Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GS-zomercursus: veilig barbecuen

BBQganger.jpg Lekker zomer, lekker weg in eigen land. Aangezien de zon nu alweer twee maanden snoeihard straalt en Nederland zucht onder gesmolten asfalt, dode mussen in de dakgoot, gortdroog landbouwland en gegrilde bejaarden kunt u als thuisblijvende valantievierder maar één ding doen: barbecuen. Beter bekend als BBQ. Gezellig met een sixpack bier en driehonderd vrienden op het balkon wat vlees roosteren en tot diep in de nacht de buurt wakker houden. Een leukere en betere Joods-Christelijke traditie bestaat er eigenlijk niet. Maar, daar gaat het al mis. BBQ is niet zomaar "leuk" en "gezellig". BBQ is topsport. BBQ is een specialisme, slechts geschikt voor getrainde manarchisten en vakkundig opgeleide macho's. Maarja, Nederland he, daar doet iedereen zomaar wat. Hup, die wegwerp-BBQ het balkon op en fikken maar. Resultaat: huilen, naar mamma rennen en elke zomer weer honderden mensen die er ineens uitzien alsof ze uit Volendam komen/familie zijn van Nikki Lauda*. Zegt dus ook De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, en die kunnen het weten. Eigenlijk luiden ze een beetje de noodklok. We stevenen af op een BBQ-ramp van Bijbelse proporties mensen! Dit kan zo niet langer! Daarom biedt Geenstijl op geheel ideeële gronden u deze GRATIS cursus BBQ aan. Op hbo-niveau dus als u uw schoenveters kunt strikken kunt u ook deze cursus met goed gevolg afronden. Let u op? * = doorhalen wat beter bij uw leeftijd past. Spiritus: Veel mensen gaan voor het aansteken van de BBQ zitten klooien met veilige aanmaakblokjes of ander getrut. Nergens voor nodig. Er is spiritus! De beste manier om spiritus te gebruiken is om de spiritus vanaf korte afstand op een reeds fikkende barbeque te spuiten. Denk er om: ALTIJD VAN U AF SPUITEN IN DE RICHTING VAN UW KINDEREN! Idealiter doet u dit binnenshuis, in een tent of op een heel klein balkon. Als u er maar wel voor zorgt dat u de hele fles leegspuit en af en toe probeert wat zuurstof inclusief reeds brandende spiritus terug in de fles te zuigen. Vlees: Vlees is lekker. Vlees is goed. Vegetariers en veganisten zijn een soort vrouwen maar dan nog lachwekkender. U gebruikt de BBQ kortom voor vlees, niet voor andere fancy fingerslowfood of iets gays als vis (bluefintonijn uitgezonderd). Maar, goed vlees bereiden brengt risico's met zich mee. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u kip en ander vlees met elkaar mengt. Het beste kunt u dit vlees ruim van te voren bereiden en dan in de zon zetten. Hamburgers en worstjes moeten zo kort mogelijk op de BBQ zodat ze lekker rood en rauw blijven van binnen. Vooral kip smaakt het beste als het vanuit de volle zon heel kort op de BBQ heeft gelegen, zodat de buitenkant lekker zwart is, en de binnenkant mooi rauw. Grillen: Vlees grillen is een ware kunst. Het lijkt zo makkelijk, even een lap kalf op de grill flikkeren, wachten en klaar. Maar zo werken zaken in het leven dus mooi niet. Bij de BBQ is het heel belangrijk dat het vlees lekker zwart wordt. Hoe zwarter hoe beter. Er wordt ook wel gezegd dat niet-zwart vlees kankerverwekkend is, en wie wil er nou kanker? Vlees pikzwart grillen gaat het beste als u in plaats van gloeiende kolen flink hoge vlammen gebruikt. Van die vette gele vlammen. Hoe geler hoe beter. De eerder genoemde fles spiritus speelt daarin een belangrijke rol, maar ook mengsmering uit de brommer, kerosine of (maar dan moet u wel goed voorverwarmen) diesel kunnen u daarbij helpen. Kinderen: BBQ is bij uitstek een kinderfeest. Niets leukers voor dreumesen om lekker in de tent met vuur te klooien. Ideaal is het als u voor de kinderen een apart hoekje creeërt met aanmaakblokjes, kooltjes en wat restjes spiritus. U heeft dan geen kind meer aan ze zodat u zich kunt concentreren op het BBQ-werk. Zorg er altijd voor dat kinderen in de buurt blijven van uw BBQ. Ten eerste is de BBQ lekker warm en ten tweede leren kinderen pas echt goed BBQ'en als ze het van jongs af aan thuis meekrijgen. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat de kinderen lekker veel halfgaar vlees eten. Een biertje daarbij mag best. Brand: Als u het goed doet, staat iemand vanzelf een keer in de fik. Het is dan van LEVENSBELANG dat u snel en op de jusite manier handelt: - Beweeg zo veel mogelijk. Vuur heeft zuurstof nodig. Door op de grond te gaan liggen rollen krijgt het vuur te weinig zuurstof en dat moeten we niet willen. Hoe meer u met uw handen wappert en paniekerig heen en weer rent, hoe beter. - Koel de brandwonden NOOIT met water. Het beste kunt u durze zalfjes gebruiken of de nog verse brandwond afdekken met een gebruikte theedoek. Wilt u toch water gebruiken denk dan ook eens aan warm water of slootwater. - Begin zo SNEL MOGELIJK met krabben aan de brandwonden en houdt ze zo warm mogelijk. U kunt hiervoor wat kooltjes gebruiken maar ook een föhn. - Als u gaat BBQ-en kunt u het beste synthetische kleding dragen. Niets fikt beter en laat mooiere afdrukken op de huid achter dan synthetische kleding. Een leuk trainingspak of een flink glimmende nepzijde kamerjas zijn uitstekende kledingstukken voor een succes-BBQ. BBQ aanhouden: U heeft met veel spiritus of bijvoorbeeld goedkope brandgel van de Aldi uw BBQ flink in de fik gekregen. Dat wilt u dan natuurlijk wel zo houden. Een goede manier hiervoor is met een fietspomp telkens lucht in de BBQ te blazen. Hierdoor komen lekker veel as- en roetdeeltjes vrij en kunt u gloeiende kooltjes richting het gezicht van uw kinderen blazen. Ook handig is het om voortdurend als een mongool op speed met een stuk karton boven de BBQ te gaan staan wapperen. Hoe meer deeltjes vrij rondzweven en op uw vlees belanden, hoe lekkerder. Omgeving: de BBQ is er niet alleen voor u, maar ook voor uw omgeving. BBQ dan ook bij voorkeur in een gortdroog bos- heide- of grasgebied. Het is erg handig als u er middels fietspomp of kartongewapper voor zorgt dat gloeiende deeltjes over een groot gebied worden verspreid. Bij het BBQ'en in droge natuur zorgt u er natuurlijk voor dat u geen blusmiddelen achter de hand houdt en dat u niet uw vuurkuil afbakent met stenen of iets dergelijks, dat kan contact met de omgeving ernstig bemoeilijken. Tot zover deze superhandige zomercursus. Namens de hele redactie van GS wensen wij u veel BBQ-plezier en vooral: smakelijk eten!

Reaguursels

Inloggen

1: koken op de bbq is voor koks, bbq-en is voor de gezelligheid.
2: webers = dure *&^dingen waar goedkoop even goed werkt. (een man zou dat niet weten, die kan in de duurste weber nog geen fik stoken)
3: aanmaakblokjes zijn voor mietjes, probeer eierdozen en je gevoel voor fikkie stoken
4: grote lappen vlees gaan te traag: van tevoren stokjes klaarmaken scheelt in de kruisbestuiving en is lekker snel klaar.
5: Zoals gezegd, mannen kunnen geen fatsoenlijke fik stoken al hing hun leven ervan af, dat laat je aan de vrouwen over. Zeker als je naast je buren wilt blijven wonen. Of iets eetbaars wilt fabriceren. Of uberhaupt wilt blijven ademen.

bloodyhellpuntnl | 23-07-12 | 23:45

@verwilderd | 23-07-12 | 10:06
Daar maak je dus géén grappen over!
Ze zijn daar zo snel aangebrand over........

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:34

@abc_mentaliteit | 21-07-12 | 22:56
Jij bent dus ook zo iemand die denkt dat de kolen de smaak geven aan het vlees?
Nee, het zijn de vleessappen die op het hete deel van de BBQ druppen!.
Kun je écht aan je slagert vragen hoor!

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:30

@The immortal | 21-07-12 | 22:23
Dat bedoel ik! Échte mannen lopen geen voedselvergiftiging op !
Serieus, BBQ al jaren en idd die kruisbesmetting.....
Overal het kudt aan en nooit ziek (ook de gasten niet)geweest!
Vanavond hier in de stad naar de Kermis (013) das veel gevaarlijker!
Broodje salmonella,en van die braadworsten die al even liggen te broeien......

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:28

@President Babboe Bab | 21-07-12 | 21:11
Jonguh! Patsert! Uilskuiken!
Een Horeca blik waar bv Augurken (2.5 liter) in hebben gezeten kost niks bij onze shoarmaboer!
Paar gaten onderin boren en je hebt je chimnystarter sukkel!

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:23

@deraderendraaien | 21-07-12 | 20:45
Hier een hele goede band met de buren.......
Buurman roept nadat ze klaar zijn : "Wil er nog iemand iets van de bbq?!
Toen mevr. Hoan aangaf wel een speklap te lusten vloog alle overgebleven vlees over de schutting vergezeld van stokbrood, alluminium bakjes,gebruikte satéstokjes e.d
We lagen dubbel en de hond heeft nog nooit zoveel vlees gegeten!
De moraal van dit verhaal?
Als je de zaak leuk aanpakt kom je echt óveral mee weg!

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:19

@faz | 21-07-12 | 20:16
Dikke pisnicht!

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:08

@ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:04
Beetje zoiets?
www.wunderground.com/blog/palmettobug5...
Dat bestaat hier ook al ff.
Totdat de Appie van die kunststof karren ging gebruiken........

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 17:05

@James St John Smythe | 21-07-12 | 19:16
Die rednecks zijn GOUD!
Flikkeren werkelijk de grootste stukken vlees op de grill.
Hier ooit op hun advies een rollade van ong.2 kilo indirect gegrild.
Heeft er 5 (!) uur in gelegen en vrouwlief die net haar tandjes had laten trekken had m voor helft op.
je kon m eten met een rietje, zó mals......

lilluke halve hoan | 23-07-12 | 16:54

"leuke woordspeling" voor de verbrande volendammers ook..!
lollig joh.. brusselmans zn moeder zit daar zeker niet tussen..

verwilderd | 23-07-12 | 10:06

Hey ,is da t Bertje Brussen op die pic ...... pik

strokermcguirk | 23-07-12 | 07:59

We zijn goed bbq-en volledig verleerd. Net als goed autorijden, goed motorrijden en goed neuqhen, trouwens. Goed wonen ook. Sinds Joop den Uyl het een 'recht' is gaan vinden dat dombo's hetzelfde moesten kunnen als intelligenter volk, is het volkomen uit de klauw gelopen. Ongevallen bij de vleet en altijd 'de schuld van anderen of iets anders'.. Ja, laat een aap met lucifers spelen en je krijgt brand. Laat een dombo met een bbq spelen en 'Beverwijk' ligt vol...

blaster | 22-07-12 | 19:11

Belangrijkste tip vergeten. BBQ opstellen in islamwijk en zo vroeg mogelijk beginnen etensgeuren te verspreiden. Bij voorkeur varkensvleesch uiteraard. Zal ze leren, met hun ramadan.

Alph Bolkenstein | 22-07-12 | 15:27

BBQ is voor sukkels die niet kunnen koken.

commiehunter | 22-07-12 | 15:02

Goed beschouwd is BBQ-en iets voor tokkies. Een beetje vent heeft het of veel te druk of veel te druk gehad om hiervoor zoveel tijd uit te trekken. Je ziet het vaak ook aan de bouw van de BBQ-ers. Te vet terwijl BBQ-en helemaal niet vet is. Die bouwen ze de rest van de week op, die laag.

The immortal | 22-07-12 | 12:20

@lulde de behanger | 21-07-12 | 19:12

Als je een hond hebt die in de magnetron past dan ben je inderdaad een echte lul de behanger.
Dat is een cavia.

azijnsnuivert | 22-07-12 | 12:03

@Reinaert | 21-07-12 | 20:25
Ehh, met houtskool krijg je een kippenpoot ook wel gaar hoor, je moet ze alleen niet midden in het vuur flikkeren.

aardt | 22-07-12 | 11:26

Allemaal koppen dicht. Kooltjes zijn gay. Gewoon propaan gas. Lomp, snel en hard grillen met die handel op zijn Texaans. Niet dat stomme Hollandse gekneuter met 'kooltjes'

rdeman | 22-07-12 | 10:36

Wapperen of fietspomp? Ik gebruik altijd de compressor. Dat zet pas zoden aan de dijk

kaaskop13 | 22-07-12 | 10:31

@abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:15
Dan heb je vast een Apple. Of een Saab?

Toine Tussenbeen | 22-07-12 | 09:43

Satire is ook een vak en Bert Brussen beheerst het niet. Wat een schoolkrantniveau.

Uriël Fack | 22-07-12 | 08:52

ALs er één platvloerse, domme macho-bezigheid is, is het wel BBQ-en. Zogenaamd stoere, stuurs kijkende en uitermate ernstige mannen die zich, gestuurd door oerdriften, de grote held van de BBQ wanen. Vrouwtjes bewonderend er naast..... Ik moet altijd erg lachen als ik zie hoe bepaalde mannen zich ontzettend belangrijk voelen als ze trots aan het vlees staan..... Hahahaha !!!! Wat een onzinnige activiteit ! Veel salmonella en brandwondjes gewenst, stoere testosteronbommen !

paul de vries9779 | 22-07-12 | 08:47

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:15 |

U heeft belangen in Weber? In uw geval, waarbij kennelijk Weber noodzaak is, praten we over BBQ' en voor dummy's. Bij winkels als Blokker en Marskramer heb je voordelige gietijzeren BBQ's. Deze zijn heel solide en staan laag bij de grond. Al jaren gebruik ik deze met veel plezier en succes Pas na 10 jaar is het nu tijd voor een nieuw exemplaar. Het is cool om voor 29 euri jaren een goede BBQ te hebben. Het gaat er om hoe je er mee omspringt, want ook met Wevers gebeuren ongelukken. Liever een goedkoop ding en een goed stel hersens, dan een elite dude met een Weber.

Ton Plafond | 22-07-12 | 08:38

Begrijp ik nou goed dat je alles in dit artikel precies andersom moet doen? Grappig zeg.

deministerpresident | 22-07-12 | 07:47

Niveau schoolkrant dit, Bert!

Hyronimusch | 22-07-12 | 06:59

Lijkt wel een handleiding voor een dagje Auswitch!

Beelzebob | 22-07-12 | 06:00

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:38

'gezellig'? Niks gezellig. Arremoede.
Voor dat geile starterskit van je kan je 2 dozen schultenbrau kopen en een vette hap na, altijd gesjelliger.

Gauw...MeJas | 22-07-12 | 04:45

Laat kinderen ook vooral in een synthetische tent wat spelen met aanmaakblokjes, kaarsenvet en wat pallethout.

Overigens kun je een BBQ ook mooi met oude autobanden stoken. Rookt als de neten, maar wárm dat het is!

Boris Poepnagel | 22-07-12 | 01:57

Niks geen bbq
de rookoven ,
dat is pas lekker eten
hoor ik niemand over
dan ik maar

watsinneneem | 22-07-12 | 00:17

Houdt uw omgeving schoon! Na afloop van uw BBQ kunt u het beste de kooltjes direct in de kliko mikken, samen met wat oude kranten of het Geenstijl verkansieboek.

kon-tanus | 21-07-12 | 23:42

@abc_mentaliteit | 21-07-12 | 23:15
Hallo, ga niet in mijn eentje uit eten.
Doe dat alleen in tenten waar je bekenden tegen komt kan je ook zo maar met een man of 10 aan tafel zitten.

Uw Verzekeringsadvis | 21-07-12 | 23:42

BBQ'en is voor Turkse gezinnen (minstens 20 personen) in een grotestadspark!

jojo1956 | 21-07-12 | 23:35

Ja, lekker weer cowboytje spelen in de tuin. Jezus wat banaal en tribaal!

jojo1956 | 21-07-12 | 23:33

DOM artikel.

mental K | 21-07-12 | 23:31

@Uw Verzekeringsadvis | 21-07-12 | 23:09 | + 0 - En scheelt in Nederland tevens een hoop gezelligheid. In Spanje snapt men dat veel beter: daar zit je (net als met een BBQ) lekker relaxt aan de tapas. Geen ober die je wegkijkt, geen (zwaar tegenvallend) stuk vlees met jus als hoofdverecht. Gewoon lekker een avond tafelen, en bestellen wat je lekker vindt!

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 23:15

Uit eten gaan, scheelt een hoop gedoe.

Uw Verzekeringsadvis | 21-07-12 | 23:09

@BSE rundfunk | 21-07-12 | 22:31 Electrisch BBQen haalt het natuurlijk never nooit bij een mooie houtskool grill. Ook voor u: koop nou gewoon zo"n starters-chimney van 3 tientjes. Hoef je nooit meer te kloten, en ben je de hele avond lekker aan het grillen op kooltjes!

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 22:56

Dat plaatje doet me aan mijn pizza denken.

Nifilheim | 21-07-12 | 22:48

De laatste tijd maak ik de barbecue aan met een onkruidbrander, een soort wandelstok met een gasbus aan de korte kant. Werkt prima.
Ter verhoging van de feestvreugde heb ik enkele tientallen kogeltjes uit opengesneden Romeinse kaarsen achter de hand. Als iedereen is uitgegeten gooi ik er een paar in de gloeiende as. Heb je groene, gele en rode lichteffecten.
Mooi man.

Toine Tussenbeen | 21-07-12 | 22:32

BBQ: een hoop gekloot om niets.
Koop een elektrische compact grill van het betere soort, klap het ding open en daar heb je je BBQ.
Simpel te gebruiken en eenvoudig schoon te maken.

Rest In Privacy | 21-07-12 | 22:31

Erg leuk en humoristisch artikel. Ik moest er tenminste smakelijk om lachen. Een beetje satire kan toch zeker nooit kwaad.

Greetje Duisenberg | 21-07-12 | 22:31

Het goede nieuws van het mooie weer deze maand??? Nou??? Er zullen geen moslims je dag verzieken door ergens te BBQ-en yessssssssssssssssssss (ramadan weet je)

The immortal | 21-07-12 | 22:23

Als je niet tegen verbrand/rauw vlees tegelijk kunt en naar de wc moet voor kruisbesmetting dan zul je nooit je mankaart helemaal kunnen verdienen.

The immortal | 21-07-12 | 22:20

De poor man's BBQ:
winkelwagentje+oud pallet+bierkratjes als zitjes.
Gitaar erbij en iedereen meezingen met Bob Marley...

King of the Oneliner | 21-07-12 | 22:02

Pica: Lord of the rings- Orc opmaken.

azoturie | 21-07-12 | 21:38

Dit topic bewijst het weer: Bert Brussen blijft toch het leukst wanneer hij niet geforceerd grappig probeert te zijn.

mijntweecent | 21-07-12 | 21:17

Een Weber is geen bbq. #feit

Parsons | 21-07-12 | 21:15

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 21:00
Ik zie mijzelf als een roepende in een kale culinaire woestenij. Een simpel ding als een chimney starter... de meest briljante uitvinding naast de afwasmachine en ze lopen nog steeds te kloten met spiritus en aanmaakblokjes. Nederlanders weten weinig tot niets van echte BBQ.

President Babboe Bab | 21-07-12 | 21:11

Aankomende week nog even geen BBQ voor mij helaas, de tuin gaat op de schop... maar als ie klaar is gaan we hem inwijden met een gezellig tuin feest met BBQ!
Ik hoop dat het zonnetje voorlopig dus blijft schijnen.

deraderendraaien | 21-07-12 | 21:10

@President Babboe Bab | 21-07-12 | 20:55 | + 0 Exact! U heeft het tenminste begrepen.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 21:00

"durze zalfjes"..? Doe die spellingsjekker 'ns aandoen.

Jerry Nick | 21-07-12 | 20:59

-weggejorist-

benjamin2414 | 21-07-12 | 20:58

@blikjegrolsch | 21-07-12 | 20:49
Uiteraard! met flink veel olie natuurlijk, en ook de mayo er vast op.

deraderendraaien | 21-07-12 | 20:56

Koop een Weber voor 200,- en een chimney starter voor 30,-, het beste vlees van een slager (geen supermarktzooi) en ontdek BBQ! Bekijk 20 duizend BBQ filmpjes op YT (bijvoorbeeld BBQ Pit Boys). Indirect heat en tijd, het maakt zo ontzettend veel uit.

President Babboe Bab | 21-07-12 | 20:55

BertBrussen is duidelijk één van de mindere stukjesschrijvers van Geenstijl. Zelfs van Rossem is hem straatlengtes voorbij gestreefd.

Elmauro | 21-07-12 | 20:55

@blikjegrolsch | 21-07-12 | 20:49
Met een originele 'Bert Blussen' binnen handbereik, moet dat geen probleem zijn.

Jackanders | 21-07-12 | 20:55

"En verder de salades, frietjes,"

Ah! U frituurt uw frieten natuurlijk in een open frituurpan op open vuur?

blikjegrolsch | 21-07-12 | 20:49

Wederom een pareltje, Brussen... *kuch*

ojédiaré | 21-07-12 | 20:48

@Speertjespunt | 21-07-12 | 20:42
Of je nodigt de buren gezellig uit.
Of heb jij niet zo'n goede band met de buren.

deraderendraaien | 21-07-12 | 20:45

@blikjegrolsch. Een verbod op vuurwerk is reeds in de maak. Daarna de ( CO2 uitstotende) BBQ, en over 3 jaar sta je met een gehoor beschermende koptelefoon bij je espresso-apparaat.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:43

Er ontbreken een paar zaken: Muziek lekker hard, dat je gasten elkaar bijna niet meer verstaan, ies gezellig. Vindt de buurt ook leuk, is wel zo sociaal. Uiteraard laten we al onze troep overal slingeren en als klapstuk; hoe bezopener je bent, des te beter. Des te debieler ga je ook lekker doen, des te ontoerekeningsvatbaarder ben je voor de rechter.

Speertjespunt | 21-07-12 | 20:42

@Ing. eslapen | 21-07-12 | 20:24

Uitlokking. Waar ik maar wat graag op reageer:

"Vrouwen zijn net als biefstukken: hoe meer je ze slaat, des te zachter ze worden".

Niet mijn woorden maar die van Marcus Valerius Martialis. Klagen kan bij hem.

Reinaert | 21-07-12 | 20:40

Ik vind een visje juist lekker van de BBQ Bert.
En verder de salades, frietjes,broodjes met tapenade en de wijn.. vooral veel wijn! Ow... en een zonnig muziekje natuurlijk om de calorieën weer weg te dansen.

deraderendraaien | 21-07-12 | 20:40

Ach, jelui lacht nu maar jaarlijks komen dus mensen in het brandwondencentrum terecht omdat ze bovenstaande dingen ECHT hebben gedaan. Aanmaken met spiritus enzo. Vuur blussen met alcohol, BBQ op de gortdroge heide, you name it, the guys at the first aid have seen it.
Waarom de PvdA de BBQ nog niet heeft verboden is mij een raadsel.

blikjegrolsch | 21-07-12 | 20:38

@daniel37 | 21-07-12 | 20:05

Een ECHTE man heeft een vehikel dat op kerosine rijdt. Braadt ook een stuk beter, is mijn ervaring.

omanders | 21-07-12 | 20:35

Ik heb geen idee of en waarom dit een leuk artikel is; tl;dr enzo. Maar als het over BBQ gaat zeg ik altijd maar: Stratosferische napalmbombardementen braden het best!

www.youtube.com/watch?v=fEPL7R8mXmE

omanders | 21-07-12 | 20:32

@Reinaert | 21-07-12 | 20:18
Rofl. Creme brulée.

LibertasSimplex | 21-07-12 | 20:31

BBQ is voor klootjesvolk. Met z'n kiloknallers.

Montgomery Burns | 21-07-12 | 20:30

@Bart_Bart | 21-07-12 | 20:21 | + 0 - Bij mij doet vriendin lief (verder een geeemancipeert ding) de voorbereidingen, salades en marinade. Ik steek de starterkit aan, en zorg voor wat lekkere wijn (witte Sancerre, goede Rosé) en een krat Bitburger.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:29

Dit is denk ik het meest stompzinnige artikel dat ik ooit op deze site heb gelezen!
Ga vooral zo door...

Glas Koning | 21-07-12 | 20:27

@Stekeltje | 21-07-12 | 20:18

Elektriek BBQ'en roeleert grote tijd. Iedereen doet er lacherig over maar dra 'ze' éénmaal een hap genomen hebben is dat gezeur over het algemeen direct verstomd. Goed, het kost je wat meer tijd maar da's dan ook precies de bedoeling: ik heb mijn kippenpoot liever gáár dan uitwendig gecremeerd doch inwendig rauw.

Laat ze maar lachen. En de slingerschijt krijgen.

Reinaert | 21-07-12 | 20:25

Fonduen beschaafder? Das gewoon je vlees frituren.
fender05 | 21-07-12 | 19:18
Inderdaad !! Alles valt te frituren. En microben maken geen kans in de frituur, vandaar dat je zowat alles in zo'n frikandel kan stoppen zonder dat je een proces aan je broek krijgt. En ik kan het weten !

Nonkel Frituur | 21-07-12 | 20:23

@abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:17
Ik wilde gewoon dat spreekwoord plempen, maar heb er zelf ook niets op tegen.

Anderen doen toch altijd het werk en terwijl ik gewoon rustig kan vreten, drinken en praten.

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:21

@Cuyahoga | 21-07-12 | 20:14
Ja, Amsterdam-Zuid. Als je op de A10 komt vanuit Utrecht, de eerste Wormhole rechts. Dat is de snelste intergalactische verbinding van dit moment. Circa tien minuten, en je hebt ook nog Wifi.

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:19

@LibertasSimplex | 21-07-12 | 20:11

Gewoon de föhn er op zetten: www.svmilitaria.com/images/larry%202.j... . Overigens ook de perfecte vervanger voor aanmaakblokjes, spiritus en Zippo's. Om over de crème brulée nog maar niet te spreken natuurlijk.

Omnomnomnom.

Reinaert | 21-07-12 | 20:18

@faz | 21-07-12 | 20:16

Pisnicht!

ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:18

Mietjes. Ik neem altijd een flinke slok spiritus en spuug mijn bbq aan.

Mark van Leeuwen | 21-07-12 | 20:18

20 jaar geleden met gasbbq dat langzaam evolueerde naar een gasbbq die de kwaliteit, lees aangebrand vlees, benaderd van kooltjes vorig jaar overgestapt naar een elektrieke Weber, ideaal, temp is op 5 graden na in te stellen. Dat gekloot met die kooltjes heb ik nooit zo begrepen.

Stekeltje | 21-07-12 | 20:18

@Bart_Bart | 21-07-12 | 20:11 | Tis gewoon gezellig en ongedwongen. Laat me een voorbeeld geven: in een gemiddeld restaurant krijg je een (vaak lekker) voorgerecht. Dan een hoofdgerecht (9 vd 10 keer een of ander stuk vlees met garnituur) en vervolgens als nagerecht een calorieenbom. Al dan niet met apperitief. Bij een BBQ zit je niet met dat planmatige tijdsgeneuzel. Je gooit er eten op wanneer je trek hebt, je bent niet aan tijd gebonden, en je zit lekker in de zon met een biertje. Hoe mooi kan het leven zijn?

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:17

Lampenolie. Die mis ik nog. Daarmee kun je prima vuur spugen. Leuk voor jong en oud. Vooral in beschonken toestand. Neem een fikse slok uit de fles. Hoe meer het langs je kin druipt hoe beter. En geef de fles door. Ga met z'n allen in een kring staan en laat één iemand een fakkel ophouden. Dan met z'n allen alles tegelijkertijd uitspugen.

Wedstrijdkrokodil | 21-07-12 | 20:17

@LibertasSimplex | 21-07-12 | 20:11

Valt reuze mee. Een beetje vent krijgt zo'n vers gekapt boompje heus wel aan.

ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:17

Maar het is vandaag of morgen afgelopen met dit gesmeer. De Spaanse kanarie-eilanden gaan nu ook steun aanvragen. We zullen hard fluiten.

Normpje | 21-07-12 | 20:16

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:03
Amsterdam Zuid was het toch waar Frodo de ring weg smeet?
Dan ben je inderdaad even onderweg met het openbaar vervoer in dit land.

Cuyahoga | 21-07-12 | 20:14

@Bart_Bart | 21-07-12 | 20:11

Uhuh. Wie z'n vingers brandt moet met de blaren kluiven. Nooit leuk,

Reinaert | 21-07-12 | 20:12

@ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:04
Dat je een jaar moet wachten tot het droog genoeg is om een beetje te branden.

LibertasSimplex | 21-07-12 | 20:11

Wie gaat er dan ook zijn vingers branden aan dat barbecueën.

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:11

@Freebs, jouw bijdrage is in ieder geval geen succes.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:10

@Ing. eslapen | 21-07-12 | 20:08
Of een gemeentehuis.

FreeElectron | 21-07-12 | 20:09

Zo lekker geschreven dit. Als je dit aan zo'n BBQ mongool laat lezen die bovenstaande normaal doet, en dat hij zich dan achter het oor gaat krabben van 'hé, dit kan toch zo niet', dan is dit artikel een succes geweest.

Freebs | 21-07-12 | 20:09

@brutus68 | 21-07-12 | 19:16
Of je gebruikt de gehele auto....

Ing. eslapen | 21-07-12 | 20:08

@daniel37, gevalletje beetje teveel Mcgyver gekeken.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:07

Al die voor de camera verschijnende overlevenden van de 'Movie Massacre' BBQ'en volgens mij iets teveel.

Alleen maar opgepompte -kip- obesitashoofden.

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:06

@Osdorpertje, Als je onder mijn raam zou gaan zitten BBQen, had ik gewoon de politie gebeld. Ik ga niet 4 dagen in de geur van jouw runderfinken zitten.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 20:06

@Bart_Bart | 21-07-12 | 20:03

Ja. Taai Smeagolvlees. Je mag het houden.

ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:05

@Markies de Schade | 21-07-12 | 19:59
Ik pak alvast mijn laskap en andere benodigheden, vanaf 22:00 kan (bijna) iedereen brontosaurusburgers komen eten.

necrosis | 21-07-12 | 20:05

Sjezus Bert, wat is dit nu voor kinderachtig gedoe. Crisis, weetjewel. We hebben helegaar geen centjes voor een BBQ rn flesjes spiritus. Een échte man neemt een slok benzine uit de tank van zijn heilige koe (diesel is moeilijker, maar oefening baart zeker kunst), houdt de sjaschlick een afstandje voor zijn mond met één hand, brengt dan een brandende lucifer tussen lippen en spies, en verstuift de brandstof netjes richting de spies, die daarbij netjes ronddraaiend zodat we het gewenste egaal zwartgeblakerde effect creëren. Beetje zitten kloten met flesjes leegknijpen over een metalen schaal met rooster, kom nou zeg.

Restantjes benzine slikt de échte man in, of sproeit ze richting zijn familie en vrienden voor de LOLs en kekke jijbuis-filmpjes. Dubbele bonus voor wie de vuurstraal weer netjes terugspuwt in de autotank. We moeten op maandagochtend toch weer terug an die arbeit, he.

daniel37 | 21-07-12 | 20:05

Bij de weg: wat is er mis, met het omleggen van een boom die in je straat toch alleen maar teringzooi op je wagen staat te lekken en die te gebruiken als brandstof?

Winkelwagentje waarvan het onderstel is afgeknipt/afgeslepen er ondersteboven overheen zetten als perfecte grill, en klaar is je homemade BBQ.

ZKH EénOog | 21-07-12 | 20:04

wijsvinger | 21-07-12 | 19:50
Weet je wat pas smerig is? 10 dagen moeten poepen op een dixie waar de uren ervoor al 10tallen mensen zijn geweest.. en toch ga ik het weer doen over 2 weken..

h28 | 21-07-12 | 20:04

Maar... 1 sixpack bier en driehonderd vrienden...? Ach, laat ook maar. Bier is voor kinderen. Bij de braai, ( waar je rooipitjie hout voor moet gebruiken, die geeft de mooiste kool, houtskool is voor moffies ) drink je Klipdrift brandewijn met coca cola. Dat brandhout rookt een beetje, maar dat maakt de barbecue (of braai) juist zo lekker.

hotnot | 21-07-12 | 20:04

Mannen bepalen zich bij een bbq tot vlees (bij voorkeur rood) en bier.
De rest is voor sexueel anders-denkenden/doenden.

Franz Jozef | 21-07-12 | 20:04

Ik BBQ meestal daar waar Frodo die ring wegsmeet.

Je bent even onderweg, maar dan heb je ook wat!

Bart_Bart | 21-07-12 | 20:03

Wel een beetje ironisch dat die link naar de brandwondensite linkt naar **.nl/page/666

Breezermeloen | 21-07-12 | 20:02

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:38 |
Doe ik dan ook niet, mijn waarde. Napalm werkt als een malle. Moet je wel even afstand bewaren maar goed, je kan al wel vrij snel beginnen met grillen.

Anything goes, zeg maar.

Markies de Schade | 21-07-12 | 19:59

*pica vetkewl vinden doet*

necrosis | 21-07-12 | 19:59

Ik heb zo'n BBQ met zo'n stalen poot wie ie lucht door aanzuigt. Dus je komt om 6 uur thuis en je legt een paar oude kranten op de BBQ met wat kooltjes en aanmaakblokjes erop en die steek je aan en dan ga je douchen. En dan tot 10 uur 's avonds lekker op je balkon BBQ'en met veel bier en muziek. Snap ook niet waarom mijn bovenburen daar zo'n hekel aan hebben.

Osdorpertje | 21-07-12 | 19:57

Steuntrekkert ........ 19.48
U bedoeld in de halalcohol. Want anders worden ze boos. Pas op hoor.

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:57

na het 2de kopje hield t geintje op en werd t ergelijk.
reaguurders zijn erkend stompzinnig
als je zo veel non informatie geeft kan t zo maar gebeuren dat de volgende op de periferique verdwaalde toerist( zn tomtom deed t niet) een bermbrand veroorzaakt (t stond op geenstijl)
toch?

2emeREP | 21-07-12 | 19:56

Een echte BBQ'er heeft slechts wat gevorkte takken, een varken, en een puist houtskool nodig.

Jackanders | 21-07-12 | 19:56

Gezien de weinige +kudos zitten er vele teenslipdragers onder ons. Ik wist het.

Normpje | 21-07-12 | 19:56

@wijsvinger, Daar stoor ik me dan weer niet aan. Laat ze lekker BBQen in een park. Zolang ze de rotzooi maar opruimen.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:55

Het meest smerige wat ik ooit heb meegemaakt was een wandeling door het zuiderpark in den haag op een zonnige zondag. Honderden leden van de familie öztürk en de familie el-gorgelgorgel verpoosden zich daar rond even zovele barbecues. Boven en in het park hing een sinistere zware wolk van polycyclische aromatische koolwaterstoffen, polychloorbifenylen en formaldehyde. Daarnaast zaten de mannen collectief aan de zware shag, af en toe brommend naar hun kuchende en jengelende larven en hun vrouwen op bitse wijze corrigerend wegens een plukje vettig, naar rook geurend haar dat was ontsnapt aan de hoofddoekelijke gevangenschap. Deze, voor meerdere uitleg vatbare, milieuvervuiling, wordt door de bestuurders van de hofstad uitgelegd als een feestelijk gebeuren, waardoor ook de hardwerkende bovengenoemde groepen zich kunnen ontspannen.

wijsvinger | 21-07-12 | 19:50

@rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:20
Zolang je het marineert in de alcohol vinden ze het prima.

Steuntrekkert | 21-07-12 | 19:48

@Niemands Knegt, en mede dankzij u (heer Bottehond) staat Geenstijl op de kaart.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:48

@FreeElectron | 21-07-12 | 19:15 |
Dankzij de reaguurders wordt dit volstrekt zinloze en irrelevante 'nieuwsbericht' nog enigszins leesbaar, waarvoor dank collegae.

Niemands Knegt | 21-07-12 | 19:46

Ik zeg: met 130 over die fokking BBQ!

henkvaningrid | 21-07-12 | 19:44

Kijk, dat is nog eens een tutorial waar we wat aan hebben.
Want zeg nou zelf: we kunnen toch niet eeuwig de zorgkosten onder de 100 miljard houden?

ZKH EénOog | 21-07-12 | 19:38

@Markies de Schade | 21-07-12 | 19:32 Waarom dat gepruts met aanmaakblokjes, spiritus en papier? Koop gewoon voor 3 tientjes een starter-kit: metalen kan neerzetten op de grill, kooltjes erin, 2 aanmaakblokjes eronder, en binnen 20 minuten (terwijl u gezellig kletst en een pilsje drinkt) perfect brandende kooltjes. De hele avond geen omkijken meer naar!

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:38

Wat een lollig stukje zeg, jemig!

Nilfisk | 21-07-12 | 19:35

Fender05 .... 19.18
Frituren is beschaafd, vandaar. Tsja.

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:35

BBQ-EN is niet iedereen gegeven,zitten een heleboel mietjes tussen die mannelijk willen doen!

Man-Bijt-Hond | 21-07-12 | 19:35

Kalfsvlees. Gatverredamme. Lappen slijmslobber vind ik dat. Geen textuur, geen bloed, niks. Nee, kalfsvlees kan alleen op een electrische barbecue aangewapperd door een zaadslikheaumeau.

LibertasSimplex | 21-07-12 | 19:33

Predateur | 21-07-12 | 19:29 |
Hier heten die dingen aanmaakblokjes. Kosten niet duur, en zijn handig als je mais niet te vreten vindt.

Markies de Schade | 21-07-12 | 19:32

Al mijn kennissen zijn expert met barbeknoeien, zo weten zij precies alle gevaren, de "deskundigen" vallen over elkaar heen wat betreft adviezen over veilig barbeknoeien..
Niets is dan leuker dan een spiritusfles met water te vullen en dan opzichtig richting de vlammen te spuiten.

Terpen-tijn | 21-07-12 | 19:29

In Roemenië geleerd:
- mais in je tuin zetten
- de mais eten maar de kernen bewaren en laten drogen
- kernen voor de helft onderdompelen in diesel (heeft iedereen in huis voor zijn traktor)
- ideale firestarters voor uw kachel, BBQ of houtgestookte boiler

Predateur | 21-07-12 | 19:29

@Superior Bastard | 21-07-12 | 19:21
*Kaas*fondue is meer iets voor u geloof ik?

FreeElectron | 21-07-12 | 19:29

@Crematorium-de-Asbak | 21-07-12 | 19:19
Grappig, uw nick in dit verband.

FreeElectron | 21-07-12 | 19:27

Superior Bastard | 21-07-12 | 19:21 | + 0
Nee, barbecuen is verkracht door Tokkies. Gourmetten is voor Tokkies

carramba | 21-07-12 | 19:27

@Parsons | 21-07-12 | 19:20 | Juistem. Een hele simpele Weber op pootjes van de blokkert. We wonen hier niet in Californië, maar in Holland, alwaar we slechts van 25% zon per jaar mogen genieten.

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:27

Eshek ....... 19.23
Bent uzelf niet zo creatief?

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:27

Op teenslippers. Waar de smeer van vorig jaar nog aan zit. Voeten met eelt en gele nagels. Geblokte korte broek en een verwassen T-shirt met opdruk. De zonnebril in het vette haar. En tattoo's op witte poten. Ik walg nu al weer volop.

Normpje | 21-07-12 | 19:27

Oké dat was dus de versie voor allochtonen. Nu de autochtone versie graag.

Eshek | 21-07-12 | 19:23

@ Dömper | 21-07-12 | 19:16: scherp Dömper, geslepen zelfs!

wijsvinger | 21-07-12 | 19:22

Barbecuen is voor tokkies zoals de tweese poster onder dit topic.

Superior Bastard | 21-07-12 | 19:21

-weggejorist-

lulde de behanger | 21-07-12 | 19:20

Steuntrekkert ....19.09
Fonduen met voorhuidlapjes en schaamstukjes vinden ze ook heerlijk. Wel zeggen dat het halal is. Tsja.

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:20

Ik ben deze week al drie keer 's nachts gillend wakker geworden van die foto op het binnenhof met watermeloen op de BBQ.
Echt, er moeten wat meer mensen op durven staan die 'doe eens normaal man' durven te zeggen want zo gaan we echt naar de kloten met zijn allen.

Cuyahoga | 21-07-12 | 19:20

@abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:15
Een Weber?

Dude... echt...

Parsons | 21-07-12 | 19:20

En dan die sukkels die het rauwe vleesch op hun bordje leggen, naar de BBQ lopen, het vleesch lekker zwart bakken en het dan weer terugleggen op hun door salmonella lekker geinfecteerde eetplaat.... Smakelijk eten, maar blijf de komende week binnen sprintafstand van een WC!

Brou Is Back | 21-07-12 | 19:19

Rustig de fik in de eerste laag kooltjes, dan de tweede laag erop en de föhn van moeders de vrouw erbij. Binnen een kwartier zo heet dat je Aldi-spekfakkels al affikken als je ze uit de verpakking aan het halen bent.

Valt mee dat die Lul van een Arno Bonte het nog niet wil verbieden.

Markies de Schade | 21-07-12 | 19:18

Uitstekende tips.
Een man-kaart is nog nooit zo makkelijk verdiend.

Gootbalkoning | 21-07-12 | 19:18

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:10 |
Fonduen beschaafder? Das gewoon je vlees frituren.

fender05 | 21-07-12 | 19:18

mooi

verboden stoelgang | 21-07-12 | 19:17

@De Veerboot|21-07-12|19:12
Aceton is om op te snuiven, lekker diep. Zonde om het te verbranden.

pitsteen | 21-07-12 | 19:17

@rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:10

Kaasfondu uit het vuistje is al jaren een hit.

Franz Jozef | 21-07-12 | 19:16

@wijsvinger | 21-07-12 | 19:13
... en z'n wijsvinger ;-)

Dömper | 21-07-12 | 19:16

Ik tap altijd een paar liter benzine uit de tank van buurman's auto. Werkt ook prima.

brutus68 | 21-07-12 | 19:16

Luister niet naar Bert, maar kijk gewoon even naar dit filmpje:
youtu.be/vB16Dbjz8oo

James St John Smythe | 21-07-12 | 19:16

Wat een azijnpisserij! En dat met mooi weer op komst! Gewoon een simpele Weber kopen, een starter-kannetje erbij, moeders lekker salades, sausjes, marinade en vlees laten klaarmaken. Bier koud. Smullen maar!

abc_mentaliteit | 21-07-12 | 19:15

+1 op je mankaart

Dirrek | 21-07-12 | 19:14

@ Dömper | 21-07-12 | 19:10: denk eerder dat ie te lang met zijn hoofd in de kaasfondue heeft gezeten.

wijsvinger | 21-07-12 | 19:13

-weggejorist-

lulde de behanger | 21-07-12 | 19:12

De Veerboot was ooit eens zijn garage aan het opruimen en kwam een literfles aceton tegen. Die avond was een barbecue gepland en dus werd deze fles ingezet. Goede scheut over de kolen en daarna van een afstandje een lucifer er in gegooid. De Veerboot kan u melden dat er niet zoiets bestaat als te ver van de barbecue afstaan: er was een enorme steekvlam, de kolen branden een minuut en toch kon er direct het vlees op. Gelukkig was er wat afstand tot de conniferen

De Veerboot | 21-07-12 | 19:12

barbecueën is voor tokkies, kampers en politici die gezamenlijk een jaar 'hard werken' afsluiten.

wijsvinger | 21-07-12 | 19:12

Randdebielen en barbecuen gaat nou eenmaal niet goed samen, laat staan smaak en souplesse.

carramba | 21-07-12 | 19:11

Fonduen is een stuk beschaafder, geeft op een incident na ook geen overlast. Tsja.

rechtvaardigerechter | 21-07-12 | 19:10

Bij de jaarlijkse buurt bbq voer ik mijn Islamitische buurman altijd varkens-spareribs. Hij denkt al jaren dat het lamsvlees is en vindt het heerlijk.

Steuntrekkert | 21-07-12 | 19:09

Echte mannen wapperen niet.

Nooit.

Wapperen staat gelijk aan - geen knoei aan kunnen steken, laat staan houden.

Wapperaars doen niet meer mee.

Parsons | 21-07-12 | 19:08

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken