Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders versus HuiLiejourNalist: 1-0

extreemhour.jpgIn het dubbeldikke Kerstnummer van HP/de Tijd een brisant verhaal over een doodsbedreiging, een NRC-journalist, een gejat 06-nummer en de politie. Laten we maar gewoon quoten. Te hilarisch om het niet te doen. Het blad vraagt Wilders naar zijn relatie met de pers, en die blijkt heel persoonlijk:"Onlangs schreef een collega van u in een krant een column waarin op scherpe toon werd verklaard dat ik burgers tegen elkaar zou opzetten, haat zou zaaien en bovendien hypocriet zou zijn. De schrijver in kwestie was niet een van de minsten. Maar diezelfde persoon zat drie maanden eerder nog met tranen in zijn ogen bij mij hier op de werkkamer, omdat zijn zoontje bij hem thuis door de politie van zijn bed was gelicht.‘Om zeven uur ’s ochtends, de hele straat was afgezet. Die jongen had mij met de dood bedreigd, telefonisch, via het nummer dat hij van zijn vader had. Die journalist smeekte me of ik alsjeblieft de aangifte tegen zijn zoon wilde intrekken. Dat heb ik niet gedaan.‘Diezelfde man maakt mij vervolgens in een column uit voor hypocriet en scheldt me uit voor rotte vis. Ik krijg daar nu nog kippenvel van. Moet ik zijn naam noemen? Ja, ik zal het maar doen. Het gaat om Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad" LOL Powned, dag Frank!

Reaguursels

Inloggen

Feitelijk is het volgende gebeurd: zoonlief van 18 gebruikt een telefoon van pa om het antwoordapparaat van Wilders vol te schelden. Wilders doet aangifte van schelden. Later brengt pa een excuusbrief van zoonlief persoonlijk bij WeertGilders op zijn werkkamer in het 2e kamergebouw.
Weert is als altijd de zak zure haat en kan het niet opbrengen een excuus te aanvaarden. Later gaat het geplaagde joch Weert Gilders nog wat klagen, zoals hij dat vroeger op school ook altijd deed, bij de schooljuf van zinkend scheepje HP de Tijd . En probeert zijn gram nog eens te halen vanwege een, in Weert's ogen, kritisch stukje. De vrijheid van meningsuiting is er uiteraard alleen voor jongens als Weert Gilders en vooral niet voor de de rest van Nederland.

antizanic | 20-12-08 | 15:10

da salvo | 17-12-08 | 23:36

Nee hoor. Jij wel? Rare vraag.

**

Doldwaas | 17-12-08 | 23:52

Exqueeze me? Heeft Wilders het nou gedaan? You have got to be kidding.

bottehond | 18-12-08 | 14:22

+1

mannetje! | 18-12-08 | 10:20

Ik stel voor: Een samenleving onder totale controle van een opsporingsapparaat opdat iedere terrorist nog ook maar vóórdat ie er ook maar aan gedacht heeft om een aanslag te plegen al in de boeien geslagen kan worden.

Ik stel voor: Een hersenchip die iedere gedachte van geweld detecteert en gelijk alarm slaan bij de autoriteiten(=sukkels die niets produceren, mensen die parasiteren op de producerende mens om hen een ingebeeld en gereënforced beeld van afhankelijkheid te implanteren, c.q. mensen die voor hetzelfde geld hulpbehoeftigen kunnen helpen in Afrika of Azië of zelfs in Nederland zouden kunnen helpen i.p.v. met dure lantaarns rond te zwaaien)

Ik stel voor: Iedere vader die zijn zoon beschermt zijn baan afnemen

Ik stel voor: Wilders opent zijn hart en komt tot inkeer

1 van de 3 voorstellen is een droom, wat zegt dat over de ander 2?

7th_sun | 18-12-08 | 01:51

Het blijft een hufter die Geert. Eerst een klein jongetje die nog niet in staat is de lading van de door hem gebruikte woorden te gebruiken kapot maken, daarna ook nog zijn vader. Hij is vast trots op zichzelf.

Doldwaas | 17-12-08 | 23:52

Bottehond
Heb je veel slaag gehad van je vader.

da salvo | 17-12-08 | 23:36

NRC-generatie bedreigt erop los!

Ad Hominem | 17-12-08 | 23:32

Eindelijk eens eentje goed ontmaskerd. Denk niet dat dit de enige is, het zijn er veel en veel meer die fout zijn en hun kwaaie ideeen en 'het mensen tegen elkaar opzetten mentaliteit' via het nieuws naar buiten kunnen brengen. Aan de schandpaal die gasten.

Dikke Worst | 17-12-08 | 23:15

Lees eens de reactie van de pica-poes, op het ontslag van Vermeulen
Elise v R zegt:
woensdag 17 december 2008, 15:48 uur
Betreuren lijkt me het minste. Ik vind het heel erg jammer en eigenlijk ook wel moeilijk te vekroppen dat het die rancuneuze man, verblind door zijn haat en kokervisie, toch blijkbaar gelukt is om Frank Vermeulen uit te schakelen. Want in zulke termen denkt hij, vrees ik.

Op basis van wat ik lees over het voorval: ik kan me heel goed voorstellen dat je als vader beroep probeert te doen op de medemenselijkheid van iemand als je kind in serieuze problemen verkeert. Ook als die iemand een persoon is met wie je het op politiek vlak absoluut oneens bent. Wilders is daar niet op ingegaan en beschuldigt Vermeulen er vervolgens van dat hij uit rancune een column schrijft over hem. Dat is typsiche Wilderslogica. Je zou met hetzelfde recht ook kunnen zeggen dat Vermeulen het persoonlijke en het werk weet te scheiden: hij blijft dezelfde mening over Wilders hebben die hij daarvoor ook had en blijft daar op dezelfde wijze over schrijven. Maar voor Wilders is alles persoonlijk.

Ik vind het inderdaad diep te betreuren dat zijn rancuneuze logica blijkbaar toch zo serieus genomen wordt dat iemand als Frank Vermeulen daar nu door sneuvelt. Jammer voor het NRC en jammer voor zijn lezers! Ik las zijn columns graag. Goed onderbouwde teksten, wars van het huidige politieke sentiment. Zoals laatst zijn column over Dijselbloem. Echt heel jammer.

Frank, ik hoop dat je een ander platform vindt voor je teksten en ik hoop je snel weer te lezen!

hahahaha

da salvo | 17-12-08 | 23:01

Jan Boule | 17-12-08 | 21:26

En meneer is nota bene Indeau, net als La Verdonque.

dit is een geinige column ter zake. Nasjonalisties en turqs islamitische columnist die wilders wil paaien, maar vooruit. Ik vond hem leuk.

VERLICHT KOLONIALISME (De GroeneAmsterdammer)1-10-2004
De Indische-jongenstheorie. Ik heb deze theorie ontwikkeld door mijn vader. Mijn vader, een Indische jongen - Godhebbe zijn ziel - schepte altijd op over zijn socialistische verleden. Hij ging in Leiden «Indisch recht» studeren - daar had hij dus na de oorlog niets meer aan, maar dit terzijde -en raakte erg geïnteresseerd in het Indologendebat dat zich tussen Utrecht en Leiden afspeelde. Ik spreek nu over de jaren dertig, waar de ethici en de realisten, meen ik, tegenover elkaar stonden. Mijn vader- datwas al een enorme ergernis - was trots op het feit dat hij zo «geaccepteerd» werd door de andere studenten. Niet-Indische studenten, bedoelde hij. Er was geloof ik geen racistisch element in de omgang, eerder een klasse-element. Hoe dan ook, mijn vader werd «Multatuliaan» (kun je je tegenwoordig voorstellen dat iemand van zichzelf zegt dat hij VanderHeijdeaan is, of Grunbergiaan?), werd rechter in ons oude Indië, later assistent-resident, raakte betrokken bij een wereldoorlog, kwam in Japanse krijgsgevangenschap, waar hij driejaar later uit terugkeerde, vestigde zich in 1952 in Holland, en werd rechtser dan rechts.

VVD, met uitstapjes naar Ds'7o.

Ik zie hem zitten, aan tafel, de krant lezend, scheldend op Den Uyl en alles wat links was, want links was antikoloniaal en wilde niet luisteren naar een koloniale gedachtegang die in mijn vaders ogen vele malen progressiever en realistischer was dan het socialistische gedachtegoed. (Mijn vader wilde eigenlijk een libertair socialisme in de geest van J. de Kadt. We hadden thuis dan ook een abonnement op De Nieuwe Stem. Maar ook De Nieuwe Stemmers stonden nog ver af van het progressieve kolonialisme dat mijn vader voorstond.)

Dat progressieve kolonialisme is eigenlijk eenvoudig uit te leggen. Gedraag je in het vreemde land datje bezet hebt als een milde vader. Breng het goede en de verworvenheden van onze maatschappij naar hen, en verwacht er niets van terug. Zo legde hij het uit. Dus: biedt democratie aan, maar laat ze op eigen wijze democratiseren. Garandeer echter de vrede. Geef goed onderwijs, ontwikkel het land met onze moderne landbouwmethoden, leg wegen aan en bouw goede huizen voor de bevolking en leer ze de lessen van de economie in de mate die ze zelf willen. (Volgde het verhaal van de visser op het eiland Saparuah die alleen ving wat hij nodig had en niet meer. Dat moeten we dus zo laten, zei mijn vader.)

Men begrijpe waar mijn vader zo ongeveer voor stond.

En socialisme bestond voor hem te veel uit theorie en was blind voor de praktijk. Tijdens zijn Indische jaren had mijn vader nog gesproken met Soekarno, bij wie mijn vader een eng communisme vermoedde, «maar het meest geïnteresseerd was hij in je moeder». Soekarno wilde niets van het verlicht kolonialisme van mijnvaderweten.

Terug in Holland was mijn vader dus zeer teleurgesteld. We hadden fouten gemaakt en daar moesten we van leren.

Nu naar GeertWilders. GeertWilders is een Indische jongen. En tussen de gedachten van hem en mijn vader zit geen licht.

Geert is natuurlijk rechts, conservatief en hij ademt Burke in en Burke uit, maar diep in zijn hart wil hij, zo weet ik zeker, een verlicht kolonialisme. De man is bezorgd. Een Indische jongen.

Kijk, Indische jongens kwamen hier in Nederland en hadden geleerd, net als mijn vader, dat dit het paradij s was. En alles wat ze ontbeerden, was hier dan ook. Natuurlijk, Nederland had zich tegenover de Molukkers schandalig gedragen-ik zou daar Geert wel eens overwillen horen, trouwens-maar de Indische jongen wist dat hij maar op één manier kon meekomen. Aanpassen, aanpassen en aanpassen, en je verdekt en bescheiden opstellen. En ver weg van het socialisme en communisme blijven.

Zo zijn jongens als Unu (Hells Angels), Wilders enTheodor Holman naar boven komen drijven. Althans, zo gedroegen hun ouders zich. Unu, Wilders en Holman hebben daarentegen een grote bek ontwikkeld juist om zich te onderscheiden van hun ouders, en om te waarschuwen. Wat mijn vader aan de eettafel zei, zegt Wilders voor het parlement. herken het. De Indischejongens-grote-bek.

Maar wat betreftTurkije en Europa maakt Wilders een fout.

Turkije is natuurlijk in de ogen van Wilders een soort Indië. Hij moet er zelf niet aan denken om er te wonen, maar hij herkent de sociale en maatschappelijke bewegingen. En noteert ze terecht als «niet Europees». Hij zou daar wat graag een verlicht kolonialisme hebben, maar dat kan niet. En daarom

is hij tegen Turkije als Europese staat. Maar wat Wilders niet ziet, is datTurkije, oýngekeerd, ons zou kunnen bevaderen en bevoogden. In die zin dat Turkije een fantastische verlichte buffer zou kunnen zijn tussen de wat donkere islamstaten en de moderne. Turkije zou een mooie wig kunnen drijven, en zich kunnen gedragen als destijds Nederland in Indië.

Want laten we wel wezen, het is met Indonesië niet beter gegaan toen Nederland was vertrokken. Integendeel. Kolonialisme is geen onderwerp van gesprek meer, maar een eerlijke evaluatie heeft het kolonialisme nooit gehad.

Zou een verlicht kolonialisme niet een oplossing zijn voor de Antillen? En toen wij in Suriname het meer voor het zeggen hadden, hoe ging het toen eigenlijk met Suriname?

Het is mijn geheime reden omTurkije toe te laten tot de Europese gemeenschap. Turkije, het land waar het lukt om de moslims enigszins verlicht te laten denken. Where East meets West and never the twain shall meet. Wij, Europa, als verlichte kolonisatoren naarTurkije - nee, zo moeten jullie het doen- en Turkije met dezelfde boodschap naar de Arabische staten. Daar moet Wilders voor voelen.

En als het niet lukt, sturen we Unu op die Turken af.

bottehond | 17-12-08 | 22:44

Vies krantje, smerige redacteurtje, die zijn kinderen verpest, weg ermee.
Ik stem PVV.

leefbarbaar | 17-12-08 | 22:02

erikkie_g | 17-12-08 | 21:48
Nop alleen zijn blogje wordt (tijdelijk) stilgelegd.

repulse | 17-12-08 | 21:53

Volgens mij gaat meneer met de OVUT (Ontiegelijk Vervroegde UitTreding):

woensdag 17 december 2008 door webred

PolitBlog beëindigd
De hoofdredactie heeft besloten de politieke column en het PolitBlog van redacteur Frank Vermeulen te beëindigen. Een zaak die begon als een particuliere kwestie tussen hem en een lid van de Tweede Kamer – over wie hij als columnist vrijuit moet kunnen schrijven - is een belemmering geworden voor zijn professionele functioneren. Wij betreuren dit.

Hoofdredactie NRC Handelsblad

erikkie_g | 17-12-08 | 21:48

Bananesoes
Wilders is overigens getrouwd met een raszuivere Hongaarse

Jan Boule | 17-12-08 | 21:26

-weggejorist-

Ongelikte Beer | 17-12-08 | 21:06

harry pikkel | 17-12-08 | 19:13
Zoals botte al aangaf is het moslim broederschap op een erg langzame maar zeker functionele manier bezig de wereld om te toveren in het dar al islam. Dit gaat met massa immigratie, "gezinshereniging", hogere geboorte cijfers als de inheemse bevolking. Mooi voorbeeld is om te kijken naar de demografie van bv libanon vanaf het moment dat het ontstaan is tot nu.
Door middel van de sociale controle die er binnen de islamitische cultuur heerst, gecombineerd met de sharia( sharia is meer als de wet, het omvat ook de leefregels voor een moslim) worden alle schaapjes netjes in het gareel gehouden.
Die leefregels leren een hiërarchie, met de moslim man als hoogste in rang net onder allah en de proleet. Homo's /lesbo's zijn de onderste in rang met net daarboven de kafir. Dit systeem is de basis van alle problemen, het niet onderkennen dat in nederland iedereen gelijk is, gecombineerd met het absurde idee van de multicultieidioten dat het werkt als je mensen alleen maar hun zin geeft, is dat de perfecte weg richting een grootschalige clash.
-
Het moslimbroederschap zijn de fasciliteurs voor deze onderneming, doormiddel van op het juiste moment demonstraties op te zetten, rellen te organiseren(b.v. parijs, griekenland) word een klimaat gecreëerd van langzame onderwerping.
-
Politici die om de 4 jaar van plaats verwisselen verliezen van een systeem wat de rust heeft om 50 jaar voor iets uit te trekken. Politici zijn alleen maar bezig met het feit dat ze over 4 jaar weer gekozen worden. Dat als een kabinet voortijdig valt een aantal van hun kameraadjes niet meer terug zouden komen in de 2de kamer. Dit feit heeft er de afgelopen 20/30 jaar voor gezorgd dat er een wisselwerking kwam tussen politiek en pers waarbij de politiek haar stempel steeds meer en meer op de pers kon drukken. Waardoor de pers blij werd gehouden met kleine scoops, als het falen van het multicultiproject maar niet naar buiten werd gebracht. Doelbewust? mischien maar meer waarschijnlijk is het gewoon dat een ieder maar een klein stukje van de puzzel had en dat er te weinig mensen waren die alle puzzelstukjes konden overzien.
-
De oplossing? Simpel zeg nee!
Wanneer er eindelijk genoeg mensen zijn die dit probleem onderkennen, die inzien dat de westerse cultuur steeds meer en meer terrein aan het verliezen is. Kan eindelijk de hernieuwde emancipatie golf van start gaan, zeg nee tegen die moskee, zeg nee tegen dat hoofddoekje, dat symbool van vrouwen minderwaardigheid, zeg nee tegen mensen die weigeren om te assimileren. Meerdere culturen in 1 land kan niet, het gaat niet, waar die culturen elkaar raken zullen zij botsen netzolang tot er 1 overeind blijftstaan.
-
Begin bij de moslimvrouwen, verbied het hoofddoekje en burka, begrijp waar dat hoofdoekje voor staat, leer die vrouw nederlands, zorg dat zij meedoet in de Nederlandse maatschapij en niet alleen in de islamitische subcultuur. Dit kan geen proces zijn dat mensen zelf wel kijken hoe en of zij wel willen integreren, dit is geen discussie punt assimileren of opzouten.
-
Vervolg mannen die hun vrouw opsluiten in huis, vervolg ouders wiens kinderen met een taalachterstand van 4 jaar in de kleuterklas te voorschijn komen. Want zij ontnemen hun kinderen de kans op een goed bestaan in nederland zij ontnemen hun de mogelijkheid om wat te maken van hun leven.
Wanneer dit word gedaan, zal met de zelfde snelheid als die de islamisering heeft er een hernieuwde kans ontstaan. Dan zal het moslim broederschap hebben verloren. Netzoals hun de simpele welwillende moslim misbruiken om de islam te laten groeien kan je dat systeem omdraaien, maar we zullen standvastig moeten zijn, maxima mag geen dingen meer zeggen als "de Nederlander bestaat niet" Ik besta jij bestaat, botte bestaat en godzijdank heeft een Pim Fortuyn bestaan.

repulse | 17-12-08 | 21:02

HAHA wat een lutser die frank.

Geert +1

Achterklepmonteur | 17-12-08 | 20:56

-weggejorist-

Ongelikte Beer | 17-12-08 | 20:53

Linksmensen sporen niet en willen boven de wet staan, afvoerren die zooi

bunbun | 17-12-08 | 20:49

Frank Vermeulen je bent een misselijk stuk stront ga je kapot schamen, drol dat je bent!

Beëlzebul | 17-12-08 | 20:13

bottehond | 17-12-08 | 19:26
Informatie, dat is precies de reden waarom ik hier ben. GS, en met name de comments, vullen een enorme leegte in. Bedankt voor je links.

Inhoudelijk kom ik er nog op terug, ik moet even aan andere verplichtingen voldoen.

harry pikkel | 17-12-08 | 19:43

harry pikkel | 17-12-08 | 19:13

Tsjek:

www.frontpagemag.com/Articles/Read.asp...

Het zijn deze luiden die een steeds grotere groep moslims aan zich binden en de organisatiestructuren in Nederland en andere Westersche landen overnemen. Jammer dat de media dit soort relevante informatie aan de Burger onthouden, vind je niet? Kennis ter zake is álles.

bottehond | 17-12-08 | 19:26

harry pikkel | 17-12-08 | 18:18

Een reaguurder van het onvolprezen Gates of Vienna zei het zo:

kwoot
Islam has that power. Islam has the power to overthrow governments at a snails pace.
ontkwoot

gatesofvienna.blogspot.com/2008/11/bur...

Dat jij je niet kunt voorstellen dat onze opponent zowel de wil, de strategie als de mogelijkheden heeft om, met welke noodzakelijke middelen dan ook (lees AIVD rapport) is logisch. Onze mores en wereldbeeld stammen uit de tijd dat Liechtenstein onze grootste bedreiging was. Dat is imho precies het kernprobleem anno 2008.

bottehond | 17-12-08 | 19:21

repulse | 17-12-08 | 18:45
Ik denk dat je daarin gelijk hebt, maar mijn probleem met dit onderwerp is dat er nogal wat variabelen zijn. Ten eerste: wat is het doel van de islamisten? Hoe goed zijn ze georganiseerd? En hoeveel aanhang hebben ze? Als we ervan uitgaan dat ze als doel hebben het stichten van een staat binnen een staat, dan zijn er twee opties: clash of apartheid. En dan is er nog de mogelijkheid van een internationale stammenstrijd, een totale oorlog.

Misschien zie ik nog iets over het hoofd. Ik ben benieuwd welk scenario jij (of iemand anders) voor de toekomst in gedachten hebt.

harry pikkel | 17-12-08 | 19:13

harry pikkel | 17-12-08 | 18:18
Zolang er nog een te grote groep mensen is die die clash niet aanzien komen worden de kansen er op alleen maar groter, wanneer een groot genoeg aantal mensen het gevaar onderkent en rekening houd met die clash is het gevaar afgewend

repulse | 17-12-08 | 18:45

bottehond | 17-12-08 | 17:57
Maar een burgeroorlog is weer het andere uiterste. Natuurlijk, er zijn spanningen en 1 incident op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats kan de vlam in de pan doen slaan, maar dat een clash onvermijdelijk is, zie ik niet zo een twee drie. Wel dat het een reele mogelijkheid is.

harry pikkel | 17-12-08 | 18:18

Prachtig, prachtig, prachtig. Ik blijf nog maar even abonnee van HP/De Tijd, ondanks dat het een dodebomen-medium is.
.
Het geval laat in ieder geval goed zien hoe het zoontje door pappie is gehersenspoeld waardor hij tot zijn daad kwam.

Brouhaha | 17-12-08 | 18:17

bananesoes | 17-12-08 | 14:56

Je begrijpt iets niet. Islamisten zijn niet geinteresseerd in jouw mooie idealen.
Dat je dat kennelijk ontgaan is is mij een raadsel, maar vooruit.
Je laatste zin is een aperte leugen, die je kennelijk nodig hebt om je uiterst dubieuze en wonderlijk naieve stellingname te kunnen volhouden.
Heel, heel zwak. Je ziet er kennelijk geen been in te goochelen met de werkelijkheid.

bottehond | 17-12-08 | 17:57

De heer Wilders overdrijft een beetje! BROEHAH!

Schaarscherp | 17-12-08 | 17:49

@Fleauxe | 17-12-08 | 16:12
Logische reactie. Gebeurt vaker als iemand de verdenking op zich heeft dat hij zijn functie neer moet leggen. Zo ken ik een conciërge die door een leerlinge beschuldigd werd van aanranding die op non-actief is gesteld. Volkomen terecht, vanuit het schoolbestuur, want wat moeten ze anders. Het vervelende is dat het achteraf allemaal een verzinsel bleek van het zogenaamde slachtoffer. En de man nu nergens meer aan de bak komt. Triest verhaal

Ik denk dat de zaken hier wat anders liggen. Dat dan weer wel.

-edit | 17-12-08 | 17:30

Nu heeft papa tenminste wel meer tijd om zijn KUT zoontje op te voeden tot een NORMAAL mens

huppeltrutje | 17-12-08 | 17:23

Mooi man. Wilders maakt het "politiek correct" Nederland moeilijk, +1.

Verloren Zaak | 17-12-08 | 16:43

Heb wel mirrortje van mijn geplaatste reactie bij berichtTJE van de hoofdredactie dat ze het 'betreuren'. Gelijk daarna ging de servert hoesten.

Bos Hout | 17-12-08 | 16:16

Het politburo van de NRC had daar zes uur voor nodig?

nootzaak | 17-12-08 | 16:13

@-edit | 17-12-08 | 15:20: Het is nu wat later en dit is inmiddels verschenen op SpitsNieuws: www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...
-
PS: Heeft iemand een mirror van die bewuste column?

Fleauxe | 17-12-08 | 16:12

De hoofdredactie heeft besloten de politieke column en het PolitBlog van redacteur Frank Vermeulen te beëindigen. Een zaak die begon als een particuliere kwestie tussen hem en een lid van de Tweede Kamer – over wie hij als columnist vrijuit moet kunnen schrijven - is een belemmering geworden voor zijn professionele functioneren. Wij betreuren dit.

Hoofdredactie NRC Handelsblad

Oei | 17-12-08 | 16:11

Nrc server deaud?

repulse | 17-12-08 | 16:02

Wilders versus HuiLiejourNalist 2-0:
Hoofdredactie stopt Politblog en politieke column van Vermeulen. Zonder openheid en eerlijkheid. Dat is natuurlijk te veel gevraagd.

weblogs3.nrc.nl/politblog/

Oei | 17-12-08 | 15:57

bananesoes | 17-12-08 | 15:19
"Dit ideaal lijkt me overigens realistischer dan het ideaal van dhr. Wilders, die zou het liefst een samenleving hebben met alleen maar 100% raszuivere Nederlanders... "
Kom met een link, 1 uitspraak waarmee je dit van wilders zou kunnen zeggen, niet wilders drijft mensen uiteen, maar nitwits zoals jij die nauwelijks weten wat hij zegt, alleen maar lezen en luisteren naar andere nitwits en dan vanuit een soort incest relatie elkaar gelijk gaan zitten geven. Wat mensen uit een drijft in nederland is zijn de verschillende maten waarmee gemeten wordt, lees je eerst eens een keer in, wat betreft de islam en uitspraken en acties vanuit de achterlopende cultuur van de islam. Ga daarna nog eens alle uitspraken van wilders af om iets te vinden tegen hem. Als je netjes je huiswerk hebt gedaan zal ik je geen nitwit meer noemen, maar jij wilders ook geen racist, dat geef ik je nu al op een briefje.

repulse | 17-12-08 | 15:54

Wilders +1

mulimansheid | 17-12-08 | 15:47

-edit | 17-12-08 | 15:42
Ga jij nou maar de andere kant van het verhaal zoeken snol.

paintitred | 17-12-08 | 15:46

@bananesoes | 17-12-08 | 15:37
Dus je hebt geen bewijs. Je bent nog lager dan een lutser.
En doe de groetjes aan die uber snol.

paintitred | 17-12-08 | 15:45

Schelden doet geen pijn lutser.
@paintitred | 17-12-08 | 15:26

Nee. Het laat alleen maar een indruk achter dat degene die zich te pas en te onpas van dergelijk taalgebruik leent, zijn VMBO-niveau niet kan overstijgen. En geeft daardoor een aardig beeld van de inhoudelijkheid van zijn plemps. Ik neem niet aan dat je dergelijk taalgebruik bezigt in het dagelijks leven, tenzij je in de bijstand verkeert. Daar kan dat.

-edit | 17-12-08 | 15:42

@paintitred
Doe de groeten aan ome Geert als je hem ziet. Fijn even met je gediscussierd te hebben, maar ik moet weer verder. Succes met alles. Ik hoop dat jouw stem op jouw held je verder brengt. DAAAAAG

bananesoes | 17-12-08 | 15:37

@bananesoes | 17-12-08 | 15:19
Schelden doet geen pijn lutser.
Maar waar blijf je nu met je bewijs van jouw haat zaai gebrabbel,

"het ideaal van dhr. Wilders, die zou het liefst een samenleving hebben met alleen maar 100% raszuivere Nederlanders...".

Dit soort uitlatingen kan een moord teweeg brengen en dat doet meer
pijn als een beetje schelden. Kom met een linkje/bewijs dat hij dat vindt
of hou gewoon je muil achterlijke haatzaaier.

paintitred | 17-12-08 | 15:26

Voor links overdreven Van Gogh en Pim Fortuyn ook een beetje ....

Mo teddybeer | 17-12-08 | 15:20

@Fleauxe | 17-12-08 | 15:10
Zou kunnen. Denk het ook, maar weten doen we het niet. Kan zat voorbeelden noemen waar pas na geruime tijd compleet duidelijk werd hoe de zaken in elkaar zaten, dus het simpele feit dat er nu niets recht is gepraat, zegt mij nog niet zo veel. Soms is het zelfs verstandig om er later op terug te komen. Maar ik denk dat er in dit geval weinig aan goed te praten valt.

@paintitred | 17-12-08 | 15:07
Bezit jij het vermogen om iemand normaal te woord te staan, eigenlijk?

-edit | 17-12-08 | 15:20

@repulse
Kijk, dat bedoel ik nou... een hoop gescheld, een hoop frustratie. Wilders is in mijn ogen een gevaar voor het land. Hij drijft mensen uit elkaar in plaats van ze bij elkaar te brengen.
@paintitred
Mensen enorm kwetsen door te zeggen dat ze een achterlijke godsdienst aanhangen, dat is pas haatzaaien.
En misschien zou ook jij eens kunnen proberen gescheld achterwege te laten. Komt nogal dom over.

bananesoes | 17-12-08 | 15:19

@-edit | 17-12-08 | 15:03: Er is geen andere kant aan dit verhaal, als er nog iets recht te praten was dan had de dreig-vader het nu al gedaan. Het is altijd goed om oog te hebben voor de andere zijde van de medaille, in dit geval zul je daar weinig aantreffen.

Fleauxe | 17-12-08 | 15:10

@bananesoes | 17-12-08 | 14:56
"het ideaal van dhr. Wilders, die zou het liefst een samenleving hebben met alleen maar 100% raszuivere Nederlanders..."

Haat zaaier, heb je daar ook een linkje van waarmee je bewijst dat Wilders
dat vindt of komt dat allemaal uit je dikke duim? Lutser.

@-edit | 17-12-08 | 15:03
Nee laat maar, heb niet zo'n zin in om door jouw roze bril te kijken.

paintitred | 17-12-08 | 15:07

@paintitred | 17-12-08 | 14:35
Ik zal een laatste poging doen, goed?
Jij stelt dat - omdat ik opzoek ben naar de andere kant van het verhaal - het voor Vermeulen opneem. Boute stelling die je nergens op kunt baseren, maar het zegt wat over jouw denkvermogen. Ik ben altijd opzoek naar de andere kant van het verhaal omdat meer dan eens is aangetoond dat tunnelvisie en vooringenomenheid de waarheid geen goed doen. Zo kon het komen dat de mannen van de Puttense moordzaak jarenlang onschuldig vastzaten, om maar een voorbeeld te noemen. Nu denk ik niet dat de andere kant van dit verhaal een compleet andere kijk op de zaak gaat geven en dat baseer ik op de feiten die ik nu ken. Niet iedereen gaat kort door de bocht, weet je.

Als jij dat als dom, of snol kwalificeert: be my guest. Sta mij dan toe om jou als 'simpel' en 'kortzichtig' te kwalificeren? En: schieten we daar iets mee op?

-edit | 17-12-08 | 15:03

bananesoes | 17-12-08 | 14:56
Nee nitwit, leer eens een keer nadenken en luisteren wat hij daadwerkelijk zegt inplaats van alleen de "vertaling" die je krijgt van idioten die hun kop te ver in hun aars hebben om te horen wat hij zegt.

repulse | 17-12-08 | 15:01

@bottehond
Zeer treffend om in dit verband deze zinsnede van Trotski aan te halen. Ik ben me er terdege van bewust dat het schier onmogelijk is een harmonieuze samenleving te creeeren, waarin eenieder gelukkig is met zichzelf en met zijn of haar buurman. Maar we moeten er wel alles aan doen om dit ideaal te bereiken, mijns inziens. Dat daar eerst oorlog voor gevoerd moet worden, lijkt me onwaarschijnlijk. Mocht het toch zo zijn, dan zal ik vechten voor mijn ideaal van een land waarin iedereen in vrijheid en harmonie kan leven. Dit ideaal lijkt me overigens realistischer dan het ideaal van dhr. Wilders, die zou het liefst een samenleving hebben met alleen maar 100% raszuivere Nederlanders...

bananesoes | 17-12-08 | 14:56

Al dat linkse gel*l in die linkse kranten brengt ons in een beter-weter sfeer. Mensen gaan er in geloven en beginnen met het vingertje te wijzen. Uiteindelijk komen zij te biecht en begint de boter op hun hoofd te druipen.
Wanneer wordt men nu eens wakker en wordt duidelijk dat misschien wel het liberalisme ons straks uit de crisis moet trekken.
Eerst de types als Vermeulen maar het zwijgen opleggen en bijbehorende krant.
Iets waar door Wilbers al een begin mee is gemaakt! Hulde!

Dèh Dinguh | 17-12-08 | 14:50

@a_tomba: Chapeau!

Goed bezig Geert, dit soort linkschmenschen zijn het ergste van het ergste soort.

JankenMetdePetOp | 17-12-08 | 14:44

-edit | 17-12-08 | 14:32
Ik scheld niet, ik kwalificeer.

paintitred | 17-12-08 | 14:35

@paintitred | 17-12-08 | 14:26
Nee, hij ontkent het niet. Maar dat zijn nuances die mensen die niet fatsoenlijk onder hun woorden kunnen komen en in iedere tegel beginnen te schelden niet kunnen begrijpen. Jouw niveau, want daar kan jij ook niets aan doen, zij je vergeven. Je zult vast wel ergens goed in zijn.

-edit | 17-12-08 | 14:32

Te grappig dit, ik wist gewoon dat NRC-menschen én hun kroost niet willen deugen. Vandaag is weer een bewijs-dag.

Fleauxe | 17-12-08 | 14:27

@-edit | 17-12-08 | 14:16
Begin je weer? Hij -b e v e s t i g t- het verhaal van Wilders.
Maar jij wil zijn kant van het verhaal nog is aanhoren omdat je het voor
hem wilt opnemen, waarom anders wil jij zijn verhaal aanhoren.

Ga jij maar lekker aanhoren wat een vader van een bedreiger te vertellen
heeft en ga er lekker nuances bij zoeken, uber snol.

paintitred | 17-12-08 | 14:26

Verschikkelijk dit soort hypocriete demoniserende linkse censuurplegers als de heer Frank Vermeulen. Het wordt tijd dat er wat tegenstroom binnen de journalistiek ontstaat tegen de linkse oppressie die allerlei onderwerpen tot taboe verklaart. De meeste media zijn zo gekleurd dat er geen open en eerlijke discussie van maatschappelijke problemen mogelijk is.

Voor de mensen die interesse hebben heb ik hier een link naar een pagina waar je onze kameraad Vermeulen een mailtje kunt sturen. weblogs3.nrc.nl/politblog/spelregels-p... (rechts-midden)

Phoq | 17-12-08 | 14:25

@paintitred | 17-12-08 | 14:08
Nog even over dreigtaal. Dreigen met iets is niet altijd strafbaar. Dat wordt het pas wanneer je iemand met de dood bedreigd, of dreigt te mishandelen. Dreigen met een rechtzaak is ook dreigen, maar volledig toegestaan. En voordat je het weer verkeerd begrijpt: ik neem het, door dit te zeggen niet op voor Vermeulen.

-edit | 17-12-08 | 14:24

@-edit | 17-12-08 | 14:14
Oke dan dat is geheim.

bethundered | 17-12-08 | 14:17

@bethundered | 17-12-08 | 14:16
Nee, foutje mijnerzijds. Was niet voor u.

-edit | 17-12-08 | 14:17

@paintitred | 17-12-08 | 14:14
Ja. Geef dan eens exact aan waar ik het voor Vermeulen opneem, dan? Ik ben benieuwd.

-edit | 17-12-08 | 14:16

@-edit | 17-12-08 | 14:13
Daar had ik het helemaal niet over pipo...

bethundered | 17-12-08 | 14:16

@-edit | 17-12-08 | 14:13
Deze was uiteraard niet voor u, maar voor paintitred | 17-12-08 | 14:08

-edit | 17-12-08 | 14:15

@-edit | 17-12-08 | 14:13
LEZEN, je eigen reaguursels lees je nog niet eens.

paintitred | 17-12-08 | 14:14

@bethundered | 17-12-08 | 14:07
Met vrouwelijke agenten? Jawohl. Zowel positieve als negatieve. En jij?

-edit | 17-12-08 | 14:14

bethundered | 17-12-08 | 14:00
Leer is begrijpelijk lezen? Leer is iets dat ze voor schoenen gebruiken, onder andere.

Maar leer jij eens begrijpelijk lezen. Dat zie je dat ik meermalen betoog dat deze man fout is, maar slechts benieuwd ben naar de andere kant van het verhaal. Welke domheid uwerzijds houdt het tegen om dit te kunnen begrijpen?

-edit | 17-12-08 | 14:13

@de^mol | 17-12-08 | 13:26 .. alles wat jij schreef wordt idd niet ontkracht. Maar dat zou ook een beetje moeilijk zijn. Of zie jij dat niet in? Hehe ... Daarnaast bevestigd hij het ook niet dus ja het blijft allemaal gissen en dus blijft het: het woord van Geert tegen Frank en in dit geval ook nog dat van jou tegen Frank maar dat is toch wel een beetje te lachwekkend voor woorden want daar is helemaal niks over bekend. Aannames blijven in deze aannames.
@de^mol | 17-12-08 | 13:28 .. Wat wil je nu? Als een groep zich nazi's noemt mag je die geen nazi noemen? Nogmaals dit heeft niks met deze discussie te maken.

Absolutisme | 17-12-08 | 14:11

@ Mekker
Juist en dat vind ik veel kwalijker dan het zogenaamde haatzaaien. Eerder in dit topic is ergens een lijstje opgeschreven met uitspraken van dergelijke individuen. Ik vraag deze personen dan ook, hoe noem je hetgeen wat jullie nu over de ander zeggen? Als je dan toch iets haatzaaien noemt....

datgezeik | 17-12-08 | 14:09

@-edit | 17-12-08 | 13:57
Snol, leer is begrijpelijk lezen. Jij vraagt om zijn kant van het verhaal terwijl die
al in het linkje staat aangegeven. Maar voordat hij het verhaal van Wilders bevestigt
probeert meneertje het met wat dreig taal af te doen, zo van;... 'als je dat afdrukt
dan...... pas maar op'.
Je bent niet alleen een snol maar een hele domme ook nog.

paintitred | 17-12-08 | 14:08

@edit | 17-12-08 | 14:03
Nope maar je heb ervaring?

bethundered | 17-12-08 | 14:07

datgezeik | 17-12-08 | 12:36
Dit komt omdat de mens in principe een naprater is en de betekenis van woorden als racisten en discriminatie niet begrijpt.

Mekker | 17-12-08 | 14:03

@bethundered | 17-12-08 | 14:00
Nee. Jij wel?

-edit | 17-12-08 | 14:03

@bottehond | 17-12-08 | 12:15
Vermeulen stelt in ieder geval vragen. Vooringenomen vragen, okay, maar toch. Hij geeft de PVV de kans te antwoorden op die vragen. Dat is al heel wat voor een journalist tegenwoordig. Zonder de rethoriek of figuurlijkheid van de PVV-uitspraken te beseffen, zijn ze voor veel mensen onbegrijpelijk.

tipo | 17-12-08 | 14:02

@ Van Overmachte | 17-12-08 | 13:34
hoi meneer enait.

baba4oog | 17-12-08 | 14:02

@-edit | 17-12-08 | 13:57
U is vrouwelijk agent?

bethundered | 17-12-08 | 14:00

@paintitred | 17-12-08 | 13:08
Iemand adviseren om eens goed na te denken is sec geen bedreiging.

Stellen dat ik het opneem voor deze figuur, geeft aan dat je mijn tegels niet goed kan lezen. Gratis adviesje: www.hansanders.nl

Overigens is iemand snol noemen een belediging. Ik raad je niet aan om dit tegen een vrouwelijke agent te roepen. Just an advise.

-edit | 17-12-08 | 13:57

Haha lekker voor die achtelijke linkse kontsnuffer!!!

Dikkedak | 17-12-08 | 13:45

+1 Wilders

Malibu Stacy | 17-12-08 | 13:39

Zo is de 'vierde macht', die 'waakhond van de democratie' een keertje treffend verzinnebeeld als het usurpatische beest dat het geworden is, vretend uit de bakken die het zou bezeiken moeten. Onze eertijdse democratie lekt braak en gif uit alle poriën, en de dokter zuipt zich het bacchanaal. Fraai hoor.

Van Overmachte | 17-12-08 | 13:34

bananesoes | 17-12-08 | 12:53

You may not be interested in war, it surely is interested in you.

bottehond | 17-12-08 | 13:30


de mol
Zit je voor een spiegel ?

bijtieakumaai | 17-12-08 | 13:30

@de^mol | 17-12-08 | 12:58 ... Wel bij het onderwerp blijven. We hebben het hier over of dit geval wel of niet hypocriet is.
Absolutisme | 17-12-08 | 13:23
Ik reageer gewoon op je stelling, probeer er maar niet onder uit te komen, maar ga eens in op die stelling van je, toch echt 1 op 1 heb je dat gezegd. Zeer zwakke reactie.

de^mol | 17-12-08 | 13:28

de^mol | 17-12-08 | 13:01 .. Leuk geprobeerd maar wie weet heeft ie dat wel allemaal gedaan. Dus het blijven aannames en daarom kan je niks zeggen over het falen als opvoeder
Absolutisme | 17-12-08 | 13:23
Wilders zegt toch echt wat anders: "dat Vermeulen vraagt geen aangifte te doen", en dat wordt door meneer Vermeulen niet ontkracht. Dat is heel wat anders dan wat ik schrijf wat hij had moeten doen. Hij probeert dus zijn zoontje eronder uit te laten komen.

de^mol | 17-12-08 | 13:26

repulse | 17-12-08 | 13:14
Ja. En juist het feit dat ze proberen Wilders z'n kritiek de mond te snoeren, met hij polariseert (= geen argument), of erger dat hij aan haatzaaien doet (zie ook laatste comment van Schoorsteenveger) laat zien dat Wilders gelijk heeft.
Dat ze hiermee aantonen dat Wilders gelijk heeft laat eigenlijk al zien hoe laag hun iq is, of denken dat het iq van de bevolking zo laag is dat die het niet zien en er dus mee weg zullen komen.

de^mol | 17-12-08 | 13:23

@de^mol | 17-12-08 | 12:58 ... Wel bij het onderwerp blijven. We hebben het hier over of dit geval wel of niet hypocriet is.

@de^mol | 17-12-08 | 13:01 .. Leuk geprobeerd maar wie weet heeft ie dat wel allemaal gedaan. Dus het blijven aannames en daarom kan je niks zeggen over het falen als opvoeder

@LJBrinkhorst | 17-12-08 | 13:02 ... Ondanks dat ik soms ook met de gedachte speel zou ik er ook van schrikken ja. Ik denk dat ie er zeker een dubbel gevoel bij heeft gehad. Elke ouder heeft bij zoiets in kleine of grote maten het idee te hebben gefaald.

Anyway ik beschouw het inhoudelijk niet als hypocriet. Het is gewoon elkaar een beetje de zwarte piet toe schuiven. Elkaar proberen zwart te maken in media. Niets minder dan wat Geer en Goor doen.

Absolutisme | 17-12-08 | 13:23

YES! Doe het Wilders, doet het!

Dikke Cor | 17-12-08 | 13:18

de^mol | 17-12-08 | 13:07
Juist wat wilders, een botte en vele andere doen is alleen het signaleren en bespreekbaar proberen te maken van de problemen die de islam creëert. De achterliggende discriminatie door de islam tegen over anders gelovigen/ ongelovigen anders sexueel geaarden wordt door het slinkse rapalje gewoon constant genegeerd. De daadwerkelijke hatecrimes, waarbij het duidelijk word dat het grootste probleem hem zit in de hiërarchie die wordt geleerd door de islam moet en zal met de mantel der liefde worden bedekt. Maar wee je gebeente als je er wat over durft te zeggen, dan ben je een rechts extremist, een racist, een xenofoob en wat nog meer voor aanduiddingen die mensen met ballen tegenwoordig over zich heen krijgen.

repulse | 17-12-08 | 13:14

@Absolutisme|17-12-08| 12:53
Waarom roept de hele linkse kerk maar altijd dat iemand polariserend bezig is als hij wangedrag van een groep aan de orde stelt. Je mag blijkbaar nog steeds niets benoemen wat niet in hun straatje past. De boodschapper maar monddood proberen te maken door meteen te roepen dat het een racist of islamfoob is of dat hij/zij polariserend bezig is, lekker goedkoop anno 2008!

Prins Pils | 17-12-08 | 13:10

@repulse: even simplificeren: Wat was er eerder, de islam of geert wilders? Hoeveel doden heeft de islam gemaakt en hoeveel dhr wilders?

woestijnvos | 17-12-08 | 13:09

@-edit | 17-12-08 | 11:10
Dat is het hele verhaal snol, er is geen tweede kant aan het verhaal. Jij begrijpT?

Eerste kant van zijn verhaal...
'Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’ (is een bedreiging en geen verhaal).

Tweede uitleg van zijn verhaal...
‘De heer Wilders overdrijft een beetje’ (dus hij geeft toe dat het verhaal klopt
alleen vindt het iet wat te overdreven). Dat jij het weer gelijk opneemt voor
iemand die een ander met de dood bedreigt siert je.

paintitred | 17-12-08 | 13:08

Wat is eigenlijk haatzaaien?
nl.wikipedia.org/wiki/Hatespeech
"In het geval van haat zaaien (...) is niet de status van de tegenstrever in het geding, maar zijn bestaansrecht. Op haatsites wordt de tegenpartij dan ook geen meningsvrijheid gegund. Zij is niet alleen ‘minder’ of ‘onder’ maar verdient überhaupt geen respect. Haat is dan ook niet ontvankelijk voor informatie die de tegenpartij van ‘schuld’ ontlast."
Deze definitie bevat een 'strange loop', want wat als iemand ten onrechte een ander van haatzaaien beschuldigt? Is hij dan haatzaaier? Haatzaaien en beschuldigen van haatzaaien liggen verdacht dicht bij elkaar.

Schoorsteenveger | 17-12-08 | 13:08

repulse | 17-12-08 | 12:58
En de islam begint immers. Dat zit in hun doctrine gesloten. Wilders reageert daar alleen maar op. Wilders heeft geen filosofie, maar reageert alleen op de islam, en dat wordt altijd over het hoofd gezien.

de^mol | 17-12-08 | 13:07

nog een poll: op jihadwatch.org krijgt wilders nu al 54 procent van de stemmen voor internationale anti-dhimmi persoonlijkheid. Doe mee!

woestijnvos | 17-12-08 | 13:04

Absolutisme | 17-12-08 | 12:53

Met het laatste zou je gelijk kunnen hebben als het gaat om redelijke normale dingen: drank, drugs, tatoes, piercings, spijbelen, etc. De jonge heer Vermeulen gebruikt echter het balboekje van zijn vader om een politicus met de dood te bedreigen. Even los van het feit dat deze schavuit dat (gelukkig) nooit waar zou kunnen maken, vind ik dit toch wel gedrag waar ik als ouder behoorlijk van zou schrikken...

LJBrinkhorst | 17-12-08 | 13:02

Dus dat hypocriete ontgaat me nog steeds. Daarnaast snap ik ook niet hoe jij dit als falen als opvoeder kan ziet.
Absolutisme | 17-12-08 | 12:53
Als die vader een goede vader was geweest had hij tegen zijn zoon gezegd dat dit absoluut niet door de beugel kan, en aan GW zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij er alles aan zou doen om zijn zoon te laten inzien dat dit echt niet kan, bv door hem te straffen. Dat doen vaders namelijk, hun zoon opvoeden. Met zijn gedrag laat hij zien dat hij zijn zoon niet opvoedt.

de^mol | 17-12-08 | 13:01

bottehond | 17-12-08 | 12:30
Toch blijft het wel humor, je zou de uitspraken van wilders eens 1-1 tegen over de uitspaken gedaan van uit de islam moeten neerzetten.
Zoals bv.
-“Ook dienen criminele allochtonen na het uitzitten van hun straf hun verblijfsvergunning kwijt te
raken en uit het land te worden gezet.”.
-Behead those who oppose islam.
of een andere die er mooi tegen over staat
-Alle homo's moeten van een flat worden afgegooid.
Zo kan je wel een aardig tijdje doorgaan waarmee je erg duidelijk kan maken waarom het gewoon weg ronduit dom is om uitspraken van wilders als haatzaaient aan te merken, terwijl niet naar de islamitische tegenhangers wordt gekeken, die vele malen erger zijn en daarbij ook al aantoonbaar navolging krijgen door de islamietjes.

repulse | 17-12-08 | 12:58

" Iets zeggen over een hele groep of 1 persoon is een heel groot verschil en heeft andere gevolgen"
Absolutisme | 17-12-08 | 12:53
Dus u zegt dat je het fascisme ook niet meer mag bekritiseren? Nou, dan verdwijnt drie-kwart Nederland achter de tralies.

de^mol | 17-12-08 | 12:58

Het NRC is een nest van mensen met bijna extreem-linkse idealen en schromen er niet voor oproepen te doen om andersdenkenden dood te maken, zoals met Fortuyn indertijd.

ExtremeExtremist | 17-12-08 | 12:54

@bottehond|17-12-08| 12:49
Ja, die uitspraken van haar waren een beetje dom!

Prins Pils | 17-12-08 | 12:53

@bottehond
Je hebt gelijk, het is niet makkelijk, maar met polarisatie raak je verder van het doel. Terugsturen kan niet meer, laten participeren kan wel. Wellicht niet tijdens onze generatie, maar wij moeten wel beginnen met het werken aan een betere toekomst voor iedereen die hier woont en goede bedoelingen heeft. Oorlog voeren is niet de oplossing.
@frenkie4all
wind je niet zo op vent. We hebben hier jaren in een zuilenmaatschappij geleefd. Protestanten, katholieken en socialisten hebben elkaar nooit kunnen luchten of zien, de protestant ging echt niet naar een bakker van katholieke huize. Dit systeem heeft bewezen dat zwaar van elkaar verschillende culturen op een gezonde manier naast elkaar kunnen leven. Jij wilt toch ook niet met allemaal hoofddoekjes in het zwembad? Laat die lui lekker met elkaar zwemmen. Nogmaals, je windt je teveel op.

bananesoes | 17-12-08 | 12:53

LJBrinkhorst | 17-12-08 | 12:33 Je zou het als een wraakactie kunnen zien. Maar ik vrees voor Wilders dat Frank ook voor dit incident deze mening al had en verkondigde. Daarnaast is Frank volgens mij niet polariserend bezig en Geert wel. Iets zeggen over een hele groep of 1 persoon is een heel groot verschil en heeft andere gevolgen. Dus dat hypocriete ontgaat me nog steeds. Daarnaast snap ik ook niet hoe jij dit als falen als opvoeder kan ziet. Jong volwassenen horen te rebeleren tegen wat hun ouders hun proberen op te leggen. Anders zou je elke kind wat niet doet wat de ouders zeggen als falen kunnen beschouwen en in dat geval is dat dus iets wat alles behalve uniek is.

Absolutisme | 17-12-08 | 12:53

dreigen met fysiek geweld is zeau Duitsland 33-45.
LJBrinkhorst | 17-12-08 | 12:33
correctie: zo Duitsland 33-39, vanaf 39 was het geen dreigen meer....

de^mol | 17-12-08 | 12:52

Volkskrant +1
(?)

Jan Aaldrik | 17-12-08 | 12:51

"Daar komt weinig 'mening' bij kijken. Al was het alleen maar dat een uitspraak juridisch onderbouwd moet zijn, zodat je ertegen in beroep kunt gaan"
-edit | 17-12-08 | 11:44

-edit | 17-12-08 | 12:15
prachtig stukje van je: spreekt jezelf tegen: als de rechtspraak geen 'mening' zou hebben zou het ook niet veranderlijk in de tijd zijn. De rechtspraak is dus een en al mening. Net zo goed als de sharia dat is.
Het gaat er dus om wat men goed of fout vindt, dat is in iedere cultuur zo en kan schuiven.
Het is dus idd. geen wiskunde. Daarom kun je niet zonder ethische toetsing ervan uitgaan dat rechtspraak zonder meer ok is, daar ligt jou gebrek. Je verschuilt je achter een juridische uitspraak en toetst hem niet aan de ethiek: "Daar komt weining 'mening' bij kijken".

botte laat heel goed zien dat die uitspraak ethisch niet verantwoord was, zie quote over hare majesteit.

de^mol | 17-12-08 | 12:49

Prins Pils | 17-12-08 | 12:42

Zodra ze haar multikulfetisjisme opgeeft.

bottehond | 17-12-08 | 12:49


@jankert
Die boom is op de stichting gevallen zijn beiden aan het op ruimen

bijtieakumaai | 17-12-08 | 12:45

@Bottehond
Wil je mijn fictieve echtgenote voortaan geen juntahoer meer noemen, want anders ga ik met water gooien, boef!

Prins Pils | 17-12-08 | 12:42

Ik snap het punt van Geert weer eens niet.

Absolutisme | 17-12-08 | 12:25

Joh. Verrassend!

bottehond | 17-12-08 | 12:37

Ben benieuwd wat de Anne Frank stichting hiervan vindt ?
Iemand ze al gebeld ?

jankerd | 17-12-08 | 12:37

@bottehond |17-12-08| 12:30
Spaar je energie maar inzake Capt.Iglo, die verkeerd nog steeds in een geestelijke winterslaap. Trekken, dood paard, ect.

Prins Pils | 17-12-08 | 12:37

@bottehond
Daar heb je echt een goed punt: --> of je bent t met hem eens of niet. Maar velen zijn het per defenitie niet met hem eens, alleen omdat de manier waarop hij overkomt hen niet aanstaat. Maar het inhoudelijke dan? In hoeverre gaat men na of het gevaarlijk is of niet. Hoever gaat eigenlijk die invloed van de Islam die het op zijn volgelingen heeft, zowel in Europa als daarbuiten? Maar het valt op dat als je alleen al deze vraag stelt, je een racist bent of discrimineert. Erg jammer.

datgezeik | 17-12-08 | 12:36

typerend: ook op dit tijdstip nog geen enkel teken van leven betreffende dit onderwerp op nrc.nl .....

Kurtosis | 17-12-08 | 12:36

@ bottehond

Wilders heeft het EP te pakken hoor. Echt geweldig hoe deze man x op x zijn gelijk aantoont.

frenkie4alllll | 17-12-08 | 12:34

@Absolutisme | 17-12-08 | 12:25

Het feit dat Vermeulen met een zuur stuk komt over Geecht, zou je ook op kunnen vatten als een wraakactie. Waar Vermeulen zegt dat Geecht mensen tegen elkaar opstookt, kun je dat dus ook zeggen van Vermeulen. Weldegelijk hypocriet dus, en ook nog iemand die zijn eigen falen als opvoeder niet onder ogen durft te zien: hoezeer je het ook oneens bent met iemand, dreigen met fysiek geweld is zeau Duitsland 33-45.
Natuurlijk hoeft die zoon van Vermeulen geen zware douw te krijgen. Wie in zijn jeugd niet (extreem) links is etc. etc. Maar zijn vader gun ik wel dit lesje in nederigheid. Lutser.

LJBrinkhorst | 17-12-08 | 12:33

Shalome | 17-12-08 | 09:47

Nee, het is zo dat deze meneer waarschijnlijk al vele jaren policor onzin uitpeopt, ook in privesfeer, maar dat deze leugens hem nu kwetsbaar maken doordat zijn zoon iets heeft gedaan wat hij liever aan de Volkerts van deze wereld overlaat: de wet overtreden teneinde politieke tegenstanders te belagen. Toen opeens was het een probleem. Stemming maken is prima, maar we willen natuurlijk wel policor blatend ons leventje kunnen voortzetten als prettig mens (* kots *).

Nu ja, opkomen voor zijn zoon noem jij dat, schade beperken van zijn eigen foute gedrag noem ik het. Denk never nooit dat hij dit voor zijn zoon doet. Wat wel kan is dat deze kwast zo overtuigd is van zijn gelijk, dat hij de schaamteloosheid heeft aan Geert Wilders te vragen clementie te betrachten, want aan Geert kun je zelfs het meest onredelijke vragen, voor policor kwezels als die Vermeulen is het toch een onaanraakbare.

NoMinister | 17-12-08 | 12:33

DE VOLKSKRANT IS WAKKER GEWORDEN!
Ondanks het feit de Volkskrant via NATV (PCM bladen NRC, AD, Trouw en Volkskrant) sterk onder druk staat van het linkse PvdA bestuur dat alleen (rood) gekleurd nieuws toestaat, hebben ze eindelijk weer ballen gekregen. Zomaar onderbouwde kritiek spuien op een NRC redacteur. Straks wordt de Volkskrant na een lange winterslaap weer een echte krant!
Verder naar alle lullo’s die in dit draadje hun kritiek voornamelijk richten op Wilders, deze topic gaat niet zozeer over het gedrag van Wilders maar over het wangedrag van NRC kopstuk Frank Vermeulen!

Prins Pils | 17-12-08 | 12:30

de^mol | 17-12-08 | 12:06

kwoot
Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: "Nederland is vol, ten dele overvol."
Zij werd daarin bijgevallen door vele vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: "Nederland is vol, vol, vol".
ontwkoot

**
Capt. Iglo | 17-12-08 | 12:21

De scheiding der geesten betreffende Wilders is heel scherp te trekken. Wie de islam als een serieuze bedreiging ziet steunt hem, wie de echte inconveniant truth terzake niet onder ogen wil zien ziet Wilders als een bedreiging voor de maatschappelijke vrede.
De hamvraag is derhalve: is die islamisering echt en gevaarlijk of niet.
Zo simpel is het allemaal.

bottehond | 17-12-08 | 12:30

Ik snap het punt van Geert weer eens niet. ALLEEN als Geert de aangifte WEL introk kan je van hypocriet spreken als ie vervolgens op zijn donder krijgt van die dezelfde journalist. Daarnaast staat het handelen van de zoon van los van de persoon zelf. Storm in een glas water welke alleen een dramaqueen veroorzaken.

Absolutisme | 17-12-08 | 12:25

frenkie4alllll

+ 1 voor onderbouwing en opzoekingswerk.

f*ck away off | 17-12-08 | 12:22

@ de^mol | 17-12-08 | 12:04
Er zijn ook mensen die mensen zoals Wilders zien als een bedreiging voor de Nederlandse samenleving en haar belangen. Dat heeft niks met Islam te maken maar meer met de manier van politiek bedrijven van Wilders en hoe mensen daarop reageren...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 12:21

Ja maar nondeju! Nu wil ik die colum van Frank ook lezen! Linkje?

Kim Jong-il | 17-12-08 | 12:18

@bottehond | 17-12-08 | 12:15
Alleen als jij dat ook niet doet. Afgesproken?

-edit | 17-12-08 | 12:16

@de^mol | 17-12-08 | 12:06
Rechtspraak is geen wiskunde, maar gaat (tot op zekere hoogte) mee in de tijd. En da's maar goed ook. Toen Janmaat veroordeeld werd, golden er andere juridische en maatschappelijke normen dan tegenwoordig. En daar dient een rechter rekening mee te houden. Best een lastig vak. De vol=vol uitspraak van destijds had een toen hele andere lading dan wanneer hij nu gedaan zou worden. Dat wil niet meteen zeggen dat de uitspraak van de rechter destijds juridisch onjuist was.

-edit | 17-12-08 | 12:15

-edit | 17-12-08 | 12:09

Vervuil de draadjes niet steeds met je gejengel om aandacht, halve tamme.

**

tipo | 17-12-08 | 11:58

Zonder oordeel te vellen? Beheers jij de kunst van het tussen de regels doorlezen niet? Dit ligt er zo dik boven op. Een onversneden Gutmensch en islamapologist. Gemakzuchtige ijdeltuit die lekker makkelijk wil scoren om zijn ethisch egootje te fappen. Gadverdamme, dit soort lui zijn voor de volle 100 % verantwoordelijk voor de aftakeling van Nederland. Zolang zijn hun handen lekker schoon kunnen houden.

bottehond | 17-12-08 | 12:15

@bottehond | 17-12-08 | 12:07
Boem... knockout.

bethundered | 17-12-08 | 12:12

Wilders doet het netjes, zoals het hoort: als hij bedreigd wordt, dan doet hij aangifte.

En nu is het genoeg! | 17-12-08 | 12:11

@bottehond | 17-12-08 | 12:07
Behalve wanneer het je uitkomt. Maar goed: moet je zelf weten, natuurlijk. Overigens wel grappig dat je je eigen woorden later omschrijft als bullcrap. Zegt verder genoeg. Prettige dag nog!

-edit | 17-12-08 | 12:09


Bijstandskoning
Je hebt iets van een eenzame verzetstrijder.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 12:08

@bananesoes | 17-12-08 | 11:48
het sbs6 volk kijkt doorgaans naar DWDD en dat soort pulp.

Onderbuik | 17-12-08 | 12:07

-edit | 17-12-08 | 12:00

Je kunt wel blijven suggereren dat ik mijn standpunten inhoudelijk niet onderbouw. Jij en ik weten dat dat Quatsch is.
Ik ga niet met jou in debat, da's iets heel anders. En de reden daarvoor is dat jij vooral geinteresseerd bent in semantische discussies en dat ik mijn tijd daar niet aan verpruts.

bottehond | 17-12-08 | 12:07

-edit | 17-12-08 | 11:44
Nee. Vol=vol wordt tegenwoordig overal gezegd, mensen worden daar niet voor veroordeeld. Rechtspraak is geen wiskunde.

de^mol | 17-12-08 | 12:06

@bottehond | 17-12-08 | 12:01
Nogmaals bedankt.

Bar Kochva | 17-12-08 | 12:04

Capt. Iglo | 17-12-08 | 11:41
Het is je nog steeds niet duidelijk dat de bedreigingen niet komen uit de hoek Fortuyn-Wilders etc? Dat het komt uit de islam-verdedigers, of dat nou moslims zijn of niet?

de^mol | 17-12-08 | 12:04

@Bijstandskoning

Nice try.. jij hebt ook gewoon een dekbed overtrek van geertje

VinZ76 | 17-12-08 | 12:03

Bar Kochva | 17-12-08 | 11:16

Op het open riool staat een column over Pechtold, de volksmenner voor de intellectueel.
En dan dit nog:

www.standejong.nl/2008/12/05/het-duist...

bottehond | 17-12-08 | 12:01

@bottehond | 17-12-08 | 11:58
Tuurlijk niet. Het zou eens inhoudelijk kunnen worden.

-edit | 17-12-08 | 12:00

LOLZ Wilders is weer voor lul gezet. Die piemol komt ook alleen in het nieuws als hij weer eens aangifte van bedreiging doet.

Bijstandskoning | 17-12-08 | 11:59

Weet je wat: ik doe 't gewoon:

Het klinkt heel hard en er zullen ook weer heel wat reacties op volgen, maar geloof me: ik zie een rechtstreeks verband tussen Ernst Hirsch Balin, Mussolini en uiteindelijk Nietschze.

sites.google.com/site/disklemer/

disclaimer | 17-12-08 | 11:59

-edit | 17-12-08 | 11:17

Denk je werkelijk dat ik op zulke bullcrap in ga, @ - edit?

bottehond | 17-12-08 | 11:58

Frank Vermeulen vraagt in ieder geval door, ipv gelijk zijn oordeel te vellen:
weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/10/03/g...
Dat levert duidelijkheid op. Wat het zoontje van Vermeulen doet, is verder niet van belang voor de journalistieke kwaliteit van Vermeulen. Dat Vermeulen op slinkse wijze zijn zoontje beschermt is ook volkomen logisch. Dat zal iedere vader met een beetje familiegevoel doen. Hypocriet of niet.

tipo | 17-12-08 | 11:58

@frenkie4alllll: je lijstje citaten inframen en poster van maken.

Dit soort dingen zou je eens moeten zeggen over Ernst Hirsch Balin, brrr moet er niet aan denken wat er dan gebeurt. Wat is NL toch ook een eng, eng vies kruiperig landje geworden. En toch, en toch is er geen land met zo'n goedwillende, hardwerkende bevolking als NL, ze willen allemaal zo graag erin geloven. En da's de reden dat het nog een beetje draait.

sites.google.com/site/disklemer/

disclaimer | 17-12-08 | 11:58

Die willen niet apart behandeld worden, die willen gewoon hun plicht vervullen jegens onze maatschappij, net als jij en ik.

bananesoes | 17-12-08 | 11:48

Helaas hebben ze ten eerste ook nog andere (sterekere) loyaliteiten en ten tweede de facto niets te vertellen over de koers van hun sekte. Niet alle Menschen zijn, denken of handelen gelijk. U is slachtoffer van de tirannie van het gelijkheidsdenken. Na 30 jaar kolossale maar mislukte sosjale eksperimenten nog niet door dat zulk denken gestoeld is op misvattingen, bananensoes? Culturen zijn eenvoudigweg vaak genoeg niet compatibel, dude.

bottehond | 17-12-08 | 11:57

:')
het leven is af en toe gewoon mooi

Rest In Privacy | 17-12-08 | 11:52


@banaesoes
Lees nooit Het vette vara varken publiek.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 11:52

@ bananesoes | 17-12-08 | 11:48

Die willen niet apart behandeld worden...... vandaar dat ze eigen ziekenhuizen, bejaardentehuizen, wijken en zwemuurtje willen. Duw die bananesoes maar in je reet!

frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:51

@ Vander F | 17-12-08 | 11:19
Doe nou niet zo zielig, als ik SBS6 volk zeg, weten we allebei waar we over praten. Mensen die Geer kijken bedoel ik... niks neerbuigends aan.
En natuurlijk is er een moslimprobleem, natuurlijk zijn er veel mensen op een verschrikkelijk omgekomen door bomgordels, boorvliegtuigen etc. Maar daar hebben de meeste moslims niks mee te maken. Die willen niet apart behandeld worden, die willen gewoon hun plicht vervullen jegens onze maatschappij, net als jij en ik.

bananesoes | 17-12-08 | 11:48

@lijn5 | 17-12-08 | 11:37
Nope. Een rechter kijkt of iets juridisch toelaatbaar is of niet. Daar komt weinig 'mening' bij kijken. Al was het alleen maar dat een uitspraak juridisch onderbouwd moet zijn, zodat je ertegen in beroep kunt gaan. Het probleem is vaker dat het publiek alleen de uitspraak kent, zonder de onderbouwing te kennen. Of te begrijpen.

-edit | 17-12-08 | 11:44

@ Bar Kochva | 17-12-08 | 11:37

Yup. Ik erger me kapot aan dat soort opmerkingen, maar het zijn wel de voorbeelden die laten zien hoe dit land geindoctrineerd is de laatste 40 jaar. Mensen verontschuldigen zich dat ze het met Wilders eens zijn en dat allemaal om maar niet dom gevonden te worden. Zwakke broeders zijn het.

frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:43

@ Bar Kochva | 17-12-08 | 11:24
er worden doorlopend mensen bedreigt om uit een lopende redenen, voetbal trainers, bankiers, bekende nederlanders etc... Dat is eerder een gevolg van verandering van normen en waarden in de algemene samenleving dan van de "Islamisering". Er is helemaal niet gezegd dat al die bedreiging die Wilders ontvangt worden verstuurd door moslims. Bij Fortuyn ging ook iedereen er vanuit dat het de moslims waren maar uiteindelijk is hij neergeschoten door een blanke, hollandse jongen... Dit is precies het soort nuance wat er bij Wilders ontbreekt, hij doet aannamens op grond van individuele zaken om daar in algemeenheid iets mee te willen aantonen, terwijl niet vaststaat dat die individuele gevallen ook een realistisch beeld geven van het geheel...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 11:41

@de^mol | 17-12-08 | 11:35
Voor deze uitspraken geldt in mijn optiek hetzelfde als voor Wilders: degene die ze gedaan hebben zijn nimmer veroordeeld voor haatzaaien. Dus ook hier geldt dat ze hooguit polariserend zijn. En dus toegestaan. Dat gemeet met twee maten van alle 'kampen' moet maar eens afgelopen zijn, maar dat roep ik ook al tijden

-edit | 17-12-08 | 11:40

Kudo's voor ome Geecht. Ben benieuwd hoe de NRC hier zelf over gaat berichten.

LJBrinkhorst | 17-12-08 | 11:39

@-edit | 17-12-08 | 11:28 Zou het echt veel uitmaken als Wilders veroordeeld zou zijn voor haatzaaien? De rechter heeft ook maar een mening. Who cares? Vol=vol leverde Janmaat een veroordeling op. Zegt meer iets over de rechters, dan over Janmaat, lijkt me. Dus nogmaals, who cares.

lijn5 | 17-12-08 | 11:37

We leven pas in een volwassen, open samenleving als mensen kunnen praten over Geert Wilders zonder vooraf het gevoel te hebben, te hoeven stellen; "ik ben niet bepaald een Wilders aanhanger", "niet dat ik ooit op hem zou stemmen", "vergis je niet, ik ben geen fan van Wilders".

Bar Kochva | 17-12-08 | 11:37

-edit | 17-12-08 | 11:17
kijk maar eens naar het lijstje van frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:10 en je kan zien dat botte gelijk heeft.

de^mol | 17-12-08 | 11:35

Goeie zet Geert. Laat Frank maar lekker verhaaltjes voorlezen in Sesamstraat.

patat - generatie | 17-12-08 | 11:34

@ Bar Kochva | 17-12-08 | 11:24

[gutmensch mode]
Hij vraagt er zelf om met zulke uitspraken......
[/gutmensch mode]

frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:33

het is in vele kringen, zelfs die van hoernalisten, die zich intellectueel en moreel superieur wanen, kennelijk nog niet doorgedrongen, dat je je tegenstanders te allen tijde met open vizier moet bestrijden. ranzige spelletjes, zoals dhr. vermeulen hier gespeeld lijkt te hebben, worden mbv de nieuwe media genadeloos in de openbaarheid gebracht. en daar sta je dan en plein public met je broek op je enkels.
dit soort gevallen toont de kracht en noodzaak van nieuwmediale verschijningsvormen als geenstijl onomwonden aan. vrijblijvende suggestie aan dhr. vermeulen : ga je diep, heel diep, schamen, zak hooi.

baba4oog | 17-12-08 | 11:28

@de^mol | 17-12-08 | 11:09
Ben het ook niet met Capt. Iglo eensch dit keer. Het mag bekend zijn dat ik niet bepaald een Wilders-aanhanger ben, maar ik heb een broertje dood aan menschen die hem vanwege zijn mening bedreigen. Wilders polariseert, maar is niet veroordeeld. Voor de nodige nuance: het zoontje van Vermeulen is ook (nog) niet veroordeeld, dus ik heb nog wel een beetje terughoudendheid. Maar het lijkt er wel sterk op dat hij goed fout zit

-edit | 17-12-08 | 11:28

‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt'.

Poeeehhhh.... En dat word even aan heel Nederland getoond.

"I call your bluff. You lose."

Crusader102 | 17-12-08 | 11:26

Laten we voor de goede orde ook nog even vijf minuten stilte in acht nemen, om stil te staan bij het feit dat Geert Wilders al jaren zwaar beveiligd door het leven moet. Laat men dáár eens wat vaker over schrijven al die journalisten. Zolang mensen als Geert Wilders die beveiliging nodig hebben, is er alle rede om zijn uitspraken over de Islam zeer serieus te nemen.

Bar Kochva | 17-12-08 | 11:24

Frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:10

en zo is het.

Creaguurder | 17-12-08 | 11:24

@Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:51 :
Het is zielig dat pappa Frank V. zijn positie als journalist misbruikt om een persoonlijk akkefietje (te weten het niet intrekken door Geert van een aangifte tegen z'n zoon) door Wilders dan publiekelijk af te branden. Da's gewoon een minne streek, ongeacht wat hij verder van Wilders vindt of de inhoud van dat stukje.
Dát is de kwestie, niks anders.
Dat Frank in dat stukje Wilders hypocriet noemt is "Icing on the cake" met deze achtergrond, want dan blijkt Frank plotseling dus de grootste hypocriet.

koerbagh ® | 17-12-08 | 11:21

Wat een prachtig verhaal. Ja, LEEDVERMAAK! De zogenaamde nette krant die boze brieven van lezers niet plaatst alleen politiek korrekte. Ze hebben er daar nog een paar van de schijheilige redacteuren. ik ben benieuwd naar de reactie van de hoofdredactrice of van Elbeth Etty. Doeeeeiiii ;=)

Genootschap Voor Dem | 17-12-08 | 11:20

@bananesoes | 17-12-08 | 11:15 ,
ik vermoed dat het SBS volk (lekker neerbuigend weer) vnml geïnspireerd wordt de schare Moslims die reeds hun bomgordels hebben laten afgaan.

vander F | 17-12-08 | 11:19

Het is natuurlijk ook een journalistieke doodzonde van de eerste orde: een politieke column over iemand schrijven terwijl je met diezelfde persoon in een privé-kwestie bent verwikkeld. Graag afserveren naar een regionaal sufferdje, deze onbeholpen plurk.

Ad Hominem | 17-12-08 | 11:18

@bottehond | 17-12-08 | 11:05
Dat is inderdaad afhankelijk van de definitie van Gutmensch. M.a.w: elk individu dat politiek correct is (wat opzich ook weer een term is die voor meerdere uitleg vatbaar is) en niet anti-islam is gutmensch die zich met soortgelijke praktijken als Vermeulen bezighoudt? Of ben ik nu te ongenuanceerd?

-edit | 17-12-08 | 11:17

@bottehond | 17-12-08 | 10:50
Geweldig stukje, je hebt hier overigens perfect verwoord wat ik al langer wilde, maar niet kon verwoorden, mijn afkeer voor Pechtold. Dáár moeten we het een keer over hebben, dat D66 mét dat enge mannetje Pechtold virtueel op een enorm aantal zetels staat, terwijl Pechtold nul eigen visie heeft en over de rug van o.a. Wilders, genuanceerd en statig over wil komen. Tenenkrommend moest ik toezien hoe hij "de Nederlandse Obama" werd genoemd. Tenenkrommend ook hoe hij een tijd terug compleet respectloos in gesprek (want discussie kon je het niet noemen) met Prof. Hans Jansen ging over de Islam en fitna.

Bah, bah en nogmaals bah.
Bedankt botte

Bar Kochva | 17-12-08 | 11:16

Politieke correctheid, anti-discrimininatiewetgeving, gesubsidieerde racismegestapo's, gesubsidieerde media, strafbare godsdienstbelediging, intellectuele arrogantie: Allemaal instrumenten van de politieke elite om critici monddood te maken. Gelukkig laat Wilders zich de mond niet snoeren.

Zeddegeizot | 17-12-08 | 11:16

Een doodsbedreiging is niet goed. Dat die vader zijn zoontje niet goed heeft opgevoed is ook niet erg handig. Erg triest allemaal. Die Vermeulen moet het veld ruimen.
Maar het gros van de reaguurders vergeet voor het gemak dat dhr. Wilders kilo's boter op zijn hoofd heeft. Is het niet hij die op een geweldige manier polariseert? Is het niet hij die er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat een groot deel van het sbs6-volk denkt dat elke moslim met een bomgordel om door het leven gaat?
Loop maar lekker achter deze idioot aan... succes met jullie leven. Daaag

bananesoes | 17-12-08 | 11:15

@ sandersch | 17-12-08 | 11:08

Wilders stelt niets voor? Wilders is te zien bij CNN, MSNBC, BBC World en kereltje Pechtold komt niet verder dan TV Gelderland. *kuch*

frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:14

Gutmensch,
zo'n type dat vol zogenaamd mededogen de duiven maar blijft voeren,
net zolang totdat de hele straat continu ondergescheten wordt door een reusachtige schare moddervette duiven met diabetes,
en die dan 'dierenbeul' roept wanneer je er wat van zegt.

vander F | 17-12-08 | 11:13

@paintitred | 17-12-08 | 11:04
Hij ontkent het op zijn minst niet. Maar veel meer kan je er niet uithalen. Zoals gezegd: ik denk dat die Vermeulen zo fout is als peper in de koffie. Het is gewoon mijn nieuwsgierigheid naar het hele verhaal. No more.

-edit | 17-12-08 | 11:10

@ Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36

Hier wat voorbeelden van wat echt haatzaaien is. En zijn deze mensen die hebben aangezet tot een moord ooit veroordeeld? Nope. De overeenkomsten zijn wat mij betreft duidelijk. Gelukkig heeft Wilders nu wel beveiliging.
.
Premier Kok: "Pim Fortuyn zet aan tot haat"
.
In Dagblad Trouw, dat daarvoor overigens later zijn excuses aanbood, werd Fortuyn omschreven als een man met de intelligentie van Hitler, en de charme van Heinrich Himmler, hoofd van Hitlers SS.
.
Melkert PvdA lijsttrekker: "Je wordt wakker en je ziet Fortuyn. Je wordt wakker en je ziet Le Pen"
.
Rosenmoller: Fortuynlijk Nederland is geen Nederland
.
'Poldermussolini. Dat klinkt heel hard en er zullen ook weer heel wat reacties op volgen, maar geloof me: ik zie een rechtstreeks verband tussen Fortuyn, Mussolini en uiteindelijk Nietschze. - Manuel Kneepkens (Stadspartij Rotterdam)
.
Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.' Journalist Matty Verkamman, Trouw
.
Nog vijf peilingen, en Leefbaar Nederland heeft de absolute meerderheid. Nog tien, en Pim Fortuyn is definitief de Mussolini van de 21ste eeuw geworden.'
Columnist Jan Blokker, Volkskrant
.
'Fortuyn maakt de weg vrij voor een ongeremde discriminatie. Voor een heel andere samenleving, waarin mensen tegen elkaar worden opgezet. (...). Hij gaat een grens over die je niet mag passeren. (...) Nederland, word wakker!'
Ad Melkert (PvdA)
.
'Dat je hem extreem-rechts kunt noemen, blijkt alleen al uit het feit dat hij nu complimenten krijgt van het Vlaams Blok.' Els Kuijper (lijsttrekker PvdA Rotterdam)
.
'Pim Fortuyn zet mensen tegen elkaar op en daarmee wordt onze samenleving niet toleranter, dus niet leefbaarder. Hij vergroot de angst onder de mensen en zaait haat' - Nico Janssens (lijsttrekker VVD Rotterdam)
.
'Ik wil geen etiketten van racisme of fascisme opplakken, maar dit verschijnsel was voor het laatst in de jaren dertig van de vorige eeuw te zien. (...) Misschien is de parallel dat er een zoektocht gaande is naar een sterke man die durft te zeggen waar het op staat.' Hans Kombrink (PvdA Rotterdam)
.
'Fortuyn hoort in het rijtje van recente fascistische kopstukken - Haider, Dewinter, Le Pen - thuis. (...) Dan is er de enorme leiderscultus rondom de aanvoerder. De Führer, de Duce, begrippen uit het vooroorlogse fascisme maar dezelfde uitstraling zoekt Fortuyn.'
Peter Storm in De Socialist

frenkie4alllll | 17-12-08 | 11:10

@capt. iglo
Ik zie een paar kwoots niet meteen als een verhaal. Maar dat kan aan mij liggen. Hey: dat die Vermeulen niet deugt, daar zijn we het wel over eensch, vermoed ik.
-edit | 17-12-08 | 11:00

lijkt erop dat -edit het niet met je eens is.

de^mol | 17-12-08 | 11:09

Hopla. Briljant. Als de EUSSR weigert Fitna te laten vertonen bevestigen ze hun angst voor de doodscultus. Als ze het wel toelaten kiezen ze ogenschijnlijk partij voor de islamcritici. Mooi, mooi. Ik moet wel eensch lachen om de ondoordachte kritiek op de uitstekende strategie van die PVV.

www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

bottehond | 17-12-08 | 11:09

@ superjan | 17-12-08 | 11:01
Ik van in herhaling maar ik heb ook niet gezegd dat ik vind dat Wilders haatzaait of geen nuttige rol in de politiek kan hebben en je hoort mij ook niet zeggen dat andere nooit iets fout doen of zeggen. Het is gewoon jammer dat als hij ergens op aangesproken wordt hij daar niet op in wil gaan en de aandacht op iets anders probeert te vestigen wat in dit verband helemaal niet ter zake doet. Als hij het niet met meneer Frank eens is neem ik aan dat hij daar goede argumenten voor heeft maar die zie ik niet, ik zie hem alleen meneer Frank maar aanvallen met dingen die voor de discussie of hij wel of geen haatzaait helemaal niet ter zake doen...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 11:08

wilders vind zichzelf nu helemaal de bom maar eigenlijk stelt hij niks voor, met zijn rare hoofd

sandersch | 17-12-08 | 11:08

Pakken we ze nu eindelijk aan, die Linkschmenschen?
Werd ook wel eens tijd!

hoepla | 17-12-08 | 11:07

Weer een imam van de linkse kerk caught in the act. Blonde God ftw!

EK055 | 17-12-08 | 11:06

-edit | 17-12-08 | 10:58

Dat hangt van je definitie af van het begrip Gutmensch.
Ik gebruik dat consequent als een diskwalificatie en zoals steeds blijkt, geheel terecht. Iedere politiek correctekerkganger, islamapologist en islamwatcherhater valt onder die dat begrip. Ieder van deze luiden lijdt aan een ersntig deficiet in zijn intellectuele integriteit en/of mogelijkheden.
Omhooggevallen vulles, dat ons land onnoemelijke schade toebrengt.

bottehond | 17-12-08 | 11:05

Geert +1 voor het niet intrekken

Duderoo | 17-12-08 | 11:04

-edit | 17-12-08 | 11:00
Kwoots? De andere kant van het verhaal is het zelfde als die van Wilders.

paintitred | 17-12-08 | 11:04

Wat de pers allemaal ongestraft vermag bleek tijdens de periode vlak na de moord op de heer Fortuyn. Een kennis uit Zweden vertelde me dat hij geschokt was door de moord maar eigenlijk ook weer niet want het betrof een rechts extremist. Dat feit was tussen de regels door te lezen in de buitenlandse pers en het geeft weer hoe slecht en onwaar de linkse rakkers het buitenland informeerden. Dat is met Wilders ook ongeveer zo. Een hekel aan de Islam en dat maakt hem dus een racist. Kijk, ik heb een hekel aan regen maar sta lekker te douchen. Was me dus wel. Een hekel aan regen is dus niet gelijk aan een hekel aan water. Een hekel aan de Islam is dan ook niet hetzelfde als een hekel aan alle moslims hebben en al helemaal niet aan alle buitenlanders. punt!!

T@ Riest | 17-12-08 | 11:02

Ach, ik maar een berichtje gestuurd naar de de redactie waar Vriend Vermeulen de scepter zwaait. Het enige wat je kan doen zonder te vervallen tot het niveau van Fatsoenlijk Links.

Ales | 17-12-08 | 11:01

@capt Iglo als GW twee jaar geleden dezelfde maatregelen (inzake registratie van antillianen e.d.) had voorgesteld als PvdA nu, was hij voor nazi en haatzaaier uitgemaakt. E.a. is dus nogal hypocriet.

Natuurlijk ergert het mij ook mateloos dat GW steeds de Marokkanen eruitpikt en ze als terorristen wegzet. Hoewel ik het idee heb dat ie langzaam aan het bijdraaien is.

Maar voor de rest is GW vooral het breekijzer voor de partijen die niets zelf aan de kaak durven stellen partijen die pas stoer gaan doen als de weg geplaveid en de storm geluwd is. Als iets door GW bespreekbaar is geworden. GW heeft hiermee een zeer nuttige rol in de politiek verworven.

superjan | 17-12-08 | 11:01

Mongoose | 17-12-08 | 10:45

Wie weet gaat nog wat worden met HP de Tijd. Ik mis Opinio nog iedere week.

bottehond | 17-12-08 | 11:01

@paintitred | 17-12-08 | 10:57
Ik zie een paar kwoots niet meteen als een verhaal. Maar dat kan aan mij liggen. Hey: dat die Vermeulen niet deugt, daar zijn we het wel over eensch, vermoed ik.

-edit | 17-12-08 | 11:00

Je vader zal maar journalist bij de NRC zijn. Je hebt nog liever een vader die paaldanser is in een homotent.

lijn5 | 17-12-08 | 10:59

@bottehond | 17-12-08 | 10:50
Nee, uiteraard is die mening niet door dit gebeuren volledig onderbouwd. Je stelt dat de 'gutmensch' per definitie hypocriet is, zonder uitzondering op basis van dit incident. Ik mis voor deze aanname een feitelijke onderbouwing dat dit voor elk 'gutmensch' zou opgaan. Je klopt jezelf op de borst zodat je het in elk geval zelf geloofd. Prima. Het ziet er wel grappig uit, maar met onderbouwing heeft dit niets te maken, waarde.

-edit | 17-12-08 | 10:58

Kijk! dit is weer echt GeenStijl nieuws! Dag Frankieboy.. Tissue?

rixard | 17-12-08 | 10:58

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:51

Houd een sop met dat zielige "jullie".
Je matties EadD en @ - edit zijn er ook, heur.
Ter zake: Wilders zaait geen haat. Dat verwijt wordt hem gemaakt om van hem en wat hij terecht poneert af te zijn.
Lekker gemakzuchtig. De man onderbouwt zijn terechte waarschuwingen inzake de islam altijd met feiten. Dat de toon je niet aanstaat is een ander verhaal, dat ook nog te billijken valt, gezien de massieve ontkenningsfase van de bulk van de politiek en de MSM.

bottehond | 17-12-08 | 10:57

-edit | 17-12-08 | 10:49
Hier de andere kant van het verhaal, muts.

"Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRC-redacteur om wederhoor gevraagd. Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: ‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: ‘De heer Wilders overdrijft een beetje’."

paintitred | 17-12-08 | 10:57

@de hele voorgaande discussie:

Wat is dat toch met haatzaaien? Haatzaaien is niks. Iemands hoofd eraf hakken dat is iets. Iemand bedreigen is iets. Haatzaaien is niks. Ik vind Rouvoet een gevaarlijke gek omdat hij in de onzichtbare man gelooft die in de lucht vliegt en zich door deze schim laat leiden. Ik vind dat mensen als Rouvoet daarom beteugeld moeten worden. Vertel me nou eens: heb ik haatgezaaid met bovenstaand statement of niet? Volgens mij is dat een MENING. Haatzaaien is het meest onzinnige woord van de afgelopen 2 jaar. Op basis van argumenten, feiten en opinie vormt zich een beeld van afkeer van, in het geval Wilders, de Islam. Nou dat is dan zo. Niet mogen haatzaaien betekent dat je nooit iets negatiefs over iemand mag zeggen, en zelfs niet over een abstract, onpersoonlijk, begrip als 'de Islam'.

Haatzaaien me harige reet. M'n vrouw bij het tramhokje nasissen (ja, ervaringsdeskundige), daarmee zaai je haat.

sites.google.com/site/disklemer/

disclaimer | 17-12-08 | 10:55

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36
Wilders is nooit veroordeeld voor haatzaaien, er is nooit enige daadwerkelijke zaak tegen hem geweest op dit gebied. Je vriendje Frank, de papa van het jochie heeft inmiddels aangetoond dat hij dit dus wel doet. Want zoonlief heeft bewust het tel.nr. bij papa achterhaalt, daarna wilders gebeld met een doodsbedreiging. (
-
Even voor de duidelijkheid, wilders verplaatst regelmatig omwille van bedreigingen, zijn tel.nrs. zijn geen openbaar gegeven, als iemand is dan blijkbaar toch instaat is om dat nr te achterhalen en hem te bedreigen is dat wel degenlijk een zware inbreuk op zijn gevoel van veiligheid.
-
Maar we gaan terug naar frankie, frankie die zijn eigen kind blijkbaar zo indoctrineert dat hij vindt dat een ander niet het recht heeft om zijn mening te zeggen, dat zo iemand gecensureerd dient te worden, dat is imo redelijk laakbaar voor iemand van de pers. Wanneer zo iemand dus dit collumpje plempt weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/12/16/s...
Kan ik alleen nog maar stellen dat die regelgeving juist voor mensen met gedachtengangen en opvoedkundige systemen als hem bedacht is.
-
"Aanleiding voor het onderzoek was het besluit, vrijdag, in de ministerraad om bij gezinnen waarin sprake is van “ernstige overlast of verloedering” de burgemeester de mogelijkheid te geven (via de rechter) “gedwongen opvoedingsondersteuning” op te leggen.
Juist hier past Mnr frank precies in met zijn "goed" opgevoede links geïndoctrineerde kinderen.

repulse | 17-12-08 | 10:54

Ivoren Toren | 17-12-08 | 10:53
Ik ook

Mark d'Aviano | 17-12-08 | 10:54

* Kerstnummer van HP/de Tijd kopen gaat *

Ivoren Toren | 17-12-08 | 10:53

@Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:45
Denk dat u volledig de spijker op de kop slaat. Op elk punt.

-edit | 17-12-08 | 10:52

Echt wat kansloos zijn jullie zeg, ik zeg toch helemaal niks over Wilders, durf te lezen! Als jullie namelijk gelezen hadden zou je hebben kunnen zien dat ik zeg dat het mij er verder niet om gaat wie er gelijk heeft en of het zo is. Jullie tonen eigenlijk precies aan wat het gebrek is van mensen zoals Wilders (en dus ook z'n aanhang) zodra jullie de indruk krijgen dat er iemand kritiek levert (of dat nou wel of niet zo is) kijken jullie niet meer naar wat er gezegd wordt maar moet degene die het zegt zo snel en onbeschoft mogelijk gemaand worden z'n mond te houden.

Ik zeg dus los van of hij nu wel of geen haatzaait en los van wie er in deze discussie (wilders vs redacteur) gelijk heeft dat het zwak is van Wilders om niet in te gaan op aantijgingen die er tegen hem gedaan worden maar er alles aan doet om de aandacht af te lijden van die aantijgingen door er dingen bij te gaan halen die er niks mee te maken hebben...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:51

Mag ik er van uit gaan dat mijn snoeiharde mening over de Gutmenschen bij deze voldoende onderbouwd is? Mooi zo.
Wie nog steeds denkt dat NSB Handelsblatt een kwaliteitskrant is is een onbenul.
Dat is het soort luiden dat op het volksmennertje voor de intellectueel, Pechtold, stemt, het dianegatief van Wilders (Rutte).
Zonder kennis terzake de genuanceerde uithangen over de rug van hen die hun nek uitsteken... het is zo damn gemakzuchtig.
Uit deze casus blijkt glashelder dat dergelijke luiden onder hun laagje "beschaving" precies doen wat ze Wilders verwijten. Haatzaaien en polariseren. Maar als hun positie in gevaar komt blijken ze niet meer zo opgefokt principieel. Dan komen ze graag op audiëntie bij de Blonde Satan.
Principeloze, ruggegraatloze opportunisten.
Vermeulen is geen uitzondering: zo zijn ze stuk voor stuk.
De moraal van het verhaal: Wilders houdt zijn rug recht en betaalt de prijs: zijn opponenten gooien stenen maar wurmen zich onder de gevolgen van hun daden uit als het er op aan komt.
En daarmee is de staat der natie in een notendop geschilderd.

bottehond | 17-12-08 | 10:50

Paybacktime voor Geert en gelet op de omstandigheden volledig terecht. Had nooit gedacht dat ik zoiets over Geert zou schrijven. Overigens ben ik wel benieuwd, as always, naar de andere kant van het verhaal.

-edit | 17-12-08 | 10:49

grote regelneger, petshopboy_mike
Wat beginnen er toch veel post met "Ben zelf geen fan van Wilders", "Ik ben niet zo voor die Wilders maar". Wilders zal waarschijnlijk net zo'n lul blijken als de rest van de politici, mocht hij ooit aan de macht komen, alleen bij Wilders zie je het er alvast aan af. Denk je nou echt dat hij:
- meer extremistisch is dan Rouvoet of Balkenende
- dommer is dan Rouvoet of Balkenende
- meer hypocriet of achterbaks is dan Rouvoet, Balkenende of Bos?
- gevaarlijker?

Het enige verschil tussen die lui en Wilders is dat andere politici er meer uitzien dan erudiete bankiers (proest). Met Wilders eens of niet, het wordt tijd dat die man gezien wordt als een 'gewone' politicus onder 'gewone' politici en niet meer als een buitenstaander.

disclaimer | 17-12-08 | 10:49

@einde van domheid

Wie heeft jou zo politiek correct onder gezwaffelt???

kippeNeukert | 17-12-08 | 10:48

Kayleighb | 17-12-08 | 10:41
Stiekem zwelt het hart van vader Frank van trots door de daden van zoonlief.

Zal nooit gebeuren dus.

Superior Bastard | 17-12-08 | 10:47

*Vanwege zoveelste HP-item gaapt*

Jongens, HP/De Tijd is al halfdood neergegaan in de 2e ronde. Bepaald niet sterk om door te gaan met schoppen en slaan. Bel me maar als de patiënt echt is overleden en Hoxha, stop met het kopen van die blaadjes, is goed voor het milieu.

Mongoose | 17-12-08 | 10:45

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36
Kom op man, doe nou even kijken naar de feiten, zolang Wilders geen veroodeling voor haatzaaien aan de broek heeft, is hem van haatzaaien betichten laster. Frank V weet dit donders goed en had net zo goed voor het woord polariserend kunnen kiezen, maar kiest in zijn collumn bewust voor een term die beschadigend is. Wilders kiest er voor om niet in de verdediging, maar in de tegen aanval te gaan, want Frank V noemt hem namelijk ook hypocriet. Dit punt valt Wilders briljant aan door Frank V als hypocriet neer te zetten en de reactie van Frank V bevestigd dit. Op voorhand: 'ik zou heel voorzichtig zijn beschuldigingen van Wilders serieus te nemen' dat is intimiderend taal gebruik, om vervolgens terug te krabbelen met 'Wilders overdrijft een beetje'. Punt is en blijft, het zoontje van Frank V, ik neem aan minderjarig, heeft een ernstig strafbaar feit begaan, namelijk via de 06 van papa een politicus bedreigen. Papa is daar voor dus verantwoordelijk, maar loopt hier voor weg. Papa had ook de publiciteit kunnen kiezen, een collumn kunnen schrijven hoe erg het bedreigen van politici is, dat hij worsteld met het gedrag van zijn zoontje, dat hij het publiekelijk veroordeeld dat dit gebeurd. Frank V. is hypocriet en Wilders pakt hem hier op keihard terug.

Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:45

Rustig aan mensen, er is een nieuwe Normen en Waarden Bijbel in aantocht. Uitgegeven door ons aller Guusje Nadorst en onder redactie van onze ouderling Andre Rouvoet. En dan komt alles goed. En Wilders? Ach ,die staat toch allang buitenspel. Volgens onze welingelichte pers dan.

Polletje Piekhaar | 17-12-08 | 10:44

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36

Net zoals jij Wilders in een kwaad daglicht komt stellen.
Teken van zwakte.
U bent de zwakste schakel, doei !

solidstate | 17-12-08 | 10:44

Wil Capt. Iglo nu weer verder gaan met het tellen van de punaises en het opbergen van de paperclips?
Dank u.

fuckje | 17-12-08 | 10:43

@Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36

Wilders haatzaait of niet???
Ik erger me dood hoe mensen (schapen) elkaar naBLAATEN..
Is er hier iemand die mij -onderbouwd- kan vertellen waarom de beste man daar telkens van beticht wordt???

WILDERS IS DE KLOKKENLUIDER, NIET DE ZAAIER..!!

kippeNeukert | 17-12-08 | 10:42

Geert noemt man en pærd. Heel goed!

cynic | 17-12-08 | 10:42

Wat een laf, eng en ongelooflijk schijnheilig mannetje is die vermeulen.

Je had beter je energie kunnen steken in het fatsoenlijk opvoeden van je zoon, Frank, in plaats van op een nogal laffe manier wraak te willen nemen op een man die gewoon in zijn recht stond om aangifte te doen na zoiets serieus als een doodsbedreiging. Als je ballen had gehad, had je je zoon op een ietwat passendere manier laten zien dat wat hij deed zwaar niet door de beugel kon, in plaats van al jankend iets wat volkomen krom was recht proberen te breien. Geloof dat excuses richting Wilders wel op zijn plaats zijn.

De appel valt dus niet bijster van de boom. Wat heb ik een enorme hekel aan die laffe, schijnheilige linkse rakkers.

Kayleighb | 17-12-08 | 10:41


@Capt.Iglo
Laat je weer snel invriezen je begint te meuren.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 10:40

Kijk dan ziet de dienstdoende jour-anaalist misschien ook in dan zijn mensch-kleinerende praktijken mensen top op het bot krenkt. Gelukkig voor Geert Wilders, ook al ben ik het zeker niet met hem eens, heeft hij een voldoende hoeveelheid gezond verstand om niet in dat boehoe praatje te trappen... 1 - 0!

Soep | 17-12-08 | 10:39

@ Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:29
Zie hiervoor het stukje onder jouwn commentaar van
Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:29

Geiteneuker | 17-12-08 | 10:38

nu ff allemaal even zn kollum op nrc volkladden!!

kippeNeukert | 17-12-08 | 10:38

Hie zit het toch met de fascinatie voor 'links' alhier? Vermeulen is net zo links als Wiegel.

J.N. de Kabelpen | 17-12-08 | 10:38

@ Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:29
Ik zeg ook niet dat Wilders wel of geen haatzaait of wie er verder gelijk heeft van de 2 maar Wilders komt niet met argumenten om die aantijgingen te weerleggen maar hij gaat er iets heel anders bij halen om deze meneer in een kwaad daglicht te stellen en dat is een teken van zwakte...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:36

LOL, prachtig die hypocrisie aangetoond.

Vagere_Hein | 17-12-08 | 10:35

Als jullie maar niet denken dat hij nu word ontslagen ofzo. Die blijft gewoon zitten waar hij zit. Want wat heeft hij nu eigenlijk verkeerd gedaan (zullen linkse kringen redeneren).

Bar Kochva | 17-12-08 | 10:34

Goed begin van de dag! Toch nog even nrc.nl bekeken........... niets uiteraard. Tralala

una paloma blanca | 17-12-08 | 10:32

@ lijn5 | 17-12-08 | 10:12

ok, duidelijk. dank.

Kurtosis | 17-12-08 | 10:32

Het punt is dat die journalisten in hun eigen wereldje leven, geen aandacht geven aan de kinderen en totaal geen idee hebben waar hun kinderen mee bezig zijn, volgens mij interresseert het ze niet eens een ruk... iets met zelfverheerlijking ofzo..

perchloorazijnpisser | 17-12-08 | 10:32

Wat valt die kerel door de mand zeg. Heerlijk om dit te lezen. Ben geen liefhebber van Geert maar dit keer gun ik hem dit plezier.

recessieloos | 17-12-08 | 10:32

@Einde van de Domheid | 17-12-08 | 10:05
Ik vrees dat het einde van de domheid pas een stapje dichterbij zal komen als
ik jou stomme reaguurseltjes niet meer tegenkom.

ReligionSucks | 17-12-08 | 10:29

Dan vraag ik me toch sterk af waarom die zoon van hem Wilders bedreigd...

yHo | 17-12-08 | 10:29

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:23
Haatzaaien is strafbaar, tot nu toe is Wilders nog niet veroodeeld, ondanks er een wagonlading aangiften tegen hem zijn gedaan, dus wat het punt haatzaaien betreft, slaat Frank V. de plank mis.
Blijft hypocriet over. Frank V noemt Geert W in een collumn hypocriet en krijgt dat van Wilders een koekje van eigen deeg terug in een interview. 'The gloves are off' en Wilders heeft zeker een punt. Het zoontje deed namelijk wel iets strafbaars, een politicus bedreigen, en papa ging bij Wilders vragen of de aanklacht niet ingetrokken kon worden.

Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:29

@ Geiteneuker | 17-12-08 | 10:25
Ja dat sowieso iedereen zal dat anders opvatten maar het is een beetje raar als iemand hem ergens van beticht dat hij daar niet op reageert maar de persoon in kwestie gaat aanvallen. Dat is hetzelfde als wanneer ik jou beschuldig van te hard rijden en dat jij dan reageert met : "ja, maar jij rijdt ook weleens te hard!" Daar hebben we het helemaal niet over, dat heeft er op dat moment helemaal niks mee te maken... Teken van zwakte dit van meneer Wilders.

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:29

@Erik B. | 17-12-08 | 10:21
Ga 's deaud met je capslock

Meneer | 17-12-08 | 10:28

Wat een minderwaardige moordenaartjes in spé bij NRC.
Terugsturen naar, eh, wegsturen dan maar.

ReligionSucks | 17-12-08 | 10:26

@ Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:23

Dat haatzaaiend is een discussiepunt; de hier behandelde onderwerpen zijn bittere realiteit. Leidt ons dus niet van het onderwerp af aub.

Geiteneuker | 17-12-08 | 10:25

Mijn baphomet, wat heb ik een gruwelijke hekel aan krabbelaars die op zo'n manier hun vak uitoefenen. Voor wat hoort wat, hë Frank Vermeulen. Misbaksel.

J.N. de Kabelpen | 17-12-08 | 10:25

Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:15
Het is inderdaad tegelijk tenenkrommend en hilarisch hoe mensen die het met Wilders oneens beweren te zijn, de grootste positief werkende aandacht voor hem en zijn partij weten te genereren. Waarom nou weer zo dom doen? Je zou haast je aluhoedje op zetten, zo druk zijn sommige bezig met zichzelf belachelijk maken in hun afkeer van dhr Wilders.

Achterdocht | 17-12-08 | 10:23

-weggejorist-

Geiteneuker | 17-12-08 | 10:23

Hopeloos die Wilders. Dus omdat hij uitgemaakt wordt voor haatzaaier enz. gaat hij nu beginnen over iets wat de zoon van de redacteur heeft gedaan en hoe die redacteur daar op heeft gereageerd... Dat is gewoon de aandacht afleiden van het punt, dat die redacteur en z'n zoon dat hebben gedaan maakt hem niet minder haatzaaiend dus dat punt blijft nog steeds staan...

Capt. Iglo | 17-12-08 | 10:23

Bij het Einde van de Domheid, begint de irrationele waanzin en realiteitsverlies.

Ga nou eens terug naar je PVDA forum, rare trol.

Creaguurder | 17-12-08 | 10:22

-weggejorist-

Erik B. | 17-12-08 | 10:21

Franky say: no more

opperhokker | 17-12-08 | 10:19

"(sinds september dit jaar is Vermeulen redacteur op de redactie Opinie & Debat - HP/DT)."

Begrijp ik nu goed uit het VK stukje dat Die kerel nu op de redactie van HP/DT werkt, hetzelfde blad dat hem nu even te kakken zet? Zal wel voor een lekkere kerststemming zorgen daar!

Joost Maghetweten | 17-12-08 | 10:19

Wilders heeft gelijk, maar de reaguurders die F.V. links noemen, snappen er weinig van. De man is 100% vrije markt liberaal en dat heeft niets met links te maken, hij staat net als zijn krant altijd aan de kant van de gevestigde orde, en is net zozeer tegen de PVV als tegen de SP.

Witteman | 17-12-08 | 10:19

Ik vind Geert zeer netjes, een aanstormend premier waardig.

Hij houd zich aan feiten, de wet en blijft beleefd en eerlijk.

Weg met die gladde, vieze, liegende en vooral demoniserende journalisten die zich allemaal bedienen van gore laffe spelletjes en progandistische linkse prietpraat.

Creaguurder | 17-12-08 | 10:18

Frank V. een is typisch mannetje die zijn machtspositie misbruikt, maar niet nozel genoeg is om zijn eigen positie goed in te schatten. Waarschijnlijk heeft hij in het onder onsje met Wilders het eerst op redelijkheid gegooid, joh, mijn zoontje bedoelde het niet zo. Wilders, neemt bedreigingen serieus en geeft geen krimp. Frank V. zal besloten hebben Wilders aan te gaan pakken en schrijft een venijnig stuk en Wilders snapt het spelletje, wacht tot een noodlijdend blad zit te springen op een scoop en slaat terug. Wilders is geniaal in zijn communicatie, ik ben het echt niet met de man eens, maar ik kijk met bewondering hoe hij het voor elkaar krijgt iedereen op de kast te jagen. De discussie rond en met Wilders gaat ALTIJD over de vorm, nooit over de INHOUD en daarmee blijft Wilders inhoudelijk overeind in het debat, waar Rita Verdonk inderdaad gebakken lucht blijkt.

Fimbulvetr | 17-12-08 | 10:15

+1 voor geert:)

Steefo | 17-12-08 | 10:15

NRC zwijgt rustig verder.
Het zal je vader maar wezen.
Dat kind moet tegen zo'n vader in bescherming worden genomen.

nootzaak | 17-12-08 | 10:14

@Kurtosis 6 mei 2002 was de dag dat Fortuyn werd vermoord; er stond op dezelfde dag een 'aardig' stukje over Fortuyn in de nrc. Lees maar in www.degezonderoker.nl/metro_48.html

lijn5 | 17-12-08 | 10:12

zelfs socialsisten zijn in eerste plaats egoïsten, zoals iedereen.

Brakke Obama | 17-12-08 | 10:11

Ik ben niet zo voor die Wilders maar had die Vermeulen nou zijn zoon een 'opvoedkundige" knal voor zijn hersens verkocht en daarna naar Wilders was gegaan en had gezegd "Sorry man,dit is nou ook niet echt de bedoeling,hoe maak ik het een beetje goed met je", dan denk ik dat Wilders ook niet de lulligste zou zijn op dat moment.
Dom van Vermeulen (wat is zijn mening nog waard..) en Wilders heeft nu gewoon gelijk. Of je het er nou mee eens bent of niet..

petshopboy_mike | 17-12-08 | 10:10

@dikkegek | 17-12-08 | 10:09
zijn zoontje denk ik

a_tomba | 17-12-08 | 10:10

@zippy
Familie van frank?

dikkegek | 17-12-08 | 10:09

+10 voor Geert Wilders.
.
Het kenmerk van de linkse kerk is dat ze allerlei mooie principes hebben , maar die alleen gelden als je met hun eens bent; als je het niet met hun politiek correct gedoe eens bent gelden die mooie principes ineens niet meer en proberen ze je met allerlei leugens , verdraaiingen en spotternij via de media kapot te maken.

kuifje. | 17-12-08 | 10:08

Einde van de domheid | 17-12-08 | 10:05

Ben zelf geen fan van Wilders. Toch respect omdat hij het lange termijn probleem van islamisering voor het voetlicht blijft halen.

grote regelneger | 17-12-08 | 10:08

Vuilnisman, kan deze zak óók nog mee?

Jezweetog | 17-12-08 | 10:07

Pff nrc is saai, na 1 reactie heb ik al gelijk een ban...

repulse | 17-12-08 | 10:07

@dubbeldepunt | 17-12-08 | 09:59
nee helemaal niets hoor, alleen het gekke is dat zowel de naam van zijn blog als het gedrag wat hij vertoont overeenkomsten heeft.

a_tomba | 17-12-08 | 10:07

begin de dag.. met een schaterlach!

Brakke Obama | 17-12-08 | 10:07

Tja, appel en boom... je kent 't verhaal. Als dat jochie iedere avond aan de eettafel te horen krijgt dat Geert Wilders de satan is die de wereld zal vernietigen, kun je het zo'n kind niet echt kwalijk nemen dat 'ie zoiets ook als waarheid gaat zien - en ernaar gaat handelen (zoals is gebleken). Ik heb ooit eens een blanke zuidafrikaan als buurman gehad, die maar niet kon begrijpen dat we 'zwarten' in Nederland niet allemaal als honden behandelen en 'kaffers' noemen. Want dat was voor hem heel normaal.

De Vrolijke Kaafir© | 17-12-08 | 10:06

dhr vermeulen is de zwakste schakel 'tot nooit meer ziens'.

vlieggenmepper | 17-12-08 | 10:06

Het volk krijgt de pers die ze verdient. Overigens zou deze journalist zich de ogen uit de kop moeten schamen, maar dat doet hij niet. Het establishment heeft bij mij eigenlijk al alle geloofwaardigheid verspeelt. De bovenlaag van onze maatschappij bestaat voor het overgrootste gedeelte uit opportunistische bangepoepers die het eerste vluchten als er werkelijke problemen komen. En als dat niet kan geven ze zich als eerste over. En de gemiddelde journalist vindt zijn eigen carriere zo'n beetje het belangrijkste wat er is en offert daar zonder enige moeite de waarheid voor op. Beroepsethiek? Nooit van gehoord.

Jeremia | 17-12-08 | 10:06

Niemand wil heulen met een Vermeulen.

ViciousDick | 17-12-08 | 10:06

lol @ Geert en Sjaak.

wat een heerlijke kerstrel.

superjan | 17-12-08 | 10:06

@ lijn 5

Je maakt me heel nieuwsgierig: wat stond er in de NRC van 5 mei 2002 dan?

Kurtosis | 17-12-08 | 10:06

Wilders heeft gescoord.
Laat niet onverlet dat het een hooizak blijft die een volkomen verkeerde en polariserende aanname maakt. Veel geschreeuw weinig wol.

Einde van de Domheid | 17-12-08 | 10:05

Kwam WEER van SLINKS!

Lot | 17-12-08 | 10:05

Einde van de Domheid | 17-12-08 | 10:00
Jij had natuurlijk liever gezien dat Wilders dit op de manier van Janmaat - schuimbekkend, piepstem, en met rollende ogen - aan de kijkers had meegedeeld. Helaas. Lullig nou.
*proest*

zak_arme_turf | 17-12-08 | 10:05

@CoJoNes 10:00
Ja, alleen momenteel wat meer op spitsnieuws.
Maar even een mailtje gestuurd:

Hey Frank,

Al ontslagen? Hoop dat ze dat zo snel mogelijk doen, jij valt namelijk onder het laagste van het laagste. Een beetje je autoriteit gebruiken voor persoonlijke problemen. Of misschien is het gewoon domheim, zoals een kamerlid die zich alleen maar in problemen kan verplaatsen die hij zelf heeft mee gemaakt.

Maar anyway, ook als abonnee van NRC, hoop ik dat ze je heel snel ontslaan. Misschien kun je dan eens proberen, in de vele vrij tijd die je dan hebt, je kind op te voeden. En probeer dat indoctrineren even over te slaan a.u.b.

Zonder ook maar een greintje van hoogachting,

a_tomba

ps. Ik noem mijn echte naam maar niet, want types als jou zijn echt niet te vertrouwen. Hetzelfde geldt voor je linksige krantje, zodra de gevestigde orde in gevaar komt heiligt het doel ineens alle middelen. Vandaar anoniem dus.

a_tomba | 17-12-08 | 10:04

Mooi, hoe die plakkerige maskertjes van de weldenkers zoetjesaan afglijden.

Jaap de Paap | 17-12-08 | 10:04

vuile jank journalist, gewoon oprotten en vooral met je vieze poten van Wilders afblijven

T-Bone | 17-12-08 | 10:04

@En nu is het genoeg! | 17-12-08 | 10:01 Ik koop sinds 6 mei 2002 geen nrc meer. Waarom doe jij er zo lang over om die beslissing te nemen. NSBkrant.

lijn5 | 17-12-08 | 10:04

weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/12/16/s...

Goeie poll ook trouwens: Het politieke jaar 2009 wordt een geweldig succes voor Balkenende IV.

Er staat niet 1 negatieve mogelijkheid in! Ja, zo kan ik het ook:
GeenStijl is het beste blog van de wereld:
[ ] Ja natuurlijk!
[ ] Zeker weten!
[ ] Absoluut!
[ ] Dacht het wel he!
[ ] Alleen als Duyvendak en Vogelaar ook meedoen!
[ ] Van de wereld? VAN HET UNIVERSUM!

Geiteneuker | 17-12-08 | 10:02

Ben benieuwd of er vanmiddag nog iets over dit voorval in de krant komt te staan. Of kwam opinie en debat alleen zaterdag in de krant?

Siebrandt | 17-12-08 | 10:02

Zo, even de komende weken geen NRC-Next kopen.
Zak in de stront, hypocriete NRC-mensen.

En nu is het genoeg! | 17-12-08 | 10:01

Ja jij journalist-gutmensch, daar sta je dan. Volkomen voor paal.
Eerlijkheid en oprechtheid is niet door links uitgevonden. Het links correcte ongedierte laat toch maar weer mooi zien uit welke waarden men op zichzelf van toepassing acht. Stuk schuim.

Masturwasbeer | 17-12-08 | 10:01

Geert wordt zo'n beetje kind aan huis bij de azijnbode. Dat vind ik wel een beetje verdacht. Verder Geert +1

watergeus | 17-12-08 | 10:00

En dat zou van Wilders een aangenaam en redelijk mens maken? Not!

Einde van de Domheid | 17-12-08 | 10:00

@a_tomba | 17-12-08 | 09:54
Tsjees, je leeft nog.

CoJoNes | 17-12-08 | 10:00

Lekkerrrrr belanrijk. allemaal. Het enig wat dit stukje doet bereiken is dat die extreem rechtse Limbo nog meer aandacht krijgt dan de xenofoob verdient.

Zippy | 17-12-08 | 10:00

a_tomba, wat is er mis met een fatsoenljik politbureau?

dubbeldepunt | 17-12-08 | 09:59

Zo voedt de linkse kerk haar kroost dus op: mensen met de dood bedreigen en de consequneties met een boehoe-verhaal ontlopen.

grote regelneger | 17-12-08 | 09:59

Jongetje Vermeulen is dus al bijna klaar met zijn opleiding Policor?
-
LOL om beeld van papa Vermeuelen op audiëntie bij een stoïcijns met zijn duim omlaag wijzende Wilders.

Superior Bastard | 17-12-08 | 09:57

lol @ slagroom van frenkie4alllll 09:46

Kurtosis | 17-12-08 | 09:57

@ mezelf

het politiek correct syndroom

solidstate | 17-12-08 | 09:57

Hahahah, mijn vriendelijke post van 09:37 is niet door de censuur gekomen bij de weledel geleerde heren van het nrc.
Hoxha kan jij het nog wat smeuiger maken met het collumpje wat meneer frank heeft geplempt over opvoeding en zo? weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/12/16/s...

repulse | 17-12-08 | 09:56

Heerlijk nieuws om de dag mee te beginnen!

Wederom een SLAG in de smoel van het links-conservatieve babyboomer-establishment!

Ahasveros | 17-12-08 | 09:55

+1 voor Wilders. Ook goed dat het niet uitgemolken is voor eigen belang.
Wel weer leuk dat GeenStijl hiermee komt.

Edwin1902 | 17-12-08 | 09:53

@frenkie4alllll 09:46
"ruggegraat vol slagroom" Whoehahahaha
Maar dan wel linksdraaiende slagroom.....

koolteer | 17-12-08 | 09:53

Briljant. Geert +1

Erectus Enormus | 17-12-08 | 09:52

Wel sterk van Wilders dat hij de situatie niet gebruikt om het NRC als prive-propagandablaadje in te zetten ("ik wil de aanklacht wel in trekken, maar dan wel wekelijks een Wilders is Fantastisch stukje"). Oh wacht even, dat had helemaal geen zin, het NRC heeft maar 3 abonnee's, en 4 lezers in de losse verkoop. Dat zet qua kiezers niet echt zoden aan de dijk. Evengoed hulde voor Wilders, hij is in deze alles behalve hypocriet.

koolteer | 17-12-08 | 09:50

Dit valt me dan weer mee van Hoxha.
Ik was even bang dat hij besmet was geraakt door de politiek correct syndroom door mee te gaan huilen met extreem links nederland van hoe extreem rechts Wilders wel niet is.
Men kan wel stellen dat dat een goede journalistische praktijk is om iemand evenwichtig te benaderen. Dat heeft Hoxha dan weer hier gedaan.

Wilders +1
Hoxha +1
Frank vermeulen -1

solidstate | 17-12-08 | 09:50

Typische.... eerst de grote jongen gaan uithangen en als er iets aan de hand met de staart tussen de benen zeggen dat "het niet zo bedoeld was".

hou-ut | 17-12-08 | 09:50

Geert +1
Dode mol op hoofd -1

Schwalbekönig | 17-12-08 | 09:49

Doodsbedreiging = Permabannen. Dit maal SVP tot in de tweede generatie upwards SVP.

Comrade | 17-12-08 | 09:48

hypocrieten jan

Jan Passant | 17-12-08 | 09:47

Godverju - een journalist die nieuws probeert te verdoezelen vanwege zijn zoon. Foei!

Shalome | 17-12-08 | 09:47

Wat @F. von Zeikhoven | 17-12-08 | 09:45 zegt.
Deze scoop hadden jullie kunnen hebben, als je Wilders niet had *kuch*ontslagen*kuch*.

CoJoNes | 17-12-08 | 09:47

Geweldig. Vroegah was alles beter, omdat linkse hyocrieten nooit ontmaskerd werden. De hoofdredacteur was er namenlijk ook 1, alsook de baas van het journaal. Net als alle andere kritische journalisten en de helden van het cabaret.
Kan dat vuige internet niet onder een strenge controle, het fatsoen ligt op straat!

Jan Passant | 17-12-08 | 09:46

Whaaaaa +1 voor Geert!

Hij heeft trouwens wel vaker van dit soort uitspraken. Ook tijdens de algemene beschouwingen kwam hij met een mooi verhaal over hoe hypocriet de elite is.
.
Aan de ene kant onze elite, met haar zogenaamde idealen. Van een multiculturele samenleving, de megahoge belastingen, van de waanzinnige klimaathysterie, van de onstuitbare islamisering, van de Brusselse superstaat en de zinloze ontwikkelingshulp, de bakken met geld in de bodemloze put die Antillen heet. Die elite vindt alles best - zolang de subsidiestromen richting de VPRO, Milieudefensie en de kunst-bobo’s maar doorgaan. Het zijn de volgelingen van Geert Mak, Doekle de dhimmi, Eveline Herfkens en Al Gore. Het is de linkse grachtengordel en zijn kleffe vriendjes.
.
Maar al die zogenaamde idealen van de politieke elite zijn minderheidsprojecten. Bijna niemand die er nog in gelooft, behalve een steeds kleiner clubje linksen dat aan het belastinggeld-infuus ligt en voor zichzelf een baantje heeft geregeld bij een subsidie-slurper, de overheid of een lobbyclub. Beroepsmoslims, beroeps-klimaatfundamentalisten, beroepsbestuurders, beroepslobbyisten.
.
Zo iemand is Bert Bakker. Die kennen we nog – tot voor kort Kamerlid van D66. En wat een stoere politiek-correcte geluiden sloeg hij uit. De fractie van de PVV zei hij, dat zijn racisten, allemaal tuig. Hij liet het opschrijven in de krant. Maar ja – dankzij de actie van het Turkse ministerie van Religieuze Zaken kwam niet Bert Bakker in de Kamer voor D66, maar mw. Koser Kaya.
.
En nu probeert Bert wat geld bij elkaar te sprokkelen als lobbyist voor een vliegtuigbouwer. En zo kwam hij ook bij de PVV langs. Beetje likken, beetje slijmen. Nou, wij hebben Bert Bakker dus meegedeeld dat hij de rambam kan krijgen. Lobbyen best, maar niet bij ons. En toen ineens draaide Bert als een blad aan een boom en kijk eens wat ik nu vind in de post: een heuse excuusbrief. Sorry Geert, jullie zijn nu ineens toch geen racisten. Kijk, zo ken ik onze elite weer. In het openbaar stoere politiek-correcte praatjes. En als ze een baantje hebben een excuusbriefje sturen. Sommige mensen hebben idealen en staan daarvoor. Anderen hebben een ruggegraat vol slagroom. Bert Bakker staat symbool voor de elite. Liever een dikke bankrekening dan principes.

frenkie4alllll | 17-12-08 | 09:46

antizanic | 17-12-08 | 09:30
.
Jawel, je kunt een aangifte welliswaar niet terugtrekken, maar als jij in zo veel woorden zegt dat je er verder geen zin in hebt, en jij bent als slachtoffer de enige getuige, dan redeneert het OM dat het verder geen zaak heeft en laat het vallen.

Niet voor Jan | 17-12-08 | 09:45

Nah, kom op GS, in het kader van de Kerstgedachte en omdat het plaatsje van Dijkgraaf weer vrij is, verdient Blonde Dolly op basis van z'n kwetsbare, openhartige opstelling in HP/De Tijd toch best nog een herkansing als GS-collumnist? Om er weer een beetje aan te wennen, zou hij bij SN kunnen beginnen.
Leuke start voor Dijkgraaf ook trouwens, zo'n rel. Verdere ontmaskering Vermeulen na toepassen hoor en wederhoor door HP/De Tijd: +1

F. von Zeikhoven | 17-12-08 | 09:45

zeer goed Geert! de linkse jeugd moet zo snel mogelijk achter slot en grendel

Hadroflop | 17-12-08 | 09:45

DT71 | 17-12-08 | 09:39

De maffia is ooit ontstaan, is de analyse achteraf door sommigen, door gebrek aan machtuitoefening en handhaving door de staat. Zie hier de paralel met NL. Ook hier trekt de overheid zich terug als het gaat om wetshandhaving en openbare orde. En dan komen er (a) anderen die dat gat opvullen (straatterroristen, grote criminele organisaties die delen vand e maatschappij controleren) en (b) allerlei tuig dat macht naar zich toe gaat trekken en dat ook normaal vindt, zoals dus journalisten.

Als de overheid betrouwbaar zou zijn en orde zou handhaven, denk ik niet dat de journalistiek zo verkankerd zou zijn, laat ik het dan zo stellen.

NoMinister | 17-12-08 | 09:44

Toch wel lekker dat er nog kranten zijn!

watsoestono | 17-12-08 | 09:43

@ repulse | 17-12-08 | 09:37

ik vermoed dat alle reacties (en zeker die over de doodsbedreiging van de zoon van FRANK VERMEULEN) handmatig doorgezet worden (of niet) op blogs van oude media. Censuur you know.

Kurtosis | 17-12-08 | 09:42

antizanic | 17-12-08 | 09:30
Formeel heb je gelijk, maar wat in de volksmond 'intrekken' wordt genoemd is in de praktijk een 'verzoek om niet te vervolgen'.

Schoorsteenveger | 17-12-08 | 09:42

ghegheghe, +1 voor Geert. Heerlijk hoe die man door de porseleinenkast van politiek en journalistiek heenwalst.
Tijd dat rutger hem eens interviewt.

Stevie_Ray_Vaughn | 17-12-08 | 09:40

Het laat zich wel raden wat voor gesprekken daar thuis werden gevoerd. Een kind wat iemand met de dood bedreigt. Wat een naar volk is dat linkse tuig toch, bah

PaterPaddo | 17-12-08 | 09:40

wao-ertje | 17-12-08 | 09:37
Hmmmm..

SwaY | 17-12-08 | 09:40

Ach die Vermeulen was altijd al van mening dat Wilders een oetlul was. Om die mening nou te moeten veranderen omdat zijn zoontje Geert Wilders heeft bedreigd, is natuurlijk ook laf. Wat had Vermeulen dan moeten doen? Schrijven dat Wilders zo'n fantasties goede vent is. Het had wel eerlijk geweest van Vermeulen om zelf met dit verhaal te komen. Wist zijn hoofdredactuer hier van? Zo nee, dan Vermeulen bye bye, zoek maar een andere werkgever. Zo ja, dan moet je bij de hoofdredacteur zijn om uitleg. Kortom het verhaal heeft nog een staartje.

lijn5 | 17-12-08 | 09:40

En zelfs daarna nog een bedreiging uiten; ‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’.... om uiteindelijk terug te krabbelen, maar toch. Zo werken die lui. Het is net mafia. 'I've got friends in high places' enzo.... Creeps.

Rest In Privacy | 17-12-08 | 09:39

antizanic | 17-12-08 | 09:30

En jij bent een beetje dom en ik ga je lekker niet uitleggen waarom. Zo, dat rijmt wel.

NoMinister | 17-12-08 | 09:39

eens kijken hoe snel dit nieuws op de NRC site belandt....

Kurtosis | 17-12-08 | 09:38

@self 09:37: enken is denken, edoelde ik us

Dhr. de Wit | 17-12-08 | 09:38

Frank Vermeulen zoiets heet schaakmat.

bethundered | 17-12-08 | 09:38

Mogge bottehond,
Moest bij die pica gelijk aan jou denken schitterend.

dickel | 17-12-08 | 09:37

weblogs3.nrc.nl/politblog/2008/12/16/s...
Net deze reactie geplempt, even kijken of hij door de censuur heen komt.
"Eigenlijk ben ik er op tegen dat de staat zichzelf bemoeit met de opvoeding van kinderen, alleen in sommige gevallen zou ik het toch wel kunnen waarderen. www.volkskrant.nl/multimedia/article11...
Toch frank?"
Veel plezier aan allen van het roze legioen die ten strijde trekken...

repulse | 17-12-08 | 09:37

prachtig!
zo komt langzaam de aap uit de linkse mouw
het zijn de zelf de grootste facisten die er bestaan en niemand een ander gedachtengoed gunnen dan die van hun en enken dat alles geoorloofd is voor het in stand houden voor de multiculturele heilstaat en aanverwante vluchtelingenindustrie
+1 voor de prachtige PWND afbeelding!

Dhr. de Wit | 17-12-08 | 09:37

Weer een superactie van koning Geert :D

Dr. Pown3rt | 17-12-08 | 09:37

Wederom geweldig Geert. Hulde +100 voor Geert!

Ned Kelly | 17-12-08 | 09:37

SwaY | 17-12-08 | 09:35
Let altijd op de dames :)

wao-ertje | 17-12-08 | 09:37

‘De heer Wilders overdrijft een beetje’.
Dus het grootste deel is gewoon waar. Wat is die vermeulen een gigantische lutser zeg...

Der Frenk | 17-12-08 | 09:37

hahahaha weer zon correct linksmannetje

veel vaak en vet | 17-12-08 | 09:36

Vraag me af hoeveel journalisten kinderen hier zitten.... gezien de wegjoris cultuur zijn dat er een helehoop :-)

Drs. Voorbips | 17-12-08 | 09:36

Grandioze foto van die Stafford met een kat.
Katten gaan blazen en dan laten honden zich intimideren en durven niks meer.
Alle honden, behalve de Stafford dan.
Veel journalisten zijn schijtkatten
Chapeau voor Staffords als GS en Wilders

Hakkepof | 17-12-08 | 09:36

... en laten we natürlich niet vergeten dat Frank Jr. het nodig vond om de telefoon te pakken en Wilders te bedreigen.
Appel.
Boom.

Multiflauwekulti | 17-12-08 | 09:36

Papieren Dinosaurussen.

Frits Juppenklooster | 17-12-08 | 09:36

En dit is dan een van de keren dat men z'n vinger heeft kunnen leggen op de hypocrisie. Hoeveel informatie komt er dagelijks niet voorbij zonder dat jij, ik of iemand anders ooit doorhebben of kunnen hard maken dat er aan de berichtgeving is gerommeld? Wilders extreem rechts... Als ik de hele dag beveiligd moet worden tegen achterlijke moslims werd ik veeeel extreem rechtser dan moslims. Ik herinner me de woorden van Fortuijn bij Ivo Niehe drie dagen voor z'n dood: "Als mij iets gebeurd dan zijn ZIJ het die mij hebben gedemoniseerd."

sites.google.com/site/disklemer/

disclaimer | 17-12-08 | 09:36

wao-ertje | 17-12-08 | 09:33
Sow.. jij bent wakker :) My bad, ik had het niet gezien..

SwaY | 17-12-08 | 09:35

"De heer Wilders overdrijft een beetje.'
Haha. Dat betekent dus dat meneer het niet durft te ontkennen, en dat de belangrijke feiten in elk geval kloppen. Hij heeft misschien niet écht tranen in de ogen gehad, en misschien was maar de halve straat afgezet, maar het telefoonnummer kwam dus van pa, zoonlief heeft Wilders dus met de dood bedriegd, zoonlief is dus door de politie opgepakt en pa heeft dus aan Wilders gevraagd om de aangifte in te trekken.
Geert heeft dit slim uitgespeeld. Hij heeft 'm niet onmiddellijk aan de schandpaal genageld maar rustig zijn kans afgewacht om terug te slaan. Als een journalist ernaar vraagt, ja, dan geef je natuurlijk een eerlijk antwoord.

Schoorsteenveger | 17-12-08 | 09:35

gniffel!
Gaat mijn opinie van NRC is een kwaliteitskrant herzien......
gniffel!

Fimbulvetr | 17-12-08 | 09:34

Wat een ongelooflijke sukkel van de allereerste soort zeg die Frank Vermeulen van de NRC. Wat een ongelooflijke lullo!!
Prima Wilders, zoals je dit aan de buitenwereld kenbaar maakt! Laat maar zien hoe hypocriet gasten als een Frank Vermeulen in werkelijk zijn!!

vangodlos | 17-12-08 | 09:33

wao-ertje | 17-12-08 | 09:15
SwaY | 17-12-08 | 09:22
Twee zielen 1 gedachte..?

wao-ertje | 17-12-08 | 09:33

Waar doet me dit toch aan denken?
*kuch v/d sloot, kuch*
Zwaai zwaai NSB!

Stroopdoos | 17-12-08 | 09:33

Moet ik zijn naam noemen? Ja, ik zal het maar doen.

mhoewhaaahahaha

grote regelneger | 17-12-08 | 09:33

Wat ik zo zorgwekkend vind is dat mensen als Frank Vermeulen (De Linkse Kerk aanhand in general eigenlijk) aan de ene kant vinden dat Wilders mensen tegen elkaar opzet en dat dat een kwalijke zaak is maar aan de andere kant er geen enkele moeite mee hebben om mensen te bedreigen. Ik bedoel, daar zit toch een ongeloofelijke contradictie in? Op deze mannier ondergraaf je toch je geloofwaardigheid als Moreel Superieur (Waar Fatsoenlijk Nederland toch meent prat op te kunnen gaan)?

Om met de woorden van L. van Gaal te spreken: "Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?"

Ales | 17-12-08 | 09:31

Geert +1

Lumix82 | 17-12-08 | 09:30

Weert Gilders zal inderdaad wel wat overdrijven want hij ziet alles nogal anders dan de rest van de mensheid. Om te beginnen kun je in NL aanklachten helemaal niet terugtrekken. Dat gebeurt alleen in de film. Dus het is beetje gek dat iemand dat zou vragen. Het is gemeld en er is op gehandeld en nu gaat het gewoon verder. Net als andere kinderen zal zoonlief wel een standje krijgen en dan is het schluess met een sepotje.

antizanic | 17-12-08 | 09:30

Laat ik het zoontje van Vermeulen nou net kennen, dat zal ik hem eens flink inpeperen de schavuit. Zo zie je maar weer hoe hypocriet en zielig die linkse rakkers zijn, boontje komt om zijn loontje!

Vermeulen is hier nog niet klaar mee!

de ridder o h paard | 17-12-08 | 09:30

HAHAHHAHA +1

uchman | 17-12-08 | 09:30

Echt geweldig Hoxha. Toch wel een toffe peer die Wilders dus?
(GMAFB)

Karlskrona | 17-12-08 | 09:30

Bwehehehe,... "De heer Wilders overdrijft EEN BEETJE".. Oftewel, voor het grootste deel klopt het als een bus... kudo's Geert!

Alcoholic | 17-12-08 | 09:29

Fijn karretje trouwens die Volkskrant, dacht altijd dat ze links waren maar het zijn gewoon hoertjes ze zien blijkbaar de bui al hangen

Fragony | 17-12-08 | 09:29

Geert alweer +1.
Verschiet niet al je kruit, blondje. De verkiezingen zijn nog te ver weg en ik gun je meer dan je nu hebt.

linksisooknietalles | 17-12-08 | 09:29

Verbaast me niets. Zo schat ik Gutmenschen grosso modo in.
NSB Handelsblatt in optima forma.

bottehond | 17-12-08 | 09:28


@Fragony 09:17
Jij hebt tot nu de beker.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 09:27

Zoontje Vermeulen is nog het verstandigst van alledrie

cabrão | 17-12-08 | 09:24

Weer een extra argument om die linkse kranten op te doeken met hun bedrieg, bedrog en hersenspoeling.

mick jagger | 17-12-08 | 09:24

Hallo mensen, alweer een aanval van links!

kommabijmebinnen | 17-12-08 | 09:23

Wat een vreemde pica trouwens. Is dat een kat die een karate-trap aan een pitbull geeft?

Nee dus! | 17-12-08 | 09:23

Dag Frank, het was gezellig, maar nu moet je toch echt opzouten.....
En doe je zoontje de groeten..... hahahaha

Geiteneuker | 17-12-08 | 09:23

Geert Wilders IS gewoon de GeenStijl van politiek Nederland, maar dan gefundeerd en kwetsend waar nodig.

Nee dus! | 17-12-08 | 09:23

Typerend voor de hele vaderlandse oude media. Altijd wijzen met het moralistische vingertje, het houdt hier nou al decenia de complete politiek in zijn greep. De zogenaamde fatsoensrakkers vallen alleen steeds vaker door de mand met taferelen waarvan ze anderen altijd beschuldigen; liegen, bedriegen, bedreigen, en tunnelkoekeloeren..

Dagelijkse Dosis | 17-12-08 | 09:22


NRC humor prachtig.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 09:22

Baai baai zwaai zwaai Franky-boy

SwaY | 17-12-08 | 09:22

Tsja,policor Nederland begint steeds meer de mand te vallen als een stel zielige, laffe mannetjes.Uitdelen kunnen we allemaal,dhr Vermeulen,incasseren alleen kerels.Het is mij wel duidelijk wie hier de kerel is en wie het mietje ...

Roberto9722 | 17-12-08 | 09:20

Zeau... Frank... ouwe pik... lever jij je Kerstpakketje maar 's in, stoute jongen. Wat een achterbaks baasje.

Multiflauwekulti | 17-12-08 | 09:20

Geweldigepicabytheway.

Lying Dutchman | 17-12-08 | 09:20

Geert OWND

SendByGod | 17-12-08 | 09:19

De grootste bedreigingen van de afgelopen maanden (Geert & Balkenende) zijn dus door kinderen gepleegd? Waar is Al Quaida als je ze nodig hebt?

Lying Dutchman | 17-12-08 | 09:19

Die pica zal botte goed doen.

bethundered | 17-12-08 | 09:18

Mooi. Die Frank Vermeulen rekent kennelijk op de politieke mores van: 'je mag alles zeggen, zolang je maar geen namen noemt'. Helaas pindarots, Geert Wilders doet niet aan dat soort spelletjes. Zou van louter plezier nog op die André Rieu-imitatie gaan stemmen ook.

handsomedevil | 17-12-08 | 09:18

Wat een goed begin van de dag !

knus & gezellig | 17-12-08 | 09:17

Beetje flauw, linkse streken moet je boven staan, die lui zijn nu eenmaal zo

Fragony | 17-12-08 | 09:17

Smile......... Fijne Feestdagen....
Wilders toch -1

[[[Mad.doC]]] | 17-12-08 | 09:17

Zeg NRC-meneer: een beetje overdrijven mag, een beetje doodsbedreigen en de media misbruiken teneinde je eigen, vanwege de doodsbedreigingen: criminele, familie te bedienen, dat mag niet. Noch van de wet noch ethisch. LUL! Opzouten, ontslaan, schadevergoeding en journalist-af. Maar nee hoor, dus wie zijn er fout? Alleen die Vermeulen of stinkt de hele (bijna de hele) journalistiek? Retoriek ja, maar wel even vermeld.

NoMinister | 17-12-08 | 09:15

Jamaar, Wilders zet toch ook groepen tegen elkaar op? Dat is waar politici als hij van leven.

wilmeister | 17-12-08 | 09:15

Bye bye zwaai zwaai Frankie-boy.
Wilders +1

wao-ertje | 17-12-08 | 09:15


De linkse kerk staat op instorten.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 09:15

*schaterlachend onder het bureau*

repulse | 17-12-08 | 09:14

Zijn dit nou de mensen die zich fatsoenlijke burgers noemen?

Gabr | 17-12-08 | 09:12

Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: ‘De heer Wilders overdrijft een beetje’.

Weatherman | 17-12-08 | 09:11

Nice one Geert !!
Geen "pappie fixt het wel" jongen !

Mr aarsch | 17-12-08 | 09:11

Ben het niet vaak met de heer Wilders eens, maar hier heeft hij een punt.
Stand Firm!

The man in black | 17-12-08 | 09:11


Dag nsb handelsblad.

bijtieakumaai | 17-12-08 | 09:11

Normen & waarden meneer Frank Vermeulen begint met het opvoeden van uw zoon.
1-0 voor Wilders, groot gelijk dat de aanklacht niet is ingetrokken.....
Wel een zielig verhaal.... maar niet heus....

Rein1808 | 17-12-08 | 09:10

In hoeverre was zoonlief door papa beïnvloed?

mail cheauvinist pic | 17-12-08 | 09:10

Je minderjarige (?) zoontje lekker laten dreigen, dan ongegeneerd komen bedelen om vergiffenis om vervolgens je journalistieke macht te misbruiken. Of misschien heeft hij wel zoveel haat gezaaid richting zijn eigen zoon, fijn zo'n milieu, dat die spontaan ging bedreigen. Lekker objectieve journalist(iek) dan.

Fuck NRC en fuck F. Vermeulen. Wat een zak.

NoMinister | 17-12-08 | 09:10

Je eigen kind indoctrineren en aanzetten tot geweld, ziek ventje.

paintitred | 17-12-08 | 09:09

Is dit benoemen? Dan is dat geod gelukt!
Geert +1.

De Sjaaq | 17-12-08 | 09:09

lig dubbel nu, tranen in de ogen van het lachen!

vooral dit:

"Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRC-redacteur om wederhoor gevraagd. Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: ‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: ‘De heer Wilders overdrijft een beetje’. "

Bommenleggert | 17-12-08 | 09:09

Doodbedreigingen zijn niet grappig, dhr Wilders heeft groot gelijk. En doodmoe word ik van die kansloze 'we-weten-het-zo-goed-want-we-zijn-hoernalist' stukjesschrijvers. Net bankiers die beweren verstandig met uw geld om te gaan. Ha fucking ha.

Achterdocht | 17-12-08 | 09:08

Dikke Doei!

Balzakius | 17-12-08 | 09:08

Haha Geert, je hebt best wel humor! Punt voor jou!

Barend Braakbal | 17-12-08 | 09:08

LOL@Geert

sjaakdeslinksesul | 17-12-08 | 09:07

+ 1 voor pica

bonkiie | 17-12-08 | 09:07

Goede foto van Wilders zonder dat gekke kapsel van 'm!

ProW | 17-12-08 | 09:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl