Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Meldpunt discriminatie: 13 klachten over Gordon

grodddonn100.jpgBij het Meldpunt Discriminatie zijn ze blij man, zo blij. Ze hebben niet minder dan dertien klachten gehad, waarvan twaalf van Chinese-Nederlanders, over de guurracistische mopjes van Gordon in een of ander programma op RTL. Twaalf klachten van Chinese-Nederlanders, terwijl die normaal gesproken zo terughoudend zijn met klagen! U moet weten dat het hele MDI zeker een half jaar kan leven op twaalf klachten, qua bestaansrecht en subsidie. Als er van de ongeveer 100.000 Chinezen in Nederland dus twaalf zijn die het nu echt helemaal zat zijn hoeven die allemaal slechts één medestander te vinden om te klagen en het MDI kan nog een jaar vooruit. Feest dus. Het MDI stelt dat 'dat Gordon als jurylid (en bekende Nederlander) de opinie van een grote groep Nederlanders (onbewust) kan beïnvloeden,' en toen moesten wij barfpeopen van het lachen. We dagen u uit om één (1) iemand met een IQ boven de 90 te tonen die hardop zegt zijn opinie te laten beïnvloeden door Gordon, een jaarabonnement op GeenStijl Premium voor de aandrager. Het MDI vervolgt haar verhaal in de Volkskrant met 'een bejegening op grond van uiterlijke kenmerken die bedoeld is als humor, is een karakterisering die stigmatiserend is en daarom beledigend.' Snapt u? Geen grapjes meer dus over vetkleppen, gingers, superneuzen, allerhande gehandicapten, Gordon's enorme pens, Jolings witte tanden, botox, kale mannen, bejaarden, hazenlippen, enzovoort, enzovoort. Want in dit land is iedereen ZIELIG, en over zielige mensen maak je geen grapjes want dan gaan ze na een mediahetze van ongekende proporties in MASSALE aantallen en volledig terecht klagen bij het MDI of een willekeurig ander clubje voor zielige mensen. Want grapjes doen PIJN!

Reaguursels

Inloggen

13 klachten over Gordon? Da's toch hartstikke weinig? Ik kan in mijn eentje al 300 klachten opnoemen, te beginnen met dat hij bestaat.

Haatgenerator | 29-11-13 | 15:08

mmm nu begrijp ik het woord lassie toverrijst... puur lacisme!

liesbeth van ingen | 29-11-13 | 10:49

ik voel me al jaren gediscrimineerd in eigen land word daar ook wat aan gedaan? nee he ?blij dat k in oostenrijk woon daar heb je dit gezever niet

bowlfabriek | 28-11-13 | 23:31

Waar ik over het MDI klagen?

biggusdickus | 28-11-13 | 19:07

Gordon soms een held, meestal niet

foxmean | 28-11-13 | 17:46

Voor de duidelijkheid: ik heb dit eerder gepost bij een ander onderwerp betreffende die "Jeffrey"maar het gaat ook op voor Gordoncase
andjing | 28-11-13 | 16:12 | + 0 -

Heb ik gedaan voor de aardigheid en kreeg toen eerst een mail dat de betreffende persoon, Presley Bergen, een column had geschreven en dat je in een column nu eenmaal mag overdrijven.
Dus ik de Volkskrant gebeld en die zei dat Presley Bergen helemaal geen columnist is bij de Volkskrant maar dat het gewoon een ingezonden brief betrof die als een soort open brief was geplaatst.
Dus ik weer gemaild maar het MD dat ervan columnisme geen sprake was.
Toen heette het ineens dat je in een ingezonden brief ook de vrijheid had om te overdreven en dat zij het nog steeds niet als racisme beschouwde.
Kortom, die policorklootzakken van het Meldpunt Discriminatie maken zich schuldig aan partijdige behandeling van klachten over racisme of discriminatie.
Alleen als de zwartman is gediscrimineerd, telt het mee als racisme.
knerf | 28-11-13 | 16:31 | + 0 -

knerf | 28-11-13 | 16:57

ndjing | 28-11-13 | 16:12 | + 0 -

Zie mijn posting van 16.31 u in het item hier boven "Jeffrey ....."

Dat gaat niet lukken dus.Je hebt te maken met een heel enge club..

knerf | 28-11-13 | 16:54

13 mensen?: dus waarschijnlijk Quincy, Renee Danen, Paul Rosemuller, die dame van de VN, Hanneke Groentemand, Frans Timmermans, Hans Spekman, Pieter Broertjes, burgemeester van der Laan, Volkert van de G., Mohammed B, Fatima Elatik,..... Maar wie is dan de 13e?

ad melkert | 28-11-13 | 16:51

Heb nog liever met die orinaire proleet van een Gordon te maken dan met die doorgedraaide anti-racisten.
Die beginnen zo langzamerhand fascistoide trekjes te vertonen....

knerf | 28-11-13 | 16:46

Heb nog liever met die orinaire proleet van een Gordon te maken dan met die doorgedraaide anti-racisten.
Die beginnen zo langzamerhand fascistoide trekjes te vertonen....

knerf | 28-11-13 | 16:45

@andjing | 28-11-13 | 15:55
Yep, en hij verdient zijn geld ook nog zonder soepsidie.
Rechts! Populisme! Onderbuik!

Slipsnifter | 28-11-13 | 16:40

RTL reageert op 'Gordon-discussie'

Chinezen lovend over Gordon

Bron >http://www.telegraaf.nl/prive/22096203/__Reactie_RTL__Gordon-discussie___.html

andjing | 28-11-13 | 16:22

Voelt U zich gediscrimineerd ? U weet wel zoiets als
,geen een witte man," zei minister Ter Horst (PvdA). Die wilde alleen vrouwen en allochtonen (maar dan geen witte allochtonen) waar zij het voor het zeggen had. Over institutioneel sexisme en racisme gesproken. Waar waren de racisme-crybabies? ...

Maak er hier melding van ,
Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam

tel 020 - 638 55 51
fax 020 - 620 14 01
discriminati[email protected]

www.mdra.nl/

andjing | 28-11-13 | 16:12

Extreemlinks Meldpunt

Het Extreemlinks Meldpunt wil dat RTL excuses maakt voor de opmerkingen van Gordon. Dat moet RTL natuurlijk niet doen, want Gordon is een gast met het hart op de juiste plaats. Hij wilde niemand kwetsen en zoals hij eerder deze week al zei over de "ophef": "Wellicht had het 'cabaret' geheten als Theo Maassen, Youp van 't Hek of Hans Teeuwen het hadden gezegd." Het Meldpunt gaat alleen maar achter Gordon aan omdat hij zijn eigen centjes verdient (een heleboel ook) en succesvol is. Stikjaloers zijn ze.

andjing | 28-11-13 | 15:55

extreem-linkse types

Dus ja, de Volkskrant opent vandaag met het nieuws dat het Meldpunt Discriminatie in Amsterdam maar liefst 13 klachten heeft ontvangen over de opmerkingen van Gordon. Dat Meldpunt is een organisatie die wordt bezet door extreem-linkse types (van de Stichting Magenta, die strijdt tegen alles wat niet socialistisch is) die de hele dag niks beters te doen hebben dan het internet afstruinen op zoek naar nare comments om zo hun eigen bestaan te rechtvaardigen.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/...

andjing | 28-11-13 | 15:54

Dit Land is ziek zoals je in sommig van de bovenstaande reacties kunt lezen ,Het Nederlandse volk is in de loop der jaren door en door verwent en ruggengraatloos geworden !
Vele van hen keuren zelfs goed dat hen de mond gesnoerd of zal gaan worden er ontstaan zelfs weg met ons clubjes ,

Ziek ziek ziek !!

andjing | 28-11-13 | 15:49

Ik ben kaal. Al 20 jaar. Waar en hoeveel mag ik nu cashen?

aghasee | 28-11-13 | 15:38

Twittercitaat (van @DeRazendeBol) "En toch, en toch, en toch: als foute grappen niet meer mogen, is het einde van de grap nabij #gordon"

wil van reem-talma | 28-11-13 | 15:10

Humor Als we nu eens roepen gaan roepen poepchinees mag dat of niet?????

ciater | 28-11-13 | 13:30

Humor: als we nu eens een oproep doen, om niet meer bij de chinees te gaan eten????????

ciater | 28-11-13 | 13:27

'een bejegening op grond van uiterlijke kenmerken die bedoeld is als humor, is een karakterisering die stigmatiserend is en daarom beledigend."

Kunnen nu alle mensen die een bril hebben en uitgescholden worden voor "schele" ook een klacht indienen.
Idem voor mensen met rood haar die "vuurtoren" worden genoemd of langemensen die "lange darm" te horen krijgen.
Of blanken die "bleekscheet"of "kaaskop"als scheldwoord naar hun hoofd krijgen.
Allemaal bejegeningen op grond van het uiterlijk...

Oh nee, je gediscrimineerd voelen, geldt alleen voor mensen met een donkere huid.....

knerf | 28-11-13 | 13:08

De fatsoensrakkers proberen de macht te grijpen in dit langetenenlandje. Geel voor en bruin achter, zaterdagavond ganzenbord en warme chocolademelk, terug naar de bekrompen jaren 50!

Piepkuukn | 28-11-13 | 13:05

Kijk er is teveel ophef over het grapje. Maar ook gordon heeft in het verleden laten zien erg slecht te kunnen tegen grapjes aan hem gericht. Dan was ook de boot aan. Het is dus een beetje een sigaar uit eigen doos. Echt rassisties was het natuurlijk niet bedoelt. Maar gordon slaat wel eens te ver door met leuk zijn. Verder vindt ik dat hij het met die kandidaat zelf moet bespreken. En daarmee zou het klaar moeten zijn. Als die er onderling uitkomen. Het is natuurlijk wel weer een opklopping van de media. Bij gebrek aan hetechte nieuws veslaan. Dan krijg je zulke dingen als gordon. Een silvie meijs de hele dag in de media en noem maar op. Tsja je moet toch wat als media. Sukkels

tweetybird | 28-11-13 | 13:03

@JIP! | 28-11-13 | 12:04
Ghehe, zo is het wel ja.

Slipsnifter | 28-11-13 | 12:57

Zonder die Amerikaanse moralfags op Reddit had niemand er wat van gezegd. Misschien moeten ze eens Tosh.O kijken. Amerikaans programma waarin zulke grappen 20x per aflevering worden gemaakt.. En iedereen in het publiek lacht hard mee

Geluksvogel | 28-11-13 | 12:52

'een bejegening op grond van uiterlijke kenmerken die bedoeld is als humor, is een karakterisering die stigmatiserend is en daarom beledigend."

Nou, mijn zoon werd op zijn vorige school herhaadelijk uitgescholden voor "schele" door wat cutuurverrijkers.
Dus een bejegening op grond van het uiterlijk.
Dat was nog het minste want later werd hij door die pareltltjes letterlijk van school getrapt

Zal ik nou alsnog een klacht indienen bij het MDI?

Oh nee, je gediscrimineerd voelen door opmerkingen over je uiterlijk geldt alleen voor allochtonen.

knerf | 28-11-13 | 12:51

Gewoon door gaan gordon, valt er tenminste nog iets te lachen in dit kut landje!

flaam | 28-11-13 | 12:45

Hee Goldon, witte saus bij? Die Chinees had zich onsterfelijk kunnen maken door Gordon direct terug te pakken op zijn platvloerse flikkergedrag.

Canis Spurcus | 28-11-13 | 12:38

Lacisme.

van Nazareth | 28-11-13 | 12:31

Racisme is geen trend.
Racisme roepen wel.
En Gordon is een lul.

van Nazareth | 28-11-13 | 12:29

-weggejorist-

JIP! | 28-11-13 | 12:04

Zouden de Belgen nu ook met terugwerkende kracht aangifte gaan doen?

Het zijn de politiek/emotioneel-correcte kaaskoppen onder ons die als eerste 'DISCRIMINATIE!' schreeuwen.

Kunnen we nu eindelijk ook weer eens normaal gaan doen?

JIP! | 28-11-13 | 12:01

ik heb kanker gehad en ben laatst kankerlijer genoemd. Weet je wel hoe zielig dat is voor mij? Waar kan ik nu mijn schadevergoeding bestellen?

xspalm | 28-11-13 | 12:00

Als blanke voel ik me gediscrimineerd door meldpunt discriminatie. Er zijn naar aanleiding van het zwarte pieten debat honderden klachten binnen gekomen van blanken die zich gedicrimineerd voelen,door de racismeroepers. Onder het mom van wie het eerst komt die het eerst maalt., hadden deze klachten het eertst afgehandeld moeten worden. Verder ben ik nu bezig met een stichting ( stop de lange tenenlobby) die eist van meldpunt discriminatie: onmiddelijke excuses en plein public en herstelbetalingen voor al het psychisch leed en de daardoor opgelopen trauma's.

net iets ouder | 28-11-13 | 11:57

Wat kan Gordon nou beïnvloeden? Hoogstens de smaak in mijn mond als ik zijn snuit zie.

De langste thuis | 28-11-13 | 11:36

Ik kan het natuurlijk nooit bewijzen, maar ik weet zeker dat er een paar lui bij dat mdi zijn, die gewoon
een paar chinezen hebben op lopen naaien om een aanklacht in te dienen. Verder loop ik heel niet weg met gordon, maar het is gewoon humor wat die gast heeft gezegd, en moet gordon gewoon schijt hebben aan dat mdi, en de eerst volgende keer er een flinke schep bovenop doen, gewoon omdat dit een vrij land is
waar iedereen mag zeggen wat hij wil! En als dat niet meer kan en mag, dan moeten er heel wat films verboten worden, zoals the naked gun, waar inspecteur frank drebin gadaffi en ayatollah khomeini klappen verkoopt, en moet andré van duin vd buis, want diens typetjes is dan beledigend voor dementerende bejaarden, en de video "raw" van eddie murphy moet dan verboten worden, want die neemt blanken, zwarten en homo's in de maling, en moet de film dumb and dummer verboten, want dat is een belediging voor alle verstandelijk gehandicapten, dan de film "cannonball run", want sammy davis jr word daar uitgemaakt voor chocolade monnik, en hans teeuwen mag dan niet meer zeggen dat hij zich voor straf laat pijpen door de meiden van halal, en moeten alle afleveringen vd young ones bij het oud vuil, want anders gaan studenten klagen dat er een verkeerd beeld van ze gegeven word, en zo zullen er wel honderden zoniet duizenden films en voorbeelden zijn waarin iemand zich beledigd zou kunnen voelen, en dat gezeik
moeten we gewoon niet willen, dus weg met dat mdi, en weg met die zeikchinezen, zo niet, dan ga ik ook voortaan klagen bij de eerste beste keer als een getint iemand een blanke, white trash, boer, homo, kaaskop, kkrasist of nazi noemt!
Zeiken, zagen en klagen! Dat is wat getint kutvolk voortaan schijnbaar het liefste doet, met hulp van een stelletje overgesubsudieerde geitenwollensokken,
die er wel even voor zullen zorgen dat het bestaansrecht hun baantje niet op de tocht komt te staan! Nou, ik laat me door niemand de mond snoeren, en zeg ik tegen gordon, vooral zo doorgaan en je eigen niks aantrekken van niemand niet!

von sokkenstopfen | 28-11-13 | 11:31

Simpel

Wanneer er een grap wordt gemaakt over een blondje, Nederlander , Belg, Duitser ect
Met ze alle mailen naar het meldpunt.

Yaroon67 | 28-11-13 | 11:28

haha als t gordon niet was geweest had ik t belachelijk gevonden,maar t is gordon de azijnpisser eerste klas over een ander maar ohoh pak gordon zelf niet aan. Hahaha wie weet eindelijk rot ie eens op van tv.Ben zo gordonmoe echt...

ikkepraat | 28-11-13 | 11:16

Twerb, maar ga me niet zeggen dat je dat destijds leuk vond.
Ies niet graties | 28-11-13 | 10:44 | + 0 -
Nee, maar had ik er wat aan gehad door naar meldpunt discriminatie te stappen? Weet wel zeker van niet.
Beter in plaats daarvan; leer een weerwoord geven, discussieer of maak een grap terug.
Waarom alles zo serieus nemen?!

Twerb | 28-11-13 | 11:14

@Kutmaatschappij | 28-11-13 | 11:03 |

Inderdaad. Vergeleken met de humor elders in de wereld wordt de Nederlandse steeds smakelozer en vuiger, een fatale combinatie van verbale incontinentie en sociaal onvermogen. Een zuivere afspiegeling van de maatschappij, dat wel.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 11:10

Nederlandse humor staat in Europa bekend als heel flauw ...... en we hebben Gordon al jaren op tv, en we weten allemaal dat die heel flauw uit de hoek kan komen.Daarom is die ook zo vaak op tv, omdat de gemiddelde Nederlander het flauwe grapjeswerk van Gordon nu eenmaal leuk vind.

Kutmaatschappij | 28-11-13 | 11:03

Wacht maat tot die Chinezen écht beledigd zijn en deze kant op komen!! Zijn er veul jonguh.....

Kobus Kloothamer | 28-11-13 | 11:03

@me,myself and IK | 28-11-13 | 10:46 |


Nou ja, de man zelf is een promovendus die van zingen houdt, en hij wordt weggezet als een krom pratende kellner in een Chin.Ind.Rest op basis van zijn etnische kenmerken.

Of dat je kwetst hangt van jezelf af - gekwetst zijn is een keuze - maar feit blijft dat het zoals je zegt, misselijk en minderwaardig is, en dat wij aan Chinezen niet kunnen uitleggen dat zo'n goorlap bij ons de primetime tv domineert terwijl 'al iets langer bekend is' wat voor een misselijk mannetje het is.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 10:58

zogenaamd grappig zijn ten kosten van een ander heb ik altijd al zielig gevonden. Zegt meer over de person die ze maakt. Als Gordon niet zo'n opmerking had gemaakt had iedereen gedacht "is ie ziek"? Je kan het van hem verwachten. Gewoon flauw dus. Maar om dit gelijk tot discriminatie te verheffen... mijns inziens ietsie to much

Rene7559 | 28-11-13 | 10:52

Yep de gemiddelde Nl instantie dompelt zich in kolioniaal schuldgevoel,zwemt in medeleven en begrip voor de allochtoon,bied 100x z'n excuses aan,ongeloofelijk weg met ons dat moet gepredikt worden!Rusland,China,Saudi Arabie enzv,men doet gewoon of dingen niet bestaan,en als er internationaal kritiek is heeft men daar lak aan,wij niet,wij hebben Timmerfrans de excuuspoliticus

Djenghiz_ken_net | 28-11-13 | 10:47

En een Gele (regenbaug) Piet is dan weer niet diskriminerend?
Of ook gezien het feitje gordon.

Brandend Zand | 28-11-13 | 10:46

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:21 | + -1 -
Waarom zou die man zich gekwetst moeten voelen? De enige waar die opmerking iets over zegt is de maker van de opmerking zelf. Het zegt namelijk dat die Gordon een misselijk en minderwaardig mannetje is. En dat was al iets langer bekend dan vandaag.

me,myself and IK | 28-11-13 | 10:46

Eens met Van Leeuwen, het zijn altijd de mensen met een IQ boven de 90 geweest die al die mensen met een IQ onder de 90 hebben lopen mennen.

Of eigenlijk suggereert Van Leeuwen hier dat alle Nederlanders tijdens WWII een IQ onder de 90 hadden??

O ja, dat klopt. Die slimmeriken waren al afgevoerd.

Herman957 | 28-11-13 | 10:45

@Twerb, maar ga me niet zeggen dat je dat destijds leuk vond. Het waren allemaal klojos die zich even tijdelijk beter/zekerder/veiliger wilden voelen met al hun onzekerheden ten koste van jou! Dat is gewoon unfair.

Ies niet graties | 28-11-13 | 10:44

Get a life . . !
Ik ben vanaf mijn 16-17 jaar rap kaal geworden.
't zit in mijn genen, ik kan daar niets aan doen.

De hoeveelheid flauwe en pijnlijke opmerkingen in al die afgelopen jaren zijn niet te tellen, maar hebben van mij een weerbaarder persoon gemaakt.
Mensen kunnen vaak bot en hard uit de hoek komen, daar doe je niets aan. Hoeft ook niet, het geeft je een beter incasseringsvermogen.

Twerb | 28-11-13 | 10:35

Ornoisliefde | 28-11-13 | 09:54 | + 1 -
Inderdaad. Ik ben om die reden gewoon kotsmisselijk van dit land.

Gisterenavond bij P&W (had er na 5 minuten kijken alweer tabak van) een gast die het had over 'op de ziel getrapt worden'. Volgens een andere gast, (Marouch) moeten er rechtszaken komen voor 'gekwetste' mensen. Kan de rechter uitspraak gaan doen over hoe erg de kwetsing was.
Maar de reden dat deze discussie door links wordt aangezwengeld heeft niets met kwetsen of racisme en discriminatie te maken, het gaat ze erom andersdenkenden monddood te maken. Rechtszaken met veroordelingen zouden goed in hun straatje passen.

Iemand kwetsen is onmogelijk, gekwetst zijn is een keuze.
Dat weten die linkse klootzakken die zo graag anderen weg zetten als fout dondersgoed.

me,myself and IK | 28-11-13 | 10:30

13 waarvan 12 door quincy.

[G]eenstijl | 28-11-13 | 10:28

Los van dat de grapjes van Gordon discriminerend zouden zijn, zijn ze gewoon flauw. Humor ten koste van iemand, en dan ook nog verwachten dat diegene leuk meelacht ipv beledigd gaat zitten doen? Ik vraag me altijd waarom iemand het nodig vindt/heeft iemand te kleineren ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

Ies niet graties | 28-11-13 | 10:21

Dezelfde dag wordt er weer 's een hoogbejaarde de tyfus geslagen door twee jongeren voor een paar kutcenten. En iedereen blijft muisstil. Hoe ziek is dat?
Ornoisliefde | 28-11-13 | 09:54 | + 0 -

Ziek inderdaad, maar wel begrijpelijk: van doodgeslagen bejaarden kun je als instantie niet financieel binnenlopen. Wel van het nationale schuldgevoel.

Nina Haanzuiger | 28-11-13 | 10:19

Voor klachten omtrent raciale stereotyperingen ben ik altijd Oost-Indisch doof.

Larry Cook | 28-11-13 | 10:11

@lanexxx | 28-11-13 | 09:51
Op het moment dat je een neger, een belg en een chinees samen op straat ziet lopen ben je al rascistisch, want je ziet verschillende rassen.
Wat ik trouwens ook niet begrijp is dat er volgens de goetmens maar 1 menselijk ras is.
Volgens mij kan rascisme dan helemaal niet bestaan, maar ik zal wel weer veel te ongenuanceerd denken..

Slipsnifter | 28-11-13 | 10:02

@TheLuggs | 28-11-13 | 09:53 |

Niks hoor, gewoon een klassieke non sequitur. Je overdreef ook niets, je zwolg gewoon in je denkfout.

Ik vind zelf kwetsen als zodanig nooit 'ok'. Grappen maken daarentegen wel, ook eventueel kwetsende voor een bevolkingsgroep.

Maar dat is niet de issue hier: deze man werd voor miljoenen kijkers bewust gekwetst op basis van zijn etniciteit.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 10:02

Eén krulblonde relnicht maakt een grapje over een Chinees dat niet bij iedereen lekker valt en heel het land staat op z'n kop. Subsidiesponzen kermen dat Nederland racistisch is, politiek linksch blèrt dat de export door de grap van Goor zal dalen, linksche diplomaten proclameren dat 'ze het niet meer uit kunnen leggen'... Dezelfde dag wordt er weer 's een hoogbejaarde de tyfus geslagen door twee jongeren voor een paar kutcenten. En iedereen blijft muisstil. Hoe ziek is dat?

Ornoisliefde | 28-11-13 | 09:54

@Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:41
Werkelijk? Dus in jouw beleving is kwetsen ok, zolang het niet op etniciteit is...
En het was geen drogredenatie maar een hyperbool, filistijn die je er bent.

TheLuggs | 28-11-13 | 09:53

Welke subsidievrienden van Meldpunt Amsterdam hebben de klacht ingediend ?

duitse herder | 28-11-13 | 09:53

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:30 |
Met je eens, het niet aflatende gejammer van al die verongelijkten is soms teveel. Iedereen maar dan ook iedereen is racistisch laten we dat dan maar beweren, misschien kan dan gelijk het stokende MDI opgedoekt worden, scheelt een hoop ergernis!

lanexxx | 28-11-13 | 09:51

@Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:45
Toch wordt ook de nationale televisie minder tolerant tegen homo`s, het is uiteraard niet zo uitgesproken als hier, maar wel duidelijk merkbaar.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:47

Af en toe is Nederland best een raar land.
Iedereen maakt af en toe grapjes zelfs Gordon.
De Chinees in kwestie heb ik niet horen zich horen uitspreken of hij het erg vond.

Alleen joop nlers vinden het een schande. maar die hebben dan ook humor als een gereformeerde.

lady blabla | 28-11-13 | 09:47

@Slipsnifter | 28-11-13 | 09:40 |

GS en Powned zijn nauwelijks massamedia te noemen. Maar doe dat op nationale televisie en je zult de toorn van de roze brigades wel voelen.
Maar ja, dat is dan ook vloeken in de kerk.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:45

De enige die je nog zonder problemen mag schofferen, beledigen en in de zeik nemen is de blanke autochtone heterosexuele man zonder handicap.

sinar2 | 28-11-13 | 09:44

@The_iron_boar | 28-11-13 | 09:43

Ik heb het filmpje alleen maar via internet gezien ;)

Koninging Beatricks | 28-11-13 | 09:44

De Zaag Zwarte Piet heeft laatst mijn linker been afgezaagt dus geen geintjes daarover of ik zie jullie bij het MDI.

Nederlander(wit). | 28-11-13 | 09:43

Waar Geenstijl het vandaan haalt dat die klachten bij het MDI zijn binnengekomen, of dat de citaten van het MDI afkomstig zou zijn, is mijn een raadsel. Het gaat namelijk niet eens over het internet (waar die I in MDI voor staat). Waar in het stukje van Geenstijl MDI staat, hoort Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam te staan. Helaas een heel andere club.

The_iron_boar | 28-11-13 | 09:43

Waar Geenstijl het vandaan haalt dat die klachten bij het MDI zijn binnengekomen, of dat de citaten van het MDI afkomstig zou zijn, is mijn een raadsel. Het gaat namelijk niet eens over het internet (waar die I in MDI voor staat). Waar in het stukje van Geenstijl MDI staat, hoort Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam te staan. Helaas een heel andere club.

The_iron_boar | 28-11-13 | 09:43

@TheLuggs | 28-11-13 | 09:40 |

Drogredeneer much?

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:41

Okee, voor alle rascismeroepers:
Als ik zie hoe vaak Gordon hier en op Powned etc. wel niet wordt aangevallen op zijn homosexualiteit dan heeft Gordon ook alle reden om ons aan te klagen.
Reetkever, rugridder, darmtoerist, poepstamper, pijpbekkie etc.
Ik heb hem daar nog nooit over horen zeiken, jullie wel?

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:40

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:20

Mee eens.. Je hoeft er zelfs geen Gordon voor te zijn: grapje in Chinees restaurant maken tegen de altijd vriendelijk lachende ober is doorgaans wat minder riskant dan heel lollig doen na het stappen in de gemiddelde shoarma tent..

havannahapper | 28-11-13 | 09:40

Rasistisch: ja maar binnen de grenzen. Moet kunnen.
Ik noem het eerder kinderachtige grappen. Deze maakte wij op de basisschool en heb ze nu wel gehoord.

El Frikandel | 28-11-13 | 09:40

@simonsniep | 28-11-13 | 09:38 " Chinezen klagen niet die naaien je waar je Bij staat"

Allemaal ?

Koninging Beatricks | 28-11-13 | 09:40

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:21
Dan moet even zozeer strafbaar zijn om grappen te maken over iemand geloof of nationaliteit. Ook grappen over omvang, brillen en andere uiterlijke kenmerken mogen niet meer. Kunnen we grappen en lachen, het kwetsende neefje van de grap niet compleet verbieden? Maar waarom alleen grappen, waarom kwetsend commentaar niet? Een algeheel verbod op kwetsen... of gaan we meteen voor een algeheel verbod om je zelf te uiten, immers kwetsing zit in een klein hoekje, en moeten we niet willen. Je zegt Hai tegen een meisje en er ontstaat een shitstorm aan kwetsingen, moeten we niet willen.

TheLuggs | 28-11-13 | 09:40

@Slipsnifter | 28-11-13 | 09:35 |

Het is ook makkelijk om niet zo moeilijk te zijn als je zelf geen minderheid bent in een land met een dominante etniciteit.

Afgezien daarvan, natuurlijk is het wel boosaardig om grappen te maken ten koste van individuen, zeker vanuit een verheven positie als jurylid. Helaas is dat inderdaad bon ton geworden.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:39

-weggejorist-

simonsniep | 28-11-13 | 09:38

Als je over Gordon had kunnen klagen zonder de discriminatie was het aantal meldingen veel hoger geweest.

Osdorpertje | 28-11-13 | 09:37

@ Janus van Anus | 28-11-13 | 09:26 | + 0 -
Lees de link even....

TheseDays00 | 28-11-13 | 09:37

Gordon moet even ophouden met die grappen, want nog even en de afhaalchinees met zijn 'Meister Proper' keuken bereidt niet alleen met zijn ongewassen gele klauwen de menu's tussen de ratten en kakkerlakken, maar spuugt er ook nog eens op....

Megalomaantje | 28-11-13 | 09:37

@Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:31
Ach, etnisch etteren..
Ik zoek er niet zoveel achter, gewoon een paar flauwe grapjes, niets boosaardigs.
Maar ja, ik ben dan ook niet zo moeilijk.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:35

Ach, met een achternaam als Heuckeroth kun je het verwachten.

gif-kikker | 28-11-13 | 09:34

Wat moet dat fijn zijn bij om zo'n MDI te werken, om te mogen zwelgen in alles wat je gutmenschenhartje kan verstouwen. Wat zullen deze helden zich verheven voelen als ze 's avonds onderweg naar huis op hun irritante ligfietsen het andere verkeer hinderen

Conan de Rabarber | 28-11-13 | 09:32

Het grote probleem is dat er in de Zielepoten-industrie miljarden omgaan. Tienduizenden banen, altijd bezet door gecertificeerde Gutmenschen van linkse komaf met studies zoals politicologie, sociologie of rechten en die dus ook een baantje moeten hebben. Het MDI is de waakhond die erop toeziet dat de voedingsbodem van deze industrie (de sociale onderklasse) wordt beschermd.
.
Wel vreemd dat ze het nu zo voor Chinezen opnemen, want die behoren eigenlijk nooit tot de onderklasse; daar zijn ze veel te intelligent en ijverig voor!

Brou Is Back | 28-11-13 | 09:32

Bij Chinezen kan je tenminste grapjes maken over hun werk.

Rest In Privacy | 28-11-13 | 09:32

@Slipsnifter | 28-11-13 | 09:27 |

Maar ik dacht dat ze meestal werden afgezeken omdat ze niet kunnen zingen en dat niet weten. Dat is wel iets anders dan het etnisch etteren van die goorlap.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:31

@lanexxx | 28-11-13 | 09:27
Dit woedt niet uit, maar wordt alleen maar erger.
Kijk maar naar dat zwartepietengezeik, komt als zeker 20 jaar ieder jaar terug.
Ieder jaar weer een tandje hoger.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:30

Beetje jammer weer
Ik ga ook maar even discriminatie melden

Ze hebben gisteren in nijkerk een davidsster aangestoken voor 1 of ander joods feest
Ik vind dit zeer aanstootgevend
Waarom mogen hun dat wel
Ik mag met kerst toch ook geen brandend kruis in een park zetten

Ik ben al dat gelul over discriminatie een beetje zat aan het worden
Leer leven met ons Nederlanders of zoek een ander land om te zeuren

elvis01 | 28-11-13 | 09:29

Nou van Leeuwen, kom maar op met dat premium abonnement, weet ik ook meteen waar dat op slaat. Mijn opinie wordt regelmatig beïnvloed door Gordon. Een van de manieren waarop hij mijn opinie beïnvloed is dat als ik zie dat hij in een programma zit ik meteen denk, zal wel ruk zijn. Ook dat is beïnvloeding van mijn opinie.

TheLuggs | 28-11-13 | 09:29

Eh nou ja ik denk dat ik wel beinvloed ben door Gordon. Gister nog weer naar de Chinees geweest voor nummertje 39, maar als ik het goed begrijp is dat dus racisme geweest?

roze_bril | 28-11-13 | 09:29

@Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:21
Als je in zo`n programma optreedt weet je dat je af wordt gezeken, daarom zijn dat soort programma`s ook zo populair.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:27

Nederland is een huil land geworden, kennelijk zijn er nu krachten bezig die alles in de ban willen doen en ons vooral monddood willen maken. Lekker laten uitwoeden!

lanexxx | 28-11-13 | 09:27

Hebben er nu Chinezen geklaagd bij het MDI of wederom links-extremistische uitkeringstrekkers met tijd genoeg om te klagen (want geen passend werk bij opleiding gevonden)?

Janus van Anus | 28-11-13 | 09:26

Het wordt echt met de dag onleefbaarder in dit tyfusland, zum kotzen..
@http://www.powned.tv/nieuws/media/2013/11/gordon_aangeklaagd_om_nr_39.html

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:24

Ik snap niet waarom die Chinezen klagen. Gordon zingt toch niet ofzo?

VanBukkem | 28-11-13 | 09:23

@cpio | 28-11-13 | 09:16
En slechts 1 van de vele voorbeelden hoe we worden geterroriseerd mbv ons eigen belastinggeld.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:22

Antipieten en racismeroepers hangen me al jaren de keel uit, maar hier hebben beledigde Chinezen gewoon gelijk.

Die man werd in een veel bekeken programma getreiterd met de platste etnische stereotypering. Iemand op een kwetsbaar moment en plein public zo dom te kakken zetten vanwege z'n etnische afkomst, dat mag van mij best strafbaar wezen.

Halve Zoolstra | 28-11-13 | 09:21

Racisme! en Discriminatie! roepen is nogal in de mode

Donkey Bong | 28-11-13 | 09:20

@havannahapper | 28-11-13 | 09:10
Je moet in dit land inderdaad niet aan de islam komen, dan wordt bij de pvda/vara/nos/staatstelevisie direct DEFCON 1 uitgeroepen en is het einde carriere.
Dat weet Gordon ook wel.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:20

Dat hele MDI is zelf een zwaar overbodige geldverslindende grap!

cpio | 28-11-13 | 09:16

Quinsy Galio.

Jackanders | 28-11-13 | 09:15

Huh? Waarom wordt mn chinese proza weggejorist?Discriminatie.
Dr stond alleen maar: Gordon is een stommerd. Hij heeft niet lief gedaan tegen chinees. Sambal bij?

kutfries | 28-11-13 | 09:12

12...? Chinezen zijn niet zo snel onder de indruk. Ik wil niet weten hoeveel klachten (en vooral doodsbedreigingen) er binnen waren gekomen wanneer hij een moslim voor schut had gezet.

Vip3r | 28-11-13 | 09:12

EllaRouvoet | 28-11-13 | 09:08 |
Klap op iemands bek levert niet zoveel geld op als aangifte van discriminatie.

Kafkaatje | 28-11-13 | 09:10

Ikdus | 28-11-13 | 09:05 |

Je moet er toch niet aan denken als Gordon een Marokkaanse paaldansende moeder had nagepraat (met quasi lollig Marokkaans sissend accentje) en had uitgezwaaid met een paar jolijtige dijenkletsers...

Nederland was te klein geweest (vergeet dan even het beeld van dat paaldansen, de kern lijkt me duidelijk).

havannahapper | 28-11-13 | 09:10

@havannahapper | 28-11-13 | 09:02
Ja, dat mag, op de Duitse tv worden nederlanders ook regelmatig uitgemaakt voor kaaskoppen of iets in die richting.
Maak ik me ook niet druk om.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:08

Toen ik vroeger gepest werd, gaf ik ze gewoon een klap op hun bek. Wat is er misgegaan?

EllaRouvoet | 28-11-13 | 09:08

@gobler | 28-11-13 | 09:04
Dan hoor ik nog liever die belegen grapjes op tv dan dat eeuwige "progressieve" wegmetons gelul.

Slipsnifter | 28-11-13 | 09:06

@TuurlijkNiet
Een IQ van 100 is het gemiddelde. IQ in een populatie is mooi gaussiaans verdeeld dus ligt 50% van de populatie onder dit gemiddelde en 50 procent erboven. Het pleit niet voor jouw IQ dat je denkt dat 80% onder de 90 scoort.
Tenzij het een glapje is Tuurlijk.

wolffman | 28-11-13 | 09:05

De inwoners van Nederland hebben het een beetje te druk met zich gekwetst voelen.

Nou moet ik zeggen dat ik ook heb overwogen me gekwetst te voelen na het lezen van die grap. Die Gordon heeft dus echt geen niveau.

Op zich wederom het bewijs dat een Chinees zich niet zo druk maakt. Maak dergelijke grappen over bepaalde andere bevolkingsgroepen/religies en er hadden ambassades afgefikt geworden.

Ikdus | 28-11-13 | 09:05

@TuurlijkNiet | 28-11-13 | 08:56 | + 2 -
ik heb Gordon nog nooit op een leuke grap betrapt. Wel veel op grappen met een enorme baard.

gobler | 28-11-13 | 09:04

@Wakkere

Heerlijk :)

DeRustige_ | 28-11-13 | 09:03

Laatst trad er in dat zelfde programma een Duits stel op. Toegegeven, het leek nergens op maar diezelfde Groldon had zijn anti Duitsers lolbroek aan en beledigde de man en vrouw tot op het bot met treurige, voor de hand liggende vergelijkingen met de Duitsers in W.O.II. Ik heb er werkelijk niemand over horen klagen..

Dat mag blijkbaar, Duitsers beledigen..

havannahapper | 28-11-13 | 09:02

Gerard Joling!

JeBaas | 28-11-13 | 09:02

OT Hoe gaat het met de supporter?

Einde van de Domheid | 28-11-13 | 08:59

Er is alleen maar goede en slechte humor en laat ik het positief benaderen ... Gordon maakt héél soms een leuke grap.

Simon_GS | 28-11-13 | 08:59

Als ik Chinees in Nederland was zou ik dat meldpunt aanklagen wegens stigmatisering van De Chinees als huilie.

Meer van Dit | 28-11-13 | 08:58

Waar gaat dit naar toe? Straks mogen we ook geen grappen over Gordon meer maken…

zirk | 28-11-13 | 08:58

euh, van leeuwen, je vergeet dat 80% van de Nederlanders een lager IQ heeft dan 90..

Daarbij maakte Gordon een karikatuur van een Chinese persoon. Is misschien een beetje beledigend, maar een belediging is nog niet direct racisme of discriminatie.

Het was discriminatie (uitsluiting of als de persoon in kwestie anders was behandeld.) geweest als de kandidaat het podium niet mogen betreden vanwege zijn afkomst. Als Gordon dus ook grapjes over andere kandidaten heeft gemaakt, is het dus geen discriminatie, maar gewoon een slechte grap. Maar iedereen schijnt even te vergeten dat die ook nog bestaan..

TuurlijkNiet | 28-11-13 | 08:56

@marshmallow | 28-11-13 | 08:52
Ja, laten we grapjes maar verbieden, voor je het weet kwets je iemand.
Laten we praten anders gewoon maar helemaal verbieden.
Praten in het openbaar alleen toestaan als de politie iets aan je vraagt, en anders net als bij wildplassen een boete van 380 euro.

Slipsnifter | 28-11-13 | 08:56

Hoe heet een adoptie-kind uit China?
Een afhaalchinees

Waarmee vieren de Chinezen nieuwjaar?
Bami pangpang

Er staat een Chinees voor een seksboetiek naar binnen te gluren.
Komt daar een 6 jarig plaatselijk inwonertje van de gemeente bij hem te staan en zegt:
“Nu kun je wel je ogen open doen hé!”

Ik was laatst in een Chinees restaurant.
Komt er een bloedmooi Chinees meisje naar me toe en vraagt: “Wilt u menu?”
“Doe maar straks,” zeg ik, “ik wil eerst effe eten.”

In een Chinees restaurant vraagt een ober aan zijn Chinese collega:
“Voor wie is deze groentesoep?”
“Oh”, zegt de collega, “die is vool die meneel met die blonde snol”

Een Chinees stel gaat trouwen.
De huwelijksnacht is daar en ze liggen naakt tegen elkaar aan.
Hij zegt geruststellend: “Liefste, ik weet dat dit jouw eelste keel is.
Ik zal het heel voolzichtig met je doen en je alles geven wat je wilt, ALLES wat je maal wilt.”
Zegt zij: “Dan wil ik glaag nummeltje 69.”
Waarop hij haar verbaasd aankijkt en zegt: “Jij wilt gebladen Peking eend?”

Ze hebben bij de Chinees nu ook een sex-menu.
Babi gangbang

Waarin zit een Chinese invalide?
In een lolstoel

Wie zijn in China tegen negers?
De Kroepux Klan

Welk getal hoort niet in dit rijtje thuis?
2-4-34-56-78-96 ?
34 hoort niet in het rijtje thuis.
34 is een bami-gerecht, de andere zijn nasi-gerechten

wakkere_nederlander | 28-11-13 | 08:56

Alleen door het feit dat 99% van de Nederlandse media wordt beheerst door louter Links Gutmensch pseudo-journalisten, dat dit continue het nieuws haalt.

Zelfs lokale media zitten vol met d66/groenlinks/Partij van de Achterlijke hypocrieten. Het woord Zwarte Piet is in ALLE lokale weekbladen in de complete provincie Utrecht weggejorist. Waanzin! Net als die halftamme klachtenboeren met hun goed-getimede-door-links-journalistenland-massaal-overgetypte-persberichtjes.

de Voorzittert | 28-11-13 | 08:56

Ik vind het belachelijk. De mensen voelen zich steeds sneller beledigd, meestal opgehitst door slechts een persoon die zijn grieven mag uiten bij Pauw en Witteman. Het kuddevolk volgt dan al gauw. Sint mag geen kruis meer op de mijter, nergerzoenen, neger, zwartepiet, etc.
Over Chantal Janzen wordt niets gezegd nadat die iets zei over de naam van die man. Wel mag een bontkraagje in de trein een conducteur verrot schelden of een bejaarde beroven. De volgende dag hoor je er niets meer van, terwij Gordon de zondebok is.

Zaniker | 28-11-13 | 08:54

Chinezen klagen nooit. Kennelijk zit het ze hoog. Dat moet je dan wel serieus nemen dunkt mij.

Bigi Bana Boy | 28-11-13 | 08:53

Beste Gorden,

Uw grappen zijn net zo grappig als uw zangtalent.

Met vriendelijke groeten,

Kim

Kim Samsung | 28-11-13 | 08:53

Ik had 12 Joop reaguurders verwacht, maar ja, ook daar zitten ook Mei-Li's tussen.

flashforward | 28-11-13 | 08:52

Sommige grapjes doen pijn; dat is ook precies de reden dat de zieke geest van Gordon ze zo makkelijk uitdeelt aan anderen.

marshmallow | 28-11-13 | 08:52

Ja, maak maar grapjes over dat MDI. Lach maar!
Zonder zulke instellingen zouden (alweer) de meest vreeselycke dingen gebeuren hier in den polder.
Graag verwijs ik hierbij naar de verrichtingen van meneer Godwin, welbekend bij linkse allesvrezers, die zo'n 80 jaar geleden zijn bloksnor aan groot publiek kon tonen. Alleen maar omdat niemand toen de moeite nam om jaarlijks wat luttele miljoenen te betalen aan een paar wakkere linkse kameraden, immer waakzaam rond het koffieapparaat op de linkse stichting.

Eat that VanLeeuwen!

Jan Passant mk2 | 28-11-13 | 08:52

Is het een dilemma?('Meldpunt' of 'altijd geile grapjes'?)
Nee hoor, Gordon, tel je geld en bok fijn op!

Einde van de Domheid | 28-11-13 | 08:51

-weggejorist-

kutfries | 28-11-13 | 08:51

Hee Van Leeuwen, met je nasale stem. Je hebt stom haar!
*klacht afwacht*

DoOne | 28-11-13 | 08:51

En waar kunnen de mensen die zich niet gediscrimineerd voelen terecht?

Precies. Nergens.

Magdatkandat | 28-11-13 | 08:50

Boeie, als dit zorgt dat Gordon met de noorderzon van de buis verdwijnt is dit een goeie zaak!

* | 28-11-13 | 08:50

Grapjes doen geen pijn. Gordon doet pijn.

En als ze met deze 13 klachten die nikszeggende inhoudsloze domme rugridder van de buis kunnen krijgen - mijn zegen hebben ze.

Snackbar van Allah | 28-11-13 | 08:50

Die Gordon heeft wel een probleem als 'ie de komende jaren een keer een maandmenu gaat halen..
"de wlaak zal niet zoet zijn"

havannahapper | 28-11-13 | 08:48

Ik heb niks met Gordon maar we gaan nu wel een beetje te ver...

joyriders | 28-11-13 | 08:48

Ik heb bij het Meldpunt Discriminatie melding gemaakt van discriminatie door de overheid op basis van inkomen en bezit. Nooit meer wat van gehoord. Bij deze de oproep...

ZDEV | 28-11-13 | 08:47

Vandaar dat ook geen enkele zichzelf respecterende omroep Maxim Hartman wil hebben.

DeRustige_ | 28-11-13 | 08:47

Komt een Chinees met een kikker op zijn kop bij de dokter. "Wat is het probleem vraagt de dokter ?". Ik heb een tumor aan mijn reedt antwoord de kikker.

Dat mag dus niet meer ?

netniet | 28-11-13 | 08:47

Preach van Leeuwen! Maar er zijn nou eenmaal veel mensen die onder dat iq van 90 blijven.

shamehair | 28-11-13 | 08:45

Dus 16.999.987 mensen hebben niet geklaagd.

Afgerond heeft 0.000% van de Nederlanders geklaagd.

Waar hebben we dat hele MDI nog voor nodig?

Blijft natuurlijk dat Gordon wel gewoon een lul is, maar dat was hij ook al voor zijn Chinese 'grapjes'.

Koninging Beatricks | 28-11-13 | 08:45

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken