Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niet intrappen: HBO-accreditatie Hogeschool Meppel

klazienrotstijn.jpgOkee, heel even waren we woedend. Dachten we: wie de neuq zit hier een beetje HBO-accreditaties uit te delen alsof het flippo's zijn die je dubbel hebt? Hoaxinstelling Hogeschool Meppel (mirror) pretendeert een HBO-accreditatie in handen te hebben. Dat je zulke belabberde headers bij elkaar pruttelt met MS Paint, vooruit. Maar opleidingen Natuurgeneeskunde (voor Mens, Dier en Reflexologie) een HBO-sticker geven alsof er daadwerkelijk nuttige dingen geleerd worden, is natuurlijk te zot voor woorden. In Meppel lachen een Professor Kruidentuinen en een Hoogleraar Hondenfluisteren zich in een holistische deuk. Nee, echt. Reflexologie, dat is de leer dat als je aan iemand zijn kleine teen trekt, de kanker in zijn hersenen verdwijnt. Maar dan als gecertificeerde HBO-opleiding. Net als een bachelor koeien knuffelen en een master tumoren wegfantaseren. Hoor je ze lachen in Meppel? Hoe krijgen ze het voor elkaar voor zulke onzin een HBO-accreditatie te krijgen? Vrij simpel. Die HBO-accreditatie waar ze zo over opscheppen op Twitter is namelijk tot stand gekomen dankzij "alle belangrijke beroepsverenigingen, zoals NWP, VNT, VNRT, LVNG, SRBAG, BCND." Dat is dus even betrouwbaar als PvdA-prominenten die Job Cohen leiderschapskwaliteiten en charisma toedichten. De Hogeschool Meppel is net zo HBO-waardig als de Hogeschool van Plopsaland, de Sesamstraat Academie of Media en Entertainment Management aan InHolland. Kortom, niet intrappen. Niet inschrijven. Uitlachen en verder negeren. James Randi weet er van. Hier is een goed alternatief.

Reaguursels

Inloggen

@whateverpall

Je capslock blijft hangen makker...

Er is geen verschil tussen "natuurlijke stoffen" en "chemische stoffen", je kunt het alleen hebben over "synthetisch" of niet "synthetisch", maar de moleculen zijn exact gelijk.

Drs.Noooooo | 07-01-11 | 20:09

DAT JULLIE NOU ZO ACHTERLIJK ZIJN OM TE DENKEN DAT NATUURLIJKE STOFFEN SLECHT VOOR JE ZOUDEN ZIJN MAAR CHEMICALIEN GOED VOOR JE LICHAAM...

HET VERKLAARD IN IEDER GEVAL HET EXTREEM LAGE IQ VAN GEENstijl.

WhateverPall | 07-01-11 | 12:05

@PietGeniet | 06-01-11 | 14:56
Dank je voor de links, die ga ik zeker in een vrij ogenblik lezen.
Een groot probleem is dat de maatschappij alleen geconfronteerd wordt met de 'sprookjes' die een unhappy ending hebben. De zaken die wel goed aflopen, en er 'genezen' onder een casus kan worden geschreven, halen het nieuws niet. Dat zorgt op zijn minst voor een ongenuanceerde visie op het geheel.
Helaas is het deze ongenuanceerde visie die het algemene beeld bepaalt. Overigens is het goed dat die zaken die slecht aflopen wel aan de kaak worden gesteld, al was het maar t.b.v. die zelfregulerende werking die ik al eens eerder heb aangehaald. Je kan in mijn optiek zeer goed alternatieve 'zaken' aanhangen zonder direct 2km boven de aarde te zweven.

Litsehimmel | 06-01-11 | 15:36

@Litsehimmel | 06-01-11 | 14:07:
Leesvoer voor een vrij moment: het rapport van de inspectie gezondheidszorg mbt de casus Millecam uit 2004: www.igz.nl/.../download.aspx?download=..... pdf (gaat met name in op de rol van reguliere artsen)
Persbericht uit 2007: 2 artsen uit hun beroep gezet, 1 arts geschorst: www.igz.nl/actueel/nieuws/tweeartsenmi...
Persbericht van 16 dec vorig jaar over uitspraak in hoger beroep tegen "Jomanda" en twee artsen: www.rechtspraak.nl/Gerechten/Gerechtsh...

Eindopmerking: "mits je een ander geen schae mee berokkend", daar zit 'm nou net de crux: goedgelovigen of wanhopigen richten zich tot charlatans, soms met de dood tot gevolg. Ik heb daar moeite mee. Men mag geloven wat men wil of "verkopen" wat men wil, maar ten lange leste zijn sprookjes dus WEL schadelijk.

PietGeniet | 06-01-11 | 14:50

@PietGeniet | 06-01-11 | 11:26
Dat van die diagnose "bacteriële infectie" wist ik niet. En dat is inderdaad hoogst laakbaar. De behandelaars die daar op ingespeeld hebben zijn mijns inziens dan ook terecht gestraft, helemaal mee eens.
Het is precies de reden dat ik o.a. die reguliere medische basisopleiding heb gedaan. Je kan nl. ook als 'alternatieveling' niet behandelen als je niet eerst weet wat er aan de hand is, of tenminste weet hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en functioneert.
Het grootste probleem is dat voornamelijk hier in Nederland er een wildgroei is van 'therapeuten' en 'opleidingen' die ergens de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Die een jaren durende studie acupunctuur samenvatten in een 'intensieve cursus' (n.a.v. de westerse ideologie 'time is money') en dan pretenderen geschoolde acupuncturisten af te leveren of te zijn.
Je wordt geen homeopaat door een cursusje te volgen, en je bent óók in mijn ogen gevaarlijk als je op die manier pretendeert mensen te kunnen helpen.
"A little knowledge is a dangerous thing." Maar dat geldt in mijn optiek óók voor bijvoorbeeld de schrijvers bij GeenStijl die zich rabiaat tegen een onderwerp keren waar ook zij geen kaas van hebben gegeten. (Hallo Joris ;o)
Laat onverlet dat iedereen recht heeft op zijn/haar eigen mening en levensstijl, MITS men daar een ander geen schade mee berokkend.

Litsehimmel | 06-01-11 | 14:07

@Litsehimmel | 05-01-11 | 16:07:
Als wetenschappelijk aantoonbaar is dat iets werkt, geen enkel probleem. Maar het gros van de alterneuten maalt niet om dat soort "details", is slecht voor de business.
En dan de casus Millecam: het begon er al mee dat de onjuiste "diagnose" werd gesteld door ene mevrouw Joke D., alias "genezend medium Jomanda". Om onverklaarbare reden hechtte mevrouw Millecam, die daarvoor notabene jarenlang in het vaste pannel van een consumentenprogramma zat en dus beter had moeten weten, meer waarde aan de woorden van mevrouw Joke D. dat het slechts een bacteriële infectie was i.p.v. borstkanker (die in dat stadium nog prima behandelbaar was). Het wordt helemaal dol als alternatieve artsen, die notabene een reguliere opleiding hebben gehad, op basis van de "diagnose" van mevrouw D met allerlei flauwekulbehandelingen starten. Deze artsen zijn daar overigens terecht voor gestraft, maar mevrouw Joke D. is intussen in hoger beroep vrijgesproken. Rare wereld. En dat wordt gevoed door nep-opleidingen zoals deze "Hogeschool Natuurlijke Gezondheid" alias "Hogeschool Meppel".

PietGeniet | 06-01-11 | 11:26

@PietGeniet | 05-01-11 | 15:32
Ik lachte Drs.Noooooo niet uit. Het bevestigde alleen maar weer eens dat mensen te snel met een oordeel klaar staan m.b.t. zaken waar men weinig tot niets van afweet. Als ik een term tegenkom zoek ik die op, maar goed, zo ben ik.
Sylvia Millecam? Ja natuurlijk ken ik die zaak. Maar ook daar wordt weer te extreem gereageerd. Stel dat ze zich wel had laten behandelen door een reguliere arts, en ze was toch overleden. Dan was het een geval van 'jammer, maar helaas' geweest. Nu is er een alternatieveling in het spel (die ik overigens ook niet echt waardeer, die dame is werkelijk heel vreemd) en plotseling wordt men rabiaat. En wat nu als ze wel was genezen? Dan was er wel weer een andere mening.
Alle alternatieve behandelingen over één kam scheren is wel wat kortzichtig in mijn optiek. En wat de wetenschappelijk aangetoonde werking, die is er dus wel. Dubbelblinde onderzoeken, etc. Dan heb ik het nu over homeopathie.
Geloof me, er zijn genoeg stromingen binnen het alternatieve circuit waar ook mijn haren van overeind gaan staan. Ik heb bv geen behoefte om mijn 'innerlijke dolfijn' los te laten, of deel te nemen aan een 'zweethutceremonie' welke door mensen van de autochtone Amerikaanse bevolking is gejat en zonder enig inzicht in het 'hoe en waarom' in Nederland wordt gehouden.
Ik ben sceptisch genoeg, maar ook realistisch genoeg om in te zien dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden en dat er niet slechts één weg is die de beste is. "Onderzoek alle dingen en behoudt het goede" was vroeger een gezegde. daar geloof ik dus in, en dan maakt het me niet uit of dat 'goede' nu uit een algeheel geaccepteerde bron komt of uit een obscuur oud geloof, als het maar werkt.

Litsehimmel | 05-01-11 | 16:07

@Litsehimmel | 05-01-11 | 15:16:
Ja, Drs.Noooooo kende het begrip "Allopathie" niet, da's lachen natuurlijk...
Blijft wel dat ik het onbegrijpelijk vind dat mensen, zeker als ze een wetenschappelijke vorming hebben gehad, achter dit soort "geneeskunst" kunnen staan. De werking ervan is immers niet wetenschappelijk aantoonbaar (zie de uiteenzetting over de wetenschappelijke methode van Drs.Noooooo) en ook ontbreekt het een kritische blik naar zichzelf bij de beoefenaren van dit soort praktijken. U bent ongetwijfeld bekend met de casus Millecam?

PietGeniet | 05-01-11 | 15:32

@PietGeniet | 05-01-11 | 11:02
Daar gaat het me niet om wat betreft bovenstaande opmerking. Mijn kritiek betrof in zijn algemeenheid de termen 'zweefteverig' en 'zeiken'. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn maar dat is geen reden de ander te denigreren en te bespotten.
En natuurlijk dient een website duidelijkheid te verschaffen over door wie en onder welke criteria men nu is geaccrediteerd. Hoewel ik bepaalde (en dus niet alle) alternatieve behandelingen prefereer boven 'normale' behandelingen heb ook ik mijn basisopleidingen bij een 'gewoon geaccrediteerd' opleidingsinstituut gedaan. Omdat men daar meer ervaring heeft én ook erkend is.
.
@Drs.Noooooo | 05-01-11 | 12:43
*zucht* Lees dit eerst eens: nl.wikipedia.org/wiki/Allopathie
Ik bedoelde dus 'reguliere geneeskunde'. Schnap?

Litsehimmel | 05-01-11 | 15:16

@Litsehimmel | 05-01-11 | 01:27

Jan Kuize licht simpelweg de boel op, door te spreken van "geaccrediteerd, ECTS, BaMa etc.". De inspectie van onderwijs heeft inmiddels contact met hem opgenomen heb ik begrepen. Hij zal de site nog verder moeten aanpassen.

Daarnaast is het niet mogelijk een "allopatische opleiding" op universitair niveau te volgen. Universitair niveau houd per definitie in, dat er een wetenschappelijke studie wordt gedaan. D.w.z. men wordt getraind in de wetenschappelijke methode, wat onder andere inhoud, dat er sprake moet zijn van aantoonbare, testbare hypotheses en methodieken. Daarnaast wordt je getraind in kritisch beschouwen.

Geen één allopathische opleiding voldoet aan deze criteria, het kritisch zelf beschouwen wordt vaak compleet weggelaten en aan testbare hypotheses ontbreekt het, of wordt alleen met slechte methodiek onderzocht.

Drs.Noooooo | 05-01-11 | 12:43

@Litsehimmel | 05-01-11 | 01:27:
Suggereren dat je een officieel geaccrediteerde HBO-opleiding bent terwijl dat helemaal niet zo is, is gewoon niet OK. Simpel. Die club heeft intussen, nadat ze er kennelijk op zijn aangesproken, z'n website lichtjes aangepast (er staat nu "hbo-niveau" ipv "hbo" en "erkend" ipv "geaccrediteerd"), maar het blijft natuurlijk gewoon misleiding.

PietGeniet | 05-01-11 | 11:02

Ik dacht dat Klazien ui Zalk knapper was!

jasser | 05-01-11 | 09:11

@ in het algemeen
.
Ik blijf me verbazen over het feit dat, zodra er iets wordt gezegd of beweerd dat 'men' niet aanstaat of niet begrijpt, er direct wordt gescholden of gekleineerd.
Meehuilen met de wolven in het bos, alleen om geaccepteerd te worden en te blijven. "Kijk, ik hoor erbij, ik vind dit OOK stom!"
En ja, ik heb verschillende allopatische opleidingen (ook op universitair niveau) met goed gevolg doorlopen. Ik probeer niet ergens over mee te praten of ergens een mening over te hebben zonder enige kennis van zaken.

Litsehimmel | 05-01-11 | 01:27

Reflexologisch!

Z-PiLL | 05-01-11 | 00:18

Heb die James Rando helemaal gekeken (15 min).
Is goeedd. Tnx, Jhonny.

hotmint | 05-01-11 | 00:06

Ik zag laatst een reclame van een reflexoloog voor Herbal Viagra... zou het werken? XD

Mr. Unicorn | 04-01-11 | 23:18

Nog heel even wachten en wij hebben weer een heksenwaag.

azoturie | 04-01-11 | 21:35

'accreditatie'
Hmm, da's een ziekte waar ik nog nooit van gehoord heb...

Jaap Cuperus | 04-01-11 | 21:34

-weggejorist-

berend botje000 | 04-01-11 | 18:25

Hey grappig, de MEM is geaccrediteerd: http://nvao.net/beoordeelde-opleidingen/detail/1368
had ik niet verwacht...

sjee minee | 04-01-11 | 18:13

@ Litsehimmel | 04-01-11 | 11:51

beoordelingsprotocol nvao mist op hun site? dacht het niet, zie nvao.net/accreditatiekaders-nederland

PietGeniet heeft volkomen gelijk, zie ook onze wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Ikbenhierniet... | 04-01-11 | 17:36

Het is wel, voor zover ik weet, de eerste Hogeschool in Drenthe.
Trouwens ook zonder deze aanvullende opleiding geloven veel zichzelf kritische jonge mensen noemende leerlingen aan deze onzin en doen er ook aan mee.

Zoekt nog een praktijkopleiding wichelroede lopen, om goudaders te vinden

Quuick & Dirty | 04-01-11 | 15:10

Welkom bij de fansite van magere Hein.
Het zijn allemaal slechte mensen ... mensen die wezen laten verhongeren en creperen op straat, en mensen die kinderen van straat plukken in kampen stoppen waar ze niet kunnen verhongeren en creperen ... steek je nek uit en er is vast wel een zeis die je hoofd eraf maait. Inderdaad Geen Stijl !

groenrondballetje | 04-01-11 | 13:54

@Litsehimmel | 04-01-11 | 11:42:

De effecten van het knippen van de amandelen in Nederland hebben dan ook desastreus uitgepakt op de Nederlandse bevolking. Ik bedoel de staat van het land is deplorabel te noemen. Nietsontziende epidemieen en bevolkingsterfte hebben de bevolking reduceert tot wel 17 miljoen :-p

Parel van het Zuiden | 04-01-11 | 13:36

Zo kan blijkbaar ook iedere instelling zich universiteit noemen, zoals de Islamistische Universiteit Rotterdam, Theologische Universiteit Apeldoorn en Protestantse Theologische Universiteit Kampen. Dan kun je tenminste op academisch niveau over sprookjes doceren.

Max Stirner | 04-01-11 | 13:25

@ Gemeen Mosje | 04-01-11 | 11:36:

Praten met aliens valt er wel een beetje buiten, hoor! Met al die regiolecten in het universum zou dit als een op zich staande universitaire studie moeten kwalificeren bij de UvA. De raakvlakken met de sociolog-is-m-it-ische.. etc. studierichtingen aldaar lijken mij ook velerlei.

Parel van het Zuiden | 04-01-11 | 13:25

Sterk begin van het jaar Johnny. Goed op weg de beste schrijver van het hele zooitje te worden.

Lafayette | 04-01-11 | 13:04

Het waren scholieren en het blijven scholieren.

Avegaar | 04-01-11 | 12:57

@Litsehimmel | 04-01-11 | 11:42

Oh ja, jij was dat kruidenvrouwtje, die altijd loopt te zeiken over de medische wetenschap. Doe me een lol en ga eerst eens zelf geneeskunde studeren in plaats van allerlei onzin te copy/pasten.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 12:29

Lijkt me een leuk NVAO bezoek.
Overigens er is nog een vacature: Docent Gedrag paard.
Hoe zou dat sollicitatiegesprek er uit zien?

hoorcollesje | 04-01-11 | 11:59

ach ja en als je zo'n opleiding hebt gedaan ben je een leuke toko zoals deze :
www.praktijkvandergalien.nl en de grootste grap de zorgverzekering vergoed het soms ook nog! nederland word steeds slimmer ;)

j.cohen | 04-01-11 | 11:58

Rokus3013 | 04-01-11 | 11:55
Er zijn anders genoeg zweef-zweef-teven (m/v) die in al die kwakzalverij geloven. En hiermee bevestig je die waanbeelden weer. 'kijk, het is nu ook al bijna geaccrediteerd'

bezemkast 1919 | 04-01-11 | 11:58

Ik zie het probleem niet zo. Bij de tab 'subsidies' geeft deze 'hoge'school zelf aan dat hun opleidingen (meervoud, jawel) nog niet erkend zijn. En dus heeft het predikaat HBO geen enkele waarde. Maar dat wisten we natuurlijk allang van dit soort kwakzalvershogescholen.

Rokus3013 | 04-01-11 | 11:55

@PietGeniet | 04-01-11 | 11:47
Wel vreemd dat hun beoordelingsprotocol op de website mist ...

Litsehimmel | 04-01-11 | 11:51

Homeopathie is ordinaire kwakzalverij maar dan zonder bijsluiter.

Gravin v Kippenbouth | 04-01-11 | 11:50

@koerbagh | 04-01-11 | 11:45
Als ze er ook quidditch spelen schrijf ik me in! ;o)

Litsehimmel | 04-01-11 | 11:48

Geaccrediteerd door een hele serie "beroepsverenigingen" met geen enkele officiële status. De enige accreditatie die er in onderwijsland namens de overheid echt toe doet is van de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO), en daaruit blijkt al snel dat die nephogeschool meppel nul komma nada niks accreditatie heeft, zie nvao.net/beoordeelde-opleidingen/insti...
de enige geaccrediteerde instelling in Meppel is de plaatselijke PABO (en dan bedoel ik niet het erotische postorderbedrijf met die naam :-)

PietGeniet | 04-01-11 | 11:47

Hogwart's ... maar dan in Meppel.

koerbagh | 04-01-11 | 11:45

@Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:10
Ze helpen in ieder geval niet je afweersysteem naar de kloten door ze te verwijderen.
"dan zal de arts soms besluiten over te gaan tot tonsillectomie, het 'knippen' van de amandelen. Dit was vroeger een zeer populaire ingreep; wetenschappelijk onderzoek heeft hier echter de laatste decennia grote vraagtekens bij gezet[1]. Desalniettemin worden in Nederland nog steeds tweemaal zoveel amandelen geknipt per duizend inwoners als in de omringende westerse landen."

Litsehimmel | 04-01-11 | 11:42

Prima opleiding.
Enkele examenvakken van deze zware studie zijn o.a.:
* Praten met bomen en heesters.
* Omgaan met agressieve goudvissen.
* Instralen van magische stenen (gastdocente Jomanda)
* Communiceren met Aliens
* Bereiden van levens-elixers
* Bezemvlieg-techniek
* Toverspreuken

Lachen jullie maar om deze SERIEUZE opleiding. Dit is keigoed en men kan gelijk na afronding (zware) studie aan de slag bij bv............................. uhhh........ hmmmm

Gemeen Mosje | 04-01-11 | 11:36

@An die ARBEIT | 04-01-11 | 11:35
Gesteldheid Andie!

An die ARBEIT | 04-01-11 | 11:35

@joopwil | 04-01-11 | 11:17
Jammer dat het geen heilzame effecten op je geestelijke gesteld heeft....

An die ARBEIT | 04-01-11 | 11:35

Ach, zolang er nog lieden zijn die geloven dat Job Cohen en zijn PvdA goed zijn voor Nederland kun je de goegemeente alles wijsmaken. Dus laat die Meppelaars maar meppelen.

Polletje Piekhaar | 04-01-11 | 11:29

Dat laptop-meisje ziet eruit alsof ze door een bak snot is getrokken!
Is nog best lastig zo te zien, gras wegjorissen met MS Paint.

dopinie | 04-01-11 | 11:18

Is heus niet zo gek hoor.
Ik drink elke dag een liter brandnetel thee.
Heb altijd 2 kokosnoten onder mijn oksels.
En pis elke ochtend over mijn voeten.
En ik heb nog steeds geen zweetvoeten.
Ziejewel dathethelpt.

joopwil | 04-01-11 | 11:17

"Hoogleraar Hondenfluisteren "

Just stay calm, assertive and dominant. We are all packleaders.

.

An die ARBEIT | 04-01-11 | 11:16

De denigrerende toon jegens HBO-studenten op GS is vaak erg misplaatst, maar in dit geval is het wel terecht ja. Althans, als je als student kiest voor zo'n pretstudie ben je niet niet eens een student, maar een eencellige.

108 | 04-01-11 | 11:15

Dit is echt om te janken.

porrasturvat | 04-01-11 | 11:12

En nog een kleine WTF-je.
Rödern:
Rödern is een lymfatische afleidingsmethode waarbij de keelamandelen geprikkeld worden. Deze therapie zorgt ervoor dat het lymfatische systeem zowel lokaal als systemisch ontlast wordt.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:10

@Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:51
LOLZ!
@Milton Friedman | 04-01-11 | 10:53
Ja, indrukwekkend. Ik overweeg naar aanleiding van deze informatie een vervolgopleiding aan de Star Trek Academy.

Magnum Force | 04-01-11 | 11:03

Trek eens aan mijn pink..?

Oberschwaffelmeister | 04-01-11 | 11:01

Milton Friedman | 04-01-11 | 10:53 Zou je hem in olie of in boter bakken? Zo'n vis?

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:59

Profi websiteje ook... Ik ga me meteen inschrijven. Altijd al iemands parkiet willen genezen dmv handoplegging. Erg dankbaar.

strontaandeknikker | 04-01-11 | 10:59

@Milton Friedman | 04-01-11 | 10:53

Jaja, nou weet ik het wel over die kutvis.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:57

Server doet het nu al niet.

HJDB | 04-01-11 | 10:57

@Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:33
Onderstaand de vervolgtekst over die vis. Eet niettemin smakelijk straks!

"Een vis heeft water nodig, water is een van onze levensbronnen en verbindt de vis met het Aquariustijdperk. De Vis komt vanuit de Heilige Geometrie vanuit de Vesica Pisces en ontstaat door twee cirkels die elkaar half kruisen. In de vis passen precies twee tetraeders die exact elkaars spiegelbeeld zijn en op deze wijze een symbolisch oog vormen, welke het symbool is voor het licht. In onze geneeswijze wordt het licht vertaalt in biofotonen."

Allerlei nieuw inzichten, wel zo handig.

Milton Friedman | 04-01-11 | 10:53

@Magnum Force | 04-01-11 | 10:39

Ik zal het zo eens aan de obert voorleggen.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:51

James Randi is king.

Placebo-effect is veelal van korte duur.

Theodoros | 04-01-11 | 10:50

Hé, da's handig! Er is in Meppel ook een academie.
Mocht je na je bachelor ook nog een WO master willen halen...
www.academiemeppel.nl/

Chiant | 04-01-11 | 10:49

Op de site van het alternatief staat: "Als aankomend student vindt je geneesmiddelen interessant [..]"
Taggart | 04-01-11 | 10:30
De studie is goed maar "vindt je" niet. Tekst is door een HBO'er in elkaar gerammeld.

Synecdoche | 04-01-11 | 10:41

Bas van het Bospad | 04-01-11 | 10:29 En er zitten ook nog twee commerciële bedrijfjes in de fietsenhokken.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:39

@Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:33
Onderstaand de vervolgtekst over die vis. Eet niettemin smakelijk straks!

"Een vis heeft water nodig, water is een van onze levensbronnen en verbindt de vis met het Aquariustijdperk. De Vis komt vanuit de Heilige Geometrie vanuit de Vesica Pisces en ontstaat door twee cirkels die elkaar half kruisen. In de vis passen precies twee tetraeders die exact elkaars spiegelbeeld zijn en op deze wijze een symbolisch oog vormen, welke het symbool is voor het licht. In onze geneeswijze wordt het licht vertaalt in biofotonen."

Magnum Force | 04-01-11 | 10:39

Inderdaad een foeilelijke header!

wakkere_nederlander | 04-01-11 | 10:38

-weggejorist-

berend botje000 | 04-01-11 | 10:37

Hmm, als je aan mijn vinger trekt gebeurt er meestal wel degelijk wat.
Ik sluit dus niet uit dat zuks met een kleine teen ook het geval is.

Bigi Bana Boy | 04-01-11 | 10:36

Goed zo Johnny! Dat zal ze leren....

Kobus Kloothamer | 04-01-11 | 10:35

@Magnum Force | 04-01-11 | 10:25

De vis is het symbool van mijn diner, zometeen.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 10:33

@Bas van het Bospad | 04-01-11 | 10:29
Aan de Koekoekstraat. Uiteraard.

Tante Kaatje | 04-01-11 | 10:30

Op de site van het alternatief staat: "Als aankomend student vindt je geneesmiddelen interessant [..]"
Das wel een goeie studtie?

Taggart | 04-01-11 | 10:30

Helaas zijn een hoop van dit soort 'hogescholen' wel degelijk HBO geaccrediteerd door het Nuffic etc.

fietskettingslot | 04-01-11 | 10:30

@Nacho_Vidal | 04-01-11 | 10:22
De werking van homeopathie is voornamelijk gebaseerd op het placebo-effect. Op dat punt heeft de geneeskunde inderdaad wel wat geleerd dankzij de homeopathie.

rara | 04-01-11 | 10:28

Er zijn meer van dat soort opleidingen hoor. En allemaal op HBO niveau...
Kijk maar eens op www.anzn.nl of www.opleidingcam.nl.

empyrus | 04-01-11 | 10:28

Leuke website. De tijd die het kost om een pagina op te vragen is lang genoeg om een universitaire studie af te ronden. Met ruimte voor extracurriculaire activiteiten, dat spreekt.
Maar goed, na enig wachten toch de pagina "afgestudeerden" gevonden, en eens een paar van die websites bekeken. Een citaat:

"De sinus- vormige golf verbind alle Chi vanuit het universum met het leven van mensen, dieren en planten.De twee ondeelbare helften staan voor het Yin en het Yang; het activerende en sederende, het mannelijke en het vrouwelijke, de dag en de nacht, het licht en het donker, de zon- en de schaduwzijde, eb en vloed. Het symboliseert het leven en al wat leeft met het Grotere Geheel en het eeuwige dynamische evenwicht dat alles steeds harmoniseert en balanceert. De vis is het symbool voor geluk en voor beweegelijkheid."

Als ik deze literaire hooibroei inclusief taalvauten voorbij zie komen krijg ik acuut behoefte aan een geneeskrachtig glas. Single malt, bij voorkeur.

Magnum Force | 04-01-11 | 10:25

@Zegmaarjansen
Dat zie je toch niet door dat Pino pak heen.

Tanja12121 | 04-01-11 | 10:24

Superior Bastard | 04-01-11 | 10:22
Hij is 1.23m

Nacho_Vidal | 04-01-11 | 10:24

De servert (en die van de mirror) rookt. Laten we hopen dat de Hogeschool zelf ook rookt....

Bas van het Bospad | 04-01-11 | 10:23

En toch vind ik het moeilijk om de discussie met iemand die in Homeopathie gelooft te houden.

Het punt wat werd aangehaald bijvoorbeeld is dat Homeopathie ook de normale geneeskunde heeft geholpen

Nacho_Vidal | 04-01-11 | 10:22

Nacho_Vidal | 04-01-11 | 10:20
Hij heeft een baard.

Superior Bastard | 04-01-11 | 10:22

@zeg maar jansen
Hmm, hoe weet jij dat? +1 seksisme

Moet je overigens ook niet de mensen die daar studeren uitlachen en negeren? die houden immers deze mongol-light instelling draaiende..

koning pruts | 04-01-11 | 10:20

James Randi, altijd en overal +1

Iedereen zou iets over deze man moeten weten

Nacho_Vidal | 04-01-11 | 10:20

Nederland staat met de dag meer voor schut in het buitenland met dit soort 'opleidingen'. Terwijl er al >2 miljoen onrendabelen langs de kant staan, ook 2 miljoen van dit soort idiote 'werkenden' aan de slag zijn (met hoge subsidies), lachen ze zich een deuk in het buitenland.

Milton Friedman | 04-01-11 | 10:19

berend botje000 | 04-01-11 | 10:14
Ee'm kiek'n. Typisch Drents.

Superior Bastard | 04-01-11 | 10:18

Tanja12121 | 04-01-11 | 10:16 Maar dat komt door je decolleté en je korte rokjes.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:18

Ik ben anders overal welkom met mijn diploma van de Sesamstraat academie. Schandalig dat daar nou weer zo neerbuigend over gedaan wordt.

Tanja12121 | 04-01-11 | 10:16

Kent iemand het verschil tussen een hbo'er en een EHBO'er?
Een EHBO'er kan wél verbanden leggen.

trotse-ambtenar | 04-01-11 | 10:16

"Hogeschool Meppel". Dit is een klassiek voorbeeld van een "contradictio in terminis"
Zeg maar dat De Literator het gezegd heeft.

De Literator | 04-01-11 | 10:15

Het is fijn om te lezen dat Johnny Quid het blijkbaar allemaal zo goed weet.

superprincepeach | 04-01-11 | 10:15

-weggejorist-

berend botje000 | 04-01-11 | 10:14

-weggejorist-

kachelpook | 04-01-11 | 10:13

Was er vroeger ook niet iemand die vertelde dat je kanker kon genezen, door gras te eten en piano te spelen.....

Karel Kruizenruiker | 04-01-11 | 10:12

Dit is toch een verplichte opleiding voor de cavia-politie?

Sir EnemA | 04-01-11 | 10:12

Ga eens achter de CMD studie in Den Haag aan? Een grote baggersheitzooi

haatbaard | 04-01-11 | 10:11

Komt er nog een Coen-topic?

Dr. Mabuse | 04-01-11 | 10:11

Maar wat mag ik me voorstellen bij 'co-creatie'?

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:09

Ik denk nu aan Fleur Agema. Die zal met haar hoogwaardige natuurdrankjes (bevattende 30% vol. alc.) dan wel in één klap Prof. Dr. Mr. Ir. Drs. Ds. in Diverse Varia in de Natuurgeneeskunde zijn, voortaan te noemen: Physisch Gefundeerde Medische Wetenschappen van Bovennatuurlijk Cachet.

Charretelle Kruisjes | 04-01-11 | 10:09

Berendien uut Wisp en Rosalien uut Drost!

100% Zeepvrij | 04-01-11 | 10:06

Superior Bastard | 04-01-11 | 10:04 Ja, dat is een reflex.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:06

Overigens mag worden opgemerkt dat een HBO accreditatie in reflexologie kennelijk wel werkt, Johnny schiet meteen in een reflex.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:06

server nu al aan het reauken?

Tim | 04-01-11 | 10:05

Ik ga ze meteen volgen op Twitter, bedankt!

Cynische Ambtenaar | 04-01-11 | 10:04

Ik weet het niet waarom, maar ik krijg in één keer zin om spijkers op laag water te gaan zoeken.

Superior Bastard | 04-01-11 | 10:04

Dat zijn een hoop afkortingen. En afkorten staat voor gemakzucht, dan hoef je niet meer de hele naam of titel te typen.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 10:04

Allemaal onzin. Iedereen weet dat je alles kunt genezen met rooibosthee. Zelfs aandoeningen die geen aandoening zijn maar een maatschappelijk probleem.

Hardnekkige gevallen behandel je 't best met een koekje d'r bij.

Reinaert | 04-01-11 | 10:03

Klazien uut Zalk !...

MichieldeMuiter | 04-01-11 | 10:02

-weggejorist-

Das Ungeheuer | 04-01-11 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl