Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wiegel: D66 is overbodige partij

Give that man a sigar!Het orakel uit Diever is op oorlogspad. Gisteravond veegde de hoop *kuch* van liberaal Nederland de vloer aan met het altijd zo standvastige D66. Want als het aan Wiegel ligt is het na volgend jaar over en sluiten met D66 en zal zijn partij samen met het CDA een absolute meerderheid vormen in de Kamer. “D66 kan na de verkiezingen van 2007 fijn buiten gaan spelen en Alexander de Grote kan weer weg uit het vunzige Den Haag.” Ook Wouter Bos moest het ontgelden. Wiegel omschreef Bos als “een heilige boon met een glad verhaal van gebakken lucht die niet kan kiezen en geen stelling durft te nemen.” Het wachten is nu op antwoord van Super Mario Bos. Het antwoord van onze vaste lezer Pechtold is al binnen: “Gelukkig heeft meneer Wiegel meer verstand van verzekeren.” You go girl! UPDATE: Waarschuwing. Sigarenrook belemmert het zicht...

Reaguursels

Inloggen

Wiegel het spook uit Diever,

Ja vroeger was Wieger een Orakel die duidelijke taal sprak,maar helaas is hij verstrikt geraakt in zijn bijbanen register!
Hansje van toen is een poenig type,vroeger had de VVD reclame spotjes met Wiegel en arbeiders in hun overal,ja de VVD is er ook voor het gewone volk!
Nee de VVD is voor patsers,groothuizen en grond bezitters en mensen met heel zwart geld!
Hypotheektrenteaftrek is hun heilige huisje,nee voor mij staat de VVD voor,
Valuta voor Dagobert,en heeft het niks te maken met volkspartij voor vrijheid en democratie!

nummertje | 07-03-06 | 09:46

Ik ben kriegel van Wiegel.
Staat nergens op ene lijst, maar denkt wel even uit te maken hoe de politiek zal moeten regeren, typiese dino.

ANTOON | 06-03-06 | 22:41

ik niet. Die mensen zijn daar vrijwillig lid van geworden terwijl ze wisten dat wiegelwaggel er ook bij zat.
Hadden ze maar naar D66 moeten gaan.

swift1.6 | 06-03-06 | 15:03

Vind het zielig voor de VVD.

veest van pim | 06-03-06 | 14:11

Onder wiegel is de zorg onbetaalbaar geworden. Raar dat NIEMAND daar vraagtekens bij stelt.
Hans Wiegel probeert een Fraudezaak onder het tapijt te schuiven.
Wiegel is neerbuigend - waarom voelt hij zich beter dan anderen.
Wiegel koketteert met het premierschap, Waarom stelt geen enkele journalist dat ter discussie?
God verhoede dat hij terugkomt in de politiek.

matahari | 06-03-06 | 10:25

die wiechel spoort niet en verstand van verzekeringen heeft ie ook niet

roelofw | 06-03-06 | 07:44

Weg met het fossiel. Het land heeft geen one-liners maar rechtlijners nodig..(oeps toch een oneliner)

Anticollectief | 06-03-06 | 00:17

Beter een heilige boon met 50 zetels dan in Diever tegen de bomen praten.

FJ | 05-03-06 | 23:31

Brrr, jij maakt het allemaal net even een stapje enger zeg, daskapitalist

WillemIII | 05-03-06 | 20:23

@Crixus
Je hebt gelijk, kwas niet helemaal wakker. Ik bedoelde fractievoorzitter.

swift1.6 | 05-03-06 | 20:17

WillemIII 05-03-06 @ 09:13
Wiegel is juist conservatief-links: omdat Wiegel-van Agt het begrotingstekort gigantisch liet oplopen begin jaren '80, werd de generatie daarna geconfronteerd met een overheid die meer moest stelen van den werker. Wiegel is dus gewoon een ordinaire socialist.

daskapitalist | 05-03-06 | 16:19

@swift1.6 05-03-06 @ 00:54:
Heb ik iets gemist? Boris Dittrich was minister? Ik welk parallel universum ben ik nu weer beland?

crixus | 05-03-06 | 15:37

wiegel naar afganistan!

wijsglas | 05-03-06 | 13:55

Goed, samengevat is Wiegel dus gewoon eng en bovendien zijn alle andere conservatief-rechtse relicten uit de jaren 50 ook overboord gezet, dus waarom Wiegel ook niet. Overigens; overboord zetten is een contradictio in termino, want Wiegel wil zoals iedereen inmiddels wel weet mag ik aannemen, helemaal niet aan boord komen van een schip dat naar Den Haag vaart. Hij weet immers dat hij dan alleen maar kan verliezen. Zolang hij Cruyffiaans vanaf de zijlijn enge rechtse dingen mag roepen voelt hij zich als een vis in het water en kan em weinig tot niks gebeuren. Behalve dan een opmerking van Pechtold dat hij 'gelukkig meer verstand heeft van verzekeren.' En van computers weet ie ook een hoop trouwens, met name belastingtechnisch.

WillemIII | 05-03-06 | 09:13

Heer Wiebel,

bent U ook commissaris bij Grolsch bierbrouwerijen, en krijgt U misschien elke dag een kratje toegestuurd?
U bent zo uitgelaten vrolijk op tv!

wachtmeester de bruy | 05-03-06 | 05:48

Eerst wordt Pechietold de oren gewassen omdat hij claimde dat de poppenkast nog erger is dan wij burgers denken, dan moet Ditrich weg omdat hij dacht de gedachtes van de PvdA te lezen.
De andere poppenkastspelers zeggen dan ineens dat D66 het spel verkeerd heeft gespeeld?
Er was toch geen poppenkast?
En dan komt er eeen grijze muis uit het vekd gerend om te vertellen hoe het spelletje wel gespeeld hoort te worden!?
En als ik niet stem, gaat mijn stem naar de grotste partij?!
Wat voor mogelijkheden zijn er nog....

heldje | 05-03-06 | 02:02

Boris was ondanks alles wel de enige minister die in dit kabinet enige vorm van verantwoordelijkheid heeft getoond en, nog belangrijker, zijn inschattingsfouten niet heeft afgeschoven op een ander of z'n hachje heeft laten redden door JP, zoals al die andere hufters.
Trouwens, meneer wiegel, lees eens wat er over de VVD en D66 geschreven wordt. D66 kan worden gezien als geestelijk erfgenaam van de Vrijzinnig Democratische Bond, een der pijlers van de VVD. U zegt dus dat een partij die, net als de VVD, gebruik maakt in zekere mate van de Vrijzinnig Democratische Bond, beter kan opdoeken. Lijkt me geen goed stemadvies, op een verscholen manier zeggen dat de VVD moet opdoeken.
Maar ik kan het wel begrijpen. U wilt niet steeds aan die wanorde van de hedendaagse politiek herinnert worden. U wilt niet steeds weer door die gekke VVDers gestoord worden. U wilt niet steeds uit het paardenrusthuis gehaald worden. U wilt niet steeds om elk wissewasje opgegraven worden. U wilt van uw rust genieten. Lekker vanaf uw tuinstoel , terwijl u geniet van een sigaartje, toekijken hoe de jonge jongens van D66 lekker buiten de gevechten van Alexander de Grote naspelen. En als klap op de vuurpijl naaien we ook nog wat van dat andere gepeupel, die rijk denken te kunnen worden door alleen maar geld te investeren en u alle werk laten doen. Hoe durven ze, de schoften.
nl.wikipedia.org/wiki/Volkspartij_Voor...

swift1.6 | 05-03-06 | 00:54

Driek Oplopers = Boris Diettriech????

Mexicano | 04-03-06 | 23:23

Wanneer is hij uitgerookt?

Volgens mij is dat zijn ultieme natte droom CDA + VVD.

Hill | 04-03-06 | 23:08

Geteisem van Diever

Okee, van nature zijn het ritselaars, die Rechtse Liberalen. Constateerde ik eerder al dat de meeste gangsters Willem heten, de naam Frits is in Rechts Nederland oververtegenwoordigd. Schrijven ze geen briefjes aan Beste Els, dan verzwijgen ze hun inkomsten wel bij de fiscus. Maar nog veel erger dan Pillencommissaris Frits Bolkestein of Patatliberaal Frits Huffnagel is Hans Wiegel. Een hinderlijke echo uit het politieke verleden met veel praatjes over politici van tegenwoordig. Maar wat blijkt: het Geteisem van Diever besodemietert aandeelhouders. Hem rest dus nog maar één ding. Vanaf nu voor altijd zijn smoel houden.

Ja Hans, president-commissaris van computerbedrijf Copaco is best een leuke baan. Echt iets voor een ballerige, bierende rechtse patser zoals jij. Het leuke van zo?n baan is, dat je het heft in eigen hand mag nemen als de aandeelhouder besodemieterd dient te worden. Want een van jouw mensen heeft samen met een Belgische compaan de fiscus getild. BTW-fraude. En jij wist dat. Zo gaat dat in het old boys network: je houdt je vrindjes goed op de hoogte. Maar je aandeelhouders, dat zijn niet je vrindjes. Die heb je dus willens en wetens in het ongewisse gehouden over de zaak, en de vervelende gevolgen die dat voor Copaco heeft. Want er hangt een tegenvaller van 24 miljoen euro in de lucht. En dat soort dingen kan effect hebben op de koers op de beurs. Die gaat dan golven. En jij houdt niet van golven. Je bent meer iemand voor golfen, toch. Dus wat doe je? Je verzwijgt het gewoon, je slaat eens een balletje meet een accountantlul, je prikt eens een vorkje met een juristenlul. Een goede cognac erbij, en klaar is Hans. Gewoon de informatie die van levensbelang voor de aandeelhouders is, uit het jaarverslag houden, en in de jaarrekening geen voorziening opnemen. Kraait geen haan naar. Dat snap ik best, Hans. Want kraaiende hanen zijn veel te socialistisch voor je. Jammer dat de Vereniging van Effectenbezitters je nu aan de schandpaal nagelt. Maar zeg nou zelf, Hans, ze hebben toch wel een beetje gelijk? Want een goed draaiende economie is toch van belang? En zaken kun je toch alleen doen op basis van eerlijkheid? Op basis van vertrouwen?

Maar je hebt je een beetje belachelijk gemaakt, Hans. Want je hebt op een ballenbijeenkomst in Groningen een iets te grote borst opgezet. Want daar heb je op hoge toon gesteld dat D66 na de verkiezingen van 2007 ?fijn buiten kan gaan spelen? en dat ?kereltje Pechtold als veilingmeester het laatste kaveltje van zijn partij kan afmijnen?. Mijn liefje heeft zojuist een paar oordopjes ingedaan. Want tegen de bulderende lach die ik nu voortbreng is geen enkel trommelvlies bestand. Hans Wiegel neemt een ander de maat... Maar als ze je op de beursvloer ?Fraude Hansie? noemen, dan héb je geen maat. Dan wordt D66 niet door jou uitgerangeerd, dan ben je zélf uitgerangeerd. En even voor de duidelijkheid, we zijn het eens. D66 is vullis, en wordt volkomen terecht aangeduid als ?De Hoer Van Den Haag?. Maar ík mag dat zeggen. Jij niet. Jij moet je kop houden, en je diep schamen. Heel diep. Want jij bent gewoon een ordinaire oplichter. Geteisem. Niets meer en niets minder.

Tsja, ik zou graag een nieuwe definitie geven van het begrip ?een balletje slaan?. Een fiks pak slaag voor een double-breasted krijtstreeppatser met een paniekscheiding. Voor Hans dus.

Driek Oplopers | 04-03-06 | 23:07

Wiegel orakelt dat D66 in rook opgaat en vervolgens rest er een kans van pakweg 1 op 2 dat ie gelijk gaat krijgen. Boeiende politieke materie, poehee. Wil opa Wiegel nog een sigaar in de kop planten.

Shareholder | 04-03-06 | 22:51

Oh en over dat nieuws van Wiegel en fraude. Is het iemand opgevallen dat het precies een dag na zijn kritiek op links komt en dan ook nog door de volkskrant!!!! Het lijkt me duidelijk dat ze dat nieuws al een tijdje hadden liggen en er rustig op zaten te broeden om kritiek van hem te pareren. Fortuyn had werkelijk gelijk toen hij media en linkse (oude) politiek een siamese tweeling noemde.

jimmy | 04-03-06 | 21:57

Wiegel is altijd een grote blaaskaak geeest. Ik heb hem zien komen in de jaren 70, en zijn wijze van zichzelf presenteren, met zijn welluidende stem deed hij het goed bij met name de vvd-bevolking.
Ook de bekende retoriek (links potverteren, rechts puinruimen) doet nog steeds opgeld heden ten dage. En natuurlijk is er altijd het klootjevolk die zich deze retoriek herinnert. Dat was de kracht van Wiegel. Hij kwam geloofwaardig over. Maar inmiddels weten de meesten wel wat voor holle politieke frasen het waren.
Even zo ten aanzien van het potverteren, iedereen die de statistieken er op nalijkt weet dat het de VVD en CDA zijn geweest die het geld over de balk smeten. Zie een paar topics terug over een nieuwe MP.

Mexicano | 04-03-06 | 21:55

Daar kunnen valse nichten als Gordo en Geer nog een puntje aan zuigen !

(sorry bij nader inzien wordt ik zelf ook al misselijk bij die gedachte.... )

Prikker | 04-03-06 | 21:52

@Jim Bean Smaakvolle reactie, hoe krijg je het je strot uit.

Ik was er gister bij en de VVD was idd erg duidelijk oppositie aan het voeren tegen D66 en PvdA (socialisten in het algemeen). Dat vond ik ook vreemd, want ze zitten zelf in de regering. Het punt van Wiegel en Van Aartsen was dat ze socialistische colleges schadelijk vinden voor de economische toekomst van Nederland. Dat hebben ze goed onderbouwd met alternatieven; minder regels, minder OZB en meer investeren in onderwijs. Dus niet zoals PvdA, SP en GroenLinks verarmde wijken "blijven pappen en nathouden". Er zijn structureel dingen mis in grote en middelgrote steden. Socialistische partijen houden bepaalde oplossingen tegen volgens Wiegel en van Aartsen. Nieuwbouw ipv oude panden aanhouden, zodat de waarde van die buurten weer omhoog zou gaan. Nijmegen werd genoemd als voorbeeld waar een geheel links college OZB 35% in een collegeperiode liet stijgen en bedrijven extra liet betalen voor rioolbelasting o.a. Dat is desastreus voor het vestigingsklimaat.

Dat er veel mis is in Nederland, daar zijn alle partijen het over eens. Wiegel betoog daarom sterk leiderschap. Bos is in zijn ogen te zwak om weerstand te bieden tegen alle hardcore socialistische elementen in zijn partij (ben ik het geheel mee eens; te jong, onervaren en onzeker). Daarnaast serveerde hij D66 af in zijn analyse, omdat ze te inconsequent waren voor rechtlijnige besluitvorming (daar zal niemand het mee oneens zijn hier.) Eveneens, dus niet geschikt voor een duidelijke, sterke lijn. Wiegel was in zijn element en het was gewoon een grappige toespraak. Pechtold moet al helemaal niet zeuren. Hij zorgt er zelf steeds dat hij en zijn partij in opspraak komen.

jimmy | 04-03-06 | 21:52

Wiegel moet verboden worden. Heeft als commissaris bij allerlei bedrijven veel te veel illegale praktijken toegestaan. Duik maar eens in de overname van internetbedrijf Explainer door Neweconomy. Allemaal zaken die niet klopten.

Flippo | 04-03-06 | 21:16

<a href="http://www.pbdoetmee.nl/mt-archives/wiegel_muppet.jpg" width="200" height="122" /></a>

Reykjavik | 04-03-06 | 20:26

"... en hopelijk blijft ie nog voluit campagne voeren het komende jaar."

Dat kan ik me goed voorstellen @MAXIMO:)

widtvoet | 04-03-06 | 19:12

Jammer voor Pechtold maar Wiegel sprak gewoon de waarheid wat betreft die nietszeggende bestuurlijke vernieuwing functie.
Hij bracht zelfs iets grappigs in die melancholisch uitziende Pechtold naar boven wat ik nog niet eerder had gezien. Kortom, Wiegel is m.i. een aanwinst voor de politiek en hopelijk blijft ie nog voluit campagne voeren het komende jaar.

MAXIMO | 04-03-06 | 18:52

Wiegel waggelt..
Waarom? Door de sigarenrook en zijn bril met verkeerd montuur ziet hij door de bomen Wouter Bos niet meer. Hij zou eens moeten gaan bomen met Bos.
Het staat zo intellectueel om je op de achtergrond te houden met sigaar in het hoofd, maar feit blijft dat Wiegel niets anders doet dan alleen maar de schijn van zijn intellect op te houden. In feite komt hij van een bevroren toilet, oftewel kouwe kak. Van Aartsen weet daar over mee te praten.
En Brinkhorst was het onverlaat dat bij de Olympische spelen in het vak van de Noren ging staan, alleen maar omdat hij geen zin had zijn rode sjaaltje af te doen.

Rest In Privacy | 04-03-06 | 18:26

@jaco 04-03-06 @ 17:51
Wiegel is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, je weet wel, dat clubje dat er voor zorgt dat er straks nog maar 3 of 4 zorgverzekeraars zijn in NL.

daskapitalist | 04-03-06 | 18:07

Met de opmerking van Pechtold: ?Gelukkig heeft meneer Wiegel meer verstand van verzekeren.? Zal hij wel doelen op het verzilveren van de levensverzekeringen van zijn beide onder mysterieuze omstandigheden gestorven vrouwen.....

jaco | 04-03-06 | 17:51

Waar hebben ze die mummie uitgegraven?

Hölzenbein | 04-03-06 | 17:49

en ja, ik weet het. OOK o.a. GL is voor die opvang.

swift1.6 | 04-03-06 | 17:37

tevens zorgt (o.a.) de VVD er voor dat de jeugd nergens meer heen kan en dus op de straat terecht komt. Logisch gevolg is uiteindelijk dat het probleemjeugd wordt. Verder willen ze dat scholen etc. voor jeugdopvang zorgen, iets wat eigenlijk de taak van de ouders is.
Er moet in nederland eens wat minder in de economie geïnvesteerd worden en wat meer in de leefbaarheid.

swift1.6 | 04-03-06 | 17:36

daskapitalist 04-03-06 @ 15:33

de werkloosheid oplossen door geen subsidies, CAO's, uitkeringen etc meer te handhaven, kan pas als er ook daadwerkelijk werk is voor iedereen. Een manier om meer banen in nederland te realiseren is het tegengaan van buitenlandse werknemers en als ik me niet vergis, is de VVD juist een voorstander van goedkope werknemers van uit het buitenland aantrekken.

swift1.6 | 04-03-06 | 17:32

Wiegel had weer eens ouderwetsch gelijk gisteravond. Nu maar hopen dat hij z'n comeback in Den Haag gaat maken, en niet weer eindeloos vanuit Diever weer vanaf de zijlijn commentaar op van alles en nog wat gaat lopen geven.
En dat gelul dat hij te oud zou zijn etc etc moet ook maar eens afgelopen zijn, de man moet nog 65 worden, en is dus alles behalve hoogbejaard. Heb het hier al eerder meerdere malen verkondigd, Wiegel is momenteel de enige politicus die de uitstraling & gezag heeft om Den Haag weer eens een beetje wakker te maken, voor mijn part in de oppositie...

brutus68 | 04-03-06 | 17:28

Wiegel is zooo 1950. Wie heeft die ouderwets rechtse fanaticus eigenlijk Drente uit laten komen? Laten we hem maar snel weer ophokken in DIever, waar hij zijn persoonlijke frustraties beter kan botvieren. In de dorpskroeg.

WillemIII | 04-03-06 | 17:00

Hans Wiegel is eigenlijk allang overleden. Alleen weigert hij zich daarbij neer te leggen...

widtvoet | 04-03-06 | 16:19

Wiegel zou eens moeten acccepteren dat hij niet meer van belang is, beetje zeiken vanaf de zijlijn met een frikandel speciaal in zn hand. Oh nee, een sigaar. Wat een kwal.

Tom Verheulen | 04-03-06 | 15:56

Wiegelroede... waar water is, ies vuur!

deaardeisplat | 04-03-06 | 15:46

@crixus
Zeeland zal dan meer grotendeels ons eigen "Groene Hart" moeten gaan vormen. Noord-Vlaanderen daarentegen kan nog best 'n hoop bedrijvigheid en vuile industrie *kuch* gebruiken.

widtvoet | 04-03-06 | 15:35

@swift1.6 04-03-06 @ 14:47
Die probleemjeugd is er omdat de Nederlandse overheid het stilzitten subsidieert . Die lui zouden al lang aan het werk zijn er als geen minimumloon, CAOs en werkloosheidsuitkeringen waren.

daskapitalist | 04-03-06 | 15:33

Ik begrijp niet dat ze dat kamera geile kadaver nog iedere keer van stal af moeten halen.
Wat presteer die wiegel nu precies een beetje in een mic.staan boeren dat moet dan wijzen taal voor stellen.Man gaat a.u.b met pensioen en hou nu onderhand eens je kop dicht,een beetje wijzen taal heb ik nog nooit van je gehoord.

joloe | 04-03-06 | 15:24

Nooit meer slapen 04-03-06 @ 14:51

Onzin natuurlijk dat vergroten van provincies (zijn er 12 hoor) net als die onzin van gemeenten samenvoegen...

rosalie | 04-03-06 | 15:10

en nu maar hopen dat roken echt dodelijk is

ultralinx | 04-03-06 | 15:06

@widtvoet 04-03-06 @ 14:58:
Die 3e maasvlakte is dan geen probleem... Zeeland!
(Weg met de lof en asperges, Saskia's en Serge's)

crixus | 04-03-06 | 15:03

"Inwoner van de Euregio Rotterdam-Antwerpen en alles wat er tussenzit..." Hmmm.

widtvoet | 04-03-06 | 14:58

@Nooit meer slapen 04-03-06 @ 14:51:
Nee, je krijgt Friezen nooit aan 1 tafel met Groningers en Drenten. Of althans: dat zal wel lukken, maar ze zijn niet te verstaan, dus worden ze genegeerd, dus worden ze boos, dus heb je zo een burgeroorlog... Dat moet maar niet. Laat die Friezen mooi hun eigen boontjes doppen.

crixus | 04-03-06 | 14:54

En weer is het gelukt... De gemeenteraadsverkiezingen worden weer volledig overschaduwd door landelijke partijpropaganda. Geen hond die weet wat er zometeen bij hem in de straat, wijk en stad gaat gebeuren, omdat iedereen gefocused is wie er straks mischien wel of niet een possible possibility heeft om te gaan voor MP.
Hoewel er rond Wiegel een licht balsem- cq motteballengeurtje hangt, is hij wel de enige ex-politicus met invloed en wegens gebrek (Aartsen) aan beter nog altijd op elk moment als wildcard in te zetten.
Mijn sympathie had hij altijd wel. Daarom vindt ik het zwak om zo respectloos (gedegradeerd woord) en populistisch op de man te spelen terwijl het ook nog gaat om lokale verkiezingen en hij nog steeds niet meespeelt maar alleen aan de zijlijn staat te roepen. Ben benieuwd wat het geheime-PvdAstemmentrekkende wapen wordt, er van uit gaande dat het Wiegel zelf niet is. Na Ayaan nog een linkse overloper: Agnes Kant in mantelpak?

Weest gegroet | 04-03-06 | 14:54

@Nooit meer slapen

Je bedoelt toch niet het "Lieve Els"-briefje dat Bolkestein als goedbetaalde lobbyist namens MSD aan oma Borst schreef?

widtvoet | 04-03-06 | 14:53

@Rabarberke 04-03-06 @ 14:43:
Geen gek idee. Groningen het Koeweit van 0031, grenzen dicht (vooral aan de westkant!)... Maar dan moet (Noord-)Drenthe er wel bij, want je moet ook ergens leuk kunnen wonen, en dat vliegveld Eelde is ook wel handig.
Diever valt er natuurlijk net buiten....

crixus | 04-03-06 | 14:51

Rabarberke 04-03-06 @ 14:43
Niks onafhankelijk bestuur voor de provincies. Als iets van vriendjes politiek aan elkaar hangt dan zijn het de provincies wel.
Terug naar 5 provincies (Noord, Oost, Zuid, Midden en West) in plaats van 11

Nooit meer slapen | 04-03-06 | 14:51

Rabarbeke

Dus geen landelijke overheid meer, maar een provinciaal bestuur..?

rosalie | 04-03-06 | 14:50

@Rabarberke
Wat een subversieve praat zo op de zaterdagmiddag...

Daar kan @widtvoet zich nou eens helemaal in vinden!

widtvoet | 04-03-06 | 14:50

@Rabarberke 14:36

Zal Double-You Bos lelijk op zijn neus kijken! Zou wel zijn grijns eindelijk eens van zjn fees afhalen. Iets wat Hans Wiegel met zijn zijlijn-gezeik niet klaarspeelt!

gein_zörreg | 04-03-06 | 14:50

Van Aartsen was vroegah (jaren 70) fractieschandknaapje bij von Wiegel. Net als Wiegel heeft hij nooit zijn studie afgemaakt. Net als Wiegel heeft hij nooit een echte baan gehad. Aartsen is een en al Wiegel. Ik zie geen verschil.

daskapitalist 04-03-06 @ 14:25

Dus eigenlijk is al dat gedoe over aanpak probleemjeugd onzin. Je moet ze gewoon lid maken van de VVD, dan is dat tuig ook van de straat.

swift1.6 | 04-03-06 | 14:47

Spijker op de kop wat Kabouter Bos betreft, maar als commissaris is het fossiel uit Diever geen Einstein. Naast dit euvel is zijn "Els" briefje ook een prachtig brevet van onvermogen
Het blijft één pot nat!

Nooit meer slapen | 04-03-06 | 14:46

rosalie

nee het zou me niet liggen, het zou mij liggen als er een omverwerping van de gevestigde orde komt en elke provincie een onafhankelijk bestuur krijgt in de vorm van een democratisch gekozen stadhouder.

Rabarberke | 04-03-06 | 14:43

Rabarbeke 14:36 uur

Wie weet....dat duurt nog een jaar....zou jou dat liggen?

rosalie | 04-03-06 | 14:40

@widtvoet 13:23
LOL!!
"Hans Anders... alleen de pijn is anders..."

ikweethetwel | 04-03-06 | 14:39

Je snapt niet dat D(oet ie het of doet ie het niet)66 niet onmiddelijk de boel laat ploffen na de uitspraken van dit fossiel. Laat de burger maar eens kiezen wie mag buiten spelen!

KOM OP PECHTOLD EN CONSORTEN!!!!!! Ploffen die hap!!!!!!

rennie b | 04-03-06 | 14:37

theoretisch kan ayaan hirschi ali lijsttrekker worden en hebben we de eerste vrouwelijke immigrante als premier

Rabarberke | 04-03-06 | 14:36

rosalie

Ja dat komt omdat zowel pechtold als halsema sympathieke mensen zijn.

(Dat ze politiek wel of niet een beetje de weg kwijt zijn is een andere zaak)

Rabarberke | 04-03-06 | 14:34

pvda is ook overbodig hoor Hans ! die verkopen immers gebakken lucht

Salvatore Riina | 04-03-06 | 14:33

Van Aartsen was vroegah (jaren 70) fractieschandknaapje bij von Wiegel. Net als Wiegel heeft hij nooit zijn studie afgemaakt. Net als Wiegel heeft hij nooit een echte baan gehad. Aartsen is een en al Wiegel. Ik zie geen verschil.

daskapitalist | 04-03-06 | 14:25

Het probleem met Wiegel is dat het een totaal overbodige man is. Veel mensen dwepen met die kerel, maar kan iemand me vertellen wat die man ooit echt gepresteerd heeft. Ik kan het me niet herinneren. De belangrijke functie die hij nu heeft is niks anders dan een goedbetaald tijdverdrijf. Als ie morgen opstapt kunnen ze er zonder problemen overmorgen een andere bekende nederlander voor in de plaats schuiven. Ik ben ervan overtuigd dat ie zellfs geen verstand heeft van verzekeringen die man. Laat hem dus aub zijn populistische mond houden,. Deze uitspraken van het fossiel uit Diever zijn er weer eens op gericht om de vvd in publiciteit te brengen. Dit zegt me genoeg over de vvd om in ieder geval deze partij niet te stemmen. Ik stem nog liever op Pechtold...

Voorbijfietser | 04-03-06 | 14:20

Dappere Wiegel, een partij die (godzijdank) op nul zetels staat aan te pakken.

Conan de Rabarber | 04-03-06 | 14:16

@swift1.6 04-03-06 @ 13:09
Dus hij staat achter wiegel totdat het hem beter lijkt om zelf lijsttrekker te worden.
Daar hebben we een naam voor, dat heet backstabbing.
Of Jozias weet dit en zet Wiegel als reserve neer, dan heet het gewoon liegen...

da wizard | 04-03-06 | 13:45

@WillemIII
Uiteraard. Zélf rijdt hij wel in een veilige auto... :X

widtvoet | 04-03-06 | 13:44

hey is die fossiel nog steeds onder ons?

WillemIII | 04-03-06 | 13:40

D66 was in 1966 al een overbodige partij. Kunnen ze niet gewoon de zetels die ze hebben overdragen aan die nieuwe nazi-party..... Gezellig joh!

El Gordio | 04-03-06 | 13:40

Wiegel is zo een uilebal.

monaco | 04-03-06 | 13:36

-weggejorist-

papasito | 04-03-06 | 13:34

Wiegel is al jaren overbodig... maar ja hij is de enige coryfee die de VVD van stal kan halen als het slecht gaat in de peilingen.
Wiegel is blijkbaar de enige die kan voorkomen dat de VVD een soort D66 wordt.

crixus | 04-03-06 | 13:34

Is GS van haar geloof gevallen? Ik ziet een link naar de Volkskrant! :o

Volkskrantlezert | 04-03-06 | 13:26

het new york van europa, de vvd campagne begint al aardig amerikaanse moddertrekjes te krijgen

crass | 04-03-06 | 13:26

@ikweethetwel
Zachte. Maar dat is binnenkort ook voorbij want Hans wordt gelaserd.

widtvoet | 04-03-06 | 13:23

www.oudnieuws.nl (Hoewel er veel gezegd kan worden voor een constructie van een MP die aanvankelijk buitenspel staat. Hij kan harder schieten, feller attaqueren en als het toch niet mocht lukken kan er ingezet worden op (alsnog) Griffith of AHA.

gevallenverstand | 04-03-06 | 13:21

Wiegel was vroegah goed maar is nu al jaren zelf overbodig

Tobi | 04-03-06 | 13:17

@orakel
Welles; jouw comment bewijst dat....

ikweethetwel | 04-03-06 | 13:12

Schelden op hoog nivo maar het doet nog steeds geen zeer.

Het orakel van twent | 04-03-06 | 13:10

@widtvoet 13:01
Harde of zachte lenzen?

ikweethetwel | 04-03-06 | 13:09

Hij heeft gisteren ook gezegd dat hij de VVd aan Jozias van Aartsen overlaat!
Hij wordt dus geen lijsttrekker bij de komende verkiezingen!
Dus Wiegel nooit meer in de Nederlandse politiek!
Oftewel, waar hebben we het over...

da wizard 04-03-06 @ 12:08

dat heeft hij niet. Hij heeft gezegd dat hij er GEEN PROBLEEM mee zou hebben als van aarsten lijsttrekker wordt, maar hij heeft nooit gezegd dat van aartsen DAADWERKELIJK lijsttrekker wordt. Ik heb er geen probleem mee als jij op deze post reageert, maar ik zeg niet DAT je op deze post gaat reageren, snap je ;)

@swift1.6 11:48

Volgens mij ben je in de war met GroenLinks nu.

Aussie 04-03-06 @ 12:00

nee, ik weet erg zeker dat groenlinks een partijprogramma aanvoert (kun je het mee eens zijn of niet, moet je zelf weten) en dat de VVD spotjes maakt over een heen en weer waaiend roosje, zonder dat ze zelf hun standpunt bekend maken. Ze zeggen alleen dat zij een standpunt hebben, maar wat het is, tja dat zeggen ze niet, dat is puur en alleen de zaak van verdonk.

swift1.6 | 04-03-06 | 13:09

@ikweethetwel
Sinds ik m'n zak 'n keer heb opengehaald aan een scherp schroefje draagt mijn Hans trouwens contactlenzen tijdens het performen...

widtvoet | 04-03-06 | 13:01

@widtvoet
Ik zeg ook altijd: "Ik heb jeuk aan m'n Hans" (of Wiegel; dat ligt aan wat voor bui ik heb...)

ikweethetwel | 04-03-06 | 12:56

@ikweethetwel
Humor! Ben net even voor de spiegel gaan staan en verdomd... je hebt nog gelijk ook! Bovendien is dat wat er nu en dan uitkomt ook frisser dan dat wat die seniele bolleboos allemaal pleegt te braken.

widtvoet | 04-03-06 | 12:51

Statler, Waldorf en Wiegel. Er was alleen geen plek meer op het balkonnetje bij de Muppet show.

Rabarberke | 04-03-06 | 12:50

Wiegel weet niets, ziet niets, denkt niets, zegt niets. Vind je het gek dat ie politicus is geworden.

daskapitalist | 04-03-06 | 12:49

Ach, Hans Wiegel maakt de politiek gewoon een stukje leuker.

J.S. Bach | 04-03-06 | 12:49

Met de broek
Naar benee'
Draaide ik me om voor de spiegel
En ontdekte ineens
Het gezicht van Hans Wiegel.

(herman berkien)

ikweethetwel | 04-03-06 | 12:45

Laat die sneue oude man zich toch gewoon toeleggen op het vullen van zijn zakken met onze zorgpremies... Het begint zo langzamerhand werkelijk genant te worden. Arme VVD.

widtvoet | 04-03-06 | 12:44

-edit he swa, doe eens ontopic-

papasito | 04-03-06 | 12:39

Wiegel bitchslapte D66 en wouter bos echt hard hahaha en terecht... links tuig

Behangdelul | 04-03-06 | 12:39

Lachwekkende vertoning tijdens het lijsttrekkersdebat. Een onverstaanbare Verhagen en een stamelende Jozias. Bos en Maorijnissen kunnen freeweelend naar de 2e kamerverkiezingen volgend jaar Mei.

El Gouda | 04-03-06 | 12:36

Wiegel moet asap. terug in de politiek!!!

Net als Van Mierloo en Van Aght...

Alle demente bejaarden verzamelen!

widtvoet | 04-03-06 | 12:35

Dit is niet de Wiegel van weleer en het is niet het Nederland van weleer. Het land heeft een leider nodig die niet snel moe wordt en achterover leunt, af en toe een gevatte opmerking maakt en de rest het werk laat doen. Wiegel is gewoon een eigenwijze oude baas die met een gouden vorkje wil eten. Dat kan prima in het bejaardentehuis, dat hoeft niet in de regering.

Het land heeft ook geen kerkuil in de persoon van JP Balkenende nodig: Wat moeten we met een premier die een verpersoonlijking van de onbenulligheid is, de uitstraling van een boekenwurm heeft en de dynamiek van een boekhouder en de charme van een dominee uitstraalt?

En wat moet een land met een premier als Bos? Een aap die bij elke vraag van journalisten zichtbaar geirriteerd en betweterig reageert, volstrekt ongeloofwaardig is en alleen maar als boegbeeld fungeert voor het ranzige sociaaldemocratiche schoftentuig wat dit land naar een melange van onstabiliteit, corruptie en verdwazing heeft geholpen.

En nee ook niet Jozias van Aartsen, de onderwijzer der onderwijzers, de schoolmeester van de school met de vijzel, de betweter, betdenker en betzeiker. De partijleider van de partij met de meeste randdebielen per vierkante meter, een partij waar verdeeldheid verward wordt met individualiteit een partij waar oude rechtse zakkenvullers de dienst uit maken en een partij waar opportunisme een van de grondslagen is. Een partij die gedoemd is uit elkaar te vallen in evenzovele Groepen X als dat zij kamerzetels bekleedt.

Wie dan wel?

Niemaaaaaaaand!!! Weg met die poppenkast, weg met de zakkenvullers, weg met de gecorrumpeerde overheid, met het plukken van de burger, met het smijten van belastinggeld, met overijverige declaraties, met dure afscheidsrecepties, 30% loonsverhogingen, afscheidspremies van enkele tonnen, met vriendjes- en achterkamertjespolitiek. Wake up!

Hoe?

Stem blanco! Stem op niks, stem de kleinste partij, stem de lijstduwers, stem ongeldig, stem de hele boel naar de bliksem!

Rabarberke | 04-03-06 | 12:33

Wiegel gisteren bij Nova: Alexander, prettige reis naar Wageningen. :)

prohibitandis | 04-03-06 | 12:23

Als nu een nieuwe echt liberale partij wordt opgericht, met een gemiddeld charismatische lijsttrekker en een half fatsoenlijk partijprogramma, kunnen ze in 2007 zo 35 zetels binenharken. Weet ik zeker, denk ik.

CoJoNes | 04-03-06 | 12:19

Jeetje, Wiegel. Lekker schoppen tegen je jonge stotterende broertje als hij toch al op de grond ligt! Netjes... En sympathiek ook. Van de VVD komt geen vernieuwing.

Anticollectief | 04-03-06 | 12:14

@swift mee eens
en je had het over gemeenteraadsverkiezingen, moet je voor de aardigheid het NRC van vandaag eens lezen over oneigenlijkgebruik van campagne geld van alweer de VVD en het CDA in Maastricht het ging om 30.000 euri's wat eigenlijk bedoelt was om raadswerk en fractie's te steunen.

Karel Kruizenruiker | 04-03-06 | 12:08

Hij heeft gisteren ook gezegd dat hij de VVd aan Jozias van Aartsen overlaat!
Hij wordt dus geen lijsttrekker bij de komende verkiezingen!
Dus Wiegel nooit meer in de Nederlandse politiek!
Oftewel, waar hebben we het over...

da wizard | 04-03-06 | 12:08

Een ander een gebrek aan standpunten verwijten omdaar mee je eigen gebrek aan standpunten te verbergen. Laat de VVD na de volgende verkiezingen maar "Lekker buiten spelen", het zou D66 sieren om na de zoveelste vernedering door de coalitie genoten gewoon dit kabinet te laten vallen en eens te zien wie hier een electoraal probleem heeft, inhoudsloze bos of walgelijke bal van Aartsen. Stuur die ouwe seniele geit maar mooi terug naar diever, kan ie daar ook lekker met de BTW bonnetjes frauderen.

supah | 04-03-06 | 12:02

@swift1.6 11:48

Volgens mij ben je in de war met GroenLinks nu.

Aussie | 04-03-06 | 12:00

Wiegel heeft het weer voor mekaar. Een paar prikkelende uitspraken en politiek Nederland (zowel voor- als tegenstanders) rollen weer over mekaar heen. Precies wat Wiegel wil: de boel op scherp zetten.
Dat lukte trouwens al aardig gisteravond met Huub Stapel bij B&vD, wat een sneue vertoning zeg. De beste man schoot zo uit z'n slof dat Jan Mulder er stil van was.

Aussie | 04-03-06 | 11:53

@Jim Beam 04-03-06 @ 11:33
Ja 2 zusjes uit de lokale slijterij hier in hoogeveen, ik durf daar geen borrel meer te kopen.
Hij zal hun wel heel goed verzekerd gehad hebben.

harry de leipe | 04-03-06 | 11:50

Wiegel is een overbodig mensch.

BillyStardust | 04-03-06 | 11:49

En ach, wat kan je verwachten van een partij die campagne moet voeren door andere partijen onderuit te halen? Dat alleen geeft al aan dat VVD een partij zonder inhoud is

swift1.6 | 04-03-06 | 11:48

erg grote woorden voor een erelid van een partij die niet eens weet/durft te zeggen wie er lijsttrekker gaat worden en wie nou eigenlijk de leider van de partij is. Dit bewijst maar weer eens dat Pechtold gelijk had toen hij zei dat de hele politiek vies en vunzig is. IPV aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen, maakt Hansje er weer "De Grote Wiegel Media Show" van.
Tevens moet ik toegeven dat ik het wel erg sympatiek vindt van hem om D66 een tweede kans te geven. Nadat ze niet uit het kabinet zijn gestapt na het hele afghanistangedoe, krijgen ze hier een nieuwe, legitieme reden om nu WEL uit het kabinet te stappen. Hopelijk toont D66 nu wel ballen en stappen ze uit, want waarom zou je in een kabinet blijven dat je toch niet nodig heeft en je alleen maar gebruikt om een meerderheidskabinet te vormen?

swift1.6 | 04-03-06 | 11:45

@ ShimoKura
Nee, het komt uit de Volkskrant. Maar wat maakt het ook uit, Wiegel wordt toch geen MP, hij is er alleen op dit moment om wat propaganda te voeren.

GodfriedV.Bouillon | 04-03-06 | 11:44

Dit komt niet uit de Telegraaf

"Hans Wiegel heeft als president-commissaris van het computerbedrijf Copaco nagelaten melding te maken van een onderzoek door de fiscus naar een miljoenenfraude."

En dan hebben we het nog niet over z'n mongeaulenplan om de aanname plicht voor de ziektekosten verzekering af te schaffen. De VVD, zijn partij, wil behalve iraanse homo's Nederland uitzetten, ook minima hun huis uitzetten, Twee power cuts de afgelopen dagen, en dat allemaal dankzij de liberale VVD.


ShimoKura | 04-03-06 | 11:42

Je kan zeggen over Wiegel wat je wilt, maar wat D66 betreft kan ik hem niets anders dan gelijk geven. Die partij had zichzelf na het eerste 'paasakkoord' al moeten opheffen, maar nee, ze deden het gewoon nog een keertje over en bestaan nog steeds.

Wat Wiegel zelf betreft, die moest maar lekker sigaren blijven roken in Friesland.

Achtertuyn | 04-03-06 | 11:39


Heeft wat tijd nodig maar dan heb je wel wat.

Multikuli | 04-03-06 | 11:38

Wiegel...... allebei zijn vrouwen onder mysterieuze omstandigheden gestorven zonder dat hij me echt verdrietig lijkt............
Ik vertrouw hem niet zo en ik zou zeker geen auto van hem overnemen.........

Jim Beam | 04-03-06 | 11:33

Zoals Wim Kan placht te zeggen : " De heer Wiegel , zeeer bekwaaam ! "

En zo is't maar net ........ Wat zou het mooi worden met de Wiegel als MP en Mevr. Verdonk als vice MP. Een ijzersterk koppel.

y@joh | 04-03-06 | 11:32

Ach, Wiegel heeft misschien gelijk, maar de werkelijkheid is toch dat PvdA de grootste partij wordt, simpel weg vanwege de 'gladde aal' Bos en het groot aantal allochtonen nederlanders dat op hem stemt. VVD zal samen met CDA een kabinet gaan vormen. Misschien wordt het wat maar we zullen het zien. Nu kan Bos niet maar van buiten het veld klagen over het kabinet en hij moet het nu zelf maar gaan doen.

GodfriedV.Bouillon | 04-03-06 | 11:32

Ondertussen op de partij-bijeenkomst van D66:
"vandaag kunnen we eventueel misschien met enig voorbehoud een besluit nemen of anders een standpunt innemen of in ieder geval iets dat op een mening lijkt, over het opheffen, of eigenlijk inkrimpen, of nog beter gezegd hervormen, nee ik bedoel denk ik oprichten van D66. Ik zeg D66, maar het kan net zo goed een andere letter uit het alfabet zijn, en een willekeurig ander getal."

Roberto Fransisco | 04-03-06 | 11:31

Vond het maar een slap en zwak optreden van Wiegel. Pechtold zette die ouwe mooi op z' n plaats.

Kniftig | 04-03-06 | 11:29

Sinds de komst van de SP is volgens mij de PvdA ook overbodig. Ik zeg reorganiseren die zooi. Stuur bos maar het bos in met ome jan en kijk wie er uit komt.

BitchSuperSoaker | 04-03-06 | 11:29

Geef dit orakel uit Diever nou niet teveel aandacht. Daar zijn deze uitspraken alleen maar voor bedoeld. Kakelen kan iedereen, een ei leggen daar gaat het om. Deze dikbuikige sigarenroker krijgt op deze manier toch weer de tongen aan het rollen en dat verdient deze blaaskaak niet.

Erikje | 04-03-06 | 11:28

Zou D'66 nu eindelijk het lef hebben om er mee te stoppen?

Als ze dit nog voor dinsdag doen kan het wel eens tot verrassende verkiezingsresultaten leiden. Degene in nederland die de regering stopt is held!

8B | 04-03-06 | 11:26

Tijd om van Mierlo uit het stof te halen, battle of the ancient leaders

BigGayAllah | 04-03-06 | 11:26

Het debakel van Diever

Van mij mag Wiegel fijn van achter de geraniums toekijken hoe D66 ' fijn buiten speelt' op het politieke speelveld.
Zoals het een orakel betaamt behoort ook deze tot de oudheid.

Kniftig | 04-03-06 | 11:26

Hoe oud is die Wiegel eigenlijk? Voor mijn gevoel is hij al honderden jaren bezig met het op stang jagen van collega's.

Opa Bangepoep | 04-03-06 | 11:25

En daar heeft die kerel 25 jaar over moeten nadenken?

username | 04-03-06 | 11:23

Als ze bij de VVD zo al praten over een coalitiepartij en -genoot kun je wel nagaan hoe ze denken over de rest van Nederland.

blawablawa | 04-03-06 | 11:23

Heer Wiegel u houdt van stellingname? Wat vindt u zoal van de islamisering van Europa in het algemeen en die van NL in het bijzonder?

Deense Postbode | 04-03-06 | 11:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl