Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarschuwing: Hoek van Holland nieuwe Calais

oie_Ai6M6BFgyx6a.gifJeej! De illegalenproblematiek van Calais verplaatst zich naar Hoek van Holland en IJmuiden [langlees]! Dit soort insluipdashcamfilmpjes in vrachtwagens kunnen we binnenkort dagelijks in Hoek van Holland maken. Ze komen er aan. Aldus heftige angstberichten in de Telegraaf en de Volkskrant vandaag. Terwijl je er in Hoek van Holland en het naburige Westland (nog) niks van merkt, op af en toe een oeps-berichtje na. Waarom zoveel illegalen überhaupt zo dolgraag naar het grauwe & miezerige land van Fish & Chips willen? Volgens de burgemeester van Calais omdat de uitkeringen er fantastisch zijn. Elke asielzoeker ontvangt 36 pond per week, wat een enorme aantrekkingskracht heeft. En het moet op illegale, gevaarlijke wijze, want Engeland doet niet mee met het "Europese project" en blijft strenge grenscontroles houden. Waardoor het land Calais en blijkbaar ook Hoek van Holland met een enorm probleem opzadelt: namelijk jonge mannen die als een soort World War Z-zombies elke vrachtwagen die de oversteek maakt proberen te beklimmen. All in voor 36 Britse Pond per week, simpelweg omdat de welvaart in de wereld zo verdeeld is dat dit in Engeland geldt als een aalmoes en in andere landen als reden om huis & haard te verlaten en leven & lijf te riskeren. Zo simpel is het: als de welvaart verdeeld blijft als het is, komen de armen het vanzelf een keer halen. Coûte que coûte. In een ideale wereld krijgt elke vluchteling direct een verblijfsvergunning en dus een kans om eerlijk te werken en belasting te betalen, dan verspreidt de welvaart zich vanzelf wat eerlijker en is er geen noodzaak of motivatie meer om jezelf op een brak bootje te plaatsen of tussen de assen van een vrachtwagen te verstoppen. Maar de realiteit is geen sprookje. En dus stapelen de onstuimige jonge schooiers, die niks te verliezen hebben, zich straks op in Hoek van Holland en IJmuiden. Gelukkig is er voldoende ophef op Twitter over kwetshumor en stomme woordjes om ons af te leiden van de problematiek.

Reaguursels

Inloggen

@shibalnom | 16-06-15 | 09:25
Nee hoor je verdient hem met verve mafkees mensen dood wensen.

@arretje | 16-06-15 | 09:38
Nee,ik ken afrika niet,.. jij hebt waarschijnlijk met je paps en mams in een fenced inn compound gewoond ik er buiten.
toedels,.. ervaringsdeskundige van lik me vestje.

miko | 18-06-15 | 22:46

38 pond. Hoeveel Zimbabwaanse dollars is dat wel niet?

ritter vn hüpfburg | 16-06-15 | 21:21

Gewoon voordat je de boot op gaat, de laadruimte volspuiten met traangas. Wat er reeds inzit komt er dan uit, en wat er in wil blijft eruit.

Archy Bunker | 16-06-15 | 18:04

Waarom vluchten de dobbernegers niet naar Saoedi Arabië, daar klotsen de dollars tegen de plinten, ze weten daar van gekkigheid niet wat ze met het geld moeten doen. Een paar luxe kampen inrichten in de woestijn is zo'n heksentoer niet. Kunnen ze mooi afwachten tot het veilig is om terug te keren naar hun vaderland.

Zwoele Parijse Nacht | 16-06-15 | 16:25

Het allerergste is nog dat er hier links-georienteerde idioten van de Rode Kruis klaarstaan om die gasten de hele dag door op maaltijden en drankjes te trakteren, zodat ze hier indien nodig nog JARENlang kunnen blijven rondhangen.

ArthurAlkmaar | 16-06-15 | 16:23

Gewoon iedereen verplichten een of twee of meerdere kamers ter beschikking te stellen.
Paleizen, mansions, vakantiewoningen in Griekenland en de ruime woningen van superrijken NIET uitgezonderd.
Dan kunnen we hier nog heel veel gelukszoekers (doorstrepen) "vluchtelingen" opvangen.

meneer Q | 16-06-15 | 15:25

Van de 7 miljard aardbewoners zijn er 6 miljard arm en zielig. Moeten wij die dan hier in dit overvolle land "coute que coute" gaan opnemen en onderhouden.

Schei toch uit man

telelezer | 16-06-15 | 15:23

Geachte Hr.Quid, ik neem aan dat uw artikel sarcastisch is bedoeld want uw "weg met ons" waanzin kan ik echt niet serieus nemen.

Of heeft u het soms door de een of andere linkse vriendin laten schrijven die geil is op de viriele jonge mannelijke "floegteliengen" en er graag zo veel mogelijk van wil importeren? Want anders kan ik het niet verklaren!

telelezer | 16-06-15 | 15:21

Twee citaatjes uit het artikel:

1) "In een ideale wereld krijgt elke vluchteling direct een verblijfsvergunning en dus een kans om eerlijk te werken en belasting te betalen, dan verspreidt de welvaart zich vanzelf wat eerlijker is".

Het lijkt verdorie wel of ik een stukje lees uit een brochure of vlugschrift van GroenLinks, of uit een oud blaadje van de IKON.

"... Een kans om eerlijk te werken en belasting te betalen."
Hoe naïef kun je zijn? In de eerste plaats zijn verreweg de meeste "vluchtelingen" slecht of helemaal niet opgeleid. Verder spreken ze de taal niet, en beschikken ze in veel gevallen ook niet over de skills om welke vreemde taal dan ook, fatsoenlijk te leren. Om nog te zwijgen over de types die het gewoon verdommen om de taal te leren. En geloof me, ik heb meer dan genoeg ervaring met allochtonen om te weten dat dat er veel meer zijn dan wij durven te denken.

Dus belanden ze automatisch en vanzelfsprekend aan de onderkant van elke westerse samenleving waarin ze zichzelf parachuteren. Om vervolgens besprongen te worden door 'aksie'groepjes van Gutmenschen en andere soep-distribueerders die ze inpeperen dat ze zich vooral gediscrimineerd moeten voelen en dat ze zich dus luidkeels moeten manifesteren als slachtoffers van de witte discriminazi's.

Wie geen werk kan vinden vanwege slecht of niet opgeleid, of vanwege een mentaliteit die ongeschikt maakt voor werk, betaalt dus ook geen belasting. Ergo: de kosten van levensonderhoud en zorg worden afgewenteld op de autochtone belastingbetaler.

Kortom: de kans om "eerlijk te werken en belasting te betalen" kunnen ze - enkele schaarse uitzonderingen daargelaten - vergeten.

"... dan verspreidt de welvaart zich vanzelf wat eerlijker is".

Welvaart verspreidt zich niet vanzelf. En al helemaal niet door mensen zomaar wat geld en een verblijfsvergunning te geven.
Welvaart verspreidt zich door hard werken, arbeids-ethos, discipline, beschaafd gedrag en vooruitgang door onderzoek en creatief denken.

De meeste "vluchtelingen" komen uit Afrika en de islamitische wereld. Laten dat nou net díe werelddelen zijn van waaruit in de afgelopen vele honderden jaren niet één, maar dan ook niet één uitvinding of wetenschappelijke doorbraak van enige betekenis tot ons is gekomen. Een kwestie van cultuur, mentaliteit en een religie die elke vorm van kritisch, zelfstandig en creatief denken in de kiem smoort.

Van mensen die afkomstig zijn uit een archaïsche wereld waarin achterlijkheid, domheid, chaos, agressie, corruptie en primitief bijgeloof regeren, kun je niet verwachten dat ze stante pede een fantastische bijdrage leveren aan de welstand, laat staan aan een aangenaam sociaal leven.

2) "Zo simpel is het: als de welvaart verdeeld blijft als het is, komen de armen het vanzelf een keer halen. Coûte que coûte".

Quid zet dit neer als een voldongen feit. En hij zegt er nog nét niet bij: 'Nét goed. Buh'.

Ik weiger dit als een voldongen feit te accepteren. In de eerste plaats zie ik niet in waarom ik per definitie financieel zou moeten opdraaien voor het feit dat willekeurige vreemdelingen die zich aan mij en mijn land opdringen, arm zijn - vaak door eigen toedoen ook nog.

In de tweede plaats, en tenslotte: Als ik door hard werken een zekere welstand heb kunnen bereiken, en een arme vreemdeling meent dan zomaar mijn huis te kunnen binnendringen om een deel van mijn welstand te komen afpakken, dan waarschuw ik de politie. En als die niet komt, mep ik die indringer eigenhandig mijn huis uit.

En daar laat ik het niet bij: ik zal er vervolgens alles aan doen om te verhinderen dat zo'n vreemdeling andermaal mijn huis binnendringt. Dan tref ik veiligheidsmaatregelen en gaat de boel hermetisch op slot.

En dat laatste is nou precies wat Europa zou moeten doen: de boel hermetisch op slot gooien om te voorkomen dat de boedel wordt leeggeroofd. En dat niet alleen; ook om te voorkomen dat het sociaal-culturele leven in dit werelddeel wordt verziekt en ontwricht door een foute, achterlijke en vijandige cultuur.

En als Europa dat niet kan of wil, dan moet Nederland dat doen, en wel zo snel mogelijk: zo'n twintig jaar geleden, als het kan.

Peter Emile | 16-06-15 | 15:00

koeberg | 16-06-15 | 10:54
Aan het werk Lucas. Vanavond mag je weer lezen over de vele verdiensten van de islam. En je verdiepen in de biografie van Pol Pot. Ben je al in een krachtwijk gaan wonen?

Boer Kini | 16-06-15 | 14:51

Natuurlijk quid, welvaart voor de hele wereld.

Er zijn noet afdoende grondstoffen om de hele wereld van westerse welvaart te voorzien. Maar afgezien daarvan strookt het ook niet met je groen beeld, want zou de hele wereld de westerse welvaart bezitten dan stond de zeespiegel al een meter hoger, althans volgens de theorieën van het global warming taskforce.

En dan moet je niveau en mentaliteit nog even meenemen. Bijkans alle industrie in azie en latijns amerika geven geen fuck om milieu, de afrikanen zijn nog even wat meer basic tussen de oren dat wordt een nog groter drama wanneer die met grondstoffen gaan spelen.

Dus nee, welvaart voor de gehele globe is geen optie. En niet haalbaar. Enkel met de opkomende economie, in 2007 meen ik, was het staal niet aan te slepen, tekorten, omdat de chinesen de wereld leeg kochten. En de zinvolle besteding van de chinesen kun je ook in twijfel trekken.

Gobale welvaart mijn anus gaatje, de islamieten moet je nuken en de afrikanen moet je kort houden.

the_hammer | 16-06-15 | 14:26

Beste asielzoeker, Rusland heeft een krimpende bevolking. Probeer het daar eens. Ze zullen jullie met open armen ontvangen.

hardhorendhert | 16-06-15 | 14:23

Bij ons krijgen asielzoekers, hemelbed, bubbelbad en drie gangen diner + wekelijks zakgeld.

zeertegendradig | 16-06-15 | 14:17

Een joint in de morgen is een dag vol met zorgen.
Desmoulins | 16-06-15 | 08:55

zonder zorgen

heytse-loco | 16-06-15 | 13:40

Net als Spartacus begint Quid ook steeds meer in een linksig droomwereldje te leven. Een verblijfsvergunning verstrekken betekent ook ongelimiteerd en per direct recht op toegang tot de verzorgingsstaat. En laten we wel wezen, elke Afrikaner die een beetje weet hoe het werkt gaat dan leven als een Somaliër in Holland. Forget it, ain't gonna happen. Bovendien spreekt Quid zichzelf tegen. Als iemand huis en haard verlaat en lijf & huid waagt voor die zogenoemde aalmoes, wat denk je dan dat er gebeurt als de poorten wijdopen gaan? Maar als al die negers hier zijn, Afrika nog nauwelijks bevolkt en de verzorgingsstaat kaalgevroten weet ik wel wat ik doe. Want met een beetje inzet en arbeidsetos is van Afrika het mooiste continent ter wereld te maken. Doe mij maar een beach front home aan de Cote d'Ivoir.

Mr Dixit | 16-06-15 | 13:19

Wordt het niet eens tijd dat Quid richting de Joop vertrekt?

Borakh | 16-06-15 | 13:10

herkomst dus

islammoe | 16-06-15 | 13:01

MarcS | 16-06-15 | 09:32
.
2.6.1.c Indien de gesettelde vluchteling een vakantie overweegt naar het land van afkomst vervallen alle rechten

islammoe | 16-06-15 | 13:01

Quid gaat een beetje voorbij aan het feit dat deze jonge schooiers doorgaans liever op een maatschappij parasiteren dan er actief aan deelnemen.

Morris Stockwood | 16-06-15 | 12:41

Wauw.

NLvoorwat | 16-06-15 | 12:34

Quid snapt niet dat 99% van de beroepsnegers die hierheen dobberen onderdeel zijn van islamexport.
Zij zijn geen vluchtelingen, niet voor oorlog en niet voor honger.
Zij zijn de 5e colonne en brengen de oorlog en honger hierheen.
Dat heet islam.
Leek wel een artikel van joop!

Negerland | 16-06-15 | 12:34

Ze zijn niet arm.
Ze zijn lui.
Het tuig wat het hier komt halen heeft daarvoor meerdere jaarsalarissen betaald. De echte vluchtelingen zijn arm en kunnen niet hier komen. Zij zitten juist gevangen.
Enfin, de tuignegerts komen in de UK in een paradijs terecht.
Uiteindelijk halen ze hun fokzeugen ook daarnaar toe en dan krijgen ze huis op maat voor de 8+ kinderen en benefits. Met voorrang op de native Engelsen.
De geschiedenis herhaalt zich.
Uit marokko kregen we de rifapen.
Uit afrika halen we tuignegerts.
Were fucked.

Negerland | 16-06-15 | 12:27

Misschien kunnen we lokboten inzetten die ipv naar Engeland terug naar Afrika varen.

Ik hoorde gisteren een rastafari tegen een donkere gast: For now we still need the white man, but .. ' en toen ik binnen kwam verstomde het gesprek.
Ik houd mijn hart vast voor de toekomst met alle gestook van alle kanten.

Veldmaarschalk Sorry | 16-06-15 | 12:24

In een ideale wereld fokken ze in die landen niet meer aan dan de economische groei daar toestaat en hoeven ze hun bevolkingsoverschotten niet naar hier te exporteren.

Borakh | 16-06-15 | 12:24

@zeauzitdat | 16-06-15 | 12:07
Of wellicht zouden wij net zo inactief zijn en die negers succesvol in Europa.
Wellicht heb je namelijk weerstand nodig om karakter te bouwen.

koeberg | 16-06-15 | 12:22

Als wij van oorsprong in Afrika geboren waren en die negers daar zouden hier hun oorsprong hebben, dan waren wij nog 10x rijker dan we nu zijn en was 95% van die negers eeuwen geleden al kapotgevroren en de overige 5% verhongerd.

zeauzitdat | 16-06-15 | 12:07

Bernardje | 16-06-15 | 09:02
Dat is een goed artikel.
Op CNN werd Afrika juichend aangeprezen als hét groeicontinent. Maar dan vrees ik groeikansen voor chaos en dus oorlog en terreur, niet voor economische welvaart. Met deze bevolkingsgroei kunnen er bijvoorbeeld elk jaar 10 miljoen mensen in oorlogen of terreur worden omgebracht terwijl de groei gewoon doorgaat alleen wat vertraagd. Dan wordt het geen 4,5 miljard maar 3,5 miljard mensen op het continent over een eeuw. Zelfs al zou ontwikkelingshulp helpen, daar ontwikkelingshelpt niets meer tegenop. En de toenemende rechteloosheid, oorlog en terreur zullen de aantallen vluchtelingen meer dan evenredig verder doen toenemen.

Zoetwaterpanharing | 16-06-15 | 12:00

G*dT, ome Quid heeft meer verstand van machtige boezems;-)
Gerechtigheid en rechtvaardigheid zijn niet van deze wereld (platonisme voor gruwelijke gristenen en soepsidie socialisten).
De weg naar de hel wordt geplaveid met goede bedoelingen!
*CcMed*

kapitein oosterlng | 16-06-15 | 11:53

Ze hadden wel geld over om 2000 man politie om een hotel in Oostenrijk te zetten voor Bilderberg met jam apparatuur en special forces.Voor onze buitengrenzen hebben ze niemand..

Maco3key | 16-06-15 | 11:44

Nee, ze blijven komen omdat wij ze laten komen.

MaisNon | 16-06-15 | 11:36

Wijlen Prins Claus zijn vader werkte op een plantage in Afrika. Claus ervoer het als een eldorado. Welvaart voor het hele dorp, de hele streek. Iedereen had te eten. Er waren bossen en welvaart. Claus ging jaren later nog eens terug om te zien waar hij als kind had gewoond. Daarna ging hij lijden aan zware depressies. Ik zeg niet dat er verband is tussen deze feiten. Maar ja, echt helpen deed het waarschijnlijk ook niet, dat latere reisje naar Afrika.

Zwoele Parijse Nacht | 16-06-15 | 11:35

En onze bestuurders kijken erna. Ze hebben het te druk met hun eigen ambities en zulke problemen passen niet in hun ambities. In Duitsland werd een boek geschreven: Deutschland schafft sich ab. Nederland heeft zich allang afgeschaft en is een wingewest van de EUSSR. Wie wordt er Gauleiter?

Rest In Privacy | 16-06-15 | 11:31

@Geenstijl: Als jullie niet snel wat gaan doen aan dat steeds maller wordende domme linkse ge-ouwehoer van Quid, gaan jullie een hoop vaste lezers verliezen en een hoop Joop-lezers aantrekken. Ik trek zijn domme gelul ook steeds minder. En artikelen die ontsproten zijn uit zijn stonede wensdenkhoofd, lees ik steeds minder. De voldende van Quid laat ik voor wat het is.... manmanman

The_Nummee | 16-06-15 | 11:31

Momenteel is Syrië trending. Wat wordt het volgend jaar? Eh.. Libië? Turkije? Eritrea? Tunesië? Of toch gewoon Griekenland die een rekening wil vereffenen? Isis breidt uit en de religie van de vrede kan overal voor vluchtelingen zorgen.
Plaats genoeg hier!
We hebben 650.000 werkzoekenden in ons mooie landje van 300 bij 150 km en bijna 50% van de niet westerse gelukzoekers zit in de bijstand , maar wat kan het schelen joh!Niet zo egoïstisch zijn mensen!
Weg met ons!!
In 1981(!) hadden we de oplossing al: www.youtube.com/watch?v=K0lg9KchCqQ bij geen tijd zie vanaf 1.50 min .. legendarisch!

daytripper | 16-06-15 | 11:26

Even naar de ""craanenbroek"" gaat, om een survivalpakket samen te stellen.

Archy Bunker | 16-06-15 | 11:20

@Koettoerk, "stonden ze maar stil", maar ,stilliggen, kunnen ze ook niet!!

Archy Bunker | 16-06-15 | 11:15

Volgens D66 en de bakfietsvrouwtjes zijn vluchtelingen uitgeputte mannen/vrouwen/kinderen die dus op de vlucht en uitgeput zijn. Zo leerde ik het vroeger ook op school.
Hier zie ik ALLEEN jonge krachtige goedgeklede zwarte mannen (vroeger zeiden we "negers", later leerde ik dat dat niet mocht).

daytripper | 16-06-15 | 11:14

Het probleem ligt niet bij onze welvaart en de verschillen. Het probleem is dat luie domme negers daar al een eeuw niks uitvreten, en alles wat daar bestuurlijk macht heeft door en door currupt is, bovendien neuken ze bij de konijnen af. Het staat daar al zo lang stil. Als vluchyelingtoetje daarbovenop krijg je dan ook nog die apenlanden die mekaar de koppen inslaan, uiteraard bijna altijd weer door die Islam die gif in het eten gooit. En zo kun je wederom concluderen dat religieuze achterlijkheid, en ingebakken domheid/luiheid een continent een eeuw lang in gijzeling houdt. In plaats van daar orde op zaken te stellen vlucht men inmiddels liever. Het stik er echter vd grondstoffen en vruchtbare grond, de Chinezen komen het al massaal halen of kopen alles op. Zo dom daar, zat zo veel potentie in Afrika. Het beste voor Afrika is gewoon een gedoogde opperdicator boven al landen plaatsen daar, die dit continent eindelijk op gezonde poten zet, en verder zou ik elke neger zeker laten steraliseren. Met de huidige overbevolking wordt het nl nooit niks. Dan kom je ook automatisch weer uit bij die andere giftak, de Paus met zijn anti-rubber invloed daar. Ook zo'n lul die kapodt moet. En ga zo maar door. Vermoeiende wereldproblematiek waar je vroeger van kon zeggen, ze zoeken het maar uit, maar aangezien ze daar nou wakker zijn en schepenladingen vol onderweg zijn, is hun probleem daar plots weer ons probleem. Wegkijken heeft kennelijk in de moderne digitale wereld waar negers erachter komen hoe goed het hier is geen zin meer, als je je samenleving wil beschermen moet je dus elders orde op zaken stellen waar het puinhoop is. Eens te meer reden de Islam en religie wereldwijd volledig uit te roeien, wortel van het kwaad waar vluchtelingen uit voortvloeien. Dit stuit vervolgens weer tegen de borst van veel hun aanhangers, die liever hun land vernietigen en ons erin meetrekken, dan dat ze zich ontdoen van hun religieuze infectieziekte, om vervolgens wel hierheen te vluchten als het te penibel wordt. En zo staat je mooi pat. Je wil ze helpen omdat je weet dat het inmiddels moet, de wereld is te klein en ze komen anders toch hierheen (wat massaal ons land ontwricht aan onrendabelen), maar ze laten zich helemaal niet helpen. Ze willen nog liever dat jij je aansluit bij hun sekte of hebben schijt aan al het goede advies hoe je een land bestuurd en opbouwd. Er komt niks terecht van dit volk.

Koettoerk | 16-06-15 | 11:08

De haven in met die parasieten.. laat ze maar kijken of ze het zwemmend kunnen halen.
deraderendraaien | 16-06-15 | 09:44
Wat dacht je een Europese richtlijn dat de uitlaatgassen van een vrachtwagen via het laadruim geleid moeten worden? Eenvoudig en met bewezen gunstig resultaat in het verleden. Schelt ook enorm in de opvang.

Synecdoche | 16-06-15 | 11:07

DE enige die hier veel voordeel uit zal halen is Poetje, die mooi toeziet hoe Europa zijn eigen graf graaft. Tevreden ziet hij toe hoe een zwaar verdeeld Europa ten onder gaat, aan niet te verwezenlijken idealen, en naïviteit. Er zal straks niets makkelijker zijn, dan een continent binnen te vallen dat in verwarring, en gedesillusioneerd zich van de eigen principes heeft afgewend. Prachtig "when things come together", Je hoeft geen Nostradamus te zijn, we roepen het al 40jr, en de climax wordt zichtbaar aan de einder.

Archy Bunker | 16-06-15 | 11:07

Nooit zien we de succesvolle terugkeercijfers van de als tijdelijk bedoelde asielopvang.

J.Slavink | 16-06-15 | 11:05

"They have no idea about the value of money and they don’t understand that £36 is very little per week."
Mevrouw de burgemeester weet kennelijk zelf niet eens wat veel of weinig is. £36 per week, is grofweg 200 euro per maand VRIJ BESTEEDBAAR! Iemand die voor een minimum loon werkt, en van dat loon al zijn kosten moet betalen (huur, gas/water/licht, eten, etc.) die zal vaak niet eens 200 euro overhouden om vrij te besteden. Het niveau van de lieden die je over de vloer krijgt is dermate dat ze waarschijnlijk toch een baan krijgen die begint met minimum loon. Ergo: die mensen zullen er op achteruit gaan als ze ooit gaan werken.

Peter_K | 16-06-15 | 11:00

Ze zijn al zo wanhopig dat ze tegenwoordig zelfs van Calais naar Texel proberen te zwemmen. En Noorwegen.

VanBukkem | 16-06-15 | 10:58

Nederland siddert: ze komen eraan! Zo diep zijn we dus gezonken.

De Geus | 16-06-15 | 10:57

Allemaal artsen en chirurgen.

Latrinalia | 16-06-15 | 10:56

@Boer Kini | 16-06-15 | 10:16
Geen plaats voor dissidenten bij Geenstijl?
Werd toch eens tijd dat Lucas de linkse lul een opvolger kreeg.

koeberg | 16-06-15 | 10:54

Mooie filmpjes wel op transport-online. O.a. van een vluchteling. "Als ik vertel dat ik uit Syrie kom dan zeggen ze 'kom maar hier' en dan krijg ik een huis, een opleiding en eten." Syriers vluchten meestal terecht, maar hoezo al dat KRIJGEN. Niks over er zelf iets voor doen hè. Ik vind het enorm demotiverend om voor een almaar groeiend leger bijstandstrekkers te moeten werken. Maar ach, ik ben een NL belastingslaaf, dus who cares.

Hans Hillen | 16-06-15 | 10:53

De andere helft van het probleem wordt gevormd door de Europese elites. Die zien de havelozen verheugd naderen, want: lagere lonen. De blanke bevolking moet verdund worden, want blank=racisme+kolonien. De Europese overheden hebben de oorlog verklaard aan hun eigen burgers, die alleen nog maar belasting mogen ophoesten, maar wier welzijn verder van geen enkel belang meer is. Een nieuwe bestorming van de Bastille is noodzakelijk, de Europese elites moeten er op snoeiharde wijze aan herinnerd worden, dat ze betaald en gekozen worden voor maar één taak: het behartigen van de belangen van hun EIGEN belansting betalende burgers, niet die van wildvreemden uit een ander melkwegstelsel.

Boer Kini | 16-06-15 | 10:50

World War Z, we worden eruit geneukt en overlopen.

carramba | 16-06-15 | 10:46

Iedereen een verblijfsvergunning betekent iedereen een Verblijfsvergunning + Uitkering + Huurhuis + Scholing etc. WANT hoeveel Somaliers hadden nu een uitkering? Juist ja. Bijna ALLEMAAL.
Iedereen toelaten is het land en de sociale voorzieningen opblazen.
De verdeling rijk en arm zal je altijd houden ook omdat ze in sommige landen gewoon niet in staat zijn een functionerend land en bestuur op te bouwen en handhaven. Door corruptie, eigenbelang en luiheid. En iedereen die aangeeft dat wij daar schuld aan hebben is een kortzichtig persoon. Je kan de burgerij niet verantwoordelijk houden voor een ander land of in het geval van Afrika van een ander Continent.

Dirk III | 16-06-15 | 10:42

Een test voor Kwit: Geef je buurjongen een iPhone 6. Hoe lang duurt het tot zijn vriendjes ook een iPhone komen halen? Niet lang.

Een brood heeft maximaal 40 sneden, dan is het op.
Lang genoeg doorgaan met uitdelen, dan hebben we allemaal kruimels en slaan we elkaar de koppen weer in voor een stuiver. Succes. Top idee.

Ikke? | 16-06-15 | 10:41

Vroeger namen we een asielhondje mee uit Spanje. Tegenwoordig nemen we een asieljoekel mee uit Spanje. Zoek de verschillen???

Archy Bunker | 16-06-15 | 10:40

In achterlijkheid doet donker-afrika niet onder voor noord-afrika. Enkel aan de Islam kan het dus niet liggen.

Rest In Privacy | 16-06-15 | 10:37

Mis een "S" in het stukje.

Dr. Blechtrummel | 16-06-15 | 10:37

@Schietmijmaarlek | 16-06-15 | 09:43
Stroming is richting noorden toch? Zie de wetsuitdobberaars op Texel en Noorwegen(afkomstig van Calais). Wanneer je dan in Hoek van Holland begint met dobberen kom je al gauw op de Duitse en Deense Wadden en met een beetje geluk in Noorwegen uit. Met een flinke oosten bries wellicht in de kolk ten oosten van GB en dan eindigt de reis mischien in Schotland. Arme drommels weten niet waar ze mee bezig zijn...

Dr. Blechtrummel | 16-06-15 | 10:35

Joris met z'n verkeerde been uit bed gekomen vandaag?

shibalnom | 16-06-15 | 10:34

De gelukszoekers brengen nog een andere ziekte mee: islam. Met een onevenredig groot islamitisch volksdeel, is geen vrouw of instituut nog veilig. Deze mensen, waar ze ook kwamen de afgelopen 1400 jaar, lieten een spoor van ontregelde culturen achter. De hele islamitische strook, van Marokko tot diep in Azie is één grote stinkende bende, een hel voor vrouwen. Dat betekent dat ons hetzelfde te wachten staat. Alles wat het Westen de afgelopen 1000 jaar moeizaam heeft opgebouwd, zal ten onder gaan in een orgie van geweld en incompetentie.

Boer Kini | 16-06-15 | 10:30

Misschien een idee om de Dobbernegers een baan in het Westland aan te bieden, wel voor een lager salaris dan de Polen, want de Dobbernegers komen mrt 1 doel naar Europa om te werken!!! Gevolg is dan alleen weer dat door deze over het algemeen zeer menslievende Westlanders ( vooral als ze er zelf beter van worden) er weer hele legers Polen met lege handen komt te staan.. Vragen vragen.. Problemen problemen

myrna1965 | 16-06-15 | 10:19

Is dit een provocatie van Quid? Of het zoveelste slecht geinformeerde en slecht geschreven stukkie van hem? Laat Quid nou gewoon Dumpert-reeten, want een journalist is hij niet. Een domper voor GeenStijl, die Quid.

Hans Hillen | 16-06-15 | 10:19

Die welvaart mogen ze lekker zelf gaan opbouwen, met hard werken en eerlijk geld verdienen. Zo doe je dat als een ander meer heeft dan jij. Keihard ertegenaan. Niks iedereen die aan de grens verschijnt een verblijfsvergunning geven. Het is de hoogste tijd dat we ze dat eens gaan laten merken, luid en duidelijk, in woord en daad. Wat denk je dat er gebeurt met ons - toch al zo afgebrokkelde - sociale stelsel als iedereen hier maar gratis geld kan komen vangen en goedkoop banen kan komen innemen? Zielig hoor, al die arme mensen die maar door blijven fokken. Maar de toekomst van ONZE kinderen dan? Die Afrikanen komen hiernaartoe omdat ze weten dat hier een slap regime heerst dat alleen consequent en krachtig handelt richting het werkende, belastingbetalende deel van de bevolking. Een grote meerderheid wil dit gvd niet meer, de grens is bereikt. Die illegalen oppakken, vastzetten, uitzetten. Nu.

KlunsJohannus | 16-06-15 | 10:17

@arretje | 16-06-15 | 09:38
Gelijk heb je. Mijn moeder heeft een farm in Afrika. En als mensen eens in Afrika zouden kijken zou men zien dat het niet zonder reden is dat Afrika zo arm is. Die mensen kunnen niet verder dan 2 dagen vooruit zien. De eerste jaren wilde mijn moeder die stakkers helpen. Kocht tenten en spullen en eten etc voor haar werknemers. Na drie dagen werken waren ze al te moe. En toen het oogsttijd was stolen ze haar eerste oogst. Tegenwoordig is ze een steenharde tante. Want dat is gewoon nodig om daar te overleven. Keihard moet je zijn en ogen in je achterhoofd, want die mensen zijn lui en niet te vertrouwen. Als ik koning Willie was zou ik er heen gaan en een mooie kolonie stichten waarin een keihard maar rechtvaardig beleid wordt gevoerd. Dat is de enige mogelijkheid om iets van welvaart en beschaving in Afrika te krijgen.

Mika6101 | 16-06-15 | 10:17

Ik denk dat de roomblanke edelgermaan Quid, die zelf zo ver mogelijk van zijn geliefde zieluge zwartjes woont, langzamerhand maar moet vertrekken bij GS. Ik kijk al jaren tegen dit soort schijnheilen aan die vergeten dat de maatschappijvormen waar deze schooiers vandaan komen, failliet zijn. De rijkdom is zo ongelijk verdeeld omdat de gelukszoekers er zelf een puinhoop van maken. Niet de gelukszoekers worden ernstig berispt door Quid c.s., maar de hardwerkende Europeaan die hier het verwijt krijgt dat hij de vruchten plukt van zijn eigen harde werken. Ophoepelen Quid, sluit maar achter aan in de rij, op weg naar UK. Ga daar je verachting voor je medeburgers maar uitventen.

Boer Kini | 16-06-15 | 10:16

@Tostiman | 16-06-15 | 09:17

Hard optreden is wat mij betreft snelle procedures, registreren, terugsturen of toelaten. Natuurlijk geen geweld of elle lange opsluiting. Wij hebben wel weer wettelijke procedures, omwille van ons eigen belang zullen wij ons daar toch aan moeten houden.

Skunk57 | 16-06-15 | 10:16

@psychonaut | 16-06-15 | 09:01
Er waren daar een aantal landen waar het goed toeven was. Maar daar regeerden de witman en dat was heel oneerlijk en daarom regeert daar nu de swartman en is het dus zo'n puinhoop dat ze hierheen komen.

BBmetR | 16-06-15 | 10:08

De Jeruzalemscene uit World War Z is misschien wat overtrokken, maar niet minder angstaanjagend om te zien. Eigenlijk perfecte symbolische beelden, want de huidige volksverhuizingstrend wordt niet alleen de grootste uit de menselijke geschiedenis, het gaat ook de gewelddadigste en bloedigste worden.

dedeurs | 16-06-15 | 10:08

miss error | 16-06-15 | 09:57

Ik weet niet of de politieke elite buiten schot blijft. In de geschiedenis worden die als eerste gelynched.

doskabouter | 16-06-15 | 10:06

Afrika, neem bijvoorbeeld Nigeria, een elite die in privejets vliegt en de infrastructuur laat verrotten, er zijn vier raffinaderijen die liggen stil vanwege corruptie en sabotage, gevolg illegale raffinaderijen die gestolen olie verwerken met enorme milieuschade (allemaal de schuld van Shell/Total/Mobil natuurlijk) of geïmporteerde benzine/kerosine. Neem Zimbabwe, daar heeft het wegjagen van de blanke overheerser een enorme welvaart gebracht voor Mugabe en zijn kliek, de rest van de bevolking krepeert gewoon. Zuid-afrika gaat ook met sprongen vooruit.

bijna_raak | 16-06-15 | 10:05

Ik heb zelden commentaar op scribenten van GS. Maar wat een wereldvreemd en onrealistisch stukje wederom van de heer Quid. GS lijkt mij niet echt een plaats voor dergelijke geitenwollen sokken larie en apekool. Gewoon superslecht onderbouwd, en verstoken van werkelijk enige kennis van Afrika en de mentaliteit op dat continent.

Gaul Shaarad | 16-06-15 | 10:05

Dit zijn geen vluchtelingen maar de gratis zoekers, sprinkhanen.
Dit alles mogelijk gemaakt door de EU in huidige vorm.
En zoals de schrijver al suggereert, dit stopt pas wanneer de weegschaal level staat.
Overigens is mijn ergenis groter bij het aanschouwen van de in grote getale aanwezige oostblokkers!

NB-Stb | 16-06-15 | 10:04

Kom er maar in Aboutaleb, dit is DE kans om je wereldwijd te profileren. Jaag ze op, sluit ze op en stuur ze met scheepsladingen vol terug naar Afrika
.
Binnen 3 maanden weten al die gelukszoekers dan dat je niet in NL moet zijn want dat de Sheriff van Rotjeknor je gelukszoekende ass linea recta terug naar Afrika trapt
.
Ik voorspel een Nobel-prijs en nog meer White House theekransjes
Kom op Abou!

Berbaar | 16-06-15 | 10:03

Volgens mij is dit ook een factortje.......

Somali asylum seeker family given £2m house... after complaining 5-bed London home was 'in poor area'

Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-12937...

Hard&Hoerig | 16-06-15 | 10:00

Ik ben ook niet blij met de situatie, maar je kunt je afvragen wat iemand drijft om huis, haard en familie te verlaten en te vertrekken naar het onbekende. Als je nix te vreten hebt en geen perspectief op ook maar iets van verbetering van je leefsituatie, tja dan ga je op zoek naar iets beters. Zij het in Afrika zelf of daar buiten. Dat wij in de EU wellicht soft overkomen heeft volgens mij geen reet met ons koloniaal verleden te maken, maar simpelweg met het (linkse) gedachtengoed om mensen te helpen waar kan. Zoals altijd is de oplossing niet zo eenvoudig, maar ik lees graag alle creatieve voorstellen hiero.

Pieleke | 16-06-15 | 09:59

Het komt er in de praktijk op neer dat ze komen het halen bij de lagere en de middenklasse. Het sociale stelsel zal eronder bezwijken. De elite blijft buiten schot, wordt alleen maar rijker, en lacht zich rot. Daarom doet de politiek er ook zo weinig aan. Past helemaal in deze tijd: de armen armer en de rijken rijker.

miss error | 16-06-15 | 09:57

De reden waarom al die vluchtelingen naar Engeland willen is omdat ze weten dat de health care daar graties is. Kost niks. Want je zou denken Frankrijk is niks mis mee, maar dat is dus de reden om nog net effe door te steken naar Engeland.

Nanker Phelge | 16-06-15 | 09:56

Als je op Facebook zegt dat je een feestje geeft en dat iedereen is uitgenodigd krijg je Haren gedoe, en weet je dat of je huis of je buurt volledig ge'trashed' worden. Misschien is het bij de EU nog niet doorgedrongen dat ze in Africa ook internet hebben en niet alleen e-mail (voor hulp om het kapitaal Nigeria uit te krijgen). Had eigelijk van Quid wat meer hersens en wat minder naiviteit verwacht met zijn eerlijk delen.

bijna_raak | 16-06-15 | 09:55

Quis snapt niet dat hij oorlogstaal aan het preken is. Door zoveel economische vluchtelingen in Nederland te plempen. Creëer je grote sociale onrust. Dit zal zeker leidden tot klein en groot geweld.
--
Het geweld zal natuurlijk uitgelegd worden als Racisme en de autochtone Nederlander zal nog meer onderdrukt en leegzogen worden.
--
TIP!: plan je vertrek nu het nog kan.

Mark_D_NL | 16-06-15 | 09:54

@koeberg | 16-06-15 | 09:48
Paspoort weggooien is meer bedoeld voor de mensen die hier per vliegtuig komen. Onze regering zegt dat we een aantal niet terug kunnen sturen omdat land van herkomst ze niet accepteert. Maar je had ze op voorhand niet toe moeten laten, dus hier komen zonder paspoort is linea recta terug naar land waar ze op DAT moment vandaan kwamen.

MarcS | 16-06-15 | 09:52

Ik heb lekenbroeders gekend. Ze gingen als vrijwilliger naar Afrika. Ze openden een school, een ziekenhuisje, ze maakten een waterput. Leerden de mensen groente te verbouwen en nog heel veel zaken die wij in Europa gewoon vinden om in ons onderhoud te voorzien.
Toen ze dachten alles op orde te hebben, verlieten zij het dorp om een paar maanden in Europa geld in te zamelen voor nieuwe projecten.
Na terugkomst in Afrika was alles verdwenen, niets werkte meer, niets functioneerde meer. Zij moesten weer helemaal opnieuw beginnen. Wat zij ook deden met heel veel goede moed. Alles moest weer opgebouwd worden. Sindsdien blijft er altijd een verantwoordelijke achter om de boel te beheren.

onnosel | 16-06-15 | 09:49

"In een ideale wereld krijgt elke vluchteling direct een verblijfsvergunning en dus een kans om eerlijk te werken....."
--
Ook quid heeft nog steeds niet begrepen dat een Afrikaan of een MO-er er andere denkbeelden, en moraal, op nahoudt als een gemiddelde Westerling. Dit betekent in de praktijk dat wat men kan verwachten van een Nederlander, dus handen uit de mouwen, werken, aanpassen en meedoen. Je dit niet automatisch kan verwachten van een Afrikaan of een MO-er.
--
Als je dezelfde moraal mocht verwachten van een Afrikaan dan hadden ze in Afrika wel iets goeds gedaan met al dat gratis geld wat we hebben gestuurd. Of dan zou Zimbabwe geen zooi zijn, of dan zou er in SA niet zoveel lokaal racisme zijn.

Mark_D_NL | 16-06-15 | 09:49

@roze_bril | 16-06-15 | 09:43
Ik reageerde te snel, ik had ook moeten inzien dat het een windmolen was. De arbeidsmarkt vergroot waardoor lonen dalen, dat gaat inderdaad gebeuren. Dit soort types vergeet altijd dat het leven niet goedkoper wordt ook al dalen de lonen. Hierdoor neemt armoede toe, waardoor producten steeds duurder worden ivm weinig verkocht, waardoor armoede groter wordt, producten ..... ach, ik stop er maar mee. Ik ga de ramen maar eens wassen.

MarcS | 16-06-15 | 09:48

-weggejorist-

Gnübwoefel | 16-06-15 | 09:48

@MarcS | 16-06-15 | 09:32
"We geven 5 Miljard en voor iedere cent die er aan strijkstokken blijft hangen schieten wij een dictator dood."
Of we bemoeien ons gewoon eens niet met hoe zij dingen intern regelen. Geen geld naar toe, geen bemoeienis. Advies kunnen ze krijgen als ze er zelf om vragen. Voor de rest rustig in hun eigen sop gaar laten koken.
.
Punt 1: waarom denk je dat die mensen hun paspoort weg gooien? Zodat wij niet weten wat het land van herkomst is!
.
Punt 2.1, 2.3: perfect! Moeten we gewoon onmiddellijk in gang brengen.
Punt 2.4: Nodeloos complex. Gewoon 1 type kamp met bed, bad, brood. Een kamp zonder sanitair inrichten is vragen om problemen.
.
Verder goed uitgewerkt (behalve het chippen). Wanneer beginnen we?

koeberg | 16-06-15 | 09:48

Men moet WestEuropa zo min mogelijk aantrekkelijk maken voor deze economische gelukzoekers/vluchtelingen. Want niemand wil in Griekenland,Italie of Frankrijk, of de overige Oostbloklanden blijven. Waarom niet? Money you stupid! In die landen krijg je geen geld,woning en zorg toegeworpen. Nou dat moeten we hier ook niet meer gaan doen. Maak de azc's soberder, en als ze blijven zorg ervoor dat ze een aparte status hebben of iig net zo worden behandeld als de autochtone Nederlander. Dus geen voorrang op soc.huurwoning, maak het minder mogelijk dat ze in de uitkering blijven zitten of verlaag de uitkering voor deze mensen etcetc en zo zijn er nog wel meer maatregelingen te bedenken.
Waarom kan het zo zijn dat de Nederlander 6 jaar moet wachten op een soc.huurwoning en dat die wordt gepasseerd door een economische gelukzoeker? (Bij 1vandaag een item over een syrische vrouw, die na 1,5 jaar in NL al in haar eigen soc.huurwoning zat) Hoe kan het zo zijn dat we deze mensen levenlang moeten verzorgen, fincancieel, onderdak, onderwijs en gezondheidszorg.... terwijl er in Nederland mensen zijn die de zorg mijden want ze kunnen het eigen risico niet ophoesten? 300.000 kinderen in Nederland leven in armoede etcetc. En als links dan gaat bleren dat het dan zo zielig is voor de economische gelukzoekers, dat ze minder worden vertroeteld..... dan moeten ze zelf maar ervoor gaan dokken en richt een fonds op ofzo of neem ze zelf in huis.

Julia | 16-06-15 | 09:47

Sjonnie, de buitenechtelijke zoon van Emile en Lilianne.

aardappelninja | 16-06-15 | 09:47

Bernardje | 16-06-15 | 09:02
curiales.nl/2015/06/04/bevolkingsgroei...
-
De vluchtelingenstroom die nu dus al klaarstaat om Europa binnen te trekken is slechts het eerste minuscule golfje van de tsunami die binnen afzienbare tijd op ons af komt.
Het laatste wat we nu nodig hebben is Kop-In-Het-Zand-Stekers.
Quid!!!

Aristotalloss | 16-06-15 | 09:47

Daar sta je dan met je Schengen verdrag en je volkskrantje onder de arm.
De Pvda zal ze wel weer helpen want het zijn hun toekomstige Stemmers.
De groeten vanuit het buitenland.

republikein72 | 16-06-15 | 09:46

Offtopic doch relevant: kijken we zometeen gezamenlijk op topicbasis naar de persco van GroepWildersEU? Dan hoef ik niet op zoek naar de livefeed.

Driewerf Hoezee | 16-06-15 | 09:45

@miko | 16-06-15 | 09:07
Deze mensen komen uit een continent waar een zee van ruimt is,en een schat aan natuurlijke bronnen om eigen rijkdom te verkrijgen... het probleem is dat deze mensen te besodemieterd zijn om hun eigen continent te ontwikkelen de 21e eeuw in!Makkelijk lullen over de portemonee en eigendommen van een continent dat zich de touwtering heeft gewerkt om tot beschaving en welvaart te komen.Jaren ontwikkelingshulp dat in de miljarden loopt niet willen gebruiken om vooruit te komen,maar aanwenden om je eigen oer stammendrift tot oorlog voeren te bekostigen met moderne wapens,die met dat OS geld werden en worden aangeschaft.
De haven in met die parasieten.. laat ze maar kijken of ze het zwemmend kunnen halen.

deraderendraaien | 16-06-15 | 09:44

Skunk57 | 16-06-15 | 09:07

De reden dat ik niet binnenval bij mijn buren is omdat ik zie dat ze hier keihard voor werken en ik niet inzie waarom ze voor mij moeten betalen. Rekeningen betaal ik omdat ik daarvoor ook een dienst heb afgenomen. Maar wel fijn om even te weten hoe jij in het leven staat en er geen enkel probleem mee hebt om te stelen van anderen als het geen gevolgen heeft.
Zal wel betekenen dat je hoog van de toren blaast maar niet bereidt bent er ook maar 1 in je huis te nemen. Hypocriet

En natuurlijk is er wel wat tegen te doen. Heel simpel zelfs.... terugsturen. Dit zijn geen 'echte' vluchtelingen, de 'echte' vluchtelingen zitten nog steeds in de hel!
Het heeft een verstorende werking, het is niet betaalbaar en de mensen maken hier voor generaties geen enkele kans.
Maar o wacht... er wordt hun gratis geld en onderdak beloofd. Dat is de enige reden waarom ze komen. Zijn ze hun armoe zat? Dat geloof ik best. Maar we kunnen mensen alleen helpen als we zorgen dat we zelf als land gezond blijven en dat gaat niet lukken op het moment dat we iedere onverlaat binnenlaten.

IngridvanHenk | 16-06-15 | 09:44

Het is wachten op imbecielen in rubberen bootjes die de oversteek naar Engeland wagen en die later aanspoelen op onze stranden, omdat de wind meestal uit het zuidwesten komt.
Zet de Mieles maar vast bij de duinen, kunnen ze het zout uit de kleren wassen.
En achter de Mieles houten keten met een loketje, waar ze hun uitkering aan kunnen vragen.

Schietmijmaarlek | 16-06-15 | 09:43

@Gnübwoefel | 16-06-15 |

Jezus, dit zijn debattechnieken van voor internet. Ga es naar je krakershol terug man. Waar zie jij factor arbeid? Met een goede bril op zie je factor "handen ophouden". Jij bent zo`n overdrijver, als ik zeg dat ik ze terug wil sturen, dat de treinen ineens weer gaan rijden. Zo`n figuur die zegt dat als ik uit de EU wil. Dat we ineens geen handel meer hebben met andere landen. Ga gewoon eens naar school.

roze_bril | 16-06-15 | 09:43

-weggejorist-

Gnübwoefel | 16-06-15 | 09:43

-weggejorist-

Gnübwoefel | 16-06-15 | 09:43

Nederland is qua landmassa het dichtbevolkte land in de wereld. De stroom illegale die nu vanuit Afrika op gang komt zal op de lange termijn tot economische maar zeker ook sociale onrust lijden. De 'sociale' democratie met haar verzorgingsstaat zal onder de druk van tienduizenden niet-werkende werklozen uiteindelijk bezwijken. Daarnaast zullen landen als Eritrea, Ethiopië, Somalië, Ghana, Senegal etc etc volledig gestript worden van de potentieel 'werkende' beroepsbevolking. Wat Europa opteert als redding is eigenlijk de doodsteek voor het continent Afrika. Ik zelf had gedacht dat het probleem met totale overbevolking van Afrika nog een jaar of 10 op zich had laten wachten maar de effecten zijn inmiddels wereldwijd te voelen. Het is nu nog wachten tot India als sociale cohesie in elkaar stort en ook vanuit daar vluchtelingen stromingen richting Australië, Europa, China etc op gang komt. De VN weigert in te grijpen, maar ook de rest van de 'westerse' wereld is argwanend vanwege het koloniale verleden. Zo ettert het door totdat de bom barst. Europa maar ook de westerse wereld graaft haar eigen graf, simpelweg omdat wij tolerant blijven richting volkomen intolerantie en incompetentie van Afrikaanse en islamitische culturen.

Indoneesje | 16-06-15 | 09:41

@Gnübwoefel | 16-06-15 | 09:36
Nee iedere economische vluchteling maar binnen laten, m.a.g. dat er op 17 miljoen NL'ers opeens 34 Miljoen opvreters bij komen. Verzorgingsstaat naar niveau Ethiopie, U HEB GELIJK!

MarcS | 16-06-15 | 09:38

Er is helemaal niets mis met eerlijk delen. Quid's idee van eerlijk delen heeft alleen niets te maken met 'eerlijk' noch met 'delen'.
.
Hoe eerlijk is het ten slotte om bezit van mensen te roven via de staat? En het vervolgens verspreiden van het gestolene is natuurlijk geen delen (wat een vrijwillige handeling veronderstelt), maar onvrijwillige herverdeling van gestolen privaat bezit.
.
Als dit je ideale wereld is dan kun je gerust stellen dat je geen andere idealen hebt anders dan middeleeuwse barbarij, gebaseerd op grotesk egoïstische motieven.
.
Asocialer dan die zogenaamde socialen anno 2015 vind je ze niet snel.

De Libertariër | 16-06-15 | 09:38

@miko het grote verschil tussen jou en mij is dat ik een groot deel van mijn leven als kind van Expats in afrika he doorgebracht,en tot het inzicht ben gekomen dat deze lieden alleen simpele oplossingen begrijpen..... als er een inbreker onder je bed ligt trek je hem er ook gewoon onder vandaan,vaak is de simpelste oplossing de meest doeltreffende..... ik troost mij met de gedachte dat als een ieder zo slim was als ik,ik niet zo slim meer zou zijn........

arretje | 16-06-15 | 09:38

Slap beleid van de EU. De EU zou ons welvaart en vrede brengen; de EU haalt de oorlog in Europa binnen!

sallandstrots | 16-06-15 | 09:36

Jaren geleden zeiden de beleidsmakers 14 miljoen op dit kleine oppervlakte. Dat was gewoon teveel. Jaren later met inmiddels 17 miljoen lijkt dat ineens heel anders te liggen.

roze_bril | 16-06-15 | 09:36

Quid heeft het over: "In een ideale wereld." En daarin heeft hij denk ik gelijk. Ik zou nog een stapje verder gaan, in een ideale wereld zou je moeten kunnen wonen maar je maar wilt. Quid zegt er toch duidelijk bij dat de realiteit geen sprookje is of ben ik niet wakker?

Bad Karma | 16-06-15 | 09:36

-weggejorist-

Gnübwoefel | 16-06-15 | 09:36

En waarschijnlijk willen alle vluchtelingen naar de UK omdat ze de taal al redelijk machtig zijn. Wel zo makkelijk.

Barbarous_Relic | 16-06-15 | 09:36

Je valt in herhaling meneer Quid66! Welvaart komt je niet aanwaaien dat moet je als volk organiseren en keihard voor knokken. Met aleen maar kinderen fokken, boomzitten en met schietgeweren lopen bereik je niets. En als je dan ineens ook welvaart wil dan ga je mee parasiteren zonder iets te hebben ingebracht. Bovendien laat je je land, waar je ook welvaart had kunnen hebben, dan gewoon achter. Onze welvaart zal ook snel voorbij zijn. Maar dat is ook de bedoeling. Communisten!

doskabouter | 16-06-15 | 09:36

@McGuyer | 16-06-15 | 09:04
Jemig man, wat een beelden weer. Drie agenten te motor die helemaal niks gaan uitrichten. Overheid neemt dit soort indringergevaren totaal niet serieus.

Driewerf Hoezee | 16-06-15 | 09:34

Hoe zou de wereld eruit zien als alle kolonies nog in handen waren van de desbetreffende blanke overheersers ? Ik denk dat er een stuk meer welvaart zou zijn op het Afrikaanse continent.

Barbarous_Relic | 16-06-15 | 09:34

Ik heb me zelden binnen zo korte tijd zó'n grote zorgen gemaakt over een probleem. We hebben het over medemensen van vlees en bloed, absoluut, maar we raken in West-Europa op deze manier bijna letterlijk overspoeld en het kán zo natuurijk niet doorgaan. Waar blijft het gevoel van grote urgentie bij de politiek? Moet het weer alleen de PVV zijn die durft te benoemen dat het zo niet langer kan? Dat de 'vluchtelingen'stroom gestopt móét worden? Ik weet geen panklare oplossing, maar ik ben geen beroepspoliticus, en ze bedenken maar wat in Den Haag en Brussel, en snel ook.

Lewis | 16-06-15 | 09:34

Ze staan daar langs die weg net zo enthousiast te zwaaien als Zwarte Piet.
Heeft Quinsy er al iets van gezegd?

Maya de Blij | 16-06-15 | 09:33

"Zo simpel is het: als de welvaart verdeeld blijft als het is, komen de armen het vanzelf een keer halen." - Met alle respect, maar de westerse welvaart gooit al decennialang miljarden gratis geld richting Afrika onder dit mom. Het verschil in welvaart tussen daar en hier is het probleem niet. Het verschil in welvaart tussen de leiding en het volk in die gebieden wel. Van iedere 5 Miljard OSW, verdwijnt er 4,9 in de zakken van dictators. Men roept, dat dan in ieder geval de bevolking nog baat heeft bij die 0,1.

Maar laten we het eens anders doen;

We geven 5 Miljard en voor iedere cent die er aan strijkstokken blijft hangen schieten wij een dictator dood.

Mensensmokkelaars, schieten we bij een heterdaad meteen dood. Anderen gaan als voorbeeld op grote pleinen doodgeschoten worden.

Tegelijkertijd voeren we een zero tolerance beleid in.

1. Geen paspoort als je Europa binnen komt, dan enkele reis terug naar land van herkomst.

2.1. We richten als EU checkpoints op in de kop van Afrika. 2.2. Buiten de checkpoints bouwen we grote humane kampen om 'vluchtelingen' op te vangen voor controle.
2.3. Wie deze controleposten negeert verspeeld zijn kans om ooit nog een voet in de EU te zetten. (zie 2.7.1.b)

2.4. Controle van de 'vluchteling'.
2.4.1. Kom je uit een oorlogsgebied, dan heb je iig recht op een verblijf in kamp type 2, waar er naast humaniteit ook een stukje luxe is (bed, bad, brood).
2.4.2. Kom je niet uit een oorlogsgebied en kun jij niet bij aankomst aannemelijk maken dat je bedreigd wordt, ga je naar een kamp type 1. (bed, brood).

2.5. Uitkomst controles.
2.5.1. Uitkomst is onherroepelijk;
2.5.1.a. Wel vluchteling, je krijgt status vluchteling. ga naar 2.6
2.5.1.b. Geen vluchteling. Ga naar 2.7

2.6.1 Proces vluchteling met status;
2.6.1.a Wel vluchteling, maar grote kans op terugkeer. Verblijf in kamp type 3 tot terugkeer (bed, bad, brood, opleidingen, startkapitaal voor toekomst).
2.6.1.b Wel vluchteling, maar zeer kleine kans op terugkeer door leeftijd of duur conflict in thuisland. Vervoer naar EU, met plaatsing in land van keuze indien mogelijk.

2.7.1 Gevolgen aanmelding vluchteling zonder status:
2.7.1.a Levenslange in reis verbod op de EU.
2.7.1.b Vinger afdrukken, DNA, Irisscans, gebitsafdrukken desnoods chippen.

MarcS | 16-06-15 | 09:32

In de hoofdstad N’Djamena van Tsjaad kun je niks huren onder de $3000,- per maand. Zou ik ook weggaan...

Piet Karbiet | 16-06-15 | 09:30

Ciprinus | 16-06-15 | 09:24

Volg Sietse Fritsma. Die vecht hier al jaren tegen maar wordt door onze linkse vrienden stelselmatig tegengewerkt en weggehoond.

Desmoulins | 16-06-15 | 09:28

Helaas zit het hem niet in de verdeling. Welvaart en geluk is immers geen zero-sum game. Groei en ontwikkeling is mogelijk, anders zaten we nu nog allemaal in een grot (in afrika) met vuursteen te spelen.

Een stabiele situatie, met enkele generaties zonder alles vernietigende oorlogen is daarvoor echter wel noodzakelijk. En dat is wat er ontbreekt in grote delen van afrika. En nu komt een deel van die mensen massaal hierheen. En dat doen ze vechtend, want dat is men gewend.

deepblue | 16-06-15 | 09:28

Met het problem van Rotterdam en Ijmuiden gewoon doen wat Griekenland, Turkije, Italië en Frankrijk als voor u hebben gedaan. De gelukszoekers geen strobreed in de weg leggen, maar gewoon helpen om het land uit te reizen. Zowel Nederland als de gelukszoeker blij. Ok, even rot voor de vrachtwagenchauffeur, maar daarna is het problem opgelost, toch? Hebben al minstens twee (en meestal 3 of 4) landen binnen Europa voor u gedaan. Lang leve de zieligheidsindustrie!!

TheseDays00 | 16-06-15 | 09:26

Quid is zeker vergeten dat die vluchtelingen allemaal aan de besmettelijke ziekte van LUIHEID lijden .

blauwe zander | 16-06-15 | 09:26

@miko | 16-06-15 | 09:07 Ik zou haast geen denken dat mijn Zwitsal icoontje bij jou zou moeten staan.

shibalnom | 16-06-15 | 09:25

@Skunk57 | 16-06-15 | 09:09
Wordt tijd dat jij ook eens naar een echte school gaat. Als je deze vergelijking al niet snapt.

Tostiman | 16-06-15 | 09:25

-weggejorist-

Ciprinus | 16-06-15 | 09:24

Chow | 16-06-15 | 09:16

Nou leg eens uit. Slechts steun betuigen aan deze collectieve, sluimerende zelfmoordplannen van heer Quid is bijzonder matig. Ik zou zelfs zeggen veelvoorkomend onder progressievelingen.
Zijn tegenstanders komen met argumenten die aantonen dat ons land op geen enkele wijze kan voldoen aan deze instroom en dat is geen rocket science.

Desmoulins | 16-06-15 | 09:23

"In een ideale wereld krijgt elke vluchteling direct een verblijfsvergunning"
Hoe zou dat er uit zien, Nederland met 320 miljoen inwoners?

koeberg | 16-06-15 | 09:23

@Piet Karbiet | 16-06-15 | 09:11
Inderdaad eigen volk laatst volgens de guttmenschen
Volgens hun mag je dus bij de elite hun huis binnenvallen en genieten van al het moois. Je mag nl op zoek naar een beter leven.
Toch Quid?

Tostiman | 16-06-15 | 09:22

@Skunk57 | 16-06-15 | 09:07
Daarom Skunk. Hard optreden geef ze geen hoop. Stuur ze terug en indien nodig met geweld. Dit geeft een signaal af, dat ze niet welkom zijn en stopt de migratie. waarom gaan ze niet naar Saoedi Arabië? Omdat ze weten dat ze daar niet zo netjes worden behandeld
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat zou jij moeten weten met je Nick

Tostiman | 16-06-15 | 09:17

Als we de deuren openzetten, dan moeten we herkolonisatie misschien ook maar overwegen.

Petrus de Rewa | 16-06-15 | 09:16

Quid heeft gewoon een punt. Misschien bevalt dat idee de meesten niet maar hij heeft wel gelijk.

Chow | 16-06-15 | 09:16

@miko | 16-06-15 | 09:10
En wat is jouw oplossing. Iedereen maar binnen laten? en dan?
Ga jij dat allemaal samen met Skunk betalen? vast niet? Dat mogen wij werkende doen! Het is inderdaad simpel en een goed signaal
oppakken en uitzetten, gaan ze niet gedwee, dan maar hardhandig
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En het stinkt nu!

Tostiman | 16-06-15 | 09:15

Rijkdom eerlijk verdelen , dan ook arbeid eerlijk verdelen

S trontboer | 16-06-15 | 09:12

Tuurlijk, er is 'x' welvaart in de wereld, en die moet 'verdeeld' worden.

Als we nou gewoon zorgen dat die gasten daar blijven en wij handel drijven en investeren dan hebben we straks x2 welvaart in de wereld en is iedereen blij.

Kapitalisme, wij zijn er ook groot mee geworden en niet dankzij die linkse hobbies quid..

Patrick_Bateman | 16-06-15 | 09:12

"En dat is waarom steeds meer Europeanen zelf het ruime sop kiezen.
miko | 16-06-15 | 09:05"
.
Em, waarheen? In Amerika en Australie zijn ze nog gekker dan hier. Het is absoluut niet zo dat Europeanen wegvluchten, we kunnen nergens meer naar toe. In de jaren vijftig kon je nog naar Canada of Australie, maar dat heeft ook geen zin meer. Beter is het te vechten voor je eigen land.

Jan van Hoof | 16-06-15 | 09:12

Ik weet het niet meer. Zijn deze dobberaars nou loeizielige economisch onderdrukten die een wanhopige poging doen om zichzelf en hun achtergebleven familie een kans op een menselijk en fatsoenlijk bestaan te geven op gevaar van eigen leven? Of zijn het calculerende free-riders die blijkbaar genoeg poen hadden in hun thuisland om een dure mensensmokkelaar te betalen en vooraf al exact weten in welk West-Europees land ze maximaal kunnen profiteren van de lusten van de Europese samenleving zonder dat daaraan ook maar één cent hoeven bij te dragen?
Hoe dan ook: Ieder feestje is snel stuk als je de deur wagenwijd open zet en iedereen en zijn moeder zo maar mag binnen komen. Weet iedereen.

Zeddegeizot | 16-06-15 | 09:12

Quid lult inderdaad uit z'n nek. En hier onder een langlees waarom. Ik ben helaas vergeten op te noteren wie de auteur is:

Afrika kan worden beschouwd als het meest problematische continent. Armoede, ziekte, hongersnood, incompetente politici, religieuze en etnische conflicten, geweld en corruptie, om er maar een paar te noemen.

Alom heerst de mening dat "wij" op grond van het verleden een bijzondere verantwoordelijkheid jegens Afrika zouden hebben. Deze is gestoeld op de communis opinio dat de voornaamste politieke, sociale en economische problemen aldaar zijn veroorzaakt door de erfenis die door de koloniale heersers is nagelaten.

Een nogal naïeve veronderstelling. Toen de West-Europeanen zo'n 400 jaar geleden Afrika exploreerden, troffen zij daar stammen aan die nog in de steentijd leefden met een lage levensverwachting en onder de constante dreiging van (veelal etnische) stammenoorlogen. Het is twijfelachtig of deze bevolking zonder de interventie van Europeanen momenteel een beter leven zou leiden.

Het is onwaarschijnlijk dat met de huidige (vervoers)technologische mogelijkheden Afrika vrij zou zijn gebleven van Westerse invloeden. Dit werelddeel zou sowieso zijn ontrukt aan de levenswijze van het stenen tijdperk. De vraag is dan of Afrika zich anders (beter) ontwikkeld zou hebben indien geen sprake zou zijn geweest van kolonisatie en slavernij en wij "faire" handel met hen hadden gedreven.

De Afrikaan staat vooraan als het er om gaat al zijn problemen te wijten aan het kolonialisme van weleer. Het nog immer heersende geweld zou het gevolg zijn van de door de kolonisten gecreëerde landsgrenzen zonder rekening te houden met etniciteit. Deze grenzen zijn nochtans na vele decennia onafhankelijkheid nog steeds niet aangepast.

De armoede van de Derde Wereld kan zeker niet uitsluitend aan het vroegere kolonialisme worden geweten. Er bestaan immers ook voormalige koloniën, zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong die wél zijn uitgegroeid tot stabiele en rijke landen. Daar tegenover staan ook landen die nooit gekoloniseerd zijn zoals bijvoorbeeld Ethiopië, Liberia en Tibet, maar toch nog steeds straatarm zijn.

Omgekeerd zijn er West-Europese landen zoals Denemarken, Zweden, Duitsland en Noorwegen, die in tegenstelling tot belangrijke spelers zoals de Fransen Britten en Portugezen, geen koloniën en een verwaarloosbaar aandeel in de slavenhandel hadden. Toch zijn de Fransen, Britten en Portugezen niet rijker dan deze Denen, Zweden, Duitsers en Noren. Dit vormt een sterk bewijs dat Europese welvaart niet op Afrikaanse slavernij is gebouwd. Bij de belangrijkste slavenhandelaren, de Britten, droeg op het hoogtepunt de slavenhandel slechts 5% bij aan de Britse welvaart. Niet noemenswaardig dus.

Het komt dan ook uitermate ongeloofwaardig voor om te stellen dat uitbuiting die tot zo'n 200 jaar geleden plaatshad nog steeds invloed zou hebben op de economische en sociale ontwikkeling heden ten dage.
Een door oorlog vrijwel geheel verwoest land zoals Duitsland in 1945, zag kans om binnen 15 jaar weer uit te groeien tot een Wirtschaftswunder. En dit was niet uitsluitend het gevolg van buitenlandse kapitaalinjecties.
Het is overigens meer dan waarschijnlijk dat er sinds de tweede helft van de vorige eeuw meer geld in Afrika is gepompt dan er cumulatief in de voorliggende eeuwen aan is onttrokken.

Zo lang de Afrikanen blijven doorzeuren over het verleden, zonder enige visie op de toekomst, zal zich niets ten goede keren. Steeds maar weer wijzen op de blanke kolonialisatie zal er tenslotte niets aan veranderen dat hun volkeren tot in de eeuwigheid zullen leven en sterven onder de meest verschrikkelijke omstandigheden.

Nee, het "kolonialisme"-argument der Afrikanen dient te worden opgevat als camouflage voor de corruptie en incompetentie van de Afrikaanse volkeren en hun leiders die als gevolg van een overduidelijk gebrek aan positieve initiatieven hun eigen boontjes niet kunnen doppen.

In het verlengde van deze houding heeft zich de laatste tien jaar een nieuw verschijnsel aangediend. Afrikanen eisen excuses van de nazaten van hun vroegere overheersers. Een gotspe! Op grond van een basaal rechtsprincipe kan niemand aansprakelijk worden gesteld voor de daden van een ander; laat staan voor de daden van meer dan tien generaties geleden. Het mag vanzelfsprekend worden geacht dat wij de koloniale misstappen van onze voorouders veroordelen, maar van excuses kan op grond van het voorgaande natuurlijk geen sprake zijn.
Hieraan toegeven zal er waarschijnlijk bovendien toe leiden dat de volgende stap een volslagen onterechte eis om (financiële) genoegdoening zal zijn.

Gezien de nog steeds erbarmelijke omstandigheden waarin zeer vele mensen in Afrika verkeren, zouden de de meeste Afro-europeanen in plaats daarvan dankbaar moeten zijn in het Westen te kunnen wonen, waar hen een fatsoenlijke levensstandaard wordt aangeboden.

Ik werd voor deze bijdrage geïnspireerd door en artikel op American Chronicle van Mfonobong Nsehe (uit onverdachte hoek dus), waarvan ik delen heb vertaald en opgenomen.

The7thGuest | 16-06-15 | 09:11

Zoals dat meisje van het CPB al had voorgesteld; verlaag de WW voor oudere 55+ werklozen, die gaan dan allemaal aan het werk (echt wel). Jonge gelukszoekers uit Afrika kunnen dan mooi doorstromen naar de vrijgekomen uitkeringen. Het is niet zo moeilijk.

Piet Karbiet | 16-06-15 | 09:11

@mallekater 08:59: Een hoop moslims in Rotterdam. Die gaan straks met de pet rond in de moskee en regelen met die gulle giften een menswaardige opvang voor hun broeders.

Muxje | 16-06-15 | 09:11

He Johnny, ben je eigenlijk wel eens buiten Europa geweest kerel? Ga ter plekke eens kijken in Afrika en oordeel dan nog eens.... Dat de situatie zo is in Afrika ligt aan de inwoners zelf: wie werkt daar nou eigenlijk? Dus hier komen om te werken? Vergeet het maar...

Mickey77 | 16-06-15 | 09:11

"In een ideale wereld krijgt elke vluchteling direct een verblijfsvergunning en dus een kans om eerlijk te werken en belasting te betalen, dan verspreidt de welvaart zich vanzelf wat eerlijker en is er geen noodzaak of motivatie meer om jezelf op een brak bootje te plaatsen of tussen de assen van een vrachtwagen te verstoppen"
*
Beste Quid, jongeman, verschuiven jouw idealen scherp richting naar die van Attje Kuiken? Zit er niet echt een rasechte PvdA'er in jou verscholen? In je teksten beginnen een toon binnen te sluipen van de PvdAchterlijken do-gooders voor alles buitenlands en vluchtend laat ze maar gauw binnen komen en geef ze zelfs twee Mieles en een nieuwbouw huis op volledige subsidie.

Wout Strooizout | 16-06-15 | 09:11

@pendajo | 16-06-15 | 08:57
Waarlijk ,.. topcomment.

@Bernardje | 16-06-15 | 09:02
Misschien moeten we eens kijken naar ons zorgstelsel? En toelating nieuwe nederlanders

@arretje | 16-06-15 | 09:04
Simpel,net als jij.

miko | 16-06-15 | 09:10

@Jan van Hoof | 16-06-15 | 09:07

Waarom moeten we die Duitsers die in mei 1940 de grens overstaken als vijanden beschouwen en die sloebers die ons nu bedreigen als vluchtelingen?

Als je dat niet snapt moet je terug naar school, of eigenlijk beter nog; eens met school beginnen.

Skunk57 | 16-06-15 | 09:09

Duinkerken is eerst aan de beurt, we kunnen nog even nadenken.

ikdenkwat | 16-06-15 | 09:08

@mallekater
Als het aan de Rotterdammers ligt? Welke Rotterdammers?

Hekke Garrie | 16-06-15 | 09:08

Waarom moeten we die Duitsers die in mei 1940 de grens overstaken als vijanden beschouwen en die sloebers die ons nu bedreigen als vluchtelingen? De vier grote steden zijn al overgenomen. Moeten we wachten tot ze alles hebben overgenomen?

Waarvoor hebben we eigenlijk een leger? Was dat niet om ongenode gasten buiten de deur te houden, ipv om de marine te gebruiken om ze af te halen? De Middellandse zee is breed genoeg om als veilige grens te kunnen dienen.

En hoe zo, 'ongelijke verdeling van de welvaart'. Wie stopt die sloebers om zelf welvaart te creeren? Oh wacht, ze zijn er te stom voor? En dus moeten mij tot in alle eeuwigheid gaan dienen als de butler voor de derde wereld?

Jan van Hoof | 16-06-15 | 09:07

@IngridvanHenk | 16-06-15 | 08:58

De enige reden waarom jij het huis van je buren niet binnenvalt is de angst voor de gevolgen.
Wij hebben teveel te verliezen.
Kom mij niet aan met morele normen en waarden.
Als jij geen aanmaningen zou ontvangen zou jij ook maar zelden betalen.
Daarom is tegen deze groep vluchtelingen niets te doen. Ze hebben niets te verliezen, anders dan de kleren die ze aan hebben.

Skunk57 | 16-06-15 | 09:07

@shibalnom | 16-06-15 | 08:53
Mafkees, hoe je het ook wend of keert mensen zoeken een beter bestaan. En de straf er op zou zijn de doodstraf?
Alsof Europa niet zijn exodus gekend heeft.

miko | 16-06-15 | 09:07

Je kunt een verzorgingsstaat hebben of je kunt een immigratiestaat hebben. Allebei tegelijk is financiele en sociale zelfmoord en op termijn een recept voor een burgeroorlog.

Lucifer | 16-06-15 | 09:06

En dat is waarom steeds meer Europeanen zelf het ruime sop kiezen.

miko | 16-06-15 | 09:05

De betaalde asielindustrie staat al klaar om hun hele familie hier uit te nodigen. Genoeg huurhuizen; Nederlanders kunnen wel wachten. Zorg; geen probleem, alles wordt betaald want de eigen bijdrage voor Nederlanders gaat toch omhoog. En Miele er is geen betere.

Kamervraag | 16-06-15 | 09:04

Met rommel de snelweg barricaderen, dan moeten de vrachtwagens wel stoppen: youtu.be/bdec7nH-GrY

McGuyer | 16-06-15 | 09:04

Lol Quid trapt nog steeds in het verzinsel dat dit arme mensen zijn. Nee jongen, die hebben helemaal geen geld om hierheen te komen.

roze_bril | 16-06-15 | 09:04

Lok vrachtwagens lok containers lok cruiseschip of lok ferry op zo een moment is alles geoorloofd .. op de boot ermee en linea recta terug naar Libie where they came from...... wie gaat er met de pet rond om dit te faciliteren de regering det het niet voor ons.....

arretje | 16-06-15 | 09:04

De oplossing is uit het Verdrag van Schengen en het EVRM. Al de overige oplossingen zijn symptoombestrijding.

Desmoulins | 16-06-15 | 09:04

Wat een domme naïeve opmerking Johnny. Ze komen natuurlijk helemaal niet om te werken maar om makkelijk geld te vangen. Geld verdienen kunnen ze ook wel in hun eigen land, maar dan moeten ze hard werken. Nee, de meeste vluchtelingen denken dat hier geldbomen groeien. Zij verknallen het voor hen die het wel nodig hebben.

Mickey77 | 16-06-15 | 09:03

Er is een bevolking explosie in Afrika en miljoenen Afrikanen staan klaar om naar Europa te komen. Gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,etc Daar trekt en vele zullen een poging wagen om in het "beloofde land" (Europa) te komen. Daarbij "geholpen" door het EU asielbeleid dat "uitnodigend" werkt om naar Europa te gaan.
De Afrikaanse bevolkingsexplosie
curiales.nl/2015/06/04/bevolkingsgroei...

Bernardje | 16-06-15 | 09:02

Quid is aan het radicaliseren. En refereren naar je eerdere sprookjesverhalen maakt je verhaal niet sterker.

MeerDuiding | 16-06-15 | 09:02

Het VK moet een wedstrijd invoeren: alleen zij de de oversteek zwemmend halen mogen blijven (goed voor de genen-pool).
Of... Nee... Doe toch maar niet.

Aristotalloss | 16-06-15 | 09:02

Weet je wat, we wisselen als Noord-Europeanen gewoon met wat Afrikaanse landen. Dan is het daar over een jaar of 20 prima vertoeven, en kan het hele circus overnieuw beginnen.

psychonaut | 16-06-15 | 09:01

Dat gaat gedonder geven op het strand daar, in Calais ligt overal stront en troep van die gasten, mochten ze dat in hoek van Holland ook flikken ben ik benieuwd naar de reacties van Rotterdammers.

mallekater | 16-06-15 | 08:59

36 pond is zo ongeveer een jaarsalaris voor de gemiddelde Afrikaan. Slim, om dat te beloven aan een ieder die de oversteek maakt.

panadol | 16-06-15 | 08:59

Je lult uit je nek Quid.

swassannuf | 16-06-15 | 08:58

Dat ze het komen halen is natuurlijk gewoon te verhinderen. Je moet alleen harde, serieuse maatregelen nemen. Het probleem zit 'm in de wil die maatregelen te nemen. De politiek vertikt het.

Parel van het Zuiden | 16-06-15 | 08:58

"Zo simpel is het: als de welvaart verdeeld blijft als het is, komen de armen het vanzelf een keer halen".
O... typisch links ... dus ik mag morgen het huis van mijn buren binnenvallen... die hebben een groter huis en een zwembad, terwijl ik niet meer weet hoe ik mijn rekeningen moet betalen. Dat is volgens Quid terecht omdat de welvaart niet eerlijk verdeeld is. Sjongejonge. Alsof wij er wat aan kunnen doen dat die mensen arm zijn.
Maar ik zou zeggen, Quid... open je deuren en neem er een stuk of twintig op in je woning en sta er garant voor. Wel bereid zijn om het de komende generaties te blijven doen aangezien deze mensen in het westen kansloos zijn

IngridvanHenk | 16-06-15 | 08:58

-weggejorist-

pendajo | 16-06-15 | 08:57

Terug naar Afrika die gasten.... en rap!

Fatwabuster | 16-06-15 | 08:57

Wel schattig dat de auteur nog steeds denkt dat het aan de verdeling van welvaart ligt. Want er is hier immers werk, geld en ruimte genoeg...
Een joint in de morgen is een dag vol met zorgen.

Desmoulins | 16-06-15 | 08:55

-weggejorist-

shibalnom | 16-06-15 | 08:53

Iedereen een verblijfsvergunning en weg met de grenzen, toch Quid?

Desmoulins | 16-06-15 | 08:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl