Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OPHEF! Matthijs (580k) promoot menuutje van €450

geengelddwdd.pngSoms komt alles samen. Net nadat VARA-icoon Matthijs van Nieuwkerk te kennen heeft gegeven geen cent van zijn inkomen (+/- 580.000 euro) in te leveren zolang Plasterk het niet persoonlijk bij hem komt halen, besteedt DWDD aandacht aan Noma. Dat is een ontzettend leuk eettentje te Kopenhagen, waar men kan genieten van heule bijzondere gerechten die een verhaal vertellen waar je letterlijk van moet huilen (aldus een culinaire hipsterbaard aan tafel). Neemt u het volgende transcriptje even goed in u op, met in de hoofdrol de culinaire journalisten, tafelheer Paul de Leeuw (229k), Theo Maassen en eerdergenoemde presentator. Matthijs: 'Even voor de mensen die denken 'daar wil ik wel eens heen', kunnen we dit betalen?' Yvette van Boven: 'Ik vind het relatief, gek genoeg... vond ik het niet extreem.' Paul: 'Nee! Het is echt betaalbaar! Absoluut.' Matthijs: 'Oké.' Yvette: 'Het is niet natuurlijk zoals je een patatje eet ergens.' Paul: 'Nee het is geen Van der Valk toekan.' Theo Maassen: 'Wat kost dat dan? Wat kost dat dan?' Joris Bijdendijk: 'Je moet er vanuit gaan dat je 450 euro voor drank en eten kwijt bent.' Theo: 'Per persoon?' Joris: 'Ja.' Vervolgens probeerde De Leeuw nog wat van 'Ja maar er zijn ook mensen die gaan naar Camp Nou', maar het mocht niet baten... De kijkers van de arbeidersomroep (Lidl) zijn PISLINK en eisen het hoofd van Matthijs, gefrituurd en opgediend met een papieren servet en een toefje Smikkelsaus®:

Reaguursels

Inloggen

En volgende week zitten ze weer over zielige vluchtelingen, de zorg in NL of een ander probleem waar heel NL over valt. En hoe erg ze het vinden bla bla bla. En dat we voorsl geld aan dat ene goeie doel moeten geven, al is het je laatstr euro.
Terwijl ze zelf wel menu's van 450€ wegstouwen. Hoe moet je ze dan serieus nemen?

fredjuhh | 11-05-16 | 07:03

Doe hem maar snikkelsaus, heul veul.

burgermoedt | 11-05-16 | 00:00

Flappie2006 | 10-05-16 | 19:10

Sapperdeflapperdeflap, daar is geen woord Frans bij, en geheel in overeenstemming met mijn stemming! Proficiat!

Nelis SplitBloes | 10-05-16 | 21:21

Ho, ho, reageerdertjes,
-
Kwaliteit kost nou eenmaal geld net als ik en mijn collega's bij de VARA. Wij weten namelijk ook wat goed is voor iedereen en houden de PvdA droom (hypnose) instant.
Daar mag best wat tegenover staan!
Neem nu al dat gemekker over Amsterdam, jaren gewoond en nergens last van alleen bierfietsen en toeristen. Al die moorden daar merk je niets van (is overdreven en aangedikt door rechtse mensen). Zo'n granaatje als in de Rivierenbuurt, ach incidentje en heeft helemaal niets met die Nederlandse familie te maken. Gelukkig zijn wij er als toch iets in de media komt om het af te schalen, werkt zo stigmatiserend.
Als wij er niet zouden zijn, zouden veel meer mensen zien hoe het er werkelijk aan toe gaat.
-
Pooh, stelletje moraalridders om onze verdiensten zo onder te waarderen. Wij bij de VARA kunnen natuurlijk elders veel meer verdienen, maar doen dat niet. Wij doen het voor ons plezier en om goed te doen in de samenleving. Wij doen dit voor iedereen en niet voor onszelf!
De verhouding tussen onze kwaliteiten en hetgeen wij betaald krijgen is zelfs helemaal scheef, dit doen wij omdat wij geloven in nivelleren met onze hardwerkende mede VARA collega's.
-
En vraag nou niet wie bepaald heeft dat wij zo goed zijn (en dus eigenlijk onderbetaald worden), want dat hebben we gewoon zelf grondig onderzocht. Wij weten immers al geen ander wat goed en fout is!!!
-
Pooh, stelletje slechtmensen. Zijn niet eens bereid om te betalen voor goed eten. Wij tenminste wel. En om sociaal te doen, gaan we daar met heel de VARA eten bij de jaarafsluiting. Want wij hebben klasse!!
-
Zo nu weer even terug naar mijn eigen soort goedmensen terug naar Joop....

bananabanana | 10-05-16 | 21:17

Ontsla matthijs.

Trek de subsidie in van de VARA.

Ga in DWDD de sollicitatie doen van de opvolger die slechts de balkenende norm krijgt. Die met de meeste kijkcijfers krijgt de baan.

Hoe simpel kan het zijn?

KayakFun | 10-05-16 | 19:36

Er is geen enkele gene bij ons NLse tv-profiteurs met 3,5x het salaris van de minister president. Van onze centen wel decadent uit eten kunnen in lekker dichtbij Denemarken.
Gewoon normaal doen zit er voor jullie niet meer in. Ons jaren de les gelezen wat wij moeten denken en doen maar je zelf volledig los gezongen van het volk en de realiteit.
Matthijs ga a.u.b. naar die commerciële zender, dan kost je mij tenminste niks meer. Paul de Leeuw, sterf aan vraatzucht. Je choqueer trucje is zo vorige eeuw, ik kan je i.i.g. al jaren niet meer uitstaan. Publieke TV-hoeren hebben schijt aan ons en dat is geheel wederzijds.

Flappie2006 | 10-05-16 | 19:10

Typisch VARA/JOOP/PVDA. Zogenaamd een socialist zijn maar ondertussen graaien en schijten op alles wat Nederlands is. Walgelijke gevaarlijke lui. Minder minder minder.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 19:09

Ik word zolangzamerhand meer dan doodmoe van die Matthijs van Nieuwkerk. Zelfingenomen parvenue met een veel te hoog salaris.

Reykjavik | 10-05-16 | 18:54

"Een maand moeten leven van 450,-", aldus een aantal reaguurders.
Haal daar maar gerust 200,- van af...
(eten, drinken, etc.)

Zo Ontzettend Moe | 10-05-16 | 17:30

Ach,zolang het gros van de domme Nederlanders zich nog de intellectueel van het kantoor voelt omdat hij of zij tussen "Boer zoekt vrouw" en temptation island DWDD kijkt hebben graaiers als Matthijs van Nieuwkerk ,P Witteman en Jeroen pauw bestaansrecht en vullen rijkelijk de zakken over de rug van de belasting betalende Vinex stumper..

Loebas | 10-05-16 | 17:09

Over smaken valt niet te twisten, wel over de kwijlenbabbel die extreem vol uit de staatskas vreet. Als een gulzige reiger priemend scheel naar boven kijkt en z'n snavel schuin optrekt. Om zijn prooi aan tafel naar de bek te praten hierbij nerveus kloppend met z'n afgekloven nagelriempoten op de tafel. Veelal doorgaans rondom gevuld met dezelfde zich verrijkendevriendjeskliek van het linksegilde Vara/PvdA. Soms springt die op en staat als een lepe reiger op een
poot om een bandje of zanger te promoten. Door de zelfvoldaanheid houd die net als een reiger z'n kop schuin meestal links omdat die links georiënteerd is.
Hierbij klapperden met zijn wieken bedoeld als welgemeend applaus voor zijn eigen ego te strelen. De flatscreen kijkers in den landen zijn er net als reigers intussen schijt ziek van. Maar ach, De wereld draait doooooooooooooor en de verspilling van belastinggeld eveneens. Ennn....... de reiger nog gulziger.

Goedverdoemme | 10-05-16 | 16:59

Ik boycot het programma al jaren. Ik vind dat Matthijs een vervelende, laffe en -ja- overbetaalde presentator is. Iemand die veel middelen van de publieke omroep opslurpt en er maar weinig voor teruggeeft. #WegmetMatthijs

Voorbeeldige | 10-05-16 | 16:41

Mensen die naar dwdd kijken zijn net zo dom en irritant als mensen die onder de douche hun onderbroek aanhouden.

Onderbuik2 | 10-05-16 | 16:17

Dus die omroep die zich ooit heeft verbonden aan de PvdA teneinde de armere mensen in dit land te verheffen graait zich meer dan welke omroep helemaal de moeder, toch?

De Omroep die zich ooit samen met de PvdA sterk maakte teneinde de armste Nederlanders er een beetje bovenop te helpen heeft nu een partij graaituig in dienst waar de honden geen brood van lusten.

Meer dan deze uitvreters verdient vrijwel niet een medewerker aan een fatsoenlijke omroep.

Witteman, Pauw, van Nieuwkerk, en doen we in één moeite die vette homo erbij... de Leeuw... en vergeet niet alle aanverwante artikelen als Claudia de Brey, en . toevallig stuitte ik daar op, Quincy Gario, Sunny Bergman, en hoe heet die uitvretende temeier ook weer, Oh. ja, Sylvana Simons, vergeet ook even het kirrende kind met zijn kopstemmetje niet, die wekelijks een slordige 2000 Eurootjes casht om een beetje in het rond te kakelen....

De VARA??
Een bordeel voor profiteurs dat met mooie "weg met ons "praatjeskoek andere mensen eronder houdt terwijl ze zelf het geld dat ze uit de zakken van die mensen hebben gegraaid potverteren.

Gatverdámme.

mallekater | 10-05-16 | 16:02

wat een gezeik om niks zeg. Ik verdien ook nog geen 15e van deze mensen, maar het is inderdaad maar net wat je er voor over hebt. Genoeg moord en brandschreeuwende armoedzaaiers die wel een veel te dikke auto rijden en elke jaar een nieuw plasmascherm kopen en een paar weken all inclusive in een of ander kut resort gaan zitten of 10x per jaar naar een goor wokrestaurant gaan. Ik trakteer mijzelf dan liever eens in de zoveel tijd op een onvergetelijke ervaring zoals een Noma of een ander toprestaurant incl. weekendje weg. Tis maar net wat je hobby/passie is en waar je prioriteiten liggen. €580 is niet iets dat echt compleet onbereikbaar is. Ze zitten niet te kletsen over of de nieuwe Bugatti Chiron echt heel veel beter is dan de Veyron ofzo.

Quantum Suicide | 10-05-16 | 15:48

Toch een patatje van de friettent om de hoek kunnen ze niet aan tippen...€ 2,- euro met saus... colaatje erbij en een frikandel speciaal en ik zit vorstelijk te eten onder de € 10,00 euro.. kom er maar in ..

HdJ& | 10-05-16 | 15:42

Van Nieuwkerk is net zo'n charlatan als de rest van dat misselijkmakende PvdA volk die avond aan avond dit volk bedient van hun socialistische gezemel!
Er wordt een hoop geld besteed aan deze linkse kwal.
lanexx | 10-05-16 | 11:39

@lanexx. Geen woord Frans bij! Af en toe kijk ik 10 minuten, maar onverstandig om etenstijd.

daytripper | 10-05-16 | 15:28

Verheffing van het volk, laat het dromen, steeds maar meer en verder dromen, maar tussen droom en werkelijkheid staat al een tijdje de wet van financiele meeropbrengst, gevolg: steeds gekkere dromen en steeds grotere meeropbrengsten voor de proleet die de gemiddelde volksgenoot het best in slaap kan wiegen waarna er lekker en of bang kan worden gedroomd. (daarvoor moet je op tv, dat is het enige slaapmiddel wat je op een afstand via de ogen vrijwillig kan laten innemen, dat wist Gerrit Komrij al en toen was het nog half niet zo gek als nu)

K.Zandzakjes | 10-05-16 | 15:28

Ik snap niet dat die Mathijs van Nieuwkerk nog leeft. Die moet toch zo gehaat zijn wegens het vervuilen van NL dat ie allang tegen de verkeerde had moeten aanlopen. En daar in A'dam is de helft psychotisch gestoord, dus de kans is wat groter daarop.

Koettoerk | 10-05-16 | 15:23

van pluto | 10-05-16 | 14:59
Hier hoef je helemaal niet droevig en ongelukkig om te zijn, dit soort mensen zijn geen knip voor de neus waard.
Liever 1 iemand als jij met een minimumloontje en een eerzaam beroep, dan 100 Matthijssen van Nieuwkerk met een roverssalaris en een vies vuil en abject propagandaberoep.

Gewoon lekker gelukkig blijven met jouw minimumloon, ik vind jou een held!!

Ongeblustekalk | 10-05-16 | 15:07

-weggejorist-

van pluto | 10-05-16 | 14:59

Dat krijg je met die bloosloze grootheidswaanzin Van Mattheus van Nieuwmoskee, die denkt dat iedereen de door hem voorgelezen verzen copieus consumeert.
Ja, zijn trouwe discipelen uiteraard wel, zoals De Leeuw en Maassen, die slikken alles voor zoete koek binnen hun elitaire groepje dat elkaar incestueus de veren in de achteringang toedient.
VARA.......... Vereniging ARBEIDERS Radio Amateurs.
Iemand een suggestie voor een nieuwe betekening van de afkorting VARA?

Nelis SplitBloes | 10-05-16 | 14:51

Dit gaat niet om de prijs van eten maar wat je wilt betalen voor zaken op je bucket list. Avondje Barca, parachutespringen, callgirls, eten in het beste restaurant ter wereld. In dat opzicht valt het reuze mee.
Je gaat toch ook niet niet-parachutespringen omdat jij goedkoper van je eettafel kan springen?

Sir EnemA | 10-05-16 | 14:47

Vara leden en DDDWWDD Kijkers ha ha wat een paupers zijn het ook.

Kwatz | 10-05-16 | 14:46

Ghaha. Voor dat bedrag moet ik twee weken eten in de kantine van de NOS maar ik betaal niks. Dat is pas duur voor de belastingbetalerT. Ik heb het niet verzonnen.

Ongeblustekalk | 10-05-16 | 14:44

@small_town_dude | 10-05-16 | 14:15
Doe maar sjiek; een kroket voor 2 Euro. Ik moet het doen met eentje van 1,50 Euro.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 14:36

450 voor een diner daar is de moeite waard. Het is niet duur, maar kostbaar, dat is iets anders,
Een kroket is duur! die kost 10 cent, wordt in de frituur gegooid en kost dan ineens 2 Euro.
de mensen die nu lopen te zeiken vinden het wel prima dat voetballertjes van 20 een nieuwe Rolls Royce kopen alsof het speelgoed is?

small_town_dude | 10-05-16 | 14:15

450E... Geen wonder dat deze idioten denken dat er geen armoede is in Nederland als ze denken dat iedereen dat zo even kan betalen.
Mij moeder loopt bij de voedselbank en heeft pak weg 20-40 euro per week om van te leven, en dan zijn er gezinnen die het erger hebben.

Geen wonder dat dit niet verandert met dit soort struisvogels met hun kop in dure restaurants.

Fosite | 10-05-16 | 14:14

Ach ja, laatst had Matthijsje ook al zo'n uitglijder bij een filmpje van een prijsuitreiking van de Postcode loterij van €9000,-. Dat noemde hij een klein bedragje. Er zijn mensen die daar een jaar van moeten leven. Hij krijgt het dubbele voor een uurtje TV in de week. En dat dan voor een "arbeidersomroep" die moet opkomen voor de verworpenen der aarde. Zakkenvullend salonsocialistisch rooftuig is het. Elk contact met de werkelijkheid en gevoel voor proportie verloren.

Stormageddon | 10-05-16 | 14:04

Deze mensen leven van aandacht en hoe belangrijk ze wel of niet zijn. Verdienen hun geld met de ellende van anderen zeiken mensen af en maken uit wat wel en niet hipster is. Vertellen wat je moet dragen waar je moet uitgaan en wat je moet eten. Welke muziek je mooi moet vinden en wat helemaal uit is. Deze mensen vertellen je of je erbij hoort of afgevoerd kan worden Deze mensen liften mee op alles en iedereen. Deze mensen plaatsen alles en iedereen in hokken. Deze mensen bepalen of je bij het juiste ras hoort of een ster moet dragen. Deze mensen zijn hypocrieten.

jitro | 10-05-16 | 13:49

Wat een gezeur over dat dure eten. Ga eens naar Parijs en sla eens wat Euro's stuk in La Tour d'Argent (1 ster) of bezoek een andere superlatief van sterren voorziend resto in Parijs of Frankrijk. Daar haal je een dergelijke rekening ook wel binnen, vooral als je nipt aan heul heul oude wijn of zo.

Dit is nu eenmaal vreten voor de financiële chic en beroepsetenmakers die het van de redactie vergoed krijgen, naar ik aannneem, dienstreisje?

Uiteindelijk is het gewoon de ooperste decadentie die hier ten toon gespreid wordt. Vraag me af of "koks" zoals Redzepi of Ferran Adrià wel in staat zijn om gewoon te koken. Bij El Bulli hadden ze 42 of 51 koks in dienst om 51 gasten te feteren, o.i.d. Half jaar dicht om weer wat nieuws te verzinnen en 8000 eters per jaar. En... verlies lijden. Ja zo kan ik het ook.

Ik zou ze wel eens in hun ééntje in een keuken willen zien en dan voor 120 gasten een "voedzame maaltijd koken", helemaal helemaal alleen achter "de piano". Dan ook nog zo goed ontzettend goed zijn in je vak dat je wordt uitgenodigd om te koken op de bruiloft van Beatrix ten paleize. Dat was mijn vader; als hij nu nog leefde dan kookte hij het gros van al die tvkokkerelisten geheel in de prak. Denk maar niet dat er bij hem in de keuken en baard of overdadige haargroei toegestaan zou zijn, absolute hygiëne was vereist; ik heb wat staan krabben en schoonmaken in zijn keuken.
Salut! Zoon van een echte kok.
PS
Overgens dient Van Nieuwkerk rechtstreeks naar de commerciëlen gekatapulteerd te worden.
Tot zover.

Evocatus | 10-05-16 | 13:44

Omgerekend naar 2001 is dat 1318 gulden.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 13:28

Het rode volk is behoorlijk door de mand gevallen.

Radijsje | 10-05-16 | 13:17

En elke keer weer hetzelfde zichzelf verrijkende kliekje aan tafel. Ze helpen elkaar allemaal aan het geld, over en weer en natuurlijk betaalt u dat al die onzin. Gewoon de knop om en niet meer kijken is dat wat werkt om dat gajes van de buis te krijgen. Lage kijkcijfers doen het werk voor ons. Weg met heyena's.

prutserstentop | 10-05-16 | 13:16

Claudia de Breij schuift dit jaar niet meer aan tafel, dus laten we ook naar de positieve kanten van dat programma kijken.

Jack Jersey | 10-05-16 | 13:15

Met zijn exbortiante salaris kan dat omhooggevallen figuur elke dag daar gaan eten inclusief taxi's vliegtickets en menu op jaarbasis € 365.000. Van z'n riante bijkomende snabbels wat die snoever ook nog opstrijkt kan hij op grote voet leven. In de hoop dat door de gepocheerde augurkjes, het speeksel wat uit z'n mondhoeken druipt bij het praten in DWDD dan minder zichtbaar is.

Goedverdoemme | 10-05-16 | 13:15

Het zal mij aan mijn reet roesten en ik gun iedereen waar hij of zijn zin in heeft. Je leeft maal een keer. Ik niet, ben al drie keer terug, volgende keer als kat lijkt me ook leuk.
Maar goed. De ophef gaat over die verschillige gutmenschen die continue anderen de maat nemen vanuit hun ivoren torens en vertellen wat goed voor u is.

Peter R. De Vries schijnt doelwit van Holleeder te zijn. Zou hij het nu ook "eigen schuld dikke bult " vinden en bewaking als heel stom en overbodig betitelen?

ristretto | 10-05-16 | 13:13

op andere netten zie je dan ook BNers opzichtig pronken met kitsch horloges
dat ze zich een half jaarsalaris uit de zak hebben laten kloppen door "Hublot" of Rolex hoef ik eigenlijk ook niet te zien.

Berthe | 10-05-16 | 13:02

Dirk III | 10-05-16 | 12:41
Je doet net of ik een oneerbaar voorstel heb gedaan.
Wat denk je wel?!?

Carmelita | 10-05-16 | 12:57

AFD in Duitsland gaat zich hard maken om van de verplichte omroepbijdrage af te komen ,zouden ze hier ook moeten doen ,eruit met die parasieten .

fleurtje | 10-05-16 | 12:57

Ach ja. Veel osm'eriger dan dwdd krijg je het niet. En ze nemen zichzelf zo serieus...

LJBrinkhorst | 10-05-16 | 12:49

Ah Noma. Goede tent. Doe de groeten aan Rene en vraag hoe het tegenwoordig gaat met de Norovirussen.

Geert Linkers | 10-05-16 | 12:49

DWDD ik kijk er niet meer na. Geen reet aan.

luto | 10-05-16 | 12:42

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 12:18

Dat ging om brioche, in die tijd eigenlijk een luxe broodsoort en niet echt "cake". Overigens kwam de phrase niet van de onfortuinlijke Franse koningin, maar werd deze al voordat zij ooit in Frankrijk aankwam al opgetekend door Rousseau en toegeschreven aan een niet verder benoemde prinses.

Het is een knap staaltje karaktermoord geweest waardoor velen nog steeds denken dat de uitspraak van Marie Antoinette komt.

en.wikipedia.org/wiki/Let_them_eat_ca...

Evengoed is de tekst, al dan niet verzonnen door Rousseau, absoluut kenmerkend voor het totale wereldvreemde van de gemiddelde VARA-coryfee. Dat dan weer wel.

IntegereVoorzitter | 10-05-16 | 12:41

Hoho!!!
(Je moest eens weten...)
Carmelita | 10-05-16 | 12:00
Sorry, ik ben niet een typische reaguurder en heb wel een lekker "moppie" naast me op de bank als we niet naar DWDD kijken dus ik hoef verder niet te weten dat je misschien wel een strakke 20/30ger bent incl. leuke pronte voorgevel en een leuk koppie (+ inhoud).

Dirk III | 10-05-16 | 12:41

Ik denk dat echte arbeiders niet eens naar dwdd en de andere programma's van Vara 'toppers' kijken. Wel VVD-ers, D66-ers, GL-ers en PvdA-ers. Maar arbeiders? Nee.

BlowingBubbles | 10-05-16 | 12:38


necrosis | 10-05-16 | 12:12

Zometeen krijg je nog voor de 123453455-ste keer de cijfers voor wat betreft immigratie en emigratie in ons land.

eerstneukendanpraten | 10-05-16 | 12:37

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:37

Sommige mensen geven een kapitaal uit aan hengels, ken er in ieder geval eentje...

eerstneukendanpraten | 10-05-16 | 12:35

Gaat er niet om of je het er voor hebt maar gewoon simpelweg dat DWDD voor de zoveelste keer reclame aan het maken is. Dat er uberhaubt reclame op de publieke omroep tussen de programma's zit is al volgens mij uniek in Europa, betalen voor reclame hoe verzinnen ze het. En dan ook nog eens advertorials in de programma's zelf, je kan niet niet betalen voor de NPO ook al heb je niet eens een aansluiting.

Bokito ergo sum | 10-05-16 | 12:32

20 gangen menu natuurlijk.

koosnaam | 10-05-16 | 12:29

Zo te zien is het dieet van Paul niet echt een daverend succes. Heel goed van de Vara dat ze hem op rantsoen zetten met een 20 gangen dieet.

koosnaam | 10-05-16 | 12:28

De grootste #ophef zou toch moeten zijn dat kennelijk zoveel mensen #ophef roepen naar aanleiding van zo'n vara programma. Het zou gewoon oorverdovend stil moeten blijven want geen kijkers. Laat die lul lekker bij de commercielen zijn zakken vullen. Ben benieuwd hoeveel kijkers er over blijven met om de 5 minuten een reclameblok.

GOEM | 10-05-16 | 12:27

Haha die @sletsaskia in de timeline: "Je hoeft niet te eten bij #Noma. Je kan ook gewoon gaan webcammen met geile vrouwen!"

Makro777 | 10-05-16 | 12:24

Een analyse van het debat van Abu Jahjah bij Pauw met spitting image popje Spong is echt interessanter.

Simon_GS | 10-05-16 | 12:20

Beschamend. Die lui hebben dus echt geen flauwe notie van het feit dat er mensen zijn (en niet zo weinig ook) die van 450,= € een hele maand moeten LEVEN.

Doet me denken aan Marie Antoinette in de 18e eeuw - oh, hebben ze brood, kunnen ze toch gewoon taart eten? (of zoiets...)

EefjeWentelteefje | 10-05-16 | 12:18

Lady's and gentlemen, het mag gezegd worden, sinds de riante salarisverhoging van Mathijs, vernemen wij niets meer over bootjesmensen en dobbernegers, azieligzoekers en instroomislamstrijders, de NPO is naarstig op zoek naar kijkcijfers om de gestegen personeelkosten te dekken, aan u de keus of het hen gaat gelukken.
Succes Pays-Bah.

hovawart | 10-05-16 | 12:18

Dames, let even op. Plaskerk is zoveel makkelijker te vervangen.

niks mis mee | 10-05-16 | 12:18

@ de reaguurders die dit 'betaalbaar' vinden; Gefeliciteerd, u hoort bij de 5% van NL die zoveel geld verdienen dat 450eu pp voor eten als 'betaalbaar' gezien kan worden. Als de gemiddelde fulltime werkende, onder misdadige CAO's vallende Nl'er hier een keer zou gaan eten dan vreet hij de rest van de maand droog brood. Besef dus dat dit geenszins normaal is, maar zeer exclusief voor 95% van demense. Als je hard voor je geld hebt gewerkt moet je helemaal zelf weten waar je het aan uitgeeft, terecht natuurlijk, maar doe alsjeblieft niet alsof het normaal is. Dat is het gewoon niet.

GKH90 | 10-05-16 | 12:18

Maar weet je wat echt erg is.. Niet dat ze dat zeggen bij DWDD, nee. Het probleem is dat we in Nederland armer en armer worden (voor een groot deel veroorzaakt door het de EU en het socialisme, iets dat nogal gepromoot wordt bij DWDD). Enkele jaren geleden waren we nog een hoge lonen land. Dat zijn we nu al lang niet meer.

Ter vergelijking kun je een land als Zwitserland pakken. Daar ligt het minimum salaris iets onder de 3000,- Dat is niet omdat het een enorm socialistisch land is waar het minimum inkomen extreem hoog ligt. Nee dat is omdat salarissen daar in het algemeen veel hoger liggen.

Waarom verdiend Matthijs eigenlijk zo veel? Extreem moeilijk is het toch niet wat hij doet. Ik bedoel, je moet een beetje lekker kunnen praten maar verder heb je weinig kennis nodig. Erg goed is hij daarbij ook niet. Het klikt altijd het zelfde. Zo erg zelfs dat het vervelend wordt, alsof je een nummer telkens opnieuw blijft afspelen.

DerUnterMensch | 10-05-16 | 12:17

BoerinFrance | 10-05-16 | 12:00
Best wel duur, aangezien het hier in de buurt gewoon 11,50 kost. Heeft jouw restaurant een echte ober?

Graaf van Egmont | 10-05-16 | 12:16

Ik zal even een briefje naar onze gemeente schrijven dat die laatste 400,- van de jaarlijkse lasten deze keer niet betaald kunnen worden. Leg ik die 50,- eurootjes nog wel bij en ga ik daar ook eens eten. Ow wacht, Kopenhagen. Nee dan wordt het dit jaar niets.

Claudia M. | 10-05-16 | 12:16

Je mag dus blij zijn als ze kaviaar knagen, dan wordt er tenminste nog wat BTW afgedragen.

Watching the Wheels | 10-05-16 | 12:15

Dit is niets meer of minder dan een test van de realiteitszin van de gewone man. Vingeroefeningetjes om de grenzen te vinden. Ik vermoed dat het een onbewust proces is. Ze hebben daar echt geen flauw idee meer. Want zeg nou zelf; 450 euro, da's toch net de prijs van een mooie fles wijn...?!

w.ravenstein | 10-05-16 | 12:14

Interessant om te weten hoeveel belasting Matthijs over dat staatsinkomen betaalt. Ga er maar vanuit hij daar naar goed VARA-socialistisch gebruik (Van Dam, Paul de L*wl) een mannetje op heeft gezet. Verschillig!

Watching the Wheels | 10-05-16 | 12:13

Even voor alle "€ 450 valt nog wel mee " commentaren hierboven : In echt geld omgerekend, heb je het nog wel over f. 1000 voor een avondje hipster-junkfood knagen !

zeur | 10-05-16 | 12:13

Alhoewel ik een maaltijd van 450 euro best wel kan betalen, kom ik niet in dit soort restaurants. Geen enkele maaltijd met drank is 450 euro waard. Hoe goed de kok ook zijn best doet.

Graaf van Egmont | 10-05-16 | 12:12

@duitse herder | 10-05-16 | 12:00
Goh, die had ik nog nooit gezien....

necrosis | 10-05-16 | 12:12

bij delicees ervaar je hetzelfde voor een fractie van €450

swassannuf | 10-05-16 | 12:11

De mensen daar aan tafel kunnen het sowieso als bedrijfskosten opvoeren want journalistieke research. Anderen gaan naar een motivatieweekend ontdek de stilte in jezelf... ik zie het verschil niet zo.

Simon_GS | 10-05-16 | 12:11

Wat een selectieve verontwaardiging. Een gemiddelde tokkie haalt 20x per jaar voor 50 Euro Sjienees, snackbar en een willekeurige fastfood keten. Ik ga liever 1x per jaar goed uit eten voor dat geld en kook de rest van het jaar gezond doch voedzaam.
MjS1980 | 10-05-16 | 11:40

+ veel.

En verder: er is nog steeds een miljoenenpubliek voor de met publiek geld gefinancierde reclamespotcompilatie die DWDD heet, dus kennelijk willen heel veel Nederlanders zich dagelijks even met toffe Matthijs 'aan tafel' wanen.

De Vrijlansier | 10-05-16 | 12:11

DWDD: Zelfbenoemd intellectueel eliteclubje die zweverig neuzelen over zogenaamde cultuur.
-Het pindakaas kunstwerk van Wim T. Schippers. Want kunst.
-5 minuten kijken naar een pianist die voor zich uit staart en de toetsen niet aanraakt. Want kunst.
-Kwijlen over een bord eten. Ontroerd raken en huilen van geluk door een plukkie prei op je bord. Want kunst.

Het is om te janken dit programma. Geen kunst, maar wel nep.

marlin5215 | 10-05-16 | 12:10

Als je nog naar Noma wil mag je wel snel boeken: de toko gaat eind dit jaar dicht dus ze zullen tot die tijd wel vol zitten. Misschien toch nog eens doen... maar we gaan volgende maand al naar Le Petit Nice en dan is het budget wel een beetje op.

@raskol 11:58: Helemaal eens. Er is niets mis mee dat "uitzonderlijk talent" (ha ha) bij de PO naam maakt en vervolgens dat talent te gelde maakt... maar dan wel bij een commerciële omroep. De PO moet gewoon principieel een salarisplafond instellen net als de rest van de overheid; laat ze maar als incubator voor veelbelovende lui optreden. Overiegns opvallend dat een flink deel van dat graaitalent bij de VARA zit.

Muxje | 10-05-16 | 12:09

Dat je het er voor over hebt OK, maar om nou te zeggen dat het 'echt betaalbaar is.. Dan sta je als salon-socialist wel redelijk los van de mensen die je loon betalen.

Cuban8 | 10-05-16 | 12:09

Als je het bonnetje in je boekhouding doet valt die prijs best wel weer mee.
En de meeste arbeiders zijn toch zzper. Al is er werkelijk geen een in heel NL die naar die ***salonsocialisten kijkt.

KarelMarks | 10-05-16 | 12:07

Dit soort elitaire gesprekjes zijn uiterst irritant. Jammer dan van Nieuwkerk niet beseft dat in Nederland steeds meer armoede is en dat ook klanten van de Voedselbank naar zijn programma kijken. Gelukkig komt een groot deel van zijn salaris via de belastingen weer ten goede aan de maatschappij.

Mannes | 10-05-16 | 12:06

@Mark_D_NL | 10-05-16 | 12:00
Dat zijn kijkcijfers, en die worden geproduceerd door dezelfde lieden als die DWDD kliek.
Ik heb geen kabel meer en kijk dus al een tijdje geen televee meer.

necrosis | 10-05-16 | 12:06

Voor de NL'se Jan Modaal is dat de helft van zijn maandelijks besteedbare inkomen. Niet te betalen dus. En zeker niet voor wat voer. Ik kan ook genieten van goed eten maar 400+ Euro is gewoon geen enkele maaltijd waard. Al zijn het 30 gangen.

GKH90 | 10-05-16 | 12:06

Oke ik moest lachen. Prima manier van gratis reclame op geenstijl:

Slet Saskia ‎@SletSaskia
Je hoeft niet te eten bij #Noma. Je kan ook gewoon gaan webcammen met geile vrouwen! webcampassion.nl #vara #DWDD

General Dripple | 10-05-16 | 12:05

De fop socialist M.v.Dam had een uitspraak min mens tegen Pim Fortuin. Nou de hele VARA bestaat uit min folk vreselijke omroep.

Neuswiel | 10-05-16 | 12:04

@BoerinFrance | 10-05-16 | 12:00
Andouillette?

Mark_D_NL | 10-05-16 | 12:01

tegekvoorwoorden | 10-05-16 | 11:48
Psst... de kans is groot dat Carmelita een behaarde bovenlip heeft met een kortpittig kapsel en luistert naar de naam Henk.
Dirk III | 10-05-16 | 11:53
Hoho!!!
(Je moest eens weten...)

Carmelita | 10-05-16 | 12:00

necrosis | 10-05-16 | 11:24

Overdreven artikel, onnodig op de persoon gericht. Het was gewoon een rondje van de zaak:
.

1. Motorrijtuigenbelasting.
2. Inkomstenbelasting.
3. Grondwaterbelasting.
4. Hondenbelasting.
5. Precariorechten.
6. Onroerend goed belasting.
7. Extra op schuimwijn
8. Vennootschapsbelasting.
9. Vaarbelasting.
10. Toeristenbelasting.
11. Vermogensbelasting
12. Overdrachtsbelasting.
13. Milieubelasting
14. Kansspelbelasting
15. Dividendbelasting
16. Extra op frisdrank
17. Premie volksverzekering.
18. Omzetbelasting.
19. Assurantiebelasting.
20. Belasting personenauto BPM.
21. Extra op vruchtendrank
22. Suiker accijns
23. Brandstof accijns
24. Successierechten
25. Alcoholaccijns
26. Bier accijns
27. Accijns op minerale olien.
28. Kapitaal belasting
29. Verontreinigingsheffing oppervlaktewateren
30. Waterkeringsomslag.
31. Waterbeheersingsomslag
32. Ingezetenenomslag
33. Waterschapbelastingen
34. Rioolrecht.
35. Reinigingsrecht.
36. Afvalstoffenheffing.
37. Marktgeld.
38. Leges
39. Bouwgrondbelasting.
40. Havengelden.
41. Begrafenisrechten.
42. Extra op limonadesiroop
43. Parkeerbelasting.
44. Forensbelasting.
45. Baatbelasting.
46. Energiebelasting.
47. Belasting op leidingwater.
48. Schenkingsrecht.
49. Huurbelasting.
50. Verhuurdersheffing.
51. Bouwleges
52. Windmolentoeslag
53. Verkeersboetes
54. Bp procedurekosten
55. Vooroverlegkosten gemeente
56. Recreatie toeslag
57. Schoolgeld
58. Netbelasting
59. Opritbelasting bij de dijken (bestaat al in rivierengebied)
60. Verpakkingsbelasting
61. Energiebelasting
62. Extra op mineraalwater
63. Zorgverzekering
64. Precariobelasting
65. Erfpacht
66. EU naheffing
67. Tabaksaccijns
68. Reclamebelasting
69. Extra op vruchtensap
70. Straatparkeren
71. Erfbelasting
72. Internetbelasting (binnenkort ?)
73. Heffing op zonnepanelen
74. Luchthavenbelasting
75. Asielzoekersbelasting (binnenkort ?)
76. Bijdrage tbv basisinkomen (binnenkort ?)
77. Tol westerscheldetunnel
78. Ondergrondse gas- en elektriciteitsleidingen belasting
79. BIZ heffing
80. Kopieerrecht tbv hardware
81. Verwijderingsbijdrage

duitse herder | 10-05-16 | 12:00@necrosis | 10-05-16 | 11:55
Omdat 1 miljoen idioten/slaven iedere dag naar dat programma kijken..

Mark_D_NL | 10-05-16 | 12:00

Je moet er wel een jaar van te voren minstens reserveren, wij gaan hier in France nu lekker eten tussen de middag voor 13,50 3 gangen en wijn inclus...

BoerinFrance | 10-05-16 | 12:00

Waarom krijgen we eigenlijk op een Nederlandse omroep een reclamespotje voor een Kopenhaagse vreetschuur voorgeschoteld?

Mastermattie | 10-05-16 | 11:58

Van Nieuwkerk, laffe graaiende rat, als je zoveel meer kunt krijgen bij de commerciëlen, GA DAN. Je vreet nu gewoon op een krankzinnig bovenmatige manier uit dezelfde staatsruif waaruit ook bijstandsuitkeringen, zorg en onderwijs betaald worden, en waar Jan Modaal voor mag betalen.

Bah wat een walgelijke narcistische hypocriete lul is het toch.

raskol | 10-05-16 | 11:58

Hij heeft gewoon gelijk. De salonsocialisten van de VARA die hem dit aanbieden zouden gewoon moeten zeggen: jammer Matthijs, veel plezier bij SBS6. Maar dat doen ze niet omdat hun ego te groot is. Net als het ego van Plasterk. Hij had allang kunnen ingrijpen maar hij wil niet omdat hij dan niet meer aan hoeft te komen bij zijn PvdA-vriendjes bij de VARA. En laten we wel wezen: Ronald moet ook vooruit denken, voor als hij na de volgende verkiezingen niet meer terugkomt in het kabinet.

de_landloper | 10-05-16 | 11:57

Al ben ik kritisch op de huidige publieke omroep in het algemeen en DWDD/MvN in het bijzonder, vond ik het best een aardig item. Was naar aanleiding van een film die er aan komt. Gênanter vind ik het als grootverdiener MvN een door een topkok bereid gerecht voor het oog der natie mag oppeuzelen.

Djengo123 | 10-05-16 | 11:57

@catomar | 10-05-16 | 11:52
En toch is het onredelijk. Van 450 euro per maand kan ik een hele maand luxe eten met het hele gezin. Opdonderen met die van Nieuwkerk.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 11:55

DWDD geeft geen zak om de mensen die in armoede leven. Die kijken allang niet meer naar de VARA

Rest In Privacy | 10-05-16 | 11:55

Mathijs trouwens, die laat zich afrukken door een hipster. Die aan tafel.

succesvol | 10-05-16 | 11:55

Over ophef gesproken: waarom verdient Matthijs 580K op jaarbasis?

necrosis | 10-05-16 | 11:55

Overigens, als Unilever graag wil betalen om van Nieuwkerk bij RTL te krijgen moeten ze dat vooral doen, de overstap naar de commerciële omroep was voor Jack Spijkerman ook al zo´n succes. Maar als je met gemeenschapsgeld betaald wordt past wel enige bescheidenheid, ook financieel.

spanarchist | 10-05-16 | 11:54

DWDD is de verschillige schaamte allang voorbij. Het is bijna vermakelijk om te zien hoe vol de makers van zichzelf zijn.

brutus68 | 10-05-16 | 11:54

Zo eens in de paar jaar zouden veel mensen dit best kunnen betalen.

Blasfemie | 10-05-16 | 11:54

Tot zover, tot morgen ...

Watching the Wheels | 10-05-16 | 11:53

tegekvoorwoorden | 10-05-16 | 11:48
Psst... de kans is groot dat Carmelita een behaarde bovenlip heeft met een kortpittig kapsel en luistert naar de naam Henk.

Dirk III | 10-05-16 | 11:53

Ik zit te genieten van de commentaren, een gepofte doperwt als voorgerecht en gecremeerde prei als hoofdgerecht voor 450 euro. Heerlijk!
En voor iedereen die graag in dit soort tenten eet, als je het kan betalen en je geniet ervan, lekker doen! Je mag toch zelf weten hoe je je geld uit wil geven?

catomar | 10-05-16 | 11:52

Monique Weesie doet niks anders. Hypochrisie heet dit

technov1king | 10-05-16 | 11:52

Volgens Johannes van Dam kon je ook in de Kas eten. 'Om te huilen, zo lekker!'

Einde van de Domheid | 10-05-16 | 11:51

DeLeeuw begint meer en meer op een neurotische lispelaar te lijken, mijn vraag is nu kom dit door zijn vrouw zijn?

succesvol | 10-05-16 | 11:51

Zo raar is het niet dat zij deze prijzen schappelijk vinden, op die salarissen maakt het ook geen enkel verschil.
Alleen maken ze zo verschrikkelijk duidelijk geen enkele binding meer te hebben met de oorspronkelijke Vara-achterban.

spanarchist | 10-05-16 | 11:51

Links lullen, rechts vullen... hier weer een mooi voorbeeld!

WellusNietus | 10-05-16 | 11:51

Ik moest van de week ook huilen boven mijn patatje oorlog

marlin5215 | 10-05-16 | 11:50

@tegekvoorwoorden | 10-05-16 | 11:48
Ik was eerst.

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:50

Bij zulke prijzen zou er toch een gelikte website af kunnen, maar niks, zwarte letter op witte achtergrond.

Als ik in een restaurant ga eten neem ik geen vis, tenzij het sushi is. Voor die prijzen al helemaal niet en zoals Obelix al zei: zonder vlees blijf je iets missen. www.geheugenvannederland.nl/?/zoom/ind...

Ach en de VARa het schoolvoorbeeld van links lullen, het blijven Radio amateurs.

bergsbeklimmer | 10-05-16 | 11:50

@Carmelita | 10-05-16 | 11:40
Jij snapt het. Op een dag ben je het uiterlijk vertoon en de zelf verheerlijking voorbij. Dan kom je ergens binnen en denk je niet zouden ze mij leuk vinden. Maar denk je, wie vind ik leuk.

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:50

ach, je moet maar zo denken. Matthijs is de bedenker,de uitvinder, de organisator, de presentator en op deze weg ook bezig met de ondergang van zijn eigen hoererij. Wie kijkt er nog naar dit elite programma dat vooral tenbehoeve van de PVDAvolgers is samengesteld en gevuld. Ik geef hem nog tot de verkiezingen in 2017. Daarna toedeledokie..

fikkieblijf! | 10-05-16 | 11:50

@carmelita: Klinkt goed, mijn idee ook, date?

tegekvoorwoorden | 10-05-16 | 11:48

Liever 1 keer per jaar 450 euro uitgeven voor een goed eten dan 4 keer per week een hamburger menu halen bij de mac.
En maar klagen die Nederlanders.

Maya de Blij | 10-05-16 | 11:47

Nou, het is EUR 450 per persoon. Als je dan met een modaal gezin (4 personen) gaat eten en de reiskosten meerekent dan ben je voor één avondje uit eten bijna een modaal netto maandsalaris kwijt.


En dat vinden Matthijs en zijn grootverdienende vrindjes meevallen.

Koning Willy | 10-05-16 | 11:46

Gelukkig maar dat het ze gesmaakt heeft voor die 450 euro. Het is tenslotte mijn belastinggeld waarmee dit betaald is en het zou wel erg jammer zijn geweest als het niet lekker was.

sinar2 | 10-05-16 | 11:45

Ik vond die 450,- anders alleszins betaalbaar. Zeker als je het vergelijkt met de normale prijzen in Kopenhagen, waar een normaal glas wijn op een niet al te gezellig terras al 8-9 euro kost.

Nunc__ | 10-05-16 | 11:45

Nee, dan Harry van Bommel. Die zag ik net bij de Kringloopwinkel aan de Distelweg een CD'tje scoren.

Rest In Privacy | 10-05-16 | 11:45

Ach ja, de journalistieke elite is, net als het politieke falderappes, de schaamte al lang voorbij...

knerf | 10-05-16 | 11:45

De Vara en de PvdA serveren dromen die eindigen in een nachtmerrie.

dogbitedog | 10-05-16 | 11:44

Ik zapte er even langs en zag gisteren dat PdL en MvN als debielen aan het springen waren. Goed volk pikt en slikt ook alles!

Einde van de Domheid | 10-05-16 | 11:41

Ik loop dus de kans om voor 500,- naar de zoolander blik van Matthijs te moeten kijken terwijl hij gestampte geitenballen eet... Nee, doe maar niet. Eet wel in een gezellige tent met gezellige mensen.
Daarnaast, komt Carice nog wel eens in de uitzending? Oh wacht!

Dirk III | 10-05-16 | 11:40

Wat een selectieve verontwaardiging. Een gemiddelde tokkie haalt 20x per jaar voor 50 Euro Sjienees, snackbar en een willekeurige fastfood keten. Ik ga liever 1x per jaar goed uit eten voor dat geld en kook de rest van het jaar gezond doch voedzaam.

MjS1980 | 10-05-16 | 11:40

Op zich is het te betalen.
Maar zelf heb ik geconcludeerd dat sterrenrestaurants ed niet aan mij besteed zijn.
Hou van lekker eten, maar liever niet superverfijnd.
Dat eist dan alle aandacht op.
Aandacht die ik liever aan tafelgenoot schenk.

Carmelita | 10-05-16 | 11:40

Van Nieuwkerk is net zo'n charlatan als de rest van dat misselijkmakende PvdA volk die avond aan avond dit volk bedient van hun socialistische gezemel!
Er wordt een hoop geld besteed aan deze linkse kwal.

lanexx | 10-05-16 | 11:39

Dat er nog serieus mensen naar DWDD kijken!

RonW | 10-05-16 | 11:38

Dus? Het zijn allen salonsocialisten en vuile beroepsgraaierts van het ergste soort aldaar, niets nieuws onder de zon toch? Je kan ook niets meer over geld zeggen tegenwoordig zonder gefrustreerde lieden boos te maken. Wat een gezeur weer. Vraagje: hoe verdient die oude krullenkop aka voormalige baas van jullie nu eigenlijk bij die o zo weldenkende omroep?

T0matenplukker | 10-05-16 | 11:37

@Hunter S. Thompson | 10-05-16 | 11:34
Eens! Al dat zure , jaloerse gezeik. Waar wil jij je geld aan uitgeven daar draait het om. En daarbij 300 Euro is ook niets wanneer je in Nederland goed wilt eten.

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:37

Wat een ontzettend gejank, van alle kanten.

Irrelephant | 10-05-16 | 11:36

Ach, het is allemaal te plaatsen binnen de algehele onbeschaamdheid van de amusementshoeren van de Staatstelevisie. Keuvelen over eten op kosten van de kijker. Die onbeschaamdheid geldt niet eens de kwestie die hier aan de orde wordt gesteld, die onbeschaamdheid geldt de vooronderstelling dat men hier zinvol bezig is, zinvol binnen de doelstellingen van de PvdA wel te verstaan. Die exorbitante lonen, het zal me wat, maar de arrogante uitspraak van die de Leeuw bijvoorbeeld dat hij het wáárd zou zijn om overbetaald te worden, daar zit 'm de kneep.
www.youtube.com/watch?v=SbUkPD5jAMc

Schoorsteenveger | 10-05-16 | 11:34

Noma is inderdaad prima te betalen. Wij waren met zijn twee minder kwijt trouwens. Iets meer dan € 700,0 voor zijn tweeen. Het is maar waar je je geld aan uit wilt geven. De een koopt iedere 3 jaar een nieuwe LCD van 8 meter, of zuipt lieters bier in de kroeg, koopt een spelcomputer of een caravan. Ik ga liever af en toe eten bij zaken als Noma, Mugaritz of Osteria Francescana. Nederlander zijn gewoon zuur als het op geld aan uitgeven aan komt. In België is het allemaal niets geks.

Hunter S. Thompson | 10-05-16 | 11:34

Ik kijk niet naar die troep, hebben ze er nog bij gezegd dat je maanden van tevoren moet reserveren, zou deze reclame compleet maken

Bokito ergo sum | 10-05-16 | 11:33

Wat dachten deze arbeiders dan dat dit zou kosten? Als je op zo'n avond 20 gangen krijgt is het niet echt te vergelijken met wat de meeste mensen aan uit eten gewend zijn. Mensen die echt van deze meuk houden geven die 450 graag uit, zelfs als ze modaal verdienen.

jawor36 | 10-05-16 | 11:33

Ik kwam er zappend langs en ben van verbazing even blijven kijken.
"Nee hoor heel betaalbaar €450,- maar dan heb je wel een 20 gangen menu................ ????? €22,50 voor een gepofte doperwt (1 gang) vind ik best duur maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk.
Echt kansloos, dat was het

bob de boarder | 10-05-16 | 11:33

Niks mis met van der Valk. goede kwaliteit van slapen en eten.
Hoewel ik die Deense snobbentent wel kan betalen, ga ik er voor geen goud heen. Dat soort publiek staat me niet aan.

henk vintage | 10-05-16 | 11:33

"Vergeet niet, zo hield hij de zaal voor, dat hij bedenker, maker én presentator is van een zeer succesvol programma. En begeerd wordt door de commerciële omroepen."

Van zoiets krijgt ieder normaal mens toch acute braakneigingen? Als de SBSjes van deze wereld hem zo graag willen kopen, mogen ze hem wat mij betreft hebben. "Gewone" TV keek ik toch al lang niet meer, en DWDD al veel langer niet meer. "Onderhandelen" noemt hij dat dan... maar als je een commercieel aanbod misbruikt om nog meer belastinggeld los te peuteren dan is dat toch echt gewoon ordinair graaiwerk.

Enige verbazing kan ik echter niet claimen... ik had niet anders verwacht van de ijdelheid zelve.

IntegereVoorzitter | 10-05-16 | 11:32

Zou het nog op Joop komen? Denk het niet...

eerstneukendanpraten | 10-05-16 | 11:30

Tevens. Die jaloerse reacties zijn nog triester. Dat die van Nieuwkerk x verdient is allemaal niet zo erg. Wat dat wilt u toch zelf. U kijts toch avond na avond naar dat rare programma.
--
Terwijl er zo veel meer te doen is in de wereld. En op die kijkbuis heeft u nog 1000 zenders, en het internet staat vol met interessant zaken die u veel mee leren. U houd zichzelf dom en arm!
--
Dus de kijker houdt van Nieuwkerk in het zadel. En geef hem dan eens ongelijk dat hij geniet van die centen. Dat lijtk mij normaal en menselijk.
--
Nogmaals, 80% van nederland is een slaaf en dom.

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:30

Ontlsaan op staande voet.

Dat dit kan van gemeenschapsgeld is totaal van de pot gerukt.
Vogelbeest | 10-05-16 | 11:28

Of alle subsidie aan de vara stopzetten. Ook goed.


Heb de vara ooit wel eens horen beweren dat MAttijs "niet van het subsidie-gedeelte van het geld betaald wordt"
Dat is natuurlijk geconcentreerde onzin in een pakje. Ook de vara kan iedere euro die binnenkomt maar 1x uitgeven, dus als je geld uit een 3e stroom gebruikt om mattijs te betalen kun je dat geld niet meer gebruiken om bijvoorbeeld 25 koffiejuffrouwen van te betalen.

Vogelbeest | 10-05-16 | 11:30

Abject | 10-05-16 | 11:22
dat was ook mijn 1e gedachte. Daarbij, hoezo moet ik betalen voor reclame activiteiten van Nl hoogst gesubsidieerde betaalde babbelaar.

fikkieblijf! | 10-05-16 | 11:29

Ontlsaan op staande voet.

Dat dit kan van gemeenschapsgeld is totaal van de pot gerukt.

Vogelbeest | 10-05-16 | 11:28

SwipeHerman | 10-05-16 | 11:19
Plus vier keer een retourbiljet AMS - CPH a raison van EUR 547,10 en een overnachting voor EUR 200,-- per kamer.

Glasgow Argus | 10-05-16 | 11:28

Ja maar sjarrel als na voer.

RickTheDick | 10-05-16 | 11:28

Zolang de schapen blind achter de herder blijven lopen loeien de wolven vrolijk verder op TV.
Toch geen ziel die dit soort uitvreters van de buis durft te halen.

spoilerfreak | 10-05-16 | 11:28

Als je naar DWDD kijkt en naar die graaier luistert dan is zo wie zo alle hoop verloren.

i-Wonder | 10-05-16 | 11:28

Steeds als je denkt dat DWDD niet nog dieper kan zinken...

Wuwwa | 10-05-16 | 11:28

Beetje zuur dit. Natuurlijk is 450 euro veel geld, maar er zijn ook zat zogenaamd culinair hoogstaande restaurants waar je er net een leuk wijntje voor hebt. Mocht je jezelf een enorme fijnproever wanen en heel erg graag hier eens een vorkje prikken, is dit voor heel veel mensen bij wijze van hoge uitzondering best te betalen zonder een tweede hypotheek te moeten nemen. Persoonlijk zou ik het liever in mijn zak houden, maar goed.

Reynaerde | 10-05-16 | 11:27

Verschrikkelijk programma, typische VARA propaganda machine.

XverderNix | 10-05-16 | 11:26

Prachtig. En vanavond kijken alle Nederlandse loon slaafjes weer naar dat sujet. En zo houd men zichzelf arm. 80% is slaaf, weer bewezen. Wat een sukkels zijn jullie allemaal toch.

Mark_D_NL | 10-05-16 | 11:25

Een van hun specialiteiten is aangebrande prei.
Als je het thuis maakt, lopen je gasten kotsend weg, maar in Noma is het heel hip:
www.bonappetit.com/restaurants-travel/...

Zyprexa20mg | 10-05-16 | 11:25

@duitse herder
kom er maar in.....

necrosis | 10-05-16 | 11:24

Dat is nog eens stijlloze promotie,

Bokito ergo sum | 10-05-16 | 11:23

Lijkt me beetje overgewaardeerde vreetschuur: zou je nou echt x keer zo lekker eten daar dan voor pak 'm beet 6 tientjes pp.?

havannahapper | 10-05-16 | 11:23

Ach ja. Waarom? Omdat het kan.

Jan Vervelend | 10-05-16 | 11:22

Hoeveel geld heeft NOMA eigenlijk betaald om door Mathijs gepromoot te worden? EN heeft de belstingdienst daar ook weet van?

Abject | 10-05-16 | 11:22

De Vara/PvdA en die hele kliek is er ook alleen maar voor de linksche grachtengordelelite.
Dus snap ik de twitter-ophef niet echt.
Wisten al die mensen dat dan niet?

Nuchternederland | 10-05-16 | 11:21

Parasiet.

compitaal | 10-05-16 | 11:21

Echte PVDA'ers die Vara lui. Salonsocialisten.

centre pompidoe | 10-05-16 | 11:21

Dwdd is net als de EU, zijn volledig de realiteit kwijt. Vdrk zeg maar.

ikdenkwat | 10-05-16 | 11:20

Komt er nog een topic over die aanslag of is het vandaag "negeer de islam ook al moorden ze weer in Europa" dag?

Rest In Privacy | 10-05-16 | 11:20

Volgens de menu kaart is het eten 1900DKK (255 euro) en de Wijn is 1100DKK (147 euro). Erg veel geld voor jan modaal die euroknallers eet maar het is nou ook weer niet dat je compleet failliet bent als je buiten staat

SwipeHerman | 10-05-16 | 11:19

Dan mag ik hopen dat een beter succes is dan dat pop-up VARA restaurant wat ver vroegtijdig moesten sluiten.

Mastermattie | 10-05-16 | 11:19

En de lui die het promoten die gaan er gratis zitten,dwdd een blok reclame!

Pempy Boludo | 10-05-16 | 11:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl