Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En de SP, doet nergens mee...

bedankt stempers! Uw hartverwarmende collaboratie met de looney's van Jan Marijnissen blijkt weer eens een lege huls te zijn geweest. Terwijl de SP volgens Maurice de Hoax de PvdA in virtuele zetels voorbij is gestreefd, lijken de bevlogen pleitbezorgers voor een beter en socialer Nederland overal naast de pot te pissen. Deed Jan al dikke boehoe toen bleek dat er voor de 2de oppositiepartij van het land geen plek in Grijs I was ingeruimd. Nu is het de beurt aan de provinciale wereldverbeteraars in spe. Zo vinden we de glorieuze winnaars van de Statenverkiezing in bijna geen enkel provinciaal bestuur terug. Volgens partijbons Hans van Heijningen lijdt zijn partij onder een cordon sanitaire: ,,Wij zijn niet voor aanschuiven en netjes meedoen. Wij kiezen juist voor verandering.'' Zo zit dat. Verandering is tenslotte verbetering. Vooral als die alleen met de mond hoeft worden te beleden. Niet dat het u iets kan verrotten. Die modieuze opofferingsgezindheid voor een fijnere wereld is in 0031 toch al aan verval onderhevig.

Reaguursels

Inloggen

@The eimer 19-03-07 @ 17:23

het gemiddelde inkomen of de mediaan van de inkomens? Daar wordt nog wel eens de hand mee gelicht.

yurp | 20-03-07 | 15:07

@ The eimer 19-03-07 @ 17:23

Is dat per maand? Gauw naar USA!!!

Johnny Dip | 20-03-07 | 13:58

Brabants dagblad is niet blij met dit topic: hun website ligt al uren plat...

Johnny Dip | 20-03-07 | 13:56

Gripzz 19-03-07 @ 19:30

Wel heilzaam voor je, lijkt me, om te ervaren hoe het is om ergens van overtuigd te zijn en als een politieke paria beschouwd te worden op basis van behoudzucht van het establishment. Kleinburgerlijke rancune... hahahah... zo zie je, de goegemeente is net als een kudde schaepkens, lekker bij elkaar, elkaar nablaten. Samen sta je niet alleen. Ergo: jij en ik zitten mbt het establishment in hetzelfde schuitje.

bottehond | 19-03-07 | 22:36

Sp boven alles!

Bob Paalhout | 19-03-07 | 20:47

De SP gaat zeker winnen in de volgende verkiezingen, daar ben ik van overtuigd.
Ik snap een aantal van jullie niet? VVD en CDA zijn de partijen die in die achterlijke oorlog in Irak zijn ingestapt, zij zijn het die van Nederland een politiestaat hebben gemaakt met overal camera's en beperkingen,en dit allemaal tegen het terrorisme, maar deze regels zijn voor het grootste deel bedoelt om het volk te disciplineren en de controle te krijgen,dit zie je heel duidelijk gebeuren, maar de SP is dan weer een groot gevaar volgens "rechts" terwijl die de rechten aan het volk terug willen geven.

souty | 19-03-07 | 20:28

@De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08
Adolf Hitler heeft ook ooit heel veel stemmen getrokken. En zijn kiezers kwamen uit dezelfde hoek als die van de SP: kleinburgelijke en rancuneuze lui die zelf niets presteren en zich daarom wentelen in onvrede en jalozie. Bij Adolf Hitler waren het de joden die het moesten ontgelden, bij Marijnissen is het iedereen wiens hoofd boven het maaiveld uitkomt. Deze mensen hoeven niet direct te vrezen voor hun leven, maar het zal er ook niet leuker op worden in Nederland.
---
Het opleidingsniveau van SP stemmers is anders wel een van de hoogste onder de partijen. SP stemmers zijn het meest realistisch en de SP was volgens de rekenkamer de enige partij die gelijk al een sluitende begroting had. De gevestigde politieke orde voelt nattigheid en is bang voor het eigen hachje. Over vier jaar zijn zij het lul.
Marijnissen kom er maar in!!! Koekje erbij?
De SP vergelijken met de NSDAP is een schoolvoorbeeld van kleinburgelijkheid en rancune.
Droom lekker verder...

Gripzz | 19-03-07 | 19:30

Politiek in 0031 is overleggen en water bij de wijn doen. Niet stug je mening er door heen drammen want dan lig je eruit. Zo kan de Grote Leider Jan Met De Tomaat niet van Nederland zijn socialistische Heilstaat maken

De Vlaardinger | 19-03-07 | 18:55

@bakoenin 19-03-07 @ 16:56
Daar waar dictaturen heersen zul je de handen voor die ideeen niet gauw op elkaar krijgen. Gelukkig is er misscjien een doorbraak in Bolivia. Zij zien het belang in van samenwerking met zgn. kapitalistische westerse landen en hebben door dat ze 't niet alleen kunnen, Daarnaast hebben ze ook door dat een drugsland niets dan ellende oplevert. Zonder enige structuur of toekomst.
Voor Afrikaanse landen is 't lastig vanwege de volkeren- stammenoorlogen daar in combinatie met militaire dictaturen.
Wil je dat oplossen dan zul je met omringende, rustiger landen moeten beginnen, in de hoop dat de vonk overspringt. Zo niet dan heb je daar niets verloren; zelfs de VN nauwelijks met hun vredestroepen.
Het type investeerders waar je 't over hebt, zijn meedogenloze criminelen. Dat valt te regelen als eisen worden gesteld aan dat soort van investeringen, gekoppeld aan behoud van de onderneming. De vraag is alleen hoe je dat kunt bereiken. Je moet oppassen dat je niet in staatstoezicht of te stringente wetgeving terechtkomt. Misschien toch iets voor de ondernemingskamer.
Enerzijds een ondernemingsstatus en -plan; anderzijds een investeringsopzet en plan, uitmondend in en gericht op versterking en/of behoud van de onderneming.
Moet me als laatste nog van 't hart dat je ook managers hebt die werken als zo'n investeerder. Ze zetten de boel voor een jaar of twee op stelten, met korte termijn, en persoonlijke doelstellingen. Na die 2 jaar zijn ze weg met achterlating van in het gunstigste geval een puinhoop en andere gevallen een reddeloze klerezooi, waarmee het bedrijf een jaartje of 3 wordt teruggeworpen in haar ontwikkeling.
Maar ja, het valt of staat allemaal met leiding, krachtdadige en kundige leiding.
Wat dat betreft is 't op dit moment al dun gezaaid in 0031. De 'krachtpatsers' zitten allang in 't buitenland. Mede door de 0031-mentaliteit dat 't schunnig is dat je je elitair met de kop boven 't maaiveld begeeft.
Tijd voor de ommekeer, anders heeft Jan Tomaat straks niks weg te geven of verdelen.

stekelige | 19-03-07 | 17:56

Hoe gaat het eigenlijk met boekhouder Windvaan?
Sinds hij met zijn vingers in de knip van een ander zit is ie niet echt spraakzaam meer.

Bunt | 19-03-07 | 17:29

Bakoenin:
Geef mij maar de Amerikaanse filosofie en bijbehorende wetgeving c.q. strafrecht. Hun dynamiek is onbeperkt in alles, ga je echter in de fout dan is er voldoende wetgeving om excessen keihard te straffen.
Hier komen de grootse beurszwendelaars weg met een excuus naar hun domme donateurs.
Tekenend is de trent in Amerika om voor een economische dip op vacantie gaan ,bij terugkomst is die dip over en kan je gewoon weer aan het werk.
Gemiddeld inkomen in de rijke EU landen is E 2800,- , in de VS is dat E 38.000,- bij belangrijk lagere belastingschalen en energiekosten e.d.
Dat geeft toch te denken?

The eimer | 19-03-07 | 17:23

stekelige 19-03-07 @ 16:07
Daar denken ze in Zuid Amerika momenteel toch weer heel anders over, het zijn tijdsbeelden, die onderworpen zijn aan geografische , sociale en culturele invloeden, die bepalen hoe de markt opereert.
Vrij, gemengd , of gepland (in oorlogstijd).
Kapitalisme is net zoals socialisme een term , die in bredere zin toepasbaar is.
Is een ondernemer die iets opbouwt en daar de beste jaren van zijn leven voor geeft een kapitalist ?
Voor mij niet, meer een durver met inzet en iets waar de maatschappij op drijft.
Zijn het daarentegen bedrijven die ontkennen ook onderdeel van die samenleving te zijn, en alleen maar op snelle winst uit zijn zonder werkelijk iets bij te dragen aan die samenleving, voor wie mensen niets betekenen,en als ze alles hebben leeggeschraapt weer weggaan met achterlating van ellende, en die heb je er genoeg, dan spreek je over een harde vorm van kapitalisme waar niemand op zit te wachten .
Het zijn de nuances, inderdaad heeft links enorme fouten begaan de afgelopen 70 jaar, en heel veel goedwillende mensen in een kwaad daglicht gezet , maar ook links verandert, en of ze laten het slechte achter zich (dictatuur dogmatiek centralisme) of ze zijn gedoemd ten onder te gaan.
Mijn keuze is het humanisme en mededogen wat ik meer bij links terug vind, en van daaruit vind ik dat ze onder kritisch toezicht nog kansen hebben.
Ik hoop dat ze zehet waar kunnen maken.

bakoenin | 19-03-07 | 16:56

De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08
beetje laat, maar: heey Rijdende Rufter, niet perzoonlijk worden. Ik heb ook medelijden met Maorijnissen. Hij wordt net niet groot genoeg om op demokratiesche wijze een totalitaire staat te kunnen oprichten. Maar idd kleinburgers worden in de steek gelaten door de overdaad aan individualisering en gebrek aan verlicht leiderschap. Met een zwalkende Wouter Bos verlangt men al snel naar een dominerende Sociale beweging. gelukkig is die dan niet Nationaal Socialistisch is maar Regionaal Brabants Socialistisch zoals de SP.

ranqneuzeKleinburger | 19-03-07 | 16:45

@mhajou 19-03-07 @ 16:14
Je vergist je vriend.
Botte dwingt me niet tot standpunten. Die neem ik zelf in en niet uit opportunisme. Dus losers? Nee, ik zie ze niet. Jij?
Zoek me vanavond maar voor de boodschap, ben nu weg.

stekelige | 19-03-07 | 16:42

@ Bottehond:
Volkomen mee eens.
Laat de boel maar eens uitkristaliseren, want wat er nu aan het roer staat is de absolute waanzin geblazen.
Dat is de rem op alles gooien, alle belangrjke items onder tafel schoffelen en maar zien waar we terecht komen.
Laat Wilders maar eens gaten schieten in een regering die denkt dat Nederlanders zo maakbaar zijn als speculaas sinterklaaspoppen.
Straks krijgen we een catarsis van ene Bos te zien hoe deze looser met een partij volksverlakkerij en keiharde leugens toch erin slaagt een minister van financieen te worden. Dat zijn partij in ontreddering achterblijft ontgaat hem.
Het wachten is op zo,n zelfde catarsis van Balkenende. En dat komt zeker.
Dat een Lubbers uit het niets opduikt en gaat vertellen wat we eigenlijk wel moeten doen is tekenend.

The eimer | 19-03-07 | 16:41

@bottehond 19-03-07 @ 16:18
Hoe waar. Moest er even tussenuit voor die priorities.
Hand in hand, amice. Zo komen we er wel.
Helaas moet er weer even tussenuit. See ye.

stekelige | 19-03-07 | 16:39

stekelige 19-03-07 @ 16:13

Life is all about priorities. Capice, mijn waarde?

bottehond | 19-03-07 | 16:18

stekelige 19-03-07 @ 16:07

Inhoudelijk verders geheel ende accoord. Eén aantekening: we leven in een land dat het helaas van coalitievorming moet hebben. Omdat zowel de SP als de PVV een zeer duidelijk program hebben spelen ze degenen die ze willen bestrijden in de kaart als ze elkaar bestrijden, precies de reden waarom ik SP-reaguurderTs keihard onderuit schoffel als ze het weer eensch nodig vinden het beulswerk van het establishment uitvoeren door af te geven op de PVV stemmerTs. En beide partijen kan een zeker mate lef niet ontzegt worden. Ik zeg: sámen tégen het establishment, daarna zien we wel verder. Er ligt naast dit gezamenlijk belang ook al een aantal gemeenschappelijke speerpunten voorhanden, ik noem alleen maar het punt van de EU, waarbij het zich nu laat aanzien dat het establishment het volk gewoon gaat overulen door een ander etiketje op het dossier grondwet geplakt wordt. Samen optrekken vergt guts maar is zéér in beider belang. En dat mot iemand die het woord durfkapitaal in de mond neemt toch als muziek in de oren klinken. We mogen niet langer denken binnen de gestelde kaders als we íets willen bereiken.

bottehond | 19-03-07 | 16:17

@Stekelige 16:07

uub ben je zo stoer als hondruik waar is nodig voor jou dan Iemand weet allang dit enig achtergrond media gaat gebeuren.en je moet elke dag lezen.

en ik krijg je 5 punten als los er out.

mhajou | 19-03-07 | 16:14

@bottehond 19-03-07 @ 16:02
Jouw politieke voorkeuren en die van anderen wil ik niet aankomen.
Dat zijn jouw en jullie zaken. Het gaat mij erom dat je de discussie moet krijgen over 't hoe en waarom, zonder dat je elkaar voor rotte vis uitmaakt.
Jouw verhaal is best steekhoudend vanuit jouw optiek, hetzelfde geldt voor die van bv. Yurp en Bakoenin.
De vraag die bij mij steeds weer opnieuw de kop opsteekt:
Hoe zit 't met duurzaamheid en behoud en uitbouw van onze welvaart.
Dan heb ik 't nog niet eens over de islamitisering.

stekelige | 19-03-07 | 16:13


@bakoenin 19-03-07 @ 15:52
Je hebt me en zult me nooit horen of zien beweren dat links niet hard (kan) werken. Nooit.
Waar 't mij om gaat is dat je kapitalisme in welke vorm ook keihard nodig hebt, wil je koeken kunnen bakken. Pas daarna kun je verdelen.
Mijn voorbeeld van Den Uijl is er een die duidelijk maakt dat je de kip met de gouden eieren aan 't slachten bent op 't moment dat je ze hun vermogen, voor eventuele nieuwe investeringen en innovaties, afneemt.
Daar zit mijn bezwaar tegen links socialistich denken en handelen.
Als dan Yurp dan ook aangeeft dat in het SP programma een paragraaf is ingeruimd voor zelfstandigen in het MKB, zegt me dat niets over hoe ze denken over vermogensvorming, (durf)investeringsvergoedingen en het spelen van een rol op de wereldmarkten.
Wat Botte betreft, aangaande de marktopenstelling voor 3e wereldlanden: 100% eens. In mijn opinie zou 't echter minstens zo goed zijn ondernemingen te facilieren om daar vestigingen te openen en geleidelijk aan naar een humane beloningsstructuur te groeien, scholen en instituten te initieren en ondersteunen, gevolgd door geleidelijke overdracht van de vestigingen en activiteiten aan de locals.

stekelige | 19-03-07 | 16:07

stekelige 19-03-07 @ 15:51

daar was het antwoord ?

bakoenin | 19-03-07 | 16:05

stekelige 19-03-07 @ 15:46

Herinner jij je de oprotpremie? Het vlammend betoog van Jan Tomaat inzake het geschiedenishuis? Denk jij dat Jan Tomaat een moskee in rent als islamisten een aanslag gepleegd hebben? Het gaat mij er om dat de islam- watchers bij géén der andere partijen veel weerklank vinden. So be it. Ik sta wél liever naast een SP- erT in een loopgraaf dan naast een gecastreerde mainstream establishment slaaf die nog geen konijn overhoop zou kunnen schieten. Daarmee bedoel ik dat wat mij betreft de Nederlandsche identiteit bij Jan Tomaat in veiliger handen is dan bij boslim en timmermans. Zo pragmatisch mot je ook weer zijn. Anderzijds maak ik uit posts van vele SPerTs op dat er kennelijk een neo- sosjalistiese beweging op gang komt. Ik zou het niet weten, maar ik meen dat je de SP wél serieus de kans moet geven om te laten zien of ze zich binnen de marges van het logische kunnen bewegen. Daarnaast vind ik dat Nederland gebaat is bij het uitwissen van de pvda als belangrijke factor. Dát zou pas effectief zijn voor een beter Nederland. En als de SP in staat is om de pvda, die kakkerlakkenklup van zelfverrijkerTs en elitaire natiesloperTs te decimeren, dan verdienen ze daar álle steun bij die ze kunnen krijgen. Denk eens aan dat aspect. De verdachtmakingen aan het adres van de SP lijken mij daarnaast net iets te veel op de verdachtmakingen richting de PVV. En daar heeft maar één actor in het geheel baat bij, bij die mythe van: "zij roepen wel wat, maar wij laten zien dat we wél wat in huis hebben en het landsbestuur aankunnen". Preces: vvd, cda en pvda. Die zijn tot elkaar veroordeeld en dat geldt imho net zo zeer voor de PVV en de SP.

stekelige 19-03-07 @ 15:51

Je wordt op je wenken bediend.

bottehond | 19-03-07 | 16:02

stekelige 19-03-07 @ 15:28

1Projecten en netwerkbeheer.
2Studie post HBO, maar ook technisch bij blijven met nieuwe technieken, esx, en exchange2007 nu.
3. Nee rijke ouders gehad.
4. Leuke baantjes via vriendjes politiek.
5. Totaal geen afgunst, maar kritiek op jouw generalisaties dat links niet hard zou werken.
Ik ken veel linkse mensen en weet dat ze heel hard werken.

bakoenin | 19-03-07 | 15:52

@bottehond 19-03-07 @ 15:44
Ben ik niet met je eens. 't Hangt nadrukkelijk van zijn antwoorden af.
Als hij 12 uur per dag loopt te flyeren voor de SP, voor een kwartje per 1000, heeft ie een probleem en is mijn stelling juist.
't Zelfde geldt als ie een cursus volgt voor 't politburo van de SP.
Van dat soort dingen wordt je bv. niet veel wijzer.
Maar laat 'm dan in ieder geval antwoorden, dan krijg je een gezonde discusiie.

stekelige | 19-03-07 | 15:51

@bottehond 19-03-07 @ 15:17
Ook jou kan het nodige opportunisme niet worden ontzegd Botte.
Durf jij met droge ogen te beweren dat het met onze landseconomie en vluchtelingendenken wel goed komt bij de SP?
Niet sterk, Botte, zwak moment hoop ik.

stekelige | 19-03-07 | 15:46

Vraag 5, je spreekt iets van afgunst uit, links zeker?

stekelige 19-03-07 @ 15:28

Jij maakt van het hele verhaal een farce, stekelige. Het is de Mensch eigen om meer te willen hebben, al dan niet dan zijn buurman, of als die meer heeft, dat ze het ongeveer even goed hebben. Het economisch model dat je kiest zou op rationele en niet op quasi emotionele overwegingen gestoeld moeten zijn. Ik vind jouw laatste argument in vraagvorm een non- argument en een verdachtmaking van de kwaliteit van denken van je opponent.

bottehond | 19-03-07 | 15:44

@mhajou 19-03-07 @ 15:34
Doorgaan, Mhajou, vooral doorgaan!

stekelige | 19-03-07 | 15:39

@yurp 19-03-07 @ 15:25
Houd me ten goede. Je hebt iedereen nodig, juist ook die categorieen die jij noemt. Ze zijn onmisbaar in welke samenleving ook.
Je zult 't met me eens zijn dat wanneer bv onderwijs zou worden geprivatiseerd en aangestuurd door het bedrijfsleven afhankelijk van de behoefte, dat er niet alleen meer evenwicht zou ontstaan tussen vraag en aanbod, maar dat ook die intelligentsia een andere politieke toon zouden aanslaan.
Los daarvan, als de huidige beloningsideologie van de SP ook daar zou worden doorgevoerd, zoals die geldt voor politici binnen de SP, dan verschuift er nogal iets. Denk je niet?

stekelige | 19-03-07 | 15:37

@rosalie 14:57

Ik ben diepste zwak als sterke gevoel dat ik ooit soepel beweegsvorm heb toekomst inschat en ook enig sleutelschakelaar van mijn boodschap best gedaan.

dat hoeft niet wat ik ben helpers te dragers als waarschuwen van de aard verspreiden.

@Stekelige 14:58

Wat ben je toch leuk grapig als ik wilde horen,toch idee.

mhajou | 19-03-07 | 15:34

@yurp 19-03-07 @ 15:27
Daar heb je een punt Yurp. Ondanks alles is 't toch zo dat de SP op de Marijnissen-clan drijft.

stekelige | 19-03-07 | 15:31

@bakoenin 19-03-07 @ 15:23
Vraag 1, waar maak jij je dagen van 12 uur mee door?
Vraag 2, ben je student of deeltijdstudie en wat studeer je?
Vraag 3, zijn de buren misschien slimmer dan jij?
Vraag 4, wat doen je buren ueberhaupt dat ze 't zoveel beter hebben dan jij?
Vraag 5, je spreekt iets van afgunst uit, links zeker?

stekelige | 19-03-07 | 15:28

@stekelige 19-03-07 @ 15:21

Doe niet zo naief. Elke partij heeft lijstduwers, dat is heel normaal.

yurp | 19-03-07 | 15:27

@stekelige 19-03-07 @ 15:18

Welke groepen reken jij dan tot de intelligentia? De groepen die ik noem behoren daar toch toe? En nu zijn het opeens vreters uit de staatsruif die niks bijdragen? Ik heb je posts gelezen en heb de samenhang gevonden. Ik vraag me alleen af hoeveel van het SP programma je hebt gelezen..

yurp | 19-03-07 | 15:25

@bakoenin 19-03-07 @ 15:20
Ben je er ooit geweest? Heb je ooit met eigen ogen kunnen zien wat , hoe en waar 't gebeurt? Heb jij er contacten met de bevolking in diverse lagen en landshoeken? Ik wel en mag zeggen dat er een aardig beeld ligt van de gebeurtenissen aldaar.

stekelige | 19-03-07 | 15:23

stekelige 19-03-07 @ 12:51
Kun je nog wat meer dan generaliseren, ondergetekende anarcho linksert maakt dagen van 12 uur studeert ook nog eens.
Dat kan ik van mijn in poen zwemmende overburen niet zeggen, die zijn allang thuis als ik in de avond aan kom stiefelen.

bakoenin | 19-03-07 | 15:23

@yurp 19-03-07 @ 15:17
Populistisch gedoe dus. Stemmen trekken onder valse voorwendselen. Riekt naar kiezersbedrog. Waarom geen andere aansprekende naam die wel wil en kan?
Of zijn die er niet binnen de SP? Nee he?
Ziedaar het SP probleem.

stekelige | 19-03-07 | 15:21

stekelige 19-03-07 @ 14:28
Oud nieuws, met prive bezit werd ook in de jaren 30 van de vorige eeuw al geexpirimenteerd, geeft geen indicatie dat de communistische wegword verlaten.
Puur pragmatisch op de economie reageren.

bakoenin | 19-03-07 | 15:20

@yurp 19-03-07 @ 15:01
Dus iedereen die uit de staatsruif vreet, maar geen enkele productieve bijdrage levert aan de economie stemt links. Je geeft 't zelf aan.
Dat gekanker op meer welvarenden, zit links, Yurp.
Lees al m'n post van de laatste 3 uur nog eens door en vind de samenhang. 't Zal je een stuk duidelijker worden.

stekelige | 19-03-07 | 15:18

@stekelige 19-03-07 @ 15:11

dat was een familielid van Jan die op een onverkiesbare plaats stond maar door 'het volk' werd gekozen met een overvloed aan voorkeursstemmen, toch? Zover ik mij kan herinneren was het niet echt haar ambitie om ook echt de Staten in te gaan maar was ze lijstduwer.

yurp | 19-03-07 | 15:17

Als ik de commentaren doorlees zou ik haast de conclusie trekken dat menigeen liever walter boslim dan Jan Tomaat in een regering zou wenschen. Zeg dat dan geweaun eerlijk, kunnen we het daar over hebben. (Kom maar op). Want U denkt toch niet dat de linksdragende kiezerT op de Balk of tRutte, laat staan het onuitstaanbare kereltje pechtold, dat zijn morele zuiverheid nog zou willen demonstreren door persoonlijk ahmaddinejad een paspoort te geven. Dat is dus flauwekul. Linksige menschen willen een partij stemmen die past bij hun ideeen. Ergo: maak een keuze in wie je wenscht bashen. En laat dat gebash van Jan Tomaat door menig rechtsdragende nou precies zijn wat je als rechtserT NIET mot doen, dwz als je ook nog islam-watcher of islam-criticus bent. Want het uitspelen van de islamwatchers en de SPerTs tegen elkaar speelt uitsluitend het establishment in de kaart. Ik zou zeggen: de SP en de PVV hebben er júist baat bij samen op te trekken. Niet alleen omdat ze beiden getroffen worden door een cordon saintaire deur het establishment, maar bovendien aardig wat punten gemeen hebben. Zowel Jan Tomaat als Geert Wilders hebben gezegd met iedereen op te willen trekken die op dat specifieke punt een bondgenoot is. Wat dacht U van Europa, wat dacht U van de zorg om ouderen, wat dacht U van het opheffen van handelsbelemmeringen met de 3e wereld. |Durf dat maar onbelangrijke zaken te noemen. Maar veel belangrijker is dat, indien de SP en de PVV dat cordon sanitaire en de verstarde politieke verhoudingen willen kunnen doorbreken, ze gezamenlijk op moeten trekken. En tsjek: wie maakt U wijs dat beide partijen er niets van zouden bakken? Laten we zeggen dat pvda, vvd en cda het uitstekend gedaan hebben met het land, de voorbije dertig jaar. Nou dan.

bottehond | 19-03-07 | 15:17

@stekelige 19-03-07 @ 15:08

Nou, nou. Zo radicaal zijn de ideeen van de SP nou ook weer niet. Ze willen bijvoorbeeld extra veel doen voor startende ondernemers en het MKB. Is maar een voorbeeldje maar dat noem ik niet het wegjagen van kapitaal uit je land maar investeren in nieuwe innovatieve ondernemingen.

yurp | 19-03-07 | 15:14

@yurp 19-03-07 @ 15:04
Was er niet een familielid van Jan Mao die onlangs ook zitting moest nemen in de staten van Gelderland, maar die zich realiseerde dat 't te hoog gegrepen is?
Ben je op de hoogte met hoe 't in de gemeente Oss in elkaar zit? Nijmegen?

stekelige | 19-03-07 | 15:11

@yurp 19-03-07 @ 15:01
Niet als 't gaat om het wegjagen van de intelligentia uit dit land. Dat zou wel 't gevolg zijn van SP beleid.
Wat er dan over blijft in 0031 kan dan de kost niet meer verdienen.
Wat heb je aan bankwerkers als je geen opdrachten krijgt? Wat heb je aan banken als alles is opgedeeld en uitgegeven? Wat heb je aan bouwvakkers als half 0031 leegloopt? Alleen de worstmaker heeft toekomst.
Hup Jan!

stekelige | 19-03-07 | 15:08

buzi 19-03-07 @ 14:30

"Het commune-systeem van de SP is er opgericht om zoceel mogelijk linksradicalen (liefst met familiebanden) te laten mee-eten uit de partij-pot."

ik neem aan dat je dit wel kunt staven met feiten? Of komt dit rechtsstreeks uit je fantasie?

yurp | 19-03-07 | 15:04

@buzi 19-03-07 @ 14:30
Dus volgens jou liggen er meer parallellen tussen VB en SP dan VB en PVV?
Interessant. Zal ze nog eens naast elkaar leggen.

stekelige | 19-03-07 | 15:03

stekelige 19-03-07 @ 12:51

excuses voor de late reply maar Cambodja onder Pol Pot te vergelijken met Nederland gaat wel een beetje heel erg ver. Het was niet zozeer dat in Cambodja de mensen met geld uit de weg werden geruimd, vooral de mensen die het niet eens zouden kunnen zijn met het bewind werden uitgemoord. Dat zie ik in Nederland voorlopig nog niet gebeuren gelukkig. Het idee dat de SP De intelligentia Nederland uit zou jagen lijkt me wat vreemd gesteld. De itelligentia is niet bepaald de groep die heel erg rechts is. Hoogleraren, auteurs, studenten, filosofen etc. zijn toch meer inclined om links te stemmen om een of andere reden. Veel geld hebben is niet hetzelfde als onderdeel van de intelligentia zijn. Ik zie ook niet zo snel midden en hoger kader het land uitvluchten. Dat zouden ze anders allang hebben gedaan, ons belastingstelsel staat al wat jaartjes. Je hebt wel helemaal gelijk als je zegt dat een groot deel van Nederland vooral een 9 tot 5 werkmentaliteit heeft, niks meer wil doen voor hun centen en vooral kankeren op alles. Maar dat heeft niks met links of rechts te maken maar vooral met de Nederlandse volksaard.

yurp | 19-03-07 | 15:01

@mhajou 19-03-07 @ 14:34
Gaat al een ietsiepietsie beter met je. Nog even oefenen (bij FOK of zo) en we gaan je nog begrijpen ook.

stekelige | 19-03-07 | 14:58

mhajou 19-03-07 @ 14:34

Wat is jouw belang voor de toekomst van Nederland?

rosalie | 19-03-07 | 14:57

@bakoenin 19-03-07 @ 14:47
Neem je niet kwalijk dat je de kracht van een metafoor niet doorziet. Ook SP?

stekelige | 19-03-07 | 14:56

stekelige 19-03-07 @ 12:46
Cambodja en Nederland vergelijken..... al je pilletje genomen vandaag.

bakoenin | 19-03-07 | 14:47

opes,heb je weleens 'm ovetuigig van mening,is dit werk of slecht sociaal gekregen dus stem laat je zelf weten als wil dat werken of anders uitspreken.

Nogmaals om te horen van nederland is belang voor jou toekomst inschat.

mhajou | 19-03-07 | 14:34

De SP wil helemaal niet mee-regeren, want dat gaat ze stemmen kosten. En dus zetels kosten, en dus geld kosten. Het commune-systeem van de SP is er opgericht om zoceel mogelijk linksradicalen (liefst met familiebanden) te laten mee-eten uit de partij-pot. Het is interessant dat het Vlaams Belang in Belgie eigenlijk dezelfde strategie volgt: continu overal tegenaan schoppen en vooral roepen dat je overal buiten wordt gehouden. Extra interessant: ook bij Vlaams Belang bestaan er veel familiebanden in de partijtop.

buzi | 19-03-07 | 14:30

@Zeurders 19-03-07 @ 14:18
Het is me net iets te simpel om een uitwas te noemen als voorbeeld.
Bovendien, dat is de US. Al helemaal een slecht voorbeeld.
Wat jij de rijkdom noemt? Die moet je koesteren! Dat is waar ons land aan dreigde kapot te gaan ten tijde van Den Uijl (zie 13:56).
Als je eenmaal begint te delen, ben je snel klaar. En dan?
Dat VOC verhaal van je, gaat aan mij voorbij. In die tijd bestond alleen het recht en de macht van de sterksten. Die tijd zijn we allang gepasseerd.
Maar om je ogen even te openen:
kijk naar wat er nu zelfs in China gebeurt. Daar wordt met rappe schreden het Maoisme afgezworen en is vorige week een wet aangenomen om bedrijfs- en privebezit te beschermen.
Wil jij dan met je SP hier maoistischer zijn dan China?
Open je ogen man.

stekelige | 19-03-07 | 14:28

@ Stekelige:
Zijn laatst intervieuw bij Nova:
Hij wil het kapitalisme, en de uitwassen die er per definitie aan kleven, aanpakken. Hij werd daar verder niet op aangesproken wat die uitwassen dan wel zijn. Dat was een grote fout van vrouwtje Polak, want dan hadden we uit eerste hand kunnen vernemen wat zijn plannen waren om dat, in zijn ogen, verdomde systeem, uit Nederland te rammelen.
Privatiseringen afschaffen? Het nieuwe gezondsheidszorgsysteem terugdraaien? De energiemonopolisten aanpakken?
Niets van dit alles. Marijnisse is een 2e Bos.
Alleen heeft niemand dat door.


The eimer | 19-03-07 | 14:26

@stekelige 19-03-07 @ 13:56
.
Er is alle reden om ongeremd kaptialisme te wantrouwen; zie ongelofelijke kapitalistische bedriegerij als Enron ed.; als economie belangrijker wordt dan het leven van mensen, gaat dit ten koste van het levensgeluk van velen.
Enig tegengewicht is nodig om het gegraai tot acceptabele proporties terug te brengen.

Delen van armoe? Nederland is nog nooit zo rijk geweest als in de afgelopen 20 jaar.
En nu niet met de VOC-tijd aan komen zetten, want die rijkdom kwam slechts bij een kleine elite terecht.
.
zoals je zelf al opmerkte: kijk naar de geschiedenis en je weet je toekomst.

Zeurders | 19-03-07 | 14:18

@e eimer 19-03-07 @ 14:06
Wat heeft Vennegoor of Hesselink hier nou weer mee te maken?

stekelige | 19-03-07 | 14:14

Bakoenin:

Wat eerder hier al gezegd is: Marijnisse is zelf verbaasd dat zijn aanhang zo snel gegroeid is. Tegelijkertijd moet hij beseffen dat al die springende kikkers, want dat zijn het absoluut, van de PvdA naar (ex) LPF naar de PVV en S.P. heen en weer springen.
Dat blijkt ook aan het grote aantal zwevende kiezers 1 dag voor de verkiezingen.
Dus van politieke stabiliteit is hier nog lang geen sprake.
Mocht Wilders genoeg ketelmuziek gaan produceren, dan kan de S.P. net zo hard leeglopen als de PvdA,
Ook Lange Jan is daar als de dood voor.

The eimer | 19-03-07 | 14:06

@mezelf 13:56
"zwaar lijden onder adequaat bestuur" moet zijn:
"zwaar lijden onder gemis van adequaat bestuur"

stekelige | 19-03-07 | 14:02

@ventus_aqualis 19-03-07 @ 13:42
Over het feit dat we zwaar lijden onder adequaat bestuur zijn we 't snel eens. Dat 't bij partijen die er toedoen mankeert aan leiderschap en visie, ook al.
Wat de mening van de straat aangaat:
sinds moordpartijen op bv Theo van Gogh, is de vrijheid van meningsuiting grof geweld aangedaan en zit je in een fase waar je die mening nauwelijks meer hoort. Angst en terughoudendheid door terreur en moord.
Daadkrachtig bestuur, dat hebben we nodig.
Daarnaast een bestuur dat kapitalisme omarmt, omdat daar de bronnen voor algehele welvaart in liggen besloten.
Wat Maorijnissen wil, is delen van armoe. Aan geld verdienen om ueberhaupt te kunnen verdelen komt ie niet toe.
't Is een beetje een Den Uijl met z'n vermogensaanwasdeling (VAD).
Weet wel dat die nachtvogel het investeringsklimaat voor buitenlandse ondernemingen naar de verdommenis heeft geholpen. Wat er was, vertrok. Er is bijna niets meer voor teruggekomen, met uitzondering van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Tel uit je winst.
Maar, zoals zo vaak: kijk naar de geschiedenis en je weet je toekomst.

stekelige | 19-03-07 | 13:56

@Lafayette 19-03-07 @ 13:41
1 idioot kan in z'n eentje meer schade veroorzaken, dan 10 goedwillenden kunnen herstellen. Gelatenheid is in dat opzicht een beetje misplaatst.
Voorkomen is beter dan genezen.

stekelige | 19-03-07 | 13:45

Enfin, het is erg makkelijk en tevens hypocriet om aan de zijlijn te schreeuwen dat een ander aan de zijlijn alleen maar woorden verkoopt zonder daden... Vooralsnog heeft ook de oppositie inbreng, dat dit in de wereld van Brusselmans niet zo is, wijst op dictatoriale denkbeelden. Tot zover.

..zapper | 19-03-07 | 13:44

In dictaturen weet je niet wat ‘de mening van de straat’ is, omdat niemand z’n mond durft open te doen. Daar komt bij dat de onvrijheid van een dictatuur, zoals in vrijwel de gehele Arabische wereld, maakt dat je nooit weet waaróm iets gezegd wordt en óf het waar is. (Weblog Jan Marijnissen)
Je kunt Jan veel verwijten maar niet dat hij geen voorzienige blik heeft. Hier schetst hij toekomstig Nederland, met of zonder regerende SP.

ventus_aqualis | 19-03-07 | 13:42

@stekelige 19-03-07 @ 13:36
mmm... er zijn maar weinig guerilla's die echt iets goeds gebracht hebben. Zeker als zij aan de macht komen. In veel gevallen, blijkt dat ze zelf niet veel beter zijn dan hun tegenstanders. Afijn. Ik denk niet dat het allemaal zo'n drama wordt. Als de SP gaat regeren dan zal ook zij de macht niet zo maar willen opgeven, wat weer leidt tot matiging. Het blijven uiteindelijk nuances meer niet.

Lafayette | 19-03-07 | 13:41

@Lafayette 19-03-07 @ 13:30
Als je mijn comments meegelezen hebt, weet hoe ik over de SP denk.
Dat hij, zoals jij 't noemt hinderlagen en struikelblokken legt voor de PvdBoslim, vind ik niet eens zo erg.
Die partij heeft zich altijd al ontpopt als een opportunistisch zootje, dat zich van binnenuit kapot maakt. Zelfs intern zit de haat en nijd, barstensvol met afgunst en kinnesinne. Dat een losertje als Bos daar ook nog de leider van is, komt Maorijnissen beslist niet ongelegen.

stekelige | 19-03-07 | 13:36

Ik geloof niet dat de SP simplistisch is. Het lijkt me namelijk een hele klus om met die idealen je mensen in het gareel te houden. De SP lijkt mij eerder gerafineerd. Het draait wel om 1 man, en daar ligt dan ook een behoorlijke zwakte. Jan voert een heuse guerillacampagne. Erg succesvol. Een guerilla zal pas gaan regeren als hij zeker weet dat ie de macht krijgt. Tot die tijd zorgt ie er voor dat ie bij de bevolking potjes kan breken. Ondertussen legt hij de ene na de andere hinderlaag voor de PvdA.

Lafayette | 19-03-07 | 13:30

@republc58 19-03-07 @ 13:24
Hulde.

stekelige | 19-03-07 | 13:27

Als dat gebeurd heeft een Politieke partij met enigzins dezelfde ideeen toch geen zin. Ik stem SP om de SP en niet om straks te fuseren met PVDA waar ik een schurft hekel aan heb... www.schoppemaschopt.nl

schoppie | 19-03-07 | 13:25

Er al eens over nagedacht dat het wellicht een door de SP vooropgezette strategie is om niet mee te regeren. Vanuit de oppositie lopen roeptoeteren dat het beter moet is makkelijk, laten zien dat je het zelf ook daadwerkelijk beter kan is heel andere koek.
Het zou zomaar een vooropgezet plan kunnen zijn om eerst dit kabinet de inpopulaire kastanjes uit het vuur te laten halen en in tussentijd verder te roeptoeteren dat het allemaal verschrikkelijk is en beter kan.
Zo gaan nog meer lui het SP-fabeltje geloven en kunnen ze over 4 jaar een stevigere positie in de regering verwerven.
Uiteraard zal daarna de ellende pas goed gaan blijken.
De SP is namelijk nogal simplistisch; zij ziet slechts gespierde arbeiders, noodruftige zieligerds en associale kapitalisten.
Belastingen zullen nóg meer stijgen en bedrijven zullen kansarmen en kanslozen gedwongen moeten aannemen. Fijn zo'n collega die de helft van zijn werk verzet terwijl jij je de typhus zwoegt. Immers werken naar vermogen en inkomen naar behoefte. Gelukkig allemaal door Maorijnissen en zijn partijburo bepaald.

republc58 | 19-03-07 | 13:24

@Witteman 19-03-07 @ 13:11
Laat me nou niet lachen. Hoe zat 't ook weer in diverse provinciale besturen?
Daar komen ze gewoon niet opdagen, ergo ze disfunctioneren bij 't leven, maar worden door het succes van 7 maart toch nog weer herkozen. Summum van bestuurlijke armoe.
Ander voorbeeld: Driek de Clown in de 1e kamer; wat een aanfluiting.
Gemeentelijk niveau kunnen ze nog net aan omdat 'tegen' en maar iets roepen daar niet zo opvalt.
Ze hebben geen hoger kader en zullen kwaliteit op dat niveau ook niet makkelijk krijgen. En juist dat ligt weer aan hun verkiezingsprogram en het feit dat ze wolven in schaapskleren zijn, die, tijdelijk!, de extreme items uit hun programma hebben afgezwakt omdat 't electoraal niet haalbaar is.
Laf en gevaarlijk.

stekelige | 19-03-07 | 13:20

@mhajou 19-03-07 @ 12:58
Ik ben het ongezien met je eens.

Flabbergastje | 19-03-07 | 13:12

De mensen die zeggen dat de SP niet wíl regeren, hebben het toch echt mis. De SP wil dolgraag regeren, want waar de SP verantwoordelijkheid draagt en compromissen sluit, groeit de aanhang doorgaans sterker dan elders. Zie Nijmegen, Oss, Heerlen, Doesburg, Boxmeer etc. Juist dát lijkt de reden voor vooral de PvdA om de SP zo vaak mogelijk uit de colleges te houden, ook in de provincies. Want als de SP de kans krijgt om te bewijzen dat ze goed kan regeren, zou dat wel eens het definitieve einde van de PvdA betekenen.

Witteman | 19-03-07 | 13:11

Nee,allemaal verkeerd? je zult uw overtuigig en waarheid als rechten om hand te leggen.zoals persoonlijk schepsel is overtuigig en waarheid van de aard bescherming dan je overal nieuws wilde nieuwsering op deze recaties toedoen.

Herlaadelijk waarschuwing voor de aard zoals de natuur en lucht is srijdig zijn diepste oorzaak te zijn.De slachteroffer en oorlogvijand is verbod van de aard in de gescheidenis dat zal ik overtuiging aan de volkermens in overal te wakker aangevoerd.

mhajou | 19-03-07 | 12:58

@yurp 19-03-07 @ 12:34
Dat laatste zul je mij niet horen zeggen. Maar je ziet zelf, dat een studieschuld zich met een beetje ambitieus gedrag, makkelijker laat afbetalen.
De moeilijkheid is vaak dat veel lieden in jouw categorie menen zoveel recht te hebben op nine-till-five en vrije dagen. Net dat ietsje meer verdommen ze. Wat dan rest is permanent gekanker op de beter betaalden.
Groei, Yurp, groei. Zorg voor jezelf en je nageslacht dat je met je harses boven 't maaiveld uitstijgt!

stekelige | 19-03-07 | 12:51

@yurp 19-03-07 @ 12:35
Dank.
Best evenwichtig wat W. voor ogen staat. Een stimulans voor ondernemers, wat op zich goed is voor de werkgelegenheid. Daarnaast belonen van het midden- en hoger kader, om te voorkomen dat dat 't land uitvlucht.
Kijk bv. naar Cambodja. Dat land is onder Pol Pot van haar intelligentia ontdaan door het om zeep te helpen. Te kritisch, weet je.
Nu, na zo'n 20 jaar, lijdt het land nog steeds onder het gemis aan intelligentie. Het is veruit het armste land, in alle opzichten, van Z-O Azie. De komende decennia zal daar weinig verbetering in komen.
Dus, Wilders heeft gelijk als hij de kennis in ons land wil houden.
Als hij dan ook nog de 65+-ers in besteedbaar inkomen tegemoet komt, geeft dat een extra injectie aan de economie; m.n. de middenstand,
Al met al creeert dit werkgelegenheid, wat op zich weer goed is voor iedereen.

stekelige | 19-03-07 | 12:46

Nog een ideetje... kijk allemaal nog eens wat afleveringen van 'Yes, prime-minister" - alhoewel, een is afdoende denk ik- dan heb je een beetje idee hoe zinvol stemrecht is...... ..|..

Cunegho | 19-03-07 | 12:39

stekelige 19-03-07 @ 12:32

iedereen krijgt wel wat terug maar toch vooral de mensen die nu in de 52% categorie zitten.

yurp | 19-03-07 | 12:37

@yurp 19-03-07 @ 12:34 Helemaal mee eens.

Lafayette | 19-03-07 | 12:36

@Pigha Lal 19-03-07 @ 12:31
Iedere politieke partij behoort au-fond maar 1 issue te hebben:
het welzijn van de gemeenschap.
Helaas komt daar voor een aantal partijen meer bij kijken dan slechts dat wat ze van hun staldak schreeuwen.

stekelige | 19-03-07 | 12:36

Bij het uitsluiten van bepaalde partijen (ongeacht of het linkseof redchts partijen zijn) bestaat het 'gevaar' dat bij de eerstvolgende verkiezingen dergelijke partijen een nog grotere zetelwinst krijgt en in theorie zelfs de mogelijkheid krijgt tot absolute macht...

Hyppo Kriet | 19-03-07 | 12:35

D'66 is ook begonnen met weinig issues. De zogenaamde kroonjuwelen....

Lafayette | 19-03-07 | 12:35

@stekelige 19-03-07 @ 12:26

For your information, ben intussen 33, verdien bovenmodaal en betaal mezelf het schompus aan het terugbetalen van mijn studieschuld. En met rechtse burgermannetjes bedoelde ik die gebruikelijke lompe reaguurders die alleen maar 'al die kankerlijers moeten opzouten' uit hun toetsenbord krijgen.

yurp | 19-03-07 | 12:34

@.kapitein k @ 12:11
Dan lijkt het me voor de PvdA van het allergrootste belang om de SP te 'ontmaskeren' door hen zo snel als mogelijk in een gemeenschappelijk bestuur te krijgen; immers, dan valt de SP door de mand als niet in staat om te besturen
Toch?

Tobi | 19-03-07 | 12:33

@yurp 19-03-07 @ 12:29
Oh ja? Doe 'ns een linkje sturen dan?

stekelige | 19-03-07 | 12:32

@Zeurders 19-03-07 @ 12:17
"Wilders heeft maar 1 issue"
en
Hoeveel issues heeft "de partij van/voor de Dieren??
.
On nee, het is politiek niet juist daar een opmerking over te maken.

Pigha Lal | 19-03-07 | 12:31

@Zeurders 19-03-07 @ 12:17

Wat ik niet snap is dat mensen die minder dan 2 x modaal verdienen op Wilders stemmen. Heb je zijn belastingplannen wel eens gezien? Die pakken alleen heel lekker uit voor grootverdieners, niet voor jan modaal.

yurp | 19-03-07 | 12:29

@yurp 19-03-07 @ 12:2
Xcs dan voor mijn premature interpretatie. Voortan misschien iets explicieter in de communicatie?

stekelige | 19-03-07 | 12:28

@lief-studentje 19-03-07 @ 12:24
Ik wordt binnenkort papa. Voelt zich gevleid ;-)

Lafayette | 19-03-07 | 12:28

@yurp 19-03-07 @ 12:16
Trouwens, hoe oud ben je eigenlijk snotneusje? Wel op tijd je neus snuiten hoor. Wat weet jij van burgermannetjes? Ooit zelf iets gepresteerd? Of alleen maar de buidel van pa geleegd en een studieschuldje opgebouwd?
Moet je eens kijken wat er gebeurt als je die moet aflossen. Sukkeltje.

stekelige | 19-03-07 | 12:26

@Lafayette 19-03-07 @ 12:22
Ben je man? en zo ja: Wil je met me trouwen? x

lief-studentje | 19-03-07 | 12:24

@stekelige 19-03-07 @ 12:20

Dat beweerde ik ook niet hoor. Maar ik geloof dat er vandaag precies 1 links studentje aanwezig is dus dat valt ook weer mee.

yurp | 19-03-07 | 12:23

@lief-studentje 19-03-07 @ 12:15
Ik wil hiermee stellen dat graaien niet iets van rechtse mensen en polici is zoals in dit topic eerder is geschetst.
Ik wil ook duidelijk stellen dat sociaal zijn ook niet iets is van linkse mensen en politici.
Ik beschouw mezelf als rechts (ondanks enkele van mijn links idealen), ik weet van mezelf dat ik goed voor mijzelf zorg, maar dat ik ook om de medemens geef.
.
Kortom, lief-studentje. Wat ik stel is dat er eigenlijk geen linkse en rechtse mensen zijn. Er zijn slechts meningen. De verschillen worden eerder bepaald door hoe ze gebracht worden dan dat er in praktijk werkelijk iets anders aan de hand is.

Lafayette | 19-03-07 | 12:22

@Lafayette 19-03-07 @ 11:56

Nee, maar ik geloof ook niet dat graaien iets typisch links is. Meer zoiets van macht corrumpeert en als je lekker verdient in de politiek dan ga je daarnaar leven, of je nou links of rechts bent.

yurp | 19-03-07 | 12:21

@yurp 19-03-07 @ 12:16
Zalig zijn de simpelen van geest.... etc.
Maar helaas, ben niet rechts hoor, maar zeker niet links.

stekelige | 19-03-07 | 12:20

@Bunt 19-03-07 @ 12:13
Nog even wachten; ze barsten vanzelf uit hun voegen door hun 'succes'.
Ze kunnen op geen enkele wijze bestuurskwaliteit leveren, de paupers.
Ik zie ze nog steeds als een uit de hand gelopen protestpartij, voor protestelectoraat, met aan de basis en aan het roer: schreeuwerig gepeupel.

stekelige | 19-03-07 | 12:19

@Lafayette 19-03-07 @ 12:08
Er is toch wel veel verschil, Wilders heeft maar één issue, om maar eens wat te noemen. Dat heeft niets te maken met beeldvorming, dat kun je uit de partijprogramma's lezen.
.
Ook lijkt de SP mij toch een stuk degelijker georganiseerd dan het bijeengeraapte zootje charlatans van Wilders. (dat is dan misschien weer wél beeldvorming)
SP bestaat al vele jaren en is langzaam opgebouwd, en heeft ook al ervaring in besturen op gemeentelijk niveau.
Wilders dropt zichzelf in de tweede kamer, en heeft niet eens de mankracht om aan de statenverkiezingen mee te doen.
Kortom, SP is een serieuze partij, de PVV zie ik op dit moment toch meer als een LPF-achtig verschijnsel dat wel eens net zo snel zou kunnen verdwijnen als het verschenen is.

Zeurders | 19-03-07 | 12:17

@stekelige 19-03-07 @ 12:07

Is weer eens wat anders dan de gewoonlijke rechtse burgermannetjes ;)

yurp | 19-03-07 | 12:16

@ Lafayette 19-03-07 @ 12:13

Wat wil je nou eigenlijk zeggen hiermee?
Dat de rechtse politici eigenlijk toch ook wel erg sociaal en links zijn?
En trouwens, Jan Marijnissen heeft zijn eigen salaris op Jan Modaal afgestemd en de rest gaat naar de partijkas. Hoezo hypocriet?

lief-studentje | 19-03-07 | 12:15

Stemmen op de SP en haar geliefde leider is wederom een zinloze bezigheid gebleken.

Bunt | 19-03-07 | 12:13

Femke H. heeft een hypotheer van ruim 650.000 euro...
.
Voor dat geld zet je een fantastisch ecologisch verantwoord huis neer, maar zelfs dat is haar hut niet.
Kijk, dat is het fijne van rechtse politici. Die hoeven niet zo hypocriet te zijn. Die hoeven niet hard te roepen hoe de wereld verbeterd moet worden om vervolgens ontmaskerd te worden. En wat blijkt rechtse politici zijn soms net zo milieubewust en sociaal als linkse mensen claimen te zijn, soms nog wel meer.

Lafayette | 19-03-07 | 12:13

dat ehet een geluk bij een ongelukje

FrAgFo0d | 19-03-07 | 12:13

@Tobi

Of dit overal het geval is, zou ik niet weten, maar het lijkt wel een algemene strategie die de partij voert. Ik wil niet zeggen dat de SP per sé niet wil besturen, maar ik denk wel dat de SP als ze écht zou willen besturen veel consessies zou moeten doen en zodoende behoorlijk wat geloofwaardigheid bij haar electoraat zal verliezen. Daar komt bij dat plannen ook nog eens bij dat gemaakte plannen door het ambtelijk apparaat heen zullen moeten.
Door het uitstellen van bestuurlijke verantwoordelijkheid kan de SP blijven groeien, zodat ze op de langere termijn misschien minder consessies hoeft te doen.

.kapitein k | 19-03-07 | 12:11

@mhajou 19-03-07 @ 12:09
Opnieuw een beurstip jongen? En..?... wat vindt G-u ervan?

stekelige | 19-03-07 | 12:11

Ja ik voel het ook orde dat jan is geen zichzelf doen maar hij werkt hard evaringen voor jou toekomt verdiensten.en zich laat niet luister naar angst en of vijand noemen,toch kans om toekomst werken vinden.

mhajou | 19-03-07 | 12:09

De SP legt de schuld bij "de gevestigde orde', maar ze kunnen zich ook eens achter de oren krabben of ze met die idealistische ideeen de aansluiting met de praktijk niet volledig missen. Wat moet je dan als "gevestigde orde"? Je eigen ideeen overboord flikkeren en volledig meegaan met de ideeen van de SP?

Kleines Arschloch | 19-03-07 | 12:09

Het verschil tussen de PVV en de SP is kleiner dan je denkt.
Of, de overeenkomsten tussen de PVV en de SP zijn groter dan je denkt.
.
Het grootste verschil is slechts beeldvorming.

Lafayette | 19-03-07 | 12:08

Opvallend deze maandagochtend! Barst van de linkse st'dentjes, man.
Als ze hun bul eenmaal hebben, letwel: ALS, weten ze niet hoe snel ze de kromming naar rechts moeten maken. Halsjes. Beetje afzeten tegen establissement en simpele oudersnest doet 't altijd goed he? Wacht maar....

stekelige | 19-03-07 | 12:07

SlechteRick™ 19-03-07 @ 12:03
Vind je niet dat die grote letters schreeuwerig overkomen, en een beetje nagemaakt ?

bakoenin | 19-03-07 | 12:06

SlechteRick™ 19-03-07 @ 12:02
Ga jij eerst een Nederlands leren schrijven en een mening bedenken voor je je schuur opentrekt.

lief-studentje | 19-03-07 | 12:05

Door de enorme expansie zal de SP ook binnen haar eigen gelederen veel vaker een compromis moeten zoeken.. ergo einde oefening.

snelle rekensom: als je 20% van de stemmen krijgt, is dus 80% tegen je..... op zich geen probleem als je niet wilt of kunt regeren.... als je van die 20% 51% wilt maken, moet je toch iets meer gaan doen dan schreeuwen en per definitie overal tegen zijn... dit geld overigens ook voor een PVV...

Cunegho | 19-03-07 | 12:05

SlechteRick™ 19-03-07 @ 12:02
Goed gezegd jongen we zijn trots op je.

bakoenin | 19-03-07 | 12:05

communisten bedoel ik, echt een stelletje nagemaakten die alleen maar lopen te schreeuwen... Mogen ze eens mee doen dan durven ze niet. SP IS VOOR MIETJES

SlechteRick™ | 19-03-07 | 12:03

@daskapitalist 19-03-07 @ 12:01

Waar haal je het vandaan???
Ik benadruk zojuist dat ik niet van plan ben om later rechts te gaan stemmen. Leesbril nodig of gewoon niet zo snugger?

lief-studentje | 19-03-07 | 12:03

uninvited guest 19-03-07 @ 11:58
Ook dat is onderzocht, en daar is weinig van waar gebleken.
De Sp behaalt haar groei ten koste van vooral de PvdA, Fortyun zwalkers vind je bij Wilders, of de VVD, of zijn thuis gebleven.

bakoenin | 19-03-07 | 12:02

Oprotten met die tyfus SP stelletje kk comunisten

SlechteRick™ | 19-03-07 | 12:02

@stekelige 19-03-07 @ 11:57
Waarom wordt de SP-stemmer toch altijd afgeschilderd als nietsnut?
Dat je voor de zwakkeren in de samenleving opkomt zegt toch niets over je eigen intellectuele niveau of ambities?

lief-studentje | 19-03-07 | 12:01

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:49
van altruïst naar ikke ikke en de rest kan stikken egoïst!

daskapitalist | 19-03-07 | 12:01

Lafayette 19-03-07 @ 11:56

Veel linksen keuren het in woorden af maar doen hetzelfde.
Die lieden vind je veel bij de PvdA, voor zover je die links kunt noemen,
dus de graai cultuur is niet iets typisch rechts.

bakoenin | 19-03-07 | 12:00

Ik moet wat meer op mijn gramatica gaan letten. Schaam, schaam. d's en t's... Dat kunnen er wel meer doen hier overigens :-) Laat ik het op het snelle typen houden als reden.

Lafayette | 19-03-07 | 12:00

@bakoenin 19-03-07 @ 11:53
Ja, die nieuwe SP-stemmers liepen eerst massaal achter Fortuyn aan, na het LPF-debacle stroomden ze terug naar de PvdA en nu zwalken ze massaal naar de SP. Dat is een achterban waar je op kunt bouwen.
*zoekt nog naar het ironie-symbool op toetsenbord*

uninvited guest | 19-03-07 | 11:58

@De Linkse Lonsdaler 19-03-07 @ 11:30
O, ja? Meeloper! Wat heb jij gepresteerd in je leven? Vertel. Prototype van een afgunstige parasiet verwacht ik.
Maar wacht nog even met het ontsteken van je vuurwerk, de wake-up-call is onderweg.

stekelige | 19-03-07 | 11:57

tja over vier jaar Marijnissen als premier en wilders als vice premier.
Ben benieuwd wie de derde partij is die aan gaat schuiven.... dus

wie weet waar | 19-03-07 | 11:56

The eimer 19-03-07 @ 11:53
De geest die zijn standpunten niet aanpast in loop der tijd verandert in een spook. (Nietzsche)

bakoenin | 19-03-07 | 11:56

@yurp 19-03-07 @ 11:47 Als linkse partijen daarvoor zouden gaan is dat zeker zo. Echter, er is nog steeds hypotheekrente-aftrek. En het neemt niet weg dat veel linkse politici vele jaren maximaal van deze aftrek hebben geprofiteerd. De overwaarde die ze door de aankoop van hun dure huizen hebben gekregen is wel al mooi voor hun.
.
Nee, ik weiger te geloven dat er op rechts meer sprake is van graaien dan op links. Dat is nooit bewezen. Het zijn allemaal mensen. Graaien is dan ook een relatief begrip. Iemand kan het wel degelijk verdienen.
.
En in dit land is het altijd nog zo. Hoe meer je verdiend, hoe meer belasting je betaald, des te meer je bedraagt aan anderen. Dat is dus niet graaien.
Graaien is jezelf ten koste van anderen verrijken. Als je elke werkgever iemand vind die zich ten koste van anderen verrijkt, dan kan je geld en eigendom afschaffen. Dat is ooit geprobeerd. Werkt niet. Het gaat om mensen...

Lafayette | 19-03-07 | 11:56

OpenDeur 19-03-07 @ 11:45
Je verwart GS en SP

bakoenin | 19-03-07 | 11:55

@studentje
Student met genoeg geld? Klinkt erg salon-socialistisch!

uninvited guest | 19-03-07 | 11:53

@2amazing 19-03-07 @ 11:21

Daar hoor je nooit wat over op het staatsjournaal, je mag de communistenleider Yang ToMaot namelijk niet een een kwaad daglicht stellen !!! ies verboten.

nog maar een keer het linkje:
www.gelderlander.nl/dgbinnenland/artic...

QB (ja die.....) | 19-03-07 | 11:53

De SP wil veranderingen in de maatschappij doorvoeren.
Tegelijkertijd beseffen ze dat de achterliggende veranderingen op gezondsheidszorg , euroinvoering, wao, vut , pensioenen e.d. dermate extreem waren dat ze daar overheen moeten om geloofwaardig te zijn.
Dat lukt nooit zonder schade te maken.
Daarom zullen ze, net als ze voordien gedaan hebben, hun partijprogramma daar waar nodig is aanpassen.

The eimer | 19-03-07 | 11:53

De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08

Goeie genade , onder welke stoeptegel ben jij vandaan gekropen.
Onderzoek onder het electoraat van de SP geeft een heel breed maatschappelijk beeld te zien.
De kleinburgerlijke rancuneuze kleinburger vind je terug onder Wilders aanhangers.
Graag je utspraken baseren op onderzoeken, inplaats van zomaar iets te brullen omdat je anders denkenden niet tolereert.
Om Nietzsche maar eens te citeren, niets corrumpeert de mensen zo erg als het als inferieur neerzetten van de anders denkende

bakoenin | 19-03-07 | 11:53

@daskapitalist 19-03-07 @ 11:48

Verklaar je nader. Ik begin je steeds interessanter te vinden.

lief-studentje | 19-03-07 | 11:51

@uninvited guest 19-03-07 @ 11:46
Momenteel hoef ik nog niet op te komen voor mezelf.
Met mij gaat het prima. Genoeg geld en een zonnige toekomst.
En daarom kom ik met de verkiezingen op voor mensen die het wel nodig hebben dat iemand het voor ze opneemt.

lief-studentje | 19-03-07 | 11:49

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:41
oh sorry, misschien was hypocriet een beter woord geweest.

daskapitalist | 19-03-07 | 11:48

@ lief-studentje 19-03-07 @ 11:37
Er is juist door de linkse policor een graaicultuur ontstaan.
Wie werkt houdt bijna niets over na aftrek van alle belastingen en zonder enige vorm van subsidie's.
Later zal je er achter komen dat je nu met een studie beurs meer kan doen dan straks als je mag "genieten" van je salaris (vanaf de maand juli is pas alles voor jezelf).
Later stel jij jezelf de vraag: wat heeft de linkse politiek OOIT voor mij gedaan?
Het antwoord zal stiller zijn dan de dieptste stilte.

TyfusLeijer | 19-03-07 | 11:47

@Lafayette 19-03-07 @ 11:43

Dan is het toch juist integer van die linkse partijen om voor beperking van de hypotheekrenteaftrek te pleiten of niet?

yurp | 19-03-07 | 11:47

@'lief-studentje'
"ikke ikke en de rest kan stikken" mentaliteit van de meeste rechtse partijen?

Je ziet de wereld wel heel zwart-wit. Behalve dat 'ikke ikke' is er ook nog zoiets als opkomen voor jezelf. Maar dat leer je nog wel, zoals je de meeste dingen pas leert ná je studie.

uninvited guest | 19-03-07 | 11:46

SP is dan ook een partij van veel schreeuwen en weinig inhoud.

OpenDeur | 19-03-07 | 11:45

@.kapitein k @ 11:21
Dus als ik jou goed begrijp wil de SP overal 'veilig in de oppositie' blijven door een compromisloze houding aan te nemen. Bij de informatiegesprekken was het dus vanzelfsprekend dat het CDA en de PvdA de deur dichthielden voor Jan en de zijnen. Met als gevolg een electorale zeepbel die barst zodra ze in een bestuur plaats nemen.
Interessante stelling - nee, echt

Tobi | 19-03-07 | 11:45

@ redactie: Meervoud van loony is loonies. Looney's is niks.

Colossi | 19-03-07 | 11:45

@ professor plons
Ieder volk krijgt de leiders die het verdient? Ik zou willen zeggen, ieder volk KIEST de leiders die het vedient. In die wetenschap is het maar goed dat niet iedereen in dit land een laaggeschoolde Limburger is die de gulden terug wil, maar niet kan uitleggen waarom.

[-InFiDeLz!-] | 19-03-07 | 11:45

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:37
Overigens is het heel makkelijk op te zoeken, dat linkse politici net zo makkelijk graaien als rechtse, zo niet erger.
De hoogste hypotheken onder kamer en regeringsleden liggen op de linkerflank.
.
En het is overduidelijk dat de ex-regeerders op links vaak nieuwe baantjes vinden als commissaris of bestuurder in het bedrijfsleven. Maf genoeg zie je op rechts vaak ex-regeerders in non-profit en slechter betaalde publieke functies belanden in hun na politieke carriere....

Lafayette | 19-03-07 | 11:43

@ Kees Maf 19-03-07 @ 11:34
Erg man, van die forse hypotheek. Wie heeft je daartoe gedwongen?

Teen | 19-03-07 | 11:42

Het is als centrumpartij altijd moeilijk regeren met partijen die aan de buitenkanten van het spectrum zitten. Dat de SP overal buitenvalt is dus niet zo raar. Dat gehuil dat ze moeten regeren omdat ze winnaar zijn vind ik echt te dom voor woorden. De meerdeheid regeert, niet de winnaar. Ondanks de groei van de SP vertegenwoordigen ze (gelukkig) niet de meerderheid van het volk en is die aanspraak op regeringsdeelname nergens op gebaseerd. Je kunt het wel proberen natuurlijk, maar er zijn geen garanties.

De SP geeft ook zelf aan waarom ze er buiten vallen. Ze kiezen voor verandering. Verandering van de dingen die de partijen waarmee ze zouden moeten besturen hebben ingevoerd. Je bent als partij volslagen ongeloofwaardig als je dan ineens omslaat en de boel weer op zijn kop gooit. Ik ben trouwens blij toe, ik zit niet op die veranderingen van de SP te wachten.

ZI | 19-03-07 | 11:42

@ daskapitalist 19-03-07 @ 11:40
Jij moet het woord opportunist een snel opzoeken in de Dikke van Dale of mijn stukje nog eens lezen voor je je grote mond opentrekt.

lief-studentje | 19-03-07 | 11:41

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:37
of een simpele opportunist.

daskapitalist | 19-03-07 | 11:40

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:37
Wacht maar tot je meer gaat verdienen. En als je ooit kids mocht krijgen, dan wil je daar ook zekerheid voor. Nederlanders betalen een van de hoogste belastingen in de wereld. De graaicultuur is maar heel beperkt en voor een deel al ingedamd door de vele en hoge belastingen.

Lafayette | 19-03-07 | 11:39

"cordon sanitaire" komt me bekent voor, hebben de Belgen ook niet zoiets verzonnen om een asociale partij buiten spel te zetten?

WaarDeWindWaait | 19-03-07 | 11:38

@ Kees Maf
Ik denk dat mijn stem voor de SP niet zozeer iets te maken heeft met mijn opleidingsniveau maar destemeer met de graaicultuur en de "ikke ikke en de rest kan stikken" mentaliteit van de meeste rechtse partijen.
En momenteel ben ik inderdaad nog eventjes aan de studie,
maar ik kan me niet voorstellen dat ik, als ik eenmaal een salaris voor mezelf heb, mijn eigenbelang voor dat van de massa zal laten gaan. Klinkt misschien heel idealistisch maar ik ben nou eenmaal een "lief" studentje, hahahaha.

lief-studentje | 19-03-07 | 11:37

@Professor Plons 19-03-07 @ 11:33
Ik vind juist dat de regeringspartijen zich opvallend stil houden over de SP.
Voor de SP blijft gelden dat ze nog nooit geregeerd hebben en dus makkelijker kritiek kunnen geven. Nog nooit heeft de SP bestuurlijke verantwoording hoeven af te leggen. Ondanks de gebruikelijk machtsverdeling in de kamer kan je niet ontkennen dat VVD, PvdA en CDA altijd achtervolgd worden door hun aandeel in de macht.

Lafayette | 19-03-07 | 11:37

@Rui Barros 19-03-07 @ 11:21

Terechte kritiek op de SP? Ik vond het voornamelijk de domme reactie van rechtse huilers die meteen roepen dat Hitler ook het woord socialistisch in de naam van zijn partij had staan en ze dus meteen maar op een hoop gooien en gaan lopen gillen terwijl ze geen letter van het verkiezingsprogramma van de SP hebben gelezen. Ik kan mijn standpunt best hard maken maar of jij dat ook kunt vraag ik me af.

yurp | 19-03-07 | 11:37

De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08

Jah-Lama-Guru-Nogan-Toehh, Ik heb nog nooit de Wet van Godwin zo snel in werking zien treden. Je kunt je aanmelden voor het BuitenlandsBier World Records Boek. Ding meteen even mee naar de categorie "Ongenuanceerd Reaguren". Zullen ze vast speciaal voor jou willen opzetten.
Avé

Evocatus | 19-03-07 | 11:35

@rara 19-03-07 @ 11:29
Mensen die de SP extreem-links vinden, zijn die mening toegedaan omdat ze zelf zover aan de rechterkant zitten, zoals Wilders-stemmerts. Maar in tegenstelling tot de PVV gaan de scherpe kantjes er bij de SP langzaam vanaf, de bereidheid tot concessies groeit, waardoor ze als regeringskandidaat serieuzer zullen worden genomen dan de PVV.

[-InFiDeLz!-] | 19-03-07 | 11:34

@lief-studentje 19-03-07 @ 11:25
Als academicus heb je an sich weinig te vrezen van de SP. Het gaat er vooral om of je financieel gezien boven het maaiveld uitsteekt. Ik mag met m'n gezinsinkomen van pakweg vier keer modaal en een forse hypotheek wel oppassen.

Ik blijf me er trouwens over verbazen dat academici, die toch aan hersencapaciteit geen gebrek zouden moeten hebben, SP stemmen. Maar dat geheel terzijde. Mag ik ervan uitgaan dat je nog studeert, dus nog geen belasting betaalt, en zodra de betaalde baan er is de ruk naar rechts wordt gemaakt?

Kees Maf | 19-03-07 | 11:34

De SP schopt net als de PVV tegen het politieke establishment dat al decennia lang bestaat uit PvdA, CDA en VVD. Deze laatste drie partijen doen heel hard hun best naar buiten te laen uitschijnen dat ze zo verschillend zijn maar ondertussen wordt de macht altijd tussen hen drieën verdeeld.
.
Zij zullen er dus alles aan doen de SP en de PVV zwart te maken en buitenspel te zetten. Dat dit met gejat geld uit de staatskas gebeurt is kennelijk geen bezwaar.
.
Maar jongens, niet zeiken hè! Jullie hebben er zelf voor gekozen.
Ieder volk krijgt de leiders die het verdient.

Professor Plons | 19-03-07 | 11:33

@ rara
Bij GS huilen ze altijd over 'extreem' als mensen een sterke eigen mening hebben. lol

lief-studentje | 19-03-07 | 11:31

haha lutsers, eerstvolgende landelijke verkiezingen gaan niet meer tussen de SP en PvdA voor 2e plek, maar tussen de SP en CDA voor 1e plek. Dan zijn we de grootste en mogen andere partijen misschien aanschuiven

De Linkse Lonsdaler | 19-03-07 | 11:30

maar de SP is toch allang een gematigde sociaal-democratische partij geworden? dat gehuil over zogenaamd "extreem-links" begrijp ik niet.

rara | 19-03-07 | 11:29

Ach bij de SP zijn ze wel gewend aan een lange mars, daarna komt de grote sprong voorwaarts.

Karel kwakbol | 19-03-07 | 11:28

tja wanneer hebben die Iraki's iets voor ons gedaan? SP? Alles beter dan CDA.

Patrick Zweedsey | 19-03-07 | 11:25

@ De rijdende hufter
Dikke onzin, ik stem ook SP en ben academicus.
Met je maaiveld.

lief-studentje | 19-03-07 | 11:25

Dus hebben ze met hun winst nog niks gewonnen.
Misschien maar bter ook om niet aan te schuiven en netjes ja en amen mee te roepen.
Ik verwacht nog wel flink vuurwerk in de oppositie.

nummer niet te telle | 19-03-07 | 11:23

@ Lepo 19-03-07 @ 11:17
Precies, ik heb net gisteren Der Untergang gezien en die Adolf had het ook niet makkelijk.

Teen | 19-03-07 | 11:21

>Hij wees erop dat het 'spookstatenlid' Hans de Boer, die voor de SP in de Staten gekozen werd en vier jaar lang niet verscheen, de komende twee jaar ook recht heeft op wachtgeld.<

De SP is tegen de wachtgeld regelingen
www.gelderlander.nl/dgbinnenland/artic...

Hans de Boer heeft er wat op gevonden hij geniet gewoon 4 jaar van zijn wachtgeld....

2amazing | 19-03-07 | 11:21

-edit doe eens niet schreeuwen -

Dazs91 | 19-03-07 | 11:21

@yurp 19-03-07 @ 11:14

Ja hoor, daar is de standaard dommige reactie weer op iemand die terechte kritiek op sp-stemmerts levert.

Rui Barros | 19-03-07 | 11:21

@Tobi,

Er gebeurt iets heel anders. Waar Wilders wordt genegeerd door de gevestigde orde in Den Haag, blijft Marijnissen heel sluw buiten schot. De SP bestaat niet uit mensen die het in zich hebben om te besturen, maar wel uit mensen die politiek en maatschappelijk erg betrokken zijn. De SP is er hierdoor juist goed in om bestuurlijke beslissingen aan de kaak te stellen en in mijn ogen een beetje tegen zere benen aan te trappen. Geeft niets, de politiek heeft dit, net zoals een PVV, nodig.
Echter zorgt het "veilig in de oppositie" blijven van de SP er wel voor dat zij niet snel op hun bek zullen gaan met volstrekt onuitvoerbare maatschappelijke idealen, ik heb zelf het idee dat Marijnissen wéét dat zijn partij niet goed in staat zal zijn om te regeren of een andere bestuurlijke functie te bekleden, in ieder geval niet zonder zware consessies te doen. Op deze manier kan de SP kiezers blijven trekken, tot ze niet meer onder hun bestuurlijke verantwoordelijkheid uit kunnen komen, waarna ik vermoed dat er niet veel van de SP over zal blijven.

.kapitein k | 19-03-07 | 11:21

@ sjaakdeslinksesul 19-03-07 @ 11:19
Met Eva Braun dan?

Patrick Bateman | 19-03-07 | 11:21

@De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08
Ik dacht dat Adolf nooit heel veel stemmen heeft getrokken.
Die moest ook coalities vormen.

Lafayette | 19-03-07 | 11:21

Best van wel mee dat die je helpt ook het beter werken vinden en ook toekomst reken mee op jezelf doen.tuurlijk dat ik vind toch goed werken en verdiensten voor toekomst groei gekregen.dat is beter ooit 'hem gezorgd.

mhajou | 19-03-07 | 11:21

Cordon sanitaire? Misschien wel een beetje, CDA en PvdA vinden Marijnissen natuurlijk zeer bedreigend voor hun eigen positie.
Wat ook meespeelt is dat de SP is nogal principieel ingesteld, en daardoor minder bereid is tot inschikken, compromissen sluiten en gezellig meepolderen.
Alhoewel ze daar toch iets opener voor staan dan de roepers van WIlders & co, die totaal niet in staat lijken zich ook maar een beetje in denkbeelden van anderen in te leven.

Zeurders | 19-03-07 | 11:20

Kortom, deze partij wil pas besturen als ze alleenheerser zijn.

Lafayette | 19-03-07 | 11:20

Als je water bij de wijn doet ben je een windvaan, doe je dat niet ben je een mooiprater. t is ook nooit goed...

Zalfje | 19-03-07 | 11:20

OK, Harry van Bommel vergelijken met Goebbels is nog tot daar aan toe, maar Agnes Kant met Goering?

sjaakdeslinksesul | 19-03-07 | 11:19

@De Rijdende Hufter

Wil je stoppen met het demoniseren van A Hitler?

Lepo | 19-03-07 | 11:17

Nou knap stukje brusseltje. Not.

..zapper | 19-03-07 | 11:16

@De Rijdende Hufter 19-03-07 @ 11:08

hahaha, u is zo'n Wilders adept die tracht alles om te keren? Ik ken vooral één partij die een groep als zondebok zoekt en dat is niet de SP.

yurp | 19-03-07 | 11:14

he ja,laten we op maandagmorgen weer over politiek janken.....

stoeipoessnoezelaar | 19-03-07 | 11:14

Wacht maar totdat de ANDERE partijen niet meer mee mogen doen. Met de huidige groei van de SP zou dat op niet al te lange termijn zo maar eens kunnen gaan gebeuren! En terecht!

dré oudman | 19-03-07 | 11:14

Als het de PVV was geweest hadden hier een groot bericht gestaan over demonisering en niet luisteren naar het volk.

yurp | 19-03-07 | 11:11

Wilders had het al over een tegen hem gericht condon sanitaire, maar met de SP gebeurt natuurlijk precies hetzelfde
Of je het nu wel of niet met die lui eens bent

Tobi | 19-03-07 | 11:09

Adolf Hitler heeft ook ooit heel veel stemmen getrokken. En zijn kiezers kwamen uit dezelfde hoek als die van de SP: kleinburgelijke en rancuneuze lui die zelf niets presteren en zich daarom wentelen in onvrede en jalozie. Bij Adolf Hitler waren het de joden die het moesten ontgelden, bij Marijnissen is het iedereen wiens hoofd boven het maaiveld uitkomt. Deze mensen hoeven niet direct te vrezen voor hun leven, maar het zal er ook niet leuker op worden in Nederland.

De Rijdende Hufter | 19-03-07 | 11:08

Stop het gelijkheidsdenken:n geef extreem-links geen kans

Michael Jackson | 19-03-07 | 11:08

Wat is democratie toch een mooi iets.
/Ironieteken.

G-unite | 19-03-07 | 11:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl