Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie: "Zelf daders opsporen? Doe maar niet!"

peppieenkokkiegaanbijdepopoEigenrichting! Doe-het-zelf-justitie! Internet-initiatieven! De politie is het zat. Zomaar al die burgers die zomaar zelf beelden op Facebook en Twitter pleuren om zomaar zelf achter daders van misdaden en misdrijven aan te gaan. Domme, simpele burgers die het heft in eigen handen nemen, dat kan dus niet. Aldus de politie die naar eigen zeggen altijd superzorgvuldig te werk gaat. Jup. Aangiftes gaan nog per post. Blunders zijn aan de orde van de dag. Criminelen lachen politie letterlijk uit. In 2012 bleek uit onderzoek dat het strafrisico in Nederland gigantisch laag is, waardoor Nederland een soort All Inclusive Resort is voor tuig van laag allooi. Goh, waarom zou de wanhopige burger proberen zelf op te treden als hij (m/v) slachtoffer is geworden van criminaliteit? Waar zou die drang vandaan komen? Waarom zouden die mensen niet zoveel vertrouwen hebben in de politie? Kijk, als de politie en justitie nou een perfect geoliede machine zijn die net zo efficiënt is in het oppakken en bestraffen van criminelen als in het controleren en beboeten van burgers, dan zou zo'n halfgare oproep om geen foto's en bewijs van criminaliteit op Facebook te gooien ergens op slaan. Jammer dat de politie niet inziet dat de toename van eigenrichting op het internet een symptoom is van het gebrek aan vertrouwen in de politie, niet een symptoom van de woedende jachtneigingen van burgers. De oorzaak van dit 'probleem' zit bij de politie, niet bij de slachtoffers die hun hulp in het crowdsourcen zoeken. Maar ja, de politie, die ziet wel vaker iets niet.

Reaguursels

Inloggen

De enige goede rechter in Nederland is de eigen. Sorry, rijdende rechter. Dit is mijn uitspraak, hier moet u het mee doen.

padbuffel | 17-06-14 | 22:16

Spijker het tuig eigenhandig vast aan het hondenhok.

Real Dutch Meat | 17-06-14 | 19:37

Ja weet je wat ze dan doen? Geld stoppen in imago verbetering. Want daar ligt het dan aan. Dat mensen gewoon de goede dingen niet zien. Niet aan dat er niet genoeg goede dingen te zijn om te zien. Als je minder aangiftes omdat niemand daar nog in gelooft ziet als een prestatie ben je wel echt heel naïef.

Ohja | 17-06-14 | 16:24

de politie moet primair echt belangrijke zaken nalopen zoals het in groepjes van 7 agenten stoer doen tegen 13-jarige schoolmeisjes met een kapotte fietsbel, het oplossen van fout-parkeermisdaden en het beflitsen van automobilisten die 50,1 km/u rijden waar 50 km/u is toegestaan. Pas als deze hoogst belangrijke zaken op orde zijn kan de politie zich richten op onzin zoals berovingen, moord en doodslag en verkrachtingen.

wlodek | 17-06-14 | 16:18

Tip: wanneer je aangifte wilt doen tegen iemand die je kent: niet doen! Helpt toch niets maar zodra deze persoon een probleem heeft (auto of huis vernield, in elkaar geslagen etc), staat de politie bij jou op de stoep. Jij hebt immers een motief!

jemagookniksmeer | 17-06-14 | 16:02

Weet je wie ze gaan opsporen ? Zwart geverfde blanken bij een kinderfeest. Binnenkort in
In het Theater van Juncker "De Faschisten".

Ik kook ook | 17-06-14 | 15:41

@Peter Emile | 17-06-14 | 12:32
Je hebt een punt; het falen van de Politie komt vooral van bovenaf, vanuit de polletiek. Maar ook de top van de Politie faalt; ze zijn niet in staat hun bedrijfsprocessen doelmatig in te richten, als hun personeel nog met postzegels, enveloppen en stoom-aangedreven computers moet werken...

Brou Is Back | 17-06-14 | 14:43

Op veel politieburo's hangt de spreuk: de misdaad is al georganiseerd, nu Justitie nog.
Die maakt de politie het goed werken bijna onmogelijk, naast de eigengereide korpschefs natuurlijk.

Ceesboogaart | 17-06-14 | 13:57

Politie vraagt er zelf om. Je krijgt ze ook nix aangeleerd omdat ze bij voorbaat al denken dat ze alles beter weten van achter hun telefoon.
Ben je ook stompzinnig assertief en nog nooit een strafblad aangenaaid gekregen. Meld je dan nu aan voor een baantje bij de Politie. Er zijn nog mensen nodig in het hennepteam want voor September moeten er nog wat plantjes bij mensen uit de tuin gehaald worden.
Blauwe stakkers!

nedertokkie | 17-06-14 | 13:53

Hier spuit elf, die leest hoe overheid, beleidsmakers, managers en gebrek aan trainingen oorzaken zijn van falen door P. Understatement.
Echter het probleem ligt aan de basis. Waarom wordt iemand of iets politieagent. Niet om het land te dienen, zoals het op de politieschool wordt ingehamerd. Niet om iets voor de maatschappij te betekenen. Niet om burgers te beschermen.
Het draait ook hier om macht te kunnen uitoefenen over een ander, veelal gevoed vanuit een minoriteits beleven en de behoefte die echte stoere cowboy te mogen spelen. Uniform, wapen, sirenes met zwaailicht, geweld, spanning en sensatie. Maar als dan blijkt dat een weldenkend burger niet op dit sprookje en bashen zit te wachten en slechts om veiligheid en rechtvaardigheid vraagt, dan leidt de teleurstelling tot exorbitant gedrag. En als dan VVD en PVV gillen om harder optreden en mallote kamerleden menen dat politie een afspiegeling moet zijn van de -verziekte-maatschappij,dan blijft er niet veel over van je jeugdillusies. Verbitterd zie je hoe incompetente collega's je imago verder te schande maken door luiheid, domheid en cultuurverdwazing. En de bewustwording dat een parkeerboete je hoogste streven kan zijn. Dan ben je echt gefrustreerd.

Rest In Privacy | 17-06-14 | 13:27

FW Ta-183 Huckebein | 17-06-14 | 13:17 Inderdaad. Nog meer geld er in pompen lijkt mij ook niet de oplossing.

Ohja | 17-06-14 | 13:20

De burger wordt hier dus klem gezet. Je mag zelf geen actie ondernemen, maar zij doen het ook niet. Geval van mishandeling gehad waarbij alle bewijs er was. Mensen hebben alles gehoord. Artsonderzoek bewees mishandeling. Buurvrouw die hem weg zag gaan en getuige was van agressief gedrag. Bloed op deurposten. De dader zei zelf niet ontkent te hebben. Of dat waar is is een andere vraag. Huis overhoop, meubels stuk. Politie zegt ' onvoldoende bewijs'. WAT? Had je er naast moeten staan dan? Ohja, en het was iemand die daar al bekend was. Voorwaardelijk.

Ohja | 17-06-14 | 13:17

Peter Emile | 17-06-14 | 12:32

hahaha

bezuinigen? er is de laatste jaren ongeveer 100% meer uitgegeven dan aan het begin van deze eeuw !
probleem is echter dat de politie dat vooral heeft uitgegeven aan mislukte ICT, managers en bureaumensen...

FW Ta-183 Huckebein | 17-06-14 | 13:17

En de criminaliteit is volgens cijfers van Blauw afgenomen? Nog 1 keertje dan: De pliessie praat altijd over aangiftecijfers. Logisch want 'echte' of realistische cijfers hebben ze niet.
Dat komt omdat steeds minder mensen bereid zijn een zinloze aangifte te doen. Zo zijn er volgens Hermandad 80.000 gerapporteerde inbraken per jaar. Volgens een andere bron doet nog slechts 1/3 vd slachtoffers aangifte en neemt dit getal verder af. Dat betekent dat er meer dan 1/4 miljoen inbraken per jaar in NL plaats vinden!
Achteroverleunend kan de pliessie naar waarheid getuigen, dat de gerapporteerde misdaad van jaar tot jaar afneemt.

HdK | 17-06-14 | 13:05

@TheseDays00

Ik zag het net te laat... + geen edit functie = wachten op de eerste de beste die het de moeite vindt om het te melden ;-)

Dirk III | 17-06-14 | 13:03

Als de overheid faalt en het mandaat wat de burger haar gegeven heeft niet op juiste wijze weet te gebruiken, dan heeft de burger het recht om dit mandaat in te trekken en er zelf invulling in te geven.

Of het nu belastingen, zorgsector of politie betreft. Overal maken mensen met 3-delig kostuum er een pokkezooi van. In Nederland zijn er zo veel graaiende en falende bestuurders/managers dat je gerust van een woekerende kanker op onze maatschappij mag spreken.

Statler en Waldorf | 17-06-14 | 12:36

Citaatje: "De oorzaak van dit 'probleem' zit bij de politie."

Fout.

De politie doet in veel gevallen haar stinkende best, maar wordt in haar slagkracht beperkt door elkaar opvolgende kabinetten die slechts één reflex vertonen als het op 'politie' aankomt: Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen.

Dat heeft inmiddels een politie opgeleverd die met handen & voeten gebonden is aan allerlei regeltjes, die door decennialange, op gedachtegoed uit de jaren '60 en '70 gebaseerde publiciteitscampagnes ("de politie is je beste vriend" etc) al haar autoriteit is kwijtgeraakt, die lijdt aan een even dramatische als chronische onderbezetting, die moet werken met computer-apparatuur uit het Amiga- en Commodore-tijdperk, die lichamelijk niet opgewassen is tegen moderne pubers en criminelen omdat er geen geld is voor trainingsprogramma's, en die vooral geleerd heeft oeverloze discussies aan te gaan in plaats van gewoon te zeggen "Bek houden en meekomen, of je krijgt een beuk met de wapenstok!"

De oorzaak van het falen van de politie ligt bij de elkaar opvolgende regeringen, bij de niet aflatende bezuinigingen. En dat in een tijd dat een krachtige, goed geoutilleerde politiemacht méér dan ooit nodig is.

En het feit dat de toch al schaars beschikbare agenten vooral lijken te worden ingezet voor de bestrijding van overtredingen waarvan niemand last heeft (vier kilometer te hard rijden bijvoorbeeld) is óók een gevolg van regeringsbeleid.

De politie faalt. Dat is duidelijk. Al jaren. De politie holt achter feiten aan en spant linten om lijken van criminelen die zijn omgelegd met wapentuig dat tien keer krachtiger en moderner is dan dat van de politie. Door lui die tien keer harder en meedogenlozer zijn dan de politie.
Maar als je de oorzaak van deze scheve verhouding zoekt, wijs dan vooral niet naar de politie zelf, maar naar de wereldvreemde beleidsmakers in Den Haag.

We hebben dringend een politiemacht nodig die het criminelen en ander tuig dun door de broek doet lopen als ze ermee te maken dreigen te krijgen. Een politiemacht die respect afdwingt, in plaats van te worden uitgelachen. Een politiemacht die niet voor het merendeel bestaat uit sociaal werkers, balie-mutsen, toetsenbord-tijgers en lui die linten spannen om voldongen feiten, maar die bestaat uit rauwdouwers, kerels van Jan de Wit en mannen met stalen ballen, met een ruim bemeten mandaat en een bovengemiddeld goed salaris.

Maar zo lang de ministeries van Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Justitie worden bezet door polderende mutsen afkomstig uit een politiek correcte traditie, zullen we opgescheept blijven met een al even mutsige politiemacht.

Peter Emile | 17-06-14 | 12:32

Heeft de politie dan geen Fb?

PowPow | 17-06-14 | 12:30

Dat krijg je als de politie alleen maar op geld zit te jagen met verkeersovertredingen. Ze zouden betere prioriteiten moeten stellen en beziggehouden met het echte werk.

NoStyle=AlsoStyle | 17-06-14 | 12:13

Ooit gehoord van een hoge politie functionaris: "als ze ooit aan mijn kinderen komen of mijn familie, dan regel ik het zelf, dan wacht ik niet op de dingen die komen gaan".
Ik heb die woorden goed in mijn oren geknoopt. En ik begrijp al die burgers die zelf het initiatief nemen tot opsporing van die boeven.

double punch | 17-06-14 | 11:41

Wim Venijn | 17-06-14 | 11:27
Een gezonde wet in een gezonde rechtstaat heeft het doel dat mensen zich eraan houden. Onze overheid handhaaft vooral regels en wetten die met het omgekeerde doel zijn ingesteld. Ze willen, hopen dat je overtreedt, zodat je a) geld kunnen verdienen (de staat), b) hun cijfers op kunnen poetsen (de managers) en c) hun autoriteit kunnen laten gelden (de platte petten). Dat heeft met een echte rechtsstaat weinig van doen.

Rearden Metal | 17-06-14 | 11:31

Logisch dat er zoveel gecontroleerd wordt langs de weg. Het levert meer op. Een overtreding heeft een hogere geldboete dan een sommige strafbare feiten. En schoffelen levert ook geen geld in de staatskas.
Dus wordt er massaal geflitst.
Als ze de boetes voor strafbare feiten verhogen, krijgt dat ook meer aandacht. Straffen ook verhogen. Als ze vastzitten, kunnen ze ook niets uitvreten.
En hoef de sjozale media niet als digitaal schandpaaltje gebruikt te worden.

Wim Venijn | 17-06-14 | 11:27

@ Dirk III | 17-06-14 | 11:03
Hmm, het is "van de brug lazeren" en anders "laseren". Tip: kom niet naar Haarlem als je zo boos wordt.

TheseDays00 | 17-06-14 | 11:26

Zolang je bij de aangifte bij de politie al direct in een wachtrij gezet wordt, waarbij de aangiftes vaak via de post worden gedeeld met andere gebieden omdat hun systeem zo brak als een zwerver op maandagnacht is, hoeven ze ook niet te verwachten dat burgers met vertrouwen gebruik maken van de politie. Dan regelen we onze eigen zaakjes wel gewoon.
_
Leuk hoor, die goede bedoelingen van "liever geen daders zelf opsporen", maar als jullie systeem niet werkt moet je niet gaan miepen.

kanon0503 | 17-06-14 | 11:26

Ze zouden het beroep van premiejager in NL kunnen invoeren.

Rest In Privacy | 17-06-14 | 11:23

Je fiets wordt gestolen, er zijn camerabeelden, beschrijving van de daders inclusief auto en bijna compleet kenteken, getuigen, tijdstip, plaats, kleding, automerk en type zijn exact bekend. De politie gaat DRIE WEKEN later de camerabeelden bekijken. Als de brandweer een dag wacht dan hoeven ze ook niet meer te blussen!
Wanhopig wordt je daarvan. Als ik toegang tot het kentekenregister had gehad had ik het makkelijk op kunnen lossen.

Maurice63 | 17-06-14 | 11:21

En de politieagent die dit toevallig leest. Het is niet persoonlijk. We snappen best dat jullie aan handen en voeten gebonden zijn door jullie incompetente opa Opstelten.
Dit geldt niet voor oom de motor agent die 4 weken geleden met zijn motor midden op de rijbaan stil ging staan om mij te lazeren net over de brug bij Heemstede -> Haarlem.
Idioot! Levensgevaarlijke gek! Bonnetjes fetisjist. Balen zeker dat ik maar 50 ging.

Dirk III | 17-06-14 | 11:03

Dit zal zo zijn en blijven zolang de dader er met 40 uur schoffelen, praatsessies, een baan, een wijf (pvda) en een huis van af komt.
Als inderdaad politie en justitie niet fout op fout op fout zou stapelen en niet zo inefficiënt was dan zou ik er misschien anders over denken maar in dit land worden daders beloond en dat SPOORT NIET.
Neem nou de ISIS klootzakken, ze weten dat er 100 die kant op zijn gegaan en 30 zijn er terug. Vernietig hun NL ID, laat ze daar de rest van hun leven in de zandbak blijven. Bevries de tegoeden op de bank van deze mensen en pak de uitkeringen af.
Zijn ze minderjarig pak dan ook meteen de ouders hun uitkering af en nodig ze uit om tekst en uitleg te komen geven. Het zal allemaal wel niet mogen van de wet maar de wet is soms in een dag aangepast wanneer het geld oplevert waarom in deze gevallen niet wanneer er psychopaten met bloed aan hun handen naar NL terug komen.

Dirk III | 17-06-14 | 10:55

Meer misdaad => meer geld en macht voor justitie.

Meer eigen rechters => minder misdaad => minder geld en macht voor justitie.

Goh het is eigenlijk best simpel!

Istrilyin | 17-06-14 | 10:54

@kloopindeslootjijook | 17-06-14 | 10:50

Dat kan, ik spreek dan ook over de politie. Als apparaat, organisatie, niet als individuele diender.

Parel van het Zuiden | 17-06-14 | 10:52

Alles wat al gezegd is.

Bokito ergo sum | 17-06-14 | 10:51

@Parel van het Zuiden | 17-06-14 | 10:43

Voorlopig ga ik er vanuit dat een pliesieagent in principe z'n werk doet omdat ie voor ons land iets goeds wil doen. Voor salaris hoef je het niet te doen namelijk.
En er zitten risico's aan het vak:
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_omgeko...

kloopindeslootjijook | 17-06-14 | 10:50

In de 17e eeuw reeds legde Thomas Hobbes uit dat het principe van de rechtsstaat op het volgende is gebaseerd: burgers leveren een stukje van hun vrijheid in bij de Staat, in ruil voor bescherming door die Staat. Nu de Staat die bescherming onvoldoende levert, gaat de burger zichzelf weer beschermen. Einde rechtsstaat.

De Hoer van Babylon | 17-06-14 | 10:48

Politie te lui om camerabeelden op te vragen, terwijl er een camera hing. Daarna te lui om mij te informeren. Nadat van een ander misdrijf het bewijs zelf geleverd werd, is er na bijna twee jaar en heel veel nabellen en druk uitoefenen eindelijk een zitting.

De opmerkingen van justitie begrijp ik dus niet. Doe je werk zodat een ander dat niet hoeft te doen.

El Rico Grande | 17-06-14 | 10:46

Als de politie eigenrichting wil voorkomen:
.
Wordt het eens hoog tijd dat ze hun taakstelling eens beter gaan vervullen.
.
Het handhavingsvacuum weer vullen.
.
Ordehandhaving boven inkomstenvergaring stellen.
.
Slachtoffers voorkomen.
.
En bij onvoldoende middelen de politiek veel meer onder druk zetten.
.
In het kort, de prestatievoorwaarden van het Contrat Social beginnen na te komen.
.
(Ook toe te passen op de rechterlijke macht)

Parel van het Zuiden | 17-06-14 | 10:43

frisenfruitig | 17-06-14 | 10:23
De teloorgang is denk ik begonnen ergens in de jaren tachtig/negentig. Toen gebeurde er 2 dingen:
1. ID-banen in de politie. Langdurig werklozen werden ingezet als politie-ambtenaren. Dit zijn mensen die - niet zonder reden vaak - langdurig werkloos zijn en een uitkering trekken.
2.Werven van ongeschoolden en laag-opgeleiden. Dit gebeurde omdat men wilde bezuinigen op de kosten van politiepersoneel. Kwam je vroeger niet bij de politie zonder een havo-diploma, tegenwoordig is vmbo-bb al voldoende om surveillant te worden. Lagere opleidingseisen = lagere kwaliteit van dienstverlening.

gaffelbaard | 17-06-14 | 10:42

Op zich hebben ze gelijk natuurlijk, het kan niet de bedoeling dat 'men' het recht in eigen hand neemt. Maar aangezien de politie een samenraapsel is van klunzige dikke wijven en allochtonen in iets te grote jassen ie op basis van het Melkert idee een baantje moeten hebben is de achting voor de Nederlandse agent gedaald tot een dieptepunt. Het helpt ook bepaald niet dat de politie er alleen nog maar schijnt te zijn om de 'verkeersveiligheid' op de snelwegen te bewaken. Dat ze hier met 80 of 90 in het uur en gillende banden door een 30 km zone scheuren op een smalle dijkweg vol fietsende jeugd en in de zomer recreanten is niet boeiend. Al tig keer over geklaagd. Bij gemeente en politie. Er wat aan doen? Ben jij bedonderd. Te druk.

Beaulefermier | 17-06-14 | 10:40

Zelden het zo met jullie eens geweest. Klaterhelder.

Truttebol | 17-06-14 | 10:39

Blijkbaar gaat er soms wel iets mis:

www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntity...

Ton Derksen over zijn boek Verknipt bewijs. De zaak Baybasin staat bekend als de zaak tegen de grootste drugsdealer van Turkije, B. zit in Nederland een levenslange straf uit. Derksen onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat er geen enkel bewijs tegen Baybasin bestaat. Sterker: de taps die in de rechtszaak zijn gebruikt zijn gemanipuleerd. Eerder onderzocht emeritus hoogleraar Ton Derksen onder meer de zaken Lucia de B., Louwes en Olaf H. en haalde de bewijzen van het Openbare Ministerie onderuit.

www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntity...

Eric Rassin over waarheidsvinding in de rechtszaal. Sinds het rapport Posthumus over de Schiedammer parkmoord liggen gerechtelijke dwalingen onder het vergrootglas. Rechters en officieren van justitie moeten verplicht op cursus. Is tunnelvisie in de rechtszaal te voorkomen? En waarom accepteren we van de rechterlijke macht geen foutmarges meer?

kloopindeslootjijook | 17-06-14 | 10:39

Wat zeiken die gasten nu, opsporing verzocht, burgernet? De mensen dus actief betrekken bij opsporing en signalering, ga godver tuig oppakken in plaats van burgertje pesten/makkelijk scoren, prioriteiten!!! *camerasysteem werkt, inbraakalarm, honkbalknuppel opgepoetst, zelfgemaakte pepperspray in de hogedrukspuit*

Occipitaalcasibus | 17-06-14 | 10:37

De regels die ons beschermen werken soms tegen ons. Het kan niet altijd en-en zijn. Dat loopt de officier van justitie weer in de weg en zorgt voor een goed salaris van advocaten. Of zitten er toch teveel uitglijders bij? Dat zou jammer zijn.

Die wetgeving is weer iets anders dan het gebrek aan capaciteit, daar kunnen pliesiemedewerkers ook niet altijd wat aan doen. Lijkt me behoorlijk frustie om eindelijk een boef te pakken -met alle risico's- en die te moeten laten lopen.

kloopindeslootjijook | 17-06-14 | 10:35

De politie heeft bepaald een under-performing probleem.

van_de_pot_gerukt | 17-06-14 | 10:34

De politie is alleen maar goed in het opsporen van delicten waar direct een bon voor geschreven kan worden en geld oplevert. Nergens ter wereld is de verkeersbonnenmachine zo goed geolied als in Nederland met de omgekeerde bewijslast van Wet Mulder. Want probeer jij maar eens te bewijzen dat je ergens niet was.
Als tegengewicht is de opsporing van echte criminaliteit nergens zo slecht als in Nederland. Zodra het financieel niets oplevert heeft de politie opeens geen tijd en geen mankracht en laten ze je schouderophalend in de kou staan.

sinar2 | 17-06-14 | 10:34

De staat wil niet dat zij, de banken en de brievenbusbedrijven als enige criminelen overblijven dus mogen er maar weinig criminelen uit de samenleving worden weggehaald. U zou per ongeluk eens inzien dat een vredig en eerlijke maatschappij alleen nog in de weg word gestaan door staat en religie.

tattooboer | 17-06-14 | 10:33

@ Gerrit Funny | 17-06-14 | 10:29

Slim van jou. Krijg je nog geld mee. :-)

kwark001 | 17-06-14 | 10:32

Ik heb gisteren nog contact gehad met de politie nav een poging tot inbraak in mijn auto. Politie kon niets doen want het kenteken van de vluchtauto had ik niet (was 2 uur 's nachts dus donker en auto voerde geen verlichting). Aan extra suveillance kon men niet beginnen. Heb gezegd dat ik dan wel een camera zou plaatsen. Auto staat op eigen terrein. Het eerste dat ik te horen kreeg, is dat ik ivm de privacy-regels in dit land GEEN doorlopende beelden mag maken van de openbare weg. Omdat er geen metershoge afrastering om mijn tuin zit, wordt mijn eigen oprit/parkeerlaats op eigen terrein ook aangemerkt als openbare ruimte. Wat moet je nou met zoiets? Is het een wonder dat mensen het recht in eigen handen nemen?

hxl | 17-06-14 | 10:30

idee: voor iedere aangifte die de politie niet binnen 3 maanden weet op te lossen mag je 1 verkeersboete afstrepen.

Gerrit Funny | 17-06-14 | 10:29

Van een politiekorps waarvan de (getrouwde) korpschef niet één maar twee van zijn vrouwelijke ondergeschikten doet valt niet veel te verwachten want die man loopt kennelijk meer zijn pielemuis achterna dan boeven...

eerstneukendanpraten | 17-06-14 | 10:26

En die zogenaamde politieke correctheid staat voor laffe zachte heelmeesters die stinkende wonden maken.

frisenfruitig | 17-06-14 | 10:26

De politie functioneert al tientallen jaren niet omdat ze politiek correct wordt aangestuurd.

frisenfruitig | 17-06-14 | 10:23

De rechtstaat wordt ondermijnd door de weigering van politie en justitie de schurken aan te pakken.
Oplossingspercentage van een misdrijf is nihil, en als er dan 'gestraft' wordt, beperkt zich dat tot schoffelen of voor een moord die de rechtstaat diep schokte, slechts 12 jaar.
Het zijn politie en justitie die eigenrichting uitlokken.

sprx | 17-06-14 | 10:23

Elke succesvolle burgeractie zet dan ook een pijnlijke spotlight op het falen van politie & justitie. Langdurig wegkomen met falen is hun enige ambitie. Dan moet je niet hun excuses en uitvluchten gaan ondermijnen door te bewijzen dat het wél beter kan. Dat is niet eerlijk! Sommige kinderen halen alleen 5jes en 6jes en gaan nooit beter hun huiswerk doen, maar slaan wel de klasgenoten met een 9 in elkaar. Denk maar eens terug aan je eigen school: zijn dat de mensen die bij de politie zijn gegaan? Precies.

Rearden Metal | 17-06-14 | 10:21

Om slechter te presteren dan de Nederlandse overheid, specifiek politie en justitie, moeten we ons wenden tot de chimpansees in Burger's Zoo, en wel de zwaar debiele exemplaren met Alzheimer-Korssakov (als die er zijn).
.
Hoezo kan de NL-justitie het beter dan burgers? Ik heb meer denkkracht in mijn ruggegraat dan willekeurig welke agent in zijn hele hersenpan! O, ze behalen wel successen, hoor. Ik noem er een paar:
.
- De Deventer parkmoord;
- De Deventer moordzaak (Ernst L., zelfs zijn motief hebben ze niet);
- De Puttense moordzaak;
- Lucia de B.;
- Ina Post;
- en god weet hoeveel meer onschuldigen nu vast zitten!
.
Kortom: Homerisch hoongelach alom!

Brou Is Back | 17-06-14 | 10:21

Over crowdsourcen gesproken, tegenwoordig heb je crowdsuing:
vimeo.com/97537529

Organische evolutie | 17-06-14 | 10:20

Kunnen de heer Smilda en de (geleerde) heren Meijer, Spong, van Ardenne et al eens wat voorbeelden geven van gevallen van Facebookerij etc waarin "betrokkene toch niet de dader [bleek] te zijn" en "de gevolgen niet te overzien [waren]" ?

Verder valt die "zorgvuldige afweging" van het officiële opsporingsapparaat in de partijk ook wel eens tegen. Ik noem een Lucia de Berk, Schiedammer parkmoord al [oun intended] willekeurig voorbeeld.

Kortom : heb tot dusverre geen bewijs gezien, dat de foutmarge bij Facebookerij groter dan die bij de officiële instanties. Voorshands dus geen reden om dit soort burgerinitiatief aan banden te leggen.

baba4oog | 17-06-14 | 10:17

Hebben die klunzen hun flitsapparatuur eigenlijk al teruggevonden?

aardappelninja | 17-06-14 | 10:17

Dat ze aan de digitale schandpaal genageld worden betekend nog niet dat het volk klopjachten met hooivorken en knuppels organiseert. Dat de politie deze burgerhulp niet aangrijpt is een nog groter bewijs van hun totale incompetentie, en bewijst tevens waar de prioriteiten van hun werkgever, het CJIB, ligt.

Botte Hork | 17-06-14 | 10:17

De politie verzuimt in te zien dat de burger hen betaalt en een exclusief geweldsmonopolie heeft gegeven.
Daarom kan je het eigenlijk gewoon crimineel noemen dat het oplossingspercentage zo laag is, en is het niet verwonderlijk dat burgers zelf initiatieven gaan ontplooien. Is hun goed recht.

Russ Meyer | 17-06-14 | 10:17

Eigengericht? De plucheklevers zijn eerder als de dood dat er straks staande milities worden opgericht. Een soort van minutemen.

Adversary | 17-06-14 | 10:15

Niets mis met eigenrichting, als de roverheid niet voor rechtvaardigheid zorgt moeten we het gewoon zelf doen. Hoe noemden ze dat in Den Haag ookal weer: de participatiemaatschappij?

Trouwens nou Volkert gespot is kan hij trouwens ook eindelijk zijn verdiende straf krijgen...

rode peper | 17-06-14 | 10:14

Tja bijna 2 weken geleden poging zoveel om mijn auto te stelen. Politie is er bij geweest, camera beelden gelijk de volgende dag ingeleverd. De agent die redelijk snel ter plaatse was, moet nu nog contact met me opnemen, wat ie wel beloofd had. Zucht. Volgende keer zorg ik dat ik eerder beneden ben en ram het licht uit hun ogen en ga wel zitten brommen.

Bluto Blutarsky | 17-06-14 | 10:13

Het is natuurlijk ook de schuld van Internet dat al dat falen van die lijntrekkers zo breed uitgemeten wordt. Het heet niet voor niets onder de pet houden.

très cool | 17-06-14 | 10:12

Wat Kaas zegt.

crisiswhatcrisis | 17-06-14 | 10:10

Over Peppi en Kokki (ja jij Abu Dhar) gesproken hebben ze de blanke mishandelende mannen van de moslimzuster al gevonden?

TheseDays00 | 17-06-14 | 10:09

Beetje overdreven dat het aan de politie ligt.... het opkomen van Social Media heeft er zkr niets mee te maken!?
.
Er is namelijk niet zo heel veel veranderd qua het oplossen van zaken bij de politie de afgelopen decennia.... ze hebben nog nooit een fiets van me teruggebracht! of de dief die in mn auto heeft ingebroken gepakt....
.
Het enige wat echt veranderd is de afgelopen jaren is dat elke burger Fb heeft en daarop elke dief aan de muur kan nagelen!

bArAbAts | 17-06-14 | 10:09

Gewoon strafbaar stellen. Daarna bij wet een stem-verplichting doorvoeren. Opgelost.

stoethaspel | 17-06-14 | 10:08

Als ook het strafbare feit op beeld is vastgelegd spreek je niet meer van verdachten maar van daders. Er is niets mis mee om in dat geval te schandpalen.

Igor Putkin | 17-06-14 | 10:07

Ergens in de archieven van de Geenstijl zweeft nog jullie voorstel over kopschoppers. Ga er vanuit dat je op video staat. Je hebt een week om jezelf aan te geven. Daarna foto's met balkje. Na twee weken foto's zonder. Na een maand bewegend beeld. Lijkt me ook uitstekend voor alle andere zaken. Nu nog een platform. Hakken jullie geenboef.nl even in elkaar?

Geert Linkers | 17-06-14 | 10:04

Ik noem mijzelf dan ook geen burger, maar crimineel als het zover zou komen dat ik een inbreker in mijn eigen huis afros. Dan heb je meer rechten. Ik hang niet graag het perfecte slachtoffer uit.

Mark van Leeuwen | 17-06-14 | 10:04

~2% veroordelingspercentage. Mag niet, is wel begrijpelijk.

Kaas de Vies | 17-06-14 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl