Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hans Schnitzler: voetballen als GeenStijl = finale

hansiecoltruifilosoof.jpgVoetbal toont de aard van het beestje, maar door globalisering en financiële belangen voetbalt iedereen nu hetzelfde. Om dat uit te leggen, heeft filosoof Hans Schnitzel een kleine 700 woorden nodig in deze column. Deels een ordinaire ripoff van deze Monty Python-sketch, maar dan heel geeuwerig opgeschreven. Waarbij de conclusie is dat het Nederlandse volk hopeloos verloren en ranzig is vanwege gebrek aan (respect voor) een weldenkende elite. Wat altijd de conclusie is van deze one-issue dystopische filodrammer in zijn broddelwerkjes, net als het adagium "GeenStijl is echt stom". Schnitzel de Clichédenker is de populist van de naïef rancuneuze quasi-intellectuelen. Met zijn zwarte coltrui + jasje, wat toch voor filosofen is wat het reetgewei is voor tokkistisch vrouwvolk. Alleen deze keer verstapt Hansie zich lelijk in zijn zoveelste dwangneurotische poging GeenStijl te bashen. Sterker nog, Schnitzel geeft toe dat GeenStijl werkt, qua resultaten halen. GeenStijl = Winning Na zijn betoog dat het prachtige Hollandse totaalvoetbal getuigt van fantastische bezieling en de schitterende volksaard van het Nederlanders uit zijn jeugd, stelt Schnitzel vervolgens misantropisch: "Maar die tijd is voorbij. De burger is radicaal op zichzelf teruggeworpen en bevreesd voor de boze buitenwereld. Op het WK In Zuid-Afrika vond die geestesgesteldheid haar voetbalvorm. Met reactief en verkrampt PVV-vechtvoetbal, gericht op het ontregelen van de tegenstander, haalde Nederland de finale. Van Bommel en co verzonken in stijlloosheid. Men speelde even naargeestig als de scribenten en reaguurders op een website als GeenStijl." Kortom, als je speelt zoals GeenStijl schrijft, dan haal je de finale. Feest! Maar nee, dat is fout want te direct, te veel ontregeling en bah knokvoetbal. Dus boe. Liever verliest Schnitzel de Fatsoensfilosoof grandioos met prachtig voetbal. Awww, lievvv, een idealist Deze ontwortelde denkwijze zorgt ook voor zijn vertekende beeld op de samenleving: liever als land ten onder gaan door het maakbaarheidsideaal, beschaafdpraat en onfatsoenscensuur, dan daadwerkelijk ergens komen met praktische oplossingen, zwoegen voor het vaderland en een brute, maar goudeerlijke mening te mogen verkondigen. Geen realisme, maar idealisme. Niet wat werkt, maar wat er mooi uit ziet. Hans Schnitzel heeft een naïeve boodschap van dromerige uiterlijkheden die grof uitéén gereten wordt in de praktijk van alledag. Hij wil pracht en praal in een boeren kleiveld. Het bewijs dat wie alleen vertoeft in zijn eigen elitaire hersenpan en nooit met de poten in de Hollandse modder staat, uiteindelijk met niets anders op de proppen komt dan schitterend klinkende edoch compleet ineffectieve theorieterreur. De arme, simpele ziel met zijn metaforenblunders (en coltrui) en grootheidswaanzin. Nee, met types als Hans Schnitzel gaan we de oorlog niet winnen. Of het EK. Of wat dan ook. Laat maar lullen, terwijl anderen de gaatjes vullen.

Reaguursels

Inloggen

Wat een weiner die Schnitzel.

Neut | 30-05-12 | 17:13

De werkelijke oorzaak dat Oranje zijn flamboyante speelstijl heeft verloren is natuurlijk het rookverbod. Toen Ajax in de vroege jaren '70 3x de Europacup won, en Nederland op een haar na wereldkampioen, rookte meer dan de helft van het elftal. In de rust, in de kleedkamer werd een ontspannend sigaretje bij de thee gerookt.

Natuurlijk had dat een nadeel maar, onderkend door de grootste naoorlogse Nederlandse filosoof, heeft dat ook een voordeel. Als je rookt kun je niet zoveel en zolang rennen, maar dat hoeft ook niet, want zoals de filosoof ook opmerkte: niemand kan sneller lopen dan de bal. Dus je moet de bal het werk laten doen. En je kan maar op 1 moment op tijd zijn, alle andere momenten ben je te laat of te vroeg. Dus hoe minder je beweegt hoe groter de kans dat je op de juiste plek staat als je de bal krijgt. Bovendien kan je dan van te voren rustig kijken waar die bal naar toe moet als jij hem krijgt. Dat kun je dan in 1 keer doen, en dat ziet er heel snel en dynamisch uit, maar je doet eigenlijk geen flikker.

Om een lang verhaal kort te maken: het snelle en dynamische spel van Oranje is kapotgemaakt door de gezondheidsmaniakken en het rookverbod, en de enige speler die nog wel eens een sigaretje rookt en ook de meest creatieve speler van de eredivisie is, ik bedoel natuurlijk Theo Jansen, die is niet door Van Marwijk geselecteerd. En daarom speelt Oranje zoals ze spelen. Er wordt teveel gehold (met of zonder bal) en te weinig nagedacht, en dat komt omdat er niemand meer rookt.
En verder is Hans Schnitzler natuurlijk een ongelofelijke lulhannes. Maar spreekt voor zich.

Stormageddon | 30-05-12 | 15:32

@îîî ReBeL îîî | 30-05-12 | 10:22
Ja, right!! straks blijkt Robben betaald door de Spanjaarden....

BB-pester | 30-05-12 | 14:23

Ooit was er een tijd dat grote denkers echt grote denkers waren, dat elke filosoof zich decennia lang meende te moeten storten op een eigen systeem, een eigen filosofie, een eigen denkwijze, hoe dom, kronkelig of esoterisch ook. Dat was de tijd waarin de wereld er vanuit het ene filosofische systeem volstrekt anders uitzag dan vanuit het andere filosofische systeem, onverenigbaar anders.
Maar dat is niet meer. Er zijn geen grote denkers meer, enkel filosofen die zich filosoof noemen omdat ze aan de een of andere universiteit afgestudeerd zijn in een vak dat filosofie heet, epigonen die filosofieboekjes hebben gelezen en op kennis en inzicht zijn beoordeeld door anderen die ooit zijn afgestudeerd in het vak filosofie.
Dan krijg je eenheidsworst, lieden die zich op soortgelijke wijze beginnen te gedragen, dezelfde wartaal beginnen uit te slaan en zich op eenzelfde manier rekenen tot de adel der geest wiens taal het is de wereld van de ondergang te redden. Dan krijg je populaire maar waterige werkjes als 'Nietzsche en Kant lezen de krant', of krijg je figuren als Schnitzler die het nodig vinden om zich als filosoof met de edele sport van het voetbal bezig te gaan houden om hun platte gelijk te halen. How low can you go, Schnitzler. Misschien nog een ander onderwerp voor diep filosofische overpeinzingen: het barbecuen is ook niet meer wat het geweest is sinds iedereen van die kant-en-klaar pakketten op de barbecue flikkert. Nee, vroeger, toen de wereld nog deugde, toen...

Schoorsteenveger | 30-05-12 | 13:02

Meneer legt hier de destructieve aard van de gutmensch bloot. Winnen is niet belangrijk zolang je alles maar correct doet. Dat NL zolangzamerhand kapot gaat aan deze mentaliteit boeit de gutmensch ook niet want vanuit je elitaire filosofentoren zal het jou tijd wel uitzitten. Ten onder aan de Euro omdat we de knoflooklanden moeten steunen dat is netjes. Ten onder aan de tsunami van asielzoekers omdat dat netjes is. Ten onder aan de multiculti maatschappij omdat praten over verschillende bevolkingsgroepen niet netjes is etc..

Datzegiktoch | 30-05-12 | 12:40

BB-pester | 30-05-12 | 10:13 | + 2 -

Lintje voor jou.

Ferdi Rivas | 30-05-12 | 12:24

Is PVV ook een voetbalclub? Kan best, ik weet er gelukkig bijna niets van. Maar moet een goede club zijn, met reactief vechten kom je er wel.

commiehunter | 30-05-12 | 12:18

Ja, en zo was het Marxisme ook een prachtige oplossing. Kan die meneer niet naar Cuba (of zo) verhuizen? Korea-noord?

BTW, volgende keer graag een foto *met* pijp.

xspalm | 30-05-12 | 12:17

De grap is dat de term pvv-voetbal inclusief uitwerking is gejat van Auke Kok. Die schreef er al over in 2010.

Topperke | 30-05-12 | 12:05

Die tackle van Nigel de Jong was geen stijl.

james_chance | 30-05-12 | 12:04

De EUSSR is Hans Snitzel ten voeten ui: Grandeur maar narrow minded, megalomaan maar inhoudsloos, verheven denker maar een debiele werkhouding.

Eigelijk zouden de Hans Snitzels van deze wereld naar een geslotem inrichting moeten maar de elite houdt er niet van om in een tot navelstaren oproepende kampong opgesloten te zitten.

Daarom krijgen zij van hun werkelijke broodheren af en toe de ruimte om in inhoudsloze volzinnen een zweem van eerlijk verdiend zweet te suggereren.

Daarna mogen zij weer vele jaren de enige activiteit doen waar zij werkelijk in uitblinken n.l.: Goed brood tot milieu vervuilende ontlasting converteren.

TriestGeval | 30-05-12 | 11:45

Hij vertypt zich hier lelijk. Idealisme staat niet gelijk aan 'iets dat niet werk'. Zowel bij voetbal als bij politiek moet je werken vanuit idealen en vervolgens realistisch zijn in de uitvoering daarvan. Als je een realist bent zonder idealen dan kwijn je weg zoals het CDA. Als je enkel idealisme hebt zonder realistisch perspectief dan zul je nooit aan de macht komen, zoals tot dusver het geval is geweest bij de SP. Speel je voetbal zonder idealen dan haal je wellicht de finale, maar dan heb je wel naar het meest klotevoetbal ooit gekeken. Heb je te weinig realisme dan speel je prachtige wedstrijden en verlies je op penalties omdat je niet net nog die gore tik aan het eind van de wedstrijd aan je tegenstander uit wou delen.

Spiritus77 | 30-05-12 | 11:10

Je moet zelf wel een enorme arme simpele ziel zijn om met 448 woorden duidelijk te maken hoe naïef iemand is die middels een kleine 700 woorden beweert dat iedereen nu hetzelfde voetbalt. Wel knap dat Quid onder die 448 woorden zijn naam durft te vermelden.

uithetoosten | 30-05-12 | 11:00

@necrosis
Work with me man. Stel dat...

Fierljepping on ice | 30-05-12 | 10:45

Wat een toeval! Gisteren nog Monty Python live at the Hollywood Bowl weer eens bekeken. Dit blijft toch echt mijn favoriete tv-sketch van MP.

Rico Tampeloerus | 30-05-12 | 10:42

Dat deze filosoof zich uberhaupt geroepen voelt om iets te schrijven over voetbal is totaal lachwekkend. Een waardeloze filosoof die als de idealist zonder werkelijke kennis, ijverig blijft zoeken om zaken die overgelijkbaar en onverenigbaar met elkaar zijn, aan elkaar te koppelen om uiteindelijk tot een pvv bashende column te komen. Hulde! Zeg deze clown snel de wacht aan. Wollig schrijven is geen kunst, en vrij vertaald naar Karel van het Reve, zijn zelfverklaarde denkers en pseudo-schrijvers die het nodig vinden om Duitse woorden te gebruiken terwijl daar prima een Nederlands woord voor te vinden is, onzekere pedante mannetjes. Een foto van deze paljas zegt meer dan zijn warrige, maar bovenal kolderieke schrijfsels.

Desmoulins | 30-05-12 | 10:41

Tja. Zelfs in een column over voetbal dient nog even de PVV en en passant GeenStijl en haar reagurrders in de foute hoek gezet te worden. Het blijft natuurlijk de AzijnBode...

ViagraFalls | 30-05-12 | 10:38

Waar het bij Snitzel in wezen op neer komt is de verharde maatschappij die hij niet aan kan of wil.
Bij het ontstaan van de homo sapiens was de maatschappij waar zij in vertoefde nog veel harder.. overleven of doodgaan was het credo,Dus Snitzel, wees maar blij dat je nu leeft!

deraderendraaien | 30-05-12 | 10:35

@Fierljepping on ice | 30-05-12 | 10:28
Sinds wanneer ligt Syrië in Europa?

necrosis | 30-05-12 | 10:33

De voetbalstijl van een land is dus exemplarisch voor de sociaal-maatschappelijke toestand in dat land. Sterk. Goed dat Syrië niet mee kan doen aan het EK.

Fierljepping on ice | 30-05-12 | 10:28

Schnitzler en Quid, beide koning der ad hominems, ieder op zijn eigen wijze.

Superior Bastard | 30-05-12 | 10:26

@Itastijl | 30-05-12 | 10:16
anti-geenstijlvoetval activist. Waar oa. Schnitzel door is gebrainwashed. :)

Itastijl | 30-05-12 | 10:24

@BB-pester | 30-05-12 | 10:13
Wrong !! Je kunt een finale verliezen en later toch gekroond worden als wereldkampioen. In de sport zijn daar genoeg voorbeelden van, ook bv Olympisch goud, dat kun je toch winnen door de finale te verliezen. Het gaat dan om het gedoe dat achteraf blijkt dat er doping is gebruikt, omgekocht. Recentelijk voorbeeld is dat de FIFA wil onderzoeken (je hoort er niets meer van maar dat terzijde) of Argentinië in '78 wel recht had op de WK titel voetbal, ook gevalletje omkoping. forum.fok.nl/topic/1778219

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-05-12 | 10:22

Zo'n zelfde type als Geert Mak. Zogenaamd filosofisch de wereld om hen heen van commentaar voorzien, met in hun achterhoofd hun eigen eigen morele standaard gezien vanuit hun eigen maatschappelijke positie.
En gezegend met een ontembare drift om hun sporen in de geschiedenis achter te laten.(lees: het er tot in de eeuwigheid willen zijn, door het besef dat je eigenlijk een nobody bent.) Maak je dus niet zo belachelijk Snitzel, wat ook deze GS oordelen over jou gaan mee de eeuwigheid in. * Nobody is perfect mompelt*

deraderendraaien | 30-05-12 | 10:21

Mocht NL de finale halon dan staat dhr. Schnitzel vooraan te bleren met een oranje opblaasklomp op z'n kop en een vuvuzela in z'n piehole. Lekker meedoen met het verguisde plebs. Jaja.

Ashtrey | 30-05-12 | 10:19

Haha geweldig die stukjes van Hans Schnitzler.
Originele ideeën, mooie schrijfstijl.

Prachtig hoe je al van een kilometer afstand aan ziet komen dat hij Geenstijl, inclusief reaguurders, op de kast probeert te krijgen en dat hem dat nog lukt ook.

Deaud Vogeltje | 30-05-12 | 10:18

@necrosis
Dank u voor de tip!

Zure Boer | 30-05-12 | 10:17

@Zure Boer | 30-05-12 | 10:10
Vragen om een (perma) ban is not done op GeenStijl.
Beter druk je gewoon even op het informatieknopje van betrokken reaguurder.
*extra-gratis tip*

necrosis | 30-05-12 | 10:16

@343 | 30-05-12 | 09:54
Kan maar dan hebben die paar keer hem hard getroffen. Hij is een van de grootste geenstijlvoetbal activisten.

Itastijl | 30-05-12 | 10:16

vetkleppert | 30-05-12 | 10:04 | + 0 -
Ja, inderdaad. Het valt op dat zijn voorspelling van het EK vooral zuur is, zoals het hoort in de Azijnbode. Elke "normale" (proest!) "EK helderziende" (en daar reken ik deze Stapelaar ook toe), vertelt altijd netjes dat het een prachtig toernooi wordt en dat Nederland wint.

Peilstok | 30-05-12 | 10:15

En toch heeft die gelijk het EK 2008 leefde veel meer in Nederland, voor mijn gevoel toen klopte we de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen met grandioos voetbal. En barste Nederland in tranen uit, toen we van Rusland verloren.

Op het WK was het voetbal gewoon kut een geluksgoaltje van Sneijder hier en daar dat bracht ons de finale in.

En finale halen is niet winnen.
WInnen is na het toernooi met de beker in handen staan.
You don't win silver you lose gold.

soepmetballenjongen | 30-05-12 | 10:15

Met het verliezen van een finale word je geen wereldkampioen. Het vechtvoetbal van 2010 zal dan snel vergeten zijn terwijl we nog altijd met plezier terugdenken aan het oogstrelende totaalvoetbal met als grote leider de artistieke Johan Cruijff. Met verbeelding en schoonheid wordt zoveel meer bereikt dan met die houthakkersmeningen hier op GS. Een blog dat steeds meer begint te lijken op een platform om persoonlijke vetes van de heren Quid, Brussen en mevr. Nanninga uit te vechten.
Kom liever met een scoop of schrijf zelf eens een leuke filosofische column i.p.v. een ad-hominem.

BB-pester | 30-05-12 | 10:13

Hans Schnitzler is de scheldfase op de kleuterschool nooit te boven gekomen, iets wat zijn verdere bestaan ongenietbaar heeft gemaakt. Wijze mensen knikken bedachtzaam bij zijn gebrabbel en gaan over tot de orde van de dag, Hans mocht eens radicaliseren.

Morgenhout | 30-05-12 | 10:13

@vip33 | 30-05-12 | 10:07
Ik lees toch verdacht veel goede comments in de draadjes, comments die getuigen van meer realiteitszin dan een gemiddeld politicus of filosoof.
En over 'verrot' gesproken, ik heet IRL natuurlijk niet necrosis......

necrosis | 30-05-12 | 10:13

Wauw. Hegelianen kunnen dus naast niet schrijven ook niet voetballen. Nog een reden om een hekel aan ze te hebben

GödelsRevenge | 30-05-12 | 10:12

Is deze filosoof onze aandacht waard? Hij is niet eens gepromoveerd!

Rest In Privacy | 30-05-12 | 10:12

"Hegel is arguing with reality". Klassiek.

omanders | 30-05-12 | 10:12

@Joris
Paula888 = spamlinkjeshoer! Doe eens jorissen met permaban, ook in andere topics.

Zure Boer | 30-05-12 | 10:10

Deze man voetbalt door de filosofie heen.

Rest In Privacy | 30-05-12 | 10:09

Nogal sad en wrang als je die kennis die je in 9 jaar hebt opgedaan op deze manier in de VK moet etaleren in de vorm van een voetbalmetafoor omdat anders niemand je begrijpt.

Beef Bus | 30-05-12 | 10:09

Slap stukkie, helaas beetje kortzichtig, zaken aan een groep koppelen die niet kloppen. Trouwens dat 'Begeisterung' is alleen in het woord maar Duits en niet in de aard. In het Nederlands kun je ook '' begeesterd zijn, of het mooie meer gebruikelijke woord 'bezield'.

DickieDick | 30-05-12 | 10:09

Mensen met coltruien altijd -1

necrosis | 30-05-12 | 10:07

Yep, de GS reaguurder staat synoniem voor alles wat verrot is in de samenleving.

vip33 | 30-05-12 | 10:07

Lol: "Kick-and-rush is de vrucht van het liberale nuttigheids- en efficiencydenken."
Kick-and-rush is de bal zo hard mogelijk naar voren rammen en dan hopen dat je eigen ene spits eerder bij de bal is dan de 5 of 6 verdedigers van de tegenstander. Allesbehalve efficiënt lijkt me. De man kletst uit zijn nek.

lekkurlinx | 30-05-12 | 10:07

'kheb altijd al een hekel gehad aan coltruiende intellectuele flapdrollen. Waren altijd al bang dat ze door de werkelijkheid in de nek werden gebeten. Hij mag wat dat betreft blij zijn dat hij binnenkort uit z'n intellectuele ‘leiden’ wordt verlost als de illusie uit elkaar klapt.

idopane | 30-05-12 | 10:06

@Peilstok | 30-05-12 | 10:02
GS en PVV bashen is het password voor toegang tot de meningmaffia.

vetkleppert | 30-05-12 | 10:04

Als al het vlees zo was als deze schnitzel, werd ik vegetariër.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-05-12 | 10:03

@Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:57
Sorry vergissing! v/d Kerkhof uiteraard! (reaguurder he!)

deraderendraaien | 30-05-12 | 10:02

Een voetbalmetafoor met hoog Diederik Stapel gehalte en aan het einde een zwakke poging tot GS en PVV bashen: Schnitzler is een sneue aandachtstrekkert. Met filosofie of voetbal heeft dit stuk helemaal niets van doen.

Peilstok | 30-05-12 | 10:02

-weggejorist en opgerot-

paula888 | 30-05-12 | 10:02

@Eurotokkie | 30-05-12 | 09:55
Je bent de i ergens vergeten geloof ik. Amateurs zijn over het algemeen "liefhebbers" die iets om niet doen.

lekkurlinx | 30-05-12 | 10:01

Dudes... Volkskrant... dit is sowieso niet serieus te nemen.

MasthaX | 30-05-12 | 10:01

Joehoe meneer Schnitzel, ik zal u eens een filosofische gedachten toespelen: De aard van de mens is niet maakbaar naar ideaal-beelden.

deraderendraaien | 30-05-12 | 10:00

Typisch zo'n linkschpersoon, niet naar het resultaat kijken maar of het leuk dan wel niet prachtig is om te zien of het een idealistisch idee is; dat je daarna het land naar de filistijnen helpt deert niet, het gaat om het grotere plaatje. Kijk maar naar al die import-bontkraagjes.
.
Laat mij maar winnen.

Aatje | 30-05-12 | 10:00

Van Hanegem en de broertjes (??, er is er maar 1) vd Kuijlen wegzetten als schoppers? *proest*

Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:57

Beef Bus | 30-05-12 | 09:50 | + 0 -

Als amateur-filosoof kun je net rondkomen .

Eurotokkie | 30-05-12 | 09:55

Ik heb er helemaal geen probleem mee als iemand elitair denkt, maar dit schrijfsel doet vermoeden dat de boekenkast van Hans S. na de tweede fles wijn was omgevallen, en hij daaruit is gaan rapen en citeren. Een filosoof van het kaliber Peter Sloterdijk hebben we helaas niet in Nederland.

aceofspades | 30-05-12 | 09:55

Itastijl | 30-05-12 | 09:43
Cruijff won veel vaker van Italianen/Duitsers dan dat hij ervan verloor.

343 | 30-05-12 | 09:54

De enige goede schnitzel zet je je mes in. En nee, dat is geen bedreiging maar niets anders dan een oergevoel ........... als honger.

taxhond | 30-05-12 | 09:54

Volgens mij konden van Hanegem en Neeskens en de broertjes van der Kuylen ook al aardig schoppen in de jaren 70!

deraderendraaien | 30-05-12 | 09:53

Volgens de Schnitzel zijn we slechts producten van gestolde bezieling: meubelstukken of brave burgers.

Die man heeft een naargeestig en kleinzielig denkraam. Een authentieke minkukel, dus.

rara | 30-05-12 | 09:51

GS-redacteuren staan ook heel erg met hun poten in de Hollandse klei.

henkvaningrid | 30-05-12 | 09:50

Maarre wat schuift dat nou, filosoof zijn ?

Beef Bus | 30-05-12 | 09:50

Itastijl | 30-05-12 | 09:47
Dan verschillen wij daarin van mening. Dit oranje is niet echt `my cup of tea`.

Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:49

Toch wel zielig van meneer om zo aandacht te krijgen.

Eurotokkie | 30-05-12 | 09:48

Wat wil hij dán? Dat we na een potje schitterend voetbal eindigen in de kwartfinale?

Banana-Hollandia | 30-05-12 | 09:48

Jeej foeballuhhh. Bitterballetje durbij?

Ashtrey | 30-05-12 | 09:47

@Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:43
Bij de finale van 2jaar geleden was het niet erg dat we op "die" manier de finale haalde. Je kan verdedigend schaken of aanvallend. De prijsuitreiking is in bijde gevallen leuk voor de winnaar.

Itastijl | 30-05-12 | 09:47

Winnen begint met het besef dat winnen de enige optie, het enige dat telt is...

Parel van het Zuiden | 30-05-12 | 09:45

"Met reactief en verkrampt PVV-vechtvoetbal, gericht op het ontregelen van de tegenstander, haalde Nederland de finale."
Nou de politieke voorkeur van deze oet is ook weer geen geheim...

Tommygunner | 30-05-12 | 09:45

-weggejorist en opgerot-

Niet echt nee... | 30-05-12 | 09:44

Een schnitzel is om te eten niet om naar te luisteren.

irma zonderboezem | 30-05-12 | 09:44

@Itastijl | 30-05-12 | 09:41
Zoals dhr. Cruyff (verloor vaak van duitsers en italianen) en zijn resultaat voetbal rancune.

Itastijl | 30-05-12 | 09:43

Itastijl | 30-05-12 | 09:41
Da`s logisch. Je kijkt toch graag naar het spel an sich, niet enkel naar de prijsuitreiking?

Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:43

Misschien moeten we het Hans Schniedel eens proberen uit te leggen met kunstmetaforen, nu hij zelf zo veel moeite heeft gedaan af te dalen tot het niveau van het plebs.

vetkleppert | 30-05-12 | 09:43

99% van de voetbalkenners vinden resultaat voetbal stom. #zucht

Itastijl | 30-05-12 | 09:41

Quid, waarom hier een stuk aan wijden? Je laat je blijkbaar opnaaien door dit heerschap, terwijl een silence-treatment meer op zijn plaats geweest zou zijn..

Absoluut niet waar | 30-05-12 | 09:40

Beetje wollig stukje, Quid. Zulke Schnitzeltypes kun je beter doodzwijgen. Dat is veel effectiever.

niet voor de hond | 30-05-12 | 09:39

Ober, deze Schnitzel is halfgaar.

rara | 30-05-12 | 09:38

Is hij de reincarnatie van de helaas nog niet overleden joodhan fruit? alleen met mooi voetbal kom je er niet, als je lelijk de fiale wint is er niemand die dat een uur later nog weet.

Zure Boer | 30-05-12 | 09:38

Oranje speelt en acteert juist zoals deze meneer Schnitzel schrijft: hautain en vol misplaatste arrogantie.

Prins Fontainebleau | 30-05-12 | 09:38

"Kortom, als je speelt zoals GeenStijl schrijft, dan haal je de finale."

Finale halen is gelijk aan winnen? Ik vond ons zeker niet de winnaars van het toernooi, Quid. Jij wel? We deden alsof we gewonnen hadden met die rondvaart en zo, maar dat is wat anders.

Fret Kroked | 30-05-12 | 09:36

Ach ja. Wat mensen als Schnitzel nooit zullen begrijpen is dat ze het niet snappen. Deze stoornis hebben heul veul linkse intellectuelen, ze kunnen niet twijfelen.

Bokito ergo sum | 30-05-12 | 09:36

Moet nu ineens weer aan Holzie denken...

eerstneukendanpraten | 30-05-12 | 09:35

Badinerend betwetende eliteflapdrollen moeten natuurlijk nooit met voetbabbel aan komen kakken.
Kiezen of delen: elitair of populistisch. Beide kan niet.

vetkleppert | 30-05-12 | 09:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl