Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stef Blok verpatst sociale huur aan buitenlanders

stefblok100bij100.jpgGrote woningcorporaties (en Provincies, pensioenfondsen, universiteiten en gemeenten) hebben zich lelijk vergist in de vastgoedmarkt. De crisis maakte alles kapot. Dus wat besluit minister van dakpannen Stef Blok nu te doen? De Nederlandse sociale huurwoningen zwaar onder de marktprijs verkopen aan buitenlandse vastgoedinvesteerders. Architect Leo Onderwater sloopt dit beleid vakkundig in een *pets pets pets* column in het Par020l. Meermaals toog minister van portiekjes Stef Blok naar de enorme vastgoedbeurs Real Expo München om buitenlandse investeerders geil te maken voor de spotgoedkope sociale huurwoningen in Nederlanders. Hij biedt ze ver onder de WOZ-waarde aan, dus daar is dikke winst op te behalen. En in het beroemde Woonakkoord, destijds gesteund door SGP, CU en D66, staan nergens voorwaarden voor beleggers om te investeren in onderhoud en woningverbetering. Top. Wat kan er fout gaan? De sociale woningmarkt waar de huureisen te streng zijn voor starters die geen huis kunnen veroorloven, omdat de hypotheekeisen ook strenger zijn geworden. De sociale woningmarkt waar het merendeel van de betaalbare huurhuizen verplicht naar ingeprocedeerde asielzoekers met voorrang gaat, tot grote irritatie van de gemeenten. Die sociale woningmarkt wordt nu aan buitenlandse investeerders ver beneden de waarde verpatst door Stef Blok. Zodat de huurgelden de buitenlandse economieën in stromen en wij achterblijven met uitgewoonde bouwvallen. Hey, Stef Blok, je maakt alles stuk. Kap daar eens mee!

Reaguursels

Inloggen

Dat gaat een hoop Verelendung geven. Duitse of Chinese woningverhuurbedrijven zijn geen lievertjes en keihard voor de huurders.

AlfredvonSchlieffen | 24-04-15 | 12:01

Ooit riep de CPN Wonen is een Recht. Nu hebben je kinderen recht op 15 jaar wachttijd. Tenzij je een dobberneger bent.

Piet Karbiet | 24-04-15 | 11:45

En dan nog iets. Dat betekent dus ook dat woningen een schaars goed worden: prijzen omhoog dus.Troost is dat door de lage rente kopen steeds voordeliger wordt en huren niet al te ver uit de pas kan lopen met kopen. Dat kan veranderen als over een jaar of twee de rente omhoogaat. Dan kunnen ook de huren verder omhoog.

nlnl | 23-04-15 | 23:47

We halen tigduizend gelukszoekers binnen per jaar die we van de zieligheidsmaffia ook nog eens moeten huisvesten, we hhalen Oosteuropeaben binnen om het werk te doen, oude stadswijken worden gesloopt en de gezinsverdunning gaat ook nog steeds door. Als ik dat allemaal optel kom ik boven de 100k te bouwen woningen per jaar uit, kijkend naar dr oelgroepn vooral in het goedkopere segment. Weet iemand wie hier in Den Haag mee bezig is? Ik ken het antwoord vrees ik al dit betekent dus over een paar jaar een enorme woningnood; de snelgroeiende wachtlijsten zijn nog maar het begin. Gelukkig maakt domboBlok zich vooral druk hoe hij zo veel mogelijk betaalbare woningen kan verkwanselen aan het buitenland. Waarom hebben wij alleen maar politici die een bloedhekel aan ons hebben?

nlnl | 23-04-15 | 23:40

Wij mogen de huizen NIET kopen. Wij moeten als we werk kwijtraken ons huis opeten in de uitkering oftewel afgeven. En anderen krijgen dan ons huis. Lekker is dat.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 23:21

Nederland wordt stukje bij beetje verkocht. Ik betaal 217,90 huur. Kope?

Jan Gordelroos | 23-04-15 | 20:48

De Libertariër | 23-04-15 | 16:20

Natuurlijk "hangt het een met het ander" samen maar dit krijg je met de beste wil niet losgekoppeld.

1. In USA sponsoren de multinationals zowel de conservatieven als de democraten, links- of rechtsom maakt dus niets uit

2. 20.000 mensen lobby'en dagelijks in Brussel en zij zorgen ervoor dat hun wil wet is. De betreffende politici krijgen nadien een mooie functie (ergens waar ze met hun beperkte capaciteit niets verkeerd kunnen doen) binnen het bedrijf.

3. Door het systeem van aandelen i.c.m. de hebzucht van de mens, zal ieder groot bedrijf alleen voor de winst gaan. Bij lange termijn policy is een aandeelhouder niet gebaat en gaat hij zijn/haar investeringen elders doen.

4. Bekijk het geldsysteem, hoe en vooral wie het beheert, deze elitaire club bezit en stuurt bijna de gehele wereld. De wereldbank, IMF, FED,BIS allemaal in particuliere handen
(zgn. marktwerking).

Ik heb er absoluut geen vertrouwen in (als voormalig libertariër)

rowe | 23-04-15 | 19:05

Waarom verkoopt ie onder de prijs en waarom niet aan de bewoners?is ie gek geworden of heeft iedere politicus gewoon een hekel aan Nederlanders.je moet toch wel doorgeleerd hebben om huizen te verkopen onder woz waarden het bewijs hoe langer je doorleer hoe stommer je ben.
Zulke berichten wordt je toch echt kwaad om geen wonder dat bijna iedere Nederlander wel ergens of aan iemand een hekel heeft

janmetdepet | 23-04-15 | 18:48

@Rowe 15:51
.
Omdat multinationals door overheden(!!) voorgetrokken worden ja! Belastingvoordelen, projecten die worden toegeschoven, baantjes voor ex-overheidstopmannen etc.... Hoe moet een kleine ondernemer daar nu met een 0-9 kunstmatige achterstand bij aanvang van de wedstrijd van winnen? Corporatisme rules the world! Ook het bancaire stelsel is van de Staat. Ook daar schrijft de Staat de regels voor en wirdt er bepaald wie de kredieten krijgen en wie niet.
.
In een vrije markt zonder overheidsbevoordeling hebben multinationals dat voordeel niet! Dan is het speelveld voor iedereen gelijk!

De Libertariër | 23-04-15 | 16:20

En wie zorgt er voor dat de VVD de grootste partij weer is ???? hahahahahahahaha lol hahahahahahaha lol en gewoon thuis blijven heren terwijl je kon TEGEN stemmen .
god straft hard en meedogenloos , ben er trots op dat ik PVVer bent al heb ook ik laat het licht gezien ,maar als dit marionetten kabinet valt weet dan in godsnaam wat je stemt desnoods de poespoes partij

witchmaster | 23-04-15 | 16:07

De Libertariër | 23-04-15 | 15:37

U heeft deels wel gelijk echter zien we om ons heen dat de multinationals de markt min of meer opkopen. Zij streven naar totaalmacht en kopen hun concurrenten op of fuseren waardoor het aantal aanbieders steeds kleiner wordt.

Kijk naar wat er bijv. gebeurt in de supermarkt branche; alles wordt (lijkt!) steeds goedkoper en de marges kleiner (na uitpersing van de producent en vervolgens de rest van de keten). Een nieuwe speler op de markt is niet mogelijk omdat de banken dit niet financieren. Zij blijven echter wél de bestaande ketens financieren waardoor deze kunnen blijven bestaan. Ondertussen hebben de weinige ketens die nog over zijn, diverse overnames gedaan zodat we grofweg nog een 3 of 4 spelers op de markt hebben. Zodra hun positie stevig genoeg is en de concurrentie daarmee weg is, gaan de prijzen weer omhoog. De banken als aandeelhouder strijken dan samen met de paar machtige supermarktketens de winsten op.

In theorie klopt uw verhaal maar door de machtslust van de mensheid geloof ik niet dat dit werkt en ik heb tot op heden ook nog geen voorbeeld waar het (al dan niet op termijn) goed gaat.

rowe | 23-04-15 | 15:51

@rowe 15:24
.
U lijkt niet te beseffen dat water voorheen gesubsidieerd was in Portugal met van burgersgestolen geld! Water is schaars in Portugal en daarom relatief duur. Heel normaal. Wat niet normaal is, is dat een overheid jarenlang water onder kostprijs verkocht heeft...
.
Ook in Portugal zal een nieuwe balans ontstaan! Wordt Portugees water te duur dan zal een ander bedrijf er op inspringen met geimporteerd water. Ondernemers zouden gek zijn als ze deze kans zouden laten lopen! En wat krijg je dan? Dan zullen de lokale bedrijven wel lager in prijs moeten gaan zitten om niet failliet te gaan.
.
Overheden maken alles kapot! Niet bedrijven of commercie! Iemand moet toch water produceren... Als een overheid zich daar mee bemoeit is de enige vraag ten koste van wie dat gaat. Wie moet beroofd worden om anderen van kunstmatig goedkoop water te voorzien?

De Libertariër | 23-04-15 | 15:46

@paul de vries 9779 15:08
.
U begrijpt kennelijk niet wat marktwerking is. Als er veel vraag is, maar weinig aanbod da springen ondernemers natuurlijk in dat gat... Ze zouden knettergek zijn als ze het niet deden. Dus dan kunnen tien aannemers het aanbod wel laag proberen te houden en de prijzen hoog, maar dan springt de elfde ondernemer in het gat, zal scherpere prijzen bieden en daarmee de business van de andere tien op termijn decimeren, waardoor ook zij de prijzen wrl moeten laten dalen of over de kop gaan. U gaat toch geen huis van 1200 euro huren als een andere aanbieder hetzelfde huis voor 800 kan aanbieden? En er dan nog winst op maakt? Dan zou u nog kunnen zeggen: Ja, maar wat nu als ze ALLEMAAL meedoen? Dan nog (of juust dan!) zal er ondernemer geld ruiken en goedkoper bieden! Dat is bijna gratis geld, omdat de vraag gigantisch is, het aanbod laag en een dak boven je hoofd een primaire levensbehoefte!
.
Waar bent u nu toch zo bang voor? En hoezo, prijzen kunnen niet dalen in een vrije markt? I iedere vrije markt waar het aanbod de vraag overstijgt dalen prijzen en in iedere vrije markt waar vraag het aanbod overstijgt duiken ondernemers natuurlijk sowieso in het gat! Totdat een balans tussen vraag en aanbod is bereikt. Dan zullen ondernemers het in innovatie gaan zoeken. Goedkoper produceren bijvoorbeeld, waardoor men weer goedkoper dan de concurrent wordt.
.
Uw verhaal doorstaat zelfs de meest oppervlakkige toetsing aan logica niet. Natuurlijk dalen prijzen in vrije markt doorlopend. En de aanbieders die niet meekunnen in een eeuwige vraag naar zo goedkoop mogelijke huisvesting gaan failliet. Zo simpel is het!
.
Er is niets mis met streven naar winstmaximalisatie! De ondernemer die goedkoper kan aanbieden heeft lagere marges maar kan dit compenseren met aantallen waardoor hij uiteindelijk misschien nog wel meer verdient. Het zelfreinigende vermogen van een markt en uw stelling dat woningen niet exclusief aan ondernemers overgelaten kan worden OMDAT men streeft naar maximale winst is van een ongekende stupiditeit, vergeef me! Dat doet een schoenenfabrikant ook. Ook maar nationaliseren dan omdat we allemaal schoenen nodig hebben??
.

De Libertariër | 23-04-15 | 15:37

De Libertariër | 23-04-15 | 14:45

Helaas gaat dit systeem niet werken. De investeringsmaatschappijen zijn veelal in het bezit van aandeelhouders. Deze laatste "haken af" als het rendement (daar draait alles om) niet voldoende is. Op deze manier zijn er al veel problemen ontstaat en zo wordt daarmee de macht overgeheveld naar de rijken!

Kijk als voorbeeld maar naar Portugal. Daar is het water (is van eenieder!!) bedrijf in handen van commerciële instellingen. Omdat de aandeelhouders telkens meer winst willen zien is de prijs van water extreem gestegen waardoor veel arme mensen bijna geen drinkwater meer hebben. Commercie maakt alles kapot! Voorbeelden te over bij banken, voetbal, formule 1, oorlogen, etc. Alles draait om het grote geld!

rowe | 23-04-15 | 15:24

Het Woonakkoord heeft er in geresulteerd dat partijen in binnen- en buitenland op huurwoningen kunnen bieden. Zo raakt de overheid haar greep op de woningmarkt kwijt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Van voormalig CDA minister Spies vonden we het voorstel dom om alle huurwoningen in de verkoop te doen à la het fiasco van Margaret Thatcher. Nu krijgen we huisjesmelkers in het kwadraat die niets ophebben met het grondrecht van artikel 22. Het kapitaal dat huurwoningen vertegenwoordigen is door overheid en huurders bij elkaar is gespaard en datzelfde geldt voor voormalige staatsbedrijven. Hoe kun je het principe van marktwerking toepassen op onroerende zaken waarop rechtsbescherming vanwege de overheid van toepassing is? The mind boggles!

Sleutelaar | 23-04-15 | 15:21

FrankVeer | 23-04-15 | 12:57
Thnx voor de info.
Vergelijkbare praktijk dus met de docu van de BBC waar ik ieder in dit draadje naar wees.
Ik wist niet dat ook in Duitsland die praktijk al aan de hand is.

gaffelbaard | 23-04-15 | 15:14

De werkelijke waarde van een sociale woning wordt bepaald door de locatie, de locatie en de locatie. Ook al is het nog zo'n uitgewoond klote flatje van 50 m2. Dat archaïsche woningwaarderingsstelsel uit de vorige eeuw (waar Marcel van Dam voor verantwoordelijk was) zorgt ervoor dat de huur op een toplocatie (zoals centrum A'dam of Utrecht) kunstmatig onder de 700 euro gehouden wordt terwijl zo'n woning meer dan 2,5 ton of ruim meer dan 1200 euro huur waard is op de vrije markt. En dan mag een erkende asielzoeker er zó in. Want die gaat voor en een gewone Nederlander moet achteraan sluiten. Om maar te zwijgen van een Nederlander die net iets meer dan de armoedegrens verdient. Die komt Amsterdam of Utrecht helemaal niet meer in zonder een zak eigen geld.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 15:09

@De Libertariër | 23-04-15 | 14:45

Droom rustig verder beste Libertariër. Dat systeem van jou, dat ik al járen ken, bestaat niet. Nergens. Omdat het niet werkt. Omdat je uitgaat van de goedheid van ondernemers.
Die goedheid bestaat niet. Als de verhuur van woningen volledig in handen van ondernemers komt, zullen de prijzen stijgen. U weet wel : veel vraag, weinig aanbod, dus kun je veel vragen. Dat komt doordat een ondernemer per definitie streeft naar winstmaximalisatie. En dat is ook zijn goed recht, anders heeft het ondernemen weinig nut.

Om die reden hoort sociale huisvesting (en zorg, onderwijs etc) niet bij ondernemers thuis. Omdat het gevolg daarvan zal zijn, dat de minder bedeelden in de samenleving in krotjes of schuurtjes moeten wonen. Simpelweg omdat de staat niet meer bijdraagt aan de huisvesting met toeslagen of bouwsubsidies.
En omdat de prijzen niet kúnnen dalen bij een volledige vrije verhuurmarkt. Een ondernemer moet namelijk geld verdienen. Eerst de aannemer, de architect etc. Daarna de ondernemer die het pand gaat verhuren. Die moet investeren en wil daar graag rendement uithalen. Gevolg : hogere huren dan wanneer de staat hier een deel van betaalt.
Lage huren kunnen ook, maar dan woont de huurder in een piepkleine portocabin of anderszins éénkamer krot.

Nogmaals : libertariërs gaan uit van een verkeerde voorstelling van zaken, met een veel te groot vertrouwen in de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers. Dat vertrouwen is de laatste 20, 30 jaar volkomen ten onrechte gebleken.

paul de vries9779 | 23-04-15 | 15:08

Zijn er nog mensen die twijfelen aan de nieuwe wereld orde? Het is geen conspirancy "theorie" maar "praktijk" aan het worden en het gaat nu wel heel erg snel: een kleine groep mensen (elite) die de zaken aansturen (sturen is letterlijk!) en de rest is "slaaf" van deze groep elite.

Slaap zacht medelanders.

rowe | 23-04-15 | 15:07

Misschien kan Stef Buitenland Blok huizen in Somalië bouwen, dat scheelt een hoop doden daar en wachtlijsten hier.
Als ie ze toch aan buitenlanders verkoopt die niets gaan onderhouden zit hij daar vast-goed.

Dibe | 23-04-15 | 14:53

@paul de vries 13:29
.
Ik kies voor helemaal niets of niemand. Laat de markt lekker zijn werk doen! Dat kan in niets anders resulteren dan dat ondernemers in de vraag naar betaalbare woningen duiken, aangezien de vraag gigantisch is. Vraag die nu niet kan worden beantwoord doordat de overheid de markt kaapt. Het is voor ondernemers nu helemaal niet interessant om goedkope woningen te bouwen. Je kunt onmogelijk concurerren met de Staat... Neem de Staat weg en gegarandeert dat ondernemers direct in het gat duiken, resulterend in aanbod dat de vraag ontmoet, waardoor prijzen dalen.
.
Dat lijkt me te preferen boven de morele gruwel die sociale woningbouw is. Mensen beroven zodat anderen op het geroofde geldin een kunstmatig duur huis kunnen zitten is natuurlijk van een ongekende middeleeuwse barbaarsheid. Sociale huurwoningen prima, maar alleen op basis van vrijwillig gedoneerd geld!
.
U ziet. Ik kies niet voor rijken, niet voor armen en ook niet voor de middenstand. Ik kies voor een eerlijke en sociale oplossing waarbij niemand geslachtofferd wordt voor een ander. Bespaar me uw emotionele drogredeneringen.
.
Wat ik wel met u eens ben is dat liberalisme gevaarlijk is. Net zo gevaarlijk als socialisme of de marketing kreet genaamd 'sociaal democratie' zoals u dat wenst te noemen. Ook liberalisme is een vorm van etatisme en daarmee volledig gebaseerd op de barbaarse notie dat een groep gewapende mensen de grote groep ongewapende mensen de wetten voorschrijft, bezit plundert en onderdrukt.
.
Daarom ben ik ook libertarier... Weg met die middeleeuwse dwang-zeloten! En daarom dus ook weg met sociale huurwoningen!

De Libertariër | 23-04-15 | 14:45

Ik begrijp al die schreeuwers hier niet op GeenStijl. Wie wonen er vooral in sociale huurwoningen? Juist ja ... en daar willen jullie er altijd minder, minder, minder van. Voor de meeste reaguurders moet dit dus uitstekend nieuws zijn.

Sorry, geen dienst | 23-04-15 | 14:39

Deze bureaucraat met de betonnen kop blijft rustig zijn eigen ding doen. Hij zal zeker niet onder de indruk zijn van het protest op GeenStijl zoals hij sowieso al nooit onder de indruk is van welke zinnige opmerking ook die wordt gemaakt aangaande zijn beleid van afbraak en kaalslag die vooral de gewone man treft. De flegmatieke Blok schud gewoon even de schouders om vervolgens kalm verder te gaan met wat hij doet. Het werk moet af. Stef Blok is met recht een bloedeloze kouwe kikker te noemen.

Willibald von Klúúúk | 23-04-15 | 14:34

chicago river | 23-04-15 | 12:33
En zo is het.
Btw erg veel bruggen over die rivier....

swassannuf | 23-04-15 | 14:07

@ Touw & Blok.
Piet Karbiet | 23-04-15 | 13:53
LOL
bijl had ook nog gekund, denk ik

Bakschuif | 23-04-15 | 13:57

Touw & Blok.

Piet Karbiet | 23-04-15 | 13:53

Dit kabinet heeft werkelijk alles fout gedaan op de woningmarkt zowel voor koop als voor huur. Dit heeft nu al tientallen miljarden schade opgeleverd aan de woningmarkt, aan de bouwsector aan de werkeloosheid, consumentenvertrouwen enz. De schade die dit kabinet aanricht is gigantisch geweest, gaat nog steeds door. Het duurt minimaal 10 jaar om van dit beleid een beetje te herstellen. Wonen is wel het slechtste dossier van dit kabinet dat uitblinkt in schade toebrengen aan de economie en aan de burgers.

denoorman | 23-04-15 | 13:44

@ paul de vries9779 | 23-04-15 | 13:41
herleving van het Jordaan-oproer moet je met al die Yuppen daar niet meer op rekenen...

Bakschuif | 23-04-15 | 13:43

Geweldig idee, de luchtbel loopt leeg op buitenlandse kosten en de NLse overheid hoeft niet meer bij te springen bij die faalhazen van een woningcorporaties. En met een beetje geluk kunnen door de prijsstijgingen de gelukszoekers nou niet meer tussen de normale mensen wonen. Er is vast nog wel plek in Almere of Emmen.....
Amsterdam binnen de ring wonen is geen mensenrecht

wwweetikveel | 23-04-15 | 13:42

Het liberalisme leidt onherroepelijk tot opstand en revoluties. Dat was altijd al zo. De regenten in de 18e eeuw, die heel goed met liberalen te vergelijken waren qua graaien en belangenbehartiging, verdwenen uiteindelijk met hun dure inboedel en al in de grachten. Eind 19e eeuw, begin 20e, rommelde het overal in Europa omdat mensen de nachtwakersstaat zat waren. Ons land kwam daar nog genadig van af, maar ook hier was de sociaal-democratie nodig om de macht van de liberalen en conservatief-christenen te breken en de grote massa een beter bestaan te bieden.

Het rare is dat mensen als Blok c.s. niet snappen dat dit wéér zal gebeuren als de klok door hem en zijn mede-neolibs wordt teruggedraaid tot de 19e eeuw en mensen wéér tot het uiterste getergd worden. Kennelijk denkt de VVD in zijn grenzeloze arrogantie dat dit niet meer kan of zal gebeuren omdat iedereen uiteindelijk het liberalisme omarmd.
De peilingen laten toch wel een heel ander beeld zien !

paul de vries9779 | 23-04-15 | 13:41

Wanneer is het genoeg geweest? De afgelopen jaren is onze economie magertjes gegroeid, maar de 'working class' zit al jaren op de nullijn. De enigen die profiteren van dit kabinet wanbeleid zijn diegenen aan de top van de piramide. Wanneer hebben wij als Nederlanders nou eindelijk door dat we genaaid worden?! Dat het in iedereens voordeel is als we de poet meer verdelen? Het is niet in het collectief voordeel dat een klein groepje rijken steeds rijker wordt, terwijl de rest al jaren inleverd!
Wordt wakker, doe iets voor het te laat is!

Maline Genie | 23-04-15 | 13:36

@ ProAsfalt | 23-04-15 | 13:29
Een flinke klap geld of een looien pijp in zijn nek... Wie er het eerste maar is...

Bakschuif | 23-04-15 | 13:32

Het kan niet anders dan dat Stef Blok corrupt is anders is het godsonmogelijk om sociale huurwoningen te verkopen onder de WOZ waarde aan onroerendgoedbonzen.
Wat zou Stef Blok hebben ontvangen dan wel wat vangt Stef Blok na zijn politieke 'carrière'?

ProAsfalt | 23-04-15 | 13:29

@De Libertariër | 23-04-15 | 13:11

U kiest dus liever voor een grote groep armen die overgeleverd zijn aan gewetenloze beleggers en uitzuigers ?
Geeft u mij dan maar de echte sociaal-democratie zoals die bestond voor Nieuw Links in de jaren 70 de PvdA kaapte.

Het liberalisme is net zo gevaarlijk als de andere ismes.
Er vallen misschien niet meteen doden door, maar zorgt wel voor een enorme groep mensen die amper kan leven en niet ver van de dood af staat door uitbuiting, uitzuiging en het geld moeten verdienen voor de grote rijke profiteurs. Want dat is de enige doelgroep die baat heeft bij het liberalisme.
De VVD is niets anders dan een pleitbezorger van rijken, grote bedrijven en grote beleggers.

paul de vries9779 | 23-04-15 | 13:29

@De Libertariër | 23-04-15 | 13:08
Officieel was er vaak 1 kostwinner. In de realiteit waren de vrouw en de kinderen een deel van de dag thuiswerk aan het doen, om het hoofd boven water te houden. Zo gold dat in ieder geval voor mijn familie vroeger.

head_pend_jervin | 23-04-15 | 13:20

Geinig hoor. Eerst werd beloofd dat de inkomensafhankelijk huurverhoging voor "scheefhuurders" verplicht gepaard zou gaan met de woning te koop bieden aan de huurder. Nooit gebeurd, en nu zelfs met voorrang en korting WEL aan investeerders aanbieden.

Ook leuk: door de inkomensafhankelijke verhoging komen veel "sociale" huurwoningen nu boven de vrije sector huurgrens uit, maar het blijft sociale huur MET die verhoging elk jaar. De huur op moment van start huurcontract is namelijk bepalend ipv zoiets futiels als de HUIDIGE huurprijs. Snapt u het nog?

een_mike | 23-04-15 | 13:16

Blok heeft een communicatie verbod, je ziet die leip nooit meer ergens, mooi dat hij op deze manier toch weer ff in de spotlight komt, dit wandelende gevaar voor de huisvesting.

Uw Verzekeringsadvis | 23-04-15 | 13:13

Er zijn in Nederland veel te veel sociale huurwoningen. Dus uitstekend plan.

Sorry, geen dienst | 23-04-15 | 13:13

LL: Liberaal Landverraad

BlowingBubbles | 23-04-15 | 13:12

@Paul de Vries9779.
.
Nee, kun je natuurlijk veel beter het twintigste eeuwse socialisme, communisme, corporatisme en fascisme hebben... Bestelt u vast lijkzakken?

De Libertariër | 23-04-15 | 13:11

De huurders weten uit ervaring al dat Stef Blok een VVD-sociopaat is die met een pak PvdA criminaliteitsboorden de mensen het vuur aan de schenen legt, het brood uit hun mond steelt en het licht in hun ogen het liefst nog zwaarder zou belasten. Misantropen in dit kabinet en de gemeenten gaan voor destructie van de samenleving als het ook maar een halve euro oplevert.
Op last van de EU moet de huur markt kapot en als gedweeë poedels doen die nationaal erfgoed beschermers precies wat ze gevraagd wordt. Zo was Spanje verplicht het waterbedrijven aan de burgers te ontnemen om te verkopen aan China.
De ouderwetse galg is vervangen door een verbale galg op websites die nog kritiek durven plaatsen. Kwestie van tijd want op last van de EU komt ook daar een eind aan, net als aan politieke partijen die het eu ideaal niet delen, die worden verboden.
Gelukkig voor de EU hebben wij een keuning en een VVD die de EU versie van democratie bezingen.
Het zijn geen boze dromen, het is de nieuwe wereld van doom en gloom, die we ondanks ons 'nee' moeten slikken. Denkt daar allen svp aan voordat ge Uzelve in belachelijk oranje hijst.

eastender | 23-04-15 | 13:10

Wanneer was dat ook weer dat het volk de broertjes De Wit opknoopte in Den Haag...? Kunnen we dat onderhand als een historische precedent gaan zien om die quasi intellectuele, van de werkelijkheid los gezongen, randstedelijke, megalomane randdebielen rond een hofvijver een plekje in de geschiedenis te bezorgen op vergelijkbare wijze?
Ze hebben echt een intense pesthekel aan dit land en schijt aan die kudtburgers, die ze elke 4 jaar noodgedwongen moeten paaien met hun leugens om hun baantjes veilig te stellen.
Zullen we eens gek doen? Massaal stemmen op Hero en Bram? Kijken wat er gebeurt.... kan toch niet erger.

Bakschuif | 23-04-15 | 13:09

Onderhoud vindt niet plaats, de huurder kan (mede door schimmels en ongezond binnenmilieu) letterlijk verrekken. Strak plan om dat ook voor Nederland te introduceren.
FrankVeer | 23-04-15 | 12:57

Dit geeft een kortere levensduur voor de uitkeringstrekkers, op korte termijn vult men de schatkist, op lange termijn minder uitkeringen, precies de doelstellingen van VVD

gebrokenvleugel | 23-04-15 | 13:08

@head pend jervin 12:55
.
LOL! Are you kidding me? Vrouwen werkten in die tijd niet eens en genereerden nul inkomen. De man als kostwinner van het grote gezin moest alle lasten dragen en kon dit vaak ook. Doordat woningen niet zo prijzig waren door overheidsinterventie van diverse aard.
.
Anno 2015 niet langer denkbaar natuurlijk. Dankzij de Staat.

De Libertariër | 23-04-15 | 13:08

We hebben Nederland verkocht aan Brussel incl alle rechten en plichten. Blok weet dat en probeert nu nog snel te cashen tegen prijzen ver onder de marktwaarde.
Iemand nog trek in een glaasje Brussels kraanwater?

dogbitedog | 23-04-15 | 13:05

@Sano | 23-04-15 | 12:37
Stef Blok vertrok in 1983 van het gymnasium en begon datzelfde jaar met een studie bedrijfskunde in Groningen. Ik gok erop dat hij zijn VWO-diploma behaald heeft.

Hou jij het op 100% hersenloos feitenvrij geblaat of zit er af en toe nog iets waars tussen?

Godsammekraken | 23-04-15 | 13:04

Rottig eng mannetje die Blok. Is namens de VVD de 19e eeuwse nachtwakersstaat aan het realiseren. Hij moet eens kijken in London. Daar zijn hele wijken verkocht aan Amerikaanse investeerders. Gevolg : huren van 800 pond per maand naar 600 pond PER WEEK ! En met jaarcontracten ook nog, dus laat je verhuisdozen maar ingepakt staan !

We gaan terug naar de 19e/begin 20e eeuw toen armere gezinnen soms wel 5 x per jaar moesten verhuizen omdat de asociale huisbazen de huur ieder moment konden verhogen.
Het is bizar dat de VVD dat terug wil. De partij doet zich voor als modieus en modern, maar is ouderwets en conservatief. Het is een raadsel waarom deze gruwelpartij nog zoveel stemmen trekt, want 70 % van de burgers heeft op de een of andere manier ellende dankzij deze neolibs.

Eerst hebben de liberalen in de jaren 90 gezorgd dat de oude woningbouwverenigingen, die prima draaiden, in stichtingen werden omgezet. Daarna moesten ze fuseren tot kolossen.
Daarna werden ze "op afstand" geplaatst. Gevolg : verwaarlozing van de sociale sector. Graaien door bestuurders, gevaarlijke derivaten-avonturen, aankoop van een veel te duur schip (SS Rotterdam), gerommel, gefraudeer en verdamping van enorm veel gemeenschapsgeld.

Nu het failliet van dat domme liberale experiment duidelijk wordt, gaat Blok in plaats van de domme, foute beslissing terug te draaien, nog een stapje verder en gooit het publiek bezit aan woningen in de verkoop aan buitenlanders. Uiteraard is de opbrengst niet voor de huurders, maar om de door diezelfde liberalen veroorzaakte financiële gaten te dichten.

Help het liberalisme de wereld uit, te beginnen bij Nederland !

paul de vries9779 | 23-04-15 | 13:04

@Sano | 23-04-15 | 12:37
Atheneum-B en daarna een exacte studie afgemaakt. Mijn bewering is dat de collectieve sector kudt is. Dat de woningmarkt concurrerende is zul je mij hier niet horen zeggen en elders ook niet.

Begrijpend lezen. Ik begon er mee op de basisschool.

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:59

Onlangs nog een reportage op de WDR gezien over de gevolgen van dit soort praktijken in Duitsland. De huurwoningen worden puur gezien als investering en melkkoe. Klagen helpt weinig want vaak is het onroerend goed al weer van eigenaar veranderd en schuift de nieuwe eigenaar de verantwoordelijkheid voor onderhoudsachterstand af op de vorige eigenaar. Onderhoud vindt niet plaats, de huurder kan (mede door schimmels en ongezond binnenmilieu) letterlijk verrekken. Strak plan om dat ook voor Nederland te introduceren.

FrankVeer | 23-04-15 | 12:57

Kwade droom. Saoedische investeerders kopen alle huurwoningen op om er moslims in te huisvesten

Islamofiel | 23-04-15 | 12:55

MaisNon | 23-04-15 | 12:15
over het algemeen zorgt concurrentie en een vrije markt voor betere producten en een lagere prijs.
Maar dan moet er wel een functionerende markt zijn. De huizenmarkt is dat per definitie niet, want je kunt niet elk jaar een nieuw huis kopen als je er niet tevreden mee bent.
Gemeentes of woningbouwverenigingen hebben vaak een monopoly en hebben decennia lang de markt verstoort. Netzoals huursubsidie en HR de markt verziekt hebben (maar dat wilden de kiezers graag).

--sql error-- | 23-04-15 | 12:55

We hebben net een hele bed bad en brood discussie achter de kiezen. Waarin geschermd wordt met mensenrechten. Als die op iemand van toepassing zouden moeten zijn, dan is het toch wel je eigen bevolking.

Zelfs een figuur als Khadaffi ging zo niet om met eigen volk. Dat moet toch wel iets zeggen over de vijandige houding van de regering t. o.v. de eigen Nederlandse bevolking. Ze zijn erger dan een dictator, schaamteloos gewoonweg.

head_pend_jervin | 23-04-15 | 12:55

@De Libertariër | 23-04-15 | 12:47
Voor de 2de wereldoorlog hadden we een vrije markt, en nee die was niet goedkoper voor de onderkant van de samenleving.

head_pend_jervin | 23-04-15 | 12:54

Hey Bloklul, kijk es buiten het graaiende zakkenvullende vierkantje waar je met je cohorts en woningcorporaties bazen in leeft daar in Den Haag.
Het kan ook anders door woningen beschikbaar te maken (lees bouwen) zodat de gemiddelde burger die nog kan betalen.

Het kan ook anders in de wereld pipo!
Zoals bijvoorbeeld zomaar een voorbeeld:
As a major builder, home financier and land developer in Western Australia, the Department of Housing is working hard to improve the affordable housing options available to West Australians all over the State.
www.dhw.wa.gov.au/housingoptions/homeo...

Ja weer de Aussies die het wel voor elkaar krijgen he Stef?

Wout Strooizout | 23-04-15 | 12:53

O o..
Private vastgoedondernemers en sociale huurwoningen.
Dat gaat goed fout.
En dan denk ik aan praktijken zoals deze maand bij de BBC in een docu over berichtte.
Slechte huisvesting, geen onderhoud, de belastingbetaler betaalt via huursubsidie mee aan de huisvesting van sociale-woning-huurders die niets anders zijn dan 'a sitting duck, waiting to be exploited'.
www.dailymotion.com/video/x2neuf1

gaffelbaard | 23-04-15 | 12:53

En wil Nederland zo graag bouwen, doe dat dan aub in de hoogte, en niet in de breedte. Nederland legolandschap met honderdduizenden paaltjes, verkeersborden (met extra borden voor uitleg), fietspaden, vinexhuiswijken, zebrapaden, wegwerkzaamheden, school-zwembad-omgevingnen waarbinnen absoluut geen coffeeshops mogen verrijzen, maakt het kikkerlandje tot 1 grote voortdurend aangesloten agglomeratie: je moet met een vergrootglas zoeken naar een graspolletje of een kilometertje stuivend zand zonder dat daar 5 commissies ooit hadden besloten hier iets aan te passen, daar een verandering door te voeren, een vogelvliegpark of beschermd gebied in te voeren, in plaats van de natuur z´n werk te laten doen.

Simpele tip, herendames Nederlandse woningbouw? Ga de hoogte in. Meteen de reden waarom Rotterdam de enige echte stad met skyline heeft, en nog iets van internationale uitstraling. Want dat willen jullie toch zo graag, Pechtoldje, ´meedoen´ met de grote spelers van de wereld?

Oh ja, nog 1 ding: laten we nooit vergeten hoe het verging met klokkenluider bouwfraude Ad Bos, eindigend met n vrouw in camper.

Legoland. Overbevolkt, overbebouwd. Iets anders valt er niet van te maken.

chicago river | 23-04-15 | 12:52

Maar volgens de peilingen blijven de domme Nederlandse zelfmoordkiezers toch gewoon blind VVD (=Stef Blok) stemmen. Idioten word eens wakker!

telelezer | 23-04-15 | 12:51

Hoe kan Stef Blok iets verkopen wat niet van hem is? Wattunlul.
Opzouten met dit kudtkabinet.

Conan de Rabarber | 23-04-15 | 12:49

Ik voorzie een mooie baan bij Deutsche Bank voor Stef Blok. Nederland bestaat tenslotte niet meer, dus waarom alleen trekpoppen in de politiek van Nederlandse multinationals?

dwalmpje | 23-04-15 | 12:47

@Sano 12:44
.
Maar... begrijpt u dan echt niet dat een volledige vrije woningmarkt goedkopere woningen voor de meesten oplevert, zeker aan de onderkant van de markt??

De Libertariër | 23-04-15 | 12:47

Kom kom, zei Balkenende, waar is de VOC mentaliteit ? Nou, hier heb je 'm dan, Nederland staat in de uitverkoop en VVD ruikt bloed. Weg met de sociale prietpraat, Nederland moet bevolkt worden met rijke mensen, en dan is DIT de gewenste methode.

Sweetlakecity | 23-04-15 | 12:45

@De Libertariër
Jij bent ook van de "Iedereen 20 zwervers in zn portiek" club? Mensen met een IQ van een pelpinda kunnen maar beter hun mond houden.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 12:44

Die man is knettergek, ambieert hij soms een zwaar overbetaald baantje bij een grote corporatie ls dit kabinet is geploft?

eerstneukendanpraten | 23-04-15 | 12:44

'spotgoedkope sociale huurwoningen in Nederlanders'. Let nou eens op en lees eens na voor je op die knop drukt Kwit.

WillemRuis | 23-04-15 | 12:44

Is dit grondwettelijk of zo niet tegen te houden?
Eerste kamer?
Help?

beschuitfluiter | 23-04-15 | 12:43

Die nederlanders die willen wonen gaan maar eens aan het werk inplaats van gratis uitkeringsgeld.
Aan het werk en je kunt zelf kopen.

gebrokenvleugel | 23-04-15 | 12:43

Zielige illegale negertjes daar maakt de PvdA zich hard voor, slechte omstandigheden in fabrieken in Bangladesh PvdA staat vooraan om er iets tegen te doen. De sociaal zwakkeren met een Nederlands paspoort: sorry de PvdA moet het buitenlands feestje ergens van betalen, dus zak maar in de stront.

De PvdA een internationale partij, jammer dat ze geen fluit geven om Nederland.

head_pend_jervin | 23-04-15 | 12:41

Het lijkt wel alsof we in Europa driftig bezig zijn om collectief zelfmoord te plegen. We hoesten steeds meer belasting op om onproductieve minderheden te voorzien van zorg, woningen, onderwijs enzovoorts. We halen de waarde en kwaliteit van bijna alles in Europa onderuit door het te willen delen met de wereld. En alles wat nog wel waarde heeft, verkopen we aan de rijken uit het buitenland. Kijk bijvoorbeeld naar Londen, waar vastgoedspeculatie vanuit India, China en het Midden-Oosten het voor gewone Britten onmogelijk heeft gemaakt om in Londen te wonen.

Uiteindelijk worden we dus van twee kanten horig gemaakt. We zullen steeds harder en met steeds minder rechten moeten werken om ervoor te zorgen dat buitenlanders die bij ons in de buurt wonen een comfortabel leven hebben en dat buitenlanders die duizenden kilometers verderop wonen over ons lot kunnen blijven beslissen. Het zijn nu misschien nog Duitsers, maar de Duitsers gaan dezelfde kant op.

Nequebard | 23-04-15 | 12:40

OMG die Steff Blok snapt het echt niet...
Eerst de blok hypotheek vorm waar niemand wat voor voelt. Een idiote gedachte dat beginnende kopers maar eigen vermogen moeten inzetten om een hypotheek te krijgen. Mensen die schreef huren aanpakken met verhogingen maar eigenlijk gewoon tegen de muur zet omdat een bank geen hypotheek wil/kan geven door alle regels.
De (sociale) woning markt toevertrouwen aan woningcoöperaties die alleen maar ook hebben voor dikke winsten en vette bonussen gaan door sociale huurwoningen af te breken voor het verkopenen van dure eensgezinswoningen..

Die steff Blok is een totale lul.. punt

nobody@home | 23-04-15 | 12:39

O ja! Schaf ALLE sociale huurwoningen af. Weg ermee!

De Libertariër | 23-04-15 | 12:39

Nederland is een derdewereldland in wording, u gelooft mij niet?, geen enkel probleem, want u komt er vanzelf wel achter.

Snowy2000 | 23-04-15 | 12:38

Heel goed!! Een overheid behoort zich in het geheel niet met de exploitatie van woningen bezig te houden. Hoe immoreel is het dat je geld steelt van burgers om huizen mee te bouwen op grond die je gratis hebt verkregen om vervolgens miljarden winst te maken op de verhuur van deze woningen aan onrendabelen? Er valt voor normale eerlijke ondernemers ook niet mee te concurreren..
.
Lang geleden dat ik eens een maatregel van de VVD heb kunnen toejuichen!

De Libertariër | 23-04-15 | 12:38

Steffie zijn financiële toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit.

Arnold9638 | 23-04-15 | 12:38

Het zou veel beter zijn om de corporatie-woningen zwaar onder de marktprijs te verkopen aan de huidige bewoners en een aantrekkelijke hypotheek erbij aan te bieden van een groot Nederlands Pensioenfonds. Met een kettingbeding erbij dat als je de woning weer binnen een korte periode met winst verkoopt je een gedeelte van de winst terug moet storten.

Dan heb je heel veel vliegen in 1 klap. Je ontmantelt die vreselijk incompetente PvdA woningbouwcorporatie-maffia, de huidige huurders worden eigen woningbezitters voor dezelfde of minder maandlasten en gaan zich meer om de buurt bekommeren, meer leefbaarheid en de pensioenfondsen die meer geld gaan beleggen in eigen land en een hypotheekportefeuille krijgen met een hele aantrekkelijke Loan to Value-ratio. Alleen maar winnaars! (behalve de PvdA).

Outsider-Inside | 23-04-15 | 12:37

@Godsammekraken
Middelbare school nooit afgemaakt, net zoals Stef Blok zo te lezen.
Welke voorwaarden zijn er nodig voor een concurrerende martk? En heeft de woningmarkt deze voorwaarden? DIKKE NEE.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 12:37

Portefeuille Woninghuishouding is daarbij 1 van de sterkste drijfveren voor Nederlanders om Nederland te verlaten. Je wordt beschuldigd, bestraft, om je oren geslagen met ´scheefwonen´, je staat 10 jaar op een wachtlijst, je ziet je buurt waar je ooit nog een touwtje in de brievenbus had hangen met de dag verder verpauperen, je vraagt je af waarom in godesnaam de overheid mag bepalen in wat voor type huis je ´moet´ wonen, (VERHUIS DAN!), je bent jaren bezig met aanvraag voor het kleinste beetje bouwsel in je tuin, als student wordt je door huisjesmelkers in die fijne ´5 grote steden´ zo genaaid dat je praktisch een studie in Belgie of elders overweegt. Ondertussen staat er tigduizend m2 aan kantoorruimte leeg langs alle dichtgeslibde ´A-s´ en als klap op de vuurpijl stromen er dalijk duizenden extra ´medelanders´ de Randstad in want dat leek zo´n goed plan. Chapeau.

chicago river | 23-04-15 | 12:33

en toch is dit echt wat wij met zijn allen het liefst willen, van alle kanten dubbel genaaid worden door de staat want we blijven hardnekkig VVD=PvdA=CDA=D66=CU=GL stemmen en hoe harder die ons pakken hoe fanatieker we op ze blijven stemmen.

wlodek | 23-04-15 | 12:32

De vastgoed mannen zullen ongetwijfeld voor vrouwen hebben gezorgd waar Stef Blok dan weer heel geil van wordt.

Everybody dies | 23-04-15 | 12:31

Sociale huurwoning (Klote appartement/huis met 2 kamers) in Haarlem: gemiddeld 620 euro. Met alle lasten, belastingen, etc er bij zit je dan al gauw op 800 euro per maand. Tel daar bij op dat wanneer je loon als alleenstaande de 29.800 (Bruto) passeert (na 20K bruto krijg je al bijna niets meer) je ook geen huurtoeslag meer krijgt.

Oftewel, verdien je tussen 21K en 35K per Jaar, dan zit je precies in een 'DMZ' aan lasten die je gewoon niet kan betalen door in een sociale huurwoning te wonen. Daar voor en daar na krijg je tenminste nog een beetje huur en zorgtoeslag om het te betalen.

Voor wie zijn sociale huurwoningen nou eigenlijk bedoeld? Want een hypotheek krijgen met 35K bruto loon zonder contract voor onbepaalde tijd kan je net een garage box mee kopen.

LangeTijdGeleden | 23-04-15 | 12:27

@MaisNon | 23-04-15 | 12:15
Noem eens dienstverlening aan particulieren die altijd al privaat was? Dat lijkt me een goeie vergelijking. Bijvoorbeeld een kapper. Keuze te over van zeer scherp geprijsd tot grote luxe. Dat is wat concurrentie doet.

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:27

"Onderwater" heten en het dan over de huizenprijzen hebben.

Number3 | 23-04-15 | 12:24

Politici die dingen kapot maken. Goh.

TheEgg | 23-04-15 | 12:24

Misschien een stomme vraag, maar who the fuck is Stef Blok?

Cuyahoga | 23-04-15 | 12:22

Simpsons makers stuitten tijdens de casting voor Mr. Burns bij toeval op een gebogen, Nederlandse VVD politicus, ene Stef Blok.

Een Simpsons castingmedewerker, tipte nog Johan Remkes. Maar Stef it was. Cash.

chicago river | 23-04-15 | 12:21

Wat is een berg stenen waard? En kan een berg stenen steeds meer waard worden? Ik denk dat de bankencrisis heeft aangetoond dat "vastgoed" de grootste luchtbel is. Ondanks de crisis en het instorten van de woningmarkt gaat de politiek door alsof er niets aan de hand is. Huren worden elke jaar verhoogt en onderhoud wordt al jaren niet meer uitgevoerd. tik tak tik tak.

toetanchamon | 23-04-15 | 12:20

@MaisNon | 23-04-15 | 12:15
Veel gevallen van "privatisering" waren slechts het gunnen van een bijna-monopolie aan wat vrindjes. Helaas kun je de halen maar de breaucratie niet uit de ambtenaar. Nutsbedrijven, telco's, zorginstellingen, woningcorporaties....

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:20

Kleautviool, je wordt genaaid waar je bij staat.

carramba | 23-04-15 | 12:18

VVD & PvdA staat voor, Kleed jij ze uit, dan hou ik ze Dom.

Snowy2000 | 23-04-15 | 12:18

@MaisNon | 23-04-15 | 12:15
Telefonie, zeker bellen naar het buitenland. Is veel beter en goedkoper geworden dan toen je alleen kon kiezen uit de PTT.

Kees Maf | 23-04-15 | 12:17

In een parallel universum woont Stef Blok in een TBS-kliniek.

VerenigingVanDieven | 23-04-15 | 12:17

Dus de huren die we voor de broodvluchtelingen moeten ophoesten gaan voortaan rechtstreeks naar het buitenland?

Suerte Piet | 23-04-15 | 12:16

Dus als ik het goed begrijp moet ik er straks niet raar van opkijken als ik ineens een Chinese huulbaas heb... Een huisjesmelkel.

VanBukkem | 23-04-15 | 12:16

Ik heb gelukkig al een huis. Sterkte gewenst voor de mensen die de woningmarkt nog op moeten gaan.

artie | 23-04-15 | 12:16

@Godsammekraken | 23-04-15 | 12:12
Waar halen mensen het idee vandaan dat bedrijven het beste product leveren? Kun je voorbeelden noemen van verbeterde dienstverlening na privatisering?

MaisNon | 23-04-15 | 12:15

Tegenwoordig probeer ik maar te lachen om dit soort berichten in plaats van kwaad te worden. Man man man, want een land is dit.

shibalnom | 23-04-15 | 12:15

VVD'ers en de huizenmarkt. Jullie waren gewaarschuwd.

Nu heb je ongekende lastenverhogingen tijdens één van de grootste crisissen in de laatste honderd jaar. En hierbij komt ook nog dat er sociale huurwoningen aan buitenlandse huizenmelkers wordt verkocht. Ik vraag mij af of dit dezelfde huizenmelkers zijn die uiteindelijk verbannen waren in de VS, omdat het zelfs te ver ging voor Amerikanen.

Cynische Narcist | 23-04-15 | 12:14

Dankzij het Den Haag gepeupel blijven wij achter met een uitgewoond Nederland.

Wout Strooizout | 23-04-15 | 12:12

Woonruimte, zorg, onderwijs, veiligheid, transport. Waar halen mensen toch het idee vandaan dat de overheid het beste product levert? Anders dan het meest waar zolang het andermans geld is?

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:12

Wow dat simpsonsmannetje lijkt ook echt op Stef Blok.
Enniewee, VVD schoelje geeft echt niks om armlastige huurders (ongeveer de helft van de NL'ers) dus wat kun je anders verwachten.

MaisNon | 23-04-15 | 12:10

Sorry foutje.

GateKeeperNL | 23-04-15 | 12:10

-weggejorist-

GateKeeperNL | 23-04-15 | 12:09

Verkopen onder de WOZ waarde dus 2 mogelijkheden:
- WOZ te hoog
- Verkoopprijs te laag
Linksom of rechtsom gaat er iets mis.

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:09

".. zwaar onder de marktprijs verkopen aan buitenlandse vastgoedinvesteerders.."

Voorheen werden ze weggegeven aan buitenlanders. Vooruitgang dus.

Godsammekraken | 23-04-15 | 12:08

Het is onderdeel van een trend: de 'verderdewereldisering' van Europa. Veel allochtonen kunnen de dure life styles van autochtonen nooit betalen, dus wordt alles goedkoper gemaakt, zodat zelfs Ali Radicali hier kan wonen--op het niveau dat hij in Afrika gewend was.

cocalola | 23-04-15 | 12:08

Stef is een voormalig bankpikkie. Filiaal manager van een of andere lokale bank. Waarom zou hij verstand moeten hebben van onroerend goed? Tussen al die andere nitwitten in het kabinet valt hij niet eens op.

Herr Zimmermann | 23-04-15 | 12:07

Zakkenvullende landverrader.

simplie | 23-04-15 | 12:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland