeer was gisteren ook in het nieuws, kampioen kosten per asielzoeker, 500 per nacht !
Iemand moet dat betalen.

Uw Verzekeringsadvis | 10-05-16 | 13:39

@Huupke | 10-05-16 | 13:31

Lolz!

Copyrechts | 10-05-16 | 13:38

@Jan de Hoop | 10-05-16 | 13:35
Dan maakt u zich schuldig aan verduistering en zal u daarvoor juridisch worden vervolgd.

SmegmaSmeer | 10-05-16 | 13:37

Toch een interessant punt. Wat nu als het ging om bv. een verzameling koi karpers? Minder aaibaar, dus minder bruut? Waar ligt de grens? Ander puntje: alle reaguurders die zo vlot aangeven dat ze gewoon moeten betalen: het gros van de Nederlanders is bij baanverlies binnen luttele maanden persoonlijk failliet.

Tom Hagen | 10-05-16 | 13:37

Allemaal even een tientje lappen -van Leeuwen er heen- en die kat terugkopen.

SMEGMET | 10-05-16 | 13:37

een zeer groot percentage van de mensen met te grote schulden heeft dat te wijten aan externe omstandigheden die ze niet zelf in de hand hadden. Zodra er dan een deurwaarder langskomt worden de schulden een aantal keren verdubbeld om het salaris van het onmens te betalen, waarna de situatie zo escaleert dat er geveild moet worden. De deurwaarder is dan in zijn element.

jan-lul-de-behanger | 10-05-16 | 13:37

Alles, maar dan ook werkelijk alles, voor het geld tegenwoordig in Nederland. Zwaar ziek land en zwaar zieke deurwaarder!

miss error | 10-05-16 | 13:37

Vraag er een tasje bij, dan kun je een kat in de zak gooien..

Nosky | 10-05-16 | 13:36

InfidelRevolution | 10-05-16 | 13:31
Een van de meest voorkomende dingen bij bij schuldenproblematiek, ben ik bang. Dure honden, altijd dure honden. En dan niet denken aan voer, dierenarts (want rashond is bijna altijd per definitie stuk) en verzorging. Er zijn ook altijd abonnementen op veel te dure magazines, dure hobbies zoals roken waar natuurlijk niet mee gestopt kán worden, en nog meer van dat soort. De schuldeisers zijn ook altijd steevast Neckermann en Wehkamp. Niet alle schuldproblematiek ziet er zo uit. Maar in het lagere inkomenssegment? ALTIJD.

Adversary | 10-05-16 | 13:36

@ metdedag | 10-05-16 | 13:23
Van 10 euro naar 1000 euro? Dat is niet echt mogelijk in 'no-time'. Leg eens uit?

BLR | 10-05-16 | 13:36

En die mensen zijn niet zo slim om er voor te zorgen dat hun kat tijdens de veiling net 'weggelopen is'?

bintang | 10-05-16 | 13:35

En als die kat nou vannacht opeens "per ongeluk wegloop"?

Jan de Hoop | 10-05-16 | 13:35

Huupke | 10-05-16 | 13:31
Ik moest hier harder om lachen dan goed voor me was.

Draak uit Brabant | 10-05-16 | 13:33

Het zal niet de eerste zijn die haar schuld afbetaalt met d'r poes.

Huupke | 10-05-16 | 13:31

Restaurant Noma heeft ook interesse getoond. Matthijs van Nieuwkerk heeft wel trek in een kattenbiefstukje voor 500 euro.

sinar2 | 10-05-16 | 13:31

Henry doet dat in naam des Konings...

Vigil | 10-05-16 | 13:31

Je rekeningen niet betalen maar wel een raskat van € 750,-?

InfidelRevolution | 10-05-16 | 13:31

Tweede niet = wel

PTX | 10-05-16 | 13:31

Een dier is gewoon bezit, net als een koelkast of een auto.
Maar hier laat de deurwaarder weer blijken iemand te zijn met nergens verstand van, iets dat ook in die deurwaarder-programma's veelvuldig blijkt. 'Ja het is een kat die geld opbrengt, maar waarom weet ik niet want ik weet niet wat voor ras het is als het een raskat betreft. Ik ben iemand zonder kennis van zaken van wat dan ook'.
Het is hier maar de vraag of het moreel oké is om dit te doen, als het echt de huiskat van de familie betreft. Al is een dier technisch gezien bezit, het wordt door de meeste mensen als meer beschouwd. Voor die paar honderd euro (die je toch niet krijgt), laat het gaan zeg.

Draak uit Brabant | 10-05-16 | 13:31

Maya de Blij | 10-05-16 | 13:21
Ah, tenzij je een bank, ROC-Bestuurslid, Menig elite bestuurder bent of een Ambtenaar. Dan kan je ongestraft wel de boel verneuken.
De belasting betaler betaalt wel.
Dubbele standaarden.

GateKeeperNL | 10-05-16 | 13:31

Dit soort wanstaltigheid is tekenend.. Als je een paar keer maarliefst 5km te hard over de snelweg rijdt, je toevalligerwijs een kwaal onder de leden hebt die het de vernieling in geprivatiseerde zorgkartel niet wenst te vergoeden of iets anders hebt geflikt waar je eigenlijk redelijkerwijs vrij weinig aan kunt doen, komen dit soort maffioso je totale leven vernietigen. Dat kan gewoon. Maar goed, er verdienen vriendjes van vriendjes van vriendjes aan, dus is het ok.

BushalteSchreeuwer | 10-05-16 | 13:30

@ Maya de Blij | 10-05-16 | 13:21
Volkomen gelijk? U ziet de absurditeit van dit geheel niet? Een kat veilen? Een kat als in een gezelschapsdier - het is geen fokstier of anderszins 'productie'-dier. De laatste 30 Euro uitknijpen bij schuldenaren om banken en belastingdienst te spekken? Ik hoop dat Henry lekker slaapt. De ultieme diender van een failliet systeem. Overigens zijn er velen die niet willen betalen maar niet kunnen, de Panama papers staan er vol mee. Laat ze die Farizeeër maar achter de 300 NLse namen aansturen die gisteren onthuld zijn.

PTX | 10-05-16 | 13:30

Iedere debiel die bied moet er een halen uit het asiel.

GateKeeperNL | 10-05-16 | 13:29

je weet nooit hoe deze personen in deze situatie zijn gekomen, misschien hadden ze vorig jaar wel gewoon werk en konden ze hun financiele verplichtingen nakomen. Dat ze dan komen struinen kan ik ergens wel bij inkomen maar om hun kat te verpatsen gaat net iets te ver.

Kris | 10-05-16 | 13:29

Goed zo, ik kan nog wel een opgezette kat gebruiken.

Zyprexa20mg | 10-05-16 | 13:28

Foto's, iedereen moet weten hoe deze man er uitziet

Bokito ergo sum | 10-05-16 | 13:28

Dat hadden ze zich maar eerder moeten bedenken. En die poes kan het allemaal toch niks schelen want die gaan sowieso vreemd met ieder andere familie.

Zuurteregelaar | 10-05-16 | 13:27

Klaplopers moeten hun schulden betalen. Dan hoeft de kat ook niet te worden geveild.

Mahatma | 10-05-16 | 13:27

De kat kan ziek worden, de kat moet eten, de kat moet kattenbakkorrels. Allemaal zaken waarmee de schuldenaar geconfronteerd kan worden. En de schulden kunnen niet betaald worden, maar dit wel? Of krijgt de kat geen eten, geen kattenbakkorrels en bij ziekte mag het arme beest creperen?

De deurwaarder heeft gelijk. Wellicht dat een ander wel de middelen heeft om voor dit dier te zorgen!

El Rico Grande | 10-05-16 | 13:27

Als ze je hele inboedel verkopen moet je het wel heel erg bond hebben gemaakt.
Waarschijnlijk is het voor de kat ook beter als hij/zij ergens anders gaat wonen, dus onbewust heeft de deurwaarder de kat een gunst gedaan.

Osdorpertje | 10-05-16 | 13:27

Ok. Maar, je moet toch gewoon je schulden betalen?

robert1 | 10-05-16 | 13:26

Kat wel mooi in dezelfde kleur als de meubels.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 13:25

Tsja waar leg je de grens he?

Huisdier kan heel veel waard zijn, rashond, raskat, paard.
Dat is gewoon kapitaal en een huisdier mag dan ook geveild worden.

IkWilOokWatZeggen | 10-05-16 | 13:25

In dit soort gevallen is er altijd wel en oom, broer, vader of wie dan ook die die kat terug koopt voor die "stumpers" of het moeten echte galbakken zijn, geen reden voor huilie huilie verhalen dus.

zwellevertje | 10-05-16 | 13:24

Maar als ik bied moet ik wel cash afrekenen want er kan NIET gepind, waar gaan die zwarte centen heen!??

voedselbankier | 10-05-16 | 13:23

Deurwaarders zijn tuig. Zijn die gasten in Ede niks bij. De woekeraars van de 21e eeuw. Ze weten een onbetaalde rekening van € 10,00 binnen geen tijd te vermeerderen tot € 1.000. Brengen mensen onnodig diep in de problemen.

metdedag | 10-05-16 | 13:23

-weggejorist-

meneer Q | 10-05-16 | 13:23

Tja, wat moet je daar nou van vinden. Op zich heeft hij een punt maar iemand op zo'n manier van zijn huisdieren ontdoen, is nou ook niet echt in iemands voordeel. Ik zou er wat van zeggen als schuldeiser.

R-W | 10-05-16 | 13:22

Ik denk dat het lokale Chinese restaurant het hoogste bod gaat uitbrengen.

Prof. Pim Pam Pet | 10-05-16 | 13:22

Familie van je Quid?
De deurwaarder heeft volkomen gelijk.
Plukken wanneer je niet kan, of wil betalen.
Had je maar niet moeten kopen of zo dom moeten zijn om kleine lettertjes niet te lezen.

Maya de Blij | 10-05-16 | 13:21

die henry had van mij een klap op zn bakkes gekregen al ie met 1 vinger mn poes aanraakt :P

gleufdierlover | 10-05-16 | 13:21

Goed verhaal. Degelijk gebruik van tags ook.

SynthetischBismut | 10-05-16 | 13:18

De lettertype-wind kwam van links.

lillendvleesch | 10-05-16 | 13:18

Eej Quid,

Doe eens [/i]

el burro | 10-05-16 | 13:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino